Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 68

Löysin saastaisen patjan! Jos joku haluaa.
Roskalavalla rapisee, osa 68

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 32 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +209 (225 ääntä)
      Nyt oli kyllä niin hyvää settiä että pakko palata huomisiltana ihmisten kommenteista nauttimaan.

      Lainaa

    2. Tulos: +256 (264 ääntä)
      Pitää varmaan perustaa erikseen jotain roskaroskalavaryhmiä, erotukseksi sellaisista roskalavaryhmistä, joissa ei saa esitellä saatavilla olevia roskia.

      Lainaa

    3. King Arthur 22.2.2018 1:15
      Tulos: +364 (396 ääntä)
      Hieno idea! Mäkin liityn vaikka käärmeryhmään ja kommentoin jokaiseen postaukseen että ei tänne näitä käärmekuvia taas kun mua vähän iljettää ne. Tuntuu siltä että ihmiset on noissa roskalavaryhmissä ei siks että haluavat kierrättää vanhaa vaan odottavat siellä että joku antaa uutena 500e astianpesukoneen kun ei mahtunutkaan itelle/oli väärä väri. Sillonkin pitäis lahjottajan tuoda ovelle ja asentaa päälle. Autas kun otat kuvan ROSKALAVALTA kierrätyskelpoisesta tavarasta. Ettäs kehtaat.

      Lainaa

    4. Laksatiivitaavi 22.2.2018 1:16
      Tulos: +70 (148 ääntä)
      Itse pöljänä kuvittelin näitten roskalavaryhmien käsittelevän sellaista tavaraa, jota itse olet vasta heittämässä roskiin. Ikäänkuin jos ei jollakin toisella ole kyseiselle tuotteelle käyttötarkoitusta. Eletään koko ajan jännempiä aikoja.

      Lainaa

    5. Möttönen 22.2.2018 1:23
      Tulos: -153 (189 ääntä)
      Kävikö Pietu mittaamassa tuon romurungon leveyden vai mistä tietää? Voin kuvitella kun silmät kiiluen menee hakemaan mittanauhaa sisältä sängyn katoksessa huomattuaan ;D

      Lainaa

    6. Tulos: +238 (244 ääntä)
      "Roskalavalla rapisee" saa tässä mokassa aivan uuden käsityksen.

      Lainaa

    7. Tulos: +106 (140 ääntä)
      Toi vika kommentti!!! :D luteita minigrip pussissa xD

      Lainaa

    8. Tulos: -35 (81 ääntä)
      Ei niinkään hyökkääviä kommentteja, mutta harvinaisen sarkasmintäyteisiä

      Lainaa

    9. Tulos: +213 (219 ääntä)
      Muistanko oikein, että nämä roskalavaryhmät olisi alunperin olleet nimenomaan dyykkaussidonnaisia vinkkiryhmiä? Eli vinkataan missä olis hyvää kamaa dyykattavaksi.

      Lainaa

    10. King Arthur 22.2.2018 2:07
      Tulos: +124 (124 ääntä)
      Gc: Muistanko oikein, että nämä roskalavaryhmät olisi alunperin olleet nimenomaan dyykkaussidonnaisia vinkkiryhmiä? Eli vinkataan missä olis hyvää kamaa dyykattavaksi.
      Muistat oikein. Oli sukua sille yhteisomistus-liikkeelle.

      Lainaa

    11. Eero Tikka 22.2.2018 2:09
      Tulos: +219 (227 ääntä)
      Möttönen: Kävikö Pietu mittaamassa tuon romurungon leveyden vai mistä tietää? Voin kuvitella kun silmät kiiluen menee hakemaan mittanauhaa sisältä sängyn katoksessa huomattuaan ;D
      80 cm on standardileveys sängylle ja sen näkee tuosta aika helposti paljaalla silmälläkin.

      Lainaa

    12. Tulos: +50 (58 ääntä)
      Minä hain eilen roskakatoksesta kaljakärryt, kun joku oli sinne dumpannu ja ite en koskaan niitä saa hommattua. Olen myös löytänyt sieltä Ikea-hyllyn ja vienyt sinne kierrätettäväksi omia vaatteitani. Lieköhän luteita noissakin, vaan onpa muuten paljon helpompaa tämä kierrättely naapureiden kesken, kuin virtuaaliroskalavan yv av jonot.

      Lainaa

    13. Tulos: +121 (131 ääntä)
      Mitä ihmettä nyt taas? Jengi heittää roskakatoksiin todella usein kierrätyskelpoista kamaa, itse sain imurin tällä samaisella tavalla: joku muu kuin ko. vekottimen poisheittänyt ilmoitti, että täällä meidän roskakatoksen luona on tällaista tavaraa. Ei tuota patjaa ole mikään pakko ottaa, pakkoko siitä on käydä vääntämään? Meinasin laittaa myyntiin ja kiertoon muutamat kamat, mutta tiedä uskallanko, kun on näitä kirppari- ja roskalavajuttuja täältä tullut luettua.

      Lainaa

    14. Tulos: -69 (175 ääntä)
      Pietun ilmoitus on ihan asiallinen, mutta siis onhan hänellä kyllä vähän aiheettoman hyökkäävä tyyli puhua toisille. Tuota henkilökohtaisesti suunnatun sarkasmin ja passiivis-aggressiivisuuden määrää... Lauralle olisi voinut ensin sanoa, että "en tiedä kunnosta, mutta laitoin kuvat koska ajattelin, että joku voisi johonkin käyttötarkoitukseen haluta", ja jättää asia siihen. Kenelläkään ei olisi ollut tuollaisen puhetavan kanssa ongelmia. Jos itse lähtee näykkimään toista mielipahasta ja kriisiavusta, niin turha sitten yllättyä, kun toiset tulkitsevat puhetavan hyökkääväksi.

      Lainaa

    15. Tulos: +83 (99 ääntä)
      Roskalavaryhmä, jonka jäsenille ei kelpaa roskakatos- tai roskalavakama. Tulee niinikään tapettua ryhmän tarkoitus. Parempi ryhmä noille voisi olla jokin "kamat kiertoon" tmv.

      Lainaa

    16. Allekirjoittanut 22.2.2018 8:28
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Kala: Pietun ilmoitus on ihan asiallinen, mutta siis onhan hänellä kyllä vähän aiheettoman hyökkäävä tyyli puhua toisille. Tuota henkilökohtaisesti suunnatun sarkasmin ja passiivis-aggressiivisuuden määrää… Lauralle olisi voinut ensin sanoa, että “en tiedä kunnosta, mutta laitoin kuvat koska ajattelin, että joku voisi johonkin käyttötarkoitukseen haluta”, ja jättää asia siihen. Kenelläkään ei olisi ollut tuollaisen puhetavan kanssa ongelmia. Jos itse lähtee näykkimään toista mielipahasta ja kriisiavusta, niin turha sitten yllättyä, kun toiset tulkitsevat puhetavan hyökkääväksi.
      Tuosta on kyllä pätkitty aikas paljon kommentteja pois. Mutta näinh siitä saahaan tietysti viihdyttävämpi

      Lainaa

    17. Allekirjoittanut 22.2.2018 9:00
      Tulos: +52 (58 ääntä)
      Laksatiivitaavi: Itse pöljänä kuvittelin näitten roskalavaryhmien käsittelevän sellaista tavaraa, jota itse olet vasta heittämässä roskiin. Ikäänkuin jos ei jollakin toisella ole kyseiselle tuotteelle käyttötarkoitusta. Eletään koko ajan jännempiä aikoja.
      Eikö nimenomaan. Kasa käyttökelpoisia tavaroita joita omistaja ei ole vaivautunut kierrättään vaan jättänyt tuonne olettaen että noiden kuljetus on taloyhtiön tehtävä. Voin kertoa, ei ole

      Lainaa

    18. Tulos: -27 (79 ääntä)
      King Arthur: Hieno idea! Mäkin liityn vaikka käärmeryhmään ja kommentoin jokaiseen postaukseen että ei tänne näitä käärmekuvia taas kun mua vähän iljettää ne. Tuntuu siltä että ihmiset on noissa roskalavaryhmissä ei siks että haluavat kierrättää vanhaa vaan odottavat siellä että joku antaa uutena 500e astianpesukoneen kun ei mahtunutkaan itelle/oli väärä väri. Sillonkin pitäis lahjottajan tuoda ovelle ja asentaa päälle. Autas kun otat kuvan ROSKALAVALTA kierrätyskelpoisesta tavarasta. Ettäs kehtaat.
      Ne ovatkin juuri sellaisia reppanoita city-vihreitä. Ympäristönsuojelu on ulkokultainen kuori koska se on niin ihanan trendikästä. Mutta kun pikkuisen pintaa raapaisee niin alta paljastuu jotain muuta.

      Lainaa

    19. Arkkienkeli 22.2.2018 10:42
      Tulos: +63 (63 ääntä)
      Laksatiivitaavi: Itse pöljänä kuvittelin näitten roskalavaryhmien käsittelevän sellaista tavaraa, jota itse olet vasta heittämässä roskiin. Ikäänkuin jos ei jollakin toisella ole kyseiselle tuotteelle käyttötarkoitusta. Eletään koko ajan jännempiä aikoja.
      Ei ihan noin. Helsingissä ensimmäisenä perustettu roskalava-ryhmä jo nimensä puolesta kertoo ideasta. Tarkoituksena oli julkaista tieto roskalavan sijainnista kaupunkialueella ja jonne ihmiset ovat heittäneet käyttökelpoista tavaraa. Roskalavat ovat taloyhtiöiden eteen tilattavia kuorma-auton lavoja jonne sai heittää tavaroita maksutta ja näin ei itse tarvinnut toimittaa niitä kaatopaikalle tms.

      Lainaa

    20. Tulos: +81 (85 ääntä)
      King Arthur: Muistat oikein. Oli sukua sille yhteisomistus-liikkeelle.
      Gc: Muistanko oikein, että nämä roskalavaryhmät olisi alunperin olleet nimenomaan dyykkaussidonnaisia vinkkiryhmiä? Eli vinkataan missä olis hyvää kamaa dyykattavaksi.
      Juuri näin. Vinkattiin missä lava tarkkaan ottaen sijaitsee, kauanko se on siellä (tietämän mukaan) ollut ja kauanko sen voi olettaa (tietämän mukaan) siellä vielä olevan, ja ennenkaikkea minkälaista tavaraa siellä _suunnilleen_ on. Niitä ei listattu esine esineeltä mittoineen ja harvemmin otettiin mitään kuviakaan, minullakaan ei ollut puhelimessa edes kameraa vielä silloin. Ja homma toimi mainiosti, sillä ymmärryksellä että aikuiset ihmiset osaavat dyykata omalla vastuullaan, ottaa huomioon turvallisuus- ja yksityisyysnäkökohdat ja sen että tavara todellakin on poisheitettyä roskaa, joten sen kanssa pitää olla jo lähtökohtaisesti varovainen. Roskakatoksistakin löytyneet "jackpotit" tai muut satunnaiset romukasat sopivat ihan luontevasti sinne sekaan. Sitten homma alkoi jotenkin pikkuhiljaa ja varkain lähteä lapasesta. Ensin tuli sellainen ilmiö että joku ei ehtinyt hakemaan jotain haluttua kamaa joltain tietyltä lavalta ja kyseli ehtisikö joku muu käydä ottamassa sen talteen (eli 'varata') hänen puolestaan. No, tokihan se onnistuu, kahvipaketilla. Tai myöhemmin 5 tai 10 eurolla. Sitten niitä kamoja alettiin haalimaan sieltä lavoilta vain siinä tarkoituksessa, että voi kertoa ryhmässä mitä on löytynyt ja tarjota niitä muille, kahvipaketilla tai 5, 10 tai 20 eurolla. Sitten alettiin tarjota omia poisheitettäviä roinia (monesti juuri sieltä roskalavoilta kaivettuja) ja taas vinguttiin kahvipakettia tai viittä euroa. Sitten alettiin jo ihan rehellisesti laittaa myynti-ilmoituksia omista käytetyistä tavaroista joka eivät olleet koskaan roskalavaa nähneetkään, tai edes olleet missään vaiheessa menossa roskiin, ja vastaavasti "osto-ilmoituksia" eli jos joku löytäis joltain roskalavalta tuliterän 500€ pesukoneen ja tois ja tulis asentamaan sen meille niin olis niinku kiva. Tästä syttyi sitten tietysti oma sotansa ryhmässä ja moni ihmetteli eikö näitä varten ole olemassa lukuisia ihan oikeita kirppisryhmiäkin ('joo mut onhan se kiva saada enemmän näkyvyyttä kun laittaa tännekin!'), mutta munaton ylläpito antoi sen tapahtua koska 'kyllähän tää kuuluu ryhmän henkeen'. Siinä vaiheessa kun päivityksistä enää ehkä yksi kymmenestä oli rehellinen tiedotus jostakin ihan oikeasta bona fide roskalavasta jossakin, niin päätin että antaapa paskan olla. Ai niin, mainitsinko jo lutikkasodan? Se alkoi jossain vaiheessa, ja sen jälkeen jokaiseen päivitykseen piti muistaa kommentoida vähintään 10 kertaa luteiden vaaroista. Niitähän voi muuten olla ihan missä tahansa tavarassa vaan, ei pelkästään tekstiileissä. Vaikka siinä imurissa ja teräsputkessakin. Puhumattakaan muista dyykkauksen vaaroista, kuten jalan läpi menevästä naulasta ja keltakuumeesta.

      Lainaa

    21. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Gc: Muistanko oikein, että nämä roskalavaryhmät olisi alunperin olleet nimenomaan dyykkaussidonnaisia vinkkiryhmiä? Eli vinkataan missä olis hyvää kamaa dyykattavaksi.
      Näinhän se alunperin olikin.

      Lainaa

    22. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Gc: Muistanko oikein, että nämä roskalavaryhmät olisi alunperin olleet nimenomaan dyykkaussidonnaisia vinkkiryhmiä? Eli vinkataan missä olis hyvää kamaa dyykattavaksi.
      Nimenomaan. Ja kerrankin oli järkevä ylläpitäjä ryhmällä.

      Lainaa

    23. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Joku vois kokeilla joksus siirtolavaa roskakatokseen niin ymmärtää ettei noiden paikka ole tuolla vaan juuri siellä ROSKALAVALLA!!!

      Lainaa

    24. Teuvo Jäärä aka teukka 22.2.2018 15:45
      Tulos: -7 (31 ääntä)
      Aikuisen oikeasti ihmiset eivät tajua että juuri kierrätys ama ja roskalavat ovat juuri se miten luteet ym leviävät. Kannatan kyllä kierrätystä ja osallistun siihen itsekin mutta, pieni sivistys olisi paikallaan. Esim vaatteet, kankaat yms suoraan pesukoneeseen, patjat saunaan kuumaan jne jne.

      Lainaa

    25. Allekirjoittanut 23.2.2018 0:18
      Tulos: +32 (40 ääntä)
      Ja noinniiku luteista, tää on rovaniemi jossa oli viikon verran ollu parhaimmillaan 27 asteen pakkaset päivälläkin. Kuten sanoin, ei noissa enää elämää ollut.

      Lainaa

    26. Allekirjoittanut 23.2.2018 0:19
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Teuvo Jäärä aka teukka: Aikuisen oikeasti ihmiset eivät tajua että juuri kierrätys ama ja roskalavat ovat juuri se miten luteet ym leviävät. Kannatan kyllä kierrätystä ja osallistun siihen itsekin mutta, pieni sivistys olisi paikallaan. Esim vaatteet, kankaat yms suoraan pesukoneeseen, patjat saunaan kuumaan jne jne.
      Tai pakastimeen.

      Lainaa

    27. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Luteista en tiedä, mutta ironialle Laura on immuuni.

      Lainaa

    28. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Juomari: Juuri näin. Vinkattiin missä lava tarkkaan ottaen sijaitsee, kauanko se on siellä (tietämän mukaan) ollut ja kauanko sen voi olettaa (tietämän mukaan) siellä vielä olevan, ja ennenkaikkea minkälaista tavaraa siellä _suunnilleen_ on. Niitä ei listattu esine esineeltä mittoineen ja harvemmin otettiin mitään kuviakaan, minullakaan ei ollut puhelimessa edes kameraa vielä silloin. [...]
      Ah, voi niitä aikoja! Mä muistan kans kun kadulla roskalavan nähdessäni eka ajatus oli että täytyypä ilmoittaa tuosta facebookissa. En oo enää noissa ryhmissä mukana ja ilmeisesti ihan hyvä niin.

      Lainaa

    29. Tulos: +10 (14 ääntä)
      AV YV Saisiko mitat? ja saisiko lisää kuvia? kysyn vielä puolisolta Saako kuljetuksen kotiini? Voitko koota sen paikoilleen? ... Ei sovi meidän fengsuihin vapautan

      Lainaa

    30. Ei kiitos lutikoille 26.2.2018 15:22
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      Kyllä huomautus luteista on ihan paikallaan, koska surullista olisi, jos lutikoita pääsisi leviämään vaikkapa oman kotitalon rappukäytävään naapurin dyykkausinnon takia. Joku voi olla poistanut nuo lutikkataloudesta.

      Lainaa

    31. Tulos: -21 (25 ääntä)
      Nuo ei todellakaan näytä kierrätyskelpoiselta tavaralta. Idea on näissä ryhmissä antaa omaa tarpeetonta tavaraa, ei toisten roskia. Oksettavaa.

      Lainaa

    32. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Laksatiivitaavi: Itse pöljänä kuvittelin näitten roskalavaryhmien käsittelevän sellaista tavaraa, jota itse olet vasta heittämässä roskiin. Ikäänkuin jos ei jollakin toisella ole kyseiselle tuotteelle käyttötarkoitusta. Eletään koko ajan jännempiä aikoja.
      Itse joskus pöljänä luulin Roskalava ryhmien tiedottavan lähiseudun roskalavat, joihin voi mennä dyykkaamaan. Petyin, kun liityin johonkin ryhmään ja se olikin samanlainen "taistelukirpputori" kuin muutkin ryhmät. Mutta ilman rahaa. Ja samat ilmaiset tavarat ovat pian hinnoiteltuna muualla. Myös ne oikeasti rikkinäiset tavarat.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: patja, luteet, kuva, kaatopaikka, pakkanen, riita, väittely, askartelu