Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Raamatun sadut

  Lyödäänkö vetoa, ettei Raamatussa ole yhtäkään satua?
  Suurenna näkymä
  Raamatun sadut

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Memerento 3.4.2018 0:28
   Tulos: +290 (304 ääntä)
   Jakelussa on ollu näin pääsiäisen aikaan kiirustorstai.

   Lainaa

  2. Tulos: +642 (796 ääntä)
   Markus tuntuu olevan omasta mielestään hyvinkin fiksu ja nokkela

   Lainaa

  3. Muumi (kopio) 3.4.2018 0:37
   Tulos: -421 (745 ääntä)
   Siinä sai Sampsa jauhot suuhun. Ihan oikein tuollaisille ateistivässyköille.

   Lainaa

  4. Tulos: -29 (277 ääntä)
   eka kerta ku mielensäpahottaja voittaa

   Lainaa

  5. Tulos: +217 (413 ääntä)
   Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvitukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvituksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?

   Lainaa

  6. Murmurmurmeli 3.4.2018 0:58
   Tulos: -54 (108 ääntä)
   Muumi (kopio): Siinä sai Sampsa jauhot suuhun. Ihan oikein tuollaisille ateistivässyköille.
   Sampsalla on varmaan myös tatuointi.

   Lainaa

  7. Tulos: +180 (530 ääntä)
   Ääriateistit ovat vähintään yhtä ärsyttäviä kuin ääriuskovaiset. Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Niissä on varmasti paljonkin värikynää mukana, samalla tavalla kuin nykyajan facebook tarinoissa, mutta historiallisestihan nuo tapahtumat ovat jossain määrin tapahtuneet - ei ehkä nyt ihan niin kuin siinä kuvataan, mutta tapahtuneet kuitenkin. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset. Tämä selviää muistakin historialähteistä kuin vain raamatusta. Se ei toki tarkoita sitä että jumala olisi olemassa. Mainoskielto on myös eri asia kuin ilmaisjakelukielto.

   Lainaa

  8. Tulos: +77 (103 ääntä)
   Mitä Jeesus sanoisi tuollaisesta pilkunviilauksesta? Mitä uskonnontunneilta jäi päähän, niin Jeesuksen vertauskuvat olivat yleensä suhteellisen yksinkertaisia eivätkä käyttäneet mitään sanaleikkejä tai viilanneet pilkkua tuohon tapaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +53 (101 ääntä)
   joop: Ääriateistit ovat vähintään yhtä ärsyttäviä kuin ääriuskovaiset. Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Niissä on varmasti paljonkin värikynää mukana, samalla tavalla kuin nykyajan facebook tarinoissa, mutta historiallisestihan nuo tapahtumat ovat jossain määrin tapahtuneet – ei ehkä nyt ihan niin kuin siinä kuvataan, mutta tapahtuneet kuitenkin. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset. Tämä selviää muistakin historialähteistä kuin vain raamatusta. Se ei toki tarkoita sitä että jumala olisi olemassa. Mainoskielto on myös eri asia kuin ilmaisjakelukielto.
   Kyllähän ne lehdet käytännössä mainostaa sitä Herran sanaa ja kirkon tapahtumia.

   Lainaa

  10. Ruma Elsa 3.4.2018 1:29
   Tulos: +184 (280 ääntä)
   joop: Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset.
   Jeesus-niminen messias on kiertänyt puhumassa kumppaninsa Magdalan Marian kanssa, sitä ei kukaan ole epäillyt. Heitä seurasi joukko naisia ja miehiä eli Marian ja Jeesuksen opetuslapset. Myöhemmin kristinuskosta alkoi myös evankelioida kansalle muutama nainen ja mies, joista neljä miestä löytyy nyky-Raamatusta. Raamattu historiankirjana on täyttä satua. Jotkut happamat munkit kyhäsivät muinaisista uskonnoista ja oikeista historiankirjoituksista mieleisensä sepitelmän; luotaantyöntävän sankaritarinan nimeltä Raamattu. Siitä on poistettu naisopetuslapset ja -evankelistat ja annettu naisille inhottava, epäinhimillinen osa olla joko neitsyitä tai sitten niitä Feissarimokien Mustalaisnaamion tyttöystäviä. Myös Jeesuksen pääajatukset: tasa-arvo, solidaarisuus ja lähimmäisenrakkaus on vesitetty. Paavalinperkele väärintulkitsi koko tarinan. Satu nimeltä Raamattu on täynnä lukukelvotonta vuosiluku- ja nimiluetteloa, vastenmielisiä kuvauksia kostosta ja raakuuksista, sekä outoja ohjesääntöjä, joita vallanhimoiset sadistit ovat vuosisatoja toteuttaneet parhaimmaksi katsomallaan tavalla. Satuhan se on, eikä sitä missään nimessä saisi pitää laki- tai edes ohjekirjana.

   Lainaa

  11. Myrkkymuratti 3.4.2018 1:41
   Tulos: +16 (30 ääntä)
   Nyt on jäänyt nimi sensuroimatta.

   Lainaa

  12. Tulos: +23 (47 ääntä)
   Nyt saatiin taas kolmas maailmansota käyntiin, kun otettiin aiheeksi uskonnot.

   Lainaa

  13. Fakta homma 3.4.2018 1:59
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Myrkkymuratti: Nyt on jäänyt nimi sensuroimatta.
   Etunimet on näkyvissä. :O

   Lainaa

  14. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Fakta homma: Etunimet on näkyvissä.
   Mutta kaksiosaisen etunimen loppuosa oli aluksi sensuroitu, sitten ei enää.

   Lainaa

  15. Tulos: +36 (50 ääntä)
   Itse asiassa ainakin Jobin kirja ja Joonan kirja Vanhassa testamentissa eivät ole edes kirjoittajansa mielestä olleet historiallista kerrontaa, vaan tarkoitettu viihdykkeeksi ja opetukseksi.

   Lainaa

  16. Fakta homma 3.4.2018 7:33
   Tulos: -10 (24 ääntä)
   Nimi: Mutta kaksiosaisen etunimen loppuosa oli aluksi sensuroitu, sitten ei enää.
   Jaa se Jani Einari vai? No eipä hän paljon tuohon ukkojen viisasteluun puutu. Markus on ainoa, jonka jutut ovat ihan maanisia.

   Lainaa

  17. Pekka Peitsi 3.4.2018 7:44
   Tulos: -27 (45 ääntä)
   Onneksi en ole koskaan kuulunut evankelisiluterilaiseen kirkkoon. Enkä kyllä roomalaiskatoliseenkaan. Uskon kyllä Jumalaan, mutta Raamattua en ole vielä aukaissut.

   Lainaa

  18. Tulos: +42 (78 ääntä)
   Tuo lehti, jaetaan vaikka olisi mainoskielto, koska se ei ole mainos. Se on ilmaisjakelumehti.

   Lainaa

  19. Tulos: +122 (134 ääntä)
   joop: Ääriateistit ovat vähintään yhtä ärsyttäviä kuin ääriuskovaiset. Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Niissä on varmasti paljonkin värikynää mukana, samalla tavalla kuin nykyajan facebook tarinoissa, mutta historiallisestihan nuo tapahtumat ovat jossain määrin tapahtuneet – ei ehkä nyt ihan niin kuin siinä kuvataan, mutta tapahtuneet kuitenkin. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset. Tämä selviää muistakin historialähteistä kuin vain raamatusta. Se ei toki tarkoita sitä että jumala olisi olemassa. Mainoskielto on myös eri asia kuin ilmaisjakelukielto.
   Kuvitelkaas facebookin tarinoihin perustuva uskonto... Canna oli toisinajattelija, joka kiersi maailmaa saarnaten suomalaisten junttiudesta. Sininen väri on syntiä, koska profeetta Anneli on näin ennustanut...jne

   Lainaa

  20. Arkkienkeli 3.4.2018 9:08
   Tulos: +32 (68 ääntä)
   peruS: eka kerta ku mielensäpahottaja voittaa
   Persua varmasti harmittaa viimeisin tieto, jonka mukaan Jeesus ei ollutkaan pitkä valkoinen mies vaan ihan aikakautensa mukainen lyhyehkö ja tummempi, sekä tukeva syyrialaistyyppinen mies.

   Lainaa

  21. Rampe&Naukkis 3.4.2018 9:16
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   Tässä keskustelussa ei ollut yhtään voittajaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +8 (76 ääntä)
   Arkkienkeli: Persua varmasti harmittaa viimeisin tieto, jonka mukaan Jeesus ei olIutkaan pitkä valkoinen mies vaan ihan aikakautensa mukainen lyhyehkö ja tummempi, sekä tukeva syyrialaistyyppinen mies.
   Hmm, oliko Jeesus siis eka "matu". Eli toisten kustannuksella ja vaihtoi kortteeria aina paremman paikan toivossa.

   Lainaa

  23. Tulos: -42 (84 ääntä)
   Junala: Markus tuntuu olevan omasta mielestään hyvinkin fiksu ja nokkela
   Sinua vaan ottaa nuppiin, kun hän pyörittäisi sinua mennen tullen.

   Lainaa

  24. Tulos: -36 (94 ääntä)
   Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
   Niin, sinusta tuntuu koska et tajunnut lukemaasi määritelmää. :-)

   Lainaa

  25. Tulos: +47 (63 ääntä)
   Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
   No en nyt tiedä, Raamattu ei ole ensisijaisesti lapsille tarkoitettu kirja (lasten Raamatut tietysti asia erikseen, mutta tässä ei varmaan sitä haettu). Raamatun tarinat eivät suinkaan kaikki ole melko lyhyitä tai juoneltaa selkeitä (etenkään Vanhassa Testamentissa). Tarkka paikka ja aika on Raamatun kertomuksissa hyvin usein kerrotti (esim. Jeesus syntyi Betlehemissä Keisari Augustuksen aikana, Kyreniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana). Tässä mainittuja tarunomaisia hahmoja ei myöskään taida Raamatusta kovin montaa löytyä, lohikäärme tulee itselle ainoana mieleen ja siinäkin se hankaluus, että alkutekstissä oleva heprean kielen sana voidaan kääntää joko lohikäärmeeksi tai käärmeeksi. Sadun määritelmään sopii lähinnä kertomusten teemat, ainakin heikompi vs. vahvempi yleinen teema Raamatussa.

   Lainaa

  26. Kumpikampi 3.4.2018 10:07
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
   Artikkeli jatkyy sillä, että sadulla ja myyttisellä tarinalla on ero ja se ero on kuten jutussa mainittiin, että myyttisiin tarinoihin uskottiin ainakin jossain määrin ja satuihin ei. Sitä en kuitenkaan osaa sanoa kumpi raamattu on, kun se nyt on vaan kokoelma tekstejä, jotka jotkut kirkkoherrat on valinnu

   Lainaa

  27. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
   Sen sijaan myytin määritelmä on Wikipediassa tällainen: "Myytti eli jumalaistaruon jumalia, yliluonnollisia olentoja, kaikkeuden syntyä tai muuta vastaavaa aihetta käsittelevä kertomus.[1] Myös suuresti ihailtuja, tarunomaisia henkilöitä kutsutaan joskus myyteiksi tai myyttisiksi. Myytti kuuluu yleensä kiinteästi johonkin laajempaan mytologiaan eli jumaltarustoon. (...) Myyttejä kuvaavat yleisesti seuraavat piirteet: Myytti on muodoltaan dramatisoitu kertomus, jolla on pyhiä (uskonnollisia) ominaisuuksia; ei teoretisoiva esitys. Myytit kuvaavat joitakin tapahtumia symbolisessa muodossa, eivätkä myyteissä esiintyvät tapahtumat tai hahmot ole olemassa muutoin kuin myytin omassa todellisuudessa. Myyttinen kertomus viittaa yleensä johonkin alkuaikojen tapahtumiin." Sopii minusta paremmin Raamattuun tämä määritelmä.

   Lainaa

  28. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Kumpikampi: Artikkeli jatkyy sillä, että sadulla ja myyttisellä tarinalla on ero ja se ero on kuten jutussa mainittiin, että myyttisiin tarinoihin uskottiin ainakin jossain määrin ja satuihin ei. Sitä en kuitenkaan osaa sanoa kumpi raamattu on, kun se nyt on vaan kokoelma tekstejä, jotka jotkut kirkkoherrat on valinnu
   No kyllä minusta vahvasti vaikuttaa siltä, että Raamatun kertomuksiin on ainakin jossain määrin uskottu.

   Lainaa

  29. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Rehtori: Hmm, oliko Jeesus siis eka “matu”. Eli toisten kustannuksella ja vaihtoi kortteeria aina paremman paikan toivossa.
   No ei ollu. Asu kolmikyppiseksi kotona.

   Lainaa

  30. Tulos: +24 (68 ääntä)
   Voin todistaa, ettei Raamattu ole hevonkukkua: se ei ole ollenkaan hevosesta peräisin. Kristinusko 2 – ateismi 0 Eiköhän suurin osa Raamatun sisällöstä kumminkin täytä sadunkin määritelmän, vaikka monet ottavatkin sen todesta. Epäonnistunut pilkunviilaus, vaikka melko kekseliäs.

   Lainaa

  31. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Todetaan nyt sen verran raamatusta, että kyllä siellä on aika hyvää värikynää heitetty omiinkin hommiin. Eniten kyllä ihmetyttää miten jengi miettii miten vedestä saa viiniä. Eihän siihen tarvita lisäksi kuin sokeria, hiivaa ja rypäleitä. Toki voidaan hifistellä käyttämällä sitruunahappoa, käymisen pysäyttäjiä ja kirkastusaineita. Mutta siitä vaan kokkeilemaan ja leikkimään minua. Hyvä siitä tulee.

   Lainaa

  32. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Rehtori: Hmm, oliko Jeesus siis eka “matu”. Eli toisten kustannuksella ja vaihtoi kortteeria aina paremman paikan toivossa.
   Hän oli itseasiassa pakolainen. Pakeni Herodeksen vainoja Egyptiin.

   Lainaa

  33. Neiti Knatterton 3.4.2018 10:38
   Tulos: -9 (25 ääntä)
   Hihi: Voin todistaa, ettei Raamattu ole hevonkukkua: se ei ole ollenkaan hevosesta peräisin. Kristinusko 2 – ateismi 0 Eiköhän suurin osa Raamatun sisällöstä kumminkin täytä sadunkin määritelmän, vaikka monet ottavatkin sen todesta. Epäonnistunut pilkunviilaus, vaikka melko kekseliäs.
   Kääk, alapeukutin vahingossa.

   Lainaa

  34. Tulos: -4 (30 ääntä)
   Vähän tympeää jos mokien lähettäjät ovat täppäilly noita reaktioita, hyppää silmille näissä lähikuvissa. Ja jos joku oikean keskustelun näkevistä feissarimokia seuraa, niin voi aina helposti reagointien avulla tarkistaa kuka tuon screenshotin on ottanu.. Nytki lähettäjä ollu ainoa, joka oli reagoinu 'vau' tuohon yhteen viestiin (en kyllä ymmärrä miksi, ei mun mielestä yhtää mitää 'vaumaista'?).

   Lainaa

  35. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
   Ainakin suomisanakirjalla menee vähän pieleen: ei satu ole erityisesti lapsille tarkoitettu. Siis alunperin.

   Lainaa

  36. Pyhä kolminaisuus 3.4.2018 12:41
   Tulos: -11 (47 ääntä)
   Vaikka raamattu olisikin ihan höpöä, niin hyviä sätkiä siitä saa tehtyä. Pyhä henki suorastaan laskeutuu keuhkoihin asti.

   Lainaa

  37. Tulos: +31 (49 ääntä)
   Jeesus: Todetaan nyt sen verran raamatusta, että kyllä siellä on aika hyvää värikynää heitetty omiinkin hommiin. Eniten kyllä ihmetyttää miten jengi miettii miten vedestä saa viiniä. Eihän siihen tarvita lisäksi kuin sokeria, hiivaa ja rypäleitä. Toki voidaan hifistellä käyttämällä sitruunahappoa, käymisen pysäyttäjiä ja kirkastusaineita. Mutta siitä vaan kokkeilemaan ja leikkimään minua. Hyvä siitä tulee.
   Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. Ite oon miettiny sitä et jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.

   Lainaa

  38. Tulos: +28 (48 ääntä)
   Markus ei kyllä edelleenkään voinut ~todistaa~ mitään ja saivartelua ei yleensä oteta vedonlyönnissä muutenkaan huomioon.

   Lainaa

  39. Tulos: +4 (28 ääntä)
   Markuksen mukaan ei siis ole väliä onko jokin totta, kunhan siihen vain uskoo. Taisi olla Mark Twain joka sanoi: "Faith is believing what you know ain't so", eli usko on sitä että uskoo johonkin minkä tietää olevan väärin.

   Lainaa

  40. Neiti Knatterton 3.4.2018 13:39
   Tulos: +5 (27 ääntä)
   Mooses: Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.
   Eivät sienet ole nykyään laittomia, anna palaa vaan. Tai siis ennemmin kuivata ja nauti esim. teessä. Ainoastaan ikiaikaisesta hamppu-nimisestä kasvista tehty kipulääke ja rauhoittava rohto on nykyään (toistaiseksi) Suomessa laiton. Se ei ollut laiton vielä 1930-luvulla, eikä toivottavasti enää 2020-luvulla.

   Lainaa

  41. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Piupau: Vähän tympeää jos mokien lähettäjät ovat täppäilly noita reaktioita, hyppää silmille näissä lähikuvissa. Ja jos joku oikean keskustelun näkevistä feissarimokia seuraa, niin voi aina helposti reagointien avulla tarkistaa kuka tuon screenshotin on ottanu.. Nytki lähettäjä ollu ainoa, joka oli reagoinu ‘vau’ tuohon yhteen viestiin (en kyllä ymmärrä miksi, ei mun mielestä yhtää mitää ‘vaumaista’?).
   Mitä väliä sillä on, kuka tämän on lähettänyt? Vai saako hän nyt päähänsä Taivaan Tulen? >:)

   Lainaa

  42. Arkkienkeli 3.4.2018 13:54
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Rehtori: Arkki
   Nyt kun asian noin esität, niin ehkäpä heppu olikin jostain nykyisen euroopan alueelta saksien ja tanskalaisten viikinkien taisteluita niilin suistoalueille paennut tyyppi. Erosi varmasti valkoisella varrellaan sitten merkittävästi paikallisista asukkaista. Ja siihen aikaan kun lait olivat mitä olivat (mm. hammurabin laki), niin ei ihmekkään että naulattiin ristille. Tosin raamattu sisältää huomattavasti vanhempia lainauksia, kuten Gilgameshin kirjoitusten vedenpaisumukset jne., joten yksikään pohjoisilla alueilla asunut ei niistä tietänyt. Täällä uskottiin ihan muihin jumaliin, henkiin ja tonttuihin.

   Lainaa

  43. Tulos: +62 (94 ääntä)
   Oli se kanta kristinuskoon mikä tahansa, en tajua, miksi muiden uskontoa täytyy väkisin pilkata. Rakentava väittely on suotavaa, mutta lausahdukset, kuten "Ainakaan mä en usko satukirjaan, joka kertoo pilvilinnassa asuvasta ukosta" eivät ole tarpeellisia. Tuputtaminen käy kyllä hermoille, mutta tätä pilkkaamista tapahtuu ilmankin tuputtamista. Vitsailla tietenkin saa, mutta edellä mainitun kaltaiset toistuvat lausahdukset eivät ole kovin hauskoja. Tuskin kukaan pitää siitä, että hänelle tärkeää ja henkilökohtaista asiaa pilkataan. Ihmisellä on oikeus uskoa tai olla uskomatta. Kunnioitetaan sitä oikeutta molemminpuolin. Pistäkää vain miinusta, jos siltä tuntuu.

   Lainaa

  44. Tulos: +34 (40 ääntä)
   "Kirkko ja Koti" ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu. Mainosjakelijat ovat joskus kostoksi jättäneet ilmaisjakelut jakamatta talouksiin, joissa on mainoskielto. Itse olen kieltänyt sekä mainokset ja ilmaisjakelut. Eipä tarvi kovinkaan usein viedä roskapaperia paperinkeräykseen. Yritin kieltää myös laskut, mutta posti ei noudata käskytystäni.

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Google: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä.
   http://tieteentermipankki.fi/wiki/Kirjallisuudentutkimus:myytti mieluummin kuiten myytti.

   Lainaa

  46. Setä Tiramisu 3.4.2018 18:45
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Mooses: Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. Ite oon miettiny sitä et jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.
   Eiköhän se olisi Mooses paras jättää kiljut keittämättä. Viini ei oikein sovi sinulle. (1. Mooseksen kirja 9 luku jakeet 20-25). Kun kuitenkin lähtee taas lapasesta.

   Lainaa

  47. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Jopas: “Kirkko ja Koti” ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu. Mainosjakelijat ovat joskus kostoksi jättäneet ilmaisjakelut jakamatta talouksiin, joissa on mainoskielto.
   Kyllä ainakin minua ohjeistettiin jättämään mainoskieltolaatikot kokonaan väliin, kun nuoruudessani mainoksia ja ilmaislehtiä jakelin. Vaikea niitä olisikin ollut ryhtyä kierroksella erottelemaan, kun mainokset oli taiteltu lehtien sisään. Joskus hyvää hyvyyttäni kuitenkin laitoin lehden,jos sitä pyytävä lappu laatikossa oli.

   Lainaa

  48. Vesa-Matti Lordi 3.4.2018 20:48
   Tulos: +24 (36 ääntä)
   Parasta on aina vedota wikipedian määritelmään. Wikipediaahan muokkaavat vain ja ainoastaan arvostetut tiedemiehet. Katsokaa vaikka wikipediasta jos ette usko.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (31 ääntä)
   Raamattu on myytti niille, jotka siihen uskovat. Satua se on niille, jotka siihen eivät usko.

   Lainaa

  50. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Aij etän että ku oli Markus niin nokkela.

   Lainaa

  51. Tulos: +9 (9 ääntä)
   eusmilus: Kyllä ainakin minua ohjeistettiin jättämään mainoskieltolaatikot kokonaan väliin, kun nuoruudessani mainoksia ja ilmaislehtiä jakelin. Vaikea niitä olisikin ollut ryhtyä kierroksella erottelemaan, kun mainokset oli taiteltu lehtien sisään. Joskus hyvää hyvyyttäni kuitenkin laitoin lehden,jos sitä pyytävä lappu laatikossa oli.
   En tiedä, milloin oli sinun nuoruus, mutta tuo on pääosin muuttunut viimeisen parin vuoden sisällä. Jakelujärjestely riippuu jakajasta, mutta muun muassa Kuluttajavirasto, Posti ja Suomen Suoramainonta suosittavat, että ilmaislehdet jaetaan mainoskieltoluukkuihin. Muistan, että joskus asiasta ilmaistiin, että jokaisella pitäisi olla oikeus saada tietää kotipaikkansa tapahtumista, vaikka kieltäisikin suoranaiset mainokset.

   Lainaa

  52. Ruma Elsa 4.4.2018 9:34
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Jopas: “Kirkko ja Koti” ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu.
   Meille tulee Kyrkpressen (alltså KP) pari kertaa viikossa, hyvää takansytykettä.

   Lainaa

  53. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Napael: Kyllähän ne lehdet käytännössä mainostaa sitä Herran sanaa ja kirkon tapahtumia.
   Se ei ole mainos, se on jäsenlehti, jonka saat jos kuulut seurakuntaan. Mietipä sitä.

   Lainaa

  54. Tulos: +17 (27 ääntä)
   King: Oli se kanta kristinuskoon mikä tahansa, en tajua, miksi muiden uskontoa täytyy väkisin pilkata. Rakentava väittely on suotavaa, mutta lausahdukset, kuten “Ainakaan mä en usko satukirjaan, joka kertoo pilvilinnassa asuvasta ukosta” eivät ole tarpeellisia. Tuputtaminen käy kyllä hermoille, mutta tätä pilkkaamista tapahtuu ilmankin tuputtamista. Vitsailla tietenkin saa, mutta edellä mainitun kaltaiset toistuvat lausahdukset eivät ole kovin hauskoja. Tuskin kukaan pitää siitä, että hänelle tärkeää ja henkilökohtaista asiaa pilkataan. Ihmisellä on oikeus uskoa tai olla uskomatta. Kunnioitetaan sitä oikeutta molemminpuolin. Pistäkää vain miinusta, jos siltä tuntuu.
   Samaa mieltä. Joillain tuntuu olevan tarve jostain vääntää aina joku syy, miksi on mielestään älyllisesti ylempiarvoinen, vaikka sitten "öhöhö mä sentään en usko johonkin [täydennä tähän jotain uskontoihin liittyvää]". Samaa porukkaa, jonka on pakko aina tuntea ylemmyyttä edes jotain kansanryhmää kohtaan, vaikka väkisin. Oli se sitten uskovat, korkeakoulutetut/kouluttamattomat, maahanmuuttajat, maahanmuuttajien lapset tai muualta muuttaneet, tyyliin "öhö öhö mä sentään olen oikea suomalainen/helsinkiläinen/tuupovaaralainen".

   Lainaa

  55. Kalevauva69 4.4.2018 12:34
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Ruma Elsa: Jeesus-niminen messias on kiertänyt puhumassa kumppaninsa Magdalan Marian kanssa, sitä ei kukaan ole epäillyt. Heitä seurasi joukko naisia ja miehiä eli Marian ja Jeesuksen opetuslapset. Myöhemmin kristinuskosta alkoi myös evankelioida kansalle muutama nainen ja mies, joista neljä miestä löytyy nyky-Raamatusta. Raamattu historiankirjana on täyttä satua. Jotkut happamat munkit kyhäsivät muinaisista uskonnoista ja oikeista historiankirjoituksista mieleisensä sepitelmän; luotaantyöntävän sankaritarinan nimeltä Raamattu. Siitä on poistettu naisopetuslapset ja -evankelistat ja annettu naisille inhottava, epäinhimillinen osa olla joko neitsyitä tai sitten niitä Feissarimokien Mustalaisnaamion tyttöystäviä. Myös Jeesuksen pääajatukset: tasa-arvo, solidaarisuus ja lähimmäisenrakkaus on vesitetty. Paavalinperkele väärintulkitsi koko tarinan. Satu nimeltä Raamattu on täynnä lukukelvotonta vuosiluku- ja nimiluetteloa, vastenmielisiä kuvauksia kostosta ja raakuuksista, sekä outoja ohjesääntöjä, joita vallanhimoiset sadistit ovat vuosisatoja toteuttaneet parhaimmaksi katsomallaan tavalla. Satuhan se on, eikä sitä missään nimessä saisi pitää laki- tai edes ohjekirjana.
   No nyt meni pahasti tunteisiin. Etkö päässyt lapsena pyhäkouluun? Minulle on ihan sama mihin joku uskoo vai uskooko yhtään mihinkään ja toisten uskonto tai uskonnottomuus ei kuulu kenellekään, sen pitäisi olla selvää kiihkouskovaisille- ja ateisteillekin.

   Lainaa

  56. Tulos: +9 (11 ääntä)
   J hay: Tuo lehti, jaetaan vaikka olisi mainoskielto, koska se ei ole mainos. Se on ilmaisjakelumehti.
   Ja se tulee nimellä.

   Lainaa

  57. Tulos: -4 (16 ääntä)
   Junala: Markus tuntuu olevan omasta mielestään hyvinkin fiksu ja nokkela
   No ainakain fiksumpi ja nokkelampi kuin nuo keskustelukumppanit, sehän yleensä riittää.

   Lainaa

  58. Tulos: -6 (20 ääntä)
   shh: Markus ei kyllä edelleenkään voinut ~todistaa~ mitään ja saivartelua ei yleensä oteta vedonlyönnissä muutenkaan huomioon.
   Ei varmaankaan oteta, mutta pitää termit kuitenkin olla kohdillaan. Tietysti, jos itse ei jotain hoksaa ennen vedonlyöntiä niin pakkohan sen on olla silloin huijaamista tai saivartelua. Ottaako sielun päälle?

   Lainaa

  59. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Niputin: Sinua vaan ottaa nuppiin, kun hän pyörittäisi sinua mennen tullen.
   Näkyy ottavan melko montaa muutakin, -30 ja 50 ääntä :D

   Lainaa

  60. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Mooses: Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. Ite oon miettiny sitä et jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.
   minäkin rakensin veneen vain omalle perheelleni ja lemmikeilleni, joita nyt sattui olemaan muutama norsu, kirahvi kissa ja koira. Ihmiset vaan tuppautui mukaan. luulivat varmaan bileiksi niitä kemuja.

   Lainaa

  61. Mitävittuanyttaas 4.4.2018 19:02
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Vedä sinä, Markus, pitkääkin pidempi vittu päähäsi.

   Lainaa

  62. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Satuihin on kyllä myös uskottu aikanaan, että ei sitä satu/myytti jakoa IMHO voi ihan noin vetää. Also ääriateistit on ihan yhtä perseestä ku kaikki tuputtajatki t. Ateisti. Ei tartte ku yks Ricky Gervais haastattelu kattoo ja tulee vähintään yhtä paha mieli ku uskovaisillekki :( (P.S miksi ihmiset repii huumoria jostain Nooan arkist yms kun raamatussa on tarinoita esim mis tyttäret juottaa isänsä känniin ja raiskaa sen luolassa ettei niiden suku lopu like come on paljon jännempää jutun aihetta se )

   Lainaa

  63. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Fun fact: Nooan arkin kaltainen tarina tunnetaan monessa eri kulttuurissa, jopa intiaanien kulttuureissa. Jokaisessa tarina menee kutakuinkin näin: jotakuta varoitetaan koko maan peittävästä tulvasta, jota varten pitää rakentaa suuri laiva, johon mahtuu kaikki eläimet. Olisi kiinnostava tietää, onko kaikkien näiden myyttien takana yksi ja sama tapahtuma/satu vai onko samankaltainen tarina syntynyt monessa eri kulttuurissa toisistaan tietämättä.

   Lainaa

  64. Tulos: +7 (9 ääntä)
   varpu: Fun fact: Nooan arkin kaltainen tarina tunnetaan monessa eri kulttuurissa, jopa intiaanien kulttuureissa. Jokaisessa tarina menee kutakuinkin näin: jotakuta varoitetaan koko maan peittävästä tulvasta, jota varten pitää rakentaa suuri laiva, johon mahtuu kaikki eläimet. Olisi kiinnostava tietää, onko kaikkien näiden myyttien takana yksi ja sama tapahtuma/satu vai onko samankaltainen tarina syntynyt monessa eri kulttuurissa toisistaan tietämättä.
   Melkeen jokaisessa kulttuurissa on myös tarinoita lohikäärmeistä (Mayoillakin oli oma, Kukulkan), seireeneistä (tosin ns. Merenneitoja harvemmin, yleensä ovat rumia örkkejä jotka houkuttelee laivoja), keijuista/whisps/menninkäisistä. Kaikki on syntyny toisistaan riippumatta koska myyteillä on paikattu aukkoja mitä sen aikainen tiede ei osannut selittää.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Jopas: “Kirkko ja Koti” ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu. Mainosjakelijat ovat joskus kostoksi jättäneet ilmaisjakelut jakamatta talouksiin, joissa on mainoskielto. Itse olen kieltänyt sekä mainokset ja ilmaisjakelut. Eipä tarvi kovinkaan usein viedä roskapaperia paperinkeräykseen. Yritin kieltää myös laskut, mutta posti ei noudata käskytystäni.
   Ohjeistus kylläkin menee juuri noin, että jos on mainoskielto, niin ei jaeta mitään. Jos lukee "ei mainoksia, mutta ilmaislehdet kiitos" tai jotain vastaavaa, niin silloin jaetaan ne ilmaislehdet. Ainakin Helsingin seudulla näin joskus kymmenisen vuotta sitten.

   Lainaa

  66. Anomuumi (kopio) 7.4.2018 9:08
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Arkkienkeli: Persua varmasti harmittaa viimeisin tieto, jonka mukaan Jeesus ei olIutkaan pitkä valkoinen mies vaan ihan aikakautensa mukainen lyhyehkö ja tummempi, sekä tukeva syyrialaistyyppinen mies.
   Sinähän sen tiedät, vihervasemmistolainen parempi ihminen.

   Lainaa

  67. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kalevauva69: No nyt meni pahasti tunteisiin. Etkö päässyt lapsena pyhäkouluun? Minulle on ihan sama mihin joku uskoo.
   No, kiitos tästä tiedosta. Yksinäiset usein kertovat mielellään omia henkilökohtaisia asioitaan kaikissa yleisluontoisissa keskusteluissa. Opiskele vaikkapa seurakunnan nuoriso-ohjaajaksi diakoniopistossa, niin saat seuraa ja jotain tekemistä.

   Lainaa

  68. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Didn't see that coming. Nauroin pitkästä aikaa ääneen.

   Lainaa

  69. Ttyuuuhhh 9.5.2018 7:21
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Älkää miettikö turhaan

   Lainaa

  70. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Myytitkin ovat loppujen lopuksi aikuisille tarkoitettuja satuja. Raamattu myös. Juu, ateisti olen. Omat vanhemmat eronneet kirkosta jo kastajaisteni jälkeen, mutta Lasten kuvaraamattu ja Suuri myyttikirja löytyy kotoa. Äiti halusi minun tuntevan Raamatun sisältämät tarinat vaikka ateisteja olemmekin. ...Suosittelen muuten tuota kuvaraamattua satukirjaksi lapsille. Toimii loistavasti kyseisessä tehtävässä - ja silloin voi näpäyttää näitä "Miksi ateisti siteeraa Raamattua? Ethän ole edes lukenut!" -tyyppejä että "Kyllä, olen lukenut. Useaan otteeseen pienestä pitäen.".

   Lainaa

  71. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Joo: (P.S miksi ihmiset repii huumoria jostain Nooan arkist yms kun raamatussa on tarinoita esim mis tyttäret juottaa isänsä känniin ja raiskaa sen luolassa ettei niiden suku lopu like come on paljon jännempää jutun aihetta se )
   Ja sitä ennen kyseinen isä on tarjonnut tyttärensä raiskattaviksi vihaiselle väkijoukolle, ettei se kävisi miehen luona vierailleiden enkeleiden kimppuun. Sitten koko kaupunki tuhotaan syntisenä, mies ja tyttäret lähtevät lipettiin hävityksen alta ja siitä päästäänkin tuohon luolaraiskaukseen. Kaiken kaikkiaan hyvin moraalinen tarina.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: raamattu, satu, uskonto, myytti, myytit, veto, tatuointi