Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Kohtaamisia kaupoilla, osa 94

  S-marketin työntekijä käy K-kaupassa.
  Suurenna näkymä
  Kohtaamisia kaupoilla, osa 94

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +647 (723 ääntä)
   Enni on legendaarisempi kuin minä ikinä!

   Lainaa

  2. Tulos: +627 (657 ääntä)
   nyt on maailmanloppu, nuoret istuu sohvilla

   Lainaa

  3. Hervanta maailmankartalle 30.7.2019 0:40
   Tulos: +491 (513 ääntä)
   Ite tehny saman kuin Enni, tosin omat ostokset oli ne kun maksoi 22,45. En näe mitään vikaa, toivottavasti Enni jatkaa samaa rataa.

   Lainaa

  4. Tulos: -214 (332 ääntä)
   Onhan tuo notkuminen rumaa ja asiatonta.

   Lainaa

  5. Tulos: +404 (450 ääntä)
   "Kukaan ei tykkää tai jaksa" Ei voisi vähempää kiinnostaa jos joku nuori notkuu jossain penkillä, enkä satavarmasti ikinä edes ole kiinnittänyt huomiota mihinkään tuollaiseen, joten puhut Anne ihan vaan omasta puolestasi. Mä käyn kaupassa tekemässä ostokseni ja sitten jatkan elämääni. Tietty kuulostaa tosi stressivapaalta ja normaalilta kytätä jotain tuntemattomia ihmisiä myöskin, ei siinä.

   Lainaa

  6. Mustaleski 30.7.2019 1:02
   Tulos: -232 (366 ääntä)
   Ennin juttu oli varmaan tarkoitettu hyvän mielen jutuksi, mutta jotenkin huumorin tehoa aina vähän verottaa se, kun vitsin kertoja nauraa omalle jutulleen makeimmin. Myös itseään etunimellä kommentoivat herättävät epäilyksiä.

   Lainaa

  7. Tulos: +294 (346 ääntä)
   Miten kukaan voi yllättyä tai pahastua jos nuorisoa näkyy ravintoloissa ja kauppakeskuksissa kavereidensa kanssa? Niitä on näkynyt niissä aina ja paljon parempi vaihtoehto tuo on kuin kotona yksin pelaaminen.

   Lainaa

  8. Tulos: +281 (307 ääntä)
   "Minä myös näin tänään nuoria kaupan sohvalla"! Siis miten ja milloin tää ihmiselo on menny tämmöseks. Jos haluut käydä tsekkaa sitä sohvaa niin osaa varmaan ihan kommunikoida näille nuorille että saisko itekin kokeilla. Varmasti nää samat änkyttäjät ite lonnii ikeassa tuntitolkulla ihan yhtälailla.

   Lainaa

  9. Tulos: -63 (77 ääntä)
   Reilu pari vuotta vanha julkaisu. Jahas.

   Lainaa

  10. Tulos: +399 (407 ääntä)
   Minulla myös liiketila, missä sohvia istuskeluun (ei tosin myynnissä) ja pistokkeita puhelien lataukseen. Nuoret käy aina kysymässä luvan saako tulla ja koskaan ei heistä haittaa, enemmänkin on haittaa näistä "minun puolestani mielensäpahoittajista", jotka käyvät liikkeessä joka päivä muistuttamassa että nuoret pitäisi heittää heidät ulos ja soittavatko puolestani vartijat. Huvittaa sekä myös kauhistuttaa tämä ilmiö enemmissä määrin kasvasta mielensäpahoittamisesta ja someen jakamisesta.

   Lainaa

  11. Kuuban ohjuskriisi 30.7.2019 1:50
   Tulos: +200 (212 ääntä)
   On se outia, ihan kuin siihen olisi joku syy että niitä nuoria ei oltu siitä sohvalta vielä häädetty. Ja on sen nyt kumma ettei (oletettavasti) aikuiset ihmiset ymmärrä että muiden kuvaaminen ei ole kohteliasta vaikka kyseiset henkilöt nyt hermoille kävisivätkin.

   Lainaa

  12. Tulos: +181 (199 ääntä)
   Istuskelevista nuorista ahdistuneille sellainen neuvo, että hankkikaa jokin oma harrastus. Värittää mukavasti sielunelämää, eivätkä toisten ihmisten tekemiset sen jälkeen kurista yhtä pahasti.

   Lainaa

  13. Aikamoista 30.7.2019 6:51
   Tulos: +129 (153 ääntä)
   Ja sit porukka ihmettelee miks nuoret syrjäytyy

   Lainaa

  14. Tulos: +192 (206 ääntä)
   Ensin ajattelin että huonekalu liike on valinnut kantansa vähän hassusti, sillä teinit ostaa vähemmän huonekaluja kuin kukkahattutädit. Mutta toisaalta, teineillä on vielä kalut ostamatta, kun taas kukkahatut ovat ne jo ostaneet.

   Lainaa

  15. Tulos: +252 (268 ääntä)
   Ihmetyttää tämä teinien/nuorten jatkuvat mollaaminen. Mitään eivät he osaa tehdä oikein valittajien mielestä. Valitetaan, jos he hengaavat kaupungilla. Valitetaan, jos he istuvat kotona.

   Lainaa

  16. Menkää helvettiin makoilemasta sieltä 30.7.2019 8:27
   Tulos: +99 (103 ääntä)
   ``Menkää himaanne sekoilemaan`

   Lainaa

  17. Tulos: +222 (238 ääntä)
   Nipsu: Ihmetyttää tämä teinien/nuorten jatkuvat mollaaminen. Mitään eivät he osaa tehdä oikein valittajien mielestä. Valitetaan, jos he hengaavat kaupungilla. Valitetaan, jos he istuvat kotona.
   Teinit on ainoa ihmisryhmä, josta saa sanoa mitä tahansa. Avauduttuaan "kusiliisoista" ja vetelistä surkimuksista, joille ei kelpaa mikään, ja vaahdotaan, kuinka pelkkä teinin näkeminen kaupungilla ahdistaa ja vituttaa. Lopuksi on hyvä muistaa mainita, miten epäkohteliaitakin teinit ovat. Kun ei kukaan ole niille opettanut käytöstapoja.

   Lainaa

  18. Tulos: +66 (74 ääntä)
   Traumcity: “Kukaan ei tykkää tai jaksa” Ei voisi vähempää kiinnostaa jos joku nuori notkuu jossain penkillä, enkä satavarmasti ikinä edes ole kiinnittänyt huomiota mihinkään tuollaiseen, joten puhut Anne ihan vaan omasta puolestasi. Mä käyn kaupassa tekemässä ostokseni ja sitten jatkan elämääni. Tietty kuulostaa tosi [...]
   Ainut tilanne kun voisin nuorison notkumisesta pahastua, jos haluaisin itse koeistua kyseisen sohvan, jossa istuskelevat (ilman ostotarkoitusta).

   Lainaa

  19. Sähköposti 30.7.2019 8:54
   Tulos: +69 (79 ääntä)
   Bleb: Onhan tuo notkuminen rumaa ja asiatonta.
   No kyllä, pitäis keski-ikäisten alkkisten saada nuo sohvat eikä teinien. Ei mitään käytöstapoja ja vanhempien kunnioitusta...

   Lainaa

  20. Sähköposti 30.7.2019 8:58
   Tulos: +132 (144 ääntä)
   Spindel: Teinit on ainoa ihmisryhmä, josta saa sanoa mitä tahansa. Avauduttuaan “kusiliisoista” ja vetelistä surkimuksista, joille ei kelpaa mikään, ja vaahdotaan, kuinka pelkkä teinin näkeminen kaupungilla ahdistaa ja vituttaa. Lopuksi on hyvä muistaa mainita, miten epäkohteliaitakin teinit ovat. Kun ei kukaan ole niille opettanut käytöstapoja.
   Pointti onkin, ettei teinejä saa olla olemassa. En kyllä tajua miksi, nehän ovat fiksumpia ja suloisempia ja raittiimpia kuin me ikinä. Niitä "lojui" meillä viisi vuotta sitten puolijoukkue kerrallaan, ja mulla on niitä ikävä nyt kun ovat maailmalla opiskelemassa. Lähetän niille joulukortit :D ja ne käy meillä kylässä.

   Lainaa

  21. Ihmettelen vaan 30.7.2019 9:14
   Tulos: +183 (189 ääntä)
   Nuo teinithän on hyvää ilmaista mainosta sohville. "Niin mukava sohva, että teinit jaksaa lojua sillä pitkään." Viereen kyltti "älä ruoki teinejä."

   Lainaa

  22. Tulos: +49 (53 ääntä)
   gigu: Reilu pari vuotta vanha julkaisu. Jahas.
   Niin mitä sitten?

   Lainaa

  23. Tulos: -18 (24 ääntä)
   Hervanta maailmankartalle: Ite tehny saman kuin Enni, tosin omat ostokset oli ne kun maksoi 22,45. En näe mitään vikaa, toivottavasti Enni jatkaa samaa rataa.
   Ihme touhua, kun edellisestä viestistä jostain syystä leikkaantui viimeinen kommentti pois. Eli lol. Ilmeisesti jatkaa viimeisen junan rataa.

   Lainaa

  24. Tulos: +139 (147 ääntä)
   Ihmettelen sitä, miten monet aikuiset ihmiset valittavat siitä, miten nuoret nykyään vain istuvat kotona tietokoneen tai puhelimen ääressä. Mutta sitten, kun teinit lähtevät ystäviensä kanssa ulos/kaupungille, tulee valitusta siitä, miten teinit istuu tai hengailee puiston penkeillä/kahvilassa/ostarilla/uimarannalla/kävelykadulla... Että menisivät jonnekkin muualle, ei tämä ole mikään teineille tarkoitettu paikka!

   Lainaa

  25. Entinen nuori 30.7.2019 10:33
   Tulos: +112 (118 ääntä)
   "Kohteen kannalta epäedullisen valokuvan tai videon levittäminen voi olla rikos, jos se antaa kohteen toiminnasta väärän käsityksen tai paljastaa yksityiselämästä sellaista tietoa, jonka levittäminen voi aiheuttaa vahinkoa, kärsimystä ja halveksuntaa." Kuvata saa, somessa ei saa haukkua ja halveksua kuvan kera.

   Lainaa

  26. yli opisto hörhö 30.7.2019 10:38
   Tulos: +101 (113 ääntä)
   Niin, kellähän ne käytöstavat on taas hukassa. Aikuiset ihmiset taas kerran.. Voisi myös mennä tuon kuvanottajan naaman eteen napsimaan kännykällä kuvia hänestä kun "mulla on oikeus tähän julkisella paikalla!".

   Lainaa

  27. Kirjautuminen epäonnistui 30.7.2019 10:50
   Tulos: +107 (117 ääntä)
   "Vaikea ymmärtää miksi tähän ei puututa." Minusta on vaikea ymmärtää, mihin tässä pitäisi puuttua.

   Lainaa

  28. Hightower71 30.7.2019 11:39
   Tulos: -92 (118 ääntä)
   c@t: Ihmettelen sitä, miten monet aikuiset ihmiset valittavat siitä, miten nuoret nykyään vain istuvat kotona tietokoneen tai puhelimen ääressä. Mutta sitten, kun teinit lähtevät ystäviensä kanssa ulos/kaupungille, tulee valitusta siitä, miten teinit istuu tai hengailee puiston [...]
   Johtuuko siitä että nykyteineillä ei oikein tahdo olla käytöstapoja eikä mitään rajoja käytöksessään? Kauhea kiroaminen koko ajan, riitely ja keskinäinen känyäminen koko ajan, meteliä lähtee kuin hyeenalaumasta ja osa porukasta kehtaa vielä kommentoida ääneen ohikulkevien ihmisten ulkonäköä ym. Fiksut nuoret on kotona lukemassa kokeisiin, urheiluharkoissa tai muussa kehittävässä harrastuksessa. Räävittömät "kovikset" pyörii kartsalla pitämässä yllä mielikuvaa huonotapaisesta nuorisosta. terveisin: "15% pilaa 85% maineen"

   Lainaa

  29. Tulos: +114 (118 ääntä)
   Hightower71: Johtuuko siitä että nykyteineillä ei oikein tahdo olla käytöstapoja eikä mitään rajoja käytöksessään? Kauhea kiroaminen koko ajan, riitely ja keskinäinen känyäminen koko ajan, meteliä lähtee kuin hyeenalaumasta ja osa porukasta kehtaa vielä kommentoida ääneen ohikulkevien ihmisten ulkonäköä ym. Fiksut nuoret on [...]
   "Nykyteineistä" on valitettu maailman sivu. Teinit on aina vanhempien sukupolvien mielestä kauheita ja vääränlaisia, ja "kyllä me käyttäydyimme paremmin" jne., vaikka todellisuudessa keskenkasvuinen ihminen on lähes poikkeuksetta ainakin vähän idiootti ihan aina ja kaikkina aikakausina ihmiskunnan historiassa -- ei ne aivot ilman aikaa kehity. Jos väität itse olleesi teininä jotenkin fiksu ja hieno, joko valehtelet tai et ole harrastanut paljon itsetutkiskelua. Teini käyttäytyy hölmösti koska se on lapsi, huolestua kannattaa vasta kun aikuinen ei osaa olla ihmisiksi.

   Lainaa

  30. Tulos: +170 (178 ääntä)
   Itse näin nuorena voin vastata teille, miksi meitä näkyy notkumassa kaupoilla jne. Ihan siksi, ettei nuorille ole luvallisia paikkoja olla. Varsinkin kylmillä säillä on pakko päästä sisälle. Nuorisotilat eivät ole auki ja siellä hengitetään niskaan (määräillään esim. puheenaiheita). Olin kerran talvella kaverin kanssa, ostettiin kaupasta syömistä ja istahdettiin penkeille. Heti tuli myyjä kiroilemaan, huutamaan ja uhkailemaan vartijoilla, lähdettiin kiltisti pois pakkaseen. Mutta ikäihmiset saavat istua noilla penkeillä. En ymmärrä, miksi meidät pitää häätää ihmisten silmistä pois. Pian olemme kuitenkin veronmaksajia ja töissäkäyviä, kuten tekin. Ja ihmisiä. Jos emme ole häiriöksi, miksi meidät pitää häätää? Tuntuu suoraan sanottuna epähalutulta ihmiseltä. Ehkä tämä on osasyy nuorten toivottomuuteen ja pettymykseen yhteiskuntaa kohtaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Olipa niin hyvä huumorihuiskaus Jennillä, että nauroin ihan vedet silmissä!

   Lainaa

  32. Tulos: -16 (44 ääntä)
   Ei vitsi Enni! Miten paha! Toi on kyl niin... HUH HUH! Aijai! Palaakohan elämä ikinä ennalleen!

   Lainaa

  33. Satunainen kommentoija 30.7.2019 12:29
   Tulos: +63 (71 ääntä)
   Aina valitetaan teinien huonosta käytöksestä. Eivät aikuisetkaan ole mitään puhtaita pulmusia. Miksei puhuta mitenkään heidän käytöksestä? Kyllä aikuisetkin kiroilevat, haukkuvat, räpläävät puhelinta, maleksivat julkisilla paikoilla yms. Eli turha syyllistää pelkästään teinejä huonosta käytöksestä.

   Lainaa

  34. Tulos: +19 (31 ääntä)
   Pöljä: Enni on legendaarisempi kuin minä ikinä!
   Eli ei kovinkaan legendaarinen.

   Lainaa

  35. Hightower71 30.7.2019 13:05
   Tulos: -46 (86 ääntä)
   Jaa: “Nykyteineistä” on valitettu maailman sivu. Teinit on aina vanhempien sukupolvien mielestä kauheita ja vääränlaisia, ja “kyllä me käyttäydyimme paremmin” jne., vaikka todellisuudessa keskenkasvuinen ihminen on lähes poikkeuksetta ainakin vähän idiootti ihan aina ja kaikkina aikakausina ihmiskunnan historiassa — ei ne [...]
   Ihan tosissasiko väität ettei nykylasten/nuorten käytös ole huonontunut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana? Nykyään jo alaluokkaikäiset kiroilee opettajalle päin naamaa, vähän vanhemmat huorittelevat naisauktoriteetteja jne. Saatan olla vanha käpy joka ei ymmärrä teinejä, mutta kun itse olin yläkoulussa niihin aikoihin kun Suomi voitti ekan MM-kullan lätkässä niin tuollaista käytöstä ei koulussa tai jossain nuoristotiloilla suvaittu. Se kitkettiin heti pois ja siitä tuli sanktioita, ainoastaan muutama pahin ongelmanuori uskalsi avoimesti uhmata opettajaa -- toisin kuin nykyään aikana milloin opettajilta ja muilta kasvattajilta on viety kaikki auktoriteetti koska lapsille/nuorille tulee muka henkisiä vammoja jos niiden perseilyä rajoitetaan yhtään. Olen viime vuosina miettinyt monesti, oliko minun ikäluokkani 10-16v samanlaisia "mölyapinoita" kuin nykyään tuolla kaupan pihassa kiroilevat esi/teinit ja ei, meillä oli vielä jonkinlaiset rajat siinä mitä voi/saa tehdä ja miten käyttäytyä. Valitettavasti nykyinen "itsekseen kartsalla kasvava" ikäluokka määrittelee ne rajat itselleen kun kukaan muu ei sitä tee = Ei ole rajoja lain. Convince me to think other ways!

   Lainaa

  36. Hightower71 30.7.2019 13:26
   Tulos: -28 (74 ääntä)
   Ei näin: Ihan siksi, ettei nuorille ole luvallisia paikkoja olla. Varsinkin kylmillä säillä on pakko päästä sisälle. Nuorisotilat eivät ole auki ja siellä hengitetään niskaan (määräillään esim. puheenaiheita).
   "Määrätään esim. puheenaiheita" = Yritetään luoda kaikille nuorille turvallinen tila viettää aikaa. Tummaihoisen tai vaikka HLBTQ-nuoren on tosi "kiva" tulla nuorisotiloille jossa heitetään paskaa n**keri/hintti läppää ym. Eivät tule toista kertaa ja näin on cis-hetero valkoinen teinijonne taas vallannut itselleen vähän lisää tilaa muutenkin jo valkoisessa cis-yhteiskunnassa... Miksikö nykyään ei ole enempää kaupunkien/kuntien julkisia nuorisotiloja? Ainakin täälläpäin missä asun nykyään, kaupunki lopetti jokin aika sitten 2 nuorisotilaa koska osa teineistä ei suostunut noudattamaan yhteisiä sääntöjä, sotkivat toistuvasti paikkoja ja nokittelivat ohjaajille/valvojille about joka asiasta. Miksi kukaan haluaisi luoda teineille tekemistä ja paikkoja jos käytös on tuollaista? Toinen paikka lopetti jatkuvan ilkivallan/sotkemisen takia ja toiseen ei enää saatu värvättyä ohjaajia kiitos nuorison uhittelun ja välinpitämättömän käytöksen. Nyt kaupungissa ei ole kuin 1 seurakunnan ylläpitämä nuokkari joka on auki vain Pe- ja La-iltaisin ja siellä on sen sortin äijänköriläs toisena vetäjänä että teinikossit eivät uskalla alkaa uhoamaan hänelle. En tiedä sitten onko tuollainen suoriin voimasuhteisiin pohjaava auktoriteetti hyvä asia nuorisotoiminnassa? Schrödingerin Teini; Valittaa ettei nuokkareita ole Ei osaa käyttäytyä nuokkarilla ja lentää ulos :)

   Lainaa

  37. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Ei näin: Itse näin nuorena voin vastata teille, miksi meitä näkyy notkumassa kaupoilla jne. Ihan siksi, ettei nuorille ole luvallisia paikkoja olla. Varsinkin kylmillä säillä on pakko päästä sisälle. Nuorisotilat eivät ole auki ja siellä hengitetään niskaan (määräillään esim. puheenaiheita). Olin kerran talvella kaverin [...]
   Muistan kun faceen tuli video, jossa pohdittiin tyhjien kauppakeskusten hyötykäyttöä tekemällä niistä nuorille oleskelupaikkaa. Alueelle laitettiin tyynyjä ja ihmiset tulivat sinne oleskelemaan. Aika nopeasti tultiin häätämään porukka pois, koska siellä ei saanut oleskella. Kauppakeskus oli täysin tyhjä ja oleskelupaikka oli pieni nurkka, joka ei ollut ohikulkijoiden tiellä tai muutakaan haittaa. Kun kysyttiin, missä nuoret sitten saisivat olla jos keli on huono, kohautettiin vaan olkia ja oltiin "ei ole meidän ongelma.". Meidänkin kaupungissa nuorille on hyvin vähän tiloja, missä olla. Toki jos on hyvä sää, puistot, rannat/satamat sun muut tarjoavat hyviä oleskelupaikkoja, mutta esim. talvella ei ole mitään, ellei ole nuorisotilat auki.

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Enni on toteemieläimeni. Tää päivä ollaan vaan ja hengaillaan...

   Lainaa

  39. Nelikymppinen 30.7.2019 13:54
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Hightower71: Ihan tosissasiko väität ettei nykylasten/nuorten käytös ole huonontunut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana? Nykyään jo alaluokkaikäiset kiroilee opettajalle päin naamaa, vähän vanhemmat huorittelevat naisauktoriteetteja jne. Saatan olla vanha käpy joka ei ymmärrä teinejä, mutta kun itse olin yläkoulussa niihin [...]
   No jaa. Ainakin tilastojen valossa nuoriso on raittiimpaa ja savuttomampaa kuin ennen mikä lienee merkki siitä että ovat joltain osin fiksumpia kuin me olimme MM-95:n aikaan. Mitä tulee tuohon opettajille käyttäytymiseen, niin siinäkin on aikuisten tarve katsoa peiliin. Marja-Petteriä kun ei nimittäin saisi nuhdella, ohjata tai antaa "liian matalia" arvosanoja ja jos opettaja niin erehtyy tekemään niin lähtee "asiakaspalaute". Ainakin minä sain "asiakaspalautteen" ihan itse huonoista arvosanoista, nyt moni antaa sen opettajalle.

   Lainaa

  40. Tulos: +79 (91 ääntä)
   Kyllä ne nykynuoret ovat vaan hirveitä! Istuvat kauppakeskuksessa sohvilla, juttelevat ja räpläävät puhelimiaan!!! Toista se oli sillon ku minä olin pentu. Sillon mentiin mehtään piiloon tupakalle, juomaan viinaa ja huumeisiin! Myö kasvettiin paremmin. Rappiolla nykynuoret, voivoivoi.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Nyyppä: Miten kukaan voi yllättyä tai pahastua jos nuorisoa näkyy ravintoloissa ja kauppakeskuksissa kavereidensa kanssa? Niitä on näkynyt niissä aina ja paljon parempi vaihtoehto tuo on kuin kotona yksin pelaaminen.
   Paitsi jos pelaa online, eikö?

   Lainaa

  42. Tulos: +62 (68 ääntä)
   Hightower71: Ihan tosissasiko väität ettei nykylasten/nuorten käytös ole huonontunut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana? Nykyään jo alaluokkaikäiset kiroilee opettajalle päin naamaa, vähän vanhemmat huorittelevat naisauktoriteetteja jne. Saatan olla vanha käpy joka ei ymmärrä teinejä, mutta kun itse olin yläkoulussa niihin [...]
   "Vanha käpy" Kävi yläkoulua 1995 Valitse toinen. Mutta noin vakavasti ottaen, kyllä, sinunkin sukupolvesi oli ärsyttävän kunnioittamaton mölylauma. Kaikki sukupolvet ovat sellaisia olleet. Ihan perussettiä.

   Lainaa

  43. Yrjö Komero 30.7.2019 16:17
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   Hightower71: Saatan olla vanha käpy joka ei ymmärrä teinejä, mutta kun itse olin yläkoulussa niihin aikoihin kun Suomi voitti ekan MM-kullan lätkässä niin tuollaista käytöstä ei koulussa tai jossain nuoristotiloilla suvaittu.
   Joo-o. Olin yläasteella samoihin aikoihin. Kullannuput varasti mm. kuviksenopen eväät ja varastoi liituja pöytien lähettyville, joilla heittelivät vähän omituisempaa opettajaa pitkin tuntia. Huonoiten käyttäytyvät keski-ikäiset ihmiset. Oikeasti. Ovat käyttäytyneet niin kauan, kuin minä muistan. Minäminäminäminä miten nuo kaikki muut käyttäytyy noin huonosti? Ja sit vähän potkitaan keppiä huonojalkaisen ihmisen alta ja etuillaan ja huomautellaan törkeästi vaikka näkövammoista. Joo, ite alan olla siinä keski-iässä ja varon todellakin törkeää käyttäytymistä.

   Lainaa

  44. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Ehkäpä käsitys siitä ovatko teinit, noin yleisesti ottaen, hyvätapaisia vai ei, riippuu siitä miten sanottuja teinejä lähestyy? Ihmisiä nekin ovat, joten jos joku aloittaa torumalla ja tekemällä valituksen vaikkeivät tekisi kummempaa kuin istuvat sohvalla, niin ei liene ihme jos rakentavaa vuorovaikutusta synny. Teini ei ajattele vielä niinkuin aikuinen, mutta ajattelee kuitenkin, eikä kukaan reagoi siihen myönteisesti että saa niskaansa lokamyrskyn turhasta ja vaatimuksia lakata olemasta tai ainakin pysyä näkymättömissä täysi-ikään saakka. (Omalla paikkakunnallani murheenkryynejä ovat pubissa aivan liikaa viihtyvät keski-ikäiset; kahdeksan kaljaa nauttineesta ei saa tolkkua irti millään lähestymistavalla).

   Lainaa

  45. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Totta: Muistan kun faceen tuli video, jossa pohdittiin tyhjien kauppakeskusten hyötykäyttöä tekemällä niistä nuorille oleskelupaikkaa. Alueelle laitettiin tyynyjä ja ihmiset tulivat sinne oleskelemaan. Aika nopeasti tultiin häätämään porukka pois, koska siellä ei saanut oleskella. Kauppakeskus oli täysin tyhjä ja [...]
   Varta vasten tehdyllä oleskelupaikalla ei saanut oleskella?

   Lainaa

  46. Tulos: +40 (46 ääntä)
   foo: Varta vasten tehdyllä oleskelupaikalla ei saanut oleskella?
   Saa esioleskella, muttei jäädä huvikseen roikkumaan. Säännöt on säännöt eikä turhaan laadittu!

   Lainaa

  47. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Muistan kyllä teinivuosina kun syytettiin joka asiasta ihan vain iän takia. Sehän aiheutti itselläni sellaisen kapinaksi kutsutun reaktion. Eli jos kerta syytetään ilman syytä, niin annetaan sitten sitä syytä ihan olan takaa! Ai miksi? Koska mä vaan voin! Ihan oikeasti, jos pitää valittaa teineille kaikesta, mitä he tekevät, niin ei kannata ihmetellä miksi käyttäytyvät entistä huonommin! Meille aikuisille on olemassa paikkoja pilvin pimein mihin kokoontua rymyämään, kiroilemaan, puhumaan hävyttömyyksiä ja käyttäytymään huonosti säällä kuin säällä. Niitä kutsutaan baareiksi/kapakoiksi/yökerhoiksi. Olin silloin, ja vielä tänä päivänäkin sitä mieltä, että suhteellisesti keski-ikäiset ja sen ylittäneet käyttäytyvät kaikkein huonoiten. Ollaan itsekeskeisiä, valitetaan joka asiasta ja sanotaan mitä sylki suuhun tuo. Sanavarastokin on kerennyt laajenemaan sellaiseen mittapuuhun, että voi oikeasti jo satuttaa toista sanoillaan. Nämä teinien 'huorittelut' ja muu perseily ei kuitenkaan pysty viiltämään niin syvältä mitä aikuisen verbaliikka. Itse olin vielä koulukiusattu teini, mutta ei ne ikätovereiden sanat koskaan satuttanut yhtä paljon, kuin miten aikuiset minua tuolloin arvostelivat.

   Lainaa

  48. Tulos: -16 (30 ääntä)
   Siis eikö tuossa pointti ollut se, että nuoriso istuskelee jossain maskun tapaisen liikkeen sohvilla eikä missään yleisissä oleskelutiloissa? Eikö tuolla logiikalla saisi myös mennä nukkumaan niihin huonekaluliikkeen sänkyihin?

   Lainaa

  49. Tulos: +21 (37 ääntä)
   öä: Siis eikö tuossa pointti ollut se, että nuoriso istuskelee jossain maskun tapaisen liikkeen sohvilla eikä missään yleisissä oleskelutiloissa? Eikö tuolla logiikalla saisi myös mennä nukkumaan niihin huonekaluliikkeen sänkyihin?
   Mitä merkitystä sillä voi olla missä joku toinen ihminen istuu?

   Lainaa

  50. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Hightower71: Ihan tosissasiko väität ettei nykylasten/nuorten käytös ole huonontunut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana? Nykyään jo alaluokkaikäiset kiroilee opettajalle päin naamaa, vähän vanhemmat huorittelevat naisauktoriteetteja jne. Saatan olla vanha käpy joka ei ymmärrä teinejä, mutta kun itse olin yläkoulussa niihin [...]
   Aika kultaa muistot, vai miten se meni. Sinun nuoruudessa oli toisenlaisia ongelmia kuin nyt, niiden määrä on vakio joka vain muuttaa muotoaan. Voin omakohtaisella kokemuksella nykyajan koulumaailmasta kertoa, että te, jotka kunnioititte silloin 90 -luvulla opettajia, olette nyt niitä pahimpia riesoja koulumaailmassa. Ei ne nuoret itsestään opi aukomaan päätä opettajille, ne oppivat sen vanhemmilta jotka tekevät sen usein miten lastensa puolesta. Yhtään hankalaa teiniä en ole kohdannut kenen kanssa ei pääsisi yhteisymmärrukseen, mutta hankalia vanhempia sitäkin enemmän, joiden kanssa on suorastaan mahdotonta keskustella.

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Hightower71: Valitettavasti nykyinen “itsekseen kartsalla kasvava” ikäluokka määrittelee ne rajat itselleen kun kukaan muu ei sitä tee = Ei ole rajoja lain. Convince me to think other ways! [...]
   Siis nimenomaan, yleensä ne huonotapaisimmat kaupungilla luuhaavat cis-hetero-kovikset (lol, nyt on patoutumia siellä päässä) on just niitä, jolla ei oo mitään asiaa kotiin hengailemaan tai mitään mahdollisuuksia käyttää aikaa kunnon harrastusten parissa. Tiedostat itsekin et syy teinien huonossa käytöksessä on yleensä huonossa kasvatuksessa. Mitä sinä siis täällä niistä keskenkasvuisista ihmisistä marmatat? Mikset marmata heidän vanhemmistaan? Kaikki ei vaan ole yhtä hyväosaisia kuin esim. Sinä.

   Lainaa

  52. Tulos: -9 (25 ääntä)
   Nyyppä: Miten kukaan voi yllättyä tai pahastua jos nuorisoa näkyy ravintoloissa ja kauppakeskuksissa kavereidensa kanssa? Niitä on näkynyt niissä aina ja paljon parempi vaihtoehto tuo on kuin kotona yksin pelaaminen.
   Johtuisiko siitä, ettei nuoriso osaa käyttäytyä vaan huudellaan ohikulkijoille, sotketaan ja rikotaan paikkoja ja tehdään kaikkea muuta vapaan kasvatuksen helmille sopivaa idiotismia.

   Lainaa

  53. Hattarapilvi 31.7.2019 18:26
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Jaakko: Kyllä ne nykynuoret ovat vaan hirveitä! Istuvat kauppakeskuksessa sohvilla, juttelevat ja räpläävät puhelimiaan!!! Toista se oli sillon ku minä olin pentu. Sillon mentiin mehtään piiloon tupakalle, juomaan viinaa ja huumeisiin! Myö kasvettiin paremmin. Rappiolla nykynuoret, voivoivoi.
   Tää kiteytti ja pisti pakettiin koko jutun aivan täydellisesti! Case closed! :D

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Eikös vastaava tilanne ollut vanhassa Melanie Griffith -pätkässä Working Girl - Teini huipulle?

   Lainaa

  55. Suomalainen 1.8.2019 14:26
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Hervanta maailmankartalle: Ite tehny saman kuin Enni, tosin omat ostokset oli ne kun maksoi 22,45. En näe mitään vikaa, toivottavasti Enni jatkaa samaa rataa.
   Sama täällä :)

   Lainaa

  56. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tais olla väärän värisiä nuoria istumassa

   Lainaa

  57. Juna kulkee vaan 3.11.2019 11:50
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Hervanta maailmankartalle: Ite tehny saman kuin Enni, tosin omat ostokset oli ne kun maksoi 22,45. En näe mitään vikaa, toivottavasti Enni jatkaa samaa rataa.
   Ei pysty jatkamaan ainakaan samaa rataa, viimeinen juna on mennyt jo.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: s-market, kauppa, myyjä, leipä, K-supermarket, kaupassa, Fazer, kuva, sohva, nuoret, nuoriso, istua, laulaa, kassalla, Kirka