Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Reilu meininki, osa 3

Tämä ei jää tähän.
Suurenna näkymä
Reilu meininki, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pallokala 8.8.2019 0:23
   Tulos: +803 (889 ääntä)
   Ihan yhtä sekaisin päästään Katri sekä Ansku. Laittaa oksettamaan tällaiset ihmiset.

   Lainaa

  2. Hautajainen 8.8.2019 0:24
   Tulos: +953 (997 ääntä)
   Kuvan nainen on kaukana läskistä, joten en ymmärrä Katrin kommenttia, enkä liioin sen tarpeellisuuttakaan. Väittäisin myös, että Anskulta oli alhainen veto vetää keskusteluun Katrin kuollut tytär, vaikka sillä tavoiteltu asia itsessään olikin ihan hyvä. Molemmat ovat typeriä tässä keskustelussa.

   Lainaa

  3. Tulos: +480 (512 ääntä)
   Katrin tyttären vetäminen mukaan ois ollu perseestä kyllä vaikka olisi elossakin. ”Kostossa” ei ole mitään sen järkevämpää tai enempää saavutettavissa kuin katrinkaan alkuperäisessä ei-halutussa tokaisussa. Jokainen, joka uskoo olevansa moisen katrin yläpuolella, tekee suurimman palveluksen pitämällä tasoa korkealla edes omalta osaltaan. Mutta saati kuolleesta lapsesta kuittailu, huhhuh.

   Lainaa

  4. Tulos: -143 (471 ääntä)
   Tuskinpa Lauran isä kuitenkaan on pakottanut sitä naisystävää muuttamaan ruokavaliotaan. Lauran isän kanssa pysyminen ja lihansyönnin aloittaminen on todennäköisesti ollut tämän aikuisen ihmisen oma valinta.

   Lainaa

  5. Tulos: +381 (455 ääntä)
   Näin: Tuskinpa Lauran isä kuitenkaan on pakottanut sitä naisystävää muuttamaan ruokavaliotaan. Lauran isän kanssa pysyminen ja lihansyönnin aloittaminen on todennäköisesti ollut tämän aikuisen ihmisen oma valinta.
   Samaa mieltä. Itsekin kasvissyöjänä saanut kuulla ties mitä ja sanottu kuinka lihaa pitäisi syödä, mutta kyllä se päätös syödä joulukinkkua lähtee ihan ihmisestä. En usko että naisystävä on sidottu tuoliin ja pakotettu syömään lihaa. Sen kyllä myönnän että toi maissin paistaminen possunrasvassa on aika typerää ja lapsellista.

   Lainaa

  6. Murmurmurmeli 8.8.2019 6:09
   Tulos: +195 (205 ääntä)
   Näin: Lauran isän kanssa pysyminen ja lihansyönnin aloittaminen on todennäköisesti ollut tämän aikuisen ihmisen oma valinta.
   Se kuitenkin oli Lauran isän veli, joka sen naisen kanssa taisi seurustella.

   Lainaa

  7. Tulos: +51 (73 ääntä)
   Näin: Tuskinpa Lauran isä kuitenkaan on pakottanut sitä naisystävää muuttamaan ruokavaliotaan. Lauran isän kanssa pysyminen ja lihansyönnin aloittaminen on todennäköisesti ollut tämän aikuisen ihmisen oma valinta.
   Eikös se ollut isän veljen vaimo josta oli kyse, ei Lauran isän naisystävä.

   Lainaa

  8. vegaanitvankilaan 8.8.2019 6:51
   Tulos: -253 (427 ääntä)
   kyllähän tuon ekan mokan kohdalla se vegaaneita ärsyttää, kun on yksi soturi vihollisen puolelle mennyt

   Lainaa

  9. Tulos: -269 (423 ääntä)
   Onko tosiaan niin, että possunrasva jekku on törkeä? Ymmärrän sen olevan ajattelematonta mutta kuvottavan törkeä?

   Lainaa

  10. Tulos: -138 (216 ääntä)
   Olen ilmeisesti liian rento ihmisenä, asenteen muutoksen paikka?

   Lainaa

  11. Tulos: -55 (119 ääntä)
   Possunrasva huoh.. VAnha juttu jota monet kertovat omanaan

   Lainaa

  12. Tulos: +92 (104 ääntä)
   Oikeudessa tavataan.

   Lainaa

  13. Mustalaisnaamio 8.8.2019 7:48
   Tulos: -72 (312 ääntä)
   Jekku: Olen ilmeisesti liian rento ihmisenä, asenteen muutoksen paikka?
   Siirry kokeeksi vegaaniseen ruokavalioon. Kyllä se rentous siitä katoaa.

   Lainaa

  14. Tulos: -43 (71 ääntä)
   Maire: Eikös se ollut isän veljen vaimo josta oli kyse, ei Lauran isän naisystävä.
   Nohnoh, eiköhän tuo ole monessa perheessä yks ja sama...

   Lainaa

  15. Svidrigailov 8.8.2019 8:50
   Tulos: -132 (316 ääntä)
   Possunrasvassa paistettu maissi on erittäin hyvää! Myös jutun nainen oli siihen syödessään tyytyväinen eikä ilmeisesti traumatisoitunut, päin vastoin. Missä on tapahtunut virhe? Alapeukuttakaa ihan rauhassa!

   Lainaa

  16. Tulos: +257 (355 ääntä)
   Töykeäähän se on rikkoa toisen ruokavaliota tahallaan ja vaivihkaa tämän selän takana. Ja lapsellista, ihan sama miltä maistui. Tapauksen naisen vakaumus lihattomuutta kohtaan oli selvästi kyseenalainen, joten loppu hyvin kaikki hyvin tällä kertaa. Lopputulema ei kuitenkaan muuta pilan luonnetta. Jos kyseessä olisi ollut harras totaalivegaani, olisi eläinrasva voinut pistää suoliston sekaisin. Lihattomuus voi johtua myös yliherkkyydestä. Yleensä allergiat kyllä tulevat etukäteen ilmi, mutta ei aina. Paljonko naurattaisi, jos sedän tyttöystävä saisi anafylaktisen reaktion, koska isi päätti että "kyllä tuosta vielä lihansyöjä saadaan"?

   Lainaa

  17. Tulos: +328 (368 ääntä)
   Svidrigailov: Possunrasvassa paistettu maissi on erittäin hyvää! Myös jutun nainen oli siihen syödessään tyytyväinen eikä ilmeisesti traumatisoitunut, päin vastoin. Missä on tapahtunut virhe? Alapeukuttakaa ihan rauhassa!
   Siinä, että joku kokee tehtäväkseen "näpäyttää" tai "opettaa" aikuista ihmistä syömään jotakin, jota hän ei elämänkatsomuksen/terveyden/puhtaan halun takia syö. Nämä on varmaan niitä samoja, jotka jemmaa allergeenejä ruuan sekaan, jotta "oppiipahan nirsoilija syömään" ja sitten höhötetään kun toinen syö hyvällä ruokahalulla, ja eihän sille mitään siitä tullut, ihme nirsoilija. Toki tämä näpäyttäjä ei ole kuuntelemassa oksentamista ja ripulointia illalla.

   Lainaa

  18. ihmiskunta 8.8.2019 9:43
   Tulos: +71 (83 ääntä)
   Uskoni ihmisiin on jälleen murentunut.

   Lainaa

  19. weggezogen 8.8.2019 9:47
   Tulos: +81 (101 ääntä)
   Onko toi Martina Aitolehti? En meinaa tunnistaa kun ei revi ketään hiuksista.

   Lainaa

  20. Tulos: -110 (164 ääntä)
   Pikkutarkasti todettuna possunrasva ei ole lihaa

   Lainaa

  21. Tulos: +176 (216 ääntä)
   "Onko tosiaan niin, että possunrasva jekku on törkeä? Ymmärrän sen olevan ajattelematonta mutta kuvottavan törkeä? " "Possunrasvassa paistettu maissi on erittäin hyvää! Myös jutun nainen oli siihen syödessään tyytyväinen eikä ilmeisesti traumatisoitunut, päin vastoin. Missä on tapahtunut virhe?" Tässä tapauksessa "loppu hyvin kaikki hyvin", mutta ihan oikeasti eläinperäiset tuotteet voivat saada elimistön sekaisin jos on ollut pitkän aikaa ilman. Olisiko yhtä hauska jekku syöttää possunrasvassa paistettua maissia uskonnon vuoksi possua kaihtavalle? Tai gluteenia/vehnää IBS:sää tai keliakiaa sairastavalle? Joillekin voi myös kehittyä yliherkkyys punaiseen lihaan muista terveyssyistä, eikä niitä ruokavalion rajoituksia välttämättä lähdetä sen ihmeemmin avaamaan. Joku on kasvissyöjä eettisistä syistä, joku ekologisista, yksi ei pidä mausta ja jollekin syyt ovat terveydellisiä. Jutun tapauksessa terveydellisiä syitä ei ilmeisesti ollut, eikä naisystäväkään loppujen lopuksi kovin tiukka ruokavaliostaan. Itse en kyllä arvostaisi jos joku valehtelisi kokanneensa gluteenitonta vaikka näin ei olisi ("ihme nirsoilua, varmaan joku trendihömppädieetti"), ja sen ansiosta saisi kärsiä illan turvotuksesta ja vatsakivusta.

   Lainaa

  22. Tulos: -13 (47 ääntä)
   Anun kommentti oli hyvä siihen asti kunnes rupesi haukkumaan laihoja ihmisiä

   Lainaa

  23. Tulos: -51 (101 ääntä)
   Samassa grillissä kun grillaa niin väkisin menee maissin ja possun nesteet sekaisin...

   Lainaa

  24. Tulos: +122 (150 ääntä)
   Jekku: Onko tosiaan niin, että possunrasva jekku on törkeä? Ymmärrän sen olevan ajattelematonta mutta kuvottavan törkeä?
   Teko voi olla kuvottavan törkeä tai vain lapsellista riippuen tilanteesta. Kasvissyöjän ruokavaliovalinta voi johtua eettisistä syistä. Hän saattaa esimerkiksi vastustaa lihan tehotuotantoa sen aiheuttaman kärsimyksen johdosta, ja hänet "jekuttaminen" osallistumaan vastustamaansa toimintaan on todella kurjasti tehty.

   Lainaa

  25. Tulos: +213 (251 ääntä)
   Ja tää jengi jonka mielestä sianrasvajekku oli pikkujuttu, niin onko ok syöttää koiranlihaa kertomatta? Nams nams, hyvinhän se maistui. Voitte varmasti kukin keksiä oman kauhuskenaarion, jossa teille on syötetty salaa jotain, mikä oman kulttuurinne mukaan ei ole sopivaa. Kuukautisveri toimii varmaan monella, koska on niin raju tabu yhteiskunnassamme - vaarallista se ei kuitenkaan pääsäntöisesti syötynä ole. Miksi toiset ruokavaliot on suojeltuja, toiset taas naurun kohteita ja ”jekuttelijoiden” vapaata riistaa? (Viimeinen on retorinen kysymys).

   Lainaa

  26. kesäpäivää, päivää 8.8.2019 11:43
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   weggezogen: Onko toi Martina Aitolehti? En meinaa tunnistaa kun ei revi ketään hiuksista.
   Hyvin todennäköisesti on Martina, hän on suunnitellut oman mallistonsa Yvette-merkille.

   Lainaa

  27. Tulos: +118 (158 ääntä)
   Voin vaikka lyödä vetoa että jos sekasyöjälle syötettäs esim soijarouhetta jauhelihana niin kyllä siitä suuttuis, vähintään siksi että vegaanista tuputtamista. Nythän toi oli joidenkin mielestä vaan hyvä just siks että saatiin taas yks "vegaaniöyhöttäjä" "syömään oikeaa ruokaa".

   Lainaa

  28. Mer Adhari Khail 8.8.2019 13:19
   Tulos: -82 (116 ääntä)
   tintti: Siinä, että joku kokee tehtäväkseen “näpäyttää” tai “opettaa” aikuista ihmistä syömään jotakin, jota hän ei elämänkatsomuksen/terveyden/puhtaan halun takia syö. Nämä on varmaan niitä samoja, jotka jemmaa allergeenejä ruuan sekaan, jotta “oppiipahan nirsoilija syömään” ja sitten höhötetään kun toinen syö hyvällä [...]
   Eipä ole kovin vankka vakaumus jos kykenee
   Antero: “Onko tosiaan niin, että possunrasva jekku on törkeä? Ymmärrän sen olevan ajattelematonta mutta kuvottavan törkeä? ” “Possunrasvassa paistettu maissi on erittäin hyvää! Myös jutun nainen oli siihen syödessään tyytyväinen eikä ilmeisesti traumatisoitunut, päin vastoin. Missä on tapahtunut virhe?” Tässä tapauksessa [...]
   Et voi olla tosissasi! Pidätkö todella tuskaa aiheuttavaa ja elämistä rajoittavaa sairautta ja Koraanin mielivaltaisia käskyjä yhtä pätevinä ja oikeina motiiveina olla syömättä tiettyjä ruoka-aineita?

   Lainaa

  29. Tulos: +135 (151 ääntä)
   Relax: Samassa grillissä kun grillaa niin väkisin menee maissin ja possun nesteet sekaisin…
   Ei kukaan voi olla noin avuton ruoanlaittaja. Vähän foliota, foliovuokaa, tai vaikka isompi grilli niin mitään syytä miksi niitä pitäisi sotkea. Nykyään on niin monenlaista ruokavaliota ja allergia että kyllä kuka tahansa jolla on enemmän ystäviä osaa pitää eri safkat erillään. Ja miten kaikki nämä lumihiutaleet selviytyivät ennen kuin erikoisruokavalioista tuli normia, ja kaikki söivät mitä annettiin? No ainakin vanhempi, soijamaitoa juova sukulaiseni ei ole vegaania nähnytkään, hän on vain hiton allerginen maidolle. Miten sitten selvisi 60-luvun lapsuudesta? Olemalla kaiken aikaa hiton sairas. Oppipahan olemaan, mokoma ituhippi. Ja tosiaan muiden ruokaan sotkeutuminen on aina törkeää, ellei sitten ole valmis hyväksymään että omaan ruokaan lisätään jauhettua hämähäkkiä ja ihmisistukkaa, näitäkin kun syödään ja ne ovat ei-allergiselle vaarattomia. Vai onko hauskaa vain silloin jos muita oksettaa, mutta jos itse saa omaa keitostaan niin sitten ei huumorintaju kestä?

   Lainaa

  30. Tulos: +96 (124 ääntä)
   Varmaan pähkinäallergikostakin on helvetin hauskaa ku joku vähän "näpäyttää" laittaen vaan "pikkasen" pähkinää ruoan sekaan

   Lainaa

  31. Ashiran el-Mehqi 8.8.2019 15:26
   Tulos: -86 (138 ääntä)
   blah: Varmaan pähkinäallergikostakin on helvetin hauskaa ku joku vähän “näpäyttää” laittaen vaan “pikkasen” pähkinää ruoan sekaan
   Ehkä tässä tapauksessa ei ollut kyse ollenkaan yhtä vakavasta asiasta. Tietääkseni kukaan kasvissyöjä ei ole kuollut sianrasvassa paistettuun maissiin.

   Lainaa

  32. Tulos: -94 (160 ääntä)
   blah: Varmaan pähkinäallergikostakin on helvetin hauskaa ku joku vähän “näpäyttää” laittaen vaan “pikkasen” pähkinää ruoan sekaan
   Allergia on vähän eri asia kuin nuo hihhulidieetit.

   Lainaa

  33. Tulos: +130 (156 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Siirry kokeeksi vegaaniseen ruokavalioon. Kyllä se rentous siitä katoaa.
   Kummat kitisee näissäkin kommenteissa muiden ruokavaliosta enemmän, vegaanit vai raivosekaanit?

   Lainaa

  34. Tulos: +13 (47 ääntä)
   Tuo maissijuttu lienee keksitty. Ei maissia ole mitään järkeä sianrasvassa grillata, luultavasti maistuukin paskalle. Voissa sen sijaan tulee parempaa (tai öljyssä jos voi ei käy).

   Lainaa

  35. Tulos: -27 (57 ääntä)
   Kuinkahan hirvittävä paheksuminen täällä olisi, jos vaikka possun sijaan tarjoaisi nyhtökauraa.

   Lainaa

  36. Tulos: +88 (110 ääntä)
   "Et voi olla tosissasi! Pidätkö todella tuskaa aiheuttavaa ja elämistä rajoittavaa sairautta ja Koraanin mielivaltaisia käskyjä yhtä pätevinä ja oikeina motiiveina olla syömättä tiettyjä ruoka-aineita?" Mistä sinä tiedät minkä vuoksi joku ei syö tiettyä ruoka-ainetta jos ilmoittaa vain rajoitteen? Kullakin on syynsä ruokavalioonsa, ja mikä minä olen sanomaan että omat vatsanväänteeni ovat sen huonompi tai parempi syy kuin jonkun vakaumus, huoli ympäristöstä tai oksettava maku/koostumus. Sama mikä sen ruokavalion taustalla oleva syy on, on mielestäni törkeää mennä leikkimään muiden ruualla ja huijaamaan ruuan sisällöstä. Parhaimmillaan tuollaisella lapsellisella pelleilyllä aiheuttaa vain mielipahaa, pahimmillaan voi aiheutua jopa kuolema (allergeeni).

   Lainaa

  37. Syön lihaa, enkä ylpeile ruokavaliollani, toisin kuin vekaanit ja veketaristit. 8.8.2019 18:51
   Tulos: -82 (126 ääntä)
   Veisarimokissa kommenttien arvostelijoissa näemmä vegaanienemmistö:)

   Lainaa

  38. Tulos: -54 (60 ääntä)
   Antero: “Et voi olla tosissasi! Pidätkö todella tuskaa aiheuttavaa ja elämistä rajoittavaa sairautta ja Koraanin mielivaltaisia käskyjä yhtä pätevinä ja oikeina motiiveina olla syömättä tiettyjä ruoka-aineita?” Mistä sinä tiedät minkä vuoksi joku ei syö tiettyä ruoka-ainetta jos ilmoittaa vain rajoitteen? Kullakin on syynsä [...]
   Paitsi tietenkin jos ei tykkää nyhtäkaurasta. Nyhtöpaskan vastustamisen "korjaaminen" ei ole törkeää, se on joka vegaanin kunnia ja velvollisuus, "meat is murder!".

   Lainaa

  39. Tulos: -69 (95 ääntä)
   Zekko: Teko voi olla kuvottavan törkeä tai vain lapsellista riippuen tilanteesta. Kasvissyöjän ruokavaliovalinta voi johtua eettisistä syistä. Hän saattaa esimerkiksi vastustaa lihan tehotuotantoa sen aiheuttaman kärsimyksen johdosta, ja hänet “jekuttaminen” osallistumaan vastustamaansa toimintaan on todella kurjasti tehty.
   Se ei pelasta niitä eläimiä, että maissintähkät paistetaan samassa rasvassa missä muun seurueen syömät lihat. Päinvastoin, sehän on ympäristöystävällistä, ettei välillä tarvitse putsata grilliä ja sitten paistaa rypsiöljyssä. Niissä mökkiseurueissa missä minä olen ollut, kasvissyöjät ovat pitäneet tarkasti huolta siitä ettei heidän ruokaansa kosketakaan samoilla välineillä joilla on koskettu lihaan. Jos Lauran isän _veljen_ naisystävä ei ole tarkkaillut, missä rasvassa hänen maissinsa paistetaan niin ei hän ole mikään tosi kasvissyöjä ollutkaan.

   Lainaa

  40. Setä Tiramisu 8.8.2019 22:03
   Tulos: +85 (95 ääntä)
   Syön lihaa, enkä ylpeile ruokavaliollani, toisin kuin vekaanit ja veketaristit.: Veisarimokissa kommenttien arvostelijoissa näemmä vegaanienemmistö:)
   Tai ehkä suurin osa meistä on ihmisiä, joille on aivan se ja sama mitä syö, ketä rakastaa tai mitä tekee, kunhan ei häiritse muita. Oli vegaani, sekaani, barbaari tai mikä lie lakto-ovo-pesko-vegetaristi. Samalla tavalla ärsyttää vegaanit, jotka urputtavat minulle makkaran syönnistä, kuin karppaajat, jotka jauhavat perunasta, kuin minä-tosi-mies, jotka julistavat vegaaneille lihan iloista. Kai ihminen nyt herran jestas saa syödä rauhassa mitä haluaa. Ei pitäisi olla keltään pois. Ellei sitten syö toisen lautaselta.

   Lainaa

  41. Tulos: +42 (60 ääntä)
   Näin: Jos Lauran isän _veljen_ naisystävä ei ole tarkkaillut, missä rasvassa hänen maissinsa paistetaan niin ei hän ole mikään tosi kasvissyöjä olIutkaan.
   Mitä? Kasvinsyöjä on sellainen joka ei syö lihaa. Älä ala keksimään omia määritelmiäsi ja omia sääntöjäsi. Olet lapsellinen.

   Lainaa

  42. Tulos: -30 (86 ääntä)
   Mun äiti kerran syötti mulle salaa lasagnea, joka olikin tehny soijarouheesta. Ei kertonut, että siinä ei ollutkaan jauhelihaa vasta kun olin syönyt. En huomannut eroa, enkä alkanut kasvissyöjäksi, mutta onko äitini "metsästä karannut kuvottava ihmisapina" kun salaa syötti minulle jotain mitä en normaalisti söisi. ps. lasagne oli hyvää, kuten possunrasvamaissit isän veljen naisystävän mielestä

   Lainaa

  43. Tulos: +88 (102 ääntä)
   Jaappo: Mun äiti kerran syötti mulle salaa lasagnea, joka olikin tehny soijarouheesta. Ei kertonut, että siinä ei olIutkaan jauhelihaa vasta kun olin syönyt. En huomannut eroa, enkä alkanut kasvissyöjäksi, mutta onko äitini “metsästä karannut kuvottava ihmisapina” kun salaa syötti minulle jotain mitä en normaalisti söisi. [...]
   Jos olet ilmoittanut, ettet syö soijaa, on se yhtä törkeää.

   Lainaa

  44. Kaikkivaltias 8.8.2019 23:27
   Tulos: +80 (98 ääntä)
   Juuri erityisesti sian rasvasta (sekä ibuprofeiinista) avautuva vatsahaavani nostaa tämän jekutuksen potenssiin 100. Onneksi haistan jo molemmat paskat kaukaa, enkä myöskään syö muiden kokkauksia maattuani yhden saatanan pasteijan puolikkaan takia sängyssä loppupäivän kipuloimassa, niin ei voi tämmöinen kovin helposti osua kohdalle. Vetäkää vittu päähänne saatanan pässit. Sianlihaton ja lähes kivuton jo 20 vuotta.

   Lainaa

  45. Tulos: +56 (70 ääntä)
   Näin: Se ei pelasta niitä eläimiä, että maissintähkät paistetaan samassa rasvassa missä muun seurueen syömät lihat. Päinvastoin, sehän on ympäristöystävällistä, ettei välillä tarvitse putsata grilliä ja sitten paistaa rypsiöljyssä. Niissä mökkiseurueissa missä minä olen ollut, kasvissyöjät ovat pitäneet tarkasti huolta [...]
   Joo, onhan se kamalaa jos luottaa ystäviinsä. Ei ollenkaan kunnollinen kasvissyöjä ellei odota että kaikki pyrkivät tärvelemään ruokasi ja piilottamaan siihen ainesosia joita siinä ei pitäisi olla. Ja kyllä, nyhtökauran _tarjoaminen_ sekaaneille ei ole väärin, mutta sen väittäminen joksikin ihan muuksi huijatakseen jonkun syömään olisi ihan yhtä törkeää. Aika kohtuutonta olisi sekin että kutsuu jonkun grillaamaan eikä tule maininneeksi että lihaa ei ole, kyllä vieraille pitäisi tarjota jotain sellaista mitä olettaa heidän haluavan tai ainakin selkeästi ilmoittaa jos ei voi. Yhteisen leivän murtamisen pitäisi olla yhteenkuuluvuutta vahvistava tilanne ja yhdessä syömisen mukavaa, en söisi toista kertaa kenenkään kanssa joka pitää sitä tilaisuutena vittuilla yhtään mistään asiasta. Ja olisin aika huolissani jonkun kohtalosta joka syö kinkkua siksi että kumppanin perhe painostaa; mihinköhän muihin omaa kehoa koskeviin itsemääräämisoikeuksiin he eivät usko?

   Lainaa

  46. Tulos: +55 (61 ääntä)
   Kerranki mallikuva jota ei oo yltiöphotoshopattu ja heti joku kusinaama tulee örveltämään.

   Lainaa

  47. Tulos: +41 (59 ääntä)
   Svidrigailov: Possunrasvassa paistettu maissi on erittäin hyvää! Myös jutun nainen oli siihen syödessään tyytyväinen eikä ilmeisesti traumatisoitunut, päin vastoin. Missä on tapahtunut virhe? Alapeukuttakaa ihan rauhassa!
   "Sanon jotain jonka tiedän olevan muiden mielestä typerästi sanottu, mutta yritän vaikuttaa coolilta heittämällä nerokkaan alapeukkukommentin perään!" Virhe on tapahtunut siinä että syötät jotakin toiselle vastoin tämän tietoa tai tahtoa, urpo.

   Lainaa

  48. Tulos: +82 (90 ääntä)
   Jekku: Onko tosiaan niin, että possunrasva jekku on törkeä? Ymmärrän sen olevan ajattelematonta mutta kuvottavan törkeä?
   Yhtään minkään asian salaa syöttäminen toiselle, kun tietää ettei henkilö halua sitä syödä, on sikaimaisen törkeää. Siinä rikotaan toisen itsemääräämisoikeutta omaan kehoon varsin rankalla tavalla.

   Lainaa

  49. Tulos: -39 (67 ääntä)
   Pitäisi perustaa uskonto, jossa kiellettyjen ruokien listalla on ainakin tofu, pavut, herneet, soija, quorn, tempeh, pähkinät ja siemenet. Ja sen jälkeen vaatia omaan uskontoon sopivia monipuolisia ruokia kouluista ja muista ruokaloista. Proteiinia tietysti ruoassa kuuluu olla.

   Lainaa

  50. Tulos: +33 (51 ääntä)
   Oletteko huomanneet, että nimenomaan keski-ikäiset käyttäytyvät todella ilkeästi ja veemäisesti muita kohtaan? En ymmärrä, mikä heitä vaivaa. Ovatko vanhemmat antaneet liikaa Koivuniemen herrasta aikoinaan, että tässä on tulos? Ja sitten vielä haukkuvat nykynuorisoa, jotka käyttäytyvät paljon paremmin ja fiksummin kuin nämä 70-luvulla kiusanneet ja röökanneet "rokkarit"

   Lainaa

  51. Tulos: -63 (95 ääntä)
   Teen usein ruokaa, jossa käytän pekonin rasvaa paistotasvana tai makua antamaan. Toimii esimerkiksi uunivihanneksissa ja grillatessa glaseerauksen tai makuöljyn pohjana. Pekonin rasvan saa irti kun laittaa pannulle tilkan vettä ja siinä paistaa pwkoneita. Grillibileissä työpaikan kasvissyöjät ja yksi ählämi kehuivat kilpaa syöneensä elämänsä maukkaimman kasvisaterian kun käytin kasviksiin salaista grilliöljyä...

   Lainaa

  52. Anders Gärderood 10.8.2019 10:51
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Totta se on, käräjillä tavataan.

   Lainaa

  53. Tulos: -14 (28 ääntä)
   Jenna: Yhtään minkään asian salaa syöttäminen toiselle, kun tietää ettei henkilö halua sitä syödä, on sikaimaisen törkeää. Siinä rikotaan toisen itsemääräämisoikeutta omaan kehoon varsin rankalla tavalla.
   Minä voisin aivan hyvin syöttää "en kerro mitä tässä on, maista" ylläriruokaa. Toki ottaisin huomioon ja varmistaisin kaikki allergiat yms. ja tottakai myös uskonnolliset näkemykset. Eikä tarvi kauhistua, veganismi menee heittäen jälkimmäiseen.

   Lainaa

  54. Tulos: +21 (43 ääntä)
   Jekku: Onko tosiaan niin, että possunrasva jekku on törkeä? Ymmärrän sen olevan ajattelematonta mutta kuvottavan törkeä?
   No mut on sullakin varmaan joku inhokkiruoka/ruoka-aines, joka pistää ajauksenakin kuvottamaan etkä sitä tahallaan suuhusi pistäisi (itse en ainakaan antaisi anteeksi jos joku syöttäisi minulle noin katalasti nötköttiä, vaikken siihen kuolenkaan)? Eikö tuntuisi vähän kuvottavan törkeältä tempulta, jos joku huijaisi sinut syömään tätä inhokkiasiaa? Ja miten se olisi eri asia, jos pilan uhri on vegaani, joka välttelee eläinperäisiä ruokia vaikka siksi, että ajatus eläimen syömisestä inhottaa? Eikä se ole ajattelematonta, koska kyseessä ei ollut vahinko. Tuossa nimenomaan on käytetty niitä aivonystyröitä tahallisen mielipahan aiheuttamiseen.

   Lainaa

  55. Tulos: +40 (58 ääntä)
   Siiseli: Teen usein ruokaa, jossa käytän pekonin rasvaa paistotasvana tai makua antamaan. Toimii esimerkiksi uunivihanneksissa ja grillatessa glaseerauksen tai makuöljyn pohjana. Pekonin rasvan saa irti kun laittaa pannulle tilkan vettä ja siinä paistaa pwkoneita. Grillibileissä työpaikan kasvissyöjät ja yksi ählämi kehuivat [...]
   Okei, sulla tuskin oli selkärankaa kertoa heille mitä tämä salainen grilliöljy sisälsi?

   Lainaa

  56. anonyymi ameeba 11.8.2019 14:59
   Tulos: +34 (50 ääntä)
   Jekku: Onko tosiaan niin, että possunrasva jekku on törkeä? Ymmärrän sen olevan ajattelematonta mutta kuvottavan törkeä?
   Kuvottavasta en tiedä, mutta jos tietää ettei toinen syö eläinperäistä safkaa, niin toista kunnioittava ei silloin paista tämän ruokaa SIANrasvassa. Se että henkilö myöhemmin alkaa syödä lihaa, lienee hänen oma päätöksensä. Ja silloin se on ok.

   Lainaa

  57. Tulos: +29 (47 ääntä)
   Jos olisin ollut tuo naisystävä, olisin kutsunut tuon iskäkullan syömään. Rasvaimustani saadusta rasvassa paistettua pihviä, lisänä verimakkaraa ja jälkkäriksi pannaria arvaatteko mistä? Pilke silmäkulmassa.

   Lainaa

  58. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Odotin jo koska joku honaa ja alkaa meuhkata siitä, että kuvan nainen on Martina Aitolehti mutta keskustelu pysyikin noilla uomilla.

   Lainaa

  59. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Voi voi. Tässä on niin monta asiaa väärin etten osaa edes laskea. Martina Aitolehdestä voi olla montaa mieltä, mutta kellään ei ole oikeutta kommentoida hänen kehoaan. Martina on hyvässä kunnossa, ja Katri on voinut kommentillaan aiheuttaa paljon henkistä vahinkoa jollekin ulkonäköpaineiden ja syömishäiriöisten ajatusten kanssa kamppailevalle. Jos itse olisin lukenut tuon kommentin vaikkapa vuosi sitten, se olisi tehnyt pahaa jälkeä joksikin aikaa itsetunnolleni ja ajatuksilleni. Martina on hoikassa vireessä ja itse taas en niinkään, ja kun joku muu sanoo, että joku sinua hoikempi ihminen on läski, se ei voi tehdä muuta kuin vahinkoa, jos on pahoja ongelmia minäkuvan kanssa. Onneksi olen onnistunut muokkaamaan ajatuksia parempaan suuntaan, joten tuo kommentti ei tehnyt itselleni mitään, mutta ketuttaa ihan älyttömästi muiden puolesta, jotka tuota syöpää joutuivat mahdollisesti lukemaan. Toiseksi Ansku lähti haukkumiseen mukaan varmasti luullen, että näpäyttää ”nokkelasti” takaisin. Hän itse asiassa ei tehnyt yhtään sen paremmin kuin Katrikaan. Pahinta tässä on, että hän yritti loukata äitiä, jonka tytär on kuollut. Ansku ei ehkä tiennyt sitä, mutta juuri sen takia pitää aina miettiä kaksi kertaa ennen kuin sanoo yhtään mitään. Samat sanat myös Katrille. Jos hän olis pitänyt alun perinkin turpansa kiinni, koko keskustelua ei olisi käyty. Tuollainen käytös provosoi muita ja se olisi Katrin pitänyt tajuta, aikuisen ihmisen. Kaikkihan tuossa ovat aikuisia, mutta Katri voisi olla jo isoäiti ikänsä puolesta. Ja muuten. Toisin kuin ihmiset luulee, läskin ei pitäisi olla haukkumasana. Siitä on vain tehty sellainen vuosikymmenien aikana. Läski tai lihava simppelisti kuvailee ihmistä, ihan samoin kuin joku on pitkä, lyhyt tai hoikka. En näkisi, että Katrin kunnianloukkaussyytös johtaa mihinkään, koska se että haukkuu läskiksi ei objektiivisesti katsoen loukkaa kenenkään kunniaa eikä yksityisyyttä. Monet valitettavasti kuitenkin käyttävät sanaa ”läski” tarkoituksenaan loukata, kuten Katri teki tässä ja sitten myös Ansku. Vaikka joku sana tai ilmaisu ei olisi lähtökohtaisesti loukkaava, siitä voi tulla sellainen, jos sitä käyttää ihminen, joka uskoo sen olevan pahin asia maailmassa. Ilmeisesti Katrin ja myös Anskun mielestä lihavuus on kauhein asia maailmassa, joten heidän kohdaltaan läskiksi sanominen on erittäin väärin. Tuon mokan keskustelussa ei ole voittajia. Kaikki ovat häviäjiä minun silmissäni.

   Lainaa

  60. Tulos: -15 (29 ääntä)
   Älkää nyt tekin. Keliakia on parantumaton autoimmuunisairaus, joka häiritsee vakavasti solujen uusiutumista ja aineenvaihduntaa. Se ei ole allergia, ei varsinkaan laktoosi-intoleranssi eikä todellakaan varsinkaan IBS eli toiminnallinen vatsavaiva. Seuraukset voi löytää edestään vasta vuosien päästä esim. syövän muodossa. Silloin todella toivoisi, että nämä keliakiaa vatsan turvotukseen tai ilmavaivoihin rinnastavat tietämättömät, vähättelevät ihmiset olisivat oikeassa. Asiasta ei voi puhua samana päivänäkään kuin muotiruokavalioista. Vai menettekö I-tyypin diabeteksen (samaa autoimmuunisairauksien perhettä) sairastajille myös rinnastamaan että joo tiedän tunteen, mullakin vähän maha murisee jos en ole hetkeen syönyt, ihan sama asia, että mun on myös ihan yhtä tärkeää saada ruokaa?

   Lainaa

  61. Tulos: +4 (12 ääntä)
   vegaanitvankilaan: kyllähän tuon ekan mokan kohdalla se vegaaneita ärsyttää, kun on yksi soturi vihollisen puolelle mennyt
   Kuule ruokavalio ei ole sotaa eikä se ole uskontokaan henkisesti terveelle.

   Lainaa

  62. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Pallokala: Ihan yhtä sekaisin päästään Katri sekä Ansku. Laittaa oksettamaan tällaiset ihmiset.
   Minua hoitamattomat hullut jotenkin säälittävät. Kummallakin noista on hirveän huono olo.

   Lainaa

  63. Tulos: +11 (29 ääntä)
   True story: Voi voi. Tässä on niin monta asiaa väärin etten osaa edes laskea. Martina Aitolehdestä voi olla montaa mieltä, mutta kellään ei ole oikeutta kommentoida hänen kehoaan. Martina on hyvässä kunnossa, ja Katri on voinut kommentillaan aiheuttaa paljon henkistä vahinkoa jollekin ulkonäköpaineiden ja syömishäiriöisten [...]
   Kuvan nainen on urheilullinen ja kovassa kunnossa, mutta älä sentään liioittele hoikaksi. Normaalia naisellista pyöreyttä olematta kovin lihava. Oletko ajatellut, että monen lihavan hoikakasi liioittelu voi johtaa kehonkuvan vääristymiseen myös toiseen suuntaan. Ylipaino on vaarallisempaa ja lopulta tappaa, verrattuna siihen kun henkisen kehityksen aikana herkkä nuori kokee kwgonkuvansa vääräksi. Teinit ovat epävarmoja vaikka kuinka totuutta yritettäisiin vääristää.

   Lainaa

  64. Ruokavalio ei ole aina pelkkä vakaumus 16.8.2019 19:44
   Tulos: -2 (22 ääntä)
   Omalla lapsella oli viikon veriripulia ja pitkään verta vuotavaa ihottumaa, kun isomummon mielestä pari keksiä ei voi olla pahaksi, vaikka on vilja-allergia.

   Lainaa

  65. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Steffi: Älkää nyt tekin. Keliakia on parantumaton autoimmuunisairaus, joka häiritsee vakavasti solujen uusiutumista ja aineenvaihduntaa. Se ei ole allergia, ei varsinkaan laktoosi-intoleranssi eikä todellakaan varsinkaan IBS eli toiminnallinen vatsavaiva. Seuraukset voi löytää edestään vasta vuosien päästä esim. syövän [...]
   Höpöhöpö. Keliakia on sairaus siinä missä laktoosi-intoleranssi. Herkkyyttä tietylle ruoan komponentille. IBS on noista se kaikista vaarallisin ja aiheuttaa eniten haittaa ihmisille.

   Lainaa

  66. Parantava kameli 23.4.2021 20:10
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Vege: Samaa mieltä. Itsekin kasvissyöjänä saanut kuulla ties mitä ja sanottu kuinka lihaa pitäisi syödä, mutta kyllä se päätös syödä joulukinkkua lähtee ihan ihmisestä. En usko että naisystävä on sidottu tuoliin ja pakotettu syömään lihaa. Sen kyllä myönnän että toi maissin paistaminen possunrasvassa on aika typerää ja lapsellista.
   Ei ollut typerää ja lapsellista, vaan paras pränkki aikoihin! :-D Todellinen kasvissyöjä olisi maistanut rasvan maun ja nostanut asian esille, joten eipä tuo mikään kasvissyöjä alunperin ollutkaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kasvisruoka, vegaanit, ruokavalio, maissi, rasva, kinkku, ylipaino, lihava, kunnianloukkaus, oikeus, mainos