Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Sekalaisia, osa 322

  Suomen Leijonat aiheuttavat sekaannusta, kun viestin vetää kääntäjän kautta.
  Suurenna näkymä
  Taustatietoja: Ensimmäisessä otteessa vegaaniryhmässä keskustellaan Facebookin ehdottamista sivuista. Sekalaisia, osa 322

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +438 (450 ääntä)
   Että oikein Mies? Ja vielä Korsossa? En usko.

   Lainaa

  2. King Arthur 16.1.2018 1:36
   Tulos: +292 (298 ääntä)
   Korsolainen mies on Suomen 'Florida man'.

   Lainaa

  3. Tulos: -51 (111 ääntä)
   Anteeksi, mutta Timon kommentti sai tirskahtamaan.

   Lainaa

  4. Tulos: -42 (62 ääntä)
   King Arthur: Korsolainen mies on Suomen ‘Florida man’.
   Minä olen muuten miettinyt, että mitä tuo 'Florida man' oikein tarkoittaa. Tarkoittaako se floridalaista miestä ja kirjoitusasu on hassun oloinen, koska tuossa kielessä ei ole vakiintunutta tapaa taivuttaa Yhdysvaltain osavaltioiden nimiä, kuten esim. 'Floridian'? Vai onko se uutisartikkelikieltä, eli siis näin: "FLORIDA Man found killed to death after proposing to his horse under suspicious conditions" jne.

   Lainaa

  5. Tulos: +32 (80 ääntä)
   Nyt oli kyllä niin kuivaa ja huonoa läppää, että huh huh.

   Lainaa

  6. King Arthur 16.1.2018 7:26
   Tulos: +153 (167 ääntä)
   Niin ja jos toi Timon kommentti tuohon selvään bottipostaukseen oli olevinaan 'sosiaalisen median helmi' niin lähettäkää nyt herramunjee parempaa matskua feissarimokiin. Pahnan pohjaa raavitaan.

   Lainaa

  7. Tulos: +55 (71 ääntä)
   duh: Anteeksi, mutta Timon kommentti sai tirskahtamaan.
   Ei sitä tartte anteeksi pyytää. Nauraminen on hyvästä.

   Lainaa

  8. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kalle: Ei sitä tartte anteeksi pyytää. Nauraminen on hyvästä.
   Tosin rajansa kaikella.. ja se raja meni edellisellä sivulla.

   Lainaa

  9. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Aito herttoniemeläinen kattimargariini! :D

   Lainaa

  10. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Kyllä Korson Kippikselle jolkottelijoilla lienee keskimäärin pienemmät ongelmat kun Koivukylän mäen asukeilla... T. Taksikuski itävantaalla viimeset 8 vuotta.

   Lainaa

  11. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Minä täällä väsyneenä hihittelen noille kahdelle viimeiselle. Kyllä Feissarimokat on hyvää viihdettä väsyneelle ihmiselle. :D

   Lainaa

  12. Mummos oli 16.1.2018 9:14
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Nainen: Että oikein Mies? Ja vielä Korsossa? En usko.
   On niitä, mutta varokaa tartuntoja.

   Lainaa

  13. Tulos: -2 (136 ääntä)
   Olen vegaani. Näin aluksi haluan huomauttaa, että olen vegaani ja tämä ei ollut yhtään hauskaa. Terveisin vegaani PS. Olen vegaani

   Lainaa

  14. Tulos: -32 (72 ääntä)
   Syökö joku vielä margariinia? Tuota ihana ja ah niin terveellistä transrasvaa?

   Lainaa

  15. Tulos: +43 (53 ääntä)
   I'm just asking ... what the hell would you like to get help with that scoring skill every Finnish lion is doing? This is so frustrating and not Satan

   Lainaa

  16. Bodvåihsojeåve 16.1.2018 10:36
   Tulos: +27 (47 ääntä)
   ffffr: Syökö joku vielä margariinia? Tuota ihana ja ah niin terveellistä transrasvaa?
   Ei niissä enää ole transrasvaa, valmistusmenetelmä on nykyään ihan eri. Kova rasva on paljon suurempi terveysriski suomalaisille, ja sitä saa mm. voista. https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/naissa-elintarvikkeissa-on-vaarallista-transrasvaa-eu-ei-vaadi-ilmoittamaan-erikseen-6059545

   Lainaa

  17. It's a deal 16.1.2018 10:45
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Niille, jotka eivät tiedä alkuperäistä "Kotimaisen eläinrasvan puolesta"-ryhmää: https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali

   Lainaa

  18. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Kala: Minä olen muuten miettinyt, että mitä tuo ‘Florida man’ oikein tarkoittaa. Tarkoittaako se floridalaista miestä ja kirjoitusasu on hassun oloinen, koska tuossa kielessä ei ole vakiintunutta tapaa taivuttaa Yhdysvaltain osavaltioiden nimiä, kuten esim. ‘Floridian’? Vai onko se uutisartikkelikieltä, eli siis näin: “FLORIDA Man found killed to death after proposing to his horse under suspicious conditions” jne.
   Florida man on jenkkiläistä uutisotsikkokieltä, viittaa floridalaiseen mieheen ja on myös meemi. Florida on ilmeisesti Yhdysvaltain omituisin osavaltio, joten luonnollisesti kaikkein värikkäimmissä sikäläisissä otsikoissa seikkailee Florida man.

   Lainaa

  19. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Kala: Minä olen muuten miettinyt, että mitä tuo ‘Florida man’ oikein tarkoittaa. Tarkoittaako se floridalaista miestä ja kirjoitusasu on hassun oloinen, koska tuossa kielessä ei ole vakiintunutta tapaa taivuttaa Yhdysvaltain osavaltioiden nimiä, kuten esim. ‘Floridian’? Vai onko se uutisartikkelikieltä, eli siis näin: “FLORIDA Man found killed to death after proposing to his horse under suspicious conditions” jne.
   Asukasta tarkoittaa, käytetään yleisemminkin, on vain kuuluisin Florida manin tapauksessa. :D

   Lainaa

  20. Tulos: -33 (51 ääntä)
   Siitake: Florida man on jenkkiläistä uutisotsikkokieltä, viittaa floridalaiseen mieheen ja on myös meemi. Florida on ilmeisesti Yhdysvaltain omituisin osavaltio, joten luonnollisesti kaikkein värikkäimmissä sikäläisissä otsikoissa seikkailee Florida man.
   No siis haloo, kyllä minä sen nyt ymmärrän, että kun puhutaan tyypistä nimellä 'Florida man", niin siinä varmastikin puhutaan miehestä, jolla on joku kytkös Floridaan. Mutta siis onko kyseessä kiinteä, koti-/oleskeluosavaltiota kuvaava termi, jota voisi käyttää myös jokapäiväisessä puheessa, esim. "John is a simple Florida man". Vai onko kyseessä KANSAINVÄLINEN 'uutisotsikkokieli', eli joka näkyy Suomessakin vastaavassa muodossa: "OULU Mies juoksi ulos palavasta rakennuksesta kissa sylissään". Ja itse olen siinä käsityksessä, että Floridan lait vain sallivat vapaamuotoisemman uutisoinnin niin, että siellä saa lukea yksittäisten henkilöiden ongelmista, rikoksista ja häiriönaiheutuksista paljon enemmän uutisjuttuja, kuin muissa osavaltioissa. Eli Floridaa ei voisi pelkkien uutisjuttujen perusteella pitää kaikkein omituisimpana osavaltiona.

   Lainaa

  21. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Nainen: Että oikein Mies? Ja vielä Korsossa? En usko.
   Ihmisiä yritetään juksuttaa. Ja vieläpä olantakaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +31 (33 ääntä)
   ffffr: Syökö joku vielä margariinia? Tuota ihana ja ah niin terveellistä transrasvaa?
   Margariinin valmistus on "vähän" muuttunut 1900-luvun alkupuoleen verraten. Transrasvoja ei Suomessa myytävissä margariineissa ole eikä esim. vetykäsittelyä ole käytetty vuosikymmeniin.

   Lainaa

  23. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Kala:Mutta siis onko kyseessä kiinteä, koti-/oleskeluosavaltiota kuvaava termi, jota voisi käyttää myös jokapäiväisessä puheessa, esim. “John is a simple Florida man”. Vai onko kyseessä KANSAINVÄLINEN ‘uutisotsikkokieli’, eli joka näkyy Suomessakin vastaavassa muodossa: “OULU Mies juoksi ulos palavasta rakennuksesta kissa sylissään”.
   Okei, yksinkertaisesti: Florida Man on suomeksi _floridalainen mies_. Se voi myös olla Texas Man, ihan sama. Ei sitä arkikielessä käytetä, vaan sillon olisi oikeammin sanottu "man from Florida". Uutisotsikoissa käytetään lyhennettyä simppelimpää kieltä, samaa tehdään englannin kielessä aika usein myös verbeille.

   Lainaa

  24. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Kala: Minä olen muuten miettinyt, että mitä tuo ‘Florida man’ oikein tarkoittaa. Tarkoittaako se floridalaista miestä ja kirjoitusasu on hassun oloinen, koska tuossa kielessä ei ole vakiintunutta tapaa taivuttaa Yhdysvaltain osavaltioiden nimiä, kuten esim. ‘Floridian’? Vai onko se uutisartikkelikieltä, eli siis näin: “FLORIDA Man found killed to death after proposing to his horse under suspicious conditions” jne.
   Florida manilla viitataan siihen että viikottain floridasta tulee erittäin erikoisia uutisia (huomattavasti enemmän kuin muista osavaltioista), ja otsikointi on aina tyyliin "Florida Man attempts to smoke crack in ICU, almost burns down hospital." tai "Florida Man really, really wants to force a jury to watch his sex tape." https://www.google.fi/amp/s/m.mic.com/articles/amp/107372/49-tremendous-things-florida-men-accomplished-this-year Tuossa on linkki vuoden 2014 parhaimpiin ja erikoisimpiin florida man-otsikoihin, ja jos ylipäätänsä erikoiset otsikot ja uutiset kiinnostaa niin suosittelen katsomaan youtubesta ETC newsin Weird Weekly News.

   Lainaa

  25. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Miten tuo viimenen juttu oli päässyt tapahtumaan? Oliko Markolla joku automaattinen tekstinsyöttö päällä, vai oliko tuo tarkoitettukin vitsiksi? Toi kyllä nauratti

   Lainaa

  26. Tulos: -55 (71 ääntä)
   Minä en hei pyytänyt selitystä siitä, onko tämä meemi. Minä tunnen meemit paremmin kuin te kaikki tunnette omat äitinne, eli teidän ei tarvitse tuhlata aikaanne selittääksenne niitä minulle. Minä kysyin, että minkälainen termi "Florida man" on kieliopillisesti katsottuna. Tähän mennessä olen täällä saanut vastaukseksi, että se on: - Yhdysvaltalaista 'uutisotsikkokieltä' - Meemi - Yleiskielinen termi, joka tarkoittaa Floridan asukasta - Termi, joka tarkoittaa Floridan asukasta, mutta jota ei käytetä yleiskielessä - Meemi Samansuuntaisia vastauksia olen saanut myös kaikissa muissa paikoissa, joissa olen kysynyt. Jokaisella on oma käsityksensä tämän termin kieliopista (ja puolet eivät ymmärrä kysymystä vaan alkavat selittää meemeistä), eli oikea vastaus jäänee edelleen hämärän peittoon.

   Lainaa

  27. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Kala: Minä en hei pyytänyt selitystä siitä, onko tämä meemi. Minä tunnen meemit paremmin kuin te kaikki tunnette omat äitinne, eli teidän ei tarvitse tuhlata aikaanne selittääksenne niitä minulle. Minä kysyin, että minkälainen termi “Florida man” on kieliopillisesti katsottuna. Tähän mennessä olen täällä saanut vastaukseksi, että se on: - Yhdysvaltalaista ‘uutisotsikkokieltä’ - Meemi - Yleiskielinen termi, joka tarkoittaa Floridan asukasta - Termi, joka tarkoittaa Floridan asukasta, mutta jota ei käytetä yleiskielessä - Meemi Samansuuntaisia vastauksia olen saanut myös kaikissa muissa paikoissa, joissa olen kysynyt. Jokaisella on oma käsityksensä tämän termin kieliopista (ja puolet eivät ymmärrä kysymystä vaan alkavat selittää meemeistä), eli oikea vastaus jäänee edelleen hämärän peittoon.
   Huoh.....

   Lainaa

  28. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Kala: Minä en hei pyytänyt selitystä siitä, onko tämä meemi. Minä tunnen meemit paremmin kuin te kaikki tunnette omat äitinne, eli teidän ei tarvitse tuhlata aikaanne selittääksenne niitä minulle. Minä kysyin, että minkälainen termi “Florida man” on kieliopillisesti katsottuna. Jokaisella on oma käsityksensä tämän termin kieliopista (ja puolet eivät ymmärrä kysymystä vaan alkavat selittää meemeistä), eli oikea vastaus jäänee edelleen hämärän peittoon.
   Koira antoi mielestäni oikean vastauksen varsin tyhjentävästi. "Florida man" on amerikaksi "floridalaismies". Samaten esim. "Texas man" olisi teksasilainen "Chicago man" olisi sitten chicagolaismies. "Oululainen mies " voisi sitten olla yhdysvaltalaisessa uutisartikkelissa "Oulu man". Siihen ei liity jokin "kansainvälinen uutiskieli", eli Florida mania ei ole muotoiltu tyyliin "FLORIDA man marries banana". Se muotoillaan "Florida man marries banana". Eteen voi tulla artikkelikin: "A Florida man marries banana." Sen ei tarvitse olla otsikossakaan. Eli (a) Florida man = floridalainen mies. Kieliopillisesti. On se. Usko pois.

   Lainaa

  29. King Arthur 17.1.2018 10:19
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Kala: Minä en hei pyytänyt selitystä siitä, onko tämä meemi. Minä tunnen meemit paremmin kuin te kaikki tunnette omat äitinne, eli teidän ei tarvitse tuhlata aikaanne selittääksenne niitä minulle. Minä kysyin, että minkälainen termi “Florida man” on kieliopillisesti katsottuna. Tähän mennessä olen täällä saanut vastaukseksi, että se on: - Yhdysvaltalaista ‘uutisotsikkokieltä’ - Meemi - Yleiskielinen termi, joka tarkoittaa Floridan asukasta - Termi, joka tarkoittaa Floridan asukasta, mutta jota ei käytetä yleiskielessä - Meemi Samansuuntaisia vastauksia olen saanut myös kaikissa muissa paikoissa, joissa olen kysynyt. Jokaisella on oma käsityksensä tämän termin kieliopista (ja puolet eivät ymmärrä kysymystä vaan alkavat selittää meemeistä), eli oikea vastaus jäänee edelleen hämärän peittoon.
   Itse meinasin omaan kommenttiisi perustuen vastata kysymykseen jonka oletin sinun esittäneen mutta nyt en totta puhuen minäkään ymmärrä mikä kysymyksesi on. Voisitko valaista tyhmempääsi?

   Lainaa

  30. King Arthur 17.1.2018 11:01
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Rakkaalle Kalaselleni: Syy miksi ihmiset vastaavat kysymykseesi selittämällä meemin on se että 'Florida Man' on tosi kulttuurikeskeinen meemi jota kaikkien ei oleteta ymmärtävän. Mielestäni on jopa osoitus ystävällisyydestä että tällainen selitetään, jos itse kysymyksessä ei käy selkeästi ilmi että juuri konteksti ei ole kysyjän ongelma. Ihmiset selvittävät asioita toisilleen olettamusten perusteella eikä siitä kannata suivaantua, se on ihan tavallista ja jopa useasti asioita edistävää. Itsekin käsitin aluksi kommenttisi perusteella ettet ymmärtänyt meemiä tai sen alkuperää. Olin tulossa selventämään mistä 'Florida Man' oli lähtöisin. Siis käsitin kysymyksesi väärin. Mieleeni ei edes tullut että se oli sinulle kieliopillinen kysymys. Ehkä siksi etten ole koskaan nähnyt kenenkään osoittavan kiinnostusta kielioppiin liittyen tähän Florida Man -juttuun. Sen sijaan olen nähnyt ihmisten kysyvän että mikä tää 'Florida man' -läppä on, sillä he eivät tiedä asian kontekstia. Tämä tuntuu monista oleellisimmalta kysymykseltä, olettaisin. Siksi vastaajat vastaavat siihen jos joku sanoo ettei ymmärrä 'Florida Man' -jutskaa. Nyt yritän vastata kysymykseesi: "Minä kysyin, että minkälainen termi “Florida man” on kieliopillisesti katsottuna." En ole minkään sortin kieltenopettaja, mutta (kuten ylempänä on kykyjäni paremmin vastattu), kyse ei ole puhekielen termistä. Tämä on tiivistettyä otsikointia parhaimmillaan. Vienee vähemmän painomustetta, otsikon tilaa tai editointia kirjoittaa "Florida man", "Texas man", "Minnesota man" kuin vaikkapa "A man from Arkansas". Se on referointia ja näyttää puhtaalle kieliopille hieman pitkää nenää, mutta sen tarkoitus on kuitenkin ymmärrettävyys ja lyhyys. Mitenkään haukkumatta yhdysvaltain omaa englantia, se on terminä eräänlainen modernin ajan ilmentymä, kuten tekstarikielikin. Tällöin termiä 'Florida man' ei myöskään voida verrata vaikkapa termiin 'family man', jolla on kuvaava merkitys miehestä joka on perheellinen tai perhekeskeinen.

   Lainaa

  31. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Olen pahoillani, etten osaa suomenkielisiä termejä tälle alalle, mutta Kalalle sanoisin, että tässä ”Florida Man” -tapauksessa tuota osavaltion nimeä käytetään adjektiiviin sijasta määrittämään miestä. Kulttuurissa, jossa tätä käytetään ajatellaan Florida manilla olevan tiettyjä ominaisuuksia, joten häneen voi viitata yksinkertaisesti tällä termillä. Erisnimiä voi joskus käyttää näin, mieleen tulee nyt todella vanhentunut esimerkki

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Sehän lähti ajoissa. Esimerkkinä piti ottaa vielä joku ”She’s such a Samantha” -> a Samantha woman, Sinkkuelämää-sarjaan viitaten. Muutoin kieliopillisesti oudohko fraasi, mutta taustan ollessa selvillä ymmärrettävä. Ikäänkuin innovatiivista ja luovaa kielenkäyttöä. Muotoilu ei ole alunperin mikään FLORIDA man (käsittääkseni, ymmärrän kyllä mitä haet takaa) vaan ihan vaan ”Florida man” tai ”A Florida man” osoittaakseen henkilön koti/asumispaikkaa, ihan kuin vaikka oululainen mies. Auttoiko tämä vai haluaisitko esimerkiksi rakennepuun noun phrasesta ”Florida man”?

   Lainaa

  33. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Kala: Minä en hei pyytänyt selitystä siitä, onko tämä meemi. Minä tunnen meemit paremmin kuin te kaikki tunnette omat äitinne, eli teidän ei tarvitse tuhlata aikaanne selittääksenne niitä minulle. [...]
   Onko Kalalla tänään känkkäränkkäpäivä?

   Lainaa

  34. Virus alert 18.1.2018 8:17
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kaikille prisma-viruksen kanssa kamppaileville. Pelkkä salasananvaihto ei toimi. Poista sovelluksista kaikki epämääräinen, laita kaksivaiheinen tunnistus päälle(saat koodin kännykkääsi kirjautuessasi) ja sen jälkeen vaihda salasanasi.

   Lainaa

  35. Kiltti tyttö 20.1.2018 19:13
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Vegaanimokan Pietar ei muuten ole mies. Jos nainenkaan. Mutta huvittavaa sukupuolittamista.

   Lainaa

  36. Kalanperkaaja 22.1.2018 0:51
   Tulos: -7 (19 ääntä)
   Kala: Minä en hei pyytänyt selitystä siitä, onko tämä meemi. Minä tunnen meemit paremmin kuin te kaikki tunnette omat äitinne ...
   ...ja muuta tyhjänjauhamista... Kala, nyt turpa tukkoon jo! Mee pätemään vessanpytyyn. Ei sua kukkan enäää jaksa, Urpoman. Ei jatkoon Hyvästi!

   Lainaa

  37. Kalanperkaaja 22.1.2018 0:55
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Kalanperkaaja: …ja muuta tyhjänjauhamista… Kala, nyt turpa tukkoon jo! Mee pätemään vessanpytyyn. Ei sua kukkan enäää jaksa, Urpoman. Ei jatkoon Hyvästi!
   DotPoinCom man - Kirjoitusvirheet tahallisia! :D

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Hihi: Eli (a) Florida man = floridalainen mies. Kieliopillisesti. On se. Usko pois.
   Minusta olisi tietysti hirveän kiva uskoa heti se, mitä oikeassa oleva henkilö sanoo, mutta kuten huomaat tästäkin kommenttiketjusta, kenenkään yksittäisen henkilön vastausta ei oikein voi kyseenalaistamatta uskoa niin kauan kun vastauksia tulee monia erilaisia ja mistään ei löydy lähdeviitteitä. Nyt tuli sen verran samansuuntaisia vastauksia, että kallistun uskomaan sitä, mitä mm. sinä sanoit. Ja mikä tulee kysymykseni epäselvyyteen, niin näköjään se sitten oli epäselvä, kun noin monella meni ohi. Kirjoittamishetkellä kysymys vaikutti minusta itsestäni aivan selkeältä, että ensin esittelen yhdellä virkkeellä pääkysymyksen ja sen jälkeen kirjoitan kysymykselleni nelinkertaisesti pitemmän täsmennyksen, jossa käsittelen ainoastaan kielen rakenteita enkä mainitse sanallakaan tästä 'supersankarista' kuulemiani vitsejä. Mutta jos ei toimi, niin ei toimi, ja oma on mokani. Yritän ensi kerralla kirjoittaa selkeämmin. Ja ei, minulla ei ole täällä ketään kohtaan mitään vihan tuntemuksia. Yritin vain ilmaista humoristisesti, että en tarvitse neuvonantoa aiheesta meemit, koska ainakin minusta itsestäni on tosi kurjaa nähdä iso vaiva tekstin kirjoittamiseksi ja tajuta vasta sitten, että siitä ei ollut kenellekään mitään apua. Mutta näköjään minulla ei sitten huumoriyrityksetkään tällä kertaa onnistuneet. Taidanpa tosiaan mennä sinne vessanpönttöön onkimaan vähän lajitovereita, kun ei tämä kommunikaatio tunnu taas tulevan ulos ihmisten kielellä. Että blub blub vaan.

   Lainaa

  39. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kalanperkaaja: …ja muuta tyhjänjauhamista… Kala, nyt turpa tukkoon jo! Mee pätemään vessanpytyyn. Ei sua kukkan enäää jaksa, Urpoman. Ei jatkoon Hyvästi!
   Epäselvä itseilmaisu huono, tahallinen trollaaminen huomattavasti pahempi. Sano jotain sovinnollista ja informatiivista ennen kuin riivaat nimimerkki Kalaa.

   Lainaa

  40. Florida Man 22.1.2018 23:53
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kala: Minusta olisi tietysti hirveän kiva uskoa heti se, mitä oikeassa oleva henkilö sanoo, mutta kuten huomaat tästäkin kommenttiketjusta, kenenkään yksittäisen henkilön vastausta ei oikein voi kyseenalaistamatta uskoa niin kauan kun vastauksia tulee monia erilaisia ja mistään ei löydy lähdeviitteitä.
   Eikö se riitä lähteeksi, että se on lukuisten uutisten otsikoissa? Ja välillä keskellä lausetta.

   Lainaa

  41. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Hohoho, vai että kielioppia ja lingvistiikkaa koskevia lähdeviitteitä huumorisivuston kommenttiosiossa? No, on täällä aika usein ihan asiapitoistakin keskustelua. :) Äideistä rienaamisen jättäisin kyllä suosiolla kommentoinnista pois, jos asialinjalla haluaa edetä jonnekin.

   Lainaa

  42. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Florida Man: Eikö se riitä lähteeksi, että se on lukuisten uutisten otsikoissa? Ja välillä keskellä lausetta.
   Ei tietenkään, kun kyseessä on yhden tahon huumori-/taivastelumielessä tekemä kollaasi monien muiden tahojen julkaisemista uutisista. Suurin osa termin arkikielisestä käytöstä oli julkaisevan tahon omista teksteistä, ja lainatuista tekstinpätkistä vain pienempi osa sisälsi termin arkipäiväistä käyttöä, toisten taas käyttäessä sitä moniselitteisemmin niin, että sana 'Florida' olisi saattanut olla pelkkä julkaisun alussa mainittava tapahtumapaikan täsmennys. Tämä jätti auki sen vaihtoehdon, että kyse olisi esim. sanomalehtien sijaintien eroista, murre-eroista tai siitä, että joillakin sanomalehdillä olisi leivissään kieliopillisesti taitamattomia toimittajia (mikä on nykypäivänä hyvin yleistä sellaisissakin sivistyksen valtioissa kuin esim. Suomi, käy vaikka lukemassa tosissaan yrittäviä roskalehtiä, kuten Iltalehteä, ja huomaa miten parilla toimittajalla esiintyy teksteissään säännöllisesti samat kielioppivirheet).
   Siitake: Hohoho, vai että kielioppia ja lingvistiikkaa koskevia lähdeviitteitä huumorisivuston kommenttiosiossa? No, on täällä aika usein ihan asiapitoistakin keskustelua. Äideistä rienaamisen jättäisin kyllä suosiolla kommentoinnista pois, jos asialinjalla haluaa edetä jonnekin.
   Tietysti. Joillakin ihmisillä on vain sellainen tapa nauttia huumorista. Että ensin kohdataan huumori, sen parempi mitä absurdimpi, annetaan sen viedä mukanaan ja sitten katsotaan, mitä ajatuksia se milloinkin poikii. Tällä kertaa minulla tuli sellainen paluuajatus, että niin mikäs se tilanne sen Florida manin kieliopin kanssa taas olikaan, en ollut tainnut vielä saada asiasta selkoa. Tämän tiedonmurusen tietäminen ei ole niin tähdellinen tavoite, että koskaan viitsisin etsimällä etsiä asiantuntijaa jota konsultoida, joten kysyn sitten aina vain ajatuksen putkahtaessa päähän, että josko ympäröivät ihmiset sattuisivat tietämään. Se, että kyseessä ei ole kovin virallisessa tai kysymiseen tarkoitetussa ympäristössä esitetty kysymys ei tarkoita, että lähdekriittisyys menettäisi merkityksensä. Netissä on kuitenkin jotain ihan pähkähulluja hiippareita (kuten esim. minä), jotka ovat valmiita kirjoittamaan kaikkien akateemisten kriteerien mukaisen esseen aiheesta 'medauroidea extradentatan muuttovirta vuosina 1920-2020', ihan vain siksi koska joku anonyymi kysyy ja tässä sattuu juuri olemaan pari tuntia vapaata. Plus se, miten meihin useimpiin iskee nettiympäristössä ihan uskomaton tarve päteä, minkä vuoksi monet ovat valmiita kahlaamaan pitkiäkin tekstejä ihan vain löytääkseen tukea omalle väitteelleen. Lähdeviitteitä ei kannata vaatia, mutta ei myöskään ole irrationaalista olettaa, että joku saattaa sellaisia käyttää. (Eikä tarkoitukseni todellakaan ollut rienata kenenkään äidistä. Se oli vain minun itseni mielestä hirveän hauska tapa sanoa, että tunnen kyseisen huumori-ilmiön, ja jos haluat sanoa, että huumorintajuni on huono niin sano vain, kenenkään huumorintaju ei miellytä kaikkia.)

   Lainaa

  43. Ihmettelijä 14.2.2018 0:25
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Krääh! Mun oli vaan _pakko_ googlata, mikä elukka toi on. Ei hälyttänyt mikään kello. Ja paha sirkkakammo vaivaa :D heti ekana pläjähti kuvia! :D
   Kala: Ei tietenkään, kun kyseessä on yhden tahon huumori-/taivastelumielessä tekemä kollaasi monien muiden tahojen julkaisemista uutisista. Suurin osa termin arkikielisestä käytöstä oli julkaisevan tahon omista teksteistä, ja lainatuista tekstinpätkistä vain pienempi osa sisälsi termin arkipäiväistä käyttöä, toisten taas käyttäessä sitä moniselitteisemmin niin, että sana ‘Florida’ olisi saattanut olla pelkkä julkaisun alussa mainittava tapahtumapaikan täsmennys. Tämä jätti auki sen vaihtoehdon, että kyse olisi esim. sanomalehtien sijaintien eroista, murre-eroista tai siitä, että joillakin sanomalehdillä olisi leivissään kieliopillisesti taitamattomia toimittajia (mikä on nykypäivänä hyvin yleistä sellaisissakin sivistyksen valtioissa kuin esim. Suomi, käy vaikka lukemassa tosissaan yrittäviä roskalehtiä, kuten Iltalehteä, ja huomaa miten parilla toimittajalla esiintyy teksteissään säännöllisesti samat kielioppivirheet). Tietysti. Joillakin ihmisillä on vain sellainen tapa nauttia huumorista. Että ensin kohdataan huumori, sen parempi mitä absurdimpi, annetaan sen viedä mukanaan ja sitten katsotaan, mitä ajatuksia se milloinkin poikii. Tällä kertaa minulla tuli sellainen paluuajatus, että niin mikäs se tilanne sen Florida manin kieliopin kanssa taas olikaan, en ollut tainnut vielä saada asiasta selkoa. Tämän tiedonmurusen tietäminen ei ole niin tähdellinen tavoite, että koskaan viitsisin etsimällä etsiä asiantuntijaa jota konsultoida, joten kysyn sitten aina vain ajatuksen putkahtaessa päähän, että josko ympäröivät ihmiset sattuisivat tietämään. Se, että kyseessä ei ole kovin virallisessa tai kysymiseen tarkoitetussa ympäristössä esitetty kysymys ei tarkoita, että lähdekriittisyys menettäisi merkityksensä. Netissä on kuitenkin jotain ihan pähkähulluja hiippareita (kuten esim. minä), jotka ovat valmiita kirjoittamaan kaikkien akateemisten kriteerien mukaisen esseen aiheesta ‘medauroidea extradentatan muuttovirta vuosina 1920-2020′, ihan vain siksi koska joku anonyymi kysyy ja tässä sattuu juuri olemaan pari tuntia vapaata. Plus se, miten meihin useimpiin iskee nettiympäristössä ihan uskomaton tarve päteä, minkä vuoksi monet ovat valmiita kahlaamaan pitkiäkin tekstejä ihan vain löytääkseen tukea omalle väitteelleen. Lähdeviitteitä ei kannata vaatia, mutta ei myöskään ole irrationaalista olettaa, että joku saattaa sellaisia käyttää. (Eikä tarkoitukseni todellakaan ollut rienata kenenkään äidistä. Se oli vain minun itseni mielestä hirveän hauska tapa sanoa, että tunnen kyseisen huumori-ilmiön, ja jos haluat sanoa, että huumorintajuni on huono niin sano vain, kenenkään huumorintaju ei miellytä kaikkia.)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: vegaanit, margariini, eläinrasva, prisma, lahjakortti, huijaus, Leijonat, jääkiekko, käännös, englanti, Korso, mies vapaana, koirat, karkuri