Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 95

Roskalavan ilmaislöydöillä saattaa olla huomattavaakin jälleenmyyntiarvoa.
Suurenna näkymä
Roskalavalla rapisee, osa 95

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Suvimorsmaikka 21.3.2019 0:26
   Tulos: +147 (167 ääntä)
   Just sit on it

   Lainaa

  2. Muumi (kopio) 21.3.2019 0:26
   Tulos: +185 (873 ääntä)
   Mikä tässä on ongelma? Tottakai saa myydä eteenpäin.

   Lainaa

  3. Tulos: -98 (810 ääntä)
   100% Tarun puolella tässä. Se on vaan hyvää pelisilmää löytää ilmaiseksi/halvalla tuotteitta joilla on jälleenmyyntiarvoa.

   Lainaa

  4. Tulos: +431 (453 ääntä)
   Luultavasti alkuperäisiä

   Lainaa

  5. Tulos: +78 (510 ääntä)
   Niin perisuomalaista kitinää taas, miksi ei saisi myydä, tokihan se niitä potuttaa joilta itseltään samanmoinen tilaisuus jää käyttämättä ja toinen vähän saattaa tienata, mutta so not!

   Lainaa

  6. Tulos: +247 (471 ääntä)
   Eihän sitä ny omia tavaroita saa myyä herranjumala. Kaikki roju pitää pitää itellä hamaan kuolemaan saakka. Ja ei varsinkaan tienaus mielesä.

   Lainaa

  7. Savonrouva 21.3.2019 1:00
   Tulos: -51 (255 ääntä)
   Täysin moraalitonta, en välillä ymmärrä ihmisiä.

   Lainaa

  8. Tulos: +439 (643 ääntä)
   tenpura: Niin perisuomalaista kitinää taas, miksi ei saisi myydä, tokihan se niitä potuttaa joilta itseltään samanmoinen tilaisuus jää käyttämättä ja toinen vähän saattaa tienata, mutta so not!
   Itselläni ei ole omaa lehmää ojassa tässä tapauksessa millään tavalla, mutta kyllä tuo silti pisti ärsyttämään. Joo, mahtavaa pelisilmää rahan saamisen puolesta mutta oikeasti, onhan tuo nyt aika perseestä että ottaa ilmaiseksi vastaan tuoleja joita joku voisi ihan tarvitakin, ja mainostaa vieläpä myyvänsä nämä roskalavalta saamansa tuotteet suht kalliilla. No, noin niin rahallisesti menestyviä tietysti syntyy, mutta näin ei-ikinä-rahallisesti-menestymään-tulevan-ihmisen silmissä tuo on vain inhottavaa toimintaa.

   Lainaa

  9. Tulos: -62 (276 ääntä)
   Savonrouva: Täysin moraalitonta, en välillä ymmärrä ihmisiä.
   Moraalitonta myydä omat tuolit pois? En minäkään aina ymmärrä...

   Lainaa

  10. Tulos: -100 (332 ääntä)
   Puluparka: Itselläni ei ole omaa lehmää ojassa tässä tapauksessa millään tavalla, mutta kyllä tuo silti pisti ärsyttämään. Joo, mahtavaa pelisilmää rahan saamisen puolesta mutta oikeasti, onhan tuo nyt aika perseestä että ottaa ilmaiseksi vastaan tuoleja joita joku voisi ihan tarvitakin, ja mainostaa vieläpä myyvänsä nämä [...]
   No mitä merkitystä sillä on että joku voi niitä tuoleja tarvita johonkin? Mitä jos Taru tarvitsee rahaa? Inhoittavaa lähinnä että joku voi kelata asioita noin päättömästi mitä sinä.

   Lainaa

  11. Tulos: +90 (266 ääntä)
   Juu, joku tarvitseva jäi nyt varmasti ilman tuoleja ja muistakaa syödä lautanen tyhjäksi koska nälänhätä.. Mistä sitä tietää missä rahapulassa kyseinen myyjä on ollut?

   Lainaa

  12. Tulos: -11 (149 ääntä)
   Menestyjät on tunnetusti kusipäitä mutta minkäs teet

   Lainaa

  13. Tulos: +346 (420 ääntä)
   Minullakaan ei ole omaa lehmää ojassa, mutta nyt ihan oikeasti. Roskalavaryhmät eivät ole mitään hyväntekeväisyysryhmiä jossa annetaan sille kaikista köyhimmälle, vaan ilmoitetaan tavarasta josta haluaa eroon ja jollakin olisi sille käyttöä. Jos joku haluaa nähdä vaivaa myydessään tavaraa jota minä en ole saanut kaupaksi niin go for it! Itse olen tarjonnut esim miesten pyörää (mainosteippauksilla) ja vitriineitä ja kukaan ei ottanut noita edes ilmaiseksi, ainakaan ennen kuin tarjosin pyörää vokkiin. Harmi ettei muuten kelvannut, ja minulle on ihan sama vaikka myisivät tonnilla eteenpäin. Jos saavat kaupaksi niin eiköhän se ole ihan ansaittu raha.

   Lainaa

  14. Tulos: -33 (125 ääntä)
   Traumcity: Moraalitonta myydä omat tuolit pois? En minäkään aina ymmärrä…
   Itsekkyyttä se vain on ja ihmisten itsekkyydestä johtuen jonain päivänä kaikki on mennyt päin vittua. No mutta ei dramatisoida tätä enempää, olihan kyse kuitenkin vain tuoleista.

   Lainaa

  15. Tulos: +52 (178 ääntä)
   Psyko: Itsekkyyttä se vain on ja ihmisten itsekkyydestä johtuen jonain päivänä kaikki on mennyt päin vittua. No mutta ei dramatisoida tätä enempää, olihan kyse kuitenkin vain tuoleista.
   On kyllä itsekästä, myydä nyt omia tuolejaan.

   Lainaa

  16. Tulos: -24 (214 ääntä)
   Traumcity: On kyllä itsekästä, myydä nyt omia tuolejaan.
   Sä et nyt hahmota kokonaisuutta. Mutta älä turhaudu siitä, se on aika yleistä.

   Lainaa

  17. Piisamirotta 21.3.2019 3:44
   Tulos: +213 (249 ääntä)
   Pöljä: Minullakaan ei ole omaa lehmää ojassa, mutta nyt ihan oikeasti. Roskalavaryhmät eivät ole mitään hyväntekeväisyysryhmiä jossa annetaan sille kaikista köyhimmälle, vaan ilmoitetaan tavarasta josta haluaa eroon ja jollakin olisi sille käyttöä. Jos joku haluaa nähdä vaivaa myydessään tavaraa jota minä en ole saanut [...]
   Tismalleen näin! Roskalava-konsepti pohjaa kierrätysaatteeseen, eikä hyväntekeväisyyteen. Ryhmien alkuperäinen arkoitus on päästä eroon itselle turhasta tavarasta, joka olisi muuten menossa kaatopaikalle. Periaate on, että toisen roska on toisen aarre. Vastikään paikallisessa ryhmässä oli jaossa iso lasti hyväkuntoisia ja kalliita merkkivaatteita, kun hyvätuloinen tuttavaperhe teki suursiivousta, eikä heillä ollut haluja tai tarvetta myydä. Olivat sitä mieltä, että hyvä vain jos joku hakee pois ja myy eteenpäin. Heille oli pääasia, että vaatteista pääsee mahdollisimman helposti ja nopeasti eroon, eikä niitä tarvitse esimerkiksi heittää sinne roskiin.

   Lainaa

  18. Tulos: +175 (177 ääntä)
   Kangas nahkaa

   Lainaa

  19. Tulos: +103 (183 ääntä)
   Psyko: Sä et nyt hahmota kokonaisuutta. Mutta älä turhaudu siitä, se on aika yleistä.
   Ei tässä nyt ole mitään kokonaisuutta ynmärrettävänä. On Tarun omaisuutta jota hän kaupittelee, täysin yhdentekevää mistä tuolit ovat Tarulle päätyneet eikä se kenellekään edes kuulu. Siinä se.

   Lainaa

  20. Paskapallero 21.3.2019 5:58
   Tulos: -18 (20 ääntä)
   Kuka hitto oli Pia?

   Lainaa

  21. Ministeri Nieminen 21.3.2019 6:13
   Tulos: +134 (166 ääntä)
   Puluparka: oo, mahtavaa pelisilmää rahan saamisen puolesta mutta oikeasti, onhan tuo nyt aika perseestä että ottaa ilmaiseksi vastaan tuoleja joita joku voisi ihan tarvitakin
   Minun on vaikeata kuvitella tilannetta, jossa joku tarvitsisi juuri noita tuoleja. Väitän, että 99,999 % ihmisistä, jotka dumppaavat tavaraa roskalavalle (joko fyysisesti tai Facebookissa) haluavat vain päästä tavarasta eroon. Dumpatun tavaran kierrättämisessä ei lähtökohtaisesti ole mitään vikaa. Jos joku sattuu siinä samassa ansaitsemaan hieman rahaakin niin keneltä se on pois? Tavaran alkuperäiseltä omistajaltako?

   Lainaa

  22. Tulos: +132 (164 ääntä)
   Siis mitä? Joku on nakkaamassa nuita tuoleja tyyliin kaatikselle ja joku käy ne hakemassa niin niitä ei sais myydä?! Tietysti saa! Tosin vähän hassua ensin mainostaa että ilmaiseksi saatu ja sitten alkaa myymään, mutta ehkä olis kannattanut kattoo niitä hinta-arvioita muualta ku kysellä fasessa. Ihme että ketjuun ei tullu joku valittamaan perinteistä: "nämä olis niin sopivat mun köyhän lapsen yksiöön, ku sillä on se syöpäki ja kuusi lasta ja kaikki joutuu yksin hoitaan mutta ku ei oo rahaa ja nyhynyhy"

   Lainaa

  23. Tulos: +151 (191 ääntä)
   Ostin pesutornin. Vanha pesukone oli täysin toimiva ja hyväkuntoinen. Halusin antaa sen ilmaiseksi jollekin, mutten saanut aikaiseksi laittaa ilmoitusta. Tuli ilmi yksissä illanistujaisissa, että kaverin kaveri on vailla pesukonetta. Annoin sen myöhemmin hänelle ja olin iloinen, että menipähän tarpeeseen. Kunnes kuulin, että tää tyyppi oli myynyt sen heti. Sinänsä en tiedä, miksi asia mua ärsyttää - pääsinpähän siitä eroon. En tiedä kauppasummaa, mutta toivottavasti todella halpa...

   Lainaa

  24. Tulos: +101 (117 ääntä)
   Jokupoika: Ostin pesutornin. Vanha pesukone oli täysin toimiva ja hyväkuntoinen. Halusin antaa sen ilmaiseksi jollekin, mutten saanut aikaiseksi laittaa ilmoitusta. Tuli ilmi yksissä illanistujaisissa, että kaverin kaveri on vailla pesukonetta. Annoin sen myöhemmin hänelle ja olin iloinen, että menipähän tarpeeseen. Kunnes [...]
   Meinasinkin juuri kommentoida että silloin tämä olisi törkeää, mikäli varta vasten tietylle henkilölle lahjoitetaan tarpeeseen ja sitten jo. henkilö onkin myynyt sen eteenpäin kuten sinun tapauksessasi. Itse lahjoitan vähän väliä roskalavoilla muutaman kympin arvoisia kamppeita koska olen laiska ja inhoan myymistä. Jos joku ne haluaa ja jaksaa hakea myydäkseen eteenpäin niin minusta se on hänen oikeutensa. Olen tyytyväinen kun vaan pääsen eroon ilman turhaa hässäkkää. Arvokkaampaa toki myyn itse.

   Lainaa

  25. Tulos: +6 (82 ääntä)
   Huvittavaa, että ihmiset valittavat kun joku myy omia tuolejaan. Ei taida se hissi ihan yläkertaan asti nousta..

   Lainaa

  26. Tulos: +55 (101 ääntä)
   Puluparka: Itselläni ei ole omaa lehmää ojassa tässä tapauksessa millään tavalla, mutta kyllä tuo silti pisti ärsyttämään. Joo, mahtavaa pelisilmää rahan saamisen puolesta mutta oikeasti, onhan tuo nyt aika perseestä että ottaa ilmaiseksi vastaan tuoleja joita joku voisi ihan tarvitakin, ja mainostaa vieläpä myyvänsä nämä [...]
   No miksi helvetissä se tuolien lahjoittaja ei ITSE myynyt niitä sitten? Myyhän torimummotkin vihtoja kesäisin. Pitääkö nekin lynkata, kun ilmaisia koivunoksia myyvät sinun mielestä ahneuksissaan?

   Lainaa

  27. Tulos: +58 (102 ääntä)
   Psyko: Sä et nyt hahmota kokonaisuutta. Mutta älä turhaudu siitä, se on aika yleistä.
   Sinä olet jotenkin tyhmä. "Roskalava" ei ole vain varattomille, veneiden alla asuville tarkoitettu hyväntekeväisyys-sivusto, vaan nimenomaan paikka, jossa pääset eroon turhista kamoistasi. Ei kaikki jaksa raahata niitä kirpputoreille tai kierrätyskeskuksiin. Roskalavalla pääsee tavarasta eroon kun joku noutaa sen. Ilmaiseksi. Ihan sama myykö uusi omistaja sen heti vai kuuden vuoden päästä. Omahan on tavaransa. Voin kuvitella sinut kahliutuneena kirpputorien ovenkahvoihin lauantaisin huutelemassa ihmisten ahneutta, kun myyvät ylimääräisiä tavaroitaan. Olet kyllä aika huvittava olento.

   Lainaa

  28. Tulos: -39 (139 ääntä)
   Täällä kommenteissa näkee, että moni varmaan pitää hyväksyttävänä sitäkin, jos hyvätuloiset jonottavat leipäjonossa saadakseen ilmaista ruokaa, vaikka se on tarkoitettu heikosti toimeentulevien tuettavaksi. Roskalava-ryhmät on tarkoitettu siihen, että ihmiset voivat antaa itselleen tarpeetonta tavaraa toiselle tarpeeseen. Tällaisissa tilanteissa vain ahneena myytäväksi hamstraaminen on sekä ahneutta että kusipäisyyttä.

   Lainaa

  29. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Piisamirotta: Tismalleen näin! Roskalava-konsepti pohjaa kierrätysaatteeseen, eikä hyväntekeväisyyteen. Ryhmien alkuperäinen arkoitus on päästä eroon itselle turhasta tavarasta, joka olisi muuten menossa kaatopaikalle. Periaate on, että toisen roska on toisen aarre. Vastikään paikallisessa ryhmässä oli jaossa iso lasti [...]
   Itse en yleensä jaksa myydä rojujani vaan haluan ne kierrättää. Asumme myös skutsissa joten on vain plussaa jos joku tulee rojut noutamaan. Hyväkuntoisia huonekaluja olen antanut roskalavan kautta, viimeisimpänä vähän kulahtanut biljardipöytä jonka jannu kävi hakemassa. Pienempää kamaa polkupyöristä alkaen olen jopa itse kuskannut halukkaille. Ihan sama mitä niillä tekevät. Minä pääsen rojusta eroon ja sinänsä käyttökelpoinen tavara ei mene roskiin. Kaikki voittavat.

   Lainaa

  30. Tulos: +56 (74 ääntä)
   Nimimerkki partaa, roskalavaryhmät on kierrätystä varten, leipäjonot eivät. Nyt niitä valoja päälle. Yllä mainitsinkin jo kaksi tuotetta mitä en saanut eteenpäin millään. Pyörä oli tullut minulle kylkiäisenä kun ostin tv:n ja kun siinä oli liikkeen mainosteippaukset, kellekään ei kelvannut se -pyörä oli minulla useita vuosia koskemattomana. Pääsin lopulta eroon siitä lahjoittaessani sen vokkiin ja minulle on aivan yksi lysti vaikka pyörä myytäisiin välittömästi eteenpäin. Toki tuollaisen myyjän haluaisin palkkalistoilleni heti jos olisin työnantaja. Tässä todellisuudessa minua kiinnostaa vain se, ettei minun varastossani ole tuota pirun kapinetta viemässä ihan turhaan tilaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Jos joku tollasessa ryhmässä vahtis heti kaikki uudet ilmoitukset ja varais joka ikisen edes teoriassa rahanarvoisen esineen myydäkseen sen ammattimaisesti niin ymmärrän, että sivuston ylläpito poistaisi tällaisen tyypin. Tai tekis säännön, että hänen varauksensa saa ohittaa tms. Mutta noin keskimäärin lahjoittaja saa jonkun hakemaan esineen kotoaan ja pääsee siitä eroon. Mitä väliä mitä uusi omistaja sillä tekee. Myyminen on rasittavaa ja tässä tapauksessa noutajalle myös riski (bensat ja aika ja työmäärä, joka menee noutoon ja myyntiin). Noi tuolit ei ole erityisen haluttuja, vaikka makeita onkin.

   Lainaa

  32. Tulos: +59 (71 ääntä)
   Partaaa: Täällä kommenteissa näkee, että moni varmaan pitää hyväksyttävänä sitäkin, jos hyvätuloiset jonottavat leipäjonossa saadakseen ilmaista ruokaa, vaikka se on tarkoitettu heikosti toimeentulevien tuettavaksi. Roskalava-ryhmät on tarkoitettu siihen, että ihmiset voivat antaa itselleen tarpeetonta tavaraa toiselle tarpeeseen.
   Eikä ole! En tiedä mistä tuommoinen käsitys on tullut niin monelle, mutta roskalava on tarkoitettu tavaran kierrättämiseen ilmaiseksi, ei köyhäinavuksi. Joskus jotkut lahjoittajat haluavat antaa tavaransa nimenomaan jollekin tarvitsijalle, mutta se ei ole asia, joka sitoo kaikkia, jotka haluaa vain tavaroistaan eroon eivätkä halua heittää niitä roskiin. Mieti nyt oikeesti, jos sä et sais itse päättää kelle annat omat tavarasi ja mistä syystä?!

   Lainaa

  33. Tulos: -35 (43 ääntä)
   Muumi (kopio): Mikä tässä on ongelma? Tottakai saa myydä eteenpäin.
   Dyykkari-hipsterit ovat se ongelma.

   Lainaa

  34. Kilokalori 21.3.2019 9:47
   Tulos: +53 (87 ääntä)
   Mikä se on, että nämä feissarikirppari-ihmiset kuvittelevat säännöillään olevan jotain Suomen lakienkin yli käveleviä oikeuksia TOISTEN ihmisten tavaroihin? Siis vielä sellaisiin tavaroihin, joihin eivät itse ole eläissään sormellaan koskeneet? Suomessa kauppaa ei voi lain mukaan tehdä ehdollisena, tavaran omistusoikeus joko siirtyy tai ei siirry. Kauppatapahtuma voi tapahtua vastikkeetta, tai vaikka niin, että noutokustannus tulkitaan osaksi kaupan ehtoja (tässä 120km ajoa joka maksaa autolla noin 15e riippuen auton kulutuksesta) - kauppaa ei olisi syntynyt, ellei tuoleja olisi noudettu. Kun tavara vaihtaa omistajaa, ei edellisellä omistajalla ole enää MITÄÄN nokan koputtamista tavaran hallintaoikeuksiin tai käyttöön. Sen tavaran saa vapaasti polttaa, myydä, vaihtaa tai pilkkoa osiin ja myydä osina. Alkuperäinen myyjä ei yksinkertaisesti voi lain mukaan sanoa, ettet voi myydä tavaraa eteenpäin, koska hän ei enää omista tavaraa. Ja vielä vähemmän joku ulkopuolinen voi alkaa netissä määräillä, mitä tuntemattomat ihmiset tekevät tavaroillaan. Nettikirppisten sellaisilla säännöillä, jotka ovat selkeästi Suomen lainsäädäntökokoelman vastaisia, voi pyyhkiä peräosastoa. Nettikirppiksen säännöt ovat vähän kuin vaikkapa höntsäfutuksen säännöt; jos haluaa pelata, niin kannattaa ainakin esittää noudattavansa sääntöjä - mutta jos kesken pelin päättää ottaa oman pallonsa ja lähteä kotiin syömään, ei kukaan sitä voi estää.

   Lainaa

  35. Ihmettelen vaan 21.3.2019 10:54
   Tulos: +48 (60 ääntä)
   Ilmaisen tavaran lahjoittajat eivät välttämättä tee pelkkää hyväntekeväisyyttä vaan haluavat välttyä kaatopaikkamaksuilta. Rojun vieminen kaatopaikalle ei ole ilmaista. Jos joku huomaa ilmaiseksi samallaan esineellä olevan vielä myyntiarvoa, miksi sitä ei saisi myydä?

   Lainaa

  36. Tulos: +42 (54 ääntä)
   Jos Taru on ne tuolit jostain saanut omikseen niin on täysin hänen oma asiansa mitä hän niille tekee. Aikaisemmalla omistajalla tai kauppapaikalla ei ole siihen enää mitään sanomista. Ilmaiseksi saadun tavaran myyminen eteenpäin rahaa vastaan on täysin sallittua.

   Lainaa

  37. Tulos: +11 (37 ääntä)
   "Ei saa myydä." Mikään laki ei sitä kiellä. Tää on must vähän sama kun joskus joissain tarjousmainoksissa lukee että ei jälleenmyyjille. Omaa tavaraansa saa myydä, piste. En tässä silti varsinaisesti oo Tarun puolella, koska oma moraali ei antais noin tehdä.

   Lainaa

  38. Tulos: +24 (50 ääntä)
   Puh: “Ei saa myydä.” Mikään laki ei sitä kiellä. Tää on must vähän sama kun joskus joissain tarjousmainoksissa lukee että ei jälleenmyyjille. Omaa tavaraansa saa myydä, piste. En tässä silti varsinaisesti oo Tarun puolella, koska oma moraali ei antais noin tehdä.
   Mulla ainaki moraali kokee kolhua sillon ku mun tekemisissä joku kärsii. Moraalin pointtinahan on kärsimyksen minimoiminen ja ainakin evoluution kannalta toimeen tuleminen jollain tasolla. Kuka kärsii tässä tuolikeississä? Joku antoi tuolit pois todennäköisesti tietäen, että tämä ottaja ei niitä juuri välttämättä maailman eniten tarvinnut. Antoi pois vaan. Kärsikö joku nyt tämän tuolien lahjoittamisen kohdalla jotain? Nyt tuolit ovat... Tarunko se nyt oli. Noniin. Ne ovat hänen. Antaja antoi ne vapaaehtoisesti eli luultavasti oli tyytyväinen päästessään eroon. Ja nyt kun taru myy niitä, niin kuka kärsii tässä vaiheessa? Alkuperäinen antaja ei, tai jos, niin ainakin tämän olisi sitten pitänyt itse tajuta myydä tuolinsa antamisen sijaan. Onko muita ehdokkaita kärsijöiksi? Joku joka tarvitsisi ilmaisia tuoleja? Tuolloinhan kaikki myyminen olisi moraalitonta; eihän kukaan ilmaiseksi tarvitseva saa ikinä jäädä ilman mitään. Eihän mitään saa myydä ennen kuin on varmaa että kukaan ei tarvitse ilmaiseksi. ? Lisätään nyt sekin, että nämä ei ole ainoat Suomen tuolit, vaan ilmaiseksi tarvitseva voi varmaan tyytyä muuhunkin kuin johonkin ihme retro-merkki-tuoleihin tai mitä nämä nyt olivatkaan. Eli lattialla ei tarvitse kyllä istua tämän tuolikauppiaan takia kenenkään. Tapahtumaketjun missään vaiheessa en näe muita kärsijöitä kuin ne, jotka omien muka-periaatteidensa takia pahoittavat mielensä jonkun olemattoman tuolintarvitsijan, jolla tuskin on näistä nimenomaisista tuoleista mitään hajua, puolesta. Ja se taas on heidän oma ongelmansa. Ja sanoin muka-periastteidensa, koska ne eivät päde heidän omalla kohdallaan. Nämä moralistit eivät omalle kohdalle jotain lievästi onnekasta sattuessa ala ensin miettimään, tarvitsisikohan joku muu enemmän tätä minun saamaani hyötyä. Ja ne puolestaan, jotka oikeasti noin miettivät: hyvää työtä. Jatkakaa. Opettakaa meitä muitakin olemaan vähemmän itsekkäitä. Ja opettakaa kaksinaamaisille moralisteille miten halpahintaista on esittää pyhimystä parin tuolin mennessä myyntiin.

   Lainaa

  39. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Minusta on aika ilkeää alkaa määräilemään mitä joku tekee kamalla, jota on saanut roskalavalta. Köyhän on siis ihan sallittua hakea ilmainen pleikkari pelailuun, mutta sitä ei saa nälkäisenä myydä eteenpäin? Miksei? Harvoin nämä eteenpäin myyvät hommallaan mitenkään rikastuvat, ainoastaan saavat jonkin verran lisätuloja ja joku toinen pääsee eroon turhasta tavarasta.

   Lainaa

  40. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Puh: “Ei saa myydä.” Mikään laki ei sitä kiellä. Tää on must vähän sama kun joskus joissain tarjousmainoksissa lukee että ei jälleenmyyjille. Omaa tavaraansa saa myydä, piste. En tässä silti varsinaisesti oo Tarun puolella, koska oma moraali ei antais noin tehdä.
   No toisaalta myyjä saa valita kenelle hyödykkeitään myy. Eihän alkoholia tai tupakkaakaan myydä alaikäisille. Tosin tätäkään ei saa tehdä syrjivästi, eli ei voi esimerkiksi sanoa ettei myy mustalaisille. Mutta jos myyntitapahtuma on kerran tapahtunut ja hyödyke on ostajan omaisuutta, ei myyjällä ole siihen enää minkäänlaista päätösvaltaa.

   Lainaa

  41. Tulos: -6 (52 ääntä)
   Jonkunkin kerran tullut lahjoteltua ylimääräistä varsin rahan arvoista tavaraa eteenpäin sillä ajatuksella että tuleepahan tarpeeseen jollekin huonompiosaiselle. En tasan tarkkaan lahjoita tavaraa toimiakseni jonkun ahneen jobbarin ilmaisena tavarantoimittaja. Just tällaisen paskan takia moni mieluummin polttais romut takapihalla kuin näkis yhtään vaivaa asiasta.

   Lainaa

  42. Tulos: +9 (9 ääntä)
   foo: No toisaalta myyjä saa valita kenelle hyödykkeitään myy. Eihän alkoholia tai tupakkaakaan myydä alaikäisille. Tosin tätäkään ei saa tehdä syrjivästi, eli ei voi esimerkiksi sanoa ettei myy mustalaisille. Mutta jos myyntitapahtuma on kerran tapahtunut ja hyödyke on ostajan omaisuutta, ei myyjällä ole siihen enää minkäänlaista päätösvaltaa.
   Jep, näinhän se on. Tosin alkoholin ja tupakan kohdalla se ei ole myyjän päätös, esim. energiajuomien kohdalla on.

   Lainaa

  43. Tulos: +1 (29 ääntä)
   Ennen fanitin King Arthuria, nykyään suosikkikommentoijani on Traumcity. On mukavaa, kun joku kirjoittaa näihin aina ne kommentit, jotka itsekin aikoisin sanoa. Säästää kiireisen yrittäjän aikaa ja vaivaa. Marry me?

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Kauhtana: Mulla ainaki moraali kokee kolhua sillon ku mun tekemisissä joku kärsii. Moraalin pointtinahan on kärsimyksen minimoiminen ja ainakin evoluution kannalta toimeen tuleminen jollain tasolla. Kuka kärsii tässä tuolikeississä? Joku antoi tuolit pois todennäköisesti tietäen, että tämä ottaja ei niitä juuri välttämättä [...]
   Mä en ajattele että tossa nyt kukaan ois kauheesti kärsinyt, en ajatellu asiaa siltä kantilta. Ja vaikka sanoin etten oo Tarun puolella, en mä sitä myöskään tuomitse. Mua ei ihan hirveesti kiinnosta mitä se noilla tuoleillaan tekee, alunperin osotin kommenttini noita muita kohtaan. Tarkotin tolla viimesellä lauseella vaan etten ite tekis noin. Tai siis en ottais vastaan tavaraa ja myisi sitä heti muutaman kympin takia, koska todennäkösesti aika moni tarvii ite sitä tavaraa. Se voi tosin olla paljon laiskuudestakin kiinni.

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (29 ääntä)
   Taru on oikeassa. Samantekevää mistä hän on ne saanut, kunhan omiaan myy. Näitä pellejä tietenkin harmittaa kun joku tekee vähän rahaa. Nämä Sannit ja Annat ovat täyttä tilanhukkaa. Tyhmiä ihmisiä joita v*tuttaa kun muut ovat fiksumpi.

   Lainaa

  46. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Minun 70+ ikäinen äitini on vuosien varrella antanut paljon aika arvokastakin tavaraa pois roskalava-yms. ryhmissä, ihan ilmaiseksi siis. Hän haluaa vaan eroon tavarasta eikä hänellä ole innostusta eikä tarvetta ylimääräiseen rahaan. Roskalava on hänelle kaikista helpoin ja kätevin. Ihan sama äidilleni, jos joku bisnessvainuinen haistaa tilaisuuden ja myy hyvällä voitolla eteenpäin. Se taas on minusta väärin, jos joku tavaran kinuaja roskalavalla yms. keksii valheellisia nyyhkytarinoita tyyliin "oon köyhä yksinhuoltaja eikä meillä oo varaa ees ruokapöytään", vaikka on oikeasti joku puoliammattilainen kirppismyyjä.

   Lainaa

  47. Tulos: +15 (39 ääntä)
   Nahkapiru: Siis mitä? Joku on nakkaamassa nuita tuoleja tyyliin kaatikselle ja joku käy ne hakemassa niin niitä ei sais myydä?! Tietysti saa! Tosin vähän hassua ensin mainostaa että ilmaiseksi saatu ja sitten alkaa myymään, mutta ehkä olis kannattanut kattoo niitä hinta-arvioita muualta ku kysellä fasessa. Ihme että ketjuun ei [...]
   Näitä näätiä on vaan aika paljon päivystämässä noissa roskalavaryhmissä. Näkisin, että on reilumpaa antaa niiden oikeasti vaikka vaatetta tarvitsevien vähävaraisten ottaa ne, kuin että joku diileri niitä aina rohmuaa. Kaikki laillinen ei aina ole välttämättä moraalisesti oikeaa. Tässä tapauksessa Taru on hyvin suurella todennäköisyydellä täysin turha välikäsi vetämässä rahaa välistä, enkä osaa arvostaa sellaisia ihmisiä. Eivät ole fiksuja ja yritteliäitä, vaan ainoastaan ahneita, mikä taitaa kyllä olla nykymaailmassa aika lailla sama asia. Annettakoon sen verran Tarullekin armoa, että jos nuo tuolit on päiviä olleet tyrkyllä ja matkalla roskiin, niin ottakoon niistä mitä ilkeää. Jos taas on vartissa painellut varausnappia, niin tyylitöntä. Perin juurin tyylitöntä.

   Lainaa

  48. Tulos: +1 (19 ääntä)
   jn: Ennen fanitin King Arthuria, nykyään suosikkikommentoijani on Traumcity. On mukavaa, kun joku kirjoittaa näihin aina ne kommentit, jotka itsekin aikoisin sanoa. Säästää kiireisen yrittäjän aikaa ja vaivaa. Marry me?
   Great minds think alike.

   Lainaa

  49. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Tällaisen toiminnan moraalinen oikeus on lähinnä kiinni siitä mitä hakija on lahjoittajalle sanonut. Väärin olisi, jos esimerkiksi tässä tapauksessa Taru olisi väittänyt keräilevänsä kyseisiä tuoleja ja siksi ne olisi juuri Tarulle annettu. Muuten tällainen toiminta on moraalisestikin ihan ok, varsinkin kun tuotteen arvo perustuu suunnitteluun ja nimeen eikä käyttötarkoitukseen.

   Lainaa

  50. Tulos: -10 (32 ääntä)
   Traumcity: Ei tässä nyt ole mitään kokonaisuutta ynmärrettävänä. On Tarun omaisuutta jota hän kaupittelee, täysin yhdentekevää mistä tuolit ovat Tarulle päätyneet eikä se kenellekään edes kuulu. Siinä se.
   Se että sä et näe kokonaiskuvaa ei tarkoita sitä etteikö sellaista olisi. Sen sijaan annat ymmärtää olevasi ahne ja itsekeskeinen kusipää. Siinä se.

   Lainaa

  51. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Faceryhmien säännöt pätee vain ryhmien sisäpuolella ja yhteiskunta on avoin voitontavoittelulle. Jos myyjä tai lahjoittaja ei halua että ostaja/vastaanottaja myy tavaran eteenpäin, tehköön tästä allekirjoitetun sopimuksen, eikä itke markkinoilla kun herrasmiessäännöt ei päde. "Tavaran jälleenmyynti on kielletty kahden vuoden ajan ostotapahtumasta" tms. kauppasopimukseen tai vastaavasti muotoiltuna lahjoituspaperiin niin se on siinä. Sitten vielä varmistaa lakineuvojalta onko tällainen sopimus pätevä yksityishenkilöiden välisessä kaupassa, sitä mä en tiedä, mutta yllätyn vähän jos ei ole.

   Lainaa

  52. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Traumcity: Great minds think alike.
   <3

   Lainaa

  53. Tulos: +7 (21 ääntä)
   bar: Se että sä et näe kokonaiskuvaa ei tarkoita sitä etteikö sellaista olisi. Sen sijaan annat ymmärtää olevasi ahne ja itsekeskeinen kusipää. Siinä se.
   Hei, tervetuloa tänne normaalien ihmisten todellisuuteen jossa ihmiset saavat myydä omaisuuttaan leimautumatta kusipäiksi. Viihdyt varmasti täällä, tuo aikaisempi elinympäristösi vaikuttaa jotenkin kauhean ahdistavalta ja epämääräiseltä.

   Lainaa

  54. Tulos: -11 (25 ääntä)
   Jaha, täällä on havaittavissa köyhän itkua, lempimusiikkiani. Tarulle kaikki pisteet ja sympatiat.

   Lainaa

  55. Pirun raamattu 23.3.2019 0:30
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Muumi (kopio): Mikä tässä on ongelma? Tottakai saa myydä eteenpäin.
   Olisi edes pitänyt päänsä kiinni...

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (9 ääntä)
   No on kyllä ihme kitinää täälläkin. Mitä siitä vaikka on ilmaiseksi saanut, jos tarvitsee rahaa niin miksei niitä saisi myydä? Tai jos ei olekaan tarvetta enää? "Et sä saa näitä myydä, se sanotaan niiden roskalavaryhmien säännöissä", jessus sentään. Jos tavaroitaan haluaa myydä, niin turha siihen on muiden kitistä että myydään liian kalliilla tai ettei oo oikein myydä ilmaiseksi saatua. Tori.fi -linkkiä en kyllä laskis miksikään mustamaalamiseksi.

   Lainaa

  57. Ääääää 23.3.2019 22:14
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Ennen noita kutsuttiin pummeiksi. Noloja ihmisiä.

   Lainaa

  58. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Pöljä: Minullakaan ei ole omaa lehmää ojassa, mutta nyt ihan oikeasti. Roskalavaryhmät eivät ole mitään hyväntekeväisyysryhmiä jossa annetaan sille kaikista köyhimmälle, vaan ilmoitetaan tavarasta josta haluaa eroon ja jollakin olisi sille käyttöä. Jos joku haluaa nähdä vaivaa myydessään tavaraa jota minä en ole saanut [...]
   Aamen

   Lainaa

  59. Tulos: +2 (18 ääntä)
   Minusta tästä huokuu ahneus. Toki myyjä SAA myydä ja on hänen onnensa, että saa rahaa ilmaiseksi saaduista tuoleista, MUTTA se että niistä pyydetään kiskurihintaa ja vastataan kiinnostuneelle, että myydään JOS hinta on kohdillaan. Onhan se 20€ myös voittoa... Ahneella on paskanen loppu, tällä kerralla feissarimokamainen loppu.

   Lainaa

  60. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Sibu: Minusta tästä huokuu ahneus. Toki myyjä SAA myydä ja on hänen onnensa, että saa rahaa ilmaiseksi saaduista tuoleista, MUTTA se että niistä pyydetään kiskurihintaa ja vastataan kiinnostuneelle, että myydään JOS hinta on kohdillaan. Onhan se 20€ myös voittoa… Ahneella on paskanen loppu, tällä kerralla feissarimokamainen loppu.
   Mitä ihmettä? Et varmasti myisi löytämääsi parin tonnin arvoista vanhaa kolikkoa vitosella, koska onhan sekin voittoa. Se ei tietystikään ole ahneutta että ei myy omaisuuttaan ihan mihin tahansa hintaan mitä mahdollinen ostaja ehdottaa. Tää on pirun hämmentävää, Tarun bisnesmalli on itsensä työllistämistä kierrätystuotteilla. En keksi kovin montaa ekologisempaa tapaa tehdä pientä kauppaa ja saada lisätuloja, ja täällä tälläinen toiminta on muutaman sankarin mielestä jotenkin moraalitonta. Kaikenlaisia hassuja se leipä elättää.

   Lainaa

  61. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Kyllähän tuo perseestä on jos roskalavalle olisi ollut muita halukkaita ottajia. Muuten ihan sama. Sama juttu kun annoin veljen lapselle leluja joilla oma muksu ei enää leikkinyt, sitten sen vaimoke laittoi viikkoa myöhemmin ne myyntiin ja otti 60e niistä kyllä vitutti ja Oisin muuten itse myynyt mutta luulin että tulisi tarpeeseen.....

   Lainaa

  62. Kyllä vain 25.3.2019 22:17
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Tavaran hallintaoikeus kyllä loppuu siihen kun sitä jakelee ilmailseksi tai maksusta muille. Uusi omistaja voi myydä sen, heittää roskiin tai antaa eteenpäin. Aika usein ilmaiseksi tavaroitaan antavat tuntuu loukkaantuvan jos tava pannaan myyntiin tai hyvätään, sen toivotaan aina menevän kovaan tarpeeseen. Itseäni ei kyllä kiinnosta pennin vertaa mitä joku teke tavaralla josta itse haluan eroon. Annankin usein tavarat pienituloiselle tuttavalle, joka jaksaa myydä niitä tai vaihtaa tuotteisiin joita tarvii itse enemmän. Ei ole mitenkään minulta pois.

   Lainaa

  63. Kyllä vain 25.3.2019 22:21
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Woodrow: Faceryhmien säännöt pätee vain ryhmien sisäpuolella ja yhteiskunta on avoin voitontavoittelulle. Jos myyjä tai lahjoittaja ei halua että ostaja/vastaanottaja myy tavaran eteenpäin, tehköön tästä allekirjoitetun sopimuksen, eikä itke markkinoilla kun herrasmiessäännöt ei päde. “Tavaran jälleenmyynti on kielletty [...]
   No ei todellakaan tarvi noudattaa tuollaisia ehtoja. Kun tavara vaihtaa omistajaa, niin entisllä omistajalle ei ole mitään sanaa sen tavaran kohtaloon, kaikenlaiset rajoitukset ovat siitä eteenpäin kohtuuttomia.

   Lainaa

  64. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Suomalainen maksaa 100e siitä, että naapuri ei saa 50e.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Jokupoika: Ostin pesutornin. Vanha pesukone oli täysin toimiva ja hyväkuntoinen. Halusin antaa sen ilmaiseksi jollekin, mutten saanut aikaiseksi laittaa ilmoitusta. Tuli ilmi yksissä illanistujaisissa, että kaverin kaveri on vailla pesukonetta. Annoin sen myöhemmin hänelle ja olin iloinen, että menipähän tarpeeseen. Kunnes [...]
   Ehkä pienisieluisen status muuttui hyväntekijästä hyväksikäytetyksi ja sehän harmittaa.

   Lainaa

  66. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Suuri osa tuosta mielipahasta johtuu varmasti siitä, että olisi niin mukava tuntea auttavansa köyhää samalla kun pääsee vähällä vaivalla eroon turhista tavaroistaan. Kannattaa lohduttautua sillä, että on se rahakin apua, tavaraa parempaakin jos tarvitsee vaikka ruokaa tai lääkkeitä tai maksaa sähkölasku. Harvempi tosi hyvätuloinen luultavasti hankii ilmaista tavaraa myytäväksi muutamalla kympillä. On myynnissä vaivansa. Jos tahtoo varmuudella tukea hyväntekeväisyyttä niin kannattaa lahjoittaa tavarat hyväntekeväisyyskirpparille tms. Itse viemme kierrätyskeskukseen tai erilaisten järjestöjen kirppispöytiin. Puoliammattimaista trokaustoimintaa paheksun sinänsä ilmiönä, koska on vaan inhottavaa ettei muilla kuin jatkuvasti roskalavoja/kirppareita ym. päivystävillä ole mahdollisuutta tehdä hyviä löytöjä. Toki jollekin voi trokaamalla saadut rahat olla tarpeen elämiseen, joten yksittäisiä henkilöitä en lähde tuomitsemaan ilman kunnon taustatietoja. Tarun tapauksessa niitä ei ole annettu.

   Lainaa

  67. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ihme porua. Jaan itsekkin tavaraa ilmaiseksi eikä voisi vähempää kiinnostaa tienaako joku niillä. Itsehän olen päättänyt tavaran ilmaiseksi antaa. Ei myöskään kiinnosta meneekö tarpeeseen. Hienoa jos menee, mutta kunhan tavara kiertää niin olen tyytyväinen.

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jos ilmoitan roskalavaryhmässä tavarasta, jonka saa hakea luotani ilmaiseksi, olen luultavasti laskenut päässäni, että minun kannattaa nähdä ilmoittamisen vaiva, jos vaan pääsen tavarasta eroon. Tällöin olen tavallaan voittanut joka ikinen kerta, kun se tavara todellakin haetaan minulta pois. Ajattelen lisäksi, että jos joku jaksaa nähdä sen vaivan, että hakee tavaran pois nurkistani, tulee se taatusti tavalla tai toisella tarpeeseen. Minulle on ihan sama, tuleeko tarve tavaran käyttö- vai jälleenmyyntiarvosta, olen kuitenkin ilahduttanut toista ja päässyt samalla turhasta roinasta eroon. Itse ostin lapselle kerran kevättalvella huimalla alennuksella haalarin seuraavaa talvea varten. Haalari kuitenkin jäi pieneksi jo alkutalvesta ja myin sen huutokaupalla. Vaate olikin yllättäen superhaluttua merkkiä ja mallia ja loppuhinta oli melko tarkkaan ovh. Ostajan kanssa viestiteltiin normaalit kaupantekohöpinät ja hän kertoi olevansa kauhean onnellinen, kun viimein löysi sen haaveidensa haalarin. Minähän tyhmänä menin mainitsemaan, etten itse tajunnut yhtään, että on arvokas, enkä olisi varmaan raaskinut ostaa, jollen olisi alesta löytänyt. Tästähän ostaja vetäisi herneet nenäänsä, hänen mielestään oli tosi väärin, että hän joutui maksamaan käytetystä haalarista puolet enemmän kuin minä vuotta aikaisemmin uutena. Kaupat saatiin onneksi hoidettua suht asiallisesti, mutta minua jäi vaivaamaan se, että hän koki minun olevan ahne ja jotenkin pettäneen häntä koska sain voittoa.

   Lainaa

  69. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Ei mitään uutta tos toimintatavassa. Suuryhtiötkin teetättää kehitysmaissa tavaransa ja rääpii voitot lännessä. Sitä on kapitalismi!

   Lainaa

  70. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Muumi (kopio): Mikä tässä on ongelma? Tottakai saa myydä eteenpäin.
   Ideana tässä olikin että roskalava-ryhmästä saatuja tavaroita ei hyvien tapojen mukaan men myymään eteenpäin. Ethän varmastikaan menisi jonottamaan leipäjonoon saadaksesi sitten myydä niitä ruokatarvikkeita eteenpäin? Pelisilmällä ei ole tässä asiassa mitään tekemistä, vaan moraalikäsityksellä.

   Lainaa

  71. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Meinasinkin juuri kommentoida että silloin tämä olisi törkeää, mikäli varta vasten tietylle henkilölle lahjoitetaan tarpeeseen ja sitten jo. henkilö onkin myynyt sen eteenpäin kuten sinun tapauksessasi. [...]
   Lahja annetaan ilman sitoumusta. Lahjoittamisen jälkeen antajalla ei ole enää lahjaan valtaa. Jos lahjaa seuraa jonkinlainen ehto, kysymyksessä ei ole lahja vaan kauppa tai muu sopimus.

   Lainaa

  72. Sijaiskärsijä 1.4.2019 17:05
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Traumcity: Hei, tervetuloa tänne normaalien ihmisten todellisuuteen jossa ihmiset saavat myydä omaisuuttaan leimautumatta kusipäiksi. Viihdyt varmasti täällä, tuo aikaisempi elinympäristösi vaikuttaa jotenkin kauhean ahdistavalta ja epämääräiseltä.
   Eli sinusta ammattimainen pääsylippujen trokaus on myös täysin hyväksyttävää, eikä lainkaan moraalisesti väärin tai jopa kusipäistä?

   Lainaa

  73. bananaforscale 21.9.2019 17:28
   Tulos: +1 (1 ääni)
   "Kangas nahkaa" XD Toi näyttää tekonahalta eikä nahka oo kangasta. :P

   Lainaa

  74. Innokas delfiini 3.7.2020 21:48
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Partaaa: Täällä kommenteissa näkee, että moni varmaan pitää hyväksyttävänä sitäkin, jos hyvätuloiset jonottavat leipäjonossa saadakseen ilmaista ruokaa, vaikka se on tarkoitettu heikosti toimeentulevien tuettavaksi. Roskalava-ryhmät on tarkoitettu siihen, että ihmiset voivat antaa itselleen tarpeetonta [...]
   Ööö... ei. "Moni varmaan pitää..." on sinun omaa kuvitelmaasi. Leipäjonot ei muutenkin liity tähän mitenkään. Ne ovat usein hyväntekeväisyyttä. Roskalavaryhmät ei ole. "Roskalavaryhmät on tarkoitettu..." Missä tämä "tarkoitus" on määritelty ja kuka sen on tehnyt? Vai kävikö niin että tuli vähän itse keksittyä stooria nyt, omaa agendaa puolustamaan. Olen minäkin antanut roskalavaryhmässä pois sellaista, mistä tiedän ihmisen nettoavan jos myy. Siinäpä myy. Minä en jaksa muutaman kympin takia alkaa sitä netissä myymisen rumbaa, sovittuja noutoja mitkä ei sitten sovikaan ja sitä AV YV -sekoilua muutenkaan. Ei tuollaisen jakkaran myymisellä kovin kaksisille tuntipalkoille pääse. Ja päälle vielä nuo k*sipäiset kauppakumppanit, mitä tuntuu olevan enemmän kuin normaaleita.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tuoli, kuva, Tori.fi, jälleenmyynti, kirpputori, kirppari, kirppis, Martela, Kilta