Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielletyt sanat, osa 8

Tunnetko sanan "pymppy"?
Kielletyt sanat, osa 8

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Muumi (kopio) 16.10.2018 0:23
   Tulos: +185 (237 ääntä)
   Onko pymppy sama kuin etupylly?

   Lainaa

  2. Tulos: +201 (215 ääntä)
   Eiköhän sillä ihan takapyllyä tarkoiteta. Puritaaneille peppukin on liian rivo sana.

   Lainaa

  3. Tulos: +631 (641 ääntä)
   Viimenen oli kyllä jo paha, miten tuo on ikinä päässyt mainostoimistossa läpi?

   Lainaa

  4. Perspillu ja hyvät vitut 16.10.2018 2:23
   Tulos: +45 (63 ääntä)
   Toi eka oli aika perseestä.

   Lainaa

  5. Tulos: -90 (146 ääntä)
   Pymppy on pomppi + pylly. Jos esim tyttövauvalta pestään kerralla molemmat (kuten yleensä tehdään). Karmaisevan ja vaurioita aiheuttavan sanan historia on sinänsä perusteltu halu olla puhumatta pelkästä pepusta jos tarkoitetaan myös pimppiä. Saati sitten käyttää sanaa etupeppu, jonka käytöstä joutuu helvettiin. Valitettavasti pymppy on niin hirveä sana, että siitäkin tulee vähintään kiirastulta.

   Lainaa

  6. Tulos: -47 (81 ääntä)
   Peppu ei pomppu. Kylläpäs mun puhelin on sievistelevä. Tarjosi Pepit ja muut pepun tilalle. Tota en huomannut korjata...

   Lainaa

  7. Tulos: +103 (115 ääntä)
   Sanna: Peppu ei pomppu. Kylläpäs mun puhelin on sievistelevä. Tarjosi Pepit ja muut pepun tilalle. Tota en huomannut korjata…
   Tossa lukee kylläkin Pomppi, pitikö sun siis kirjoittaa loogisesti "pymppy on peppu+pylly" ?!?

   Lainaa

  8. Tulos: +145 (147 ääntä)
   Sanna: Pymppy on pomppi + pylly. Jos esim tyttövauvalta pestään kerralla molemmat (kuten yleensä tehdään). Karmaisevan ja vaurioita aiheuttavan sanan historia on sinänsä perusteltu halu olla puhumatta pelkästä pepusta jos tarkoitetaan myös pimppiä. Saati sitten käyttää sanaa etupeppu, jonka käytöstä joutuu helvettiin. [...]
   Joo, miten ihmeessä ei tähän mennessä ole asiasta keskusteluja varten keksitty siistiä sanaa, jolla voisi ilmaista sitä, että pestään (tyttö)vauvan koko alapää. Eiku...

   Lainaa

  9. Been there, done that 16.10.2018 6:17
   Tulos: +8 (22 ääntä)
   Mä sanoin lapsena pimppiä pympyksi.

   Lainaa

  10. Tulos: -26 (42 ääntä)
   Pymppy = pyjama

   Lainaa

  11. Tulos: +261 (293 ääntä)
   Perhepäivähoidossa hoitaja huusi aina oven läpi, että "muista sitten pyyhkiä pymppy". Ajattelin, että pymppy - pumppu - pumpusta tulee vettä - myös vesihanasta tulee vettä. Pyyhin siis käsienpesun jälkeen vesihanan vessapaperilla kuivaksi. En uskaltanut kyseenalaistaa käskyä, mutta ihmettelin kuitenkin, kun ei meillä kotona sellaisia turhuuksia harrastettu. Kun mikä ihmeen pymppy muka? Minulla on peppu ja pimppi, jotka kyllä osasin pyyhkiä, mutta niiden lisäksi olisi sitten pitänyt pyyhkiä joku pymppykin. Pymppy kuulostaa sukupuolihäpeää eteenpäinopettavien kukkahattutätien ja kellonvitjasetien "hienosti kiertävältä" hyssyttelyltä, että kun ei uskalleta puhua ihmisten vartaloiden "noloista" paikoista oikeilla termeillä, mutta joskus on kuitenkin pakko puhua niistäkin, niin viitataan niihin sitten niin epäselvillä kiertoilmauksilla, että kukaan ei voi täsmälleen tietää, mistä puhutaan. Sitten kukaan ei voi väittää, että juuri sinä olisit sellainen nolo tyyppi, joka puhuu vaginoista ja peniksistä ja anuksista, jotka ovat maailman noloin asia.

   Lainaa

  12. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Mirvan kuva on kuin suoraan Forzan trailerista.

   Lainaa

  13. Tulos: -180 (190 ääntä)
   Itsehän sanon tyttärelle pyllykkä, jos puhun pyllystä ja pimpistä yhdessä. Kivittäkää minut, mutta kertokaa myös samalla mikä olisi parempi termi.

   Lainaa

  14. Tulos: +127 (131 ääntä)
   tisuli mamili vai tisu lima mili *värähtää inhosta kumpaakin vaihtoehtoa pohtien*

   Lainaa

  15. Tulos: +288 (290 ääntä)
   Pöö: Itsehän sanon tyttärelle pyllykkä, jos puhun pyllystä ja pimpistä yhdessä. Kivittäkää minut, mutta kertokaa myös samalla mikä olisi parempi termi.
   Eikö näistä ruumiinosista voi puhua erikseen, miksi ihmeessä niille pitäisi olla joku yhteisnimi? Minäkin pyydän lasta ruokailun jälkeen pyyhkimään naaman ja kädet, mikä yhteisnimi niille sopisi?

   Lainaa

  16. Tulos: +264 (266 ääntä)
   Tips: Eikö näistä ruumiinosista voi puhua erikseen, miksi ihmeessä niille pitäisi olla joku yhteisnimi? Minäkin pyydän lasta ruokailun jälkeen pyyhkimään naaman ja kädet, mikä yhteisnimi niille sopisi?
   Ja jos kahden eri sanan sanominen suurta vaivaa aiheuttaa niin alapää on aika korrekti. Ei saatanan pyllykät ja kahelit kotiäidit.

   Lainaa

  17. Tulos: +173 (199 ääntä)
   Pöö: Itsehän sanon tyttärelle pyllykkä, jos puhun pyllystä ja pimpistä yhdessä. Kivittäkää minut, mutta kertokaa myös samalla mikä olisi parempi termi.
   Toiset lapset saavat jumpata Fröbelin palikoiden tahtiin, "Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat". Sinun lapsesi istuu selin nurkassa, sormet korvissa, koska teillähän ei opetella tunnistamaan ja nimeämään omia ruumiinosiaan. Eikun anteeksi, siis sinun lapsesi istuu toisin päin nurkassa, pitäen höttösiään yhdessä. (Höttönen on katsos keksimäni yhteisnimitys sormille ja korville.)

   Lainaa

  18. Tulos: +112 (126 ääntä)
   "Ystävyys Toivo Hilipatihippan Simsulavei Kauas On Pitkä Matka" Totaalirepesin X-D

   Lainaa

  19. Tulos: +142 (146 ääntä)
   Pöö: Itsehän sanon tyttärelle pyllykkä, jos puhun pyllystä ja pimpistä yhdessä. Kivittäkää minut, mutta kertokaa myös samalla mikä olisi parempi termi.
   Pylly ja pimppi on parempi termi.

   Lainaa

  20. Tulos: +105 (109 ääntä)
   Comic Sans mainittu. Paras fontti ikinä ihan siitä syystä että se herättää tunteita. Sitä juurikaan mikään muu fontti ei tee.

   Lainaa

  21. Tulos: +135 (139 ääntä)
   Pöö: Itsehän sanon tyttärelle pyllykkä, jos puhun pyllystä ja pimpistä yhdessä. Kivittäkää minut, mutta kertokaa myös samalla mikä olisi parempi termi.
   Miten olisi vaikka pylly ja pimppi? Miksi pitää keksiä joku kummallinen sana kuvaamaan kahta täysin eri asiaa?

   Lainaa

  22. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Tuo viimeinen on kyllä järkyttävin ikinä.

   Lainaa

  23. Tulos: +144 (146 ääntä)
   Pöö: Itsehän sanon tyttärelle pyllykkä, jos puhun pyllystä ja pimpistä yhdessä. Kivittäkää minut, mutta kertokaa myös samalla mikä olisi parempi termi.
   Meillä on sanottu ihan vaan alapää. Eikä kukaan meistä sisaruksista ole traumatisoitunut vaikka käytettiin myös sanoja pylly, pimppi ja pippeli. Miksi ihmeessä pitäis keksiä joku yhdistelmäsana.

   Lainaa

  24. niimpä niin 16.10.2018 9:44
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   Tinka: Tuo viimeinen on kyllä järkyttävin ikinä.
   Pakko olla joku läppä. Ei tuollaista mainosta kukaan ihminen voi suunnitella.

   Lainaa

  25. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Tuo mainos on kamala, se vielä pomppii mun faceen vähän väliä. On herättänyt hilpeyttä muutaman viikon. Ja mun päävikainen äiti käytti pimpistä sanaa pymppy. Meillä käytössä ihan vaan pimppi/pimppa, pylly/peppu ja pippeli/kikkeli.

   Lainaa

  26. Tulos: +161 (163 ääntä)
   Puhukaa asioista lapsille niiden oikeilla nimillä. Sanoittakaa lapsen kehoa ja tunteita häpeilemättä. Älkää opettako lapselle, että oma keho on ruma sana tai että tunteet ovat kiellettyjä. Sillä säästyttäisiin monilta mielenterveysongelmilta.

   Lainaa

  27. Tulos: -73 (91 ääntä)
   Anteeksi epäselvyys. Käytän siis myös sanoja pylly ja pimppi, mutta kun tarkoitan näitä yhdessä sanon JOSKUS pyllykkä. Vähän niinkuin tuo jonkun mainitsema alapää.

   Lainaa

  28. Tulos: -66 (92 ääntä)
   Valtavan hieno homma että on olemassa tällaisia keskitettyjä mielensäpahoittajien omia vertaistukiryhmiä, joissa mielensäpahoittajat saavat sauhuta keskenään eivätkä häiritse meitä normaaleja ihmisiä.

   Lainaa

  29. Tulos: +90 (100 ääntä)
   Pöö: Anteeksi epäselvyys. Käytän siis myös sanoja pylly ja pimppi, mutta kun tarkoitan näitä yhdessä sanon JOSKUS pyllykkä. Vähän niinkuin tuo jonkun mainitsema alapää.
   Mutta mitä järkeä tuossa on? Tässäkin keskustelussa ihmisillä on hyvin erilaisia ja epäselviä käsityksiä siitä, mitä pymppy tarkoittaa. Miten lapsesi siis ymmärtää sanan "pyllykkä"? Oletko erikseen selittänyt hänelle, että pyllykkä tarkoittaa yhtä aikaa sekä pyllyä että pimppiä, vai oletatko vain, että lapsi tajuaa sen kontekstista? Yleensä puhekielessä käytetään yksikköä silloin, kun puhutaan yhdestä asiasta ja monikkoa silloin, kun puhutaan monesta asiasta. On aikuisellekin tosi hämmentävää, jos kaksi eri asiaa niputetaan yhden, yksikkömuotoisen sanan alle. Joku "alushousualue" olisi sinänsä ymmärrettävämpi sana, koska se viittaa selkeästi kaikkiin samalla alueella sijaitseviin asioihin, mutta "pyllykän" on vaikeampi mieltää tarkoittavan useita eri elimiä.

   Lainaa

  30. Tulos: +90 (94 ääntä)
   yannell: Comic Sans mainittu. Paras fontti ikinä ihan siitä syystä että se herättää tunteita. Sitä juurikaan mikään muu fontti ei tee.
   Samaa mieltä. Pitäis varmaan tilata oma hautakivi jo nyt valmiiksi, että saa varmasti sen Comic Sansilla. Lapsiin kun ei voi luottaa, että äidin toive toteutuu.

   Lainaa

  31. Tulos: +27 (37 ääntä)
   Minäminä: Samaa mieltä. Pitäis varmaan tilata oma hautakivi jo nyt valmiiksi, että saa varmasti sen Comic Sansilla. Lapsiin kun ei voi luottaa, että äidin toive toteutuu.
   Higgsin bosonin ilmoitti CERN Comic Sansilla. Jos se kelpaa niille, se kelpaa meille (kiinnittää CS huomautuksia pitkin labraa).

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Mäpä kerron mitä teette. Aavaatte tän linkin ja kirjoitatte nimenne tekstikenttiin ja tulostatte sen. Sitten liimaatte sen johonkin näkyvälle paikalle asunnossanne. http://www.comicsanscriminal.com/Comic-Sans-Criminal-Pledge.pdf

   Lainaa

  33. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Kilokalori: tisuli mamili vai tisu lima mili *värähtää inhosta kumpaakin vaihtoehtoa pohtien*
   Yhtä kuvottavan kuuloista on mm. masuasukki.

   Lainaa

  34. Tulos: +40 (64 ääntä)
   Olette oikeassa toverit! Tästä lähtien en ikinä enää käytä sanaa pyllykkä. Vaikka se onkin ollut tähän asti vaan semmoinen huoleton heitto johonkin asiaan, ei mitään tärkeää. Eikä sillä siinä tilanteessa ole väliä ymmärtääkö lapsi just sitä mitä sillä tarkoitan. Tuskin itsekkään olen siitä aina niin varma. :D Jos on oikeasti asiaa sukuelimistä, niin toki on käytettävä oikeita nimiä.

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Viimesedtä tuli mieleen "Diili"- ohjelma :D

   Lainaa

  36. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Minkä firman mainos toi on? Pakko olla feikki tai uskoni ihmiskuntaan päätty just :D

   Lainaa

  37. Sukupuolivarianssi 16.10.2018 17:54
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Kala: kun ei uskalleta puhua ihmisten vartaloiden “noloista” paikoista oikeilla termeillä, mutta joskus on kuitenkin pakko puhua niistäkin, niin viitataan niihin sitten niin epäselvillä kiertoilmauksilla, että kukaan ei voi täsmälleen tietää, mistä puhutaan. Sitten kukaan ei voi väittää, että juuri sinä olisit sellainen nolo tyyppi, joka puhuu vaginoista ja peniksistä ja anuksista, jotka ovat maailman noloin asia.
   Kiitos tästä xD Näinhän se juuri on.

   Lainaa

  38. työtään vihaava 16.10.2018 17:58
   Tulos: +64 (72 ääntä)
   niimpä niin: Pakko olla joku läppä. Ei tuollaista mainosta kukaan ihminen voi suunnitella.
   Itelle tuli tunne että jossain mainostoimistossa on ollut kesätyöläisenä hommaansa leipääntynyt teini. Ja on mennyt toimistossa läpi koska iäkkäämmät julkaisijat ovat uskoneet tämän olevan sitä katu-uskottavaa "nuorten kieltä" xD

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (49 ääntä)
   yannell: Comic Sans mainittu. Paras fontti ikinä ihan siitä syystä että se herättää tunteita. Sitä juurikaan mikään muu fontti ei tee.
   Toinen tunteita herättävä on se helvetin ruma fontti, jonka jotkut yksilöt asettavat kännykkäänsä, ja jota täällä Feissarimokissakin pääsee ihastelemaan vähä väliä. Pitäisi selvittää sen nimikin ehkä.

   Lainaa

  40. Tulos: -9 (15 ääntä)
   Pymppy: Pymppy = pyjama
   pymppy = pyjamajumpsuit

   Lainaa

  41. Tulos: +78 (80 ääntä)
   Minulla on aamuisin tapana pestä hampaat ja naama samalla, mutta jotenkin hävettää puhua niistä oikeilla nimillään, ettei kenenkään ajatukset vaan ohjautuisi pahanhajuiseen hengitykseen tms. Yökylässä ollessa on kuitenkin pakko sanoa jotain vessaan mennessä, ettei kukaan ajattele minun touhuavan minuuttikaupalla jotain pympykkähommia. Olisko parempi sanoa, että menen pesemään nampaat vai haama? Vai kenties nampuliini? Mitä te muut käytätte?

   Lainaa

  42. Hattarapilvi 17.10.2018 1:20
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Kala: Perhepäivähoidossa hoitaja huusi aina oven läpi, että “muista sitten pyyhkiä pymppy”. Ajattelin, että pymppy – pumppu – pumpusta tulee vettä – myös vesihanasta tulee vettä. Pyyhin siis käsienpesun jälkeen vesihanan vessapaperilla kuivaksi. En uskaltanut kyseenalaistaa käskyä, mutta ihmettelin kuitenkin, kun ei [...]
   Harvinaista mutta totta: nyt kyllä hajoilin ihan täysin tälle tarinalle! Ei kiesus..! XD

   Lainaa

  43. Hattarapilvi 17.10.2018 1:23
   Tulos: +40 (46 ääntä)
   Nöö: Minkä firman mainos toi on? Pakko olla feikki tai uskoni ihmiskuntaan päätty just
   Eiii välttämättä. Itse luin tuossa puolisen vuotta sitten jotakin kauneus-turhake-muoti-härpäke-blogia jossa sellainen noin 25-vuotias nainen kirjoitteli täysin vakavissaan persoonallisesta hygieniasta. Meni hetki kun mietin että kuinka mielenkintoinen kroppa sillä naisella mahtaa olla kun hygieniallakin on omat persoonallisuudet. Jooh, jos nyt vaikka ihan henkilökohtainen hygienia. -_-

   Lainaa

  44. Tulos: +10 (22 ääntä)
   Naali: Viimenen oli kyllä jo paha, miten tuo on ikinä päässyt mainostoimistossa läpi?
   Tämän kommentin muutama alapeukuttaja ovat varmaan kyseisessä mainostoimistossa töissä.

   Lainaa

  45. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Viimeisestä mokasta tuli mieleen, että onkohan Canna saanut työpaikan mainos alalta.

   Lainaa

  46. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Joo ei: Viimeisestä mokasta tuli mieleen, että onkohan Canna saanut työpaikan mainos alalta.
   Vai Mainos Alalta?

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Sanna: Pymppy on peppu + pylly. Jos esim tyttövauvalta pestään kerralla molemmat (kuten yleensä tehdään).
   Siis peset kaksi kertaa ahterin?

   Lainaa

  48. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Älähdys: Toinen tunteita herättävä on se helvetin ruma fontti, jonka jotkut yksilöt asettavat kännykkäänsä, ja jota täällä Feissarimokissakin pääsee ihastelemaan vähä väliä. Pitäisi selvittää sen nimikin ehkä.
   Se on ylläripylläri Comic Sans!

   Lainaa

  49. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Niinpä muutes on :D

   Lainaa

  50. Iso-Britannian paras kotiviemäri 20.3.2024 17:18
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Meneekö myös pymppyyri kieltoon?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: pymppy, kielletty, kiitos ryhmään pääsystä