Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Taiteen todellinen hinta

Ammattilaisen piirtämä muotokuva. 50 euroa liikaa?
Taiteen todellinen hinta

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 77 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +861 (899 ääntä)
      Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?

      Lainaa

    2. Tulos: +688 (738 ääntä)
      Tuo taulu on upea!Realistinen ja maksaisin itsekin tyylistä. En halua pressaa seinälle, mutta muuten. Taitava poika!! Tulisi tekemään tähtiä, jos oikein panostaisi.

      Lainaa

    3. Tulos: +1776 (1802 ääntä)
      Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?

      Lainaa

    4. Tulos: +867 (879 ääntä)
      Rahastusta? Tietenkin rahastusta. Se tekee sitä nimenomaan rahasta. Idiootti.

      Lainaa

    5. Tulos: +287 (295 ääntä)
      Jaakoppi: Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?
      Auvo liittyy kaikkeen!

      Lainaa

    6. Tulos: -179 (523 ääntä)
      Niin, sitä kun osaa piirtää niin mihin tahansa määrään mitä muotokuvia tahansa ei mene kuin yksi hujaus, ja täydellisestäkin taiteesta yli 10 euron pyyntihinta on silkkaa rahastusta. Etenkin jos ne tekee paperille, ja etenkin jos käyttää kynää.

      Lainaa

    7. Tulos: +355 (363 ääntä)
      Vielä olisi puuttunut että Hanna olisi alkanut vängätä verojen maksusta

      Lainaa

    8. Tulos: +134 (162 ääntä)
      Jäi mietityttää paljonko on kolmen hinta?

      Lainaa

    9. Pensselisetä 12.2.2019 1:26
      Tulos: +817 (841 ääntä)
      Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin galleristin provisio 50% vielä päältä pois, alvin ja tuloveron lisäksi. Jos tuosta 150€ pyytää, niin tuskin jää 10€/h tekijälle.

      Lainaa

    10. Tulos: +526 (528 ääntä)
      Haluaisin nähdä Hannan itse piirtämän muotokuvan, kun hän sen kerran sanoi tekevänsä.

      Lainaa

    11. purppurakruunu 12.2.2019 2:11
      Tulos: +396 (404 ääntä)
      Kaikkein huvittavinta on, että kolmet kasvot itse asiassa EI ole 150€, vaan korkeintaan 140€, sillä aloituksessa kerrotaan kahden kohteen olevan 90€. Suomen puhuminen ei takaa luetunymmärtämistä.

      Lainaa

    12. Suomi somelaisille 12.2.2019 2:23
      Tulos: +673 (687 ääntä)
      Mistä muuten johtuu, että nämä kaikkein eniten ulkomaalaisten kielitaidoista huolestuneet itse puhuvat ”Suomemea” vähän niin ja näin?

      Lainaa

    13. Tulos: +441 (453 ääntä)
      Taidetta harrastavana pitää sanoa että 50 euroa on oikeastaan aika halpa hinta tosta. Ensinäkin materiaalit maksavat ja toiseksi tollaisen tekemiseen menee aikaa. En osaa sanoa kun en harrasta tollaista piirtämistä mutta kyllä siihenkin varmasti menee. Jos laskee sitten siihen tuntipalkan niin aika matala on. Menis tuo Hanna vaan sinne Ikeaan ostamaan niitä massatuotettuja tauluja jos ei halua maksaa mistään personallisemmasta työstä.

      Lainaa

    14. Tulos: +277 (283 ääntä)
      En tiedä mitä kallista tuossa on, ei taida hääveille tuntipalkoille päästä noilla hinnoilla edes.

      Lainaa

    15. Tulos: +473 (479 ääntä)
      Tätä asennetta näkyy myös käsityöläisiä kohtaan. Jos sukkalanka maksaa 4 € niin ihmetellään, miten työstä voi pyytää vaikka 10 €. Tai jos ompelet mekon ja kankaat maksavat 50 €, on vaikkapa 100 € hinta jo aivan kohtuuton jonkun mielestä. Ei tunnuta enää yhtään arvostavan sitä työn määrää, mitä käsin tehtäessä tulee. Tuntitaksaksi ei paljoa jää.

      Lainaa

    16. Tulos: +209 (209 ääntä)
      Hannalle ei viitsisi tehdä luonnosta edes laskusta.

      Lainaa

    17. Tulos: +122 (126 ääntä)
      Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
      Laajennetaan taidealoihin

      Lainaa

    18. Tulos: -299 (345 ääntä)
      En itse maksaisi tuon tasoisesta työstä noin paljoa, kuitenkin aika paljon virheitä mittasuhteissa ja anatomiassa. Toki tuo on miljoona kertaa parempi kuin mihin itse pystyisin...

      Lainaa

    19. Tulos: +141 (145 ääntä)
      Suomi somelaisille: Mistä muuten johtuu, että nämä kaikkein eniten ulkomaalaisten kielitaidoista huolestuneet itse puhuvat ”Suomemea” vähän niin ja näin?
      Niitä huolestuttaa eniten sillä vajavaisella suomella on vaikeuksia ymmärtää normaaliakin suomea, saati sitten jos jollain voi olla yksi sijapääte väärin :D

      Lainaa

    20. Tulos: +240 (248 ääntä)
      Tuohan on halpa, saisi melkein pyytää lisää tuon tason laadusta. Itse maksoin nikottelematta muutama vuosi sitten lähemmäs 400€ eräälle taiteilijalle todella hyvin tehdystä kuvasta. Muistutan vielä, tinkiminen ei kuulu näihin juttuihin. Yleensä artisti on laskenut hinnat kaikkien kulujensa mukaan, ja itse työstä otetaan harvoin paljoa mitään (ellei tehdä sitä pääasiallisena työnä kuten tuo jolta tilasin). Jos koet että joku ylihinnoitelee töitään, niin silloin suosittelen tinkimisen sijaan etsimään jonkun toisen. Tosin sen toisen löytäminen voi osoittautua aika vaikeaksi, harva joka osaa noin hyvin piirtää tekee kuitenkaan ilmaiseksi töitä...

      Lainaa

    21. Minäminä 12.2.2019 6:52
      Tulos: +198 (200 ääntä)
      Pensselisetä: Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa.
      Kyllä tämä koskee ihan alaa kuin alaa. Itse yrittäjänä törmäsin jatkuvasti siihen, että ihmisten mielestä hintoja pitäisi laskea, että saisin lisää asiakkaita. Miksi ihmeessä minä haluaisin lisää asiakkaita, jotka eivät maksa työstäni kuin ehkä korkeintaan kulut? Valmiiksi olin jo ylityöllistetty, mutta palkka jäi hyvin pieneksi.

      Lainaa

    22. Isä neljän, joka olet töissä 12.2.2019 6:59
      Tulos: +87 (93 ääntä)
      Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
      Kokeile IT-tukea yksityisille tai pienyrityksille.

      Lainaa

    23. Tulos: +180 (186 ääntä)
      traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
      Kyllä. Ei 50 eurolla saa edes kunnon valokuvaajaa.

      Lainaa

    24. Tulos: +154 (160 ääntä)
      mandi: En itse maksaisi tuon tasoisesta työstä noin paljoa, kuitenkin aika paljon virheitä mittasuhteissa ja anatomiassa. Toki tuo on miljoona kertaa parempi kuin mihin itse pystyisin…
      Toisaalta, onko järkeä vaatia 100% täydellistä fotorealismia? Tässä ollaan kuitenkin jo todella pitkällä sen suhteen, että kuvan henkilöt on saatu näyttämään "itseltään",ja ovat hyvin tunnistettavissa. Lisäksi tästä näkee että on kuitenkin piirustus, eikä erehdy luulemaan "vain" mustavalkoiseksi valokuvaksi. Varjostukset ja häivytykset on tehty hyvin, ilman liian teräviä tai tummia linjoja. Niin ja sanotaan nyt vielä sekin että ryppyisen tai ns. vanhemman, uurteisen ihon piirtäminen on huomattavasti vaikeampaa kuin sileän. On todella helppoa saada kuvan kohde näyttämään vanhemmalta kuin onkaan jos käyttää hiukankin liikaa voimaa ja väriä uurteita tehdessä

      Lainaa

    25. Tulos: +123 (127 ääntä)
      Dummy87: Kyllä. Ei 50 eurolla saa edes kunnon valokuvaajaa.
      Olisi kiva tietää referenssinä kuinka paljon Salea veloitettiin tuosta ko. valokuvasta. Luulen että Hanna tukehtuisi aamukahviinsa.

      Lainaa

    26. Tulos: +151 (157 ääntä)
      50 euroa on kyllä aika halpa hinta piirretystä omakuvasta jos on noin tasokas. Hannalla on vähän mielenkiintoinen käsitys asioista.

      Lainaa

    27. Tulos: +12 (86 ääntä)
      Ville: Rahastusta? Tietenkin rahastusta. Se tekee sitä nimenomaan rahasta. Idiootti.
      Hanna ei tiedä kun hän elää tuilla.

      Lainaa

    28. Ilmainen työvoima 12.2.2019 8:33
      Tulos: +43 (51 ääntä)
      Memerento: Laajennetaan taidealoihin
      Lisätään mukaan myös markkinointi ja viestintä.

      Lainaa

    29. Tulos: -111 (159 ääntä)
      Esa Mokki: Tuo taulu on upea!Realistinen ja maksaisin itsekin tyylistä. En halua pressaa seinälle, mutta muuten. Taitava poika!! Tulisi tekemään tähtiä, jos oikein panostaisi.
      Jäljennös valokuvasta on kyllä realistinen mutta taiteen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

      Lainaa

    30. Tulos: +21 (89 ääntä)
      Peeke: Olisi kiva tietää referenssinä kuinka paljon Salea veloitettiin tuosta ko. valokuvasta. Luulen että Hanna tukehtuisi aamukahviinsa.
      Eikö toi kuva oo ollu jossain lehdessä tms.? Luulen, että piirretty ihan siitä referenssiksi ja myynninedistämiseksi eikä kyseessä ole Saukille myyty kuva. Voin toki olla väärässäkin, kuten yleensä.

      Lainaa

    31. Tulos: +97 (99 ääntä)
      Samalla tavalla verkkosivuprojekteista varmaan maksetaan 20 e

      Lainaa

    32. Tulos: +152 (156 ääntä)
      a1: Samalla tavalla verkkosivuprojekteista varmaan maksetaan 20 e
      Kyllä, ja virkattu mekko voidaan kuitata kahvikupillisella. :D

      Lainaa

    33. Tulos: +133 (137 ääntä)
      Itse käsityöalan ihmisenä en vain voi ymmärtää miksei joillain mene jakeluun sen miten paljon aikaa ja vaivaa ihmiseltä vaatii luoda jotain. 50e on todella halpa hinta noin tasokkaasta työstä.

      Lainaa

    34. Tulos: +120 (122 ääntä)
      Paras tuo argumentti "ei paperinen piirros voi maksaa 50 e". Mihinkä se sit ois piirrettävä, kun hiilellä piirtää eikä esim. maalaa? Ja ymmärtääkseni tuo fabriano on nimenomaan taidepaperia jollasta näissä kuuluu käyttää, ei mitään tulostuspaperia 60 g/m2.

      Lainaa

    35. It's a deal 12.2.2019 9:58
      Tulos: +127 (129 ääntä)
      Jos minä haluan mitä tahansa mittatilaustyönä ja minulle kerrotaan hinta, joko maksan sen tai sitten haluan jatkossa jotain muuta. Hyvin yksinkertaista.

      Lainaa

    36. muotokuvailija 12.2.2019 10:03
      Tulos: +130 (134 ääntä)
      traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
      Todellakin. ja vähän harmittaa, että jotkut tekee noin halvalla, koska sitten on aina vaikeaa perustella asiakkaille tilaustyön hintaa. Piirtäminen on erityistaito, ja siihen menee paljon aikaa hankkia se taito, ja sittenkin menee paljon aikaa ensin tehdä kaikki taustatyö (mitä asiakas haluaa ja miljardi muutosta siihen, mitä asiakas alunpein halusi tai ei halunnut) piirtää se kuva. Muotokuvien piirtäminen on lisäksi usein aika tylsää puuhaa, että ei se monilla mene vain piirtämisen palosta harrasteluna, vaan se on ihan työtä. Jos ite rentoudun piirtämällä, niin teen todellakin jotain muuta, kuin piirtelen jotain ihan ventovieraiden penskojen naamoja. Samalla lailla se piirtäminen on joskus puuduttavaa työtä kuin kirjanpidon tarkastaminen tai kattotiilien vaihtaminenkin. Mutta niin vain ihmisten mielestä pitäisi puoli-ilmaiseksi tehdä ihan vaan tekemisen ilosta.

      Lainaa

    37. Pensselisetä 12.2.2019 10:05
      Tulos: +107 (111 ääntä)
      Minäminä: Kyllä tämä koskee ihan alaa kuin alaa. Itse yrittäjänä törmäsin jatkuvasti siihen, että ihmisten mielestä hintoja pitäisi laskea, että saisin lisää asiakkaita. Miksi ihmeessä minä haluaisin lisää asiakkaita, jotka eivät maksa työstäni kuin ehkä korkeintaan kulut? Valmiiksi olin jo ylityöllistetty, mutta palkka jäi hyvin pieneksi.
      Pienyrittäjällä toki on tiukkaa alalla kuin alalla. Taidealan oma erikoisuus on kuitenkin se, että asiakkaat valtiota myöten kinuavat ilmaisia työsuoritteita ”näkyvyyttä vastaan”. Näkyvyyttä toistaiseksi ei olla hyväksytty Alepan kassalla maksuvälineenä. Ja kyllä, IT-tukihenkilön kanssa naimisissa olevana komppaan kyllä että ilmaisten huoltojen ja verkkosivujen mankujia riittää jonoksi asti.

      Lainaa

    38. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Itse taidetta sivutoimisesti tekevänä Emman kaltaisten ihmisten kommentit lämmittävät mieltä. :)))

      Lainaa

    39. Tulos: +42 (44 ääntä)
      Sprikles: Itse taidetta sivutoimisesti tekevänä Emman kaltaisten ihmisten kommentit lämmittävät mieltä. :)))
      Hohhoh. Aamukahvi juomatta. Hannaa tietenkin tarkoitin!

      Lainaa

    40. Tulos: -90 (112 ääntä)
      Tuo muotokuva on luultavasti heijastettu projektorilla paperille ja toteutettu sen avulla. Selittää kummasti myös sitä miksi hinta on niin halpa, kun tekovaiheessa voidaan hakea apua nykytekniikasta.

      Lainaa

    41. yli opisto hörhö 12.2.2019 10:34
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      Ihania nämä Hannat

      Lainaa

    42. Kirjautuminen epäonnistui 12.2.2019 11:10
      Tulos: +115 (121 ääntä)
      Heeei Qrammahi, vanha veikko, mun serkku asui kerran sun naapurissa, joten mehän ollaan käytännössä tuttuja! Voisitko tulla piirtään meidän hääkuvan jossa on myös kaverit ja suku? Ihan nopeesti vaan, sultahan se sujuu niin näppärästi? Siis totta kai maksan, ajattelin että 20 e näin kavereitten kesken ois ihan sopiva. Ja niin reilu olen, että myös kahvit tarjoan! (Pirkka-Dominot kai käy ihan hyvin?)

      Lainaa

    43. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Petkele: Jäi mietityttää paljonko on kolmen hinta?
      Ja siis suomeksi.

      Lainaa

    44. Tulos: -46 (70 ääntä)
      Valopää: Tuo muotokuva on luultavasti heijastettu projektorilla paperille ja toteutettu sen avulla. Selittää kummasti myös sitä miksi hinta on niin halpa, kun tekovaiheessa voidaan hakea apua nykytekniikasta.
      Katoinkin just että ei kai toi oo Photoshopin filtterillä tehty. Sillon olis ollut vähän turhan kallis, mutta Hannahan ei tuosta puhu. Taitaa kuitenkin olla niin että se on vaan taidokkaasti jäljennetty kuvaamallasi tavalla. Hintahan on siihen nähden ihan kohdillaan.

      Lainaa

    45. Tulos: +86 (90 ääntä)
      Taiteilijoita ei ikinä arvosteta. Toinen on tää, mitkä vaatii "Neulopas mulle villasukat, annan vitosen!" ja kun kehtaa pyytää "no anna edes 10", niin "MITÄ??? KAUPASTA SAA VITOSELLA!!!!" Vaikka oikeasti käsintehtyjen villasukkien hinta on (tai pitäiisi olla) paljon enemmän kuin 10 euroa...

      Lainaa

    46. Tulos: +59 (65 ääntä)
      traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
      Kyllä. Siis ihan mielettömän edullinen. A3-kokonen on ensinnäkin ihan jäätävän iso, toisekseen täysin asiakaskohtasia kustomeita & alkuperäisteoksia, eikä mitään jäljennysprinttejä. Lopuksi tottakai päälle materiaalikulut ja verot. Helposti pyöris satasissa tämmösen tuotteen hinnat. Jos voitais kollektiivisesti lopettaa se ihan kunkin alan yksityisyrittäjien hinnoille vittuilu, ei kukaan halua tehä töitä alihintaan.

      Lainaa

    47. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Minäminä: Kyllä tämä koskee ihan alaa kuin alaa. Itse yrittäjänä törmäsin jatkuvasti siihen, että ihmisten mielestä hintoja pitäisi laskea, että saisin lisää asiakkaita. Miksi ihmeessä minä haluaisin lisää asiakkaita, jotka eivät maksa työstäni kuin ehkä korkeintaan kulut? Valmiiksi olin jo ylityöllistetty, mutta palkka jäi hyvin pieneksi.
      Jopa kirpparilla pitäisi laskea hintoja. Mainittakoon vielä, että tiedän vain muutaman kuvataideammattilaisen, jotka tekevät yhtä halvalla kuin jutun taiteilija. Silloin ei ehdi paljon vapaapäiviä pitää.

      Lainaa

    48. Tulos: +37 (41 ääntä)
      traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
      Kyllä. Itse piirtelen vähän kalliimmalla, mutta alhaisemmalla hinnalla voi tietenkin houkutella asiakkaita. Ne joiden mielestä on liian kallista, voivat jättää ostamatta.

      Lainaa

    49. Tulos: +24 (34 ääntä)
      Köyhälle kaikki on kallista :D

      Lainaa

    50. Tulos: -97 (105 ääntä)
      On se Photoshop sitte ihmeellinen, tuo ei ole vapaata kädellä tehtyä piirrosta nähnytkään. Suora käännös fotarin filtterillä jolla saadaan valokuva/kuva näyttämään käsin piirretyltä. hohhoijjaa ja hyväuskoset taas ostamassa.

      Lainaa

    51. Silmä käteen 12.2.2019 15:25
      Tulos: +89 (93 ääntä)
      Kekkonen: On se Photoshop sitte ihmeellinen, tuo ei ole vapaata kädellä tehtyä piirrosta nähnytkään. Suora käännös fotarin filtterillä jolla saadaan valokuva/kuva näyttämään käsin piirretyltä. hohhoijjaa ja hyväuskoset taas ostamassa.
      No ei todellakaan ole. Katso esim. vauvan pään muotoa ja paidan rypytystä. Ei ole identtinen. Parhaimmatkaan filtterit eivät tee tuollaista jälkeä, niissä on aina tietyt filtterin ominaispiireet.

      Lainaa

    52. Tulos: +35 (39 ääntä)
      Toivoisin osaavani piirtää yhtä hyvin. Harrastan maalaamista ja piirtämistä, mutta en osaa noin hyvin. En millään yllä samalle tasolle.

      Lainaa

    53. Tulos: +36 (40 ääntä)
      Ihmiset eivät näemmä osaa arvostaa palveluita, joita he eivät jatkuvasti käytä. Tuollaisen kuvan piirtämiseen voi mennä helposti 5h. Jos siitä maksaa alvit, niin piirtäjälle jää 40,32 joilla ostetaan paperit, kynät, ja piirtopöydästä vähintään huoneen vuokra. Huoneen lämmitys, valo/sähkölasku - ja myt on maksettu vasta omia kuluja pois. Palkkaa tuosta ei käteen jää. Eli pienten kuvien piirtely on käytännössä kulukorvausten pyörittämistä asiakkaille. Yrittäjänä ei ihan joka hommaa kannata ottaa.

      Lainaa

    54. Tulos: +55 (57 ääntä)
      Mahtaako Hanna tehdä omaa työtään ilmaiseksi?

      Lainaa

    55. Arkkienkeli 12.2.2019 18:35
      Tulos: +47 (49 ääntä)
      Hannalla ei taida olla mitään ymmärrystä kuinka kauan tuollaisen piirroksen tekemiseen menee. Helposti menee 3 x 8 tuntia, eli kolme työpäivää. Ja itse veloittaisin 24€/tunti työstä (kuten moni muukin ammattipiirtäjä).

      Lainaa

    56. Petäjävaara 12.2.2019 20:33
      Tulos: -39 (41 ääntä)
      Oliko kyse nyt tietokoneohjelmalla tehdystä "grafiikasta", joka tulostetaan?

      Lainaa

    57. Tulos: +43 (45 ääntä)
      Ja hoitoalalla työskentelevät varsinkaan eivät tarvitse palkkaa, hoitsuillehan se on kutsumusammatti... Florencen jalanjäljissä.

      Lainaa

    58. Tulos: +39 (41 ääntä)
      Sitruuna*: Ja hoitoalalla työskentelevät varsinkaan eivät tarvitse palkkaa, hoitsuillehan se on kutsumusammatti… Florencen jalanjäljissä.
      Kiinnostas kyllä tietää mitkä näitten ihmisten mielestä on niitä töitä, joista on kohtuullista maksaa palkkaa.

      Lainaa

    59. Tulos: -13 (19 ääntä)
      Jaakoppi: Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?
      Kirjoitusvirhe tai autocorrect. Ei varmaan pitäisi olla isoa kirjainta siinä.

      Lainaa

    60. Tulos: +31 (33 ääntä)
      Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
      Valitettavasti on, melkeen kaikki alat semmosia. Jos ei muuten niin "kahvin hinnalla" pyydetään tekemään sähkötöistä lähtien.

      Lainaa

    61. Tulos: +2 (14 ääntä)
      purppurakruunu: Kaikkein huvittavinta on, että kolmet kasvot itse asiassa EI ole 150€, vaan korkeintaan 140€, sillä aloituksessa kerrotaan kahden kohteen olevan 90€. Suomen puhuminen ei takaa luetunymmärtämistä.
      No, ei välttämättä. Kaksi ihmistä on vaan sellanen määrä joka voisi muotokuvan haluta, joten sihen on vaan helpompi houkutella alennuksilla.

      Lainaa

    62. Tulos: +20 (20 ääntä)
      Hannalle, tää maksaa vaan 25€ https://aijaa.com/LFRGf5

      Lainaa

    63. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Siinähän on kuvassa ihminen ja luontokappaleet - poika, hopeakettu ja koira.

      Lainaa

    64. Tulos: +31 (33 ääntä)
      Itse tässä just löin kauppoja lukkoon taiteilijaystävän taulusta, ja siinä hinta oli 600e missä on mukaanlaskettuna kankaat, maalit ja kaikki muu työn tekemiseen tarvittava, joten toi 50€ kuulostaa todella halvalta :o Vois mies nostaa hintojansa tuolla taidolla vielä pikkasen.

      Lainaa

    65. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Petäjävaara: Oliko kyse nyt tietokoneohjelmalla tehdystä “grafiikasta”, joka tulostetaan?
      Eiku tuon taiteenalan nimi on hyperrealismi, ihminen piirtää tai maalaa täysin realistisia piirroksia, tai veistelee veistoksia, jotka näyttää täysin aidolta ihmiseltä/esineeltä/valokuvalta/tms. Ei siis tosiaankaan mikään koneella tehty edes, vaikka sellainenkin on ihan hemmetin vaikea, jos tekee sen "käsityönä" grafiikkaohjelmia apuna käyttäen :)

      Lainaa

    66. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Pensselisetä: Kuvataidealan ammattilaisena voin sanoa, että vituttaa kohtalaisen paljon kuunnella tuota ainaista hintojen päivittelyä. Eipä taida olla muuta ammattia, missä ihmisten mielestä ei saisi pyytää työstään palkkaa. Materiaalit on kalliita, työ on todella tarkkaa ja aikaa vievää, ja jos myyt gallerian kautta, niin [...]
      Myös näin tekniikan alan ammattilaisena ihmetyttää, miten halvalla noita myydään. Tuskin tuota ihan sekunnissa piirretään kuitenkaan. Mie kun CAD:illä piirrän eli vetelen suoria viivoja jne ja sitten käyn niiden pohjalta asentamassa ja käyttöönottamassa laitteita, laskutushinta on kuitenkin yli puolentoistasadan euron tunnilta. Ja enemmän osaamista tuo muotokuvan piirtäminen vaatii kuin miun tekemiset. Vaan eipä ole kyllä ole kuin itsensä ja työvälineensä kustannettavana toki.

      Lainaa

    67. Tulos: +13 (17 ääntä)
      a1: Samalla tavalla verkkosivuprojekteista varmaan maksetaan 20 e
      Itse asiassa, been there, done that (nettona). Eräs nuori opiskelija oppi silloin kantapään kautta, että hinta kannattaa neuvotella projektin aluksi. :-)

      Lainaa

    68. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Memerento: Laajennetaan taidealoihin
      Laajennetaan aika moneen muuhunkin alaan. Rakennusalan ihmisiltä pyydetään remontti'apua', ravintola-alan ihmisiltä piikomaan häihin ruoka'palkalla' jne.

      Lainaa

    69. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Jaakoppi: Kuka tuo Auvo on ja miten hän tähän liittyy?
      Se on siitä Auvosta ja Kultsista se Auvo. Kliffaa hei!

      Lainaa

    70. Tulos: +12 (12 ääntä)
      traumcity: Eikös muidenkin mielestä 50e tuon tason kuvasta kuulosta naurettavan edulliselta?
      Tuon taulun hinta on 140e (2xkasvot 90e + 1xkasvot 50e, eikö? :), muttei silti paha.

      Lainaa

    71. Tulos: -24 (26 ääntä)
      50 on aivan liian paljon.

      Lainaa

    72. Tulos: +5 (11 ääntä)
      No mutta hei, jos ElÄmänKoulu on se mitä Hanna on käynyt ja tienestit pyörii siellä tukiviidakossa voi tuntua hurjalta summalta. Ei elämän koulun raskaiden oppivuosien jälkeen vaan pysty ja jaksa paneutua tälläisiin sivujuttuihin kuin taiteeseen, käsityöläisten uniikkeihin luomuksiin. Jos jokin kiva esine nähdään ja halutaan se halutaan nimenomaan wishin hinnoilla.

      Lainaa

    73. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Ei taida jotkut ymmärtää, miten paljon aikaa tollasen piirtämiseen menee. Ei, ei synny tosta vaan hujauksessa. Sanoisin, että yksityiskohtien määrän takia tuohon kolmen muotokuvan kokonaisuuteen on mennyt kyllä helposti se 15 tuntia, jolloin tuntipalkka ei todellakaan ole mikään päätä huimaava.

      Lainaa

    74. Kuvissa ja ravintolan keittiössä on molemmissa 5 sekunnin sääntö 20.2.2019 2:57
      Tulos: -13 (15 ääntä)
      Valopää: Tuo muotokuva on luultavasti heijastettu projektorilla paperille ja toteutettu sen avulla. Selittää kummasti myös sitä miksi hinta on niin halpa, kun tekovaiheessa voidaan hakea apua nykytekniikasta.
      Tiedän että tää on kiellettyä ajattelua mutta jotain hämärää tossa kuvassa ja hinnassa on. Kaveri pyytää noilla taidoilla 80e ja sen kuvat ei oo ihan noin kopioidun näköisiä kuitenkaan. Ihan kuin toi sale olis vedetty kännykän valokuvasta piirrokseksi- muokkausohjelmalla.

      Lainaa

    75. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Minusta tuo piirtelijä voisi pyytää enemmänkin. 150 e mallista piirretystä hiilityöstä koossa A3, jossa 2 kasvot. Edullinen!

      Lainaa

    76. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Tulkitsin aluksi Hannan sössötyksestä, että hänestä 50€ oli liian halpa ja olisi pitänyt pyytää 150€. Vasta viimeinen kommentti paljasti totuuden.

      Lainaa

    77. It's a deal 9.11.2022 11:21
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      "Virkkaan sinulle mekon ilmaiseksi jos istut vieressä tekemättä mitään ja pidät turpasi kiinni koko valmistusajan." Alkaisi se työn määrä hahmottumaan parin tunnin jälkeen, vaikkei mitään tarvitsisi tehdä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: taide, kuva, piirustus, Sauli Niinistö, muotokuva, hinta, paperi, hiilityö