Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 314

Miksei täällä ole valkoisia munia?
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 314

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mustalaisnaamio 30.11.2017 0:33
   Tulos: -170 (490 ääntä)
   Jos lehmiä ei ole tarkoitettu ruuaksi, niin miksi ne on tehty siitä?

   Lainaa

  2. Tulos: -72 (162 ääntä)
   Aivan. Kananmunasta olikin kyse.

   Lainaa

  3. Aasiantuntija 30.11.2017 0:55
   Tulos: +293 (321 ääntä)
   Joo hedelmäliha on ihan sitä samaa, kun syöt possua, nautaa tai kanaa. Eiku hetkinen...

   Lainaa

  4. Tulos: +224 (282 ääntä)
   Hanna on oikeassa. Oli typerä kysymys. Ja jos Hanna mietit edelleen voitko vegaanina syödä hedelmiä, niin ei missään nimessä koska se on lihaa. Olethan muuten kuullut myös vihanneslihasta..? Se on yhtä kiellettyä!

   Lainaa

  5. Myrkkymuratti 30.11.2017 2:09
   Tulos: +219 (237 ääntä)
   Voi Senni, kyllä ne kommentit saa poistettua.

   Lainaa

  6. Tulos: +439 (441 ääntä)
   On kyllä jännä juttu että kaikkien facebookissa ei vaikuta olevan mahdollisuutta poistaa kommenttejaan. Onneksi itseltäni löytyy sekin ominaisuus.

   Lainaa

  7. Tulos: -28 (56 ääntä)
   Dingdong: Ihmisetkin on lihaa, valopää. Ihmisetkin ovat lihaa, valopää.
   No hyvimeni

   Lainaa

  8. Tulos: +283 (291 ääntä)
   Olen allerginen ruskeille kananmunille, vihreille omenoille ja punaiselle maidolle, mutten valkoisille kananmunille, punaisille omenoille enkä kevytmaidolle. Näin puhuu kaveri, joka tietää miten allergiat toimii.

   Lainaa

  9. Tulos: +191 (193 ääntä)
   Argh, nyt alkoi häiritä toi Reijan roskisvarkaus, tietääkö joku jotain järjellistä syytä tuollaiseen?

   Lainaa

  10. Tulos: -16 (138 ääntä)
   Dipoli: Olen allerginen ruskeille kananmunille, vihreille omenoille ja punaiselle maidolle, mutten valkoisille kananmunille, punaisille omenoille enkä kevytmaidolle. Näin puhuu kaveri, joka tietää miten allergiat toimii.
   Tuo oli hauska esimerkki, mutta se on kyllä totta, että allergiat toimivat joskus hieman yllättävillä tavoilla. Kuten esim. se, että voi olla koirille allerginen, paitsi omalle koiralle. Tai se, miten voi olla allerginen kokonaisille sipulinpalasille, mutta ei soseutetulle sipulille esim. kastikkeen seassa.

   Lainaa

  11. Tulos: +106 (208 ääntä)
   Musta kaikki keskittyy nyt ihan vääriin mokiin: toi hissi/kives- juttu oli loistava!

   Lainaa

  12. Tulos: +36 (54 ääntä)
   Auringoa ottaneet munat

   Lainaa

  13. Tulos: +120 (122 ääntä)
   Ai että oikein ESPANJASTA Nojoo, vähä vanha juttu vähä. Ajattelin että roska-astian arvoitukseen keksittäisiin lopuksi joku normaaliin jätehuoltoon liittyvä ratkaisu ja kysymys kuitattaisiin aivopieruna, joten käänne oli ainakin yllättävä.

   Lainaa

  14. Feissarikuokka 30.11.2017 9:27
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Dipoli: Olen allerginen ruskeille kananmunille, vihreille omenoille ja punaiselle maidolle, mutten valkoisille kananmunille, punaisille omenoille enkä kevytmaidolle. Näin puhuu kaveri, joka tietää miten allergiat toimii.
   Olisi jännä testata tuota sokkona, silmät sidottuina.

   Lainaa

  15. Muumi (kopio) 30.11.2017 9:27
   Tulos: +49 (59 ääntä)
   Luuviulu: Musta kaikki keskittyy nyt ihan vääriin mokiin: toi hissi/kives- juttu oli loistava!
   Luin väärin. Luulin että oli kirves. No nyt selveni tämäkin vitsi :D

   Lainaa

  16. Feissarikuokka 30.11.2017 9:32
   Tulos: -20 (36 ääntä)
   Aasiantuntija: Joo hedelmäliha on ihan sitä samaa, kun syöt possua, nautaa tai kanaa. Eiku hetkinen…
   Oliko peruskoun bilsankirjassa maininta siitä, että eläinsolun solukalvo on proteiinia ja kasvisolun soluseinämä selluloosaa, vai muistanko väärin 35 vuoden jälkeen? Solun sisältö on pääosin vettä soluliman muodossa.

   Lainaa

  17. Tulos: +62 (68 ääntä)
   Penttipena: On kyllä jännä juttu että kaikkien facebookissa ei vaikuta olevan mahdollisuutta poistaa kommenttejaan. Onneksi itseltäni löytyy sekin ominaisuus.
   Tässä on vaan semmonen että joskus Facebook ei vaan suostu tottelemaan käskyjä. Mulla on monesti käynyt niin, että jokin tietty toiminto ei vaan onnistu, vaikka se yleensä onnistuu. Saattaa olla niin että esimerkiks siinä päivityksen yläkulmassa olevassa valikossa ei yhtäkkiä olekaan poista-mahdollisuutta. Tai puuttuu muokkaa-mahdollisuus. Tai vaikka niitä klikkaa, mitään ei tapahdu. Tää on käynyt useammin kuin kerran tahi kahdesti, onneksi kuitenkin kohtuullisen harvoin. Eikä auta uloskirjautuminen. Joskus onnistuu vasta toiselta laitteelta - jos sellainen sattuu olemaan käsillä. Välillä ei auta mikään muu kuin sanoa, että sorry, tää tuli vahingossa ja jostain syystä en sitä nyt saa pois.

   Lainaa

  18. Kaali Kannibaali 30.11.2017 10:38
   Tulos: +47 (55 ääntä)
   Kyllä, hedelmäliha on lihaa. Se tarkoittaa kiinteää ravintoa. Nykyään sanaa käytetään kuitenkin yleensä ruumiinosien kuvaamiseen, ja moni ei edes tiedä sanan merkitystä. Sanottaisiinko, että lihaa löytyy siis niin kookoksesta kuin ihmisestäkin.

   Lainaa

  19. Kaali Kannibaali 30.11.2017 10:41
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Kaali Kannibaali: lihaa löytyy siis niin kookoksesta kuin ihmisestäkin.
   Kaiken lisäksi molemmista voi saada myös maitoa!

   Lainaa

  20. Kaali Kannibaali 30.11.2017 10:50
   Tulos: +26 (60 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Jos lehmiä ei ole tarkoitettu ruuaksi, niin miksi ne on tehty siitä?
   Samaa ihmettelen ihmisten kohdalla. Kun ei ole mitään kriittistä eroa siinä, minkä vuoksi ihmisiä ja muita eläimiä voisi/ei voisi syödä. Ihminen on suurpeto, kuten Finlandia-palkintojenjaossa juuri kuulimmekin.

   Lainaa

  21. Murmurmurmeli 30.11.2017 11:03
   Tulos: +15 (53 ääntä)
   Ja ne kanat ovat vihreitä, jotka munivat vihreitä munia. Kyllä, näinhän sen menee. Ikävä tuottaa pettymys, mutta ei se munan väri määräydy kanan värin mukaan.

   Lainaa

  22. Tulos: +81 (95 ääntä)
   Penttipena: On kyllä jännä juttu että kaikkien facebookissa ei vaikuta olevan mahdollisuutta poistaa kommenttejaan. Onneksi itseltäni löytyy sekin ominaisuus.
   No hei, kaikilla ei oo varaa maksaa siitä kultatilistä! Minäkin oon yksinhuoltaja, eikä oo edes rahaa pyyhkeisiin vaan pitää yrittää anella niitä ilmaiseksi roskalavaryhmissä. Niin en tosiaan voi maksaa facebook gold -jäsenyydestä, jossa olis mahdollisuus poistaa omia kommentteja!!!

   Lainaa

  23. Tulos: +79 (91 ääntä)
   Kala: Tuo oli hauska esimerkki, mutta se on kyllä totta, että allergiat toimivat joskus hieman yllättävillä tavoilla. Kuten esim. se, että voi olla koirille allerginen, paitsi omalle koiralle. Tai se, miten voi olla allerginen kokonaisille sipulinpalasille, mutta ei soseutetulle sipulille esim. kastikkeen seassa.
   Ei niinkään yllättävillä tavoilla. Oman mökin omenoille saattaa olla _vähemmän_ allerginen tutun kannan takia, omalle koiralle ehkä _vähemmän_ allerginen joko rodun tai tottumuksen takia, ja monet ruoka-allergiat koskevat lähinnä raakoja vihanneksia ja hedelmiä, jolloin perusteellisesti kypsennettynä eivät aiheuta reaktiota. Näin oman ja kaverien kokemuksen mukaan.

   Lainaa

  24. Tulos: -27 (37 ääntä)
   Tuli mieleen, että kun emme yleensä sano kalaa ja kanaa lihaksi, vaikka syömämme kala on kalan lihaa ja broileri broilerin lihaa, niin ajattelikohan Hanna, että onkohan hedelmän sisuskin sitten hedelmän lihaa? :D

   Lainaa

  25. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Kaali Kannibaali: Samaa ihmettelen ihmisten kohdalla. Kun ei ole mitään kriittistä eroa siinä, minkä vuoksi ihmisiä ja muita eläimiä voisi/ei voisi syödä. Ihminen on suurpeto, kuten Finlandia-palkintojenjaossa juuri kuulimmekin.
   Huono esimerkki koska kannibalismista seuraa vakava terveydellinen haitta, koska on monelle lajille täysin luonnotonta: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kuru_(tauti) Mutta onhan ihmisiä syöty myös toisten lajien toimesta iät ja ajat.

   Lainaa

  26. Psycotictac 30.11.2017 16:04
   Tulos: -22 (42 ääntä)
   Kala: Tuo oli hauska esimerkki, mutta se on kyllä totta, että allergiat toimivat joskus hieman yllättävillä tavoilla. Kuten esim. se, että voi olla koirille allerginen, paitsi omalle koiralle. Tai se, miten voi olla allerginen kokonaisille sipulinpalasille, mutta ei soseutetulle sipulille esim. kastikkeen seassa.
   Ota plaseboja päivittäin. Psykosomaattiset oireesi helpottavat. Myös tavallinen terapia voisi toimia kohdallasi.

   Lainaa

  27. Tulos: +29 (29 ääntä)
   nefghjgd: Tuli mieleen, että kun emme yleensä sano kalaa ja kanaa lihaksi, vaikka syömämme kala on kalan lihaa ja broileri broilerin lihaa, niin ajattelikohan Hanna, että onkohan hedelmän sisuskin sitten hedelmän lihaa?
   Kaikki mitä syömme on joskus ollut elävää.

   Lainaa

  28. Tulos: +1 (15 ääntä)
   Hermiina: Argh, nyt alkoi häiritä toi Reijan roskisvarkaus, tietääkö joku jotain järjellistä syytä tuollaiseen?
   Voi olla, että taloyhtiöön päivitetään lajitteluroskikset. Silloin ei ole ollenkaan sekajäteastiaa ja se vietiin pois

   Lainaa

  29. Tulos: +12 (18 ääntä)
   jotkut harvat miehet on allegisia omalle spermalleen.
   Kala: Tuo oli hauska esimerkki, mutta se on kyllä totta, että allergiat toimivat joskus hieman yllättävillä tavoilla. Kuten esim. se, että voi olla koirille allerginen, paitsi omalle koiralle. Tai se, miten voi olla allerginen kokonaisille sipulinpalasille, mutta ei soseutetulle sipulille esim. kastikkeen seassa.

   Lainaa

  30. Tulos: +1 (15 ääntä)
   : Huono esimerkki koska kannibalismista seuraa vakava terveydellinen haitta, koska on monelle lajille täysin luonnotonta: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kuru_(tauti) Mutta onhan ihmisiä syöty myös toisten lajien toimesta iät ja ajat.
   Prionit on kyl ihan yleistietoa ja taudin voi tietääkseni saada syömällä myös eläinten aivoja.

   Lainaa

  31. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Voi Kimmo! Kyllä sinä nyt niin vitsin murjaisit!

   Lainaa

  32. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kala: Tuo oli hauska esimerkki, mutta se on kyllä totta, että allergiat toimivat joskus hieman yllättävillä tavoilla. Kuten esim. se, että voi olla koirille allerginen, paitsi omalle koiralle. Tai se, miten voi olla allerginen kokonaisille sipulinpalasille, mutta ei soseutetulle sipulille esim. kastikkeen seassa.
   Näinpä se vaan menee. Golden-lajikkeen omenat saa mulla reaktioita aikaan, mutta esim. niitä punaisia jouluomenoita voin syödä. Omaan koiraan olen siedättynyt, mutta kaverin koira saa pärskimään. Samoin eläinten pennuilla on jollain tavalla voimakkaammin allergisoiva hilse kuin aikuisilla. Raaka mansikka aiheuttaa oireita, hillo ei. Ja mitä itse mokiin tulee, niin pärskähdin Kimmon jutulle. Jos se olis minulle sanottu, olisin varmaan vaan nauranut jutulle siinä tilanteessa.

   Lainaa

  33. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Luuviulu: Musta kaikki keskittyy nyt ihan vääriin mokiin: toi hissi/kives- juttu oli loistava!
   Joo, aivan loistava. Sanoikohan vielä, että "mun kives"

   Lainaa

  34. Tulos: +25 (25 ääntä)
   R: Voi olla, että taloyhtiöön päivitetään lajitteluroskikset. Silloin ei ole ollenkaan sekajäteastiaa ja se vietiin pois
   Missäs sellainen ihme on käytössä, ettei ole sekajäteastiaa ollenkaan? Kyllä sellainen löytyy (ja on löydyttävä asetusten mukaan) vaikka millaiset lajittelut olisi taloyhtiössä.

   Lainaa

  35. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Feissarikuokka: Oliko peruskoun bilsankirjassa maininta siitä, että eläinsolun solukalvo on proteiinia ja kasvisolun soluseinämä selluloosaa, vai muistanko väärin 35 vuoden jälkeen? Solun sisältö on pääosin vettä soluliman muodossa.
   Aika sinne päin nyt roiskittu. Kyllä kaikissa soluissa kalvo on, pääasiassa lipidejä (rasvaa), vaikka on siinä proteiineja kuljetukseen ja tunnistukseen. Kasveilla on tosiaan soluseinä, kuten sanoit. Mutta se on solukalvon ulkopuolella, ei tilalla.

   Lainaa

  36. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Jos lehmiä ei ole tarkoitettu ruuaksi, niin miksi ne on tehty siitä?
   Miksi ihminen on tehty lihasta eli ruasta mutta siltikään emme syö ihmisiä.

   Lainaa

  37. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Tuo costalla jutu on parempi kokonaisuudesaan, Pastori ROCK!

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Myrkkymuratti: Voi Senni, kyllä ne kommentit saa poistettua.
   Totta kai saa, mutta jos sen poistaa niin ei saa tykkäyksiä.

   Lainaa

  39. Niin huono että on hyvä 2.12.2017 11:56
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kimmo. Jos yhtään lohduttaa, niin nauroin täällä ääneen.

   Lainaa

  40. Tulos: -2 (14 ääntä)
   : Huono esimerkki koska kannibalismista seuraa vakava terveydellinen haitta, koska on monelle lajille täysin luonnotonta: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kuru_(tauti) Mutta onhan ihmisiä syöty myös toisten lajien toimesta iät ja ajat.
   Esim sianlihassahan ei ole koskaan loisia ja muita taudinaiheuttajia..

   Lainaa

  41. Tulos: -13 (17 ääntä)
   KooPee: Missäs sellainen ihme on käytössä, ettei ole sekajäteastiaa ollenkaan? Kyllä sellainen löytyy (ja on löydyttävä asetusten mukaan) vaikka millaiset lajittelut olisi taloyhtiössä.
   Ei se mikään ihme ole, vaan nykyaikaa. Jätelaki velvoittaa jätteiden lajitteluun taloyhtiöissä. Ja tuon "asetuksen" olet keksinyt ihan itse. Ei ole sekajäteastiaa meidänkään taloyhtiössämme, vaan päinvastoin niistä ollaan kautta linjan pyrkimässä eroon. Pidemmän aikaahan on jo pyritty siihen, ettei sekajätettä enää kuskattaisi kaatopaikoille lainkaan. https://www.omaseppo.fi/lajittelu-taloyhtiossa/ Terveisiä vaan sinne tynnyriin! XD

   Lainaa

  42. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Hedelmälihasta en tiedä, mut itse vegaanina syön varmuuden vuoksi vain lehtipihviä.

   Lainaa

  43. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Konsultti: Ei se mikään ihme ole, vaan nykyaikaa. Jätelaki velvoittaa jätteiden lajitteluun taloyhtiöissä. Ja tuon “asetuksen” olet keksinyt ihan itse. Ei ole sekajäteastiaa meidänkään taloyhtiössämme, vaan päinvastoin niistä ollaan kautta linjan pyrkimässä eroon. Pidemmän aikaahan on jo pyritty siihen, ettei sekajätettä enää kuskattaisi kaatopaikoille lainkaan. https://www.omaseppo.fi/lajittelu-taloyhtiossa/ Terveisiä vaan sinne tynnyriin!
   Sekajäte ei enää pääsy kaatopaikalle. Se poltetaan ja otetaan energiaa talteen.

   Lainaa

  44. aussielandiasta 4.12.2017 3:59
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   en kestä et tää sivusto on pyöriny jo monta vuotta(?) ja juttua vaa riittää xD ja paranee vielä! kuolen nauruun täällä ausseissa, oih suomi <3

   Lainaa

  45. Oulun puskissa tapahtuu 5.12.2017 9:32
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Hermiina: Argh, nyt alkoi häiritä toi Reijan roskisvarkaus, tietääkö joku jotain järjellistä syytä tuollaiseen?
   Reija oli soittanut käyttämäänsä jätekuljetusfirmaan ja edellisen asukkaan käyttämään (olivat melko vasta muuttaneet). Kummassakaan ei tiedetty asiasta mitään, mutta Reijalle toimitettiin kyllä uusi roskis.

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (22 ääntä)
   Kala: Tuo oli hauska esimerkki, mutta se on kyllä totta, että allergiat toimivat joskus hieman yllättävillä tavoilla. Kuten esim. se, että voi olla koirille allerginen, paitsi omalle koiralle. Tai se, miten voi olla allerginen kokonaisille sipulinpalasille, mutta ei soseutetulle sipulille esim. kastikkeen seassa.
   Ei voi olla. Olet allerginen sipulille tai et ole. Olet sille allerginen, vaikka et tietäisi sitä olevan ruuassa. Tervetuloa oikeasti allergisen maailmaan. Leikisti allergiset voivat vaan rehellisesti sanoa olevansa ruokarajoitteellisia.

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kyllä hedelmäliha on lihaa. Ja eettinen hedelmälihansyöjä valitsee vain luonnollisista syistä maahan pudonneita hedelmiä.

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (2 ääntä)
   dh76t733: Kaikki mitä syömme on joskus ollut elävää.
   no eipäs oo *mussuttaa kiviä*

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hedelmäliha, linkki, Costa del Sol, espanja, kananmunat, hissi