Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Valistusviikot

  Keskustelu nelivuotiaan kanssa on on aavistuksen vähemmän kiusallinen kuin 12-vuotiaan kanssa.
  Suurenna näkymä
  Valistusviikot

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -1646 (1878 ääntä)
   Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.

   Lainaa

  2. Tulos: +251 (273 ääntä)
   Mä panin toissavuonna kerran. Ja sen jälkeen on ollu vähän hiljaisempaa.. imuroinko usein sohvan takaa - no en!

   Lainaa

  3. Tulos: +215 (239 ääntä)
   Saisikohan sitä enemmän, jos imuroisi enemmän?

   Lainaa

  4. Tulos: +239 (335 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   Oot aika hyvä trolli. Melkeen menin lankaan.

   Lainaa

  5. Tulos: -403 (483 ääntä)
   Kannustetaanko tässä lasta irtosuhteisiin?

   Lainaa

  6. Tulos: +559 (637 ääntä)
   Ninni: Kannustetaanko tässä lasta irtosuhteisiin?
   Voihan sitä kumia käyttää myös vakisuhteessa. Ja mitä pahaa irtosuhteissa on? Varsinkin, jos osaa huolehtia ehkäisystä.

   Lainaa

  7. Tulos: +464 (486 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   No, tuosta voi olla toistakin mieltä: tietämättömyys altistaa lapset seksuaaliselle hyväksikäytölle. 12-vuotiailla on jo kuukautisetkin. Ellei tuohon mennessä ole seksistä ja ehkäisystä kuullut tarkoituksella, niin vähintään vahingossa.

   Lainaa

  8. Näintäämenee 30.4.2019 6:01
   Tulos: +327 (349 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   Kerro se opetussuunnitelman ja biologian kirjojen tekijöille. Kuulunee 5. luokan opetussuunnitelmaan.

   Lainaa

  9. Lahtivalas 30.4.2019 7:30
   Tulos: +133 (195 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   Yllättyisit, miten iso osa nuorista kokeilee seksiä jo 12-vuotiaina.

   Lainaa

  10. Tulos: +153 (165 ääntä)
   Ninni: Kannustetaanko tässä lasta irtosuhteisiin?
   Kyllä. Ymmärsit oikein.

   Lainaa

  11. Kilokalori 30.4.2019 8:55
   Tulos: +281 (299 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   Kenenkään lapsia ei kyllä taatusti huostaanoteta siksi, että 12-vuotias löytää kortsun kääreen. Tai siksi, että eronneella äidillä on avioliiton ulkopuolista seksielämää. Pera tulisit vaan sinäkin nykyaikaan sieltä 1950-luvulta.

   Lainaa

  12. Tulos: -56 (148 ääntä)
   Siis eihän nelivuotiaan kanssa ole asiasta mitään keskusteltavaa edes. Se on roska, voit viedä roskikseen. That's it! Mut jos harrastaa seksiä sohvalla ja aivan varmasti tietää, että taloudessa on lapsia tai ylipäätään muitakin ihmisiä sekä on vielä itse ohjeistanut siivoamaan myös sohvan alta niin miten ei pysty huolehtimaan ettei sitä kortsupakettia vahingossakaan löydetä? Kun kyseessä ei ollut edes mikään seuraavan päivän vahinkolöytö vaan ilmeisesti useampi kuukausi aikaa ollut korjata talteen...

   Lainaa

  13. EsaVeskinen 30.4.2019 9:13
   Tulos: +28 (42 ääntä)
   Maijalla KVG, eli maailman helpoin tehtävä ja senkin voi pilata väärillä hakusanoilla.

   Lainaa

  14. Tulos: +167 (185 ääntä)
   Ninni: Kannustetaanko tässä lasta irtosuhteisiin?
   Minä en kyllä hyväksy, lapsen tulisi löytää vakipartneri heti tutin jälkeen.

   Lainaa

  15. Tulos: +96 (98 ääntä)
   Nöf: No, tuosta voi olla toistakin mieltä: tietämättömyys altistaa lapset seksuaaliselle hyväksikäytölle. 12-vuotiailla on jo kuukautisetkin. Ellei tuohon mennessä ole seksistä ja ehkäisystä kuullut tarkoituksella, niin vähintään vahingossa.
   Nää asiathan opetetaan jo vitosella muutenki. :D

   Lainaa

  16. Tulos: +67 (91 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   Että kukkahattusetiäkin olemassa.

   Lainaa

  17. Tuleva veronmaksaja 30.4.2019 11:03
   Tulos: +152 (166 ääntä)
   Pitäisikö äidin olla hissukseen, ja teeskennellä, ettei tiedä mikä kondomi on? Vaikuttaapa tosi järkevältä vaihtoehdolta. Avoimuus on perheen sisällä erittäin jees asia. Ei Sanna kuitenkaan yksityiskohtia jakanut.

   Lainaa

  18. Tulos: +54 (70 ääntä)
   Ninni: Kannustetaanko tässä lasta irtosuhteisiin?
   Ei tarvitse, on olemassa sanonta luonnosta ja tikanpoikien päätymisestä puuhun. Kyllä ne sinne kiipeävät joka tapauksessa, eroa on lähinnä siinä kuinka pahalla rytinällä tulevat taas alas jos kiipeäminen ei sujukaan ihan niin kuin piti. Edes aikoina jolloin avionrikkojat istutettiin häpeäpaaluun ja esiaviollista seksiä harrastaneen naisen kunnia oli iäksi mennyttä, avioliiton ulkopuolista seksiä harrastettiin silti -kondomeista vaikeneminen tuskin noin voimakasta viettiä vastaan voi paljon mitään.

   Lainaa

  19. yli opisto hörhö 30.4.2019 11:18
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   Seksivalistus taitaa alkaa siinä 11-vuotiaana peruskoulussa. Tämä nimenomaan on se syy minkä takia on niin paljon huostaanottoja! Not.

   Lainaa

  20. Tulos: -40 (86 ääntä)
   Vaikka lasten kavereiden silmissä on cool, niin kaikkea ei tarvitse jakaa somessa.

   Lainaa

  21. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ninni: Kannustetaanko tässä lasta irtosuhteisiin?
   Eikös tämä ollut vain viittaus aiemmin julkaistuun partio-kondomi-hälinään?

   Lainaa

  22. Tulos: -10 (10 ääntä)
   https://www.feissarimokat.com/2015/07/kondomit-on-kiellettava/

   Lainaa

  23. Tulos: +70 (74 ääntä)
   Kortsuista tuli mieleen: Muistan kun olin joskus vaahtosammuttimen kokoisena isäni kanssa huoltoaseman kassalla ja huomasin kondomipaketteja siinä kassatiskin reunalla. En tietenkään vielä tiennyt että mitä ne ovat, mutta paketit näyttivät houkuttelevan komeilta: - Isi mitä nuo on? - ...öööö, ne on tuota... höööö, purkkaa. - JOO OSTETAAN! - No ei me nyt osteta purkkaa, hys hys, oles nyt... - OSTETAAN TUOTA PURKKAA ISI JOOKO! Harmitti pitkän aikaa kun isä ei ostanut minulle purkkaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +18 (32 ääntä)
   : Siis eihän nelivuotiaan kanssa ole asiasta mitään keskusteltavaa edes. Se on roska, voit viedä roskikseen. That’s it! Mut jos harrastaa seksiä sohvalla ja aivan varmasti tietää, että taloudessa on lapsia tai ylipäätään muitakin ihmisiä sekä on vielä itse ohjeistanut siivoamaan myös sohvan alta niin miten ei pysty [...]
   Sulla taisi mennä koko päivityksen pointti ohi. Luepa uudestaan, ei ollut se perheen aikuinen sohvalla seksiä harrastanut ja kondomipakkauksen sohvan alle unohtanut.

   Lainaa

  25. Tulos: -83 (97 ääntä)
   Irene: Että kukkahattusetiäkin olemassa.
   Oletitko juuri sukupuoleni? Tätä samaa paskaa tulee vastaan joka puolella, siitä ei pääse missään eroon. Vaihdoin nimenikin Pellervoksi, joka on huomattavasti sukupuolettomampi, kuin vanha nimi, mutta lempinimi jäi silti elämään. Opetelkaa jo, että sukupuolten binäärisyys on vanhentunut käsite.

   Lainaa

  26. Tulos: +72 (86 ääntä)
   Pera: Oletitko juuri sukupuoleni? Tätä samaa paskaa tulee vastaan joka puolella, siitä ei pääse missään eroon. Vaihdoin nimenikin Pellervoksi, joka on huomattavasti sukupuolettomampi, kuin vanha nimi, mutta lempinimi jäi silti elämään. Opetelkaa jo, että sukupuolten binäärisyys on vanhentunut käsite.
   *haukotus* Vieläkö tätä samaa jaksetaan jauhaa? Jos haluat trollata niin keksi edes jotain uutta.

   Lainaa

  27. Tulos: -30 (56 ääntä)
   Pera: Ja tämän takia ei tarvi ihmetellä miksi meillä on niin paljon huostaanottoja, Ei 12-vuotiaan tarvi löytää jotain kortsupakettaja tai tietää äitinsä seksielämästä.
   Muistaakseni suomalaiset menettävät (tai ovat menettäneet) neitsyytensä keskimäärin 14 vuoden iässä kyselyiden mukaan. Keskihajonnan perusteella se tarkoittaa, että on roima määrä 13- ja 12-vuotiaita, jotka ovat saaneet ainakin kerran. Toivottavasti saavat tietää kondomeista siihen ikään mennessä, nimittäin pojan ensimmäinen siemensyöksy voi tulla jo 10 vuoden iässä, ja tytön ensimmäiset kuukautiset sitä aiemminkin.

   Lainaa

  28. Tulos: -20 (66 ääntä)
   Vaikka täällä nyt jostain syystä puolustellaankin 12-vuotiaiden seksin harrastamista niin kyllä itselleni ainakin jäi traumat kun löysin tuon ikäisenä käytetyn kondomin vanhempieni makuuhuoneesta. Vanhemillani oli ehkäisyvälineenä kondomi- ja se oli enemmän tietoa kuin olisin halunnut sen ikäisenä tietää. Ne käytetyt kortsut voi nimittäin siivota pois - näin ei löydä itseään kiusallisista tilanteista.

   Lainaa

  29. Tulos: +59 (79 ääntä)
   Hihi: Muistaakseni suomalaiset menettävät (tai ovat menettäneet) neitsyytensä keskimäärin 14 vuoden iässä kyselyiden mukaan. Keskihajonnan perusteella se tarkoittaa, että on roima määrä 13- ja 12-vuotiaita, jotka ovat saaneet ainakin kerran. Toivottavasti saavat tietää kondoⅿeista siihen ikään mennessä, nimittäin pojan [...]
   No eivät kyllä varmasti ole :D 16-17 on lähempänä totuutta

   Lainaa

  30. Tulos: -37 (51 ääntä)
   Punkero: No eivät kyllä varmasti ole 16-17 on lähempänä totuutta
   Omista ystävistäni ainakin 5 menetti neitsyytensä siinä 14 vuotiaana. Itse olin ennemminkin poikkeus kun odotin 16 ikävuoteen asti. Ja silloin 16 vuotiaana ensimmäinen poikaystäväni ei ollut enää neitsyt, vaikka oli itseäni nuorempi. Hänkin oli nimittäin menettänyt neitsyytensä 14 vuotiaana, ja hänen ensimmäinen kumppaninsa oli tuolloin vasta 13!

   Lainaa

  31. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Punkero: No eivät kyllä varmasti ole 16-17 on lähempänä totuutta
   Tätähän on ihan tutkittukin, että yläasteella 90 % on jo harrastanut seksiä, mutta kun asiaa kysyy lukioikäisiltä, onkin yli puolet vielä neitsyitä :D kai asia jotenkin hävettää nuorempia ja siksi kyselyissä valehdellaan. Meidän luokalla oli vain yksi 12-vuotias joka oli harrastanut seksiä ja hänkin oli hyväksikäytön uhri - asia jonka tajusin vasta myöhemmin. Nykyään on päihdeongelmainen aikuinen :/

   Lainaa

  32. Tulos: -5 (51 ääntä)
   Hihi: Muistaakseni suomalaiset menettävät (tai ovat menettäneet) neitsyytensä keskimäärin 14 vuoden iässä kyselyiden mukaan. Keskihajonnan perusteella se tarkoittaa, että on roima määrä 13- ja 12-vuotiaita, jotka ovat saaneet ainakin kerran. Toivottavasti saavat tietää kondoⅿeista siihen ikään mennessä, nimittäin pojan [...]
   Montako teiniä sinulla on kotona Minulla on 2. Ja ei, kuukautisten alkaminen alle 10-vuotiaana ei todellakaan ole mitenkään tavanomaista, vaan poikkeuksellisen aikaista ja aivan kauhea riesa sille lapselle! Meidän suvussa poikien ensimmäinen siemensyöksy on heti 10 ikävuoden jälkeen, tyttöjen kuukautiset alkavat 15-18-vuotiaana. "Neitsyyden menetys" kuulostaa fundamentalistisen alkukirkon paatokselta, tarkoittanet seksuaalisia kokeiluja toisen nuoren kanssa? Omasta ja ystävieni puolesta voin sanoa, että meillä aloitusaika vaihteli 17 ja 21 vuosien välillä, 14-vuotiaina suurin osa teineistä on kokemattomia ja viattomia lapsia.

   Lainaa

  33. Tulos: +52 (54 ääntä)
   ……: Tätähän on ihan tutkittukin, että yläasteella 90 % on jo harrastanut seksiä, mutta kun asiaa kysyy lukioikäisiltä, onkin yli puolet vielä neitsyitä kai asia jotenkin hävettää nuorempia ja siksi kyselyissä valehdellaan. Meidän luokalla oli vain yksi 12-vuotias joka oli harrastanut seksiä ja hänkin oli hyväksikäytön [...]
   Tämä selittyy ihan vaan sillä että amislaisista seksiä on harrastanut 130%.

   Lainaa

  34. Tulos: -3 (35 ääntä)
   Ruma Elsa: Montako teiniä sinulla on kotona Minulla on 2. Ja ei, kuukautisten alkaminen alle 10-vuotiaana ei todellakaan ole mitenkään tavanomaista, vaan poikkeuksellisen aikaista ja aivan kauhea riesa sille lapselle! Meidän suvussa poikien ensimmäinen siemensyöksy on heti 10 ikävuoden jälkeen, tyttöjen kuukautiset alkavat [...]
   Nyt puhut jo silkkaa palturia, tai sitten olet jo sen ikäinen, että teiniaikojen vuodet ovat jo vähän hämärämmässä muistissa! Alle 10 vuotiaana alkaneet kuukautiset ovat kyllä erittäin harvinaisia, mutta... Jos kuukautiset EIVÄT ole alkaneet 16 ikävuoteen mennessä, on kyseessä todennäköisesti kehityksellinen häiriö, tai jotain muuta, mitä olisi syytä ihmetellä lääkärin kanssa! https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/ Poikien siemensyöksyt alkavat suunnilleen samassa iässä, mutta haitari on suppeampi, sijoittuen siihen 12-14 ikävuoteen. https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/ Ja jos teidän piireissä paneminen aloitettiin vasta, ja todellakin tarkoitan vasta 17-21 vuotiaana, se ei tarkoita, että kaikilla muillakin on mennyt niin pitkään. Seura tekee kaltaisekseen ja sitä rataa... Joten jos kaveriporukasta tiedetään jonkun harrastaneen seksiä, muut yrittävät seurata perässä. Ja vastapainoksi, jos kukaan kavereista ei ainakaan myönnä menettäneensä neitsyyttään, pidättäytyvät muutkin siitä touhusta vähän pidempään. Muistan hyvin oman ylä-aste aikani, jolloin oli oikeastaan jopa melko helppo erotella, mitkä kaveriporukat olivat jo ehtineet touhuilemaan, ja ketkä olivat vielä niitä lapsia samassa ikähaarukassa. Omassa kaveriporukassa olin se myöhäisin tapaus, mutta tiedän monia saman ikäisiä, jotka aloittivat vasta vuoden tai pari myöhemmin. Mutta neitsyyden menetys ennen rippikouluikää ei ole millään tavalla poikkeavaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Ruma Elsa: Montako teiniä sinulla on kotona Minulla on 2. Ja ei, kuukautisten alkaminen alle 10-vuotiaana ei todellakaan ole mitenkään tavanomaista, vaan poikkeuksellisen aikaista ja aivan kauhea riesa sille lapselle! Meidän suvussa poikien ensimmäinen siemensyöksy on heti 10 ikävuoden jälkeen, tyttöjen kuukautiset alkavat [...]
   Kuvittelenko vain, vai onko Ruman Elsan trollaustaso laskenut kuin lehmän häntä?

   Lainaa

  36. ihmiskunta 2.5.2019 12:21
   Tulos: +3 (19 ääntä)
   …..: Vaikka täällä nyt jostain syystä puolustellaankin 12-vuotiaiden seksin harrastamista niin kyllä itselleni ainakin jäi traumat kun löysin tuon ikäisenä käytetyn kondoⅿin vanhempieni makuuhuoneesta. Vanhemillani oli ehkäisyvälineenä kondoⅿi- ja se oli enemmän tietoa kuin olisin halunnut sen ikäisenä tietää. Ne käytetyt [...]
   Jos sulle on jäänyt traumat kondomin löytämisestä, et voi kuin olla kiitollinen siitä kuinka pumpulissa sut on onnistuttu kasvattaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: sarjakuva, biologia, valistus, lapset, opettaja, koulu, nuoret