Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 40

Jennin paluu.
Taustatietoja: Julkaisun Kirpputorin löytöjä, osa 269 saaman huomion myötä Jenni hylkäsi kyseisen säännöttömän kirpputorin ylläpidon. Myöhemmin Jenni palasi riehumaan ryhmään tavallisena jäsenenä, jolloin uusi ylläpitäjä laittoi hänet usean varoituksen jälkeen jäähylle. Sitten tuli yksityisviestiä. Kahakka kirpputorilla, osa 40

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 51 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Muumi (kopio) 8.5.2018 0:36
      Tulos: +891 (905 ääntä)
      Jennistä saa joku hyvän bridezillan.

      Lainaa

    2. merilahna 8.5.2018 0:41
      Tulos: +379 (385 ääntä)
      okei :D

      Lainaa

    3. Aha, poliisitapaus! 8.5.2018 0:48
      Tulos: +681 (685 ääntä)
      Poliisia kiinnostaa varmasti erittäin paljon :)

      Lainaa

    4. Mustalaisnaamio 8.5.2018 0:51
      Tulos: +549 (569 ääntä)
      Olisin niin halunnut nähdä, mistä Jenni tuon mykistyksen ansaitsi... :D

      Lainaa

    5. Mustalaisnaamio 8.5.2018 0:53
      Tulos: +284 (322 ääntä)
      Aha, poliisitapaus!: Poliisia kiinnostaa varmasti erittäin paljon
      Haluaisin olla se vihapuhepoliisi, joka ottaa vastaan yhteydenottoja näitä sosiaalisessa mediassa mielestään väärin kohdeltuilta idiooteilta. :D Kehoittaisin hankkimaan elämän.

      Lainaa

    6. Kallo Pää 8.5.2018 0:54
      Tulos: +354 (374 ääntä)
      Sääliksi käy poliisiparkoja, jotka joutuvat tuollaisten tekemiä rikosilmoituksia käymään läpi. Varmasti olisi parempaakin tekemistä. Toivottavasti poliisilla on käytössä joku järjestelmä, joka automaattisesti heittää roskakansioon kaikki rikosilmoitukset, joissa esiintyy molemmat sanat "facebook" ja "kirpputori" :D

      Lainaa

    7. Tulos: +91 (97 ääntä)
      Muumi (kopio): Jennistä saa joku hyvän bridezillan.
      Minä vähän epäilen et löytyy hönöö joka ei tarpeeks nopee hoksais millanen tapaus kyseessä. Aika nopea on käänteissään meinaan.

      Lainaa

    8. Tulos: +126 (132 ääntä)
      Ei toi Jenni voi olla todellinen :D Vai voiko?

      Lainaa

    9. Tulos: +320 (324 ääntä)
      Ihmisten, jotka vastaa kysymykseen tiuskaisemalla: "Mietipä sitä!" pitäisi itse miettiä sitä hetki.. Koska he eivät itsekään tiedä vastausta.

      Lainaa

    10. Tulos: +192 (208 ääntä)
      "Teenkö sinusta ilmoituksen poliisille?" - Jos pitäisi veikata, niin Jenni luulee, että hänen sananvapauttaan on rikottu. Muutenkin hauskaa, ku yllättävän monella ei ole hirveän tarkkaa käsitystä siitä, mitä sananvapauteen sisältyy. Loppuviimein ollaan sitten ulisemassa "muttakun sananvapaus nönnönöö"

      Lainaa

    11. Tulos: +116 (116 ääntä)
      Api: “Teenkö sinusta ilmoituksen poliisille?” – Jos pitäisi veikata, niin Jenni luulee, että hänen sananvapauttaan on rikottu. Muutenkin hauskaa, ku yllättävän monella ei ole hirveän tarkkaa käsitystä siitä, mitä sananvapauteen sisältyy. Loppuviimein ollaan sitten ulisemassa “muttakun sananvapaus nönnönöö”
      Ja Feissarimokat on varmaan syyllistynyt kunnianloukkaukseen, koska Jenni on nyt niin loukkaantunut joutuessaan tänne.

      Lainaa

    12. Tulos: +122 (124 ääntä)
      Vai että oikein vapaaherratar...

      Lainaa

    13. Tulos: +56 (72 ääntä)
      millainen ylläpitäjä jenni on ollut jos pelkästään jäsenenä jutut heittää noin pahasti? Olisi kiva nähdä esimerkkejä :D

      Lainaa

    14. LUL ULU MonkaS 8.5.2018 7:04
      Tulos: +19 (31 ääntä)
      Lemin perunan kommelluksista pitäisi tehdä kirja xD "Kuinka ei pidä toimi internetissä"

      Lainaa

    15. Tulos: +96 (100 ääntä)
      Kallo Pää: Sääliksi käy poliisiparkoja, jotka joutuvat tuollaisten tekemiä rikosilmoituksia käymään läpi. Varmasti olisi parempaakin tekemistä. Toivottavasti poliisilla on käytössä joku järjestelmä, joka automaattisesti heittää roskakansioon kaikki rikosilmoitukset, joissa esiintyy molemmat sanat “facebook” ja “kirpputori”
      Mua joskus joku teini uhkasi poliisilla. Syynä se, että en suostunut palauttamaan rahoja täysin kelvollisesta tavarasta, jos ei sitten vaan ollutkaan niin mieluinen (vaikka nettikaupassa yleensä palautusoikeus onkin, niin ei nyt kirppiksellä kuitenkaan). Poliisi oli kuulemma oikein isän kaveri vielä.

      Lainaa

    16. Paroni Puolipallo 8.5.2018 8:31
      Tulos: +145 (151 ääntä)
      "Vapaaherratar/Oloneuvos yrityksessä Elämä". Nyt selvisi sitten sekin, että mihin ammattiin sieltä elämän koulusta oikein valmistuu.

      Lainaa

    17. Tulos: +32 (38 ääntä)
      "Vapaaherratar/Oloneuvos yrityksessä Elämä"

      Lainaa

    18. Tulos: +75 (79 ääntä)
      Sääliksi käy näitä olevinaan etuoikeutettuja vapaaherrattaria, mutta vielä enemmän meitä jotka joudumme elämään heidän kanssaan.

      Lainaa

    19. Kilokalori 8.5.2018 8:42
      Tulos: +74 (76 ääntä)
      were: millainen ylläpitäjä jenni on ollut jos pelkästään jäsenenä jutut heittää noin pahasti? Olisi kiva nähdä esimerkkejä
      Linkki oli jutun ylhäällä. Nipotti kaikesta ja vielä pilkkusäännöistä ja isoista alkukirjaimista - säännöttömällä kirpputorilla :)

      Lainaa

    20. Villiväkkärä 8.5.2018 8:51
      Tulos: +106 (108 ääntä)
      Eihän noita Jennin viestejä ymmärrä, koska niissä ei ollut pilkut kohdillaan

      Lainaa

    21. Tulos: +234 (234 ääntä)
      Jenni: "Haluan tehdä rikosilmoituksen fb:n kirpputorista" Poliisi: "Miksi?" Jenni: "Mietipä sitä!"

      Lainaa

    22. Se nykyinen yp 8.5.2018 9:42
      Tulos: +172 (174 ääntä)
      Tästä oli jätetty pois vielä se viimeinen viesti Jenniltä. "Haista vittu, saatanan keskisuomalainen pirihuora, joka tulee saatana kurkoilemaan ryhmään, jonka alueella ei edes itse asu!!!!!!!!!!!!!!!! Itse et kuitenkaan myy kyseisessä ryhmässä mitään etkä ole valmis tavaroita ********** alueelle toimittamaan, niin mitä vittua sinä teet siinä ryhmässä???????????????"

      Lainaa

    23. Arkkienkeli 8.5.2018 10:12
      Tulos: +26 (36 ääntä)
      Paroni Puolipallo: “Vapaaherratar/Oloneuvos yrityksessä Elämä”. Nyt selvisi sitten sekin, että mihin ammattiin sieltä elämän koulusta oikein valmistuu.
      "Elämäm_kolun" aloitteleva starttaa WhiteTrashina ja siirtyy pian BrideZillaksi. Sen jälkeen tulee Mammapalstalainen ja muksun ollessa teini, valitaan toiseksi viimeinen vaihe joka on Sohvaperuna tai Hiekkalaatikkoneuvos. Jälkimmäisen perusteella (kun viimeinenkin ipana on lähtenyt aloittelemaan omillaan samaa uraputkea) loppuelämäksi tulee titteli Olohuoneneuvos tai Vapaaherratar.

      Lainaa

    24. Tulos: +80 (84 ääntä)
      Se nykyinen yp: Tästä oli jätetty pois vielä se viimeinen viesti Jenniltä. “Haista vⅰttu, saatanan keskisuomalainen pirihuora, joka tulee saatana kurkoilemaan ryhmään, jonka alueella ei edes itse asu!!!!!!!!!!!!!!!! Itse et kuitenkaan myy kyseisessä ryhmässä mitään etkä ole valmis tavaroita ********** alueelle toimittamaan, niin mitä vⅰttua sinä teet siinä ryhmässä???????????????”
      Kerropas meille uteliaille vielä, että mistä syystä Jenni mykistettiin?

      Lainaa

    25. Tulos: -113 (125 ääntä)
      Se nykyinen yp: Tästä oli jätetty pois vielä se viimeinen viesti Jenniltä. “Haista vⅰttu, saatanan keskisuomalainen pirihuora, joka tulee saatana kurkoilemaan ryhmään, jonka alueella ei edes itse asu!!!!!!!!!!!!!!!! Itse et kuitenkaan myy kyseisessä ryhmässä mitään etkä ole valmis tavaroita ********** alueelle toimittamaan, niin mitä vⅰttua sinä teet siinä ryhmässä???????????????”
      No mitä vastasit? Aika rankka arvio sinusta ja toiminnastasi. Ilmeisesti Jenni kokee sinut epäoikeudenmukaiseksi. Aihetta itsetutkiskeluun?

      Lainaa

    26. Se nykyinen yp 8.5.2018 10:40
      Tulos: +139 (141 ääntä)
      Jenni mykistettiin, koska hän kommentoi jatkuvasti asiattomasti muiden ihmisten myyntijulkaisuihin. Vaikka kyseessä onkin säännötön kirppis, niin eihän se kivaa ole että joku penää kommenteissa jatkuvasti kirjoitusasun perään :) Jennille annettiin pari selkeää varoitusta ja kehoitus siirtää kommentointi vaikka ryhmän kiinnitettyyn julkaisuun, mutta hän ei näitä viestejä noteerannut.

      Lainaa

    27. Tulos: +86 (86 ääntä)
      Tuosta 'mietipä sitä' lausahduksesta tulee mieleen entinen pomo, joka antoi potkut pari päivää ennenkuin koeaika loppui. Ei kuulemma syytä tarvinnut kertoa potkuille, mutta piti oikein kuitenkin miettiä mistä se johtui. Mainittakoot vielä että kyseessä oli siivousfirma... muutenkin oli aika huono tunnelma siellä. Onneksi pääsin pois!

      Lainaa

    28. Tulos: +127 (133 ääntä)
      Ei-Jenni: No mitä vastasit? Jenni kokee sinut epäoikeudenmukaiseksi. Aihetta itsetutkiskeluun?
      Tuollainen alatyylinen härski solvausryöppykö on sinun mielestäsi kysymys, joka ansaitsee vastauksen? Ei tuollaiseen vastata. Tuossa vaiheessa on aika panna esto, sulkea ovi, kiinnittää lukot ja renkelit ja soittaa virkavalta paikalle, ainakin jos lähellä on fyysisesti henkilö, joka on noin poissa tolaltaan.

      Lainaa

    29. yli opisto hörhö 8.5.2018 11:27
      Tulos: +35 (37 ääntä)
      Onneksi ei ole yhtään sekaisin päästään.

      Lainaa

    30. pinkki puudeli 8.5.2018 11:29
      Tulos: +79 (93 ääntä)
      Se nykyinen yp: viimeinen viesti Jenniltä. “Haista vⅰttu, saatanan keskisuomalainen pirihuora, joka tulee saatana kurkoilemaan ryhmään, jonka alueella ei edes itse asu!!!!!!!!!!!!!!!! Itse et kuitenkaan myy kyseisessä ryhmässä mitään etkä ole valmis tavaroita ********** alueelle toimittamaan, niin mitä vⅰttua sinä teet siinä ryhmässä???????????????”
      Peräkkäisten huuto- ja kysymysmerkkien määrä on suoraan verrannollinen käyttäjänsä älykkyyteen.

      Lainaa

    31. pinkki puudeli 8.5.2018 11:30
      Tulos: +104 (104 ääntä)
      pinkki puudeli: Peräkkäisten huuto- ja kysymysmerkkien määrä on suoraan verrannollinen käyttäjänsä älykkyyteen.
      Tarkoitin käänteisesti verrannollinen! :D

      Lainaa

    32. Tulos: -144 (148 ääntä)
      Ruma Elsa: Tuollainen alatyylinen härski solvausryöppykö on sinun mielestäsi kysymys, joka ansaitsee vastauksen? Ei tuollaiseen vastata. Tuossa vaiheessa on aika panna esto, sulkea ovi, kiinnittää lukot ja renkelit ja soittaa virkavalta paikalle, ainakin jos lähellä on fyysisesti henkilö, joka on noin poissa tolaltaan.
      Jokaisen kysymyksen takana on ihminen ja alatyylisyys voi olla seurausta hädästä. Jokaiseen kysymykseen kuuluu vastata, jos suinkin haluaa säilyttää kasvonsa ihmisarvoa kunnioittavana itsekin. Toisen ihmisen dissaaminen ei ole mistään kotoisin. Jos siitä ei pidä itseensä kohdistuvana, niin sitä suuremmalla syyllä siihen ei saa itsekään sortua. Vastaa Jennille nyky-yp!

      Lainaa

    33. Se nykyinen yp 8.5.2018 12:32
      Tulos: +127 (129 ääntä)
      Ei-Jenni: Jokaisen kysymyksen takana on ihminen ja alatyylisyys voi olla seurausta hädästä. Jokaiseen kysymykseen kuuluu vastata, jos suinkin haluaa säilyttää kasvonsa ihmisarvoa kunnioittavana itsekin. Toisen ihmisen dissaaminen ei ole mistään kotoisin. Jos siitä ei pidä itseensä kohdistuvana, niin sitä suuremmalla syyllä siihen ei saa itsekään sortua. Vastaa Jennille nyky-yp!
      Vastaaminen tällä hetkellä mahdotonta, koska hän on blokannut minut :) Enkä oikein näe tuohon mitään vastattavaa. Eihän tuo ole mitään muuta kuin alapääilmaisuilla maustettua solvaamista.

      Lainaa

    34. Tulos: +28 (32 ääntä)
      Mahtaa poliisi olla ylpeä koska on kaikkien mykistettyjen pelastaja ja auttaja.

      Lainaa

    35. Tulos: -141 (147 ääntä)
      Se nykyinen yp: Vastaaminen tällä hetkellä mahdotonta, koska hän on blokannut minut Enkä oikein näe tuohon mitään vastattavaa. Eihän tuo ole mitään muuta kuin alapääilmaisuilla maustettua solvaamista.
      Hei nyky-yp! Älä luovuta Jennin suhteen! Ihminen hänkin on kuten sinä ja minä. Saat varmasti sanan hänelle kiertoreittiä, että olet valmis häntä nyt kuuntelemaan.

      Lainaa

    36. Tulos: +95 (101 ääntä)
      Ei-Jenni: Jokaisen kysymyksen takana on ihminen ja alatyylisyys voi olla seurausta hädästä. Jokaiseen kysymykseen kuuluu vastata, jos suinkin haluaa säilyttää kasvonsa ihmisarvoa kunnioittavana itsekin. Toisen ihmisen dissaaminen ei ole mistään kotoisin. Jos siitä ei pidä itseensä kohdistuvana, niin sitä suuremmalla syyllä siihen ei saa itsekään sortua. Vastaa Jennille nyky-yp!
      Voi ei Jenni...

      Lainaa

    37. Tulos: -31 (43 ääntä)
      hoppis: Voi ei Jenni…
      Näyttääkö tuo sinusta muka sellaiselta tekstiltä, mitä Jenni kirjoittaisi? Ihan tosi hoppis?

      Lainaa

    38. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Nyt meni tunteisiin!!!

      Lainaa

    39. Tulos: +121 (125 ääntä)
      Ei-Jenni: Jokaisen kysymyksen takana on ihminen ja alatyylisyys voi olla seurausta hädästä. Jokaiseen kysymykseen kuuluu vastata, jos suinkin haluaa säilyttää kasvonsa ihmisarvoa kunnioittavana itsekin. Toisen ihmisen dissaaminen ei ole mistään kotoisin. Jos siitä ei pidä itseensä kohdistuvana, niin sitä suuremmalla syyllä siihen ei saa itsekään sortua. Vastaa Jennille nyky-yp!
      Kenenkään ei tarvitse eikä kuulu ottaa vastaan normaalissa jokapäiväisessä kanssakäymisessä tuontasoista tekstiä. Jos ei toinen osapuoli kykene puhumaan asioita halki asiallisesti niin silloin on aivan oikeutettua jättää vastaamatta, jos kokee ettei se hyödytä yhtään mitään. Joo, Jenni on ihminen jolla voi olla hätä, mutta nykyinen yp on ihan yhtä lailla tunteva ihminen hänkin, eikä hänen vastuullaan ole ottaa muiden pahaa oloa omalle kontolleen, varsinkin jos se puretaan tuolla tavalla. Apua saa kyllä jos sitä hakee, mutta tuolla tavalla sitä ei varmasti saa.

      Lainaa

    40. Tulos: +38 (44 ääntä)
      Hullu on hullu. Ei sellaisen kanssa kannata vängätä.

      Lainaa

    41. Tulos: -31 (37 ääntä)
      HH: Hullu on hullu. Ei sellaisen kanssa kannata vängätä.
      Jätän sinulle vastaamatta.

      Lainaa

    42. Se nykyinen yp 8.5.2018 15:32
      Tulos: +103 (103 ääntä)
      Ei-Jenni: Hei nyky-yp! Älä luovuta Jennin suhteen! Ihminen hänkin on kuten sinä ja minä. Saat varmasti sanan hänelle kiertoreittiä, että olet valmis häntä nyt kuuntelemaan.
      Mehän juttelimme Jennin kanssa myös tämän jälkeen. Sillä kertaa viestittely oli asteen verran asiallisempaa, mutta tuolloinkin Jenni oli sitä mieltä, että minä olen tässä käyttäytynyt epäkohteliaasti ja vielä kehtasin haluta anteeksipyynnön huorittelusta :) Koska sopua ei silloinkaan syntynyt, niin katsoin paremmaksi jättää asian siihen. Sen jälkeen Jenni veti blokit päälle.

      Lainaa

    43. Tulos: +37 (37 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Haluaisin olla se vihapuhepoliisi, joka ottaa vastaan yhteydenottoja näitä sosiaalisessa mediassa mielestään väärin kohdeltuilta idiooteilta. Kehoittaisin hankkimaan elämän.
      Älä sä ala neuvomaan Elämä Oy:n Vapaaherratarta ja Oloneuvosta. >:(

      Lainaa

    44. Tulos: +55 (59 ääntä)
      Mitä jos nyky-yp:llä tulee paha olo ja pahamieli jennin viesteistä? Pitäisikö jennin alkaa häntä terapioimaan? Eiköhän jokaisella itsellään ole vastuu omasta käytöksestään. Ja omasta olostaan.

      Lainaa

    45. Hyvä tietää: 8.5.2018 22:49
      Tulos: +47 (47 ääntä)
      Api: “Teenkö sinusta ilmoituksen poliisille?” – Jos pitäisi veikata, niin Jenni luulee, että hänen sananvapauttaan on rikottu. Muutenkin hauskaa, ku yllättävän monella ei ole hirveän tarkkaa käsitystä siitä, mitä sananvapauteen sisältyy. Loppuviimein ollaan sitten ulisemassa “muttakun sananvapaus nönnönöö”
      Sananvapautta rikotaan kun: - esitetään sinun mielipidettäsi vastustava mielipide - kehotetaan käyttäytymään asiallisesti ja muita loukkaamatta - kehotetaan miettimään omia sanomisiaan toisenkin kerran - epäillään argumenttisi totuudenmukaisuutta - mykistetään faceryhmässä - POISTETAAN faceryhmästä - jne. Ihan turha sitä on ihmetellä jos tällaisten ihmisoikeusrikkomusten takia tehdään poliisille rikosilmoitus.

      Lainaa

    46. Tulos: +30 (36 ääntä)
      Ei-Jenni: Jokaisen kysymyksen takana on ihminen ja alatyylisyys voi olla seurausta hädästä. Jokaiseen kysymykseen kuuluu vastata, jos suinkin haluaa säilyttää kasvonsa ihmisarvoa kunnioittavana itsekin. Toisen ihmisen dissaaminen ei ole mistään kotoisin. Jos siitä ei pidä itseensä kohdistuvana, niin sitä suuremmalla syyllä siihen ei saa itsekään sortua. Vastaa Jennille nyky-yp!
      Moi Jenni.

      Lainaa

    47. Tulos: +49 (49 ääntä)
      Terppa: Näyttääkö tuo sinusta muka sellaiselta tekstiltä, mitä Jenni kirjoittaisi? Ihan tosi hoppis?
      Moikka, Terppa! Hyvä kysymys. Jos Jennillä on vihanhallintaongelmia, ja hän kirjoittaa tunnemyrskyssä mitä sattuu, mutta rauhoituttuaan kykenee tuottamaan asiallista tekstiä, eikä samalla kuitenkaan kykene näkemään omassa käytöksessään vikaa vaan syyttää siitä muita, niin kyllä, tuo näyttää sellaiselta tekstiltä, jota hyvinkin Jennin kaltainen ihminen voisi kirjoittaa.

      Lainaa

    48. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Api: “Teenkö sinusta ilmoituksen poliisille?” – Jos pitäisi veikata, niin Jenni luulee, että hänen sananvapauttaan on rikottu. Muutenkin hauskaa, ku yllättävän monella ei ole hirveän tarkkaa käsitystä siitä, mitä sananvapauteen sisältyy. Loppuviimein ollaan sitten ulisemassa “muttakun sananvapaus nönnönöö”
      Kaikista vähiten käsitystä on niillä, jotka siitä kovaäänisimmin joka paikkaan vaativat.

      Lainaa

    49. Tulos: 0 (10 ääntä)
      Muumi (kopio): Jennistä saa joku hyvän bridezillan.
      Jenniä ei kukaan mies halua. Ei kuuro eikä sokea.

      Lainaa

    50. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Kallo Pää: Sääliksi käy poliisiparkoja, jotka joutuvat tuollaisten tekemiä rikosilmoituksia käymään läpi. Varmasti olisi parempaakin tekemistä. Toivottavasti poliisilla on käytössä joku järjestelmä, joka automaattisesti heittää roskakansioon kaikki rikosilmoitukset, joissa esiintyy molemmat sanat “facebook” ja “kirpputori”
      Jos ite olisin se poliisi joka noita vikinöitä joutuu päivät selaamaan niin julkaisisin niitä varmaan netissä tms. Luulen et niitä saatetaan jo nyt lukee ääneen kahvihuoneessa ja poliisit hekottelee mahojaan pidellen

      Lainaa

    51. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Se nykyinen yp: Mehän juttelimme Jennin kanssa myös tämän jälkeen. Sillä kertaa viestittely oli asteen verran asiallisempaa, mutta tuolloinkin Jenni oli sitä mieltä, että minä olen tässä käyttäytynyt epäkohteliaasti ja vielä kehtasin haluta anteeksipyynnön huorittelusta Koska sopua ei silloinkaan syntynyt, niin katsoin paremmaksi jättää asian siihen. Sen jälkeen Jenni veti blokit päälle.
      Ei sinulla ole minkäälaista velvoitetta toimia Jennien kaltaisten likasankona. Eikä se tee sinusta huonoa ihmistä jos et tuollaista paskaa ota vastaan loputtomasti. Menkööt nämä ei-jennit halailemaan, ymmärtämään ja silittelemään jennien päitä ihan keskenään.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ylläpito, ylläpitäjä, yv, mykistys, mykistää, jäähy, kirpputori, kirppis, kirppari, säännötön, viesti, yksityisviesti