Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lahjoja ja toiveita

Pojan lelu oli väärän värinen. Puskaradio apuun?
Lahjoja ja toiveita

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 40 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +652 (658 ääntä)
      "Kysymys oli kyllä kaikenkaikkiaan sellainen että siitä saattoi päätellä vaikka mitä?"
      No, minulle tuli lähinnä mieleen, että joku etsii paketointiapua, mutta olisi kiva kuulla mitä kaikkea Merja on päätellyt.

      Lainaa

    2. Memerento 3.1.2019 0:31
      Tulos: +576 (582 ääntä)
      "Ootas, kaivan sulle kuvan mun tyttöystävästä.."

      Lainaa

    3. Mustalaisnaamio 3.1.2019 0:34
      Tulos: +580 (598 ääntä)
      Kyllä siinä tyttöystävän naama venähtää.

      Lainaa

    4. Tulos: +321 (327 ääntä)
      Onneksi toinen moka sai kuitenkin onnellisen lopun ❤

      Lainaa

    5. abort mission 3.1.2019 2:19
      Tulos: +348 (418 ääntä)
      Hohhoijaa. Muakin ärsyttää lelujen jyrkkä sukupuolittaminen, mutta tommonen toisten ostopäätösten kyttääminen (VARSINKIN FACEN PUSKARADIOSSA :D) on ihan naurettavan pöljää hommaa.

      Lainaa

    6. Tulos: +185 (313 ääntä)
      Suttaamme nimen, mutta julkaiseme kuvan. Ok fm

      Lainaa

    7. Onkos tässä 3.1.2019 3:15
      Tulos: +166 (176 ääntä)
      Mrs mime: Suttaamme nimen, mutta julkaiseme kuvan. Ok fm
      Kuvan perusteella on paha lähtä stalkkaamaan tuntemattomia. Nyt on juipilla mimmi pöksyissä koko ajan

      Lainaa

    8. Tulos: +303 (417 ääntä)
      Meidän pojat ei varmaan ole "hyviä jätkiä", kun voisivat hyvinkin loukkaantua jos paketista paljastuisi pinkki robokoira toivotun sinisen sijaan. Minkä takia väreillä ei saisi nykyään olla lapselle mitään väliä, kun aikuisetkin valitsee sisustuksen, vaatteet, tavarat yms pitkälti värin perusteella? Ihan sama onko kyse "vain lelusta", itse en ainakaan halua antaa lahjaa joka vain kelpaa, jos vaan mitenkään voin antaa sen minkä saaja haluaa.

      Lainaa

    9. Tulos: +286 (292 ääntä)
      Mitä sitten, jos ei esimerkiksi vain pitäisi paketoinnista, ja haluaisi kaikki paketit jonkun muun paketoimana? Minulla on tuttuja, jotka eivät ole hyviä paketoimaan ja saattaisivat hyvinkin käyttää paketointipalvelua saadakseen aikaan nätit paketit ystäville ja perheelle. Mutta sitten tämmöisten Merjojen on pakko tulla kertomaan, kuinka he kyllä aina itse paketoivat! Tulee ainakin itselle vähän sellainen olo, että he, jotka näin eivät toimi, olisivat jotenkin huonompia. Sentään Merja myönsi erehtyneensä, mikä on mielestäni positiivista

      Lainaa

    10. Tulos: +153 (173 ääntä)
      Aivan mahtijuttu lapsoset sai oikean väriset koirat :))

      Lainaa

    11. niimpä niin 3.1.2019 8:27
      Tulos: +21 (165 ääntä)
      Vee: Minkä takia väreillä ei saisi nykyään olla lapselle mitään väliä, kun aikuisetkin valitsee sisustuksen, vaatteet, tavarat yms pitkälti värin perusteella?
      Koska Jonna ja sen poika ovat moraalisesti valovuosia teitä edellä. Tai ainakin uskovat olevansa. Eiköhän tuossa ole vain tuollaista nykyajalle tyypillistä oman sädekehän kiillotusta ja hyvää oloa kun voi tuntea itsensä moraalisesti ylemmäksi "kaikenväriseksi ihmiseksi" tai muuta sellaista. Kyllä se Jonnankin poika välittää tuleeko joululahjaksi uusin NHL vai "barbies adventures vol.126" vaikka kuinka olisi hyvä jätkä. Merja nyt tuntuu olevan kunnon mielensäpahoittaja. Vielä tuollainen keski-ikäinen idiootti, joka ei osaa pitää mölyjä mahassaan.

      Lainaa

    12. Tulos: +168 (174 ääntä)
      Värillä on väliä. Minun lempiväri lapsena oli sininen ja pidin siitä myös leluissa. Pinkki koira olisi minua harmittanut, jos sinisen olisin halunnut.

      Lainaa

    13. yli opisto hörhö 3.1.2019 11:21
      Tulos: +71 (159 ääntä)
      Näiden Jonnien logiikka kun värillä ei ole väliä mutta silti pojille pitää saada pinkit koska muuten se antaa ymmärtää että värillä on väliä.

      Lainaa

    14. Yrmeli Kuohittu-Jormanainen 3.1.2019 12:10
      Tulos: +155 (163 ääntä)
      Merja: "Minä paketoin ihan itse." Myös Merja: "Osan pyysin paketoimaan ostaessani ne."

      Lainaa

    15. abort mission 3.1.2019 14:27
      Tulos: +129 (169 ääntä)
      Eikö ole myös aika tylsää, että vaihtoehdot ovat aina pinkki ja sininen? Onhan niitä muitakin värejä. Ja onko kaikkien lelujen pakko olla tyttöjen tai poikien leluja? Eikö voisi olla vaan lasten leluja? (Vastaus on että ei, koska markkinasegmentointi, mutta saahan sitä haaveilla.)

      Lainaa

    16. jukkapalmu 3.1.2019 15:57
      Tulos: -36 (70 ääntä)
      Kalsarinainen ei välitä miehestään - se kun vetää noi päällensä niin joutuu heti johonkin onnettomuuteen jonka takia mennään sairaalaan ja joudutaan riisumaan päällihousut.

      Lainaa

    17. Tulos: +59 (67 ääntä)
      Jotkut haluavat hyvältä näyttäviä paketteja. Itse olen ainakin ihan onneton ja paketeista tulee hirveän näköisiä, jos yritän itse vääntää niitä. Siihen menee myös paljon aikaa, jos on monta lahjaa laitettavana. Paketteja tekevät nuoret partiolaiset kaupoissa, saavat siitä tekemistä ja vähän rahaakin. Ei se ole keltään pois. Merjahan olisi voinut vaikka tarjoutua tekemään toisen paketit, sen sijaan että paheksui aloittajaa. Jos on supernainen joka jaksaa tehdä kaiken itse, niin voisi jakaa sitä jaksamistaan muillekin, erityisesti jouluna. Paitsi tietysti jos on salaa lopen uupunut mutta pitää esittää sitä superihmistä joka jaksaa ja saa sitten hermoromahduksen kun pyhät on vietetty.

      Lainaa

    18. Tulos: +32 (58 ääntä)
      Saa tulla tyttöystävän naamalle

      Lainaa

    19. Tulos: +43 (87 ääntä)
      Tässäpä se konkretisoitui; lasten lelujen väristä ei kimpaannu ne lahjojen saajat, vaan juurikin ne, jotka ei aikanaan saanu ala-asteella olla kouluesitelmässä raidallinen merihevosella ratsastava lumiukko

      Lainaa

    20. Tulos: -16 (46 ääntä)
      "Jos et anna, tuun sun naamalle"

      Lainaa

    21. Tulos: +62 (68 ääntä)
      Merjan kommentti samaa sarjaa kuin respetien kommenttikentässä. "Tosi hyvä risottoresepti. ITSE tosin käytän riisin sijaan vehnäjauhoja, kanaliemen sijaan maitoa. Nämä kun yhdistää sitten sokeriin, kananmunaan, kardemummaan ja hiivaan, niin tulee tooosi hyvää. Paisto keittämisen sijaan. Tämä menee kokeiluun - peukku".

      Lainaa

    22. Tulos: -33 (119 ääntä)
      Eikä kukaan muu huomannut tuossa koiran väri-casessa sitä, että loppujen lopuksi kyse taisi kuitenkin olla kyse vain siitä, ettei pojalle voi antaa "tyttöjen väristä" lelua? Vaikka äiti perusteli asiaa sillä, että lapsen TOIVEESTA oli kyse, ei muusta. Kuitenkin vaihtoehdoksi kelpasi musta koira, ja "molempien lapsukaiset saivat toivomansa värin". Näin se toivesininen vaihtuikin näppärästi toivemustaksi.

      Lainaa

    23. Tulos: +70 (84 ääntä)
      Lobo: Eikä kukaan muu huomannut tuossa koiran väri-casessa sitä, että loppujen lopuksi kyse taisi kuitenkin olla kyse vain siitä, ettei pojalle voi antaa “tyttöjen väristä” lelua? Vaikka äiti perusteli asiaa sillä, että lapsen TOIVEESTA oli kyse, ei muusta. Kuitenkin vaihtoehdoksi kelpasi musta koira, ja “molempien [...]
      Öö. Vai etkö sinä huomannut? Toiveena oli sininen TAI musta..

      Lainaa

    24. Tulos: +24 (52 ääntä)
      Lobo: Eikä kukaan muu huomannut tuossa koiran väri-casessa sitä, että loppujen lopuksi kyse taisi kuitenkin olla kyse vain siitä, ettei pojalle voi antaa “tyttöjen väristä” lelua? Vaikka äiti perusteli asiaa sillä, että lapsen TOIVEESTA oli kyse, ei muusta. Kuitenkin vaihtoehdoksi kelpasi musta koira, ja “molempien [...]
      Mikä toivesininen, lukiko jossain niin? Samahan se meille aikuisille on minkä värisillä tai millä leluilla lapset leikkii, mut kyl se nyt vaan lapsille merkkaa. Ja onko sillä jotain väliä jos muksut ite haluaa leikkiä tietyillä leluilla ja tietyn värisillä? Tääkin homma on ihan aikuisten ite kehittämää paskaa mistä pitää vaan vääntää ja samalla miettiä mitä uskaltaa ääneen sanoa, ettei vaan joku pahoita mieltään.

      Lainaa

    25. Piparjuuri 3.1.2019 23:38
      Tulos: +61 (63 ääntä)
      Jos ei olisi löytynyt koiraa johon vaihtaa, voisi lapselle myös kertoa ennen paketin avaamista että tuli vahingossa väärän värinen, ja että jos se ei sovi niin voidaan seuraavana arkipäivänä käydä kaupassa vaihtamassa. Näin omat vanhempani toimivat kun pienenä kävi itselleni vastaavaa; en muista tyydyinkö vai käytiinkö vaihtamassa, mutta muistan ratkaisun olleen hyvä ja sujuneen ilman draamaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +8 (22 ääntä)
      Onko tuo Elena W. noissa pöksyissä? Vähän on samaa näköä.

      Lainaa

    27. ihanmummovaan 4.1.2019 11:01
      Tulos: -18 (42 ääntä)
      Mistä Niina tietää että "molemmat lapset saivat toivomansa värin", jos päikseen vaihtavan Marjaanan lapsi saakin jo pukinkontissa olevan mustan sijaan vaaleanpunaisen??

      Lainaa

    28. Tulos: +40 (42 ääntä)
      Voin tunnustaa että en paketoinut yhtäkään joululahjaa itse vaan käytin ringette, koripallo- jne joukkueiden paketointipisteitä. Maksoin siitä muutaman euron ja olin tyytyväinen

      Lainaa

    29. Tulos: +53 (53 ääntä)
      ihanmummovaan: Mistä Niina tietää että “molemmat lapset saivat toivomansa värin”, jos päikseen vaihtavan Marjaanan lapsi saakin jo pukinkontissa olevan mustan sijaan vaaleanpunaisen??
      Asiasta oli mahdollisesti käyty yksityisesti keskustelua Marjaanan kanssa ennen tuon viimeisen viestin kirjoittamista.

      Lainaa

    30. Dramallama 4.1.2019 14:54
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Anon: Onko tuo Elena W. noissa pöksyissä? Vähän on samaa näköä.
      Ei.

      Lainaa

    31. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Olis kyllä aikamoinen tunnelman latistaja, jos ukon housuihin kurkatessa näkis oman naaman.

      Lainaa

    32. Tulos: +8 (20 ääntä)
      Piparjuuri: Jos ei olisi löytynyt koiraa johon vaihtaa, voisi lapselle myös kertoa ennen paketin avaamista että tuli vahingossa väärän värinen, ja että jos se ei sovi niin voidaan seuraavana arkipäivänä käydä kaupassa vaihtamassa. Näin omat vanhempani toimivat kun pienenä kävi itselleni vastaavaa; en muista tyydyinkö vai käytiinkö vaihtamassa, mutta muistan ratkaisun olleen hyvä ja sujuneen ilman draamaa.
      Mutta eihän joulupukki hae lahjoja mistään kaupasta tai tavaratalosta! :O

      Lainaa

    33. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Apua onkohan tämä Mirka Sama joka kyselee aina kaikkea eri ryhmissä, ei ikinä saa aikaseksi itse mitään aina muitten pitää tehdä,mahtaakohan asua etelä-pohjanmaalla

      Lainaa

    34. Tulos: +42 (44 ääntä)
      ”Ai mistä hyvä ravintola Turun seudulta? No johan on kysymys! ITSE KUULE KARJALANPAISTIT VÄÄNNÄN!! Hirveetä miten pullamössöistä nykyimmeiset on, etteivät itse osaa laittaa ruokaa!”

      Lainaa

    35. Tulos: +8 (10 ääntä)
      abort mission: Eikö ole myös aika tylsää, että vaihtoehdot ovat aina pinkki ja sininen? Onhan niitä muitakin värejä. Ja onko kaikkien lelujen pakko olla tyttöjen tai poikien leluja? Eikö voisi olla vaan lasten leluja? (Vastaus on että ei, koska markkinasegmentointi, mutta saahan sitä haaveilla.)
      Onnekkaasti meillä kolmella sisaruksella oli lapsena vihreä, punainen, keltainen ja sininen ihan perussävyinä tai välillä jopa pastellina osa. Ei tuputettu pinkkiä, myöskään pikkuveljelle.

      Lainaa

    36. Jarrrrmo Kerrrravalta 8.1.2019 22:08
      Tulos: +2 (10 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Kyllä siinä tyttöystävän naama venähtää.
      Tyttöystävän naama on perseestä?

      Lainaa

    37. Tulos: 0 (18 ääntä)
      Muita ei näytä häiritsevän, mutta minua häiritsee: miksi pitää ostaa tuollaista kiinalaista muovilla kuorrutettua lyhytikäistä elektroniikkaroinaa jonka on kenties lähes lahjansaajan ikäiset lapset kasanneet jossain hikipajassa?

      Lainaa

    38. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Minä ostin vaimolle imurin joululahjaksi, ei olisi kannattanut, otti avioeron :(

      Lainaa

    39. Vuoden mutsi 3.3.2019 23:00
      Tulos: +11 (17 ääntä)
      Pakko kyl kommentoida väriasian tärkeyteen sen verran, että minä ostin pojalle tuontyylisen koiran, enkä ajatellut väriä _yhtään_. Lahjaa avatessa pojan murtunut ja hämmentynyt ilme oli todella surullista katseltavaa. "Äiti, miksi joulupukki antoi mulle pinkin koiran..?" Opin tästä. Hänen lempivärinsä on vihreä.

      Lainaa

    40. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Vuoden mutsi: Pakko kyl kommentoida väriasian tärkeyteen sen verran, että minä ostin pojalle tuontyylisen koiran, enkä ajatellut väriä _yhtään_. Lahjaa avatessa pojan murtunut ja hämmentynyt ilme oli todella surullista katseltavaa. “Äiti, miksi joulupukki antoi mulle pinkin koiran..?” Opin tästä. Hänen lempivärinsä on vihreä.
      Joo, on ymmärrettävää että lapsilla on ne lempivärit ja jos esim. sitä toivottua lelua myydään sen värisenä, kannattaa varmaan ostaa se kappale mieluummin kuin joku toisen värinen. Toisaalta lapsille myös tarjotaan selvästi tiettyjä värejä sukupuolen perusteella (tyttöjen leluosastot täynnä pinkkiä jne), joten toki siinä oppii helposti karsastamaan niitä "väärän sukupuolen" värejä. Joku värien sukupuolittaminen on ylipäätään lähtökohtaisesti järjetöntä, miksi se pinkki on muka tyttöjen väri mutta keltainen neutraali ja miksi ennen ajateltiin toisin päin? Sininenkin on jo "vapautettu" neutraaliksi. Lapsuudessa oma lempivärini vaihtui säännöllisesti, joten oikeastaan kaikki värit yhtä henkilökohtaista inhokkia lukuunottamatta kelpasivat.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: lapset, väri, pinkki, paketointi, bokserit, kuva