Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 3

Kaksi koiraa hyökkäsi nuoren pojan kimppuun – poika sairaalaan.
Koiranomistajat, osa 3

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 69 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +763 (883 ääntä)
      Yksi Anneli piti ratsutallia meilläpäin. Kerran ratsastustunnilla äksy suomenhevonen pukitti ja heitti tyttäreni selästään maahan, vilkaisi taakseen ja potkaisi vielä perään, ei onneksi osunut. Lapsi ei loukkaantunut mitenkään, heppa oli vain liian vihainen tuntihevoseksi lapsille. Se mistä minä loukkaannuin oli paikalle rynnännyt Anneli, joka alkoi heti huutaa: -Ei kai hevoselle vaan käynyt mitenkään? ja hääri hevosen ympärillä vilkaisemattakaan maassa makaavaa lasta.

      Lainaa

    2. ModerniMedia 12.2.2019 0:47
      Tulos: +572 (578 ääntä)
      Taitaa olla kuitenkin niin, että Anneli alko möyhöttää taas lukematta otsikkoa pidemmälle. Sen jälkeen ei voitu enää myöntää omaa mokaa.

      Lainaa

    3. Tulos: +367 (371 ääntä)
      ModerniMedia: Taitaa olla kuitenkin niin, että Anneli alko möyhöttää taas lukematta otsikkoa pidemmälle. Sen jälkeen ei voitu enää myöntää omaa mokaa.
      Ei tainnu lukee otsikkoakaan, kun kahden koiran hyökkäys yhden pojan kimppuun oli hänen mielessään heti useamman pojan suorittama yhden koiran härnäys.

      Lainaa

    4. Tulos: +197 (199 ääntä)
      ModerniMedia: Taitaa olla kuitenkin niin, että Anneli alko möyhöttää taas lukematta otsikkoa pidemmälle. Sen jälkeen ei voitu enää myöntää omaa mokaa.
      Kommentti ”juu juu” paljastaa sen ettei kiinnostanut enää ottaa kantaa sen enempää asiaan, kauheinta ikinä olisi myöntää olleensa väärässä joten parempi antaa puolijauhoinen kuva.

      Lainaa

    5. Anneli taitaa olla 12.2.2019 7:01
      Tulos: +409 (437 ääntä)
      Lastenvihaaja

      Lainaa

    6. Muumi (kopio) 12.2.2019 7:02
      Tulos: -75 (189 ääntä)
      Anneli taitaa olla rasmus-ryhmän kantavia voimia.

      Lainaa

    7. Tulos: +125 (147 ääntä)
      Saksanpaimenkoirilla onkin kyllä vahva vartiointivietti. Paha tilanne. Luin jutun ja onneks puri vaan jalkoihin, eikä kaulaan tai kasvoihin.

      Lainaa

    8. Tulos: +11 (147 ääntä)
      Nelzye: Saksanpaimenkoirilla onkin kyllä vahva vartiointivietti. Paha tilanne. Luin jutun ja onneks puri vaan jalkoihin, eikä kaulaan tai kasvoihin.
      Kai niistä dogoists on tehty jo rukkaset?

      Lainaa

    9. Tulos: -91 (229 ääntä)
      Koiranomistaja. Ei siinä muuta tarvita.

      Lainaa

    10. Tulos: +187 (259 ääntä)
      Koirat on suojellut pihaansa, mutta omistaja on jättänyt ne irti. Eli omistaja tulisi lopettaa?

      Lainaa

    11. Tulos: -31 (127 ääntä)
      ModerniMedia: Taitaa olla kuitenkin niin, että Anneli alko möyhöttää taas lukematta otsikkoa pidemmälle. Sen jälkeen ei voitu enää myöntää omaa mokaa.
      Väestön valitettavaa persuainesta. Pudonnut päälleen synnytyksessä ja napattu ekasta pompusta kiinni.

      Lainaa

    12. Tulos: +279 (315 ääntä)
      Terve, koulutettu ja hyvinkohdeltu koira ei kyllä tuolla tavalla hyökkää ihmisen kimppuun. Eli tässä tilanteessa sekä koirat että omistajan sais viedä piikille.

      Lainaa

    13. Niinpä niin 12.2.2019 8:38
      Tulos: +259 (267 ääntä)
      Varmaan Anneli haukkuu myös ihmisen joka jää auton alle suojatiellä. "Mitäs palloilee siellä keskellä autotietä"

      Lainaa

    14. Tulos: +324 (330 ääntä)
      Niinpä niin: Varmaan Anneli haukkuu myös ihmisen joka jää auton alle suojatiellä. “Mitäs palloilee siellä keskellä autotietä”
      Kyllä. Varsinkin, jos autoa ajaa koira. Ihminen on silloin kuitenkin provosoinut koira-autoilijaa suojatiellä.

      Lainaa

    15. Korsolainen mirkunrömpsäkkä 12.2.2019 9:34
      Tulos: +262 (266 ääntä)
      Hohoh. Mulle eräs koiraansa ulkoiluttava muori huusi, etten saa seistä kadulla, koska koira kokee sen uhkana. On aika monta koiraa kadulla seisseen meikäläisen ohittanut ongelmitta ennen ja jälkeen tuon episodin...

      Lainaa

    16. Tulos: +119 (131 ääntä)
      Mokan suurpiirteisen kulun arvas aika pian kun luki uutisen otsikon. Eniten tässä pistää vihaks koirien omistaja, joka on pitäny pihalla vapaana luultavimmin vielä huonosti kasvatettuja koiria. Jonkunlaista vastuuntuntoa pitäs olla.

      Lainaa

    17. Tulos: +118 (138 ääntä)
      Piikille tuommoset. Ja tarkoitan nyt siis Annelia.

      Lainaa

    18. Tulos: +104 (114 ääntä)
      Toivottavasti joku koiranomistaja lukisi tämän ja päättäisi rakentaa kunnon aidan omalle pihalleen. Moni luottaa liikaa omiin koulutuskykyihinsä.

      Lainaa

    19. Tulos: +42 (46 ääntä)
      Ei vaan kysees olis akvaario-Anneli?:D

      Lainaa

    20. Tulos: -37 (115 ääntä)
      Kaikki taistelukoirat vain viranomaiskäyttöön. Koiran saa yllyttää tappamaan ihmisen ja siitä selviää sakoilla. Laissa puutteita?

      Lainaa

    21. Tulos: +79 (107 ääntä)
      Kissamies2: Kaikki taistelukoirat vain viranomaiskäyttöön. Koiran saa yllyttää tappamaan ihmisen ja siitä selviää sakoilla. Laissa puutteita?
      Saksanpaimenkoira ei ole mikään taistelukoira, vaan oikein kohdeltuna ja koulutettuna uskollinen, älykäs ystävä sekä palvelija. Jälkimmäistä kyllä ihmettelen yhtä lailla. Ihmettelen tosin sitäkin, että niin monet tietävät vian olevan etupäässä ihmisissä, mutta mitään ei käytännössä tapahdu.

      Lainaa

    22. Tulos: -125 (197 ääntä)
      Aseharrastajana ja ei-koirien-ystävänä en ymmärrä koiravillitystä ja aseharrastajien vainoamista. Ei yksikään tuliase ole vielä pompannut äkkiarvaamatta pystyyn ja purrut perseestä, eikä tuontipyssystä tule vesikauhua. Kylällä saa väistellä koiria, mutta ei aseita.

      Lainaa

    23. Tulos: +53 (105 ääntä)
      Uskon, että koirista on kansanterveydelle paaaa a a a a aaaaljon enemmän hyötyä kuin haittaa, joten ei sinänsä mitään koiria vastaan. Yksittäistapaushan tämä todellakin on. Tässä tapauksessa ajattelisin, että omistajalle kuuluu moraalinen rangaistus sekä korvausvelvollisuus, kun taas koirille kuuluu riskienhallintaan perustuva, hyötynäkökulmalla perusteltu lopetus.

      Lainaa

    24. Tulos: +65 (81 ääntä)
      Niinpä niin: Varmaan Anneli haukkuu myös ihmisen joka jää auton alle suojatiellä. “Mitäs palloilee siellä keskellä autotietä”
      Kuulemma Yhdysvaltojen Villin Lännen kuuluisa tuomari Roy Bean oli kerran tuomitsemassa oikeusjuttua jossa joku valkoinen mies oli ampunut mustan miehen. Bean totesi ampujan syyttömäksi ja syytti teosta uhria: "Mitäs käveli luodin eteen."

      Lainaa

    25. Tulos: +43 (79 ääntä)
      Minkä ihmeen takia tuossa uutisessa kuvituskuvana on poliisin hihamerkki? Haettu lisää klikkejä vihjaamalla, että kyseessä olisi poliisikoira?

      Lainaa

    26. Itse koettu 12.2.2019 12:31
      Tulos: -15 (73 ääntä)
      Suomalaiset koirat ovat todella huonosti koulutettuja, kun vertaa vaikkapa englantilaisten koiriin. Myös englantilaiset koiranomistajat tuntuvat olevan vastuullisempia, ainakin keskimäärin. Englannissa ei juuri nähnyt tai kuullut räksyttäviä koiria, vaikka koiria kyllä oli paljon. Koirat saattoivat olla irrallaan, mutta ne kulkivat tiukasti omistajansa vieressä, eivätkä juuri reagoineet vastaantulijoihin. Jos koira yritti edes vähän nuuhkia vastaantulijaa, omistaja piti koiralleen tiukan puhuttelun, koska se selvästikin rikkoi omistajan käskyä. Kaduilla ei koirien jätöksiä näkynyt. Suomessa edes hihnassa olevat koirat eivät näytä olevan omistajansa hallinnassa. Koirat saattavat tulla nuuhkimaan tai jopa haukkua, eikä omistaja reagoi. Koiria pidetään irrallaan ja ne kulkevat ihan omia polkujaan. Kadut, puistokäytävät ja kevyen liikenteen väylät ovat täynnä koirankasoja. Samat havainnot koskevat myös monia muita läntisen Keski-Euroopan maita. Muista Euroopan maista minulla ja tutuilla ei ole riittävästi havaintoja koirien käytöksestä.

      Lainaa

    27. Tulos: +13 (71 ääntä)
      Gunman: Aseharrastajana ja ei-koirien-ystävänä en ymmärrä koiravillitystä ja aseharrastajien vainoamista. Ei yksikään tuliase ole vielä pompannut äkkiarvaamatta pystyyn ja purrut perseestä, eikä tuontipyssystä tule vesikauhua. Kylällä saa väistellä koiria, mutta ei aseita.
      Vesikauhun riskikö muka todellinen? Täällä? Just. :D Vesikauhun koirasta tai mistään muustakaan tarttumisen riski on olematon Suomessa, oikeastaan lähes koko Euroopassa - poikkeuksena lähinnä jotkut villit ketut Itä-Euroopassa. Jopa suurin osa maailman turistialueista on vesikauhuttomia. Kaikki Suomeen säädösten mukaisesti tuotavat koirat joko ovat rokotettuja tai rokotetaan ennen tänne saapumistaan muiden rokotusten yhteydessä ihan vaan varmuuden vuoksi. Jos lähdetään nyt vertaamaan, niin hyvä jos koirat tappavat edes yhden ihmisen per vuosi. Aseen tahattomasta tai piittaamattomasta laukaisusta ei aiheudu vähemmän kuolemia, vuosittain ehkä yksi tai pari enemmänkin kuin koiriin. Suomessa taitaa kuolla enemmän ihmisiä ampuma-aseisiin ylipäätään kuin muissa EU-maissa. Niiden käytön laiminlyöminen on paljon vahingollisempaa kuin huonosti pidetyt koirat. Jos tekee mieli mainita, miten "aseet eivät koskaan tappaisi ketään ihmistä, jos niistä pidettäisiin asianmukaista huolta", niin tasan sama seikka pätee koiriin, usko tai älä. Jos pitäisi priorisoida, niin enemmän huolehtisin suomalaisten kotitalouksien lähemmäs kahdesta miljoonasta aseesta kuin Suomen alle miljoonasta koirasta. Toisaalta murehtisin paljon enemmän rekisteröimättömistä pyssyistä. Ne ovat huomattavasti helpompia kätkeäkin kuin pentutehtailut tai muut rokottamattomat ja/tai paperittomat koirat.

      Lainaa

    28. Tulos: +70 (110 ääntä)
      Gunman: Aseharrastajana ja ei-koirien-ystävänä en ymmärrä koiravillitystä ja aseharrastajien vainoamista. Ei yksikään tuliase ole vielä pompannut äkkiarvaamatta pystyyn ja purrut perseestä, eikä tuontipyssystä tule vesikauhua. Kylällä saa väistellä koiria, mutta ei aseita.
      Muistaakseni yksikään ihminen ei ole kuollut koiran hampaisiin viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomessa. Aseista ei ikävä kyllä voi sanoa samaa.

      Lainaa

    29. Tulos: -10 (84 ääntä)
      Hihi: Vesikauhun riskikö muka todellinen? Täällä? Just. Vesikauhun koirasta tai mistään muustakaan tarttumisen riski on olematon Suomessa, oikeastaan lähes koko Euroopassa – poikkeuksena lähinnä jotkut villit ketut Itä-Euroopassa. Jopa suurin osa maailman turistialueista on vesikauhuttomia. Kaikki Suomeen säädösten [...]
      Ihan varmuuden vuoksi on jouduttu antamaan kalliita estohoitoja, kun laillisesti tuodulla nappisilmällä onkin ollut rabiekseen viittaavia oireita ja väärät rokotuspaperit. Rescuekoirat ilmiönä pitäisi kitkeä kokonaan, aivan kuin elukoita ei tuomatta Suomessa riittäis. Lisäksi kerro, missä puhuin kuolemista, äläkä olkiukkoile. Vammojen määrässä koira melko varmasti aiheuttaa enemmän vahinkoa.

      Lainaa

    30. Tulos: +13 (45 ääntä)
      Gunman: Ihan varmuuden vuoksi on jouduttu antamaan kalliita estohoitoja, kun laillisesti tuodulla nappisilmällä onkin ollut rabiekseen viittaavia oireita ja väärät rokotuspaperit. Rescuekoirat ilmiönä pitäisi kitkeä kokonaan, aivan kuin elukoita ei tuomatta Suomessa riittäis. Lisäksi kerro, missä puhuin kuolemista, äläkä olkiukkoile. Vammojen määrässä koira melko varmasti aiheuttaa enemmän vahinkoa.
      Gunman: Ihan varmuuden vuoksi on jouduttu antamaan kalliita estohoitoja, kun laillisesti tuodulla nappisilmällä onkin ollut rabiekseen viittaavia oireita ja väärät rokotuspaperit. Rescuekoirat ilmiönä pitäisi kitkeä kokonaan, aivan kuin elukoita ei tuomatta Suomessa riittäis.
      Taitavat tulla Venäjältä ne tapaukset. Näin oli muistaakseni tuoreimmissa tapauksissa, mitä olen nähnyt uutisoitavan. Pitäisi kuitenkin olla sanomattakin selvää, että kannattaa tarkistaa koiran luovuttavan tahon luotettavuus. Sääntöjen mukaisen rescue-yhdistyksen löytäminen ei ole ollenkaan vaikeaa, etenkään Euroopan sisältä. Ihan totta kyllä, että koiria riittää pelastettavaksi asti ihan täällä koto-Suomessakin.
      Lisäksi kerro, missä puhuin kuolemista, äläkä olkiukkoile. Vammojen määrässä koira melko varmasti aiheuttaa enemmän vahinkoa.
      Kerro itse missä kohtaa minä kerroin, että sinä kerroit kuolemista, äläkä olkiukko-olkiukkoile siinä. :D Ihan omin luvin mainitsin kuolemat. Olisiko pitänyt pysyä taudeissa? Aika huono vertailun aihe, jos vertailtavana ovat koirat ja aseet. Mitä vammoihin tulee, kyllä niitäkin aseiden käytön yhteydessä riittää. "Melko varmasti" sanoisin vammatilastoja koirien ja aseiden välillä tasaisiksi, jos eivät kallistu aseiden puolelle.

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (51 ääntä)
      Saaga: Muistaakseni yksikään ihminen ei ole kuollut koiran hampaisiin viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomessa. Aseista ei ikävä kyllä voi sanoa samaa.
      Ihan tällä vuosikymmenelläkin on ollut 2 tapausta missä bull-rotuinen koira on käynyt ihmisen kurkkuun kiinni ja purrut niin kauan että tämä on mennyt tajuttomaksi. Toisessa tapauksessa lenkittäjä kuoli vammoihin elvytyksestä huolimatta (Helsingin tapaus) ja toisessa muistikuvieni mukaan jäi henkiin (tapahtui Itä-Suomessa?) Kyllä koira ihmisen hengiltä saa, ja niin on käynyt ärsykeherkkä rotu kuten esim. am-pitbulli joka tähtää kaulaan/kasvoihin ja puree niin kauan kun uhri liikkuu/on tajuissaan...

      Lainaa

    32. Tulos: -19 (51 ääntä)
      Saksanpaimenkoira ei ole mikään susikoira. Siinä ei sutta ole nimeksikään.

      Lainaa

    33. Tulos: -9 (33 ääntä)
      Gunman: Ihan varmuuden vuoksi on jouduttu antamaan kalliita estohoitoja, kun laillisesti tuodulla nappisilmällä onkin ollut rabiekseen viittaavia oireita ja väärät rokotuspaperit. Rescuekoirat ilmiönä pitäisi kitkeä kokonaan, aivan kuin elukoita ei tuomatta Suomessa riittäis. Lisäksi kerro, missä puhuin kuolemista, äläkä olkiukkoile. Vammojen määrässä koira melko varmasti aiheuttaa enemmän vahinkoa.
      Niin että kun parilla koiralla on papereissa häikkää niin estetään kaikkien tulo? Toimii varmaan hyvin. Nämäkin tapaukset joissa on jotain ollut, on tulleet yleensä yksityisiltä henkilöiltä. Jollon ei todellakaan voi olla varma että onko niitä rokotuksia ollut. Ja niitä kodittomia koiria ei Suomessa hirveästi ole. Tai jos on, ne on hyvin usein jotain nuoria, uhmaikäisiä "ongelmatapauksisia" laumanvartijoita jotka soveltuvat maalle. Sen lisäksi jos haluat esyltä koiran, pitää olla vähintään omakotitalo maalla, lapseton, pihaa ulkona juosta kuin hullu ja asua vielä tyyliin yksin. Sitä vastoin suurin osa ihmisistä asuu kerrostaloissa. Niihin yleensä sopii pienempi koira, usein ihan hyvin isompikin mutta kasvattajat ei niitä kovin paljon pieniin kerroskoppeihin välttämättä myy.

      Lainaa

    34. Tulos: +10 (62 ääntä)
      Tikru: Niin että kun parilla koiralla on papereissa häikkää niin estetään kaikkien tulo? Toimii varmaan hyvin. Nämäkin tapaukset joissa on jotain ollut, on tulleet yleensä yksityisiltä henkilöiltä. Jollon ei todellakaan voi olla varma että onko niitä rokotuksia ollut. Ja niitä kodittomia koiria ei Suomessa hirveästi ole. Tai [...]
      Eikä "kodittomia koiria" tänne tarvitse tuodakaan. Ei Suomi ole mikään koirien sosiaalitoimisto.

      Lainaa

    35. Tulos: +14 (54 ääntä)
      Gunman: Eikä “kodittomia koiria” tänne tarvitse tuodakaan. Ei Suomi ole mikään koirien sosiaalitoimisto.
      Koirat ja ihmiset eroaa siinä mielessä toisistaan, että koirat ei saa tukia mistään. Ainoastaan vakuutukset. Siten omistaja maksaakin omista rahoistaan kaiken, ei vaikuta sinun elämääsi mitenkään jos joku pelastaa koiran ulkomailta.

      Lainaa

    36. Tulos: +7 (15 ääntä)
      Titatyy: Ei vaan kysees olis akvaario-Anneli?:D
      Tai Anneli Auer

      Lainaa

    37. Tulos: +3 (41 ääntä)
      Tikru: Koirat ja ihmiset eroaa siinä mielessä toisistaan, että koirat ei saa tukia mistään. Ainoastaan vakuutukset. Siten omistaja maksaakin omista rahoistaan kaiken, ei vaikuta sinun elämääsi mitenkään jos joku pelastaa koiran ulkomailta.
      Estolääkitykset maksaa veronmaksaja. Ja ovat tuoneet loisiakin.

      Lainaa

    38. Tulos: -3 (39 ääntä)
      Hihi: Taitavat tulla Venäjältä ne tapaukset. Näin oli muistaakseni tuoreimmissa tapauksissa, mitä olen nähnyt uutisoitavan. Pitäisi kuitenkin olla sanomattakin selvää, että kannattaa tarkistaa koiran luovuttavan tahon luotettavuus. Sääntöjen mukaisen rescue-yhdistyksen löytäminen ei ole ollenkaan vaikeaa, etenkään Euroopan [...]
      Paska_puhetta niistä vammoista. Koirahyökkäyksiä oli YLE:n mukaan pari vuotta sitten vuosittain n. 800.

      Lainaa

    39. Tulos: +1 (35 ääntä)
      Gunman: Paska_puhetta niistä vammoista. Koirahyökkäyksiä oli YLE:n mukaan pari vuotta sitten vuosittain n. 800.
      Eli siis vähän alle 800 tapausta, joissa koira on hyökännyt jonkin eläimen kimppuun, oli se sitten ihminen tai jokin muu sen enempää erittelemättä, moniko tapaus on johtanut eläimen vahingoittumiseen, moniko kuolemaan, tai että kuinka monessa tapauksessa ei hyökätylle käynyt kuinkaan. Mutta yli puolellatoista miljoonalla rekisteröidyllä, siviiliomistuksessa olevalla aseellako ei päästä edes satoihin tapaturmiin? Eikä edes vaikka päälle laskettaisiin ne muutkin aseet? Vautsivau. Melko valikoivaa päättelyä. :D

      Lainaa

    40. Arkkienkeli 12.2.2019 18:08
      Tulos: -21 (31 ääntä)
      Satakunnastahan näitä löytyy; Heti kun otsikossa lukee "saksa", niin pitää lähteä puolustamaan. Oli kyseessä sitten persu tai koira. Mein Kampf löytyy tuolla alueella aika monelta kirjahyllystä ihan empiirisellä kokemuksella, sillä treffailin joskus lyhyen aikaa tuolla asuvaa gimmaa ja kaikilla sukulaisillaankin sama opus oli kirjahyllyssä jalustalla.

      Lainaa

    41. Tulos: +11 (27 ääntä)
      Hihi: Eli siis vähän alle 800 tapausta, joissa koira on hyökännyt jonkin eläimen kimppuun, oli se sitten ihminen tai jokin muu sen enempää erittelemättä, moniko tapaus on johtanut eläimen vahingoittumiseen, moniko kuolemaan, tai että kuinka monessa tapauksessa ei hyökätylle käynyt kuinkaan. Mutta yli puolellatoista [...]
      Ei päästä, laske vaikka. Laittomat aseet taas eivät liity aseharrastukseen millään tavalla, niihin liittyvät vammautumiset ja kuolemantapaukset ovat suurimmaksi osaksi rikollisten välienselvittelyjä.

      Lainaa

    42. Tulos: +9 (21 ääntä)
      Pahin mokahan tässä on tuo SK:n postaus. Kokemäkeläinen Kokemäellä on huono kieltä. Paikallinen olisi sisältänyt vähemmän turhaa kokemäettämistä. Eikä liene tarpeellista mainita kyseessä olleen nuori, kun kerran ikäkin on mainittu. Vai onko myös muista kuin nuoria 13-vuotiaita? Onnetonta toimittelua.

      Lainaa

    43. Tulos: +57 (57 ääntä)
      Titatyy: Ei vaan kysees olis akvaario-Anneli?:D
      Piti ihan tarkistaa. Ei ole. Heitä on useampi.

      Lainaa

    44. Tulos: -11 (25 ääntä)
      Siis oliko ne nyt susikoiria vai saksanpaimenkoiria?

      Lainaa

    45. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Koiraryhmissä on näitä "koiraihmisiä". Emäntä huutaa mielipuolen lailla neuvojaan. Jokainen koira ansaitsee parempaa.

      Lainaa

    46. Tulos: +7 (33 ääntä)
      Aiheesta ohi, mutta raapii tää asia nyt liikaa mun persettä: Saksanpaimenkoira ei ole mikään helvetin susikoira!

      Lainaa

    47. Tulos: -14 (38 ääntä)
      Banaani: Uskon, että koirista on kansanterveydelle paaaa a a a a aaaaljon enemmän hyötyä kuin haittaa, joten ei sinänsä mitään koiria vastaan. Yksittäistapaushan tämä todellakin on. Tässä tapauksessa ajattelisin, että omistajalle kuuluu moraalinen rangaistus sekä korvausvelvollisuus, kun taas koirille kuuluu riskienhallintaan perustuva, hyötynäkökulmalla perusteltu lopetus.
      Eli koiranomistajille hyödyt ja muille haitat, niin onhan se keskimäärin hyvä asia. Samalla tavalla yksi viidesta nauttii joukkoraiskauksesta. Miksi koiranomistajilta katoaa aina järki päästä?

      Lainaa

    48. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Annen kaltaisten ihmisten takia on ikävää olla koirakammoinen. Nykyään koirakammo alkaa helpottaa sillä kumppanin porukoilla on lauma koiria. Silti suhtaudun edelleen varauksella vieraisiin koiriin.

      Lainaa

    49. Tulos: +22 (24 ääntä)
      -x-x-: Minkä ihmeen takia tuossa uutisessa kuvituskuvana on poliisin hihamerkki? Haettu lisää klikkejä vihjaamalla, että kyseessä olisi poliisikoira?
      Liittyisköhän ihan vaan siihen, että uutinen kertoo rikosepäilystä. Jospa tuo on lehden yleinen "poliisi tutkii" -kuvitus.

      Lainaa

    50. Tulos: -7 (27 ääntä)
      Noniin, on aina ihmsien vika jos koira käy päälle. Että mua ottaa kaaliin tömmset rakkien hyysääjät!

      Lainaa

    51. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Arkkienkeli: Satakunnastahan näitä löytyy; Heti kun otsikossa lukee “saksa”, niin pitää lähteä puolustamaan. Oli kyseessä sitten persu tai koira. Mein Kampf löytyy tuolla alueella aika monelta kirjahyllystä ihan empiirisellä kokemuksella, sillä treffailin joskus lyhyen aikaa tuolla asuvaa gimmaa ja kaikilla sukulaisillaankin sama opus oli kirjahyllyssä jalustalla.
      Voi hyvää päivää, persut ja Mein Kampf, on muuten sukulaisen hyllyssä ja on ihan vasemmistoäänestäjä. Mua ei moinen opus taasen kiinnosta pätkän vertaa. Miksi kuluttaisin aikaa yhden höyrypään fantasioihin. Stalin pysyy yhtä kaukana kirjahyllyistäni.

      Lainaa

    52. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Saaga: Muistaakseni yksikään ihminen ei ole kuollut koiran hampaisiin viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomessa. Aseista ei ikävä kyllä voi sanoa samaa.
      Kyllä muuten on kuollut ja silti vouhkataan susista. koirasusi tappoi ihmisen joskus vuonna nakki ja kivi. Siis koirasusi.

      Lainaa

    53. Tulos: +34 (38 ääntä)
      Inhottaa ihan tosissaan, etteivät jotkut ihmiset vain suostu ymmärtämään etteivät koirat ole mitään maailman täydellisimpiä olentoja. Ne voivat kouluttamattomina tehdä ihan hirveää jälkeä! Tulee jotenkin mieleen vanhemmat, jotka antavat lastensa kiusata muita ihmisiä, koska "Ei minun kultamurunen voi tehdä ikinä mitään pahaa!"

      Lainaa

    54. Tulos: -3 (17 ääntä)
      Kissamies2: Kaikki taistelukoirat vain viranomaiskäyttöön.
      ja samalla logiikalla vain varhaiskasvatuksen ammattilaiset saavat lisääntyä, eiks je?

      Lainaa

    55. Tulos: +8 (20 ääntä)
      Gunman: Estolääkitykset maksaa veronmaksaja. Ja ovat tuoneet loisiakin.
      Ihan yhtä paljon "loisia" tuovat ihmiset. Mutta ihmisillä nyt on se kumma tapa että aina pitää löytyä joku jota syyttää. Ja sitten siinä kannassa myös usein pysytään. Missä välissä veronmaksaja maksaa toisten eläinten rokotuksen?

      Lainaa

    56. Tulos: 0 (2 ääntä)
      ModerniMedia: Taitaa olla kuitenkin niin, että Anneli alko möyhöttää taas lukematta otsikkoa pidemmälle. Sen jälkeen ei voitu enää myöntää omaa mokaa.
      Lukutaidon määritelmä ei ihan täyty, ellei ymmärrä lukemaansa. Saako tästä tehdä pitkälle viedyn johtopäätöksen Annelin puoluekannasta ja ammatista, ehkä taksikuski?

      Lainaa

    57. Tulos: +16 (18 ääntä)
      jaahas: ja samalla logiikalla vain varhaiskasvatuksen ammattilaiset saavat lisääntyä, eiks je?
      "Taistelukoiraksi" kasvatetaan, ei synnytä. Päästään pipi ihminen kasvattaa koiransa päästään pipiksi. Jälkimmäinen olisi ihan jees, vain niiden pitäisi lisääntyä, jotka tietävät jotain siitä, miten lapsen voi kasvattaa tuottamatta tälle kohtuuttomasti kärsimystä ja yhteiskuntaan yhden syrjäytyneen lisää.

      Lainaa

    58. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Itse koettu: Suomalaiset koirat ovat todella huonosti koulutettuja, kun vertaa vaikkapa englantilaisten koiriin. Myös englantilaiset koiranomistajat tuntuvat olevan vastuullisempia, ainakin keskimäärin. Englannissa ei juuri nähnyt tai kuullut räksyttäviä koiria, vaikka koiria kyllä oli paljon. Koirat saattoivat olla irrallaan, [...]
      Me ollaan selväsi oltu eri Englanneissa.

      Lainaa

    59. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Ihme vouhkaamista täälläkin. On sattunut onnettomuus, jossa on lapsi ilman syytään loukkaantunut. Tietysti tarina ei kerro miten koiria on pidetty, mutta tuskin ne on tahallisesti laitettu kimppuun menemään. Turha siitä on mitään vihanlietsomista mihinkään suuntaan tehdä. Itse koiranomistajana tietysti lopettaisin päälle käyneet koirat. Ja kaikki tuntemat koiranomistajat myös. Vahinko jos sattuu on vaan kannettava vastuu.

      Lainaa

    60. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Gunman: Eikä “kodittomia koiria” tänne tarvitse tuodakaan. Ei Suomi ole mikään koirien sosiaalitoimisto.
      Gunman: Estolääkitykset maksaa veronmaksaja. Ja ovat tuoneet loisiakin.
      Tiesitkö, että koirat ovat myös iso bisnes monelle suomalaiselle veronmaksajalle? Moni maksaa koiraveroa, jokainen joutuu ostamaan koiralleen ruokaa ja tarvikkeita ja moni maksaa vielä pitkän pennin harrastamisesta. Tämä raha tippuu lähinnä suomalaisten yrittäjien taskuun, jotka tarjoavat näitä lemmikkieläinpalveluita. Siinä on monen suomalaisen päivätyö. Tarkoittaa siis sitä, että yhteiskunta tuottaa niistä muutamista estolääkityksistä huolimatta.

      Lainaa

    61. Tulos: +6 (16 ääntä)
      Amonyyni: Aiheesta ohi, mutta raapii tää asia nyt liikaa mun persettä: Saksanpaimenkoira ei ole mikään helvetin susikoira!
      Ja susikoira on muuten eri asia kuin koirasusi, saksanpaimenkoira voi ihan hyvin olla ensimmäistä, muttei jälkimmäistä. Ihan yleinen nimitys monille muillekin isoille koirille, eikä tarkoita sitä, että olisi susiprosentteja (btw irlanninSUSIKOIRA).

      Lainaa

    62. Tulos: +8 (10 ääntä)
      mini: Tiesitkö, että koirat ovat myös iso bisnes monelle suomalaiselle veronmaksajalle? Moni maksaa koiraveroa, jokainen joutuu ostamaan koiralleen ruokaa ja tarvikkeita ja moni maksaa vielä pitkän pennin harrastamisesta. Tämä raha tippuu lähinnä suomalaisten yrittäjien taskuun, jotka tarjoavat näitä [...]
      Haluaisin tietää, missä koiraveroa ylipäänsä enää maksetaan?

      Lainaa

    63. Tulos: +8 (10 ääntä)
      asf: Haluaisin tietää, missä koiraveroa ylipäänsä enää maksetaan?
      Suomessa ei ole enää koiraveroa.

      Lainaa

    64. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Annelilla oli kuitenkin ihan hyvä pointti ekassa kommentissaan. Liian usein on törmätty tapauksiin, jossa koira ollaan jouduttu lopettamaan lapsien huonon käytöksen seurauksena. Näissä tapauksissa toivoo vaan, että joku lopettaisi ne lapsetkin. Kaikki symbatiat tapauksen pojalle tosin, toivottavasti ei jäänyt ikuisia traumoja koirista.

      Lainaa

    65. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Koiravero: Suomessa ei ole enää koiraveroa.
      Eipä näytä olevankaan. On mennyt tämä tieto aivan ohi, kun en ole itse niillä viimeisillä veroalueillakaan koskaan asunut. Kiitos korjauksesta!

      Lainaa

    66. Tulos: +5 (13 ääntä)
      mini: Ja susikoira on muuten eri asia kuin koirasusi, saksanpaimenkoira voi ihan hyvin olla ensimmäistä, muttei jälkimmäistä. Ihan yleinen nimitys monille muillekin isoille koirille, eikä tarkoita sitä, että olisi susiprosentteja (btw irlanninSUSIKOIRA).
      Irlanninsusikoiran nimi tulee siitä, että sitä on käytetty suden metsästykseen, johon saksanpaimenkoiraa ei tietenkään ole käytetty. Susikoira ei ole mikään yleinen nimitys isoille koirille. Tyhmä termi kaikenkaikkiaan.

      Lainaa

    67. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Kun olin lapsi, naapurin pojat oli kerran riekkuneet MEIDÄN pihassa härnäämässä meidän KYTKETTYÄ koiraa niin pitkään, että se sai tarpeekseen ja näykkäisi. Selvä tapaus, vika oli poikien ja mitään vakavaa vammaa ei tullut. Siksihän nuo uskalsivat koiraa härnätä kun se oli tavallisesti säyseä. Mutta vaikka pojat olivat heiltä kielletyllä alueella ja koira ei edes ollut vapaana, asia olisi ollut täysin eri jos tapauksesta olisi seurannut sairaalareissu. Koiran voi odottaa puolustavan itseään jos on tarve, mutta ei silloinkaan ylimitoitetusti, saati että lähdetään hyökkäämään ohi kulkeneen ihmisen kimppuun. Käy sääliksi niitä koiria joita ei kouluteta tai koulutetaan noin päin peetä että omistajien takia koira täytyy jonkin vakavan tapauksen jälkeen lopettaa.

      Lainaa

    68. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Nämä koirien hyökkäykset saadaan loppumaan, kun lainsäädännössä koira rinnastetaan ampuma-aseeseen ja tuomiot yms. samat kuin uhria olisi ammuttu.

      Lainaa

    69. Massaton pöllö 6.1.2021 12:34
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Nämä on aika voimakkaasti lisääntymään päin. Samaa sarjaa kuin nämä "Ihminen jäi auton alle suojatiellä kun auto ajoi punaisia päin" -tyyppiset otsikot, joihin ensimmäinen kommentti on "Oliko jalankulkijalla heijastin?"

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, poliisit, koira, lapsi, lenkillä, lenkki, hyökkäys, saksanpaimenkoira, lehti, Satakunnan Kansa, artikkeli, Kokemäki