Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Epäilyttävä eläinlääkäri

Suurenna näkymä

Linkki uutiseen

50 kommenttia

 1. Lillukka kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +490 (672 ääntä)

  Sanna on malliesimerkki siitä, että rodunjalostus vois olla välillä ihan paikallaan.

    Lainaa

 2. KaroliinaCZ kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +187 (209 ääntä)

  Eivät kaikki lääkärit ole laillistettuja läkediilereitä, mutta Sannan lääkäri varmaan on.

    Lainaa

 3. Mari kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +112 (120 ääntä)

  Jo toisessa kommentissa vertaus Hitleriin. Godwinin laki in action?

    Lainaa

 4. Litton kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +141 (201 ääntä)

  Kompromissi: hanki sekarotunen ihan suomen sisältä jostain tuoreesta koirapentueesta.

    Lainaa

 5. Hairysteed kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +64 (66 ääntä)

  Onko Nina Mikkosen Godwinin lain toteuttamisennätys rikottu tässä?

    Lainaa

 6. ssss kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +294 (296 ääntä)

  En kyl haluis olla sen itseoppivan lääkärin ensimmäisiä asiakkaita.

    Lainaa

 7. Väsynyt kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +267 (269 ääntä)

  ssss:
  En kyl haluis olla sen itseoppivan lääkärin ensimmäisiä asiakkaita.

  En haluaisi olla viimeinen asiakaskaan.

    Lainaa

 8. Raappana kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -123 (173 ääntä)

  Ja Tapio vetää esiin Internetin vanhimman ja väsyneimmän meemin. Miten joku vielä jaksaa tuollaisten korttien kanssa? Tuo oli näppärää ja oivalltavaa viimeksi 90-luvun alussa.

    Lainaa

 9. hiphei kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +157 (297 ääntä)

  Rescue-koiran ottaminen on tekopyhyyttä pahimmillaan. Ne resurssit, joita henkilö käyttää rescue-koiran ottamiseen, pitäisi käyttää ennaltaehkäisevään työhön kyseisessä maassa. Ei ole helppoa, mutta ei muutaman eläimen vieminen parempiin oloihin ratkaise ongelmaa. (Nyt taitaa tulla miinuksia, mutta en välitä siitä.)

    Lainaa

 10. Tarakka-ampuja kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +34 (64 ääntä)

  Raappana:
  Ja Tapio vetää esiin Internetin vanhimman ja väsyneimmän meemin. Miten joku vielä jaksaa tuollaisten korttien kanssa? Tuo oli näppärää ja oivalltavaa viimeksi 90-luvun alussa.

  Tapiokin tietää, että argumentoinnin korttipakan vahvin kortti ei enää ole Hitler-kortti, vaan joku pahemmin leimaava, kuten rasistikortti tai äärioikeistolaiskortti. Suora vertaus Hitleriin on jo ylikäytetty ja muuttunut ihmisten mielissä hassuksi meemiksi.

    Lainaa

 11. wtf kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -66 (136 ääntä)

  Sekarotuisuus ei tietenkään takaa koiran terveyttä, mutta todennäköisyys, että koira sairastuu on pienempi ;)

    Lainaa

 12. Pähkinävaras kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +95 (101 ääntä)

  Miten jollain voi olla noin huono luetun ymmärtäminen?

    Lainaa

 13. wtf kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -60 (122 ääntä)

  Aika nopeestihan tuo kommentti Hitleristä tuli, mutta pakko sanoo ettei se nyt niiiin kaukaa haettua oo.
  Oon ite jonkin verran jalostusta vastaan, koska se on ihan vaan ihmisten keksimää typeryyttä, sillä jalostetaan ulkonäköä, luonnetta ja ylläri pylläri: sairauksia ja eläinten kärsimystä.

  Onhan niissä rotueläimissä toki hyviäkin puolia.
  Voi esim valita minkä mallisen koiran haluu ja silleen.

    Lainaa

 14. Antero kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +92 (130 ääntä)

  wtf:
  Sekarotuisuus ei tietenkään takaa koiran terveyttä, mutta todennäköisyys, että koira sairastuu on pienempi

  Eiköhän tämäkin riipu aivan koirasta ja sen vanhemmista. Sekarotuisesta ei aina välttämättä edes tiedä vanhempia saati niiden sukupuuta ja mahdollisesti perinnöllisiä sairauksia. Rotukoiraa ostaessa on sentään tiedossa sukupuu ja rodun kannalta olennaisia terveystietoja, mahdollisesti geenitestejäkin on tehty geneettisten sairauksien varalta. Lisäksi kunkin rodun ns. “tyyppiviat” ovat melko hyvin tiedossa. Nuo tyyppiviatkin voivat siirtyä sekarotuiseen pentueeseen ja esiintyä jopa pahempana kuin vastuullisesti jalostetussa pentueessa. Esimerkiksi labradorinnoutajan ja kultaisen noutajan jälkeläinen on edelleen altis lonkkaongelmille, kun se sattuu molemmissa roduissa olemaan ns. tyyppivika. Toki jos lonkat eivät aiheuta käytännön ongelmia liikkumisessa tms., voi olla ettei se koskaan käy edes ilmi ja “sekarotuinen on terveempi kuin puhdas” ihan puhtaasti sen vuoksi, että sekarotuista pentuetta ei ole kuvautettu/tutkittu kunnolla ja ongelmat eivät sen vuoksi ole tulleet esiin. Sitten kun tällä “terveellä sekarotuisella” pennutetaan toisen vastaavan seropin kanssa, voi piilossa oleva ongelma korostua seuraavassa pentueessa.

    Lainaa

 15. Antero kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +59 (69 ääntä)

  wtf:

  Oon ite jonkin verran jalostusta vastaan, koska se on ihan vaan ihmisten keksimää typeryyttä, sillä jalostetaan ulkonäköä, luonnetta ja ylläri pylläri: sairauksia ja eläinten kärsimystä.

  Ulkonäön ja luonteen jalostamisessa käyttötarkoituksen mukaan ei mielestäni ole mitään vikaa. Työkoiralta ja seurakoiralta kuitenkin vaaditaan hieman eri ominaisuuksia. Ulkonäkö edellä meneminen ja sairaaksi jalostaminen ovat taas asia erikseen, ja mielestäni tuolla on pilattu monta rotua. Jos vertaa vuosikymmenien takaisia kuvia esimerkiksi saksanpaimenkoirista tai mopseista nykymalleihin, on ainakin omasta mielestäni menty ulkoisesti huonompaan suuntaan sen lisäksi että ulkonäön jalostaminen on myös tehnyt roduista sairaampia.
  Rotukoiraa hankkiessa kannattaa aina tutustua huolella kasvattajiin, ja valita koira vastuulliselta kasvattajalta.

  http://www.metdaan.com/breed-dogs-100-years-breeding/

  ↑ Tuolla on jonkin verran vertailukuvia koiraroduista ennen ja nykyään.

    Lainaa

 16. Alogos kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +68 (120 ääntä)

  hiphei:
  Rescue-koiran ottaminen on tekopyhyyttä pahimmillaan. Ne resurssit, joita henkilö käyttää rescue-koiran ottamiseen, pitäisi käyttää ennaltaehkäisevään työhön kyseisessä maassa. Ei ole helppoa, mutta ei muutaman eläimen vieminen parempiin oloihin ratkaise ongelmaa. (Nyt taitaa tulla miinuksia, mutta en välitä siitä.)

  Minusta kommenttisi on hyvin kylmä. Mikään ei estä tukemasta ennaltaehkäisevää työtä maissa, joissa on paljon kodittomia eläimiä. Mutta me suomalaiset emme todellakaan voi yksittäisten ihmisten panostuksella ratkaista vaikkapa Venäjän kulkukoiraongelmaa. Sen sijaan kuka tahansa yksittäinen ihminen voi tehdä sen verran, että tarjoaa paremman elämän yhdelle eläimelle. Eihän kukaan sano myöskään, etteikö vaikka Malawista saisi adoptoida lasta, kun se ei ratkaise laajempaa ongelmaa. Pitäisi olla aika hemmetin kyyninen, jos ei ihan oikeasti ymmärrä, miten paljon sillä adoptiolla on merkitystä sille yksittäiselle eläimelle (tai malawilaiselle lapselle).

    Lainaa

 17. 2xrescue kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +46 (78 ääntä)

  hiphei:
  Rescue-koiran ottaminen on tekopyhyyttä pahimmillaan. Ne resurssit, joita henkilö käyttää rescue-koiran ottamiseen, pitäisi käyttää ennaltaehkäisevään työhön kyseisessä maassa. Ei ole helppoa, mutta ei muutaman eläimen vieminen parempiin oloihin ratkaise ongelmaa. (Nyt taitaa tulla miinuksia, mutta en välitä siitä.)

  Ei se ihan noin mee..Itsellä kaksi rescuekoiraa Romaniasta. Raha joka maksettu koirista menee kulujen jälkeen sterilisointeihin ym..paikanpäällä.

    Lainaa

 18. Jiipee kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +75 (77 ääntä)

  Koirista Hitlerin ja Jumalan kautta salaliittoon kolmessa viestissä? Varmasti jonkin sortin ennätys. Jopa koiraryhmässä.

    Lainaa

 19. Sammakko kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +22 (62 ääntä)

  Hitler oli kasvissyöjä, joten vastustan kaikkia kasvissyöjiä, ne on outoja hitleriittejä…

    Lainaa

 20. Puudeli kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +80 (86 ääntä)

  No kyllä mä mieluummin kirjanoppineella lääkärillä käyn ku itseoppineella. :D

    Lainaa

 21. Bodvåihsojeåve kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +68 (86 ääntä)

  hiphei:
  Rescue-koiran ottaminen on tekopyhyyttä pahimmillaan. Ne resurssit, joita henkilö käyttää rescue-koiran ottamiseen, pitäisi käyttää ennaltaehkäisevään työhön kyseisessä maassa. Ei ole helppoa, mutta ei muutaman eläimen vieminen parempiin oloihin ratkaise ongelmaa. (Nyt taitaa tulla miinuksia, mutta en välitä siitä.)

  Et vissiin tiennyt, että kaikki rescuejärjestöt nimenomaan tekee sitä ennaltaehkäisevää työtä niillä rahoilla? Tärkeimpänä juttuna koirien kiinniotto, sterilointi ja sitten mahdollisesti palautus kadulle jos koira ei voi sopeutua kotikoiraksi, mutta ainakaan ei voi enää lisääntyä.

    Lainaa

 22. Jossu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +8 (82 ääntä)

  Mun mielestä ei ole kyllä varaa arvostella rescue-koiria, varsinkin jos omassa kotona on se tonnien arvoinen rotukoira.Ihan täällä Suomessakin on kotia tarvitsevia koiria, joiden hengissä pysyminen saattaa olla kiinni siitä saako kodin vai ei. Jos on niin snobi, että koiran ottaminen on kiinni siitä millainen sukupuu sillä on ja kuinka paljon voi kertoa naapurille koiran maksaneen. Sama päte kissoihin ja vielä enemmänkin kuin koiriin. Löytötalot ovat kissoja täynnä. Itsellä on adoptoitu kissa, aion adoptoida lisää kun saan isomman asunnon ja lahjoitan rahaa luotettavalle eläintalolle Romaniassa. Älä avaa suutasi, jos et tee MITÄÄN hyödyllistä minkään kodittoman eläimen eteen!

    Lainaa

 23. JoJo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +18 (28 ääntä)

  wtf:
  Sekarotuisuus ei tietenkään takaa koiran terveyttä, mutta todennäköisyys, että koira sairastuu on pienempi

  Riippuu mistä se on tehty. Bulldoggi-saksanpaimenkoiramix tuskin on kauhean terve, vaikka se olisi kuinka paperiton.

  Perinteinen suomalainen pystykorvasekoitus saattaa sen sijaan olla kovinkin nappi valinta.

    Lainaa

 24. Hööpölööpö kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -51 (75 ääntä)

  Litton:
  Kompromissi: hanki sekarotunen ihan suomen sisältä jostain tuoreesta koirapentueesta.

  Kenenkään ei pitäisi ikinä ostaa sekarotuista koiraa. Sekarotuisia teetetään pelkästä rahanhimosta emästä välittämättä. Jos vanhemmat ovat terveitä, jalostukseen kelpaavia, rekisteröityjä yksilöitä, miksi pentuja ei rekisteröitäisi? Siksi, että rekisteröinneistä paljastuisi pentueen emää kohtaan harrastettu eläinrääkkäys, eli astutus jokaisista juoksuista, puhumattakaan siitä minkälaisissa oloissa koirat elävät seropitehtaassa.

  Mikäli pentueen vanhempia ei ole rekisteröity, ei ole myöskään mitään tietoa siitä, mitä perinnöllisiä terveysongelmia niillä voi olla. Näissäkään tapauksissa ei tiedetä mitään koiran vanhempien oloista.

  Mielestäni on myös sairasta, mitä joillekin roduille on tehty; syringomyelia kingcharleseilla, saksanpaimenkoirien tuhotut selät, lyhytkuonoiset koirat jne.

  Rotukoira terveestä rodusta ja luotettavalta kasvattajalta on ainoa järkevä vaihtoehto. Kodinvaihtajat ja rescuet tulevat hyvänä kakkosena.

    Lainaa

 25. yli opisto hörhö kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +13 (21 ääntä)

  Raappana:
  Ja Tapio vetää esiin Internetin vanhimman ja väsyneimmän meemin. Miten joku vielä jaksaa tuollaisten korttien kanssa? Tuo oli näppärää ja oivalltavaa viimeksi 90-luvun alussa.

  Tapio ei ole mokassa se joka vertasi artikkelissa ollutta lääkäriä Hitleriin, joten kommenttisi on invalidi.

  Mitä tulee mokaan, ehkä on ihan parasta että Sanna tosiaan poistui ryhmästä tuon purkauksen jälkeen..

    Lainaa

 26. yli opisto hörhö kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +34 (54 ääntä)

  Hööpölööpö: Kenenkään ei pitäisi ikinä ostaa sekarotuista koiraa. Sekarotuisia teetetään pelkästä rahanhimosta emästä välittämättä. Jos vanhemmat ovat terveitä, jalostukseen kelpaavia, rekisteröityjä yksilöitä, miksi pentuja ei rekisteröitäisi? Siksi, että rekisteröinneistä paljastuisi pentueen emää kohtaan harrastettu eläinrääkkäys, eli astutus jokaisista juoksuista, puhumattakaan siitä minkälaisissa oloissa koirat elävät seropitehtaassa.

  Mikäli pentueen vanhempia ei ole rekisteröity, ei ole myöskään mitään tietoa siitä, mitä perinnöllisiä terveysongelmia niillä voi olla. Näissäkään tapauksissa ei tiedetä mitään koiran vanhempien oloista.

  Mielestäni on myös sairasta, mitä joillekin roduille on tehty; syringomyelia kingcharleseilla, saksanpaimenkoirien tuhotut selät, lyhytkuonoiset koirat jne.

  Rotukoira terveestä rodusta ja luotettavalta kasvattajalta on ainoa järkevä vaihtoehto. Kodinvaihtajat ja rescuet tulevat hyvänä kakkosena.

  Ennemmin ottaisin sekarotuisen koiran kuin vaikka tylppäkuonoiseksi jalostetun koiran. Kuten itsekin tuossa mainitsit, se on sinun mielestäsi sairasta. Ei kuitenkaan selvästikään niin sairasta ettei ihmisten tulisi lopettaa niiden ostamista koska ne kuitenkin ovat “rotukoiria” ja näin ollen se käy. Vai miten se meni.

  Eikä sekarotuinen välttämättä aina tarkoita että se on pentutehtailijalta joka rääkkää emoa. Koirat panee. Jos ei ole leikattu koira niin vahinkoja sattuu. Pitäiskö ne pennut sitten tappaa heti kun syntyy? Sehän se vasta inhimillistä olisi.

    Lainaa

 27. Neiti Knatterton kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -9 (27 ääntä)

  Raappana:
  Ja Tapio vetää esiin Internetin vanhimman ja väsyneimmän meemin. Miten joku vielä jaksaa tuollaisten korttien kanssa? Tuo oli näppärää ja oivalltavaa viimeksi 90-luvun alussa.

  Sama tuli mieleen.

  Tapio halusi vaan naisten huomiota, annetaan anteeksi. Etenkin jos se imee varpaita ennen ja jälkeen.

    Lainaa

 28. htht kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -7 (19 ääntä)

  Natsikortti kun lävähtää tiskiin niin tietää ihmisen olevan idiootti.

    Lainaa

 29. Ilari kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +3 (9 ääntä)

  Hairysteed:
  Onko Nina Mikkosen Godwinin lain toteuttamisennätys rikottu tässä?

  En tiedä. Mutta yhtäläisyyden Seppo Rädyn ME-heiton kanssa ovat kyllä olemassa. Kaukaa se sekin keihäs haettiin.

    Lainaa

 30. Saku Nauriskäki kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +8 (12 ääntä)

  KaroliinaCZ:
  Eivät kaikki lääkärit ole laillistettuja läkediilereitä, mutta Sannan lääkäri varmaan on.

  Sannaa ei nähtävästi huolestuta laillistamaton lääkediileri, eli silloin kaikki ok.

    Lainaa

 31. Raappana kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -9 (15 ääntä)

  yli opisto hörhö: Tapio ei ole mokassa se joka vertasi artikkelissa ollutta lääkäriä Hitleriin, joten kommenttisi on invalidi.

  Mitä tulee mokaan, ehkä on ihan parasta että Sanna tosiaan poistui ryhmästä tuon purkauksen jälkeen..

  Olepa nyt tarkka poika. Tapio ei ollut ensimmäinen Aatun maininnut, mutta oli ensimmäinen meemiin viitannut ja sitähän minä kommentoinkin. Siinä sinulle valiidia.

    Lainaa

 32. Litton kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -1 (13 ääntä)

  Hööpölööpö: Kenenkään ei pitäisi ikinä ostaa sekarotuista koiraa. Sekarotuisia teetetään pelkästä rahanhimosta emästä välittämättä. Jos vanhemmat ovat terveitä, jalostukseen kelpaavia, rekisteröityjä yksilöitä, miksi pentuja ei rekisteröitäisi? Siksi, että rekisteröinneistä paljastuisi pentueen emää kohtaan harrastettu eläinrääkkäys, eli astutus jokaisista juoksuista, puhumattakaan siitä minkälaisissa oloissa koirat elävät seropitehtaassa.

  Mikäli pentueen vanhempia ei ole rekisteröity, ei ole myöskään mitään tietoa siitä, mitä perinnöllisiä terveysongelmia niillä voi olla. Näissäkään tapauksissa ei tiedetä mitään koiran vanhempien oloista.

  Mielestäni on myös sairasta, mitä joillekin roduille on tehty; syringomyelia kingcharleseilla, saksanpaimenkoirien tuhotut selät, lyhytkuonoiset koirat jne.

  Rotukoira terveestä rodusta ja luotettavalta kasvattajalta on ainoa järkevä vaihtoehto. Kodinvaihtajat ja rescuet tulevat hyvänä kakkosena.

  Kompromissi 2: Älä hanki koiraa. Tehdään niistä villejä.

    Lainaa

 33. Moro kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +24 (36 ääntä)

  Koirien jalostus köyhdyttää niiden geeniperimää. Käytännössä koiria jalostetaan väkisin parittamalla niitä haluttuja ominaisuuksia olevien koirien kanssa. Sitten sen jälkeen vaikka samaa poikuetta toistensa kanssa, jos halutaan lisätä näitä tällaisia “haluttuja ominaisuuksia” sisältäviä koiria. Tällä tavalla yksittäisen koirarodun lähtökohta on usein todella pieni ja sen takia jalostus on perseestä. Miksi eläimiä pakotetaan tilanteisiin, jotka on ihmisten kohdalle ajateltuina erittäin arveluttavia ja usein jopa kiellettyjä? On ihan faktaa, että mitä pidemmälle jalostusta viedään sitä enemmän tulee ongelmia. Jotkut koirat nyt vaan on geenipooliltaan köyhempiä ja kauempana sudesta kun toiset terveemmät rodut.

    Lainaa

 34. TTU kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -22 (58 ääntä)

  hiphei:
  Rescue-koiran ottaminen on tekopyhyyttä pahimmillaan. Ne resurssit, joita henkilö käyttää rescue-koiran ottamiseen, pitäisi käyttää ennaltaehkäisevään työhön kyseisessä maassa. Ei ole helppoa, mutta ei muutaman eläimen vieminen parempiin oloihin ratkaise ongelmaa. (Nyt taitaa tulla miinuksia, mutta en välitä siitä.)

  Saman kun oppisi ihmiset tajuamaan myös näistä rescue-ihmisistä joita tänne tuodaan…

    Lainaa

 35. Aseesa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -32 (42 ääntä)

  yli opisto hörhö: Ennemmin ottaisin sekarotuisen koiran kuin vaikka tylppäkuonoiseksi jalostetun koiran. Kuten itsekin tuossa mainitsit, se on sinun mielestäsi sairasta. Ei kuitenkaan selvästikään niin sairasta ettei ihmisten tulisi lopettaa niiden ostamista koska ne kuitenkin ovat “rotukoiria” ja näin ollen se käy. Vai miten se meni.

  Eikä sekarotuinen välttämättä aina tarkoita että se on pentutehtailijalta joka rääkkää emoa. Koirat panee. Jos ei ole leikattu koira niin vahinkoja sattuu. Pitäiskö ne pennut sitten tappaa heti kun syntyy? Sehän se vasta inhimillistä olisi.

  Itse asisssa tuo pentujen tappaminen olisi oikein hyvä idea niin ei tartte maksaa kallista leikkausta koirasta/koirista. Ei se leikkaus oo kuitenkaan mikää halapa operaatio. Sama homma pätee myös kissan kohdalla jotta ei naru kissaakaan kannata leikata kun niistä pennuista pääsee muutenkin eroon.

    Lainaa

 36. Madman kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +11 (25 ääntä)

  Sammakko:
  Hitler oli kasvissyöjä, joten vastustan kaikkia kasvissyöjiä, ne on outoja hitleriittejä…

  Hitler oli myös absolutisti, siksi kannattaa juoda kaljaa. Ettei vaan vahingossa perustaisi uutta valtakuntaa. :) Onkohan muuten tipatonta viettävät ns. vartti-Hitlereitä?

    Lainaa

 37. ffes kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +11 (21 ääntä)

  Madman: Hitler oli myös absolutisti, siksi kannattaa juoda kaljaa. Ettei vaan vahingossa perustaisi uutta valtakuntaa. Onkohan muuten tipatonta viettävät ns. vartti-Hitlereitä?

  Toisaalta Hitler kuitenkin käytti paljon huumeita.

    Lainaa

 38. Jeps kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +15 (21 ääntä)

  yli opisto hörhö: Ennemmin ottaisin sekarotuisen koiran kuin vaikka tylppäkuonoiseksi jalostetun koiran. Kuten itsekin tuossa mainitsit, se on sinun mielestäsi sairasta. Ei kuitenkaan selvästikään niin sairasta ettei ihmisten tulisi lopettaa niiden ostamista koska ne kuitenkin ovat “rotukoiria” ja näin ollen se käy. Vai miten se meni.

  Eikä sekarotuinen välttämättä aina tarkoita että se on pentutehtailijalta joka rääkkää emoa. Koirat panee. Jos ei ole leikattu koira niin vahinkoja sattuu. Pitäiskö ne pennut sitten tappaa heti kun syntyy? Sehän se vasta inhimillistä olisi.

  Mulla ärsyttää myös sokea uskominen kennelliittoon. Kyseessä on kuitenkin pelkkä yhdistys, joka on oikeasti aikalailla monopoliasemassa määräämässä kriteerejä hyvistä kasvattajista koirien hankinnassa. Kyllä terveystuloksia löytyy myös sekarotuisilta käytökoirilta, ei mitenkään tavallista, muttei myöskään erityisen epätavallista

    Lainaa

 39. ffes kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +13 (17 ääntä)

  ffes: Toisaalta Hitler kuitenkin käytti paljon huumeita.

  Miks tämä nyt piti downvotea kellariin? Hitler käytti oikeasti huumeita ja ilmeisesti aika paljon. En keksinyt sitä itse. Noilla “lääkkeillä” sekoaa kuka tahansa, joten ei Hitlerin elämä sinänsä ole kauheen yllättävä lopputulos. :D

  http://www.bbc.com/news/av/world-europe-37592253/adolf-hitler-was-the-fuehrer-of-drugs

    Lainaa

 40. Adolf kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -2 (14 ääntä)

  On olemassa vain naaras- ja uroskoiria,uros ei voi synnyttää.

    Lainaa

 41. jalostaja kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +11 (13 ääntä)

  Voin valita kenen kanssa itse risteydyn. Tai ainakin kenen kanssa en. Sannalla on epätoivottuja ominaisuuksia, joten hänen kanssaan en sitä tee.

    Lainaa

 42. Naanananaa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +1 (9 ääntä)

  Ah ihmisiä, jotka uskovat lääkäreiden olevan suuri salaliitto syöttää kansalle pahaa tekeviä lääkkeitä! Olisivat edes kunnolla sitä mieltä, mutta kun suurinosa on aivan normitallaajia ketkä käyttää terveydenhuollon palveluja ja lääkkeitä tarpeen vaatiessa aivan normaalisti. Sitten tommosta turhaa paskanjauhantaa aiheesta, kun luulee olevansa jotenkin suuresti valaistuneempi kuin muut :D

    Lainaa

 43. ei_aivopieruilla kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +1 (3 ääntä)

  Ja ei kyllä pidä paikkansa

  kyllä ihmisiäkin on jo niin monta sukupolvea että pitäisi alkaa melko huonoa geeniperimää.

  Ei se rovaniemen metsässä 500v sitten asunut Teuvo mitään afrikkalaista tummaa naisen kanssa geenejään yhdistänyt ajatuksella ettei geeniperimä menisi liian ohueksi.

  Kunhan sukusiittosuus vältetään niin hyvin menee vaikkakin joissakin roduissa on “jalostettu” aivan typeriä piirteitä esim. mobsit.

    Lainaa

 44. Jea kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +7 (7 ääntä)

  ei_aivopieruilla:
  Ja ei kyllä pidä paikkansa

  kyllä ihmisiäkin on jo niin monta sukupolvea että pitäisi alkaa melko huonoa geeniperimää.

  Ei se rovaniemen metsässä 500v sitten asunut Teuvo mitään afrikkalaista tummaa naisen kanssa geenejään yhdistänyt ajatuksella ettei geeniperimä menisi liian ohueksi.

  Kunhan sukusiittosuus vältetään niin hyvin menee vaikkakin joissakin roduissa on “jalostettu” aivan typeriä piirteitä esim. mobsit.

  Ihmisellä on satoja perinnöllisiä sairauksia. Niitä tulee kokoajan lisää. Mut ei nyt niihin paneuduta sen enempää. Rodun jalostuksessa/ylläpidossa tämä nopeutuu, koska siellä tiedostetusti yhdistetään yksilöitä joilla on mahdollisimman samat ominaisuudet, jotta ne pysyisivät jatkossakin, tai korostuisivat.

    Lainaa

 45. tuitui kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +8 (8 ääntä)

  Vähän menee ehkä aiheen sivusta mutta menköön:
  Voi miten nätti toi artikkelin kuvituskoira on!

    Lainaa

 46. Zew kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +5 (5 ääntä)

  Rescue-koira ei todellakaan ole tekopyhyyttä. Ne tulee ulkomailta missä voi olla tauteja joo, mutta ulkomailla reissaa isoissa näyttelyissä hienot rotukoiratkin. Ja ihan vaan koska näyttelyt.

    Lainaa

 47. Jopas kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -5 (5 ääntä)

  Epäilemättä ihmiselle olisi lajina hyötyä siitä että lisääntyvät yksilöt valittaisiin jonku asiantuntijan toimesta, jotta saataisiin yhdistettyä lajin tulevaisuudelle edullisia ominaisuuksia. Perinnöllisiä sairauksia sairastaviea ei päästettäisi lisääntymään jne.

  Mitä taas tulee tuohon rescuekoira pisnekseen, niin sehän on pentutehtailua pahimmasta päästä. Pennutetaan sekarotuisia koiria ja myydään niitä vauraampiin maihin, muka hylättyinä löytökoirina.

  Meillä lopetettiin koirapuistossa käyminen näiden agressiivisten rescuekoirien vuoksi.

    Lainaa

 48. Jopas kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -4 (4 ääntä)

  Zew:
  Rescue-koira ei todellakaan ole tekopyhyyttä. Ne tulee ulkomailta missä voi olla tauteja joo, mutta ulkomailla reissaa isoissa näyttelyissä hienot rotukoiratkin. Ja ihan vaan koska näyttelyt.

  Pikkusen eri asia käydä näyttelyissä joissa on hyvin hoidettuja ja rokotettuja koiria.

    Lainaa

 49. Arthur Brown kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +2 (6 ääntä)

  Koirien jalostus on syöpää.

  Ihmiset, jotka jalostavat koiria esteettisten syiden takia, ovat syöpää.

  Ihmiset jotka puolustavat koirien jalostamista, käyvät koiranäyttelyissä ja hankkivat rotukoiria ovat myös syöpää.

    Lainaa

 50. Rottis kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +6 (6 ääntä)

  Sammakko:
  Hitler oli kasvissyöjä, joten vastustan kaikkia kasvissyöjiä, ne on outoja hitleriittejä…

  Hitler myös joi vettä ja peseytyi. Onnea valitsemallasi tiellä.

    Lainaa

 51. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

Kommentoi

Avatar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Avainsanat: , , , , , , , , , ,