Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Palkkaennakko

Työntekijä pyytää ennakkoa – pomo menee "henkilökohtaisuuksiin".
Palkkaennakko

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 30 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Jukka Perälä 30.5.2019 0:25
      Tulos: +737 (757 ääntä)
      Vuoden vanhaa juttua jauhaa, vaikkei koko juttua edes oikeastaan tapahtunut (Valittaa kun pomo uteli raha-asioista vaikkei sitten vissiin udellutkaan) Raskaita ihmisiä nämä, kuten jo mainittukin.

      Lainaa

    2. Tulos: -255 (429 ääntä)
      No onhan nuo raha-asiat tavallaan aika sensitiivisiä. Etenkin, jos toisella vaikuttaisi olevan huolta rahan riittävyydestä. En pomona ihan herkästi alkaisi neuvoskella, vaan pitäisin suun hienotunteisesti kiinni ja ilmeen peruslukemilla. Aika lörppö esimies, joskaan en ihan Sannan pointtiakaan tavoita. Turhasta loukkaantui.

      Lainaa

    3. Tulos: +343 (377 ääntä)
      Sannalle vastakysymys: Kuuluuko sun pomon raha-asiat sulle? Itse yrittäjänä tiedän, että palkanmaksu ihan palkkapäivänäkin voi joskus tuottaa ongelmia, jos asiakkaat eivät ole maksaneet laskujaan ajallaan. Etenkin kunnat asiakkaina viis veisaavat eräpäivistä ja makselevat laskuja milloin sattuu - pahimmillaan useita kuukausia myöhässä. Saatavia saattaa olla kymmeniä tuhansia. Ei se raha tule seinästä, eikä kaikilla yrityksillä todellakaan ole varaa maksella ennakkoja. Pomosi ei välttämättä halua keskustella yrityksen rahatilanteesta kanssasi, kuten sinä et halua keskustella luottotiedoistasi hänen kanssaan.

      Lainaa

    4. Tulos: +91 (107 ääntä)
      Vai että vuoden takaista juttua... Jääköhän Sanna muistelemaan vanhoja kaunoja läheistensä kanssa myös - mikäli he eivät ole lähteneet lätkimään.

      Lainaa

    5. Tulos: -147 (221 ääntä)
      Jos pyytäisin konttia, niin odottaisin kyllä ihan vaan kyllä tai ei -vastausta palkanmaksajalta. En nyt kertakaikkiaan ymmärrä noita postauksen tykkäyksiä :D Onko tässä jotain, mitä en ymmärrä?

      Lainaa

    6. Tulos: +34 (116 ääntä)
      Hyi sain syövän noitten nimien fontista. Toiseksi tuli mieleen kotista "Moi oon tokaa päivää töissä voinko saada 10:n vuoden palkan ennakkoon"

      Lainaa

    7. Tulos: +187 (201 ääntä)
      Siis esimies ystävällisyyttään ehdotti luottokorttia yhdeksi vaihtoehdoksi, ei muuta. En usko, että on jäänyt tenttaamaan ja kuulustelemaan syitä miks luottokorttia ei ole tai miksei Sanna halua sitä välttämättä hankkia. Sannaa vaan vitutti, kun asiat ei mennyt mahollisimman yksinkertasesti ja helposti hänen kannaltaan. Ite en ainakaan uskalla hommata luottokorttia, koska pelkäisin että sitä tulisi sitten vingutettua vahingossa miten sattuu, ja sen olisin pomollekin sanonu. Easy as pie, kukaan ei suuttunut.

      Lainaa

    8. Tulos: -252 (318 ääntä)
      Tässä vou oikein sielujen aimin nähdä tilanteen jossa tyypillinen nainen yrittää ymmärtää raha-asioita huuli pyöreänä, samalla kun mies yrittää niissä neuvoa. No nainen ei ymmärrä ja ottaa herneen nenään.

      Lainaa

    9. Murmurmurmeli 30.5.2019 10:45
      Tulos: +205 (233 ääntä)
      Kilokalori: Tässä vou oikein sielujen aimin nähdä tilanteen jossa tyypillinen nainen yrittää ymmärtää raha-asioita huuli pyöreänä, samalla kun mies yrittää niissä neuvoa. No nainen ei ymmärrä ja ottaa herneen nenään.
      Sanoo tyyppi, joka väittää, että emättimessä kasvaa karvaa. :'D

      Lainaa

    10. yli opisto hörhö 30.5.2019 10:48
      Tulos: +91 (97 ääntä)
      Kyllä nyt oli niin hirveää utelua että huhhuijaa. Tätä kelpaa vatvoa vielä vähintään sen toisenkin vuoden!

      Lainaa

    11. Tulos: +173 (179 ääntä)
      Murmurmurmeli: Sanoo tyyppi, joka väittää, että emättimessä kasvaa karvaa. :’D
      Tämä oli hauskempi juttu kuin moka. Kommenttien seuraaminen kyllä kannattaa.

      Lainaa

    12. Tulos: +20 (44 ääntä)
      Ja taas yrityksen kirjanpito sekaisin ja lisätyötä parin kana-aivon takia.

      Lainaa

    13. Tulos: +68 (76 ääntä)
      Sanna keksii omiaan tai sitten on muuten vaan tyhmä. Ei kukaan täysjärkinen ala itkemään jostain vuoden vanhasta kommentista mikä on kaiken lisäksi täyttä asiaa.

      Lainaa

    14. Tulos: +123 (131 ääntä)
      Noista palkkaennakoista tuppaa syntymään kierre. Jos nyt ottaa isohkon palkkaennakon, niin se palkka on ensi kuussa saman verran vajaa ja sitten pitää taas ottaa kottia. Luottokortti on perhanan paljon parempi vaihtoehto kaikkien kannalta kun sitä luottokorttivelkaa voi tarvittaessa lyhentää pikkuhiljaa. Eellyttäen tietysti että luottotiedot on kunnossa ja sellaisen voi saada.

      Lainaa

    15. Tulos: +119 (125 ääntä)
      Juurikin förskottia pyytämällä ne omat raha-asiat vasta työnantajalle paljastuvatkin.

      Lainaa

    16. Villiväkkärä 30.5.2019 21:06
      Tulos: +67 (73 ääntä)
      Luultavasti Sannalla ei ole luottotiedot kunnossa ja siksi ei saa luottokorttia. Koska joutui tämän selittämään pomolle, ajatteli tämän menevän henkilökohtaisuuksiin. Ja mitä palkkaennakkoon tulee, ei ole ikinä tullut mieleenkään pyytää vaikka rahat olisi kuinka tiukilla. Eihän se ole kuin väliaikainen helpotus, seuraavassa kuussa taas rahat loppu.

      Lainaa

    17. Niin ne ajat muuttuu 30.5.2019 23:52
      Tulos: +97 (101 ääntä)
      Palkkaennakon pyytäminen on kyllä aika selkeästi omista raha-asioista puhumista. Työnantajan ei kai ole mikään pakko suostua maksamaan palkkaa ennnen sovittua tilipäivää.

      Lainaa

    18. Tulos: +18 (28 ääntä)
      Pomo: Sannalle vastakysymys: Kuuluuko sun pomon raha-asiat sulle? Itse yrittäjänä tiedän, että palkanmaksu ihan palkkapäivänäkin voi joskus tuottaa ongelmia, jos asiakkaat eivät ole maksaneet laskujaan ajallaan. Etenkin kunnat asiakkaina viis veisaavat eräpäivistä ja makselevat laskuja milloin sattuu – pahimmillaan useita [...]
      Julkisella puolella laskujen kierrätys on aika monimutkainen sarja. Itse olen julkisella puolella taloustoimistossa ja meillä saattaa mennä pahimmillaan se kaksi viikkoa ennen kuin lasku on hyväksyttynä maksussa. Ei se ole aina raha-asioista tai ihmisistä kiinni vaan järjestelmistä.

      Lainaa

    19. Tulos: +19 (55 ääntä)
      Ei vittu näitä ihmisiä. Miks pomon pitäs antaa sulle lainaa jos sulla ei ole luottotietoja hommata sitä luottokorttia? Hae pankkilaina ja maksa korkoineen takas, jos et saa ennakkoa? Kyllä itsekkin pomona kysyisin miks tarviit rahaa ennen palkkapäivää, eli vedätkö kaiken kurkusta alas vai elätkö muuten vaan yli varojesi? Ei kukaan halua pitää varsinkaan palkanlaskijana ihmistä, joka ei osaa käyttää omiakaan rahojaan. Toiset pärjää sossun rahoilla, eikä tarvi koskaan ennakkoa/lainaa ja sitten täällä kitisee töissäkäyvät, että ei rahat riitä. Miettikääpä sitä kulutuskäyttäytymistänne.

      Lainaa

    20. Tulos: +13 (57 ääntä)
      Toi lila "Kilokalori" ei muuten ole minä eli täällä jo monta vuotta kirjoitellut Kilokalori. Jollekin vissiin ottanut pannuun kun oon täällä kirjoitellut pro-kasvisruoja ja suvakkijuttusiani, ja tää kopiokissa on alkanut stalkkaamaan mun profiilia. t: se ainoa oikea ja alkuperäinen Kilokalori (vaaleensininen logo).

      Lainaa

    21. Tulos: -13 (17 ääntä)
      Kilokalori: Toi lila “Kilokalori” ei muuten ole minä eli täällä jo monta vuotta kirjoitellut Kilokalori. Jollekin vissiin ottanut pannuun kun oon täällä kirjoitellut pro-kasvisruoja ja suvakkijuttusiani, ja tää kopiokissa on alkanut stalkkaamaan mun profiilia. t: se ainoa oikea ja alkuperäinen Kilokalori (vaaleensininen logo).
      Tulispa Roope takas. En muista sun kommenttja, mut Roopea on ikävä.

      Lainaa

    22. Tulos: -4 (24 ääntä)
      On taas jiku vetänyt herneen nenään kun fiksumnat yrittää neuvoa raha-asioissa. Luottokortti on ennakkoa paljon fiksumpi vaihtoehto. Ps. Joku nillittää nyt nimimerkistään joka on kyllä vatsin yleinen. Vähemmän herneitä nenään.

      Lainaa

    23. Tulos: -6 (12 ääntä)
      Tulorekisteri on kyllä yhtä syöpää yrittäjälle. Kuukaudessa voit sen takia menettää jopa 200€uroa.

      Lainaa

    24. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Niin ne ajat muuttuu: Palkkaennakon pyytäminen on kyllä aika selkeästi omista raha-asioista puhumista. Työnantajan ei kai ole mikään pakko suostua maksamaan palkkaa ennnen sovittua tilipäivää.
      Ei ole ei ja tuloreksirein myötä se on tehty lähes mahdottomaksi nykyään.

      Lainaa

    25. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Sd: On taas jiku vetänyt herneen nenään kun fiksumnat yrittää neuvoa raha-asioissa. Luottokortti on ennakkoa paljon fiksumpi vaihtoehto. Ps. Joku nillittää nyt nimimerkistään joka on kyllä vatsin yleinen. Vähemmän herneitä nenään.
      Hmm miksi sulla on mun nimimerkki.

      Lainaa

    26. saman kokenut 4.6.2019 3:22
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Mä olin aikoinaan kottikierteessä. Joka kk. joutui ottamaan kottia, kun edelliset vähennettiin palkasta. Ei hyvä.

      Lainaa

    27. saman kokenut. 4.6.2019 3:31
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      muistaakseni pääsin kierteestä eroon vaihtamalla vaihtamalla työmatkakulkinetta.(7o-80km. reitistä riippuen) Ostin 250€ maksaneen Opelin työmatkoihin, vaikka yleensä kuljin kaikki ajoni V8 jenkillä. Omaa tyhmyyttä (vakaumusta) oli siin mun kierteeni.

      Lainaa

    28. saman kokenut. 4.6.2019 3:35
      Tulos: +4 (14 ääntä)
      tsykoloogi: Ei vⅰttu näitä ihmisiä. Miks pomon pitäs antaa sulle lainaa jos sulla ei ole luottotietoja hommata sitä luottokorttia? Hae pankkilaina ja maksa korkoineen takas, jos et saa ennakkoa? Kyllä itsekkin pomona kysyisin miks tarviit rahaa ennen palkkapäivää, eli vedätkö kaiken kurkusta alas vai elätkö muuten vaan yli [...]
      Kyllä mä nykyisenä työttömänä tarviin toisinaan lainaa kavereilta,että pärjään.

      Lainaa

    29. Tulos: -4 (14 ääntä)
      Köyhillä köyhien ongelmat

      Lainaa

    30. It's a deal 17.1.2023 14:54
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      "Aloitin keskustelun raha-asioistani ja se sika kehtasi puhua niistä!"

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: palkka, luottokortti, velka, pomo, työ, työpaikka, raha, luottotiedot, ennakko, palkkaennakko, ennakkopalkka, raha-asiat