Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 239

Kuka haluaa kaikettomia karjalanpiirakoita!
Kuvakooste, osa 239

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 20 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +712 (724 ääntä)
      Ei hajuakaan kuinka banaaneja kasvatetaan, mutta vähiten varmaankin tökkäämällä ne väärinpäin multaan.

      Lainaa

    2. Kilokalori 14.5.2019 1:13
      Tulos: +307 (329 ääntä)
      Niin no, ananaksenhan saa kasvattamaan juuria siitä tupsusta tuolla tökkää-märkään-multaan-metodilla... Ja onhan siellä banaanin sisällä siemenen aihioita, jos tarkkaan katsoo... Mutta ei, ei se banaani kyllä noin kasva. En olis poliisina huolissani nuorisolaisten kotikasvatteluista.

      Lainaa

    3. Tulos: +284 (290 ääntä)
      Kilokalori: Ja onhan siellä banaanin sisällä siemenen aihioita, jos tarkkaan katsoo…
      Kyseisiä siemenenaihioita tosin ei saa itämään millään tempulla. Jalostettua viljelybanaania voi lisätä vain kasvin juuresta otetuilla pistokkailla.

      Lainaa

    4. Tulos: +375 (381 ääntä)
      Olen ymmärtänyt, että nää meidän kaupasta ostettavat banaanit on siemenettömiä, koska ne on semmosiks jalostettu ja kyseistä banaanilajiketta lisätään ottamalla vanhoista kasveista pistokkaita. Eikös ne juuri tämän vuoksi ole kamalan alttiita sille jollekin taudillekin. Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.

      Lainaa

    5. Tulos: +270 (274 ääntä)
      Repe: Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.
      Olette täysin oikeassa. Banaani on siemenetön jalostuksen takia ja käytännössä kaikki ovat toistensa klooneja.

      Lainaa

    6. Tulos: +174 (182 ääntä)
      Repe: Olen ymmärtänyt, että nää meidän kaupasta ostettavat banaanit on siemenettömiä, koska ne on semmosiks jalostettu ja kyseistä banaanilajiketta lisätään ottamalla vanhoista kasveista pistokkaita. Eikös ne juuri tämän vuoksi ole kamalan alttiita sille jollekin taudillekin. Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.
      Ajattelit varmaan panamantautia, joka oli pyyhkiä yhden banaanilajikkeen maailmankartalta, mutta periaatteessa tauti voi olla mikä vaan, kunhan se leviää banaanista toiseen ja tuhoaa ne. Koska banaanit on jalostettu siemenettömiksi ja niitä lisätään jakamalla eli kloonaamalla, ne ovat geneettisesti jotakuinkin identtisiä, eli jos kasvitauti puree yhteen banaaniin, se tehoaa kaikkiin muihinkin. Mokaajan logiikka ei oikein aukea. Uskooko hän banaanin hedelmän kasvavan pituutta, kun on leikannut kärjen auki tuolla lailla? Oliko mielikuva banaanikasvista pitkä, keltainen putki, josta pätkitään itselle banaaneja? :D

      Lainaa

    7. Puhpallura 14.5.2019 7:52
      Tulos: +140 (150 ääntä)
      Banaanikuva on huonekasviryhmästä. Pinterest on iskenyt ja eräs kasveista innostunut, oli uskonut, että tuosta banaanista kasvaa puu. Moni kasvi kasvaakin mukulasta/hedelmästä, että ymmärrettävä moka. Hyvät naurut saatiin ja mokaajakin oli ihanan itseironinen ja nauroi itselleen myös, kun tajusi, että muiden kauniit banaanipuut ovat erikseen tilatuista siemenistä tai taimista.

      Lainaa

    8. Tulos: +86 (96 ääntä)
      Kyllä on kirjassa tuo naru nyt vähän huonossa paikassa.

      Lainaa

    9. Järkevää 14.5.2019 10:17
      Tulos: +67 (71 ääntä)
      Topitii: Ajattelit varmaan panamantautia, joka oli pyyhkiä yhden banaanilajikkeen maailmankartalta, mutta periaatteessa tauti voi olla mikä vaan, kunhan se leviää banaanista toiseen ja tuhoaa ne. Koska banaanit on jalostettu siemenettömiksi ja niitä lisätään jakamalla eli kloonaamalla, ne ovat geneettisesti jotakuinkin [...]
      Tämän takiahan 60-luvulla meillä oli vielä ihan eri banaanilajike, joka oli kuulemma paljon parempi ja kestävämpi kuin tämä nykyinen, mutta se tuhoutui kokonaan juurikin tuon Panamantaudin kynsissä.

      Lainaa

    10. yli opisto hörhö 14.5.2019 10:52
      Tulos: +121 (137 ääntä)
      Voisi kokeilla pistää makkara sojottamaan pystyssä multaan, jos kasvaisi makkarapuu.

      Lainaa

    11. Tulos: +31 (43 ääntä)
      Sillä lailla. Ja seuraavaksi ei muuta kuin lenkkimakkara kukkaruukkuun pystyyn ja jänskättämäänettä kasvaako siitä makkarapuu.

      Lainaa

    12. Tulos: -21 (49 ääntä)
      Puhpallura: Banaanikuva on huonekasviryhmästä. Pinterest on iskenyt ja eräs kasveista innostunut, oli uskonut, että tuosta banaanista kasvaa puu. Moni kasvi kasvaakin mukulasta/hedelmästä, että ymmärrettävä moka. Hyvät naurut saatiin ja mokaajakin oli ihanan itseironinen ja nauroi itselleen myös, kun tajusi, että muiden kauniit banaanipuut ovat erikseen tilatuista siemenistä tai taimista.
      Sekin on outoa että jotkut kuvittevat jonkun banaanipuun olemassa olosta.Banaani on ruohokasvi ja sen tuottamat banaanit kuuluvat marjojen heimoon.

      Lainaa

    13. Tulos: +80 (84 ääntä)
      Näyttää siltä, kun banaani olis tökätty pystyyn ruukulliseen mämmiä.

      Lainaa

    14. Tietäjätär 14.5.2019 16:30
      Tulos: +31 (35 ääntä)
      Petkele: Ei hajuakaan kuinka banaaneja kasvatetaan, mutta vähiten varmaankin tökkäämällä ne väärinpäin multaan.
      Nykybanaanit ovat jalostettuja ns. kloonibanaaneja, aidoissa banaaneissa on siemenet, joiden toimintatavat tiedetään. Eli tavallinen banaani kasvaa banaaninsiemenistä, joita tuo hedelmä on täynnä (kuva). https://bit.ly/2Hhsgeq

      Lainaa

    15. Tulos: +37 (47 ääntä)
      Kilokalori: Niin no, ananaksenhan saa kasvattamaan juuria siitä tupsusta tuolla tökkää-märkään-multaan-metodilla… Ja onhan siellä banaanin sisällä siemenen aihioita, jos tarkkaan katsoo… Mutta ei, ei se banaani kyllä noin kasva. En olis poliisina huolissani nuorisolaisten kotikasvatteluista.
      Ei saa. Ananaksen kasvattaminen on hitonmoinen duuni. Tai itseasiassa se vaatii aikaa. Lehvä pitää repiä irti eikä leikata ja sitä pitää juurruttaa vedessä n. kolme viikkoa ja vesi pitää vaihtaa joka päivä. sitten vasta laittaa multaan jos nyt juuria tulee edes esiin. Mulla on onnistunut 1 viidestä.

      Lainaa

    16. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Järkevää: Tämän takiahan 60-luvulla meillä oli vielä ihan eri banaanilajike, joka oli kuulemma paljon parempi ja kestävämpi kuin tämä nykyinen, mutta se tuhoutui kokonaan juurikin tuon Panamantaudin kynsissä.
      Netin mukaan Gros Michel (kys. banaanilajike) joutui "vain" sukupuuton partaalle mutta säilyi Keski-Amerikan ei-infektoituneissa osissa sekä joillakin saarilla, jonne panamantauti ei levinnyt. Näemmä ne eivät ole palanneet levikkiin, koska Cavendish on vallannut markkinat, ja jos ne palaisivat, panamantauti varmaan pyyhkisi ne äkkiä toisen kerran. Kummankin lajikkeen geenejä pyritään muuntelemaan entistä vastustuskykyisemmiksi, mutta näemmä Gros Michelistä ei vain saa panamantaudinkestävää (Wikipedian mukaan).

      Lainaa

    17. fruttidinightmare 15.5.2019 3:16
      Tulos: 0 (10 ääntä)
      Huorittelu mainittu... melkein...

      Lainaa

    18. Tulos: +34 (44 ääntä)
      Joo: Sekin on outoa että jotkut kuvittevat jonkun banaanipuun olemassa olosta.Banaani on ruohokasvi ja sen tuottamat banaanit kuuluvat marjojen heimoon.
      Hieman saivartelua. Huonekasviharrastajat sanoo monia kookkaita kasveja puiksi. Samoin viherkasveja kukiksi. Toki kaikki vähänkin enemmän harrastavat tuntevat kasvinsa. Silti sanovat kaikkia kasveja kukiksi. Koska puhekieli on ystävällisempää kuin pilkunnussinta.

      Lainaa

    19. Tulos: -23 (39 ääntä)
      Petkele: Ei hajuakaan kuinka banaaneja kasvatetaan, mutta vähiten varmaankin tökkäämällä ne väärinpäin multaan.
      Perus cityvihreän logiikalla tässä banaanipuuta kasvatellaan.

      Lainaa

    20. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Miksi aloittaja morkkasi noita omia piirakoita? :( hyvännäkösiä ja varmasti makusia piirakoita. Varsinkin, jos teki ekaa kertaa erilaisella reseptillä. Söisin. :)

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirja, banaanit, kuva, karjalanpiirakat, banaanipuu, nuorat, kirjan kansi