Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Hyvää joulua roskalavalta

  Tämä on hyväntekeväisyyskohde. Ei aikuispissiksille!
  Suurenna näkymä
  Hyvää joulua roskalavalta

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1004 (1026 ääntä)
   Melko edulliset rasvaimut ja "huulibotoxit" kyllä, jos 30 euron laina riittää...

   Lainaa

  2. Tulos: +531 (579 ääntä)
   Outoa silleen et omaa henkilökohtaista tavaraa ei saa luovuttaa kenelle huvittaa. Jos olisin rikas, tai edes hyvin toimeentuleva, ostaisin tuollaisen tähden, menisin roskalavalle ja sanoisin, et annan tämän yksinhuoltajaisälle, jolta puuttuu toinen kulmakarva ja osaa laittaa kommenttiin kertosäkeen Antti Tuiskun kappaleesta "Keinutaan".

   Lainaa

  3. Tulos: -61 (153 ääntä)
   En tiedä mitä nämä "kestoripset" maksaa, mutta irtoripset saa kyllä ihan halvalla kaupasta. Botoxia ei kyllä taida ihan niin halvalla saada. :D

   Lainaa

  4. King Arthur 20.12.2018 3:36
   Tulos: +358 (378 ääntä)
   Hirveää egoilua lahjoittaa tavaraa kanavalla joka on tarkoitettu tavaran lahjoittamiseen. Kyllä minuakin roskalavalla risoo kun siellä on näinkin ison kaupungin ryhmässä aina 5 - 10 samaa jotka päivittää sivua niin kauan että tulee uusi ilmoitus jonka romppeet saavat hakea ilmaiseksi. Tekisi itsenikin mieli ilmoittaa että nämä menee sille joka tarvitsee eikä sille joka keräilee, en vain kehtaa mennä koputtelemaan naapurin oveen ja sanomaan että terve, te näytätte niin köyhiltä että annan nämä käyttötavarat nyt teille. Että hyvää joulua.

   Lainaa

  5. Tulos: +162 (338 ääntä)
   Tavallaan ymmärrän Katriinaa. Ärsyttää ne "köyhien" nyyhkytarinat, joilla kerätään ilmaista tavaraa, mutta kuitenkin elintaso on kuin Viennan ystävällä (https://www.feissarimokat.com/2018/06/menetin-taloni-en-elintasoani/) Todellisuudessa sossun rahat ja pikavipit on menneet kaljaan ja botoksiin, ja sitten viikkoa ennen aattoa havahdutaan että ainiin se joulu ja ne lapset. Suuri osa köyhyydestä on itse aiheutettua ja täydellistä elämänhallinnan puutetta. Mielestäni mokailijat tässä oli nuo mielensäpahoittajat joilla meni tunteisiin Katriinan pyyntö, koska se osui ja upposi. Lapsi haluaa mieluummin kivan joulun kuin köyhälle äidilleen "arjen luxusta".

   Lainaa

  6. Tulos: +165 (223 ääntä)
   Sara: En tiedä mitä nämä “kestoripset” maksaa, mutta irtoripset saa kyllä ihan halvalla kaupasta. Botoxia ei kyllä taida ihan niin halvalla saada.
   Ei varmaan eikä se ole oleellista eikä edes se, minne perseen reikään se botoksi laitetaan. Pointti onkin siinä, että niillä irtoripsien hinnalla olisi saanut ostettua sen joulutähden, joka on juuri se tavara joka näiltä viiden lapsen yh-äideiltä sitten onkin se ainoa juttu, joka puuttuu. No tätä käy yleensä vähän arvokkaampien tavaroiden kohdalla, mutta periaate on sama.

   Lainaa

  7. purppurakruunu 20.12.2018 5:17
   Tulos: -20 (74 ääntä)
   ….: Ei varmaan eikä se ole oleellista eikä edes se, minne perseen reikään se botoksi laitetaan. Pointti onkin siinä, että niillä irtoripsien hinnalla olisi saanut ostettua sen joulutähden, joka on juuri se tavara joka näiltä viiden lapsen yh-äideiltä sitten onkin se ainoa juttu, joka puuttuu. No tätä käy yleensä vähän arvokkaampien tavaroiden kohdalla, mutta periaate on sama.
   Vie se tarinalta vähän uskottavuutta, kun perusasiat jo pielessä. (Ja profiilikuvaan kelpaavia irtoripsiä saa jo parilla eurolla.) Ja näitä luksuksia saa halvalla/ilmaiseksikin. Esim. jos on alalla tuttuja, joku niistä voi järjestää lahjaksi varsinkin näin joulun alla, loppuvuoden satunnaisiin vapaisiin aikoihin on aika kovat alet,v uoden loppuun voimassa olevat lahjakortit alkaa menemään umpeen, ja niitähän ei tunnetusti rahaksi muuteta. Sitten on tietysti mokassa mainitut opiskelijat, harjoittelijat ja harrastelijat, jotka tarvitsevat malleja.

   Lainaa

  8. Oi aikoja... 20.12.2018 6:15
   Tulos: +362 (386 ääntä)
   Paljon melua tyhjästä, mutta sanottakoon että huoliteltu voi kyllä olla ilman tekoripsiä ja rakennekynsiäkin. Jopa huolitellumpi, ja siistimmän näköinen kuin niillä epäluonnollisen näköisillä räpsyttimillä joita usein näkee.

   Lainaa

  9. Tulos: +85 (185 ääntä)
   Raivostuttavia nämä "hyväntekijät". Vanhaa kamaa maltetaan antaa ja korotella itsensä. Jossain roskislavalla jopa vaaditaan perusteluja yv:nä, että romun antaja saa sitte valita köyhimmän ja kurjimman. Todella jos haluaa auttaa, vie joulupuuhun tai jollekin Hope:lle lahjat, antaa ruokapussit diakonialle tai yrittää olla kuin ihminen ihmiselle. Siinä tarvi someen vanhan tähden kanssa juosta omaa hyvyyttään julistamaan. Kierrätysringit on kierrätykseen.

   Lainaa

  10. Tulos: +54 (78 ääntä)
   King Arthur: Hirveää egoilua lahjoittaa tavaraa kanavalla joka on tarkoitettu tavaran lahjoittamiseen. Kyllä minuakin roskalavalla risoo kun siellä on näinkin ison kaupungin ryhmässä aina 5 – 10 samaa jotka päivittää sivua niin kauan että tulee uusi ilmoitus jonka romppeet saavat hakea ilmaiseksi. Tekisi itsenikin mieli [...]
   Samaa mieltä näistä roskalavan kerääjistä, todella. Mutta kyllä tuossa Katriinan toiseksi viimeisen kommentin kohdalla alkoi vähän enemmän oman egon pönkittäjä haiskahtamaan. Yhdyn Killin toiseen kommenttiin :D

   Lainaa

  11. Näintäämenee 20.12.2018 7:13
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   King Arthur: Hirveää egoilua lahjoittaa tavaraa kanavalla joka on tarkoitettu tavaran lahjoittamiseen. Kyllä minuakin roskalavalla risoo kun siellä on näinkin ison kaupungin ryhmässä aina 5 – 10 samaa jotka päivittää sivua niin kauan että tulee uusi ilmoitus jonka romppeet saavat hakea ilmaiseksi. Tekisi itsenikin mieli [...]
   Pääsääntöisesti nämä on jobbareita ja hakevat niitä myyntiin kirpputorimyynteihin. Hyväntekeväisyyskirppareilla, missä olen myymässä, näitä tulee heti aamusta ja häipyvät, kun en myy kotimaisia muumiastiota eurolla, minkä yrittävät tarjota. Valitettvasti sijainen oli vähällä myydä eurolla 30 euron arvoisia lautasia, onneksi ehdin hätiin. Sain myytyä ne keräilijälle. Joo ja näitä hyväntekijöitä tulee suurin elkein myös näille kirppareille/myyjäisiin tuomaan tavaraa. Kiitos niistä, mutta välillä huvittaa. Itse olen tavallinen työssä käyvä, joka tekee sitä harrastuksenaan. Joskus tekisi mieli alkaa kertoa, kauanko me vapaaehtoiset on käytetty aikaa leipomiseen, kirpparin pystyyn laittamiseen ja hommaan ylipäätään. No en kerro, koska se on vapaaehtoista, mutta tuo vapaaehtoisuus ei joillakin mene jakeluun. "Mä olen suuri hyväntekijä, kun vaivauduin nyt vintiltäni tuomaan tämän kannun.."ja sitten jos se kannu, jossa on huomattu särö kun asianomainen on lähtenyt. ei ole näkyvillä sen valtavan vuoren päällimmäisennä, netissä itketään, kuinka hänen hyvää tarkoitustaan ei arvostettu ja sitten saadaan sadalta muulta sääliä, kuinka pahoja ihmisiä me vapaaehtoiset ollaan. Tämä on tositarina eräistä tämän vuotisista yyjäisistä, tosin tavara on muutettu, ettei ko. hyväntekijään tunnistettaisi.

   Lainaa

  12. Tulos: -72 (112 ääntä)
   Katriina, olisin sitten varovainen antaessa tuota lahjaksi ex naapurillesi. Saatat vahingossa loukata toisen uskontoa, jos et tiedä taustoja kunnolla

   Lainaa

  13. Tulos: +129 (225 ääntä)
   Siellä on wt heti puolustamassa elintapojaan. Ripsienpidennyksillä ja rakennekynsillä ei ole mitään tekemistä siistin ulkonäön kanssa, vaan ne ovat täysin turhaa pissisten harrastamaa rahanhukkaa, vähän niin kuin tramp stamp.

   Lainaa

  14. Tulos: +27 (43 ääntä)
   Mulle tuli tätä lukiessa ihan semmonen olo että olis botoxia alahuulessa.

   Lainaa

  15. Tulos: -46 (104 ääntä)
   Olisi kai sen tähden voinut lahjoittaa jollekin vähävaraisia auttavalle yhdistyksellekin. Silloin ei tosin olisi päässyt vartioimaan, kuka rakennekyntinen tai tekoripsinen saattaisi saada sen. Oudot on kriteerit. Meikkeihinhän sitä suomalaisilla menee eniten rahaa. Tekoripset eivät tuppaa käymään kalliiksi, kunhan eivät mene jatkuvasti hukkaan. Rakennekynnet nyt ovat yhdellä kertaa paljon kalliimpi investointi, mutta kunhan pitää ne siinä kunnossa, etteivät tarvitse huoltoa, ei niidenkään tarvinne käydä turhan raskaaksi köyhän kukkarolle. Halvat on botoxit ja rasvaimut, jos on 30 e riittänyt. Ei siinä taida olla kymmenystäkään kokonaishinnasta, jos molemmat haluaa. :D

   Lainaa

  16. Tulos: +169 (211 ääntä)
   Ymmärrän kyllä Katriinan pointin. Itse työssä käyvänä en raaski joka kuukausi tuhlata yli 100€ itseeni. Taitaa maksaa lähemmäs 200 kynsien ja ripsien huolto. Jos on tuollaiseen "varaa" ei silloin pitäisi olla puutetta perustarpeista. Joulutähti nyt ei perustarve ole mutta samat mammat jouluapua ryhmässä pyytävät ruokaa ja lapsille lahjoja.

   Lainaa

  17. Tulos: -5 (39 ääntä)
   lkv: Raivostuttavia nämä “hyväntekijät”. Vanhaa kamaa maltetaan antaa ja korotella itsensä. Jossain roskislavalla jopa vaaditaan perusteluja yv:nä, että romun antaja saa sitte valita köyhimmän ja kurjimman. Todella jos haluaa auttaa, vie joulupuuhun tai jollekin Hope:lle lahjat, antaa ruokapussit diakonialle tai yrittää [...]
   Hyvin sanottu, asia on juuri näin!

   Lainaa

  18. Tulos: +45 (141 ääntä)
   Siellä on kanalauma kaakattamassa, kun tunsivat itsensä loukatuksi. Eiköhän aloittaja tarkoita, että haluaa tuon menevän jollekin oikeasti köyhälle perheelle eikä näille elämäntapatyöttömille, jotka vain vinkuvat sossuntukia "köyhinä" , kun samalla vedetään röökiä ja kaljaa joka päivä.

   Lainaa

  19. Tulos: -64 (86 ääntä)
   Järkihoi: Ymmärrän kyllä Katriinan pointin. Itse työssä käyvänä en raaski joka kuukausi tuhlata yli 100€ itseeni. Taitaa maksaa lähemmäs 200 kynsien ja ripsien huolto. Jos on tuollaiseen “varaa” ei silloin pitäisi olla puutetta perustarpeista. Joulutähti nyt ei perustarve ole mutta samat mammat jouluapua ryhmässä pyytävät ruokaa ja lapsille lahjoja.
   Rakennekynsien huolto alle 50 e ja ripsien pidennysten huolto 20–30 e. Ripset nyt joutunee laittamaan kuukausittain mutta turhan kallista, jos joka kuukausi joutuu korjaamaan kynnetkin. Ei kuitenkaan yksistään taloutta kaatavaa. Olisi työttömälle turhan kallista joka toisenakin kuuna. Meikkeihin suomalaisnaisilla menee kuulemma eniten rahaa eurooppalaisista, keskim. yli 150 e/kk. Siihen verraten rakennekynnet ja ripsienpidennykset eivät ole niin paljon. Toisaalta harva niitä pitävä kulkee vähillä meikeillä...

   Lainaa

  20. Oskarimerikanto 20.12.2018 9:01
   Tulos: -11 (41 ääntä)
   JPT: Samaa mieltä näistä roskalavan kerääjistä, todella. Mutta kyllä tuossa Katriinan toiseksi viimeisen kommentin kohdalla alkoi vähän enemmän oman egon pönkittäjä haiskahtamaan. Yhdyn Killin toiseen kommenttiin
   Heitän suosiolla kaikki tavarani ihan oikealle roskalavalle kun en jaksa näitä ihme vinkujia.

   Lainaa

  21. Tulos: +121 (139 ääntä)
   Hihi: Rakennekynsien huolto alle 50 e ja ripsien pidennysten huolto 20–30 e. Ripset nyt joutunee laittamaan kuukausittain mutta turhan kallista, jos joka kuukausi joutuu korjaamaan kynnetkin. Ei kuitenkaan yksistään taloutta kaatavaa. Olisi työttömälle turhan kallista joka toisenakin kuuna. Meikkeihin suomalaisnaisilla [...]
   Missä sä asut? Tampereella et saa missään ripsienhuoltoa tuolla rahalla, tuskin edes harjoittelijat tekee parilla kymppiä. 20 ei kata edes kuluja ja noilla hinnoilla ei kyllä kuittia saa. Eikä kyllä saa kynsihuoltojakaan tuolla hintaa. En nyt ymmärrä miten tähän liittyy suomalaisten meikkien kulutus? Jos sulla ei ole varaa ostaa perustarpeita ei silloin osteta turhia meikkejäkään. Meikit eivät ole itsestäänselvyys ne ovat ylimääräinen luksus jota ostetaan jos on varaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Ziimind: Outoa silleen et omaa henkilökohtaista tavaraa ei saa luovuttaa kenelle huvittaa. Jos olisin rikas, tai edes hyvin toimeentuleva, ostaisin tuollaisen tähden, menisin roskalavalle ja sanoisin, et annan tämän yksinhuoltajaisälle, jolta puuttuu toinen kulmakarva ja osaa laittaa kommenttiin kertosäkeen Antti Tuiskun kappaleesta “Keinutaan”.
   Luin kommentit mutten sisäistänyt niistä mitään kun jäin vain alitajuisesti miettimään ”Keinutaan”-kappaleen kertsiä. Kiitos korvamadosta.

   Lainaa

  23. Tulos: -24 (56 ääntä)
   Katriinalla kiristää tekopyhyyden sädekehä päätä niin ettei kierrä veri aivoissa.

   Lainaa

  24. Tulos: -12 (56 ääntä)
   Järkihoi: Missä sä asut? Tampereella et saa missään ripsienhuoltoa tuolla rahalla, tuskin edes harjoittelijat tekee parilla kymppiä. 20 ei kata edes kuluja ja noilla hinnoilla ei kyllä kuittia saa. Eikä kyllä saa kynsihuoltojakaan tuolla hintaa. En nyt ymmärrä miten tähän liittyy suomalaisten meikkien kulutus? Jos sulla ei [...]
   No joo, lähdin googlettamaan ja oli vissiin vähän vanhentunutta tietoa. :D Ripsien huolto esim. Turussa ja Oulussa alkaen 35–45 e. Tampereella jokin kynsistudio tarjoaa kynsien pikahuoltoa 30:lla. Jossain helsinkiläisessä studiossa harjoittelija voi laittaa rakennekynnet 35:llä ja huoltaa 25:llä, ripsienpidennykset 30 ja huolto 20 e. Rajatulla paikallistarjonnalla ymmärrän, jos molempien huolto ylittäisi 100 e rajan mutta joka tapauksessa ei todellakaan tarvitse mennä "lähemmäs 200". Olen elämäni aikana nähnyt joitakin itsenäisesti eläviä lukiolaisia rakennekynsillä, joita heidän vanhempansa eivät olleet kustantaneet. Meikkien kulutus nyt oli vertaus. Kyllä ne ovat hyvin monelle naiselle itsestäänselvyys. Jotkut ihmiset pitävät monia turhia kuluja itsestäänselvyyksinä, esim. auto riippumatta siitä, tarvitseeko sitä töihin tai mihinkään. Meikkimenojen keskiarvo huomioiden mietin vaan, miksei Katriina vaatinut esim. paljasta naamaa vaan nimenomaan ripset ja kynnet häiritsevät. Jos käyttää paljon pidennyksiä halvempia tekoripsiä taitavasti, huomaisiko Katriina aina eron? Epäilen. Hoksaisikohan sitten turhat hiustenpidennykset? Entä mikä olisi Katriinan näkemys hajusteita käyttävästä köyhästä? Miten muut elämäntavat noin yleisesti, mitä jos mahdollinen hakija esim. tupakoi? Nämä ovat itsestäänselvyyksiä monen ihmisen elämässä. Ja olen kyllä samaa mieltä, että nuo kosmeettiset rahareiät ovat turhuuksia eritoten köyhälle. Ihmetyttää vain tarkoin valikoidut kriteerit, jotka eivät todellakaan ole parhaimmasta päästä.

   Lainaa

  25. yli opisto hörhö 20.12.2018 10:53
   Tulos: +18 (50 ääntä)
   Mielestäni se hyvä tahto katoaa siinä vaiheessa kun sillä omalla hyvyydellä pitää lähteä egoilemaan muille. Haluat tehdä hyvän työn jouluna? Kaikenmaailman keräyskampanjoita on varsinkin joulun alla huomattavia määriä. Netissä esim on "lahjoita joululahja" kampanja missä voi lapsille/nuorille lahjoittaa vaikka harrastuksen. Vähävaraisten keräyksiä on pilvinpimein, ruokalahjoituksia esim seurakunnat ottavat vastaan milloin vain. Jos elukat on lähellä sydäntä niin esim. piskis ry ottaa vastaan ruokia ja kissanhiekkaa. Kukin antakoon mitä voi mutta täytyy sanoa että joku joulukoriste on varmasti aika kaukana toivelistalla vähävaraisilla ihmisillä. Ymmärrän toki että ulkonäön perusteella ihmiset luokittelee toisiaan rikkaiksi ja köyhiksi, mutta vaikka sun tulot olis reippaasti alle köyhyysrajan niin ei se enää nykypäivänä tarkoita automaattisesti sitä että sä kuljet ryysyissä. Osamaksulla saa vaikka mitä, ja ne laskut voi pilkkoa hyvinkin pieniin summiin, mikäli siis luottotiedot on kunnossa.

   Lainaa

  26. Tulos: +71 (83 ääntä)
   Oi aikoja…: Paljon melua tyhjästä, mutta sanottakoon että huoliteltu voi kyllä olla ilman tekoripsiä ja rakennekynsiäkin. Jopa huolitellumpi, ja siistimmän näköinen kuin niillä epäluonnollisen näköisillä räpsyttimillä joita usein näkee.
   Minulla oli tämä ongelma, kun onnistuin tekemään kirpparilta astetta parempia vaatelöytöjä (mm. Käyttämättömän näköinen Luhdan hiihtotakki 10€). Oli kiva sitten kuulla myöhemmin, kuinka osa ”kavereista” kertoi minun alkaneen myydä itseäni, kun oli alkanut löytyä rahaa merkkituotteisiin yllättäen. Ja tuota luuloa oli aika hemmetin vaikea saada korjattua...

   Lainaa

  27. Hepomiesten tietotoimisto 20.12.2018 11:11
   Tulos: +90 (102 ääntä)
   Ymmärrän kyllä tuota tähden lahjoittajaa. Itse olen köyhä yh (toimeentulotuen asiakas tällä hetkellä), mutta en koe olevani tatpeeksi vähäosainen tällaisiin lahjoituksiin. Mulla on kuitenkin useampi merkkikäsilaukku (en ole aina ollut köyhä) ym jotka voisin ensin myydä pois jotta olisi varaa ostaa lapsukaiselle sitä ja tätä. Mut fakta on että mulla on varaa kyllä kohtuullisiin joulukoristeisiin kun en pistä toimeentulotukea röökiin/alkoholiin/volyymiripsiin/rakennekynsiin. Jolla on varaa noihin, on yhtä lailla mahdollisuus myös priorisoida toisin.

   Lainaa

  28. Tulos: +53 (97 ääntä)
   Fakta nro 1: Aivan liian monet köyhät, myös yh-äidit, hoitavat raha-asiat päin persettä. Ei kaikki. On tutkittua, että monet tekevät huonoja valintoja, vaikka tietävät että niiden esim tekoripsien jälkeen ei saa enää leikkelettä leivän päälle. Syy tähän ei aina ole tyhmyys, joskus köyhyys lamaannuttaa myös henkisesti ja ihminen haluaa ostaa edes jotain pientä kivaa itselleen saadakseen osan ihmisarvontuntoaan takaisin. Syyllistäminen ja julkinen kyykyttäminen ei silti auta mitään. Fakta 2: Katriina on omahyväinen ääliö. Viimeinen kommenttinsa todisti sen, että hän pönkittää egoaan lahjoittamalla halpaa krääsää ihmisille, kuvitellen olevansa suurempikin hyväntekijä. Menisi nyt edes tarjoamaan ruoka-apua ja vaatteita hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta jos oikeasti haluaa auttaa. Jokainen pärjää joulun ilman koristeita mutta syödä ja pukeutua pitää jokaisen, myös köyhien. Eli tässä nokassa ei hirveästi voittajia ollut. Sekä Katriinalla että tekoripsien puolustajilla oli jonkinlainen pointti mutta se jäi lapsellisuuden pimentoon.

   Lainaa

  29. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Tuo lahjoitettava tähti näyttää harvinaisen paljon samalta, joita Tokmanni äsken pyysi palauttamaan takaisin pistokkeen sähköiskuvaaran vuoksi... :D

   Lainaa

  30. Tulos: +11 (39 ääntä)
   Vaikka asiaa ei ehkä usein ajattele, joulutähti on kristinuskon symboli (Betlehemin tähti). Se kuvastaa kirkasta tähteä, joka raamatun mukaan ilmestyi taivaalle Jeesuksen syntyessä ja johdatti Itämaan tietäjät tämän luokse. Voi siis olla, että Irakilaisperhe ei uskonnollisista syistä juurikaan lahjaa arvosta, jos yhtään tuntevat sen taustaa. Toki joulutähti varsinkin nykyään on monille lähinnä koriste, mutta sen alkuperä tosiaankin on tällainen.

   Lainaa

  31. Leipäressu 20.12.2018 13:42
   Tulos: +4 (24 ääntä)
   Komppaan Killin kiiltävä kupoli -kommenttia, Katriina vaikuttaa omahyväiseltä ja piiloilkeältä. Mutta kyllä ärsyttävät sellaiset ihmiset, jotka tulevat pyytämään lainaksi rahaa vaikean tilanteensa takia, ja se vaikea tilanne osoittautuu olevan esimerkiksi kaljan jano. Tai naapurin rouva Äiti, joka ostelee kännyköitä ja kalusteita, ja joutuu lainaamaan pikkulastensa taskurahat saa

   Lainaa

  32. Tulos: +94 (94 ääntä)
   Hihi: Meikkeihin suomalaisnaisilla menee kuulemma eniten rahaa eurooppalaisista, keskim. yli 150 e/kk.
   Kuka saa tuhlattua meikkeihin joka kuukausi yli 150€?

   Lainaa

  33. Leipäressu 20.12.2018 13:53
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Leipäressu: Komppaan Killin kiiltävä kupoli -kommenttia, Katriina vaikuttaa omahyväiseltä ja piiloilkeältä. Mutta kyllä ärsyttävät sellaiset ihmiset, jotka tulevat pyytämään lainaksi rahaa vaikean tilanteensa takia, ja se vaikea tilanne osoittautuu olevan esimerkiksi kaljan jano. Tai naapurin rouva Äiti, joka ostelee kännyköitä ja kalusteita, ja joutuu lainaamaan pikkulastensa taskurahat saa
   (Höh, tuli sählättyä) ... saadakseen ruokaa pöytään. Puhumattakaan pojan exästä. Suhteen alkuvaiheessa poika poikkeuksellisesti ja nolona pyysi pientä lainaa pahimpaan hätään, tyttöystävällä kun oli työt loppuneet. Lainasin samalla kun menin heille kylään. Neiti saapui sitten innoissaan juuri ostamiensa piikkikorkosaappaiden kanssa. Oli tehnyt hyvät kaupat. Tekoripset ja -kynnet huollettuina tottakai. En jäänyt neitokaista kauheasti kaipaamaan heidän eronsa jälkeen.

   Lainaa

  34. Tulos: +60 (72 ääntä)
   Hihi: Rakennekynsien huolto alle 50 e ja ripsien pidennysten huolto 20–30 e. Ripset nyt joutunee laittamaan kuukausittain mutta turhan kallista, jos joka kuukausi joutuu korjaamaan kynnetkin. Ei kuitenkaan yksistään taloutta kaatavaa. Olisi työttömälle turhan kallista joka toisenakin kuuna. Meikkeihin suomalaisnaisilla [...]
   Mutta älkää sitten mankuko annetaan-ryhmässä jotain ilmaisia jouluruokia, jos samassa kuussa on mennyt 80 € kynsiin ja ripsiin. Noi hyvää tarkoittavat kierrätysryhmät on menny pilalle kerjäävien lokkien takia, jotka haluavat väkisin pitää yllä jotain muotibloggareiden elintasoa johon heillä ei yksinkertaisesti ole varaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +57 (59 ääntä)
   riesa: Kuka saa tuhlattua meikkeihin joka kuukausi yli 150€?
   Ihmettelen samaa lukua. Meikkaan kevyesti joka päivä, käytän sekä kalliita että edullisia tuotteita, ja mulla menee suunnilleen vuodessa tuo summa!

   Lainaa

  36. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Kyhnö: Minulla oli tämä ongelma, kun onnistuin tekemään kirpparilta astetta parempia vaatelöytöjä (mm. Käyttämättömän näköinen Luhdan hiihtotakki 10€). Oli kiva sitten kuulla myöhemmin, kuinka osa ”kavereista” kertoi minun alkaneen myydä itseäni, kun oli alkanut löytyä rahaa merkkituotteisiin yllättäen. Ja tuota luuloa oli aika hemmetin vaikea saada korjattua…
   Jo on kavereita sulla. Toivottavasti et ole enää heidän kanssaan tekemisissä.

   Lainaa

  37. Tulos: +14 (52 ääntä)
   Tuohon ripsiasiaan... Niitä saa Ebay:sta parilla eurolla (ilman postikuluja) ihan ok-laatuisina. Kalliimpia ei kannata hankkia. Muutenkin kaikennäköistä tällinkiä saa todella pienellä rahalla, kun tietää brändit ja paikat. Vaatteet voi hommata edullisesti kirppiksiltä/Wishin kaltaisista halpiskaupoista/saada ilmatteeksi kavereilta. Pointti on siinä, että se moralisoitu yh-mamma on voinut ostaa ripsensä eurolla-parilla ebaysta ja jouluna miettii, miten saa lapsille jouluruuat JA lahjat (aivan sama jollekin koristehärpäkkeille). Niiden ebay-tekoripsien hinnalla ei joulua laiteta, ostetaan ehkä kaurahiutaleita. Se on tietty p*****stä, jos rahat menee lasten joulun sijasta kaljaan/tupakkaan. Mutta tekoripsistä tässä oli puhe. Ja mua vielä ihmetyttää nää moralisoijat, jotka ei halua antaa koristeita/lahjoja/jouluruokaa koteihin joissa vanhemmilla on ongelmia rahankäytön suhteen. Tai sellaisiin, joissa valmiiksi vähäisiä rahoja ei aina osata käyttää just sentilleen oikein. Näiden perheiden lapsiahan nää "hyväntekijät" loppuviimeksi rankaisevat: "vanhemmillas on elämän-/taloudenhallinnan ongelmia, joten ei lahjoja sulle, sorppa"

   Lainaa

  38. Tulos: +52 (56 ääntä)
   Tintti73: Ihmettelen samaa lukua. Meikkaan kevyesti joka päivä, käytän sekä kalliita että edullisia tuotteita, ja mulla menee suunnilleen vuodessa tuo summa!
   Lyhyellä googlauksella löytyi vuodelta 2016 uutinen: Kosmetiikkaa suomalainen osti toissavuonna keskimäärin 164 eurolla vuodessa. Pakko oli tarkistaa kun jäi vaivaamaan..

   Lainaa

  39. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Tintti73: Lyhyellä googlauksella löytyi vuodelta 2016 uutinen: Kosmetiikkaa suomalainen osti toissavuonna keskimäärin 164 eurolla vuodessa. Pakko oli tarkistaa kun jäi vaivaamaan..
   Pidä mielessä, että suomalainen käyttää keskimäärin tuon summan nimenomaan kosmetiikkaan, ei vain meikkeihin. Kosmetiikkatuotteisiin luetaan meikkien lisäksi esim. hygieniatuotteet hammastahnoista suihkusaippuoihin, ihonhoitotuotteet aurinkorasvoista lähtien ja hajuvedet. Hiustenhoitotuotteisiin käytetään eniten rahaa, niihin lukeutuvat myös paljon käytetyt hiusvärit.

   Lainaa

  40. Tulos: +12 (14 ääntä)
   ^^ Ja sitten tajusin kommenttisi tarkoittaneen, että yli 150e on paljon kuukaudessa, ei vuodessa. Pahoitteluni Tintti.

   Lainaa

  41. Kiinnostaa kyllä 20.12.2018 18:56
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Ei kai tuossa Katariinan tähtilaatikossa ole koiran pissaa? Vähän sen näköistä jälkeä.

   Lainaa

  42. Tulos: +29 (31 ääntä)
   S: Melko edulliset rasvaimut ja “huulibotoxit” kyllä, jos 30 euron laina riittää…
   Rasvaimu on narkoosissa tehtävä kirurginen toimenpide, jonka hinta on tuhansia euroja. Huulien täyteaineita tökkii joku kosmetologi, jolla ei ole edes lupaa pistoshoitoihin. Hinta muutaman kympin, mutta komplikaatioita ei korvaa kukaan. Botox ei ole täyteaine vaan hermomyrkky, joka aiheuttaa halvauksen.

   Lainaa

  43. Suomalaisuus 20.12.2018 20:59
   Tulos: +11 (29 ääntä)
   Noilla roskalavoilla kyttää aina jälleenmyyjät jotka on heti viemässä kaiken kun joku jotakin ilmoittaa. Tästä syystä ymmärrän täysin aloittajaa, joka haluaisi lahjoittaa koristeen jollekin jolla ei esimerkiksi koristeisiin ole ollut varaa. Mielestäni myös nainen voi olla huoliteltu ilman kalliita turhanpäiväisiä rakennekynsiäkin, jolloinka on ehkä typerää väittää että on köyhä, mutta ei ehkä ollut paras paikka alkaa tuossa sitä asiaa puimaan. Eikä tässä ollut mielestäni mitään sen kummempaa itsensä korottamista, millä ihmeen foorumilla sitä olisi sitten lahjoittaa pitänyt? Ihme että hyväntekeväisyydestäkin on jotenkin tehty nykyään pahe, että ei saisi avun kohdetta edes valita itse vaan sitten tituleerataan omahyväiseksi ja ties miksi.

   Lainaa

  44. Tulos: +12 (34 ääntä)
   Oon aina aatellut, että se, joka ottaa vastaan sen tavaran, jonka oon roskalavalle laittanut, tekee mulle palveluksen, ei päin vastoin. Ihanaa kun pääsee itselle turhasta eroon ja joskus tosi helposti. Tänään näin ilmoituksen, jossa äiti oli antamassa lapsensa vanhoja leluja pois ja ilmoituksessa erikseen sanottiin että haluaa lahjoittaa ne jollekin vähävaraiselle. Ihana ajatus mut ehkä oon kyyninen paska ja aattelin heti, että kätevää, pääsee tilaa vievästä rojusta eroon JA saa sädekehänsä kiillotettu samalla.

   Lainaa

  45. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Hihi: Rakennekynsien huolto alle 50 e ja ripsien pidennysten huolto 20–30 e. Ripset nyt joutunee laittamaan kuukausittain mutta turhan kallista, jos joka kuukausi joutuu korjaamaan kynnetkin. Ei kuitenkaan yksistään taloutta kaatavaa. Olisi työttömälle turhan kallista joka toisenakin kuuna. Meikkeihin suomalaisnaisilla [...]
   Ei kyllä näillä hinnoilla saa mistään, korkeintaan jonkun puoskarin tekemänä. Ripsien huollot on about 50-90€ (hienoimmissa paikoissa mennään tonne lähelle 100€). Rakennekynsien huoltoakaan ei saa alle 50€, siitä vähintään lähdetään liikkeelle.

   Lainaa

  46. Tulos: -23 (51 ääntä)
   No nuo YH:t ovat aina jostain syystä niitä, joilta ukko on lähtenyt kävelemään. Aika usein syynä on tuo rahankäyttö turhiin asioihin, joten ymmärrän Katriinan pointin.

   Lainaa

  47. Tulos: +29 (49 ääntä)
   Katariinan jutuista sai sellaisen käsityksen, että jonkun köyhän rääsyihin pukeutuneen yh perheen koulu koostuu nyt siitä että lahossa talossaan yhdessä tuijottavat tuota hänen lahjoittamaansa joulutähteä ja lämmittelevät kohmeisia sormiaan sen lämmössä.

   Lainaa

  48. Tulos: -7 (29 ääntä)
   Niin kauan kuin rahankäyttö ei ole hallinnassa, ei pidä antaa mitään, koska mikään ei muutu, ja lahjaksi saadut tavarat myydään eteenpäin jotta typerää rahankäyttöä voidaan harrastaa jatkossakin. Oho, mulla ei oo rahaa ripsihuoltoon, myynpä tuon tähden ja taas on ripset huollettu, pyydetään joltain toiselta uusi koriste, kun aina joltain irtoaa. Sitten kun rahankäyttö on hallinnassa, huomaakin yhtäkkiä ettei enää edes tarvitse ilmaisia tavaroita muilta. Nämä lahjoitukset siis ylläpitävät kehnoa rahankäyttöä, eikä oman ja lastensa elämän pilaajalle tule minkäänlaista tarvetta etsiä todellista muutosta tilanteeseen.

   Lainaa

  49. Tulos: -2 (14 ääntä)
   Cccg: Katariinan jutuista sai sellaisen käsityksen, että jonkun köyhän rääsyihin pukeutuneen yh perheen koulu koostuu nyt siitä että lahossa talossaan yhdessä tuijottavat tuota hänen lahjoittamaansa joulutähteä ja lämmittelevät kohmeisia sormiaan sen lämmössä.
   Voi ehkä saada tuon käsityksen, mutta kyllä melkoisen vahvasti saa mielessään lukemaansa värittää tuohon käsitykseen päätyäkseen.

   Lainaa

  50. Tulos: +3 (23 ääntä)
   Empula: Oon aina aatellut, että se, joka ottaa vastaan sen tavaran, jonka oon roskalavalle laittanut, tekee mulle palveluksen, ei päin vastoin. Ihanaa kun pääsee itselle turhasta eroon ja joskus tosi helposti. Tänään näin ilmoituksen, jossa äiti oli antamassa lapsensa vanhoja leluja pois ja ilmoituksessa erikseen sanottiin [...]
   Minäkin mielellään lahjoitan tavaraa sellaiselle, joka enemmän sitä kaipaa ja siitä ilahtuu. Sellaiselle, jolla ei itsellään siihen ehkä olisi varaa, eikä sellaiselle joka voisi ostaa sen helposti itsekin. Ei siinä sen kummempaa sädekehän mietintää tapahdu. Tuntuu siltä, että nämä sädekehän kiillottamisesta mutisijat ovat niitä, jotka eivät puutteenalaisen kriteeriä täytä, mutta mielellään tasaveroisesti ottaisivat ilmaista tavaraa vastaan.

   Lainaa

  51. Tulos: +14 (28 ääntä)
   Susanna: Tuohon ripsiasiaan… Niitä saa Ebay:sta parilla eurolla (ilman postikuluja) ihan ok-laatuisina. Kalliimpia ei kannata hankkia. Muutenkin kaikennäköistä tällinkiä saa todella pienellä rahalla, kun tietää brändit ja paikat. Vaatteet voi hommata edullisesti kirppiksiltä/Wishin kaltaisista halpiskaupoista/saada ilmatteeksi [...]
   Minua puolestaan ihmetyttää, että sinua ihmetyttää. Minusta on ihan normaalia, ettei halua osaltaan mahdollistaa älytöntä humputusta sellaiseen, johon oikeasti ei olisi varaa. Mieluummin sitä auttaa vastuullista varatonta, kuin humppu-varatonta.

   Lainaa

  52. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Leipäressu: Komppaan Killin kiiltävä kupoli -kommenttia, Katriina vaikuttaa omahyväiseltä ja piiloilkeältä. Mutta kyllä ärsyttävät sellaiset ihmiset, jotka tulevat pyytämään lainaksi rahaa vaikean tilanteensa takia, ja se vaikea tilanne osoittautuu olevan esimerkiksi kaljan jano. Tai naapurin rouva Äiti, joka ostelee kännyköitä ja kalusteita, ja joutuu lainaamaan pikkulastensa taskurahat saa
   Mitä piiloilkeää siinä on, kun itse suoraan kertoo voivansa olla hyvinkin ilkeä, ollen kuitenkin myös oikeudenmukainen? Ihan julkihan tuo on, eikä piilossa.

   Lainaa

  53. Tulos: +11 (27 ääntä)
   Ymmärrän kyllä mitä Katriina tarkoittaa, mutta yhtä lailla sen tuhansia euroja ulkonäköönsä tai vaikka alkoholiin käyttävän vanhemman lapset voivat elää puutteessa. Valitettavasti suurin osa ihmisistä ei muuta rahankäyttötottumuksiaan, vaikka kuinka opetettaisiin tai haukuttaisiin. Lapset ovat tilanteeseen syyttömiä. Eli jos aidosti haluaa ilahduttaa lapsia, ei kannattaisi katsoa tavaranhakijan ulkonäköä.

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Koko keskustelu on pöljä, no winners here, mutta mielestäni: 1. Lahjoittaja saa lahjoittaa kenelle haluaa, millaisin kriteerein haluaa, ja 2. oikeasti varaton ei ole kiinnostunut siitä, että "ai lahjoitatko siksi että tuntisit olosi paremmaksi?!" Mutta juuri tällaisia asioita välttääkseen kannattaa joko nakata kamat roskiin tai, jos aikaa on, lahjoittaa tavaraa vapaaehtoisjärjestöjen kautta.

   Lainaa

  55. fakta homma 21.12.2018 11:54
   Tulos: -15 (37 ääntä)
   Roima: Minua puolestaan ihmetyttää, että sinua ihmetyttää. Minusta on ihan normaalia, ettei halua osaltaan mahdollistaa älytöntä humputusta sellaiseen, johon ei olisi varaa. Mieluummin sitä auttaa vastuullista varatonta, kuin humppu-varatonta.
   Hei Katriina! Olet sitten herännyt uuteen hyväntahtoiseen aamuun ja saavuit puolustamaan itseäsi. Kaipaisin hiukan määrittelyä. Millainen on "Vastuullinen Varaton", jolle on oikein kunnon ihmisen ojentaa toisinaan leipäkyrsä ja joskus kaunis (käytetty) koriste-esine? Entäs millainen on "Humppu-varaton", inhottava otus, joka on syytä hylätä tyhjin käsin kadulle häpeämään ilkeyttään ja köyhyyttään?

   Lainaa

  56. vaarallinen kapistus 21.12.2018 11:58
   Tulos: -3 (19 ääntä)
   Vähän tekopyhää jakaa ilmaiseksi tuotetta jonka valmistaja (tokmanni) on vetänyt takaisin sähköiskuvaaran vuoksi. Ottanut omasta käytöstä pois mutta antaa sen sitten eteenpäin vaikka tuote luokiteltu vaaralliseksi.

   Lainaa

  57. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Äidit jotka ulisevat, että ei ole varaa elättää lasta, mutta varaa on kuitenkin turhuuksiin jaksavat aina hämmentää.

   Lainaa

  58. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Sissos: Rasvaimu on narkoosissa tehtävä kirurginen toimenpide, jonka hinta on tuhansia euroja. Huulien täyteaineita tökkii joku kosmetologi, jolla ei ole edes lupaa pistoshoitoihin. Hinta muutaman kympin, mutta komplikaatioita ei korvaa kukaan. Botox ei ole täyteaine vaan hermomyrkky, joka aiheuttaa halvauksen.
   Botox on botuliini hermomyrkystä kehitetty lievempi myrkky joita idiootit antavat vapaaehtoisesti ruiskuttaa itseensä. Tuon myrkyn päätepysäkki on muuten AINA aivot ja sinne jää. Todella fiksua toimintaa siis!

   Lainaa

  59. Tulos: +15 (21 ääntä)
   En ymmärrä tätä puhetta sädekehän kiillotuksesta. Jos jollekin tulee hyvä mieli siitä että antaa rojuaan "köyhille", siitä vaan. Kuka oikeasti taloudellisessa ahdingossa oleva edes jaksaa kärkkyä netissä jotain parin euron koristekrääsää? Sitä minä ihmettelen. Moni tuntemani vähävarainen ei kehtaa pyytää tai ottaa vastaan mitään ellei kyse ole siitä, että ruokaan tai sähkölaskuun ei oikeasti jää rahaa. Eli vähän omituista muutenkin tyrkyttää jotain turhaa sälää ja odottaa että joku puurolla ja makaronilla elävä sen hakisi. Myisi roipakkeen mieluummin ja ostaisi vähän parempaa ruokaa tai vaikkapa vaippapaketin näille oikeesti_köyhille perheille.

   Lainaa

  60. Tulos: +14 (22 ääntä)
   fakta homma: Hei Katriina! Olet sitten herännyt uuteen hyväntahtoiseen aamuun ja saavuit puolustamaan itseäsi. Kaipaisin hiukan määrittelyä. Millainen on “Vastuullinen Varaton”, jolle on oikein kunnon ihmisen ojentaa toisinaan leipäkyrsä ja joskus kaunis (käytetty) koriste-esine? Entäs millainen on “Humppu-varaton”, [...]
   Ai että mitä naurettavuutta taas. Tuo minut tekonokkelasti Katariinaksi nimeäminen ja ensimmäisen virkkeesi alentuva sävy nyt vaan yksinkertaisesti on typerää. Toisekseen, en minä sinun kanssasi mitään tuiki turhaa määrittely-leikkiä rupea käymään. Viestistäni ei ole vaikea päätellä mitä termeillä tarkoitan. Ellet ymmärrä, on se minulle aivan sama. En haaskaa aikaani selittämällä sinulle sanojen merkityksiä. Sitä leikkiä saat leikkiä ihan vaan keskenäsi.

   Lainaa

  61. Tulos: -3 (23 ääntä)
   Joku kommentoi, että suomalaisella menisi meikkeihin 150e kuussa keskimäärin? Anteeksi mitä! Vähävaraisensa ostat tuolla jo monen viikon ruuat! Kaikki toki meikkaavat eri tavalla, mutta itse ns. ihan vetävän näköisenä "normaalina ihmisenä" en käytä meikkeihin edes vuodessa tuota rahasummaa. Jos käyttäisin, niin en todellakaan kehtaisi pyytää lahjoituksena mitään joulutähteä. Ymmärrän aloittajaa.

   Lainaa

  62. Tulos: +8 (20 ääntä)
   Tietysti tavaransa saa lahjoittaa kenelle haluaa mutta ethän sä pysty päättelee tuntemattoman ihmisen elintasosta yhtään mitään jonkun profiilikuvan perusteella joten mitä järkeä tollasen kriteerin heittämisessä roskalavalla on? Pitäiskö alustavaan varaukseen liittää tiliote että aloittaja voi vertailla niitä ja valita joukosta köyhimmän? Kiva että halutaan tukea vähävaraisia mut ei roskalava vaan oo siihen tarkoitukseen toimiva foorumi. Kyllähän tuo tekopyhän kuvan antaa ihmisestä, vaikka tarkoitus olisikin hyvä.

   Lainaa

  63. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Oon aikoinani kans tutkinut noita ripsienpidennyksien hintoja, halvimmillaan laitto 90 €, huolto 40 €. Muistaakseni noin kolmen-viiden viikon välein pitää käydä huoltamassa.

   Lainaa

  64. Tulos: +14 (14 ääntä)
   S: Joku kommentoi, että suomalaisella menisi meikkeihin 150e kuussa keskimäärin? Anteeksi mitä! Vähävaraisensa ostat tuolla jo monen viikon ruuat! Kaikki toki meikkaavat eri tavalla, mutta itse ns. ihan vetävän näköisenä “normaalina ihmisenä” en käytä meikkeihin edes vuodessa tuota rahasummaa. Jos käyttäisin, niin en [...]
   Vuodessa käytetään tuo 150€, ei kuussa. Alkuperäisellä kommentoijalla sattui kirjoitusvirhe

   Lainaa

  65. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Näin itse vähävaraisena ja vähävaraisia ihmisiä tuntevana melko ahdistava tällainen köyhiä arvosteleva viestiketju... Hyvätuloisista ihmisistä on ilmeisen kivaa kertoa, miten sen köyhän pitäisi elämäänsä elää ja en ymmärrä, miksi moni kokee oikeudekseen arvostella sitä, mitä köyhä ihminen vähillä rahoillaan tekee. Köyhä ei ole tyhmä, tai yhtään huonompi ihminen, kuin kukaan muukaan, mutta useista täälläkin olevista kommenteista huokuu lävitse ylemmyydentunto ja jopa halveksunta köyhiä kohtaan. Se on surullista.. Itse olen aina hoitanut raha-asiani hyvin, en polta enkä käytä tekoripsiä, mutta kyllä minua loukkaisi jos olisin vaivalla säästänyt pienistä rahoistani ajan kanssa itselleni vaikka ne kynnet, tai hiuslisäkkeet ja joku kokisi oikeudekseen haukkua minua huonoksi äidiksi taikka ihmiseksi sen takia, tai tulisi minulle ylemmyydentuntoisesti neuvomaan, miten minun pitää rahani käyttää, niinkuin olisin jotenkin tyhmä tai vähäjärkinen. Täälläkin vedetään monessa viestissä lähes yhtäläisyysmerkit köyhän ja tyhmän, alkoloholiongelmaisen, huonon vanhemman ja holtittoman ja itsekkään ihmisen välille... Köyhä on kuitenkin keskimäärin ihan samanlainen ihminen, kuin kuka tahansa. Hän eroa muista ihmisistä muulla tavoin, kuin sillä että hänellä on moniin muihin nähden vähemmän rahaa.

   Lainaa

  66. Tulos: +20 (24 ääntä)
   ….: Tavallaan ymmärrän Katriinaa. Ärsyttää ne “köyhien” nyyhkytarinat, joilla kerätään ilmaista tavaraa, mutta kuitenkin elintaso on kuin Viennan ystävällä (<a href="https://www.feissarimokat.com/2018/06/menetin-taloni-en-elintasoani/" [...]
   Anteeks mitä? "Suuri osa köyhyydestä on itse aiheutettua ja täydellistä elämänhallinnan puutetta." Huomioitko nyt ollenkaan köyhiä opiskelijoita, eläkeläisiä ja sairaspäivärahalla olevia ja työttömiä laskuissasi?

   Lainaa

  67. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Anteeksi, sähelsin kommenttini kanssa jotenkin ja vastaus lähti ikään ku kaks kertaa. Vois mennä nukkumaan...

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Noissa roskalavaryhmissä näin joulun aikoihin on kyllä kummallisia kerjäysviestejä. "En saanut hankittua lapselle kuin muutaman lahjan ja pöydästäkin puuttuu graavikalaa, joten voisiko joku auttaa. Ja autoa ei sitten ole ja jalkoja heikottaa, että toisiko joku kotiovelle asti." Eli ahneita, laiskoja hyväksikäyttäjiä. Kummallista, että joku heitäkin lähtee auttamaan. Välillä jopa kilvan ihmiset ovat tuomassa tavaraa. Osa taas vaikuttaa pyytävän oikeasti tarpeeseen. Mikä on hienoa, että lapsille koitetaan tuoda joulua, vaikka olisi tiukkaa. Parempi pyytää muilta kuin ottaa pikavippiä.

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (11 ääntä)
   ipe: Vaikka asiaa ei ehkä usein ajattele, joulutähti on kristinuskon symboli (Betlehemin tähti). Se kuvastaa kirkasta tähteä, joka raamatun mukaan ilmestyi taivaalle Jeesuksen syntyessä ja johdatti Itämaan tietäjät tämän luokse. Voi siis olla, että Irakilaisperhe ei uskonnollisista syistä juurikaan lahjaa arvosta, jos [...]
   Kristityt eivät ole keksineet tähtiä tai tähtitaivasta.

   Lainaa

  70. Tulos: -5 (11 ääntä)
   No joo’o: Kristityt eivät ole keksineet tähtiä tai tähtitaivasta.
   Olet idiootti.

   Lainaa

  71. fakta homma 26.12.2018 11:48
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Roima: Ai että mitä naurettavuutta taas. Tuo minut tekonokkelasti Katariinaksi nimeäminen ja ensimmäisen virkkeesi alentuva sävy nyt vaan yksinkertaisesti on typerää. Toisekseen, en minä sinun kanssasi mitään tuiki turhaa määrittely-leikkiä rupea käymään. Viestistäni ei ole vaikea päätellä mitä termeillä tarkoitan. Ellet [...]
   Nyt kuulostaa ihan kalikan kalahdukselta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, tähti, valo, koriste, hyväntekeväisyys, lahjoitus, joulu, naapurit, yh, yksinhuoltaja, rakennekynnet, lahja, joulutähti, kirpputori, kirppari, kirppis