Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 37

Turha yrittää luistaa koulutehtävistä, jos äiti on naistenhuoneessa.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 37

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1407 (1417 ääntä)
   Osaan kuvitella kuinka Piian lasta otti kupoliin kun masterplan ei toiminutkaan.

   Lainaa

  2. Tulos: +515 (549 ääntä)
   Kaikista tämän viikon mokista tämä tuntuu jopa normaalilta. Kaikki muut oli kuin suoraan avohoidosta. Mikähän minussa on vikana?

   Lainaa

  3. Tulos: -577 (745 ääntä)
   Tekijänoikeusrikos.

   Lainaa

  4. Tulos: +408 (416 ääntä)
   Meikäläisen ala-asteen suunnitelmat läksyihin/kokeisiinlukemiseen yms. ei näköjään enää toimisi. Ehkä se on ihan hyvä vain.

   Lainaa

  5. Tulos: +514 (544 ääntä)
   Mies syö lapsen vanukkaat?

   Lainaa

  6. Tulos: -403 (477 ääntä)
   Minulle ei ole ongelma, en aio käräyttää ketään, mutta tekijänoikeusrikkomuksesta huutelu julkisesti ei ole kovinkaan älykästä. Kuten ei muistakaan rikoksista.

   Lainaa

  7. Tulos: +730 (754 ääntä)
   Siitoin: Minulle ei ole ongelma, en aio käräyttää ketään, mutta tekijänoikeusrikkomuksesta huutelu julkisesti ei ole kovinkaan älykästä. Kuten ei muistakaan rikoksista.
   Kirjoja saa toisaalta kopioida yksityiseen käyttöön, eli ihan hyvä ettet lähtenyt ketään käräyttelemään.

   Lainaa

  8. Muumi (kopio) 6.11.2018 1:24
   Tulos: -56 (80 ääntä)
   Mmmmm: Mies syö lapsen vanukkaat?
   Ja fonditkin?

   Lainaa

  9. Tulos: -56 (246 ääntä)
   Jenny, eroa. Sinun ei tarvitse viettää elämääsi aikuisen ihmisen äitinä.

   Lainaa

  10. Tulos: +170 (362 ääntä)
   Jenny, jätä se äijä. Yösyöpöttelyn kyllä ymmärrän, mutta ympäriinsä kuseskelu kuuluu antaa anteeksi vain pienille lapsille ja aikuisille vain lääkärin todistuksella.

   Lainaa

  11. Tulos: +177 (211 ääntä)
   : Jenny, eroa. Sinun ei tarvitse viettää elämääsi aikuisen ihmisen äitinä.
   Eiköhän Jenny olisi jättänyt tyypin jos kokisi tarpeeksi isoksi ongelmaksi tämän unissakävelyn...

   Lainaa

  12. Tulos: +515 (529 ääntä)
   Napael: Jenny, jätä se äijä. Yösyöpöttelyn kyllä ymmärrän, mutta ympäriinsä kuseskelu kuuluu antaa anteeksi vain pienille lapsille ja aikuisille vain lääkärin todistuksella.
   Itseasiassa mies kuulostaa jonkinlaisen uniklinikan potentiaaliselta asiakkaalta. Että olisiko kuitenkin apua unissakävelyyn ennenkuin ruvetaan jättämään?

   Lainaa

  13. Tulos: +282 (292 ääntä)
   Siitoin: Minulle ei ole ongelma, en aio käräyttää ketään, mutta tekijänoikeusrikkomuksesta huutelu julkisesti ei ole kovinkaan älykästä. Kuten ei muistakaan rikoksista.
   Eiköhän tässä tapauksessa ole ihan ok juttu, kun muksulla oli jo kyseinen kirja käytössä, mutta oli vaan jättänyt kouluun. Jos joku tästä nostaa jonkin tekijänoikeusjutun, ni on kyl vuosituhannen noloin.

   Lainaa

  14. Tulos: -15 (159 ääntä)
   Moi: Eiköhän tässä tapauksessa ole ihan ok juttu, kun muksulla oli jo kyseinen kirja käytössä, mutta oli vaan jättänyt kouluun. Jos joku tästä nostaa jonkin tekijänoikeusjutun, ni on kyl vuosituhannen noloin.
   En tiedä miten paljon vetää tälle vertoja, mutta eräs arjen sankari aikoi tehdä minust rikosilmotuksen kun kerroin netissä pyöräileväni kävelytiellä. Yli 12v henkilöiden pitäisi kuulema lain mukaan pyöräillä autotiellä tai pyörätiellä. Noh, täällä päin ei erikseen pyörtäteitä ole joten... Sanoisinko, ettei talvi, liukas keli ja 14v äpärät siellä vetelemässä keskellä autotietä ei oikein kuulosta houkuttelevalle.

   Lainaa

  15. Tulos: +106 (210 ääntä)
   Tikru: En tiedä miten paljon vetää tälle vertoja, mutta eräs arjen sankari aikoi tehdä minust rikosilmotuksen kun kerroin netissä pyöräileväni kävelytiellä. Yli 12v henkilöiden pitäisi kuulema lain mukaan pyöräillä autotiellä tai pyörätiellä. Noh, täällä päin ei erikseen pyörtäteitä ole joten… Sanoisinko, ettei talvi, [...]
   Rikosilmoituksen teko tuosta on toki naurettavaa, mutta älä hyvä ihminen pyöräile jalkakäytävällä pliis. Kevyenliikenteenväylällä voit huoletta polkea, mutta jos on kävelytie, niin siirry ajoradalle, aiheutat muuten vaaratilanteita (autoilija ei risteyskohdassa osaa odottaa KÄVELYtieltä tulevaa pyöräilijää) ja aiheutat harmaita hiuksia lasten tai koirien kanssa käveleville.

   Lainaa

  16. Tulos: -123 (139 ääntä)
   Vois kai tuo Jenni jotain lukkoa itseelleenkin harkita, jos parinvalintakriteerit ovat tuota luokkaa. Tai sitten ei. Vakka ja kansi jne.

   Lainaa

  17. Tulos: +211 (225 ääntä)
   Kyllä tuo Piian "moka" pisti hymyn huulille. Pojan ilme oli varmasti näkemisen arvoinen :D

   Lainaa

  18. Tulos: +88 (158 ääntä)
   Miu: Rikosilmoituksen teko tuosta on toki naurettavaa, mutta älä hyvä ihminen pyöräile jalkakäytävällä pliis. Kevyenliikenteenväylällä voit huoletta polkea, mutta jos on kävelytie, niin siirry ajoradalle, aiheutat muuten vaaratilanteita (autoilija ei risteyskohdassa osaa odottaa KÄVELYtieltä tulevaa pyöräilijää) ja aiheutat harmaita hiuksia lasten tai koirien kanssa käveleville.
   Oma neuvoni olisi ollut, että aja vaan siinä kävelytiellä mutta huomioi kävelijät. Ja taluttaminen suojateillä. Enemmän niitä vaaroja ja harmaita hiuksia autotiellä tulee. Kävelytie ei fyysisesti eroa kev.liik.väylästä niin paljoa että siinä kukaan on sen suuremmassa vaarassa jos pyöräilijä pitää silmät auki ja suhteuttaa nopeuden järkevästi. Vaaratilanteita syntyy useimmiten niin, että kävelijät toikkaroivat vaikkapa puhelin kädessä reunasta reunaan tai muuten vain eivät miellä tarpeelliseksi katsoa taakseen ja/tai näyttää käsimerkkiä suuntaa vaihtaessaan. Harvoin se pyöräilijä silmät kiinni ajaa. Autojen tapauksessa ongelma ratkeaa puolestaan taluttamalla suojatiet, ja niin suurin osa suojateitä pitäisi muutenkin ylittää etuoikeutta ajatellen. Ainiin, unohdin koirat. Pidä se samassa reunassa kävelytietä kuin itse olet ja tarkkaile ympäristöä, ja anna koiran poukkoilla vain pientareen suuntaan, ja jos et siihen pysty niin mene metsään sen kanssa. Ei sen koiran kuulu vedellä kävelytielläkään miten sattuu. Järkevää varovaisuutta noudattava pyöräilijä pääsee tuolloin kyllä harmitta ohi. Ei sillä että noilla kevyen liikenteenkään väylillä paljoa ottaisi kupoliin yrittää välillä polkupyörällä aitajuosta koirannaruja.

   Lainaa

  19. LahaValkoinenHerttua 6.11.2018 7:09
   Tulos: -137 (193 ääntä)
   Jos lapsi on niin tyhmä, että jättää kirjansa kouluun jotta voisi luistaa kokeeseen luvusta, niin antaa saada nelosen. Turhaan siinä mama tekee karhunpalveluksia. Noin niitä pilalle passattuja isäm maantoivoja tulee.

   Lainaa

  20. Tulos: +146 (162 ääntä)
   Niin, että jos ihmisellä on ongelma, jolle ei itse mitään voi niin hänellä ei ole oikeutta parisuhteeseen?

   Lainaa

  21. Tulos: -44 (44 ääntä)
   Baskeri: Tekijänoikeusrikos.
   Ikävää mutta totta, olisi pitänyt kopioida käsin ne sivut ja ottaa kuvat niistä, sitten ei olisi enää tekijänoikeusrikos

   Lainaa

  22. fakta homma 6.11.2018 8:31
   Tulos: -158 (208 ääntä)
   Sanna: Niin, että jos ihmisellä on ongelma, jolle ei itse mitään voi niin hänellä ei ole oikeutta parisuhteeseen?
   "Ongelma jolle ei itse voi mitään?" Lasten ja äidinkö pitäisi sietää kotonaan mitä tahansa aikuisen miehen sabotaasia ja nurkkiin kuseskelua? Itse suosittelisin lapsiperheen äitiä eroamaan todella nopeasti noin vakavasti sairaasta miehestä, joka virtsaa jatkuvasti seinille ja kaappeihin, sekä ahmii öisin ruokaa ja sotkee asunnon ruoantähteillä sekavassa tilassa. Lasten kehitys vaarantuu tuollaisen aikuisen ihmisen ollessa heidän huoltajansa(lasten isä tai isäpuoli), eikä äidin kuulu hoitaa lasten lisäksi psykoottista ukkoa. Unissakävely aikuisella on vakavan mielenhäiriön merkki. Tuollainen mies kuuluu sairaalahoitoon tai vähintään johonkin tukiasuntoon tai palvelutaloon asumaan - ei missään nimessä lapsiperheeseen.

   Lainaa

  23. Tulos: +122 (136 ääntä)
   were: Kyllä tuo Piian “moka” pisti hymyn huulille. Pojan ilme oli varmasti näkemisen arvoinen
   Ei sanottu että lapsi on poika.

   Lainaa

  24. Tulos: +47 (57 ääntä)
   Kauhtana: Vaaratilanteita syntyy useimmiten niin, että kävelijät toikkaroivat vaikkapa puhelin kädessä reunasta reunaan tai muuten vain eivät miellä tarpeelliseksi katsoa taakseen ja/tai näyttää käsimerkkiä suuntaa vaihtaessaan. 
   Harvoin niille muille kävelijöille tarvitsee suuntamerkkejä näyttää, tai toikkairointi ole erityisen vaarallista. Rasittavaa ehkä, jos olisi ollut ohittamassa, mutta ei siinä yleensä törmäillä. Tilanne toki muuttuu, jos kävelytiellä on sinne kuulumaton ja odottamaton pyöräilijä ja päästään tähän vaaratilanteeseen. Mikä toki johtuu tästä arvaamattomasta ja virheellisestä liikenteestä tiellä. Kevyenliikenteenväylällä tilanne on toki eri. Itsekin runsaasti pyöräilevänä tuskastun siellä palloileviin kävelijöihin, mutta silloin heidän myös kuuluu huomioida muut liikennevälineet.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (30 ääntä)
   Shor: Harvoin niille muille kävelijöille tarvitsee suuntamerkkejä näyttää, tai toikkairointi ole erityisen vaarallista. Rasittavaa ehkä, jos olisi ollut ohittamassa, mutta ei siinä yleensä törmäillä. Tilanne toki muuttuu, jos kävelytiellä on sinne kuulumaton ja odottamaton pyöräilijä ja päästään tähän vaaratilanteeseen. Mikä [...]
   Juu totta. Melkein. Alle 12 -vuotiaatkin pääsevät kovaa pyörillä ja he saavat käyttää kävelyteitä. Alunperin tarkoitin kuitenkin lähinnä sitä miten asiat ”yleensä menee” niin kev liik väylillä joilla kävelijät ei osaa kävellä ja toisaalta myös kävelyteillä joilta yli 12 v pyöräilijät eivät osaa pysyä poissa. Pyörän toki pitää osata aina ennakoida ja kävelytiellä törmäys on tottakai pyörän vika jos kuski on yli 12. Suurin osa ei varmaankaan käytännön tasolla erota kävelytietä ja kevyen liikenteen väylää toisistaan millään tavalla mitä liikennekäyttäytymiseen tulee, siksi ne noin yhdistin samaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +92 (92 ääntä)
   Voi olla unihäiriö, varmaan häiritsee itseäkin. Asiasta löytyy tietoa googlaamalla ja kysellä voi lääkärissäkin. Piia ja Veeraon ihania mammoja <3.

   Lainaa

  27. Tulos: +168 (176 ääntä)
   Unissakävely aikuisella on vakavan mielenhäiriön merkki.
   Siellä taas kunnon kyökkipsykologi. Valitettavasti vaan puhut täyttä p*skaa. Harvinaista se toki aikuisella on varsinkin tuolla tavalla jatkuvana ilmiönä eikä yksittäisenä tapauksena, ja saattaa joskus olla oire jostain pahemmasta, mutta mikään "vakavan mielenhäiriön" merkki se ei todellakaan varsinkaan noin yksiselitteisesti ole. Missään nimessä unissakävely yksinään ei ole syy sairaalahoitoon tai tukiasuntoon kuten väität, ja kyllä sut pihalle naurettais jos tosissasi menisit ja yrittäisit hommata muuten tervettä ihmistä tukiasuntoon koska kävelee unissaan, äly hoi! Itse ensisijaisesti olisin huolissani että unissakävelijä vielä joku kerta lähtee ulos toikkaroimaan tai aiheuttaa jotain muuta vaaraa itselleen.

   Lainaa

  28. Kilokalori 6.11.2018 9:06
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Napael: Jenny, jätä se äijä. Yösyöpöttelyn kyllä ymmärrän, mutta ympäriinsä kuseskelu kuuluu antaa anteeksi vain pienille lapsille ja aikuisille vain lääkärin todistuksella.
   ...ja luuletko, että jos mies hakisi lääkärin todistusta yöllisten virtsaamisvaivojen tueksi esim. vakuutusyhtiötä varten, lääkäri ei sitä kirjoittaisi? Kuulostaa minun mielestäni ihan sellaiselta ongelmalta, josta vaikkapa työterveyslääkäri ottaisi kopin mielellään. Lääkärit yleensä tykkäävät parantaa ihmisten elämänlaatua.

   Lainaa

  29. Tulos: +153 (161 ääntä)
   LahaValkoinenHerttua: Jos lapsi on niin tyhmä, että jättää kirjansa kouluun jotta voisi luistaa kokeeseen luvusta, niin antaa saada nelosen. Turhaan siinä mama tekee karhunpalveluksia. Noin niitä pilalle passattuja isäm maantoivoja tulee.
   Aivan! Annetaan tehdä mitä huvittaa, eikä kasvateta ollenkaan tai pidetä mitään kuria, tai opeteta mikä on oikein ja väärin. Jos ei kymmenvuotias(!) jo osaa toimia itsenäisesti niin sietääkin saada kaiken mahdollisen kurjuuden loppuelämänsä. Noin niitä fiksuja kunnollisia kansalaisia tulee. Hyvä!

   Lainaa

  30. Tulos: +91 (93 ääntä)
   Mulla jäi kerran historiankirja kouluun ja seuraavana päivänä oli koe. Opettaja tuli kuntosalireissullaan avaamaan oven jotta sain luettua. <3

   Lainaa

  31. Mari Turunen 6.11.2018 10:08
   Tulos: +124 (130 ääntä)
   Ööö mistä joku sai päähänsä, että Jennyllä ja miehellään olisi lapsia. Jenny kirjoittaa vain miehestään, unissakävelystä, syömisestä ja akaattikotiloista. Eikä mies todellakaan missään psykoosissa ole, stressaantunut unissakävelijä vain.

   Lainaa

  32. Tulos: +79 (83 ääntä)
   fakta homma: “Ongelma jolle ei itse voi mitään?” [...]
   Niin, ongelma jolle ei itse voi mitään. Kävelijä voi pyrkiä vähentämään kuormitusta omassa arkielämässään, koska unissakävely esiintyy ja yleistyy usein stressin, univajeen, ahdistuneisuuden, yleisen väsymyksen ymv. yhteydessä. Henkinen hyvinvointi ei kuitenkaan välttämättä estä unissakävelyä tapahtumasta, eikä henkinen kuormitus ole ilmiön aiheuttaja vaan korkeintaan sen laukaisija. Unissakävelyn aiheuttavia tekijöitä ei vaan tiedetä täsmälleen. Taustalla voi olla neurologinen sairaus mutta yhtä hyvin kyse voi olla lääkkeestä tai kovasta kuumeesta, kenties geeneistä. Tarkkaa selkoa ei ole. Nimenomaan mielenterveydellisiin sairauksiin sitä EI ole liitetty. Unissakävely ei yksistään kerro mitään henkilön valvetilan kognitiosta. Vaara se on vain kävelijälle itselleen ilmiselvän loukkaantumisriskin vuoksi.

   Lainaa

  33. Tulos: +52 (52 ääntä)
   were: Kyllä tuo Piian “moka” pisti hymyn huulille. Pojan ilme oli varmasti näkemisen arvoinen
   Veeran lapsi oli poika, Piian lapsen sukupuolta ei mainittu joten saattoi olla tyttökin.

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Mari Turunen: Ööö mistä joku sai päähänsä, että Jennyllä ja miehellään olisi lapsia. Jenny kirjoittaa vain miehestään, unissakävelystä, syömisestä ja akaattikotiloista. Eikä mies todellakaan missään psykoosissa ole, stressaantunut unissakävelijä vain.
   Jepulis, paitsi jos tarkkoja ollaan niin kyseessä ei ainakaan toivottavasti ole akaattikotiloita. Ne nimittäin elävät terraariossa mullan keskellä eivätkä akvaariossa veden alla.

   Lainaa

  35. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Ymmärsinkö oikein, että äijä keittelee yöllä ihan kevyesti pari lautasellista puuroa? Unissaan? Kaiken muun ymmärrän, kuseskelut ja nakkipaketit on ihan perussettiä, mutta että puuron keittäminen unissaan. Siinä pitää kyllä homman tulla aika pitkälti selkäytimestä. Respect. Ja muutenkin, voisi olla ihan hyvä tyypin käydä kertomassa tästä vaivasta lääkärille. Yöllinen elämöinti voi kuulostaa huvittavalta, mutta saattaa koitua kohtaloksi. Kannattaisi hoidattaa taustalla olevat ongelmat.

   Lainaa

  36. Tulos: +52 (60 ääntä)
   MissK: Aivan! Annetaan tehdä mitä huvittaa, eikä kasvateta ollenkaan tai pidetä mitään kuria, tai opeteta mikä on oikein ja väärin. Jos ei kymmenvuotias(!) jo osaa toimia itsenäisesti niin sietääkin saada kaiken mahdollisen kurjuuden loppuelämänsä. Noin niitä fiksuja kunnollisia kansalaisia tulee. Hyvä!
   Kyllä mielestäni 10-vuotiaan voi antaa itse ottaa vastuun välillä tuollaisistakin asioista, etenkin jos tahallaan kirjan on kouluun jättänyt. Jos koe menee sitten pieleen, niin sitten opiskellaan vanhemman kanssa uusintakokeeseen. Jos pääsee läpi, niin kotona voidaan yhdessä opiskella ne asiat mitkä ei kokeessa onnistunut. Niin tai näin, ei vanhemman tarvitse kaikkea tehdä lapsen puolesta, vaan välillä on hyvä että lapsi näkee myös tekojen seuraukset. Toki äidin teko oli omastakin mielestä todella ihana, pääasia että on kiinnostunut lapsensa koulunkäynnistä!

   Lainaa

  37. fakta homma 6.11.2018 12:38
   Tulos: -97 (111 ääntä)
   amt: Siellä taas puhut täyttä p*skaa. mikään “vakavan mielenhäiriön” merkki se ei todellakaan varsinkaan noin [...]
   Kyllä unissavaeltelu aikuisella on merkki vakavasta mielenhäiriöstä. Ainoastaan alle kouluikäisen unissakävely selittyy kehittyvällä fysiologialla, mutta aikuisella se ikävä kyllä on merkki vakavasta sairaudesta. Miksi kiukustuit? Ei mielisairaus ole mikään kuolemantuomio, se on ihan sairaus vaan. On väärin, että vaimo (ja mahdolliset lapset) joutuvat pelkäämään, siivoamaan ja varomaan ja ymmärtämään päättömästi yökaudet toikkaroivaa sekoilijaa, joka ei ole edes sisäsiisti. Onko ihan oikeasti muka kohtuutonta vaatia, että tällä tavalla oireileva muuttaisi pois terveiden, työssäkäyvien ihmisten kodista ja hakisi johonkin tuettuun asuntoon? Sinäkö itse asuisit mielihyvin kodissa, jossa ei saa öisin nukkua rauhassa ja aamuisin on lattiat ja kaapit roiskittu virtsalla? Että se olisi ihan mukavaa kotielämää? Ja on täysin hävytöntä valittaa tuollaisesta pikkujutusta?...

   Lainaa

  38. Tulos: -89 (103 ääntä)
   Siis matikankokeeseen harjottelu? Ihan kirjan kanssa? Ihan rehellisesti täytyy sanoa, että enpä ole ennen kuullut. Ja eikö äiti ois voinu ite tehä jotain tehtäviä pojalle joita harjotella?

   Lainaa

  39. Tulos: +68 (70 ääntä)
   eeva: Ymmärsinkö oikein, että äijä keittelee yöllä ihan kevyesti pari lautasellista puuroa? Unissaan? Kaiken muun ymmärrän, kuseskelut ja nakkipaketit on ihan perussettiä, mutta että puuron keittäminen unissaan. Siinä pitää kyllä homman tulla aika pitkälti selkäytimestä. Respect. Ja muutenkin, voisi olla ihan hyvä tyypin [...]
   Unissakävely tapahtuu yleensä silmät auki ja kävelijä pystyy tekemään kaikkea mihin pystyy hereilläkin. Orientaatio aikaan ja paikkaan vain loistavat poissaolollaan ja kävelijä voi tosiaan esim. luulla eteistä vessaksi.

   Lainaa

  40. Tulos: +84 (86 ääntä)
   fakta homma: Kyllä unissavaeltelu aikuisella on merkki vakavasta mielenhäiriöstä. Ainoastaan alle kouluikäisen unissakävely selittyy kehittyvällä fysiologialla, mutta aikuisella se ikävä kyllä on merkki vakavasta sairaudesta. Miksi kiukustuit? Ei mielisairaus ole mikään kuolemantuomio, se on ihan sairaus vaan. On väärin, [...]
   Olettaisin että jos aikuinen ihminen kusee unissaan niin siivoaa ihan itse, ja maksaa syömänsä safkat. Itselläni on niinkin vakava mielenterveyden häiriö kuin ahtaan paikan kammo, ja reagoin siihen "heräämällä" öisin jos nukkumatila on liian ahdas tai ikkunat liian pienet, onneksi en syö tai kuse, mutta pidän miehelle pitkiä luentoja kielellä jota hän ei ymmärrä. Ensiksi hän pelästyi "sekavaa" käytöstä mutta nyt kun syy on selvitetty, ottaa huumorilla ja joskus nauhoittaa saadakseen selville ymmärränkö itsekään mitä selostan (en). Aika heikoissa kantimissa on avioliitto jos unissakävely riittää eroon -tai jos puoliso ei siivoa omia jälkiään, oli sitten sotkettu unissa tai muuten.

   Lainaa

  41. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Baskeri: Tekijänoikeusrikos.
   Siitoin: Minulle ei ole ongelma, en aio käräyttää ketään, mutta tekijänoikeusrikkomuksesta huutelu julkisesti ei ole kovinkaan älykästä. Kuten ei muistakaan rikoksista.
   Tekijänoikeusrikkomukseen tuosta ei todisteita löydy. Tekijänoikeuslaki sallii tiettyjen asioiden tietyntasoisen kopioimisen, joka ainakin tapauksessa kerrotujen seikkojen valossa on alittunut. Eri asia olisi jos kopioita alettaisiin jakamaan useammalle tasolle tai käytännössä myymään niitä.

   Lainaa

  42. anonyymi ameeba 6.11.2018 13:23
   Tulos: +68 (76 ääntä)
   Petkele: Kaikista tämän viikon mokista tämä tuntuu jopa normaalilta. Kaikki muut oli kuin suoraan avohoidosta. Mikähän minussa on vikana?
   Toivon näkeväni sen päivän kun avohoitoa lakataan käyttämästä ns. lyömäaseena tai jonain pilkkasanana... ei, avohoidossa oleva ei ole joku outo friikki, tuskin sitä edes erottaa "normaalista" ainakaan ilman lähempää tuttavuutta jos sittenkään.

   Lainaa

  43. Pienen vauvan äiti 6.11.2018 14:22
   Tulos: +68 (76 ääntä)
   fakta homma: “Ongelma jolle ei itse voi mitään?” Lasten ja äidinkö pitäisi sietää kotonaan mitä tahansa aikuisen miehen sabotaasia ja nurkkiin kuseskelua? Itse suosittelisin lapsiperheen äitiä eroamaan todella nopeasti noin vakavasti sairaasta miehestä, joka virtsaa jatkuvasti seinille ja kaappeihin, sekä ahmii öisin ruokaa [...]
   Eli siis yöllä lasten nukkuessa päästetty ja siivottu pissa on mielestäsi niin paha, että parempi riistää lapsilta heidän toinen vanhempansa? Mitä jos kyseessä olisi ollut unissaan pissaava äiti? Logiikallasi lapsen isän pitäisi erota äkisti tuosta hullusta mielenvikaisesta ihmisesta, pelastaa lapset ja akka hoitokotiin? En näe tässä mitään eroa.

   Lainaa

  44. Tulos: +46 (46 ääntä)
   LahaValkoinenHerttua: Jos lapsi on niin tyhmä, että jättää kirjansa kouluun jotta voisi luistaa kokeeseen luvusta, niin antaa saada nelosen. Turhaan siinä mama tekee karhunpalveluksia. Noin niitä pilalle passattuja isäm maantoivoja tulee.
   Tässä tapauksessa karhunpalveluksen tekevä vanhempi toimii juuri sinun ohjeidesi mukaan. Lapsi ei osaa vielä yhdistää kouluoppimisen tärkeyttä tulevaisuutta ajatellen, jonka takia ei koe kokeisiin lukemista erityisen tärkeänä. Vanhemman on opetettava se tärkeys, ja kyseisen äidin toiminta on juuri oikeanlaista toimintaa. Lasta ei hirveästi kiinnosta koulun arvosanat, jos vanhempi ei niitä opeta. Kaikesta päätellen, olet itse hieman hakoteilla siitä, mikä karhunpalvelus oikein on.

   Lainaa

  45. Tulos: +39 (39 ääntä)
   No nyt on kunnon äiti!

   Lainaa

  46. Tulos: +32 (46 ääntä)
   Siis Jennyn tarinahan meni kokonaisuudessaan niin, että miehellä mt ongelmaan lääkitys joka aiheuttaa tuollaisia sivuoireita kuin unissakävelyä ja -syöntiä yms. Mielestäni on kyllä typerää huudella puolison terveysongelmista tuollaisessa ryhmässä... Jälleen kerran naisten_huone todisti älykkyysosamääränsä :)

   Lainaa

  47. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Mari Turunen: Ööö mistä joku sai päähänsä, että Jennyllä ja miehellään olisi lapsia. Jenny kirjoittaa vain miehestään, unissakävelystä, syömisestä ja akaattikotiloista. Eikä mies todellakaan missään psykoosissa ole, stressaantunut unissakävelijä vain.
   Akaattikotilot elävät maalla, eivät vedessä. Kyse oli siis jostakin kotilolajista joka elää vedessä. Esim. kierteissarvi- tai poskitorvikotilo.

   Lainaa

  48. Tulos: +68 (72 ääntä)
   Mä olen häkeltynyt tästä ihmisten määrästä jotka olisi niin vaan jättämässä unissakävelevän puolison. Oma ukko herättelee mua tuon tuosta yöllisillä seikkailuillaan ja tarinoillaan jotka toisinaan ottaa päähän kun herään, mutta joskus myös viihdyttää. Tosiaan ei ole ikipäivänä tullut mieleenkään erota tän asian takia! :D. Eihän se syyllinen asiaan ole. Ymmärtäisin jos olis vaikka vakavasti väkivaltaan taipuvainen unissaan mutta eipä parit pissat ketään voi satuttaa.

   Lainaa

  49. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Pumpuli: Mä olen häkeltynyt tästä ihmisten määrästä jotka olisi niin vaan jättämässä unissakävelevän puolison. Oma ukko herättelee mua tuon tuosta yöllisillä seikkailuillaan ja tarinoillaan jotka toisinaan ottaa päähän kun herään, mutta joskus myös viihdyttää. Tosiaan ei ole ikipäivänä tullut mieleenkään erota tän asian takia! [...]
   Joo ei ihme että avioerojen määrä on nykyään niin suuri. :'D Tälläset ihmiset ei oo tainnu koskaa oikeesti ketää rakastaakaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Woodrow: Unissakävely tapahtuu yleensä silmät auki ja kävelijä pystyy tekemään kaikkea mihin pystyy hereilläkin. Orientaatio aikaan ja paikkaan vain loistavat poissaolollaan ja kävelijä voi tosiaan esim. luulla eteistä vessaksi.
   Aika jännä, en tiennytkään. :D Feissarimokissa oppii uutta... Mä kanssa ihmettelin sitä puuroa.

   Lainaa

  51. Rando Calrissian 7.11.2018 3:56
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   eeva: Ymmärsinkö oikein, että äijä keittelee yöllä ihan kevyesti pari lautasellista puuroa? Unissaan? Kaiken muun ymmärrän, kuseskelut ja nakkipaketit on ihan perussettiä, mutta että puuron keittäminen unissaan. Siinä pitää kyllä homman tulla aika pitkälti selkäytimestä. Respect.
   Itse pidän todennäköisempänä, että jotain puuroa on jäänyt yli ja sitä on jo valmiina jääkaapissa.

   Lainaa

  52. Tulos: -26 (34 ääntä)
   Siis tuon muksun "masterplään" oli olla lukematta kokeeseen ja menestyä muutenkin mahdollisimman huonosti koulussa? Sivujen printtailun sijaan kannattaa mennä näyttämään elämää siltojen alla tai jonkun vuokrakasarmin pihamaalla viikonloppuisin ja tiedustella josko ilmainen koulutus sittenkin maistuisi tässä kohtaa elämää. Kolmekymppisenä koulun penkki ku ei ole enää se ideaali tilanne.

   Lainaa

  53. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Oliskohan jääkaapin lukkoa parempi systeemi jokin sellainen, mikä herättää miehen ennen kuin pääsee sinne jääkaapille? Esim. äänimerkki makuuhuoneen oveen.

   Lainaa

  54. Tulos: +6 (22 ääntä)
   Jos Jenny olisi vaimoni ja levittelisi naamakirjassa yksityisasioitani, niin saisi hyvin nopeasti uuden etuliitteen.

   Lainaa

  55. Tulos: -36 (40 ääntä)
   fakta homma: “Ongelma jolle ei itse voi mitään?” Lasten ja äidinkö pitäisi sietää kotonaan mitä tahansa aikuisen miehen sabotaasia ja nurkkiin kuseskelua? Itse suosittelisin lapsiperheen äitiä eroamaan todella nopeasti noin vakavasti sairaasta miehestä, joka virtsaa jatkuvasti seinille ja kaappeihin, sekä ahmii öisin ruokaa [...]
   Miksi tää oli saanut alapeukkuja?

   Lainaa

  56. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Litton: Joo ei ihme että avioerojen määrä on nykyään niin suuri. :’D Tälläset ihmiset ei oo tainnu koskaa oikeesti ketää rakastaakaan.
   Mä olen jättänyt unissakävelevän puolison siksi että sain öisin nyrksitä. Herra otti kierroksia arjessa ja purki patoumiaan öisin. En todellakaan ota riskiä terveyteni suhteen eikä toinen hoida ongelmaa, joten vaihtoehto on ero.

   Lainaa

  57. Tulos: -13 (19 ääntä)
   Pienen vauvan äiti: Eli siis yöllä lasten nukkuessa päästetty ja siivottu pissa on mielestäsi niin paha, että parempi riistää lapsilta heidän toinen vanhempansa? Mitä jos kyseessä olisi ollut unissaan pissaava äiti? Logiikallasi lapsen isän pitäisi erota äkisti tuosta hullusta mielenvikaisesta ihmisesta, pelastaa lapset ja akka hoitokotiin? En näe tässä mitään eroa.
   Ehkä taustalla jyllää ajatus, että jos toinen ei edes yritä hoitaa ongelmaansa niin siinä ei ole vaihtoehtoja.

   Lainaa

  58. Tulos: +40 (44 ääntä)
   fakta homma: Onko ihan oikeasti muka kohtuutonta vaatia, että tällä tavalla oireileva muuttaisi pois terveiden, työssäkäyvien ihmisten kodista ja hakisi johonkin tuettuun asuntoon?
   Tätä samaa logiikkaa käyttäen, mikäli puoliso vaikkapa tapaturmaisesti halvaantuu tai sokeutuu, mikä aiheuttaa alentuneen fyysisen toimintakyvyn, se pitäisi lempata hoitokotiin? Koska sehän saattaa tuossa tilassa aiheuttaa sotkua ja mikä pahempaa - ei edes välttämättä kykene siivoamaan jälkiään! Turha se on ruveta rakkaalle, henkisesti täysin toimintakykyiselle ja mahdollisesti vieläpä kaikin muuten puolin hyvälle kumppanille miksikään henkilökohtaiseksi avustajaksi. Sehän olisi täysin kamalaa ja inhottavaa, että joutuu näkemään ihan oikeaa vaivaa puolisonsa tarpeiden eteen!

   Lainaa

  59. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Meni ohi: Miksi tää oli saanut alapeukkuja?
   Unissakävely ei ole MT-sairaus vaan monitekijäinen ominaisuus, vähän kuten migreeni mutta muodostumiseltaan sitäkin epäselvempi. Sen voi laukaista ja sitä voi pahentaa stressi, levon puute ja sen sellaiset tekijät, mutta siitä ei välttämättä pääse kokonaan eroon vaikka kuinka eläisi muilta osin miten täydellistä elämää tahansa. Lääkitystä ei ole ja esim. unilääkkeet voivat päinvastoin jopa lisätä unissakävelyä. Unissakävely ei kerro itsessään välttämättä mitään henkilön kokonaishyvinvoinnista. Eli alapeukut varmaan virheellisestä, yliampuvasta ja dramatisoivasta päsmäröinnistä, jossa ei mennytkään metsään mikään muu kuin aivan kaikki, sillä unissakävely – ei ole MT-häiriö ollenkaan – ei siis myöskään "psykoottinen" – ei ole "sabotaasia" – ei vaaranna lasten kehitystä eikä oikeastaan ketään muutakaan, lähinnä itse kävelijän – ei vaadi tuettua asumista saati sairaalahoitoa.

   Lainaa

  60. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ei kannata syödä niitä kotiloita, voi saada tappavan myrkytyksen.

   Lainaa

  61. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Ois varmasti tosi hienoa olla Jennyn mies tuommosten ongelmien kanssa. Mukava tietää, että koko kulmakunta, molempien kaveripiiri serkkujen kissojen kummien kaimaa myöden ja puolet muustakin Suomesta on kartalla ongelmista joiden kanssa ite painii ja luultavasti tuntee tarpeeks morkkista jo muutenkin...

   Lainaa

  62. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Näkee että kyseessä on ensimmäisen maailman ongelma kun lapsi tieten tahtoen haluaa jäädä pois ilmaisesta opetuksesta. Muutaman sivun kopiointi toisen ihmisen henkilökohtaiseen käyttöön ei ole tekijänoikeusrikos, varsinkin kun ottaa huomioon että kyseisellä ihmisellä on jo kyseinen kirja ennestään. Olisi eri asia jos Veera alkaisi julkisesti mainostaa että häneltä saa kopioita hänen poikansa matematiikankirjasta.

   Lainaa

  63. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Angst: Siis matikankokeeseen harjottelu? Ihan kirjan kanssa? Ihan rehellisesti täytyy sanoa, että enpä ole ennen kuullut. Ja eikö äiti ois voinu ite tehä jotain tehtäviä pojalle joita harjotella?
   Ei olisi. Äidin omat taidot matematiikassa eivät välttämättä ole riittävän hyvät, tai sitten häneltä puuttuu pedagoginen näkemys keksi tehtäviä joista lapsi oppii tarpeeksi. Eikä hän välttämättä edes tiedä miltä matematiikan alueelta koe on. Sitä paitsi missään ei sanottu että Piian lapsi välttämättä on poika.

   Lainaa

  64. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Baskeri: Tekijänoikeusrikos.
   Tunge se baskeris sinne, minne ei risukasakaan mahdu.

   Lainaa

  65. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Miu: Rikosilmoituksen teko tuosta on toki naurettavaa, mutta älä hyvä ihminen pyöräile jalkakäytävällä pliis. Kevyenliikenteenväylällä voit huoletta polkea, mutta jos on kävelytie, niin siirry ajoradalle, aiheutat muuten vaaratilanteita (autoilija ei risteyskohdassa osaa odottaa KÄVELYtieltä tulevaa pyöräilijää) ja aiheutat harmaita hiuksia lasten tai koirien kanssa käveleville.
   Ootko koskaan polkenu autotiellä? Tiiätkö miten pelottavaa ja autoja hidastavaa se on? Turvemmassa on siellä kävelytiellä polkemassa on. Eikä kukaan oo siitä mulle valittanut kuin tässä vaiheessa elämää, enkä usko että kovin moni on siitä edes mitään kenellekkään sanonu. Haluan kyllä nähä sen kun se reilu 800, yli 12v oppilasta pääsee koulusta lähes samaan aikaan ja lähtevät tuonne autotielle polkemaan pyörillään keskellä talvea. Ja miksei kesällä. Mahtais olla aika kaunista kaaosta kateltavaksi. Sanoisin että PALJON turvallisempaa on polkea siellä kävelytiellä, siellä missä aivan kaikki muutkin pyöräilee, kävelee ja kulkee. Autotie on moottorisoiduille ajoneuvoille, ei sille 12v kakaralle joka keulii siellä upouudella pyörällä. Mietin että mistäköhän se autoilija odottaa pyöräilijän tulevan jos ei kävelytieltä? Jostain portaalista siitä tien reunalta? En nyt tajua tuota logiikkaa ollenkaan. Kumpi siis on turvallisempi: kävelytie jolla ihmiset on pyöräilleet aikojen alusta (josta autoilija tietää pyöräilijän tulevan eikä kuikkelehtivan jostain sieltä muiden autojen välistä), vai autotie jossa liikkuu hyvin paljon niitä autoilijoita joita ei kiinnosta hirveästi noudattaa ajovauhtia ja ajavat mieluummin hitaan pyöräilijän yli kuin jäävät siihen taakse köröttelemään? Sori vaan, mieluummin säilytän henkeni ja teen niin kuin kaikki muutkin eli pyöräilen siellä missä aina ollaan pyöräilty. Kävelytiellä.

   Lainaa

  66. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Tikru: Haluan kyllä nähä sen kun se reilu 800, yli 12v oppilasta pääsee koulusta lähes samaan aikaan ja lähtevät tuonne autotielle polkemaan pyörillään keskellä talvea.
   Paremminhan ne 800 oppilasta mahtuisivat yhdessä ryppäässä autotielle kuin kävelytielle. Totuus on kuitenkin, että he menevät eri teitä eri suuntiin eri aikoihin, vaikka jok'ikinen polkisikin pyörällä eikä yksikään sattuisi asumaan kävelymatkan päässä koulusta. Ja liukkaalla on muuten turvallisempaa polkea suoraan kuin mutkitellen. Autotien oikeassa reunassa ja pientareella ei paljoa tarvitse mutkitella. Kävelytiellä sen sijaan joutuu polkija väistämään jokaista, välillä terävästikin, mikä asettaa liukastumisvaaraan jäisellä kelillä. Polkupyörä on muuten ajoneuvo, ja autotie on virallisesti ajorata. Ajorata on tarkoitettu ajoneuvoille. Pyörätiet ja pyöräkaistat pois lukien pyörä kuuluu siis ajoradan (eli autotien) oikeaan reunaan. Asia on juridisesti harvinaisen yksipiippuinen. Pitää olla ohut autotie ja leveä auto, ettei pääse ohittamaan pyöräilijää – kunhan ei poljeta keskellä tietä. Niin ja sähköpolkupyörä on motorisoitu ajoneuvo joka luokitellaan sekin polkupyöräksi, mikäli tehot eivät riitä mopoluokitukseen.
   Sori vaan, mieluummin säilytän henkeni ja teen niin kuin kaikki muutkin eli pyöräilen siellä missä aina ollaan pyöräilty. Kävelytiellä.
   Sielläpä poukkoilet, tuskin tulee juridista rangaistusta. Toivottavasti hidastat kuitenkin jalankulkijoiden nopeuden mukaan ja väistät kaikkia, kuten kuuluu.

   Lainaa

  67. Tulos: -2 (6 ääntä)
   LahaValkoinenHerttua: Jos lapsi on niin tyhmä, että jättää kirjansa kouluun jotta voisi luistaa kokeeseen luvusta, niin antaa saada nelosen. Turhaan siinä mama tekee karhunpalveluksia. Noin niitä pilalle passattuja isäm maantoivoja tulee.
   Nimenomaan. Nelonen tauluun ja amikseen autopuolelle.

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (15 ääntä)
   Niko taitaa vaan käydä Jennyn nukkuessa polttamassa pilveä ja mässyissään syö kaikki eväät.

   Lainaa

  69. Katin täti 13.11.2018 12:43
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Yrsiina: Osaan kuvitella kuinka Piian lasta otti kupoliin kun masterplan ei toiminutkaan.
   Piia on erinomainen äiti. Miksihän isä ei hoitanut tätäkään hommaa?

   Lainaa

  70. Tulos: -1 (3 ääntä)
   "Jälleen kerran naisten huone todisti voimansa" Naistenhuone, ei naisten huone. Naistenhuone = naisille varattu huone, useimmiten naisten WC. Naisten huone = mikä tahansa huone joka kuuluu naisille.

   Lainaa

  71. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Onko Niko koira?

   Lainaa

  72. Tulos: -1 (1 ääni)
   Klaara: Siis Jennyn tarinahan meni kokonaisuudessaan niin, että miehellä mt ongelmaan lääkitys joka aiheuttaa tuollaisia sivuoireita kuin unissakävelyä ja -syöntiä yms. Mielestäni on kyllä typerää huudella puolison terveysongelmista tuollaisessa ryhmässä… Jälleen kerran naisten_huone todisti älykkyysosamääränsä
   Tämä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: lukko, jääkaappi, mies, kotilot, matematiikka, koe, kirja