Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kissan toimeentulotuki

  Saako toimeentulotuella ruokkia kissaa?
  Suurenna näkymä
  Kissan toimeentulotuki

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 171 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kilokalori 18.6.2019 0:18
   Tulos: -109 (1535 ääntä)
   Aivan oikeassa Mirka on siinä, että tukijärjestelmä myöntää liikaa tukia jos ob vara pitää kenneliä.

   Lainaa

  2. Tulos: +238 (838 ääntä)
   Onhan se noin että ei se muille veronmaksajille pitäis kuulua maksaa sossun asiakkaan eläimienkin toimeentulo - mutta ihan sillä säästöllä mitä lemmikin tuoma henkinen hyvinvointi tuo pitkässä juoksussa voin todeta että antaa palaa ihan vapaasti vaan.

   Lainaa

  3. Tulos: -252 (1190 ääntä)
   Mirka on ihan Oikeassa. Tuet on tarkoitettu elämiseen, ei kissan hoitoon.

   Lainaa

  4. Muumi (kopio) 18.6.2019 0:20
   Tulos: -485 (1151 ääntä)
   Toimeentulon perusteena pitää olla ettei ole yhtään lemmikkiä. Ei sitä ole tarkoitettu eläinten vaan ihmisten ruokintaan. Suomessa lellitään sosiaalipummeja.

   Lainaa

  5. Tulos: -1071 (1139 ääntä)
   Kissa on siitä kätevä lemmikki, että jos näyttää ettei tuet riitä niin kissa pärjää omillaan luonnossa ihan mainiosti. Eli voi "unohtaa" oven auki ja muuttaa Kemiin tai jonnekin minne kissa ei osaa seurata Ärsyttää ihmiset jotka pitävät kotioloissa näitä eläimiä jotka Suomessa luontoon kuuluvat, ja syöttävät sitten kaikkea epämääräistä lisäainemoskaa kateille vaikka pihapiiri täynnä lintuja ja pieniä jyrsijöitä. Logiikka hei, missä pelaa? Itsekin taidan adoptoida ahman pihalta ja kohdella sitä kuin jotain helvetin vajakkia joka ei muka itse osaisi elää.

   Lainaa

  6. Tulos: +805 (949 ääntä)
   Meinaatteko, et jos jää työttömäksi, niin pitäs lemmikeistään luopua?

   Lainaa

  7. Tulos: -391 (693 ääntä)
   Yyh: Meinaatteko, et jos jää työttömäksi, niin pitäs lemmikeistään luopua?
   eihän toimeentulotuki ole työttömille tarkoitettu.

   Lainaa

  8. Tulos: +753 (1041 ääntä)
   Tekis mieli sahata pää irti kun näitä kommentteja täällä lukee. Huomaa, etteivät nämäkään ihmiset ole koskaan joutuneet tilanteeseen, jossa toimeentulotukea on pitänyt hakea. Poisko ne lemmikit pitäisi antaa? Kun on joutunut elämässään kituuttamaan ja tukiakin hakemaan, niin tympii tämä ihmisten sossupummi-asenne; mihinkään ei saisi käyttää rahaa. Vähänkin jos "ylimääräistä" ostaa, niin kitistään että ei saa vaan pitää itse ansaita. Mikään ihme, että maailma on menossa päin helvettiä ja persut pärjäävät vaaleissa.

   Lainaa

  9. Tulos: +674 (844 ääntä)
   Mikä ihme vaivaa sekä mokan ihmisiä että ensimmäisiä kommentteja täällä... puuttuuko ihmisiltä oikeasti kokonaan empatiakyky sekä terve järki? Selkeästi tuollaiset ihmiset ovat joko kultalusikka suussa syntyneitä, onnekkaita, tai muuten vain niin hyvässä jamassa etteivät osaa ajatella kuin itseään. Niinkuin Yyh mainitsikin, joskus ihmisten elämäntilanteet yllättäen kääntyvät ja sitä voi joutua toimeentulotuen varaan. Ja sittenkö pitäisi antaa lemmikki pois? En voi itse pitää lemmikkejä allergian vuoksi, mutta olen mielissäni siitä että osa palkastani menee veroina eläintenkin hyväksi. Ja ihmisten jotka eivät pärjää omillaan vaan tarvitsevat apua.

   Lainaa

  10. Tulos: +637 (751 ääntä)
   Työtön tai työhön kykenemätön ihminen ei vaan ilmeisesti saa olla onnellinen. Voi että kun Mirkan kaltaiset ihmiset joskus päätyisivät toimeentulotuen piiriin niin ehkä ymmärtäisivät muita paremmin. Itsekkin jouduin kyseistä tukea hetken nostamaan, nyt olen kuitenkin jo töissä käyvä veronmaksaja ja mielelläni rahoitan tämän loistavan turvaverkon muillekkin.

   Lainaa

  11. Tulos: -310 (492 ääntä)
   Tinka: Tekis mieli sahata pää irti kun näitä kommentteja täällä lukee. Huomaa, etteivät nämäkään ihmiset ole koskaan joutuneet tilanteeseen, jossa toimeentulotukea on pitänyt hakea. Poisko ne lemmikit pitäisi antaa? Kun on joutunut elämässään kituuttamaan ja tukiakin hakemaan, niin tympii tämä ihmisten sossupummi-asenne; [...]
   Tulihan se persukommentti

   Lainaa

  12. Tulos: -277 (563 ääntä)
   Tinka: Tekis mieli sahata pää irti kun näitä kommentteja täällä lukee. Huomaa, etteivät nämäkään ihmiset ole koskaan joutuneet tilanteeseen, jossa toimeentulotukea on pitänyt hakea [...]
   Maailma on menossa päin helvettiä siinä, että täällä halutaan elättää koko maailman loisia, kun oman maan tukea tarvitsevissa olisi jo ihan tarpeeksi. Olen tukea tilapäiseen tarpeeseen aikanaan hakenut ja sitä saanut sen verran, että pääsin jaloilleni tilanteeseen, jossa ansaitsen taas itse rahani. Vastaavan suon muillekin suomalaisille ilomielin enkä kitise edes veroista. Sen sijaan muualta maailmasta tänne käsi ojossa tunkevat eivät tukia ole oikeutettuja saamaan.

   Lainaa

  13. Tulos: -175 (253 ääntä)
   Ville: Tulihan se persukommentti
   No kai nyt persukommentteja tulee jos sossunpummit on mokan aiheena.

   Lainaa

  14. Tulos: +567 (619 ääntä)
   Tässä kun itse vakavasta masennuksesta kärsin ja pompin toimeentulotuen, saikun ja sairaseläkkeen välillä tilanteesta riippuen niin kai se pitäisi lemmikeistään luopua. Sehän parantaakin mielen hyvinvointia.

   Lainaa

  15. Tulos: +239 (315 ääntä)
   krampus: Maailma on menossa päin helvettiä siinä, että täällä halutaan elättää koko maailman loisia, kun oman maan tukea tarvitsevissa olisi jo ihan tarpeeksi. Olen tukea tilapäiseen tarpeeseen aikanaan hakenut ja sitä saanut sen verran, että pääsin jaloilleni tilanteeseen, jossa ansaitsen taas itse rahani. Vastaavan suon [...]
   Ymmärsinkö tästä vinkumisestasi oikein, että kotimaiset kissat on oikeutettuja tukiin mutta Sfinxit ja muut erilaiset tuontikissat iso nou nou? Mitä tukia kissa edes voi hakea ja saada ja missä kissa säilyttää tukimassejaan kun ei raukoilla ole edes taskuja?

   Lainaa

  16. Tulos: +466 (494 ääntä)
   Ei lemmikeistä tietenkään tarvitse luopua, mutta se pitää hyväksyä lemmikin omistajana, että äkkinäinen reissu eläinsairaalaan ja kalliit hoitokustannukset ovat aina mahdollisia. Ei toimeentulotuella kannata hankkia lisää eläimiä ainakaan silloin kun on kolme lemmikkiä entuudestaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +393 (499 ääntä)
   Tää suomalainen naapurikateus alkaa olla jo äärimmillään jos aletaan vinkua, et saat liikaa toimeentulotukea ku ruokit kissaasi.. xD (en voi ku nauraa)

   Lainaa

  18. Tulos: +116 (244 ääntä)
   No ei ainakaan enää lisää kissoja kannata ostaa jos ei ole varaa elättää edes itseään. Omilla rahoilla saa tehdä sitten mitä ikinä tykkää.

   Lainaa

  19. Tulos: +245 (307 ääntä)
   Näitä kommentteja lukiessa karisee taas kummasti loputkin usko ihmiskuntaan...

   Lainaa

  20. Tulos: +378 (484 ääntä)
   Mitä helvettiä, Mirka? Siis toimeentulotukea ei saisi käyttää lemmikin hyvinvointiin, eikä myöskään omaan terveelliseen luomuruokaan jne? Eli jos xtran säilykepapujen ja makaronin jälkeen jää jotakin käteen niin silloin tukia on maksettu liikaa? Iskisipä karma joskus turpaan tuollaisia snobeja ja saisivat itse elellä jonkin aikaa toimeentulotuilla (josta olisi vähennetty se "ylimääräinen") ja vailla sukulaisten tukiverkostoa. Oksettavia porvareita sekä mokassa että osittain kommenteissa.

   Lainaa

  21. Tuki-ihminen 18.6.2019 2:34
   Tulos: +280 (342 ääntä)
   Itse teen osa-aikatyötä, josta saan huikeat 2€/h. Kuukausipalkka on 100€ molemmilla puolin (yleensä 80€-120€). Lomia ei tässä työssä ole muuta kuin sairaslomat. Tuohan ei riitä läheskään elämiseen, joten kela maksaa loput. Voin sanoa, että tekisin mitä tahansa muuta työtä kuin tätä, mutta mikään yritys ei huoli edes siivoojaksi. Jos päätän lopulta lopettaa, koska en jaksa olla orjana (2€/h palkkaa voisi kutsua jo orjatyöksi), saisin mukavan karenssin, koska arvostan omaa elämääni. Itselläni on kissa, joka tulee aina itseni edelle, mutta kyllä, vituin tuilla elelijät kun päättävät kiduttaa itseään lemmikkinsä hyvinvoinnin vuoksi. Kohta varmaan alkaa "Tukia saavat asuvat asunnossa, jossa on neljä seinää ja katto? Jos on telttaa hienompaa asuntoa niin saavat kyllä ihan liikaa rahaa!" tai "näillä on kirpputorilta ostettu 30€ älypuhelin?! Nyt kyllä meni 30€ ihan hukkaan!!! Jos ei ole lankapuhelin niin on liian hyvä!!!" Nykymaailmassa tuntuu olevan lähes mahdotonta nykyään tehdä lähes mitään ilman puhelinta ja 30€ puhelimesta on naurettavan halpa. Ja vielä ruoka "Syökö tuilla elelijät RUOKAA?! Jos ei hiekka ja ruoho ole tarpeeksi, niin saavat kuolla nälkään!!" Se, että joku ottaa pois omasta hyvinvoinnistaan ja joskus jopa saattaa paastota, jotta lemmikki tai lapsi saisi syötyä, ei pitäisi aiheuttaa kenellekkään kateutta.

   Lainaa

  22. Perspillu ja hyvät vitut 18.6.2019 3:02
   Tulos: +171 (227 ääntä)
   U2FsdGVkX1/11MmpcfTPJcoRyHjhFrK5FvzpjiTVm5uzRrRaKbbSlQLKHvR/wRqEafREqWYlDAQNjI34c+E/k/MtjwHeJ5iMRpuXS8CYy+DrCDwJCzkaNQf9KT9ENLRZrCm/XkY677zqg7buo4SfyE06qh1+CqW5C5wnwelYgc9k0tZ3Gr5HntbxN82IWnvV

   Lainaa

  23. Tulos: +401 (413 ääntä)
   Koska toimeentulotukea ei tosiaan saa lemmikkejä varten senttiäkään normaalia enempää, niin on aivan sama miten sen rahan käyttää. Jos joku haluaa käyttää perusosasta isomman osan lemmikkiin/lemmikkeihin ja itse tyytyy elämään pelkällä kaurapuurolla tms, niin siitä vaan. Eri asia sitten, jos suureen ääneen marisee toimeentulotuen riittämättömyyttä kaikkeen haluamaansa. Lisäksi huomauttaisin, että toimeentulotukilaissa on perusosalla katettavien menojen (joita ovat mm. ruoka- ja vaatemenot, puhelin, netti...) kohdalla mainittu myös "harrastus- ja virkistystoiminnasta aiheutuvat menot". Eli toimeentulotuella saa siis yrittää tehdä jotain itselle mukavaakin, eikä vain pyydellä anteeksi ja istua kotona ripottelemassa tuhkaa päälleen. Joillekin lemmikit ovat juuri sitä harrastus- ja virkistystoimintaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +107 (123 ääntä)
   Tuki-ihminen: Itse teen osa-aikatyötä, josta saan huikeat 2€/h. Kuukausipalkka on 100€ molemmilla puolin (yleensä 80€-120€). Lomia ei tässä työssä ole muuta kuin sairaslomat. Tuohan ei riitä läheskään elämiseen, joten kela maksaa loput. Voin sanoa, että tekisin mitä tahansa muuta työtä kuin tätä, mutta mikään yritys ei huoli edes [...]
   Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää, mistä syistä sinua ei huolita mihinkään. Olen kiinnostunut yhteiskunnasta, sen epäkohdista ja erityisesti eri järjestelmien väliinputoajista, joita ei usein oteta huomioon. Jos vielä lisäksi jaksat tai haluat kertoa minkälaista työtä teet osa-aikaisesti ja mistä palkka muodostuu, niin sekin kiinnostaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -97 (127 ääntä)
   Tulipa upea mielikuva noista ekoista kommenteista. :D Kokkarinuoret tullu omilla agenteillaan heittämään ekat kommentit ja vassarinuoret omilla agenteillaan peukuttamaan.

   Lainaa

  26. Tuki-ihminen 18.6.2019 4:09
   Tulos: +208 (242 ääntä)
   Kerry: Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää, mistä syistä sinua ei huolita mihinkään. Olen kiinnostunut yhteiskunnasta, sen epäkohdista ja erityisesti eri järjestelmien väliinputoajista, joita ei usein oteta huomioon. Jos vielä lisäksi jaksat tai haluat kertoa minkälaista työtä teet osa-aikaisesti ja mistä palkka muodostuu, niin sekin kiinnostaa.
   Vastaus on aina sama: joku oli sinua parempi. Hakemuksia hakemuksien jälkeen tulee hyvällä lykyllä aina sama vastaus: "Joku toinen sai työpaikan." "Arpa ei osunut kohdallesi.". Kun jostain ilmestyy työpaikka, joka soveltuu koulutukseen ja osaamiseen, 1000 muuta huomaa sen myös. Siinä kohtaa on alle 1% mahdollisuus saada se työpaikka. Jos taas lähetät avoimen hakemuksen, kyseisellä yrityksellä ei ole tarvetta työntekijälle. Kun vuosia kuulee saman vastauksen, jossain kohtaa alkaa iskemään tietynlainen masennus. Kuunnella ihmisten arvostelut, miten et saanut työpaikkaa alle 1% mahdollisuudella, vika on selvästi sinussa. Kuunnella, miten joku taas oli sinua parempi ja sinut on taas julistettu epäonnistujaksi. Jossain kohtaa vaan iskee se hetki, kun en jaksa enää yrittää. Ihan sama mitä teet, olet epäonnistuja. Alat hakemaan töitä, joita kukaan ei halua muiden pohjalla olevien kanssa. Olet valmis mihin tahansa, että saisit työn, mutta vaihtoehdot alkavat olemaan puhelinmyyjänä, lehdenjakelijana tai itsensä myymisellä kadulla. Jos sinulla on vielä hippunen itsekunnioitusta kaiken tämän jälkeen, päätät mieluummin pysyä työttömänä kuin valita noista. Jos päätät pysyä työttömänä, lukittuna neljän seinän sisälle, koska ei ole ylimääräistä rahaa lähteä tai tehdä mitään, ihminen alkaa tuntemaan tarvetta toteuttaa itseään. Vaikka työssäkäyvien on vaikea sitä tajuta, työttömät haluavat toteuttaa itseään, haluavat tekemistä, haluavat TÖITÄ, josta saisi korvausta. Voin vannoa, että välillä katson kateellisena kaupan kassalla sitä samaa naamaa, joka on aina kuin olisi tamppooni väärässä reiässä, miettien, miten tämä henkilö on saanut töitä kaupasta asiakaspalvelijana? Voitteko uskoa, että työtömät ovat kateellisia työssä käyville? Samaan aikaan kun he kadehtivat työttömiä, jotka voivat vaan olla. Kun tulee iskettyä monta kertaa alas, kuunnellen, miten joku muu oli onnekkaampi, miten suuri epäonnistuja olet, miten sinä et ansaitse mitään hyvää elämällesi, jossain kohtaa ei vaan enää jaksa. Sitten ihmetellään, miten työttömät syrjääntyvät tai masentuvat. Heillähän on ihan kaikki: Rahaa tulee vaikka ei tee mitään ja aikaa on vaikka muille jakaa. Varmaan tässä kohtaa herää ajatus: Jos ei kestä muutamaa epäonnistumista niin ehkä ei ansaitsekaan.... Kuunnelkaa 8 vuotta joka ikinen viikko, millainen luuseri olet ja kertokaa sitten, kuinka paljon vielä arvostatte itseänne, kun jokainen huomauttaa, miten elämäsi on yhtä tyhjän kanssa.

   Lainaa

  27. Tulos: +259 (281 ääntä)
   Sillähän se maailma pelastuu, kun kielletään vähävaraisilta lemmikitkin... Hehän eivät jo muuten ole tarpeeksi alttiita masennukselle ja syrjäytymiselle! Mieluummin katson, kun maksamieni verojen ansiosta voi joku pitää edes lemmikkiä tukena ja lohtunaan, kuin että maksaisin vältettävissä olleista reissuista psykiatriselle.

   Lainaa

  28. nykymaailma 18.6.2019 4:29
   Tulos: +202 (232 ääntä)
   Miarez93: Sillähän se maailma pelastuu, kun kielletään vähävaraisilta lemmikitkin… Hehän eivät jo muuten ole tarpeeksi alttiita masennukselle ja syrjäytymiselle! Mieluummin katson, kun maksamieni verojen ansiosta voi joku pitää edes lemmikkiä tukena ja lohtunaan, kuin että maksaisin vältettävissä olleista reissuista psykiatriselle.
   Nämä henkilöt tuntuvat haluavan, että työttömät kuolisivat pois, joko ettei ole varaa elää tai oman käden kautta. "Tällä on rahaa ostaa ruokaa! Lasketaan tukia! Tällä on lemmmikki, joka pitää tämän järjissään! Otetaan se pois! Työttömän pitää vaan elää neljän seinän sisällä kunnes kuolee sinne: tavalla tai toisella."

   Lainaa

  29. Tulos: +166 (170 ääntä)
   Traumcity: Ärsyttää ihmiset jotka pitävät kotioloissa näitä eläimiä jotka Suomessa luontoon kuuluvat, ja syöttävät sitten kaikkea epämääräistä lisäainemoskaa kateille vaikka pihapiiri täynnä lintuja ja pieniä jyrsijöitä.
   Eheh, yritä nyt edes.

   Lainaa

  30. Tulos: -93 (245 ääntä)
   "-- ettei köyhällä sais olla huvituksia mitä rikkaimmilla on". No lemmikit, tai vaikka ulkomaanmatkat ja baarireissut ei ole mitään ihmisoikeuksia. Tietysti köyhemmällä on eri elintaso kuin rikkaammalla ja niin kuuluu ollakin. En ymmärrä tätä ajatusmaailmaa että köyhällä täytyisi olla kaikki mitä rikkaallakin. Mutta tässä tapauksessahan lemmikin hoitoon sai tarvittaessa rahaa muualtakin eli ihan ok. Oli vaan typerä kommentti häneltä.

   Lainaa

  31. Tulos: +91 (121 ääntä)
   Empatia.

   Lainaa

  32. Tulos: +137 (169 ääntä)
   Perustulokokeilu ei lisännyt työntekoa, mutta se lisäsi työttömien hyvinvointia. Jälkimmäisen takia sitä ei jatketa.

   Lainaa

  33. Tulos: +84 (100 ääntä)
   Traumcity: Kissa on siitä kätevä lemmikki, että jos näyttää ettei tuet riitä niin kissa pärjää omillaan luonnossa ihan mainiosti. Eli voi “unohtaa” oven auki ja muuttaa Kemiin tai jonnekin minne kissa ei osaa seurata Ärsyttää ihmiset jotka pitävät kotioloissa näitä eläimiä jotka Suomessa luontoon kuuluvat, ja syöttävät sitten [...]
   Onko täällä jotkut trollien kokoontumisajot? Kissa nimenomaan EI kuulu SUOMEN Luontoon, vaan tappaa siellä suomalaisia lintukantoja. Ahma kuuluu Suomen luontoon, kissa taas jonnekin Egyptiin tai minnelie...

   Lainaa

  34. Lohikäärme 18.6.2019 6:15
   Tulos: +91 (113 ääntä)
   Monien näiden kommenttien perusteella munkin pitäisi siis antaa käärme/terraario/valot pois (joista nykyään maksan vaan käärmeenruokaa mihin menee 35e per 4:n kuukauden satsi) koska sain lakin jolloin opintotuki loppui, ja jouduin jäämään työttömäksi koska kliininen masennus jota hoidetaan nyt lääkkeillä? Tämä tietysti aiheuttanut sen että hain toimeentulotukea täksi kuuksi vielä kun en saa työmarkkinatukea (jostain syystä). Vau.

   Lainaa

  35. Tulos: -87 (189 ääntä)
   Eihän tässävä varmastikaan kritisoida esim. jonkun vanhuksen kissaa jolle se hankkii ruuat keräämällä pulloja ja eläinlääkärin laskuun säästää euron kuukaudessa. Kyllä aloittajan ongelma on että otetaan kolme elukkaa ja markettiruoka ei kelpaa. Itse en ole syntynyt kultalusikka suussa vaan tienannut selkä vääränä jokaisen pennin vaikka terveys on huono. Ei mulla oo varaa itselle ja kissalle kuin halvimpaan. Miksi mun verorahoilla elävällä toimeentuloasiakkaalla pitäisi olla?

   Lainaa

  36. Tulos: +78 (86 ääntä)
   Tuki-ihminen: Vastaus on aina sama: joku oli sinua parempi. Hakemuksia hakemuksien jälkeen tulee hyvällä lykyllä aina sama vastaus: “Joku toinen sai työpaikan.” “Arpa ei osunut kohdallesi.”. Kun jostain ilmestyy työpaikka, joka soveltuu koulutukseen ja osaamiseen, 1000 muuta huomaa sen myös. Siinä kohtaa on alle 1% mahdollisuus [...]
   Niin ja töitä on todella vaikea saada jos ei ole työkokemusta, ei siivoojaksikaan pääse noin vain. Itsellä myös kokemusta tuskaisesta työhausta, onneksi onneni kääntyi, mutta ei ole mikään helppo nakki, jos ei ole suhteita tai tuuria siihen ensimmäiseen työpaikkaan. Ja sitten pitäisi vielä uskoa itseensa kun hylätään kerta toisensa jälkeen.

   Lainaa

  37. Kommentaattori 18.6.2019 6:39
   Tulos: -2 (16 ääntä)
   Lohta ja luomua. Niilläkö maailma pelastuu ja ihminen syö hyvin?

   Lainaa

  38. Tulos: +141 (147 ääntä)
   Silloin kun itse olin työttömänä, jouduin nostamaan myös toimeentulotukea. Minulla on koira, joka käytännössä oli ainoa syy, miksi minkäänlainen arjen rytmi säilyi, kun kaikki kaverit oli töissä. Kun jonkinlainen arjen rutiini säilyy, työllistyminenkin on helpompaa... Eläimistä on todella paljon apua, varsinkin kun suurin osa köyhistä ei ole tarkoituksella sossupummeja, vaikka täälläkin on jo kaikki sellaisiksi teilattu. Köyhyys on todella raskasta, ja esimerkiksi työttömyyteen turtuu todella nopeasti...

   Lainaa

  39. Tulos: -120 (194 ääntä)
   gfhg: No ei ainakaan enää lisää kissoja kannata ostaa jos ei ole varaa elättää edes itseään. Omilla rahoilla saa tehdä sitten mitä ikinä tykkää.
   Tämä Moni sotkwe täällä työttömyysrahan tai sairauspäivärahan toimeentulotukeen. Toimeentulotuki on viimeinen oljenkorsi ihmisille, jotka eivät ilman sitä selviäisi hengissä. Siis yhteiskunnan loisille. Eläkkeestä ja työmarkkinatuesta ostakoot jokainen niin monta eläintä kun rahat riittää, mutta älkää herran jestas rinkuko toimeentulotukea kissoille.

   Lainaa

  40. Tulos: +32 (88 ääntä)
   Ohis: “– ettei köyhällä sais olla huvituksia mitä rikkaimmilla on”. No lemmikit, tai vaikka ulkomaanmatkat ja baarireissut ei ole mitään ihmisoikeuksia. Tietysti köyhemmällä on eri elintaso kuin rikkaammalla ja niin kuuluu ollakin. En ymmärrä tätä ajatusmaailmaa että köyhällä täytyisi olla kaikki mitä [...]
   Sitten itketään maksuhäiriöitä, kun vedellään pikavippejä et päästääm ulkomaille ja on iPhone koska OIKEUS. Ei kai siinä jos itse elää vähemmällä et voi pitää lemmikkiä. Ne on sit niitä omia valintoja mihin rahat käyttää. Vielä ärsyttävämpää on rahan vähyydestä kitisijät joilla on tupakka huulessa. Mutta Mirka on kyl idiootti tässä. Työttömyys voi yllättää jokaisen, joten kandee miettiä silloin kuin töitä on et jos jotain laittais jemmaan sille pahan päivän varalle. Tohon ekaan sähköpostiin. Eläinlääkäri on kyl oikeessa. Jos elää tuella niin ei pidä lisää lemmikeitä hankkia. Ap oli siis hankkimassa jtn rescuekoiraa.

   Lainaa

  41. Tulos: +44 (64 ääntä)
   Kellis: Eihän tässävä varmastikaan kritisoida esim. jonkun vanhuksen kissaa jolle se hankkii ruuat keräämällä pulloja ja eläinlääkärin laskuun säästää euron kuukaudessa. Kyllä aloittajan ongelma on että otetaan kolme elukkaa ja markettiruoka ei kelpaa. Itse en ole syntynyt kultalusikka suussa vaan tienannut selkä vääränä [...]
   Tämä. Eihän tässä kukaan ole kieltämässä eläimenpitoa, VAAN miettimään sitä KANNATTAAKO sitä hankkia lisää eläimiä ja pystyykö tosiaan tarjoamaan lemmikilleen turvan, ruuan, lääkärikulut jne... Toimeentulotuki on tilapäinen ihmisen viimeinen oljenkorsi, joka kattaa sen että juuri ja juuri pystyt elättämään itsesi. Ei se kiellä eläintenpitoa, vaan pane miettimään kannattaako niitä eläimiä pitää. Nämä on vähän kinkkisiä juttuja, jotka helposti käsitetään väärin. huomautan vielä ettei kukaan varmasti vaadi luopumaan rakkaista lemmikeistään, vaan miettimään pystyykö sitä tarjoamaan näille turvallisen elämän, jos elää tosiaan niin tiukilla.

   Lainaa

  42. Tulos: -60 (132 ääntä)
   Ja en ihan ymmärrä just tätä ajatusmaailmaa, ettei köyhällä sais olla huvituksia ja iloja mitä rikkaammilla.
   Samaa mieltä. Mielestäni on täysin järjetöntä, että ihmisille maksetaan eri palkkoja. Olisi paljon parempi, kun kaikilla olisi sama palkka. Miksi jonkun 12 vuotta pidempään opiskelleen ja työtä tekevän pitäisi saada enemmän palkkaa kuin esim taiteellisen sielun, jolle ei vaan sovi aamuherätykset ja jota ei työnteko inspiroi?

   Lainaa

  43. Kilokalori 18.6.2019 7:40
   Tulos: +159 (181 ääntä)
   Maksoin viime vuonna veroja 10% eniten veroja Suomeen maksaneiden joukossa. Minua ei kiinnosta pätkääkään, miten joku käyttää toimeentulotukensa. Se toimeentulotuen raha annetaan, jos täyttää saamisen kriteerit, raha on todella pieni eikä se ole korvamerkittyä. Ostakaa kissanruokaa, olutta tai vaikka hummeria kissalle ja itsellenne lounaaksi.

   Lainaa

  44. Karvas totuus 18.6.2019 7:44
   Tulos: -135 (177 ääntä)
   Tottahan se on, että toimeentulotuki on kohtuuttoman suuri todelliseen tarkoitukseensa nähden. Itse elin toimeentulotuella 3kk ja jäi melkein 1000e säästöön siltä ajalta. Sen ei pitäisi olla mahdollista mikäli ko. tuki kattaisi vain pakolliset menot.

   Lainaa

  45. Tulos: +88 (138 ääntä)
   Kilokalori: Aivan oikeassa Mirka on siinä, että tukijärjestelmä myöntää liikaa tukia jos ob vara pitää kenneliä.
   Yksi kissa ei ole kennel. Ehkä ihmiseltä pitäisi mielestäsi tappaa läheiset, amputoida raajat ja polttaa irtaimisto, jos köyhtyy. Eipä tarvitsisi sinunlaistesi pelätä sitten, että köyhällä on mitään muuta kuin köyhyyttä. Henkinen ja emotionaalinen köyhyys näkyy olevan yleistä varakkailla. Sitä ei millään tuilla pystytä hoitamaan. Ttuki on aina väliaikaista. Typeryys ja julmuus pysyvää...

   Lainaa

  46. Mollamaija 18.6.2019 7:54
   Tulos: +103 (135 ääntä)
   Surullista lukea näitä kommentteja ja nähdä kuinka empatiakyvyttömiä osa ihmisistä on. Myös köyhillä on oikeus lemmikkeihin.

   Lainaa

  47. Tulos: -103 (153 ääntä)
   Ei työtön tarvitse toimeentulotukea, koska työtön on koko työssäoloaikansa laittanut rahaa säästöön pahan päivän varalle. Toimeentulotuki ei ole olr vastaanoyyajan "omaa", jolla hän voisi tehdä mitä haluaa, koska hän ei ole sitä ansainnut. Se on muiden veronmaksajien rahaa, joka on tarkoitettu niihin asioihin, joihin se on myönnetty ja jos se ei niihin asioihin kulu, sitä ei tarvitse lisää anoa. Omaa rahaa on vasta sitten kun sen itse tienaa. Eläinlääkärin vastaus oli hyvä. Toimeentulotuella ei ole varaa tehdä kissalle tuhannen euron hammasremonttia, pahimmassa tapauksessa kaikki kissat tarvitsevat sen samaan aikaan. Ja sitten jää lemmikki ilman hoitoa, kun ei ole varaa viedä lääkäriin.

   Lainaa

  48. Tulos: +85 (123 ääntä)
   Kellis: Eihän tässävä varmastikaan kritisoida esim. jonkun vanhuksen kissaa jolle se hankkii ruuat keräämällä pulloja ja eläinlääkärin laskuun säästää euron kuukaudessa. Kyllä aloittajan ongelma on että otetaan kolme elukkaa ja markettiruoka ei kelpaa. Itse en ole syntynyt kultalusikka suussa vaan tienannut selkä vääränä [...]
   Eläinlääkäriin on säästettävä kymppi viikossa, jos on iäkkäästä eläimestä kyse. Varattomalla ei ole varaa hankkia eläintä, mutta pitää olla vara hoitaa se loppuiän, kun se kerran on hankittu. Vastuu ja kiintymysside ei voi olla rahasta kiinni. Ihanko olette sitä mieltä, että minun pitäisi tappaa 12- ja 8-vuotiaat lähimmät (ainoat) ystäväni, jos joudun tilapäisesti hakemaan tt-tukea??? No vot, sitten tapan kyllä itsenikin. Köyhyyshän tekee minusta mielestänne täysin turhan riippumatta siitä, mitä teen muiden ihmisten hyväksi ja planeetan hyväksi maksutta. En juo, en polta, en kuluta resursseja matkailuun, en remua enkä häiritse ketään. Olette te kylmiä, ehken vaihtaisi osia teidän kanssanne missään olosuhteissa! Inhoaisin itseäni teidän nahoissanne. Ja nihilismistänne päätellen inhoatte tekin.

   Lainaa

  49. Tulos: +60 (110 ääntä)
   Toimeentulotuki on se yhteiskunnan viimeinen suojaverkko, joka estää ihmistä tippumasta kadulle kerjäämään. Se on tarkoitettu hetkelliseksi avuksi, siihen saakka kunnes oma talous on tasapainossa. Tästä näkökulmasta 3 lemmikin tilaaminen Romaniasta toimeentulotuella on ihan päin helvettiä. Jos toimeentulotuesta taas on tullut pääasiallinen tulonlähde vuosikausiksi on jotakin oman elämän kustannusrakenteessa pahasti pielessä.

   Lainaa

  50. Tulos: +42 (58 ääntä)
   mopilait: Tulipa upea mielikuva noista ekoista kommenteista. Kokkarinuoret tullu omilla agenteillaan heittämään ekat kommentit ja vassarinuoret omilla agenteillaan peukuttamaan.
   Agendoillaan, sinä persu.

   Lainaa

  51. Tulos: +76 (86 ääntä)
   Yyh: Meinaatteko, et jos jää työttömäksi, niin pitäs lemmikeistään luopua?
   Tottakai! Asunnosta, autosta, pyöristä, lapsista, televisiosta, internetistä, vaatteista... Se on hengissä pysymiseen, ei huvitteluun! /s

   Lainaa

  52. Tulos: +29 (87 ääntä)
   Mielestäni tuo sähköposti on ihan asiallinen jos lemmikki sairastuu se on erittäin kallista puuhaa. Ja harvalla työssä käyvälläkään on varaa pitää väh. 3 lemmikkiä.

   Lainaa

  53. Lemmikin omistaja 18.6.2019 8:23
   Tulos: +22 (62 ääntä)
   Mollamaija: Surullista lukea näitä kommentteja ja nähdä kuinka empatiakyvyttömiä osa ihmisistä on. Myös köyhillä on oikeus lemmikkeihin.
   On, kunhan heillä on varaa hoitaa eläimen sairaalakulut. Ja miksi yksi lemmikki ei riitä?

   Lainaa

  54. Tulos: +56 (92 ääntä)
   Siis tässähän ollaan hankkimassa nimenomaan uutta, kolmatta lemmikkiä. Särähtää se minullakin korvaan, omillakin tuloilla saisi säästää talteen aika paljon. Aikanaan tuilla en suostunut hankkimaan juurikin ell laskujen pelossa. Eihän kukaan nyt ole jotain raajoja irti hakkaamassa tai murhaamassa kissoja, lapsia ja ties mitä muuta. Olkiukot ja hyperbolit tekevät argumenteista aika turhia, minkä takia en tähän tämän enempää puutu jos keskusteluvaihtoehdot ovat nuo.

   Lainaa

  55. Tulos: +76 (86 ääntä)
   Miten Mirka niputti niin napakasti yhteen "baarireissut ja elukat"? Mirka siis rinnastaa omat lemmikkinsä iltahuveihin: hän käy ravintoloissa juhlimassa kerran kk:ssa, ja täyttää lemmikkieläintensä ruokakupit yhtä usein & vilkaisee, onko ne kunnossa vai pitäisikö ell:lle törsätä rahaa. Moraalinen ihminen hoitaa aina ensin lapset ja eläimet, ja vasta sen jälkeen katsoo voiko ostaa itselleenkin jotain. Olen sitä minäkin ollut nuori ja köyhä.

   Lainaa

  56. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Jupelo: Olette sitä mieltä, että minun pitäisi tappaa 12- ja 8-vuotiaat [...]
   Eivät kaikki tosiaankaan ole tuota mieltä. Jokaisen yhdyskunnan jäsenen ei tarvitse olla koko ajan maksimaalisen tuottava ollakseen elintärkeä yhteiskunnan jäsen.

   Lainaa

  57. pinkki puudeli 18.6.2019 9:39
   Tulos: +116 (130 ääntä)
   Karvas totuus: Totta se on, että toimeentulotuki on kohtuuttoman suuri todelliseen tarkoitukseensa nähden. Itse elin toimeentulotuella 3kk ja jäi 1000e säästöön siltä ajalta. Sen ei pitäisi olla mahdollista mikäli tuki kattaisi vain pakolliset menot.
   Se ei olekaan mahdollista. Olet pimittänyt varojasi tai valehtelet.

   Lainaa

  58. Tulos: +109 (133 ääntä)
   Suomi on nimenomaan saanut Euroopan neuvoston taholta noottia, että perustoimeentulon raja on liian alhainen ihmisarvoiseen elämään. Eli meidän toimeentulotuki on niin pieni, että sitä pidetään ihmisoikeusrikkomuksena. Tää asenne "minä maksan veroa, joten saan kyykyttää köyhiä ja sanella mihin rahansa saa käyttää" on aivan kamala. Hävetkää. Te ootte rumia hirveitä ihmisiä. Kertoo paljon yhteiskunnasta se, miten heikoimpia kohdellaan. Oon ote valmistumassa kovapalkkaselle alalle, mut ehdottomasti haluaisin hyvinvointia lisää. Varsinkin kaikkien köyhimmille.

   Lainaa

  59. Tulos: +52 (64 ääntä)
   No jo se nyt on kettu. Eli lemmikit pois, jos saat toikkaria? Onko ehdotuksia siitä, kauanko toikkaria pitää saada että lemmikeistä pitää luopua ja pitäiskö ne vielä jotenkin listata kulujen mukaan omiin luokkiinsa? Itse sain toimeentulotukea hetken jäädessäni sairaspäivärahan ja kuntoutustuen väliin, enkä edes harkinnut luopuvani kahdesta kissastani.Ja kyllä, siitä rahasta ostin kissanhiekat ja ruoat elukoille tuntematta moraalista krapulaa siitä että käytän muiden veronmaksajien rahoja. En myöskään pahoita mieltäni siitä, että itse maksamistani veroista lohkottua rahaa voi joku muu käyttää lemmikkinsä pitämiseen.

   Lainaa

  60. Tulos: -52 (84 ääntä)
   On tämä maa kyllä kummallinen; tuetaan työttömyyttä, kun pitäisi tukea työllistymistä. Nykyään on ihan "normaalia" elää tukiverkon varassa vuodesta toiseen. Ja kun työhaluttomia ole vielä tarpeeksi omasta takaa, niin niitä otetaan sitten rajojen ulkopuolelta vielä lisä.

   Lainaa

  61. yli opisto hörhö 18.6.2019 10:48
   Tulos: +53 (73 ääntä)
   beachboy: eihän toimeentulotuki ole työttömille tarkoitettu.
   Se on tarkoitettu niille joiden tulot jäävät alle sen määritellyn kuukausisumman. On ne työttömiä tai ei. Itselläni on työmarkkinatuki + asumistuki ja molemmat jäävät 80€ alle sen minimitulon, joten saan noiden lisäksi vielä sen 80€ toimeentulotukea joka kuukausi. Jos sinusta 800€ nettona on liikaa rahaa kuukaudessa niin olet ilman muuta vapaa yrittämään elämistä 720 eurolla muutaman kuukauden ajan. Vuokraan menee siitä 500€? Sitten menee.

   Lainaa

  62. Tulos: +3 (45 ääntä)
   Repa: On tämä maa kyllä kummallinen; tuetaan työttömyyttä, kun pitäisi tukea työllistymistä. Nykyään on ihan “normaalia” elää tukiverkon varassa vuodesta toiseen. Ja kun työhaluttomia ole vielä tarpeeksi omasta takaa, niin niitä otetaan sitten rajojen ulkopuolelta vielä lisä.
   Jokainen mamu on tervetullut ihan jo sen takia että isämmään toivoilla räjähtelee verisuonet kuin lepakot konsanaan ja mikäs sen hauskempaa.

   Lainaa

  63. purppurakruunu 18.6.2019 10:49
   Tulos: +18 (36 ääntä)
   Lemmikin omistaja: On, kunhan heillä on varaa hoitaa eläimen sairaalakulut. Ja miksi yksi lemmikki ei riitä?
   Järkihoi: Mielestäni tuo sähköposti on ihan asiallinen jos lemmikki sairastuu se on erittäin kallista puuhaa. Ja harvalla työssä käyvälläkään on varaa pitää väh. 3 lemmikkiä.
   Sulla kans paljon uskoa omaan vakaumukseesi, kun pitää esiintyä kahtena eri ihmisenä sen sanoaksesi.

   Lainaa

  64. Kummallista 18.6.2019 10:51
   Tulos: -23 (51 ääntä)
   Itselläkin on ollut elämänvaihe, missä kelan myöntämien rahojen ja laskujen jälkeen ei jäänyt kuin 100-150e. Yritin hakea sossusta tukea, mutta eipä sieltä mitään herunut, kai minulta jäi joku niksipirkan ohje laittamatta hakemukseen. Yksi kertoi, että laita ensimmäiseen hakemukseen menot yläkanttiin, mutta ei kuulu minun moraalikäsitykseen valehdella, missään muodossa. Tieto lisää tuskaa vain jos sitä ei osaa käsitellä. Tutut ihmiset vieressä kyllä saivat tukeja ympärillä, jopa sen verran, 1000e arvoisia mattoja oli yksikin ostanut. Tässä kohtaa itsellä meni luotto järjestelmään. Vaatiiko sossu ostokuiteista kopioita? Miksi hakemuksen tekemiseen pitää nähdä vaivaa vain ensimmäisellä kerralla? Ja jos lain edellyttämä raha, minkä pitäisi jäädä käteen laskujen ja vain välttämättömien menojen jälkeen (joku 400e?) Toteutuu käytännössä, niin sillä kyllä pärjää.

   Lainaa

  65. Tulos: +61 (73 ääntä)
   Täällä empatiakyvyttömät ja asiasta mitään tietämättömät kouhkaamassa. Pari huomiota: toimeentulotuki ei ole irrallinen kaikesta muusta. Tosi moni asumistukea, työmarkkinatukea, peruspäivärahaa, sairauspäivärahaa saava saa sitä ja on oikeutettu siihen. Nuo tuet ovat lähtökohtaisesti niin pieniä, että toimeentulotuen laskentakaavalla tulos jää miinukselle. Ne jotka eivät saa ovat yhteistaloudessa jonkun varakkaamman kanssa, tai omistavat jotain. TT-tuki on siis jo perusluonteeltaan täydentävä. Toinen juttu on sen perusosan määrä. Se nyt vaan on pienin laskettu summa, jolla kotitalous tulee toimeen. Joillakin tekee tosi tiukkaa, koska perusosan on tarkoitus kattaa esim. harrastukset, vaatteet ja käsikauppalääkkeet. Joillakin omasta ravinnosta, lääkkeistä, pukeutumisesta, virkistäytymisestä ja muusta nipistäminen onnistuu helpommin ja tottakai silloin jää ylimääräistä. Kärjistäen kuitenkin niin, että jos ihminen haluaa pitää itsensä työkykyisenä ja -kuntoisena silloinkin, kun tuen tarve venähtää, ei siitä paljon säästellä. Ja sulle, joka porasi joutuvansa maksamaan veroina jonkun muun kissan ruoat, kun markettiruoka ei kelpaa: Laadukas ruoka on halvempaa, pistä sokea tuohtumuksesi sivuun ja kokeile itse.

   Lainaa

  66. yli opisto hörhö 18.6.2019 10:53
   Tulos: +84 (98 ääntä)
   Karvas totuus: Tottahan se on, että toimeentulotuki on kohtuuttoman suuri todelliseen tarkoitukseensa nähden. Itse elin toimeentulotuella 3kk ja jäi melkein 1000e säästöön siltä ajalta. Sen ei pitäisi olla mahdollista mikäli ko. tuki kattaisi vain pakolliset menot.
   Kyllä varmasti. Minäkin elin kaksi viikkoa toimeentulotuella ja sain säästettyä kymmenen miljoonaa euroa! Tuo sun skenaario on joko täyttä valetta, tai sitten olet tietoisesti huijannut valtiota ja olet osasyy siihen minkä takia muita tt-hakijoita karsastetaan niin paljon muissa yhteiskuntaluokissa. Pahinta saastaa siis.

   Lainaa

  67. Tulos: +37 (55 ääntä)
   Jussi: Mirka on ihan Oikeassa. Tuet on tarkoitettu elämiseen, ei kissan hoitoon.
   Tai jospa henkilö on ollut vielä silloin työelämässä kun on hankkinut kissan/koitan/kanin/satiaisia ja vasta kenties vuosia myöhemmin jäänyt työttömäksi? Pitäisikö se lemmikki sitten tuossatilanteessa antaa pois tai lopettaa?

   Lainaa

  68. Eläkkeelle 18.6.2019 11:02
   Tulos: -29 (49 ääntä)
   Traumcity: Jokainen mamu on tervetullut ihan jo sen takia että isämmään toivoilla räjähtelee verisuonet kuin lepakot konsanaan ja mikäs sen hauskempaa.
   Verotus kiristyy ja lisää leikkauksia tehdään. Alkuperäinen idea "mamujen" ottamisessa oli saada Suomeen halpatyövoimaa, mutta se idea vähän haukkasi, kun ei löytynyt työhaluja. No, miksi ei löytynyt? Ja mitä siitä seurasi? Siirry tässä vaiheessa riville yksi.

   Lainaa

  69. yli opisto hörhö 18.6.2019 11:08
   Tulos: +46 (76 ääntä)
   Naurettavan empatiakyvytöntä sakkia. Typeryys on kyllä rajatonta, jos mikään muu maailmankaikkeudessa ei olisikaan. Asumistuen käsittelyaika venyy kolmeen kuukauteen ja tarvitset toimeentulotuen nyt kun jäit työttömäksi? Sitten kun saat päätöksen asumistuesta kela perii maksetut osuudet takaisin. Se on käytännössä laina ilman korkoja ja kuluja. Viimeinen hätävara. No ei auta, pitää tappaa tai antaa pois tuo 10v koira/kissa, myydä auto, myydä asunto ja irtaimisto koska ei minulla saa olla mitään omaisuutta. Sitten 3kk jälkeen saan taas ostaa kaikki. Tämä on täysin kohtuullista. Vai? Hyi helvetti minkälaisia kasvaimia täälläkin elelee.

   Lainaa

  70. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Onpas täällä kommenteissa paljon vääriä mielipiteitä sosiaalietuuksien tasosta. Vihapuhepoliisi on ottanut tämän kommenttiosion seurantaan.

   Lainaa

  71. Kummallista 18.6.2019 11:21
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Keijo: Onpas täällä kommenteissa paljon vääriä mielipiteitä sosiaalietuuksien tasosta. Vihapuhepoliisi on ottanut tämän kommenttiosion seurantaan.
   Jotenkin huvitti lause "vääriä mielipiteitä".

   Lainaa

  72. Tulos: +49 (77 ääntä)
   Haastan kaikki hyvätuloiset poroporvarit kisaan, jossa teidän on tultava toimeen 300€:lla kuussa. Lisää rahaa ei tule mistään, vaan on kituutettava sillä mitä on. Armoa ei tule eikä palkintoakaan. Ainoa kisan vaikutus on se, että teistä tunteettomista rahaperseistä tulis viimein ihmisiä.

   Lainaa

  73. yli opisto hörhö 18.6.2019 11:30
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Kummallista: [...]
   Ne "välttämättömät" menot on käytännössä vuokra ja asumiseen liittyvät kustannukset (vesi ja sähkö) ja tyyliin hoitokustannukset, ei muuta. Ei siis koske muita laskuja vaan ne tulee kustantaa sillä "ylijäävällä" 400€. Esimerkiksi puhelin- ja internet-laskut eivät kuulu kansalaisen perusoikeuksiin vielä nykyäänkään, eli niitä ei huomioida menoina. Lainojakaan ei lasketa. Se 400€ on se mistä maksat kaikki laskusi joka kuukausi ja ostat ruoat ja jos käy niin hullusti että jotakin jää yli niin ehkä saatat pystyä ostamaan vähän vaatteitakin mikäli tarvitsee. Ihmisillä on aikamoisia harhaluuloja tt-tuesta ylipäänsä. Monta kertaa näkee eri paikoissa että porukka sanoo että joku saa tt-tuloa monta sataa euroa kaiken muun päälle ja on varaa harrastaa ja elellä mukavasti. Mutta fakta on se että ruokajonot kasvaa vuosi vuodelta ja jos jokainen ihminen saisi sen 400€ "käyttörahaa" laskujen jälkeen joka kuukausi niin eihän ihmisillä olisi mitään syytä käydä missään ruoka-avustuspaikoissa. Harva sinne menee nuukuuttaan.

   Lainaa

  74. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Traumcity: Kissa on siitä kätevä lemmikki, että jos näyttää ettei tuet riitä niin kissa pärjää omillaan luonnossa ihan mainiosti. Eli voi “unohtaa” oven auki ja muuttaa Kemiin tai jonnekin minne kissa ei osaa seurata Ärsyttää ihmiset jotka pitävät kotioloissa näitä eläimiä jotka Suomessa luontoon kuuluvat, ja syöttävät sitten [...]
   Mä en enää edes kykene erittelemään miten monta asiaa tuossa sun kommentissa on pielessä, joten sanonpahan vain että aina välillä saa kouriintuntuvan todisteen siitä, että jotkut todellakin jäävät asemalle. Toivon todella, ettei kukaan erehdy tuomaan lemmikkiään lähellekään sua.

   Lainaa

  75. Tulos: -22 (32 ääntä)
   Tinka: Tekis mieli sahata pää irti kun näitä kommentteja täällä lukee. Huomaa, etteivät nämäkään ihmiset ole koskaan joutuneet tilanteeseen, jossa toimeentulotukea on pitänyt hakea. Poisko ne lemmikit pitäisi antaa? Kun on joutunut elämässään kituuttamaan ja tukiakin hakemaan, niin tympii tämä ihmisten sossupummi-asenne; [...]
   Kyllä, pois pitäs antaa.

   Lainaa

  76. Tulos: -38 (54 ääntä)
   Menkää köyhät töihin

   Lainaa

  77. Tulos: -4 (24 ääntä)
   Eläkkeelle: Verotus kiristyy ja lisää leikkauksia tehdään. Alkuperäinen idea “mamujen” ottamisessa oli saada Suomeen halpatyövoimaa, mutta se idea vähän haukkasi, kun ei löytynyt työhaluja. No, miksi ei löytynyt? Ja mitä siitä seurasi? Siirry tässä vaiheessa riville yksi.
   Kenen alkuperäinen idea mamujen suhteen oli saada lisää halpatyövoimaa? :D USA ja orjat?

   Lainaa

  78. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Köyhän pitää olla nöyrä, ettekö te sitä tiedä? Tätä mieltä oli erään varakkaammista ihmisistä koostuvan yhdistyksen naisväki.Tarjosivat sosiaalitoimen kautta jaettavaksi lahjakortteja jouluksi, mutta ehtona oli, että ne jaetaan nöyrille köyhille jotka ei rahojaan laita turhuuteen. No ei me kyllä sossussa käyty keneltäkään erikseen kyselemään, että juopotteletko, tupakoitko, pelaatko uhkapelejä, jne. Voi olla, että meni kriteerit täyttämättömille ihmisille. Voi voi.

   Lainaa

  79. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Eläkkeelle: EK
   EK nyt ei vaan ole mikään instanssi joka sanelee Suomen sisäpolitiikan linjauksia.

   Lainaa

  80. Tulos: +50 (66 ääntä)
   Olen elänyt koko tähän astisen elämäni tuilla ja ne on riittäneet aina kahdelle kissalleni laadukkaisiin ruokiin ja kissanhiekkoihin yms. tarvikkeisiin, itselleni ruokaan ja mitä tarvitsenkaan. Mitään ylimääräistä ei tosin ostella ja isommat ostokset vaativat kuukausien säästämisen. Kissat ovat minulle maailman tärkeimmät ja ilman niitä en varmaankaan olisi jaksanut edes elää. Ehkä olisi pitänyt vain jättää ne hankkimatta, niin ei oltaisi täällä tuhlaamassa muiden verorahoja. Miksi olette niin katkeria tällaisesta elämästä? Paljon mieluummin olisin itsekin työkykyinen ja tuottava kansalainen.

   Lainaa

  81. Tulos: -28 (56 ääntä)
   Siiseli: Tämä Moni sotkwe täällä työttömyysrahan tai sairauspäivärahan toimeentulotukeen. Toimeentulotuki on viimeinen oljenkorsi ihmisille, jotka eivät ilman sitä selviäisi hengissä. Siis yhteiskunnan loisille. Eläkkeestä ja työmarkkinatuesta ostakoot jokainen niin monta eläintä kun rahat riittää, mutta älkää herran jestas rinkuko toimeentulotukea kissoille.
   Toimeentulotuen ehtonakin on, että kaikki muu omaisuus on jo käytetty ja oma selviäminen on kiinni tuen myöntämisestä. Tällaisen tuen varassa olevalla ei todellakaan pitäisi olla mielessä lemmikkien osteleminen vaan se oman tilanteen (päihteet, elämänhallinta) korjaaminen. Toki on sitten nämä "vapaaherrat", joilla ei ole aikomustakaan kuin loisia yhteiskunnan elättinä ja ostella tukivaroilla koko kenneli.

   Lainaa

  82. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Nimesi: Ei työtön tarvitse toimeentulotukea, koska työtön on koko työssäoloaikansa laittanut rahaa säästöön pahan päivän varalle. Toimeentulotuki ei ole olr vastaanoyyajan “omaa”, jolla hän voisi tehdä mitä haluaa, koska hän ei ole sitä ansainnut. Se on muiden veronmaksajien rahaa, joka on tarkoitettu niihin asioihin, [...]
   Nyt tuli niin paksua potaskaa.. Matalapalkka-aloilla se säästövara on niin pieni että ne säästöt hupenee äkkiö jos työttömäksi jää. Toimeentultouen edellytys toki on se että kaikki käytettävissä olevat varat käytetään elämiseen. Säästötilit lasketaan tuloksi tt-laskelmassa. Kun työttömällä ei ole enää säästöjä tai varallisuutta, on hän oikeutettu toimeentulotukeen, jos jää laskelmassa miinuksen puolelle kun kaikki muut tuet on huomioitu ja hyväksyttävät menot (vuokra, sähkö, terveydenhuolto jne.)

   Lainaa

  83. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Kilokalori: Toimeentulotuen ehtonakin on, että kaikki muu omaisuus on jo käytetty ja oma selviäminen on kiinni tuen myöntämisestä. Tällaisen tuen varassa olevalla ei todellakaan pitäisi olla mielessä lemmikkien osteleminen vaan se oman tilanteen (päihteet, elämänhallinta) korjaaminen. Toki on sitten nämä “vapaaherrat”, joilla ei [...]
   Toimeentulotukea ei saa pelkästään ne jotka ovat menettäneet elämänhallintansa oman toimintansa seurauksena tai käyttävät päihteitä. Sitä saa sairaat, työkyvyttömät, vammaiset, eläkeläiset, jotka saavat minimieläkettä jne.

   Lainaa

  84. Dog eat dog 18.6.2019 12:44
   Tulos: +37 (51 ääntä)
   Duocorn: Mikä ihme vaivaa sekä mokan ihmisiä että ensimmäisiä kommentteja täällä… puuttuuko ihmisiltä oikeasti kokonaan empatiakyky sekä terve järki? Selkeästi tuollaiset ihmiset ovat joko kultalusikka suussa syntyneitä, onnekkaita, tai muuten vain niin hyvässä jamassa etteivät osaa ajatella kuin itseään. Niinkuin Yyh [...]
   Alkuperäinen postaaja oli hankkimassa koiraa Romaniasta ollessaan tuen varassa. Tuossa tilanteessa pitäisi lopettaa lisäkoirien hankinta.

   Lainaa

  85. Tulos: +34 (38 ääntä)
   gfhg: No ei ainakaan enää lisää kissoja kannata ostaa jos ei ole varaa elättää edes itseään. Omilla rahoilla saa tehdä sitten mitä ikinä tykkää.
   Lapsiakaan ei saa sitten yhtään tehdä jos ei ole niihin varaa. Ne nykyiset voi sitten ottaa huostaan.

   Lainaa

  86. Tulos: +14 (34 ääntä)
   Dog eat dog: Alkuperäinen postaaja oli hankkimassa koiraa Romaniasta ollessaan tuen varassa. Tuossa tilanteessa pitäisi lopettaa lisäkoirien hankinta.
   Noita tautisia elukoita ei ole mitään järkeä edes tänne raahata. Suomessa on kyllä myös hylättyjä koiria.

   Lainaa

  87. Tulos: -4 (26 ääntä)
   : Olen elänyt koko tähän astisen elämäni tuilla ja ne on riittäneet aina kahdelle kissalleni laadukkaisiin ruokiin ja kissanhiekkoihin yms. tarvikkeisiin, itselleni ruokaan ja mitä tarvitsenkaan. Mitään ylimääräistä ei tosin ostella ja isommat ostokset vaativat kuukausien säästämisen. Kissat ovat minulle maailman [...]
   Minä sallin teille ne lemmikit mielelläni, kotona laiskuuttaan makoilijoita en halua elättää.

   Lainaa

  88. Tulos: +43 (59 ääntä)
   Miarez93: Sillähän se maailma pelastuu, kun kielletään vähävaraisilta lemmikitkin… Hehän eivät jo muuten ole tarpeeksi alttiita masennukselle ja syrjäytymiselle! Mieluummin katson, kun maksamieni verojen ansiosta voi joku pitää edes lemmikkiä tukena ja lohtunaan, kuin että maksaisin vältettävissä olleista reissuista psykiatriselle.
   KIITOS! Joillekkin se kissa tai koira, hitto soikoon, vaikka marsukin voi olla se ainut syy nousta sängystä tai jopa olla tekemättä itselleen mitään peruuttamatonta. Sairastan itse vakavaa masennusta, ja vaikka en yleensä toivoisi tätä tautia kellekkään, niin nyt alan pikkuhiljaa toivoa, että nuo norsunluutorneistaan huutelevat saisivat kokea sen pimeyden ja tuskan, jota mikään valo ei läpäise. Paitsi ehkä se kissan kehräys tai koiran pyyteettömästi rakastava katse.

   Lainaa

  89. Eläkkeelle 18.6.2019 15:02
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Traumcity: EK nyt ei vaan ole mikään instanssi joka sanelee Suomen sisäpolitiikan linjauksia.
   Ei kai kukaan niin ole väittänytkään?

   Lainaa

  90. Tulos: +22 (38 ääntä)
   Herranjumala, että osaa ne ihmiset jotka ei kuulu toimeentulotuen piiriin ni kiusata niitä jotka kuuluu. Syyllistetään vielä lemmikin pidosta, huhhuh!! Miettikää miltä teistä tuntus jäädä työttömäksi ja sit vielä luopua sen takia lemmikistä jota nyt vaan rakastaa niin puhtaasti kun voi. Ei todellakaan näin!! Mä ainakin mielelläni maksan veroa ja olen vaan hyvilläni jos ihmisillä on lemmikki jolle antaa ja jolta saada rakkautta!!
   ertr: Noita tautisia elukoita ei ole mitään järkeä edes tänne raahata. Suomessa on kyllä myös hylättyjä koiria.
   On joo mutta mitä se sua vaivaa jos joku pelastaa toisesta maasta? Jokainen henki on yhtä tärkeä!

   Lainaa

  91. Neljän tuulen 18.6.2019 16:49
   Tulos: +16 (46 ääntä)
   Kokeilepa lehdenjakoa, Tuki-ihminen! Itse olen sitä tehnyt jo kaksi vuotta, palkka on hyvää tuntimääräänsä nähden ja...
   Tuki-ihminen: Olet valmis mihin tahansa, että saisit työn, mutta vaihtoehdot alkavat olemaan puhelinmyyjänä, lehdenjakelijana tai itsensä myymisellä kadulla. Jos sinulla on vielä hippunen itsekunnioitusta kaiken tämän jälkeen, päätät mieluummin pysyä työttömänä kuin valita noista.
   Aha. Pakko sanoa, että jos asenne on tuo, et taatusti ole valmis "mihin tahansa". Ymmärrän kyllä jos oikea syy on huono fyysinen kunto tms, työhän on varsinkin talvella erittäin raskasta, mutta on aika paksua verrata lehdenjakoa itsensä myymiseen tai muuhun itsekunnioituksen puutteeseen. Ironista kyllä, vaikuttaa hyvin vahvasti siltä, että itsekunnioitukseni onkin paremalla tolalla kuin sinulla - juuri siitä syystä, että ansaitsen itse rahani tekemälläni työllä. Harva jakaa lehtiä koko elämänsä ajan, mutta voin taata, ettei pari vuotta sen tekeminen ainakaan itsetuntoa muserra. Hommassahan käytännössä maksetaan siitä, että harrastat liikuntaa neljä tuntia yössä ja lopun aikaa saat sitten tehdä mitä huvittaa - vaikka hakea niihin parempiin työpaikkoihin.

   Lainaa

  92. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Niin siis että tuet katkolle kunnes on esittää tuhka-uurna? "Tässä se meidän Misse nyt olis."

   Lainaa

  93. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Eläkkeelle: Ei kai kukaan niin ole väittänytkään?
   Sinä väitit kuten lainauksesta käy ilmi, kerkesin nappaamaan talteen :)

   Lainaa

  94. Tulos: +16 (30 ääntä)
   krampus: Maailma on menossa päin helvettiä siinä, että täällä halutaan elättää koko maailman loisia, kun oman maan tukea tarvitsevissa olisi jo ihan tarpeeksi. Olen tukea tilapäiseen tarpeeseen aikanaan hakenut ja sitä saanut sen verran, että pääsin jaloilleni tilanteeseen, jossa ansaitsen taas itse rahani. Vastaavan suon [...]
   No hyvä, ei sitten sinun verorahojasi. Omiini ovat ihan tervetulleita. Eli siis oman maan tukea tarvitsevat ovat "tukea tarvitsevia" mutta muiden maiden sotia pakenevat "loisia"? Omassa (Suomen) passissani ei kyllä ainakaan lue "loisvapautus". Porukkaa siinä missä muutkin (ja jotenkin kun se viiden euron pizza kuitenkin kelpaa vaikka sen onkin tehnyt joku "mamu" joka tekee 20 tunnin päivää että saa pizzansa myytyä...)

   Lainaa

  95. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Todella karuja kommentteja. Jos lemmikin kulut eivät estä pakollisten menojen hoitamista, miksei tuillakin elävä saisi sellaista pitää? Toisaalta monet myös sanovat, että köyhät eivät saisi hankkia lapsia samasta syystä, joten en ole kovin yllättynyt. Sitä paitsi eivät kaikki tuilla elävät ole pelkkiä pummeja. Itsekin todella mielelläni olisin työelämässä enkä kituuttaisi tukirahoilla, mutta olen toistaiseksi työkyvytön sairauden takia.

   Lainaa

  96. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Juunas: Niin siis että tuet katkolle kunnes on esittää tuhka-uurna? “Tässä se meidän Misse nyt olis.”
   Kelan tiedetään pyytäneen juurikin tuota, että eli siis (lapsi) perheen koira olisi pitänyt lopettaa, tukien saamiseksi. Siitä on tutkittua tietoa vaikka muille jakaa (jos nyt osaa jakaa jotain) että köyhillä lapsilla on muutenkin vaikeaa; otetaan vielä koirakin pois että sitten varmasti saadaan traumatisoitunutta porukkaa joka varmastikin pärjää tosi hyvin. Tai sitten ei. Syrjäytymisen, rikollisuuden, ja muun pienen laskut maksetaan korkoineen ja kalliisti, kun joskus ainut mitä olisi tarvittu olisi välittävä eläin tarpeeksi aikaisin. Mutta mitäs siitä; kysymys ei ole finansseista, kysymys on ideologiasta. Syrjäytymistä, rikollisuutta, vankilaa -mikä ei tule yhteiskunnalle halvaksi -kunhan voidaan todistaa ettei köyhällä saa olla mitään, ei edes kissaa.

   Lainaa

  97. Tulos: +8 (24 ääntä)
   Kaikesta tästä päästäisiin perustulolla. Sitten ei kellään ole mitään syytä urputtaa, kuka mitenkin rahansa käyttää. Ikäväähän siinä tietysti on se, että joutuu ottamaan vastuun elämästään, kun raha ei ole korvamerkittyä esim. Asumiseen, ruokaan, tai mihinkään muuhun. Jos koko palkka menee 4k telkkariin, niin sitten sitä rahaa ruokaan ja vuokraam ei vaan saa mistään.

   Lainaa

  98. Tulos: -19 (27 ääntä)
   Joo: Kelan tiedetään pyytäneen juurikin tuota, että eli siis (lapsi) perheen koira olisi pitänyt lopettaa, tukien saamiseksi. Siitä on tutkittua tietoa vaikka muille jakaa (jos nyt osaa jakaa jotain) että köyhillä lapsilla on muutenkin vaikeaa; otetaan vielä koirakin pois että sitten varmasti saadaan traumatisoitunutta [...]
   Ei kannata syrjäytyä

   Lainaa

  99. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Paras: Kaikesta tästä päästäisiin perustulolla. Sitten ei kellään ole mitään syytä urputtaa, kuka mitenkin rahansa käyttää. Ikäväähän siinä tietysti on se, että joutuu ottamaan vastuun elämästään, kun raha ei ole korvamerkittyä esim. Asumiseen, ruokaan, tai mihinkään muuhun. Jos koko palkka menee 4k telkkariin, niin sitten sitä rahaa ruokaan ja vuokraam ei vaan saa mistään.
   Ei tuet nykyäänkään ole korvamerkittyä. Perustulosta toki samaa mieltä.

   Lainaa

  100. Tulos: +31 (47 ääntä)
   Niin kauan kun Suomessa on 100x enemmän työttömiä kuin työpaikkoja, on turha kenenkään ulista että menkää töihin. Tukiasioista joku tuolla jo sanoikin että Suomessa on niin alhaiset tuet ettei se ole enää inhimillistä. Ja lemmikeistä; laadukas ruoka takaa sen ettei mitään ylimääräisiä eläinlääkärikäyntejä tulisi. Molemmat voittaa, omistajan ei tarvitse köyhtyä enempää ja lemmikki voi hyvin.

   Lainaa

  101. Tulos: -14 (26 ääntä)
   Mirkaa ja Vilmaa sietäisi vetää terästangolla sääriluihin ja lujaa.

   Lainaa

  102. Tulos: -19 (29 ääntä)
   PerspⅰIIu ja hyvät vitut: Se ei oikeesti kenenkään muum asia mihin kukin rahansa käyttää. Vⅰtun turhaa marinaa niin mokassa kuin kommenteissakin.
   No kyllä se on, jos ne tulevat muiden maksamista veroista

   Lainaa

  103. Tulos: +26 (40 ääntä)
   Tämä on selvästi tunteita herättävä aihe. Itse olen ollut luukun molemmin puolin, joten realiteetit on nähty sekä asiakkaana että auttavana tahona. En lähde ottamaan kantaa siihen, onko toimeentulotuen varassa eläjän järkevää ottaa ulkomailta kolme lemmikkiä, mutta sanotaanko näin, että on niitä huonompiakin tapoja käyttää "ihmisarvoiseen elämään tarkoitettu vähimmäismäärä". Haluan kuitenkin sen verran ottaa kantaa kun tuossa aiemmin joku puhui 2 euron tuntipalkasta, että tuntipalkan minimit on laissa määritelty, joten kommentoija on oletettavasti tarkoittanut jotakin työvoimapoliittista toimenpidettä, josta maksetaan 9 euron kulukorvaus/osallistumispäivä. Haluan häntä kannustaa jatkamaan tätä, sillä tällä hetkellä työnantajana arvostan huomattavasti enemmän rekryssä ihmistä, joka on osoittanut aktiivisuutta ja kykyä sitoutumaan työaikoihin ja sääntöihin kuin ihmistä joka on ollut tekemättä mitään enemmän kuin vuoden. Itseasiassa juuri palkkasin henkilön, jonka 5 v työhistoria sisälsi mm. Työkokeiluja eikä yhtää ansiotyötä ja hän on nappivalinta ollut meille töihin.

   Lainaa

  104. Muurahaiskäpy 18.6.2019 22:01
   Tulos: +24 (36 ääntä)
   Muumi (kopio): Toimeentulon perusteena pitää olla ettei ole yhtään lemmikkiä. Ei sitä ole tarkoitettu eläinten vaan ihmisten ruokintaan. Suomessa lellitään sosiaalipummeja.
   No huhhuh. Ensinnäkin monet ihmiset käyvät töissä mutta tarvitsevat silti toimeentulotukea. Toiseksi kotieläimillä on tutkitusti positiivinen vaikutus mielenterveyshäiriöisten, muistihäiriöisten ja monen muun helposti syrjäytyvän ihmisen elämässä. Ehkä ihmisille pitäisikin määrätä lemmikkejä, niillä voisi parantaa elämänlaatua ja saada ehkä jotkut työkykyisemmiksi/terveemmiksi. Yhteiskunta voittaisi siinä pelissä pitemmän päälle.

   Lainaa

  105. Epäpoliitikko 18.6.2019 22:18
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   -.-: Niin kauan kun Suomessa on 100x enemmän työttömiä kuin työpaikkoja, on turha kenenkään ulista että menkää töihin. Tukiasioista joku tuolla jo sanoikin että Suomessa on niin alhaiset tuet ettei se ole enää inhimillistä. Ja lemmikeistä; laadukas ruoka takaa sen ettei mitään ylimääräisiä eläinlääkärikäyntejä tulisi. Molemmat voittaa, omistajan ei tarvitse köyhtyä enempää ja lemmikki voi hyvin.
   Työttömiä n. 200 000, avoimia työpaikkoja n. 63 000.

   Lainaa

  106. Tulos: +12 (20 ääntä)
   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

   Lainaa

  107. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Kerry: Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää, mistä syistä sinua ei huolita mihinkään. Olen kiinnostunut yhteiskunnasta, sen epäkohdista ja erityisesti eri järjestelmien väliinputoajista, joita ei usein oteta huomioon. Jos vielä lisäksi jaksat tai haluat kertoa minkälaista työtä teet osa-aikaisesti ja mistä palkka muodostuu, niin sekin kiinnostaa.
   Mä voin valaista ainakin omalla kohdalla, samassa tilanteessa olevana, että ulkomainen yliopistotutkinto, jonka koulutus kattavampi kuin Suomessa ja tietopohja "vähäsen useammalta alalta" - ei kelpaa Suomessa, kun tyyliin siivoojallakin oltava oma tutkintonsa. Tietona, että TT-tukea en hae, koska arvostan yksityisyyttä no (joskus hakenut, kun tulot 275e/kk ja sain 90e lisää. Siinä ennemmin tekee vaikka lapsenvahtikeikkaa pimeänä kuin nöyrtyy joka kuukausi ajelemaan apua sosiaalijärjestelmästä). Tällä hetkellä n. 500e/kk työttömän korvausta plus n. 300e keikkatyöstä (avustajaksi pääsee kouluttamatonkin, kokoaikaista sellaista ei tarjolla). Täytyy myös sanoa, että ymmärrän myös pointin "toimeentulotuki on tarkoitettu pakollisiin menoihin eikä sellaisen, jolla ei ole varaa elättää itsensä tulisi hommata lisäkuluja". Joskus teininä, kun sain TT-tukea hetken, en uskaltanut ostaa uusia vaatteita koska "eihän se raha siihen ole tarkoitettu". Säästin ylimenevän ja seuraavana kk rokotettiin aina sen verran, mitä olin säästänyt siinä toivossa, että pääsisin kyseisestä tilanteesta pois. Yhteiskuntamme ja sos.järjestelmä rankaisee 'fiksua' rahan käyttöä ja ahkeruutta - onko se sitten niiden "pulmien" syytä, että tuhlaavat, jotta saa taas ensi kuussa rahaa? Siinä missä toisilla on auto, toisilla harrastukset, toiset syö laaturuokia ja toiset käy salilla niin toisilla on lemmikit. Omat tukeni menevät useampaan yllämainituista ja joka kk tingin taas esim. vaatteista, hygieniatuotteissa käytän halvinta jne. Jos täällä on ennätysmäärä masentuneita, eikö lemmikit ym. onnea tuovat asiat suorastaan ennaltaehkäise verovarojen käyttöä pidempiaikaisesti "pummiin" - ehkä jopa työllistyvät joku kaunis päivä sen sijaan, että masentuvat ja ovat lopun ikää verovaroilla elelijöinä.

   Lainaa

  108. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jalmeri: Mä voin valaista ainakin omalla kohdalla, samassa tilanteessa olevana, että ulkomainen yliopistotutkinto, jonka koulutus kattavampi kuin Suomessa ja tietopohja “vähäsen useammalta alalta” – ei kelpaa Suomessa, kun tyyliin siivoojallakin oltava oma tutkintonsa. Tietona, että TT-tukea en hae, koska arvostan [...]
   Pahoittelen autocorrectista johtuvia kirjoitusvirheitä.

   Lainaa

  109. Tulos: +11 (13 ääntä)
   On kuin olisi saanut kaksi yhden hinnalla! Kommentit on tuplasti parenpaa feissarimokaa kuin alkuperäinen moka. Tästä ei päivä parane!

   Lainaa

  110. Kuhan kommentoin 18.6.2019 23:25
   Tulos: +12 (34 ääntä)
   Karu totuus, mutta me jotka köyhiten eletään, pidetään parempaa huolta lemmikeistämme kuin nuo porvariuraohjukset, joille lemmikki on vain status. Itselleni lemmikkini on perheenjäsen, joka tuo iloa tähän paskaan maailmaan ja todellakin revin selkänahastani kaiken minkä voin lemmikkini hyvinvoinnin eteen, koska silloin mä voin myös hyvin. Mun koira on auttanut mut ylös monesta elämän tuomasta kuopasta ja mikään summa tässä maailmassa ei korvaa koiraani ja sen tuomaa turvaa, iloa ja henkistä hyvinvointiani.

   Lainaa

  111. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Juup: No kyllä se on, jos ne tulevat muiden maksamista veroista
   Muiden maksamilla veroilla maksetaan myös sairaalat, tiet ja koulut. Kaikki jokseenkin oleellisia jos meinaa elää täysi-ikäiseksi asti ja hankkia itselleen ammatin. Toki pieni osa jengistä sattuu syntymään valmiiksi katettuun pöytään, mutta kaikki muut ovat päässeet elämässään siihen pisteeseen mihin ovat, kiitos muiden maksamien verojen. Eli ihan saatanan turhaa marinaa, kun tässä voisi sitten kaikki marista toisilleen. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on varmastikin kollektiivisesti paras tapa handlata tätä yhteiskuntaa. Työttömät ja sairaat kun saavat edes sen välttävän perustoimeentulon ja rikkaat ja keskiluokkaiset eivät tarvitse henkivartijoita ja muureja ympärilleen. Hyvä diili eiks jeh. Ihmiset kun eivät vapaaehtoisesti suostu kuolemaan pois, vaan ne rahat otetaan sitten vaikka väkisin jos ei ole muuta vaihtoehtoa.

   Lainaa

  112. Tulos: -9 (29 ääntä)
   Kilokalori: Toimeentulotuen ehtonakin on, että kaikki muu omaisuus on jo käytetty ja oma selviäminen on kiinni tuen myöntämisestä. Tällaisen tuen varassa olevalla ei todellakaan pitäisi olla mielessä lemmikkien osteleminen vaan se oman tilanteen (päihteet, elämänhallinta) korjaaminen. Toki on sitten nämä “vapaaherrat”, joilla ei [...]
   Näin juuri. Ja toisten rahoilla ostellaan "laatua" eikä Latzinpaskaa... Romaniasta raahataan kapisia eläimiä tauteineen - edelleen taikaseinästö nostetuilla rahoilla. Kun on katsos oikeus.. Ja sitten uhriudutaan ja tingitään omasta. Mistä omasta??? Jos kaikki mitä omistaa on pudonnut käsiin toisten selkänahasta. Kiittää pitää ja nöyristellä pummin edessä, että kiitos saatana, että saan maksaa kämppäs ja laaturuokas. Mun kissi elää vallan loistavasti ilman siruja. Rokotettuna, koska tauteja tuovat nämä idiootit eläinrahtarit.

   Lainaa

  113. Tulos: +10 (14 ääntä)
   JoJo: Tottakai! Asunnosta, autosta, pyöristä, lapsista, televisiosta, internetistä, vaatteista… Se on hengissä pysymiseen, ei huvitteluun! /s
   Itseasiassa auto lasketaan omaisuudeksi, eli varallisuudeksi. Silloin kun itse tukea hain, vastaus oli suora hylkäys koska auto ja okt. Nou voriis, ne oli kyllä myynnissä, mut ostajaa on vaikea taikoa itse esiin. Vasta harkinnanvaraisen tuen itse sain, kun sosiaalityöntekijöiden kanssa käytiin tilannetta läpi.

   Lainaa

  114. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Sdf: Näin juuri. Ja toisten rahoilla ostellaan “laatua” eikä Latzinpaskaa… Romaniasta raahataan kapisia eläimiä tauteineen – edelleen taikaseinästö nostetuilla rahoilla. Kun on katsos oikeus.. Ja sitten uhriudutaan ja tingitään omasta. Mistä omasta??? Jos kaikki mitä omistaa on pudonnut käsiin toisten selkänahasta. Kiittää [...]
   Tossa jutussahan kerrottiin, että "laatu"-ruoka tilattuna maksaa vähemmän ku marketin Latz. Ja jutussa myös ihmiset kertoivat olevansa ok sen asian kanssa, että toimeentulo on pieni lemmikin kanssa, eivätkä valita. Ja jos ei riitä rahat, on tukiverkko ympärillä. Onhan toimeentulotuen piirissä elävillä myös autoja, elokuvaharrastuksia, baari-iltoja yms. mihin menee toimeentulotuesta merkittäviäkin määriä rahaa. Ymmärtäisin tämän ulinan, jos mokassa olisi kerrottu tyyliin "ostin kissalle 300€ edestä ruokaa nyt itelle ei riitä rahat kuin leipäjonoon näin Kataisen, Stubbin, Sipilän ja Rinteen hallitukset kohtelee köyhiä suomi on huono maa".

   Lainaa

  115. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kökkis: Itseasiassa auto lasketaan omaisuudeksi, eli varallisuudeksi. Silloin kun itse tukea hain, vastaus oli suora hylkäys koska auto ja okt. Nou voriis, ne oli kyllä myynnissä, mut ostajaa on vaikea taikoa itse esiin. Vasta harkinnanvaraisen tuen itse sain, kun sosiaalityöntekijöiden kanssa käytiin tilannetta läpi.
   Ei ole enää nykyään suoraan niin, toki ne voi kehottaa myymään jonkun uudenkarhean Mersun, mutta ei ne mitää parikymmentä vuotta vanhaa citroenia käske myymään pois. Eivätkä käske edes uutta Mersua myymään jos perhe sattuu sitä tarvitsemaan, eli käytännössä jos on lapsia tai kumppani käy töissä.

   Lainaa

  116. Tuki-ihminen 19.6.2019 2:00
   Tulos: +9 (27 ääntä)
   Neljän tuulen: Kokeilepa lehdenjakoa, Tuki-ihminen! Itse olen sitä tehnyt jo kaksi vuotta, palkka on hyvää tuntimääräänsä nähden
   Tällä hetkellä olen juuri lehdenjakelijana ja palkka on n. 20€/jakelu. Tähän kuuluu mm. 4h lajittelu sekä 4h jakaminen. Tehnyt tätä työtä sen 6 vuotta joutuen useamman kerran kuukausien sairaslomalle jaloissa olevien hiusmurtumien takia. Se miten vähän palkkaa tästä työstä saa se ei todellakaan ole sen arvoista. Palkka tosiaan on sen n. 2€/h minulla ja kuukaudessa tulee se 100€ molemmin puolin.

   Lainaa

  117. Tuki-ihminen 19.6.2019 2:26
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   Henkka: Haluan kuitenkin sen verran ottaa kantaa kun tuossa aiemmin joku puhui 2 euron tuntipalkasta, että tuntipalkan minimit on laissa määritelty, joten kommentoija on oletettavasti tarkoittanut jotakin työvoimapoliittista toimenpidettä, josta maksetaan 9 euron kulukorvaus/osallistumispäivä.[...]
   Ikävä kyllä en, kyseessä on oikea työ, josta yritys maksaa palkkaa sen n. 2€/h. 4h lajitteluun ja 4h jakamiseen ja saan sen n. 20€/jakelukerta. Ihmiset ovat kyllä hyvin tietoisia tästä, näistä on ollut uutisia jo vuosia https://yle.fi/uutiset/3-6462172 https://www.pau.fi/viestinta/ajankohtaista/suomen-suoramainonta-ei-maksa-mainosjakajille-oikeaa-palkkaa.html

   Lainaa

  118. Neljän tuulen 19.6.2019 5:31
   Tulos: +6 (18 ääntä)
   Tuki-ihminen: palkka on n. 20€/jakelu
   Kurja kuulla, että kärsit hiusmurtumista! Fyysisessä työssä se on kyllä erityisen hankalaa, eikä järjestelysi kuulostaa millään tapaa mielekkäältä. Tosin: Jälkimmäinen kommenttisi kuulostaa siltä, että työskentelet tosiaan mainosten jakajana, et lehtien - ero on vissi, myös palkassa. Itse jaan sanomalehteä 6 yötä + 2 vapaana -mallilla, ja kuukaudessa palkka on noin vajaa tonni. Viikossa työhön(pelkkää jakamista, ei lajittelua) menee noin 16-18 tuntia, johon nähden se onkin ihan hyvä määrä. En ole ekspertti, mutta olen aika varma, että sanomalehtien jakajat saavat ihan kunnollista palkkaa ympäri Suomen, joten kehottaisin yhä hakeutumaan alalle, jos jalat antavat myötä. Mainoksiin en itsekään koskisi.

   Lainaa

  119. Kilokalori 19.6.2019 7:26
   Tulos: -15 (33 ääntä)
   Tuki-ihminen: Vastaus on aina sama: joku oli sinua parempi. Hakemuksia hakemuksien jälkeen tulee hyvällä lykyllä aina sama vastaus: “Joku toinen sai työpaikan.” “Arpa ei osunut kohdallesi.”. Kun jostain ilmestyy työpaikka, joka soveltuu koulutukseen ja osaamiseen, 1000 muuta huomaa sen myös. Siinä kohtaa on alle 1% mahdollisuus [...]
   Miksi et kouluttaudu alalle jolla on töitä. Miksi jatkat kommenteissasi itsesälissä rypemistä? Vai onko sittenkin niin että tuilla loisiminen on kivempaa. Ps. ikä ei ole este opiskeluille. Terv. Akateemiseen jatkotutkintoon opiskellut, joka jäi tohtorin papereista huolimatta työttömäksi, mutta tukiloisimisen sijaan opiskelee nyt ammattikoulussa työllistyvälle alalle.

   Lainaa

  120. Tulos: +11 (17 ääntä)
   P: Niin ja töitä on todella vaikea saada jos ei ole työkokemusta, ei siivoojaksikaan pääse noin vain. Itsellä myös kokemusta tuskaisesta työhausta, onneksi onneni kääntyi, mutta ei ole mikään helppo nakki, jos ei ole suhteita tai tuuria siihen ensimmäiseen työpaikkaan. Ja sitten pitäisi vielä uskoa itseensa kun hylätään kerta toisensa jälkeen.
   Nii ja moneen siivoojakeikkaan (myös muihinkin) vaaditaan koulutuksen/kokemuksen lisäksi esim. ajokortti tai jopa oma auto. Itsellä ei sellaisia ole, sillä olen vähävaraisesta perheestä ja ajokortti on aika pirun kallis. Varsinkin kun on muuten pärjännyt ihan joukkoliikenteel tai pyörällä. En ees haluu aatella kuin kallista se auton pitäminen on. Siinä kun sitten miettii esim siivoojan palkkaa vs autoon liittyvät kulut + muut elinkustannukset.

   Lainaa

  121. siiseliini 19.6.2019 8:57
   Tulos: +9 (21 ääntä)
   Työttömyyspäiväraha ja toimeentulotuki on eri asioita, mutta kerronpa oman kantani: Olin reilun vuoden työttömänä sen jälkeen kun oltiin hankittu kissat, ja kyllä siinä olis pää räjähtäny ilman niitä. Oli joku syy herätä aamulla. Tiukkaa oli, mutta ne anto henkisesti niin paljon takasin että mieluusti ite puputti sitä makaronia viikko viikon perään.

   Lainaa

  122. Tulos: +5 (23 ääntä)
   Tuki-ihminen: Ikävä kyllä en, kyseessä on oikea työ, josta yritys maksaa palkkaa sen n. 2€/h. 4h lajitteluun ja 4h jakamiseen ja saan sen n. 20€/jakelukerta. Ihmiset ovat kyllä hyvin tietoisia tästä, näistä on ollut uutisia jo vuosia https://yle.fi/uutiset/3-6462172 [...]
   Huonon sopimuksen olet tehnyt. Minäkin jaoin lapsena mainoksia, ja silloin vanhempani totesivat, että noin surkealla palkalla muuten et jaa, ottivat yhteyttä jakelufirmaan ja neuvottelivat paremman palkan. Harva haksahtaa noin huonoihin palkkoihin.

   Lainaa

  123. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Ruma Elsa: Eivät kaikki tosiaankaan ole tuota mieltä. Jokaisen yhdyskunnan jäsenen ei tarvitse olla koko ajan maksimaalisen tuottava ollakseen elintärkeä yhteiskunnan jäsen.
   Jos et ole tuottava, et ole elintärkeä. Tätä mieltä todellisuudessa on myös nykyhallitus.

   Lainaa

  124. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Tuki-ihminen: Tällä hetkellä olen juuri lehdenjakelijana ja palkka on n. 20€/jakelu. Tähän kuuluu mm. 4h lajittelu sekä 4h jakaminen. Tehnyt tätä työtä sen 6 vuotta joutuen useamman kerran kuukausien sairaslomalle jaloissa olevien hiusmurtumien takia. Se miten vähän palkkaa tästä työstä saa se ei todellakaan ole sen arvoista. Palkka tosiaan on sen n. 2€/h minulla ja kuukaudessa tulee se 100€ molemmin puolin.
   Hiusmurtumien takia??

   Lainaa

  125. Tulos: -15 (35 ääntä)
   Ohis: “– ettei köyhällä sais olla huvituksia mitä rikkaimmilla on”. No lemmikit, tai vaikka ulkomaanmatkat ja baarireissut ei ole mitään ihmisoikeuksia. Tietysti köyhemmällä on eri elintaso kuin rikkaammalla ja niin kuuluu ollakin. En ymmärrä tätä ajatusmaailmaa että köyhällä täytyisi olla kaikki mitä [...]
   Jännä juttu muuten, minulla työssä käyvällä ei ole varaa istua baareissa. Tuntemani vasemmistolaiset elämäntapatyöttömät istuvat siellä aamusta lähtien, ihan arkisinkin.

   Lainaa

  126. nykyinen veronmaksaja 19.6.2019 10:07
   Tulos: -23 (37 ääntä)
   Rehellisyyden nimissä toimeentulotuet ovat liian suuret, ainakin jos ei ole muita elätettäviä kuin itsesi. Joka muuta väittää voi miettiä rahojensa käyttöä. Itsekin elelin joitakin vuosia toimeentulotuella (+asumistuki), enkä pistänyt rikkaa ristiin työllistyäkseni, koska tuet riittivät vallan mainiosti elämiseen suuressa kaupungissa tilavassa kaksiossa lähes kaupungin parhaalla sijainnilla. Lisäksi pystyin rahoittamaan jos jonkinnäköisiä (ei elämisen kannalta välttämättömiä) toimintoja vielä lisäksi eikä ruuan laadustakaan tarvinnut tinkiä. Sähkö -ja puhelinlaskutkin taisi saada maksatettua kun lähetti vaan laskuista kopiot..

   Lainaa

  127. Ihmettelen vaan 19.6.2019 10:18
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Ainakin vanha kunnon sossu olisi aikoinaan tulkinnut Lauran tilanteen niin, että jos vanhemmat makselevat vielä Lauran yllättäviä laskuja, vanhempien kuuluu elättää Laura eikä hän tarvitse toimeentulotukea. Niin tiukka oli tulkinta ennen kuin Kela siirtyi hoitamaan toimeentuloasiat.

   Lainaa

  128. Tulos: +7 (25 ääntä)
   Traumcity: Kissa on siitä kätevä lemmikki, että jos näyttää ettei tuet riitä niin kissa pärjää omillaan luonnossa ihan mainiosti. Eli voi “unohtaa” oven auki ja muuttaa Kemiin tai jonnekin minne kissa ei osaa seurata Ärsyttää ihmiset jotka pitävät kotioloissa näitä eläimiä jotka Suomessa luontoon kuuluvat, ja syöttävät sitten [...]
   Olet hyvin pihalla. Kissa ei todellakaan kuulu Suomen luontoon, se metsästää linnut sukupuuttoon.

   Lainaa

  129. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Itsekin muinoin hesaria jakaneena voin sanoa ettei ole mitään tekemistä mainosten jakelun kanssa. Palkka muodostui lehden paksuudesta (eli sivujen ja mainosten ym kk-liitteiden määrästä) ja reitin pituudesta. Autolla jos jakoi okt-alueella perjantaisin ja sunnuntaisin pääsi hyvillekin paikoille. Rapussa juoksemisesta kasvoi kunto. Ja usein reitti oli laskettu esim 5h kestäväksi mutta teitkin sen kolmessa, joten menit kotiin suihkuun ja nukkumaan naureskellen että vieläkin palkka juoksee. Hyvä duuni, jonkun kuukauden opintojen välillä tein ihan talviaikaan. Tosin työssäkäyvillä on kyllä paremmin. Nyt hoitovapaalla joudun itse kustantamaan puhelinlaskun ja lääkärikäynnit kun ei puhelinetu ja työterveys ole voimassa. Eli tuloja on vähemmän mutta menoja enemmän. Ei ole köyhillä helppoa, sen uskon.

   Lainaa

  130. Tulos: -13 (31 ääntä)
   Gaius: Olet hyvin pihalla. Kissa ei todellakaan kuulu Suomen luontoon, se metsästää linnut sukupuuttoon.
   Minä en ole pihalla, kissat on pihalla minne ne kuuluvatkin. Jos linnut nyt sitten kuolevat sukupuuttoon sen takia että niiden luontainen vihollinen niitä metsästää niin ehkä lintujen on parempikin kuolla pois. Tai ehkä evoluutio hoitaa homman, ja täälläkin on joskus strutseja ja emuja jos ei urpot linnut pärjää kaiffarille joka ei edes osaa lentää.

   Lainaa

  131. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Osa käyttää rahansa lemmikkeihin, osa tupakkaan, huumeisiin ja/tai alkoon. Kumpi sitten sitä henkistä ja fyysistä terveyttä edistää enemmän? En usko että ainakaan tupakointi. Ja ihan naurettavaa ettei työttömällä tai työkyvyttömällä saisi olla mitään hyvää elämässä, ja heidän pitäisi vaan kärsiä alimpana pohjasakkana. Se työttömyys voi osua ihan kenen tahansa kohdalle, myös sen hyväpalkkaisen ökypomon. Pitääkö hänenkin sitten luopua lemmikeistään ja antaa lapsensa adoptioon koska elää yhteiskunnan tuilla? Mutta siitä olen samaa mieltä että jos on rahat muutenkin vähissä niin ei ehkä ole kovin fiksua ottaa lisää elukoita. Vaikka kyseinen henkilö sanoikin että saa tarvittaessa apua vanhemmiltaan.

   Lainaa

  132. Arkkienkeli 19.6.2019 17:18
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Muumi (kopio): Toimeentulon perusteena pitää olla ettei ole yhtään lemmikkiä. Ei sitä ole tarkoitettu eläinten vaan ihmisten ruokintaan. Suomessa lellitään sosiaalipummeja.
   Ja ettei saa ostaa luomua & lohta? Pelkkää makaronia ja tonnikalaa?

   Lainaa

  133. Tuki-ihminen 19.6.2019 17:39
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Neljän tuulen: Jälkimmäinen kommenttisi kuulostaa siltä, että työskentelet tosiaan mainosten jakajana, et lehtien – ero on vissi[...]
   Tosiaan, korjaan, mainostenjakaja. Meillä on kyllä muutama vakituinen lehtikin mukana joten sekoitin nämä hetkeksi. Sanomalehtien jakelu olisi kyllä käytännössä paljon helpompaa kuin mainosten jakelu, mutta muistelisin, että kun kävin läpi silloin vuosia sitten eri jakeluja, ajokorttia vaadittiin (nykyään kärry, polkupyörä tai auto), jota minulla ei ole. Nykyään ainakin meidän alueella ei ole valitettavasti yhtään vapaata lehdenjakajan paikkaa (tarkistin juuri), mutta voisin lähettää avoimen hakemuksen varmuuden vuoksi. Kiitos korjauksesta!

   Lainaa

  134. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Kummallista: Itselläkin on ollut elämänvaihe, missä kelan myöntämien rahojen ja laskujen jälkeen ei jäänyt kuin 100-150e. Yritin hakea sossusta tukea, mutta eipä sieltä mitään herunut, kai minulta jäi joku niksipirkan ohje laittamatta hakemukseen. Yksi kertoi, että laita ensimmäiseen hakemukseen menot yläkanttiin, mutta ei kuulu [...]
   Eiköhän kuulu moraalikäsitykseen valehdella missään muodossa ja jauhat paskaa kommenteissa??

   Lainaa

  135. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Nimesi: Ei työtön tarvitse toimeentulotukea, koska työtön on koko työssäoloaikansa laittanut rahaa säästöön pahan päivän varalle. Toimeentulotuki ei ole olr vastaanoyyajan “omaa”, jolla hän voisi tehdä mitä haluaa, koska hän ei ole sitä ansainnut. Se on muiden veronmaksajien rahaa, joka on tarkoitettu niihin asioihin, [...]
   Kun valmistuu työttömäksi, (suurimmalla osalla painaa päälle vielä opintolaina), niin siitäpä kertyykin hyvät säästöt.

   Lainaa

  136. Tulos: +1 (23 ääntä)
   Gaius: Olet hyvin pihalla. Kissa ei todellakaan kuulu Suomen luontoon, se metsästää linnut sukupuuttoon.
   Saisko jotain lähdettä sille, minkä lintulajin kissa on metsästänyt suomessa sukupuuttoon?

   Lainaa

  137. Tulos: +24 (26 ääntä)
   JK: Köyhän pitää olla nöyrä, ettekö te sitä tiedä? Tätä mieltä oli erään varakkaammista ihmisistä koostuvan yhdistyksen naisväki.Tarjosivat sosiaalitoimen kautta jaettavaksi lahjakortteja jouluksi, mutta ehtona oli, että ne jaetaan nöyrille köyhille jotka ei rahojaan laita turhuuteen. No ei me kyllä sossussa käyty [...]
   Nyt kiinnostaa: minkäniminen yhdistys on tarjonnut jouluksi lahjakortteja sosiaalitoimen nöyrimmille asiakkaille?

   Lainaa

  138. Tulos: +22 (30 ääntä)
   nykyinen veronmaksaja: Rehellisyyden nimissä toimeentulotuet ovat liian suuret, ainakin jos ei ole muita elätettäviä kuin itsesi. Joka muuta väittää voi miettiä rahojensa käyttöä. Itsekin elelin joitakin vuosia toimeentulotuella (+asumistuki), enkä pistänyt rikkaa ristiin työllistyäkseni, koska tuet riittivät vallan mainiosti elämiseen [...]
   Nyt puhut kyllä paskaa. Mulla opinnot venyivät sairastelun takia (en hakenut sairauspäivärahaa, koska pystyin kuitenkin opiskelemaan enemmän kuin saikulla on sallittua, en vaan niin nopeaa että olisin määräajassa valmistunut) ja jouduin olemaan viimeiset opiskelukuukaudet toimeentulotuella. Ei ole ikävä sitä aikaa. Rahat riitti kyllä kaikkeen välttämättömään, kuten tarkoitus onkin (!!!) mutta ei mihinkään muuhun. Jos sattui muun sairastelun päälle tulemaan flunssa, ei ollut rahaa ostaa flunssalääkkeitä. Hävetti ihan pirusti kun kaverille järjestettiin polttarit ja mulla ei ollut rahaa maksaa osuuttani kuluista, tai antaa häälahjaa. Se sosiaalinen häpeä on tosi iso kun aina pitää kieltäytyä kun kaverit lähtee tekemään ihan normaaleja juttuja, mutta itseltä ei irtoa sitä kymppiä että pääsisi mukaan. Yhdet hautajaisetkin jäi väliin kun ei ollut rahaa maksaa matkoja. Että kyllä siinä neljän seinän sisälle helposti jää, ja syrjäytyminen ei ole mikään leikin asia. Toimeentulotuella pysyy hengissä, mutta mitään hyvää elämää sillä ei saa. Väliaikaisesti siis ihan ok, olipa motivaatiota hakea töitä heti kun terveys salli. Mutta säälittää ne jotka ei jostain syystä pysty käymään töissä tai ei saa töitä, kyllä mä nykyisistä verorahoistani mielelläni auttaisin heitä enemmänkin. Työttömyys on hyvin harvalle oma valinta, ja rahan puute syrjäyttää helposti. En toivoisi sitä kenellekään.

   Lainaa

  139. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Vaikka täällä nyt onkin ihan Vi(tusti)isaasti kommentteja, ajattelin nyt. Jokainen joka on toimeentuloa perustelluusti saanut, eikä ole tuettu vanhempien osalta tietää, että se raha ei mihinkään riitä. Mä jopa luulin opiskelujeni jälkeen, että nyt helpottaa, en päässyt töihin koska armeija kuukauden päästä. Noh, ajattelin, että työttömyystuella mennään. Ilmeisesti ei mentykkään, koska mua ei laskettu työttömäksi, koska olin aloittamassa palveluksen. Asuin yksin, 12 tuhatta euroa velkaa opintolainaa, yksiö (vuokra) Tampereen rajalla, ei töitä, ei tukia ja armeijaan pitäis lähteä kuukauden kuluttua. Mitä tekee 20 vuotias miehen alku siinä tilanteessa? Mitä siinä pitäis tehdä? Jos en olis koskaan sossun luukulle mennyt, en tuskin olisin käynyt armeijaa ja en tiedä, tuskin olisin edes työelämässä tänäkään päivänä, jos koira ja kämppä olis lähteny. Jos ei ole omaa elämää, tilaa ja harrastusta, ei oo mitään ideaa edes yrittää. Toimeentulo on kuitenkin pieni hinta siitä, että täällä ihmiset pysyy lämpimissä asunnoissa, ruuassa ja edes jotenkin hengissä.

   Lainaa

  140. nykyinen veronmaksaja 20.6.2019 0:23
   Tulos: -18 (24 ääntä)
   Mielestäni syrjäytymisen tai "hyvän elämän" ei välttämättä tarvi olla sidoksissa rahaan. Voit toki nähdä asian minun puolestani noinkin jos haluat, mutta kuulostat viestissäsi hieman katkeralta. Kukaan ei varmasti myöskään ole pakottanut olemaan neljän seinän sisällä. Esim. juuri kaverien luona kylässä käyminen on usein ihan ilmaista (pyöräillen tai kävellen, työttömänähän on aikaa)... Kuten sanoin; voi miettiä rahojensa käyttöä, kaiken ei tarvitse maksaa ja silloin tällöin on kyllä varaa tehdä rahaakin vaativia asioita. Lahjat ja matkat sekä jotkut lääkkeet ovat toki kalliita, sitä en kiellä ja uskon kyllä muutenkin tarinasi. Itse en kyllä valehdellut missään kohtaa ja toisinaan sain rahaa vielä säästöönkin. Jos vuokra-, puhelin(netti)- ja sähkökulut kattuvat täysin, nii loput tuestahan jää suoraan "elämiseen", vai kuinka? Ruokaan ei mene läheskään koko potti kun itse valmistaa ja käy vain harvoin ulkona syömässä. En myöskään tarvinnut lääkkeitä tai matkakortteja eikä muitakaan säännöllisiä kulueriä ollut. Ruokien jälkeen loput tuesta saattoikin sitten hurvitella haluamallaan tavalla. Tässä vaiheessa puhutaan kyllä vielä kolminumeroisesta summasta. Kerro toki missä kohtaa mielestäsi valehtelen/liioittelen äläkä vedä syrjäytymis- tai muitakaan alkuperäiseen toimeentulotukiasiaan liittymättömiä kortteja pöytään.

   Lainaa

  141. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Traumcity: Kissa on siitä kätevä lemmikki, että jos näyttää ettei tuet riitä niin kissa pärjää omillaan luonnossa ihan mainiosti. Eli voi “unohtaa” oven auki ja muuttaa Kemiin tai jonnekin minne kissa ei osaa seurata Ärsyttää ihmiset jotka pitävät kotioloissa näitä eläimiä jotka Suomessa luontoon kuuluvat, ja syöttävät sitten [...]
   Kissa ei kuulu Suomen luontoon

   Lainaa

  142. pinkki puudeli 20.6.2019 1:55
   Tulos: +16 (24 ääntä)
   Nimesi: Huonon sopimuksen olet tehnyt. Minäkin jaoin lapsena mainoksia, ja silloin vanhempani totesivat, että noin surkealla palkalla muuten et jaa, ottivat yhteyttä jakelufirmaan ja neuvottelivat paremman palkan. Harva haksahtaa noin huonoihin palkkoihin.
   Kaikilla ei ole sellaista isää ja äitiä, jotka soittelevat pomolle, että heidän lapsensa on nyt saatava kunnollinen työsopimus. Monen nuoren vanhempia ei rotanhäntääkään kiinnosta lapsensa ongelmat töissä. Vielä vähemmän monia vanhempia kiinnostaa elättää opiskelevaa nuorta kotona, maksaa lukukausimaksuja tai hommata jälkikasvulle vuokra-asunto tai taata ensimmäinen asuntolaina. Ole onnellinen, olet ollut äidin ja isän pikku lellikki.

   Lainaa

  143. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Siiseli:
   Toimeentulotuki on viimeinen oljenkorsi ihmisille, jotka eivät ilman sitä selviäisi hengissä. Siis yhteiskunnan loisille. Itte oot loinen. Toivottavasti saat parantumattoman sairauden ja kuolet siihen.

   Lainaa

  144. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Traumcity: Kissa on siitä kätevä lemmikki, että jos näyttää ettei tuet riitä niin kissa pärjää omillaan luonnossa ihan mainiosti. Eli voi “unohtaa” oven auki ja muuttaa Kemiin tai jonnekin minne kissa ei osaa seurata Ärsyttää ihmiset jotka pitävät kotioloissa näitä eläimiä jotka Suomessa luontoon kuuluvat, ja syöttävät sitten [...]
   Kissahan ei ole Suomessa luontoon kuuluva eläin vaan päinvastoin luokiteltu vaaralliseksi vieraslajiksi.

   Lainaa

  145. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Jaakko: Ei ole enää nykyään suoraan niin, toki ne voi kehottaa myymään jonkun uudenkarhean Mersun, mutta ei ne mitää parikymmentä vuotta vanhaa citroenia käske myymään pois. Eivätkä käske edes uutta Mersua myymään jos perhe sattuu sitä tarvitsemaan, eli käytännössä jos on lapsia tai kumppani käy töissä.
   2016 tämä episodi tapahtui, auto oli - 01 nissanin jämä, jolla varsinaista arvoa ei ollut kuin muutama tonni. Perheessä kaksi lasta eikä sitä puolisoa käymässä töissä. Siitä huolimatta auto laskettiin vrallisuudeksi siinä missä silloinen talonikin,joten ensimmäinen päätös oli kielteinen.

   Lainaa

  146. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Hysteriaa: Saisko jotain lähdettä sille, minkä lintulajin kissa on metsästänyt suomessa sukupuuttoon?
   Ei taida olla sellaista. Vähän on ehkä ollut liioittelua. Mutta se tosin on totta, että kissat luokitellaan yhdeksi suurimmista haittaeläimistä Suomessa. Tuhoaa lintujen ja oravien pesiä.

   Lainaa

  147. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Kuka edes tuo koiria tai kissoja Romaniasta?

   Lainaa

  148. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Hyi: Toimeentulotuki on viimeinen oljenkorsi ihmisille, jotka eivät ilman sitä selviäisi hengissä. Siis yhteiskunnan loisille. Itte oot loinen. Toivottavasti saat parantumattoman sairauden ja kuolet siihen.
   Huono trolli

   Lainaa

  149. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Siis täällä painotetaan että toimeentulotuki on niin pieni ettei ole varaa kuin makaroniin mutta samalla ollaan sitä mieltä että lemmikkejä kannattaa ottaa kolme koska niihin on varaa? Päättäkää.

   Lainaa

  150. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Duocorn: Mikä ihme vaivaa sekä mokan ihmisiä että ensimmäisiä kommentteja täällä… puuttuuko ihmisiltä oikeasti kokonaan empatiakyky sekä terve järki? Selkeästi tuollaiset ihmiset ovat joko kultalusikka suussa syntyneitä, onnekkaita, tai muuten vain niin hyvässä jamassa etteivät osaa ajatella kuin itseään. Niinkuin Yyh [...]
   Nyt on pakko kommentoida vaikka en varsinaisesti ketään ehdointahdoin haluakkaan loukata. Ja miinuksia uhmaten (hui) No nyt kun kysyit niin olen itse joutunut useampaan kertaan hakemaan toimeentulotukea ollessani pitempään työttömänä. Toki olisin koiran halunnut laittaa ja ties mitä mutta en halunnut toimeentulotuella sitä alkaa elättämään pienessä yksiössä, ihan eläimen omaksi parhaaksi. Se kun ei ole mikään pikkuinvestointi muutenkaan. Omasta mielestäni toimeentulotuki on elinoloja ylläpitävien, välttämättömien menojen kattamista varten. Ja kyllä, se meinaa sitä ettei ihan leveästi pysty elämään. Itse ainakin selvisin ilman kummempaa luksusta elämässä. Nyt kun olen taas työelämässä, voin miettiä sitä koiraakin hyvällä omatunnolla. Järkevää on myös vähävaraisena budjetoida menojaan. Tarvitsetko sen uuden auton/läppärin/puhelimen nyt ihan varmasti vai pärjäisitkö jotenkin ilman? Varsinkaan jos mikään niistä ei ole rikki. Onko ihan pakko lähteä kaljottelemaan viikonloppuna? Aavistuksen mielenkiintoista ettei vähempään tyytyminen ole mielestäsi järkevää...

   Lainaa

  151. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Kellis: Eihän tässävä varmastikaan kritisoida esim. jonkun vanhuksen kissaa jolle se hankkii ruuat keräämällä pulloja ja eläinlääkärin laskuun säästää euron kuukaudessa. Kyllä aloittajan ongelma on että otetaan kolme elukkaa ja markettiruoka ei kelpaa. Itse en ole syntynyt kultalusikka suussa vaan tienannut selkä vääränä [...]
   Markettiruoka ei ensinnäkään todellakaan ole halvinta, se ei nimittäin pidä nälkää yhtä hyvin kuin esim raakaruoka, joka käytännössä tulee hitokseen edullisemmaksi terveellisyytensä ja täyttävyytensä vuoksi. Lemmikkisi on tällöin myös vähemmän altis sairauksille.

   Lainaa

  152. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Siiseli: Tämä Moni sotkwe täällä työttömyysrahan tai sairauspäivärahan toimeentulotukeen. Toimeentulotuki on viimeinen oljenkorsi ihmisille, jotka eivät ilman sitä selviäisi hengissä. Siis yhteiskunnan loisille. Eläkkeestä ja työmarkkinatuesta ostakoot jokainen niin monta eläintä kun rahat riittää, mutta älkää herran jestas rinkuko toimeentulotukea kissoille.
   Tämä meidän sosiaalitukisysteemi on sellainen että niitä väliinputoajia on todella paljon, jotka kuuluisivat työkyvyttömyyseläkkeelle, sairaspäivärahalle tai työttömyystuelle, mutta eivät jonkin yksittäisen byrokratiapykälän vuoksi ole näihin oikeutettuja vaan saavat elääkseen toimeentulotukea. Itse esimerkiksi olin vuoden tällaisena väliinputoajana, joskaan itse en ollut oikeutettu edes toimeentulotukeen koska asuin avoliitossa. Sairaspäivärahaa olin jo saanut vuoden, kuntoutustukea ei myönnetty koska en muka voinut olla työkyvytön, terapeutin ja lääkärin puoltavista lausunnoista huolimatta, työttömyystukea en voinut saada koska olin alle 25-vuotias eikä minulla ollut vielä ammatillista koulutusta. Eli tilanteita on monia. Tässä tilanteessa olin täysin samassa elämäntilanteessa kuin sairauspäivärahaa tai kuntoutustukea saava henkilö, en loisinut huvikseni, vaan koska olin työkyvytön. Se mitä tukea kukakin saa ei kerro kaikkea ihmisen elämäntilanteesta, eikä sen perusteella voi tai pidä mielestäni myöskään tästä syystä tehdä mitään ehdottomia sääntöjä siitä millä tavalla kunkin pitäisi elää.

   Lainaa

  153. Tulos: -12 (22 ääntä)
   Kahden työttömän vanhemman lapsi täällä hei. Nykyään työssäkäyvä ja hyvin toimeentuleva. En kannata sitä että maksan verorahoillani muiden lemmikit ja niiden kustannukset. Toimeentulotuki on välttämättömiin asioihin, elukat ei ole niitä.

   Lainaa

  154. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Dada: Kahden työttömän vanhemman lapsi täällä hei. Nykyään työssäkäyvä ja hyvin toimeentuleva. En kannata sitä että maksan verorahoillani muiden lemmikit ja niiden kustannukset. Toimeentulotuki on välttämättömiin asioihin, elukat ei ole niitä.
   Nope. Toimeentulotuki on just niihin asioihin mihin sen haluaa käyttää. Et joudu maksamaan yhtään enempää veroja, käytti työtön tukensa sitten leffoihin, kissoihin tai hanhenmaksapalleroihin.

   Lainaa

  155. Sukupuolivarianssi 21.6.2019 9:06
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Duocorn: Mikä ihme vaivaa sekä mokan ihmisiä että ensimmäisiä kommentteja täällä… puuttuuko ihmisiltä oikeasti kokonaan empatiakyky sekä terve järki? Selkeästi tuollaiset ihmiset ovat joko kultalusikka suussa syntyneitä, onnekkaita, tai muuten vain niin hyvässä jamassa etteivät osaa ajatella kuin itseään. Niinkuin Yyh [...]
   En usko että pelkkää hyvää asemaa voi käyttää tekosyynä empatiakyvyttömyydelle. Jos kykenee yhtään aivojaan käyttämään, tajuaa kyllä että itseä selvästi huonommassa asemassa oleva ei sitä tahallaan valitse - varsinkin jos on itsekin vain sattunut syntymään hyvin toimeentulevaan perheeseen. Näin ainakin luulisi. Ja tosiaan, mieluummin maksan veroissa jonkun lemmikin kuin rutkasti kalliimmat mielenterveyskulut, joilta se lemmikki voi (tutkitustikin) säästää tai ainakin helpottaa. Inhimillisen elämän tulisi olla jokaiselle mahdollista, sen sijaan että vain juuri ja juuri selviää elämästä taistellen.

   Lainaa

  156. Sukupuolivarianssi 21.6.2019 9:17
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Dada: Kahden työttömän vanhemman lapsi täällä hei. Nykyään työssäkäyvä ja hyvin toimeentuleva. En kannata sitä että maksan verorahoillani muiden lemmikit ja niiden kustannukset. Toimeentulotuki on välttämättömiin asioihin, elukat ei ole niitä.
   No entä jos et olisi nykyään työssäkäyvä ja toimeentuleva? Onko ok, että joku jolla kortit ei ikinä käänny elämässä parhain päin, ei myöskään ikinä saa kokea inhimillistä elämää? Ihan vain koska on sattunut olemaan huono-onninen, ei ole oikeutettu elämässä yhtään mihinkään muuhun kuin hengissä pysymiseen? Tästä keskustelua voisi vielä jatkaa sairaseläkkeellä oleviin, joilla oletus on, ettei heistä ehkä ikinä tulekaan toimeentulevia... Itse mieluummin maksan vähän korkeampaa veroa, ja elän yhteiskunnassa, jossa hyvinvointi ei riipu ihmisen työkyvystä eikä luokkaerot määrittele onnellisuuden astetta. Viimekädessä tällainen yhteiskunta on kaikille tutvallisempi ja mukavampi asua. Kuten Suomi onkin kansainvälisissä tutkimuksissa kerta toisensa jälkeen todistanut.

   Lainaa

  157. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Muistan kun 80-luvulla ala-asteella ollessani yksi luokkakavereistani eli perheessä jonka vanhemmat hakivat/saivat toimeentulotukea. Se oli siihen aikaan tavallaan tabu ja aikamoinen häpeän paikka. Asenne oli siihen aikaan sellainen... Silloin oli hyvä työllisyystilanne, tuntuu että kaikille sitä riitti, toisin kuin tänään. Itse sitten nuorena aikuisena jouduin elämään muutamankin vuoden sossutuen varassa ja ei sitä tarvinnut häpeillä, moni muukin oli samassa tilanteessa 90-luvun laman iskiessä. Asenteet järkeistyi eikä enää viljelty sanaa "sosiaalipummi" niin vinhaan ja ilkeällä mielellä. Nyt kun lukee näitä kommentteja tulee väkisin mieleen, että onko tämä sama asenne palannut. Ilmeisesti on, ilman tätä ketjua en olisi sitä itse tajunnutkaan. Ps. Hyvää juhannusta kaikille!

   Lainaa

  158. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Aika meininkiä tääl, puolesta ja vastaan. Itse pienituloisena on mielestäni täysin oikeutettua, että hyvä- ja keskituloisilla on parempi elintaso. Hyvätuloisia verotetaan nyt jo ihan julmetusti ja en tajua miksi niiltä vaaditaan vieläkin lisää. On tosi kurjaa jos maksat veroja kahden ihmisen vuosipalkan verran tuloistasi ja saat pelkkää kettuilua kiitokseksi.

   Lainaa

  159. Tulos: +3 (9 ääntä)
   pinkki puudeli: Kaikilla ei ole sellaista isää ja äitiä, jotka soittelevat pomolle, että heidän lapsensa on nyt saatava kunnollinen työsopimus. Monen nuoren vanhempia ei rotanhäntääkään kiinnosta lapsensa ongelmat töissä. Vielä vähemmän monia vanhempia kiinnostaa elättää opiskelevaa nuorta kotona, maksaa lukukausimaksuja tai hommata [...]
   Harvempi 12-vuotias asuu itsekseen tai maksaa lukukausimaksuja. Minä jaoin mainoksia viisi vuotta, eli 12-vuotiaasta 17-vuotiaaksi. Sen jälkeen neuvottelin työsopimukseni itse. Aika monen 12-vuotiaan vanhempia yleensä kyllä kiinnostaa lapsensa ongelmat töissä, ja taitaa heillä olla ihan laissa kirjoitettu velvollisuus elättää lapsensa. Tuohon aikaan vanhempien piti vielä kirjoittaa työsopimukseen oma allekirjoituksensakin, muuten ei olisi 12-vuotiaan palkkaus edes onnistunut. 18-vuotiaana tosiaan osasin jo etsiä työni itse ja neuvotella sopimukseni itse. Mainoksia en enää siinä vaiheessa halunnut jakaa, vaan valitsin paremmin palkatun työn. Siitä viisi vuotta jatkuneesta mainostenjakourasta oli se hyöty, että seuraava työnantaja totesi minut hakijaksi, joka tekee työnsä vastuullisesti ja kykenee pitämään työpaikan, eli ei se turhaa ollut, vaikka ei siitä hirveästi rahaa saanutkaan. Sopii hyvin lapsille ensimmäiseksi työpaikaksi.

   Lainaa

  160. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ihmisiä ihan tosissaan harmittaa hyvinvointivaltiossa eläminen. On se kumma kun kaikesta halutaan surkeaa ja tiukkaa.

   Lainaa

  161. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Lemmikkieläimet voivat myös auttaa ihmisiä, jotka saavat tukea valtiolta. Monille vanhuksille se kisse tai koira on ainut kaveri. Minulla on PTSD ja tukieläimeni on ollut suuri apu. Lemmikki auttaa pitämään rutiinia yllä, rauhoittaa minua takautumien aikana ja on läsnä 24/7. Pystyn nykyään elämään oireitteni kanssa ja uskon lemmikin ylläpidon olevan valtiolle halvempaa verrattuna toistuviin sairaalajaksoihin.

   Lainaa

  162. Tulos: +5 (5 ääntä)
   beachboy: eihän toimeentulotuki ole työttömille tarkoitettu.
   Työttömyysraha ei kata kaikkia menoja mitä kuukaudessa on. Joten siihen saa päälle myös toimeentulotukea. Riippuu tietenkin vuokrasta yms yms. Itse saan työttömänä vähän lisää toimeentulotukea koska kela katsoo että mun saama työttömyysraha ei riitä... 4 viikolta huikeat 540-550 verojen jälkeen.. Joten...

   Lainaa

  163. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Iso Hoo: Onhan se noin että ei se muille veronmaksajille pitäis kuulua maksaa sossun asiakkaan eläimienkin toimeentulo – mutta ihan sillä säästöllä mitä lemmikin tuoma henkinen hyvinvointi tuo pitkässä juoksussa voin todeta että antaa palaa ihan vapaasti vaan.
   Joten jos olet köyhä ja saat työttömyyspäivärahan lisäksi toimeentulotukea, sulla EI SAA olla lemmikkieläimiä? Kusipäiden ajattelutapa. Mä saan toimeentulotukea. Mulla on kaksi rescue-kissaa. Syön itte mieluummin kiviä maasta ja juon kuravettä lätäköstä, mutta kissoilleni hankin kunnolliset sapuskat ja pidän ne kunnossa. KUKAAN ei saa määrätä mihin ihminen käyttää toimeentulotukensa. Työttömät maksavat 20% jokaisesta päivärahastaan. Silläkin summalla kustannetaan niitä (omia) toimeentulotukia. Joten turpa tukkoon ja menkää inisemään komeroihinne!

   Lainaa

  164. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Onko tämä palvelu lopettanut toimintansa, kun uutta materiaalia ei ole tullut?

   Lainaa

  165. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kellis: Eihän tässävä varmastikaan kritisoida esim. jonkun vanhuksen kissaa jolle se hankkii ruuat keräämällä pulloja ja eläinlääkärin laskuun säästää euron kuukaudessa. Kyllä aloittajan ongelma on että otetaan kolme elukkaa ja markettiruoka ei kelpaa. Itse en ole syntynyt kultalusikka suussa vaan tienannut selkä vääränä [...]
   "mun verorahat" Hymähdin.

   Lainaa

  166. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Hah: Työttömät maksavat 20% jokaisesta päivärahastaan. Silläkin summalla kustannetaan niitä (omia) toimeentulotukia.
   Tuokin on yhtä hölmönhommaa. Pienennetään päivärahaa 20 prosentilla ja poistetaan siitä vero, jolloin jälleen yksi turha rahanpyöritys on poistettu. Ja katoaa tuo illuusio siitä, että toisen kädestä tulleesta rahasta maksettu vero jotenkin olisi hyödyllistä. Jätetään ottamasta toisen kädestä, niin ymmärretään, mistä on oikeasti kyse.

   Lainaa

  167. Tornipöllö 30.6.2019 15:50
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Pakko myöntää että olisin tuon lääkärin asemassa vastannut aivan samoin. Minulle on aivan se ja sama miten ihmiset tukensa käyttävät, mutta eläinten hyvinvoinnilla ei perkele aleta leikkiä mitään "riittääkö rahat vai eikö riitä" arpaleikkejä. Kolme lemmikkiä on jo aika paljon, ja jos tulee jotain äkillisiä menoja (sairaus tjsp.) niin pahimmassa tapauksessa rahat eivät lopulta riitä eläinten taikka omistajan elämiseen. Hatunnosto Margaritalle että on ollut valmis tinkimään omista kuluistaan eläinten hyväksi, mutta väittäisin että kolmannen lemmikin ottaminen kun elää pelkän toimeentulotuen varassa on aika riskaabeli veto. Lisäksi jos nyt jostain syystä itse päättäisin ottaa kolme lemmikkiä tuilla eläessäni, niin romanialainen katukoira olisi kyllä aika vihoviimeinen vaihtoehto. Ihan suomalaisista löytöeläinkodeistakin saa koiria, jotka ovat todennäköisesti halvempia ja ehkä terveempiäkin (= pienempi mahdollisuus yllättäviin lääkärikuluihin). Myös esim. Tori on väärällään ilmoituksia aikuisista kotia etsivistä koirista, jotka ovat suunnilleen puoli-ilmaisia. Jotkut näistä aikuisista kodinvaihtajista ovat jopa paperillisia rotukoiria. Tietenkään vanhoista lemmikeistä ei tarvitse alkaa luopumaan jos joutuu työttömäksi tjsp., mutta jos on jo muutenkin tiukilla niin voisi vähän harkita UUSIEN eläinten ottamista, ihan niiden omaa parasta ajatellen.

   Lainaa

  168. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Seppo: Jos toimeentulotuesta taas on tullut pääasiallinen tulonlähde vuosikausiksi on jotakin oman elämän kustannusrakenteessa pahasti pielessä.
   Pitääkin kertoa pysyvästi työkyvyttömälle ystävälleni, että kannattaa olla vähemmän sairas, että elämän kustannusrakenne saadaan tasapainoon! Mielestäni jokaisella on oikeus käyttää se pienen pieni tuki miten parhaaksi näkee; tuntuu järjettömältä viedä huono-osaiselta viimeisetkin mahdollisuudet vaikuttaa kulutusmahdollisuuksiinsa. Varsinkin tt-tuen piirissä sairauden tai vamman vuoksi pitkäaikaisesti elävät eivät ole voineet tilanteelleen mitään. Jokainen voi itse pohtia, miltä tuntuisi elää loppuelämä tietäen, ettei voi koskaan hankkia lemmikkiä, panostaa itselleen rakkaaseen harrastukseen tai ostaa haluamaansa ruokaa, edes silloin tällöin. Muutenkin tyypillinen tt-asiakas on vaikkapa työttömäksi jäänyt pääkaupunkiseutulainen, jonka vuokra on niin suuri, etteivät muut tuet kata menoja. Sohvalla makoileva, rahojaan huolettomasti tuhlaileva sossupummi on todella tökerö karikatyyri, sillä suurin osa tt-tukea hakevista henkilöistä käyttää sitä vain lyhyen aikaa, ja ovat ihan tavallisia ihmisiä. Sitä paitsi kuinkakohan moni mt-ongelmainen, joka ei jokaiselle hyvänpäiväntutulle avaudu asioistaan, leimataan sossupummiksi?

   Lainaa

  169. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Tuki-ihminen: Vastaus on aina sama: joku oli sinua parempi. Hakemuksia hakemuksien jälkeen tulee hyvällä lykyllä aina sama vastaus: “Joku toinen sai työpaikan.” “Arpa ei osunut kohdallesi.”. Kun jostain ilmestyy työpaikka, joka soveltuu koulutukseen ja osaamiseen, 1000 muuta huomaa sen myös. Siinä kohtaa on alle 1% mahdollisuus [...]
   Tuki-ihminen,ala kirjoittamaan blogia aiheesta! Sun kirjoituksia on mukava lukea ja on monia jotka samaistuvat. Tsemppiä!

   Lainaa

  170. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kellis: Eihän tässävä varmastikaan kritisoida esim. jonkun vanhuksen kissaa jolle se hankkii ruuat keräämällä pulloja ja eläinlääkärin laskuun säästää euron kuukaudessa. Kyllä aloittajan ongelma on että otetaan kolme elukkaa ja markettiruoka ei kelpaa. Itse en ole syntynyt kultalusikka suussa vaan tienannut selkä vääränä [...]
   Itseasiassa sähköpostin lähettämisen aikaan aloittajalla oli jo nuo kaksi lemmikkiä ja kyselin hinta-arviota rokotuksille, sillä en tiennyt et voiko koira tuoda romaniasta jotain mistä kissat voivat sairastua. Ja kyllä olin ottamassa koiraa. Olin kylläkin töissä kun koiran maksoin ja päätin hankkia. En vain ollut enää siinä vaiheessa kun koira oli jo matkalla ja tulossa. Ja kyllä mun eläimille aina on markettiruoka kelvannut ja kelpaa edelleen ;)

   Lainaa

  171. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Seppo: Toimeentulotuki on se yhteiskunnan viimeinen suojaverkko, joka estää ihmistä tippumasta kadulle kerjäämään. Se on tarkoitettu hetkelliseksi avuksi, siihen saakka kunnes oma talous on tasapainossa. Tästä näkökulmasta 3 lemmikin tilaaminen Romaniasta toimeentulotuella on ihan päin helvettiä. Jos toimeentulotuesta taas [...]
   Tässä oli tulossa koira romaniasta ei kolme eläintä. Miten ihmisillä on toi luetun ymmärtäminen noin hukassa

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kissat, ruoka, kissanruoka, lemmikit, koirat, eläinlääkäri, eläinsairaala, köyhät, tuet, toimeentulotuki, verot