Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Juttuja joukkoliikenteestä, osa 57

  Suurenna näkymä
  Juttuja joukkoliikenteestä, osa 57

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +195 (201 ääntä)
   Turvatoimet asemilla on ensiluokkaisia

   Lainaa

  2. Tulos: +1128 (1132 ääntä)
   Hsl ei ole kyennyt vastaamaan, kun eivät ole tajunneet vielä kysymystä...

   Lainaa

  3. Tulos: +340 (400 ääntä)
   Juu, ei nuo järkkärit pahemmin kysele "onko herra asemies siellä vessassa?" jos niin epäilevät. Ikävä keissi, mutta turha syyllistää ketään siitä.

   Lainaa

  4. Kaikki tiedot 2.1.2018 1:46
   Tulos: +1091 (1101 ääntä)
   Kuisman palaute ruokakaupassa: Hei, olin menossa töihin maanantaina kello 7:45, kun sain pomolta viestin, että palaveri on siirretty keskiviikolle. Keskiviikkona palaverissä selvisi, että asiakkaamme Suomen Teräs Oy ei ole saanut tarvittavaa lainaa pankista, jotta he voisivat tehdä suunnittelemansa tilauksen meiltä. Keskustelin asiasta pomoni kanssa puhelimessa ja kävin hakemassa tyttäreni Hiekkalahden koulusta. Hän on kolmannella luokalla. Maanantaina ennen palaverin peruuntumista ostin Hiekkalahden S-marketista jogurttia, josta huomasin päiväyksen menneen umpeen ennen ostopäivää. Vaadin ostoksestani rahat takaisin. Tyttäreni opettaja vaihtuu ensi vuonna.

   Lainaa

  5. Tulos: +273 (301 ääntä)
   Sinoli: Hsl ei ole kyennyt vastaamaan, kun eivät ole tajunneet vielä kysymystä…
   Tai sitten eivät vastaa, kun katsovat että Royal Jordanian Airlinesin, israelilaisten sotilaslentokenttien yms. yms. asiat eivät varsinaisesti heille kuulu.

   Lainaa

  6. kaksi pronominia peräkkäin 2.1.2018 3:00
   Tulos: -72 (96 ääntä)
   "Se tämä" ei kuulosta hyvältä, vaikka tämän sivun mittapuulla Millan teksti oli hyvä.

   Lainaa

  7. Tulos: +531 (549 ääntä)
   Kuismalla oli vain tarve saada kertoa, kuinka kiireinen mies hän on, ja kuinka eksoottisiin paikkoihin hän matkustaa. Tablettikin hänellä on.

   Lainaa

  8. Absoluuttinen hullumies 2.1.2018 5:30
   Tulos: +166 (172 ääntä)
   "yksi kuukausi sitten"

   Lainaa

  9. Tulos: +203 (379 ääntä)
   Juri: Kuismalla oli vain tarve saada kertoa, kuinka kiireinen mies hän on, ja kuinka eksoottisiin paikkoihin hän matkustaa. Tablettikin hänellä on.
   Tai sitten ei, hänen ulosantiinsa voi olla myös muita selityksiä. Ja anteeksi nyt, että häiritsen teitä taas näillä, mutta kun minua ihan oikeasti hatuttaa se, miten katkonaisesti ihmisten välinen kommunikaatio toimii, ja miten monet vain naureskelevat eri tavalla kommunikoiville. Minun aivoni käsittelevät kokemiani tapahtumia tuollaisen samanlaisen kaavan mukaan, mikä Kuisman tekstissä näkyy, ja ajatusteni ja suuni välillä on niin suora yhteys, että informaatio tapaa tulla ulos hyvin käsittelemättömässä muodossa. Ja toistan jälleen, että aivoni ovat rakenteeltaan autistiset. Mieleni kelaa kokemani tapahtumat läpi uudestaan ja uudestaan, koska aivojeni mielestä toisto on hyvä asia. Sitten jos jotain menee pieleen, niin minulle tulee tarve raportoida tapahtuneesta jollekulle. Koska suullani (tai kirjoittavilla sormillani) on luonnollinen taipumus ilmaista päässäni soivat ajatukset ilman alkeellisintakaan editointia, tulen helposti raportoineeksi toiselle ihmiselle koko sen tapahtumien kulun, jota aivoni sillä hetkellä toistavat, vaikka toisen ihmisen tarvitsisi kuulla siitä vain murto-osa. Kuisman tekstissä tuo toisto-osuus alkaa siitä, että hänen tarvitsemansa juna oli kymmenen minuuttia myöhässä, ja päättyy siihen, että hän kirjoitti lentokentällä asiakaspalautteen. Kaikki sillä välillä tapahtuneet tapahtumat on eritelty tekstissä siististi (tai ei ehkä sittenkään niin siististi). Hän myös selittää kaiken sen, mitä piti tapahtua ja miksi, sekä sen, mitä käytännössä tapahtui ja miksi. Tämä muistuttaa häkellyttävästi sitä, miten minun pääni käsittelee minun kokemuksiani. Ja jos ihmettelet, että voiko se todella olla niin vaikeaa erotella puheeseensa pelkät merkitykselliset ajatukset, niin kyllä voi. Minä osaan nyt 22 vuoden intensiivisen harjoittelun tuloksena karsia ja järjestellä kirjallista ulosantiani jotenkuten toisille ihmisille mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Suullisen ulosannin kanssa kehitys on hädin tuskin havaittavissa. Autismi tarkoittaa kirjaimellisesti itsesuuntautuneisuutta, itsekeskeisyyttä ja itseisyyttä. Minulla on mielen teoria, mutta se toimii vaillinaisesti. Minä en tule koskaan olemaan täysin kykenevä erottelemaan sitä tietojen joukkoa, jota minä itse tarvitsen, siitä tietojen joukosta, jota joku toinen tarvitsee, koska minulle on loppujenlopuksi olemassa vain yksi ihminen, joka olen minä itse. Kaikki toiset ihmiset ovat minun ymmärryksessäni pelkkiä varjoja, joiden kanssa voin kommunikoida (huonosti), ja vaikka tiedän teidän olevan samanlaisia yksilöitä jollainen olen itsekin, en voi ymmärtää sitä. Se ei vain sisäisty minulle. Sen takia te toiset joudutte valitettavasti aina silloin tällöin kuulemaan minulta sellaisia ajatuksia, joita teidän ei tarvitsisi kuulla. Kuten esim. sen, minne olin menossa sillä junalla, joka myöhästyi. Se on minulle tärkeä tieto, ja minun on vaikea arvioida, onko se myös teille tärkeä tieto. Olen siitä oikeasti hyvin pahoillani, mutta mitä minun on tarkoitus tehdä asialle? Olla koko loppuelämä tuppisuuna? Lukita itseni kellariin? Tappaa itseni? Enkä tarkoita, että Kuisma on nyt joku traagisesti väärinkäsitetty autisti. On mahdollista, että hän on itseriittoinen kehuskelija, tai sitten hän saattoi olla vaikka kännissä kirjoittaessaan palautettaan, tai jotain muuta. Emme tiedä, mistä on kyse, joten ei ole mitään järkeä lokeroida häntä jonkinlaiseksi ihmiseksi yhden huonosti kirjoitetun asiakaspalautteen perusteella. Hänen tekstinsä on koomista luettavaa ja kuuluu ehdottomasti tälle sivustolle riippumatta siitä, miksi hän kirjoittaa niin kuin kirjoittaa, mutta jos hän sattuu olemaan jonkinlaisesta kommunikaatiokatkoksesta kärsivä ihminen, niin tosi ikävää tuomita hänet noin suoraviivaisesti pelkäksi turhantärkeäksi kehuskelijaksi. Kun ei se aina mene niin.

   Lainaa

  10. Tulos: +285 (295 ääntä)
   Miten HSL voi vastata kun eivät tiedä Kuisman tabletin merkkiä ja mallia?! Nyt valoja päälle!

   Lainaa

  11. Tulos: +161 (181 ääntä)
   Vaikka Kuisma juttu paskaa onkin niin analysoidaan edes vähän. - Myöhästyikö siltä lennolta vai mikä tässä oli ongelma? Itse en ainakaan saa silmiini kohtaa, jossa kerrotaan mitä tästä lippuhärdellistä aiheutui. Muuta kuin paha mieli tietysti. - JOs siellä lentokentällä on rajoitettu siviililennot ja aikataulu niin miten se lento voi lähteä etuajassa? Israelista soitetaan että "nyt saa tulla. Mutta vain jos lähdette nyt!" Luulisi, että tuollainen asia sovitaan kuukausia ennen. - Miksi Finnair tai JOrdanianlainen lentoyhtiö lentäisivät lennon jollekkin Israelilaiselle sotilaslentokentälle? Miksi ei EL AI (Israelin kansallinen lentoyhtiö? Veikkaan, että tuonne ei ole mitään asiaa siviililennoilla. Ellei sitten ole rauhanturvaaja yms. Silloinkin mielestäni lennetään sotilaskoneella määränpäähän. Joku muu voi kertoa paremmin. - Joo paska että juna oli myöhässä, mutta mitä väliä noilla lukulaitteiden toimimisella oli? Ei se juna kulkemistaan lopeta jos ne eivät toimi. Vai vituttiko tässä nyt se kun ei päässyt maksamaan. Koko juttu on kyllä paskaa, että parempi menekki olisi Kylli-tädin tarinatunnilla.

   Lainaa

  12. Tulos: +75 (89 ääntä)
   JPT: Miten HSL voi vastata kun eivät tiedä Kuisman tabletin merkkiä ja mallia?! Nyt valoja päälle!
   Ajattelin aivan samaa - ja ehkä vielä tärkeämpää olisi kertoa tabletin käyttöjarjestelmän tarkka ohjelmistoversio! Ei ihme, että HSL ei ole vastannut palautteeseen kun se kaikkein olennaisin tieto puuttuu.

   Lainaa

  13. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Yleensä Israelin eteläkärjen sotilaslentokentälle menevät suomituristit sanovat, että "lensivät Eilattiin". Vaikka tarkasti ottaen kentältä on Eilattiin vielä selvästi autokyytiä kaipaava siivu taivalta edessä. Ja kyllä siellä Eilatissa pyörii kovin monen lentoyhtiön koneita.

   Lainaa

  14. Tulos: +22 (36 ääntä)
   Kerubi: Yleensä Israelin eteläkärjen sotilaslentokentälle menevät suomituristit sanovat, että “lensivät Eilattiin”. Vaikka tarkasti ottaen kentältä on Eilattiin vielä selvästi autokyytiä kaipaava siivu taivalta edessä. Ja kyllä siellä Eilatissa pyörii kovin monen lentoyhtiön koneita.
   Itsekkin googlettelin tuota ja seison korjattuna. Tuonne Uvdaan/Ovdaan lentää siviilikoneet, jotka eivät voi laskeutua Eilattiin. Ei kyllä silti muuta sitä tosiasiaa, että muuten tarina on huttua.

   Lainaa

  15. Tulos: +83 (89 ääntä)
   Kuisman tietäen hämmästelen jo sitä että kyseisessä palautteessa ei ole junien ja lentokoneiden tarkkoja numeroita / rekisteritunnuksia. Myöskin matkan tarkoitus jäi hämärän peittoon. Ettei kuitenkin ollut New Kids on the Blockin keikkamatka?

   Lainaa

  16. Jukkapalmu 2.1.2018 12:37
   Tulos: +23 (33 ääntä)
   Sinoli: Hsl ei ole kyennyt vastaamaan, kun eivät ole tajunneet vielä kysymystä…
   Mäkikuisma halusi vaan kertoa että lähti matkalle. Ja jos matkakortinlukijat on epäkunnossa niin sehän on ilmanen matka niille ketkä olis maksanu sen erikseen. (Ilman kuukausilippua)

   Lainaa

  17. Jukkapalmu 2.1.2018 12:41
   Tulos: -38 (44 ääntä)
   niimpä: Vaikka Kuisma juttu paskaa onkin niin analysoidaan edes vähän. - Myöhästyikö siltä lennolta vai mikä tässä oli ongelma? Itse en ainakaan saa silmiini kohtaa, jossa kerrotaan mitä tästä lippuhärdellistä aiheutui. Muuta kuin paha mieli tietysti. - JOs siellä lentokentällä on rajoitettu siviililennot ja aikataulu niin miten se lento voi lähteä etuajassa? Israelista soitetaan että “nyt saa tulla. Mutta vain jos lähdette nyt!” Luulisi, että tuollainen asia sovitaan kuukausia ennen. - Miksi Finnair tai JOrdanianlainen lentoyhtiö lentäisivät lennon jollekkin Israelilaiselle sotilaslentokentälle? Miksi ei EL AI (Israelin kansallinen lentoyhtiö? Veikkaan, että tuonne ei ole mitään asiaa siviililennoilla. Ellei sitten ole rauhanturvaaja yms. Silloinkin mielestäni lennetään sotilaskoneella määränpäähän. Joku muu voi kertoa paremmin. - Joo paska että juna oli myöhässä, mutta mitä väliä noilla lukulaitteiden toimimisella oli? Ei se juna kulkemistaan lopeta jos ne eivät toimi. Vai vituttiko tässä nyt se kun ei päässyt maksamaan. Koko juttu on kyllä paskaa, että parempi menekki olisi Kylli-tädin tarinatunnilla.
   Vois olla rauhanturvaajia kuljettava lento. Ja Kuisma meni niille leluksi sinne.

   Lainaa

  18. Tulos: -10 (28 ääntä)
   Jouduin lukeen ekan tekstin useaan kertaan et ymmärsin mitään >~>" enkä silti tajunnut pointtia. Tiivistä max. kolmeen lauseeseen plz.

   Lainaa

  19. Tulos: +42 (94 ääntä)
   Millan juttu oli taas näitä "pilataan hyvä tarina keksimällä jälkikäteen osuva kommentti, jota ei oikeasti ollut". Löisin vaikka komean kaapuni vetoa, että Milla ei huutanut mitään tuollaista. Sen sijaan hän kiskoi häpeissään ja hämmentyneenä kokovartalopukunsa ylleen ja poistui paikalta pikimmiten.

   Lainaa

  20. Keijukeijo 2.1.2018 13:53
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Kuisma tuhlasi tekstiinsä kokonaista viisi pistettä!

   Lainaa

  21. Tulos: +57 (69 ääntä)
   Kuisman eka lause on seitsemän rivin pituinen. Lauseessa ei ole edes järkeä. "Ollessani matkalla siten, että" - täh? Olisi laittanut pisteen ja aloittanut uuden lauseen.

   Lainaa

  22. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Kaikki tiedot: Kuisman palaute ruokakaupassa: Hei, olin menossa töihin maanantaina kello 7:45, kun sain pomolta viestin, että palaveri on siirretty keskiviikolle. Keskiviikkona palaverissä selvisi, että asiakkaamme Suomen Teräs Oy ei ole saanut tarvittavaa lainaa pankista, jotta he voisivat tehdä suunnittelemansa tilauksen meiltä. Keskustelin asiasta pomoni kanssa puhelimessa ja kävin hakemassa tyttäreni Hiekkalahden koulusta. Hän on kolmannella luokalla. Maanantaina ennen palaverin peruuntumista ostin Hiekkalahden S-marketista jogurttia, josta huomasin päiväyksen menneen umpeen ennen ostopäivää. Vaadin ostoksestani rahat takaisin. Tyttäreni opettaja vaihtuu ensi vuonna.
   Paitsi, että toi kaikki olis väännetty pariksi helvetin pitkäksi lauseeksi.

   Lainaa

  23. Tulos: +38 (50 ääntä)
   Mutta Kuisma, mitä sinulla oli päällä? Mitä söit illalliseksi ennen lähtöä? Minkä väriseen laukkuun olit pakannut matkatavarasi?

   Lainaa

  24. Tulos: +42 (54 ääntä)
   Kun vessan ovea jyskytettiin, olis Millan pitäny huutaa: "Varattu!" Olisivat jo äänestä voineet kuulla, että väärä henkilö, mikäli nämä vaikka etsivätkin mieshenkilöä. Tai ainakin olisivat kohteliaasti saattaneet odottaa oven aukeamista ja tarkistaa vasta sitten onko vessassa asetyyppejä piilossa.

   Lainaa

  25. Tulos: -141 (187 ääntä)
   Kala: Tai sitten ei, hänen ulosantiinsa voi olla myös muita selityksiä. Ja anteeksi nyt, että häiritsen teitä taas näillä, mutta kun minua ihan oikeasti hatuttaa se, miten katkonaisesti ihmisten välinen kommunikaatio toimii, ja miten monet vain naureskelevat eri tavalla kommunikoiville. [...]
   No ulosantisi on kyl niin tarpeetonta vaikertamista, että kyllä! Suosittelen menemään sinne kellariin piiloon, jotta tavalliset ihmiset säästyisivät turhilta avautumisiltasi internetissä. Kuisma nyt mokasi itsensä ja niin sinäkin!

   Lainaa

  26. Tulos: +85 (127 ääntä)
   Jussi: No ulosantisi on kyl niin tarpeetonta vaikertamista, että kyllä! Suosittelen menemään sinne kellariin piiloon, jotta tavalliset ihmiset säästyisivät turhilta avautumisiltasi internetissä.
   Minä tykkään lukea Kalan tarpeetonta vaikertamista.

   Lainaa

  27. Tulos: +101 (141 ääntä)
   Jussi: No ulosantisi on kyl niin tarpeetonta vaikertamista, että kyllä! Suosittelen menemään sinne kellariin piiloon, jotta tavalliset ihmiset säästyisivät turhilta avautumisiltasi internetissä. Kuisma nyt mokasi itsensä ja niin sinäkin!
   Jos olet niin heikko nössö, ettet kestä toisten ihmisten läsnäoloa, niin lukitse itse itsesi kellariin. Minä olen täällä nyt.

   Lainaa

  28. Tulos: +75 (75 ääntä)
   niimpä: Vaikka Kuisma juttu paskaa onkin niin analysoidaan edes vähän. - Myöhästyikö siltä lennolta vai mikä tässä oli ongelma? Itse en ainakaan saa silmiini kohtaa, jossa kerrotaan mitä tästä lippuhärdellistä aiheutui. Muuta kuin paha mieli tietysti.
   Myöhemmissä kommenteissa Kuisma valotti tarkemmin ongelman ydintä: "matkakorttiin oli ennalta ladattu asianmukainen kausi, mutta kyse oli siitä että junassa oleva kortinlukija ei toiminut, eli jos matkakortilla ei olisi ollut kautta vaan ainoastaan arvoa, ei matkan maksaminen olisi onnistunut, ja jos silloin olisi tarkastaja noussut junaan, seuraamus olisi ollut tarkastusmaksu." Eli lippuhärdellistä ei aiheutunut mitään ongelmaa, ainoastaan jossittelua. Epäilemättä todella traumaattinen alku matkalle.

   Lainaa

  29. Tulos: +58 (70 ääntä)
   Jussi: No ulosantisi on kyl niin tarpeetonta vaikertamista, että kyllä! Suosittelen menemään sinne kellariin piiloon, jotta tavalliset ihmiset säästyisivät turhilta avautumisiltasi internetissä. Kuisma nyt mokasi itsensä ja niin sinäkin!
   Mistään ei saa keskustella! Mielipiteitä tai kokemuksia ei saa jakaa! Eihän tänne internettiin muuten mahdu!

   Lainaa

  30. Siiseliini 2.1.2018 23:50
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Sillon ku 2010-2012 kuljin kouluun Kemistä Tornioon, niin bussilipun perushinta oli 6e

   Lainaa

  31. Tulos: +26 (44 ääntä)
   Kala: Jos olet niin heikko nössö, ettet kestä toisten ihmisten läsnäoloa, niin lukitse itse itsesi kellariin. Minä olen täällä nyt.
   Amen.

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Mårran: Myöhemmissä kommenteissa Kuisma valotti tarkemmin ongelman ydintä: “matkakorttiin oli ennalta ladattu asianmukainen kausi, mutta kyse oli siitä että junassa oleva kortinlukija ei toiminut, eli jos matkakortilla ei olisi ollut kautta vaan ainoastaan arvoa, ei matkan maksaminen olisi onnistunut, ja jos silloin olisi tarkastaja noussut junaan, seuraamus olisi ollut tarkastusmaksu.” Eli lippuhärdellistä ei aiheutunut mitään ongelmaa, ainoastaan jossittelua. Epäilemättä todella traumaattinen alku matkalle.
   Käsittääkseni ei noita kausilippuja tarvitse junissa edes leimata, ellet halua nähdä kuinka paljon aikaa on jäljellä. (Bussissa sitten eri juttu). Jos tarkastaja tulee niin näytetään vain korttia, joka kertoo, että jahas tällä aikaa onkin vielä kuukausi, joten eikun turvallista matkaa! Lisäksi, varmasti ne tarkastajat sakottaa, jos ne lukijat eivät toimi.

   Lainaa

  33. Arkkienkeli 3.1.2018 13:54
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Siiseliini: Sillon ku 2010-2012 kuljin kouluun Kemistä Tornioon, niin bussilipun perushinta oli 6e
   Aina kello 27 asti?

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (31 ääntä)
   Kala: Tai sitten ei, hänen ulosantiinsa voi olla myös muita selityksiä. Ja anteeksi nyt, että häiritsen teitä taas näillä, mutta kun minua ihan oikeasti hatuttaa se, miten katkonaisesti ihmisten välinen kommunikaatio toimii, ja miten monet vain naureskelevat eri tavalla kommunikoiville. [ - - ] Enkä tarkoita, että Kuisma on nyt joku traagisesti väärinkäsitetty autisti. On mahdollista, että hän on itseriittoinen kehuskelija, tai sitten hän saattoi olla vaikka kännissä kirjoittaessaan palautettaan, tai jotain muuta. Emme tiedä, mistä on kyse, joten ei ole mitään järkeä lokeroida häntä jonkinlaiseksi ihmiseksi yhden huonosti kirjoitetun asiakaspalautteen perusteella. Hänen tekstinsä on koomista luettavaa ja kuuluu ehdottomasti tälle sivustolle riippumatta siitä, miksi hän kirjoittaa niin kuin kirjoittaa, mutta jos hän sattuu olemaan jonkinlaisesta kommunikaatiokatkoksesta kärsivä ihminen, niin tosi ikävää tuomita hänet noin suoraviivaisesti pelkäksi turhantärkeäksi kehuskelijaksi. Kun ei se aina mene niin.
   Tämä!

   Lainaa

  35. Toimistovosu 3.1.2018 15:48
   Tulos: +17 (33 ääntä)
   Yläasteella rinnakkaisluokalla oli poika, joka lensi kouluun vuoroin hävittäjällä, vuoroin helikopterilla, vuoroin joulupukin poroilla ja aina löytyi niitä jotka häneen uskoivat. Ei ollut autismilla mitään tekemistä tämän hänen oireen kanssa. Paskan jauhamisella enemmänkin.

   Lainaa

  36. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Arkkienkeli: Aina kello 27 asti?
   Niin. Kello 27 jälkeen hinta oli eri.

   Lainaa

  37. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Juri: Kuismalla oli vain tarve saada kertoa, kuinka kiireinen mies hän on, ja kuinka eksoottisiin paikkoihin hän matkustaa. Tablettikin hänellä on.
   Klapi on aina ollut tuollainen. Jostain syystä hänellä on tarve kertoa asian kannalta epäoleellisia yksityiskohtia. Tekee toki asioiden ymmärtämisestä vaikeaa sivullisille, mutta ei se tee hänestä sellaista ääliötä kuin useimpien täällä kerrottujen juttujen sankareista.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (7 ääntä)
   niimpä: Vaikka Kuisma juttu paskaa onkin niin analysoidaan edes vähän. - Myöhästyikö siltä lennolta vai mikä tässä oli ongelma? Itse en ainakaan saa silmiini kohtaa, jossa kerrotaan mitä tästä lippuhärdellistä aiheutui. Muuta kuin paha mieli tietysti. - JOs siellä lentokentällä on rajoitettu siviililennot ja aikataulu niin miten se lento voi lähteä etuajassa? Israelista soitetaan että “nyt saa tulla. Mutta vain jos lähdette nyt!” Luulisi, että tuollainen asia sovitaan kuukausia ennen. - Miksi Finnair tai JOrdanianlainen lentoyhtiö lentäisivät lennon jollekkin Israelilaiselle sotilaslentokentälle? Miksi ei EL AI (Israelin kansallinen lentoyhtiö? Veikkaan, että tuonne ei ole mitään asiaa siviililennoilla. Ellei sitten ole rauhanturvaaja yms. Silloinkin mielestäni lennetään sotilaskoneella määränpäähän. Joku muu voi kertoa paremmin. - Joo paska että juna oli myöhässä, mutta mitä väliä noilla lukulaitteiden toimimisella oli? Ei se juna kulkemistaan lopeta jos ne eivät toimi. Vai vituttiko tässä nyt se kun ei päässyt maksamaan. Koko juttu on kyllä paskaa, että parempi menekki olisi Kylli-tädin tarinatunnilla.
   Eiköhän Klapi ollut matkalla Eilatiin. Uvdan kenttä on yhdistetty sotilas- ja siviilikenttä, jonka siviililiikenne siirtynee tänä vuonna käyttöön otettavalle uudelle lentokentälle.

   Lainaa

  39. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Sattuu aivoihin lukea kappaleen pituisia virkkeitä.

   Lainaa

  40. Tulos: -11 (13 ääntä)
   kuisma on perus kristitty israelfani

   Lainaa

  41. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Kala: Tai sitten ei, hänen ulosantiinsa voi olla myös muita selityksiä. Ja anteeksi nyt, että häiritsen teitä taas näillä, mutta kun minua ihan oikeasti hatuttaa se, miten katkonaisesti ihmisten välinen kommunikaatio toimii, ja miten monet vain naureskelevat eri tavalla kommunikoiville. Minun aivoni käsittelevät kokemiani tapahtumia tuollaisen samanlaisen kaavan mukaan, mikä Kuisman tekstissä näkyy, ja ajatusteni ja suuni välillä on niin suora yhteys, että informaatio tapaa tulla ulos hyvin käsittelemättömässä muodossa. Ja toistan jälleen, että aivoni ovat rakenteeltaan autistiset. Mieleni kelaa kokemani tapahtumat läpi uudestaan ja uudestaan, koska aivojeni mielestä toisto on hyvä asia. Sitten jos jotain menee pieleen, niin minulle tulee tarve raportoida tapahtuneesta jollekulle. Koska suullani (tai kirjoittavilla sormillani) on luonnollinen taipumus ilmaista päässäni soivat ajatukset ilman alkeellisintakaan editointia, tulen helposti raportoineeksi toiselle ihmiselle koko sen tapahtumien kulun, jota aivoni sillä hetkellä toistavat, vaikka toisen ihmisen tarvitsisi kuulla siitä vain murto-osa. Kuisman tekstissä tuo toisto-osuus alkaa siitä, että hänen tarvitsemansa juna oli kymmenen minuuttia myöhässä, ja päättyy siihen, että hän kirjoitti lentokentällä asiakaspalautteen. Kaikki sillä välillä tapahtuneet tapahtumat on eritelty tekstissä siististi (tai ei ehkä sittenkään niin siististi). Hän myös selittää kaiken sen, mitä piti tapahtua ja miksi, sekä sen, mitä käytännössä tapahtui ja miksi. Tämä muistuttaa häkellyttävästi sitä, miten minun pääni käsittelee minun kokemuksiani. Ja jos ihmettelet, että voiko se todella olla niin vaikeaa erotella puheeseensa pelkät merkitykselliset ajatukset, niin kyllä voi. Minä osaan nyt 22 vuoden intensiivisen harjoittelun tuloksena karsia ja järjestellä kirjallista ulosantiani jotenkuten toisille ihmisille mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Suullisen ulosannin kanssa kehitys on hädin tuskin havaittavissa. Autismi tarkoittaa kirjaimellisesti itsesuuntautuneisuutta, itsekeskeisyyttä ja itseisyyttä. Minulla on mielen teoria, mutta se toimii vaillinaisesti. Minä en tule koskaan olemaan täysin kykenevä erottelemaan sitä tietojen joukkoa, jota minä itse tarvitsen, siitä tietojen joukosta, jota joku toinen tarvitsee, koska minulle on loppujenlopuksi olemassa vain yksi ihminen, joka olen minä itse. Kaikki toiset ihmiset ovat minun ymmärryksessäni pelkkiä varjoja, joiden kanssa voin kommunikoida (huonosti), ja vaikka tiedän teidän olevan samanlaisia yksilöitä jollainen olen itsekin, en voi ymmärtää sitä. Se ei vain sisäisty minulle. Sen takia te toiset joudutte valitettavasti aina silloin tällöin kuulemaan minulta sellaisia ajatuksia, joita teidän ei tarvitsisi kuulla. Kuten esim. sen, minne olin menossa sillä junalla, joka myöhästyi. Se on minulle tärkeä tieto, ja minun on vaikea arvioida, onko se myös teille tärkeä tieto. Olen siitä oikeasti hyvin pahoillani, mutta mitä minun on tarkoitus tehdä asialle? Olla koko loppuelämä tuppisuuna? Lukita itseni kellariin? Tappaa itseni? Enkä tarkoita, että Kuisma on nyt joku traagisesti väärinkäsitetty autisti. On mahdollista, että hän on itseriittoinen kehuskelija, tai sitten hän saattoi olla vaikka kännissä kirjoittaessaan palautettaan, tai jotain muuta. Emme tiedä, mistä on kyse, joten ei ole mitään järkeä lokeroida häntä jonkinlaiseksi ihmiseksi yhden huonosti kirjoitetun asiakaspalautteen perusteella. Hänen tekstinsä on koomista luettavaa ja kuuluu ehdottomasti tälle sivustolle riippumatta siitä, miksi hän kirjoittaa niin kuin kirjoittaa, mutta jos hän sattuu olemaan jonkinlaisesta kommunikaatiokatkoksesta kärsivä ihminen, niin tosi ikävää tuomita hänet noin suoraviivaisesti pelkäksi turhantärkeäksi kehuskelijaksi. Kun ei se aina mene niin.
   Hyvin sanottu! Samaistun. Minun on kovin vaikeaa erotella se, mikä on normaalia sekä minulle että muille. Vielä 3-4 vuotta sitten kuvittelin että olen samanlainen kuin kaikki muutkin, ja että jostain syystä tietyt asiat ovat minulle vaikeita. Ehkä olen liian laiska tai liian itsekeskeinen, tai liian kaoottinen koska minulla ei itsekuri riitä. Mutta olen sitten läheisten kanssa käynyt tiettyjä asioita läpi ja kuulemma minä todellakin toimin joissain asioissa hyvin erilaisten kaavojen kautta, kuin mitä muut ihmiset. En tiedä, jotenkin olisi helpompaa jos saisi koottua kaikki ne asiat mitkä minussa toimii eri tavalla kuin muissa ihmisissä. Ehkä sitten olisi helpompi opetella käyttäytymään "normaalisti", mitä niihin asioihin tulee. Tämä on mulle erittäin vaikeaa, koska minäkin ajattelen hyvin "minä-keskeisesti", en pysty kuvittelemaan erilaisia tapoja ajatella, olla ja käyttäytyä jos ne eivät ole samanlaisia kuin minun tapani. Siksi en osaa lukea toisten ihmisten tunteita tai motiiveja. Olen yrittänyt petrata tässä asiassa todella paljon mutta silti joka päivä minulle tulee väärinkäsityksiä minulle läheisten ihmisten kanssa, koska en ymmärrä asioita mitä ihmiset laittaa rivien väliin. Minulle tulee joskus todella huono olo kun mietin että monet minun läheisistä on varmasti monesti ärsyyntynyyt minuun, tai loukkaantunut siitä etten ole toiminut oletetulla tavalla. Ja sitten minua alkaa ärsyttää että minua vihataan asioista joita en mitenkään voi ymmärtää. Minä sanon aina kaiken suoraan, ettei muiden tarvitse arvailla mitä haluan sanoa! https://www.youtube.com/watch?v=oMUIbQH-Id8&t=27s Tässä on hienosti tiivistetty ja selitetty se perimmäinen "vika", mikä autisteilla on ajattelussa ja hahmottamisessa.

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Kala: Tai sitten ei, hänen ulosantiinsa voi olla myös muita selityksiä. [...]
   Pidin tekstistäsi, kiitos! :)

   Lainaa

  43. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Juomari: Tai sitten eivät vastaa, kun katsovat että Royal Jordanian Airlinesin, israelilaisten sotilaslentokenttien yms. yms. asiat eivät varsinaisesti heille kuulu.
   Ja se kenttä oli vieläpä väärin kirjoitettu, se on Ovda!

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (11 ääntä)
   rappe: kuisma on perus kristitty israelfani
   Kun on käynyt Israelissa vai? Minä ateisti olen käynyt siellä neljä kertaa.

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kala: Tai sitten ei, hänen ulosantiinsa voi olla myös muita selityksiä. Ja anteeksi nyt, että häiritsen teitä taas näillä, mutta kun minua ihan oikeasti hatuttaa se, miten katkonaisesti ihmisten välinen kommunikaatio toimii, ja miten monet vain naureskelevat eri tavalla kommunikoiville. Minun aivoni käsittelevät [...]
   Huh huh, nyt on kyllä niin kiinnostavaa ja informatiivista tekstiä, että ei voi muuta kuin antaa ylä-äänen, vaikkei välttämättä itse alkuperäisen mokan kirjoittajaan pätisikään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: HSL, juna, VR, Finnair, lento, Israel, vaihto, matkakortti, asiakaspalaute, vuorokausi, tunti, vessa, junan vessa, ase