Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Mitä tänään syötäisiin?

  Suurenna näkymä

  60 kommenttia

  1. Mango kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +730 (752 ääntä)

   Kiinnostas kyllä mitä Mika kokkaa

     Lainaa

  2. hah kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +938 (970 ääntä)

   Pisteet marsuryhmälle siitä ettei lähteneet noin lapselliseen provoon.

     Lainaa

  3. Tylsimys kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +332 (348 ääntä)

   Jäbä duunaa lanttukukkoa. Outo jäbä jos laittaa siihen sipulia.

     Lainaa

  4. Ninni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +386 (392 ääntä)

   Ymmärsinkö nyt oikein että Mika yrittää tehdä hirvi/lanttukukkoa?

     Lainaa

  5. Napael kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +464 (518 ääntä)

   En tiedä kasvissyönnin historiallisista juurista, mutta nykyään suurin osa kasvissyöjistä varmaan ajattelee enemmän tuotantoeläinten oloja sekä ruuan hiilijalanjälkeä. Empatia jumalan luomuksia kohtaan ja maailman varjelu pikkuteoilla luulisi olevan Jeesuksenkin mieleen.

     Lainaa

  6. P kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -191 (297 ääntä)

   Sitten kun kaikki on maidottomia kasvissyöjiä tapetaanko sika ja lehmä sukupuuttoon?

     Lainaa

  7. Mömömömö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +342 (346 ääntä)

   Mika kertaus kieli oppi mitään olisiko

     Lainaa

  8. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +158 (188 ääntä)

   P:
   Sitten kun kaikki on maidottomia kasvissyöjiä tapetaanko sika ja lehmä sukupuuttoon?

   Yhtä hyvä argumentti kuin että “tapetaanko sitten kaikki olemassaolevat rotukoiranpennut saman tien häh” puhuessa jonkun mopsin sairauksista

   Joku tuotantolehmä nyt ei ole koskaam sellaisenaan luonnossa esiintynytkään, vaan se on aika pitlän jalostuksen tulos.

     Lainaa

  9. Pipin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +211 (211 ääntä)

   Mika tuntuu tietävän hakemansa reseptin paremmin kuin muut ryhmäläiset. Kirjoitusasulla voi olla vaikutusta siihen.

     Lainaa

  10. Günt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -29 (69 ääntä)

   P:
   Sitten kun kaikki on maidottomia kasvissyöjiä tapetaanko sika ja lehmä sukupuuttoon?

   Kyllä. Loppuu se ilmastonmuutos! …ja ilmastonmuutosahdistus.

     Lainaa

  11. Daigadaiga kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +184 (192 ääntä)

   Itse en ymmärrä tuota valitusta, kun yritykset lanseeraa kasvistuotteita. Kysyntä lisää tarjontaa, niin se vain menee. Kasvissyönnissä liikkuu nykyään rahaa, joten sitä markkinaa hyödynnetään kasvavissa määrin. Yrityksen tavoite on tehdä voittoa.

   That’s all, folks.

     Lainaa

  12. Pirjo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (55 ääntä)

   Napael:
   En tiedä kasvissyönnin historiallisista juurista, mutta nykyään suurin osa kasvissyöjistä varmaan ajattelee enemmän tuotantoeläinten oloja sekä ruuan hiilijalanjälkeä. Empatia jumalan luomuksia kohtaan ja maailman varjelu pikkuteoilla luulisi olevan Jeesuksenkin mieleen.

   Jeesushan syötti koko kylälle kalaa.

     Lainaa

  13. Nimeni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +228 (242 ääntä)

   “Aina ne kasvissyöjät tulee tuputtamaan omaa ideologiaansa meille muille nyyh”
   Niinpä niin.

     Lainaa

  14. Silinterihattu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +145 (147 ääntä)

   Mika kirjottaa samalla tavalla kun ne myyjät ebayssa ja wishissä.

     Lainaa

  15. limpdickinson kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +106 (106 ääntä)

   Kyllä ne muut aineet nyt kannattaisi jättää välistä.

     Lainaa

  16. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -29 (63 ääntä)

   Johannalla on tuo kristinuskon kolmijako vähän hakusessa, vaikka kovasti ja kovaan ääneen fanittaa. Isä, poika, pyhä henki. Jesse-poika ei ole se kristittyjen Jumala.

     Lainaa

  17. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +225 (271 ääntä)

   Huvittavaa myös, että raamattu selvästi kieltää monen lihan ja valmisteen syömistä; siellä on lueteltu nilviäisiä (=katkaravut, ravut) ja lintuja ja ties mitä, mitä ei saa syödä. Veriletut. Maitoa ei saa sotkea lihan kanssa. Eli esim. katkarapu-aurajuusto-kinkkupizzaa ei kenenkään kristityn pitäisi syödä. Ketään uskovaista ei näytä kiinnostavan noudattaa ihan selviä kirjoitettuja raamatun ohjeita, mutta kasvissyöjää kyllä voi raamatulla lyödä.

   Lisäksi LUULEN, että jos Jesse näkisi miten kohtelemme eläimiä lihatehtaissa ja mitä lihantuotanto on tehnyt tälle planeetalle, hän saattaisi sanoa opetuslapsilleen jotain asiasta. Vaikutti suht myötätuntoiselta kaverilta.

     Lainaa

  18. WTF kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +54 (58 ääntä)

   Nyt on vedetty Kristitty vouhotus-kortti ihan puskista. I did not expect that.

     Lainaa

  19. NipaMan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -32 (52 ääntä)

   P:
   Sitten kun kaikki on maidottomia kasvissyöjiä tapetaanko sika ja lehmä sukupuuttoon?

   Eikös niitä lehmiä pitäisi sit kai ainakin Intiasta löytyä? Suomessa tuskin kukaan pitäisi lehmää lemmikkinä ja onhan se aika raakaa pitää eläintä lemmikkinä. Siis ihan vaan huvin vuoksi. Siasta en tiedä, tuskin kukaan jää kaipaamaan.

   Mut tuskin tapetaan sukupuuttoon, mut eiköhän ne aika äkkiä häviä kun kukaan ei ole niitä ylläpitämässä. Voi tulla vähän elukanraatoja metsiin ainakin aluksi ja esimerkiksi susilla voi olla helppoja saaliita tiedossa.

     Lainaa

  20. Ano kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +68 (74 ääntä)

   Perussa on perinteinen ruoka cuy, mikä on paistettua marsua.

     Lainaa

  21. U kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -23 (39 ääntä)

   Mömömömö:
   Mika kertaus kieli oppi mitään olisiko

   Onko suomalaiset “tapettu sukupuuttoon”, kun määrä laskee?

     Lainaa

  22. Sekasyöjäkin voi pyrkiä tekemään parempia valintoja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +77 (83 ääntä)

   P:
   Sitten kun kaikki on maidottomia kasvissyöjiä tapetaanko sika ja lehmä sukupuuttoon?

   Käytän tämän aasinsillan ihan vaan kertoakseni että opin hiljattain, että alunperin nautaa ei laisinkaan kesytetty lihan tai maidon takia, vaan lannan. Maanviljely vaatii ravinteita, ja lehmänlannassa niitä on. Joten ainakin lehmiä tarvittaisiin jatkossakin, ei vaan yhtä ilmaston kannalta tuhoisissa määrin, eikä niitä tarvitsisi kohdella kaltoin tehokkuuden nimissä.

     Lainaa

  23. Tutuuttuut kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (71 ääntä)

   Kilokalori:
   Johannalla on tuo kristinuskon kolmijako vähän hakusessa, vaikka kovasti ja kovaan ääneen fanittaa. Isä, poika, pyhä henki. Jesse-poika ei ole se kristittyjen Jumala.

   Onhan. Hän on se Poika. Mitähän sinäkin olet touhunnut kun moinen on livahtanut ohi?
   Nämä kolme ovat yksi, niin tyhmältä kuin väite kuulostaakin, mutta uskonnothan ovat typeryksille.

     Lainaa

  24. Kummallista kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (21 ääntä)

   Mikalle voisi antaa läskisoosin teko-ohjeet. Maistuu paremmin perunamuusin kuin lanttujen kanssa.
   Johannasta taas näkee hyvin, että kun faktat loppuu, niin jatketaan uskon asioilla.

     Lainaa

  25. Muumi-o kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (69 ääntä)

   Kilokalori:
   Huvittavaa myös, että raamattu selvästi kieltää monen lihan ja valmisteen syömistä; siellä on lueteltu nilviäisiä (=katkaravut, ravut) ja lintuja ja ties mitä, mitä ei saa syödä. Veriletut. Maitoa ei saa sotkea lihan kanssa. Eli esim. katkarapu-aurajuusto-kinkkupizzaa ei kenenkään kristityn pitäisi syödä. Ketään [...]

   Ja taas ei tiedetä mistä puhutaan. Johanna on hiton ärsyttävä lihatuputtaja ja hihhuloi (verbi :P), mutta hän puhuu siitä kun muistaakseni Paavali sai ilmestyksen ja opetti että _kristitty_ voi syödä kaikkea ja mikään ei oo kiellettyä, paitsi se veri tais olla. Eli kumoutui nuo mainitsemasi Vanhan Testamentin säädökset. Ihmiset tuntuu muutenkin aina unohtavan että VT:n ohjeet on juutalaisille ja osa VT:a on osa heidän pyhiä kirjoituksiaan. Siis tuohan on ihan nykyäänkin heidän kosher-ruokavaliossaan käytössä, ettei lihaa ja maitoa saa sekoittaa. The more you know!

     Lainaa

  26. Muumi-o kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (57 ääntä)

   Kilokalori:
   Johannalla on tuo kristinuskon kolmijako vähän hakusessa, vaikka kovasti ja kovaan ääneen fanittaa. Isä, poika, pyhä henki. Jesse-poika ei ole se kristittyjen Jumala.

   Sulla se taitaa olla hakusessa? :D Isä, poika ja pyhä henki muodostavat _Jumalan_ kolminaisuuden.

     Lainaa

  27. Sorppis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (32 ääntä)

   Mika kirjottaa samalla tavalla kuin oma isäni :D

     Lainaa

  28. Sori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +53 (57 ääntä)

   Kilokalori:
   Huvittavaa myös, että raamattu selvästi kieltää monen lihan ja valmisteen syömistä; siellä on lueteltu nilviäisiä (=katkaravut, ravut) ja lintuja ja ties mitä, mitä ei saa syödä. Veriletut. Maitoa ei saa sotkea lihan kanssa. Eli esim. katkarapu-aurajuusto-kinkkupizzaa ei kenenkään kristityn pitäisi syödä. Ketään [...]

   Muuten hyvä kommentti, mutta pakko niuhottaa, että ravut eivät ole nilviäisiä vaan äyriäisiä. Nilviäisiä ovat esim. etanat, simpukat ja mustekalat.

     Lainaa

  29. Juomari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +50 (52 ääntä)

   Apetit? Ei ole jumalan suunnitelma tämmöinen.

     Lainaa

  30. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +48 (58 ääntä)

   P:
   Sitten kun kaikki on maidottomia kasvissyöjiä tapetaanko sika ja lehmä sukupuuttoon?

   Suomen tuotantoeläimet tapetaan sukupuuttoon joka tilalta monta kertaa vuodessa jo nyt. Kanaloista menee läpi viitisen kierrosta uusia broilereita vuodessa teurastamolle, kana en montaa viikkoa elä ennen teurastusta. Sikalastakin menee vuodessa kaksi erää eläimiä, lihasiat elävät vain noin 6kk. Tilat usein pestään tuossa välissä, kun kaikki eläimet viedään kerralla teuraaksi yhdeltä tilalta

   Jos sitä seuraavaa erää ei laitettaisi tulemaan eli munia teollisesti haudottaisi tai emoeläintä pakkosiemennettäisi, niin sitä seuraavaa erää ei vaan syntyisi. Viimeinen erä menisi teuraaksi kuten nykyisinkin.

     Lainaa

  31. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -44 (66 ääntä)

   Napael:
   En tiedä kasvissyönnin historiallisista juurista, mutta nykyään suurin osa kasvissyöjistä varmaan ajattelee enemmän tuotantoeläinten oloja sekä ruuan hiilijalanjälkeä. Empatia jumalan luomuksia kohtaan ja maailman varjelu pikkuteoilla luulisi olevan Jeesuksenkin mieleen.

   Ruualla leikkimistä. Disneysukupolvi inhimillistää eläimet ja syömishäiriöiset tanhuaa lautasen ympärillä päivästä toiseen. Ilmastonkin luulevat pelastavansa, vaikka fokus tulisi olla teollisuudessa ja vihreän talouskasvun tutkimuksessa.

     Lainaa

  32. Ajattelija kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (35 ääntä)

   Eikö paras pelastus maapallolle olis jos ihminen täältä hävitettäis? Onhan täältä jo dinosauruksetki aikanaa hävinny ja muuta tullu tilalle. Samanlaine nollaus taas käynnis. Mitä sitä suotta surra muutamaa tuhatta vuotta miljoonien vuosien janalla.

     Lainaa

  33. -x-x- kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (43 ääntä)

   Sen verran ymmärsin, että Mika tarvitsee lanttuspesialistia.

     Lainaa

  34. Jeesus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (26 ääntä)

   Napael:
   En tiedä kasvissyönnin historiallisista juurista, mutta nykyään suurin osa kasvissyöjistä varmaan ajattelee enemmän tuotantoeläinten oloja sekä ruuan hiilijalanjälkeä. Empatia jumalan luomuksia kohtaan ja maailman varjelu pikkuteoilla luulisi olevan Jeesuksenkin mieleen.

   Ei ole. Syökää mitä lystäätte, kun kumminkin kuolette. Tuomiopäivä tulee ja nykymeinigillä siihen päästään vain aikataulua edellä.

     Lainaa

  35. trägäm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (16 ääntä)

   en ole maistanut, mutta lukenut että marsut maistuu sialihalle.

     Lainaa

  36. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +17 (19 ääntä)

   Marsuja syödään paljon aasiassa. Kuin kasvatetun kanin lihaa, eli herkkua.

     Lainaa

  37. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +37 (39 ääntä)

   P:
   Sitten kun kaikki on maidottomia kasvissyöjiä tapetaanko sika ja lehmä sukupuuttoon?

   Luuleeko joku oikeasti, että karjaa siitettäisiin edelleen miljardeittain, jos kysyntä laskisi olemattomiin? Jos koko ihmiskunta rupeaisi vegaaniseksi, muutos tulisi asteittain eikä yhdessä rytäkässä. Sikojen ja lehmien määrä laskisi niiden kulutuksen ja kysynnän laskiessa. Karjatilat suljettaisiin yksi kerrallaan. Viimeiset kymmenet, sadat tai tuhannet eläimet saisivat varmaan kuolla vanhuuteen. Ja kyllä, jos viimeisiä jäämäkantoja ei ylläpidettäisi ja suojeltaisi huvin ja nostalgian vuoksi, nämä ruoaksi jalostetut eläimet kuolisivat sitten kokonaan pois.

     Lainaa

  38. kaisupuisto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (27 ääntä)

   selvää? Mika ääneen teksti oma lue sait mitä

     Lainaa

  39. kaisupuisto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (24 ääntä)

   Kilokalori:
   Marsuja syödään paljon aasiassa. Kuin kasvatetun kanin lihaa, eli herkkua.

   Eikös niitä Perussa syödä?

     Lainaa

  40. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (28 ääntä)

   Kilokalori:
   Johannalla on tuo kristinuskon kolmijako vähän hakusessa, vaikka kovasti ja kovaan ääneen fanittaa. Isä, poika, pyhä henki. Jesse-poika ei ole se kristittyjen Jumala.

   Kolminaisuusopissa Jumalalla on kolme olemusta: isä, poika ja pyhä henki. Eli
   – isä = Jumala
   – poika = Jumala
   – pyhä henki = Jumala.

   Jotkut kristityt uskovat Jeesuksen olevan Jumalan poika ja siten Hänestä kokonaan erillinen olento. Toiset uskovat Jeesuksen ja Jumalan olevan yksi ja sama.

   Muumi-o: Ja taas ei tiedetä mistä puhutaan. Johanna on hiton ärsyttävä lihatuputtaja ja hihhuloi (verbi :P), mutta hän puhuu siitä kun muistaakseni Paavali sai ilmestyksen ja opetti että _kristitty_ voi syödä kaikkea ja mikään ei oo kiellettyä, paitsi se veri tais olla. Eli kumoutui nuo mainitsemasi Vanhan Testamentin [...]

   Vähän outoa kuitenkin, jos VT:n ohjeet eivät päde, että sieltä poimitaan kuitenkin ainakin luomiskertomus sekä kymmenen käskyä. Kymmenen käskyä ovat vain kymmenen tärkeintä Mooseksen jakamista laeista, joita on iso liuta ja joihin lukeutuvat juuri nämä pikkutarkat säädökset mm. syömisestä, pukeutumisesta ja jopa viljelemisestä.

   Jeesus myös kasvatettiin juutalaiseksi ja oli juutalainen: kävi oppinsa synagogassa ja kunnoitti synagogia vastedeskin, sekä seurasi juutalaisten tapoja ja lakeja. Jos Raamattua lukee pirun lailla, Jeesus nimenomaan sanoo Matt. 5:ssä erikseen, ettei tullut “kumoamaan profeettoja eikä lakia”, ja ettei [vanhoista] laeista häviä “yksikään kirjain, ei pieninkään piirto”. Periaatteessa Jeesus perusti juutalaisen kultin, joka nousi vasta myöhemmin omaksi erilliseksi uskonnokseen.

     Lainaa

  41. ............ kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (4 ääntä)

   Keijo vähän keijoilee.

     Lainaa

  42. aamu-uninen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (18 ääntä)

   NipaMan: Eikös niitä lehmiä pitäisi sit kai ainakin Intiasta löytyä? Suomessa tuskin kukaan pitäisi lehmää lemmikkinä ja onhan se aika raakaa pitää eläintä lemmikkinä. Siis ihan vaan huvin vuoksi. Siasta en tiedä, tuskin kukaan jää kaipaamaan.

   Mut tuskin tapetaan sukupuuttoon, mut eiköhän ne aika äkkiä häviä kun kukaan ei ole [...]

   Raakaa pitää eläintä lemmikkinä? Ihan vaan huvin vuoksi? Siis ELÄINTÄ?! Ei herran tähden! Ihmisiä sitä lemmikkinä pidetään…ei ku miten se meni….Ilmeisesti koirat, kissat, kanit, marsut, linnut, matelijat ym. ei ole eläimiä. Multa on vissiin jääny joku biologian uudistus pahasti väliin. :D

     Lainaa

  43. Parempi vaihtoehto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (34 ääntä)

   Hihi: Luuleeko joku oikeasti, että karjaa siitettäisiin edelleen miljardeittain, jos kysyntä laskisi olemattomiin? Jos koko ihmiskunta rupeaisi vegaaniseksi, muutos tulisi asteittain eikä yhdessä rytäkässä. Sikojen ja lehmien määrä laskisi niiden kulutuksen ja kysynnän laskiessa. Karjatilat suljettaisiin yksi kerrallaan. [...]

   En usko, että lihansyönti katoaa mihinkään, vaikka tulevaisuudessa lihan osuus ruuassa pienenee huomattavasti. Pieni määrä lihaa tai kalaa ruokavaliossa tekee tasapainoisen ruokavalion noudattamisesta huomattavasti yksinkertaisempaa verrattuna puhtaaseen kasvisruokavalioon.

   Sen sijaan, että tehdään jauhelihakastiketta, tehdäänkin kastiketta, jossa on ripaus lihaa ja esimerkiksi linssejä tai papuja. Kenties lihakeitossa onkin lihaa vain mausteena. Ehkä arkiruoka on pelkkää kasvisruokaa. Ehkäpä pihvejä ja muuta kokolihaa syödään vain juhla-aterioilla muutaman kerran vuodessa.

   Minusta merkit ovat aika vahvat, että suurin osa lihaa syövistäkin on alkanut vähentää lihan osuutta ruuassa. Runsaan lihansyönnin puolesta puhuvat enää kiivaimmat fanaatikot.

     Lainaa

  44. geegeedee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   Mango:
   Kiinnostas kyllä mitä Mika kokkaa

   Ei ainakaan mitään laillista. Oletan, että Mikalla on asuntoauto, jolla hurautetaan aavikkolle kokkailemaan aina aika ajoin.

     Lainaa

  45. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (30 ääntä)

   : Ruualla leikkimistä. Disneysukupolvi inhimillistää eläimet ja syömishäiriöiset tanhuaa lautasen ympärillä päivästä toiseen. Ilmastonkin luulevat pelastavansa, vaikka fokus tulisi olla teollisuudessa ja vihreän talouskasvun tutkimuksessa.

   Ilmaston kannalta suurin yksittäinen muutos, jonka yksilö voi tehdä, on kasvissyöntiin siirtyminen. Kyllähän energiateollisuus peittoaa ilmastovaikutuksissa eläintuotannon mennen tullen, mutta globaalin teollisuuden muuttuminen vie aikaa eikä ole kenenkään tietyn henkilön käsissä.

   Eläintuotantoon liittyy muitakin ympäristötekijöitä kuin ilmastollisia, esim. että maailman karja kuluttaa suurimman osan kaikista kerätyistä sadoista sekä kaikesta käyttövedestä, ja lisäksi se vie paljon maa-alaa etenkin kun mukaan lasketaan ruoka, jota viljellään pelkästään eläimille.

   Disney-animaatioleffoja on esitetty jo 40-luvulta alkaen. Bambikin tuli teattereihin ensimmäistä kertaa silloin eikä vasta kasarilla. Turhaan niitä syytät kasvavasta vastuuntunnosta. :D

     Lainaa

  46. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (27 ääntä)

   Tuskinpa lehmät ja siat sukupuuttoon kuolisivat; niistä tulisi harvinaisuuksia joten niitä pidettäisiin Eläinsuojelukeskus Tuulispää (ne suojelevat satunnaisesti hukattuja tuotantoeläimiä) -tyyppisissä paikoissa porukan pällisteltävinä. Mutta tapetaanhan ne kaikki nytkin. Ihmiselle lapsettomuus voi olla tragedia; eläin ei käytänössä voi olla kuin lapseton koska se ei saa pitää poikasiaan kuitenkaan. Joten niillä vähillä jotka jäisivät jäljelle olisi oikea elämä.
   Ja jos kerran “kaikki ruoka on hyvää ja siunaten syötävää” niin miksei sitten Apetinin papupihvit siinä missä mikä muu hyvänsä? Vai ovatko vain grillimakkarat ja liharit hyviä ja siunaten syötäviä :)

     Lainaa

  47. Lanttupieru kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (18 ääntä)

   Jos kaikki ihmiset söisivät ainoastaan lanttua, metaanipäästöt lämmittäisivät ilmastoa nykymenoa nopeammin… Ugh!

     Lainaa

  48. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (10 ääntä)

   Kilokalori:
   Marsuja syödään paljon aasiassa. Kuin kasvatetun kanin lihaa, eli herkkua.

   Kas, onkos minulla oma pikkufani, joka nickiäkin kopioi. Kovin vissiin ottaa pienimunaisten lihansyöjien egon päälle keskustelu kasvissyönnistä, kun tällaisellakin palstalla pitää yrittää sotkea keskustelua nickejä kopioimalla.

   No, oikea ja alkuperäinen Kilokalori täällä on aina vaaleansinisellä kippurakuvalla.

     Lainaa

  49. Kylläpä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (11 ääntä)

   Aina kaikki luulee että meetvurstijutut jotenkin loukkaisi hevosihmisiä. Hevosihmiset ovat hyvillään siitä jos teurastamot ottaa hevosia vastaan.

     Lainaa

  50. Juunas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (11 ääntä)

   hirvi kukko läski sika pataan uuniin oota syö.

     Lainaa

  51. Elukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -10 (10 ääntä)

   Daigadaiga:
   Itse en ymmärrä tuota valitusta, kun yritykset lanseeraa kasvistuotteita. Kysyntä lisää tarjontaa, niin se vain menee. Kasvissyönnissä liikkuu nykyään rahaa, joten sitä markkinaa hyödynnetään kasvavissa määrin. Yrityksen tavoite on tehdä voittoa.

   That’s all, folks.

   Et siis ymmärrä uskovaisen pelkoa siitä, että jonkun muun kilpailevan uskonnon ajatusmaailmaa tuodaan hänen kotimaahansa?

   Ei kannatakkaan.

     Lainaa

  52. Elukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (13 ääntä)

   Juunas:
   hirvi kukko läski sika pataan uuniin oota syö.

   Luulisin että Mika haki enemmänkin tätä:
   Ruisjauho vesi suola kulho kaulimella hirvi lanttu iso sika läskinen suolaa sipuli umpeen uuniin oota syö

     Lainaa

  53. Toinen uskova kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (6 ääntä)

   Kilokalori:
   Johannalla on tuo kristinuskon kolmijako vähän hakusessa, vaikka kovasti ja kovaan ääneen fanittaa. Isä, poika, pyhä henki. Jesse-poika ei ole se kristittyjen Jumala.

   Tää on aika hauska. Mut itseasiassa Jeesus on Jumalan Poika eli On itse Jumala samassa persoonassa. Sehän menee niin että Jumala tuli taivaasta Jeesuksen muodossa ja kuoli ristillä syntienmme tähden. Sillai se perusoppi.
   Mut tuossa kyllä vähäsen joku uskova meni vikaan siinä että tottakai toinen saa syödä kasvista, toinen lihaa. Mikään siitä ei ole toistaan parempaa tai huonompaa. Mut on liki ihmisestä kiinni miten tehdä. Jumala kyllä rakastaa luotua mutta antoi myös eläimet “viljeltäviksi” tavallaan et sekä kumpaakin asiaa. Mä en ymmärrä et miksi tuo nainen tehnyt tuosta “issuen” ja tuonut kristillistä näkemystään vain tuon kautta esille kun parempiakin tapoja oisi ollut eikä tuollaista asiaa kuuluttaa joka ei niinkään pidä paikkansa. Kyllä mekin kristityt terveitä elämäntapoja kannatamme ja kasvisyöntikin on niistä yksi tapa vaikkei sellaista moraalia siinä oiskaan et eläinten tähden niin sitten ainakin itsensä tähden ellei muuta. Tuollaisten kommenttien takia aito kristinusko sisältöineen yleensä ymmärretään väärin…

     Lainaa

  54. herne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (4 ääntä)

   Oikealta Mika nimeltään Yoda onkohakohan ehkä on?

     Lainaa

  55. Jeps kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (2 ääntä)

   Kilokalori: Kas, onkos minulla oma pikkufani, joka nickiäkin kopioi. Kovin vissiin ottaa pienimunaisten lihansyöjien egon päälle keskustelu kasvissyönnistä, kun tällaisellakin palstalla pitää yrittää sotkea keskustelua nickejä kopioimalla.

   No, oikea ja alkuperäinen Kilokalori täällä on aina vaaleansinisellä kippurakuvalla.

   Omaakin nimimerkkiä alkoi joku toinen käyttämään, mutta en jaksanut hermostua siitä että joku sai yhtä uniikin nimimerkki-idean kuin minä 4 vuotta sitten. Pahapa uusia kommentoijia olis velvoittaa selaamaan kaikki mokat viimeisen kahden vuoden ajalta.

     Lainaa

  56. Essi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (1 ääni)

   Napael:
   En tiedä kasvissyönnin historiallisista juurista, mutta nykyään suurin osa kasvissyöjistä varmaan ajattelee enemmän tuotantoeläinten oloja sekä ruuan hiilijalanjälkeä. Empatia jumalan luomuksia kohtaan ja maailman varjelu pikkuteoilla luulisi olevan Jeesuksenkin mieleen.

   Hiilijalanjälkeä ajatellen hindutkin söisivät Suomessa seka ruokaa.

     Lainaa

  57. Teukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (1 ääni)

   Ajattelija:
   Eikö paras pelastus maapallolle olis jos ihminen täältä hävitettäis? Onhan täältä jo dinosauruksetki aikanaa hävinny ja muuta tullu tilalle. Samanlaine nollaus taas käynnis. Mitä sitä suotta surra muutamaa tuhatta vuotta miljoonien vuosien janalla.

   Linnut kuuluvat dinosauruksiin eli ne eivät ole mihinkään hävinneet.

     Lainaa

  58. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (5 ääntä)

   Teukka: Linnut kuuluvat dinosauruksiin eli ne eivät ole mihinkään hävinneet.

   Linnut kehittyivät dinosauruksista mutteivät ole dinosauruksia sen enempää kuin ihmisetkään ovat kaloja.

     Lainaa

  59. touhutippa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (2 ääntä)

   Ihan tuli nälkä noita Mikan ruokajuttuja lukiessa.

     Lainaa

  60. Jokujaska kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (1 ääni)

   Mango:
   Kiinnostas kyllä mitä Mika kokkaa

   Enemmän kiinnostaa mitä Mika on kokannut ennen tuota, koska yksi annos sitä samaa tänne kiitos

     Lainaa

  61. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , ,