Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kuvakooste, osa 239

  Kuka haluaa kaikettomia karjalanpiirakoita!
  Suurenna näkymä
  Kuvakooste, osa 239

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 20 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +650 (658 ääntä)
   Ei hajuakaan kuinka banaaneja kasvatetaan, mutta vähiten varmaankin tökkäämällä ne väärinpäin multaan.

   Lainaa

  2. Kilokalori 14.5.2019 1:13
   Tulos: +288 (304 ääntä)
   Niin no, ananaksenhan saa kasvattamaan juuria siitä tupsusta tuolla tökkää-märkään-multaan-metodilla... Ja onhan siellä banaanin sisällä siemenen aihioita, jos tarkkaan katsoo... Mutta ei, ei se banaani kyllä noin kasva. En olis poliisina huolissani nuorisolaisten kotikasvatteluista.

   Lainaa

  3. Tulos: +251 (255 ääntä)
   Kilokalori: Ja onhan siellä banaanin sisällä siemenen aihioita, jos tarkkaan katsoo…
   Kyseisiä siemenenaihioita tosin ei saa itämään millään tempulla. Jalostettua viljelybanaania voi lisätä vain kasvin juuresta otetuilla pistokkailla.

   Lainaa

  4. Tulos: +345 (351 ääntä)
   Olen ymmärtänyt, että nää meidän kaupasta ostettavat banaanit on siemenettömiä, koska ne on semmosiks jalostettu ja kyseistä banaanilajiketta lisätään ottamalla vanhoista kasveista pistokkaita. Eikös ne juuri tämän vuoksi ole kamalan alttiita sille jollekin taudillekin. Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.

   Lainaa

  5. Tulos: +249 (253 ääntä)
   Repe: Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.
   Olette täysin oikeassa. Banaani on siemenetön jalostuksen takia ja käytännössä kaikki ovat toistensa klooneja.

   Lainaa

  6. Tulos: +158 (164 ääntä)
   Repe: Olen ymmärtänyt, että nää meidän kaupasta ostettavat banaanit on siemenettömiä, koska ne on semmosiks jalostettu ja kyseistä banaanilajiketta lisätään ottamalla vanhoista kasveista pistokkaita. Eikös ne juuri tämän vuoksi ole kamalan alttiita sille jollekin taudillekin. Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.
   Ajattelit varmaan panamantautia, joka oli pyyhkiä yhden banaanilajikkeen maailmankartalta, mutta periaatteessa tauti voi olla mikä vaan, kunhan se leviää banaanista toiseen ja tuhoaa ne. Koska banaanit on jalostettu siemenettömiksi ja niitä lisätään jakamalla eli kloonaamalla, ne ovat geneettisesti jotakuinkin identtisiä, eli jos kasvitauti puree yhteen banaaniin, se tehoaa kaikkiin muihinkin. Mokaajan logiikka ei oikein aukea. Uskooko hän banaanin hedelmän kasvavan pituutta, kun on leikannut kärjen auki tuolla lailla? Oliko mielikuva banaanikasvista pitkä, keltainen putki, josta pätkitään itselle banaaneja? :D

   Lainaa

  7. Puhpallura 14.5.2019 7:52
   Tulos: +123 (133 ääntä)
   Banaanikuva on huonekasviryhmästä. Pinterest on iskenyt ja eräs kasveista innostunut, oli uskonut, että tuosta banaanista kasvaa puu. Moni kasvi kasvaakin mukulasta/hedelmästä, että ymmärrettävä moka. Hyvät naurut saatiin ja mokaajakin oli ihanan itseironinen ja nauroi itselleen myös, kun tajusi, että muiden kauniit banaanipuut ovat erikseen tilatuista siemenistä tai taimista.

   Lainaa

  8. Tulos: +79 (89 ääntä)
   Kyllä on kirjassa tuo naru nyt vähän huonossa paikassa.

   Lainaa

  9. Järkevää 14.5.2019 10:17
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Topitii: Ajattelit varmaan panamantautia, joka oli pyyhkiä yhden banaanilajikkeen maailmankartalta, mutta periaatteessa tauti voi olla mikä vaan, kunhan se leviää banaanista toiseen ja tuhoaa ne. Koska banaanit on jalostettu siemenettömiksi ja niitä lisätään jakamalla eli kloonaamalla, ne ovat geneettisesti jotakuinkin [...]
   Tämän takiahan 60-luvulla meillä oli vielä ihan eri banaanilajike, joka oli kuulemma paljon parempi ja kestävämpi kuin tämä nykyinen, mutta se tuhoutui kokonaan juurikin tuon Panamantaudin kynsissä.

   Lainaa

  10. yli opisto hörhö 14.5.2019 10:52
   Tulos: +110 (124 ääntä)
   Voisi kokeilla pistää makkara sojottamaan pystyssä multaan, jos kasvaisi makkarapuu.

   Lainaa

  11. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Sillä lailla. Ja seuraavaksi ei muuta kuin lenkkimakkara kukkaruukkuun pystyyn ja jänskättämäänettä kasvaako siitä makkarapuu.

   Lainaa

  12. Tulos: -19 (45 ääntä)
   Puhpallura: Banaanikuva on huonekasviryhmästä. Pinterest on iskenyt ja eräs kasveista innostunut, oli uskonut, että tuosta banaanista kasvaa puu. Moni kasvi kasvaakin mukulasta/hedelmästä, että ymmärrettävä moka. Hyvät naurut saatiin ja mokaajakin oli ihanan itseironinen ja nauroi itselleen myös, kun tajusi, että muiden kauniit banaanipuut ovat erikseen tilatuista siemenistä tai taimista.
   Sekin on outoa että jotkut kuvittevat jonkun banaanipuun olemassa olosta.Banaani on ruohokasvi ja sen tuottamat banaanit kuuluvat marjojen heimoon.

   Lainaa

  13. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Näyttää siltä, kun banaani olis tökätty pystyyn ruukulliseen mämmiä.

   Lainaa

  14. Tietäjätär 14.5.2019 16:30
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Petkele: Ei hajuakaan kuinka banaaneja kasvatetaan, mutta vähiten varmaankin tökkäämällä ne väärinpäin multaan.
   Nykybanaanit ovat jalostettuja ns. kloonibanaaneja, aidoissa banaaneissa on siemenet, joiden toimintatavat tiedetään. Eli tavallinen banaani kasvaa banaaninsiemenistä, joita tuo hedelmä on täynnä (kuva). https://bit.ly/2Hhsgeq

   Lainaa

  15. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Kilokalori: Niin no, ananaksenhan saa kasvattamaan juuria siitä tupsusta tuolla tökkää-märkään-multaan-metodilla… Ja onhan siellä banaanin sisällä siemenen aihioita, jos tarkkaan katsoo… Mutta ei, ei se banaani kyllä noin kasva. En olis poliisina huolissani nuorisolaisten kotikasvatteluista.
   Ei saa. Ananaksen kasvattaminen on hitonmoinen duuni. Tai itseasiassa se vaatii aikaa. Lehvä pitää repiä irti eikä leikata ja sitä pitää juurruttaa vedessä n. kolme viikkoa ja vesi pitää vaihtaa joka päivä. sitten vasta laittaa multaan jos nyt juuria tulee edes esiin. Mulla on onnistunut 1 viidestä.

   Lainaa

  16. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Järkevää: Tämän takiahan 60-luvulla meillä oli vielä ihan eri banaanilajike, joka oli kuulemma paljon parempi ja kestävämpi kuin tämä nykyinen, mutta se tuhoutui kokonaan juurikin tuon Panamantaudin kynsissä.
   Netin mukaan Gros Michel (kys. banaanilajike) joutui "vain" sukupuuton partaalle mutta säilyi Keski-Amerikan ei-infektoituneissa osissa sekä joillakin saarilla, jonne panamantauti ei levinnyt. Näemmä ne eivät ole palanneet levikkiin, koska Cavendish on vallannut markkinat, ja jos ne palaisivat, panamantauti varmaan pyyhkisi ne äkkiä toisen kerran. Kummankin lajikkeen geenejä pyritään muuntelemaan entistä vastustuskykyisemmiksi, mutta näemmä Gros Michelistä ei vain saa panamantaudinkestävää (Wikipedian mukaan).

   Lainaa

  17. fruttidinightmare 15.5.2019 3:16
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Huorittelu mainittu... melkein...

   Lainaa

  18. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Joo: Sekin on outoa että jotkut kuvittevat jonkun banaanipuun olemassa olosta.Banaani on ruohokasvi ja sen tuottamat banaanit kuuluvat marjojen heimoon.
   Hieman saivartelua. Huonekasviharrastajat sanoo monia kookkaita kasveja puiksi. Samoin viherkasveja kukiksi. Toki kaikki vähänkin enemmän harrastavat tuntevat kasvinsa. Silti sanovat kaikkia kasveja kukiksi. Koska puhekieli on ystävällisempää kuin pilkunnussinta.

   Lainaa

  19. Tulos: -13 (29 ääntä)
   Petkele: Ei hajuakaan kuinka banaaneja kasvatetaan, mutta vähiten varmaankin tökkäämällä ne väärinpäin multaan.
   Perus cityvihreän logiikalla tässä banaanipuuta kasvatellaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Miksi aloittaja morkkasi noita omia piirakoita? :( hyvännäkösiä ja varmasti makusia piirakoita. Varsinkin, jos teki ekaa kertaa erilaisella reseptillä. Söisin. :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kirja, banaanit, kuva, karjalanpiirakat, banaanipuu, nuorat, kirjan kansi