Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Raamatun sadut

Lyödäänkö vetoa, ettei Raamatussa ole yhtäkään satua?
Raamatun sadut

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 72 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Memerento 3.4.2018 0:28
      Tulos: +315 (329 ääntä)
      Jakelussa on ollu näin pääsiäisen aikaan kiirustorstai.

      Lainaa

    2. Tulos: +709 (873 ääntä)
      Markus tuntuu olevan omasta mielestään hyvinkin fiksu ja nokkela

      Lainaa

    3. Muumi (kopio) 3.4.2018 0:37
      Tulos: -470 (812 ääntä)
      Siinä sai Sampsa jauhot suuhun. Ihan oikein tuollaisille ateistivässyköille.

      Lainaa

    4. Tulos: -40 (306 ääntä)
      eka kerta ku mielensäpahottaja voittaa

      Lainaa

    5. Tulos: +250 (460 ääntä)
      Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvitukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvituksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?

      Lainaa

    6. Murmurmurmeli 3.4.2018 0:58
      Tulos: -61 (119 ääntä)
      Muumi (kopio): Siinä sai Sampsa jauhot suuhun. Ihan oikein tuollaisille ateistivässyköille.
      Sampsalla on varmaan myös tatuointi.

      Lainaa

    7. Tulos: +184 (576 ääntä)
      Ääriateistit ovat vähintään yhtä ärsyttäviä kuin ääriuskovaiset. Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Niissä on varmasti paljonkin värikynää mukana, samalla tavalla kuin nykyajan facebook tarinoissa, mutta historiallisestihan nuo tapahtumat ovat jossain määrin tapahtuneet - ei ehkä nyt ihan niin kuin siinä kuvataan, mutta tapahtuneet kuitenkin. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset. Tämä selviää muistakin historialähteistä kuin vain raamatusta. Se ei toki tarkoita sitä että jumala olisi olemassa. Mainoskielto on myös eri asia kuin ilmaisjakelukielto.

      Lainaa

    8. Tulos: +85 (111 ääntä)
      Mitä Jeesus sanoisi tuollaisesta pilkunviilauksesta? Mitä uskonnontunneilta jäi päähän, niin Jeesuksen vertauskuvat olivat yleensä suhteellisen yksinkertaisia eivätkä käyttäneet mitään sanaleikkejä tai viilanneet pilkkua tuohon tapaan.

      Lainaa

    9. Tulos: +60 (112 ääntä)
      joop: Ääriateistit ovat vähintään yhtä ärsyttäviä kuin ääriuskovaiset. Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Niissä on varmasti paljonkin värikynää mukana, samalla tavalla kuin nykyajan facebook tarinoissa, mutta historiallisestihan nuo tapahtumat ovat jossain määrin tapahtuneet – ei ehkä nyt ihan niin kuin siinä kuvataan, mutta tapahtuneet kuitenkin. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset. Tämä selviää muistakin historialähteistä kuin vain raamatusta. Se ei toki tarkoita sitä että jumala olisi olemassa. Mainoskielto on myös eri asia kuin ilmaisjakelukielto.
      Kyllähän ne lehdet käytännössä mainostaa sitä Herran sanaa ja kirkon tapahtumia.

      Lainaa

    10. Ruma Elsa 3.4.2018 1:29
      Tulos: +208 (312 ääntä)
      joop: Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset.
      Jeesus-niminen messias on kiertänyt puhumassa kumppaninsa Magdalan Marian kanssa, sitä ei kukaan ole epäillyt. Heitä seurasi joukko naisia ja miehiä eli Marian ja Jeesuksen opetuslapset. Myöhemmin kristinuskosta alkoi myös evankelioida kansalle muutama nainen ja mies, joista neljä miestä löytyy nyky-Raamatusta. Raamattu historiankirjana on täyttä satua. Jotkut happamat munkit kyhäsivät muinaisista uskonnoista ja oikeista historiankirjoituksista mieleisensä sepitelmän; luotaantyöntävän sankaritarinan nimeltä Raamattu. Siitä on poistettu naisopetuslapset ja -evankelistat ja annettu naisille inhottava, epäinhimillinen osa olla joko neitsyitä tai sitten niitä Feissarimokien Mustalaisnaamion tyttöystäviä. Myös Jeesuksen pääajatukset: tasa-arvo, solidaarisuus ja lähimmäisenrakkaus on vesitetty. Paavalinperkele väärintulkitsi koko tarinan. Satu nimeltä Raamattu on täynnä lukukelvotonta vuosiluku- ja nimiluetteloa, vastenmielisiä kuvauksia kostosta ja raakuuksista, sekä outoja ohjesääntöjä, joita vallanhimoiset sadistit ovat vuosisatoja toteuttaneet parhaimmaksi katsomallaan tavalla. Satuhan se on, eikä sitä missään nimessä saisi pitää laki- tai edes ohjekirjana.

      Lainaa

    11. Myrkkymuratti 3.4.2018 1:41
      Tulos: +16 (30 ääntä)
      Nyt on jäänyt nimi sensuroimatta.

      Lainaa

    12. Tulos: +23 (47 ääntä)
      Nyt saatiin taas kolmas maailmansota käyntiin, kun otettiin aiheeksi uskonnot.

      Lainaa

    13. Fakta homma 3.4.2018 1:59
      Tulos: -12 (16 ääntä)
      Myrkkymuratti: Nyt on jäänyt nimi sensuroimatta.
      Etunimet on näkyvissä. :O

      Lainaa

    14. Tulos: +43 (45 ääntä)
      Fakta homma: Etunimet on näkyvissä.
      Mutta kaksiosaisen etunimen loppuosa oli aluksi sensuroitu, sitten ei enää.

      Lainaa

    15. Tulos: +40 (54 ääntä)
      Itse asiassa ainakin Jobin kirja ja Joonan kirja Vanhassa testamentissa eivät ole edes kirjoittajansa mielestä olleet historiallista kerrontaa, vaan tarkoitettu viihdykkeeksi ja opetukseksi.

      Lainaa

    16. Fakta homma 3.4.2018 7:33
      Tulos: -10 (28 ääntä)
      Nimi: Mutta kaksiosaisen etunimen loppuosa oli aluksi sensuroitu, sitten ei enää.
      Jaa se Jani Einari vai? No eipä hän paljon tuohon ukkojen viisasteluun puutu. Markus on ainoa, jonka jutut ovat ihan maanisia.

      Lainaa

    17. Pekka Peitsi 3.4.2018 7:44
      Tulos: -29 (47 ääntä)
      Onneksi en ole koskaan kuulunut evankelisiluterilaiseen kirkkoon. Enkä kyllä roomalaiskatoliseenkaan. Uskon kyllä Jumalaan, mutta Raamattua en ole vielä aukaissut.

      Lainaa

    18. Tulos: +40 (80 ääntä)
      Tuo lehti, jaetaan vaikka olisi mainoskielto, koska se ei ole mainos. Se on ilmaisjakelumehti.

      Lainaa

    19. Tulos: +125 (137 ääntä)
      joop: Ääriateistit ovat vähintään yhtä ärsyttäviä kuin ääriuskovaiset. Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Niissä on varmasti paljonkin värikynää mukana, samalla tavalla kuin nykyajan facebook tarinoissa, mutta historiallisestihan nuo tapahtumat ovat jossain määrin tapahtuneet – ei ehkä nyt ihan niin kuin siinä kuvataan, mutta tapahtuneet kuitenkin. Jeesus oli olemassa, oli olemassa opetuslapset. Tämä selviää muistakin historialähteistä kuin vain raamatusta. Se ei toki tarkoita sitä että jumala olisi olemassa. Mainoskielto on myös eri asia kuin ilmaisjakelukielto.
      Kuvitelkaas facebookin tarinoihin perustuva uskonto... Canna oli toisinajattelija, joka kiersi maailmaa saarnaten suomalaisten junttiudesta. Sininen väri on syntiä, koska profeetta Anneli on näin ennustanut...jne

      Lainaa

    20. Arkkienkeli 3.4.2018 9:08
      Tulos: +38 (76 ääntä)
      peruS: eka kerta ku mielensäpahottaja voittaa
      Persua varmasti harmittaa viimeisin tieto, jonka mukaan Jeesus ei ollutkaan pitkä valkoinen mies vaan ihan aikakautensa mukainen lyhyehkö ja tummempi, sekä tukeva syyrialaistyyppinen mies.

      Lainaa

    21. Rampe&Naukkis 3.4.2018 9:16
      Tulos: +72 (76 ääntä)
      Tässä keskustelussa ei ollut yhtään voittajaa.

      Lainaa

    22. Tulos: +6 (80 ääntä)
      Arkkienkeli: Persua varmasti harmittaa viimeisin tieto, jonka mukaan Jeesus ei olIutkaan pitkä valkoinen mies vaan ihan aikakautensa mukainen lyhyehkö ja tummempi, sekä tukeva syyrialaistyyppinen mies.
      Hmm, oliko Jeesus siis eka "matu". Eli toisten kustannuksella ja vaihtoi kortteeria aina paremman paikan toivossa.

      Lainaa

    23. Tulos: -52 (96 ääntä)
      Junala: Markus tuntuu olevan omasta mielestään hyvinkin fiksu ja nokkela
      Sinua vaan ottaa nuppiin, kun hän pyörittäisi sinua mennen tullen.

      Lainaa

    24. Tulos: -44 (106 ääntä)
      Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
      Niin, sinusta tuntuu koska et tajunnut lukemaasi määritelmää. :-)

      Lainaa

    25. Tulos: +48 (66 ääntä)
      Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
      No en nyt tiedä, Raamattu ei ole ensisijaisesti lapsille tarkoitettu kirja (lasten Raamatut tietysti asia erikseen, mutta tässä ei varmaan sitä haettu). Raamatun tarinat eivät suinkaan kaikki ole melko lyhyitä tai juoneltaa selkeitä (etenkään Vanhassa Testamentissa). Tarkka paikka ja aika on Raamatun kertomuksissa hyvin usein kerrotti (esim. Jeesus syntyi Betlehemissä Keisari Augustuksen aikana, Kyreniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana). Tässä mainittuja tarunomaisia hahmoja ei myöskään taida Raamatusta kovin montaa löytyä, lohikäärme tulee itselle ainoana mieleen ja siinäkin se hankaluus, että alkutekstissä oleva heprean kielen sana voidaan kääntää joko lohikäärmeeksi tai käärmeeksi. Sadun määritelmään sopii lähinnä kertomusten teemat, ainakin heikompi vs. vahvempi yleinen teema Raamatussa.

      Lainaa

    26. Kumpikampi 3.4.2018 10:07
      Tulos: +30 (36 ääntä)
      Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
      Artikkeli jatkyy sillä, että sadulla ja myyttisellä tarinalla on ero ja se ero on kuten jutussa mainittiin, että myyttisiin tarinoihin uskottiin ainakin jossain määrin ja satuihin ei. Sitä en kuitenkaan osaa sanoa kumpi raamattu on, kun se nyt on vaan kokoelma tekstejä, jotka jotkut kirkkoherrat on valinnu

      Lainaa

    27. Tulos: +48 (58 ääntä)
      Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
      Sen sijaan myytin määritelmä on Wikipediassa tällainen: "Myytti eli jumalaistaruon jumalia, yliluonnollisia olentoja, kaikkeuden syntyä tai muuta vastaavaa aihetta käsittelevä kertomus.[1] Myös suuresti ihailtuja, tarunomaisia henkilöitä kutsutaan joskus myyteiksi tai myyttisiksi. Myytti kuuluu yleensä kiinteästi johonkin laajempaan mytologiaan eli jumaltarustoon. (...) Myyttejä kuvaavat yleisesti seuraavat piirteet: Myytti on muodoltaan dramatisoitu kertomus, jolla on pyhiä (uskonnollisia) ominaisuuksia; ei teoretisoiva esitys. Myytit kuvaavat joitakin tapahtumia symbolisessa muodossa, eivätkä myyteissä esiintyvät tapahtumat tai hahmot ole olemassa muutoin kuin myytin omassa todellisuudessa. Myyttinen kertomus viittaa yleensä johonkin alkuaikojen tapahtumiin." Sopii minusta paremmin Raamattuun tämä määritelmä.

      Lainaa

    28. Tulos: +39 (47 ääntä)
      Kumpikampi: Artikkeli jatkyy sillä, että sadulla ja myyttisellä tarinalla on ero ja se ero on kuten jutussa mainittiin, että myyttisiin tarinoihin uskottiin ainakin jossain määrin ja satuihin ei. Sitä en kuitenkaan osaa sanoa kumpi raamattu on, kun se nyt on vaan kokoelma tekstejä, jotka jotkut kirkkoherrat on valinnu
      No kyllä minusta vahvasti vaikuttaa siltä, että Raamatun kertomuksiin on ainakin jossain määrin uskottu.

      Lainaa

    29. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Rehtori: Hmm, oliko Jeesus siis eka “matu”. Eli toisten kustannuksella ja vaihtoi kortteeria aina paremman paikan toivossa.
      No ei ollu. Asu kolmikyppiseksi kotona.

      Lainaa

    30. Tulos: +27 (75 ääntä)
      Voin todistaa, ettei Raamattu ole hevonkukkua: se ei ole ollenkaan hevosesta peräisin. Kristinusko 2 – ateismi 0 Eiköhän suurin osa Raamatun sisällöstä kumminkin täytä sadunkin määritelmän, vaikka monet ottavatkin sen todesta. Epäonnistunut pilkunviilaus, vaikka melko kekseliäs.

      Lainaa

    31. Tulos: +61 (71 ääntä)
      Todetaan nyt sen verran raamatusta, että kyllä siellä on aika hyvää värikynää heitetty omiinkin hommiin. Eniten kyllä ihmetyttää miten jengi miettii miten vedestä saa viiniä. Eihän siihen tarvita lisäksi kuin sokeria, hiivaa ja rypäleitä. Toki voidaan hifistellä käyttämällä sitruunahappoa, käymisen pysäyttäjiä ja kirkastusaineita. Mutta siitä vaan kokkeilemaan ja leikkimään minua. Hyvä siitä tulee.

      Lainaa

    32. Tulos: +53 (55 ääntä)
      Rehtori: Hmm, oliko Jeesus siis eka “matu”. Eli toisten kustannuksella ja vaihtoi kortteeria aina paremman paikan toivossa.
      Hän oli itseasiassa pakolainen. Pakeni Herodeksen vainoja Egyptiin.

      Lainaa

    33. Neiti Knatterton 3.4.2018 10:38
      Tulos: -10 (26 ääntä)
      Hihi: Voin todistaa, ettei Raamattu ole hevonkukkua: se ei ole ollenkaan hevosesta peräisin. Kristinusko 2 – ateismi 0 Eiköhän suurin osa Raamatun sisällöstä kumminkin täytä sadunkin määritelmän, vaikka monet ottavatkin sen todesta. Epäonnistunut pilkunviilaus, vaikka melko kekseliäs.
      Kääk, alapeukutin vahingossa.

      Lainaa

    34. Tulos: -6 (32 ääntä)
      Vähän tympeää jos mokien lähettäjät ovat täppäilly noita reaktioita, hyppää silmille näissä lähikuvissa. Ja jos joku oikean keskustelun näkevistä feissarimokia seuraa, niin voi aina helposti reagointien avulla tarkistaa kuka tuon screenshotin on ottanu.. Nytki lähettäjä ollu ainoa, joka oli reagoinu 'vau' tuohon yhteen viestiin (en kyllä ymmärrä miksi, ei mun mielestä yhtää mitää 'vaumaista'?).

      Lainaa

    35. Tulos: +25 (31 ääntä)
      Google: Piti ihan googlettaa, miten määritellään satu. Suomisanakirja: Satu Todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvⅰtukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus Wikipedia: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä. Kyllä minusta raamattu sopisi sadun määritelmään?
      Ainakin suomisanakirjalla menee vähän pieleen: ei satu ole erityisesti lapsille tarkoitettu. Siis alunperin.

      Lainaa

    36. Pyhä kolminaisuus 3.4.2018 12:41
      Tulos: -10 (48 ääntä)
      Vaikka raamattu olisikin ihan höpöä, niin hyviä sätkiä siitä saa tehtyä. Pyhä henki suorastaan laskeutuu keuhkoihin asti.

      Lainaa

    37. Tulos: +31 (49 ääntä)
      Jeesus: Todetaan nyt sen verran raamatusta, että kyllä siellä on aika hyvää värikynää heitetty omiinkin hommiin. Eniten kyllä ihmetyttää miten jengi miettii miten vedestä saa viiniä. Eihän siihen tarvita lisäksi kuin sokeria, hiivaa ja rypäleitä. Toki voidaan hifistellä käyttämällä sitruunahappoa, käymisen pysäyttäjiä ja kirkastusaineita. Mutta siitä vaan kokkeilemaan ja leikkimään minua. Hyvä siitä tulee.
      Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. Ite oon miettiny sitä et jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.

      Lainaa

    38. Tulos: +34 (54 ääntä)
      Markus ei kyllä edelleenkään voinut ~todistaa~ mitään ja saivartelua ei yleensä oteta vedonlyönnissä muutenkaan huomioon.

      Lainaa

    39. Tulos: +7 (31 ääntä)
      Markuksen mukaan ei siis ole väliä onko jokin totta, kunhan siihen vain uskoo. Taisi olla Mark Twain joka sanoi: "Faith is believing what you know ain't so", eli usko on sitä että uskoo johonkin minkä tietää olevan väärin.

      Lainaa

    40. Neiti Knatterton 3.4.2018 13:39
      Tulos: +6 (30 ääntä)
      Mooses: Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.
      Eivät sienet ole nykyään laittomia, anna palaa vaan. Tai siis ennemmin kuivata ja nauti esim. teessä. Ainoastaan ikiaikaisesta hamppu-nimisestä kasvista tehty kipulääke ja rauhoittava rohto on nykyään (toistaiseksi) Suomessa laiton. Se ei ollut laiton vielä 1930-luvulla, eikä toivottavasti enää 2020-luvulla.

      Lainaa

    41. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Piupau: Vähän tympeää jos mokien lähettäjät ovat täppäilly noita reaktioita, hyppää silmille näissä lähikuvissa. Ja jos joku oikean keskustelun näkevistä feissarimokia seuraa, niin voi aina helposti reagointien avulla tarkistaa kuka tuon screenshotin on ottanu.. Nytki lähettäjä ollu ainoa, joka oli reagoinu ‘vau’ tuohon yhteen viestiin (en kyllä ymmärrä miksi, ei mun mielestä yhtää mitää ‘vaumaista’?).
      Mitä väliä sillä on, kuka tämän on lähettänyt? Vai saako hän nyt päähänsä Taivaan Tulen? >:)

      Lainaa

    42. Arkkienkeli 3.4.2018 13:54
      Tulos: +6 (16 ääntä)
      Rehtori: Arkki
      Nyt kun asian noin esität, niin ehkäpä heppu olikin jostain nykyisen euroopan alueelta saksien ja tanskalaisten viikinkien taisteluita niilin suistoalueille paennut tyyppi. Erosi varmasti valkoisella varrellaan sitten merkittävästi paikallisista asukkaista. Ja siihen aikaan kun lait olivat mitä olivat (mm. hammurabin laki), niin ei ihmekkään että naulattiin ristille. Tosin raamattu sisältää huomattavasti vanhempia lainauksia, kuten Gilgameshin kirjoitusten vedenpaisumukset jne., joten yksikään pohjoisilla alueilla asunut ei niistä tietänyt. Täällä uskottiin ihan muihin jumaliin, henkiin ja tonttuihin.

      Lainaa

    43. Tulos: +65 (101 ääntä)
      Oli se kanta kristinuskoon mikä tahansa, en tajua, miksi muiden uskontoa täytyy väkisin pilkata. Rakentava väittely on suotavaa, mutta lausahdukset, kuten "Ainakaan mä en usko satukirjaan, joka kertoo pilvilinnassa asuvasta ukosta" eivät ole tarpeellisia. Tuputtaminen käy kyllä hermoille, mutta tätä pilkkaamista tapahtuu ilmankin tuputtamista. Vitsailla tietenkin saa, mutta edellä mainitun kaltaiset toistuvat lausahdukset eivät ole kovin hauskoja. Tuskin kukaan pitää siitä, että hänelle tärkeää ja henkilökohtaista asiaa pilkataan. Ihmisellä on oikeus uskoa tai olla uskomatta. Kunnioitetaan sitä oikeutta molemminpuolin. Pistäkää vain miinusta, jos siltä tuntuu.

      Lainaa

    44. Tulos: +35 (41 ääntä)
      "Kirkko ja Koti" ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu. Mainosjakelijat ovat joskus kostoksi jättäneet ilmaisjakelut jakamatta talouksiin, joissa on mainoskielto. Itse olen kieltänyt sekä mainokset ja ilmaisjakelut. Eipä tarvi kovinkaan usein viedä roskapaperia paperinkeräykseen. Yritin kieltää myös laskut, mutta posti ei noudata käskytystäni.

      Lainaa

    45. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Google: Sadut ovat melko lyhyitä, juoneltaan selkeitä mielikuvⅰtuksellisia tarinoita, jotka kuvaavat ihmisten elämään ja erityisesti kasvamiseen liittyviä vaikeuksia.[1] Tapahtumien tarkkaa aikaa ja paikkaa ei yleensä kerrota tarkasti, vaan tärkeintä on päähenkilöiden elämäntilanne. Joitain yleisiä satujen teemoja ovat lähteminen, matka, päähenkilössä tapahtuva muutos ja heikomman taistelu vahvempaa vastaan. Saduissa on usein tarunomaisia hahmoja, kuten keijuja, peikkoja, haltijoita, lohikäärmeitä tai jättiläisiä.
      http://tieteentermipankki.fi/wiki/Kirjallisuudentutkimus:myytti mieluummin kuiten myytti.

      Lainaa

    46. Setä Tiramisu 3.4.2018 18:45
      Tulos: +25 (29 ääntä)
      Mooses: Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. Ite oon miettiny sitä et jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.
      Eiköhän se olisi Mooses paras jättää kiljut keittämättä. Viini ei oikein sovi sinulle. (1. Mooseksen kirja 9 luku jakeet 20-25). Kun kuitenkin lähtee taas lapasesta.

      Lainaa

    47. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Jopas: “Kirkko ja Koti” ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu. Mainosjakelijat ovat joskus kostoksi jättäneet ilmaisjakelut jakamatta talouksiin, joissa on mainoskielto.
      Kyllä ainakin minua ohjeistettiin jättämään mainoskieltolaatikot kokonaan väliin, kun nuoruudessani mainoksia ja ilmaislehtiä jakelin. Vaikea niitä olisikin ollut ryhtyä kierroksella erottelemaan, kun mainokset oli taiteltu lehtien sisään. Joskus hyvää hyvyyttäni kuitenkin laitoin lehden,jos sitä pyytävä lappu laatikossa oli.

      Lainaa

    48. Vesa-Matti Lordi 3.4.2018 20:48
      Tulos: +24 (36 ääntä)
      Parasta on aina vedota wikipedian määritelmään. Wikipediaahan muokkaavat vain ja ainoastaan arvostetut tiedemiehet. Katsokaa vaikka wikipediasta jos ette usko.

      Lainaa

    49. Tulos: +1 (33 ääntä)
      Raamattu on myytti niille, jotka siihen uskovat. Satua se on niille, jotka siihen eivät usko.

      Lainaa

    50. Tulos: +3 (17 ääntä)
      Aij etän että ku oli Markus niin nokkela.

      Lainaa

    51. Tulos: +9 (9 ääntä)
      eusmilus: Kyllä ainakin minua ohjeistettiin jättämään mainoskieltolaatikot kokonaan väliin, kun nuoruudessani mainoksia ja ilmaislehtiä jakelin. Vaikea niitä olisikin ollut ryhtyä kierroksella erottelemaan, kun mainokset oli taiteltu lehtien sisään. Joskus hyvää hyvyyttäni kuitenkin laitoin lehden,jos sitä pyytävä lappu laatikossa oli.
      En tiedä, milloin oli sinun nuoruus, mutta tuo on pääosin muuttunut viimeisen parin vuoden sisällä. Jakelujärjestely riippuu jakajasta, mutta muun muassa Kuluttajavirasto, Posti ja Suomen Suoramainonta suosittavat, että ilmaislehdet jaetaan mainoskieltoluukkuihin. Muistan, että joskus asiasta ilmaistiin, että jokaisella pitäisi olla oikeus saada tietää kotipaikkansa tapahtumista, vaikka kieltäisikin suoranaiset mainokset.

      Lainaa

    52. Ruma Elsa 4.4.2018 9:34
      Tulos: +3 (13 ääntä)
      Jopas: “Kirkko ja Koti” ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu.
      Meille tulee Kyrkpressen (alltså KP) pari kertaa viikossa, hyvää takansytykettä.

      Lainaa

    53. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Napael: Kyllähän ne lehdet käytännössä mainostaa sitä Herran sanaa ja kirkon tapahtumia.
      Se ei ole mainos, se on jäsenlehti, jonka saat jos kuulut seurakuntaan. Mietipä sitä.

      Lainaa

    54. Tulos: +17 (29 ääntä)
      King: Oli se kanta kristinuskoon mikä tahansa, en tajua, miksi muiden uskontoa täytyy väkisin pilkata. Rakentava väittely on suotavaa, mutta lausahdukset, kuten “Ainakaan mä en usko satukirjaan, joka kertoo pilvilinnassa asuvasta ukosta” eivät ole tarpeellisia. Tuputtaminen käy kyllä hermoille, mutta tätä pilkkaamista tapahtuu ilmankin tuputtamista. Vitsailla tietenkin saa, mutta edellä mainitun kaltaiset toistuvat lausahdukset eivät ole kovin hauskoja. Tuskin kukaan pitää siitä, että hänelle tärkeää ja henkilökohtaista asiaa pilkataan. Ihmisellä on oikeus uskoa tai olla uskomatta. Kunnioitetaan sitä oikeutta molemminpuolin. Pistäkää vain miinusta, jos siltä tuntuu.
      Samaa mieltä. Joillain tuntuu olevan tarve jostain vääntää aina joku syy, miksi on mielestään älyllisesti ylempiarvoinen, vaikka sitten "öhöhö mä sentään en usko johonkin [täydennä tähän jotain uskontoihin liittyvää]". Samaa porukkaa, jonka on pakko aina tuntea ylemmyyttä edes jotain kansanryhmää kohtaan, vaikka väkisin. Oli se sitten uskovat, korkeakoulutetut/kouluttamattomat, maahanmuuttajat, maahanmuuttajien lapset tai muualta muuttaneet, tyyliin "öhö öhö mä sentään olen oikea suomalainen/helsinkiläinen/tuupovaaralainen".

      Lainaa

    55. Kalevauva69 4.4.2018 12:34
      Tulos: -16 (22 ääntä)
      Ruma Elsa: Jeesus-niminen messias on kiertänyt puhumassa kumppaninsa Magdalan Marian kanssa, sitä ei kukaan ole epäillyt. Heitä seurasi joukko naisia ja miehiä eli Marian ja Jeesuksen opetuslapset. Myöhemmin kristinuskosta alkoi myös evankelioida kansalle muutama nainen ja mies, joista neljä miestä löytyy nyky-Raamatusta. Raamattu historiankirjana on täyttä satua. Jotkut happamat munkit kyhäsivät muinaisista uskonnoista ja oikeista historiankirjoituksista mieleisensä sepitelmän; luotaantyöntävän sankaritarinan nimeltä Raamattu. Siitä on poistettu naisopetuslapset ja -evankelistat ja annettu naisille inhottava, epäinhimillinen osa olla joko neitsyitä tai sitten niitä Feissarimokien Mustalaisnaamion tyttöystäviä. Myös Jeesuksen pääajatukset: tasa-arvo, solidaarisuus ja lähimmäisenrakkaus on vesitetty. Paavalinperkele väärintulkitsi koko tarinan. Satu nimeltä Raamattu on täynnä lukukelvotonta vuosiluku- ja nimiluetteloa, vastenmielisiä kuvauksia kostosta ja raakuuksista, sekä outoja ohjesääntöjä, joita vallanhimoiset sadistit ovat vuosisatoja toteuttaneet parhaimmaksi katsomallaan tavalla. Satuhan se on, eikä sitä missään nimessä saisi pitää laki- tai edes ohjekirjana.
      No nyt meni pahasti tunteisiin. Etkö päässyt lapsena pyhäkouluun? Minulle on ihan sama mihin joku uskoo vai uskooko yhtään mihinkään ja toisten uskonto tai uskonnottomuus ei kuulu kenellekään, sen pitäisi olla selvää kiihkouskovaisille- ja ateisteillekin.

      Lainaa

    56. Tulos: +9 (11 ääntä)
      J hay: Tuo lehti, jaetaan vaikka olisi mainoskielto, koska se ei ole mainos. Se on ilmaisjakelumehti.
      Ja se tulee nimellä.

      Lainaa

    57. Tulos: -6 (18 ääntä)
      Junala: Markus tuntuu olevan omasta mielestään hyvinkin fiksu ja nokkela
      No ainakain fiksumpi ja nokkelampi kuin nuo keskustelukumppanit, sehän yleensä riittää.

      Lainaa

    58. Tulos: -9 (23 ääntä)
      shh: Markus ei kyllä edelleenkään voinut ~todistaa~ mitään ja saivartelua ei yleensä oteta vedonlyönnissä muutenkaan huomioon.
      Ei varmaankaan oteta, mutta pitää termit kuitenkin olla kohdillaan. Tietysti, jos itse ei jotain hoksaa ennen vedonlyöntiä niin pakkohan sen on olla silloin huijaamista tai saivartelua. Ottaako sielun päälle?

      Lainaa

    59. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Niputin: Sinua vaan ottaa nuppiin, kun hän pyörittäisi sinua mennen tullen.
      Näkyy ottavan melko montaa muutakin, -30 ja 50 ääntä :D

      Lainaa

    60. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Mooses: Aaahahaha! Kiitti Jeesus. Pistän kiljun käymään. Ite oon miettiny sitä et jengi ei tajuu et olin ihan sienipäissään ja pahalla tripillä kun niitä palavia pensaita näky. Ääniä päässä ja kaikkee. Huh huh mikä psykoosi ilta se oli. Suosittelisin jos eivät olisi nykyään laittomia.
      minäkin rakensin veneen vain omalle perheelleni ja lemmikeilleni, joita nyt sattui olemaan muutama norsu, kirahvi kissa ja koira. Ihmiset vaan tuppautui mukaan. luulivat varmaan bileiksi niitä kemuja.

      Lainaa

    61. Mitävittuanyttaas 4.4.2018 19:02
      Tulos: -14 (22 ääntä)
      Vedä sinä, Markus, pitkääkin pidempi vittu päähäsi.

      Lainaa

    62. Tulos: -4 (14 ääntä)
      Satuihin on kyllä myös uskottu aikanaan, että ei sitä satu/myytti jakoa IMHO voi ihan noin vetää. Also ääriateistit on ihan yhtä perseestä ku kaikki tuputtajatki t. Ateisti. Ei tartte ku yks Ricky Gervais haastattelu kattoo ja tulee vähintään yhtä paha mieli ku uskovaisillekki :( (P.S miksi ihmiset repii huumoria jostain Nooan arkist yms kun raamatussa on tarinoita esim mis tyttäret juottaa isänsä känniin ja raiskaa sen luolassa ettei niiden suku lopu like come on paljon jännempää jutun aihetta se )

      Lainaa

    63. Tulos: +23 (25 ääntä)
      Fun fact: Nooan arkin kaltainen tarina tunnetaan monessa eri kulttuurissa, jopa intiaanien kulttuureissa. Jokaisessa tarina menee kutakuinkin näin: jotakuta varoitetaan koko maan peittävästä tulvasta, jota varten pitää rakentaa suuri laiva, johon mahtuu kaikki eläimet. Olisi kiinnostava tietää, onko kaikkien näiden myyttien takana yksi ja sama tapahtuma/satu vai onko samankaltainen tarina syntynyt monessa eri kulttuurissa toisistaan tietämättä.

      Lainaa

    64. Tulos: +10 (12 ääntä)
      varpu: Fun fact: Nooan arkin kaltainen tarina tunnetaan monessa eri kulttuurissa, jopa intiaanien kulttuureissa. Jokaisessa tarina menee kutakuinkin näin: jotakuta varoitetaan koko maan peittävästä tulvasta, jota varten pitää rakentaa suuri laiva, johon mahtuu kaikki eläimet. Olisi kiinnostava tietää, onko kaikkien näiden myyttien takana yksi ja sama tapahtuma/satu vai onko samankaltainen tarina syntynyt monessa eri kulttuurissa toisistaan tietämättä.
      Melkeen jokaisessa kulttuurissa on myös tarinoita lohikäärmeistä (Mayoillakin oli oma, Kukulkan), seireeneistä (tosin ns. Merenneitoja harvemmin, yleensä ovat rumia örkkejä jotka houkuttelee laivoja), keijuista/whisps/menninkäisistä. Kaikki on syntyny toisistaan riippumatta koska myyteillä on paikattu aukkoja mitä sen aikainen tiede ei osannut selittää.

      Lainaa

    65. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Jopas: “Kirkko ja Koti” ei taida olla mainos, vaan ilmaisjakelu. Mainosjakelijat ovat joskus kostoksi jättäneet ilmaisjakelut jakamatta talouksiin, joissa on mainoskielto. Itse olen kieltänyt sekä mainokset ja ilmaisjakelut. Eipä tarvi kovinkaan usein viedä roskapaperia paperinkeräykseen. Yritin kieltää myös laskut, mutta posti ei noudata käskytystäni.
      Ohjeistus kylläkin menee juuri noin, että jos on mainoskielto, niin ei jaeta mitään. Jos lukee "ei mainoksia, mutta ilmaislehdet kiitos" tai jotain vastaavaa, niin silloin jaetaan ne ilmaislehdet. Ainakin Helsingin seudulla näin joskus kymmenisen vuotta sitten.

      Lainaa

    66. Anomuumi (kopio) 7.4.2018 9:08
      Tulos: -13 (15 ääntä)
      Arkkienkeli: Persua varmasti harmittaa viimeisin tieto, jonka mukaan Jeesus ei olIutkaan pitkä valkoinen mies vaan ihan aikakautensa mukainen lyhyehkö ja tummempi, sekä tukeva syyrialaistyyppinen mies.
      Sinähän sen tiedät, vihervasemmistolainen parempi ihminen.

      Lainaa

    67. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Kalevauva69: No nyt meni pahasti tunteisiin. Etkö päässyt lapsena pyhäkouluun? Minulle on ihan sama mihin joku uskoo.
      No, kiitos tästä tiedosta. Yksinäiset usein kertovat mielellään omia henkilökohtaisia asioitaan kaikissa yleisluontoisissa keskusteluissa. Opiskele vaikkapa seurakunnan nuoriso-ohjaajaksi diakoniopistossa, niin saat seuraa ja jotain tekemistä.

      Lainaa

    68. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Didn't see that coming. Nauroin pitkästä aikaa ääneen.

      Lainaa

    69. Ttyuuuhhh 9.5.2018 7:21
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Älkää miettikö turhaan

      Lainaa

    70. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Myytitkin ovat loppujen lopuksi aikuisille tarkoitettuja satuja. Raamattu myös. Juu, ateisti olen. Omat vanhemmat eronneet kirkosta jo kastajaisteni jälkeen, mutta Lasten kuvaraamattu ja Suuri myyttikirja löytyy kotoa. Äiti halusi minun tuntevan Raamatun sisältämät tarinat vaikka ateisteja olemmekin. ...Suosittelen muuten tuota kuvaraamattua satukirjaksi lapsille. Toimii loistavasti kyseisessä tehtävässä - ja silloin voi näpäyttää näitä "Miksi ateisti siteeraa Raamattua? Ethän ole edes lukenut!" -tyyppejä että "Kyllä, olen lukenut. Useaan otteeseen pienestä pitäen.".

      Lainaa

    71. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Joo: (P.S miksi ihmiset repii huumoria jostain Nooan arkist yms kun raamatussa on tarinoita esim mis tyttäret juottaa isänsä känniin ja raiskaa sen luolassa ettei niiden suku lopu like come on paljon jännempää jutun aihetta se )
      Ja sitä ennen kyseinen isä on tarjonnut tyttärensä raiskattaviksi vihaiselle väkijoukolle, ettei se kävisi miehen luona vierailleiden enkeleiden kimppuun. Sitten koko kaupunki tuhotaan syntisenä, mies ja tyttäret lähtevät lipettiin hävityksen alta ja siitä päästäänkin tuohon luolaraiskaukseen. Kaiken kaikkiaan hyvin moraalinen tarina.

      Lainaa

    72. Viitteetön aasi 16.11.2021 18:49
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      joop: Ääriateistit ovat vähintään yhtä ärsyttäviä kuin ääriuskovaiset. Raamattu ei ole satua, ainakaan uuden testamentin osalta. Se on kooste erilaisia tarinoita eri ihmisten näkökulmasta. Niissä on varmasti paljonkin värikynää mukana, samalla tavalla kuin nykyajan facebook tarinoissa, mutta [...]
      Niin ovat, ja juuri siksi että uskovat ja julistavat ihan samalla tavalla kuin ääriuskovaiset.
      Lopultakin uskovaiset (ei ääri) selittävät uskolla asioita joita tiede ei (vielä) selitä. Ei mitä, vaan miksi. Agnostikko ei ota näihin kantaa. Ääriuskovaiset ja -ateistit eivät tutki vaan ovat vahvasti jotain mieltä. Itse uteliaisuudella mietin, että miksi olemme täällä, oudossa maailmassa. On kiinnostavaa, että porukka uskoo johonkin. Mutta nuo jotka ovat aina olevinaan oikeassa asioista joista kukaan ei lopulta tiedä mitään, ovat tympeää ja tylsää porukkaa. Ja tyhmiä, eivät kykene ajatteluun.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: raamattu, satu, uskonto, myytti, myytit, veto, tatuointi