Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Tekninen tuki, osa 2

  Vanhempi ihminen haluaa elokuva-avustajaksi, mutta sähköinen lomake vaikeuttaa hakua.
  Suurenna näkymä
  Tekninen tuki, osa 2

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kilokalori 18.6.2019 0:23
   Tulos: -320 (626 ääntä)
   Luoja miten joku voi olla noin vajaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +1109 (1155 ääntä)
   Aika hellyyttävää että Sari luulee että tuolla ”Seniori somessa” -kommentilla viitataan Saaraan

   Lainaa

  3. Tulos: +94 (162 ääntä)
   Kilokalori: Luoja miten joku voi olla noin vajaa.
   Kuinka vajaata tarkoitat?

   Lainaa

  4. Tulos: +295 (307 ääntä)
   Sarin internet on rikki.

   Lainaa

  5. Tulos: +374 (382 ääntä)
   Apua! Sain takauman it-tuki ajoilta

   Lainaa

  6. Tulos: +473 (491 ääntä)
   Hieman kyllä mietityttää mikäli Sarin internetin käyttötaidot ovat tuota luokkaa, mutta hän kuitenkin kykenee käyttämään emojeja luovasti ja nuorekkaalla tavalla osana kommentointiaan. Se että Sari on onnistunut linkkaamaan Facebook päivityksensä linkin tuolle sivustolle on myöskin huomiota herättävää. Saaralle tosin täydet pisteet kärsivällisyydestä!

   Lainaa

  7. Kilokalori 18.6.2019 7:49
   Tulos: +290 (302 ääntä)
   Ja sitten joku verottajan isokenkäinen päättäjä oletti, että tänä vuonna koko Suomi on kerrasta valmis hoitamaan veroasiansa verkossa paperilomakkeiden sijasta. Tai tulostamaan ne lomakkeet itse, postitetun lomakkeen sijasta. Tai edes matkustamaan lähimpään kylään ja hakemaan oikeat 8B-lomakkeet verotoimiston sivupisteen seinälokerikosta. Oon jelpannut kahta eläkeläistä sukulaista veroasioissa ihan vaan tulostamalla heille lomakkeita. Kiitti, Verottaja, kun ulkoistitte kaiken neuvonnan omaisille.

   Lainaa

  8. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Kilokalori: Luoja miten joku voi olla noin vajaa.
   Kuka? Minusta kaikki. Ja sinä.

   Lainaa

  9. John Forexample 18.6.2019 8:33
   Tulos: +224 (242 ääntä)
   Jos ette tienneet, niin tuollainen netin kanssa höperöinti on ihan normaalia iäkkäämmille ihmisille. Juuri käytin (taas) yhden päivän auttaakseni äitiäni luomaan sähköpostin ja tunnukset verkkokauppaan, ja koitin epätoivoisesti opettaa käyttämään niitä. Jossain vaiheessa näytti jo lupaavalta, mutta kun pääsin kotiin niin johan tuli puhelu jossa oltiin palattu takaisin alkupisteeseen tai vielä huonompaan. Jotenkin ihmeellisesti hän oli verkkokauppaan pyrkiessään onnistunut luomaan itselleen Facebook-tilin, ja päivittämään sinne julkisesti yhteystietojaan ja salasanojaan. Äidilläni ei ole dementiaa, mutta kaikki tekniset asiat on vaan hänelle niin utopiaa ettei niiden opettaminen onnistu millään konstilla. On käynyt erilaisia atk-kursseja mutta tulos on aina vaan sama.

   Lainaa

  10. Tulos: +138 (142 ääntä)
   Joo ei: Hieman kyllä mietityttää mikäli Sarin internetin käyttötaidot ovat tuota luokkaa, mutta hän kuitenkin kykenee käyttämään emojeja luovasti ja nuorekkaalla tavalla osana kommentointiaan. Se että Sari on onnistunut linkkaamaan Facebook päivityksensä linkin tuolle sivustolle on myöskin huomiota herättävää. Saaralle tosin täydet pisteet kärsivällisyydestä!
   Mun isoäiti ei osaa käyttää tietokonetta ollenkaan ja ilman nettiä käytössä oleva Doro senioripuhelinkin tuottaa hankaluuksia. Silti se jotenkin onnistuu lisäämään viesteihin jos jonkinlaista emoijia.

   Lainaa

  11. Tulos: +184 (188 ääntä)
   Kilokalori: Ja sitten joku verottajan isokenkäinen päättäjä oletti, että tänä vuonna koko Suomi on kerrasta valmis hoitamaan veroasiansa verkossa paperilomakkeiden sijasta. Tai tulostamaan ne lomakkeet itse, postitetun lomakkeen sijasta. Tai edes matkustamaan lähimpään kylään ja hakemaan oikeat 8B-lomakkeet verotoimiston [...]
   Aamen. Vietän nykyään liki 90-vuotiaan äitini kanssa aikaa enemmän kuin koskaan ennen - hänen kotonaan läppärin ääressä. Jokainen laskunmaksu on hänelle uusi seikkailu.

   Lainaa

  12. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Tää moka ja varsinkin kommentit on ihania. Tuli hyvä mieli ❤

   Lainaa

  13. Tulos: +79 (81 ääntä)
   John Forexample: Jos ette tienneet, niin tuollainen netin kanssa höperöinti on ihan normaalia iäkkäämmille ihmisille. Juuri käytin (taas) yhden päivän auttaakseni äitiäni luomaan sähköpostin ja tunnukset verkkokauppaan, ja koitin epätoivoisesti opettaa käyttämään niitä. Jossain vaiheessa näytti jo lupaavalta, mutta kun pääsin kotiin [...]
   Samanlaisia kokemuksia täällä, ja oma äitini on sentään vielä työiässä! Nihkeintä tosin on, että äitini on nyt vihdoin joten kuten oppinut jakamaan kuvatiedostoja erilaisia välineitä pitkin, mutta hän ei ole vielä täysin ymmärtänyt miten helposti näitä samoja kuvia voidaan jakaa eteenpäin ja muokata matkan varrella ties minkälaiseen muotoon. Onneksi äidilläni ei ole lapsenlapsia, niillä kakaraparoilla ei olisi minkäänlaista internetyksityisyyttä.

   Lainaa

  14. Tulos: +52 (56 ääntä)
   Joo ei: Hieman kyllä mietityttää mikäli Sarin internetin käyttötaidot ovat tuota luokkaa, mutta hän kuitenkin kykenee käyttämään emojeja luovasti ja nuorekkaalla tavalla osana kommentointiaan. Se että Sari on onnistunut linkkaamaan Facebook päivityksensä linkin tuolle sivustolle on myöskin huomiota herättävää. Saaralle tosin täydet pisteet kärsivällisyydestä!
   Ihmisillä on erilaisia taitoja ja erilaisia taitopuutteita, jotka vaatii harjoittelua. Oma äitini osaa sosiaalisena ja visuaalisena ihmisenä hyvinkin käyttää hymiöitä, mutta esim. instagramiin hänellä on neljä eri tiliä, kun hän ei osaa kirjautua olemassaolevalle tilille, vaan joka toinen kerta luo vahingossa uuden tilin. Ei siellä niitä vanhoja kuvia ole, mutta ei haittaa

   Lainaa

  15. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Kiittämättömyys on Saaran palkka.

   Lainaa

  16. Tulos: +71 (71 ääntä)
   Cuckoo: Mun isoäiti ei osaa käyttää tietokonetta ollenkaan ja ilman nettiä käytössä oleva Doro senioripuhelinkin tuottaa hankaluuksia. Silti se jotenkin onnistuu lisäämään viesteihin jos jonkinlaista emoijia.
   Mun isoisälle saatiin opetettua pelkästään soittamisominaisuus. Edes tekstiviestit eivät onnistu. Kuulemma pystyy hänelle lähetetyt kyllä lukemaan. Puhelinnumerot ovat muistikirjassa käsinkirjoitettuna. Mistään tietokoneesta tai netin ihmeellisestä maailmasta ei hän ole lainkaan kiinnostunut.

   Lainaa

  17. Ainajotaikummaa 18.6.2019 14:22
   Tulos: -52 (54 ääntä)
   Mitää seniorit somessa. Ymmärtämättömät somessa, tai tyhm.... tyhjäpäät siis tarkoitin.

   Lainaa

  18. Tulos: +74 (80 ääntä)
   Kilokalori: Luoja miten joku voi olla noin vajaa.
   Lyön vetoa, että osaan jotain niin hyvin, mihin kommentoisin osaamistasi samalla tavalla. Deal with it, kaikki ei osaa kaikkea.

   Lainaa

  19. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Voin vain kuvitella kuinka rasittavaa olisi olla it-tuessa töissä.

   Lainaa

  20. Tulos: +39 (43 ääntä)
   John Forexample: Jos ette tienneet, niin tuollainen netin kanssa höperöinti on ihan normaalia iäkkäämmille ihmisille. Juuri käytin (taas) yhden päivän auttaakseni äitiäni luomaan sähköpostin ja tunnukset verkkokauppaan, ja koitin epätoivoisesti opettaa käyttämään niitä. Jossain vaiheessa näytti jo lupaavalta, mutta kun pääsin kotiin [...]
   Se on jännä miten se voiki olla niin vaikeeta :'D Oonki miettiny et onko se vaan sitä, et pää ei oo terävimmillään enää tietyn iän ylittäneenä vai onks se vaan ku on kasvanu niin eri maailmassa ku tää meidän netti- ja someaika. Kuitenki on paljo aikusia, jotka ei oo ollu tekemisissä koneiden kanssa lapsesta asti ja on silti oppinut käyttämään niitä samantasoisesti.

   Lainaa

  21. Tulos: +39 (39 ääntä)
   LaLa: Mun isoisälle saatiin opetettua pelkästään soittamisominaisuus. Edes tekstiviestit eivät onnistu. Kuulemma pystyy hänelle lähetetyt kyllä lukemaan. Puhelinnumerot ovat muistikirjassa käsinkirjoitettuna. Mistään tietokoneesta tai netin ihmeellisestä maailmasta ei hän ole lainkaan kiinnostunut.
   Kuulostaa ihan meidän mummilta <3 joskus osaa lukea viestit, mutta joskus saattaa olla viikon yksi viesti lukematta. Viestejä ei osaa kirjoittaa. Tosiaan numerot on muistikirjassa itse kirjoittanut. Tietokone ja sähköposti kyllä on, mutta ei varmasti ole koskaan yksin edes käynnistänyt konetta. Ukki hoitaa puhelinlaskut netissä ja osaa käyttää vähän konetta ja kirjoittaa viestejäkin. Mutta vaikkei he osaa kunnolla näitä nykyajan laitteita, on heillä paljon osaamista ja taitoa muissa asioissa. <3

   Lainaa

  22. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Uskon et monella vanhemmalla ihmisellä ei vaan sinänsä enää kiinnosta niin paljoa että jaksais keskittyä ja opetella kunnolla. Kyllä mulleki voi näyttää renkaiden vaihdon kerran, mut luultavasti kysyisin apua kun alkaisin itse vaihtamaan.

   Lainaa

  23. Tulos: -15 (61 ääntä)
   Minusta siinä, etteivät iäkkäät opi nettiä ja koneita, on jotain kummallista mikä ei selity iällä. Ei oppimiskyky edes suht vanhanakaan vähene niin merkittävästi että netti sen takia olisi ”utopiaa”. Sinne nettiin pitäisi mennä pyörimään ja pyrkiä ineen edes johonkin skeneen. Usein on minusta asenteessa se vika. En minä osaa voi voi voi. Niillä sivuilla voi katsella niitä vaihtoehtoja ja lukea niin monesti että ymmärtää ja klikata vasta sitten. Ei se nuorillakaan mistään muusta ole kiinni kuin siitä että nettiä halutaan osata käyttää ja klikkaus kerrallaan opitaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Ruma Elsa: Aamen. Vietän nykyään liki 90-vuotiaan äitini kanssa aikaa enemmän kuin koskaan ennen – hänen kotonaan läppärin ääressä. Jokainen laskunmaksu on hänelle uusi seikkailu.
   Oon kotihoidossa töissä, on monta asiakasta jotka ennen hoiti asiansa pankissa/konttorissa, nyt mun työaika menee isolta osin kelan lomakkeiden täyttämiseen kun asiakkaat ei enää pääse asioimaan konttoreiden lopetettua

   Lainaa

  25. Tulpea Yki 19.6.2019 1:30
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   …….: Voin vain kuvitella kuinka rasittavaa olisi olla it-tuessa töissä.
   Ei ole rasittavaa, ainakaan lähi- ja mikrotuessa. Mokan tasoiset osaajat eivät yleensä ole niitä, jotka ovat toimistoilla työasemiensa äärellä tarvitsemassa apua. Ja vaikka olisivatkin, niin näppärillä pikku kikoilla pelastat hädässä olevia pulasta ja parhaimmillaan olet kuin sankari. ;D etätuki viestein ja/tai puhelimen välityksellä sitten vähemmän mukavaa. Kokeile ja ihastu !

   Lainaa

  26. Ihmettelijä 19.6.2019 2:56
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Kilokalori: Luoja miten joku voi olla noin vajaa.
   Sinullekin piti aikanaan opettaa, kuinka käytetään lusikkaa. Jos siis sitä vieläkään osaat

   Lainaa

  27. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Litton: Se on jännä miten se voiki olla niin vaikeeta :’D Oonki miettiny et onko se vaan sitä, et pää ei oo terävimmillään enää tietyn iän ylittäneenä vai onks se vaan ku on kasvanu niin eri maailmassa ku tää meidän netti- ja someaika. Kuitenki on paljo aikusia, jotka ei oo ollu tekemisissä koneiden kanssa lapsesta asti ja on silti oppinut käyttämään niitä samantasoisesti.
   Mä oon miettinyt tismalleen samaa. Itse olen sen ajan kasvatti, kun mitään tietokoneita ei ollut, eikä kännyköitä tai muutakaan, mutta silti olen oppinut ihan hyvin toimimaan niiden kanssa. Luulen, että aika pitkälle kyse on mielenkiinnosta. Jos koko tietokoneasia ei vaan millään tasolla nappaa yhtään, se opettelu tuntuu tuhottoman hankalalta.

   Lainaa

  28. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Tulpea Yki: Ei ole rasittavaa, ainakaan lähi- ja mikrotuessa. Mokan tasoiset osaajat eivät yleensä ole niitä, jotka ovat toimistoilla työasemiensa äärellä tarvitsemassa apua. Ja vaikka olisivatkin, niin näppärillä pikku kikoilla pelastat hädässä olevia pulasta ja parhaimmillaan olet kuin sankari. ;D etätuki viestein ja/tai puhelimen välityksellä sitten vähemmän mukavaa. Kokeile ja ihastu !
   Tämä on kyllä totta. En ole it-tukihenkilö mutta työssäni joudun usein neuvomaan työkavereitani (osa iäkkäämpiä) it-asioissa. Joskus jostain simppelistä copypasten neuvomisesta saa kommenttia että "voi kun sinä oot niin fiksu!". Tunteepahan itsensä tarpeelliseksi. :D

   Lainaa

  29. Sukupuolivarianssi 22.6.2019 9:30
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   …….: Voin vain kuvitella kuinka rasittavaa olisi olla it-tuessa töissä.
   Nörtin maanpäällinen helvetti :D työ joka kaivelee loputonta kärsivällisyyttä ja asiakaspalveluhenlisyyttä, omilla taidoilla ei ikinä pääse saavuttamaan mitään huomattavan suurta, ja samoja alkeita saa toistaa päivästä toiseen.

   Lainaa

  30. Sukupuolivarianssi 22.6.2019 9:36
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Lumikki: Mä oon miettinyt tismalleen samaa. Itse olen sen ajan kasvatti, kun mitään tietokoneita ei ollut, eikä kännyköitä tai muutakaan, mutta silti olen oppinut ihan hyvin toimimaan niiden kanssa. Luulen, että aika pitkälle kyse on mielenkiinnosta. Jos koko tietokoneasia ei vaan millään tasolla nappaa yhtään, se opettelu tuntuu tuhottoman hankalalta.
   Voin vahvistaa tämän. Yksi tätini oppi jo vuosia sitten käyttämään tietokonetta, kun hän halusi pitää yhteyttä kaukana asuviin lapsiinsa. Toinen täti ei koskenut tietokoneisiin pitkällä tikullakaan, kun hänellä oli kaikki tarvitsemansa lähellä irl. Kunnes tulivat tablettitietokoneet. Niitä hän ei jotenkin mieltänyt "oikeaksi tietokoneeksi" ja oppi ikäänkuin vahingossa kokeillen käyttämään. Vaikka kauan häntä piti kyllä taivutella siihen, että hänelle sellainen ostetaan :D kai se tabletti on jotenkin intuitiivisempi käyttää kuin läppäri.

   Lainaa

  31. Esko Daavid 13.9.2019 22:41
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Se on melkoista tasapainoilua senioreiden kanssa tuo tietokoneiden opastus. Ne ei tajua mistään mitään vaikka kuinka yrittää rauhallisesti ja yksinkertaisesti selittää ja unohtavat kaiken parissa sekunnissa. On se kuitenkin hyvä muistutus itselle, että ei kukaan ole seppä syntyessään ja että jatkuvasti tulee uusia juttuja vastaan joista itsekään ei tule tajuamaan yhtään mitään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, ryhmä, elokuvat, avustaja, rooli, auttaa, vanhus, mummo, seniori