Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?



 • Nopea kysymys

  Yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus? Ei Facebookissa.
  Suurenna näkymä
  Taustatietoja: DBTL (Down By The Laituri) on Turussa järjestettävä festivaali. Nopea kysymys

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Marenkimikko 6.8.2019 0:25
   Tulos: +349 (377 ääntä)
   Haistakaa kaikki kakka t. Turku

   Lainaa

  2. Tulos: +216 (344 ääntä)
   Taas muistin miksi Turku saisi olla oma valtionsa.

   Lainaa

  3. Tulos: +129 (219 ääntä)
   Nnnoh... keskustelun tasoon kantaa ottamatta, tulihan sieltä nyt aika semi-suora vastaus jo alkumetreillä...

   Lainaa

  4. Tulos: +36 (70 ääntä)
   Pääsee sinne, mutta vain tois puslt jokke.

   Lainaa

  5. Tulos: -72 (144 ääntä)
   Hmm: Taas muistin miksi Turku saisi olla oma valtionsa.
   Joo ja mieluiten Itämeren pohjassa

   Lainaa

  6. Tulos: +251 (269 ääntä)
   Oliskohan Tuskaankin päässyt jotenkin vain "kiertelemään kojuja" ja ehkä tuopilliselle nauttimaan kesästä. Vähän siinä saattais niitä bändejäkin nähdä, mut ne kojut on se juttu...

   Lainaa

  7. Vitun turku t turkulainen 6.8.2019 2:27
   Tulos: -26 (68 ääntä)
   Miksi joka vitun kerta on vaan pakko päästä nillittämään?

   Lainaa

  8. Tulos: +105 (109 ääntä)
   Helposti pääsee kiertelemään kojuja alueelle maksamatta mitään. Tarvitaan vain nopeat jalat tai katapultti.

   Lainaa

  9. Tulos: -11 (21 ääntä)
   Helposti pääsee kiertelemään kojuja alueelle maksamatta mitään. Tarvitaan vain nopeat jalat tai katapultti

   Lainaa

  10. jukkapalmu 6.8.2019 7:07
   Tulos: -86 (252 ääntä)
   Niin, oliahn Kotkan meripäivätkin aluksi sellanen kiva kaupunkitapahtuma, joka oli oikeestaan ympäri kaupunkia ilman mitään portteja ja aitoja missä oikeesti pysty kiertelemään ilman mitään pääsylippuja. Sitten ne keksi että saadaan enemmän rahaa kun aidataan alue, myydään lippuja että ihmiset pääsee kuuntelemaan kun joku pullea Kaika Koo kiekuu keski-ikäsille naisille jotain voimalauluja.

   Lainaa

  11. Tulos: +61 (117 ääntä)
   Miksi aina kaikki pitäisi saada tehtyä ilmaiseksi? Ei nyt kaikkea kaikille tietenkään mut jos nyt MINÄ vaan, eihän se haittaa ketään, eihän se keltään ole pois. Keskustelu oli idioottien kokoontuminen mut eka vastaus summasi silti ihan hyvin fiilikset.

   Lainaa

  12. Ruma Elsa 6.8.2019 7:18
   Tulos: +75 (93 ääntä)
   jukkapalmu: Niin, oliahn Kotkan meripäivätkin aluksi sellanen kiva kaupunkitapahtuma, joka oli oikeestaan ympäri kaupunkia ilman mitään portteja ja aitoja missä oikeesti pysty kiertelemään ilman mitään pääsylippuja. Sitten ne keksi että saadaan enemmän rahaa kun aidataan alue, myydään lippuja että ihmiset pääsee kuuntelemaan kun joku pullea Kaika Koo kiekuu keski-ikäsille naisille jotain voimalauluja.
   Sama ilmiö Down by the Laiturissa: se oli alunperin avoin ja ilmainen kaupunkitapahtuma, kunnes alkoi kaupungin keskustan aitaaminen ja rahastus porteilla, joita on joka puolella tapahtuman aikaan. Mutta onko Kaijaa Koo muka jotenkin ylilihava? Rouvan ääntä en minäkään kyllä arvosta.

   Lainaa

  13. Tötterö 6.8.2019 7:53
   Tulos: +118 (130 ääntä)
   Kyseisestä tapahtumasta en tiedä, mutta on vielä monia ilmaistapahtumiakin. Ja esim. Kuopion muuten maksullisille viinijuhlille pääsee tiettynä päivänä ilmaiseksi "kiertelemään kojuja". Ei siis mielestäni tyhmä kysymys - toki vastaus varmaan selviäisi parhaiten tapahtuman sivuilta.

   Lainaa

  14. Tulos: +15 (33 ääntä)
   jukkapalmu: Niin, oliahn Kotkan meripäivätkin aluksi sellanen kiva kaupunkitapahtuma, joka oli oikeestaan ympäri kaupunkia ilman mitään portteja ja aitoja missä oikeesti pysty kiertelemään ilman mitään pääsylippuja. Sitten ne keksi että saadaan enemmän rahaa kun aidataan alue, myydään lippuja että ihmiset pääsee kuuntelemaan kun joku pullea Kaika Koo kiekuu keski-ikäsille naisille jotain voimalauluja.
   Juu ei. Edelleen sinne pääsee katsomaan ilmaisesityksiä jne. Mut ei en usko että tän vuoden esiintyjistä Vesta, Olavi Uusivirta, Anssi Kela, Atomirotta, Roope Salminen & Koirat, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani tai Elastinen olis ihan hyvää hyvyyttään suostunu sinne esiintymään. Et jos oli sarkasmia ni ei nyt uponnut, koska pääsee edelleen ilmaiseksi katsomaan tiettyjä esityksiä.

   Lainaa

  15. Keski-ikäinen voimanainen 6.8.2019 8:20
   Tulos: -16 (134 ääntä)
   jukkapalmu: Niin, oliahn Kotkan meripäivätkin aluksi sellanen kiva kaupunkitapahtuma, joka oli oikeestaan ympäri kaupunkia ilman mitään portteja ja aitoja missä oikeesti pysty kiertelemään ilman mitään pääsylippuja. Sitten ne keksi että saadaan enemmän rahaa kun aidataan alue, myydään lippuja että ihmiset pääsee kuuntelemaan kun joku pullea Kaika Koo kiekuu keski-ikäsille naisille jotain voimalauluja.
   Taidat pelätä keski-ikäisiä naisia. Ehkä kaiken ikäisiä. Ne on uhka voimattomalle lullukalle, joka ei jaksanut amista läpi. Tai töitä. Tai inttiä. Mitään. Kalja maistuu ja oma käsi ja Pleikka, raato kolkymppisenä kuin satavuotiaan. Hups, anteeksi, yliannostus Kaija Koota tekee tän. Menenpä ostamaan lipun seur. keikalle. Ja sitä ennen Rammstein.

   Lainaa

  16. ihmiskunta 6.8.2019 8:33
   Tulos: +148 (168 ääntä)
   Peeke: Miksi aina kaikki pitäisi saada tehtyä ilmaiseksi? Ei nyt kaikkea kaikille tietenkään mut jos nyt MINÄ vaan, eihän se haittaa ketään, eihän se keltään ole pois. Keskustelu oli idioottien kokoontuminen mut eka vastaus summasi silti ihan hyvin fiilikset.
   Pitäiskö ihan vähäsen harjotella tota luetunymmärtämistä. Aloituksen tehnyt henkilö ilmaisi hyvin selkeästi, että aiempina vuosina on päässyt aiemmin ilmaiseksi kiertelemään kojuja, mahtaisiko nytkin päästä? Se ei ole sama kun "mun on pakko saada tää ilmaseks". Taidat olla turkulainen...

   Lainaa

  17. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Kyllä ainakin seinäjoen provinssissa on ne kojut alueen ulkopuolellakin. Vaikka ei olisi varaa maksaa lippua mutta ainaki voi kierrellä kojuja.

   Lainaa

  18. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Turulla oli jokunen vuosi takaperin mainoskampanja ”Kiss my Turku”. Tuohan on osuvampi kuin uskoinkaan.

   Lainaa

  19. ihanmummovaan 6.8.2019 9:25
   Tulos: +120 (124 ääntä)
   Tänä(kin) vuonna päästiin Pori Jazzeilla Kirjurinluodolle ilmaiseksi siihen osaan missä just kierrellään kojuja, nautitaan kesästä, ostetaan ruokaa ja juomaa JA myös kuunnellaan ilmaiseksi bändejä ja hyvää jazzia.Sitten vasta alkoi "aidattu" alue jonne pääsi vain lipulla. Go Pori!Tästä vois ottaa oppia?

   Lainaa

  20. Tulos: -41 (75 ääntä)
   Keski-ikäinen voimanainen: Taidat pelätä keski-ikäisiä naisia. Ehkä kaiken ikäisiä. Ne on uhka voimattomalle lullukalle, joka ei jaksanut amista läpi. Tai töitä. Tai inttiä. Mitään. Kalja maistuu ja oma käsi ja Pleikka, raato kolkymppisenä kuin satavuotiaan. Hups, anteeksi, yliannostus Kaija Koota tekee tän. Menenpä ostamaan lipun seur. keikalle. Ja sitä ennen Rammstein.
   Se tunne, kun on kritisoitua ihmistyyppiä eikä edes tajua sitä. Tai tajuaa ja menee silti tunteisiin.

   Lainaa

  21. Tulos: +80 (84 ääntä)
   Aiempina vuosina tosiaan toiminu niin et kojuille ja ruokapaikoille pääsee kiertelemään kuka vaan. Artistit ja anniskelualue on aidan takana minne pääsee vain lipulla sisään.

   Lainaa

  22. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Hmm: Taas muistin miksi Turku saisi olla oma valtionsa.
   Kelpais. Oltaisiin kerrankin sellaisessa valtiossa joka ymmärtää meitä.

   Lainaa

  23. Tulos: -65 (79 ääntä)
   ihanmummovaan: Tänä(kin) vuonna päästiin Pori Jazzeilla Kirjurinluodolle ilmaiseksi siihen osaan missä just kierrellään kojuja, nautitaan kesästä, ostetaan ruokaa ja juomaa JA myös kuunnellaan ilmaiseksi bändejä ja hyvää jazzia.Sitten vasta alkoi “aidattu” alue jonne pääsi vain lipulla. Go Pori!Tästä vois ottaa oppia?
   Tuossahan mahtava bisnesidea. Maksa maltaita bändeistä ja laitteista, hanki luvat ja työntekijät ja päästä jengi ilmaiseksi paikalle. Kannattaa ottaa oppia niin ei kohta ole yhtään kesätapahtumaa koko Suomenniemellä. There ain't no free lunches, baby.

   Lainaa

  24. Tulos: +48 (54 ääntä)
   ihmiskunta: Pitäiskö ihan vähäsen harjotella tota luetunymmärtämistä. Aloituksen tehnyt henkilö ilmaisi hyvin selkeästi, että aiempina vuosina on päässyt aiemmin ilmaiseksi kiertelemään kojuja, mahtaisiko nytkin päästä? Se ei ole sama kun “mun on pakko saada tää ilmaseks”. Taidat olla turkulainen…
   No joo, myönnetään etten jaksanut lukea kunnolla vaan lähdin heti möyhäämään asian vierestä. Oppirahoja maksellen.

   Lainaa

  25. purppurakruunu 6.8.2019 12:26
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Iso Hoo: Tuossahan mahtava bisnesidea. Maksa maltaita bändeistä ja laitteista, hanki luvat ja työntekijät ja päästä jengi ilmaiseksi paikalle. Kannattaa ottaa oppia niin ei kohta ole yhtään kesätapahtumaa koko Suomenniemellä. There ain’t no free lunches, baby.
   Juu-u, ja just tän takia aina kun Suomessa on ulkoilmakeikkoja, niin aidataan alue katseluetäisyyden lisäksi koko siltä alueelta, minne musiikki kuuluu, koska muutenhan ihmiset voivat kuunnella ilmaiseksi, ja musiikin jonkinasteinen kuuleminen on ainoa syy, miksi keikoille mennään, eikä esimerkiksi sen artistin esiintymisen näkeminen ja yleisössä oleminen...

   Lainaa

  26. Tulos: +95 (101 ääntä)
   Iso Hoo: Tuossahan mahtava bisnesidea. Maksa maltaita bändeistä ja laitteista, hanki luvat ja työntekijät ja päästä jengi ilmaiseksi paikalle. Kannattaa ottaa oppia niin ei kohta ole yhtään kesätapahtumaa koko Suomenniemellä. There ain’t no free lunches, baby.
   Täh? Jazzit oli kahtena päivänä loppuunmyyty, mikä taisi olla ennätys. On vaan lisämyyntiä tarjota kylkeen ilmainen tapahtuma-alue ja myydä siellä urakalla kaljaa ja ruokaa. Ainahan jengiä kerääntyy kuitenkin aitojen ulkopuolelle kuuntelemaan ilmaiseksi.

   Lainaa

  27. ihmiskunta 6.8.2019 12:52
   Tulos: +84 (94 ääntä)
   Peeke: No joo, myönnetään etten jaksanut lukea kunnolla vaan lähdin heti möyhäämään asian vierestä. Oppirahoja maksellen.
   Tästä keskustelijasta pitäis jokaisen kommentoijan ottaa mallia. Ei ne virheet, vaan niiden myöntäminen ja käsittely. Ei se mitään Peeke, näitä sattuu. Ja pahoittelut, että haukuin sua turkulaiseks.

   Lainaa

  28. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Iso Hoo: Tuossahan mahtava bisnesidea. Maksa maltaita bändeistä ja laitteista, hanki luvat ja työntekijät ja päästä jengi ilmaiseksi paikalle. Kannattaa ottaa oppia niin ei kohta ole yhtään kesätapahtumaa koko Suomenniemellä. There ain’t no free lunches, baby.
   Ei ole mitenkään tavatonta että esiintyjät kuittaavat valtaosan lipunhinnoista, ja järjestäjä saa lisä- ellei suorastaan pääasiallista tienestiä myyntikojujen vuokrasta ja ennen kaikkea kaljan myynnistä. Ei niitä erillisiä shoppailu- ja ruokailualueita laiteta siksi että järjestäjä vihaa rahaa eikä halua sitä. Joten kysymys ei ole yhtään tyhmä (joskin mitä ilmeisimmin väärässä paikassa) -monet tapahtumat pyrkivät myymään sälää ja virvokkeita niillekin jotka eivät halua ostaa lippua, joissain on suorastaan pientä ohjelmaakin houkuttimena vaikka pääesiintyjästä pitääkin maksaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +28 (34 ääntä)
   ihanmummovaan: Tänä(kin) vuonna päästiin Pori Jazzeilla Kirjurinluodolle ilmaiseksi siihen osaan missä just kierrellään kojuja, nautitaan kesästä, ostetaan ruokaa ja juomaa JA myös kuunnellaan ilmaiseksi bändejä ja hyvää jazzia.Sitten vasta alkoi “aidattu” alue jonne pääsi vain lipulla. Go Pori!Tästä vois ottaa oppia?
   Minäkin kävin kerran Pori Jazzeilla äitini kanssa. Ainoastaan minä ostin lipun itse pääalueelle Kirjurinluodolle katsomaan festivaalin pääesiintyjiä, äitini oli koko festivaalin ajan keskustan jazz-kadulla kuuntelemassa ilmaisia sivuesityksiä.

   Lainaa

  30. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Turku on suomen persereikä, Kuopio maailman napa. Helsinki on PÄÄkaupunki. Näin se suomineidon anatomia menee.

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (26 ääntä)
   Ruma Elsa: Mutta onko Kaijaa Koo muka jotenkin ylilihava? Rouvan ääntä en minäkään kyllä arvosta.
   Pullea. Pullea on aika eri asia kuin "ylilihava".

   Lainaa

  32. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Tässä pitää nyt tietää asioita. Ennen vanhaan tapahtuma oli lähes nimensä veroisesti jokirannassa keskellä kaupunkia, niin että vain pieni alue oli esiintymislavoille ja anniskelulle, ja tämän maksullisen alueen ulkopuolella oli jos jonkinlaista kojua, kuten pikaruokakojuja ja krääsämyyntiä. Oli tavallista mennä jokirantaan hengailemaan, nauttimaan tunnelmasta, ostamaan esim. paella-annoksia joita ei silloin saanut kovin usein ja samalla kuulla vähän esiintyjiä. Sittemmin (jo useita vuosia sitten) DBTL siirtyi kokonaan "omaan karsinaansa" urheilupuistoon kaupungin laidalle, eikä enää näyttäytynyt kaupunkikuvassa kovinkaan kummoisesti. Tänä vuonna DBTL oli ensimmäistä kertaa ihan uudessa paikassa, keskellä kaupunkia Tuomiokirkkopuistossa. Petra varmaan halusi tietää, onko alueella nyt ruokakojuja jne varsinaisen alueen ulkopuolella kuten ennen vanhaan (sanamuoto kyllä hämää kun haluaa nimenomaan alueelle ilman lippua). Jälkikäteen on helppo todeta, että koko alue oli aidattu, eikä sen ulkopuolella ollut kojun kojua, paitsi lipunvaihtopiste. Siltikin puistossa oli paljon ihmisiä kuuntelemassa musiikkia aidan toiselta puolelta ja juomassa omia juomia.

   Lainaa

  33. Tulos: -10 (20 ääntä)
   Keski-ikäinen voimanainen: Taidat pelätä keski-ikäisiä naisia. Ehkä kaiken ikäisiä. Ne on uhka voimattomalle lullukalle, joka ei jaksanut amista läpi. Tai töitä. Tai inttiä. Mitään. Kalja maistuu ja oma käsi ja Pleikka, raato kolkymppisenä kuin satavuotiaan. Hups, anteeksi, yliannostus Kaija Koota tekee tän. Menenpä ostamaan lipun seur. keikalle. Ja sitä ennen Rammstein.
   Marry me <3 Tahdon olla sun kynnysmattos.

   Lainaa

  34. MinäMyös 7.8.2019 13:21
   Tulos: -27 (35 ääntä)
   Pääsisinköhän mäkin Ruottin laivaan ilman matkalippua? En muuten mut haluaisin niitä kauppoja vaan kierteleen.

   Lainaa

  35. Pekka Peitsi 7.8.2019 14:02
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Kyllä niitä kojuja pääsee kiertelemään, jos jaksaa kiertää koko alueen ympäri sen ulkopuolelta. Silloin tulee kierrettyä kaikki kojut, kaukaa. Muumimaahan muuten pääsisi suht helposti aidan yli tai ali, mutta ranneketta ei silloin saa, joten Muumien seurassa olisi varmasti lainsuojaton olo. En tätä tietenkään suosittele kellekään.

   Lainaa

  36. Tulos: +27 (29 ääntä)
   MinäMyös: Pääsisinköhän mäkin Ruottin laivaan ilman matkalippua? En muuten mut haluaisin niitä kauppoja vaan kierteleen.
   Kun nyt kaupunkifestivaalista on kyse, niin parempi vertaus olisi lentokenttä: pääseekö lentokentän kauppoihin ja kahviloihin, jos ei ole lentolippua eikä ole lennolle menessä? Ja vastaus olisi, että se riippuu alueesta - jäätkö lähtöselvitysalueen puolelle vai ovatko ko. liikkeet turvatarkastuksen toisella puolella. DBTL tosiaan alun perin tehtiin sillä idealla, että se oli jokirannassa keskellä kaupunkia ja tapahtumaa riitti kaikelle kansalle. Sitten idea vesitettiin sulkemalla koko tapahtuma aitaukseen ja pistämällä yrmyt vartijat jokaiseen kohtaan, jossa alueelle voisi eksyä. Tapahtuman sijainti oli tänä vuonna näköjään uusi, kirkon ja Uudenmaankadun välissä, ja kieltämättä itselläkin olisi käynyt mielessä, mikä homman nimi tällä kertaa oikein on, eli onko alue nyt jaettu avoimeen ja maksulliseen puoleen tai jotain. On aika epätavallista pistää tuo alue pakettiin, ja yleensä kaikki tapahtumat suunnilleen Tuomiokirkolta lähtien Vanhalle Suurtorille ja edelleen Aurasillalle ovat avoimia ja pääsyliputtomia markkinoita ym.

   Lainaa

  37. Laakso ilman muumeja 8.8.2019 13:08
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Pekka Peitsi: Kyllä niitä kojuja pääsee kiertelemään, jos jaksaa kiertää koko alueen ympäri sen ulkopuolelta. Silloin tulee kierrettyä kaikki kojut, kaukaa. Muumimaahan muuten pääsisi suht helposti aidan yli tai ali, mutta ranneketta ei silloin saa, joten Muumien seurassa olisi varmasti lainsuojaton olo. En tätä tietenkään suosittele kellekään.
   Muumilaakson alueellehan pääsee kesäsesongin ulkopuolella kierteleen, tokikaan siellä ei oo niitä muumeja ja mikään paikka ei oo auki. Mut kyl siä iha pienten nassikoitten kaa kävi pyörähtään ja iha ilmaseks

   Lainaa

  38. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Bleb: Turku on suomen persereikä, Kuopio maailman napa. Helsinki on PÄÄkaupunki. Näin se suomineidon anatomia menee.
   Helsinki on kyllä pääkaupunki, mutta suomineidon pää sijaitsee ihan toisessa päässä maata. Vai missä ihmeellisessä jooga-solmussa ajattelet neitosen olevan?

   Lainaa

  39. voitko selittää 16.8.2019 19:59
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Bleb: Turku on suomen persereikä, Kuopio maailman napa. Helsinki on PÄÄkaupunki. Näin se suomineidon anatomia menee.
   Helsinki on alapääkaupunki. Vai miten se Suomineito seisoo jos perse ja pää on kumpikin alapäässä? Mitä Inari sitten on?

   Lainaa

  40. Rautalankaa 16.8.2019 20:00
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Petran kysymys on asiallinen ja aiheellinen, mutta nuo helsinkiläiset ja tamperelaiset idiootit eivät ymmärtäneet kysymystä.

   Lainaa

  41. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ruma Elsa: Sama ilmiö Down by the Laiturissa: se oli alunperin avoin ja ilmainen kaupunkitapahtuma, kunnes alkoi kaupungin keskustan aitaaminen ja rahastus porteilla, joita on joka puolella tapahtuman aikaan. Mutta onko Kaijaa Koo muka jotenkin ylilihava? Rouvan ääntä en minäkään kyllä arvosta.
   No onhan se nyt varmaan 50 kg pulleampi kun 10 vuotta sitten.

   Lainaa

  42. Tulos: -1 (1 ääni)
   Keski-ikäinen voimanainen: Taidat pelätä keski-ikäisiä naisia. Ehkä kaiken ikäisiä. Ne on uhka voimattomalle lullukalle, joka ei jaksanut amista läpi. Tai töitä. Tai inttiä. Mitään. Kalja maistuu ja oma käsi ja Pleikka, raato kolkymppisenä kuin satavuotiaan. Hups, anteeksi, yliannostus Kaija Koota tekee tän. Menenpä ostamaan lipun seur. keikalle. Ja sitä ennen Rammstein.
   Ei kun inhoan sellasia jaffamahoja kun Kaika Koo. Ryypänny ittensä muodottomaksi paakuksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kysymys, DBTL, festarit, festivaalit, lippu, Turku