Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pelikirpputorin löytöjä

Ehkä paras selitys puuttuvalle kuvalle.
Pelikirpputorin löytöjä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +186 (216 ääntä)
   Av yv

   Lainaa

  2. Tulos: -406 (614 ääntä)
   Vitsi vanha, vähän väsynyt, mutta tiedän kyllä sen tilan jossa ajatus kyynisesti naurattaa. Mutta tässä uutena sävärinä tää faija, jonka harrastukset ja kielenkäyttö kuulostaa, että hän on se 13-vuotias poika. Ajattelin, et poika ois vaikka tehnyt pelitallennuksilleen tilaa poistamalla jotain vanhempien tärkeitä tallennuksia...

   Lainaa

  3. Tulos: +958 (1046 ääntä)
   Sanna: Vitsi vanha, vähän väsynyt, mutta tiedän kyllä sen tilan jossa ajatus kyynisesti naurattaa. Mutta tässä uutena sävärinä tää faija, jonka harrastukset ja kielenkäyttö kuulostaa, että hän on se 13-vuotias poika. Ajattelin, et poika ois vaikka tehnyt pelitallennuksilleen tilaa poistamalla jotain vanhempien tärkeitä tallennuksia…
   Kai Sanna tiedät, että pelaaminen on myös aikuisten miesten kuin naistenkin harrastus. Esimerkiksi mokassa mainittua RDR2:a (Red Dead Redemption 2) ei saisi edes alle 18-vuotiaalle myydä. Se kun on k18-peli. Ajatus siitä, että pelaaminen on vain lasten hupia on yhtä vanhanaikainen kuin ajatus siitä, että nainen kuuluu keittiöön.

   Lainaa

  4. triangelight 26.3.2019 1:27
   Tulos: -195 (275 ääntä)
   Sääliksi käy lasta.

   Lainaa

  5. O tempora, o mores 26.3.2019 2:19
   Tulos: -205 (337 ääntä)
   triangelight: Sääliksi käy lasta.
   Sääliksi käy isää kun ei selvästi pidä kakaralleen kunnon kuria. Selvästi taas säästetty koivuniemen herraa kun rupeaa isän tiedostoja poistelemaan luvatta.

   Lainaa

  6. Tulos: +273 (327 ääntä)
   Jimbo: Kai Sanna tiedät, että pelaaminen on myös aikuisten miesten kuin naistenkin harrastus. Ajatus siitä, että pelaaminen on vain lasten hupia on yhtä vanhanaikainen kuin ajatus siitä, että nainen kuuluu keittiöön.
   Aamen. Tämmöset Sannat harmittaa pirusti niiden puolesta, jotka vielä (edes sielunsa syövereissä) välittää siitä, mitä mieltä muut omista harrastuksista on. Tähän mokaan ehtii varmaan päivän päälle vielä monta ynisemään mieslapsista ja selittelemään olemattomia eroja niihin "kunnon" aktiviteetteihin, niitä odotellessa.

   Lainaa

  7. Tulos: +228 (242 ääntä)
   sympatiat jarnolle vaikkei ehkä kypsin tapa käsitellä asiaa ollutkaan, kyllä mullakin otsasuoni tykyttäisi jos joku mun monen kymmenen tunnin tallennukset poistelisi. etenkin näin aikuisena pelaavana ihmisenä kun se aika mitä pelaamiseen voi edes käyttää on vielä rajallisempaa.

   Lainaa

  8. Tulos: -96 (332 ääntä)
   ymmärrän kyllä mustan huumorin viljelyn perheen kesken mutta en sitä että julkisesti heitetään teinistä vitun oksettavaa läppää. mukava ja turvallinen kasvuympäristö siinä skidillä. poistin minäkin joskus toilaillessani jonkun oikeasti tärkeän tiedoston ja läksytyksen sain mut ihan kiva että ei lähetty julkisesti nöyryyttämään netissä

   Lainaa

  9. Tulos: +115 (195 ääntä)
   Älkää te Jeesustelko siellä, jättäkää se kontolleni. Jarno vaikuttaa hyvältä, huumorintajuiselta isältä. Ps. Pelaaminen on kivaa (pun intended)

   Lainaa

  10. Tulos: +166 (176 ääntä)
   Jimbo: Kai Sanna tiedät, että pelaaminen on myös aikuisten miesten kuin naistenkin harrastus. Esimerkiksi mokassa mainittua RDR2:a (Red Dead Redemption 2) ei saisi edes alle 18-vuotiaalle myydä. Se kun on k18-peli. Ajatus siitä, että pelaaminen on vain lasten hupia on yhtä vanhanaikainen kuin ajatus siitä, että nainen kuuluu keittiöön.
   ^^tämä Ja rdr2 on nii pitkä peli et en ihmettele jos ärsyttää pelitallennuksien poistuminen

   Lainaa

  11. Tulos: +151 (155 ääntä)
   Sanna: Ajattelin, et poika ois vaikka tehnyt pelitallennuksilleen tilaa poistamalla jotain vanhempien tärkeitä tallennuksia…
   No juuri niinhän se oli tehnytkin.

   Lainaa

  12. Tulos: -292 (322 ääntä)
   Jimbo: Kai Sanna tiedät, että pelaaminen on myös aikuisten miesten kuin naistenkin harrastus. Esimerkiksi mokassa mainittua RDR2:a (Red Dead Redemption 2) ei saisi edes alle 18-vuotiaalle myydä. Se kun on k18-peli. Ajatus siitä, että pelaaminen on vain lasten hupia on yhtä vanhanaikainen kuin ajatus siitä, että nainen kuuluu keittiöön.
   Jos löytyy 13-vuotias poika, niin luultavasti ikää on isälläkin jo sen verran, ettei noita lasten ja teinien pelejä paljoo jaksa pelailla. Yleensä tuossa kohtaa on työ, perhe, harrastukset ja sosiaaliset suhteet, niin pelaamiselle jää aikaa noin tunti kuukaudessa. Ei siinä paljoa tallennuksilla ole väliä. Joillanhan on vielä jotain telkkarin kanavapakettejakin vielä tuohon päälle, joten tuosta tunnista sitten nipistetään netflixeille ja muille oma aikansa.

   Lainaa

  13. Tulos: +210 (234 ääntä)
   NipaMan: Jos löytyy 13-vuotias poika, niin luultavasti ikää on isälläkin jo sen verran, ettei noita lasten ja teinien pelejä paljoo jaksa pelailla. Yleensä tuossa kohtaa on työ, perhe, harrastukset ja sosiaaliset suhteet, niin pelaamiselle jää aikaa noin tunti kuukaudessa. Ei siinä paljoa tallennuksilla ole väliä. Joillanhan on [...]
   Se ettei ehdi onkin usein syynä tälle tuomitsemiselle. Ollaan kateellisia niille joilla on aikaa peleille ja pitää saada oma mieli paremmaksi lyttäämällä toisten harrastukset. Pelaaminenhan on harrastus siinä missä puulaakilätkäkin, ja helposti ihan yhtä sosiaalinenkin, jos pelaa netissä. Itselläni (35v), on kaikenikäisiä pelikavereita ympäri maailman, Uusi-Seelannista Texasiin, teini-ikäisistä yli viiskymppisiin.

   Lainaa

  14. Tulos: +211 (217 ääntä)
   Isäni 60v pelaa rdr2, kai hän on sitten lapsellinen teini.

   Lainaa

  15. yli opisto hörhö 26.3.2019 13:14
   Tulos: +163 (171 ääntä)
   Voi ei! Olenkin lapsellinen teini enkä yli 30v mies! Kyllä minun nyt täytyy jättää peliharrastus väliin ja alkaa seuraamaan jalkapalloa ja jääkiekkoa kuten muutkin aikuiset!

   Lainaa

  16. Tulos: +77 (87 ääntä)
   Kyl mä vain muistan ku nuorempana tulin koulutsta kotia ja tuli isän pleikka 2 sammutettua. Oli siis lepotilas tai muus sellaises, isä oli pettyny mu tolailuun ja petyin itseki kans... Älkää pelleilkö muiden vapaa-ajan harrastuksien kustannuksella,varsinkaan niiden joilla sitä vapaa-aikaa on rajoitetusti...

   Lainaa

  17. Tulos: +96 (110 ääntä)
   NipaManYleensä tuossa kohtaa on työ, perhe, harrastukset ja sosiaaliset suhteet, niin pelaamiselle jää aikaa noin tunti kuukaudessa.
   Eh. Mulla voisi olla 13-vuotias lapsi. Ei ole, mutta jos olisi, toivoisin kyllä pelaamisen harrastuksena olevan yhdistävä tekijä samalla tavalla kuin se oli omassa lapsuudenkodissani. Mielenkiintoinen bias että juuri pelaaminen on sellainen harrastus, joka on jotenkin sosiaalisen kanssakäymisen, harrastusten ja perheen tiellä. Eihän se oikeasti ole. Meillä pelaillaan lähemmäs 40 tuntia viikossa. Silti ehditään käydä töissä, katsoa Netflixiä, syödä, läyrytä puhelimessa, kahvitella ja tavata tuttuja, lukea kirjoja (joka muuten rajoittaa muuta tekemistä huomattavasti enemmän) ja ravata milloin missäkin kissanristiäisissä. Tietty jos ajankäytön hallinta on ihan levällään niin eihän sitä sitten onnistu mikään.

   Lainaa

  18. Tulos: +90 (100 ääntä)
   RDR2:ta koko viime viikonlopun hakanneena ja niitä loputtomia elukoita metsästäen, voin sanoa et kyllä itteänikin aika paljon nyppis jos alusta pitäis alottaa. Veikkaan et kaikki ketkä tota peliä on pelannu ymmärtää kyllä. Näin untaki pirun majavien metsästämisestä. Ja joo, oon yli 30.

   Lainaa

  19. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Ihanaa, kun täällä ei ihmetellä aikuisten ihmisten videopeliharrastuksia. Omat pelailuni aloitin alle kouluikäisenä. Harrastuksia on kolmekymppisen akan elämässä tullut ja mennyt, mutta pelaaminen on säilynyt vuodesta toiseen. En vaan jaksa enää ihan samalla tavalla kuin vielä kymmenisen vuotta sitten, mutta yritys on viikonloppuisin kova...

   Lainaa

  20. Tulos: +94 (100 ääntä)
   Hassua kyllä toi pelaamisen tuomitseminen, pelithän on viihdettä siinä missä sarjat, elokuvat ja musiikkikin ovat.

   Lainaa

  21. Tulos: +123 (125 ääntä)
   NipaMan: Jos löytyy 13-vuotias poika, niin luultavasti ikää on isälläkin jo sen verran, ettei noita lasten ja teinien pelejä paljoo jaksa pelailla. Yleensä tuossa kohtaa on työ, perhe, harrastukset ja sosiaaliset suhteet, niin pelaamiselle jää aikaa noin tunti kuukaudessa. Ei siinä paljoa tallennuksilla ole väliä. Joillanhan on [...]
   Telkkariakin taitaa sitten katsoa vaan lapset ja teinit, kun eihän aikuiset sellaista ehdi. Vai onko tv:n katselu jotenkin kypsempi harrastus?

   Lainaa

  22. Tulos: -1 (35 ääntä)
   Jestas: Isäni 60v pelaa rdr2, kai hän on sitten lapsellinen teini.
   RDR(2) tuntuu olevan jotenkin vanhojen ukkojen mieleen. Kai ne on vaan odottaneet että pääsevät pelaamaan lapsuuden länkkäreitä.

   Lainaa

  23. Tulos: -31 (77 ääntä)
   äitisi: ymmärrän kyllä mustan huumorin viljelyn perheen kesken mutta en sitä että julkisesti heitetään teinistä vⅰtun oksettavaa läppää. mukava ja turvallinen kasvuympäristö siinä skidillä. poistin minäkin joskus toilaillessani jonkun oikeasti tärkeän tiedoston ja läksytyksen sain mut ihan kiva että ei lähetty julkisesti nöyryyttämään netissä
   Olet oksettava vinkuja. Toivottavasti saat läppäisyn naamallesi.

   Lainaa

  24. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Gunman: RDR(2) tuntuu olevan jotenkin vanhojen ukkojen mieleen. Kai ne on vaan odottaneet että pääsevät pelaamaan lapsuuden länkkäreitä.
   Tykkään RDR vaikka oon nainen ja 22vuotias. Ei mul vaa ollu lapsuudessa länkkäreitä

   Lainaa

  25. Voihan segregaatio 27.3.2019 11:14
   Tulos: -77 (83 ääntä)
   Suffeli: RDR2:ta koko viime viikonlopun hakanneena ja niitä loputtomia elukoita metsästäen, voin sanoa et kyllä itteänikin aika paljon nyppis jos alusta pitäis alottaa. Veikkaan et kaikki ketkä tota peliä on pelannu ymmärtää kyllä. Näin untaki pirun majavien metsästämisestä. Ja joo, oon yli 30.
   surullista.

   Lainaa

  26. Tulos: +65 (67 ääntä)
   NipaMan: Jos löytyy 13-vuotias poika, niin luultavasti ikää on isälläkin jo sen verran, ettei noita lasten ja teinien pelejä paljoo jaksa pelailla. Yleensä tuossa kohtaa on työ, perhe, harrastukset ja sosiaaliset suhteet, niin pelaamiselle jää aikaa noin tunti kuukaudessa. Ei siinä paljoa tallennuksilla ole väliä.
   Luulisi tallennuksilla olevan enemmän väliä juuri silloin kun niille jää töiden jälkeen vain pari hassua tuntia aikaa arkisin. Pitkän toiminta-/seikkailupelin puoleenväliinkin pääseminen voi viedä sen 20–30 h, ainakin jos tekee sivutehtäviä tai muuten tutkii ja fiilistelee maailmaa keskittymättä vain pääjuoneen. Se kun pyyhkiytyy pois, siinä voi mennä vaikka parin-kolmen viikon pelaamiset, kuukausikin. Vielä jokaista tallennusta kohden. Koulua lukuun ottamatta aikataulullisesti sitoutumaton teini voi pelata saman määrän jopa alle viikkoon. Ei silloin nuoruus mene hukkaan viidestäkään tuhotusta tallennuksesta. Velvoitetulle aikuiselle se voi olla esim. kokonainen kesä.

   Lainaa

  27. Tulos: +24 (28 ääntä)
   NipaMan: Jos löytyy 13-vuotias poika, niin luultavasti ikää on isälläkin jo sen verran, ettei noita lasten ja teinien pelejä paljoo jaksa pelailla. Yleensä tuossa kohtaa on työ, perhe, harrastukset ja sosiaaliset suhteet, niin pelaamiselle jää aikaa noin tunti kuukaudessa. Ei siinä paljoa tallennuksilla ole väliä. Joillanhan on [...]
   Mä oon ite 22v kesäkuussa. Mun isäni on 45 ja se pelailee pleikkarin töiden sun muun ohessa ihan hyvin. Että niih :D

   Lainaa

  28. Tulos: -38 (54 ääntä)
   Lapsi oppii eniten vanhempiensa mallista. Jarno saa etsiä syytä pojan käytöshäiriöön peilistä. Olen kasvattanut kaksi, he olivat ja ovat upeita, hyväkäytöksisiä, fiksuja. Lasta ei ole pakko nujertaa maan rakoon, kannustaminenkin on sallittua.

   Lainaa

  29. Tulos: +38 (40 ääntä)
   NipaMan: Jos löytyy 13-vuotias poika, niin luultavasti ikää on isälläkin jo sen verran, ettei noita lasten ja teinien pelejä paljoo jaksa pelailla. Yleensä tuossa kohtaa on työ, perhe, harrastukset ja sosiaaliset suhteet, niin pelaamiselle jää aikaa noin tunti kuukaudessa. Ei siinä paljoa tallennuksilla ole väliä. Joillanhan on [...]
   No tässä on esimerkki tyypistä, jolla ei ole hajua yhtään mistään.

   Lainaa

  30. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Nakita: Tykkään RDR vaikka oon nainen ja 22vuotias. Ei mul vaa ollu lapsuudessa länkkäreitä
   Ei tuossa väitettykään ettet voisi.

   Lainaa

  31. SomebodyPleaseThinkAboutTheChildren 28.3.2019 8:04
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Tämän varhaisteinin itsetunnolle varmasti tekee hyvää tällainen "myydään hyödytön teini" ilmoitus... itse olisin tuon ikäisenä kyllä itkenyt itseni uneen, jos isäni näin minua olisi kuvaillut. Vaikka huumoria onkin.

   Lainaa

  32. Tulos: -19 (35 ääntä)
   Gunman: Ei tuossa väitettykään ettet voisi.
   Mutta ku pitää päästä sanoo että on nainen joka pelaa

   Lainaa

  33. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Mä pelaan säännöllisesti 15vee poikani kanssa. Jos jompikumpi epäonnistuu tehtävässä, toinen jatkaa. Poika pelaa myös koripalloa, ja harrastaa kamppailulajeja. En ole koskaan pitänyt näitä pelejä pahana. Loistavaa yhteistä ajankulua.

   Lainaa

  34. Tulos: -34 (40 ääntä)
   Jimbo: Kai Sanna tiedät, että pelaaminen on myös aikuisten miesten kuin naistenkin harrastus. Esimerkiksi mokassa mainittua RDR2:a (Red Dead Redemption 2) ei saisi edes alle 18-vuotiaalle myydä. Se kun on k18-peli. Ajatus siitä, että pelaaminen on vain lasten hupia on yhtä vanhanaikainen kuin ajatus siitä, että nainen kuuluu keittiöön.
   Ei ole. Kaikki jotka pelaa on kakaroita ikään katsomatta. Jotku minunkin ikäiset "miehet" pelaa, mutta kysykääpä niiden vaimoilta että onko ne miehet vaimojen mielestä aikoisia.

   Lainaa

  35. Ikäloppu muori 30.3.2019 12:42
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Se on tämä intterwebbikin jo yli 30v. vanha keksintö. Kyllä me muoritkin pelataan ja sättäillään ja jotkut meikäläiset jopa koodaa itte pelejä! Kuulostaa hirveen kivikautiselta ihmetellä vuonna 2019 pelaamista harrastuksena. Vähän sama, kuin ihmettelis telkkarin katsomista tai sähköjä..

   Lainaa

  36. 48veeäiti 3.4.2019 22:33
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Erkki 48v: Ei ole. Kaikki jotka pelaa on kakaroita ikään katsomatta. Jotku minunkin ikäiset “miehet” pelaa, mutta kysykääpä niiden vaimoilta että onko ne miehet vaimojen mielestä aikoisia.
   Miestäni aikuisempaa ihmistä saa hakea. Kun tytöistä nuorin kuoli, eikä veli osannut käsitellä asiaa muuten, mieheni istutti hänet kanssaan pelin ääreen. Pikkuhiljaa asiaa saatiin käsiteltyä, ja poika huomasi, että uskaltaa elää normaalia lapsen (nykyään nuoren) elämää tuosta huolimatta. Aikuinen mies osasi käsitellä asiaa, just kuten poika tarvitsi.

   Lainaa

  37. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Eläintalous? Mitat? Voiko palauttaa jos tulee allergia?

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Voi sentään, olen ilmeisesti lapsi, enkä 30v. nainen, kun tykkään pelata juurikin esim. Rdr2:ta ja tänä vuonna julkaistua Doom Eternalia. Ja se Red Dead Redemption 2 on sen verran pitkä peli, että todellakin itseänikin sieppaisi ja pirusti jos tallennukselle tapahtuisi jotain.

   Lainaa

  39. jukkapalmu 24.7.2021 8:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kuka lie kasvattannu tollasen...

   Lainaa

  40. Likempi avokado 31.7.2021 16:31
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Sopu90: Voi sentään, olen ilmeisesti lapsi, enkä 30v. nainen, kun tykkään pelata juurikin esim. Rdr2:ta ja tänä vuonna julkaistua Doom Eternalia. Ja se Red Dead Redemption 2 on sen verran pitkä peli, että todellakin itseänikin sieppaisi ja pirusti jos tallennukselle tapahtuisi jotain.
   Lapsi tai lapsen tasolla oleva täysi-ikäinen. Markkina-arvo joka tapauksessa pyöreä nolla, joten saat pelata jatkossakin.

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 7.8.2022 8:50
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Likempi avokado: Lapsi tai lapsen tasolla oleva täysi-ikäinen. Markkina-arvo joka tapauksessa pyöreä nolla, joten saat pelata jatkossakin.
     Naimisissa olevia ei tämä "markkina-arvo" pahastikaan kiinnosta, vaikka on toki aika ilmeistä, että ne, joita sellaisesta puhuvat, eivät tule naimisiin pääsemään :). (Mieheni pelaa, ja olkoot siitä hänelle iloa. Ihmettelen miten ihmiset jotka luulevat "aikuisuus= ei saa koskaan huvitella" voivat elää).

   Lainaa

  42. Oikeustajuton maksamato 7.8.2022 12:20
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Harmaa kivi:   Naimisissa olevia ei tämä "markkina-arvo" pahastikaan kiinnosta
   Kiinnostaa se siinä vaiheessa kun puoliso herää todellisuuteen ja huomaa olevansa lapsen tasoisen ihmisen kanssa parisuhteessa ja potkii pihalle. Kaikki eivät herää ja jotkut ovat itsekin tyytyväisenä lapsen tasolla. Se heille suotakoon. Jokainen pelaa niillä korteilla, jotka on annettu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppari, kirppis, pelit, PlayStation, pilvi, lapsi