Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 214

Kuka on tämä kuuluisa graffiteissa mainittu THC?
Kuvakooste, osa 214

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 39 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Muumi (kopio) 19.7.2018 0:51
      Tulos: -42 (274 ääntä)
      Kehittyy mutta mihin suuntaan?

      Lainaa

    2. pinkki puudeli 19.7.2018 1:08
      Tulos: -124 (778 ääntä)
      Ällöttävät tahmanäpit ja jalka. Täytyykö sen kakaran jokainen rääkäisy aina kirjoittaa aarteena ylös ja jakaa facessa?

      Lainaa

    3. Tulos: +771 (841 ääntä)
      Hitto kun olis inhottavaa jos oma äiti olis laittanu lapsena tekemiä/sanomia juttuja kaikkien nähtäväksi.

      Lainaa

    4. Perspillu ja hyvät vitut 19.7.2018 2:36
      Tulos: +479 (507 ääntä)
      Jonnan mukula tulee olemaan isona hyvin kiitollinen että Jonna on laittanut tällaista FB:hen.

      Lainaa

    5. Tulos: +309 (341 ääntä)
      Voisivat vanhemmat vähän miettiä, mitä lapsistaan somessa jakavat... Tosin oli vain kavereille tarkoitettu, mutta kivat "kaverit" ottavat kuvakaappauksen ja laittavat sit tänne. Tosin olipa tuossa tägätty sekä tytär että mies, joten tiedä keille kaikille tämäkin helmi näkyy.

      Lainaa

    6. Tulos: +20 (110 ääntä)
      pinkki puudeli: Ällöttävät tahmanäpit ja jalka. Täytyykö sen kakaran jokainen rääkäisy aina kirjoittaa aarteena ylös ja jakaa facessa?
      Mieluummin hänen kuin sinun!

      Lainaa

    7. Tulos: +95 (107 ääntä)
      Tinka: Voisivat vanhemmat vähän miettiä, mitä lapsistaan somessa jakavat… Tosin oli vain kavereille tarkoitettu, mutta kivat “kaverit” ottavat kuvakaappauksen ja laittavat sit tänne. Tosin olipa tuossa tägätty sekä tytär että mies, joten tiedä keille kaikille tämäkin helmi näkyy.
      Ei "Maria" oo tägätty, fm-tiimi vaan vaihtanu nimen. Vai meinaatko että ton ikäsellä lapsella olis fb? :D

      Lainaa

    8. Tulos: +123 (129 ääntä)
      Tinka: Voisivat vanhemmat vähän miettiä, mitä lapsistaan somessa jakavat… Tosin oli vain kavereille tarkoitettu, mutta kivat “kaverit” ottavat kuvakaappauksen ja laittavat sit tänne. Tosin olipa tuossa tägätty sekä tytär että mies, joten tiedä keille kaikille tämäkin helmi näkyy.
      Tuo julkaisu on saattanut mennä pelkille kavereille, mutta sama mamma jakoi sen myös yhdessä 50k jäsenen ryhmässä.

      Lainaa

    9. ihanmummovaan 19.7.2018 10:05
      Tulos: +24 (44 ääntä)
      Nyt oli kyllä pyyhemainos ihan käsi!

      Lainaa

    10. Tulos: +52 (152 ääntä)
      Ai että ottaa nuppiin ihmiset, jotka jakavat lapsensa sosiaalisen median kanssa. Ei tulisi ikimaailmassa mieleenkään, että voisin laittaa lapsestani kuvan faceen. Eivätkö ihmiset ymmärrä, että lapsella on yksityisyys? Miten joku voi vähät välittää lapsensa henkilökohtaisista rajoista? Kaiken lisäksi kuvien jakaminen on laitonta. Kuva on henkilötieto, joka kuuluu henkilötietolain piiriin. Kuvan saa jakaa nettii VAIN, jos lapsi itse antaa siihen luvan, ja luonnollisesti pieni lapsi ei tällaista lupaa pysty antamaan. Tässä mokassa ei tosin ollut kyseessä tunnistettava kuva, mutta ihan yhtä ikävää lapsen kannalta jakaa tuollaista noloa asiaa. Fb:ssä on jopa ryhmiä (esim. naistenhuone ja mutsit & faijat), joissa on lapsiketjuja. "Laittakaa tähän lastenne kuva!" Oksettavaa. Ryhmässä on 60 000 jäsentä, ja sinne pääsee ihan kuka tahansa. Ei olisi eka kerta, kun typerien äitien ja isien lapsen kuva löytyy saksalaiselta pedofiilisivustolta. Herätkää, äidit ja isät!

      Lainaa

    11. Tulos: +5 (141 ääntä)
      Aika nihkeetä jengiä täällä. Siis mikä tälläsessä muka on niin paha että sitä ei vois jakaa someen? Aika vinoon kasvanu lapsi ois jos tästä päivityksestä isompana suuttuu

      Lainaa

    12. Tulos: -47 (101 ääntä)
      Hei kukkahattutädit nyt! :D Minustakin löytyy lapsuuskuvia äitini facebookista, myös vähän tyhmempiä jotka on nykyään vaan hauskoja. Se, että tuo on täällä rikkoo lapsen yksityisyyttä juuri saman verran kuin äidinkin. Onhan näitä ihmisia ennenkin kommentoijat etsineet facesta käsiinsä. Eli aloitettaisko se provosoituminen ensin siitä, että feissarimokat yleisesti rikkovat yksityisyyttä koska "kyllähän noi voi vielä löytää facesta!!! Missä ihmisen yksityisyys!! Kenelläkään ei saa olla hauskaa!"

      Lainaa

    13. Tulos: +45 (87 ääntä)
      Ja vielä muuten sellainen lisäys että: tässä ei kuitenkaan ole kyse mistään lapsen kylpy/alaston kuvista (koska SIINÄ on sellaiset face-lapsi päivitykset mitä en minäkään hyväksy) niin miksi suuttua? Lastahan ei edes näy!

      Lainaa

    14. Tulos: 0 (68 ääntä)
      Lulz: Aika nihkeetä jengiä täällä. Siis mikä tälläsessä muka on niin paha että sitä ei vois jakaa someen? Aika vinoon kasvanu lapsi ois jos tästä päivityksestä isompana suuttuu
      Mäki aina mietin et miks kaikki häpee jotain lapsuuden pottakuvia tms. Siitähän on kauan aikaa ja oli joka tapauksessa pieni lapsi silloon?? Mitä väliä sillä enää on mitä silloon on tullu tohellettua.

      Lainaa

    15. Töppöhönö 19.7.2018 11:27
      Tulos: +75 (85 ääntä)
      Selvästi puolustusvoimien varustesuunnittelija vaihtanut prismaan töihin. Siinö firmassa kaikki varusteet oli nimetty tuohon tapaan, esim "pyyhe, pellava; lakki, talvi; astia, termos, juoman."

      Lainaa

    16. Tulos: +59 (67 ääntä)
      Mutta jos pyyhkeessä on käden kuva niin eihän tuossa tekstissä ole mitään vikaa? :D

      Lainaa

    17. Tulos: -52 (82 ääntä)
      Minusta myös Feissarimoka-tiimilta aika mautonta ottaa lasten mokia tänne. Jos pidettäisiin ne ihan äityleissä eikä annettaisi vanhempien tyhmyyden levitä sen laajemmalle.

      Lainaa

    18. Tulos: 0 (48 ääntä)
      pinkki puudeli: Ällöttävät tahmanäpit ja jalka. Täytyykö sen kakaran jokainen rääkäisy aina kirjoittaa aarteena ylös ja jakaa facessa?
      Just näin. Voi vittu kun on uniikkia.

      Lainaa

    19. Tuttu kuvio 19.7.2018 13:35
      Tulos: +58 (72 ääntä)
      Mielestäni tämä oli ihan hauska, mutta... Miksi monet äidit kuvittelevat oman lapsensa olevan niin erikoinen? Tiedän jopa tapauksia, jotka ovat ennen äitiyttään arvostelleet tämänlaista toimintaa, mutta heti lapsen saatuaan sortuneet itse samaan. Eräskin kaverini vannoi ettei hänestä koskaan tulisi sellainen äiti, mutta tulipa kuitenkin. Kun lapsi kasvoi tietyn iän yli, hän rupesi jälleen arvostelemaan muita äitejä ja huokaili, ettei hän onneksi koskaan ollut samanlainen. Siinä vaiheessa oli pakko muistuttaa että hänen Facebookissaan on lapsesta liioittelematta päälle 600 kuvaa, kun omia kuvia on alle sata. Vastapainoksi tunnen onneksi myös henkilöitä jotka eivät koskaan ole tehneet tätä.

      Lainaa

    20. Tulos: +2 (20 ääntä)
      Tuttu kuvio: Mielestäni tämä oli ihan hauska, mutta… Miksi monet äidit kuvittelevat oman lapsensa olevan niin erikoinen? Tiedän jopa tapauksia, jotka ovat ennen äitiyttään arvostelleet tämänlaista toimintaa, mutta heti lapsen saatuaan sortuneet itse samaan. Eräskin kaverini vannoi ettei hänestä koskaan tulisi sellainen äiti, mutta tulipa kuitenkin. Kun lapsi kasvoi tietyn iän yli, hän rupesi jälleen arvostelemaan muita äitejä ja huokaili, ettei hän onneksi koskaan ollut samanlainen. Siinä vaiheessa oli pakko muistuttaa että hänen Facebookissaan on lapsesta liioittelematta päälle 600 kuvaa, kun omia kuvia on alle sata. Vastapainoksi tunnen onneksi myös henkilöitä jotka eivät koskaan ole tehneet tätä.
      Taitaa ideat ja uutiset olla vähissä, kun ei muusta jaksa/osaa jauhaa.

      Lainaa

    21. Tulos: -27 (35 ääntä)
      Soo soo! Eipäs ronkita polvipimppiä!

      Lainaa

    22. which witch 19.7.2018 16:37
      Tulos: +37 (49 ääntä)
      Kukkahattu Kaiken lisäksi kuvien jakaminen on laitonta. Kuva on henkilötieto, joka kuuluu henkilötietolain piiriin. Kuvan saa jakaa nettii VAIN, jos lapsi itse antaa siihen luvan, ja luonnollisesti pieni lapsi ei tällaista lupaa pysty antamaan. Tässä mokassa ei tosin ollut kyseessä tunnistettava kuva, mutta ihan yhtä ikävää lapsen kannalta jakaa tuollaista noloa asiaa.
      Nope, ei ole laitonta. Kuva ei sinänsä ole henkilötieto eikä kuulu henkilötietolain piiriin. Kuvia ihmisistä saa ottaa ja jakaa jos ne eivät esitä henkilöä loukkaavassa valossa (kaupallinen julkaisu on toki eri asia mutta siitähän tässä ei ole kyse). Alaikäisen lapsen kohdalla tarvitaan lupa lapsen vanhemmalta, ei lapselta.

      Lainaa

    23. Arkkienkeli 19.7.2018 18:30
      Tulos: -6 (16 ääntä)
      pinkki puudeli: Ällöttävät tahmanäpit ja jalka. Täytyykö sen kakaran jokainen rääkäisy aina kirjoittaa aarteena ylös ja jakaa facessa?
      Kappas! Serrikin palannut linjoille ihmisläheisine kommentointeineen.

      Lainaa

    24. pinkki puudeli 19.7.2018 19:02
      Tulos: +16 (34 ääntä)
      Arkkienkeli: Kappas! Serrikin palannut linjoille ihmisläheisine kommentointeineen.
      Arppa mee pois sieltä huutelemasta. Jos minä en pidä lapsista, enkä jaksa niiden jatkuvia kuvia uutisvirrassani, saan kai sanoa sen edes täällä? Omat vauvakuvia tykittävät fb-kaverini piilotan hiljaa ja kiltisti pois näkyvistä. Minun oma muksuni on jo isompi, mutta olen 100-varma, etten kotiäitinäkään koskaan suoltanut tuollaista tarinaa lapsestani eetteriin.

      Lainaa

    25. Tulos: +24 (52 ääntä)
      Mitä ihmettä porukka nyt vaahtoaa? Tuossa kuvassahan ei edes kakrua näy ja äiti vaan laitto hauskaksi kokemansa jutun esille nettiin. Onko se oikeasti näin vakavaa vai onko tää kesän kuumuus sulattanu aivot? Kakruista on oikeesti kuvia ja asioita joista vois sanoa että "tätä ei olis tarvinnu jakaa" tms mutta tuo ei ole lähelläkään Nyt oikeesti.

      Lainaa

    26. Tulos: +19 (29 ääntä)
      Kukkahattu: Ai että ottaa nuppiin ihmiset, jotka jakavat lapsensa sosiaalisen median kanssa. Ei tulisi ikimaailmassa mieleenkään, että voisin laittaa lapsestani kuvan faceen. Eivätkö ihmiset ymmärrä, että lapsella on yksityisyys? Miten joku voi vähät välittää lapsensa henkilökohtaisista rajoista? Kaiken lisäksi kuvien jakaminen on laitonta. Kuva on henkilötieto, joka kuuluu henkilötietolain piiriin. Kuvan saa jakaa nettii VAIN, jos lapsi itse antaa siihen luvan, ja luonnollisesti pieni lapsi ei tällaista lupaa pysty antamaan. Tässä mokassa ei tosin ollut kyseessä tunnistettava kuva, mutta ihan yhtä ikävää lapsen kannalta jakaa tuollaista noloa asiaa. Fb:ssä on jopa ryhmiä (esim. naistenhuone ja mutsit & faijat), joissa on lapsiketjuja. “Laittakaa tähän lastenne kuva!” Oksettavaa. Ryhmässä on 60 000 jäsentä, ja sinne pääsee ihan kuka tahansa. Ei olisi eka kerta, kun typerien äitien ja isien lapsen kuva löytyy saksalaiselta pedofiilisivustolta. Herätkää, äidit ja isät!
      Kunnioitan mielipidettäsi ja sitä, että jokainen saa tehdä omien lastensa kanssa täsmälleen sellaiset linjaukset kuin haluaa. En siis ala kinaamaan yksityiskohdista. Sen kuitenkin sanon, että mielestäni tuo on rankasti liioiteltua. Ei harmittomien lapsen kuvien julkaiseminen netissä tee vanhempia huonoiksi. Tietyt asiat on hyvä tiedostaa, mutta noin vahva julistaminen tuntuu minusta tärkeilyltä. Omat lapseni ovat jo pikkulapsivaiheen yli eli heiltä voi kysyä lupaa. Mutta en näe yhtään mitään ongelmaa, jos vauvasta tai vaikkapa kolmevuotiaasta julkaisee kuvan vaikkapa jossain huvipuiston laitteessa sukulaisten yms. iloksi. (Tiedän vastaväitteen, mutta ei sitä kuvaa tule mieleen lähettää kaikille random-tädeille erikseen ja juuri sellaiset voivat ilahtua aidosti some-kuvan näkemisestä.

      Lainaa

    27. Pöhköttäjä 20.7.2018 2:59
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Minna linkkasi lääkekannabiksen vaikka ei-päihdyttävä CBD joka on lääkehoidossa pääasiallinen ainesosa. Toki THC:ta käytetään myös tasapainotettuna CBD:n kanssa. CBD:llä enemmän tutkittua hyötyä. Kumpaakin ainesosaa on yleensä katuhatsissakin mutta THC:ta hurjasti enemmän. Ennen vanhaan ne oli paremmin tasapainossa eivätkä aiheuttaneet niin paljon psyykkisiä oireita. Siinä teille pienimmille lukijoille pientä nippelitietoa. Ilmeisesti tämä oli osa mokaa mutta kunhan nipotan silti koska kaikki ei kuitenkaan tajunnut. Bommaus on kyllä v*tun rumaa yleensä. Jotkut osaa nättiä tekstiä tehdä mutta monikaan ei. Graffitit erikseen, ne on upeita. Toki hävettävän rumiakin on, mutta jostainhan pitää aloittaa? Bommausta voi harjoitella sitten vaikka paperille ja kun homma skulaa niin voi harkita lähtee ulos.

      Lainaa

    28. Tulos: +38 (42 ääntä)
      Memerento: Hitto kun olis inhottavaa jos oma äiti olis laittanu lapsena tekemiä/sanomia juttuja kaikkien nähtäväksi. Mun nuoruudessa niitä kerrottiin vieraille kahvipöydässä, nykyään Facebookissa.

      Lainaa

    29. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Hemuli: Hei kukkahattutädit nyt! Minustakin löytyy lapsuuskuvia äitini facebookista, myös vähän tyhmempiä jotka on nykyään vaan hauskoja. Se, että tuo on täällä rikkoo lapsen yksityisyyttä juuri saman verran kuin äidinkin. Onhan näitä ihmisia ennenkin kommentoijat etsineet facesta käsiinsä. Eli aloitettaisko se provosoituminen ensin siitä, että feissarimokat yleisesti rikkovat yksityisyyttä koska “kyllähän noi voi vielä löytää facesta!!! Missä ihmisen yksityisyys!! Kenelläkään ei saa olla hauskaa!”
      Vähän tässä tuntee itsensä vanhaksi. Omatkin lapset olivat jo lähes aikuisia kun facebook alkoi yleistyä Suomessa.

      Lainaa

    30. Tulos: -6 (14 ääntä)
      which witch: Nope, ei ole laitonta. Kuva ei sinänsä ole henkilötieto eikä kuulu henkilötietolain piiriin. Kuvia ihmisistä saa ottaa ja jakaa jos ne eivät esitä henkilöä loukkaavassa valossa (kaupallinen julkaisu on toki eri asia mutta siitähän tässä ei ole kyse). Alaikäisen lapsen kohdalla tarvitaan lupa lapsen vanhemmalta, ei lapselta.
      Olet väärässä.Tässä muutama linkki, suosittelen lukemaan. https://www.is.fi/perhe/art-2000000982573.html https://yle.fi/uutiset/3-6344539 https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/50020/URN%3ANBN%3Afi%3Ajyu-201605312796.pdf?sequence=1&isAllowed=y

      Lainaa

    31. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Sanazebbo: Omat lapseni ovat jo pikkulapsivaiheen yli eli heiltä voi kysyä lupaa. Mutta en näe yhtään mitään ongelmaa, jos vauvasta tai vaikkapa kolmevuotiaasta julkaisee kuvan vaikkapa jossain huvipuiston laitteessa sukulaisten yms. iloksi. (Tiedän vastaväitteen, mutta ei sitä kuvaa tule mieleen lähettää kaikille random-tädeille erikseen ja juuri sellaiset voivat ilahtua aidosti some-kuvan näkemisestä.
      Onhan se kuitenkin eri juttu julkaista lapselle todennäköisesti noloja (joskin huvittavia) pimppijuttuja kuin huvipuisto- tai vaikka sukujuhlakuvia, joissa lapsi esiintyy omana itsenään. Voisin itsekin tilanteesta riippuen antaa kokonaiselle verkkosivustolle luvan julkaista kuvan, jossa minä yleisesti esiinnyn, mutta olisi aivan eri asia, jos kuva olisi varsinaisesti minusta. Vielä epätodennäköisemmin antaisin lupaa, jos kuvaan liitettäisi jokin tarina minusta. Ja olen sentään aikuinen. Koen aikuisikän tapahtumani yleisesti ottaen helpommin jaettaviksi kuin lapsuuteni toilailut. Mokan tapauksessa olisi lupaa näköjään voinut kysyä lapselta, mikä kuulostaa minustakin hyvältä käytännöltä. Samaa mieltä olen siitäkin, ettei Jonnan päivitys tee hänestä yleisellä tasolla huonoa äitiä. Ymmärrän hyvin esim. sen näkökulman, että lapsuuden jutut ovat harmittomia, eikä niitä tule ottaa tosissaan, joten niiden jakamisenkaan ei pitäisi tuottaa harmia. Vanhemmat eivät vaan välttämättä tule ajatelleeksi some-tempaustensa sosiaalisia seurauksia lapselle. Kaikki eivät ajattele samalla tavalla.

      Lainaa

    32. pinkki puudeli 20.7.2018 12:32
      Tulos: +21 (39 ääntä)
      Lulz: Aika nihkeetä jengiä täällä. Siis mikä tälläsessä muka on niin paha että sitä ei vois jakaa someen? Aika vinoon kasvanu lapsi ois jos tästä päivityksestä isompana suuttuu.
      Ei kai se lapsi siitä suutu, mutta lapsen "ihmeellinen keksintö" on tuiki tylsä ja mauton, ja se suututtaa face-kaverit, jos tuollaista roskaa jakaa joka päivä muiden silmille. Oman lapsen ruoalla sotkettu naama, ja ruokatahrainen paita, housut, kädet, pöytä ja lattia näyttää ihanalta vain äidin ja isin silmissä - muita se oksettaa.

      Lainaa

    33. which witch 20.7.2018 19:53
      Tulos: +25 (29 ääntä)
      Kukkahattu: Olet väärässä.Tässä muutama linkki, suosittelen lukemaan. https://www.is.fi/perhe/art-2000000982573.html https://yle.fi/uutiset/3-6344539 https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/50020/URN%3ANBN%3Afi%3Ajyu-201605312796.pdf?sequence=1&isAllowed=y
      Itse asiassa missään noista linkeistä ei sanota että vanhemman olisi laitonta jakaa lastensa kuvia, koska niin ei ole. Tietosuojaa ja henkilötietoja koskevat lait ovat sosiaalisessa mediassa julkaistavan kuvamateriaalin kannalta todella tulkinnanvaraisia. En suinkaan väitä etteikö vanhempien kannattaisi vakavasti harkita millaisia kuvia lapsestaan jakavat, mutta rikokseen tässä on jokseenkin vaikea syyllistyä.

      Lainaa

    34. Perspullat ja hyvät sämpylät 21.7.2018 16:54
      Tulos: +1 (23 ääntä)
      Lapsi voisi ottaa kuvan äidin pillusta ja jakaa facebookissa. Kuin kaksi marjaa. Siinä huumorintaju punnitaan.

      Lainaa

    35. Tulos: -12 (20 ääntä)
      pinkki puudeli: Ei kai se lapsi siitä suutu, mutta lapsen “ihmeellinen keksintö” on tuiki tylsä ja mauton, ja se suututtaa face-kaverit, jos tuollaista roskaa jakaa joka päivä muiden silmille. Oman lapsen ruoalla sotkettu naama, ja ruokatahrainen paita, housut, kädet, pöytä ja lattia näyttää ihanalta vain äidin ja isin silmissä – muita se oksettaa.
      Joo aivan, koska kaikilla maailman ihmisillä on sama mielipide, kuin sinulla :D Mä ainakin tykkään kovasti facekavereitteni (asiallisista) lapsikuvista, ihana nähdä niitä. Itsellänikin tykätyimpiä kuvia ovat aina ne sun mielestä mukahauskat sotkukuvat, joissa lapsi on esim. piirtänyt naamaansa. Kyllä lapsi on usein tärkeä muillekin, kuin vanhemmilleen ja ihan kuin jotkut tykkäävät kissa- ja koirakuvista, jotkut ihan oikeasti pitävät myös lapsikuvista. Ja teille lasten kuvien julkaisua paheksuville: mites esim. lapsinäyttelijät? Aika pitkään vauvoja ja pikkulapsia on esiintynyt leffoissa, sarjoissa ja mainoksissa. Jossain vaippamainoksissa yleisö on hieman suurempi, kuin pari sataa äidin kaveria. Tai entä koulun tai päiväkodin nettisivut, joilla on kuvia lapsista ja heidän projekteistaan? Lehtihaastattelu? Kyllä niitä kuvia on jo netin aikakauttakin pidempään julkaistu, nykyään niitä on lähes kaikista lapsista, joten siinä ei ole mitään poikkeuksellista tai hävettävää.

      Lainaa

    36. Tulos: -5 (23 ääntä)
      pinkki puudeli: Ällöttävät tahmanäpit ja jalka. Täytyykö sen kakaran jokainen rääkäisy aina kirjoittaa aarteena ylös ja jakaa facessa?
      Samaa mieltä! Ihan kuin ketään kiinnostaisi mitä se kuraturpa on taas keksinyt, etenkin kun kaikki samperin lapset tekee ne samat asiat ja sun lapsesi ei ole yhtään sen erikoisempi kuin muutkaan. Kannattaisi varmaan kehittää jotain muuta sisältöä elämään kun ne kakarat!

      Lainaa

    37. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Entäs jos pimppi on kuin polvi?

      Lainaa

    38. Tulos: 0 (6 ääntä)
      >JjJ: Kannattaisi varmaan kehittää jotain muuta sisältöä elämään kun ne kakarat! Omat vanhempasi ovat tainneet tehdä juuri niin...

      Lainaa

    39. Pysyvästi kana 18.11.2023 16:48
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      THC:hän on Tare Henrik Ciihonen

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, käsipyyhe, jalkapyyhe, pyyhe, pyyhkeet, käsi, jalka, kädet, jalat, kyltti, lääke, THC, lyhenne, spray, lapsi, graffiti