Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Taiteen todellinen hinta

  Ammattilaisen piirtämä muotokuva. 50 euroa liikaa?
  Suurenna näkymä
  Taiteen todellinen hinta

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +800 (838 ääntä)
   Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?

   Lainaa

  2. Tulos: +625 (675 ääntä)
   Tuo taulu on upea!Realistinen ja maksaisin itsekin tyylistä. En halua pressaa seinälle, mutta muuten. Taitava poika!! Tulisi tekemään tähtiä, jos oikein panostaisi.

   Lainaa

  3. Tulos: +1643 (1669 ääntä)
   Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?

   Lainaa

  4. Tulos: +811 (823 ääntä)
   Rahastusta? Tietenkin rahastusta. Se tekee sitä nimenomaan rahasta. Idiootti.

   Lainaa

  5. Tulos: +268 (276 ääntä)
   Jaakoppi: Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?
   Auvo liittyy kaikkeen!

   Lainaa

  6. Tulos: -161 (481 ääntä)
   Niin, sitä kun osaa piirtää niin mihin tahansa määrään mitä muotokuvia tahansa ei mene kuin yksi hujaus, ja täydellisestäkin taiteesta yli 10 euron pyyntihinta on silkkaa rahastusta. Etenkin jos ne tekee paperille, ja etenkin jos käyttää kynää.

   Lainaa

  7. Tulos: +336 (344 ääntä)
   Vielä olisi puuttunut että Hanna olisi alkanut vängätä verojen maksusta

   Lainaa

  8. Tulos: +128 (154 ääntä)
   Jäi mietityttää paljonko on kolmen hinta?

   Lainaa

  9. Pensselisetä 12.2.2019 1:26
   Tulos: +767 (791 ääntä)
   Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin galleristin provisio 50% vielä päältä pois, alvin ja tuloveron lisäksi. Jos tuosta 150€ pyytää, niin tuskin jää 10€/h tekijälle.

   Lainaa

  10. Tulos: +495 (497 ääntä)
   Haluaisin nähdä Hannan itse piirtämän muotokuvan, kun hän sen kerran sanoi tekevänsä.

   Lainaa

  11. purppurakruunu 12.2.2019 2:11
   Tulos: +374 (382 ääntä)
   Kaikkein huvittavinta on, että kolmet kasvot itse asiassa EI ole 150€, vaan korkeintaan 140€, sillä aloituksessa kerrotaan kahden kohteen olevan 90€. Suomen puhuminen ei takaa luetunymmärtämistä.

   Lainaa

  12. Suomi somelaisille 12.2.2019 2:23
   Tulos: +642 (656 ääntä)
   Mistä muuten johtuu, että nämä kaikkein eniten ulkomaalaisten kielitaidoista huolestuneet itse puhuvat ”Suomemea” vähän niin ja näin?

   Lainaa

  13. Tulos: +417 (429 ääntä)
   Taidetta harrastavana pitää sanoa että 50 euroa on oikeastaan aika halpa hinta tosta. Ensinäkin materiaalit maksavat ja toiseksi tollaisen tekemiseen menee aikaa. En osaa sanoa kun en harrasta tollaista piirtämistä mutta kyllä siihenkin varmasti menee. Jos laskee sitten siihen tuntipalkan niin aika matala on. Menis tuo Hanna vaan sinne Ikeaan ostamaan niitä massatuotettuja tauluja jos ei halua maksaa mistään personallisemmasta työstä.

   Lainaa

  14. Tulos: +259 (265 ääntä)
   En tiedä mitä kallista tuossa on, ei taida hääveille tuntipalkoille päästä noilla hinnoilla edes.

   Lainaa

  15. Tulos: +450 (456 ääntä)
   Tätä asennetta näkyy myös käsityöläisiä kohtaan. Jos sukkalanka maksaa 4 € niin ihmetellään, miten työstä voi pyytää vaikka 10 €. Tai jos ompelet mekon ja kankaat maksavat 50 €, on vaikkapa 100 € hinta jo aivan kohtuuton jonkun mielestä. Ei tunnuta enää yhtään arvostavan sitä työn määrää, mitä käsin tehtäessä tulee. Tuntitaksaksi ei paljoa jää.

   Lainaa

  16. Tulos: +202 (202 ääntä)
   Hannalle ei viitsisi tehdä luonnosta edes laskusta.

   Lainaa

  17. Tulos: +115 (119 ääntä)
   Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
   Laajennetaan taidealoihin

   Lainaa

  18. Tulos: -282 (328 ääntä)
   En itse maksaisi tuon tasoisesta työstä noin paljoa, kuitenkin aika paljon virheitä mittasuhteissa ja anatomiassa. Toki tuo on miljoona kertaa parempi kuin mihin itse pystyisin...

   Lainaa

  19. Tulos: +135 (139 ääntä)
   Suomi somelaisille: Mistä muuten johtuu, että nämä kaikkein eniten ulkomaalaisten kielitaidoista huolestuneet itse puhuvat ”Suomemea” vähän niin ja näin?
   Niitä huolestuttaa eniten sillä vajavaisella suomella on vaikeuksia ymmärtää normaaliakin suomea, saati sitten jos jollain voi olla yksi sijapääte väärin :D

   Lainaa

  20. Tulos: +229 (237 ääntä)
   Tuohan on halpa, saisi melkein pyytää lisää tuon tason laadusta. Itse maksoin nikottelematta muutama vuosi sitten lähemmäs 400€ eräälle taiteilijalle todella hyvin tehdystä kuvasta. Muistutan vielä, tinkiminen ei kuulu näihin juttuihin. Yleensä artisti on laskenut hinnat kaikkien kulujensa mukaan, ja itse työstä otetaan harvoin paljoa mitään (ellei tehdä sitä pääasiallisena työnä kuten tuo jolta tilasin). Jos koet että joku ylihinnoitelee töitään, niin silloin suosittelen tinkimisen sijaan etsimään jonkun toisen. Tosin sen toisen löytäminen voi osoittautua aika vaikeaksi, harva joka osaa noin hyvin piirtää tekee kuitenkaan ilmaiseksi töitä...

   Lainaa

  21. Minäminä 12.2.2019 6:52
   Tulos: +188 (190 ääntä)
   Pensselisetä: Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa.
   Kyllä tämä koskee ihan alaa kuin alaa. Itse yrittäjänä törmäsin jatkuvasti siihen, että ihmisten mielestä hintoja pitäisi laskea, että saisin lisää asiakkaita. Miksi ihmeessä minä haluaisin lisää asiakkaita, jotka eivät maksa työstäni kuin ehkä korkeintaan kulut? Valmiiksi olin jo ylityöllistetty, mutta palkka jäi hyvin pieneksi.

   Lainaa

  22. Isä neljän, joka olet töissä 12.2.2019 6:59
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
   Kokeile IT-tukea yksityisille tai pienyrityksille.

   Lainaa

  23. Tulos: +173 (179 ääntä)
   traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
   Kyllä. Ei 50 eurolla saa edes kunnon valokuvaajaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +143 (149 ääntä)
   mandi: En itse maksaisi tuon tasoisesta työstä noin paljoa, kuitenkin aika paljon virheitä mittasuhteissa ja anatomiassa. Toki tuo on miljoona kertaa parempi kuin mihin itse pystyisin…
   Toisaalta, onko järkeä vaatia 100% täydellistä fotorealismia? Tässä ollaan kuitenkin jo todella pitkällä sen suhteen, että kuvan henkilöt on saatu näyttämään "itseltään",ja ovat hyvin tunnistettavissa. Lisäksi tästä näkee että on kuitenkin piirustus, eikä erehdy luulemaan "vain" mustavalkoiseksi valokuvaksi. Varjostukset ja häivytykset on tehty hyvin, ilman liian teräviä tai tummia linjoja. Niin ja sanotaan nyt vielä sekin että ryppyisen tai ns. vanhemman, uurteisen ihon piirtäminen on huomattavasti vaikeampaa kuin sileän. On todella helppoa saada kuvan kohde näyttämään vanhemmalta kuin onkaan jos käyttää hiukankin liikaa voimaa ja väriä uurteita tehdessä

   Lainaa

  25. Tulos: +119 (123 ääntä)
   Dummy87: Kyllä. Ei 50 eurolla saa edes kunnon valokuvaajaa.
   Olisi kiva tietää referenssinä kuinka paljon Salea veloitettiin tuosta ko. valokuvasta. Luulen että Hanna tukehtuisi aamukahviinsa.

   Lainaa

  26. Tulos: +143 (149 ääntä)
   50 euroa on kyllä aika halpa hinta piirretystä omakuvasta jos on noin tasokas. Hannalla on vähän mielenkiintoinen käsitys asioista.

   Lainaa

  27. Tulos: +8 (82 ääntä)
   Ville: Rahastusta? Tietenkin rahastusta. Se tekee sitä nimenomaan rahasta. Idiootti.
   Hanna ei tiedä kun hän elää tuilla.

   Lainaa

  28. Ilmainen työvoima 12.2.2019 8:33
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Memerento: Laajennetaan taidealoihin
   Lisätään mukaan myös markkinointi ja viestintä.

   Lainaa

  29. Tulos: -104 (150 ääntä)
   Esa Mokki: Tuo taulu on upea!Realistinen ja maksaisin itsekin tyylistä. En halua pressaa seinälle, mutta muuten. Taitava poika!! Tulisi tekemään tähtiä, jos oikein panostaisi.
   Jäljennös valokuvasta on kyllä realistinen mutta taiteen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (81 ääntä)
   Peeke: Olisi kiva tietää referenssinä kuinka paljon Salea veloitettiin tuosta ko. valokuvasta. Luulen että Hanna tukehtuisi aamukahviinsa.
   Eikö toi kuva oo ollu jossain lehdessä tms.? Luulen, että piirretty ihan siitä referenssiksi ja myynninedistämiseksi eikä kyseessä ole Saukille myyty kuva. Voin toki olla väärässäkin, kuten yleensä.

   Lainaa

  31. Tulos: +92 (94 ääntä)
   Samalla tavalla verkkosivuprojekteista varmaan maksetaan 20 e

   Lainaa

  32. Tulos: +143 (147 ääntä)
   a1: Samalla tavalla verkkosivuprojekteista varmaan maksetaan 20 e
   Kyllä, ja virkattu mekko voidaan kuitata kahvikupillisella. :D

   Lainaa

  33. Tulos: +126 (130 ääntä)
   Itse käsityöalan ihmisenä en vain voi ymmärtää miksei joillain mene jakeluun sen miten paljon aikaa ja vaivaa ihmiseltä vaatii luoda jotain. 50e on todella halpa hinta noin tasokkaasta työstä.

   Lainaa

  34. Tulos: +113 (115 ääntä)
   Paras tuo argumentti "ei paperinen piirros voi maksaa 50 e". Mihinkä se sit ois piirrettävä, kun hiilellä piirtää eikä esim. maalaa? Ja ymmärtääkseni tuo fabriano on nimenomaan taidepaperia jollasta näissä kuuluu käyttää, ei mitään tulostuspaperia 60 g/m2.

   Lainaa

  35. It's a deal 12.2.2019 9:58
   Tulos: +119 (121 ääntä)
   Jos minä haluan mitä tahansa mittatilaustyönä ja minulle kerrotaan hinta, joko maksan sen tai sitten haluan jatkossa jotain muuta. Hyvin yksinkertaista.

   Lainaa

  36. muotokuvailija 12.2.2019 10:03
   Tulos: +122 (126 ääntä)
   traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
   Todellakin. ja vähän harmittaa, että jotkut tekee noin halvalla, koska sitten on aina vaikeaa perustella asiakkaille tilaustyön hintaa. Piirtäminen on erityistaito, ja siihen menee paljon aikaa hankkia se taito, ja sittenkin menee paljon aikaa ensin tehdä kaikki taustatyö (mitä asiakas haluaa ja miljardi muutosta siihen, mitä asiakas alunpein halusi tai ei halunnut) piirtää se kuva. Muotokuvien piirtäminen on lisäksi usein aika tylsää puuhaa, että ei se monilla mene vain piirtämisen palosta harrasteluna, vaan se on ihan työtä. Jos ite rentoudun piirtämällä, niin teen todellakin jotain muuta, kuin piirtelen jotain ihan ventovieraiden penskojen naamoja. Samalla lailla se piirtäminen on joskus puuduttavaa työtä kuin kirjanpidon tarkastaminen tai kattotiilien vaihtaminenkin. Mutta niin vain ihmisten mielestä pitäisi puoli-ilmaiseksi tehdä ihan vaan tekemisen ilosta.

   Lainaa

  37. Pensselisetä 12.2.2019 10:05
   Tulos: +101 (105 ääntä)
   Minäminä: Kyllä tämä koskee ihan alaa kuin alaa. Itse yrittäjänä törmäsin jatkuvasti siihen, että ihmisten mielestä hintoja pitäisi laskea, että saisin lisää asiakkaita. Miksi ihmeessä minä haluaisin lisää asiakkaita, jotka eivät maksa työstäni kuin ehkä korkeintaan kulut? Valmiiksi olin jo ylityöllistetty, mutta palkka jäi hyvin pieneksi.
   Pienyrittäjällä toki on tiukkaa alalla kuin alalla. Taidealan oma erikoisuus on kuitenkin se, että asiakkaat valtiota myöten kinuavat ilmaisia työsuoritteita ”näkyvyyttä vastaan”. Näkyvyyttä toistaiseksi ei olla hyväksytty Alepan kassalla maksuvälineenä. Ja kyllä, IT-tukihenkilön kanssa naimisissa olevana komppaan kyllä että ilmaisten huoltojen ja verkkosivujen mankujia riittää jonoksi asti.

   Lainaa

  38. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Itse taidetta sivutoimisesti tekevänä Emman kaltaisten ihmisten kommentit lämmittävät mieltä. :)))

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Sprikles: Itse taidetta sivutoimisesti tekevänä Emman kaltaisten ihmisten kommentit lämmittävät mieltä. :)))
   Hohhoh. Aamukahvi juomatta. Hannaa tietenkin tarkoitin!

   Lainaa

  40. Tulos: -81 (103 ääntä)
   Tuo muotokuva on luultavasti heijastettu projektorilla paperille ja toteutettu sen avulla. Selittää kummasti myös sitä miksi hinta on niin halpa, kun tekovaiheessa voidaan hakea apua nykytekniikasta.

   Lainaa

  41. yli opisto hörhö 12.2.2019 10:34
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Ihania nämä Hannat

   Lainaa

  42. Kirjautuminen epäonnistui 12.2.2019 11:10
   Tulos: +107 (113 ääntä)
   Heeei Qrammahi, vanha veikko, mun serkku asui kerran sun naapurissa, joten mehän ollaan käytännössä tuttuja! Voisitko tulla piirtään meidän hääkuvan jossa on myös kaverit ja suku? Ihan nopeesti vaan, sultahan se sujuu niin näppärästi? Siis totta kai maksan, ajattelin että 20 e näin kavereitten kesken ois ihan sopiva. Ja niin reilu olen, että myös kahvit tarjoan! (Pirkka-Dominot kai käy ihan hyvin?)

   Lainaa

  43. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Petkele: Jäi mietityttää paljonko on kolmen hinta?
   Ja siis suomeksi.

   Lainaa

  44. Tulos: -42 (66 ääntä)
   Valopää: Tuo muotokuva on luultavasti heijastettu projektorilla paperille ja toteutettu sen avulla. Selittää kummasti myös sitä miksi hinta on niin halpa, kun tekovaiheessa voidaan hakea apua nykytekniikasta.
   Katoinkin just että ei kai toi oo Photoshopin filtterillä tehty. Sillon olis ollut vähän turhan kallis, mutta Hannahan ei tuosta puhu. Taitaa kuitenkin olla niin että se on vaan taidokkaasti jäljennetty kuvaamallasi tavalla. Hintahan on siihen nähden ihan kohdillaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +82 (86 ääntä)
   Taiteilijoita ei ikinä arvosteta. Toinen on tää, mitkä vaatii "Neulopas mulle villasukat, annan vitosen!" ja kun kehtaa pyytää "no anna edes 10", niin "MITÄ??? KAUPASTA SAA VITOSELLA!!!!" Vaikka oikeasti käsintehtyjen villasukkien hinta on (tai pitäiisi olla) paljon enemmän kuin 10 euroa...

   Lainaa

  46. Tulos: +54 (60 ääntä)
   traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
   Kyllä. Siis ihan mielettömän edullinen. A3-kokonen on ensinnäkin ihan jäätävän iso, toisekseen täysin asiakaskohtasia kustomeita & alkuperäisteoksia, eikä mitään jäljennysprinttejä. Lopuksi tottakai päälle materiaalikulut ja verot. Helposti pyöris satasissa tämmösen tuotteen hinnat. Jos voitais kollektiivisesti lopettaa se ihan kunkin alan yksityisyrittäjien hinnoille vittuilu, ei kukaan halua tehä töitä alihintaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Minäminä: Kyllä tämä koskee ihan alaa kuin alaa. Itse yrittäjänä törmäsin jatkuvasti siihen, että ihmisten mielestä hintoja pitäisi laskea, että saisin lisää asiakkaita. Miksi ihmeessä minä haluaisin lisää asiakkaita, jotka eivät maksa työstäni kuin ehkä korkeintaan kulut? Valmiiksi olin jo ylityöllistetty, mutta palkka jäi hyvin pieneksi.
   Jopa kirpparilla pitäisi laskea hintoja. Mainittakoon vielä, että tiedän vain muutaman kuvataideammattilaisen, jotka tekevät yhtä halvalla kuin jutun taiteilija. Silloin ei ehdi paljon vapaapäiviä pitää.

   Lainaa

  48. Tulos: +34 (38 ääntä)
   traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
   Kyllä. Itse piirtelen vähän kalliimmalla, mutta alhaisemmalla hinnalla voi tietenkin houkutella asiakkaita. Ne joiden mielestä on liian kallista, voivat jättää ostamatta.

   Lainaa

  49. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Köyhälle kaikki on kallista :D

   Lainaa

  50. Tulos: -86 (94 ääntä)
   On se Photoshop sitte ihmeellinen, tuo ei ole vapaata kädellä tehtyä piirrosta nähnytkään. Suora käännös fotarin filtterillä jolla saadaan valokuva/kuva näyttämään käsin piirretyltä. hohhoijjaa ja hyväuskoset taas ostamassa.

   Lainaa

  51. Silmä käteen 12.2.2019 15:25
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Kekkonen: On se Photoshop sitte ihmeellinen, tuo ei ole vapaata kädellä tehtyä piirrosta nähnytkään. Suora käännös fotarin filtterillä jolla saadaan valokuva/kuva näyttämään käsin piirretyltä. hohhoijjaa ja hyväuskoset taas ostamassa.
   No ei todellakaan ole. Katso esim. vauvan pään muotoa ja paidan rypytystä. Ei ole identtinen. Parhaimmatkaan filtterit eivät tee tuollaista jälkeä, niissä on aina tietyt filtterin ominaispiireet.

   Lainaa

  52. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Toivoisin osaavani piirtää yhtä hyvin. Harrastan maalaamista ja piirtämistä, mutta en osaa noin hyvin. En millään yllä samalle tasolle.

   Lainaa

  53. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Ihmiset eivät näemmä osaa arvostaa palveluita, joita he eivät jatkuvasti käytä. Tuollaisen kuvan piirtämiseen voi mennä helposti 5h. Jos siitä maksaa alvit, niin piirtäjälle jää 40,32 joilla ostetaan paperit, kynät, ja piirtopöydästä vähintään huoneen vuokra. Huoneen lämmitys, valo/sähkölasku - ja myt on maksettu vasta omia kuluja pois. Palkkaa tuosta ei käteen jää. Eli pienten kuvien piirtely on käytännössä kulukorvausten pyörittämistä asiakkaille. Yrittäjänä ei ihan joka hommaa kannata ottaa.

   Lainaa

  54. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Mahtaako Hanna tehdä omaa työtään ilmaiseksi?

   Lainaa

  55. Arkkienkeli 12.2.2019 18:35
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Hannalla ei taida olla mitään ymmärrystä kuinka kauan tuollaisen piirroksen tekemiseen menee. Helposti menee 3 x 8 tuntia, eli kolme työpäivää. Ja itse veloittaisin 24€/tunti työstä (kuten moni muukin ammattipiirtäjä).

   Lainaa

  56. Petäjävaara 12.2.2019 20:33
   Tulos: -32 (34 ääntä)
   Oliko kyse nyt tietokoneohjelmalla tehdystä "grafiikasta", joka tulostetaan?

   Lainaa

  57. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Ja hoitoalalla työskentelevät varsinkaan eivät tarvitse palkkaa, hoitsuillehan se on kutsumusammatti... Florencen jalanjäljissä.

   Lainaa

  58. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Sitruuna*: Ja hoitoalalla työskentelevät varsinkaan eivät tarvitse palkkaa, hoitsuillehan se on kutsumusammatti… Florencen jalanjäljissä.
   Kiinnostas kyllä tietää mitkä näitten ihmisten mielestä on niitä töitä, joista on kohtuullista maksaa palkkaa.

   Lainaa

  59. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Jaakoppi: Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?
   Kirjoitusvirhe tai autocorrect. Ei varmaan pitäisi olla isoa kirjainta siinä.

   Lainaa

  60. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
   Valitettavasti on, melkeen kaikki alat semmosia. Jos ei muuten niin "kahvin hinnalla" pyydetään tekemään sähkötöistä lähtien.

   Lainaa

  61. Tulos: +3 (13 ääntä)
   purppurakruunu: Kaikkein huvittavinta on, että kolmet kasvot itse asiassa EI ole 150€, vaan korkeintaan 140€, sillä aloituksessa kerrotaan kahden kohteen olevan 90€. Suomen puhuminen ei takaa luetunymmärtämistä.
   No, ei välttämättä. Kaksi ihmistä on vaan sellanen määrä joka voisi muotokuvan haluta, joten sihen on vaan helpompi houkutella alennuksilla.

   Lainaa

  62. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Hannalle, tää maksaa vaan 25€ https://aijaa.com/LFRGf5

   Lainaa

  63. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Siinähän on kuvassa ihminen ja luontokappaleet - poika, hopeakettu ja koira.

   Lainaa

  64. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Itse tässä just löin kauppoja lukkoon taiteilijaystävän taulusta, ja siinä hinta oli 600e missä on mukaanlaskettuna kankaat, maalit ja kaikki muu työn tekemiseen tarvittava, joten toi 50€ kuulostaa todella halvalta :o Vois mies nostaa hintojansa tuolla taidolla vielä pikkasen.

   Lainaa

  65. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Petäjävaara: Oliko kyse nyt tietokoneohjelmalla tehdystä “grafiikasta”, joka tulostetaan?
   Eiku tuon taiteenalan nimi on hyperrealismi, ihminen piirtää tai maalaa täysin realistisia piirroksia, tai veistelee veistoksia, jotka näyttää täysin aidolta ihmiseltä/esineeltä/valokuvalta/tms. Ei siis tosiaankaan mikään koneella tehty edes, vaikka sellainenkin on ihan hemmetin vaikea, jos tekee sen "käsityönä" grafiikkaohjelmia apuna käyttäen :)

   Lainaa

  66. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
   Myös näin tekniikan alan ammattilaisena ihmetyttää, miten halvalla noita myydään. Tuskin tuota ihan sekunnissa piirretään kuitenkaan. Mie kun CAD:illä piirrän eli vetelen suoria viivoja jne ja sitten käyn niiden pohjalta asentamassa ja käyttöönottamassa laitteita, laskutushinta on kuitenkin yli puolentoistasadan euron tunnilta. Ja enemmän osaamista tuo muotokuvan piirtäminen vaatii kuin miun tekemiset. Vaan eipä ole kyllä ole kuin itsensä ja työvälineensä kustannettavana toki.

   Lainaa

  67. Tulos: +10 (14 ääntä)
   a1: Samalla tavalla verkkosivuprojekteista varmaan maksetaan 20 e
   Itse asiassa, been there, done that (nettona). Eräs nuori opiskelija oppi silloin kantapään kautta, että hinta kannattaa neuvotella projektin aluksi. :-)

   Lainaa

  68. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Memerento: Laajennetaan taidealoihin
   Laajennetaan aika moneen muuhunkin alaan. Rakennusalan ihmisiltä pyydetään remontti'apua', ravintola-alan ihmisiltä piikomaan häihin ruoka'palkalla' jne.

   Lainaa

  69. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Jaakoppi: Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?
   Se on siitä Auvosta ja Kultsista se Auvo. Kliffaa hei!

   Lainaa

  70. Tulos: +10 (10 ääntä)
   traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
   Tuon taulun hinta on 140e (2xkasvot 90e + 1xkasvot 50e, eikö? :), muttei silti paha.

   Lainaa

  71. Tulos: -21 (23 ääntä)
   50 on aivan liian paljon.

   Lainaa

  72. Tulos: +5 (11 ääntä)
   No mutta hei, jos ElÄmänKoulu on se mitä Hanna on käynyt ja tienestit pyörii siellä tukiviidakossa voi tuntua hurjalta summalta. Ei elämän koulun raskaiden oppivuosien jälkeen vaan pysty ja jaksa paneutua tälläisiin sivujuttuihin kuin taiteeseen, käsityöläisten uniikkeihin luomuksiin. Jos jokin kiva esine nähdään ja halutaan se halutaan nimenomaan wishin hinnoilla.

   Lainaa

  73. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ei taida jotkut ymmärtää, miten paljon aikaa tollasen piirtämiseen menee. Ei, ei synny tosta vaan hujauksessa. Sanoisin, että yksityiskohtien määrän takia tuohon kolmen muotokuvan kokonaisuuteen on mennyt kyllä helposti se 15 tuntia, jolloin tuntipalkka ei todellakaan ole mikään päätä huimaava.

   Lainaa

  74. Kuvissa ja ravintolan keittiössä on molemmissa 5 sekunnin sääntö 20.2.2019 2:57
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Valopää: Tuo muotokuva on luultavasti heijastettu projektorilla paperille ja toteutettu sen avulla. Selittää kummasti myös sitä miksi hinta on niin halpa, kun tekovaiheessa voidaan hakea apua nykytekniikasta.
   Tiedän että tää on kiellettyä ajattelua mutta jotain hämärää tossa kuvassa ja hinnassa on. Kaveri pyytää noilla taidoilla 80e ja sen kuvat ei oo ihan noin kopioidun näköisiä kuitenkaan. Ihan kuin toi sale olis vedetty kännykän valokuvasta piirrokseksi- muokkausohjelmalla.

   Lainaa

  75. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Minusta tuo piirtelijä voisi pyytää enemmänkin. 150 e mallista piirretystä hiilityöstä koossa A3, jossa 2 kasvot. Edullinen!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: taide, kuva, piirustus, Sauli Niinistö, muotokuva, hinta, paperi, hiilityö