Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 17

Ilman kissoja ihmiset olisivat kuolleet sukupuuttoon.
Suurenna näkymä
Kissaihmiset, osa 17

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. fakta homma 18.9.2018 0:19
   Tulos: -450 (708 ääntä)
   Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja vangitseminen on rikos nimeltä "hallinnan loukkaus". https://www.hesy.fi/arkisto/info/tiedote300508.htm

   Lainaa

  2. Piparjuuri 18.9.2018 0:20
   Tulos: +141 (175 ääntä)
   Onpahan mirrille sopiva lelu mukana.

   Lainaa

  3. Ihmiskunnan toivo on menetetty 18.9.2018 0:21
   Tulos: +166 (236 ääntä)
   Rusakko=haittaeläin. Aina sitä oppii uutta.

   Lainaa

  4. Tulos: +31 (99 ääntä)
   En tajua viimeistä. Tai en kuvasta saa selvää mikä toi musta on.

   Lainaa

  5. Riistofirman sankari 18.9.2018 0:43
   Tulos: +389 (507 ääntä)
   Toivottavasti lapset eivät nähneet juu. Olisivat ottaneet kissan kiinni ja katkoneet siltä jalat, ja tökkineet kuolleen pupun takaisin eloon saadakseen kiduttaa sen uudelleen kuoliaaksi. Ihmislasta pahempaa sadistia ja kusipäätä ei muualta luonnosta löydy.

   Lainaa

  6. Kilokalori 18.9.2018 0:47
   Tulos: +269 (283 ääntä)
   Omistajaa usein neuvotaan, että jätä omaa hajuasi, paita ja esim. ruokaa kadonneelle kissalle/koiralle tuttuun paikkaan, niin karannut eläin saattaa jäädä siihen odottamaan, kun kokee paikan omakseen. Kai se tuokin sitten tuoksuu emännältä/isännältä...

   Lainaa

  7. Tulos: +162 (178 ääntä)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja [...]
   Miten "hätyyttäminen, valokuvaaminen, kuuluttaminen, soittelu, pyydystämisen yrittäminen tai netissä raivoaminen" on "ilkivaltaista pyydystämistä"? Laki ei sinänsä vaadi kissan kiinnipitämistä, mutta jos se pyörii jonkun pihalla, ei omistaja selvästikään ole varma, onko kissa poissa esim. uimarannoilta, lasten leikkipaikoilta tai urheilukentältä. Tai ehkä voi olla varma, jos asuu jossain keskellä landea, mutta tässäkään tapauksessa Kuopio ei taida kuulua siihen.

   Lainaa

  8. Kilokalori 18.9.2018 0:55
   Tulos: +239 (293 ääntä)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja [...]
   No ei ihan noinkaan. Järjestyslain mukaan sen ulkoilevan kissan pitäisi pysyä poissa muiden pihoilta ja olla Sinun valvonnassasi jatkuvasti. Metsästyslain 5 pykälän mukaan "Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään". Jos joku päättää sun kissas päivät omalle pihalleen ja sanoo poliisille, että se kissa on joka päivä kuukausien ajan täällä rusakonpoikasia ja lintuja syönyt nälkäänsä, villi koditon kissa, niin sulla ei ole asiaan yhtään mitään nokan koputtamista, eikä poliisilla mitään kiinnostusta tutkia asiaa. T: niin kissarakas, että meiän kissat pysyy sisällä ja verkotetussa ulkotarhassa.

   Lainaa

  9. Tulos: +372 (378 ääntä)
   "stipetinpaniel" ...En voi väittää juurikaan välittäväni kieliopista, mutta miten, MITEN voi saada sanan noin väärin? o.O

   Lainaa

  10. Tulos: -234 (248 ääntä)
   Kilokalori: Kai se tuokin sitten tuoksuu emännältä/isännältä…
   Ei tarvita kahta pronominia peräkkäin. :( Kuulostaa tosi pahalta.

   Lainaa

  11. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Dildo for scale.

   Lainaa

  12. King Arthur 18.9.2018 3:50
   Tulos: +99 (139 ääntä)
   3: Ei tarvita kahta pronominia peräkkäin. Kuulostaa tosi pahalta.
   Täh?

   Lainaa

  13. Tulos: -34 (96 ääntä)
   3: Ei tarvita kahta pronominia peräkkäin. Kuulostaa tosi pahalta.
   Emäntä tai isäntä ei kyllä kumpikaan ole pronomineja

   Lainaa

  14. Gage Roundwell 18.9.2018 5:45
   Tulos: -93 (101 ääntä)
   Asdfg: Emäntä tai isäntä ei kyllä kumpikaan ole pronomineja
   Entä "kai" ja "se"?

   Lainaa

  15. Tulos: +144 (152 ääntä)
   Gage Roundwell: Entä “kai” ja “se”?
   Mistä lähtien kai on ollut pronomini?

   Lainaa

  16. Tulos: +70 (86 ääntä)
   Irtokissoista kannattaa ilmoittaa, jos omistajaa ei löydy, ESYlle. Kohta on turvan kylmää kissoille, ja ruokakin on varmasti tiukoilla. Voi toki itsekkin loukuttaa ja viedä löytöeläinkotiin.

   Lainaa

  17. Gage Roundwell 18.9.2018 6:18
   Tulos: -58 (80 ääntä)
   Just: Mistä lähtien kai on ollut pronomini?
   Lokakuusta 1997 lähtien.

   Lainaa

  18. Tulos: +100 (106 ääntä)
   Gage Roundwell: Entä “kai” ja “se”?
   Ehkä jopa "Se" ja "Tuo"

   Lainaa

  19. Gage Roundwell 18.9.2018 7:17
   Tulos: -53 (65 ääntä)
   dakari: Ehkä jopa “Se” ja “Tuo”
   Entä "kin"?

   Lainaa

  20. Tulos: +57 (145 ääntä)
   Siis onko luonnon kierron näkeminen liian raakaa vai? Minun kolmevuotias näki juuri viikonlopun aikana hirven nylkemisen, kun pappa näytti, eikä ollut millänsäkään, kun minäkään en ollut. Jäitä hattuun, ihmiset.

   Lainaa

  21. Kielipoliisi 18.9.2018 7:39
   Tulos: +27 (45 ääntä)
   dakari: Ehkä jopa “Se” ja “Tuo”
   Sanat "se" ja "tuo" eivät ole erisnimiä muuten, eikä niitä siksi kirjoiteta isolla alkukirjaimella..

   Lainaa

  22. Kieli tieteiliä 18.9.2018 7:57
   Tulos: +109 (123 ääntä)
   Gage Roundwell: Entä “kin”?
   Mittee ihmettä sekoilet? "-kin" on liitepartikkeli. "Kai" on (modaalinen) partikkeli. Pronomineja ko. lauseessa olivat "se" ja "tuo", mutta kahden pronominin peräkkäisyydestä valittaminen oli lähtökohtaisesti tarpeetonta, sillä "se"-sanaa käytetään yleisesti niinsanottuna täytesanana tuollaisissa puhekielen lauserakenteissa: "Mitäs se tämä tämmöinen on?", "On ne nämä nykynuoret kummallisia", "Kukas se sinä oikein olet?" ja niin edelleen.

   Lainaa

  23. Tulos: -5 (7 ääntä)

   Lainaa

  24. Tulos: -55 (65 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Rusakko=haittaeläin. Aina sitä oppii uutta.
   Rusakko = citykani.. No toivoa soisi että tuon jo viimestään nyt tiedät..

   Lainaa

  25. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Kilokalori: No ei ihan noinkaan. Järjestyslain mukaan sen ulkoilevan kissan pitäisi pysyä poissa muiden pihoilta ja olla Sinun valvonnassasi jatkuvasti. Metsästyslain 5 pykälän mukaan “Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään”. Jos joku päättää sun kissas päivät omalle pihalleen ja sanoo [...]
   Jepjep.. Verkotetussa häkissä siis tarkoitat

   Lainaa

  26. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Jos mä ilmoittelisin jokaisesta irti juoksevasta kissasta jonnekin, saisin ilmoitella joka päivä monta kertaa. Omat kissit kyllä pysyy sisällä.

   Lainaa

  27. Kilokalori 18.9.2018 8:22
   Tulos: +96 (104 ääntä)
   No tähän kohtaan kielioppikeskustelua totean vain, että Sex in the City ynnä muut 2000-luvun ohjelmat ovat selkeästi vapauttaneet dildojen käytön ja omistamisen kaikista aiemmista häpeän kahleista, joita yhteiskunta asialle männä vuoskymmeninä osoitteli. Kuvassa jäätävän kokoinen musta dildo, ja keskustelemme pronominien määrästä lauserakenteissa.

   Lainaa

  28. Tulos: +75 (81 ääntä)
   Hienosti täällä viitataan lakitekstiin ilman viitteitä, joten: Omalla pihallaan kissa saa kuljeskella, mutta se ei saa mennä naapurin pihalle eikä lasten leikkipaikoille. Lakihan on yksiselitteinen ja selkeä. Kissat saavat olla vapaana omistajan valvonnan alaisena omalla tontillaan ja koirat ja niin myös kissat kytkettynä julkisella paikalla missä sitä ei ole erikseen lailla tai järjestyssäännössä kielletty. Järjestyslaki ei siis kiellä pitämästä kissaa vapaana, mutta laki kuitenkin velvoittaa omistajaa huolehtimaan, että irrallaan oleva kissa ei mene naapuritalon tai -taloyhtiön pihalle eikä järjestyslaissa erikseen lueteltuihin kiellettyihin paikkoihin.

   Lainaa

  29. Tulos: +12 (30 ääntä)
   3: Ei tarvita kahta pronominia peräkkäin. Kuulostaa tosi pahalta.
   No ota se pronomini sieltä anuksestasi pois, niin sitten niitä on vain yksi.

   Lainaa

  30. Tulos: +116 (120 ääntä)
   Stipetinpaniel lennätti aamuteet nenästä. Täytyy varmaan kompensoida syömällä vähän musti- ja mansikoita.

   Lainaa

  31. Tulos: +61 (67 ääntä)
   Stipetinpanieli oli niin väärin kirjotettu, että ymmärsin vasta viiennellä kerralla mistä oli kyse. Muutenkin, miten voi ihminen osata noin huonosti artikuloida asiaansa?

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (31 ääntä)
   Riistofirman sankari: Toivottavasti lapset eivät nähneet juu. Olisivat ottaneet kissan kiinni ja katkoneet siltä jalat, ja tökkineet kuolleen pupun takaisin eloon saadakseen kiduttaa sen uudelleen kuoliaaksi. Ihmislasta pahempaa sadistia ja kusipäätä ei muualta luonnosta löydy.
   Noh noh. #NotAllChildren

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Toivottavasti kuvan kissa ei joudu mustan pytonin saalistamaksi.

   Lainaa

  34. Kommentaattori 18.9.2018 10:44
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja [...]
   Vastaus kysymykseenne ei ole yksinkertainen tai johdettavissa vain yhdestä laista, mutta yllä mainittujen säädösten perustein kissa ei saa kulkea vapaana taajamassa ilman valvontaa. Kissan tulee suoran valvonnan lisäksi olla kytkettynä kuntopoluilla tai sen kaltaisilla juoksuradoilla. Kerrot varmasti miten valvot yksin olevaa kissaa joka on ulkona että ei mene paikkoihin jonne ei saa ja että on kytkettynä https://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/poliisi_kissojen_vapaanapidosta

   Lainaa

  35. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Leon: “stipetinpaniel” …En voi väittää juurikaan välittäväni kieliopista, mutta miten, MITEN voi saada sanan noin väärin? o.O
   Ehkä se tosiaan noutaa stipendejä vedestä?

   Lainaa

  36. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Rusakko=haittaeläin. Aina sitä oppii uutta.
   Itseasiassa rusakko on alunperin haitallinen tulokaslaji sikäli, että se on miltei täysin syrjäyttänyt alkuperäislaji metsäjäniksen Suomessa.

   Lainaa

  37. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Fgh: En tajua viimeistä. Tai en kuvasta saa selvää mikä toi musta on.
   Se on dildo.

   Lainaa

  38. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Senkin hupsut, kyseessä on tietysti kantasuomalainen kissarotuerikoisuus

   Lainaa

  39. Tulos: +11 (17 ääntä)
   stipetinpaniel.

   Lainaa

  40. Tulos: -53 (71 ääntä)
   Riistofirman sankari: Toivottavasti lapset eivät nähneet juu. Olisivat ottaneet kissan kiinni ja katkoneet siltä jalat, ja tökkineet kuolleen pupun takaisin eloon saadakseen kiduttaa sen uudelleen kuoliaaksi. Ihmislasta pahempaa sadistia ja kusipäätä ei muualta luonnosta löydy.
   Ahaa, nyt ymmärrän miksi feissarimokalaiset rakastavat aborttia niin paljon. Koska näköjään te vihaatte lapsia noin vimmatusti. Jotain traumoja kouluajoilta kenties?

   Lainaa

  41. yli opisto hörhö 18.9.2018 13:31
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen [...]
   Vanhempien naapurustossa omakotitaloalueella pyörii oranssi suht nuori kissa "vapaasti ulkoilemassa" jokaikinen päivä. Ei siinä sinällään mitään, rakastan kissoja mutta omistajat on aika usein ns. latvasta lahoja. Kissa käy kusella aina vajan takana (sinällään säädyllinen otus verrattuna vaikka rusakkoon jonka papanoita löytyi talven jäljiltä varmasti tuhansia koko pihan täydeltä) ja kissan kusi tunnetusti haisee hyvin pahalle. Olenkin tässä miettinyt että voisin jonakin päivänä käydä kissanomistajan pihalle lorottelemassa itsekin, tiedän näes missä talossa kisu asuu, ja koska omistajia ei haittaa mihin oma kisu kuseksii niin ei heitä varmastikaan voi haitata sekään jos naapurit käyvät tarpeillaan heidän pihallaan. Terveisiä vaan kaikille kissanomistajille jotka eivät näe omaa napaansa pidemmälle. Itse en uskaltaisi kaupunkialueella pistää omaa rakasta lemmikkiäni yksin pihalle. Yksi eläinmaailman julmimmista otuksista on nimittäin pieni, yleensä n. 10-vuotias lapsi. Olen omin silmin todistanut kuinka sellainen "herranterttu" nosti kilon tai parin painoisen kiven joen rannalla, hilasi sen ihan veden rajaan ja yritti pudottaa sen kämmenelle istumaan sopivan sorsanpoikasen päälle. Siilien kidutus on arkipäivää näillä "kullanmurusilla", ja aiemmin mainitsemassani naapurustossa vuosia sitten erään toisen naapurin vapaasti ulkoilevaa kissaa kivitettiin ja yritettiin tappaa tällaisten pienten ja viattomien lasten toimesta (sen jälkeen se kissa ei ole vapaana enää ulos päässyt). Sen sijaan että mietitte, arvon "vapaasti ulkoilevien kissojen" omistajat, kuinka "Minulla on Oikeus!" voisitte miettiä onko se Sinun oikeutesi tärkeämpää kuin lemmikkisi hyvinvointi. Sekin on oikein kivaa aina välillä nähdä teillä tai teiden varsilla kissoja joiden elämä on päättynyt äkisti auton alle, vain siksi että omistajat väittävät ajattelevansa vain kissojen parasta koska on "luonnollista" päästää täysin kesytettyjä eläimiä kulkemaan vapaana luonnossa tappamassa kaiken minkä kiinni saa, ja kuten usein käy, kuolemassa joko auton alle tai sitten edellämainittujen pikkulasten käsissä.

   Lainaa

  42. Tulos: +29 (31 ääntä)
   5 voltin stipetinpanieli.

   Lainaa

  43. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Louise: Ahaa, nyt ymmärrän miksi feissarimokalaiset rakastavat aborttia niin paljon. Koska näköjään te vihaatte lapsia noin vimmatusti. Jotain traumoja kouluajoilta kenties?
   En pidä lapsista, osittain koska kouluajan traumat, mutta aborttimyönteisyyteni ei siihen paskan vertaa liity.

   Lainaa

  44. Tulos: +13 (27 ääntä)
   Rusakko ei kylläkään ole kani, vaan kengurun kokoinen jänis.

   Lainaa

  45. Tulos: +27 (39 ääntä)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja [...]
   No tuota jos mä otan jostain katista kuvan, niin soitteleeko se perään ja vaatii kuvat itselleen, vai meneekö se suoraan meowtoo- kampanjaksi?

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Rusakko=haittaeläin. Aina sitä oppii uutta.
   Jos, et tiennyt niin ne ovat haittaeläimiä..

   Lainaa

  47. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Pidän kissani sisällä/hihnassa ja ymmärrän haitat ja harmit ulkokissoista. Silti vähän huvittaa tuo kaunosieluisuus, että kamalaa, kun eläin söi toisen eläimen. Niin ne eläimet tuppaavat tekemään, ja aika moni ihminenkin eläimiä syö. Kissat saadaan ehkä sisälle, mutta jää sinne ulos aika paljon muita petoja vielä. Mieheni on nähnyt Helsingin lähiössä, kun kettu roikotti varista suussa ja muut varikset raakkuivat ympärillä hädissään. Luonto on julma, todellisuudentajua lapsille.

   Lainaa

  48. fakta homma 18.9.2018 17:24
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Irene: No tuota jos mä otan jostain katista kuvan, niin soitteleeko se perään ja vaatii kuvat itselleen, vai meneekö se suoraan meowtoo- kampanjaksi?
   Jos tapanasi on tosiaan kuvata jokainen ulkoa tapaamasi kissa ja postata kuvat hörhöryhmiin nimeltä "Eläinten pelastusrinki" tai "Kadonneet koirat ja kissat" ja kuuluttaa siellä, että kenes kissa tämä on? Valitat tietenkin aina kuvatekstissä, että hylätty se on ja kesy, kohta loukutat sen ja kyyditset lähimpään eläinsuojaan, niin kyllä se antaa vaikutelman, että odottelet puhelinsoittoja?...

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (25 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Rusakko=haittaeläin. Aina sitä oppii uutta.
   Huoh, pupu=kaniini, kaniini=haittaeläin, ei kuulu Suomen luontoon. Rusakko=peltojänis, kuuluu Suomen luontoon. Rusakko ei vaihda karvaa talvella valkoiseksi, niinkuin metsäjänis (joka ei siis ole sama kuin rusakko, joka ei ole kaniini/pupu.

   Lainaa

  50. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kilokalori: No tähän kohtaan kielioppikeskustelua totean vain, että Sex in the City ynnä muut 2000-luvun ohjelmat ovat selkeästi vapauttaneet diIdojen käytön ja omistamisen kaikista aiemmista häpeän kahleista, joita yhteiskunta asialle männä vuoskymmeninä osoitteli. Kuvassa jäätävän kokoinen musta diIdo, ja keskustelemme pronominien määrästä lauserakenteissa.
   *Sex and the City

   Lainaa

  51. Gage Roundwell 18.9.2018 20:37
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kieli tieteiliä: Mittee ihmettä sekoilet? “-kin” on liitepartikkeli. “Kai” on (modaalinen) partikkeli. Pronomineja ko. lauseessa olivat “se” ja “tuo”, mutta kahden pronominin peräkkäisyydestä valittaminen oli lähtökohtaisesti tarpeetonta, sillä “se”-sanaa käytetään yleisesti niinsanottuna täytesanana tuollaisissa puhekielen [...]
   Ok, laitan ylös.

   Lainaa

  52. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Gage Roundwell: Ok, laitan ylös.
   Lainaan tikkaita, jos tarvitset. Vai kuinka ylös ajattelit?

   Lainaa

  53. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Olis nuo kissat vaan jättäneet rotat aikoinaan syömättä, ehkä ihmiset olis kuolleet sukupuuttoon ruton ansiosta ja olis jääny moni paha asia tapahtumatta.

   Lainaa

  54. Tulos: +17 (33 ääntä)
   Kyöpeli: Pidän kissani sisällä/hihnassa ja ymmärrän haitat ja harmit ulkokissoista. Silti vähän huvittaa tuo kaunosieluisuus, että kamalaa, kun eläin söi toisen eläimen. Niin ne eläimet tuppaavat tekemään, ja aika moni ihminenkin eläimiä syö. Kissat saadaan ehkä sisälle, mutta jää sinne ulos aika paljon muita petoja vielä. [...]
   Joo, mutta pitääkö sen kissan olla yks ylimääräinen peto, joka ei edes kuulu sinne luontoon? Vähän eriasia, että luonnoneläimet tappavat toisiaan, kun että sinne tyrkätään eläin, joka on kaukana luonnonvaraisesta, tappaa huvikseen ja sitä myötä aiheuttaa todella paljon ongelmia pieneläinkannassa erimerkiksi nyt vaikka lintujen pesimäaikaan. Kissa tappaa eläimen/linnun lajiin katsomatta viettien vallassa ja huonolla tuurilla se voi olla rauhoitettu/muuten pienikantainen laji. Sillä linnulla/muulla elukalla voi olla pesä, josta kuolee sitämyötä vielä poikaset. Ja vaikka kyseessä ei olisikaan rauhoitettu laji, niin se turhaan tapettu ja syömättä jätetty eläin on mahdollisesti pois jonkun metsäneläimen ruuasta, jolle se olisi kuulunut ja täten ylimääräinen haitta luonnolle. Ja kuten vaikutat tietävän myöskään kissan omankaan hyvinvoinnin kannalta on vastuutonta antaa sen juoksennella ilman valvontaa. Niinkuin mainitsit, metsässä on muitakin petoja, jotka voi lahdata myös sen kissan tai vaihtoehtoisesti sen voi tappaa joku vähemmän kiltti ihminen, auto, sairaudet, tappelut yms. En ymmärrä mitä "kaunosieluisuutta" on, jos välittää luonnosta, sen monimuotoisuudesta ja myös siitä kissasta? Mä rakastan ite kissoja, mutta en voi vähätellä niiden aiheuttamia haittoja ajattelemalla, että kyllä muutkin eläimet tappaa toisiaan, mutta siinähän on juuri se ero, että luonnoneläimet tappaa syödäkseen.

   Lainaa

  55. Kommentaattori 19.9.2018 6:42
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja [...]
   Piti tulla vielä lisäämään. Ko lausunnon toinen allekirjoittaja oli aikoinaan eräässä firmassa samaan aikaan ja hän kehtasi väittää että ei hänen kissa tapa lintuja esim kun vapaana ulkona. Jos väite pitäisi paikkaansa kannattaisi hänet heti palkata eläinten kouluttajaksi jos hän todella saa eläimet toimimaan vastoin vaistoaan joka niillä ollut tuhansia vuosia yhden eläimen elin iän ajalla. Bullshit sanon

   Lainaa

  56. Kyllä lähtee 19.9.2018 9:58
   Tulos: -2 (26 ääntä)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja [...]
   Pyydystän kaikki kissat pihaltamme, siellä on loukku pyynnissä jatkuvasti. Lain mukaan kissa ei saa mennä lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle ja koko meidän tontti on varattu lasten leikkipaikaksi. Kisaan omista rikkoo lakia kun päästää kissansa meidän pihalle.

   Lainaa

  57. Kyllä lähtee 19.9.2018 10:11
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Kyöpeli: Pidän kissani sisällä/hihnassa ja ymmärrän haitat ja harmit ulkokissoista. Silti vähän huvittaa tuo kaunosieluisuus, että kamalaa, kun eläin söi toisen eläimen. Niin ne eläimet tuppaavat tekemään, ja aika moni ihminenkin eläimiä syö. Kissat saadaan ehkä sisälle, mutta jää sinne ulos aika paljon muita petoja vielä. [...]
   Se on vähän eri asia. Luonnonvaraisten petojen määrää rajoittaa ruuan määrä. Jos petokanta kasvaa liikaa, niiltä loppuu ruoka ja niitä alkaa kuolla nälkään. Sen sijaan ihmisen ruokkimat kissat voivat tappaa kaikki eläimet mitä pystyvät tappamaan ja jatkaa tätä hommaa loputtomiin, koska kotona saa ruokaa vaikka lähiseudun luonnovaraiset eläimet olisi tapettu olemattomiin. Kotikissa on itseasiassa Suomen luonnon tuhoisin petoeläin. Sudet tai ketut eivät tapan yhtä paljon.

   Lainaa

  58. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Rusakko=haittaeläin. Aina sitä oppii uutta.
   Eiköhän se ole ihan jänis, luokitellaan kyllä haittaeläimeksi kuten suomalainen rottakin. Jäniksiä ammuttiin ja vietiin korkeasaaren isoille kissoille, saisivat tehdä niin jatkossa myös.

   Lainaa

  59. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Kyllä lähtee: Se on vähän eri asia. Luonnonvaraisten petojen määrää rajoittaa ruuan määrä. Jos petokanta kasvaa liikaa, niiltä loppuu ruoka ja niitä alkaa kuolla nälkään. Sen sijaan ihmisen ruokkimat kissat voivat tappaa kaikki eläimet mitä pystyvät tappamaan ja jatkaa tätä hommaa loputtomiin, koska kotona saa ruokaa vaikka [...]
   Katsohan paljonko ne viherpiiperjäein luontoon laskemat tappavat.

   Lainaa

  60. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Saga: Olis nuo kissat vaan jättäneet rotat aikoinaan syömättä, ehkä ihmiset olis kuolleet sukupuuttoon ruton ansiosta ja olis jääny moni paha asia tapahtumatta.
   Näin juuri, ehkä se olisikin ollut parempi.

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Kyllä lähtee: Pyydystän kaikki kissat pihaltamme, siellä on loukku pyynnissä jatkuvasti. Lain mukaan kissa ei saa mennä lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle ja koko meidän tontti on varattu lasten leikkipaikaksi. Kisaan omista rikkoo lakia kun päästää kissansa meidän pihalle.
   Kai vain toimitat ne jonnekin elukka yhdistykseen, ethän ole kuitenkaan ihan täysi ääliö?

   Lainaa

  62. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Sampsa: Rusakko = citykani.. No toivoa soisi että tuon jo viimestään nyt tiedät..
   Metsäjänis (Lepus timidus) ≠ Rusakko eli peltojänis (Lepus europaeus) ≠ Citykani eli vapaaksi päästetyt/karanneet lemmikkikanit (Oryctolagus cuniculus) ja niiden jälkeläiset. Lemmikkikanit ovat villikaniinista kesytettyjä. Kuuluvat kaniinien sukuun, jotka taas kuuluvat jäniseläimien lahkoon.

   Lainaa

  63. Psykonautti 24.9.2018 0:34
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Voi tulla tikkuja tosta "dildosta"

   Lainaa

  64. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Jorma: Siis onko luonnon kierron näkeminen liian raakaa vai? Minun kolmevuotias näki juuri viikonlopun aikana hirven nylkemisen, kun pappa näytti, eikä ollut millänsäkään, kun minäkään en ollut. Jäitä hattuun, ihmiset.
   Haitallinen vieraslaji tappamassa alkuperäislajia ei ole luonnon kiertoa.

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (1 ääni)
   fakta homma: Kotikissaa ei ole mitään syytä hätyyttää, valokuvata, kuuluttaa, soitella mihinkään, yrittää pyydystää sitä loukkuun tai raivota netissä, jos tavallinen, hyvinhoidettu kotikissa on ulkona. Sillä on Suomen järjestyslain mukaan lainsuoja. Näpit irti muiden kissoista. Kotikissan ilkivaltainen pyydystäminen ja [...]
   Sä ny et ymmärrä tosta sanaa "ilkivaltainen". Toisekseen kaupunkien järjestyssäännöissä voidaan määrätä elikot kiinnipidettäviks, ja jos kaupungissa "ulkoiluttaa" kissaa irrallaan niin sen voi loukuttaa ja toimittaa löytöeläintaloon koska selvästikään omistaja ei oo kärryillä siitä miten eläimiä kohdellaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koirat, kissat, karannut, vapaana, haittaeläin, haittaeläimet, kanit, puput, pökäle, sukupuutto