Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ovatko sienet kasviksia?

Sienet eivät ole eläimiä eivätkä kasveja, mutta ovatko ne kasviksia?
Suurenna näkymä
Ovatko sienet kasviksia?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +584 (844 ääntä)
   Saako lihattomuus ihmiset noin sekasin vai mikä tässä ois johtopäätös...

   Lainaa

  2. Mustalaisnaamio 26.6.2018 0:30
   Tulos: +108 (330 ääntä)
   Eikö noi vegaanit ajattele sienien tunteita?

   Lainaa

  3. Mustalaisnaamio 26.6.2018 0:30
   Tulos: +421 (507 ääntä)
   Ville: Saako lihattomuus ihmiset noin sekasin vai mikä tässä ois johtopäätös…
   Ne on syöneet vääriä sieniä. :D

   Lainaa

  4. Tulos: +483 (491 ääntä)
   Kerrankin joku perustelee kantansa! Iso peukku!

   Lainaa

  5. Suomessa kipudiagnoosi ei ole vielä käytössä 26.6.2018 1:06
   Tulos: +522 (530 ääntä)
   No nyt oltiin nähty vähän vaivaa asian selvittämiseks

   Lainaa

  6. Tulos: +271 (295 ääntä)
   Oho, propsit museon Soilille! Jykevää settiä! Ja Petri Petri... Haehan korkeakouluun ens yhteishaussa!

   Lainaa

  7. Tulos: -58 (212 ääntä)
   Ville: Saako lihattomuus ihmiset noin sekasin vai mikä tässä ois johtopäätös…
   Ehkäpä saattaa perua löytyä siitä miten veget toitottaa omaa paremmuuttaan että pitää aina lähteä pätemään. Kylhän noita "niin mä oon muuten vegaani" - tyyppejä löytyy kuin sieniä (haha vitsi) sateella

   Lainaa

  8. Tulos: +13 (39 ääntä)
   ei hyvää päivää

   Lainaa

  9. hyvä Petri 26.6.2018 1:41
   Tulos: +218 (232 ääntä)
   Petri sanoi asian itse asiassa niin kuin se on: vaikka sienet eivät ole kasveja, eivät ne myöskään ole eläimiä (> eivät eläinperäisiä tuotteita), jolloin vegaaninen sieniruoka on edelleen vegaaninen ;) Itseäkin on pienestä pitäen ärsyttänyt nämä "sienet on kasveja" ja "hyönteiset ei ole eläimiä" ja "valaat on kaloja" tyylin virhetiedot. Mutta olen luonteeltani sen verran laiska etten jaksa niitä ikinä kenellekään korjata :D

   Lainaa

  10. Tulos: -45 (99 ääntä)
   Saatanan elitistejä

   Lainaa

  11. Tulos: +180 (198 ääntä)
   Yhtä järkyttävää tietoa kuin se, kun sain kuulla että tomaatti ja banaani ovat marjoja. En kyllä silti lähtisi sanomaan jonkun tomaattikeittoa marjakeitoksi, koska arkikielessä marja-sana on useimmille meistä aivan eri kuin kasvitieteellisessä luokittelussa :D

   Lainaa

  12. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Hahaha, vegaaniset sieniruuat erikseen :D

   Lainaa

  13. Tulos: +171 (187 ääntä)
   Vegaaneille on tietty helppo naureskella, mutta tässä kukaan keskustelijoista ei osoita suurta typeryyttä, keskustelu pysyy asiallisena ja Aura jopa myöntää olleensa väärässä selvitettyään asian asiantuntijalta. Hyvin harvinaista feissasrimokassa.

   Lainaa

  14. Pasi Kulju 26.6.2018 6:53
   Tulos: +185 (195 ääntä)
   Kastikkeeseen on varmasti käytetty myös vettä. Vesi ei ole kasvi!

   Lainaa

  15. Matti ei tykkää 26.6.2018 6:57
   Tulos: -31 (125 ääntä)
   Ville: Saako lihattomuus ihmiset noin sekasin vai mikä tässä ois johtopäätös…
   Olet typerä

   Lainaa

  16. Tulos: +42 (62 ääntä)
   Siis pitäisi saada tieteellinen lähde kasviksen määritelmälle? Onnea vain sille. Sanakirja kertoo seuraavaa: kasvis 1. Esimerkiksi: Kasvikset ihmisravintona käytettävät mehevät kasvit ja kasvinosat (juurekset ja vihannekset 2. laajemmin myös marjat, hedelmät, sienet ja viljatuotteet). Eli päätetäänkö, että joidenkin mielestä sienet ovat ja toisten mielestä eivät ole kasviksia. Se kuka jaksaa alkaa vänkäämään jostain hemmetin sieniruuan vegaanisuudesta, voisi taas pohtia omalle elämälleen tarkoitusta.

   Lainaa

  17. Tulos: -55 (105 ääntä)
   Kasvissyöjät on kyllä hemmetin sekasi tuon keskustelun perusteella. :/

   Lainaa

  18. Epävegaani 26.6.2018 8:00
   Tulos: +58 (100 ääntä)
   Pasi Kulju: Kastikkeeseen on varmasti käytetty myös vettä. Vesi ei ole kasvi!
   Myöskään suola tai sokeri eivät ole kasveja. Kovin on kuivaa ja mautonta tuo kunnon vegaaninen ruoka...

   Lainaa

  19. Tulos: +42 (78 ääntä)
   Oon luullut että vegaanius kieltää vain eläinperäiset tuotteet, joten sienet on ok. En tiennyt että se ruokavalio imee pois ala-asteella opitun ja aletaan kyseenalaistamaan sienien syöntiä, koska se ei ole kasvi eikä siksi että se voi olla eläin :---D

   Lainaa

  20. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Nuijja.

   Lainaa

  21. Tulos: -58 (72 ääntä)
   voi ei: Oon luullut että vegaanius kieltää vain eläinperäiset tuotteet, joten sienet on ok. En tiennyt että se ruokavalio imee pois ala-asteella opitun ja aletaan kyseenalaistamaan sienien syöntiä, koska se ei ole kasvi eikä siksi että se voi olla eläin :—D
   En kestä niitä ihmusiö, jotka kertovat olevansa vegaaneja ja heidät täytyy olla huomioitu ruoan laitossa. Sitten ku kerrot että pikkusen lipsahti jotain eläinperäistä tms. Niin " ei se oo niin justiisa, en oo niin tarkka", what's the point??? Sama ku uskoisi johonkin, mt eläisi toisin, koska " ei se oo niin justiinsa"?

   Lainaa

  22. Hammaspeikko 26.6.2018 10:18
   Tulos: +89 (97 ääntä)
   Epävegaani: Myöskään suola tai sokeri eivät ole kasveja. Kovin on kuivaa ja mautonta tuo kunnon vegaaninen ruoka…
   Paitsi että sokeri kyllä on kasviperäinen tuote. Esimerkiksi sokeriruoko on olemassa. Vähän sama kuin sanoisit, ettei pippuri ole kasvi. Kasveista ne saadaan.

   Lainaa

  23. Tulos: -11 (49 ääntä)
   niimpä: Siis pitäisi saada tieteellinen lähde kasviksen määritelmälle? Onnea vain sille.
   Sienet (Fungi) on eukaryootteihin eli aitotumaisiin kuuluva hyvin runsaslajinen kunta. Vielä 1900-luvun alkupuolella niitä pidettiin alkeellisina kasveina, mutta 1960-luvulta alkaen ne on tunnustettu omaksi kunnakseen, koska niiden on todettu edustavan eri kehityslinjaa. Ollos hyvä.

   Lainaa

  24. Tulos: -18 (56 ääntä)
   Sienet ovat eläviä siinä missä rehutkin, miksi niitä siis syödään? Tutkimusten mukaan viherkasvit tuntevat myös kipua.

   Lainaa

  25. Pikku pikku, pikku pilkku 26.6.2018 10:21
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Epävegaani: Myöskään suola tai sokeri eivät ole kasveja. Kovin on kuivaa ja mautonta tuo kunnon vegaaninen ruoka…
   Suola ei ole. Sokeri tehdään kyllä kasveista, kuten esimerkiksi sokerijuurikas tai sokeriruoko sakkaaroosin kohdalla. Stevia se vasta kasvi onkin, aspartaami sitten taas ei, ja fruktoosi eli hedelmäsokeri irtoaa hedelmistä. Mutta ruuanlaitossa ja siivouksessa käytetty sitruunahappo ei yleensä ole sitruunoista (vaika sitä sitruunassa onkin), vaan sitä valmistetaan "keinotekoisesti".

   Lainaa

  26. Tulos: -12 (78 ääntä)
   Ville: Saako lihattomuus ihmiset noin sekasin vai mikä tässä ois johtopäätös…
   Juurikin näin, nykyihmisen aivot lähtivät kunnolla kehittymään vasta lihansyönnin jälkeen. Muuten olimme kirjaimellisesti sitä mitä söimme eli kasveja.

   Lainaa

  27. Tulos: -8 (30 ääntä)
   Ohops, tuli pastettua väärä. Noh kasvisten määritelmä on yhtä helppo: Kasvit ovat monisoluisia, pääasiassa yhteyttämällä ravintonsa saavia eliöitä. Kuuden eliökunnan järjestelmässä ne muodostavat kasvikunnan (Plantae), yhden aitotumaisten eliöiden neljästä pääryhmästä eläinten, sienten ja alkueliöiden ohella.

   Lainaa

  28. Tulos: +22 (56 ääntä)
   Kasvisruoka on noiden mielestä puhtaasti ja kirjaimellisesti kasvisruoka. Ryhmään saa laittaa kuvia ja reseptejä vain kasviksia sisältävistä ruuista...? Ei saa käyttää mitään muuta kuin kasvinosia, ei eläinperäisiä tuotteita eikä näköjään mitään, mikä ei ole tieteellisesti kasvi. Siinä tapauksessahan ei tarvitse erikseen mainita, että kyseessä on VEGAANINEN kasvisruokaryhmä, eikö? ... Vois perustaa Punainenjavaalealiha-kasvis-kala-äyriäis-viini-sieni-vesi-mausteetjayrtit-ruokaryhmän...

   Lainaa

  29. Tulos: +24 (42 ääntä)
   ...pähkinät-palkokasvit-hedelmät-maitotuotteet-kananmunat...

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (39 ääntä)
   Barael: Sienet (Fungi) on eukaryootteihin eli aitotumaisiin kuuluva hyvin runsaslajinen kunta. Vielä 1900-luvun alkupuolella niitä pidettiin alkeellisina kasveina, mutta 1960-luvulta alkaen ne on tunnustettu omaksi kunnakseen, koska niiden on todettu edustavan eri kehityslinjaa. Ollos hyvä.
   Kiitos vain captain obvius. Kai nyt jokainen tietää, että sieni ei ole KASVI, mutta onko se KASVIS?

   Lainaa

  31. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Epävegaani: Myöskään suola tai sokeri eivät ole kasveja. Kovin on kuivaa ja mautonta tuo kunnon vegaaninen ruoka…
   Sokeria saadaan pääasiassa kasvista nimeltä sokeriruoko :)

   Lainaa

  32. Tulos: +86 (92 ääntä)
   Sopuli: Yhtä järkyttävää tietoa kuin se, kun sain kuulla että tomaatti ja banaani ovat marjoja. En kyllä silti lähtisi sanomaan jonkun tomaattikeittoa marjakeitoksi, koska arkikielessä marja-sana on useimmille meistä aivan eri kuin kasvitieteellisessä luokittelussa
   knowledge is knowing that a tomato is a fruit wisdom is not putting it in a fruit salad philosophy is wondering if that means ketchup is a smoothie

   Lainaa

  33. Tulos: +1 (3 ääntä)
   obJECTION your HONOR!!

   Lainaa

  34. Kuhan sanoin 26.6.2018 11:34
   Tulos: -22 (44 ääntä)
   Ville: Saako lihattomuus ihmiset noin sekasin vai mikä tässä ois johtopäätös…
   Ei, ne ovat sekaisin ennestään kuten kaikki uskovaiset. Laiska kohta ohimoaivokuorella teettää tuota. Sähköstimulaatio auttaa. Kaikki kasvissyöjät eivät ole tolloja.

   Lainaa

  35. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Hyvä vaatia tieteellisiä lähteitä määrittelemään termiä, joka ei ole tieteellinen. Kasvis ei ole kasvi. :D

   Lainaa

  36. yli opisto hörhö 26.6.2018 12:35
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Lakkaa haaveksimasta poika, syö sienesi

   Lainaa

  37. Tulos: -3 (33 ääntä)
   Saas nährä, milloin vegaanit hajaantuvat aliryhmiksi, jotka paheksuvat muita. Menneeköhän raja sitten sienissä vai lannoitusaineissa vai lihansyöjäkasveissa vai kuinka prosessoituja ruoat saa olla, tai missä lie, mutta ennemmin tai myöhemmin tulee "vielä ekologisempi ja eettisempi" ruokavalio.

   Lainaa

  38. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Vaihtaisivat ryhmän nimeksi "Vegaaniset ruuat", problem solved hemmetti.

   Lainaa

  39. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Barael: Ohops, tuli pastettua väärä. Noh kasvisten määritelmä on yhtä helppo: Kasvit ovat monisoluisia, pääasiassa yhteyttämällä ravintonsa saavia eliöitä. Kuuden eliökunnan järjestelmässä ne muodostavat kasvikunnan (Plantae), yhden aitotumaisten eliöiden neljästä pääryhmästä eläinten, sienten ja alkueliöiden ohella.
   Hyvä yritys mutta tuo on _kasvin_ määritelmä, ei _kasviksen_. Kasvis on ruoanlaittotermi, se ei ole riippuvainen kasvin biologisesta määritelmästä.

   Lainaa

  40. King Arthur 26.6.2018 14:02
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Näin: Juurikin näin, nykyihmisen aivot lähtivät kunnolla kehittymään vasta lihansyönnin jälkeen. Muuten olimme kirjaimellisesti sitä mitä söimme eli kasveja.
   Alkuihminen on vegaaninen ruoka.

   Lainaa

  41. Tulos: +36 (38 ääntä)
   voi ei: Oon luullut että vegaanius kieltää vain eläinperäiset tuotteet, joten sienet on ok. En tiennyt että se ruokavalio imee pois ala-asteella opitun ja aletaan kyseenalaistamaan sienien syöntiä, koska se ei ole kasvi eikä siksi että se voi olla eläin :—D
   Sä et nyt tajunnut. Kukaan ei kyseenalaistanut että sienet olisi vegaanista, mutta ryhmän nimi on vegaaniset KASVISruoat ja tämä herätti teoreettisen keskustelun siitä, onko sieni kasvis, vaikka se ei olekaan kasvi.

   Lainaa

  42. dazedconfused 26.6.2018 14:32
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Hauki on kasvis.

   Lainaa

  43. Vaniljankukka 26.6.2018 14:35
   Tulos: -16 (40 ääntä)
   En oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Toisaalta tulee sellainen olo, että näillä ihmisillä on asiat todella hyvin jos oikeasti jaksaa tehdä ruokailusta noin vaikeaa. Taas toisaalta pohdin että ei ihan hyvin taida mennä jos se ruokailu nyt oikeasti menee noin vaikeaksi. Selvää kuitenkin on se, ettei näillä ihmisillä ole mitään nälänhätää riesanaan eli taloudellisesti asiat ovat ainakin ruoan suhteen ihan hyvin jos on oikeasti varaa nirsoilla ja vääntää noin pahasti. Itse kuulun sekasyöjiin, vaikkakin käytän lihaa melko vähän. Tunnen kuitenkin monia kasvissyöjiä sekä kokonaan vegaaneja eikä heistä yksikään ole sinne päinkään tuollainen mitä näistä jutuista voisi päätellä. He käyttäytyvät siististi, noin yleisellä tasolla sekä muita ihmisiä kohtaan. Ainoa asia on se että he inhoavat yli kaiken tilanteita joissa on jollakin tapaa pakko kertoa omasta ruokavaliostaan, sillä silloin tulee yleensä vastaan se tilanne että heitä kohtaan käyttäydytään ynseästi tai muuten loukkaavalla tavalla. Ja eikä ihme jos tuollaiset totaaliset idiootit toitottaa kovaan ääneen että vegaanien ja kasvissyöjien imago on tuollainen. Jestas mitä urpoja. -__- Kiva sitten tälleen sekasyöjänä yrittää kysellä vege-ihmisltä reseptejä ja vinkkejä kun joutuu jopa hieman maanittelemaan että koko aiheesta saisi edes puhua kun he ovat jo tottuneet pikemminkin siihen että pitäisi jotenkin koittaa piilottaa oma ruokavalionsa. Ompas ruokailusta tullut nykyään vaikeaa... Ps. Jokainen tietysti käyttäköön mitä nimitystä haluaa, mutta omasta mielestäni tuntuu hiukan hassulta ja huvittavalta kun kiihkeimmät vegaanien haukkujat huutavat kovaan ääneen olevansa lihansyöjiä. Noh, onhan se liha sitten varmaan yksi ruoka-aineista mutta olisi myös mielenkiintoista tietää että kuinka moni kyseisistä tyypeistä ihan oikeasti olisi mättämässä naamaansa pelkkää lihaa eikä yhtikäs mitään muuta. Eihän sitä nyt kaljaakaan saisi juoda kun siinä on ohraa eikä se ole lihaa. :)

   Lainaa

  44. Tulos: -12 (32 ääntä)
   En ole vegaani, tässä juuri juustoa mussutan, mutta: Eikö kukaan muista ala-asteelta jakoa sienikunta - kasvikunta - eläinkunta? Sieni ei ole kasvi(s). Jos siis ravintola myy kasvislasagnea, sen ei pidä sisältää sieniä. Sienilasagne on sitten asia erikseen. Inhoan sieniä, ja taatusti palautan raflassa annoksen, jos minulle on myyty kasvislasagnen nimellä sienilasagne. Onneksi nykyään aika hyvin kaikkialla jo lukee annosten sisältämät asiat. Miinustakaa kommenttiani miten haluatte, mutta sienikunta - kasvikunta - eläinkunta elää ja on olemassa siitä huolimatta :)

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Sienet ovat murha?

   Lainaa

  46. Tulos: +32 (34 ääntä)
   jn: Eikö kukaan muista ala-asteelta jakoa sienikunta – kasvikunta – eläinkunta? Sieni ei ole kasvi(s). Jos siis ravintola myy kasvislasagnea, sen ei pidä sisältää sieniä. Sienilasagne on sitten asia erikseen.
   Kasvi ≠ kasvis. Kaksi eri asioita tarkoittavaa sanaa: kasvi ja kasvis. Ei "kasvi(s)". Vai mistä olisit lukenut, että esim. kuusi tai mänty ovat "kasviksia"? :D

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Haluan tykätä Jasperin kommentista :D

   Lainaa

  48. Muumi (kopio) 27.6.2018 0:10
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Vielä kun löytyisi ”Rennot vegaanit”-ryhmä.

   Lainaa

  49. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Epävegaani: Myöskään suola tai sokeri eivät ole kasveja. Kovin on kuivaa ja mautonta tuo kunnon vegaaninen ruoka…
   Hoijoi. Mistä sä kuvittelet että sokeria vain saadaan jostain. Koskaan kuullut kasvista nimeltä sokerijuurikas?

   Lainaa

  50. kaikkea saa ihmetellä 27.6.2018 12:40
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Epävegaani: Myöskään suola TAI SOKERI eivät ole kasveja. Kovin on kuivaa ja mautonta tuo kunnon vegaaninen ruoka…
   Sokeri tulee sokerijuurikkaasta :D

   Lainaa

  51. hyväkäytöksinen vegaani 27.6.2018 12:47
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Minkki: En kestä niitä ihmusiö, jotka kertovat olevansa vegaaneja ja heidät täytyy olla huomioitu ruoan laitossa. Sitten ku kerrot että pikkusen lipsahti jotain eläinperäistä tms. Niin ” ei se oo niin justiisa, en oo niin tarkka”, what’s the point??? Sama ku uskoisi johonkin, mt eläisi toisin, koska ” ei se oo niin justiinsa”?
   Koska vegaaniuden syy ei (yleensä) kuitenkaan ole allergia, eli vegaani ei kuole ei-vegaaniseen ruokaan. Virheitä sattuu itse kullekin, kehittävämpää on todeta "virhe" vaikka aterian syömisen jälkeen jolloin kokki tietää paremmin seuraavalla kerralla. Kuin jättää padallinen ruokaa syömättä vaikka voinokareen takia ja haaskata luonnon resursseja monen annoksen verran. Periaate on periaate. Mutta ympäristölle tehdään vielä isompi karhunpalvelus, jos jokaikinen vegaani jättäisi ottamiaan annoksia syömättä kun tajuaisi, että jokin yksittäinen raaka-aine tekee ruuasta ei-vegaanisen. Kotona sitten voi nipottaa sielunsa kyllyydestä ja käyttää vaikka puoli päivää kaupassa tuoteselosteita lukien :D

   Lainaa

  52. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Hihi: Kasvi ≠ kasvis. Kaksi eri asioita tarkoittavaa sanaa: kasvi ja kasvis. Ei “kasvi(s)”. Vai mistä olisit lukenut, että esim. kuusi tai mänty ovat “kasviksia”?
   Enemmän ne sitä on kuin sienet. Jos kasvislasagnessa on kuusenhavuja, en palauta annosta vaan ihailen luovuutta.

   Lainaa

  53. Tulos: +23 (25 ääntä)
   jn: Enemmän ne sitä on kuin sienet. Jos kasvislasagnessa on kuusenhavuja, en palauta annosta vaan ihailen luovuutta.
   Et nyt edelleenkään ymmärrä. Sanoissa "kasvi" ja "kasvis" on vain yhden kirjaimen ero mutta se ei tee niistä synonyymejä. Wikipedia: "Kasviksilla tarkoitetaan _syötäviä_ vihanneksia (mukaan luettuna peruna), _sieniä_, marjoja, hedelmiä sekä epähedelmiä." Se että jokin on tai ei ole _kasvi_ ei määrää sitä onko se _kasvis_.

   Lainaa

  54. Tulos: -22 (24 ääntä)
   Vegaanit on mielipuolia saatanisteja. Tunnetun professorin mukaan nykypäivän ihmisuhrauskulteissa kaikki jäsenet on vegaaneja.

   Lainaa

  55. Tulos: +11 (13 ääntä)
   riesa: Vaihtaisivat ryhmän nimeksi “Vegaaniset ruuat”, problem solved hemmetti.
   Mietin juuri samaa. Eikö 'vegaaniset kasvisruuat' ole vähän tautologinen?

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Voihan sienirihmasto sentään näitä ihmisiä taas..

   Lainaa

  57. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Mun mielestä tuo Soilin sähköposti vaikuttaa siltä, että Aura on sen itse tehtaillut. Ei vaikuta aidolta.

   Lainaa

  58. Tulos: +10 (16 ääntä)
   aamu: Mun mielestä tuo Soilin sähköposti vaikuttaa siltä, että Aura on sen itse tehtaillut. Ei vaikuta aidolta.
   Aito on. t. Aura :)

   Lainaa

  59. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Se on se B12 vitamiinin puutos kun tyhmää tyhmentää... Valkoviini ei ole vegaania, sisältää useimmiten banskukärpäsiä eli on lihaviiniä.

   Lainaa

  60. Verenkeitin 28.6.2018 17:59
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   En nyt oikein ymmärrä miksi täällä tuota ryhmää tai vegaaneja parjataan tämän takia. Ihan mielenkiintoinen mielipiteitä jakava keskustelu ja sitähän täällä mokien kommenteissakin on jatkettu. Ja yksittäisten ryhmän jäsenten yksittäisestä keskustelusta ei ehkä kannata vetää kovin suuria johtopäätöksiä koko ryhmän sisällöstä tai siihen kuuluvista ihmisistä :)

   Lainaa

  61. Tulos: -16 (20 ääntä)
   Jos et ole ÄÖ85-pissis 35-v, olet muuten vain sekaisin jostain sienistä ja menkoista :D Tän takia äänioikeutta ei anneta vajaavaltaisille.

   Lainaa

  62. Tulos: +16 (16 ääntä)
   M: Mietin juuri samaa. Eikö ‘vegaaniset kasvisruuat’ ole vähän tautologinen?
   Täst on täällä(kin) jo aiemmin puhuttu, mutta syynä erikoiseen nimeen on se että ylläpitäjät haluaa että ryhmä löytyy sekä hakusanalla ”vegaaninen” että ”kasvisruuat”.

   Lainaa

  63. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Minkki: En kestä niitä ihmusiö, jotka kertovat olevansa vegaaneja ja heidät täytyy olla huomioitu ruoan laitossa. Sitten ku kerrot että pikkusen lipsahti jotain eläinperäistä tms. Niin ” ei se oo niin justiisa, en oo niin tarkka”, what’s the point??? Sama ku uskoisi johonkin, mt eläisi toisin, koska ” ei se oo niin justiinsa”?
   Ruokavalio ei ole sama kuin allergia/ intoleranssi. Aika harva kehtaa vetää täydellistä kilarikohtausta isäntiä/ emäntiä kohtaan vaikka sisäisesti miten ketuttaisi ja äklöttäisi -kilarivegaaneista puhutaan tarpeeksi paljon ettei kukaan halua sellaiselta vaikuttaa. Joten hymyillään kohteliaasti jos isäntäväki edes yritti ja sanotaan että ei se mitään, ei se ole niin tarkkaa, vaikka sisäisesti ajattelisi "voi helvetinhelvetinhelvetti, yäk". Niinhän menetellään muidenkin ruokien kohdalla jos mitään kotikasvatusta on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kasvikset, kasvis, kasvit, kasvisruoka, vegaanit, kotus, sana, sieni, sienet, ruoka