Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 367

Vakuuttavin työhakemus ikinä,
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 367

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +469 (505 ääntä)
   Kristillisyyteen kuuluu näkemys rajallisista resursseista Matt.4.2

   Lainaa

  2. Tulos: +193 (229 ääntä)
   Patrik vei tämän erän :D

   Lainaa

  3. Tulos: +411 (427 ääntä)
   En ole kommentoimassa tähän mitään, mutta mukana. Ja kyllä, osaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +196 (206 ääntä)
   Neljäs kommentti, mukana.

   Lainaa

  5. Tulos: +199 (215 ääntä)
   Huhtikuu

   Lainaa

  6. Sana "se" on usein turha 10.1.2019 3:26
   Tulos: -219 (291 ääntä)
   Börjen "Onko se niin vaikeeta pitää ne mölyt mahassa" on esimerkkitapaus se- ja ne-sanojen liikakäytöstä. Kuulostaa huonolta käännökseltä. Ehkä onkin. Silti tuota tekevät kyllä täysin suomalaisetkin. Muodossa "onko niin vaikeeta pitää mölyt mahassa", kysyn minäkin välillä itseltäni, kun varaudun alaääniin, mutta kyllä se on aika vaikeeta on. ): Tarkoitan kuitenkin pelkkää hyvää. No, pitäisi nukkua tähän aikaan. Hyvää yötä kaikille.

   Lainaa

  7. Mitävittua 10.1.2019 4:12
   Tulos: +115 (125 ääntä)
   T&J koska osan olla mukana.

   Lainaa

  8. Tulos: +95 (107 ääntä)
   AV!

   Lainaa

  9. Kiinnostaa 10.1.2019 5:44
   Tulos: +129 (145 ääntä)
   Kysyn mieheltä.

   Lainaa

  10. Rototiltti 10.1.2019 6:29
   Tulos: +120 (126 ääntä)
   Jani on osaaja. Arvostan.

   Lainaa

  11. Tulos: +104 (128 ääntä)
   Kanada

   Lainaa

  12. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Jani, valitsen sinut!

   Lainaa

  13. LaihaValkoinenHerttua 10.1.2019 7:18
   Tulos: +184 (186 ääntä)
   traumcity: Kristillisyyteen kuuluu näkemys rajallisista resursseista Matt.4.2
   Matt 4:2 Kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, hänen vihdoin tuli nälkä. Sinäpä sen sanoit.

   Lainaa

  14. Tulos: +36 (42 ääntä)
   King: En ole kommentoimassa tähän mitään, mutta mukana. Ja kyllä, osaan.
   Aidosta 2500€

   Lainaa

  15. Tulos: +71 (87 ääntä)
   Kiitos ryhmään pääsystä!!

   Lainaa

  16. Tulos: +189 (197 ääntä)
   YP voi poistaa, jos ei kuulu tänne, mutta miehen ottaisin mukaan, koska toipui juuri tuhkarokosta ja kaikki rahat meni hoitoihin ja me tarvittaisiin niin kovasti jotain piristystä arkeen, kun Berakin jouduttiin vaihtamaan Audiin.

   Lainaa

  17. Tulos: +45 (59 ääntä)
   marjatta: YP voi poistaa, jos ei kuulu tänne, mutta miehen ottaisin mukaan, koska toipui juuri tuhkarokosta ja kaikki rahat meni hoitoihin ja me tarvittaisiin niin kovasti jotain piristystä arkeen, kun Berakin jouduttiin vaihtamaan Audiin.
   Bera? Jokin lempinimen tapainen Bentleylle? Muuta en keksi...

   Lainaa

  18. Tulos: +139 (149 ääntä)
   marjatta: YP voi poistaa, jos ei kuulu tänne, mutta miehen ottaisin mukaan, koska toipui juuri tuhkarokosta ja kaikki rahat meni hoitoihin ja me tarvittaisiin niin kovasti jotain piristystä arkeen, kun Berakin jouduttiin vaihtamaan Audiin.
   Kai teillä nyt sentään on vielä riisitautinen lapsi ja lonkkavikainen kissa jonka leikkauksiin menee ainakin 6000e? Kihtiseltä mummiltakin on virkkuulangat loppu ja ukin tekarit heiluu kun ajatteleekin tuulta. Että kyllä sellainen pieni piristys olisi poikaa!

   Lainaa

  19. Tulos: +89 (115 ääntä)
   No nyt on Paulilla kyllä ollut rankkaa uskonnonopetusta. Minulla oli kuvitettu lasten Raamattu, josta luin hassuja satuja (vähän kuin se Aisopoksen sadut-kirja, se oli toinen lemppari) ja (pyhä-) koulussa opetettiin tasa-arvoa, kultaista sääntöä ja lähimmäisenrakkautta. Ja että Jumala kuulee kaikkien rukoukset ja kuoleman jälkeen se ottaa meidät luokseen Paratiisiin viettämään ikuista kuolemanjälkeistä elämää, kunhan vain katuu syntejään. Koska Jumala on anteeksiantavainen ja antoi ainoan poikansa, jne. Mut Paulilla vissiin oli opeteltavana ihan oikea Raamattu, jossa Vanha Testamentti vastaa menoltaan Game of Thronesia ja Uudessa Testamentissa Paavali raivoaa homostelusta. Tosin silti se onnistui missaamaan koko Jeesuksen opetusten ytimen. Siis vaikka sen, kuinka Jeesus polvistui pesemään huoran jalat ja kunnostautui lasten ja naisten ystävänä kovassa miehisessä maailmassa. Ja kuinka se, miten se nyt menikään, kuoli syntiemme tähden sovittaakseen ne ja lunastaakseen meille kaikille paikkamme Taivaassa. Se oli aika iso juttu, ja siitä kerrottiin parissa evankeliumissakin. Sitä juhlitaan joka vuosi maalis-huhtikuussa varsin isoin menoin erityisesti ortodoksisessa ja katolisessa maailmassa. Meilläkin se näkyy mediassa ja muussa ympäristössä, joten on se vähän kummallista, ettei Pauli ole huomannut. Oletettavasti se on kuitenkin muutaman kevään elänyt. Toki Paulin näkemys ankarasta Jumalasta on lähempänä Raamatun Jumalaa, minulla oli huomattavasti leppoisampi isä-kuva siitä. Mutta ei minusta lasta olisi tarvinnutkaan millään tappajalla pelotella, kun pysyin ruodussa hellemminkin keinoin. Erosin muuten kirkosta heti 18-vuotiaana, enkä pidä itseäni kristittynä. Näin disclaimerina.

   Lainaa

  20. Tulos: +64 (70 ääntä)
   traumcity: Kristillisyyteen kuuluu näkemys rajallisista resursseista Matt.4.2
   Vetoaisin vanhaan testamenttiin, että Kristillisyyteen kuuluu usko rajattomiin resursseihin kun pitää huolta muukalaisesta. Ensimmäinen Kuningasten Kirja 17:14 "Sillä näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jauhot eivät lopu ruukusta, eikä öljyä ole puuttuva astiasta"

   Lainaa

  21. Tulos: -13 (51 ääntä)
   Vähän jäi mietityttämään onko se kitara oikeasti tuon arvoinen.

   Lainaa

  22. yli opisto hörhö 10.1.2019 9:40
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   "Minun jumalani on parempi kuin sinun jumalasi"

   Lainaa

  23. Tulos: +125 (131 ääntä)
   Kristillisyyteen kuuluu näkemys rajallisista resursseista, vaikka Jesse taikoi tuhansille ihmisille ruokaa parista kalasta ja muutamasta leivästä...? Pauli on mainio esimerkki siitä, miten hyvin keskivertouskovainen tuntee Raamattua.

   Lainaa

  24. niimpä niin 10.1.2019 9:49
   Tulos: +103 (125 ääntä)
   boo: No nyt on Paulilla kyllä ollut rankkaa uskonnonopetusta. Minulla oli kuvitettu lasten Raamattu, josta luin hassuja satuja (vähän kuin se Aisopoksen sadut-kirja, se oli toinen lemppari) ja (pyhä-) koulussa opetettiin tasa-arvoa, kultaista sääntöä ja lähimmäisenrakkautta. Ja että Jumala kuulee kaikkien rukoukset ja [...]
   Raamattu on kyllä siitä hassu kirja, että sen voi tulkita juuri niinkuin itse haluaa. Toiset vetää siitä tuon lähimmäisenrakkauden ja välittämiset. Toisille taas se on "poltetaan homot ja muslimit roviolla! Naiset keittiöön, illalla sitten muna suuhun ja päätä patteriin!" Kärjistettynä.

   Lainaa

  25. Tulos: +20 (30 ääntä)
   LaihaValkoinenHerttua: Matt 4:2 Kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, hänen vihdoin tuli nälkä. Sinäpä sen sanoit.
   Kappas, sehän meni naulan kantaan sitten. Muuta kristillisyyden perusarvoihinhan kuuluu se että "ole puolitoista kuukautta syömättä tai gtfo"

   Lainaa

  26. Määäääää 10.1.2019 11:53
   Tulos: +38 (48 ääntä)
   En ole jaksanut lukea kommentteja, joten todennäköisesti tämä on jo täällä. Vastaan silti.

   Lainaa

  27. Tulos: +20 (48 ääntä)
   Olen monta kertaa hävennyt sitä, kuinka joskus uskovaiset opettavat toisin ja elävät kuitenkin itse sitä vastoin, ovat vaativia ja itse lankeavat, ovat ymmärtäneet asioita väärin ja yrittävät pakottaa muillekin näitä vääriä ajatuksia jne. Enpä tiedä, itsekin uskovaisena, onko se niin kaukana itsestäkään, vaikka haluaa elää oikein. Opin jo kauan sitten, että jos ihmisiltä odottaa täydellisyyttä, joutuu aina pettymään. Ei taida Jeesuksestakaan aina tuntua kovin kivalta, kun ihmiset hölmöilevät hänen nimissään. Mutta se on sanottava, että Jeesuksesta ei voi olla kuin hyvää sanottavaa, ja jos pystyy katsomaan Jeesusta, ohi ihmisten mahdollisten epäonnistumisien, löytää jotain ihanaa.

   Lainaa

  28. Tulos: -46 (62 ääntä)
   ALLAHU AKBAR!

   Lainaa

  29. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Janni: Kristillisyyteen kuuluu näkemys rajallisista resursseista, vaikka Jesse taikoi tuhansille ihmisille ruokaa parista kalasta ja muutamasta leivästä…? Pauli on mainio esimerkki siitä, miten hyvin keskivertouskovainen tuntee Raamattua.
   Juuri tätä olin itsekin tulossa kommentoimaan. Hienosti on aika keskeiset raamatun opit Paulilta unohtunut.

   Lainaa

  30. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Jönni: Aidosta 2500€
   Naapurin koira sanoi, että voin tarjota vain 15 euroa ja pullakahvit.

   Lainaa

  31. Matti ja Teppo 10.1.2019 12:54
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Et voi tulla rajan taa

   Lainaa

  32. Matti ja Teppo 10.1.2019 12:56
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Virsi 499: Kaikille paikkoja on, patsi että et voi tulla rajan taa.

   Lainaa

  33. Kirjautuminen epäonnistui 10.1.2019 15:05
   Tulos: -8 (38 ääntä)
   Mikko: Vetoaisin vanhaan testamenttiin, että Kristillisyyteen kuuluu usko rajattomiin resursseihin kun pitää huolta muukalaisesta. Ensimmäinen Kuningasten Kirja 17:14 “Sillä näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jauhot eivät lopu ruukusta, eikä öljyä ole puuttuva astiasta”
   Taisit irrottaa tuon asiayhteydestä. Tuo esiintyi kertomuksessa köyhästä leskestä, joka otti profeetta Elian luokseen asumaan. Ei tuota luvattu kaikille milloin tahansa. Itse asiassa koko muu maa oli juuri silloin mielettömässä kuivuudessa ja nälänhädässä... Kyllä Raamattu opettaa kuitenkin keskeisesti heikommassa asemassa olevien auttamista. Mutta myös "Joka ei työtä tee, ei sen syömänkään pidä", tarkoittaen tietysti työkykyisiä.

   Lainaa

  34. Tulos: +10 (42 ääntä)
   Mikko: Vetoaisin vanhaan testamenttiin, että Kristillisyyteen kuuluu usko rajattomiin resursseihin kun pitää huolta muukalaisesta. Ensimmäinen Kuningasten Kirja 17:14 “Sillä näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jauhot eivät lopu ruukusta, eikä öljyä ole puuttuva astiasta”
   Ihme juttu kyllä, että nimenomaan kristillisyys ja rasismi + epäsolidaarisuus tuntuvat kulkevan käsi kädessä. No eipä tosin ole ensimmäinen ristiriita uskovaisissa.

   Lainaa

  35. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Mistähän Pauli on saanut päähänsä, että kristillisyyteen kuuluisi näkemys rajallisista resursseista? Onko Pauli kuullut kristillisestä tasajaosta? Sen mukaan jokaiselle pitää antaa tarpeen mukaan. Ei sovi kristillisyys rajakkiuden kanssa yhteen nyt.

   Lainaa

  36. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Jos olisin palkkaamassa, Jani pääsisi kyllä ainakin haastatteluun.

   Lainaa

  37. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Jönni: Aidosta 2500€
   YV

   Lainaa

  38. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Olen positiivisesti yllättynyt miten paljon ajatuksia herättää vielä tänä päivänä nuo kristilliset arvot tai epäarvot. Jopa Feissarimokoen kommenteissa! Itse tavanomaisen (passiivisen) ev.lut. kasvatuksen saaneena, uskonasioista jonkin verran kiinnostuneena (mutta sittemmin kirkosta eronneena) en osaisi ottaa ollenkaan kantaa koko väittelyyn. Ehkä ajatus ”taivaasta” on itselleni niin epäuskottava ja epäolennainen. Jopa lapsellinen? Rajalliset resurssit vai armahdus kaikille? Beats me, ei mitään käsitystä.

   Lainaa

  39. Tasapuolisuuden nimissä 10.1.2019 17:58
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Kaaleppi: Olen positiivisesti yllättynyt miten paljon ajatuksia herättää vielä tänä päivänä nuo kristilliset arvot tai epäarvot. [...] Rajalliset resurssit vai armahdus kaikille? Beats me, ei mitään käsitystä.
   Itselläni huonona kristittynä (kuulun kirkkoon, mutta en käy siellä) on muistikuva kristillisestä tasajaosta, eli ns. leipäepisodista. "Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan" on jäänyt mieleen, tosin se ei ole raamatusta.

   Lainaa

  40. Tulos: -39 (43 ääntä)
   Naiset ja sisälukutaito...

   Lainaa

  41. Pyrstötähti 10.1.2019 22:28
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   No sehän eskaloitui nopeasti.

   Lainaa

  42. Tulos: -9 (17 ääntä)
   Tasapuolisuuden nimissä: Itselläni huonona kristittynä (kuulun kirkkoon, mutta en käy siellä) on muistikuva kristillisestä tasajaosta, eli ns. leipäepisodista.
   Kyl. Jokatapauksessa ihmeen kärkkäästi puututtiin noihin ”rajallisiin resursseihin”. Koska voidaanhan katsoa, että siinä viitattiin esim. fundamentalistisempaan suhtautumiseen jotain homoja, väärän värisiä ym. ”syntiä” vastaan, mikä ei mielestäni mitenkään harvinaista ole noissa piireissä. Itselläni on edelleen kristinuskosta sellainen kuva, että _todellakin_ resurssit ovat rajalliset = noudattamalla jotain yhteisön sanelemia jumalallisia sääntöjä pelastut - jos et, niin et. ”Rajan ylittämisen” ymmärsin jonain taivaan portista sisään astumisena. Joka siis sekin naurettava, mutta yleinen ajatus. En oikein edes miellä alkuperäistä keskustelua mokaksi. Koska tuohan on täyttä 40-70 -luvulla uskonnon opetuksensa saaneiden jumalanpelkääjien arkipäivää. Tai ehkä kirkko on tehnytkin hyvää jälkeä, ja vanhoillinen, jumalanpelkoinen ja häpeällinen ajatusmalli on todella alkamassa kitkeytyä pois! Terv. nim. ’83.

   Lainaa

  43. purppurakruunu 11.1.2019 1:03
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Tasapuolisuuden nimissä: Itselläni huonona kristittynä (kuulun kirkkoon, mutta en käy siellä) on muistikuva kristillisestä tasajaosta, eli ns. leipäepisodista. “Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan” on jäänyt mieleen, tosin se ei ole raamatusta.
   Joo, mulla kans tulee mieleen joku hassu tarina. Rikas mies, joka oli koko elämänsä seurannut kymmentä käskyä, kyselee taivaspaikan perään, ja Jeesus sanoo, että mies saa Taivaan arteet, jahka myy kaiken omaisuutensa ja antaa rahat köyhille. Kun ei diili kelvannut, oli puhetta siitä, että kameli on helpompi saada neulansilmän läpi kuin rikas taivaaseen. Tää kans monelta kristityltä unohtuu...

   Lainaa

  44. Epäpoliitikko 11.1.2019 6:06
   Tulos: 0 (16 ääntä)
   ….: Mistähän Pauli on saanut päähänsä, että kristillisyyteen kuuluisi näkemys rajallisista resursseista? Onko Pauli kuullut kristillisestä tasajaosta? Sen mukaan jokaiselle pitää antaa tarpeen mukaan. Ei sovi kristillisyys rajakkiuden kanssa yhteen nyt.
   Kristillinen tasajako tarkoittaa sitä että ottaa itse enemmän.

   Lainaa

  45. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Jimbo: Bera? Jokin lempinimen tapainen Bentleylle? Muuta en keksi…
   Mulle tuli ekana mieleen Alfa Romeo Brera.

   Lainaa

  46. Tulos: +8 (14 ääntä)
   AV, YV TV CV! MULLE!

   Lainaa

  47. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Vapautan, väärän värinen

   Lainaa

  48. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Epäpoliitikko: Kristillinen tasajako tarkoittaa sitä että ottaa itse enemmän.
   Huumoripiireissä ehkä.

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (14 ääntä)
   ….: Ihme juttu kyllä, että nimenomaan kristillisyys ja rasismi + epäsolidaarisuus tuntuvat kulkevan käsi kädessä. No eipä tosin ole ensimmäinen ristiriita uskovaisissa.
   Tai ei ole ensimmäinen ristiriita rajakeissa* Uskovaisiin kyllä mahtuu monenlaista porukkaa. Silti moni rajakki väittää olevansa kristitty (vaikka oikeasti ei tietenkään ole).

   Lainaa

  50. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Jeesus tulee - nähty jo grillillä Vantaalla. Mukana

   Lainaa

  51. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Janni: Kristillisyyteen kuuluu näkemys rajallisista resursseista, vaikka Jesse taikoi tuhansille ihmisille ruokaa parista kalasta ja muutamasta leivästä…? Pauli on mainio esimerkki siitä, miten hyvin keskivertouskovainen tuntee Raamattua.
   Jep. Vetoaa juutalaisten käskyihin ja kieltoihin. Jessehän perusti uuden uskonnon ja sanoi jotain rumaa itsensä ylentämisestä ja lähimmäisen auttamatta jättämisestä.

   Lainaa

  52. Tulos: -10 (10 ääntä)
   niimpä niin: Raamattu on kyllä siitä hassu kirja, että sen voi tulkita juuri niinkuin itse haluaa. Toiset vetää siitä tuon lähimmäisenrakkauden ja välittämiset. Toisille taas se on “poltetaan homot ja muslimit roviolla! Naiset keittiöön, illalla sitten muna suuhun ja päätä patteriin!” Kärjistettynä.
   Tarkoitus ei yleensä ole tulkita. Lue se niinkuin se on kirjoitettu. Tästä ajatuksesta tosin pitää ottaa pois ns vertauskuvallinen teksti, eli Psalmit, ilmestyskirja, korkea veisu ja Sananlaskut, jotka ovat esimerkkejä tekstistä jota pitää tulkita. Esim. Paavalin kirjeitä ei kuulu tulkita. Monet tosin tulkitsevat. 2 pietari 3:16

   Lainaa

  53. Tulos: +17 (17 ääntä)
   1. Mooseksen kirja kyllä väittää, että kaikki luonnonvarat (ainakin "maan, merten ja taivaan eläimet") ovat ihmisen käytettäväksi, ja että Jumala ohjaa ihmistä ronskisti "lisääntymään ja täyttämään maa". Ei pihaustakaan resurssien rajallisuudesta; kaikki olemassa oleva on ihmisen vallitsemista varten. Vaan useimmat lukevat sen version, johon uskoo. Moni jättää lukematta mutta uskoo silti omaan tulkintaansa. Taitaa Paulikin kuulua tähän kastiin.

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Mukana. Syöpäsairaille kääpiögerbiileille antaisin.

   Lainaa

  55. Tulos: -1 (7 ääntä)
   ….: Tai ei ole ensimmäinen ristiriita rajakeissa* Uskovaisiin kyllä mahtuu monenlaista porukkaa. Silti moni rajakki väittää olevansa kristitty (vaikka oikeasti ei tietenkään ole).
   Muslimejahan nuo pääsääntöisesti ovat. Oon vähän myöhässä joten... epätoivojono!

   Lainaa

  56. Vai miten se oli 16.1.2019 14:43
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   aavii: Patrik vei tämän erän
   Eihän, ei vaan ymmärtänyt Paulin kommenttia. Eiköhän tuossa viitattu siihen, ettei kaikille luvata ikuista elämää taivaassa, vaan osa joutuu helvettiin?

   Lainaa

  57. Korea roska 10.3.2022 19:32
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kaiken tämän ajan jälkeen oli lopulta selvitettävä, mikä valokuvista päätyi lehden kanteen. Se oli tuo keskimmäinen, missä on valkoinen villapaita. Novitalla taidettiin katsoa, että "ei vitsit, ei nämä mitään osaa, me ei jakseta. Marja kommentoi ensimmäisenä ja sen hymiö muistuttaa lähimmin tuon keskimmäisen kuvan hymiötä, joten pistetään se."

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Novita, lehti, kansikuva, kuva, äänestys, mukana, kysymys, muusikot, kitara, kristityt, kristinusko, uskonto, raja, työhakemus, työnhaku

 • Uusimmat

 • Kategoriat