Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lasagne on murha

Vegaani syö vahingossa vääränlaista lasagnea. Romahdus on taattu.
Lasagne on murha

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 133 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Pahvitonttu 7.6.2018 0:21
      Tulos: +718 (1254 ääntä)
      Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia...

      Lainaa

    2. Tulos: +1348 (1382 ääntä)
      Ei siksi että on vegaani, mutta on Anni kyllä yksi kiittämätön kusipää.

      Lainaa

    3. Tulos: +953 (973 ääntä)
      Annille kananmunat ja rotanmyrkky ovat samalla viivalla. Eli jos Annin ruoka myrkytettäisiin rotanmyrkyllä ja hän saisi tietää, päivittelisi hän asiasta Facebookiin hätänumeron sijaan ja kyselisi, kannattaisiko myrkky nyt oksentaa ulos ihan vaan periaatesyistä, kun hänen ruokavalioonsa eivät mitkään rotanmyrkyt kuulu. :D

      Lainaa

    4. KaroliinaCZ 7.6.2018 0:54
      Tulos: +876 (898 ääntä)
      Hain vertaistukea, mutta näköjään jollaki on eri mielipide! >:(

      Lainaa

    5. Tulos: -107 (661 ääntä)
      Pahvitonttu: Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia…
      Suurin osa on noita raivovegaaneja. Ainakin ne ketkä sitä tumputtaa. Itse poistaisin kavereista jo ton oksennus kommentin takia. Kaveri yritti parhaansa. Jos veljellä ei olisi ollut syövän takia kanamunatonta diettie en ois tienny lasange levyjen sisältävän kanamunaa.

      Lainaa

    6. Tulos: +321 (355 ääntä)
      Ihmisliha ruoassa on ihan ok, kunhan se on vegaanista.

      Lainaa

    7. Perspillu ja hyvät vitut 7.6.2018 1:09
      Tulos: +411 (459 ääntä)
      Ei ole tervettä moinen fanaattisuus.

      Lainaa

    8. Jormakainen 7.6.2018 1:13
      Tulos: -260 (744 ääntä)
      Pahvitonttu: Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia…
      Muistakaa, että kaikki vegaanit _on_ tuollasia....

      Lainaa

    9. Tulos: +583 (603 ääntä)
      Ihmisenä, jolla on paljon ruoka-ainerajoitteita, ymmärrän täysin että ns. normaalit ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä missä kaikkialla minulle hengenvaarallisia allergeeneja saattaakaan olla. Tämän takia varmistan aina kaikki raaka-aineet, jos joku on minulle kokannut. Työlästä, mutta eipä tarvitse epipeniä vingutella. Suosittelen lähestymistapaa myös Annille, jos periaate on näinkin suuri ja ylitsepääsemätön :D

      Lainaa

    10. Tulos: +440 (478 ääntä)
      "Olishan multa voinut kysyä!" Voi Anni kulta kun kaikki eivät voi 100% tietää, mitä vegaanisuus on, jos eivät ole siihen perehtyneet. Jos henkilö on luullut, että koskee vain lihaa, niin miten tämä olisi tajunnut kysyä munista? Ei olis varmaan ollut liian vaikeaa ilmoittaa "En voi syödä mitään eläinperäistä. En edes munia, maitoa, voita, en mitään mikä on lähtöisin eläimestä." <- Oliko niin vaikeaa?

      Lainaa

    11. Tulos: +472 (510 ääntä)
      ”Tapettua paskaa” joo sitähän ne kananmunat on.. :D

      Lainaa

    12. Tulos: +44 (196 ääntä)
      Siis onko normaali, lihaa syövä ihminen sekaani

      Lainaa

    13. Tulos: +397 (449 ääntä)
      Kananmuna ei kyllä ole murhaa nähnytkään. Ne on kanan menkat. Hedelmöittymätön solu. Tosin harvemmin kylläkään tehty kovin onnellisten, pihamaalla vapaana kuopsuttelevien kanojen munista nuo lasagnelevyt, mutta silti... Ja onneksi kaikki vegaanit ei tosiaankaan ole tollaisia. Tunnen kymmeniä vegaaneja, eikä niistä yksikään käyttäydy noin. Olisivat varmaan tossa tilanteessa silleen että ohops, shit happens, mutta kukaan ei kuollut eikä edes sairastunut, ensi kerralla ollaan tarkempia, hyvää se oli kumminkin, mahtavaa että yritit parhaasi!

      Lainaa

    14. My Bloody st. Patrick's 7.6.2018 1:29
      Tulos: +231 (243 ääntä)
      Muumien poliisimestarin sanoin:"saa täällä järkeäkin käyttää!" ja joo, onneksi kaikki vegaanit ei ole tollasia.

      Lainaa

    15. Tulos: +61 (85 ääntä)
      Murharuokaa

      Lainaa

    16. Tulos: +255 (269 ääntä)
      Kodese: Suurin osa on noita raivovegaaneja. Ainakin ne ketkä sitä tumputtaa. Itse poistaisin kavereista jo ton oksennus kommentin takia. Kaveri yritti parhaansa. Jos veljellä ei olisi ollut syövän takia kanamunatonta diettie en ois tienny lasange levyjen sisältävän kanamunaa.
      Tämähän on tämä klassinen asia etä kaikkein idiooteimmat on eniten äänessä. Tunnen vegaaneja jotka syövät omaa ruokaansa periaatteesta se tai tämä tai allergioiden takia, mutta kukaan heistä ei pahastu jos vetäsen burgerin samassa tilassa tai rupea saarnaamaan kuinka olen murhaaja. Olen kyllä tavannut tälläisen "raivovegaani" tyypinkin mutta on ne silti vähemmistössä. Sattuvat vain tosiaan pitämään enemmän meteliä.

      Lainaa

    17. Tulos: +219 (229 ääntä)
      Hihi: Annille kananmunat ja rotanmyrkky ovat samalla viivalla. Eli jos Annin ruoka myrkytettäisiin rotanmyrkyllä ja hän saisi tietää, päivittelisi hän asiasta Facebookiin hätänumeron sijaan ja kyselisi, kannattaisiko myrkky nyt oksentaa ulos ihan vaan periaatesyistä, kun hänen ruokavalioonsa eivät mitkään rotanmyrkyt kuulu.
      Onkohan rotanmyrkyssä eläinperäisiä ainesosia? Jos ei, niin turhaan sitä oksentaa.

      Lainaa

    18. Tulos: -69 (205 ääntä)
      PIN: Kananmuna ei kyllä ole murhaa nähnytkään. Ne on kanan menkat. Hedelmöittymätön solu.
      Joo ja ei. Kukonpojat sattuneesta syystä ei voi tuottaa munia, joten ne tapetaan heti. Eli vain 50 % kuolemaa munatuotannossa.

      Lainaa

    19. ei kannata 7.6.2018 2:27
      Tulos: +181 (203 ääntä)
      Sairasta, että joku edes harkitsee tahallaan oksentamista tuollaisen syyn takia. Se on niin mielettömän epäterveellistä touhua, että ellei oikeasti ole tullut syötyä jotain myrkyllistä, ei todellakaan kannata. Ikenet ja hampaat kärsivät hapoista ja tahallaan oksentaessa myös kurkku voi vaurioitua. Kokemusta on, ääni käheytyy ja kurkku tulee kipeäksi, voi tulla pahasti ja jos tätä harrastusta on paljolti, vauriot jäävät pysyviksi, lauluääni huononee jne. Ikenet vetäytyvät ja hampaat reikiintyvät sekä tulevat herkiksi vihlomaan. Ja kun vertaa mahatautisena väkisin tulleen oksennuksen jälkeiseen oloon, tuntuu yllättävän paljon samalta. Mahatautisenakin iso osa heikotuksesta johtuu oksentaessa sekaisin menneestä vatsan suolatasapainosta, ei sitä kurjuutta ole mitään järkeä itselleen hankkia. Yksikin tahallinen oksennus on aiheuttanut ainakin minulle heikkoutta ja jopa tärinäkohtauksia, sekä hillitöntä ruokahalun kasvua vähän ajan päästä, vaikka oksennetun ruuan määrä olisi ollut pieni. Aikoina, jolloin olen oksennellut, olen tuon takia aina lihonut tavallista herkemmin, enkä koskaan laihtunut kuin hetkellisesti. Lisäksi minulle on tullut aina finnejä ja mielialan huonontumista oksentelun vuoksi, ja yleisesti se on yhteydessä myös osteoporoosiriskin kasvamiseen. Finnejä ei tule kaikille, mutta toisilla posket voivat turvota. Hiuksiakin tippuu. Ja kämmenselkä kutisee melko pitkään mahahapon takia ja on naarmuilla hampaitten takia. Silmistä ja niitten läheltä rikkoutuu verisuonia, tämän takia oksentaminen näkyy kasvoilla rumasti monen päivän ajan. Ainakin minulla näin. En todellakaan suosittele tahallaan oksentamista ikinä, ellei tosiaan ole syönyt myrkkyä tms. Toki yksittäinen kerta on eri asia kuin tavaksi ottaminen, mutta aloittaessaan saattaa uskoa tekevänsä niin vain tämän yhden kerran, ja vain tämän toisen jne. Jos sattuu, koska on ylensyönyt, se juuri sinä silmänräpäyksenä helpottaa oloa, siksi sitä itsekin olen tehnyt, mutta kokonaisvaikutukset ovat pahasti miinuksen puolella. Parempi vain hyväksyä syöneensä tällä kertaa väärin ja tsempata kovasti jatkossa, ettei päätyisi enää samaan tilanteeseen. Tahallaan oksentaminen ei ole tervettä!

      Lainaa

    20. Tulos: +85 (101 ääntä)
      EE93: Siis onko normaali, lihaa syövä ihminen sekaani
      Jep, vegaanipiireissä sekasyöjiä kutsutaan sekaaneksi. :D

      Lainaa

    21. Kaali Kannibaali 7.6.2018 2:38
      Tulos: +141 (141 ääntä)
      Ei kannata oksentaa periaatesyistä. Vahingoittaa mm. hampaita saavuttamatta mitään ymmärrystä muissa, korkeintaan aiheuttaa huolta tai hämmennystä. Kuitenkin ruuan laittaja oli yrittänyt noudattaa reseptiä, joten siihen voi hyvin lisätä tarkennuksen: Huom! Pastassa ei saa olla kananmunaa/maitoa/muita eläinperäisiä aineksia. Ja seuraavalla kerralla tarkistaa aineksia ennen ruuan valmistusta tai syömistä.

      Lainaa

    22. Kaali Kannibaali 7.6.2018 2:41
      Tulos: +119 (125 ääntä)
      vpen: Ihmisliha ruoassa on ihan ok, kunhan se on vegaanista.
      Tarkoittaakohan tämä sellaisia ihmisiä joita kuvaillaan "kasviksina"

      Lainaa

    23. Tulos: +182 (198 ääntä)
      Jos menisin kylään ja mulle syötettäisiin jauhelihamureketta ja kävisi sitten pakkausselosteen E-koodista tuotteen sisältäneen ihmisen lihaa, en voisi kyllä kyläpaikkaa asiasta syyttää.... Eihän tuo käy välttämättä maallikolla edes mielessä, että lasagnelevyt voisivat sisältää eläinperäisiä ainesosia..

      Lainaa

    24. Tulos: +119 (131 ääntä)
      Rotanmyrkky on vegaanista, ei tarvitse oksentaa.

      Lainaa

    25. Tulos: +88 (98 ääntä)
      Anni on sekaisin.

      Lainaa

    26. Tulos: +18 (66 ääntä)
      Aloin miettimään, että miten kananmunat on murhaa? Nehän on kanan menkat, ainakin nuo kaupan munat...

      Lainaa

    27. Kaali Kannibaali 7.6.2018 5:55
      Tulos: +54 (150 ääntä)
      Asdfg: Aloin miettimään, että miten kananmunat on murhaa? Nehän on kanan menkat, ainakin nuo kaupan munat…
      Kananmunien tuotossa kuoriutuu uusia tipuja, sekä kanoja että kukkoja. Todennäköisyyden pohjalta noin 50% kumpiakin. Vain kanoja voi hyödyntää kananmunateollisuudessa, ja munalajien kukot eivät kasva tarpeeksi ollakseen tuottavia lihan kasvatukseen. Siispä kukkotiput joko maseroidaan, eli silputaan elävältä laitteessa joka murskaa ne, tai tukehdutetaan. Siispä kananmunien tuottamisessa aiheutuu väistämättä murhia. Kun kuluttaja ostaa kananmunia, se rahoittaa myös kukkotipujen väkivaltaiset tappamisoperaatiot.

      Lainaa

    28. Tulos: +60 (68 ääntä)
      Kodese: Suurin osa on noita raivovegaaneja. Ainakin ne ketkä sitä tumputtaa. Itse poistaisin kavereista jo ton oksennus kommentin takia. Kaveri yritti parhaansa. Jos veljellä ei olisi ollut syövän takia kanamunatonta diettie en ois tienny lasange levyjen sisältävän kanamunaa.
      Ihan mielenkiinosta kysyn että missä syövässä on kananmunaton dietti?

      Lainaa

    29. Määpää 7.6.2018 6:32
      Tulos: +42 (76 ääntä)
      Pääsääntöisesti kaupassa myytävä tavallinen pasta ja lasagnelevyt kyllä ovat munattomia. Eli munallisia pitää varta vasten etsiä. Ei niissä yleensä ole kuin vehnäjauhoa ja vettä ja ehkä jotain lisäaineita.

      Lainaa

    30. Ylläripylläri 7.6.2018 6:45
      Tulos: +78 (112 ääntä)
      Itsellä joskus oli vatsa herkällä viljatuotteiden vuoksi, ja moni yritti tehdä gluteiinitonta tarjottavaa vain minun vuokseni. Ei olisi tullut mieleenikään valittaa vaikka olisi hieman lipsunut viljatuotetta mukaan. Kyllä sen "pienen" vatsakivunkin kestää kun toiset kuitenkin yrittäneet. Ei aina tarvitse itkeä..

      Lainaa

    31. Tulos: +198 (202 ääntä)
      Jos nyt oletetaan, että munansyönti on eettisesti väärin, niin tuossa tilanteessa vahinko on jo tapahtunut ja ruoan oksentaminen vie asiaa vain epäeettisempään suuntaan... Munafarmari on "murharuoastaan" jo rahansa saanut, joten oksentaminen ei siinä auta ja sen lisäksi ajattelit vielä heittää hukkaan ruokasi, ihan vain sen takia, että se sisältää yhtä tuotetta, joka ei sovi sinun arvoihisi...

      Lainaa

    32. Sanakirjailija 7.6.2018 7:12
      Tulos: +3 (61 ääntä)
      EE93: Siis onko normaali, lihaa syövä ihminen sekaani
      Vegaani = syö vegetaatiota Sekaani = syö sekä vegetaatiota että lihaksia / muita eläintuotteita Lihaani = syö vain lihaksia / elimiä

      Lainaa

    33. hepomiesten tietotoimisto 7.6.2018 7:21
      Tulos: +50 (66 ääntä)
      En munalle allergisena tiennyt edes että on olemassa munattomia lasagnelevyjä .

      Lainaa

    34. Tulos: +130 (156 ääntä)
      Itsekin rajoitan ruokavaliostani pois tuotantolihoja eettisistä syistä. Kuitenkin jos käyn kylässä ja joku on taikonut illallisen, niin kyllä minä sen oksentelematta syön, vaikka kuinka olisi tuotantolihasta tehty. En minä ala muiden elämää omilla etiikoillani hankaloittamaan. Ja jos vielä erikseen minua varten laitettu, niin ei tulisi mieleenkään alkaa vinkumaan. Terveyssyyt sitten erikseen. Niistä pitää huomauttaa.

      Lainaa

    35. Tulos: -69 (119 ääntä)
      Onpa.
      Pahvitonttu: Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia…

      Lainaa

    36. Tulos: -31 (77 ääntä)
      Hiekkaa muuallakin kun jaloissa Anni?

      Lainaa

    37. Tulos: +64 (88 ääntä)
      No en olis tajunnutkaan että vegaani ei voi syödä lasagnelevyjä......

      Lainaa

    38. Tulos: -20 (78 ääntä)
      Juuri tämän takia olen onnellinen sinkku. :) Sitä tiedä minkälaisen sekopäähän törmää.

      Lainaa

    39. fakta homma 7.6.2018 8:39
      Tulos: -48 (110 ääntä)
      Ylläripylläri: Itsellä joskus oli vatsa herkällä viljatuotteiden vuoksi, ja moni yritti tehdä gluteiinitonta tarjottavaa minun vuokseni. Ei olisi tullut mieleenikään valittaa vaikka olisi hieman lipsunut viljatuotetta mukaan. Kyllä sen “pienen” vatsakivun kestää.
      Gluteiiinilleko olet allerginen? Mitä se mahtaa oikein olla?... Viljassa on sellaista sitkoainetta kuin gluteenia, gluteiini lienee jotain ihan muuta.

      Lainaa

    40. Tulos: +68 (82 ääntä)
      Määpää: Pääsääntöisesti kaupassa myytävä tavallinen pasta ja lasagnelevyt kyllä ovat munattomia. Eli munallisia pitää varta vasten etsiä. Ei niissä yleensä ole kuin vehnäjauhoa ja vettä ja ehkä jotain lisäaineita.
      Myllyn Paras Lasagne Pakkauksen nettopaino: 500 grammaa Ainekset DURUMVEHNÄJAUHO ja vesi. Saattaa sisältää pieniä määriä kananmunaa.

      Lainaa

    41. Tulos: +43 (49 ääntä)
      Rainbow Lasagnelevyt 500 g Rainbow lasagnelevyt on valmistettu durumvehnästä ja sisältävät kananmunaa 19%.

      Lainaa

    42. Tulos: +40 (48 ääntä)
      Pirkka lasagnelevyt 500g Pirkka lasagnelevyt ovat 100 % durumvehnää ja kananmunaa.

      Lainaa

    43. Tulos: +12 (66 ääntä)
      Taidan mennä paistamaan munia ja pekonia, ilman rotanmyrkkyä.

      Lainaa

    44. Tarkistaja 7.6.2018 10:08
      Tulos: +58 (84 ääntä)
      Jaa, ei olisi kyllä omassakaan mielessä käynyt että lasagnelevyissä olisi kananmunaa.. Just kaapista kun tarkistin lasagnelevypaketista, niin "saattaa sisältää pieniä määriä kananmunaa". Onhan tämä nyt toki ylitsepääsemätön ongelma, onhan?

      Lainaa

    45. yli opisto hörhö 7.6.2018 10:24
      Tulos: +57 (71 ääntä)
      Kiittämättömyys on kyllä huipussaan. Toivottavasti meni ja ulisi tuosta suuresta vääryydestä niin ei kenenkään tarvitse enää ikinä tehdä hänelle mitään ruokaa.

      Lainaa

    46. Kouluttaja 7.6.2018 10:29
      Tulos: +146 (148 ääntä)
      Joo kyllä Annilla heittää jo yli, tuli ihan paha mieli heidän puolesta, jotka ruoan valmistivat ja yrittivät parhaansa. Itsekin vältän kananmunia ruokavaliossa juurikin eettisistä syistä ja viime kesänä menin veljeni perheen luokse kyläilemään ja grillailemaan, he olivat ostaneet mulle kasvisnakkeja, jotka eivät olleet kuitenkaan vegaanisia vaan juurikin sisälsivät munia, en kylläkään edes maininnut heille asiasta ja söin kiltisti ja kiitin. Joskus pitää miettiä, että mikä missäkin tilanteessa ja asiassa on oikeasti oleellista, toki jokainen tyylillään.

      Lainaa

    47. Tulos: -15 (111 ääntä)
      99% vegaaneista pilaa niiden kaikkien maineen.

      Lainaa

    48. Tulos: -41 (115 ääntä)
      Tutkimusten mukaan vegaanius vähentää lasten älykkyysosamäärää keskimäärin 13 pisteen verran, joten tämänlaiset viestiketjut eivät yllätä.

      Lainaa

    49. Tulos: +21 (63 ääntä)
      Asiat meillä täällä on ihan liian hyvin, kun on vara nirsoilla ruoasta.

      Lainaa

    50. Nälkäinen 7.6.2018 11:23
      Tulos: -38 (70 ääntä)
      Vedän päivässä jotain 10 kananmunaa HA HA HAA

      Lainaa

    51. Ihmettelijä 7.6.2018 12:36
      Tulos: -5 (91 ääntä)
      Voi jessus mä inhoan sanaa "sekaani". Kielemme kuitenkin tarjoaa jo täysin kelvollisen termin henkilölle, joka syö sekä lihaa että kasviksia. Mutta eii, pitää päästä keksimään uusia sanoja. Hävetkää, te kojoottimaiset sanasepot.

      Lainaa

    52. Tulos: +19 (39 ääntä)
      Miksi ei ole olemassa munattomia munia?

      Lainaa

    53. Tulos: +98 (106 ääntä)
      Ai että mikä typerys, ja vielä käytöstapojakin vailla. Ensin on oksentamassa "periaatesyistä", mutta hetken päästä marttyyri- tai kostopohjalta. Lisäksi, verrata nyt rotanmyrkkyä ihan kelvolliseen ruoka-ainekseen, jota syödyssä annoksessa oli varmaan noin 1%. Koko ateria vielä häntä varten kokattu ja tuskinpa edes on mitään "pakkosyötetty". Olisi selventänyt munattomuuden reseptiin tai selvittänyt asian viimeistään ennen kuin alkaa syömään, jos on kerta noin kamalaa. Kuka edes kehtaisi antaa vertaistukea moiseen typeryyteen.

      Lainaa

    54. Kalakallelle soppaa 7.6.2018 13:12
      Tulos: +82 (90 ääntä)
      Kodese: Suurin osa on noita raivovegaaneja. Ainakin ne ketkä sitä tumputtaa. Itse poistaisin kavereista jo ton oksennus kommentin takia. Kaveri yritti parhaansa. Jos veljellä ei olisi ollut syövän takia kanamunatonta diettie en ois tienny lasange levyjen sisältävän kanamunaa.
      Sehän siinä onkin, jokaista raivovegaania kohtaan löytyy varmaa viis kaappivegaania jotka eivät sulle ruokavaliosta ja murhista huutele.

      Lainaa

    55. Tulos: +61 (69 ääntä)
      Jos oksentaa pois, on se eläin sillon depsiny ihan turhaan. Mun mielestä se on enemmän väärin kun ite lihansyönti.

      Lainaa

    56. Tulos: +33 (39 ääntä)
      Määpää: Pääsääntöisesti kaupassa myytävä tavallinen pasta ja lasagnelevyt kyllä ovat munattomia. Eli munallisia pitää varta vasten etsiä. Ei niissä yleensä ole kuin vehnäjauhoa ja vettä ja ehkä jotain lisäaineita.
      Piti ihan käydä lukemassa. Myllyn Paras levyt sisältävät ainoastaan durumvehnäjauhoa ja vettä.

      Lainaa

    57. Tulos: +71 (73 ääntä)
      Mulle selvisi vasta nyt, että noi levyt sisältää kananmunaa. Tein kerran eräälle vegaanille lasagnea ja yritin tehdä kaiken oikein (tai ainakin hän pyrkii syömään mahdollisimman vegaanisesti, mutta tarpeen tullen joustaa). Onneksi häne ei ole noin tiukka.

      Lainaa

    58. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Annille pitäs hankkia lemmikkikana.

      Lainaa

    59. Tulos: -59 (101 ääntä)
      Että mä vihaan vegaaneja. Oon niin onnellinen, ettei lähipiiriini mokomia ihmissyöpiä kuulu.

      Lainaa

    60. Ensiaputaidot kuuluvat yleissivistykseen 7.6.2018 14:45
      Tulos: +95 (95 ääntä)
      ei kannata: En todellakaan suosittele tahallaan oksentamista ikinä, ellei tosiaan ole syönyt myrkkyä tms.
      Nyt on pakko ensiaputaitoisena mainita että ikinä ei saa pakko-oksentaa jos on syönyt myrkkyä! Soitto myrkytyskeskukseen ja sieltä saa ohjeet. Mutta myrkytys voi mennä vaan pahemmaksi jos yrittää oksentaa sitä ulos!

      Lainaa

    61. Tulos: +20 (36 ääntä)
      Ensiaputaidot kuuluvat yleissivistykseen: Nyt on pakko ensiaputaitoisena mainita että ikinä ei saa pakko-oksentaa jos on syönyt myrkkyä! Soitto myrkytyskeskukseen ja sieltä saa ohjeet. Mutta myrkytys voi mennä vaan pahemmaksi jos yrittää oksentaa sitä ulos!
      Noh, mitä pitää tehdä, jos on syönyt kanamunaa? Tämä tieto ei kuulu näämmä kaikkien yleissivistykseen.

      Lainaa

    62. Tulos: -54 (96 ääntä)
      mites toi veganisuus ku kuiteski muijat ottaa poskeen ja nielee, eikö se ole väärin?

      Lainaa

    63. Tulos: -38 (66 ääntä)
      En ole kyllä ikinä kuullut kanalasta jossa kanat tapetaan että munat saataisiin kerättyä!

      Lainaa

    64. Esa Lindqvist 7.6.2018 15:58
      Tulos: +4 (22 ääntä)
      Alko vituttaa heti ku luki tän.

      Lainaa

    65. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Kodese: Suurin osa on noita raivovegaaneja. Ainakin ne ketkä sitä tumputtaa. Itse poistaisin kavereista jo ton oksennus kommentin takia. Kaveri yritti parhaansa. Jos veljellä ei olisi ollut syövän takia kanamunatonta diettie en ois tienny lasange levyjen sisältävän kanamunaa.
      k-menun lasagnelevyissä ei ole kananmunaa vain durumvehnäjauhoja ja vettä

      Lainaa

    66. Tulos: +31 (41 ääntä)
      Munatonta touhua Annilta.

      Lainaa

    67. Tulos: +73 (83 ääntä)
      Mistähän Anni ees keksi, että olivat käyttäneet lasagnelevyjä, joissa on munaa? Alkanut varmaan kuulustelemaan, että minkäs merkkisiä aineksia käytitte! Ai jaa, munallista? Ei kelpaa! Mä oksennan nyt pois! Kuvittelis vegaanin kunnioittavan enemmän luontoa ja ruokaa. Jos se ruoka on jo tehty, ei sen oksentaminen mitään auta.

      Lainaa

    68. Kusipääallergikko 7.6.2018 17:38
      Tulos: -47 (65 ääntä)
      Pahvitonttu: Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia…
      Oon vegaani, joka syö tarkoituksella munia ja maitotuotteita, vaikka oon allerginen niille. Syy on se, että niillä saa murkinaan hyvän rakenteen ja värin, ja lääkäri käski syödä ellei tule pahat oireet. Mitä sitten tulee tähän uskonnolliseen fundamentalismiin, jota mokassa viljeltiin, se on idiotiaa ja pelkästään haitaksi muuten kannatettavalle kasvisruuan syönnin lisäämiselle.

      Lainaa

    69. Tulos: -19 (45 ääntä)
      anni kuulostaa jolta angstiteiniltä ton angstinsa kanssa, mutta kukin tyylillään mä lähen nyt tilaan rullakebabin extralihalla.

      Lainaa

    70. Tulos: +102 (118 ääntä)
      Jormakainen: Muistakaa, että kaikki vegaanit _on_ tuollasia….
      Ai ihanko totta. Pakostikin tulee mieleen eilinen tapaus. Mieheni on kasvossyöjä ja itse olen vegaani -kyllä, tämä kuuluu asiaan, yleensä en asiasta mainitse. Hän on töissä jossa on tapana olla sosiaalinen ja usein kokoontua yhdessä syömään töiden jälkeen, puoliskot mukaan jos mahdollista. Pihvipaikoissa. Aina. Rouskutamme sitten salaattia, itse ilman kastiketta koska muuta ei paljon saa, ja kysyttäessä mutisen "noudattavani dieettiä" (olettavat että jonkinlaista laihdutuskuuria, en selitä sen tarkemmin että vegaanidieettiä). Mies nyt sitten vaihtaa töitä ja kutsui kaikki läksiäisillalliselle -vegaaniystävälliseen kasvisravintolaan että edes joskus saisimme jotain syötävääkin. Sai sitten pitkiä vastausposteja, useita sivujakin, siitä miten kirjoittaja syö vain eettistä lihaa, miten kehtaamme olla niin tuomitsevia ja tuputtaa jotain ideologiaa, ja he nyt eivät ainakaan ole tulossa. Koska saivat yhden. kutsun. kasvisravintolaan. Jepjep, raivovegaanit liikkeellä taas. No onneksi eivät tule, saanpahan syödä seitanini rauhassa.

      Lainaa

    71. Tulos: +34 (40 ääntä)
      Joo: Ai ihanko totta. Pakostikin tulee mieleen eilinen tapaus. Mieheni on kasvossyöjä (snip)
      *kasvissyöjä. Siis ei kasvoja. =)

      Lainaa

    72. Tulos: +37 (45 ääntä)
      Annin kaltaisten ihmisten takia vegaaniuteni on oma asiani jota en kerro muille.

      Lainaa

    73. Arkkienkeli 7.6.2018 19:13
      Tulos: -50 (76 ääntä)
      Vegaanius on hieno juttu tässä ajassa. Oikein itsekeskeisyyden huipentuma. Tosin eivätpä lisäänny, koska kehoon ei voi ottaa mitään eläinperäistä. Ps. miesvegaanin tulee aina käyttää kumia, koska eihän sitä voi harrastaa seksiä ja pakottaa toista ottamaan jotain eläinperäistä vastaan.

      Lainaa

    74. Tulos: +74 (78 ääntä)
      Kusipääallergikko: Oon vegaani, joka syö tarkoituksella munia ja maitotuotteita, vaikka oon allerginen niille. Syy on se, että niillä saa murkinaan hyvän rakenteen ja värin, ja lääkäri käski syödä ellei tule pahat oireet. Mitä sitten tulee tähän uskonnolliseen fundamentalismiin, jota mokassa viljeltiin, se on idiotiaa ja pelkästään haitaksi muuten kannatettavalle kasvisruuan syönnin lisäämiselle.
      Hmm hetkinen? Ethän silloin ole vegaani? :D Jos syöt kananmunia ja maitoa? Vai oliko tämä sarkasmia?

      Lainaa

    75. keravan kolli 7.6.2018 19:26
      Tulos: -17 (33 ääntä)
      Onneksi oon kaikkiruokainen carno-vege :P

      Lainaa

    76. Arkkienkeli 7.6.2018 19:32
      Tulos: -67 (97 ääntä)
      Joo: Ai ihanko totta. Pakostikin tulee mieleen eilinen tapaus. Mieheni on kasvossyöjä ja itse olen vegaani -kyllä, tämä kuuluu asiaan, yleensä en asiasta mainitse. Hän on töissä jossa on tapana olla sosiaalinen ja usein kokoontua yhdessä syömään töiden jälkeen, puoliskot mukaan jos mahdollista. Pihvipaikoissa. Aina. Rouskutamme sitten salaattia, itse ilman kastiketta koska muuta ei paljon saa, ja kysyttäessä mutisen “noudattavani dieettiä” (olettavat että jonkinlaista laihdutuskuuria, en selitä sen tarkemmin että vegaanidieettiä). Mies nyt sitten vaihtaa töitä ja kutsui kaikki läksiäisillalliselle -vegaaniystävälliseen kasvisravintolaan että edes joskus saisimme jotain syötävääkin. Sai sitten pitkiä vastausposteja, useita sivujakin, siitä miten kirjoittaja syö vain eettistä lihaa, miten kehtaamme olla niin tuomitsevia ja tuputtaa jotain ideologiaa, ja he nyt eivät ainakaan ole tulossa. Koska saivat yhden. kutsun. kasvisravintolaan. Jepjep, raivovegaanit liikkeellä taas. No onneksi eivät tule, saanpahan syödä seitanini rauhassa.
      Tää vähän tökkii. Vegaani ei voi olla töissä, käyttää verkossa konetta/puhelinta, lääkkeitä jne. Muovimatot, muoviset tuotteet ovat valmistettu aikoinaan kuolleiden dinosaurusten orgaanisesta massasta (öljy) ja näinollen et voi mitään niitä käyttää. Lääkkeitäkin testataan vain ja ainoastaan hiirillä. Jos asut kelohonkamökissä takkatulen varassa ja viestit tälle palstalle viattoman kirjekyyhkyn jalkaan sidotussa kapselissa ja jonka viestin olet kirjoittanut kasvisperäisistä tuotteista saadulla musteella, niin sitten ok, ja joka palaa takaisin vahingoittumattomana, niin sitten ok. Mutta jos käytät viestimenä tietokonetta, matkapuhelinta tms. niin tiedoksi vain se, että 2.43Ghz taajuuksia ja sähköverkon kuolettavuutta on testattu eläimillä. Samoin asuntosi lattiaa (muovimattoa), jääkaappia, mikroaaltouunia, matkakorttia, vaatteita (dieselmoottorilla toimiva tankkeri tuo itämailta vegaaneille sopivia asuja) jne jne... Vegaanius = mahdoton tila. Siinä täytyisi palata noin 1600 luvulle tai pimeään keskiaikaan.

      Lainaa

    77. Tulos: -22 (52 ääntä)
      logiikka: “Olishan multa voinut kysyä!” Voi Anni kulta kun kaikki eivät voi 100% tietää, mitä vegaanisuus on, jos eivät ole siihen perehtyneet. Jos henkilö on luullut, että koskee vain lihaa, niin miten tämä olisi tajunnut kysyä munista? Ei olis varmaan ollut liian vaikeaa ilmoittaa “En voi syödä mitään eläinperäistä. En edes munia, maitoa, voita, en mitään mikä on lähtöisin eläimestä.” <- Oliko niin vaikeaa?
      enkä siltikään alkaisi syynäämään jotain ruokapakettia kananmunan tai minkälie takia jos kyseessä on joku ihme periaate. Jos ei ruoka kelpaa ei ole pakko syödä. Joku kananmunako on murhaa? Ei sieltä kananmunasta synny mitään tipua. Se on hedelmöittymätön, koska kukkoa ei siellä kanalassa käy, ja niillä linnuilla on vain tasan kaksi sukupuolta. Tarpeeksi nälkäisenä alkaa ideologiat karsiutumaan ja sitä yleensä syö mitä vaan. Sopii koittaa jos epäilee.

      Lainaa

    78. Tulos: +2 (28 ääntä)
      Huh. No mä oon sen verran universaali lihansyöjä, ettei mua haittais vaikka lihamurekkeessa oliskin ihmislihaa. :D

      Lainaa

    79. Tulos: +11 (29 ääntä)
      keravan kolli: Onneksi oon kaikkiruokainen carno-vege
      Siis sekaani

      Lainaa

    80. Arkkienkelillä vähän tökkii 7.6.2018 21:17
      Tulos: +57 (71 ääntä)
      Arkkienkeli: Tää vähän tökkii. Vegaani ei voi olla töissä, käyttää verkossa konetta/puhelinta, lääkkeitä jne. Muovimatot, muoviset tuotteet ovat valmistettu aikoinaan kuolleiden dinosaurusten orgaanisesta massasta (öljy) ja näinollen et voi mitään niitä käyttää. Lääkkeitäkin testataan vain ja ainoastaan hiirillä. Jos asut kelohonkamökissä takkatulen varassa ja viestit tälle palstalle viattoman kirjekyyhkyn jalkaan sidotussa kapselissa ja jonka viestin olet kirjoittanut kasvisperäisistä tuotteista saadulla musteella, niin sitten ok, ja joka palaa takaisin vahingoittumattomana, niin sitten ok. Mutta jos käytät viestimenä tietokonetta, matkapuhelinta tms. niin tiedoksi vain se, että 2.43Ghz taajuuksia ja sähköverkon kuolettavuutta on testattu eläimillä. Samoin asuntosi lattiaa (muovimattoa), jääkaappia, mikroaaltouunia, matkakorttia, vaatteita (dieselmoottorilla toimiva tankkeri tuo itämailta vegaaneille sopivia asuja) jne jne… Vegaanius = mahdoton tila. Siinä täytyisi palata noin 1600 luvulle tai pimeään keskiaikaan.
      Aikamoisen mahdottomuuden oletkin kehittänyt. Eikö omien vaikeuksien luomisen sijasta kannattaisi tehdä hieman taustatutkimusta? Vegaaniuden määritelmä kannattaa katsoa sieltä mistä idea on alunperin lähtenytkin, eli lähteenä The Vegan Society: "A philosophy and way of living which seeks to exclude—as far as is possible and practicable—all forms of exploitation of, and cruelty to, animals for food, clothing or any other purpose; and by extension, promotes the development and use of animal-free alternatives for the benefit of humans, animals and the environment. In dietary terms it denotes the practice of dispensing with all products derived wholly or partly from animals." Lyhyesti: Vegaanius on sitä, että vältetään aiheuttamasta eläimille kärsimystä niin pitkälle kuin käytännöllistä ja mahdollista. Näin ollen esimerkiksi itsepuolustus hyökkäävää karhua kohtaan on ihan ok. Samoin lääkkeiden ja nykymaailmassa tarpeellisen teknologian käyttö. Niin myös vaatteiden jne. käyttö kunhan niiden valmistuksessa ei ole suoraan käytetty eläintä ainesosana. Voit myös matkustaa bussissa, jossa on nahkapenkit. Dinosaurusöljy ei ole aiheuttanut suoraan yhtään uutta eläinkuolemaa, eri asia jos suoraan kasvatetaan vaikka kissoja ja possuja jotka muussataan polttoaineeksi. Toisin sanoen, käytännön järkeä saa käyttää, ja eläintuotteita vältetään aina kun mahdollista.

      Lainaa

    81. Kouluun siitä 7.6.2018 21:27
      Tulos: +38 (48 ääntä)
      jaa: Joku kananmunako on murhaa? Ei sieltä kananmunasta synny mitään tipua. Se on hedelmöittymätön, koska kukkoa ei siellä kanalassa käy, ja niillä linnuilla on vain tasan kaksi sukupuolta.
      Pakko päästä kommentoimaan sama asia, johon on jo aikaisemmille kommentoijille vastattu? Selkeästi ymmärtämisen sijaan joitakuita kiinnostaa vain omien toimintatapojen puolustelu, vaikka sitten virheellisillä ja lyhytnäköisillä muka-perusteluilla.
      Kaali Kannibaali: Kananmunien tuotossa kuoriutuu uusia tipuja, sekä kanoja että kukkoja. Todennäköisyyden pohjalta noin 50% kumpiakin. Vain kanoja voi hyödyntää kananmunateollisuudessa, ja munalajien kukot eivät kasva tarpeeksi ollakseen tuottavia lihan kasvatukseen. Siispä kukkotiput joko maseroidaan, eli silputaan elävältä laitteessa joka murskaa ne, tai tukehdutetaan. Siispä kananmunien tuottamisessa aiheutuu väistämättä murhia. Kun kuluttaja ostaa kananmunia, se rahoittaa myös kukkotipujen väkivaltaiset tappamisoperaatiot.

      Lainaa

    82. Tulos: +27 (47 ääntä)
      fakta homma: Gluteiiinilleko olet allerginen? Mitä se mahtaa oikein olla?… Viljassa on sellaista sitkoainetta kuin gluteenia, gluteiini lienee jotain ihan muuta.
      Nyt erehdyt. Gluteeni ja gluteiini tarkoittavat täysin samaa asiaa. Gluteiini on paljon käytetty virheellinen kirjoitusmuoto, mutta jokainen hiukankin sivistystä omaava ymmärtää senkin merkityksen.

      Lainaa

    83. Tulos: -23 (41 ääntä)
      Arkkienkelillä vähän tökkii: Aikamoisen mahdottomuuden oletkin kehittänyt. Eikö omien vaikeuksien luomisen sijasta kannattaisi tehdä hieman taustatutkimusta? Vegaaniuden määritelmä kannattaa katsoa sieltä mistä idea on alunperin lähtenytkin, eli lähteenä The Vegan Society: “A philosophy and way of living which seeks to exclude—as far as is possible and practicable—all forms of exploitation of, and cruelty to, animals for food, clothing or any other purpose; and by extension, promotes the development and use of animal-free alternatives for the benefit of humans, animals and the environment. In dietary terms it denotes the practice of dispensing with all products derived wholly or partly from animals.” Lyhyesti: Vegaanius on sitä, että vältetään aiheuttamasta eläimille kärsimystä niin pitkälle kuin käytännöllistä ja mahdollista. Näin ollen esimerkiksi itsepuolustus hyökkäävää karhua kohtaan on ihan ok. Samoin lääkkeiden ja nykymaailmassa tarpeellisen teknologian käyttö. Niin myös vaatteiden jne. käyttö kunhan niiden valmistuksessa ei ole suoraan käytetty eläintä ainesosana. Voit myös matkustaa bussissa, jossa on nahkapenkit. Dinosaurusöljy ei ole aiheuttanut suoraan yhtään uutta eläinkuolemaa, eri asia jos suoraan kasvatetaan vaikka kissoja ja possuja jotka muussataan polttoaineeksi. Toisin sanoen, käytännön järkeä saa käyttää, ja eläintuotteita vältetään aina kun mahdollista.
      Itse olen tulkinnut vegaaniuden kaikkien oppien mukaan tarkoittavan nimenomaan kieltäytymistä kaikesta tarpeettomasta... eli lääkkeet ok, karhun tappaminen itsepuolustuksena ok, mutta kännykän käyttö vähintäänkin kyseenalaista useasta eri kantista katsottuna. Siltikin nostan hattua heille jotka elävät kuluttamalla vähemmän luontoa kuin esim. minä. Oikeasti arvostan. Silti vegaaniuden määritelmästä olen eri mieltä.

      Lainaa

    84. Tulos: -35 (55 ääntä)
      Juuh eli: Ei siksi että on vegaani, mutta on Anni kyllä yksi kiittämätön kusipää.
      Mutta selkeä korrelaatio vegaaniuden ja kusipäisyyden välillä on havaittavissa.

      Lainaa

    85. Tulos: -24 (50 ääntä)
      Olen 100% vegaani, mutta erikoistilanteissa tykkään syödä vähän vapaammin. Esim. juhannusmakkarat, joulu, leffailtoina pizzaa... Ei se vegaanius nyt niin rajoittunut käsite ole. Meitä vegaaneja on monenlaisia.

      Lainaa

    86. Tulos: -20 (52 ääntä)
      Ja aitoja nahkakenkiä tai laukkuja on vaikea korvata vastaavilla tuotteilla. Nahka vain on paras materiaalia niiden valmistukseen.

      Lainaa

    87. Tulos: +54 (68 ääntä)
      dio: mites toi veganisuus ku kuiteski muijat ottaa poskeen ja nielee, eikö se ole väärin?
      Ärsyttävä olettamus, että kaikki "muijat ottaa poskeen ja nielee". Kun katsot sitä aikuisviihdettä tarkemmin, huomaat useimpien vain pyörittelevän mälliä suussaan ja kuolaavat sen suupielistään. Todellisessa maailmassa isoa osaa naisista ei kiinnosta niellä limojasi vaikka muutoin söisivät pekonia&kananmunia aamiaiseksi. (Ei kai seksi nyt liity ruokavalioon mitenkään.) Ps. Vastaus kysymykseesi: Käsittääkseni saman lajin eritteet eivät vaikuta vegaaneihin. Ellei miestä ole kaltoinkohdeltu.

      Lainaa

    88. Tulos: +39 (53 ääntä)
      dio: mites toi veganisuus ku kuiteski muijat ottaa poskeen ja nielee, eikö se ole väärin?
      Harvemmin seksiin liittyy tehotuotantoa tai riistoa. Vegaanille oman lajin sisällä varmaankin eritteet ovat ok esim. omaa sylkeä tulee koko ajan nieltyä ja myös lapsia rintaruokitaan, vaikka olisi vegaani. Pointti on siinä että ei oteta mitään, mikä ei ihmiselle kuulu. Esim. lehmänmaito on olemassa vasikkaa varten eikä ihmistä.

      Lainaa

    89. Tulos: +14 (28 ääntä)
      Vegaani: Ja aitoja nahkakenkiä tai laukkuja on vaikea korvata vastaavilla tuotteilla. Nahka vain on paras materiaalia niiden valmistukseen.
      Ainakin hamppu on kestävää laukuissa (?). Nahka on mielestäni ok siinä mielessä, että kuolleesta eläimestä hyödynnetään kaikki osat. Ei siinä mielessä, että osa nahan tuotannosta tulee tehotuotetuista eläimistä. Hyväksyn nahasta tehdyt kengät, koska ne ovat käytännölliset, mutta pitkät nahkatakit ovat turhamaisuutta (niihin menee useampi nahka ja korvaaviakin materiaaleja on).

      Lainaa

    90. Turun murre 8.6.2018 3:10
      Tulos: +46 (54 ääntä)
      EnKeksi: Myllyn Paras Lasagne Pakkauksen nettopaino: 500 grammaa Ainekset DURUMVEHNÄJAUHO ja vesi. Saattaa sisältää pieniä määriä kananmunaa.
      Eli kyseisen tuotteen valmistuksessa ei käytyetä kananmunaa lainkaan. Sen sijaan sitä voidaan valmistaa tiloissa, joissa on käytetty kananmunaa muiden tuotteiden valmistukseen. Asia voi olla selkeämpi toisella kotimaisella eli "kan innehålla spår av ägg". Samoin minä voin hankkia vierailulle tulevalle ystävälleni gluteenitonta leipää, mutta joudun varoittamaan, että se "kan innehålla spår av gluten", koska huushollistamme ei löydy leipäveistä tai leikkuulautaa, joilla olisi käsitelty vain glueenittomia tuotteita.

      Lainaa

    91. Tulos: -62 (72 ääntä)
      Kiti: Ärsyttävä olettamus, että kaikki “muijat ottaa poskeen ja nielee”. Kun katsot sitä aikuisviihdettä tarkemmin, huomaat useimpien vain pyörittelevän mälliä suussaan ja kuolaavat sen suupielistään. Todellisessa maailmassa isoa osaa naisista ei kiinnosta niellä limojasi vaikka muutoin söisivät pekonia&kananmunia aamiaiseksi. (Ei kai seksi nyt liity ruokavalioon mitenkään.) Ps. Vastaus kysymykseesi: Käsittääkseni saman lajin eritteet eivät vaikuta vegaaneihin. Ellei miestä ole kaltoinkohdeltu.
      Ei miehiä kiinnosta muijat, jotka eivät niele. Muutenkin rajoittuneisuus ei ole kovin puoleensavetävää.

      Lainaa

    92. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Juunas: Miksi ei ole olemassa munattomia munia?
      Onhan noita ainakin Vegan Egg ja Vegg

      Lainaa

    93. Kilokalori 8.6.2018 7:26
      Tulos: +59 (67 ääntä)
      Internetin väittelybingon voittolauseke nro 17 taas vahvana... kova on tarve muilla määritellä vegaanien elintavat sellaisiksi, kuin itse haluaisivat vegaanien olevan, jotta vegaanit olisivat mahdollisimman pöhköjä muiden silmissä. Ei, suihinotolla ei ole mitään tekemistä eläinten oikeuksien kanssa. (Ja jos sun mielestä naisten pitää niellä sun mällit, niin kyllä se siitä helpottaa, kun joskus tapaat sen ekan tyttöystävän. Älä kumminkaan karkota sitä pornounelmillas, oikeat naiset ei tuntemattomilta kuuntele, mitä PITÄÄ tehdä ollakseen kiinnostavia...) http://www.designvictim.org/kuinka-voittaa-internet/

      Lainaa

    94. joojoojoo 8.6.2018 8:12
      Tulos: -17 (21 ääntä)
      vpen: Ihmisliha ruoassa on ihan ok, kunhan se on vegaanista.
      Pettämätön logiikka, jos tahdotaan tehdä ero ihmisten ja eläinkunnan välille, niin ihmisliha ei ole eläinperäistä.

      Lainaa

    95. joojoojoo 8.6.2018 8:17
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      ZAIZE: Munatonta touhua Annilta.
      Jaa - eikö Annin touhussa ollut vähän liikaakin munaa?

      Lainaa

    96. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Arkkienkeli: Tää vähän tökkii. Vegaani ei voi olla töissä, käyttää verkossa konetta/puhelinta, lääkkeitä jne. Muovimatot, muoviset tuotteet ovat valmistettu aikoinaan kuolleiden dinosaurusten orgaanisesta massasta (öljy) ja näinollen et voi mitään niitä käyttää.
      Suurin osa öljystä tulee muinaisista saniaisista, jotka olivat ensimmäisiä maakasveja ja aikoinaan peittivät maan. Dinoruumiit ovat raakaöljyn alkulähteenä piskuinen murto-osa. Tämmöinen nippelitietopläjäys. Ei sillä, etteikö Arkkienkelin muka-nokelissa vegaanipäättelyissä tökkisi vaikka ja mikä muukin. Olisiko aika ottaa lääkkeet – siis ihmisten, ei hiirien? :D

      Lainaa

    97. fakta homma 8.6.2018 11:24
      Tulos: -7 (31 ääntä)
      Tylsimys: Nyt erehdyt. Gluteiini on virheellinen kirjoitusmuoto, mutta jokainen hiukankin sivistystä omaava ymmärtää senkin merkityksen.
      Erehdyn, kun väitän että gluteiini on kirjoitettu väärin? :D

      Lainaa

    98. Tulos: +14 (16 ääntä)
      : Anni on sekaisin.
      ja muita novelleja

      Lainaa

    99. Tulos: +5 (35 ääntä)
      Onneksi Annin tapauksessa ei ollut kyse hengenvaarallisesta allergiasta. Jos olisi, kannattaisi aina lukea itse pakkausselosteet. Monet ihmiset "tarkoittavat hyvää" mutta eivät silti viitsi tarkistaa, sisältääkö joku raaka-aine toiselle tappavaa ainesosaa. Hyvän tarkoittaminenkin rajoittuu monille siihen, ettei tarvitse nähdä liikaa vaivaa, kuten lukea kolmea riviä tekstiä.

      Lainaa

    100. Tulos: -25 (31 ääntä)
      Kaali Kannibaali: Kananmunien tuotossa kuoriutuu uusia tipuja, sekä kanoja että kukkoja. Todennäköisyyden pohjalta noin 50% kumpiakin. Vain kanoja voi hyödyntää kananmunateollisuudessa, ja munalajien kukot eivät kasva tarpeeksi ollakseen tuottavia lihan kasvatukseen. Siispä kukkotiput joko maseroidaan, eli silputaan elävältä laitteessa joka murskaa ne, tai tukehdutetaan. Siispä kananmunien tuottamisessa aiheutuu väistämättä murhia. Kun kuluttaja ostaa kananmunia, se rahoittaa myös kukkotipujen väkivaltaiset tappamisoperaatiot.
      Etkö tiennyt että brolrrit ovat poikia?

      Lainaa

    101. Tulos: -16 (22 ääntä)
      Jopas: Etkö tiennyt että brolrrit ovat poikia?
      siis broilerit

      Lainaa

    102. :-P :-[ :' -( Ω฿:-( 8.6.2018 15:02
      Tulos: +4 (30 ääntä)
      Arkkienkeli: Vegaanius on hieno juttu tässä ajassa. Oikein itsekeskeisyyden huipentuma. Tosin eivätpä lisäänny, koska kehoon ei voi ottaa mitään eläinperäistä. Ps. miesvegaanin tulee aina käyttää kumia, koska eihän sitä voi harrastaa seksiä ja pakottaa toista ottamaan jotain eläinperäistä vastaan.
      Vittu että sä oot nokkela... Ei saatana mikä pässi!

      Lainaa

    103. Tulos: -42 (52 ääntä)
      Kilokalori: Internetin väittelybingon voittolauseke nro 17 taas vahvana… kova on tarve muilla määritellä vegaanien elintavat sellaisiksi, kuin itse haluaisivat vegaanien olevan, jotta vegaanit olisivat mahdollisimman pöhköjä muiden silmissä. Ei, suihinotolla ei ole mitään tekemistä eläinten oikeuksien kanssa. (Ja jos sun mielestä naisten pitää niellä sun mällit, niin kyllä se siitä helpottaa, kun joskus tapaat sen ekan tyttöystävän. Älä kumminkaan karkota sitä pοrnounelmillas, oikeat naiset ei tuntemattomilta kuuntele, mitä PITÄÄ tehdä ollakseen kiinnostavia…) http://www.designvictim.org/kuinka-voittaa-internet/
      Sinun luonteen voi todeta olevan hankala jo pelkän kirjoitustyylin perusteella.

      Lainaa

    104. Tulos: +50 (56 ääntä)
      Arkkienkeli: Tää vähän tökkii. Vegaani ei voi olla töissä, käyttää verkossa konetta/puhelinta, lääkkeitä jne. (snip) Vegaanius = mahdoton tila. Siinä täytyisi palata noin 1600 luvulle tai pimeään keskiaikaan.
      Taisin mainita *noudattavani vegaanista ruokavaliota*. Opettele lukemaan. Tiedän ihan hyvin että eläintuotteiden jäämiä ja eläinkokeilla joskus x-luvulla testattuja tuotteita löytyy vaikka mistä, ja sille ei mitään voi, muuta kuin suosia eettisempiä tuotteita sikäli kuin sellaisia on. Mutta tämä on niin suosittu oikeutus perseilylle -koska kukaan ei ole täydellinen, ja täydellisyys ei ole edes mahdollista, niin sehän tarkoittaa että voi tehdä ihan mitä tahansa. Ei, ei se tarkoita. Täydellisyys ei ole mahdollista, parhaansa yrittäminen on. Muu on vain tekosyiden keksimistä sille ettei viitsi yrittääkään -olipa kyse etiikasta tai liikunnasta tai ekologisuudesta tai mistä tahansa. "Valehtelin kerra puolisolleni joten nyt voin tappaa hänet, moraali meni jo rikki". "Söin salaattipäivänä pizzan joten en koskaan enää yritäkään terveellistä ruokaa". Kuka tahansa järkevä ihminen tajuaa että ei se niin toimi.

      Lainaa

    105. Tulos: -32 (40 ääntä)
      Pahvitonttu: Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia…
      Ei kaikki, mutta suurin osa.

      Lainaa

    106. 99% vegaani 8.6.2018 23:30
      Tulos: +47 (47 ääntä)
      No nyt Anni jäitä hattuun. Itsekin olen käytännössä vegaani, mutta tykkään jättää tuon 1% liikkumavaran itseäni vegaaniksi nimittäessä, kun tiedän, että elävässä elämässä ei ole realistista olettaa, ettei ikinä kävisi näitä vahinkoja. Ja juu, en ole ikinä oksentanut eläinperäisiä tuotteita ulos :) Kai nyt jokainen tajuaa, että jos ensin syö jotain ja sitten aatteellisen syyn takia oksentaa ulos (ei siis siksi, että oikeasti tekisi pahaa tai olisi esim. allerginen), niin siinä vaan aiheuttaa tuplakuorman ympäristölle, kun oot syönyt kokonaisen annoksen ruokaa joka ei ikinä päädy sun kehon energiaksi (parin kananmunahipun takia). Muistan itsekin ajan kun vasta aloittelin vegaaniutta, ja kotiväki, äiti varsinkin melkein anteeksi pyydellen valitti, että kun on niin vaikeaa tietää missä kaikessa on eläinperäistä ja aina ostaa vahingossa jotain väärää. Niin todellakaan ei olisi ollut sydäntä ruveta oksentelemaan kun toinen parhaansa yrittää. Ja kotiväki onkin tänäpäivänä muuten aika loistavia vegekokkeja - ja syövät itsekin mielellään vegepainotteisesti ;) <3

      Lainaa

    107. Rekkapena 9.6.2018 0:41
      Tulos: -32 (44 ääntä)
      Voi vitun vegaanit.

      Lainaa

    108. Laatu ennen määrää 9.6.2018 9:15
      Tulos: +21 (27 ääntä)
      matkaaja: Asiat meillä täällä on ihan liian hyvin, kun on vara nirsoilla ruoasta.
      Mitä huonommin asiat on ollu historiassa, sitä vähemmän on haaveiltu eläinperäisistä tuotteista ;)

      Lainaa

    109. Hyväkäytöksinen vegaani 9.6.2018 9:19
      Tulos: +37 (37 ääntä)
      Kouluttaja: Joo kyllä Annilla heittää jo yli, tuli ihan paha mieli heidän puolesta, jotka ruoan valmistivat ja yrittivät parhaansa. Itsekin vältän kananmunia ruokavaliossa juurikin eettisistä syistä ja viime kesänä menin veljeni perheen luokse kyläilemään ja grillailemaan, he olivat ostaneet mulle kasvisnakkeja, jotka eivät olleet kuitenkaan vegaanisia vaan juurikin sisälsivät munia, en kylläkään edes maininnut heille asiasta ja söin kiltisti ja kiitin. Joskus pitää miettiä, että mikä missäkin tilanteessa ja asiassa on oikeasti oleellista, toki jokainen tyylillään.
      Ja vaikka vastaisuuden varalle haluaisikin isäntäväelle huomauttaa jonkin tuotteen ei-vegaaniudesta, senkin voi tehdä ihan asiallisesti ilman itkupotkuraivareita tai katkeruutta tai kostoa ;) toki pitää joka tapauksessa huomioida suhde isäntäväkeen, eli onko huomautus välttämätön ja korrekti.

      Lainaa

    110. Ei karhutkaan riehu koko ajan... 9.6.2018 13:12
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      PIN: Kananmuna ei kyllä ole murhaa nähnytkään. Ne on kanan menkat. Hedelmöittymätön solu. Tosin harvemmin kylläkään tehty kovin onnellisten, pihamaalla vapaana kuopsuttelevien kanojen munista nuo lasagnelevyt, mutta silti… Ja onneksi kaikki vegaanit ei tosiaankaan ole tollaisia. Tunnen kymmeniä vegaaneja, eikä niistä yksikään käyttäydy noin. Olisivat varmaan tossa tilanteessa silleen että ohops, shit happens, mutta kukaan ei kuollut eikä edes sairastunut, ensi kerralla ollaan tarkempia, hyvää se oli kumminkin, mahtavaa että yritit parhaasi!
      "Kanan menkat" :D Annin on taatusti turha odottaa kutsua syömään enää...

      Lainaa

    111. Tulos: -16 (28 ääntä)
      Syöttäkää nyt jumalauta Annille sitä rotanmyrkkyä!

      Lainaa

    112. Tulos: -31 (37 ääntä)
      Pahvitonttu: Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia…
      Joo 99% pilaa loppujenkin maineen.

      Lainaa

    113. Tulos: +12 (26 ääntä)
      Ei pysty ymmärtään. Jos sulla on joku vakaumus mitä noudatat elämässä periaatteellisista syistä, niin minkä vitun takia vaivautua kysymään muilta, et mitä itsen pitäis tehdä. Hieno ideologia, jos ei osaa itse päättää asiasta.

      Lainaa

    114. Tulos: -25 (29 ääntä)
      Annin kaltaisten ihmisten takia vegaaniruokiin syljetään ravintoloissa.

      Lainaa

    115. Tulos: -28 (38 ääntä)
      Pahvitonttu: Muistakaas, et kaikki vegaanit ei ole tommosia…
      Joka ikinen vegaani johon olen joutunut valitettavasti törmäämään, ovat juuri tuollaisia

      Lainaa

    116. Turun murre 10.6.2018 15:41
      Tulos: +36 (36 ääntä)
      Jopas: Etkö tiennyt että brolrrit (po. broilerit) ovat poikia?
      Vaikka broileri määritellään syöttö- tai teuraskananpojaksi, siinä ei oteta kantaa sukupuoleen. Samoin esim. kissanpoika ei ole välttämättä kolli, vaan kumpaa tahansa sukupuolta oleva kissanpoika(nen).

      Lainaa

    117. Tulos: -10 (32 ääntä)
      Mooses: Ei pysty ymmärtään. Jos sulla on joku vakaumus mitä noudatat elämässä periaatteellisista syistä, niin minkä vⅰtun takia vaivautua kysymään muilta, et mitä itsen pitäis tehdä. Hieno ideologia, jos ei osaa itse päättää asiasta.
      Kyseessä ei ole vakaumus vaan kultti. Eikä Anni kysy, vaan kertoo miten hänen kultissaan kuuluu syödä. Ja jos ei syö oikein, ei pääse taivaaseen.

      Lainaa

    118. Tulos: -10 (28 ääntä)
      Lakkaa vinkumasta ja syö lasagnesi!!!!

      Lainaa

    119. Hyväkäytöksinen vegaani 10.6.2018 20:20
      Tulos: +46 (46 ääntä)
      Pah: Joka ikinen vegaani johon olen joutunut valitettavasti törmäämään, ovat juuri tuollaisia
      Tai vaihtoehto B: et vaan huomaa niitä vegaaneja jotka käyttäytyy kuten muutkin normaalit ihmiset ;)

      Lainaa

    120. Tulos: -3 (15 ääntä)
      Kun itsellä on terveyden takia pakosta erityisruokalio, niin ei vaan riitä ymmärrys tuollaiseen..

      Lainaa

    121. Tulos: -9 (17 ääntä)
      Annos rotanmyrkkyä voisi tehdä Annille hyvää.

      Lainaa

    122. Tulos: -3 (27 ääntä)
      Ei karhutkaan riehu koko ajan…: “Kanan menkat” Annin on taatusti turha odottaa kutsua syömään enää…
      Kananmuna = kanan kuukautiset. Miehiä se ajatus saattaa ällöttää, useimpia naisia ei. Olemme joutuneet elämään asian kanssa, joten tuskin Annikaan pelästyy ajatusta. Ne jotka pyörtyvät kauhusta nähdessään verta, ovat aina miehiä. Naiset eivät biologiansa vuoksi pelkää verenvuotoa.

      Lainaa

    123. Tulos: 0 (22 ääntä)
      Ruma Elsa: Kananmuna = kanan kuukautiset. Miehiä se ajatus saattaa ällöttää, useimpia naisia ei. Olemme joutuneet elämään asian kanssa, joten tuskin Annikaan pelästyy ajatusta. Ne jotka pyörtyvät kauhusta nähdessään verta, ovat aina miehiä. Naiset eivät biologiansa vuoksi pelkää verenvuotoa.
      Taattua miehiä mollaavaa Elsaa. Mikähän henkinen vamma tuolla on, kun jatkuvasti pitää yrittää nälviä vastakkaista sukupuolta? Ei ne pelkät tissit näemmä aikuista naista tee. Joku henkisen puolen ongelma tuolla nyt on.

      Lainaa

    124. Tulos: -16 (24 ääntä)
      Ehkä jonkun pitäisi vertailun vuoksi valmistaa Annille täysin vegaaninen lasagne, rotanmyrkyllä höystettynä. Sen jälkeen voisi kysyä onko rotanmyrkky ja kananmuna samalla viivalla.

      Lainaa

    125. 99% vegaani 12.6.2018 8:17
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      : Kun itsellä on terveyden takia pakosta erityisruokalio, niin ei vaan riitä ymmärrys tuollaiseen..
      Ai vegaaniuteen vai huonoon käytökseen?

      Lainaa

    126. Tulos: +15 (27 ääntä)
      jos minä tekisin tolla annille ruokaa vaivalla ja vartavasten, ja tietäisin jälkikäteen että on oksentanut sen tarkoituksella pienen virheen takia pois, niin eipä tarvitsisi enää tulla meille syömään. kiittämätön idiootti. sitten voisi tuoda omat murkinansa mukanansa, jos ei kelpaa. minäkin olen kylässä syönyt ruokaa josta en tykkää, mutta koska omaan käytöstavat, kiitin kovasti ruuasta eikä tullut mieleenkään oksentaa sitä pois.

      Lainaa

    127. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Miarez93: Jos nyt oletetaan, että munansyönti on eettisesti väärin, niin tuossa tilanteessa vahinko on jo tapahtunut ja ruoan oksentaminen vie asiaa vain epäeettisempään suuntaan… Munafarmari on “murharuoastaan” jo rahansa saanut, joten oksentaminen ei siinä auta ja sen lisäksi ajattelit vielä heittää hukkaan ruokasi, ihan vain sen takia, että se sisältää yhtä tuotetta, joka ei sovi sinun arvoihisi…
      Tämä. Jos hyödyke x on kerran tuotettu niin sama se on myös kuluttaa, siinä tuottamisessahan se on se ongelma, ei välttämättä siinä miten, missä ja milloin sitä tuotetta itseään käyttää. Esimerkki: minulla on uusi kirja joka on ikävä kyllä tehty paperista johon kuluu luonnonvaroja. Tämä on edelleen esimerkki, koittakaa kestää. Heitänkö tuon kirjan roskiin, koska onhan se tekemiseen käytetty luonnovaroja vai luenko sen mahdollisesti itse/lahjoitanko sen eteenpäin muiden iloksi? Jokainen voi tahollaan vastustaa sademetsien hakkaamista tai lihatuotteita. Se ei kuitenkaan auta yhtään ketään, että kirjoja ja tonnikalapurkkeja vapautetaan luontoon.

      Lainaa

    128. kysynnän ja tarjonnan laki 14.6.2018 21:17
      Tulos: +20 (24 ääntä)
      Prööt: Tämä. Jos hyödyke x on kerran tuotettu niin sama se on myös kuluttaa, siinä tuottamisessahan se on se ongelma, ei välttämättä siinä miten, missä ja milloin sitä tuotetta itseään käyttää. Esimerkki: minulla on uusi kirja joka on ikävä kyllä tehty paperista johon kuluu luonnonvaroja. Tämä on edelleen esimerkki, koittakaa kestää. Heitänkö tuon kirjan roskiin, koska onhan se tekemiseen käytetty luonnovaroja vai luenko sen mahdollisesti itse/lahjoitanko sen eteenpäin muiden iloksi? Jokainen voi tahollaan vastustaa sademetsien hakkaamista tai lihatuotteita. Se ei kuitenkaan auta yhtään ketään, että kirjoja ja tonnikalapurkkeja vapautetaan luontoon.
      Sekoitat kaksi asiaa: jo olemassa olevien tuotteiden boikotoinnin ja kysynnän kasvattamisen. Jos sulla sattuu olemaan äidiltä peritty nahkatakki, sen roskiin heittäminen ei vaikuta mitenkään nykyiseen eläintuotantoon. Ja jos takki olisi käyttökuntoinen, haaskaat itse asiassa luonnon resursseja (koska menet ja ostat tilalle toisen takin). Mutta jos ostat esim. painettuja kirjoja sähkökirjojen sijaan, todellakin vaikutat paperin kysyntään, mikä on huono juttu luonnolle. Olettaen, että valittavissa on myös sähköinen versio joka on saatavillasi. Saman päätelmävirheen tekevät esimerkiksi ihmiset, jotka "pelastavat" koiranpentuja Tallinnassa takakonttikauppiailta. Vaikka se sille ostetulle pennulle on hyvä juttu, että sai rakastavan kodin, itse asiassa rahoitit vain epäeettistä toimintaa ja teit myyjän takakontissa tilaa uudelle epäeettisissä oloissa kasvatetulle pennulle. Mokaan liittyen, jos oksennat jo syömäsi ruoan, se kuluttaa luonnon resursseja koska sinun on syötävä tilalle jotain muuta. Mutta jos ostat kaupassa kananmunia, koska "ne on jo kaupassa", lisäät vain munien kysyntää etkä todellakaan ole passiivinen toimija.

      Lainaa

    129. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Kananmuna = "murharuokaa". Just just.

      Lainaa

    130. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Annin maailma pyöriin hänen oman neuroottisen napansa ympärillä, oisit vaan ihan hiljaa. On täällä sekoboltseja jo ihan rittävästi muutenkin

      Lainaa

    131. Tulos: -8 (12 ääntä)
      Hihi: Annille kananmunat ja rotanmyrkky ovat samalla viivalla. Eli jos Annin ruoka myrkytettäisiin rotanmyrkyllä ja hän saisi tietää, päivittelisi hän asiasta Facebookiin hätänumeron sijaan ja kyselisi, kannattaisiko myrkky nyt oksentaa ulos ihan vaan periaatesyistä, kun hänen ruokavalioonsa eivät mitkään rotanmyrkyt kuulu.
      Kyllä, naisen logiikka. Ja Annin raivo. Ei luoja

      Lainaa

    132. Tulos: -6 (12 ääntä)
      Joo: Ai ihanko totta. Pakostikin tulee mieleen eilinen tapaus. Mieheni on kasvossyöjä ja itse olen vegaani -kyllä, tämä kuuluu asiaan, yleensä en asiasta mainitse. Hän on töissä jossa on tapana olla sosiaalinen ja usein kokoontua yhdessä syömään töiden jälkeen, puoliskot mukaan jos mahdollista. [...]
      Minusta on täysin eri asia mennä useimmille sopivaan ruokapaikkaan, jonka valikoima ei sovi yhden puolisolle (varsinkin kun hän ei edes mainitse ettei ruokalista miellytä), kun että koko porukan pitäisi yhden ihmisen ruokavalion vuoksi mennä ravintolaan josta kukaan muu ei löydä mieleistä syötävää. Eikä liity mitenkään siihen kuka on kasvissyöjä ja kuka ei.

      Lainaa

    133. Neutraali orava 10.9.2022 11:55
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Ja yllättyneet nostavat kätensä pystyyn.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: vegaanit, kananmuna, resepti, rotanmyrkky, kananmunat, oksentaa

  • Uusimmat

  • Kategoriat