Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luetun ymmärtäminen

Ylläpitäjä muuttaa sääntöjä, mutta ymmärtääkö kukaan?
Suurenna näkymä
Luetun ymmärtäminen

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hölöpö 5.3.2019 0:16
   Tulos: +412 (428 ääntä)
   Voi ei

   Lainaa

  2. Tulos: +237 (259 ääntä)
   Paula <333

   Lainaa

  3. Tulos: +419 (491 ääntä)
   Instructions were unclear, my dick is stuck in a ceiling fan.

   Lainaa

  4. Tulos: +279 (287 ääntä)
   No sehän meni nappiin

   Lainaa

  5. Sitä vaan että 5.3.2019 1:20
   Tulos: +90 (98 ääntä)
   ei näin

   Lainaa

  6. Tulos: -143 (261 ääntä)
   Musta tuntuu, että varsinkin monella keski-iän ylittäneillä ihmisilä nuo termit menee kyllä ihan sekaisin. Esim. mun äiti puhuu aina kommenteista, vaikka tarkoittaisi julkaisua. Ja hymiöistä, vaikka tarkoittaisi emojia ("laitoin siihen sellaisen kissa-hymiön"). Voisin hyvin kuvitella, että meidän äiti olis niiden joukossa jotka tuolla hysterisoi profiilikuvista. Itse oon kuitenkin sitä mieltä,

   Lainaa

  7. Tulos: +81 (135 ääntä)
   Ace: Musta tuntuu, että varsinkin monella keski-iän ylittäneillä ihmisilä nuo termit menee kyllä ihan sekaisin. Esim. mun äiti puhuu aina kommenteista, vaikka tarkoittaisi julkaisua. Ja hymiöistä, vaikka tarkoittaisi emojia (“laitoin siihen sellaisen kissa-hymiön”). Voisin hyvin kuvitella, että meidän äiti olis niiden joukossa jotka tuolla hysterisoi profiilikuvista. Itse oon kuitenkin sitä mieltä,
   ... että sormi painoi väärää nappia. Piti sanoa, että oon sitä mieltä, että facepalm. Koska ei _voi_ olla niin vaikeaa ymmärtää viimeistään siinä vaiheessa, kun ratakiskosta väännetään. :D

   Lainaa

  8. Tulos: +194 (194 ääntä)
   Saat anteeksi, Paula.

   Lainaa

  9. Tulos: +171 (179 ääntä)
   Pitää asua vähintään poronkuseman päässä.

   Lainaa

  10. Ainajotaikummaa 5.3.2019 3:04
   Tulos: +7 (45 ääntä)
   Paula on PARAS!

   Lainaa

  11. Tulos: +262 (280 ääntä)
   Ace: Musta tuntuu, että varsinkin monella keski-iän ylittäneillä ihmisilä nuo termit menee kyllä ihan sekaisin. Esim. mun äiti puhuu aina kommenteista, vaikka tarkoittaisi julkaisua. Ja hymiöistä, vaikka tarkoittaisi emojia (“laitoin siihen sellaisen kissa-hymiön”).
   Anteeksi ultimaattinen tyhmyyteni, mutta mitä eroa on hymiöllä ja emojilla? Nimi. Keski-iän ylittänyt 34v?

   Lainaa

  12. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Jouni jaksoi vääntää rautalangasta. Hyvä.

   Lainaa

  13. Tulos: +105 (113 ääntä)
   Matti: Paula ♥33
   Mistä tiedät että Paula rakastaa kolmekolmosia?

   Lainaa

  14. Vieraslajeihin kuuluva 5.3.2019 7:40
   Tulos: -106 (152 ääntä)
   Lapin sisäsiittoisuus näkyy räikeästi.

   Lainaa

  15. Tulos: +174 (190 ääntä)
   Ace: Musta tuntuu, että varsinkin monella keski-iän ylittäneillä ihmisilä nuo termit menee kyllä ihan sekaisin. Esim. mun äiti puhuu aina kommenteista, vaikka tarkoittaisi julkaisua. Ja hymiöistä, vaikka tarkoittaisi emojia (“laitoin siihen sellaisen kissa-hymiön”). Voisin hyvin kuvitella, että meidän äiti olis niiden joukossa jotka tuolla hysterisoi profiilikuvista. Itse oon kuitenkin sitä mieltä,
   Itsekin puhun joskus hymiöistä, kun tarkotan emojia. Sama asia, ei oo niin justiisa :D Enkä ole keski-ikäinen.

   Lainaa

  16. Tulos: -8 (22 ääntä)
   Paula on ihana ❤️

   Lainaa

  17. Tulos: +115 (119 ääntä)
   Apua! En ole vaihtanut profiilikuvaa aikoihin. Lennänkö nyt ulos Feissarimokista, vai pelkästään Facebookista?

   Lainaa

  18. Tulos: +131 (141 ääntä)
   Usko ihmiskuntaan laski taas vähän. Miten voi olla noin pahasti lukutaito hukassa? Nämä ovat varmaan niitä ihmisiä, jotka zombeina pistävät minkä tahansa julkaisun alle "mukana" tai "kovasti tulisi tarpeeseen, kun [pitkä sympatiaa kerjäävä selostus viimeaikaisista vastoinkäymisistä]".

   Lainaa

  19. Tulos: +176 (190 ääntä)
   Ace: Musta tuntuu, että varsinkin monella keski-iän ylittäneillä ihmisilä nuo termit menee kyllä ihan sekaisin. Esim. mun äiti puhuu aina kommenteista, vaikka tarkoittaisi julkaisua. Ja hymiöistä, vaikka tarkoittaisi emojia (“laitoin siihen sellaisen kissa-hymiön”).
   Koska hymiön ja emojin ero on niin uskomattoman merkittävä. Hymiöitä ne oli sillon MSN Messengerissäkin ja ihan vastas nykypäivän emojeita.

   Lainaa

  20. Tulos: +77 (97 ääntä)
   Ace: Musta tuntuu, että varsinkin monella keski-iän ylittäneillä ihmisilä nuo termit menee kyllä ihan sekaisin. Esim. mun äiti puhuu aina kommenteista, vaikka tarkoittaisi julkaisua. Ja hymiöistä, vaikka tarkoittaisi emojia (“laitoin siihen sellaisen kissa-hymiön”). Voisin hyvin kuvitella, että meidän äiti olis niiden joukossa jotka tuolla hysterisoi profiilikuvista. Itse oon kuitenkin sitä mieltä,
   Hymiö on usein sama kuin Emoji. Jos sillä on naama, se on hymiö.

   Lainaa

  21. Suvimorsmaikka 5.3.2019 9:52
   Tulos: +113 (119 ääntä)
   juuh: No sehän meni nappiin
   Ei ku lappiin

   Lainaa

  22. Suvimorsmaikka 5.3.2019 9:53
   Tulos: +15 (51 ääntä)
   Ihanaa, että on ihmisiä jotka ovat vielä niin irti tekniikasta ja kiinni luonnossa, et voivat ymmärtää tämän väärin. Nyt naurattaa. Mutta todellisuudessa heidön tietonsa ja osaamisensa on tärkeämpää.

   Lainaa

  23. Tulos: +4 (24 ääntä)
   Tässä; kyllä ihmiset on tyhmiä.

   Lainaa

  24. yli opisto hörhö 5.3.2019 10:14
   Tulos: +128 (136 ääntä)
   Ace: Musta tuntuu, että varsinkin monella keski-iän ylittäneillä ihmisilä nuo termit menee kyllä ihan sekaisin. Esim. mun äiti puhuu aina kommenteista, vaikka tarkoittaisi julkaisua. Ja hymiöistä, vaikka tarkoittaisi emojia (“laitoin siihen sellaisen kissa-hymiön”). Voisin hyvin kuvitella, että meidän äiti olis niiden joukossa jotka tuolla hysterisoi profiilikuvista. Itse oon kuitenkin sitä mieltä,
   Hymiö ja emoji on käytännössä sama asia eri nimellä.

   Lainaa

  25. Sorsa Koski 5.3.2019 10:19
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Olikohan tää nyt sitä lapinlisä?

   Lainaa

  26. Tulos: +81 (93 ääntä)
   Niin no - oikeampi termi olisi Facebook-tili.

   Lainaa

  27. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Suvimorsmaikka: Ihanaa, että on ihmisiä jotka ovat vielä niin irti tekniikasta ja kiinni luonnossa, et voivat ymmärtää tämän väärin. Nyt naurattaa. Mutta todellisuudessa heidön tietonsa ja osaamisensa on tärkeämpää.
   Löisin kyllä vaikka parhaan kissani vetoa että jotkut ihmiset ovat täydellisiä tampioita joka asiassa, eivätkä erottaisi poroa hirvestä tai kuusta männystä vaikka asuisivatkin Lapissa. Eikä tietokonetuntemuskaan turhaa ole. Facea epäilemättä ei tarvitse osata käyttää, mutta jos jotain aikoo käyttää niin sitä voisi opetella käyttämään. Vähän päätä särkee kun poliitikot yrittävät säätää lakeja asioista joista eivät mitään ymmärrä mitä tietoliikenteeseen tulee, ja liikkeellä on ihan liikaa porukkaa jotka eivät osaa suojata dataansa -tai pahempaa, muiden dataa -ollenkaan.

   Lainaa

  28. Tulos: +45 (77 ääntä)
   Ace: emojia
   Emoji ja hymiö on sama asia

   Lainaa

  29. Tulos: -101 (137 ääntä)
   muulimaa: Emoji ja hymiö on sama asia
   Eikä ole. Hymiö on tekstin seassa esiintyvä merkki joka kertoo kirjoittajan tunnetilasta, se kun ei sellaisenaan kirjoitetun tekstin kautta välity. Esimerkiksi hymiöllä voidaan kertoa että tätä ei nyt kannata niin vakavissaan ottaa. Emoji taas on joku japanilaisten keksimä söpö kuva joka laitetaan tekstiin kymmenen kertaa peräkkäin vain siksi että kirjoittaja mainitsi sanan "kissa".

   Lainaa

  30. Tulos: -2 (16 ääntä)
   juuh: No sehän meni nappiin
   *Lappiin

   Lainaa

  31. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Mutta mikä oli tämä erittäin ikävä tapahtuma ryhmässä?

   Lainaa

  32. Hattarapilvi 5.3.2019 15:05
   Tulos: -15 (49 ääntä)
   foo: Eikä ole. Hymiö on tekstin seassa esiintyvä merkki joka kertoo kirjoittajan tunnetilasta, se kun ei sellaisenaan kirjoitetun tekstin kautta välity. Esimerkiksi hymiöllä voidaan kertoa että tätä ei nyt kannata niin vakavissaan ottaa. Emoji taas on joku japanilaisten keksimä söpö kuva joka laitetaan tekstiin kymmenen kertaa peräkkäin vain siksi että kirjoittaja mainitsi sanan “kissa”.
   Japanilaiset ei väärinkäytä emojeja tuolla tavalla vaan nimenomaan länkkärit harrastaa tuota. Japanilaiset hymiöt ovat sitä paitsi täysin erilaisia eikä niitä edes tehdä emoji-konseptilla vaan merkistöllä. Ota asioista selvää.

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Kyllä ihmiset on aivan saatanan typeriä...

   Lainaa

  34. Tulos: -7 (25 ääntä)
   Hattarapilvi: Japanilaiset ei väärinkäytä emojeja tuolla tavalla vaan nimenomaan länkkärit harrastaa tuota. Japanilaiset hymiöt ovat sitä paitsi täysin erilaisia eikä niitä edes tehdä emoji-konseptilla vaan merkistöllä. Ota asioista selvää.
   En minä tarkoittanutkaan että japanilaiset väärinkäyttävät emojeja tuolla tavalla vaan nimen omaan että länsimaalaiset väärinkäyttävät niitä.

   Lainaa

  35. Tulos: +57 (91 ääntä)
   muulimaa: Emoji ja hymiö on sama asia
   Jos tarkkoja ollaan, niin ei. Hymiö (eng. emoticon) on välimerkeillä, kirjaimilla ja/tai numeroilla luotu symboli, esim. äks-dee, OwO, ¯\_(ツ)_/¯, ( ͡° ͜ʖ ͡°) tai kaksoispiste-dee. Emoji on varsinainen kuva emootiosta. Yleisimmät kirjoitettavat hymiöt muuttuvat edelleen automaattisesti emojeiksi monilla sivustoilla ja sovelluksilla (esim. some-sovellukset ja tämä sivusto), eikä minusta ole ainakaan silloin väärin käyttää kumpaa sanaa vaan. Vaikka joku vastaanottaa minulta emojin, olen voinut kirjoittaa sen hymiönä. :) (Tuokin hymyemoji oli hymiö ennen kommentin lähettämistä.)

   Lainaa

  36. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Mä oon yli kaks kuukautta vanha, heivataanko mut nyt ulos täältä?

   Lainaa

  37. Tulos: +92 (106 ääntä)
   foo: Eikä ole. Hymiö on tekstin seassa esiintyvä merkki joka kertoo kirjoittajan tunnetilasta, se kun ei sellaisenaan kirjoitetun tekstin kautta välity. Esimerkiksi hymiöllä voidaan kertoa että tätä ei nyt kannata niin vakavissaan ottaa. Emoji taas on joku japanilaisten keksimä söpö kuva joka laitetaan tekstiin kymmenen kertaa peräkkäin vain siksi että kirjoittaja mainitsi sanan “kissa”.
   Te 2000-luvun alun jälkeen syntyneet ette tiedä, että emojit keksittiin jo kauan sitten. Silloin niitä kutsuttiin hymiöiksi. Ne oli aivan samanlaisia kuin nykyisetkin emojit/hymiöt. Msn messenger, ja phpbb-foorumit tekivät ne tunnetuksi. Ei silloin kukaan puhunut emojeista. Suomen kielessä ei tunnettu sellaista sanaa. Ne olivat hymiöitä. Ovatko ne jotain muuta nyt, kun korvaava sana on otettu käyttöön? Internet-kieli elää aika tavalla. Uusien ilmaisujen ja ilmaisukäytäntöjen ilmaantuminen ei poista vanhempien merkitystä tai oikeellisuutta. Nuoriso kuvittelee olevansa internetin käyttäjinä jotenkin edellä vanhempia polvia. Internetilläkin on historia. Vanhemmat polvet tuntevat tämän historian, ja ovat siinä mielessä edellä nuoria.

   Lainaa

  38. Tulos: -11 (27 ääntä)
   Hihi: Jos tarkkoja ollaan, niin ei. Hymiö (eng. emoticon) on välimerkeillä, kirjaimilla ja/tai numeroilla luotu symboli, esim. äks-dee, OwO, ¯\_(ツ)_/¯, ( ͡° ͜ʖ ͡°) tai kaksoispiste-dee. Emoji on varsinainen kuva emootiosta. Yleisimmät kirjoitettavat hymiöt muuttuvat edelleen automaattisesti emojeiksi monilla sivustoilla ja [...]
   Tämä oli juuri se jota tarkoitin. Ja siis ei se mullekaan ole niin justiinsa, noi nuoret siitä tuntuu tarkempia olevan (teen nuorisotyötä). Mut tuo nyt vaan oli mulla yksi esimerkki muiden joukossa, ja oma pointtini oli enemmänkin se, että mitä enemmän ikää niin sitä enemmän nuo termit, kuten vaikka julkaisun ja kommentin ero, voi olla hakusessa.

   Lainaa

  39. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Sepi: Te 2000-luvun alun jälkeen syntyneet ette tiedä, että emojit keksittiin jo kauan sitten. Silloin niitä kutsuttiin hymiöiksi. Ne oli aivan samanlaisia kuin nykyisetkin emojit/hymiöt. Msn messenger, ja phpbb-foorumit tekivät ne tunnetuksi. Ei silloin kukaan puhunut emojeista. Suomen kielessä ei tunnettu sellaista sanaa. [...]
   Niinpä. Termistö on maailman sivu muuttunut parin vuoden välein vaikkei asian sisältö tai tarkoitus muutuisi kuin prosentin. Yleensä näin käy kun jokin uusi hypetyssofta valtaa alaa omien 'uusien' termeiensä kanssa.

   Lainaa

  40. Emmanuel3 6.3.2019 8:27
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Petkele: Pitää asua vähintään poronkuseman päässä.
   Tiesittekö, että poronkusema on matka, jonka ajoporoa voi juoksuttaa pitämättä poron kusitaukoa, eli maksimissaan 7,5km. Poro ei voi virtsata juostessaan ja liian pitkä juoksuttaminen voi aiheuttaa sille halvaustilan.

   Lainaa

  41. Tulos: -27 (39 ääntä)
   Sepi: Te 2000-luvun alun jälkeen syntyneet ette tiedä, että emojit keksittiin jo kauan sitten. Silloin niitä kutsuttiin hymiöiksi. Ne oli aivan samanlaisia kuin nykyisetkin emojit/hymiöt. Msn messenger, ja phpbb-foorumit tekivät ne tunnetuksi. Ei silloin kukaan puhunut emojeista. Suomen kielessä ei tunnettu sellaista sanaa. [...]
   Nyt kyllä arvasit ikäni monella vuosikymmenellä alakanttiin. Ja olen kyllä käyttänyt hymiöitä nettikeskustelussa jo 1990-luvulla kun MSN Messengeriä tai PHPBB-foorumeita ei ollut vielä olemassakaan. Nykyään ne 2000-luvun alun jälkeen syntyneet vain väärinkäyttävät näitä emojeja luullen että aina kun mainitsee jonkun söpön asian siitä pitää laittaa viestiin kymmeniä eri emojeja.

   Lainaa

  42. Tulos: +31 (47 ääntä)
   foo: Nykyään ne 2000-luvun alun jälkeen syntyneet vain väärinkäyttävät näitä emojeja luullen että aina kun mainitsee jonkun söpön asian siitä pitää laittaa viestiin kymmeniä eri emojeja.
   Minä en yleensä ymmärrä miten voi "väärinkäyttää" emojia. Jos vastaa söpöön kuvaan kymmenellä sydänsilmä emojilla niin kertoo vaan toiselle että "toi on niin söpö en kestä aaa" paitsi paljon nopeammin ilmaistuna. Ja ihan yhtälailla niitä hymiöitäkin spämmittiin msn mesessä ja tekstareissa <3<3<3<3 kukin käyttää miten tykkää.

   Lainaa

  43. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Ja tuossa piti siis olla pienempi kuin kolme 4 kertaa : )

   Lainaa

  44. Tulos: -14 (48 ääntä)
   91: Minä en yleensä ymmärrä miten voi “väärinkäyttää” emojia. Jos vastaa söpöön kuvaan kymmenellä sydänsilmä emojilla niin kertoo vaan toiselle että “toi on niin söpö en kestä aaa” paitsi paljon nopeammin ilmaistuna. Ja ihan yhtälailla niitä hymiöitäkin spämmittiin msn mesessä ja tekstareissa ♥♥♥♥ kukin käyttää miten tykkää.
   Mutta sitten on niitä jotka esimerkiksi kertovat ajaneensa autolla mökille ja laittavat perään emojeja autosta ja mökistä. Mitä ihmeen tunnetiloja ne ovat? Mitä lisäinformaatiota ne tuovat viestiin joka ei käynyt ilmi jo tekstisisällöstä? "Tätä kirjoittaessani tuntui autolta ja mökiltä."

   Lainaa

  45. Vihreä kuvake 7.3.2019 8:18
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Liittyykö tähän hymiö- emojijuttuun mitenkään se, että sana hymiö tuntuu viittaavan hymyyn ja emoji taas enempi tunteisiin yleensä? Yritin googletella, mutta ei nyt tähän hätään löytynyt.

   Lainaa

  46. Tulos: -2 (14 ääntä)
   Vihreä kuvake: Liittyykö tähän hymiö- emojijuttuun mitenkään se, että sana hymiö tuntuu viittaavan hymyyn ja emoji taas enempi tunteisiin yleensä? Yritin googletella, mutta ei nyt tähän hätään löytynyt.
   Jotenkin niin mä sen itse ainakin olen ajatellut. Tai siis, että emoji olis ns. kehittyneempi versio hymiöistä, eli emojit sisältäisi hymiöitä mutta hymiöt ei sisältäisi kaikkia emojeita (mitään hajua miten toi taivutetaan oikein :D ). Mut ei emojitkaan kai vaan pelkästään tunnetiloista kerro, onhan niitä kuvia vaikka mitä. Itse kuitenkin miellän hymiö-sanan nimenomaan kasvojen ilmeisiin liittyvänä, ja esim. noi kulkuneuvot, kukkaset yms. mitä vaikka puhelimesta löytyy, emojeiksi.

   Lainaa

  47. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Apua, minulla ei ole facebook-profiilia, lennänkö nyt ulos ryhmästä?

   Lainaa

  48. Tulos: -15 (21 ääntä)
   Gaius: Apua, minulla ei ole facebook-profiilia, lennänkö nyt ulos ryhmästä?
   Et, koska jos sinulla ei ole Facebook-profiilia, et ole voinut koskaan päästäkään koko ryhmään.

   Lainaa

  49. Suomalainen 23.3.2019 12:41
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Markku näemmä keksi oman kielen. "2-kuukauden" ei tarkoita mitään.

   Lainaa

  50. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Emmanuel3: Tiesittekö, että poronkusema on matka, jonka ajoporoa voi juoksuttaa pitämättä poron kusitaukoa, eli maksimissaan 7,5km. Poro ei voi virtsata juostessaan ja liian pitkä juoksuttaminen voi aiheuttaa sille halvaustilan.
   En tiennyt! Oikeasti mielenkiintoista!

   Lainaa

  51. Villiväkkärä 15.5.2019 16:44
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Emmanuel3: Tiesittekö, että poronkusema on matka, jonka ajoporoa voi juoksuttaa pitämättä poron kusitaukoa, eli maksimissaan 7,5km. Poro ei voi virtsata juostessaan ja liian pitkä juoksuttaminen voi aiheuttaa sille halvaustilan.
   Tiesin :)

   Lainaa

  52. Vapaa kolibri 27.7.2020 19:00
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kieli elää. Lopettakaa nyt jo vihdoin se helvetin päteminen ajastaan jääneellä besserwisseröinnillä. Ketään muuta ei kiinnosta teidän hymiöväännöt. Sitä paitsi ollaan menossa takaisin hieroglyfien aikaan hymiöiden muodossa, joten parempi että alatte käyttämään niitä ja paljon. Tai sitten olette yksinkertaisesti hiljaa, mikä ei ole ollenkaan yhtään huonompi vaihtoehto, kun ottaa huomioon ettei teillä ole mitään asiaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: säännöt, profiili, profiilikuva, ryhmä, yp, ylläpito, ylläpitäjä, kuva