Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Juttuja joukkoliikenteestä, osa 59

  Suurenna näkymä

  50 kommenttia

  1. Hoh hoijjaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +168 (258 ääntä)

   Saatanan Karjala-lippikset ja niiden öyhötykset!

     Lainaa

  2. h kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +258 (350 ääntä)

   Klassinen vr vastaus: aina jonkun muun syy…

     Lainaa

  3. Sekaani kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +195 (357 ääntä)

   Raijan tarina kuulostaa tosi epäuskottavalta, vaikea kuvitella tilanne mielessä tuollaisenaan.. Ehkä repliikit on vain liioiteltu. Sen voin kyllä uskoa että joku on jääkiekkomatsin jälkeen riehunut junassa ja alkanut ruotsalaiselle soittamaan suutansa, kunnes poistunut paikalta häntä koipien välissä kun huomaa olevansa alakynnessä. Se ei vaan olisi ollut tarpeeksi mehukas tarina ilman tuota liioiteltua dialogia, kun vastaavaa sekoilua tapahtuu joka viikonloppu.

     Lainaa

  4. Aapeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +292 (320 ääntä)

   h:
   Klassinen vr vastaus: aina jonkun muun syy…

   Niin no, kun noista kansista vastaa Avecra eikä VR, niin kenen luulet niistä päättävän?

     Lainaa

  5. railroad kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -40 (102 ääntä)

   Vähän tökkii tää VR urputus. Elämäm koulussa helppo sysätä kaikki syy vrn niskaan kun aika harvoin on VR se vastuullinen/päätöksiä tekevä firma.

     Lainaa

  6. Kyllä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +78 (112 ääntä)

   Venaa rauhassa

     Lainaa

  7. lapanen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +223 (243 ääntä)

   Olisiko helpompaa ja ekologisempaa ostaa oma kannellinen muki jota voi käyttää uudelleen?

     Lainaa

  8. Jepjoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +136 (160 ääntä)

   Raijan tarina on perinteinen urbaani legenda. Olen kuullut tuon saman jutun muutaman kerran aiemminkin hieman eri tavalla kerrottuna.

     Lainaa

  9. Seepra kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +57 (123 ääntä)

   Aapeli: Niin no, kun noista kansista vastaa Avecra eikä VR, niin kenen luulet niistä päättävän?

   VR se on joka viime kädessä sen päättää mitä heidän junissa myydään, Avecra myy just sitä mitä VR vaatii. Vai mitä mieltä olet jos Avecra alkaa myymään junissa paskaa kupissa niin VR ei voi sanoa asiassa mitään?

     Lainaa

  10. Tinka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +55 (83 ääntä)

   h:
   Klassinen vr vastaus: aina jonkun muun syy…

   Niin no, yleensä se on, ihmiset eivät vaan tajua sitä, vaikka kuinka yritetään selittää. Liikennevirasto se syypää yleensä on, ja ratainfran huono kunto, joille kummallekaan junia ajava firma ei voi mitään. Ja Avecralta on ostettu ravintolapalvelut, ei ne oo millään tavalla VR:n alaisia.

     Lainaa

  11. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (61 ääntä)

   VR:n vastaukset tulevat ajoissa siinä missä junansakin.

     Lainaa

  12. Zak kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +53 (69 ääntä)

   Tinka: Niin no, yleensä se on, ihmiset eivät vaan tajua sitä, vaikka kuinka yritetään selittää. Liikennevirasto se syypää yleensä on, ja ratainfran huono kunto, joille kummallekaan junia ajava firma ei voi mitään. Ja Avecralta on ostettu ravintolapalvelut, ei ne oo millään tavalla VR:n alaisia.

   Huonotpa on sopimukset, jos alihankkija ei ole millään tavalla palvelun tilaajan alainen. Yleensä meinaan alihankkija on hyvinkin paljon tilaajan alainen.

     Lainaa

  13. Homettaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (45 ääntä)

   Raijan juttu on varmaankin totta, mutta oliskohan sitä kerrottu viimeiset 20 vuotta niin monta kertaa että on hioutunut se versio joka on helppo kertoa ja uppoaa yleisöön?

     Lainaa

  14. Rototiltti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +35 (37 ääntä)

   Pitäisi varmaan joskus kokeilla tuota joukkoliikenteen käyttöä kun siellä tuntuu sattuvan ja tapahtuvan.

     Lainaa

  15. Seppo Maalastaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (25 ääntä)

   Rototiltti:
   Pitäisi varmaan joskus kokeilla tuota joukkoliikenteen käyttöä kun siellä tuntuu sattuvan ja tapahtuvan.

   Ei kannata. Kyllä pyörällä pääsee nopeammin ja varmemmin ja kätevämmin mihin vaan.

     Lainaa

  16. Rototiltti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +55 (63 ääntä)

   Seppo Maalastaa: Ei kannata. Kyllä pyörällä pääsee nopeammin ja varmemmin ja kätevämmin mihin vaan.

   No tuota työmatkaa on tähän toviin se 127 km yhteen suuntaan niin taitaa autolla mennä vähän nopeammin ja kätevämmin. En tosin tiedä millainen pyöräilijä olet mutta itellä ei ainakaan taitaisi onnistua.

     Lainaa

  17. Juri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (14 ääntä)

   Vähemmän kahvia kuppiin, ja hintaa alemmas.

   Pröplem söölvd.

     Lainaa

  18. Lanttu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (21 ääntä)

   Tinka: Niin no, yleensä se on, ihmiset eivät vaan tajua sitä, vaikka kuinka yritetään selittää. Liikennevirasto se syypää yleensä on, ja ratainfran huono kunto, joille kummallekaan junia ajava firma ei voi mitään. Ja Avecralta on ostettu ravintolapalvelut, ei ne oo millään tavalla VR:n alaisia.

   Ravintolat ei oo VR:n alaisena, eikä myöskään ratainfra, kuulutukset, asemanäytöt eikä moni muukaan asia. Mutta jos ihminen myöhästyy junasta, koska asemalla kuulutetaan väärin ja näytöt ei toimi ja saa vielä vaikka pilaantunutta ruokaa junassa niin on outoa, että VR pesee tästä aina kätensä koska asiakas ei kuitenkaan voi aina tietää mitkä kaikki palvelut kuuluu millekkin firmalle. Meidän talossa on eri firmoja töissä ja meidän kesken pelaa hyvä vuorovaikutus ja yhteistyö, niin sen pitäisi olla muillakin.

     Lainaa

  19. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +45 (73 ääntä)

   Sekaani:
   Raijan tarina kuulostaa tosi epäuskottavalta, vaikea kuvitella tilanne mielessä tuollaisenaan.. Ehkä repliikit on vain liioiteltu. Sen voin kyllä uskoa että joku on jääkiekkomatsin jälkeen riehunut junassa ja alkanut ruotsalaiselle soittamaan suutansa, kunnes poistunut paikalta häntä koipien välissä kun huomaa olevansa alakynnessä. Se ei vaan olisi ollut tarpeeksi mehukas tarina ilman tuota liioiteltua dialogia, kun vastaavaa sekoilua tapahtuu joka viikonloppu.

   Jos lähtee ulos ja katsoo ympärilleen kaikenlaista hyvin omituista tapahtuu. Ärsyttää aina nämä “ei tuollaista tapahdu” -ihmiset. Jos ottaa kuulokkeet pois ja katsoo puhelimestaan ylös, niin kaikenlaista epätodennäköistä tapahtuu kaiken aikaa. Ihmiset ovat outoja.

     Lainaa

  20. Nelzi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (18 ääntä)

   Siis tarjoillaanko extra luokassa kahvia? Koska junan ravintolasta aineki saa kupin kansia.

     Lainaa

  21. Juri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (10 ääntä)

   Paskapuhetta, mutta uskon.

     Lainaa

  22. VR iloinen kulkija kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (48 ääntä)

   Kyllä tuo VR sikäli helpottaa, kun päivittäinen työmatka on suuntaansa n. 130km ja aikaa tähän menee n. 64min. Aina ihmiset jaksaa valittaa, vaikka tänäkin talvena tuolla välillä IC on myöhästellyt vain muutaman hassun kerran. Hyvin se toimii vaikka valittajat valittaa.

     Lainaa

  23. Ruottalainen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (38 ääntä)

   Ihmeen hyvin osas suomea se ruotsalainen hemmo.

     Lainaa

  24. Jootuota kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -30 (48 ääntä)

   Tuossa jutussa taitaa olla virhekin… Suomi luultavasti isännöi jo vuoden 1996 MM-kisoja koska voitti 1995.

     Lainaa

  25. Vesa-Matti Lordi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (43 ääntä)

   Jootuota:
   Tuossa jutussa taitaa olla virhekin… Suomi luultavasti isännöi jo vuoden 1996 MM-kisoja koska voitti 1995.

   Ei ne mitkään vⅰtun euroviisut ole vaikka paskat kisat molemmat ovatkin. Kaikki parhaat tekee tiliä samaan aikaan muualla.

     Lainaa

  26. joku random tyyppi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (48 ääntä)

   Jootuota:
   Tuossa jutussa taitaa olla virhekin… Suomi luultavasti isännöi jo vuoden 1996 MM-kisoja koska voitti 1995.

   Jääkiekon mm-kisat järjestettiin 1996 itävallassa.

   Eihän se mm-jääkiekon voittajamaa automaattisesti järjestä kisoja seuraavana vuonna jos voittaa.
   Isäntmaa valitaan erikseen hakijoitten joukosta.

     Lainaa

  27. Sara8730 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (40 ääntä)

   Matkustan kaukoliikenteessä joka viikko, ja ei ole pahaa sanottavaa. Nolottaa nämä tyypit jotka mollaa koko ajan VR:ää. Wanha juttu joku Venaa Rauhassa.

     Lainaa

  28. Mustalaisnaamio kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (33 ääntä)

   Hoh hoijjaa:
   Saatanan Karjala-lippikset ja niiden öyhötykset!

   Mikään ei ole kyllä niin vajaa kuin jääkiekosta öyhöttävä suomalainen.

     Lainaa

  29. tep kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (16 ääntä)

   Tinka: Niin no, yleensä se on, ihmiset eivät vaan tajua sitä, vaikka kuinka yritetään selittää. Liikennevirasto se syypää yleensä on, ja ratainfran huono kunto, joille kummallekaan junia ajava firma ei voi mitään. Ja Avecralta on ostettu ravintolapalvelut, ei ne oo millään tavalla VR:n alaisia.

   Avecra on ihan suoraan VR:n alainen yhtiö, jonka lisäksi luonnollisesti tekee hyvinkin paljon asiakasyrityksen tahdon mukaan. Välillä ihan naurettavista asioista saaneet tapella VR:n kanssa, tai siis lähinnä yrittäneet saada järkeä ravintolavaunuja koskeviin päätöksiin.

   Tinka: Niin no, yleensä se on, ihmiset eivät vaan tajua sitä, vaikka kuinka yritetään selittää. Liikennevirasto se syypää yleensä on, ja ratainfran huono kunto, joille kummallekaan junia ajava firma ei voi mitään. Ja Avecralta on ostettu ravintolapalvelut, ei ne oo millään tavalla VR:n alaisia.

   Avecra on suoraan VR:n alainen yhtiö, jonka lisäksi alihankkijana luonnollisesti toimii VR:n alaisuudessa ilman yhtiön kytkentöjäkin. VR voi halutessaan sanella hyvinkin yksityiskohtaisesti Avecran toiminnan. Avecra toki vastaa käytännön toteutuksesta ja sekin varsin erikoinen firma epämääräisine säätöinen. Sama se kumpaa syyttää kun ei kumpaakaan yritystä hirveästi kiinnosta.

     Lainaa

  30. ACAB kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -21 (37 ääntä)

   Extraluokassa kaffi läikkyy ja kultaset kengät puristaa ja kultaharkot painaa taskussa. Kyynel.

     Lainaa

  31. Sprikles kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (23 ääntä)

   Vesa-Matti Lordi: Ei ne mitkään vⅰtun euroviisut ole vaikka paskat kisat molemmat ovatkin. Kaikki parhaat tekee tiliä samaan aikaan muualla.

   Tykkäsin kommentistasi ihan vain huikean nimimerkin vuoksi.

     Lainaa

  32. Kouluttaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (41 ääntä)

   Tuli mieleen tuosta Raijan tarinasta, kun moni ihmettelee, ettei voi olla totta ja kuullut tarinan ennenkin, niin mulle käynyt myös n. 15-vuotta sitten hauska tilannekomiikka, jota kerroin eteen päin kavereille. Eräs kaveri pyysi lupaa kertoa tarinaa isommassa yhteisössä ja n. 5-vuotta sitten törmäsin facebookissa täysin samaan tarinaan, jota levitettiin vitsinä. Tuli sellanen “hei toi oon minä” fiilis, mutta kaikki vaan oli, että joo joo, et varmaan ole ainoa, jolle on noin sattunut, no en ehkä ole, mutta tuskin ihan samalla tavalla olisi tarina silloin menny? :D Samoin tunnen henkilön ja hyvin tunnenkin, hän ei valehtele tai keksi tarinoita, joka alunperin suuttui ratikassa lapseen, joka syljeskeli vanhemman rouvan päälle ja äitinsä todennut lapsella olevan vapaa kasvatus ja kaverini oli hermostunut, räkässyt äitiä naamaan ja todennut hänelläkin olevan ja painunut ulos ratikasta. Tätäkin tarinaa on kerrottu kohta 20-vuotta mitä erilaisin versioin, eli aina on yleensä se oikea ja aito tilanne, josta juttu lähtee, enkä epäile ettei voisi Raijan tarina olla aito, vaikka sitä olisi ennenkin kerrottu.

     Lainaa

  33. Elukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (28 ääntä)

   Sekaani:
   Raijan tarina kuulostaa tosi epäuskottavalta, vaikea kuvitella tilanne mielessä tuollaisenaan.. Ehkä repliikit on vain liioiteltu. Sen voin kyllä uskoa että joku on jääkiekkomatsin jälkeen riehunut junassa ja alkanut ruotsalaiselle soittamaan suutansa, kunnes poistunut paikalta häntä koipien välissä kun huomaa olevansa alakynnessä. Se ei vaan olisi ollut tarpeeksi mehukas tarina ilman tuota liioiteltua dialogia, kun vastaavaa sekoilua tapahtuu joka viikonloppu.

   Vähän vaikee nyt huomata tuota liioteltua dialogia tuossa. Jutussahan on hurjat kolme vuorosanaa. Ainut mikä on todennäkösesti pielessä on se, että tuskin tää suomipoika on kirjakieltä puhunu.

     Lainaa

  34. Fachmann kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (14 ääntä)

   Avecran ratkaisua odotellessa omat kerttiskannet tai oma termari(muki) mukaan. Joku ystävällinen kahvila vois lahjoittaa tai myydä edullisesti Teemulle

     Lainaa

  35. Korhonen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (19 ääntä)

   Seepra: VR se on joka viime kädessä sen päättää mitä heidän junissa myydään, Avecra myy just sitä mitä VR vaatii. Vai mitä mieltä olet jos Avecra alkaa myymään junissa paskaa kupissa niin VR ei voi sanoa asiassa mitään?

   Voi olla, mutta vaatiiko? Jos takavasemmalta tulee yksi Teemu, joka tahtoo kahvikuppiin kannen, niin voipa olla, että samaan aikaan yhdeksänkymmentäyhdeksän Teemua on toivonut, että kahvikuppiin ei tulisi kansia. Ei se mene niin, että yhden ihmisen toiveet toteutetaan asap eikä kuunnella muita käyttäjiä. Eikä varmaan ole pelkästään käyttäjistä kiinni se millaisia kuppeja vaunuihin otetaan tai saadaan.

     Lainaa

  36. PIN kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (24 ääntä)

   Korhonen: Voi olla, mutta vaatiiko? Jos takavasemmalta tulee yksi Teemu, joka tahtoo kahvikuppiin kannen, niin voipa olla, että samaan aikaan yhdeksänkymmentäyhdeksän Teemua on toivonut, että kahvikuppiin ei tulisi kansia. Ei se mene niin, että yhden ihmisen toiveet toteutetaan asap eikä kuunnella muita käyttäjiä. Eikä varmaan ole pelkästään käyttäjistä kiinni se millaisia kuppeja vaunuihin otetaan tai saadaan.

   Ootko ihan tosissasi? Jos kahvikuppeihin olisi kansia tarjolla, sehän automaattisesti tarkoittaisi että ne 99 muuta pakotettaisiin ottamaan kannet, vaikka he välttämättä haluais läikyttää kahvia syliinsä junan kallistellessa. Varmasti.

   Onneks en juo kahvia. Paljolta oon säästyny.

     Lainaa

  37. Gaius kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (16 ääntä)

   Aapeli: Niin no, kun noista kansista vastaa Avecra eikä VR, niin kenen luulet niistä päättävän?

   VR:n. Tilaaja päättää mitä tilaa. Ei se alihankkija/toimittaja. Se hankkii/toimittaa mitä tilaaja pyytää.

   Onko tämä tosiaan niin vaikea ymmärtää?

     Lainaa

  38. .... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (19 ääntä)

   Kouluttaja:
   Tuli mieleen tuosta Raijan tarinasta, kun moni ihmettelee, ettei voi olla totta ja kuullut tarinan ennenkin, niin mulle käynyt myös n. 15-vuotta sitten hauska tilannekomiikka, jota kerroin eteen päin kavereille. Eräs kaveri pyysi lupaa kertoa tarinaa isommassa yhteisössä ja n. 5-vuotta sitten törmäsin facebookissa täysin samaan tarinaan, jota levitettiin vitsinä. Tuli sellanen “hei toi oon minä” fiilis, mutta kaikki vaan oli, että joo joo, et varmaan ole ainoa, jolle on noin sattunut, no en ehkä ole, mutta tuskin ihan samalla tavalla olisi tarina silloin menny? Samoin tunnen henkilön ja hyvin tunnenkin, hän ei valehtele tai keksi tarinoita, joka alunperin suuttui ratikassa lapseen, joka syljeskeli vanhemman rouvan päälle ja äitinsä todennut lapsella olevan vapaa kasvatus ja kaverini oli hermostunut, räkässyt äitiä naamaan ja todennut hänelläkin olevan ja painunut ulos ratikasta. Tätäkin tarinaa on kerrottu kohta 20-vuotta mitä erilaisin versioin, eli aina on yleensä se oikea ja aito tilanne, josta juttu lähtee, enkä epäile ettei voisi Raijan tarina olla aito, vaikka sitä olisi ennenkin kerrottu.

   Nyt jäi vaivaamaan se tarina

     Lainaa

  39. Ruma Elsa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (28 ääntä)

   PIN:

   Onneks en juo kahvia. Paljolta oon säästyny.

   Kahvistakieltäytyjä = uusi vegaani. He tulevat usein kahvipöytäkeskusteluihin kertomaan elämäntavastaan.
   Milloinkaan kahvistakieltäytyjä ei unohda ylpeänä mainita: “Minä en juo _koskaan_ kahvia.” Hurjimmat jatkavat vielä: “En ole koskaan edes maistanut kahvia!” 3:)

     Lainaa

  40. Arthur Brown kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (15 ääntä)

   h:
   Klassinen vr vastaus: aina jonkun muun syy…

   Tämä johtuu kolmesta asiasta:

   1. Se on ihan oikeasti jonkun muun syy
   2. Epäonnistunut kilpailutus
   3. VR on OY. Valtion omistama monopoli sellainen.

   Koska VR on OY sen tärkein tehtävä on tuottaa maksimivoitto omistajilleen (= valtio). Palvelun laatu tai edes tarjonta ovat toissijaisia, etenkin kun kyseessä on monopoli.

   Koska VR on valtion omistama, niin kaikki hankinnat tehdää kilpailuttamalla. Nämä kilpailutukset tehdään periaatteella halvin tarjous voittaa. Loppukustannukset tai saatu laatu eivät merkitse mitään.

   Koska kilpailutuksen voitti lafka, jota ei kiinnosta kuin maksimivoitto, kansien tarjoaminen ilman täysin ylimitoitettua korvausta on mahdottumuus. VR voi saada kansia kohtuuhintaan vain jos kilpailuttaa koko hankinnan uudestaan paremmilla spekseillä.

   Perimmäiseen ongelmaan on oikeastaan vain kaksi ratkaisua:

   1. VRstä tehdään valtio-omisteinen liikelaitos (vrt. SNCF Ranska, tai Kiinan rautatiet), jota kehitetään kansalaisten liikkumisen tarpeiden pohjalta. Tällöin laatu ei välttämättä ole aina paras mahdollinen, mutta esim. Rovaniemelle tai Ouluun pääsisi nopeammin kuin nykyään kun valtion firma investoisi omasta budjetistaan kaksoisrataan lappiin asti.

   2. VR lakkautetaan ja rautatieliikenne avataan kilpailulle, jolloin ruuhkasuomen palvelut varmasti paranisivat ja halpenisivat.

   Worst case: VR lakkautetaan ja korvataan maakunnallisten kilpailutusten spagetilla. Eli ajetaan kiskoliikenteen järjestäminen veroparatiisifirmoille, joita ei kiinnosta laatu senkään vertaa. Tavallaan siis kisko-SOTE.

     Lainaa

  41. löpö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (12 ääntä)

   Sara8730:
   Matkustan kaukoliikenteessä joka viikko, ja ei ole pahaa sanottavaa. Nolottaa nämä tyypit jotka mollaa koko ajan VR:ää. Wanha juttu joku Venaa Rauhassa.

   kun ole matkustajut junalla, se ei ole koskaan ollut myöhässä. kun olen hakenut sukulaisiani juna-asemalta, juna ei ole koskaan ollut myöhässä. päinvastoin, pari kertaa ollut ajoissa. minäkään en ymmärrä että VR.ää aina morkataan.

     Lainaa

  42. Satu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (22 ääntä)

   Ruma Elsa: Kahvistakieltäytyjä = uusi vegaani. He tulevat usein kahvipöytäkeskusteluihin kertomaan elämäntavastaan.
   Milloinkaan kahvistakieltäytyjä ei unohda ylpeänä mainita: “Minä en juo _koskaan_ kahvia.” Hurjimmat jatkavat vielä: “En ole koskaan edes maistanut kahvia!” 3:)

   Niin no, kahvipöytään tullessa on ihan hyvä mainita ettei juo kahvia. Muuten kaikki olettavat automaattisesti että juot ja saat sen hiton kahvikupin eteesi.

     Lainaa

  43. TapsaRautaMela(nkolia) :^) kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (4 ääntä)

   Vr- aikaansa edellä. Tai vitusti jäljessä.

     Lainaa

  44. NETFLIX kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (10 ääntä)

   Jepjoo:
   Raijan tarina on perinteinen urbaani legenda. Olen kuullut tuon saman jutun muutaman kerran aiemminkin hieman eri tavalla kerrottuna.

   Nyt voin tukea käsitystäsi. Kyseessä on juurikin urbasni legenda jota on kerrottu myös ilman tuota päälleliimattua yhteyttä MM-kisoihin.

     Lainaa

  45. NETFLIX kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (14 ääntä)

   Kouluttaja:
   Tuli mieleen tuosta Raijan tarinasta, kun moni ihmettelee, ettei voi olla totta ja kuullut tarinan ennenkin, niin mulle käynyt myös n. 15-vuotta sitten hauska tilannekomiikka, jota kerroin eteen päin kavereille. Eräs kaveri pyysi lupaa kertoa tarinaa isommassa yhteisössä ja n. 5-vuotta sitten törmäsin facebookissa täysin samaan tarinaan, jota levitettiin vitsinä. Tuli sellanen “hei toi oon minä” fiilis, mutta kaikki vaan oli, että joo joo, et varmaan ole ainoa, jolle on noin sattunut, no en ehkä ole, mutta tuskin ihan samalla tavalla olisi tarina silloin menny? Samoin tunnen henkilön ja hyvin tunnenkin, hän ei valehtele tai keksi tarinoita, joka alunperin suuttui ratikassa lapseen, joka syljeskeli vanhemman rouvan päälle ja äitinsä todennut lapsella olevan vapaa kasvatus ja kaverini oli hermostunut, räkässyt äitiä naamaan ja todennut hänelläkin olevan ja painunut ulos ratikasta. Tätäkin tarinaa on kerrottu kohta 20-vuotta mitä erilaisin versioin, eli aina on yleensä se oikea ja aito tilanne, josta juttu lähtee, enkä epäile ettei voisi Raijan tarina olla aito, vaikka sitä olisi ennenkin kerrottu.

   Suurin osa kerrotuista tarinoista on mukana 1980 luvulla painetussa kirjassa “Varastettu isoäiti”. Silloinkin niitä oli kierrätetty jo vuosikymneniä. Tuota päällesylkemistä kerrottiin jo 1970-luvun puolivälissä.

     Lainaa

  46. Jopas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (3 ääntä)

   joku random tyyppi: Jääkiekon mm-kisat järjestettiin 1996 itävallassa.

   Eihän se mm-jääkiekon voittajamaa automaattisesti järjestä kisoja seuraavana vuonna jos voittaa.
   Isäntmaa valitaan erikseen hakijoitten joukosta.

   Joo

   Jootuota:
   Tuossa jutussa taitaa olla virhekin… Suomi luultavasti isännöi jo vuoden 1996 MM-kisoja koska voitti 1995.

   Nyt sekoitat lätkän ja euroviisut keskenään.

   Taustathan tuossa tarinassa on kohdillaan, sillä Ruotsi voitti Suomen 7.5.1997 Hartwalareenalla 5-2.

     Lainaa

  47. Emppu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (8 ääntä)

   Tää kuvastaa hyvin tän päivän työelämää. Laitetaan sähköpostiselvityksiä sinne, tänne ja takaasin ja noinkin v*tun pienen asian, ku kahvikuppien kannet, tuhrautuu yhtäkkiä vuosia. Kellään ei oo kiinnostusta tai rahkeita ottaa sitä asiaa hoitaakseen ja pois päiväjärjestyksestä.

     Lainaa

  48. Hemmo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (4 ääntä)

   Ruottalainen:
   Ihmeen hyvin osas suomea se ruotsalainen hemmo.

   Täss pitäis varmaan tietää että Ruotsissa on 740 tuhatta ihmistä, joiden vähintään yksi isovanhempi on syntynyt Suomessa.
   Viidestätoista satunnaisesta ruotsalaisesta pitäisi todennäköisesti edes yhden ymmärtää suomea.

     Lainaa

  49. Helppo ratkaisu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   Teemu voi ottaa kuppiinsa vähän vähemmän kahvia, jolloin se ei läiky kupin ulkopuolelle. Ta-dah, ongelma ratkesi ilman kantta ja luonto kiittää.

   Toki jos pakko ottaa kuppi täyteen niin voi sitten käydä ravintolavaunussa hakemassa kannen vaikka junaan noustessaan, jos sille on niin kova tarve.

   Ihmiset ei varmaankaan tiedä, että yllättävän paljon sieltä vaunuista tavaraa pöllitään (jopa niitä kuppeja!), eli turhaa tavaraa ei sinne useinkaan kanneta.

     Lainaa

  50. EK kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (5 ääntä)

   Sekaani:
   Raijan tarina kuulostaa tosi epäuskottavalta, vaikea kuvitella tilanne mielessä tuollaisenaan.. Ehkä repliikit on vain liioiteltu. Sen voin kyllä uskoa että joku on jääkiekkomatsin jälkeen riehunut junassa ja alkanut ruotsalaiselle soittamaan suutansa, kunnes poistunut paikalta häntä koipien välissä kun huomaa olevansa alakynnessä. Se ei vaan olisi ollut tarpeeksi mehukas tarina ilman tuota liioiteltua dialogia, kun vastaavaa sekoilua tapahtuu joka viikonloppu.

   Kyllä tuota tapahtuu. Naapuri on kaksimetrinen – ei ole vielä kukaan uskaltanut lähteä urputtamaan.

   Yläasteiässä luokallani oli sellainen 190-senttinen sijaisopettaja, joka oli aina viileän rauhallinen vaikka mitä tapahtui. Ei huutanut koskaan ja kaikki tytöt tykkäsi kun oli komea poika. …No, joku kolmasluokkalainen tampio päättää urheasti käydä potkimassa kyseistä sijaisopettajaa takaa jalkoihin. Seuraus: sijaisopettaja nostaa pojan ilmaan käsivarsien alta ja jättää viikarin killumaan vaatekoukkuun hupparin selkämyksestä, jonnekin 160-170 sentin korkeuteen. Ei poika sen jälkeen käynyt ryttyilemässä, ja opettaja oli koko operaation ajan täysin tyyni eikä sanonut halaistua sanaa. Tilanne huvittaa vieläkin.

     Lainaa

  51. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , ,