Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 90

Hedelmävaaka ei toimi, missä vika?
Kohtaamisia kaupoilla, osa 90

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 63 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +448 (518 ääntä)
      Prismassa ei kassahlö jätä työpistettään. Pienemmissä kaupoissa kyllä, milloin punnitsemaan unohtunut hevi, tekemään naapurikassalle veikkaus jne. BTW, missä päin kauppias pyörittää S-markettia, Paulalla lienee aukoissa tietoa eiku toisinpäin. Vaiko sittenkään?

      Lainaa

    2. Tulos: +323 (357 ääntä)
      Monta kertaa olen todistanut tilanteen, että kassa ei lähde punnitsemaan. Myös omalla kohdallani 27 vuoden aikana kun on unohtunut pari kertaa punnita, niin kassa ei ole mennyt punmitsemaan enkä ymmärrä miksi kassan pitäisikään? Itse olen käynyt sen suorittamassa (nolona juosten kun muut jonossa olevat odottavat vuoroaan) :D

      Lainaa

    3. Tulos: +207 (261 ääntä)
      aavii: Prismassa ei kassahlö jätä työpistettään. Pienemmissä kaupoissa kyllä, milloin punnitsemaan unohtunut hevi, tekemään naapurikassalle veikkaus jne. BTW, missä päin kauppias pyörittää S-markettia, Paulalla lienee aukoissa tietoa eiku toisinpäin. Vaiko sittenkään?
      Useasti olen kyllä nähnyt Prisman kassajonossa, kun myyjä juoksee hakemaan puuttuvaa hintalappua.

      Lainaa

    4. Tulos: +241 (273 ääntä)
      Miksen nyt jotenkin usko tätä Pauliinan hassunhauskaa tarinaa...

      Lainaa

    5. Tulos: +391 (403 ääntä)
      Miksi typerät ihmiset luulevat että sanat "Tämä oli tässä" ovat jotenkin maagisia ja lopettavat keskustelun siihen paikkaan?

      Lainaa

    6. Tulos: +151 (197 ääntä)
      Kassa lähteköön punnitsemaan kaikissa niissä tapauksissa, joissa kassa on se, joka on unohtanut punnita tuotteen.

      Lainaa

    7. yövuorolainen 10.1.2019 1:09
      Tulos: +239 (265 ääntä)
      Lidl punnitsee ne puolestasi. Tykkään.

      Lainaa

    8. totuuden_torvi 10.1.2019 1:13
      Tulos: +115 (125 ääntä)
      Täällä kommenteissa kävi sama juttu kuin mokassa -Meni tinkaamiseksi :D Lähteekö kassa hakemaan hintalappua? a) ei lähde b) lähtee c) ei mikään edellisistä

      Lainaa

    9. Tulos: +192 (196 ääntä)
      Itsekin kaupassa töitä tehneenä voin sanoa, että etenkin noissa pienemmissä kaupoissa käytiin enimmäkseen me työntekijät punnitsemassa hevit. Siinä nyt jo osas vaakanumerotkin ulkoa niin sinänsä vähän sutjakampaa.

      Lainaa

    10. Tulos: -133 (163 ääntä)
      plot twist: Kaisu ja Paula on 50+v identtiset kaksoset joilla autismikirjon häiriö (ASSburger syndrooma ;)?

      Lainaa

    11. Tulos: +98 (110 ääntä)
      Kotka mainittu! Torilla tavataan! Mut joo olen nähnyt Kotkan prismassa kassahenkilön lähtevän punnitsee, kun heillä on siinä kassojen lähellä yksi vaaka missä punnita.

      Lainaa

    12. Tulos: +147 (149 ääntä)
      Itse oon nähnyt molempia tapahtuvan. Yleensä kassa on lähtenyt siinä tapauksessa, kun kyseessä on ollut vanhempi asiakas, muuten kyllä asiakas on useimmiten ite kipassut puntarilla.

      Lainaa

    13. Tulos: +218 (224 ääntä)
      Ulla ja Paula ovat molemmat väärässä koska käyvät ilmeisesti vain yhdessä kaupassa ja luulevat että kaikissa kaupoissa toimitaan samoin kuin heidän lähimarketissaan. Faktahan on että joissain kaupoissa kassat käyvät punnitsemassa, toisissa ei. Niin yksinkertaista.

      Lainaa

    14. Ei juutina 10.1.2019 3:08
      Tulos: +26 (32 ääntä)
      Just tällästen ihmisten takia kaupassa käyminen on niin vitun paskaa. Toisaalta Pauliina puhuu ehtaa paskaa, mutta tää Vesa.

      Lainaa

    15. Mitävittua 10.1.2019 4:01
      Tulos: +46 (58 ääntä)
      K.A: Useasti olen kyllä nähnyt Prisman kassajonossa, kun myyjä juoksee hakemaan puuttuvaa hintalappua.
      Niin vai kauppias. :)

      Lainaa

    16. Mitävittua 10.1.2019 4:03
      Tulos: +13 (25 ääntä)
      K.Am: Useasti olen kyllä nähnyt Prisman kassajonossa, kun myyjä juoksee hakemaan puuttuvaa hintalappua.
      Vai oliko se kauppias?! Taisi olla mutta jos et vaan tiänny.

      Lainaa

    17. Tulos: +58 (64 ääntä)
      Kassamyyjä ei saa poistua kassalta jos Paula jää asiakkaana odottamaan kassalle vahtimatta.

      Lainaa

    18. Tulos: +98 (100 ääntä)
      Joskus käyvät ja joskus eivät käy punnitsemassa. Yhtä noloa se kumminkin asiakkaana on.

      Lainaa

    19. Tulos: +71 (73 ääntä)
      Duocorn: Miksi typerät ihmiset luulevat että sanat “Tämä oli tässä” ovat jotenkin maagisia ja lopettavat keskustelun siihen paikkaan?
      Minusta asiassa oli erityisen ihmeellistä se, ettei uhannut kunnianloukkaussyytteellä päälle.

      Lainaa

    20. Tulos: +42 (46 ääntä)
      Jep: Monta kertaa olen todistanut tilanteen, että kassa ei lähde punnitsemaan. Myös omalla kohdallani 27 vuoden aikana kun on unohtunut pari kertaa punnita, niin kassa ei ole mennyt punmitsemaan enkä ymmärrä miksi kassan pitäisikään? Itse olen käynyt sen suorittamassa (nolona juosten kun muut jonossa olevat odottavat vuoroaan)
      Kiva, mutta siitähän tässä ei nyt edes ollut kysymys että aina muka lähdettäisiin. Vaan väite kuului että missään (ainakaan S-ryhmän ja K-ryhmän) kaupoissa kassa ei ikinä käy punnitsemassa, sen suhteen olisi ollut olennaisempi tieto että oletko todistanut kun kassa käy punnitsemassa vai et.

      Lainaa

    21. Johan Pompas 10.1.2019 7:30
      Tulos: +93 (93 ääntä)
      Vuodenvaihteessa Citymarketissa oli omppupussi jäänyt punnitsematta. Kassarouva vain sanoi, että ei kiirettä, hän voi jatkaa siitä, mihin jäätiin. Sai tallennettua siihen asti tehdyt ostokset ja otti toisen asiakkaan ostokset käsittelyyn sillä aikaa, kun kipaisin vaa'alla. En tiedä, onko kaikissa kaupoissa tällaista tallennusmahdollisuutta.

      Lainaa

    22. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Hyvä Paula. Pistä sääntöjenrikkojat kuriin.

      Lainaa

    23. purppurakruunu 10.1.2019 7:45
      Tulos: +50 (50 ääntä)
      ….: Ulla ja Paula ovat molemmat väärässä koska käyvät ilmeisesti vain yhdessä kaupassa ja luulevat että kaikissa kaupoissa toimitaan samoin kuin heidän lähimarketissaan. Faktahan on että joissain kaupoissa kassat käyvät punnitsemassa, toisissa ei. Niin yksinkertaista.
      Asiahan voi joskus riippua jopa siitä, kuka siellä kassan takana on ja missä kunnossa asiakas on, ajatellas! Itse useammin nähnyt sitä, että kassa kutsuu lähimmän ei-kassan ja tämä juoksee, mutta kyllä meilläkin välillä olen itse lähtenyt sprinttaaman ja välillä on kassa hoitanut lähellä olevan vaa'an takia, jota lähinnä myyjät osaa käyttää, koska ainoa tekstillä merkitty nappi on irtokarkit. Lidlin systeemi on kivempi, imho.

      Lainaa

    24. Tulos: +46 (62 ääntä)
      Ne on myyjiä eikä kassoja. Kassoihin laitetaan rahat.

      Lainaa

    25. Tulos: +33 (45 ääntä)
      Joku muukin mainitsi jo Lidlin, ja täytyy kyllä myöntää, että tykkään siitä systeemistä (että kassa punnitsee tuotteet) enemmän kuin suominormista. Tuntuu paremmalta asiakaspalvelulta, ja estää vieläpä varastamisen tyylillä "punnitsen nyt, lisään pussiin vielä vähän sen jälkeen". Win-win. Toki itsepalvelukassat on myös jees. Ainakin K-kaupoissa. S-ryhmän vastineet juttelee isoon ääneen, eivätkä anna pakata samalla kun piippailee ostoksia, kun se alkaa ulista heti jos nostat tuotteen pois pakkauspöydältä ennen kuin oot piipannut kaiken. Ärsyttäviä. Lisäksi viiden tuotteen rajoitus on naurettava, itsepalvelukassat on niin nopeita ja näppäriä käyttää, ettei siinä kauaa nokka tuhise, vaikka ostaisikin vaikka täyden korillisen! 10 tuotetta olisi vähän reilumpi määrä.

      Lainaa

    26. Tulos: -63 (73 ääntä)
      aavii: Prismassa ei kassahlö jätä työpistettään. Pienemmissä kaupoissa kyllä, milloin punnitsemaan unohtunut hevi, tekemään naapurikassalle veikkaus jne. BTW, missä päin kauppias pyörittää S-markettia, Paulalla lienee aukoissa tietoa eiku toisinpäin. Vaiko sittenkään?
      Missä kauppias ei pyöritä s-markettia?Kuka sitä sitten pyörittää,asiakas ?

      Lainaa

    27. niimpä niin 10.1.2019 8:34
      Tulos: +62 (64 ääntä)
      Alinna: Miksen nyt jotenkin usko tätä Pauliinan hassunhauskaa tarinaa…
      Itselle tuli mieleen aivan sama. Aivan keksitty juttu. Ellei joku Pauliinan kaveri ollut kassalla ja sillä pystyi tuommoisia heittämään. ps. Elekää viittikö sitten tulla heittämään sitä "ihan sama tapahtuko vai ei. Miks aina pitää olla niin epäileväinen"- paskaa tähän.

      Lainaa

    28. S-pesialisti 10.1.2019 8:45
      Tulos: +52 (52 ääntä)
      aavii: Prismassa ei kassahlö jätä työpistettään. Pienemmissä kaupoissa kyllä, milloin punnitsemaan unohtunut hevi, tekemään naapurikassalle veikkaus jne. BTW, missä päin kauppias pyörittää S-markettia, Paulalla lienee aukoissa tietoa eiku toisinpäin. Vaiko sittenkään?
      Meillä on Prismassa pari vaakaa kassojen puolivälissä, joissa kassahenkilö käy punnitsemassa tuotteet jotka on unohtunut punnitae

      Lainaa

    29. Tulos: +48 (48 ääntä)
      Kaikkea lasinpesunestettä ei saa juoda, mutta osan voi kyllä.

      Lainaa

    30. Tulos: +43 (45 ääntä)
      boo: Toki itsepalvelukassat on myös jees. Ainakin K-kaupoissa. S-ryhmän vastineet juttelee isoon ääneen, eivätkä anna pakata samalla kun piippailee ostoksia, kun se alkaa ulista heti jos nostat tuotteen pois pakkauspöydältä ennen kuin oot piipannut kaiken. Ärsyttäviä. Lisäksi viiden tuotteen rajoitus on naurettava, itsepalvelukassat on niin nopeita ja näppäriä käyttää, ettei siinä kauaa nokka tuhise, vaikka ostaisikin vaikka täyden korillisen! 10 tuotetta olisi vähän reilumpi määrä.
      S-Marketissa olen kyllä voinut pakata tuotteet samalla, jos eka valitsee näytöltä "oma kassi" ja laittaa ostoskassin pakkauspöydälle. Sen jälkeen voi tavarat suoraan kassiin.

      Lainaa

    31. Tulos: +13 (15 ääntä)
      varpu: S-Marketissa olen kyllä voinut pakata tuotteet samalla, jos eka valitsee näytöltä “oma kassi” ja laittaa ostoskassin pakkauspöydälle. Sen jälkeen voi tavarat suoraan kassiin.
      ! TIL

      Lainaa

    32. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Paulan prismassa ei kassa punnitse.

      Lainaa

    33. yli opisto hörhö 10.1.2019 9:46
      Tulos: +32 (42 ääntä)
      On sanottava että en ole ikinä Prisman kassalla nähnyt että asiakas olisi joutunut juoksemaan takas osastoille punnitsemaan tuotteita. Täällä Kuopiossa Prismassa on aina niin isot jonot että siinäpähän oltaisiin. Sen sijaan kassat monesti käyvät punnitsemassa tuotteet ja siihen ei montaa sekuntia mene kun ovat kaikessa viisaudessaan pistäneet vaa'an kassojen lähelle. Ei siitä asiakkaat saisi mitään irti kun ei näy mitkä numerot vastaa mitäkin tuotteita, mutta myyjät näkevät kassasta tai jostain ne. Pienemmissä kaupoissa kyllä asiakas itse käy punnitsemassa tuotteet mutta en tosiaan ole ikinä nähnyt sellaista Prismassa tai Citymarketissa.

      Lainaa

    34. Tulos: +95 (95 ääntä)
      Make: Missä kauppias ei pyöritä s-markettia?Kuka sitä sitten pyörittää,asiakas ?
      S-marketeilla ei ole kauppiaita eli omia yrittäjiä. S-ryhmä on yks yhtenäinen ketju, ja käsittääkseni ne on myymäläpäällikköitä jotka on vastuussa kaupan toiminnasta, mut omistaja on aina S-ryhmä. Kun taas keskolla jokaista kauppaa johtaa oma kauppias, eli yrittäjä, jolla on omat rahat kiinni siinä yrityksessä. S-ryhmällä näin ei ole, vaan jos joku liike on kannattamaton, se vaan laitetaan kiinni ylemmän tahon käskystä eikä kukaan joudu konkurssiin.

      Lainaa

    35. It's a deal 10.1.2019 10:41
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Jkl:n ydinkeskustassa on kauppa, jossa kassojen luona on "ylimääräinen" vaaka, joten myyjän ei tarvitse kävellä kauas.

      Lainaa

    36. Kyllä lähtee 10.1.2019 12:39
      Tulos: +25 (25 ääntä)
      Käyttämässäni Prismassa sen on ehkä noin fiftysixty että lähteekö kassa punnitsemaan vai pyytääkö asiakasta hakemaan lapun. Tai oikeastaan se on melkein niin päin että kassa hakee, jos asiakas ei ihan välttmättä halua itse. Paula voi väittää mitä haluaa. Tämä oli tässä.

      Lainaa

    37. Myrskyluodon Maija 10.1.2019 13:14
      Tulos: +70 (70 ääntä)
      Miksi kukaan alkaisi ravistella vaakaa ja mahdollisesti hajottaa sitä lisää luullessaan, ettei se toimi? Itselläni olisi ensimmäinen reaktio ainakin ilmoittaa asiasta suoraan myyjälle.

      Lainaa

    38. Tosikkopaska 10.1.2019 13:36
      Tulos: +37 (53 ääntä)
      Saatan olla tällä hetkellä mielentilaltani tosikko, mutta jos joku kassahenkilö sanoisi mulle saman kuin Pauliinalle niin jäis ostokset ostamatta. Menisin ihan mielenosoituksellisesti jonnekin muualle, jossa osataan pitää pää kiinni silloin kun ei ole mitään mukavaa sanottavaa. Pään aukominen ei kuulu kassan toimenkuvaan.

      Lainaa

    39. Tulos: -10 (16 ääntä)
      Asiaa hitusen sivuten: en ymmärrä miksei Suomeen jo tule automaattikassat. Ei korjaa unohtuneen hintalapun ongelmaa, mutta vähentää ehkä aavistuksen takana tulevan jonon ahdistumista. Esim Tallinnassa Sikupillin Prisma rakentaa jo kolmatta automaattikassapatteristoa, jonka jälkeen niitä on yhteensä 18. Tavan kassoja on ehkä 10. Jopa vain homma toimii sujuvasti, s-bonustakin saa...

      Lainaa

    40. Tulos: +4 (16 ääntä)
      yli opisto hörhö: Pienemmissä kaupoissa kyllä asiakas itse käy punnitsemassa tuotteet mutta en tosiaan ole ikinä nähnyt sellaista Prismassa tai Citymarketissa.
      Eli Prismassa ja Citymarketissa asiakas ei käy itse punnitsemassa tuotteita lainkaan? Käykö kassahenkilö vai onko Lidlin systeemi? Kyllä, tiedän mihin tuossa viitattiin... :-D Sitten vähän asiaakin... Onko Lidleissä lainkaan asiakkaiden käytössä olevia vaakoja? En osaa itse sanoa, kun en osta sieltä heviä. Välillä voi olla tarvetta punnita tuotteita jo ennen kassajonoa hankkiakseen niitä sopivan määrän vaikkapa jonkun reseptin ohjeistuksen mukaan.

      Lainaa

    41. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Ööh…: asiakkaiden
      Lidleissä on hevillä yks vaaka jossa voi tarkistaa paljonko tuli otettua.

      Lainaa

    42. Tulos: +47 (57 ääntä)
      boo: Toki itsepalvelukassat on myös jees. Ainakin K-kaupoissa. S-ryhmän vastineet juttelee isoon ääneen, eivätkä anna pakata samalla kun piippailee ostoksia, kun se alkaa ulista heti jos nostat tuotteen pois pakkauspöydältä ennen kuin oot piipannut kaiken. Ärsyttäviä. Lisäksi viiden tuotteen rajoitus on naurettava, itsepalvelukassat on niin nopeita ja näppäriä käyttää, ettei siinä kauaa nokka tuhise, vaikka ostaisikin vaikka täyden korillisen! 10 tuotetta olisi vähän reilumpi määrä.
      Rakastan itsepalvelukassoja ideana, mutta voi vittusaatana oikeesti noita Prisman itsepalvelukassoja (yhden Prisman perusteella tosin). Ei, en halua huudettavan korvaani jokaisen tuotteen jälkeen "LAITA TUOTE PAKKAUSTASOLLE", ja auta armias jos se on joku kevyt tuote, jota se kone ei vaan huomaa, vaikka sen pakkaa. Se jatkaa sitä vitun huutamista, itse nolona sitten sanon myyjälle siinä, että tämä pitäisi kuitata. Tai jos vahingossa laitan vaikka lompakon siihen, niin silloinkin se alkaa huutamaan. Tai jos olen sen siihen kerennyt laittaa ennen aloittamista ja kun aloitan ja otan sen lompakon siitä pakkaustasolta että maksan, niin se saatanan masiina taas huutaa, että LAITA TUOTE TAKAISIN PAKKAUSTASOLLE. Sitten kutsua taas myyjää apuun, joka sitten tietää sanoa, ettei siihen pakkaustasolle saisi laittaa mitään ennen kuin alkaa pakkaamaan. Miksi helvetissä niiden pitää olla niin kovaäänisiä? Ne kuuluu oikeasti vielä muutaman kassan päähän, niin on raivostuttavaa kuunella myös sitä, vaikka ei olisikaan itse siellä. Kerran jouduin tarvitsemaan 3 kertaa myyjän apua niiden masiinoiden kanssa samalla reissulla. Että kaikki sympatiat vaan Prisman itsepalvelukassojen myyjille, kun joutuvat sietämään sitä. Tuota 5 tuotteen määrää en ole itse kohdannut (onneksi, se vielä puuttuisi siitä). Cittarin itsepalvelukassat on taas just hyviä näin asiakkan näkökulmasta, kun ne ei pidä mitään ääntä, saan vaikka pistää kaiken omaisuuden siihen pakkaustasolle ja ainoastaan tarvitsee myyjän apua alennuksissa, pullokuiteissa ja K-18 tuotteissa. Juuri niin kuin sen pitää olla, eikä tarvitse menettää kuuloa kauppareissulla. Kummittelee painajaisissa tuo "LAITA TUOTE PAKKAUSTASOLLE"...... Kiitos FM tästä avautumishetkestä.

      Lainaa

    43. Tulos: +30 (40 ääntä)
      Se on myyjä, eikä mikään kassa. Ei asiakasneuvojaakaan kutsuta puhelimeksi.

      Lainaa

    44. Tulos: +80 (80 ääntä)
      Arrrgh: Rakastan itsepalvelukassoja ideana, mutta voi vittusaatana oikeesti noita Prisman itsepalvelukassoja (yhden Prisman perusteella tosin). Ei, en halua huudettavan korvaani jokaisen tuotteen jälkeen “LAITA TUOTE PAKKAUSTASOLLE” [...] Kiitos FM tästä avautumishetkestä.
      Ole hyvä. Ja laita tuote pakkaustasolle!

      Lainaa

    45. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Eipä oo päälle vuosikymmeneen tarvinnut punnita yhtään mitään koska tarkan markan miehenä shoppaan päivittäistavarat aina Lidlistä jossa kassa punnitsee ostokset. Me like. Useimmissa Prismoissa on nykyään pari vaakaa kassojen tuntumassa ettei tartte lähteä juoksentelemaan kilometrin päähän jos jollakin onnettomalla unohtunut banaanit punnita heviosastolla.

      Lainaa

    46. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Arrrgh: Rakastan itsepalvelukassoja ideana, mutta voi vittusaatana oikeesti noita Prisman itsepalvelukassoja (yhden Prisman perusteella tosin). Ei, en halua huudettavan korvaani jokaisen tuotteen jälkeen “LAITA TUOTE PAKKAUSTASOLLE”, ja auta armias jos se on joku kevyt tuote, jota se kone ei vaan huomaa, vaikka sen pakkaa. Se [...]
      Tää on just se syy miks en käy s-marketeissa tai prismassa! En tiedä mitään kamalampaa kun ne ohjeita huutavat kassat. K-ketjun kassat on hyviä ja hiljaisia.

      Lainaa

    47. Pyrstötähti 10.1.2019 22:16
      Tulos: +12 (30 ääntä)
      Ei meillä täällä Helsingissä kyllä missään marketissa lähde kassamyyjät punnitsemaan tuotteita. Jos asiakas on unohtanut punnita niin lähtee joko itse punnitsemaan tai tavara jää kassalle. Tämä oli tässä.

      Lainaa

    48. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Arrrgh: Rakastan itsepalvelukassoja ideana, mutta voi vittusaatana oikeesti noita Prisman itsepalvelukassoja (yhden Prisman perusteella tosin). Ei, en halua huudettavan korvaani jokaisen tuotteen jälkeen “LAITA TUOTE PAKKAUSTASOLLE”, ja auta armias jos se on joku kevyt tuote, jota se kone ei vaan huomaa, vaikka sen pakkaa. Se [...]
      Et ole tainnut huomata äänenvoimakkuusnappia kassoista? Vaikka olisi yksikin tuote, laitan äänettömälle, koska eihän tuota kestä kuunnella.

      Lainaa

    49. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Drake: Kotka mainittu! Torilla tavataan! Mut joo olen nähnyt Kotkan prismassa kassahenkilön lähtevän punnitsee, kun heillä on siinä kassojen lähellä yksi vaaka missä punnita.
      Nähdäänkö huomenna torilla vaikka kymmeneltä?

      Lainaa

    50. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Tais Pauliina nähdä unta

      Lainaa

    51. Tulos: -5 (17 ääntä)
      Olenko ainoa joka luuli, että Paula yritti korjata mokansa yrittämällä olla hauska puhuessaan siitä että _kassa_ ei saa poistua työpisteeltään. Siis se masiina. Vikojen kommenttien kohdalla tämä kupla tosin puhkesi..

      Lainaa

    52. Kerttukalervo 11.1.2019 7:05
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Kyllä Lahden Prismoissa myyjä käy punnitsemassa hevin, jos asiakas on unohtanut tai hintalappu on irronnut. Myyjillä on oma punnituspaikka käytävällä kassojen edessä. Näin on ollut ihan aina.

      Lainaa

    53. Tulos: +23 (31 ääntä)
      ffs: Ne on myyjiä eikä kassoja. Kassoihin laitetaan rahat.
      Kassa, eli kassatyöntekijä, on vakiintunut nimitys tai oikeastaan lyhenne. Toki kassa tarkoittaa myös kassakonetta. Se, että jokin sana tarkoittaa yhtä asiaa, ei automaattisesti tarkoita sitä, etteikö se voisi tarkoittaa myös toista. Näitä kutsutaan homonyymeiksi. Nimimerkkini on yksi esimerkki.

      Lainaa

    54. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Olen tehnyt eri ruokakaupoissa hommia yli 5 vuotta ja pääsääntöisesti kassalla. Voin kertoa että kaikissa pikkukaupoissa lähtee kassa punnitsemaan, ellei joku työkaveri sitten satu olemaan siinä jouten. Joskus jos puntari on siinä kassan lähellä niin pyydetään että asiakas itse punnitsee tuotteen. Tätä on tapahtunut sekä s-ryhmällä että k-ryhmällä. Ei ole kauppiaalla aikaa ravailla punnitsemassa asiakkaiden hedelmiä.

      Lainaa

    55. Tulos: +7 (9 ääntä)
      aavii: Prismassa ei kassahlö jätä työpistettään. Pienemmissä kaupoissa kyllä, milloin punnitsemaan unohtunut hevi, tekemään naapurikassalle veikkaus jne. BTW, missä päin kauppias pyörittää S-markettia, Paulalla lienee aukoissa tietoa eiku toisinpäin. Vaiko sittenkään?
      Monet Prismat ja muut kaupat käyty läpi ja niissä missä on tullut käytyä, niin on kassa käynyt asiakkaan puolesta punnitsemassa. Eihän se heidän tehtävä ole, mutta tälläkin tavalla takaavat asiakastyytyväisyyden.

      Lainaa

    56. Aina oppii uutta 17.1.2019 14:53
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Puhelin: Se on myyjä, eikä mikään kassa. Ei asiakasneuvojaakaan kutsuta puhelimeksi.
      Kyllä monessa firmassa oli työnimeke "puhelinvaihde", silloin kun oli lankapuhelimet ja joku käytti puhelinvaihdetta jossa yhdisteli puhelut oikeille henkilöille.

      Lainaa

    57. Aina oppii uutta 17.1.2019 14:56
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Gaius: Asiaa hitusen sivuten: en ymmärrä miksei Suomeen jo tule automaattikassat. Ei korjaa unohtuneen hintalapun ongelmaa, mutta vähentää ehkä aavistuksen takana tulevan jonon ahdistumista. Esim Tallinnassa Sikupillin Prisma rakentaa jo kolmatta automaattikassapatteristoa, jonka jälkeen niitä on yhteensä 18. Tavan kassoja on ehkä 10. Jopa vain homma toimii sujuvasti, s-bonustakin saa…
      Normikassallakin jonotuksen tuska lievenisi, kun olisi yksi jono josta ihmiset jakaantuisi useammallekassalle (kuten itsepalvelukassoilla), silloin yhden ongelmat eivät seisauttaisi sitä yhtä jonoa, kun muut vetää edelleen.

      Lainaa

    58. Aina oppii uutta 17.1.2019 14:58
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Aina oppii uutta: Normikassallakin jonotuksen tuska lievenisi, kun olisi yksi jono josta ihmiset jakaantuisi useammallekassalle (kuten itsepalvelukassoilla), silloin yhden ongelmat eivät seisauttaisi sitä yhtä jonoa, kun muut vetää edelleen.
      Tästä tuli mieleen että silloin kun ei vielä ollut jonotusnumeroita, niin kävi usein tilanteita että kun jonotin siten että en ollut selvästi menossa mihinkään tiettyyn palvelupisteeseen, niin joku tuli kysymään että mihin niistä jonotan ja maailmankuva selvästi järkkyi kun vastasin että siihen joka vapautuu ensimmäisenä. Eihän sitä hyvänen aika noin voi jonottaa, täytyy seistä tietyssä jonossa ja asioimassa olevan hanurissa tappituntumalla.

      Lainaa

    59. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Kyllä meillä K-Citymarketissa JA Prismassa kassa lähtee punnitsemaan jos lappu puuttuu. Cittarissa tosin heillä on jossain siinä kassojen lähellä oma puntari juuri noita varten, niin ei mene niin kauaa.

      Lainaa

    60. Anniina Herranen. 22.1.2019 17:06
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Olen tuo Kuopion Ruth. Enpä olisi uskonut löytäväni oma kommenttiani täältä. Onneksi ei ollu mikään tyhmä kommentti. Täällä Kuopiossa tosiaan myyjä käy monessa kaupassa punnitsemassa tuotteet jos asiakas on unohtanut.

      Lainaa

    61. Tulos: -5 (7 ääntä)
      totuuden_torvi: Täällä kommenteissa kävi sama juttu kuin mokassa -Meni tinkaamiseksi
      Vesa ei yrittänyt tingata, hänelle vain kävi - MOKA! Kuka helvetti edes yrittäisi tingata valkosipuleista Prismassa, luuleeko joku oikeasti että kassoilla on joku salainen hinnasto jota voivat käyttää kaikkein hankalimpiin ja energiaa kuluttavimpiin asiakkaisiin? Moni tuntuu niin uskovan.

      Lainaa

    62. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Seppo: Vesa ei yrittänyt tingata, hänelle vain kävi – MOKA! Kuka helvetti edes yrittäisi tingata valkosipuleista Prismassa, luuleeko joku oikeasti että kassoilla on joku salainen hinnasto jota voivat käyttää kaikkein hankalimpiin ja energiaa kuluttavimpiin asiakkaisiin? Moni tuntuu niin uskovan.
      Puhe ei ollut hinnoista. Tinkaaminen (tingata) ei ole synonyymi "tinkimiselle" (tinkiä) vaan se tarkoittaa inttämistä. Mokan Paula ja muut kommentoijat tinkaavat vaikka ja kuinka. Tinkaamisen aihe oli, lähteekö työntekijä kassaltaan punnitsemaan tuotteita vai ei.

      Lainaa

    63. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Minusta se on ihan vaan kassasta kiinni, miten käy, jos hedelmään/vihannekseen on unohdettu tulostaa etiketti. Omat kokemukseni ovat vähäiset, koska omalle kohdalle osuessa lähden heti juoksemaan puntarille antamatta kassalle vaihtoehtoa, ja koska asioin paljon Lidlissä jossa kassa punnitsee kaiken. Ehkä eri kaupoissa valmennetaan suhtautumaan tilanteeseen vähän eri tavoin. Joskus kaupan (muu kuin Lidl) voi olla vaaka juuri näitä hintatilanteita varten. Kassatyöntekijä ei ole nähdäkseni erikseen velvoitettu mutta lähtee kumminkin usein punnitsemaan – etenkin jos on pieni kauppa tai jos kassapiste on HeVi-osaston vieressä/lähellä. Ja ne ovat lähekkäin yllättävän usein. Kassa varmaan nousee penkiltään myös sitä herkemmin, mitä pidempään asiakas seisoo tumput suorina tai harmittelee tilannetta olkiaan kohautellen. Kyse on kuitenkin asiakaspalvelutyöstä, ja siinä väistää myös sen pienen riskin että asiakas rupeaisi tinkaamaan, mikä on kaikille isompi ajanhukka ja päänsärky kuin että kassa vain passaisi asiakasta hiukan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kassa, kauppa, kaupassa, punnita, vihannekset, hedelmät, vaaka, kauppias, lasinpesuneste, ABC, prisma