Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Parhaat työtarjoukset

  Ai töitä ei muka ole tarjolla? Tässä heti kolme!
  Suurenna näkymä
  Parhaat työtarjoukset

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 89 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Muumi (kopio) 25.1.2018 0:27
   Tulos: -611 (1211 ääntä)
   Kyllä minäkin olisin mieluummin ihan kantasuomalaisen hoidettavana kuin näiden muumimörköjen tai venäläisten kielipuolien.

   Lainaa

  2. TheDeerHunter 25.1.2018 0:36
   Tulos: +1077 (1093 ääntä)
   Tanjan 'pieni vaatimaton ehdotus' on kyllä aika pöyristyttävä. Tai tuskin tuosta tarvitsee kenenkään loukkaantua, sillä 'vastustamaton tarjous' kertoo ennemminkin kuinka dille Tanja todella on, jos ei ymmärrä käännöstyön haastavuutta. Todellakin toivon, ettei hän lisäksi olettanut tavoittavansa nöyrällä pyynnöllään oikeaa tutkinnon suorittanutta kääntäjää..

   Lainaa

  3. Tulos: +1051 (1055 ääntä)
   Ilmaistyötä tekemisen ilosta teettävät taitavat olla ihan oma ihmislaijinsa. Käännä kijrja, virkkaa pitsinen hääpuku, leivo hääkakut, kun sitä harrastat tai teet ammatiksesi. Niin samanlainen ajatuksenjuoksu heillä.

   Lainaa

  4. Tulos: +451 (465 ääntä)
   Hyvä sentään ettei yrittänyt tarjota "näkyvyyttä" palkkana, kai?

   Lainaa

  5. Tulos: +537 (551 ääntä)
   Puuhasteles Tanja mulle autotalli ja salaoja. Voin maksaa jos joskus on yli millin auto tallissa.

   Lainaa

  6. Tulos: +606 (612 ääntä)
   Joku mekaanikko vois korjata mun kakkosauton, jotta saan sen myyntikuntoon. Sillä ei ole kiire eikä sitä tarvi ottaa työnä vaan menee helposti siinä muiden autojen ohella puuhastellessa, joten aattelin että tässä ei raha vaihtais omistajaa.

   Lainaa

  7. Tulos: +671 (683 ääntä)
   "Mä pistän kaffet tippumaan nii käännä se kirja vaikka sillä aikaa. Jos aikaa jää yli niin voit vaikka tehä firmalle sivut ja virkata sen häämekon. Saat palkan pullakahvina, näkyvyytenä ja kun sä oot niin näppärä. No pari kymppiä voin antaa vaikka en kyllä ymmärrä mikä siinä maksaa. Ja se kuitenkin hoituu kätevästi illalla puuhastellessa." Ei terve.

   Lainaa

  8. Tulos: +309 (321 ääntä)
   Korjasin kerran lääketieteellisen artikkelin kieliasun, ja sain palkaksi kebabin.

   Lainaa

  9. Laksatiivitaavi 25.1.2018 2:12
   Tulos: +234 (338 ääntä)
   Muumi (kopio): Kyllä minäkin olisin mieluummin ihan kantasuomalaisen hoidettavana kuin näiden muumimörköjen tai venäläisten kielipuolien.
   Hei muumin kopio. Viimeiset 5 uutta mokaa, jotka katselin sisältävät Teidän kommenttinne ensimmäisenä. Suurin osa on päässyt jo tunnissa, kahdessa aika rankasti miinuksen puolelle. Onko Teidän tarkoituksena todellakin päästää eetteriin ensimmäinen asia, joka mieleen tulee? Jos on, miksi?

   Lainaa

  10. Mustalaisnaamio 25.1.2018 3:14
   Tulos: +244 (250 ääntä)
   Tanjahan kirjoittaa fantasiaromaania. Fantasioi myös ilmaisesta käännöksestä.

   Lainaa

  11. Tulos: -305 (495 ääntä)
   Mielestäni on ihan hyväksyttävää haluta kantasuomalainen lastenhoitaja, ilman että kommenteissa vedetään esiin jotain rasistikortteja . Varmasti ulkomaalainen hoitaja voisi olla yhtä hyvä kuin kantasuomalainenkin, mutta todennäköisesti kantasuomalainen edustaa paremmin sitä miten lapsia halutaan Suomessa hoidettavan. Kantasuomalainen pystyy todennäköisemmin kommunikoimaan lapsen kanssa ja toisaalta viettäessään paljon aikaa lapsen kanssa myös auttamaan kielellisessä kehityksessä.

   Lainaa

  12. Tulos: +460 (488 ääntä)
   Juuh: Mielestäni on ihan hyväksyttävää haluta kantasuomalainen lastenhoitaja, ilman että kommenteissa vedetään esiin jotain rasistikortteja . Varmasti ulkomaalainen hoitaja voisi olla yhtä hyvä kuin kantasuomalainenkin, mutta todennäköisesti kantasuomalainen edustaa paremmin sitä miten lapsia halutaan Suomessa hoidettavan. Kantasuomalainen pystyy todennäköisemmin kommunikoimaan lapsen kanssa ja toisaalta viettäessään paljon aikaa lapsen kanssa myös auttamaan kielellisessä kehityksessä.
   Paitsi että tässä kyllä haettiin henkilökohtaista avustajaa eikä lastenhoitajaa. Luetunymmärtäminen +++

   Lainaa

  13. Tulos: +280 (322 ääntä)
   Juuh: Mielestäni on ihan hyväksyttävää haluta kantasuomalainen lastenhoitaja, ilman että kommenteissa vedetään esiin jotain rasistikortteja . Varmasti ulkomaalainen hoitaja voisi olla yhtä hyvä kuin kantasuomalainenkin, mutta todennäköisesti kantasuomalainen edustaa paremmin sitä miten lapsia halutaan Suomessa hoidettavan. Kantasuomalainen pystyy todennäköisemmin kommunikoimaan lapsen kanssa ja toisaalta viettäessään paljon aikaa lapsen kanssa myös auttamaan kielellisessä kehityksessä.
   Kantasuomalainenhan siis oli kriteeri henkilökohtaiselle avustajalle, eikä lastenhoitajalle... Opettele sinäkin suomea ennen kuin alat arvostelemaan eikantasuomalaisten suomenkielen taitoa

   Lainaa

  14. Tulos: +320 (322 ääntä)
   Käänsin vanhemmilleni kerran tv-sarjan yhden tuotantokauden suomeksi (10 jaksoa) ja vaikka englantini on oikein hyvä, tuli aikamoisena yllätyksenä että minkälainen urakka se olikaan. En osaa edes kuvitella että kuinka kauan kestää kokonaisen kirjan kääntäminen. o.O

   Lainaa

  15. dazedconfused 25.1.2018 5:47
   Tulos: -120 (184 ääntä)
   Taas on tainnut käydä Makelle niin, että 99% tietystä kansanosasta ovat pilanneet harmillisesti loppujen maineen. Tyhmien ihmisten ei pitäisi haaskata aikaansa kirjojen kirjoitteluun.

   Lainaa

  16. dazedconfused 25.1.2018 5:54
   Tulos: -96 (146 ääntä)
   Laksatiivitaavi: Hei muumin kopio. Viimeiset 5 uutta mokaa, jotka katselin sisältävät Teidän kommenttinne ensimmäisenä. Suurin osa on päässyt jo tunnissa, kahdessa aika rankasti miinuksen puolelle. Onko Teidän tarkoituksena todellakin päästää eetteriin ensimmäinen asia, joka mieleen tulee? Jos on, miksi?
   Niin. Pitää tietää, että tämä on ummetuslääkesorsan sivusto, ja hän määrittää kuka kuulostaa viisaalta ja mille tulee nauraa.

   Lainaa

  17. Tulos: +391 (419 ääntä)
   Ketään ei tuntunut häiritsevän asia, että ensimmäisessä jutussa haettiin ainoastaan naisia töihin ja näidenkin tulisi omata "asiallinen" ulkonäkö. Ei tunnu ketään sukupuoli- tai ulkonäkösyrjintä haittaavan.

   Lainaa

  18. Tulos: -71 (157 ääntä)
   Ei ole mitään kantasuomalaista kansallisuutta. Se etuliite kanta- on ihan turha. Ne muut kansallisuudet eivät ole suomalaisia, vaan niillä on oma nimensä. Tuollaisen kanta- nimityksen ovat keksineet sellaiset, jotka eivät ymmärrä kansallisuuden ja kansalaisuuden eroa.

   Lainaa

  19. Tulos: -84 (170 ääntä)
   Se ny on aivan sama ellei jopa parempi ilmoituksessa mainita heti kun hakijoista kuitenkin sitten karsii heti omasta mielestä sopimattomat. Ettei tarvi turhaan tulla paikalle. Mut mielensäpahottajat ja kulissikorrektius ennen rehellisyyttä ja käytännöllisyyttä :)

   Lainaa

  20. Tulos: +286 (290 ääntä)
   Voin kääntää Tanjan kirjan. Google translatella. Kelpaa varmaan tolla budjetilla?

   Lainaa

  21. King Arthur 25.1.2018 8:10
   Tulos: +151 (159 ääntä)
   Tanja kirjoittaa fantasiakirjaa ja myös elää sitä.

   Lainaa

  22. Tulos: -116 (170 ääntä)
   Laksatiivitaavi: Hei muumin kopio. Viimeiset 5 uutta mokaa, jotka katselin sisältävät Teidän kommenttinne ensimmäisenä. Suurin osa on päässyt jo tunnissa, kahdessa aika rankasti miinuksen puolelle. Onko Teidän tarkoituksena todellakin päästää eetteriin ensimmäinen asia, joka mieleen tulee? Jos on, miksi?
   No sinustapa löysimme henkilön, joka ei ole valmis sietämään vastakkaisten mielipiteiden näkyvyyttä ja vieläpä valmis tekemään asialle jotain! Sinunkaltaisiasi Internet kaipaisi enemmän.

   Lainaa

  23. Tulos: -268 (316 ääntä)
   JK: Ketään ei tuntunut häiritsevän asia, että ensimmäisessä jutussa haettiin ainoastaan naisia töihin ja näidenkin tulisi omata “asiallinen” ulkonäkö. Ei tunnu ketään sukupuoli- tai ulkonäkösyrjintä haittaavan.
   Naiset yleensä hoitavat pesut ym kodinhommat mmm kokkaukset ja siivoomisen miestä paremmin. Katselisitko sinä kodissasi mahdollisesti 150kg epähygieenistä sotanorsua 8h päivässä, joten asiallisen ulkonäön omaaminen ei ole kohtuuton vaatimus.

   Lainaa

  24. Tulos: +124 (136 ääntä)
   Välillä Netflixin tekstityksistä saa kieltämättä sellaisen käsityksen, että käännöstyötä tehtäisiinkin tyyliin "illalla puuhastellessa". Enpä siitä huolimatta arvioisi kääntämistyötä (etenkään kokonaisen kirjan kääntämistä) rahallisesti arvottomaksi vaivaksi.

   Lainaa

  25. Tulos: -45 (153 ääntä)
   JK: Ketään ei tuntunut häiritsevän asia, että ensimmäisessä jutussa haettiin ainoastaan naisia töihin ja näidenkin tulisi omata “asiallinen” ulkonäkö. Ei tunnu ketään sukupuoli- tai ulkonäkösyrjintä haittaavan.
   kutakuinkin tavallinen henk.koht. avustaja-ilmoitus jollaisen itsekin tekisin. Hyvä suomen kieli ja kielen ymmärrys on aivan välttämätön, hek.koht avustaja työskentelee usien yksin asiakkaan kodissa ja asioilla mukana ja avustettavansa ohjeiden varassa.Usein avustettava joutuu myös tekemään asioita avustettavan puolesta , myös asioimaan virallisia asioita tai toimimaan äänenä. Mulla on myös oikeus valita tuleeko kotiini joka päivä mies vai nainen töihin, etenkin jos työ edellyttää intiimialueet ,kuten pesu, pukeminen vessakäynnit.

   Lainaa

  26. Tulos: +100 (128 ääntä)
   Leon: Käänsin vanhemmilleni kerran tv-sarjan yhden tuotantokauden suomeksi (10 jaksoa) ja vaikka englantini on oikein hyvä, tuli aikamoisena yllätyksenä että minkälainen urakka se olikaan. En osaa edes kuvitella että kuinka kauan kestää kokonaisen kirjan kääntäminen. o.O
   Mutta mikä siinä muka maksaa? Kun iltapuuhastelujen lomassa vaan tekee? Eihän esimerkiksi aika maksa mitään, sitä ei tarvitse ostaa kaupasta, kuten vaikka ne pitsimekkoon tarvittavat langat. Vaikka kai nekin nyt jo valmiina kaapista löytyy.

   Lainaa

  27. Tulos: +238 (246 ääntä)
   Jos tuo Tanjan kirja joskus ilmestyy, mä haluan sen ilmaiseksi. Koska sen kirjoittaminenhan on varmasti sujunut helposti iltaisin puuhastellessa.

   Lainaa

  28. Tulos: +104 (128 ääntä)
   Juuh: Mielestäni on ihan hyväksyttävää haluta kantasuomalainen lastenhoitaja, ilman että kommenteissa vedetään esiin jotain rasistikortteja . Varmasti ulkomaalainen hoitaja voisi olla yhtä hyvä kuin kantasuomalainenkin, mutta todennäköisesti kantasuomalainen edustaa paremmin sitä miten lapsia halutaan Suomessa hoidettavan. Kantasuomalainen pystyy todennäköisemmin kommunikoimaan lapsen kanssa ja toisaalta viettäessään paljon aikaa lapsen kanssa myös auttamaan kielellisessä kehityksessä.
   Kantasuomalainen tarkoittaa käytännössä samaa kuin valkoihoinen. Suomalainen tarkoittaisi ketä tahansa Suomen kansalaista. Jos kielitaidosta on kiinni, niin silloin kannattaa sanoa, että tahtoo henkilön, joka puhuu äidinkielenään suomea.

   Lainaa

  29. Tulos: +153 (157 ääntä)
   Joo. Kääntäjän työ ei ole hirveässä arvostuksessa. Teen espanja-suomi käännöksiä ja on tarjottu diilejä missä täystuntityöstä saisi n. 300e käteen kuukaudessa, kun "äkkiähän sä tän artikkelin suomeksi kirjoitat". Juu.

   Lainaa

  30. Arkkienkeli 25.1.2018 10:55
   Tulos: +85 (111 ääntä)
   Juuh: Mielestäni on ihan hyväksyttävää haluta kantasuomalainen lastenhoitaja, ilman että kommenteissa vedetään esiin jotain rasistikortteja . Varmasti ulkomaalainen hoitaja voisi olla yhtä hyvä kuin kantasuomalainenkin, mutta todennäköisesti kantasuomalainen edustaa paremmin sitä miten lapsia halutaan Suomessa hoidettavan. Kantasuomalainen pystyy todennäköisemmin kommunikoimaan lapsen kanssa ja toisaalta viettäessään paljon aikaa lapsen kanssa myös auttamaan kielellisessä kehityksessä.
   Kuten eri medioiden keskustelualueilla, feissarimokissa (myös keskustelualueella) jne. olemme vuosien saatossa huomanneet sen, että ns. kantasuomalaisiksi itseään tituleeraavilla juurikin se kielellisesti oikea ulosanti tuntuu olevan hyvin vajaata. Verorahoilla kustannettu peruskoulu(kin) on usean osalta mennyt ihan hukkaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +35 (145 ääntä)
   Henkilökohtaisen avustajan ja asiakkaan suhde on, kuten nimestäkin näkee, hyvin henkilökohtainen. Itse en näe erityistä ongelmaa siinä, että karsii jo ilmoituksella pois sellaiset joita ei kuitenkaan tule valitsemaan. Toki elämme maailmassa jossa on tärkeämpää näyttää ulospäin joka suhteessa puolueettomalta ja ultra suvaitsevalta, kuin olla rehellinen. Jos tiedät, että et tule valitsemaan ulkomaalaista etkä miestä, on mielestäni hyvä, ettei heidän tarvitse nähdä turhaa vaivaa hakemuksen tekoon. Toisena kysymyksenä voi toki pohtia onko kyseinen rajaus moraaliton tai järkevä. Tähän on ilmoituksen perusteella jokseenkin mahdoton ottaa kantaa, koska työn yksityiskohdat eivät käy ilmoituksesta ilmi. Mielestäni on hyvin epäreilua ja typerää olettaa henkilöllä olevan rasistinen motiivi kun todelliset syyt eivät voi olla tiedossa.

   Lainaa

  32. Tulos: +119 (135 ääntä)
   Jee: Ilmaistyötä tekemisen ilosta teettävät taitavat olla ihan oma ihmislaijinsa. Käännä kijrja, virkkaa pitsinen hääpuku, leivo hääkakut, kun sitä harrastat tai teet ammatiksesi. Niin samanlainen ajatuksenjuoksu heillä.
   Nyt sillä ilmaistyöllä on ihan virallinen nimikin, se on Aktiivimallin työkokeilu. Äkkilähtöjä orjatyöhön tarjoaa te-keskus, kela ja Juhana Vartiainen. =D

   Lainaa

  33. Tulos: +25 (39 ääntä)
   Muumi (kopio): Kyllä minäkin olisin mieluummin ihan kantasuomalaisen hoidettavana kuin näiden muumimörköjen tai venäläisten kielipuolien.
   Mä taas osaan kieliä ja tykkään oppia uusiakin. Voi olla että se laajentaa mahdollisuuksiani ihan kivasti.

   Lainaa

  34. Tulos: -41 (119 ääntä)
   zekko: Henkilökohtaisen avustajan ja asiakkaan suhde on, kuten nimestäkin näkee, hyvin henkilökohtainen. Itse en näe erityistä ongelmaa siinä, että karsii jo ilmoituksella pois sellaiset joita ei kuitenkaan tule valitsemaan. Toki elämme maailmassa jossa on tärkeämpää näyttää ulospäin joka suhteessa puolueettomalta ja ultra suvaitsevalta, kuin olla rehellinen. Jos tiedät, että et tule valitsemaan ulkomaalaista etkä miestä, on mielestäni hyvä, ettei heidän tarvitse nähdä turhaa vaivaa hakemuksen tekoon. Toisena kysymyksenä voi toki pohtia onko kyseinen rajaus moraaliton tai järkevä. Tähän on ilmoituksen perusteella jokseenkin mahdoton ottaa kantaa, koska työn yksityiskohdat eivät käy ilmoituksesta ilmi. Mielestäni on hyvin epäreilua ja typerää olettaa henkilöllä olevan rasistinen motiivi kun todelliset syyt eivät voi olla tiedossa.
   Todelliset syyt näkyvät sinusta kilometrin päähän. Ja muistakin rasisteista. Tyhmyys ja pelko.

   Lainaa

  35. Tulos: +116 (120 ääntä)
   IT hommissa näkee joskus vastaavia työtarjouksia. "Koodaa mulle järjestelmä iltahommina, jooko? Just nyt ei ole varaa maksaa mitään, mutta jos mä tienaan sillä miljoonan, voin sitten joskus ehkä satkun heittää."

   Lainaa

  36. Paroni Puolipallo 25.1.2018 11:41
   Tulos: -48 (98 ääntä)
   Laksatiivitaavi: Hei muumin kopio. Viimeiset 5 uutta mokaa, jotka katselin sisältävät Teidän kommenttinne ensimmäisenä. Suurin osa on päässyt jo tunnissa, kahdessa aika rankasti miinuksen puolelle. Onko Teidän tarkoituksena todellakin päästää eetteriin ensimmäinen asia, joka mieleen tulee? Jos on, miksi?
   Onko tänään sun ensimmäinen päivä internetissä?

   Lainaa

  37. Tulos: +78 (94 ääntä)
   Tieten se on ihan hyvä että tommosessa ilmoituksessa on rehellinen. Esim. mie voin jo ilmoituksesta todeta että en haluaisi viettää aikaani hänen seurassaan. Onneksi kaikille on näemmä joku!

   Lainaa

  38. Tulos: -70 (92 ääntä)
   Laksatiivitaavi: Hei muumin kopio. Viimeiset 5 uutta mokaa, jotka katselin sisältävät Teidän kommenttinne ensimmäisenä. Suurin osa on päässyt jo tunnissa, kahdessa aika rankasti miinuksen puolelle. Onko Teidän tarkoituksena todellakin päästää eetteriin ensimmäinen asia, joka mieleen tulee? Jos on, miksi?
   Tämä kommentti henkilöltä, jonka mielestä laksatiivit yhdistettynä lasten TV-ohjelmaan on vallan mainio nimimerkki eetteriin päästettäväksi. Mutta ei kai sinulle sitten tullut muuta mieleen nimimerkiksi.

   Lainaa

  39. yli opisto hörhö 25.1.2018 12:46
   Tulos: +25 (103 ääntä)
   Hahaha: Todelliset syyt näkyvät sinusta kilometrin päähän. Ja muistakin rasisteista. Tyhmyys ja pelko.
   Typerää provosoimista sinulta. Kuvittelet varmasti olevasi hyvin paljon parempi ihminen, niin ylimielinen kommenttisi oli. Et ole sen parempi kuin rasistit ja tässä mokassa ollut "rasisti". Ihmisellä on oikeus valita henkilökohtainen avustajansa. Kuten edellinen henkilö mainitsi, ulosanti voisi olla hieman harkitumpi mutta se ei poista sitä seikkaa että jos tämä henkilö ei oikeasti aio hyväksyä miehiä ja ei-valkoihoisia avustajakseen niin onko väärin sanoa se? Syrjiväähän se toki on, mutta eikö ole järkevää sanoa se suoraan ilmoituksessa niin ei tuhlata kenenkään aikaa. Onko se sitten rasismia vai jtn muuta, sitä on aika hankala sanoa. Ei ole reilua mutta elämä harvoin on.

   Lainaa

  40. Tulos: -9 (61 ääntä)
   Hahaha: Todelliset syyt näkyvät sinusta kilometrin päähän. Ja muistakin rasisteista. Tyhmyys ja pelko.
   Aikamoinen kommentti. On sataprosenttisen varmaa itselleni ja kaikille jotka minut tuntevat, että en ole rasisti. No - sinä saat kuvitella mitä haluat.

   Lainaa

  41. Tulos: +76 (78 ääntä)
   Leon: Käänsin vanhemmilleni kerran tv-sarjan yhden tuotantokauden suomeksi (10 jaksoa) ja vaikka englantini on oikein hyvä, tuli aikamoisena yllätyksenä että minkälainen urakka se olikaan. En osaa edes kuvitella että kuinka kauan kestää kokonaisen kirjan kääntäminen. o.O
   Kyllähän pieneenkin projektiin saa helposti kuukauden päivät upotettua täysipäiväistä työtä. Viimeisimpänä tein freelancerina Kirkkohallitukselle suomi-englanti -käännöksen dokumentista, jossa oli vajaa 60 sivua tekstiä. Vaativuuslisä sanaston takia nosti palkkion 2500e. Mutta kyllä tuohon helposti se ~3 viikkoa puhdasta työtä meneekin. Tunteja en uskalla edes lähteä arvuuttelemaan; huomattavasti enemmän kuin 8 päivässä. Ongelmia tietenkin aiheuttavat lähdetekstien vertailun työläys ja useat Suomen kontekstissa käytetyt uniikit sanat, joille ei ole vakiintuneita englanninnoksia.

   Lainaa

  42. näkyvyyden joutsenmerkki 25.1.2018 15:11
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   http://kasperstromman.com/wp-content/uploads/2017/04/NakyvyydenJoutsenmerkki520.jpg

   Lainaa

  43. Tulos: -86 (96 ääntä)
   Kandiksi valmistunuthan on vasta hiukan yli puolenvälin yliopisto-opinnoissaan. Vasta maisterin papererit saatuaan on pätevä.

   Lainaa

  44. Tulos: +25 (49 ääntä)
   zekko: Henkilökohtaisen avustajan ja asiakkaan suhde on, kuten nimestäkin näkee, hyvin henkilökohtainen. Itse en näe erityistä ongelmaa siinä, että karsii jo ilmoituksella pois sellaiset joita ei kuitenkaan tule valitsemaan. Toki elämme maailmassa jossa on tärkeämpää näyttää ulospäin joka suhteessa puolueettomalta ja ultra suvaitsevalta, kuin olla rehellinen. Jos tiedät, että et tule valitsemaan ulkomaalaista etkä miestä, on mielestäni hyvä, ettei heidän tarvitse nähdä turhaa vaivaa hakemuksen tekoon. Toisena kysymyksenä voi toki pohtia onko kyseinen rajaus moraaliton tai järkevä. Tähän on ilmoituksen perusteella jokseenkin mahdoton ottaa kantaa, koska työn yksityiskohdat eivät käy ilmoituksesta ilmi. Mielestäni on hyvin epäreilua ja typerää olettaa henkilöllä olevan rasistinen motiivi kun todelliset syyt eivät voi olla tiedossa.
   Kiitos. Rasismi on kai yleisin syy tällaiseen karsintaan, mutta ei se tarkoita, etteikö syy voisi olla joku muukin. Jos se näyttää hevoselta ja kuulostaa hevoselta, niin se saattaa olla aasi. Tunnen minäkin erään, joka leimataan helposti naisvihaajaksi, vaikka oikeasti kyseessä on vain hankala naiskammo. Helppo sanoa, että naisia välttelevä mies kuvittelee olevansa jollain tavalla naisten yläpuolella, kun oikeasti tyyppi on lapsena naisten seksuaalisesti hyväksikäyttämä reppana, joka osaa selkäytimestään luetella kaksisataa omasta mielestään todellista syytä siihen, miksi hän on naisia huonompi ihminen. Maken ilmoituksen voi tulkita ties vaikka kuinka monella täysin viattomalla ja moraalisella tavalla. Niiden lisäksi on myös se mahdollisuus, että Make on rasisti joka haluaa päästä kauniin naisen hoivattavaksi. Siinäkin tapauksessa hänellä on oikeus pyytää saada tarvitsemaansa apua juuri sellaisena ihmisenä kuin hän on, vaikka avomielisemmät ihmiset eivät hänen toiveitaan hyväksyisikään. Ja mikäli palkka ja työolot ovat järkevät, niin varmasti jollekulle myös kelpaa Maken tarjoama työ.

   Lainaa

  45. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Mäkin haluaisin rahanarvoisia, hintaviakin palveluksia ilmaiseksi, kiitos!

   Lainaa

  46. Tulos: -44 (54 ääntä)
   Juuh: Mielestäni on ihan hyväksyttävää haluta kantasuomalainen lastenhoitaja, ilman että kommenteissa vedetään esiin jotain rasistikortteja . Varmasti ulkomaalainen hoitaja voisi olla yhtä hyvä kuin kantasuomalainenkin, mutta todennäköisesti kantasuomalainen edustaa paremmin sitä miten lapsia halutaan Suomessa hoidettavan. Kantasuomalainen pystyy todennäköisemmin kommunikoimaan lapsen kanssa ja toisaalta viettäessään paljon aikaa lapsen kanssa myös auttamaan kielellisessä kehityksessä.
   Ensin luulin että täällä trolliarmeija miinustelee ei-liberaaleja (en sano konservatiisia, koska siitä on tehty haukkumasana), mutta nyt huomasinkin että kun yrittää peukuttaa, meneekin miinukselle ei asiaa voi korjata. Plusmiinus-lukemalla ei ole mitään väliä. Tsemppiä kopiomuumille!

   Lainaa

  47. Tulos: -40 (64 ääntä)
   Onko jossakin faktat sille, että yksityishenkilönkin pitäisi noudattaa rekrytointi- ja yhdenvertaisuuslakeja? Jos on, ei voi kuin vain todeta: lainsäädännössä menty pahasti pieleen. Jotkut jaksaajauhaa jostakin aktiivimallista kun tämänkaltaiset typeryydet tekee työntekijöiden palkkauksen mahdottomaksi...

   Lainaa

  48. tulkinkäyttäjä 25.1.2018 17:33
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Minulla ei ole kokemusta avustajan käytöstä, vaan kuulovammaisten tulkkipalvelusta. Maken ilmoituksessa pisti eniten silmään, ettei hän mainitse ollenkaan mitä avustajan pitäisi tehdä ja siis osata. Tai noh, autonhan tuo mainitsee, mutta sitä varten on kuljetuspalvelu. Ihmiset, joilla ei ole kokemusta tällaisista palveluista, ei ehkä osaa ajatella sitä millaisissa tilanteissa tulkkia tai avustajaa voi tarvita, mitkä asiat voi vaikuttaa yhteistyöhön ja kuinka syvälle henkilökohtaiseen elämään he voi päästä. Siksi kriteeritkin saa minun puolesta olla vähän tavallista henkilökohtaisempia. Maken kriteereista, ainakin avustajan sukupuolella on väliä. Mitenpä nainen toimisi avustajana miehelle uimahallin pukuhuoneessa, pesuosastolla tai saunassa? Suomalaisuuden sijaan luulisi tärkeää olevan hyvä suomen kieli, mutta mistä minä tiedän Maken ajatusmaailmasta.

   Lainaa

  49. Lastentarhanopettaja 25.1.2018 17:52
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   Opiskelija: Kandiksi valmistunuthan on vasta hiukan yli puolenvälin yliopisto-opinnoissaan. Vasta maisterin papererit saatuaan on pätevä.
   Pätevä lastentarhanopettaja on varhaiskasvatukseen suuntautunut kasvatustieteen kandi (tai maisteri) tai sosionomi, joka on sisällyttänyt opintoihinsa riittävästi varhaiskasvatusta. Tuossa ilmoituksessa haetaan nimenomaan pätevää lastentarhanopettajaa toiminaan hoitajan palkalla. Kaikkea sitä kehtaa

   Lainaa

  50. tulkinkäyttäjä 25.1.2018 18:01
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   tulkinkäyttäjä: Minulla ei ole kokemusta avustajan käytöstä, vaan kuulovammaisten tulkkipalvelusta. Maken ilmoituksessa pisti eniten silmään, ettei hän mainitse ollenkaan mitä avustajan pitäisi tehdä ja siis osata. Tai noh, autonhan tuo mainitsee, mutta sitä varten on kuljetuspalvelu. Ihmiset, joilla ei ole kokemusta tällaisista palveluista, ei ehkä osaa ajatella sitä millaisissa tilanteissa tulkkia tai avustajaa voi tarvita, mitkä asiat voi vaikuttaa yhteistyöhön ja kuinka syvälle henkilökohtaiseen elämään he voi päästä. Siksi kriteeritkin saa minun puolesta olla vähän tavallista henkilökohtaisempia. Maken kriteereista, ainakin avustajan sukupuolella on väliä. Mitenpä nainen toimisi avustajana miehelle uimahallin pukuhuoneessa, pesuosastolla tai saunassa? Suomalaisuuden sijaan luulisi tärkeää olevan hyvä suomen kieli, mutta mistä minä tiedän Maken ajatusmaailmasta.
   Ettei kukaan pääse valittamaan, niin huomaan että unohdin mainita että antamani esimerkki sukupuolen merkityksestä oli yleinen. Ei toki päde Maken kohdalla, kun vaatii nimenomaan naista. Mutta ehkä siihenkin on joku järkevä syy...

   Lainaa

  51. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Rakentaisko joku mulle iltapuuhasteluina talon? Olen pienituloinen, joten rahoitus jäisi sinulle.
   JK: Ketään ei tuntunut häiritsevän asia, että ensimmäisessä jutussa haettiin ainoastaan naisia töihin ja näidenkin tulisi omata “asiallinen” ulkonäkö. Ei tunnu ketään sukupuoli- tai ulkonäkösyrjintä haittaavan.
   No, kyllä minua ihan hitusen satutti tuo "asiallinen ulkonäkö", kun itse olen ruma eli ilmeisesti epäasiallisen/asiattoman näköinen, ellei tuo tarkoittanut asiallisen näköisellä naisella siististi pukeutunutta naista? Vai tarkoittiko tuo asiallisen näköisellä sitä, että ei näytä ulkomaalaiselta? Eli eksoottisen näköinen kantasuomalainenkaan ei kelpaa? En kyllä täytä vaatimusta positiivisesta luonteestakaan, mutta jostain syystä en siitä vaatimuksesta harmistu.

   Lainaa

  52. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Ilari: Nyt sillä ilmaistyöllä on ihan virallinen nimikin, se on Aktiivimallin työkokeilu. Äkkilähtöjä orjatyöhön tarjoaa te-keskus, kela ja Juhana Vartiainen. =D
   Paitsi että aktiivimallin kuittaamiseksi pitää saada palkkaa. Vähintään minimipalkka.

   Lainaa

  53. Tulos: -19 (27 ääntä)
   Nelli: Jos tuo Tanjan kirja joskus ilmestyy, mä haluan sen ilmaiseksi. Koska sen kirjoittaminenhan on varmasti sujunut helposti iltaisin puuhastellessa.
   Ihan nyt huvikseni ilman mitään sen kummempaa (jotain?) vastaan tähän. Se vähän varmaan riippuu kirjoittajan tyylistä. Ite tykkään työstää omaa fantasiaromaaniani joskus iltaisin jonkun muutaman lauseen kerrallaan. Joskus jopa muutaman sivun. Toiset kirjoittaa kymmeniä sivuja päivässä ja toiset kymmenen sanaa. Ihan lähimmille voisin kirjan antaakin ilmaiseksi, ehkäpä muutamalle "vastaantulijallekin" että sais vähän palautetta ja 'julkisuutta.' :D Mutta noh, julkaisemisesta en uskalla edes miettiä miten kallista mahtaisi olla yksin tai jos lähettäisi johonkin. Joo ei mulla muuta.

   Lainaa

  54. Arthur Brown 25.1.2018 21:26
   Tulos: +36 (48 ääntä)
   Justifier: Paitsi että aktiivimallin kuittaamiseksi pitää saada palkkaa. Vähintään minimipalkka.
   Aamulehdessä oli hyvä idea. Kaksi työtöntä palkkaa toisensa esimerkiksi röhnöttömään sohvalle, ja vähentää palkkatulot/-menot kotitalousvähennyksinä verotuksessa. Tällöin eniten häviää valtio. Tai sitten voi käydä allekirjoittamassa kansalaisaloitteen 2730, jotta typerä pelleily loppuu.

   Lainaa

  55. Tulos: -36 (40 ääntä)
   Opiskelija: Kandiksi valmistunuthan on vasta hiukan yli puolenvälin yliopisto-opinnoissaan. Vasta maisterin papererit saatuaan on pätevä.
   Ei tämä Suomesta puhuttaessa väärää tietoa ole. Missä tahansa muualla kandi on ihan pätevä, Suomenmaassa vaan ei.

   Lainaa

  56. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Kodo: Onko jossakin faktat sille, että yksityishenkilönkin pitäisi noudattaa rekrytointi- ja yhdenvertaisuuslakeja? Jos on, ei voi kuin vain todeta: lainsäädännössä menty pahasti pieleen. Jotkut jaksaajauhaa jostakin aktiivimallista kun tämänkaltaiset typeryydet tekee työntekijöiden palkkauksen mahdottomaksi…
   On. Suomessa kaikkien pitää noudattaa lakia. Perustuslaki takaa ihmisten (siis kaikkien Suomen lakien vaikutuspiirissä, eli Suomen alueella, oleskelevien ihmisten) yhdenvertaisuuden lain edessä. Lainsäädännöstä löytyy useita syrjintäkieltoa tarkentavia pykäliä, esim. työlainsäädännöstä jota ihan jokainen työnantaja joutuu noudattamaan.

   Lainaa

  57. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Ihmiset, jotka eivät ymmärrä käännöstyön haasteellisuutta, eivät osaa kieliä eivätkä omaa äidinkieltään.

   Lainaa

  58. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Jee: Ilmaistyötä tekemisen ilosta teettävät taitavat olla ihan oma ihmislaijinsa. Käännä kijrja, virkkaa pitsinen hääpuku, leivo hääkakut, kun sitä harrastat tai teet ammatiksesi. Niin samanlainen ajatuksenjuoksu heillä.
   Luojan kiitos puoli ihmiskuntaa ei edes tiedä, miten minun työtäni soveltaisi henkilökohtaiseen käyttöön. Ei tule mitään "teetkö ohimennen pienen geenitutkimuksen siinä ohimennen työn ohessa. Eihän siitä tarvitse edes maksaa kun niin mielelläsi teet, eikä mitään kiirettäkään sen kanssa."

   Lainaa

  59. King Arthur 26.1.2018 6:53
   Tulos: +15 (29 ääntä)
   Kala: Kiitos. Rasismi on kai yleisin syy tällaiseen karsintaan, mutta ei se tarkoita, etteikö syy voisi olla joku muukin. Jos se näyttää hevoselta ja kuulostaa hevoselta, niin se saattaa olla aasi. Tunnen minäkin erään, joka leimataan helposti naisvihaajaksi, vaikka oikeasti kyseessä on vain hankala naiskammo. Helppo sanoa, että naisia välttelevä mies kuvittelee olevansa jollain tavalla naisten yläpuolella, kun oikeasti tyyppi on lapsena naisten seksuaalisesti hyväksikäyttämä reppana, joka osaa selkäytimestään luetella kaksisataa omasta mielestään todellista syytä siihen, miksi hän on naisia huonompi ihminen. Maken ilmoituksen voi tulkita ties vaikka kuinka monella täysin viattomalla ja moraalisella tavalla. Niiden lisäksi on myös se mahdollisuus, että Make on rasisti joka haluaa päästä kauniin naisen hoivattavaksi. Siinäkin tapauksessa hänellä on oikeus pyytää saada tarvitsemaansa apua juuri sellaisena ihmisenä kuin hän on, vaikka avomielisemmät ihmiset eivät hänen toiveitaan hyväksyisikään. Ja mikäli palkka ja työolot ovat järkevät, niin varmasti jollekulle myös kelpaa Maken tarjoama työ.
   Vinkkinä että naisvihaajat ovat usein niitä jotka kokevat itsensä alempiarvoiseksi naisiin nähden, eivät läheskään aina mitään vuosikymmenten taa jumiutuneita seksistejä. On se silti naisvihaa, oli syy mikä tahansa.

   Lainaa

  60. King Arthur 26.1.2018 6:57
   Tulos: +36 (50 ääntä)
   Kodo: Onko jossakin faktat sille, että yksityishenkilönkin pitäisi noudattaa rekrytointi- ja yhdenvertaisuuslakeja? Jos on, ei voi kuin vain todeta: lainsäädännössä menty pahasti pieleen. Jotkut jaksaajauhaa jostakin aktiivimallista kun tämänkaltaiset typeryydet tekee työntekijöiden palkkauksen mahdottomaksi…
   Anteeksi tarkennatko vielä miten yhdenvertaisuuslaki tekee työntekijöiden palkkauksen mahdottomaksi? Ja miten keskustelu aktiivimallista on turhempaa kuin se mitä ikinä yritätkin yskiä?

   Lainaa

  61. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Tanjalle voisin tehdä käännöksen 10 minuutissa. Paste Google translateen ja copy paste sähköpostiin.

   Lainaa

  62. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Joops, käänsin eilen pari sivua tekstiä englannista suomeksi tenttiä varten ja voin sanoa, että olin aivan loppu jo sen jälkeen. Arvostan todella alan ammattilaisia.

   Lainaa

  63. Tulos: +61 (61 ääntä)
   asd: Korjasin kerran lääketieteellisen artikkelin kieliasun, ja sain palkaksi kebabin.
   Käänsin kerran tutulle monisivuisen sopimusluonnoksen englannista suomeksi ja sain palkaksi pyytäjän omaa ammattitaitoa ja työtä yhtä suuren tuntimäärän kuin mitä multa oli mennyt käännökseen. Oltiin molemmat hyvin tyytyväisiä, näin se pitää mennä.

   Lainaa

  64. Tulos: -34 (66 ääntä)
   Toteutuuko Suomessa yhdenvertaisuus. No mitäs luulisit? Paperittomat ihmiset joiden taustoja ei kukaan tiedä menee suomalaisten ohi kaikessa. On siinä yhdenvertaisuutta kerrakseen! Kannattaa lukea sellainen kirja kuin olin isisin vanki, voi teillekin selvitä mitä porukkaa nämä paperittomat saattavat olla.

   Lainaa

  65. Tulos: +22 (22 ääntä)
   asd: Korjasin kerran lääketieteellisen artikkelin kieliasun, ja sain palkaksi kebabin.
   Käänsin kerran tutulle monisivuisen sopimusluonnoksen englannista suomeksi ja sain palkaksi pyytäjän omaa ammattitaitoa ja työtä yhtä suuren tuntimäärän kuin mitä multa oli mennyt käännökseen. Oltiin molemmat hyvin tyytyväisiä, näin se pitää mennä.
   JoJo: Tieten se on ihan hyvä että tommosessa ilmoituksessa on rehellinen. Esim. mie voin jo ilmoituksesta todeta että en haluaisi viettää aikaani hänen seurassaan. Onneksi kaikille on näemmä joku!
   Samaa mieltä sinänsä, vaikkei tuo poliittisesti korrekti ilmoitus olekaan. Siksi en ymmärräkään miksi aina välillä kuulee yleensä miesten valittavan että Tinderkuvissa naisilla on mukana vaikkapa lapsia tai lemmikkejä; jos ne ovat kynnyskysymyksiä suhteen aloittamiselle niin eikö ole parempi, että voi havaita sen jo hyvin varhaisessa vaiheessa ja jättää kokonaan ottamatta yhteyttä? 'Hitsi kelpaisit ehkä mulle kunhan vaan hävität elämästäsi sen mikä sulle on tärkeää.' Just.

   Lainaa

  66. Tulos: +50 (56 ääntä)
   Avustaja-ilmoitus on kokonaisuutena älytön, koska siinä ei ollenkaan selosteta *miksi* mainitut ominaisuudet olisivat välttämättömiä. Voi tarvita tietynsukupuolista avustajaa jos haluaa vaikkapa uimahalliin, itsekin toivoisin että joku joka puhuisi puolestani hallitsisi kielen erinomaisesti. Mutta tällaisenaan siinä lukee "halutaan hyvännäköinen valkoinen nainen tekemään mitä sanon. Ajokortti olis kiva". Ei kovin onnistunutta viestintää. "Toivotaan naispuolista avustajaa koska työtehtävä x, erinomainen kielitaito tarpeen, siisti ja ammattimaisen oloinen" olisi jo parempi.

   Lainaa

  67. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Joo: Avustaja-ilmoitus on kokonaisuutena älytön, koska siinä ei ollenkaan selosteta *miksi* mainitut ominaisuudet olisivat välttämättömiä. Voi tarvita tietynsukupuolista avustajaa jos haluaa vaikkapa uimahalliin, itsekin toivoisin että joku joka puhuisi puolestani hallitsisi kielen erinomaisesti. Mutta tällaisenaan siinä lukee “halutaan hyvännäköinen valkoinen nainen tekemään mitä sanon. Ajokortti olis kiva”. Ei kovin onnistunutta viestintää. “Toivotaan naispuolista avustajaa koska työtehtävä x, erinomainen kielitaito tarpeen, siisti ja ammattimaisen oloinen” olisi jo parempi.
   Nyt täytyy kysyä, että mistä syystä Makella pitää olla juuri naispuolinen avustaja? Eikö siisti miespuolinen henkilökohtainen avustaja olisi ihan yhtä hyvä? Kuitenkin kyseessä työsuhde, eikä mikään rakkaussuhde, tai edes kaverisuhde.

   Lainaa

  68. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Leon: Käänsin vanhemmilleni kerran tv-sarjan yhden tuotantokauden suomeksi (10 jaksoa) ja vaikka englantini on oikein hyvä, tuli aikamoisena yllätyksenä että minkälainen urakka se olikaan. En osaa edes kuvitella että kuinka kauan kestää kokonaisen kirjan kääntäminen. o.O
   Joskus kaunokirjallisen kääntämisen kurssilla taidettiin antaa kirjan kääntämisen aikatauluksi suunnilleen sata sivua per kuukausi ja siihen päälle yksi kuukausi tarkistukseen. Tietysti AV-kääntäminen on kuitenkin ihan erilaista kuin kaunokirjallisuuden kääntäminen. Siinä pitää kääntämisen lisäksi osata mm. tiivistää ja jakaa ruututekstit loogisiksi kokonaisuuksiksi kuvaleikkauksia ja aika- ja merkkimäärärajoituksia noudattaen.

   Lainaa

  69. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Voitte vaan arvata ku omistaa ison ja hyvän kameran ja osaa vielä käyttää sitä, niin kuinka usein tulee pyyntöjä vähän harrastella myyntikuvia, potretteja ja häitä. Yleensä kun ilmottaa minkä verran harrastukseni kustantaa per tunti, niin alkavat etsimään jotain toista harrastelijaa :D "Ei se oo ku nappia painaa" Mutta jostain syystä usein asiaan perehtyneet sitten vaan onnistuu painamaan sitä nappia paremmin kun toiset, koska lopputuloksessa on huima ero.

   Lainaa

  70. Tulos: +8 (14 ääntä)
   King Arthur: Vinkkinä että naisvihaajat ovat usein niitä jotka kokevat itsensä alempiarvoiseksi naisiin nähden, eivät mitään vuosikymmenten taa jumiutuneita seksistejä. Se on naisvihaa, oli syy mikä tahansa.
   Puhut vähän, mutta asiaa, monarkki-ystäväiseni. Ihminen on sellainen, että mitä hän pelkää, sitä hän myös vihaa.

   Lainaa

  71. Tulos: +13 (17 ääntä)
   King Arthur: Vinkkinä että naisvihaajat ovat usein niitä jotka kokevat itsensä alempiarvoiseksi naisiin nähden, eivät läheskään aina mitään vuosikymmenten taa jumiutuneita seksistejä. On se silti naisvihaa, oli syy mikä tahansa.
   Nnniiin, mutta en ehkä olisi ottanut tätä esimerkkiä esille, jos se voisi olla vihan taakse piiloutunutta pelkoa. Se on pelkkää pelkoa. Ei siis mitään sellaista, että hän haukkuisi tai vähättelisi naisia, tai käyttäytyisi hyökkäävästi, tai ilmentäisi pelkoaan jonkun muun oikeasti inhottavan käytöksen kautta. Hän vain yrittää pitää kontaktinsa naisiin minimissä, mutta ihan sama miten diskreetisti ja kohteliaasti sen yrittää tehdä, niin joskus vain tulee vastaan niitä, joiden mielestä se on ehdottomasti seksismiä, jos joku tervehtii naista ilman kättelyä tai ystävällisesti pyytää saada hoitaa asiansa miespuolisen työntekijän kanssa (ja ei siksi, että uskoisi naisten olevan vähemmän kykeneviä, vaan siksi koska on helpompi keskittyä asiaan silloin, kun ei joka sekunti tarvitse vakuuttaa omalle päälleen, että naispuolinen työntekijä ei aio satuttaa). On hirveän surullista, miten helposti jotkut katsovat noinkin moniselitteisen käytöksen olevan merkki vihasta, varsinkin kun monilla on se ideologia, että vihaajia saa vihata takaisin. Joku saattaa jättää kättelemättä, koska hänellä on ripuli ja hän on sen vuoksi liian hermostunut kätelläkseen. Joku saattaa haluta miespuolisen työntekijän, koska haluaa apua miesten intiimituotteitten kanssa ja ujostelee konsultoida asiassa naista. Mutta ei, paljon kivempi leimata kaikki outo käytös vain vihaksi, ja siten leimata tämä 'vihaaja' jollain tavalla ilkeäksi ja kapeakatseiseksi ihmiseksi. Ihmisillä on kurja taipumus muodostaa päittensä sisällä aivan hatusta vedettyjä oletuksia minimaalisten faktojen pohjalta ja sitten suhtautua omiin oletuksiinsa niin kuin ne olisivat totuus. Monissa tilanteissa voi toki tiedostaa todennäköisyydet, mutta jos todennäköisyyksiäkin pitää totuuksina tarpeeksi kauan, niin ennen pitkää tulee vastaan se tilanne, että sitä ollaankin väärässä. Ei kai kukaan halua ehdoin tahdoin olla se ilkimys, joka tuomitsee vähemmän todennäköisen tapahtuman enemmän todennäköiseksi tapahtumaksi pelkkien oletusten perusteella?

   Lainaa

  72. Tulos: -11 (21 ääntä)
   Kala: Nnniiin, mutta se on pelkkää pelkoa. Ei siis sellaista, että hän haukkuisi naisia tai käyttäytyisi hyökkäävästi. Joku pyytää saada hoitaa asiansa miespuolisen työntekijän kanssa, ei siksi, että uskoisi naisten olevan vähemmän kykeneviä, vaan siksi koska on helpompi keskittyä asiaan silloin, kun ei joka sekunti tarvitse vakuuttaa, että naispuolinen työntekijä ei aio satuttaa. Jotkut katsovat sen olevan merkki vihasta, varsinkin kun vihaajia saa vihata takaisin. Joku saattaa haluta miespuolisen työntekijän, koska ujostelee konsultoida asiassa naista. Mutta ei, paljon kivempi leimata kaikki outo käytös vain vihaksi, ja siten leimata tämä ‘vihaaja’ ilkeäksi ihmiseksi.
   Selityksesi ovat melkeinpä jo epätoivoisia. Alkeellista psykologiaa lukenutkin tietää, että pelko aiheuttaa ihmisen psyykessä vihaa. Vai että "oikeus vihata takaisin". Kuulostaa lastentarha-strategialta. Puhuisin itse suojautumisesta, sitähän feminismiliike naisille yrittää tehdä: opettaa tuntemaan itsensä ihmiseksi, jolla on oikeus omaan ruumiiseensa, oikeus olla vapaa, oikeus omiin rahoihinsa, jokaisella yksilöllä tulisi olla äänioikeus, oikeus tasa-arvoiseen työpalkkaan, oikeus lukea ja opiskella ja oikeus vapauteen. Viha on leimallista vain miesasialiikkeille. En tiedä, onko naisia aristeleva mies tarinassasi Sinä itse vai miesystäväsi, mutta puhut nyt ihan asian vierestä. Pelko ja Viha on muuten hyvä Pelle Miljoonan biisi nuoruudestani, suosittelen.

   Lainaa

  73. Tulos: -14 (22 ääntä)
   Kala: Nnniiin, mutta se on pelkkää pelkoa. Ei siis sellaista, että hän haukkuisi naisia, hän vain yrittää pitää kontaktinsa naisiin minimissä, mutta ei siksi, että uskoisi naisten olevan vähemmän kykeneviä, vaan siksi koska ei tarvitse vakuuttaa itselleen, että naispuolinen työntekijä ei aio satuttaa. Joku saattaa haluta miespuolisen työntekijän, koska ujostelee naista. Mutta ei, paljon kivempi leimata kaikki outo käytös vain vihaksi, ja siten leimata tämä ‘vihaaja’ jollain tavalla ilkeäksi ja kapeakatseiseksi ihmiseksi. Ihmisillä on taipumus muodostaa oletuksia ja sitten suhtautua omiin oletuksiinsa niin kuin ne olisivat totuus.
   Epätoivoista selittelyä. En edes tiedä puhutko noin monisanaisesti omasta itsestäsi vai miesystävästäsi. Ihan psykologian alkeissa on maksiimi, että ihminen alkaa vihata sitä, mitä joutuu pelkäämään. Suosittelen Pelle Miljoonan biisiä "Pelko ja Viha" kaukaisesta nuoruudestani.

   Lainaa

  74. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Ruma Elsa: Ihan psykologian alkeissa on maksiimi, että ihminen alkaa vihata sitä, mitä joutuu pelkäämään.
   En minä pelon ja vihamielisen käytöksen yhteyttä ole kieltämässä. Pelolla ja vihamielisellä käytöksellä on selkeä yhteys, mutta se ei tarkoita, että kaikkien ihmisten kaikki pelko oirehtisi vihamielisyytenä, tai että kaiken vihamielisen käytöksen takana olisi pelkoa. Ihminen voi ihan hyvin vaikka pelätä hämähäkkejä ilman, että vihaa niitä, tai vihata omaa työpaikkaansa ilman, että pelkää sitä.

   Lainaa

  75. Tulos: -15 (21 ääntä)
   Kala: Ihminen voi ihan hyvin vaikka pelätä hämähäkkejä ilman, että vihaa niitä.
   Ei voi. Se on kyllä totta, että vihan taustalla ei aina ole puhdas pelko. Joskus viha on ennakkoluuloisuutta ja ärtymystä muutoksen tai rutiininpoikkeaman suhteen.

   Lainaa

  76. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Opiskelija: Kandiksi valmistunuthan on vasta hiukan yli puolenvälin yliopisto-opinnoissaan. Vasta maisterin papererit saatuaan on pätevä.
   En tiedä mitä sinä opiskelet, mutta mä opiskelen lastentarhanopettajaks, ja siihen tutkintoon riittää kandi <3

   Lainaa

  77. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Ruma Elsa: Ei voi. Se on kyllä totta, että vihan taustalla ei aina ole puhdas pelko. Joskus viha on ennakkoluuloisuutta ja ärtymystä muutoksen tai rutiininpoikkeaman suhteen.
   Siis onko minulta mennyt nyt tieto jostain evolutiivisesta askeleesta kokonaan ohi? Olen ollut ihan siinä käsityksessä, että pelko on ihan oma tunteensa joka saattaa johtaa tai olla johtamatta vihaiseen tai vihaista muistuttavaan käytökseen. Minä itse pelkään hämähäkkieläimiä aivan kauheasti, mutta en laisinkaan vihaa niitä. Ne ovat upeita ja mielenkiintoisia olentoja, jotka ansaitsevat elää siinä missä kaikki muutkin eläväiset. Mutta jos sellainen tulee jalalle, niin sitten kyllä kauhistuttaa ja itkettää. Ja pelkään matkustamista, ja kovia ääniä, avovesiä, villiä tulta. Enkä tietääkseni vihaa noista mitään, päinvastoin, kaikki nuo asiat kiehtovat minua suuresti. Ja okei, on periaatteessa mahdollista että minä olen joku friikki jonka tunne-elämä toimii täysin epäinhimillisesti, että minä en nyt yhtenä ihmisenä oikein kelpaa esimerkiksi siitä, miten ihmisen mieli toimii. Mutta entä sitten kauhuelokuvien suosio? Monet ihmiset sekä pelkäävät että rakastavat kauhuelokuvia.

   Lainaa

  78. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Ruma Elsa: Ei voi. Se on kyllä totta, että vihan taustalla ei aina ole puhdas pelko. Joskus viha on ennakkoluuloisuutta ja ärtymystä muutoksen tai rutiininpoikkeaman suhteen.
   Olisi tosi kliffaa jos psykologit vielä joskus määrittelisivät ne käyttämänsä käsitteet objektiivisesti niin kuin tieteissä on tapana tehdä.

   Lainaa

  79. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Itse työskentelen henkilökohtaisena avustajana, ja sen verran voin sanoa että tuollaisella ilmoituksella voipi olla hankala saada palkattua kunnollista avustajaa. Ei mainita työtehtäviä saati millä perusteilla asiakas apua tarvitsee (esim raaja- tai näkövamma), ja luetellaan ihan älyttömiä kriteereitä joilla ei suurella todennäköisyydellä ole merkitystä itse työn kannalta. Sukupuoli voidaan joskus määritellä teknisistä syistä koskemaan vain jompaakumpaa, juurikin vaikka uimahallikäyntien vuoksi, helpompaa kaikille osapuolille, mutta yleensä juuri siten että hakijan sukupuoli on sama kuin asiakkaan, eikä päinvastoin. Ja meidän työpaikassa ainakin vältetään antamasta tietyille vanhemmille miehille naisavustajia ihan siitä syystä että a) erikseen niitä pyytävät ja b) käyttäytyvät sopimattomasti, ehdottelevat törkeyksiä jne. Heillä käyvät sitten vain vanhemmat rouvat jotka saavat kummasti olla rauhassa :D Ja vielä vinkkinä: pitäkää hakemuksienne vaatimukset kohtuuden rajoissa. Liian vaativat asiakkaat pyörivät kuukausi toisensa jälkeen työnhakusivustoilla kun eivät saa palkattua ketään ja ne vähätkin palkatut lopettavat jo lyhyen ajan jälkeen.

   Lainaa

  80. Tulos: +12 (12 ääntä)
   IceQueen: Itse työskentelen henkilökohtaisena avustajana, ja sen verran voin sanoa että tuollaisella ilmoituksella voipi olla hankala saada palkattua kunnollista avustajaa. Ei mainita työtehtäviä saati millä perusteilla asiakas apua tarvitsee (esim raaja- tai näkövamma), ja luetellaan ihan älyttömiä kriteereitä joilla ei suurella todennäköisyydellä ole merkitystä itse työn kannalta. Sukupuoli voidaan joskus määritellä teknisistä syistä koskemaan vain jompaakumpaa, juurikin vaikka uimahallikäyntien vuoksi, helpompaa kaikille osapuolille, mutta yleensä juuri siten että hakijan sukupuoli on sama kuin asiakkaan, eikä päinvastoin. Ja meidän työpaikassa ainakin vältetään antamasta tietyille vanhemmille miehille naisavustajia ihan siitä syystä että a) erikseen niitä pyytävät ja b) käyttäytyvät sopimattomasti, ehdottelevat törkeyksiä jne. Heillä käyvät sitten vain vanhemmat rouvat jotka saavat kummasti olla rauhassa Ja vielä vinkkinä: pitäkää hakemuksienne vaatimukset kohtuuden rajoissa. Liian vaativat asiakkaat pyörivät kuukausi toisensa jälkeen työnhakusivustoilla kun eivät saa palkattua ketään ja ne vähätkin palkatut lopettavat jo lyhyen ajan jälkeen.
   Oli tarkoitus sanoa "nuoria naisavustajia". Jäi sana välistä.

   Lainaa

  81. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Aapeli: Hyvä sentään ettei yrittänyt tarjota “näkyvyyttä” palkkana, kai?
   "Näkyvyydellä" ne hotelliyöt, kylpylät ja Karibian risteilyt yritetään nykyään maksaa.

   Lainaa

  82. Tulos: -11 (27 ääntä)
   Kala: Mutta entä sitten kauhuelokuvien suosio? Monet ihmiset sekä pelkäävät että rakastavat kauhuelokuvia.
   Selvittely, vatvominen ja ylianalysointi on mieliharrastuksesi, mutta hiukan tuo on kyllä väsyttävää. Sekoitat nyt pelon ja jännityksen samaksi asiaksi. Itse satun olemaan ns. kauhufriikki, lähes kaikki kauhuleffat ovat tuttuja. Etenkin nuorena katselin kaverini,sitten mieheni kanssa kauhuelokuvia niiden pelästyttämisefektin takia, siitä saa hyvät kiksit. Ihminen joka ihan oikeasti pelkää,kun katsoo kauhua, ei katso toiste.

   Lainaa

  83. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Ruma Elsa: Sekoitat nyt pelon ja jännityksen samaksi asiaksi.
   Joo, kauhuelokuvat olivat tosi huono esimerkki. Muistin viestin lähetettyäni, että puhuit pelosta, jota ihminen joutuu kokemaan, et pelosta jota ihminen kokee vapaaehtoisesti. Sori vaan, my bad. Mutta entä minun araknofobiani ja matkustuspelkoni ja kovien äänten pelkoni (joita todella joudun säännöllisesti pelkäämään), ovatko nekin pelkkää nautinnollista jännitystä? Vai väitätkö, että minä vihaan hämähäkkejä, matkustamista ja kovia ääniä olematta itse tietoinen siitä, että vihaan niitä? Vai olenko sitten vain poikkeuksellinen friikki, joka tuntee väärin? Entä sitten se, jos joku joutuu lapsena pelkäämään omia vanhempiaan, minkä vuoksi hän vihaa heitä, mutta vanhemmaksi kasvaessaan hän oppii ymmärtämään vanhempiensa tilannetta, antaa anteeksi ja sen seurauksena päästää irti vihastaan? Mitä jos hän tämän jälkeen kohtaa uuden ihmisen, joka pelottaa häntä samalla tavalla kuin hänen vanhempansa pelottivat, mutta nyt hän osaa vanhempana ja viisaampana ikäänkuin hypätä vihan yli suoraan ymmärrykseen ja anteeksiantoon? Onko hänen kokemansa empatia vähemmän todellinen ja vähemmän merkittävä tunne vain siksi, koska se on opittu taito, siinä missä hänen aikaisemmin kokemansa viha oli synnynnäinen? Kun minulla ei vain mene järkeen, että miten niinkin monimuotoinen ja monimutkainen tunne kuin pelko voisi aina ja poikkeuksetta johtaa vihamieliseen käytökseen. Ihmiset ovat erilaisia niin geeneiltään kuin ympäristöiltäänkin, kaikilla on omat temperamenttinsa ja tapansa käsitellä tunteitaan. Yksi rakastaa sitä mitä toinen vihaa. Miten voisi olla mahdollista, että jokainen maailman ihminen ilmentäisi pelon tunnetta joka tilanteessa samalla tavalla? Ja sitten tunteiden lisäksi on myös se sellainen juttu kuin järki. Vaikka ihminen pelkäisi ja sen seurauksena kokisi vihan tunteita, niin eikö hän voi kuitenkin järkensä avulla ymmärtää olevansa vain ehdollistunut pelkäämään? Eikö tällainen ihminen voi järkensä avulla säädellä käytöstään niin, ettei ilmaise ääneen niitä tahdosta riippumattomia vihan tunteita, joita pelko hänet johtaa kokemaan?

   Lainaa

  84. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Viha on pelon tytär. Ja myöskin, kantasuomalaiset olivat se porukka joka asui Volgan mutkassa aikanaan.

   Lainaa

  85. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Ruma Elsa: Selityksesi ovat melkeinpä jo epätoivoisia. Alkeellista psykologiaa lukenutkin tietää, että pelko aiheuttaa ihmisen psyykessä vihaa. Vai että “oikeus vihata takaisin”. Kuulostaa lastentarha-strategialta. Puhuisin itse suojautumisesta, sitähän feminismiliike naisille yrittää tehdä: opettaa tuntemaan itsensä ihmiseksi, jolla on oikeus omaan ruumiiseensa, oikeus olla vapaa, oikeus omiin rahoihinsa, jokaisella yksilöllä tulisi olla äänioikeus, oikeus tasa-arvoiseen työpalkkaan, oikeus lukea ja opiskella ja oikeus vapauteen. Viha on leimallista vain miesasialiikkeille. En tiedä, onko naisia aristeleva mies tarinassasi Sinä itse vai miesystäväsi, mutta puhut nyt ihan asian vierestä. Pelko ja Viha on muuten hyvä Pelle Miljoonan biisi nuoruudestani, suosittelen.
   Nyt kun tämä aikaisemmin kirjoittamasi viesti tuli perille, niin ymmärrän paljon enemmän. Ymmärrän, että me puhumme aivan eri asioista. Ei siis ihmekään, että koet minun puhuvan aiheen ohi. "Oikeus vihata takaisin" on nimenomaan lastentarhastrategia. Niinhän minä sanoinkin, että hirveän surullista, miten jotkut ajattelevat tuon mallin mukaisesti. Tarkoitin siis esim. tällaista skenaariota: 1. Mies menee kauppaan. 2. Naispuolinen/erivärinen työntekijä tarjoaa miehelle apua. 3. Mies sanoo kohteliaasti: "Anteeksi, mutta olisiko minun mahdollista saada apua miespuoliselta/samanväriseltä työntekijältä, se helpottaisi tilannettani huomattavasti". 4. Nainen/erivärinen ajattelee: "Mikä sika, hän varmastikin haluaa miespuolisen/samanvärisen työntekijän, koska ajattelee minun olevan huonompi työntekijä, koska olen nainen/erivärinen", vaikka oikeasti mies voi haluta puhua toiselle työntekijälle myös monista muista syistä. 5. Nainen/erivärinen ajattelee: "Jos hän kerran epäkunnioittaa minua, niin sitten minäkin voin epäkunnioittaa häntä." (tämä on se lastentarhastrategia) 6. Nainen/erivärinen päättää kostoksi 'näpäyttää' miesasiakasta, pyytää paikalle miespuolisen/samanvärisen työntekijän ja sanoo kovaan ääneen: "Tuletko auttamaan tätä herraa, jonka egolle on liian suuri kolaus saada apua tällaiselta herraa vähäpätöisemmältä naiselta/eriväriseltä". 7. Miesasiakas jää pattitilanteeseen. Hän voi joko antaa kaikkien luulla, että hän on misogynisti/rasisti, tai alkaa selittää ventovieraille ihmisille totuutta siitä, miksi hänellä on vaikeuksia käsitellä ensimmäisen työntekijän kanssa kommunikoimista. Kuvittele nyt itsesi tuon kaltaiseen tilanteeseen, ihan varmasti vituttaisi sinuakin. Ei siinä ole kyse naisasia- tai miesasialiikkeistä, tai siitä mitä ne ajavat ja eivät aja. Siinä on kyse ennakkoluuloista ja toisten ihmisten motivaatioiden perusteettomasta olettamisesta. Siksi minua vähän niin kuin kyrsii, kun näen täälläkin ihmisen, joka pyytää kantasuomalaista naista töihin, ilman mitään selityksiä tai perusteluita, ja jotkut hyppäävät heti siihen junaan, jossa oletetaan tyypin olevan rasisti. Annettujen tietojen perusteella ei voi tietää, mistä on kyse, joten mitä järkeä tehdä ikäviä oletuksia? Jos ikävät oletukset osuvat oikeaan, niin mitä sitten? Saako siitä mitalin ja presidentin tunnustuksen? Jos taas ikävät oletukset osuvat hutiin, niin sillä tulee pilattua viattoman ihmisen päivä ja maine. Ikävät oletukset eivät tällaisissa tilanteissa auta ketään pääsemään minnekään.

   Lainaa

  86. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Juuh: Mielestäni on ihan hyväksyttävää haluta kantasuomalainen lastenhoitaja, ilman että kommenteissa vedetään esiin jotain rasistikortteja . Varmasti ulkomaalainen hoitaja voisi olla yhtä hyvä kuin kantasuomalainenkin, mutta todennäköisesti kantasuomalainen edustaa paremmin sitä miten lapsia halutaan Suomessa hoidettavan. Kantasuomalainen pystyy todennäköisemmin kommunikoimaan lapsen kanssa ja toisaalta viettäessään paljon aikaa lapsen kanssa myös auttamaan kielellisessä kehityksessä.
   Vähän sama juttu kuin että välttämällä hyväksymästä fb-kirppisryhmään ulkomaalaiselta kuulostavia nimiä, minimoi huijausmahdollisuuksia. Sori vaan mutta tuo on rasismia. Tummahipiäinen avustaja tai hoitaja voi olla käytännössä suomalainen sukujuuristaan huolimatta ja ihan yhtä hyvin perillä suomalaisista tavoista, tai paremmin, kuin kuka tahansa muu saman ikäinen suomalainen.

   Lainaa

  87. Tulos: +15 (15 ääntä)
   hmm: Naiset yleensä hoitavat pesut ym kodinhommat mmm kokkaukset ja siivoomisen miestä paremmin. Katselisitko sinä kodissasi mahdollisesti 150kg epähygieenistä sotanorsua 8h päivässä, joten asiallisen ulkonäön omaaminen ei ole kohtuuton vaatimus.
   Tuskinpa se henkilökohtaisen avustajan tarvitsijakaan on atleettinen hurmuri, jonka edessä olisi kiva keikistellä. Joten mitäpä jos ihan itse hoiteliset ne omat pesusi ja muut hommasi.

   Lainaa

  88. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Avril: Paitsi että tässä kyllä haettiin henkilökohtaista avustajaa eikä lastenhoitajaa. Luetunymmärtäminen +++
   Lisäksi itse tiedän useampia ulkomaalaistaustaisia joilla on suomalaiset tavat ja kieli paremmin hallussa kuin joillakin kantasuomalaisella. Ulkonäkö tai juuret ei kerro mitään.

   Lainaa

  89. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Opiskelija: Kandiksi valmistunuthan on vasta hiukan yli puolenvälin yliopisto-opinnoissaan. Vasta maisterin papererit saatuaan on pätevä.
   Opiskelija: Kandiksi valmistunuthan on vasta hiukan yli puolenvälin yliopisto-opinnoissaan. Vasta maisterin papererit saatuaan on pätevä.
   No ei ole kaikissa koulutuksissa näin. Lto:t on yleensä kandeja, sua yliopistosta. Voivat olla myös sosionomeja tai maistereita. Myös esim. Farmaseutti on kandi, ei maisteri.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: työtarjous, työ, työpaikka, työnhaku, romaani, kirja, käännös, kääntää, kääntäjä, palkka, hinta, päiväkoti, rasisti, rasismi, ulkonäkö, koulutus, lastentarha