Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 315

Paljon maksaa liput linnan juhliin?
Sekalaisia, osa 315

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 68 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1447 (1483 ääntä)
      Niin, ajattele nyt Marika, sä VANHEMPANA joudut selittää lapsilles mm. mistä vauvat tulee. Ja jopa vastata niitten kysymyksiin aiheesta. Ai kauheeta. Ja 6. luokkalainen on jumalauta jo 12 vuotias.

      Lainaa

    2. Tulos: +1208 (1220 ääntä)
      Olis mielenkiintosta tietää mikä Marikan mielestä on luonnollista, jos toi on sairasta..

      Lainaa

    3. Tulos: +944 (956 ääntä)
      Memerento: Olis mielenkiintosta tietää mikä Marikan mielestä on luonnollista, jos toi on sairasta..
      Nyt kiinnostaa tietää millaista seksiä Marika harrasti jos se on kerta niin sairasta.

      Lainaa

    4. Tulos: +1147 (1161 ääntä)
      Nyt voi kiittää siitä, että koulut on olemassa. Muuten Marikan lapsi ei saisi koskaan tietää mistä tai miten lapset tulevat.

      Lainaa

    5. Tulos: +202 (234 ääntä)
      Ammattimielensäpahoittajan spottaaminen - check. Päivän to do-lista on valmis.

      Lainaa

    6. Tulos: +644 (660 ääntä)
      onhan se ihan hirveetä 12-vuotiaan tietää mistä lapset tulee... en tiedä olinko jotenkin erikoinen lapsi (epäilen), mut ite ainaki tiesin suurinpiirtein jo 7-8 vuotiaana mistä lapset tulee.

      Lainaa

    7. Tulos: +897 (905 ääntä)
      Parempi että lapsi saa tietää kuinka lapsia tehdään ennen kuin vahingossa tekee semmoisen

      Lainaa

    8. Tulos: +660 (666 ääntä)
      Marika saattaisi järkyttyä tästä mutta parisenkymmentä vuotta sitten nää asiat selitettiin biologian tunnilla jo viidennellä luokalla...

      Lainaa

    9. Tulos: +433 (435 ääntä)
      Missäs iässä Marikalle itselle nämä opetettiin?

      Lainaa

    10. Tulos: +509 (531 ääntä)
      Ja pientä marginaalijoukkoa lukuunottamatta jokainen kuudesluokkalainen tietää jo vuosia ennen opetustakin :D

      Lainaa

    11. Tulos: +977 (1021 ääntä)
      Marika on varmaan minun vanhempieni kavereita. Muistan, kun vielä 10-vuotiaanakin sain kysymyksiini vastaukseksi, että "isillä oli silmäkulmassa pilke ja se meni äitin massuun ja siitä tuli vauva". Ja minähän en tajunnut, että miten helvetissä joku ihmeen pikku valo voi olla isin silmässä ja sitten vielä siirtyä sieltä äitin massuun, kun eihän silmissä ole valoa (muuten kuin jonkun Hippokrateen mielestä) ja isi ja äitihän ovat kaksi eri ihmistä, joiden välillä ei edes ole verisuonia tai mitään. Lisäkysymyksiini vastattiin niinkin kypsästi kuin naureskelemalla. Kiitos koulu ja ope, että sain tietää totuuden :) Siinä vain pääsi käymään se paha, kun minä satuin kärsimään varhaisesta murrosiästä. Kyllä minä kaikenlaiset vaivat kestin, kuten rinnat 6-7 -vuotiaana, mutta 8-vuotiaana alkaneet kuukautiset olivat ihan myrkkyä pienelle ihmiselle. Säikähdin sitä verenvuotoa aivan hirveästi, kun luulin sen olevan merkki jostain kammottavasta sairaudesta, ja sekin säikähdys oli luonteeltaan ihan vääristynyttä, kun pelkäsin ensisijaisesti sitä, että joutuisin kertomaan asiasta äidilleni, ja vasta toissijaisesti sitä, että olen tekemässä kuolemaa. "Tämä pimppitautiin kuoleminen tulee kyllä olemaan ihan hirveän häpeällistä, mutta kyllä siitä on vain pakko vaieta, kun olisi vielä häpeällisempää kertoa äidille, että minulla on joku pimppitauti." Ja minähän olin niin taitava piilottamaan häpeällisiä asioita, että kukaan ei huomannut mitään, minkä seurauksena jouduin kärsimään "pimppitaudistani" monen vuoden ajan yksin ennen kuin opin totuuden. Olisitte kaikki maailman vanhemmat vain niin kilttejä, että antaisitte lapsillenne mahdollisuuden turvalliseen puheyhteyteen. Se tarkoittaa, että kuuntelette lapsianne, vastaatte heidän kysymyksiinsä totuuden ja ikätason mukaisesti, ettekä pälpättele luottamuksellisista keskusteluistanne kenellekään toiselle. Lapsenne ovat tässä maailmassa teidän valintojenne seurauksena, ja heidän hyvinvointinsa riippuu pääasiassa teistä. Sen takia lasten eteen tulisi aina yrittää parhaansa, koska se on vähintä, mitä he ansaitsevat.

      Lainaa

    12. Pahakasika 7.12.2017 7:59
      Tulos: +262 (266 ääntä)
      Kyllä se taidetaan edelleen kertoa viitosluokalla. Sitä ennen oli oppitunnit murrosiästä, pojille ja tytöille erikseen. Opettajamme käski vain lukea ne pari kappaletta kotona. Terveydenhoitaja ei mielestäni osannut selittää asioita ikäisillemme, vaan käytti lapsellisia termejä, kuten "pissaputki". En muista tarkemmin, mitä muuta kertoi.

      Lainaa

    13. Tulos: +250 (256 ääntä)
      Ooooo, ens vuonna mäki nii hommaan liput linnan juhliin.

      Lainaa

    14. Tulos: +400 (410 ääntä)
      Ymmärrän, että lapsesta voi olla noloa puhua seksistä, kuukautisista ja siemensyöksyistä vanhempien kanssa, MUTTA vanhempien pitäisi kyetä siitä puhumaan ja kertomaan lapsille kaiken tarpeellisen. Jos iskee hirveä ahdistus siitä, että pitää kertoa lapselle, mistä vauvat tulevat, kannattaa jättää lasten teko sikseen.

      Lainaa

    15. Tulos: +331 (337 ääntä)
      Nykyään suositellaan jo ihan neuvolassa, että sitten kun lapsi alkaa kysellä, saa (ja täytyy!) alkaa lapsen ikätasoisesti kertomaan, mistä ja miten vauvat tulevat. Meillä jo 3-vuotias tietää pääpiirteittäin.

      Lainaa

    16. Tulos: +165 (177 ääntä)
      Joku: Nyt voi kiittää siitä, että koulut on olemassa. Muuten Marikan lapsi ei saisi koskaan tietää mistä tai miten lapset tulevat.
      Ihmiskehon kehitys on tainnu mennä siihen suuntaan, että nykypäivänä jo tuossa ala/yläasteen taitteessa alkaa osalla tytöistä kuukautiset ja poikienkin murrosikä aikastunu. On siis täysin mahdollista, että ilman valistusta sais Marikan poika tietää turhankin nopeasti mistä ja miten ne lapset maailmaan tulee, lapsellinen mieli lääkärileikkeineen sukukypsyyteen ja tietämättömyyteen yhistettynä ei oo se paras yhdistelmä...

      Lainaa

    17. Tulos: +73 (101 ääntä)
      *kuka

      Lainaa

    18. Fiksut lapset 7.12.2017 10:55
      Tulos: +197 (203 ääntä)
      Meillä 3 vuotias tiennyt jo aikoja sitten mistä lapset tulevat, kätilövaimo toki auttaa asiaa kun puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä eikä aleta selittämään valheita. Seksi ei toki vielä ole ollut puheenaiheena, mutta kyllä vanhempien pitää osata häpeämättä vastata jos lapsi siitä jotain kysyy.

      Lainaa

    19. Tulos: +192 (196 ääntä)
      Kyllä minäkin jo aika pienenä tiesin, että kun laittaa Barbien ja Kenin saman peiton alle ilman vaatteita, niin siitä syntyy pikku-Barbie tai pikku-Ken.

      Lainaa

    20. Tulos: +128 (140 ääntä)
      Parempi kertoa lapselle viimeistään esiteini-iän loppuun mennessä, mistä lapset tulevat, ennen kuin alkaa tehdä mieli harrastaa "sitä", ettei niitä tule tehtyä tietämättään.

      Lainaa

    21. Tulos: +202 (206 ääntä)
      "Kyllä ne pojalle varmaan armeijassa sitten kertovat mistä lapset tulevat. T: Häpeävä vanhempi."

      Lainaa

    22. Tulos: -26 (90 ääntä)
      Ketä!!!!!!!!!!!!!?????????? Perkele. Ja hotelli Vantaahan on Hertaksentiellä että se varmaan avaa tota juttua enemmän.

      Lainaa

    23. Tulos: +131 (147 ääntä)
      Kala: Siinä vain pääsi käymään se paha, kun minä satuin kärsimään varhaisesta murrosiästä. Kyllä minä kaikenlaiset vaivat kestin, kuten rinnat 6-7 -vuotiaana, mutta 8-vuotiaana alkaneet kuukautiset olivat ihan myrkkyä pienelle ihmiselle. Säikähdin sitä verenvuotoa aivan hirveästi, kun luulin sen olevan merkki jostain kammottavasta sairaudesta, ja sekin säikähdys oli luonteeltaan ihan vääristynyttä, kun pelkäsin ensisijaisesti sitä, että joutuisin kertomaan asiasta äidilleni, ja vasta toissijaisesti sitä, että olen tekemässä kuolemaa. “Tämä pimppitautiin kuoleminen tulee kyllä olemaan ihan hirveän häpeällistä, mutta kyllä siitä on vain pakko vaieta, kun olisi vielä häpeällisempää kertoa äidille, että minulla on joku pimppitauti.” Ja minähän olin niin taitava piilottamaan häpeällisiä asioita, että kukaan ei huomannut mitään, minkä seurauksena jouduin kärsimään “pimppitaudistani” monen vuoden ajan yksin ennen kuin opin totuuden. Olisitte kaikki maailman vanhemmat vain niin kilttejä, että antaisitte lapsillenne mahdollisuuden turvalliseen puheyhteyteen. Se tarkoittaa, että kuuntelette lapsianne, vastaatte heidän kysymyksiinsä totuuden ja ikätason mukaisesti, ettekä pälpättele luottamuksellisista keskusteluistanne kenellekään toiselle. Lapsenne ovat tässä maailmassa teidän valintojenne seurauksena, ja heidän hyvinvointinsa riippuu pääasiassa teistä. Sen takia lasten eteen tulisi aina yrittää parhaansa, koska se on vähintä, mitä he ansaitsevat.
      Ah kohtalontoveri D: Muistan kyllä kaverit puhui kuukautisista ja sen semmosista, en tiennyt mistä ne puhui mutta mullahan ne alkoi ensin. Ikää oli 9. Itkin ja häpesin. Äitini kyllä sai jossain vaiheessa selville, mutta sekin tilanne oli kamala. Ja sitten kun ei silloin osanut vielä edes tunnistaa vuodon alkamista kehossa... Toki tiesin mistä niitä vauvoja tulee, mutta tuosta ei ollut kukaan kertonut. Vitosluokan seksivalistus uskonnollisten opettajien kanssa oli kyl todella noloa. Yläasteen terkkarivalistus ja kortongin laiton harjoittelu tekopenikseen oli kyl asiallisempaa.

      Lainaa

    24. Saku Nauriskäki 7.12.2017 13:42
      Tulos: -548 (580 ääntä)
      Höhö: Muistan kyllä kaverit puhui kuukautisista ja sen semmosista, en tiennyt mistä ne puhui mutta mullahan ne alkoi ensin. Ikää oli 9. Itkin ja häpesin. Äitini kyllä sai jossain vaiheessa selville, mutta sekin tilanne oli kamala. Ja sitten kun ei silloin osanut vielä edes tunnistaa vuodon alkamista kehossa…
      Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.

      Lainaa

    25. Tulos: +196 (218 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Koska naiset ei käy paskalla.

      Lainaa

    26. Tulos: +305 (341 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Toi on niin tota. Pikku pojat ei kestä kuulla että sinne mihin ne värkkinsä tunkee, tuleeki kerran kuussa verta :'D news flash: kaikilla naisilla tulee kuukautiset! :D Kunnon miehet ymmärtää ja tukee naisiaan ja auttaa jos on paha olo :P

      Lainaa

    27. Tulos: +287 (311 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Se on hienoa, että vertaat naisten jokakuukautista "kärsimystä" jöötiin. Ihana asenne sulla naisia kohtaan.

      Lainaa

    28. purppurakruunu 7.12.2017 15:09
      Tulos: +201 (205 ääntä)
      "Jos ne vaikka kysyy, että ollaanko me tehty 'sitä'..." Älä turhaan huolehdi: jos lapsi oppii lisääntymisbiologiaa ja tiedostaa oman olemassaolonsa, veikkaan, että ei enää tarvitse kysyä...

      Lainaa

    29. Tulos: +249 (275 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Oikeasti? Miehet todellakin kyllä jaksaa aina kertoa omasta paskastaan, ilmavaivoista ynnä muista, niin etteköhän te miehet kestä yhen keskustelun menkoista.

      Lainaa

    30. Verenkeitin 7.12.2017 15:39
      Tulos: +325 (337 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Eihän tuossa kuvailtu eritteitä millään tavalla. Itse lähdit sille linjalle. Fiksu mies ymmärtää, että kuukautiset on ihan luonnollinen asia eikä mikään tabu.

      Lainaa

    31. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Tulee Marikasta ihan mieleen tää sketsi :'D https://www.youtube.com/watch?v=wwo8qxUit00

      Lainaa

    32. Toimistovosu 7.12.2017 16:41
      Tulos: +91 (115 ääntä)
      Voi apua millaisessa tukahdutetussa ilmapiirissä Marikan lapsi joutuu elämään. Jos ollaan kotosalla noin takapajuisia, ettei ihan tavallisista asioista voida puhua, niin millaiseksi menee elämä sitten kun ollaankin ihan oikeasti vaikeiden asioiden äärellä. Se on tätä kun puoliso valitaan kotikylältä ja ollaan koko kylän kanssa joka asiassa samaa mieltä ja pelottavan paljon näytetäänkin kaikki ihan samanlaisilta.

      Lainaa

    33. Tulos: +194 (194 ääntä)
      Olimme kaverini kanssa 5-6 vuotiaita kun muistan kinastelumme siitä, mistä lapset tulevat. Minä väitin, että mahasta ja kaverini väitti että pimpistä. Mietin, että ei se voi olla totta. Kävimme heti kysymässä kaverin isältä ja hän vain totesi, että "kyllä, pimpistä" ja jatkoi puuhiaan. Tyydyimme vastaukseen ja jatkoimme leikkejä. Ei asiasta tarvitse tehdä monimutkaista. Saimme myös 5-6 luokilla hyvät seksivalistukset koulussa ja asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä.

      Lainaa

    34. Tulos: +175 (183 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Vastaan nyt varmaan trollille, mutta eihän Höhö kuvaillut mitään eritteitä millään tavalla. Hän vain mainitsi menkat.

      Lainaa

    35. Tulos: +83 (87 ääntä)
      Jep, Marika on itse hyvä esimerkki siitä, että lasten ei pidä tehdä lapsia

      Lainaa

    36. Höpöhöpö 7.12.2017 18:54
      Tulos: +192 (198 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Marikan mies linjoilla?

      Lainaa

    37. Tulos: +115 (115 ääntä)
      Mulla ois ennakkolippuja 2 kpl ens linnan juhliin. Hintapyynti molemmista 180€, ovh 250€.

      Lainaa

    38. Tulos: +83 (85 ääntä)
      Opin noin nelivuotiaana ihan oikean tavan siihen, miten lapset tehdään. Ei ole vaikuttanut kehitykseen tai seksuaaliseen käyttäytymiseen millään tavalla, koska opin seksin olevan ihan tavallinen osa elämää. Lapset ymmärtää, jos niille selittää.

      Lainaa

    39. Toimistovosu 8.12.2017 0:25
      Tulos: +64 (66 ääntä)
      läppis: Mulla ois ennakkolippuja 2 kpl ens linnan juhliin. Hintapyynti molemmista 180€, ovh 250€.
      Riinalle vois varmaan tehdä tarjouksen josta hän ei voisi kieltäytyä, tyyliin vain sinulle ja vain tänään. 180€/kpl. Kaksi lippua yhteishintaan 400€.

      Lainaa

    40. Tulos: +88 (90 ääntä)
      Mari: Niin, ajattele nyt Marika, sä VANHEMPANA joudut selittää lapsilles mm. mistä vauvat tulee. Ja jopa vastata niitten kysymyksiin aiheesta. Ai kauheeta. Ja 6. luokkalainen on jumalauta jo 12 vuotias.
      Parempi olisi kertoa heti kun lapsi kysyy. Yksinkertaisesti. Eikä punastellen sitten kun teini on raskaana tai tuleva isä.

      Lainaa

    41. Tulos: +74 (76 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Eikö nämä kuvaukset omista eritteistä sopisi paremmin sinne vauva-lehden keskustelusivuille? Vai aletaanko pojat vastaavasti kuvailemaan viimeisimmän väännetyn jöötin väriä, muotoa ja koostumusta? Koska opitte ensimmäisen kerran paskomaan pottaan? Oliko pierussa tänään enemmän pähkinäinen, tomaattinen vai hapanmaitoinen aromi? Eikö olekin kiinnostavaa. Miettikää nyt vähän sitä avautumistanne ennen kuin pilaatte niiden fiksujenkin naisten maineen.
      Rohkasen minäkin sitten trollia, mutta pisti naurattamaan. Kun menkat liittyy valistukseen mitä kouluissa opetetaan (mikä myös liittyi aiheesen hyvin), joku panikoi kun siitä mainitaan. Mutta avaudu toki eritteistä meille vaikkei ne aiheeseen liitykkään, ainakaan en tiennyt että liittyi. Minusta kommenttiosiossa todella järkeviä kommentteja ja kokemuskohtaisia asioita jaettu!

      Lainaa

    42. Silakan vihaaja 8.12.2017 1:10
      Tulos: -144 (172 ääntä)
      Aina innolla odottaa hassun hauskoja kommenttejanne, kunnes.. Kala. Oikeasti? Skrollaan kyllä ohi, enkä edes vaivaudu lukemaan muuta tympiihän se yrittää ohittaa kilometrin pituista tekstiä.. Mistä lähtien tästä tuli kilpailu, kuka kirjoittaa pisimmän kommentin ja johon vain Kala on osallistunut?

      Lainaa

    43. Tulos: +82 (88 ääntä)
      Kala: Marika on varmaan minun vanhempieni kavereita. Muistan, kun vielä 10-vuotiaanakin sain kysymyksiini vastaukseksi, että “isillä oli silmäkulmassa pilke ja se meni äitin massuun ja siitä tuli vauva”. Ja minähän en tajunnut, että miten helvetissä joku ihmeen pikku valo voi olla isin silmässä ja sitten vielä siirtyä sieltä äitin massuun, kun eihän silmissä ole valoa (muuten kuin jonkun Hippokrateen mielestä) ja isi ja äitihän ovat kaksi eri ihmistä, joiden välillä ei edes ole verisuonia tai mitään. Lisäkysymyksiini vastattiin niinkin kypsästi kuin naureskelemalla. Kiitos koulu ja ope, että sain tietää totuuden Siinä vain pääsi käymään se paha, kun minä satuin kärsimään varhaisesta murrosiästä. Kyllä minä kaikenlaiset vaivat kestin, kuten rinnat 6-7 -vuotiaana, mutta 8-vuotiaana alkaneet kuukautiset olivat ihan myrkkyä pienelle ihmiselle. Säikähdin sitä verenvuotoa aivan hirveästi, kun luulin sen olevan merkki jostain kammottavasta sairaudesta, ja sekin säikähdys oli luonteeltaan ihan vääristynyttä, kun pelkäsin ensisijaisesti sitä, että joutuisin kertomaan asiasta äidilleni, ja vasta toissijaisesti sitä, että olen tekemässä kuolemaa. “Tämä pimppitautiin kuoleminen tulee kyllä olemaan ihan hirveän häpeällistä, mutta kyllä siitä on vain pakko vaieta, kun olisi vielä häpeällisempää kertoa äidille, että minulla on joku pimppitauti.” Ja minähän olin niin taitava piilottamaan häpeällisiä asioita, että kukaan ei huomannut mitään, minkä seurauksena jouduin kärsimään “pimppitaudistani” monen vuoden ajan yksin ennen kuin opin totuuden. Olisitte kaikki maailman vanhemmat vain niin kilttejä, että antaisitte lapsillenne mahdollisuuden turvalliseen puheyhteyteen. Se tarkoittaa, että kuuntelette lapsianne, vastaatte heidän kysymyksiinsä totuuden ja ikätason mukaisesti, ettekä pälpättele luottamuksellisista keskusteluistanne kenellekään toiselle. Lapsenne ovat tässä maailmassa teidän valintojenne seurauksena, ja heidän hyvinvointinsa riippuu pääasiassa teistä. Sen takia lasten eteen tulisi aina yrittää parhaansa, koska se on vähintä, mitä he ansaitsevat.
      Hui, on varmasti ollut raskasta tuonikäiselle. Eivätkö vanhempasi todella esimerkiksi pyykätessä huomanneet mitään? Tai jos olit hoksannut käyttää siteitä, eikö äitisi huomannut, että niitä kului? Miten he sitten suhtautuivat, kun saivat tietää jo monta vuotta sitten alkaneista kuukautisistasi? Anteeksi kyselyt, kuulostaa vain todella hurjalta tuo mitä olet joutunut kokemaan. Serkullanikin itse asiassa alkoi jo pienenä lapsena kuukautiset, ja hän pelästyi niitä paljon. Hänen äitinsä onneksi kuitenkin huomasi asian heti

      Lainaa

    44. Tulos: +60 (60 ääntä)
      Tota: Missäs iässä Marikalle itselle nämä opetettiin?
      Varmaan liian myöhään...

      Lainaa

    45. kohtalotovereita 8.12.2017 9:45
      Tulos: +106 (112 ääntä)
      Höhö: Ah kohtalontoveri D: Muistan kyllä kaverit puhui kuukautisista ja sen semmosista, en tiennyt mistä ne puhui mutta mullahan ne alkoi ensin. Ikää oli 9. Itkin ja häpesin. Äitini kyllä sai jossain vaiheessa selville, mutta sekin tilanne oli kamala. Ja sitten kun ei silloin osanut vielä edes tunnistaa vuodon alkamista kehossa…
      Yhdyn tähän. Meilläkään vanhemmat eivät selitelleet mitään murrosiästä sun muista ja kuukautiset alkoivat ennen terveystiedontunteja. Eräänä aamuna vaan huomasin, että housuissa oli verta enemmän kuin vaikka jostain haavasta. Siinä tuli todella iso paniikki, mutta pelko ja häpeä estivät kertomasta vanhemmille asiasta. Pelkäsin, että olin tehnyt jotain väärää ja tämä verenvuoto on itse aiheutettua. Saisin hirveät huudot ja vaikka mitä, jos vanhemmat saisivat tämän selville. Heitin silloin alushousut roskiin ja suojasin uudet vessapaperilla. Vanhemille en kertonut, mutta jollekin piti silti tästä avautua, joten kerroin asiasta minun parhaalle kaverilleni. Minun onnekseni, kaverini tiesi, mitä kuukautiset ovat ja selityksen jälkeen sainkin selville, etten ollut tehnyt mitään pahaa. Menin sitten myöhemmin kertomaan vanhemmilleni tästä kun tiesin sen olleen ihan normaalia, mutta kyllä kuukautiset oli siihen aikaan "tabu" ja niistä ei saanut mainita kenellekään, koska se on noloa. Onneksi nykymaailmassa yritetään valaista ihmisiä, että kuukautisia ei tarvitse hävetä. Kenenkään nuoren ei tarvitse hävetä mennä kaupan kassalle sidepaketti kädessä hirveässä paniikissa, mitähän ihmiset ajattelevat. Silloin se oli kyllä maailman noloin asia, kun piti ostaa siteitä. Ja tuolle yhdelle trollille, ennemmin vertaisin kuukautisia siemensyöksyihin tai ennemmin märkiin uniin. Eiköhän kaikki tiedä, että jotku murrosikäiset pojat saavat märkiä unia ja uskoisin, että reaktiot ovat olleet aika samat kuin murrosikäisillä naisilla ensimmäisten kuukautisten aikana. (ei ehkä kuolemanpeko, mutta jotain uutta alkaa yks kaks tapahtua eikä kukaan ole kertonut tästä mitään.) Jos miehet alkaisivat täällä vertailla omia reaktioitaan ensimmäisitä märistä unista, niin en kyllä naisena alkaisi "hyi kun ootte ällöjä. menkää hoitoon tai jonnekin kapakkaan juttelemaan näistä."

      Lainaa

    46. Tulos: +126 (142 ääntä)
      Mimmi: Hui, on varmasti ollut raskasta tuonikäiselle. Eivätkö vanhempasi todella esimerkiksi pyykätessä huomanneet mitään? Tai jos olit hoksannut käyttää siteitä, eikö äitisi huomannut, että niitä kului? Miten he sitten suhtautuivat, kun saivat tietää jo monta vuotta sitten alkaneista kuukautisistasi? Anteeksi kyselyt, kuulostaa vain todella hurjalta tuo mitä olet joutunut kokemaan. Serkullanikin itse asiassa alkoi jo pienenä lapsena kuukautiset, ja hän pelästyi niitä paljon. Hänen äitinsä onneksi kuitenkin huomasi asian heti
      Kun joillakin nyt vaikuttaa olevan ongelmia tällaisten aiheiden henkisessä käsittelemisessä, niin ÄLÄ LUE tätä viestiä, jos asiallinen puhe kuukautisista traumatisoi sinua! Kuten sanoin, olin oppinut erittäin taitavaksi asioiden piilottajaksi. Äiti ei huomannut pyykissä mitään, kun en vienyt likaisia pikkuhousujani pyykkiin. Kätkin ne vain pois, ja sitten kun pikkuhousut loppuivat, aloin kyläillä luokkakavereiden luona varastamassa heiltä puhtaita. (Tiedän, ällöä ja kamalaa, mutta olin muutenkin lastensuojelua tarvitseva erityislapsi. Lastensuojelua tarvitsevilla erityislapsilla ei aina ole kovin rakentavia keinoja ongelmiensa ratkaisemiseksi.) Suojana käytin sellaista kolmesta vessapaperinpalasesta taiteltua "origamia", ja kun äitini alkoi joskus 11-12 -vuotiaana ollessani ostaa minulle siteitä ja tamponeita, "koska alat varmaan tarvita näitä jossain vaiheessa", niin jatkoin kuitenkin vessapaperin käyttämistä, koska se toimi hyvin ja oikeat suojat tuntuivat minusta pahoilta. Opin kyllä käyttämään siteitä sitten myöhemmin. Lopulta äitini sai tietää, kun hän pakotti minut uimaan kuukautisteni aikaan, vaikka sanoin, etten halua mennä uimaan. Olin kai 12. Hän luuli, että ensimmäiset kuukautiseni sattuivat alkamaan sen uimareissun aikana, ja siihen käsitykseen hän saa jäädäkin. PUHE KUUKAUTISISTA LOPPUU. Oli Marikan viesti sitten vitsi tai tosi, niin joillakin vanhemmilla ihan oikeasti on tuollainen piukea hys-hys-asenne, että puhua ei saa muusta kuin kukkasista ja siitä, miten ihana äiti on. Tämän vuoksi haluaisin siis ihan hirmuisesti painottaa, että olkaa kiltit vanhemmat ihmisiä lapsillenne. Lapsi ei kykene kommunikoimaan, jos hänellä ei ole turvallista ympäristöä, jossa opetella kommunikoinnin taitoja. Turvalliseksi ympäristöksi ei riitä se, että sanotte lapsellenne: "Minun kanssani voit puhua mistä tahansa". Turvallinen kommunikointiympäristö tarkoittaa vielä edellisestäkin viestistäni täsmentäen, että annatte lapsen puhua keskeyttämättä, autatte häntä löytämään oikeita sanoja, annatte hänen osallistua kommunikaatiotilanteisiin tasavertaisena jäsenenä, ette käske häntä tuntemaan tai olemaan tuntematta jotakin tunnetta, ette laita sanoja hänen suuhunsa, ette levitä hänen asioitaan tarpeettomasti toisille, ja puhutte lapsellenne kuin ihmiselle, eli ette lässytä hänelle kuin nukelle ettekä puhu lapsesta hänen itsensä ohi, niin kuin hän olisi joku esine. Ja kun lapsi kysyy, niin VASTATKAA, vaikka hän sitten kysyisikin niistä k**kautisista. Turvallinen kommunikaatio ei ole lahja, vaan sen pitäisi olla ihmisoikeus, koska lapselle koituu suunnatonta tuskaa ja haittaa siitä, jos hänellä ei ole mitään paikkaa, missä hän voisi kokea tulevansa kuulluksi. (Ja tässä vielä pieni rivi tällaista ylimääräistä tekstiä, ettei viestini nyt vahingossakaan olisi liian lyhyt lukea.)

      Lainaa

    47. Tulos: +56 (62 ääntä)
      Tota: Missäs iässä Marikalle itselle nämä opetettiin?
      Veikkaisin, että noin 9 kk liian myöhään.

      Lainaa

    48. Tulos: +29 (47 ääntä)
      Se on kuka, ei ketä. Prkl.

      Lainaa

    49. Tulos: +84 (100 ääntä)
      Silakan vihaaja: Aina innolla odottaa hassun hauskoja kommenttejanne, kunnes.. Kala. Oikeasti? Skrollaan kyllä ohi, enkä edes vaivaudu lukemaan muuta tympiihän se yrittää ohittaa kilometrin pituista tekstiä.. Mistä lähtien tästä tuli kilpailu, kuka kirjoittaa pisimmän kommentin ja johon vain Kala on osallistunut?
      Jos tuo on sinusta pitkä teksti niin mahtaako sulla sitten olla lukihäiriö kun et jaksa lukea? Aika laiskaa, ei ihme et sanovat suomalaisten kirjotus- ja lukutaidon huonontuneen huomattavasti viimevuosina.

      Lainaa

    50. Sijaiskärsijä 8.12.2017 16:50
      Tulos: +35 (37 ääntä)
      Mäy: Ooooo, ens vuonna mäki nii hommaan liput linnan juhliin.
      Ei sulla ole varaa. Tajuatko yhtään mitä ne maksaa.

      Lainaa

    51. Tulos: +38 (42 ääntä)
      Porskis: Marika saattaisi järkyttyä tästä mutta parisenkymmentä vuotta sitten nää asiat selitettiin biologian tunnilla jo viidennellä luokalla…
      Jo 34 vuotta sitten, kun minä olin viidennellä luokalla, selitettiin nämä asiat tytöille tosiaan jo viidennellä. Pojille opetettiin silloin(kin) kuudennella luokalla. Kenties Marika on käynyt jotakin kotikoulua, jossa ei ihmisen biologiaa käsitelty lainkaan...

      Lainaa

    52. Silakan vihaaja 8.12.2017 22:04
      Tulos: -72 (88 ääntä)
      Tikru: Jos tuo on sinusta pitkä teksti niin mahtaako sulla sitten olla lukihäiriö kun et jaksa lukea? Aika laiskaa, ei ihme et sanovat suomalaisten kirjotus- ja lukutaidon huonontuneen huomattavasti viimevuosina.
      Miten tämä nyt oli lukihäiriöön liittyvä asia? Ihan vaan on alkanut ketuttamaan Aina, kun vastaan tulee kyseisen henkilön mukamas niin vitsikkäät, tyhjänpäiväiset lätinä tekstit. Mutta kiitos huolenpidosta, ei minulla ole lukemisen kanssa mitään ongelmaa.

      Lainaa

    53. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Älähdys: Koska naiset ei käy paskalla.
      Vain autossa! http://www.feissarimokat.com/2017/07/mammapalstalta-paivaa-osa-58/ (se viimeinen)

      Lainaa

    54. Tulos: +47 (49 ääntä)
      Voi luoja: Nykyään suositellaan jo ihan neuvolassa, että sitten kun lapsi alkaa kysellä, saa (ja täytyy!) alkaa lapsen ikätasoisesti kertomaan, mistä ja miten vauvat tulevat. Meillä jo 3-vuotias tietää pääpiirteittäin.
      Komppaan tätä. Kyllä me kerrottiin 4-vuotiaalle ihan rehellisesti (toki ikätason mukaan) että miten vauva päätyi äidin mahaan ja miten se tulee sieltä ulos kun kakkosta odotin ja esikoista kovasti kiinnosti. Muutenkin minusta parempi että lapset voi kysyä ja saada oikeita vastauksia vanhemmilta, kuin päätellä asioita keskenään Googlen varassa.

      Lainaa

    55. King Arthur 9.12.2017 2:14
      Tulos: +57 (69 ääntä)
      Silakan vihaaja: Aina innolla odottaa hassun hauskoja kommenttejanne, kunnes.. Kala. Oikeasti? Skrollaan kyllä ohi, enkä edes vaivaudu lukemaan muuta tympiihän se yrittää ohittaa kilometrin pituista tekstiä.. Mistä lähtien tästä tuli kilpailu, kuka kirjoittaa pisimmän kommentin ja johon vain Kala on osallistunut?
      Skrollaat ohi mutta vaivaudut silti avautumaan aiheesta? Sekavia signaaleja. Niin että kiinnostaako vai eikö kiinnosta sittenkään?

      Lainaa

    56. Pätevä pätijä 9.12.2017 2:56
      Tulos: +61 (63 ääntä)
      ZZTop: Ihmiskehon kehitys on tainnu mennä siihen suuntaan, että nykypäivänä jo tuossa ala/yläasteen taitteessa alkaa osalla tytöistä kuukautiset ja poikienkin murrosikä aikastunu. On siis täysin mahdollista, että ilman valistusta sais Marikan poika tietää turhankin nopeasti mistä ja miten ne lapset maailmaan tulee, lapsellinen mieli lääkärileikkeineen sukukypsyyteen ja tietämättömyyteen yhistettynä ei oo se paras yhdistelmä…
      Kuukautiset alkavat Suomessa tytöillä yleensä noin 10-16 vuoden ikähaitarilla, keskimäärin 12-13-vuotiaina. Ala-/yläasteen taitteessa siis ne jo ihan suurimmalla osalla alkavat olla, ja harvassa lienevät ne (sekä tytöt että pojat) joilla ei tuossa ikävaiheessa mitään murrosiän merkkejä näy. Harvemmin myöskään mitään lääkärileikkejä tuossa iässä harrastetaan, kyllä (esi)teiniä alkavat jo ihan muut jutut kiinnostaa. Ja juu, toki tajusin myös, ettei tämä nyt ollut viestin tärkein pointti. Suurimmalle osalle myös onneksi on tarjolla ihan asiallista tietoa murrosiästä, vähintään sitten edes koulussa nykyään. Kyllä pisti ihan tosissaan ja kunnolla vihaksi tuo Marikan juttu, ja valtavan sääliksi käy hänen poikaansa. Siis haloo, mitä h*lvetin p*rsettä nyt ihan totta?! Että 12-vuotiaille ei opetettaisi murrosiästä? Jumalauta. Kyllä onneksi mun aikana esim. tuli jo n. 10-11 vuoden iässä tytöille kotiin tunnettujen sidevalmistajien näytepaketteja, joissa oli myös vihossa tietoa biologiasta ja murrosiän muutoksista. Hyvä että tuli, niistä itsekin ehdin tietoa saada ennen kuin menkat 10-vuotiaana alkoivat, siinä vaiheessa kun oli koulu biologiantunteineen jo myöhässä (ja äidiltä oli siinä iässä muka noloa kysellä). Harmi ettei pojille taida olla oikein samanlaista ”palvelua” tarjolla, sitä kun ei ole niin helppo kaupallistaa. Kyllä tuossa 12 vuoden iässä tarve ihan normaaliin ihmisen biologian tuntemiseen ja etenkin oman kehon muutosten perässä pysymiseen on jo todella suuri, ja täysin järjenvastaista olisi ne kieltää. Tosin nykypäivänä tuon ikäiset onneksi osaavat jo itse hankkia aika paljon tietoa. Myöskin hämmentää, kuinka ihmisille jatkuvasti saa olla tankkaamassa, ettei ihmisen biologiasta, murrosiästä ja niihin luonnollisesti kuuluvasta seksuaalisuuden kertominen ole sama asia kuin se, että lapsia/nuoria opetettaisiin tai kannustettaisiin harrastamaan seksiä. Tämä väärinkäsitys lienee vahva osa myös Marikan purkausta. Eihän nyt tietenkään lapsesta tule aikuista eikä seksuaalisesti kypsää murrosiän alkaessa eikä seksi silloin vielä ole ajankohtaista, mutta oikeus oman kehon tuntemiseen ja muutoksiin varautumiseen todellakin on. Omasta mielestäni kouluissakin olisi hyvä puhua murrosiästä ja himpun verran nykyistäkin aikaisemmin, sitä asiallista tietoa kun olisi hyvä olla jo ennen kuin murrosikä on täysillä päällä.

      Lainaa

    57. Tulos: +4 (24 ääntä)
      Noi hyssyttelijät ovat yksi syy miksi näitä mielenterveysongelmaisia tai / ja ongelmateinejä on. Ja muuten, ketä -sanan käytöstä tulisi langettaa 20€ pväsakkoihin.

      Lainaa

    58. Tulos: +54 (56 ääntä)
      Ainakin itse muistan että jo mun kouluaikanani 90-luvun ja 2000-luvun taitteessa suurimmalla osalla kavereista alkoi kuukautiset jo ala-asteen lopussa. Viimeistään seiskaluokalla. Tosin kuukautisista kerrottiin silloin vain tytöille erikseen. Toki ymmärrän, että oli varmaan tytöille kivempaa olla ilman poikia, sai kysellä vapaammin, jos huvitti jne. Mutta olisi varmaan ollut ihan hyvä, että poikiakin olisi infottu asiasta edes jollain tavalla vaikka sitten yläasteen terveystiedon tunneilla. Ensimmäinen poikaystäväni 15 v. ei tiennyt käytännössä mitään kuukautiskierrosta (esim. luuli, että vain kuukautisten aikana voi tulla raskaaksi).

      Lainaa

    59. Tulos: +43 (47 ääntä)
      Hyvä että edes opettaja on kertonu muksulle lisääntymisestä. Meillä oli terveystiedossa opettaja, joka käytännössä vaan totesi että kuukautiset tapahtuu kerran kuussa ja lapsia syntyy seksistä. Jos joku kysyi jotain aiheesta, opettaja suuttui kun pilkattiin häntä ja kyseltiin tyhmiä, eikä vastannut. Ja tämän seuraamuksena vielä täysi-ikäisinäkin meillä oppilaita jotka luuli että seksiä harrastaessa pitää kusta vaginaan jos haluaa lapsia, ja oppilaita jotka luuli että tamponeja käyttäessä myös asetti tungetaan ja jätetään sisään kuukautisten aikana :) Sama opettaja joskus neuvoi korvaamaan kortsut elmukelmulla. Ei ole tullut testattua.

      Lainaa

    60. Tulos: -8 (24 ääntä)
      En ikinä palauttaisi mitään ihmiselle joka väärinkäyttää sanaa ketä.

      Lainaa

    61. Tulos: +62 (72 ääntä)
      muiccu: Ensimmäinen poikaystäväni 15 v. ei tiennyt käytännössä mitään kuukautiskierrosta (esim. luuli, että vain kuukautisten aikana voi tulla raskaaksi).
      Mun edellinen poikaystävä 25+ v. luuli että kuukautiset tulee kerran kuussa. Yhtenä päivänä. Kivuttomasti ja nopeasti. Kerran.

      Lainaa

    62. Tulos: -28 (30 ääntä)
      Nakita:news flash: kaikilla naisilla tulee kuukautiset!
      Ei välttämättä. On täysin oma valinta haluaako pitää kuukautiset joka kuukausi vai ei lainkaan.

      Lainaa

    63. Ruttotohtori 17.1.2018 16:06
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Silakan vihaaja: Miten tämä nyt oli lukihäiriöön liittyvä asia? Ihan vaan on alkanut ketuttamaan Aina, kun vastaan tulee kyseisen henkilön mukamas niin vitsikkäät, tyhjänpäiväiset lätinä tekstit. Mutta kiitos huolenpidosta, ei minulla ole lukemisen kanssa mitään ongelmaa.
      Vaan kirjoittamisen kanssa näemmä on. Sekä ohi skrollaamisen, minkä voi hyvin tehdä kun kerran ei kiinnosta. On myös turha kommentoida tekstiä jota ei edes lue. Sanoisin, että jopa noloa väittää vakavaa tekstiä vitsikkääksi.

      Lainaa

    64. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Chaina?

      Lainaa

    65. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Wiltsu: Chaina?
      Niin. Chaina. https://youtu.be/RDrfE9I8_hs

      Lainaa

    66. LäskiGorilla 19.9.2019 20:58
      Tulos: -13 (15 ääntä)
      En minä tajua linnan juhlia. Pitää tunti jonottaa jotta saa kätellä presidenttiä. Ihan paska juhla, vitusti ihmisiä, no varmaan jotain hienoa ruokaa, mutta paskasti pukeutuneita ihmisiä, presidentti ja sen vaimo joka silmät pullollaan mölisee outoja loruja televisiossa. Koko juhla on täyttä paskaa, mutta silti 1000 apinaa vaivautuu tulemaan sinne arvokkaan näköisenä ja vielä maksaa siitä! Explain=Pleasure

      Lainaa

    67. LäskiGorilla 19.9.2019 21:00
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      LäskiGorilla: En minä tajua linnan juhlia. Pitää tunti jonottaa jotta saa kätellä presidenttiä. Ihan paska juhla, vitusti ihmisiä, no varmaan jotain hienoa ruokaa, mutta paskasti pukeutuneita ihmisiä, presidentti ja sen vaimo joka silmät pullollaan mölisee outoja loruja televisiossa. Koko juhla on täyttä paskaa, mutta silti [...]
      Mutta kun suomalainen voi jonottaa tuntikausia saadakseen ilmaisen ämpärin on tuo ihan ymmärrettävää.

      Lainaa

    68. Tulos: -9 (11 ääntä)
      LäskiGorilla: En minä tajua linnan juhlia. Pitää tunti jonottaa jotta saa kätellä presidenttiä. Ihan paska juhla, vitusti ihmisiä, no varmaan jotain hienoa ruokaa, mutta paskasti pukeutuneita ihmisiä, presidentti ja sen vaimo joka silmät pullollaan mölisee outoja loruja televisiossa. Koko juhla on täyttä paskaa, mutta silti [...]
      Kuinka te tyhmempi kansanosa jaksatte aina olla kateellisia sille paremmalle kansanosalle, joka arvostaa valtiota ja kandaansa, sotaveteraaneja ja itsenäistä Suomea.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kiinalainen, ruoka, sormus, linnan juhlat, itsenäisyyspäivä, Suomi 100, lisääntyminen, koulu, liput