Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kissaihmiset, osa 12

  Missä voi poistattaa kissoilta kynnet?
  Suurenna näkymä
  Kissaihmiset, osa 12

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kaikki on suhteellista 17.5.2018 0:36
   Tulos: +1051 (1077 ääntä)
   Sormien katkaisukin on varmaan rutiinitoimenpide jossain maailman kolkissa, mutta en silti itse siihen lähtisi.

   Lainaa

  2. Niinpä niin 17.5.2018 1:09
   Tulos: +651 (659 ääntä)
   "Mulla on omat syyni" <- Jos kyseessä on kissan sairaus, jonka takia pitäisi poistattaa kynsi/kynnet niin sitten, mutta jos syy on MIKÄ TAHANSA MUU, niin voisi samantien vaikka ryöstää pankin. Siihenkin on varmasti omat syynsä, mutta yhtä laitonta se on kuin mikä tahansa muukin rikos. Kynsien poisto kissoilla kuitenkin on käytännössä amputaatio, eikä tuo sana kuulosta hyvältä missään tilanteessa.

   Lainaa

  3. Tulos: +584 (594 ääntä)
   Jenkeissä saa myös ajaa autoa 16-vuotiaana,mutta Suomessa siitä saisi sakot... Tämähän on tosin vain mielipide!

   Lainaa

  4. Mustalaisnaamio 17.5.2018 1:14
   Tulos: +517 (531 ääntä)
   Heidin kissa on varmaan raapinut jonkun "muka hienon" sohvan nurkkaa ja sen takia kissa menettää nyt kyntensä. Eikä Heidiä saa moittia tästä päätöksestä, koska Heidi on p.a.s.k.a.

   Lainaa

  5. Tulos: +428 (444 ääntä)
   Voiko joku poistaa Heidin? Siihen olisi ihan hyvä syy, ei kukaan kaipaa.

   Lainaa

  6. Mustalaisnaamio 17.5.2018 1:24
   Tulos: +302 (328 ääntä)
   On muuten nätti kisu tuo Jennan nirsoilija. <3

   Lainaa

  7. Tulos: +446 (452 ääntä)
   Briteissä on rutiini toimenpide ajella vasemmalla puolella tietä, voinko siis suomessakin?

   Lainaa

  8. Yökyöpeli 17.5.2018 1:29
   Tulos: +340 (344 ääntä)
   Heidi. Kissa pois. Heti.

   Lainaa

  9. Tulos: +191 (197 ääntä)
   Miarez93: Jenkeissä saa myös ajaa autoa 16-vuotiaana,mutta Suomessa siitä saisi sakot… Tämähän on tosin vain mielipide!
   Haista p.a.s.k.a.!!

   Lainaa

  10. Sami Kuupas 17.5.2018 1:36
   Tulos: +175 (187 ääntä)
   Vitun Heidi. Persereikä.

   Lainaa

  11. Tulos: +246 (260 ääntä)
   Jokainen, joka poistattaa kissaltaan kynnet ilman terveydellistä syytä - ansaitsee saada jokaisen sormensa leikattua irti.

   Lainaa

  12. Tulos: -41 (55 ääntä)
   tollaset pitäis myydä (((hollywoodiin)))

   Lainaa

  13. Perspillu ja hyvät vitut 17.5.2018 3:54
   Tulos: +146 (160 ääntä)
   Heidi vois samalla poistattaa kätensä.

   Lainaa

  14. Tökökökököö 17.5.2018 5:35
   Tulos: +145 (153 ääntä)
   punkku: Haista p.a.s.k.a.!!
   Ei, vaan haista p.a.sk.a

   Lainaa

  15. Kaali Kannibaali 17.5.2018 5:47
   Tulos: +161 (181 ääntä)
   Kynsien poisto... Ilmaisu saa kannusvarpaiden amputaation kuulostamaan vain kynsienleikkuulta. Kamalaa, kuten ihmiset tuntuvatkin ymmärtävän. Seuraavaksi sama asenne mm. lampaiden ja possujen häntien leikkaukseen, sikojen hampaiden ja lehmien sarvien typistämiseen, ja kanojen nokkien leikkaamiseen.

   Lainaa

  16. Lukijon Käyny /Vartia 17.5.2018 7:52
   Tulos: -140 (210 ääntä)
   Miksi lähes jokaisella kissaihmisellä on facessa "elämäm kova korkea koulu" tai "enn oo käyny lukijoo" koulutuksena?

   Lainaa

  17. mr. meeseeks 17.5.2018 7:54
   Tulos: +131 (137 ääntä)
   Juu-u: Briteissä on rutiini toimenpide ajella vasemmalla puolella tietä, voinko siis suomessakin?
   Minun mielestä et voi, mut tää on tietysti vain minun mielipide. Eli anna mennä vaan, kyllä nyt eri mieltä pitää voida olla!

   Lainaa

  18. Tulos: +141 (145 ääntä)
   Miarez93: Jenkeissä saa myös ajaa autoa 16-vuotiaana,mutta Suomessa siitä saisi sakot… Tämähän on tosin vain mielipide!
   Ja jenkeissä saa alkoholiakin juoda vasta 21-vuotiaana, et otettaisko sekin mielipide käyttöön tännekin ;D

   Lainaa

  19. Tulos: +19 (171 ääntä)
   Lukijon Käyny /Vartia: Miksi lähes jokaisella kissaihmisellä on facessa “elämäm kova korkea koulu” tai “enn oo käyny lukijoo” koulutuksena?
   Eikös ne elämäm koululaiset ole koiraihmisiä pääasiassa? Itse olen huomannut ennemminkin tällaisen ilmiön. Kissoja taas useammin näkee fiksummalla porukalla. Koulutetuilla tai kouluttamattomilla, mutta fiksuilla. Paitsi tämä Heidi. Häntä ei lasketa oikeastaan edes ihmiseksi.

   Lainaa

  20. pinkki puudeli 17.5.2018 8:43
   Tulos: +111 (147 ääntä)
   Lukijon Käyny /Vartia: Miksi lähes jokaisella kissaihmisellä on facessa “elämäm kova korkea koulu” tai “enn oo käyny lukijoo” koulutuksena?
   Koska sinun tuttavapiirisi on sellainen. Minun kissanomistaja-fesekavereistani suurin osa on akateemisia ja ihan hyvissä viroissa, eivät mitään elämänkoululaisia tai "vartioita".

   Lainaa

  21. Tulos: +126 (128 ääntä)
   Seuraavaksi kissalta lähtee hampaat, koska Heidillä on syynsä.

   Lainaa

  22. Kilokalori 17.5.2018 9:46
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Leon: Jokainen, joka poistattaa kissaltaan kynnet ilman terveydellistä syytä – ansaitsee saada jokaisen sormensa leikattua irti.
   Kynnet voisi kiskoa ensin pihdeillä irti. Sitten vasta sormet.

   Lainaa

  23. Mitävittuanyttaas 17.5.2018 10:06
   Tulos: +150 (150 ääntä)
   Nyt ei kyllä pelkät vitunhaistattelut riittäis Heidille. Kissan kynsien poistaminen on käytännössä sama, kuin jos leikkaisi ihmiseltä sormet poikki kärkinivelistä. Vittu mikä kusipää!

   Lainaa

  24. Tulos: +128 (128 ääntä)
   Vois Heidi ottaa vähän vastuuta lemmikistään, jonka on itse valinnut ja joka hyvissä olosuhteissa voi elää vajaa kakskyt vuotta. Iso tyttö ottaa kynsisakset ja leikkaa kissalta kerran viikossa kynnet (muista varoa hermoa ja verisuonta).

   Lainaa

  25. Paras ystäväni 17.5.2018 11:27
   Tulos: -43 (83 ääntä)
   pinkki puudeli: Koska sinun tuttavapiirisi on sellainen. Minun kissanomistaja-fesekavereistani suurin osa on akateemisia ja ihan hyvissä viroissa, eivät mitään elämänkoululaisia tai “vartioita”.
   Miltä sinusta tuntuu olla niin erilainen kuin tuttavapiirisi?

   Lainaa

  26. Tulos: +145 (145 ääntä)
   Jos ei halua lemmikkiä jolla on kynnet, niin sitten ei ota lemmikkiä jolla on luonnostaan kynnet. Niin yksinkertaista se on. Ei näköjään Heidin älykkyysosamäärällä onnistu tällainen looginen ajattelu.

   Lainaa

  27. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Lukijon Käyny /Vartia: Miksi lähes jokaisella kissaihmisellä on facessa “elämäm kova korkea koulu” tai “enn oo käyny lukijoo” koulutuksena?
   ei jokaisella ole. vain sillä äänekkäällä huonosti käyttäytyvällä vastuuttomalla osalla kissanomistajia, joilta voisi eläinten hyvin voinnin nimessä ottaa kissat pois.

   Lainaa

  28. Tulos: -26 (88 ääntä)
   Eiks ketään muuta häiritse se, että ihmiset syöttää kissoilleen niin paskaa ruokaa, että ne saattaa jopa näännyttää ittensä siäselinvaurioihin asti välttyäkseen syömästä sitä? Leimaavat vaan nirsoilijoiksi, mutta itseasiassahan se "omistaja" ei voi tietää mikä siinä ruuassa kissaa vituttaa, voihan se saada siitä jotain vaikka vähäisiäkin, mutta yhtä kaikki epämiellyttäviä ruuansulatusoireitakin. Ja vaikka oliskin pelkkä maku, mikä tekisi siitä nirsoilua, niin nämä itsekö sitten syövät vain ja ainoastaan pahaa kaurapuuroa tms? Mulla itellä ei ole kissaa tms.

   Lainaa

  29. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Pimpöm: Eiks ketään muuta häiritse se, että ihmiset syöttää kissoilleen niin paskaa ruokaa, että ne saattaa jopa näännyttää ittensä siäselinvaurioihin asti välttyäkseen syömästä sitä? Leimaavat vaan nirsoilijoiksi, mutta itseasiassahan se “omistaja” ei voi tietää mikä siinä ruuassa kissaa vⅰtuttaa, voihan se saada siitä jotain vaikka vähäisiäkin, mutta yhtä kaikki epämiellyttäviä ruuansulatusoireitakin. Ja vaikka oliskin pelkkä maku, mikä tekisi siitä nirsoilua, niin nämä itsekö sitten syövät vain ja ainoastaan pahaa kaurapuuroa tms? Mulla itellä ei ole kissaa tms.
   Monille kissoille syötetään esimerkiksi virtsakiviä ehkäisevää ruokaa, jota ostetaan eläinlääkäriltä. Jos kissalle antaa jotakin muuta ruokaa, virtsakivet aiheuttavat terveysongelmia. Eli joskus kissan on lähestulkoon pakko syödä ruokaa, joka ei välttämättä ole sille se ykkösjuttu.

   Lainaa

  30. yli opisto hörhö 17.5.2018 12:19
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   Heidille eläintenpitokielto.

   Lainaa

  31. Ei-kissoja-tai-koiria-koskaan 17.5.2018 12:25
   Tulos: -62 (90 ääntä)
   Näköjään kissa- ja koiraihmiset ovat keskimäärin pyllystä. Jos yksi kissanomistaja kyselee tyhmiä, niin n+7 eläinihmistä alkaa uhkailla tappamisella tai muulla rankalla väkivallalla ja tuollaisille kommenteille tulee satoja tykkäyksiä.
   Petkele: Voiko joku poistaa Heidin? Siihen olisi ihan hyvä syy, ei kukaan kaipaa.
   PerspⅰIIu ja hyvät vⅰtut: Heidi vois samalla poistattaa kätensä.
   Kilokalori: Kynnet voisi kiskoa ensin pihdeillä irti. Sitten vasta sormet.
   Enpä halua samaistua tuollaiseen paskasakkiin, siksi en tule koskaan hankkimaan kissoja tai koiria.

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (15 ääntä)
   punkku: Haista p.a.s.k.a.!!
   Mustalaisnaamio: Heidin kissa on varmaan raapinut jonkun “muka hienon” sohvan nurkkaa ja sen takia kissa menettää nyt kyntensä. Eikä Heidiä saa moittia tästä päätöksestä, koska Heidi on p.a.s.k.a.
   Se on p.a.sk.a eikä p.a.s.k.a huom.!!!!

   Lainaa

  33. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Hanki ite vittu. :D Entä jos on jo? (Käykö Fleshlight?)

   Lainaa

  34. Tulos: +61 (61 ääntä)
   Onneksi on kynsien poistaminen laitonta suomessa! Helvetti tollasten Heidin kaltaisten kusiaisten pitäis vaa hyppää kaivoon.

   Lainaa

  35. Tulos: -7 (27 ääntä)
   Josef Mengelekin oli akateemisesti koulutettu, se vaan tykkäs kaksosista
   Paras ystäväni: Miltä sinusta tuntuu olla niin erilainen kuin tuttavapiirisi?

   Lainaa

  36. Tulos: +93 (101 ääntä)
   Ei-kissoja-tai-koiria-koskaan: Näköjään kissa- ja koiraihmiset ovat keskimäärin pyllystä. Jos yksi kissanomistaja kyselee tyhmiä, niin n+7 eläinihmistä alkaa uhkailla tappamisella tai muulla rankalla väkivallalla ja tuollaisille kommenteille tulee satoja tykkäyksiä. Enpä halua samaistua tuollaiseen paskasakkiin, siksi en tule koskaan hankkimaan kissoja tai koiria.
   Kuule nyt hyvä ihminen kun se kissojen kynsien poisto ON IHAN OIKEASTI sama kuin katkaisisi ihmiseltä sormet. Siis ei leikisti vaan oikeasti. Että siksi tässä reagoidaan näin vahvasti omistajaan, joka tätä haluaa kissalleen. Eihän noi kommentit kaikkein asiallisimmasta päästä ole, mutta ei ne tarkoita, että kukaan tässä olisi kirjaimellisesti katkaisemassa Heidin käsiä/sormia, eikä toi "poistaa Heidin" nyt vittu ole tappouhkaus. Sen sijaan Heidi itse on ihan ___kirjaimellisesti___ aikomassa poistattaa kissansa kynnet mikä on täysin verrattavissa väkivaltaan. Ja Heidille: ihan surkea puolustus, että "on Jenkeissä laillista". Amerikka ei ole mikään esikuva eläinten (tai ihmisten) oikeuksille, mistä pitäisi ottaa noin vain mallia "koska sielläkin tehään näin". Maailmalla on laillista aika moni muukin erittäin paska juttu. Onhan edelleen niitäkin maita, missä ihmisen sukuelinten silpominen on sallittua ja samalla lailla "ihan rutiini toimenpide".

   Lainaa

  37. purppurakruunu 17.5.2018 15:33
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Ei-kissoja-tai-koiria-koskaan: Näköjään kissa- ja koiraihmiset ovat keskimäärin pyllystä. Jos yksi kissanomistaja kyselee tyhmiä, niin n+7 eläinihmistä alkaa uhkailla tappamisella tai muulla rankalla väkivallalla ja tuollaisille kommenteille tulee satoja tykkäyksiä. Enpä halua samaistua tuollaiseen paskasakkiin, siksi en tule koskaan hankkimaan kissoja tai koiria.
   Ei kysele tyhmiä, vaan tietää itsekin teon olevan väärin, koska heti alkuun jo kieltää ketään tuomitsemasta. Tod. näk. on tutkinut prosessia, koska tietää sitä tehtävän Jenkeissä. Kissojen kynnet ei ole yhtä hyödyttömät kuin meidän kynnet on, vaan, kuten ylhäällä joku sanoikin, on verrattavissa ihmiseltä käsien kärkiluiden poistoon. Kyseessä on amputaatio, joka aiheuttaa eläimelle paljon sekä fyysistä että henkistä kärsimystä, mutta Heidi "ei kaipaa mitään moraalisaarnaa." Eli on vähän muutakin kuin tyhmä kysymys.

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (21 ääntä)
   evp: Seuraavaksi kissalta lähtee hampaat, koska Heidillä on syynsä.
   Aaaaaargggh! Ja oot varmaan vielä oikeassa, nyyh. Mä en tule koskaan ymmärtämään miksi eläimiä, lemmikki-, tuotanto- tai villieläimiä pitää kohdella julmasti. (minulla ei ole mitään ongelmia syödä lihaa tai käyttää nahkatakkia, jne, kunhan homma on fiksua. ja jättäkää paskahalvauksenne pönttöönne)

   Lainaa

  39. Tulos: +30 (30 ääntä)
   ZombiLady: Vois Heidi ottaa vähän vastuuta lemmikistään, jonka on itse valinnut ja joka hyvissä olosuhteissa voi elää vajaa kakskyt vuotta. Iso tyttö ottaa kynsisakset ja leikkaa kissalta kerran viikossa kynnet (muista varoa hermoa ja verisuonta).
   Tuskin edes noin usein tarvii. Mutta raapimapuu tai -matto tai mikälie pitää tarjota. Kissa ei ole tyhmä, kyllä se oppii. Ja se on sama ruottiks, eli hoitakaa kissojanne, koirianne, frettejänne, maaoravianne, hiiriänne, jne hyvin! Tai en ole enää väsynyt ja pöllin unihiekkanne!

   Lainaa

  40. Tulos: +11 (23 ääntä)
   trägäm: Josef Mengelekin oli akateemisesti koulutettu, se vaan tykkäs kaksosista
   Natsikortti pelattu.

   Lainaa

  41. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Voi tuo kisu on niin söpö, ihana pottunokka :D

   Lainaa

  42. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Washingtonin osavaltiossa (ainakin joissain osissa Washingtonia) tikkarit ovat laittomia. Kyseistä lakia ei valvota käytännössä lainkaan, tikkareita myydään paikallisissa kaupoissa eikä poliisi pysäytä nekun imijää, mutta se laki on kuitenkin edelleen olemassa. Toivottavasti Heidille ei ole koskaan maistunut muumitikkari. Pohjois-Koreassa ei rangaista metamfetamiinin käytöstä eikä valmistamisesta. Milloin Heidi aikoo kokeilla piriä tai pistää huumekartellin pystyyn?

   Lainaa

  43. Tulos: -49 (57 ääntä)
   Dogma: Jos ei halua lemmikkiä jolla on kynnet, niin sitten ei ota lemmikkiä jolla on luonnostaan kynnet. Niin yksinkertaista se on.
   Ja tällä logiikalla jos ei halua lemmikkiä, jolla on toimivat sukuelimet niin sitten ei ota lemmikkiä jolla on luonnostaan toimivat sukuelimet?

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (48 ääntä)
   Onhan edelleen niitäkin maita, missä ihmisen sukuelinten silpominen on sallittua ja samalla lailla “ihan rutiini toimenpide”.
   Nyt muuten kun tämä tuli puheeksi, niin Suomessa on. Tosin ei kaikkien, ainoastaan poikien. Suomessa siis et saa typistää koiran häntää, poistaa kissalta kynsiä tai pistää yhtä kertaa neulalla tytön sukuelimeen symboloidaksesi ympärileikkausta (eikä pitäisikään saada, mielestäni). Mutta Suomessa saat vapaasti amputoida tai antaa jonkun noitatohtorin amputoida puolustuskyvyttömältä pikkupojaltasi esinahan.

   Lainaa

  45. kissanomistaja 18.5.2018 1:29
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Väsynyt: Tuskin edes noin usein tarvii. Mutta raapimapuu tai -matto tai mikälie pitää tarjota. Kissa ei ole tyhmä, kyllä se oppii.
   Yhdyn tähän. Itselläkin kissalla on 3 eri paikkaa, mitä raapia: Kaksi raapimispuuta (toinen lähes kattoon saakka monilla tasoilla ja toinen ihan pieni) sekä raapimamatto, jota kissa käyttää vähiten. Tämä aktiivisesti raapii tätä isointa raapimapuuta päivittäin leikin yhteydessä eikä ole koskenutkaan sohviin, verhoihin, mattoihin tai muuhun vastaaviin vuosiin. Aluksi tuli opettaa kissalle, mitä saa raapia ja mitä ei saa perus keppi ja porkkana tavalla. Kun kissa yritti raapia mitä tahansa muuta kuin raapimamuuta, toruin ja kielsin tätä. Kun taas tämä raapi omaa puutaan, kehuin ja annoin herkkuja. Ei mennyt paria viikkoa pidempään kun kissa jo oppi, mitä saa raapia ja mitä ei. Joudun kyllä leikkaamaan kissani kynsiä, mutta vain hyvin harvoin. Jos kissa on aktiivinen raapija sekä kiipeilijä, tämä kuluttaa kynsiään itsekin ihan kiitettävästi. Myöskin omani puree kynsien uloimmat kerrokset pois jos ei raapiminen auta. Paras vihje sille, että kissan kynnet kannattaisi leikata on se, että kynnet alkavat jäädä kiinni tekstiileihin. Jos on kissan hankkinut, tämä ei ole mikään iso vaiva. Isokin raapimapuu kestää vuosien kulutukset ihan vaan kissanpuun köysien vaihdolla, kun vanhat on raavittu puhki.

   Lainaa

  46. Paras ystäväni 18.5.2018 10:38
   Tulos: -14 (38 ääntä)
   Teosmafia: Nyt muuten kun tämä tuli puheeksi, niin Suomessa on. Tosin ei kaikkien, ainoastaan poikien. Suomessa siis et saa typistää koiran häntää, poistaa kissalta kynsiä tai pistää yhtä kertaa neulalla tytön sukuelimeen symboloidaksesi ympärileikkausta (eikä pitäisikään saada, mielestäni). Mutta Suomessa saat vapaasti amputoida tai antaa jonkun noitatohtorin amputoida puolustuskyvyttömältä pikkupojaltasi esinahan.
   Onpas värittynyttä kielenkäyttöä. Esinahan leikkaaminen ei ole amputointia yhtään sen enempää kuin umpisuolen tai kitarisojen poisto. Et sinä niistäkään verbiä amputoida käytä. "Mult hei amputoitii umppari ku mää olin laps", hiukan yliampuvaa, eikö? Mutta nyt, kun haluat mielipidevaikuttaa, niin vähän värität.

   Lainaa

  47. Tulos: -1 (27 ääntä)
   Kaali Kannibaali: Seuraavaksi sama asenne ... lehmien sarvien typistämiseen
   *Triggered* Nupottaminen ei ole verrattavissa kissojen kynsien poistoon. Lehmät ovat laumaeläimiä mutta eivät todellakaan toisilleen ystävällisiä. Olen käynyt navetoissa joissa lehmiä ei nupoteta ja eritoten yksi todella arpinen lehmä on jäänyt mieleen. Eräässä emäntä sai sarvesta pari senttiä syvän haavan jalkaansa. Olen myös saanut pari tippunutta sarvea, noista jääneet tyngät eivät ole nätin näköisiä.

   Lainaa

  48. insinörtti 18.5.2018 14:54
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Heidille vois suorittaa kissan huostaanoton, ja sitten katin ex-omistajalle myöhästyneen jälkiabortin. Vaikka se on laissa kiellettyä niin se on ugandassa sallittua, joten ei ole ongelma. V#tt# mikä lehmä!

   Lainaa

  49. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Onpas ihanaa nähdä kommenttiosio kerrankin näin yksimielisenä eläimenpitoon liittyvässä asiassa. :) Itse en ollut kuullutkaan kynsien poistamisesta kissoilta ennen kun muutin Yhdysvaltoihin. Täällä se valitettavasti on hyvin yleinen toimenpide, vaikka siitä yritetäänkin ihmisiä valistaa. Muistaakseni New Jersey ensimmäisenä osavaltiona ihan vähän aikaa sitten bannasi tämän toimenpiteen. Oma anoppini on esimerkiksi aina poistattanut kynnet kissoiltaan, kunnes kerroin mitä se oikeasti edes tarkoittaa. (Juurikin sama kuin sormien amputointi ensimmäisen nivelen kohdalta, puhumattakaan tulevaisuuden mahdollisista nivelongelmista, kynsien vaikutuksesta kissan tasapainoon/kiipeilyyn ja raapimisen merkityksestä kissalle lajityypillisenä käyttäytymisenä.) Tämän ansiosta anopin nykyisillä kissasiskoilla on kaikki kynnet tallella. :)

   Lainaa

  50. lemmikki lajin vaatimustason mukaan 19.5.2018 11:58
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   "mulla on omat syyni" = "en tajunnut että kissa teroittaa kynsiään leikkaamisesta huolimatta, nyt haluan säilyttää huonekaluni ennemmin kuin kissan kynnet."

   Lainaa

  51. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Heidi vois ottaa kynsisakset kauniiseen käteen ja opetella leikkaamaan kissan kynnet. Niin minäkin teen ja ei ole ongelmaa kynsimisen kanssa. En usko että tossakaan muuta syytä on.

   Lainaa

  52. Vasemman jalan saapas 19.5.2018 18:24
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Leon: Jokainen, joka poistattaa kissaltaan kynnet ilman terveydellistä syytä – ansaitsee saada jokaisen sormensa leikattua irti.
   Poistetaan mieluummin pää. Mitä sillä tekee, ellei ajatella viitsi.

   Lainaa

  53. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Boo: Hanki ite vⅰttu. Entä jos on jo? (Käykö Fleshlight?)
   (Ei kuulemma, se tuntuu kuolleelta)

   Lainaa

  54. Maitovasikka 20.5.2018 1:13
   Tulos: +16 (30 ääntä)
   öhmi: *Triggered* Nupottaminen ei ole verrattavissa kissojen kynsien poistoon. Lehmät ovat laumaeläimiä mutta eivät todellakaan toisilleen ystävällisiä. Olen käynyt navetoissa joissa lehmiä ei nupoteta ja eritoten yksi todella arpinen lehmä on jäänyt mieleen. Eräässä emäntä sai sarvesta pari senttiä syvän haavan jalkaansa. Olen myös saanut pari tippunutta sarvea, noista jääneet tyngät eivät ole nätin näköisiä.
   Mielestäsi väkivalta eläintä kohtaan on siis oikeutettua, jottei se toimisi vasten ihmisen toivomuksia eläimelle huonossa ympäristössä, joka aiheuttaa mm. vammoja ahtaudentakia. Lehmille ei sarvia jottei ne seivästä muita? Sama argumentti kuin siinä, että kanojen nokat pitää leikata ettei ne nokkisi toisiaan. Tai sikojen hampaat ja hännät ettei ne pure niiltä toisiltaan. Tai se, että siat pitää laittaa häkkeihin joissa ne eivät voi edes kääntyä, jottei ne vahingoita toisiaan. Kaikki vahongollinen käytös johtuu siitä, ettei eläimet ole lähelläkään luonnollisesti sopivassa ympäristössä. Ongelma ratkeaa kun lopetetaan eläinten pakkosiittäminen eikä väkisin luoda niitä yhtään enempää tälle planeetalle. Ja samalla luovutaan niiden syömisestä ja käyttämisestä raaka-aineina tavaroihin.

   Lainaa

  55. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Uppis: (Ei kuulemma, se tuntuu kuolleelta)
   Ja ongelma oli..?

   Lainaa

  56. Tulos: -12 (20 ääntä)
   Juu-u: Briteissä on rutiini toimenpide ajella vasemmalla puolella tietä, voinko siis suomessakin?
   Kyllä minä ole Suomessa ajallut ihan molemmilla puolilla tietä, riippuen kumpaan suuntaan olen ollut menossa...

   Lainaa

  57. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Heidin olisi kannattanut hankkia kissan sijaan lapsi. Poikien silpominen ilman järkevää syytä on toistaiseksi sallittua, koska omat syyt, mielipiteet ja rutiinitoimenpide jossain muualla.

   Lainaa

  58. King Arthur 21.5.2018 1:04
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Sanailija: Eikös ne elämäm koululaiset ole koiraihmisiä pääasiassa? Itse olen huomannut ennemminkin tällaisen ilmiön. Kissoja taas useammin näkee fiksummalla porukalla. Koulutetuilla tai kouluttamattomilla, mutta fiksuilla. Paitsi tämä Heidi. Häntä ei lasketa oikeastaan edes ihmiseksi.
   Tuota, nyt on kyllä pakko sanoa eräs asia. Olen nähnyt läheltä alaa jossa puututaan ongelmaisten lapsiperheiden asioihin, ja tietynlaisten ihmisten nurkissa pyörii eniten ihan kaikenlaisia eläimiä hamstereista minipossuihin. Kyseessä on enemmänkin impulsiivisuusongelma eikä koira- tai kissamieltymys. Ei sillä että kaikki ongelmaiset lapsiperheet olisivat näitä teidän "elämämkoululaisia", mutta iso osa on luultavasti juuri sellaisen viiteryhmän ihmisiä joista täälläkin noin hellittelevästi puhutaan. Ja minulla on koira, kolme vesikilpparia ja yksi maapaskiai...kilpikonna.

   Lainaa

  59. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Amerikassa myös "ihan normaalia" leikata siipisulat lemmikkilinnuilta (kesyyntyy tosi kivasti ja saa söpöjä youtube-videoita, kun ne ei pääse karkuun!) ja käyttää koira vaimennusleikkauksessa (ei enää turhautunutta haukkumista, joka johtuu siitä, että koira ei pääse koskaan pois talosta!) t. amerikkasaarnaaja :)

   Lainaa

  60. Tulos: -14 (14 ääntä)
   Kaikki on suhteellista: Sormien katkaisukin on varmaan rutiinitoimenpide jossain maailman kolkissa, mutta en silti itse siihen lähtisi.
   No en nyt usko, että sitä sen takia tehdään, että saavutetaan jotain hyötyä. Laitatko vähän perusteluja.

   Lainaa

  61. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Niinpä niin: “Mulla on omat syyni” <- Jos kyseessä on kissan sairaus, jonka takia pitäisi poistattaa kynsi/kynnet niin sitten, mutta jos syy on MIKÄ TAHANSA MUU, niin voisi samantien vaikka ryöstää pankin. Siihenkin on varmasti omat syynsä, mutta yhtä laitonta se on kuin mikä tahansa muukin rikos. Kynsien poisto kissoilla kuitenkin on käytännössä amputaatio, eikä tuo sana kuulosta hyvältä missään tilanteessa.
   minun tuttuni joutui poisttamaan koiralta kynnen, kun koira oli hypännyt pahasti, ja kynsi jotenkin vääntyi. toivottavasti tässäkin on siitä kyse, eikä siitä että lempipaita meni piloille kun kissa vähän teroitti kynsiään. siis en tietenkään toivo kipua eläimelle, mutta toivottavasti nyt tässä on oikeasti joku OIKEA syy takana.

   Lainaa

  62. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Kaikki on suhteellista: Sormien katkaisukin on varmaan rutiinitoimenpide jossain maailman kolkissa, mutta en silti itse siihen lähtisi.
   Ja tyttölasten silpominen, pelkään, että tämänKIN sairaan "tavan" joku haluaa kohta Suomeenkin!

   Lainaa

  63. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Kaali Kannibaali: Kynsien poisto… Ilmaisu saa kannusvarpaiden amputaation kuulostamaan vain kynsienleikkuulta. Kamalaa, kuten ihmiset tuntuvatkin ymmärtävän. Seuraavaksi sama asenne mm. lampaiden ja possujen häntien leikkaukseen, sikojen hampaiden ja lehmien sarvien typistämiseen, ja kanojen nokkien leikkaamiseen.
   Suomessa ei onneksi saa leikata kanojen nokkia, en myöskään tiedä yhtäkään tilaa jossa lehmiltä/sioilta typistetty hampaat/sarvet. Jenkeissä nämä kaikki taitavat olla ihan laillista. Silti ihana EU haluaa lopettaa kokonaan lihatuotannon Suomesta!

   Lainaa

  64. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Lukijon Käyny /Vartia: Miksi lähes jokaisella kissaihmisellä on facessa “elämäm kova korkea koulu” tai “enn oo käyny lukijoo” koulutuksena?
   Ai, minä kun luulin, että eräiden koirien omistajilla on nämä tiedot? Pitbull, Cane corso ja sitä rataa..

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (6 ääntä)
   trägäm: Josef Mengelekin oli akateemisesti koulutettu, se vaan tykkäs kaksosista
   Suurin osa sarjamurhaajistakin on akateemisia, onko kaikki sattumaa?

   Lainaa

  66. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Maitovasikka: Mielestäsi väkivalta eläintä kohtaan on siis oikeutettua, jottei se toimisi vasten ihmisen toivomuksia eläimelle huonossa ympäristössä, joka aiheuttaa mm. vammoja ahtaudentakia. Lehmille ei sarvia jottei ne seivästä muita? Sama argumentti kuin siinä, että kanojen nokat pitää leikata ettei ne nokkisi toisiaan. Tai sikojen hampaat ja hännät ettei ne pure niiltä toisiltaan. Tai se, että siat pitää laittaa häkkeihin joissa ne eivät voi edes kääntyä, jottei ne vahingoita toisiaan. Kaikki vahongollinen käytös johtuu siitä, ettei eläimet ole lähelläkään luonnollisesti sopivassa ympäristössä. Ongelma ratkeaa kun lopetetaan eläinten pakkosiittäminen eikä väkisin luoda niitä yhtään enempää tälle planeetalle. Ja samalla luovutaan niiden syömisestä ja käyttämisestä raaka-aineina tavaroihin.
   Kanoillakin on ihan luonnollista nokkiminen, siitähän se nokkimisjärjestyskin on peräisin. Kanojen välinen kannibalismi onkin sitten eri asia ja ongelmat muualla.

   Lainaa

  67. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Teosmafia: Nyt muuten kun tämä tuli puheeksi, niin Suomessa on. Tosin ei kaikkien, ainoastaan poikien. Suomessa siis et saa typistää koiran häntää, poistaa kissalta kynsiä tai pistää yhtä kertaa neulalla tytön sukuelimeen symboloidaksesi ympärileikkausta (eikä pitäisikään saada, mielestäni). Mutta Suomessa saat vapaasti amputoida tai antaa jonkun noitatohtorin amputoida puolustuskyvyttömältä pikkupojaltasi esinahan.
   Voi kuule, ei niitä tyttölapsia vaan neulalla pistetä vaan silvotaan/revitään kaikki pehmytkudos ja paikka ommellaan kiinni. Ei verrattavissa poikien esinahan poistoon, mutta kyllä sekin tulisi ehdottomasti kieltää.

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Paras ystäväni: Onpas värittynyttä kielenkäyttöä. Esinahan leikkaaminen ei ole amputointia yhtään sen enempää kuin umpisuolen tai kitarisojen poisto. Et sinä niistäkään verbiä amputoida käytä. “Mult hei amputoitii umppari ku mää olin laps”, hiukan yliampuvaa, eikö? Mutta nyt, kun haluat mielipidevaikuttaa, niin vähän värität.
   Sekä umpilisäkkeen että nielurisojen poisto ilman lääketieteellistä perustetta on kielletty, eli rituaalinen ympärileikkaus ei siinä suhteessa ole verrannollinen kumpaankaan. Eikä myöskään siinä mielessä, että umpilisäkkeen ja risojen poisto ei juuri aiheuta toiminnallista haittaa, kun taas ympärileikkaukseen liittyy haittoja, erityisesti seksuaalisen mielihyvän vähentyminen Mitä taas terminologiaan tulee, amputaatio on käypä sananvalinta mihin tahansa ruumiinosan poistoon, joskaan ei ihan yleinen muista kuin raajoista puhuttaessa, esim. "umpilisäkkeen amputaatio" kuulostaa lääketieteelliseltä jargonilta mieluummin kuin puhekieleltä, mutta sinänsä ei väärin

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (1 ääni)
   Miarez93: Jenkeissä saa myös ajaa autoa 16-vuotiaana,mutta Suomessa siitä saisi sakot… Tämähän on tosin vain mielipide!
   Jenkeissäkään ei ole 70 luvun jälkeen ollut sallittua kynsien poistaminen kissoilta ainakaan joka paikassa. Suomessa ei alle 18 vuotias saa ajaa autoa kuin Suomessa myönnettyllä ajokortilla. Näitä poikkeuksia on mutta harvassa.

   Lainaa

  70. Onko siistii? 18.10.2018 13:09
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Lukijon Käyny /Vartia: Miksi lähes jokaisella kissaihmisellä on facessa “elämäm kova korkea koulu” tai “enn oo käyny lukijoo” koulutuksena?
   Koska eläimet toimivat terapian ja mediataation välineinä. Tosin kaikki yksilöt eivät tätä tajua.

   Lainaa

  71. Jankon Betoni 30.3.2019 3:39
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Heidiltä vois poistaa pään, ihan yleisen hyvinvoinnin vuoksi.

   Lainaa

  72. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Voi kun on ikävä pientä poikaa taas. Tuttu juttu tuo huutaminen, kun ruoka ei miellytä, hihi :3 Yön pimeinä tunteina alkoi aina kuulua raksutusta, kun huonot raksut kelpasi lopulta :3 Voi hassu kisu, ikävä on ikuinen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kissat, kuva, kynnet, kynsien poisto, ruoka, ruokinta, nälkä, usa, jenkit, Yhdysvallat, suomi, laki