Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 44

Töistä tullessa rappu täynnä heippalappuja.
Suurenna näkymä
Rakkaat naapurit, osa 44

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1243 (1277 ääntä)
   Hetkinen, Janina on kuvannut naapurinsa kaneja, laittanut jutun Snapchattiin, valittanut niistä isännöitsijälle ja terveystarkastajalle, liittynyt Kanit-ryhmään, vaikka on allerginen, muttei silti missään nimessä kirjoittanut lappua, vaan nähnyt sen "vahingossa" naapurin postilaatikossa? Jokin tässä ei nyt täsmää.

   Lainaa

  2. Tulos: +669 (681 ääntä)
   On tainnu mennä jollain pihakanit ja rusakot sekasin. Kattonu et siellä se rusakko menee parkkipaikan poikki ja kun naapurilla kaneja pihalla, niin pakkohan sen on niihin kuulua. Eihän sitä nyt villejä voi olla...

   Lainaa

  3. Arthur Brown 21.11.2017 0:54
   Tulos: -156 (292 ääntä)
   Hommais isoja maatiaiskissoja ja antais niiden juosta vapaana. Äkkiä kani- ja muut pieneläinongelmat hoitunu, kun luontaiset pedot hoitavat ongelmat pois päiviltä.

   Lainaa

  4. Tulos: +236 (246 ääntä)
   Kan it

   Lainaa

  5. Tulos: +253 (385 ääntä)
   Arthur Brown: Hommais isoja maatiaiskissoja ja antais niiden juosta vapaana. Äkkiä kani- ja muut pieneläinongelmat hoitunu, kun luontaiset pedot hoitavat ongelmat pois päiviltä.
   Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Välittävä omistaja ei sitä sinne yksin päästä vaeltamaan autojen, muiden eläinten jne armoille.

   Lainaa

  6. Ace Detective 21.11.2017 1:42
   Tulos: +87 (103 ääntä)
   1+1=2: Hetkinen, Janina on kuvannut naapurinsa kaneja, laittanut jutun Snapchattiin, valittanut niistä isännöitsijälle ja terveystarkastajalle, liittynyt Kanit-ryhmään, vaikka on allerginen, muttei silti missään nimessä kirjoittanut lappua, vaan nähnyt sen “vahingossa” naapurin postilaatikossa? Jokin tässä ei nyt täsmää.
   Todistusaineisto toki viittaa siihen, että Janina valehtelee, ettei ole kirjoittanut lappua, mutta kiinteät todisteet puuttuvat. Ilman niitä, ei voida ryhtyä toimenpiteisiin (mitä ikinä ne tässä tilanteessa olisivatkaan)

   Lainaa

  7. Tulos: +114 (160 ääntä)
   Arthur Brown: Hommais isoja maatiaiskissoja ja antais niiden juosta vapaana. Äkkiä kani- ja muut pieneläinongelmat hoitunu, kun luontaiset pedot hoitavat ongelmat pois päiviltä.
   Pitäis hankkia ilveksiä sitten. Harvemmin kissat tappaa kaneja.

   Lainaa

  8. Tulos: +139 (157 ääntä)
   Arthur Brown: Hommais isoja maatiaiskissoja ja antais niiden juosta vapaana. Äkkiä kani- ja muut pieneläinongelmat hoitunu, kun luontaiset pedot hoitavat ongelmat pois päiviltä.
   Ei ole kaniongelma, jos on lemmikkikaneja pihalla aitauksessa -.-

   Lainaa

  9. Tulos: +97 (131 ääntä)
   Näin tämän keskustelun kanit-ryhmässä. Lappu ei siis tosiaan ollut Janinan kirjoittama. En muista nyt enää, miten keskustelu lopulta päättyi xD

   Lainaa

  10. Tulos: -42 (92 ääntä)
   Mitä tässä tapahtuu? Pitääkö siis joku lemmikkikaneja kerrostalon pihalla vapaana? Tai häkissä? Mitähän vittua tapahtuu?

   Lainaa

  11. Tulos: +125 (133 ääntä)
   teppo42: Mitä tässä tapahtuu? Pitääkö siis joku lemmikkikaneja kerrostalon pihalla vapaana? Tai häkissä? Mitähän vittua tapahtuu?
   Veikkaan rivaria, kerrostaloissa harvemmin on omia pihoja ;) Ja kyllä, kani ei ole häkkieläin ja usein viihtyvät ulkotiloissa, joten mahdollisuuks mukaan omistaja saattaa antaa olla vapaana, varsinkin omalla pihalla, ulkohäkki on myös usein käytössä mahdollisten petoeläinten varalta jos ei esim itse pysty vahtimaan kania koko aikaa, mutta haluaa kuitenkin kanin nauttican ulkoilmasta/nurmikosta.

   Lainaa

  12. Tulos: +96 (150 ääntä)
   Asdfgh: Näin tämän keskustelun kanit-ryhmässä. Lappu ei siis tosiaan ollut Janinan kirjoittama. En muista nyt enää, miten keskustelu lopulta päättyi
   Ai, tulit tännekin selittelemään?

   Lainaa

  13. Tulos: -110 (130 ääntä)
   Minuakin ällöttää nämä kerrostaloissa kovaäänisesti piereskelevät. Yäääk!

   Lainaa

  14. Tulos: -71 (93 ääntä)
   Suosittelen tekemään varmuuden vuoksi eläinsuojeluilmoituksen kanista.

   Lainaa

  15. Kehä kolmosen ulkopuolellakin ON elämää 21.11.2017 7:04
   Tulos: -71 (127 ääntä)
   : 21.11.2017 06:03 Tulos
   Höpöhöpö! Meidän ja naapureiden kissat tuovat saalistamaan rusakon poikasia näytille kotiin säännöllisesti siinä missä hiiriäkin. Toki kaupunkilaiskissat hihnoissaan jättävät saaliseläimet rauhaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +86 (100 ääntä)
   Kehä kolmosen ulkopuolellakin ON elämää: Höpöhöpö! Meidän ja naapureiden kissat tuovat saalistamaan rusakon poikasia näytille kotiin säännöllisesti siinä missä hiiriäkin. Toki kaupunkilaiskissat hihnoissaan jättävät saaliseläimet rauhaan.
   Rusakon poikanen =/= aikuinen kani. Kyllä meillä ainakin maatiaiskissat ja kanit tulivat ihan hyvin toimeen keskenään, olivat ihan kavereitakin.

   Lainaa

  17. Tulos: +129 (135 ääntä)
   Huoh: Suosittelen tekemään varmuuden vuoksi eläinsuojeluilmoituksen kanista.
   Valvontaeläinlääkäri oli todennut kanin asumuksen erittäin asialliseksi.

   Lainaa

  18. Tulos: +115 (139 ääntä)
   Jännää, miten aina vedotan allergiaan. Tästä tapauksesta en tiedä, mutta usein se on vain tekosyy. Valitettavasti tämä on johtanut siihen, että oikeasti allergisia pidetään niuhottajina yms. Ja J....a voisi vaihtaa hieman isompaan pipoon.

   Lainaa

  19. Tulos: -33 (91 ääntä)
   Kehä kolmosen ulkopuolellakin ON elämää: Höpöhöpö! Meidän ja naapureiden kissat tuovat saalistamaan rusakon poikasia näytille kotiin säännöllisesti siinä missä hiiriäkin. Toki kaupunkilaiskissat hihnoissaan jättävät saaliseläimet rauhaan.
   Olette te maalaiset tosiaan tolloja. Niistä rusakoista saisi aikuisena hyvän paistin, mutta ei kun annetaan katin raadella ne jo poikasina että katoavat lähimetsistä kokonaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +356 (362 ääntä)
   Kyllä mun mielestä saa jo vähän valittaakin jos naapurin lemmikin ulosteet vyöryy omalle puolelle. Itse en ainakaan tykkää siivota vettyneitä kaninpapanoita, vaikka omia lemmikkejä ovatkin. Eikö tuo naapuri voisi siirtää häkin reunaa vaikka 20cm päähän aidasta niin puput ei kuoputtaisi kaikkea roskaa toisen puolelle?

   Lainaa

  21. Tulos: +53 (81 ääntä)
   Sekaani: Olette te maalaiset tosiaan tolloja. Niistä rusakoista saisi aikuisena hyvän paistin, mutta ei kun annetaan katin raadella ne jo poikasina että katoavat lähimetsistä kokonaan.
   Näin hurjaa visiota en ole kuullutkaan: kissat tappaa rusakot sukupuuttoon! Asun saarella, Suomen ja Ahvenanmaan välisellä alueella, ja täällä meidän metsissä ei ole muuta "luontoon kuulumatonta" kuin välillä villiintyvä verenhimoinen metsästäjä aseineen.

   Lainaa

  22. King Arthur 21.11.2017 9:00
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Kehä kolmosen ulkopuolellakin ON elämää: Höpöhöpö! Meidän ja naapureiden kissat tuovat saalistamaan rusakon poikasia näytille kotiin säännöllisesti siinä missä hiiriäkin. Toki kaupunkilaiskissat hihnoissaan jättävät saaliseläimet rauhaan.
   No ei sillä "kaniongelmaa" hoideta että kissa vaistonsa mukaan käy joko pienen saaliseläimen tai sen poikasen ottamassa hengiltä. Ja luulet oikeasti että kaupungissa on niin fiksua sakkia että pitävät kissat hihnassa. :D

   Lainaa

  23. Tulos: +30 (64 ääntä)
   hiphei: Jännää, miten aina vedotan allergiaan. Tästä tapauksesta en tiedä, mutta usein se on vain tekosyy. Valitettavasti tämä on johtanut siihen, että oikeasti allergisia pidetään niuhottajina yms. Ja J….a voisi vaihtaa hieman isompaan pipoon.
   Ja aidan alta tuleva heinä ja p*askako sitä allergiaa aiheuttaa? Se kani siellä aidan takana ei ilmeisesti aiheuta mitään mutta ne papanat ja heinä! Okei, en mäkään halua naapurin lemmikin sontaa omalle terassille, mutta että allergia. Toisaalta luulisi, että kanin omistaja olis lyöny umpeen aidan alareunan ettei se kani sieltä karkaa missään tilanteessa. Mä löisin itse omalta puolelta.

   Lainaa

  24. Kirjautuminen epäonnistui 21.11.2017 10:06
   Tulos: +179 (185 ääntä)
   No onhan tässä nyt ollut... öö... kaartelevainen tapa hoitaa asiaa, mutta ei kai kenenkään pidä sietää sitä, että omalle pihalle työntyy kaninpapanoita ja heinää. Normaali tapa hoitaa asia olisi sanoa asiasta samalla, kun nyt muutenkin juttelee säästä naapurin kanssa, "et varmaan ole huomannut, mutta..." Ja kaninomistaja puolestaan pahoittelisi ja tilkitsisi aidanreunan umpeen. Eikä kumpikaan loukkaantuisi ja alkaisi punoa jotain valtataistelua.

   Lainaa

  25. Tulos: -54 (98 ääntä)
   Pöö: Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Välittävä omistaja ei sitä sinne yksin päästä vaeltamaan autojen, muiden eläinten jne armoille.
   Kaupunki alueella ei mutta iät ajat on kyllä kissat muaalla pärjänneet vapaana ja eläneet pitkän onnellisen elämän. :)

   Lainaa

  26. Tulos: +20 (48 ääntä)
   On mukava kuunnella aamuisin kun yläkerran naapuri yrjöää. Iltaisin sitten juoksee ympäri kämppää vissiin puukengät jaloissa. Kerrostalo elämä on melkoista helvettiä useimmiten.

   Lainaa

  27. Tulos: -18 (62 ääntä)
   : Rusakon poikanen =/= aikuinen kani. Kyllä meillä ainakin maatiaiskissat ja kanit tulivat ihan hyvin toimeen keskenään, olivat ihan kavereitakin.
   Ei ne kissat mitään tyhmiä ole, antavat kanojen ja jopa tipujenkin olla rauhassa. Ymmärtävät kyllä mitä saa tappaa ja mitä ei jos on pennusta asti hyvin pidetty.

   Lainaa

  28. Tulos: +23 (67 ääntä)
   Pöö: Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Välittävä omistaja ei sitä sinne yksin päästä vaeltamaan autojen, muiden eläinten jne armoille.
   Maalla ostaisiin helisemässä ilman kissoja. Tosin Espoossakin on niin hirveä rottaongelma, että olisi paikallaan pitää leikattuja kissoja esim. myöhään iltaisin ulkona. Monessa taloyhtiössä on päästy pahimmista jyrsijäongelmista näin eroon, luonnollinen ja myrkytön tapa.

   Lainaa

  29. Arkkienkeli 21.11.2017 11:25
   Tulos: -47 (87 ääntä)
   Pöö: Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Välittävä omistaja ei sitä sinne yksin päästä vaeltamaan autojen, muiden eläinten jne armoille.
   Käskepäs sitten kaikkia ilveksiä lähtemään suomen luonnosta...

   Lainaa

  30. Arkkienkeli 21.11.2017 11:38
   Tulos: +41 (61 ääntä)
   Sekaani: Olette te maalaiset tosiaan tolloja. Niistä rusakoista saisi aikuisena hyvän paistin, mutta ei kun annetaan katin raadella ne jo poikasina että katoavat lähimetsistä kokonaan.
   Kumpikin höpöttää omiaan. Maallakaan vapaana elävä kissa ei saalistamishimoissaan lähesty rusakkoa tai sen pentuetta, ellei sitten ole aivan kokematon. Ja silloinkin tekee sen viimeisen kerran saatuaan rusakolta köniin tai sitten käy vieläkin huonommin. Rusakko potkaisee takakoipien voimalla ja kynsillä niin pahasti että kissa saa kuolettavat vammat. Nälkä ei maatiaiskissaa pakota metsästämään kun se tietää että kotona ainakin saa mahansa täyteen. Ja yleensä kissa ei käy itseään suurempien eläinten kimppuun.

   Lainaa

  31. Tulos: +104 (108 ääntä)
   Niin tai näin, en minäkään varsinaisesti tykkäisi jos naapurin puolelta puolelta tursuu kanin paskaa yms. roskaa. Sinänsähän tässä on hyvin pienistä asioista kysymys; Janina hieman skarppaa kanien pitoaan, naapuri on tyytyväinen ja asia on sillä ratkaistu.

   Lainaa

  32. Tulos: -10 (36 ääntä)
   Meidän maatiaiskissa kyllä toi kotiin säännöllisesti isoja rusakkoja kun niitä oli pellossa harmiksi asti.

   Lainaa

  33. Tulos: +64 (98 ääntä)
   Btw: Kaupunki alueella ei mutta iät ajat on kyllä kissat muaalla pärjänneet vapaana ja eläneet pitkän onnellisen elämän.
   Paskan vitut on. Sen verran monta litteää kissanraatoa nähnyt maantien laidoilla ja sen verran monta rotanmyrkkyyn kuollutta tai pedon raatelemaa bongaillut että "pitkä" ja "onnellinen" on todella suhteellisia käsitteitä.

   Lainaa

  34. Tulos: +70 (96 ääntä)
   Juu, kissa ei tosiaan kuulu Suomen luontoon (ja btw, ilves ei ole kissa vaikka onkin kissaeläin, valot päälle). Kesykissa on itseasiassa syyllinen monen asutuksen lähellä elävän lintulajin taantumiseen ja useamman eläinlajin sukupuuttoon maailman saaristoissa. Pahimman sortin tuhoeläin, ihan vain siksi, että ihmiset ei jaksa hoitaa sitä niin kuin pitäisi. Kissa tappaa, vaikka sillä ei olisi nälkä. Se on sen luonteessa.

   Lainaa

  35. Tulos: -9 (77 ääntä)
   Laura: Paskan vitut on. Sen verran monta litteää kissanraatoa nähnyt maantien laidoilla ja sen verran monta rotanmyrkkyyn kuollutta tai pedon raatelemaa bongaillut että “pitkä” ja “onnellinen” on todella suhteellisia käsitteitä.
   Jaaha, no mäpä oon sen verran korvessa että toinen auto tullee kototiellä ehkä kerran viikkoon vastaan, myrkyistä ei tietoakaan. On tosiaan ilmeisesti myös suhteellista mikä käsitetään maalla asumiseksi mutta minun kissat ja sukulaisten ja naapurien on kyllä suhteessa 1/10 menehtynyt ihan niinkuin voisi kaupunki kissakin sairastua ja menehtyä. Kyllä mä uskon silti että mun kissat on luonnossa juostessaan onnellisempia kun kerrostalossa elävät. :)

   Lainaa

  36. Tulos: +21 (27 ääntä)
   jtyjty: On mukava kuunnella aamuisin kun yläkerran naapuri yrjöää. Iltaisin sitten juoksee ympäri kämppää vissiin puukengät jaloissa. Kerrostalo elämä on melkoista helvettiä useimmiten.
   Meillä on sama naapuri yläkerrassa.

   Lainaa

  37. Tulos: -33 (51 ääntä)
   Arthur Brown: Hommais isoja maatiaiskissoja ja antais niiden juosta vapaana. Äkkiä kani- ja muut pieneläinongelmat hoitunu, kun luontaiset pedot hoitavat ongelmat pois päiviltä.
   Ja kissahan ei ole Suomen luontoon kuuluva, jos omaisin lemmikkejä ja jonkun vapaa kissa niitä uhkaisi minun pihallani.. Niin ei olisi kyseistä kissaa enää.

   Lainaa

  38. Tulos: +64 (96 ääntä)
   Btw: an. On tosiaan ilmeisesti myös suhteellista mikä käsitetään maalla asumiseksi mutta minun kissat ja sukulaisten ja naapurien on kyllä suhteessa 1/10 menehtynyt ihan niinkuin voisi kaupunki kissakin sairastua ja menehtyä. Kyllä mä uskon silti että mun kissat on luonnossa juostessaan onnellisempia kun kerrostalossa elävät
   Kysymys ei olekaan kissan onnellisuudesta vaan sen tuhoisasta vaikutuksesta paikallisiin ekosysteemeihin. Totta kai kissa viihtyy saadessaan ulkoilla vapaasti, mutta se myös tappaa pieneläimiä, eikä sitä kiinnosta tapettavan uhanalaisuusstatus. Ulkokissan pitäminen on vastuutonta ja itsekästä.

   Lainaa

  39. yli opisto hörhö 21.11.2017 14:42
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   En nyt muusta niin tiedä, mutta kommenteista päätellen aika monet täällä ei välittäisi yhtään vaikka naapurista omalle tontille kanin paskaa tulisikin. Ei kyllä itseäni ihan hirveästi ilostuttaisi tämä, mutta olen ilmeisesti vähän nipottaja sitten.

   Lainaa

  40. Saku Nauriskäki 21.11.2017 15:01
   Tulos: +4 (48 ääntä)
   Btw: Kyllä mä uskon silti että mun kissat on luonnossa juostessaan onnellisempia kun kerrostalossa elävät.
   Kyllä se olet ihan sinä joka projisoit omat 50-luvun maalaisihanteesi siihen kissaan. Mitäs siitä mitä vahinkoa se mirri siellä ulkona tekee. Nämä kissanonnellistajat voisi koota isoon aitaukseen ja päästää sinne sitten pari leijonaa ja tiikeriä. Saisivatpa kerrankin kokeilla miltä jäniksenpoikasesta ja västäräkistä tuntuu.

   Lainaa

  41. Tulos: -16 (56 ääntä)
   Ihme kissanvihaajia kommenteissa.

   Lainaa

  42. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Suvi: Meidän maatiaiskissa kyllä toi kotiin säännöllisesti isoja rusakkoja kun niitä oli pellossa harmiksi asti.
   Aika paljon epäilen tätä, ellei teidän kissa ole vetänyt steroideja tms. Rusakko on keskimäärin suurempi ja vahvempi kuin perusmaatiaiskissa. Ja jos joltakin on pihalta kadonnut kani, niin sen on erittäin todennäköisesti vienyt joku muu eläin kuin kissa.

   Lainaa

  43. Tulos: +9 (11 ääntä)
   jtyjty: Ei ne kissat mitään tyhmiä ole, antavat kanojen ja jopa tipujenkin olla rauhassa. Ymmärtävät kyllä mitä saa tappaa ja mitä ei jos on pennusta asti hyvin pidetty.
   No sitä suuremmalla syyllä "Arthur Brownin" kissan hommaamis-ehdotus ei hoitaisi kaniongelmaa, vai mitä?

   Lainaa

  44. asfalttisaasta 21.11.2017 16:40
   Tulos: -35 (69 ääntä)
   Jänö: Kysymys ei olekaan kissan onnellisuudesta vaan sen tuhoisasta vaikutuksesta paikallisiin ekosysteemeihin. Totta kai kissa viihtyy saadessaan ulkoilla vapaasti, mutta se myös tappaa pieneläimiä, eikä sitä kiinnosta tapettavan uhanalaisuusstatus. Ulkokissan pitäminen on vastuutonta ja itsekästä.
   No ei kuule tapa Suomessa mitään elukkaa sukupuuttoon. Kaupunkilaiset mesoo taas omiaan.

   Lainaa

  45. Tulos: -57 (77 ääntä)
   TTU: Ihme kissanvihaajia kommenteissa.
   Kissoja on syytäkin vihata, vastenmielisiä kusipäitä kaikki.

   Lainaa

  46. asfalttisaasta 21.11.2017 16:43
   Tulos: -51 (61 ääntä)
   Saku Nauriskäki: Kyllä se olet ihan sinä joka projisoit omat 50-luvun maalaisihanteesi siihen kissaan. Mitäs siitä mitä vahinkoa se mirri siellä ulkona tekee. Nämä kissanonnellistajat voisi koota isoon aitaukseen ja päästää sinne sitten pari leijonaa ja tiikeriä. Saisivatpa kerrankin kokeilla miltä jäniksenpoikasesta ja västäräkistä tuntuu.
   Ihminen on aina eläintä arvokkaampi, lukuunottamatta vihervassarisontaa

   Lainaa

  47. Tulos: +39 (59 ääntä)
   TTU: Ihme kissanvihaajia kommenteissa.
   Miten sä saat kissavihaamista siitä, että jengi yrittää puhua järkeä elikoidensa heitteillejättäjille? Mä en voi enää mitenkään puolustella kissan pitoa vapaana. En silti, vaikka itellänikin on ollut navettakissoja, "koska niin nyt vaan on aina ollut". Nykyisellään mun tekis mieli armahtaa jokainen ulkonaliikkuja välittömästi, mutta haulikko puuttuu, joten vasta oikeasti nälkiintynyt kissa saa huomioni ja esyn loukutuksen. Tätä kommenttia yritän epätoivoisesti kirjoittaa yhden loukutuscasen tulosten (pentujen, emolle ainoa mahdollinen teko oli eutanasia) yrittäessä osallistua kirjoitukseen ja metsästäessä kursoria näytöltä. Että niin paljon mä ainakin kissoja vihaan ;)

   Lainaa

  48. Tulos: +31 (47 ääntä)
   Kylläpäs saatiin taas keskustelu kommentteihin. Tottahan se on, että kissa ei kuulu Suomen luontoon, mutta jos sille linjalle lähdetään niin lemmikkien pito yleensäkin on luontoa kuluttavaa. Kanithan ovat Suomen luontoon kuulumaton laji ja polveutuvat lemmikkikaneista. Minkit ovat nykyään syrjäyttäneet vesikon lähes täysin, eikä supikoirakaan kuulu Suomen luontoon. Itse asiassa metsästäjiä kehotetaan hävittämään molempia. Myös kirjolohi on haitallinen, joskin se ei onneksi lisäänny Suomen vesissä tehokkaasti. Ja haitallisten kasvien puolella vasta riemua riittää lähtien lupiinista, jättiputkesta ja jättipalsamista.

   Lainaa

  49. Vaniljankukka 21.11.2017 18:13
   Tulos: -11 (37 ääntä)
   Saku Nauriskäki: Kyllä se olet ihan sinä joka projisoit omat 50-luvun maalaisihanteesi siihen kissaan. Mitäs siitä mitä vahinkoa se mirri siellä ulkona tekee. Nämä kissanonnellistajat voisi koota isoon aitaukseen ja päästää sinne sitten pari leijonaa ja tiikeriä. Saisivatpa kerrankin kokeilla miltä jäniksenpoikasesta ja västäräkistä tuntuu.
   Eka osa tekstistäsi on ok. Toi loppu yleistys KAIKISTA kissan omistajista onkin sitten täyttä paskaa. Minulla on kissa, huolehdin kissastani vastuullisesti ja hyvin. Asumme kerrostalossa eikä kissa saa loikkia pitkin pihoja vaan pysyy ihan kotona sisällä. Asuimme aiemmin omakotitalossa taajamalla eikä kissa sielläkään päässyt ulos. Naapurien irtokissojen paskaa tosin sai siivota autotallin nurkilta koko ajan. Ihana kusen haju myöskin. Ja kyseisen paikkakunnan/kylän Facebook-sivu oli koko ajan täynnä ilmoituksia irtokissoista ja joka viikko joku ällöttävä kuva kuinka taas oli kylätiellä joku kissa jäänyt auton alle. Välinpitämättömät ääliöt ovat paskoja enkä halua että he edes ottavat lemmikkiä kun eivät näköjään osaa pitää oikein eivätkä edes halua. Mutta tuo kommenttisi KAIKISTA ihmisistä joilla on kissa lemmikkinä...joo just.

   Lainaa

  50. Vaniljankukka 21.11.2017 18:18
   Tulos: +11 (29 ääntä)
   : Aika paljon epäilen tätä, ellei teidän kissa ole vetänyt steroideja tms. Rusakko on keskimäärin suurempi ja vahvempi kuin perusmaatiaiskissa. Ja jos joltakin on pihalta kadonnut kani, niin sen on erittäin todennäköisesti vienyt joku muu eläin kuin kissa.
   No mut hei anna sille nyt armoa. Hän on mitä ilmeisimmin niitä urhoollisia Suomalaisia että on ihan pienenä lapsosesa hiihtänyt kouöuun 30 km päähän 30 asteen pakkasilla ja urheana potkinut susia kauemmas, joka aamu ja aina kuitenkin ajoissa ehti sinne kouluun.

   Lainaa

  51. triplaviiva 21.11.2017 18:29
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Arthur Brown: Hommais isoja maatiaiskissoja ja antais niiden juosta vapaana. Äkkiä kani- ja muut pieneläinongelmat hoitunu, kun luontaiset pedot hoitavat ongelmat pois päiviltä.
   Kissa ei ole luonnollinen peto Suomen luonnossa.

   Lainaa

  52. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Ennemmin se kissa sinne luontoon kuuluu kuin rotanmyrkky.. Moni ei tuu ajatelleeks että tuo myrkky ei tapa pelkästään talon ympärillä vaeltavia hiiriä ja rottia, vaan myös linnut ja muut eläimet syö sitä :(

   Lainaa

  53. Blääblää 21.11.2017 19:30
   Tulos: -29 (47 ääntä)
   Pöö: Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Välittävä omistaja ei sitä sinne yksin päästä vaeltamaan autojen, muiden eläinten jne armoille.
   Tämä on aivan paskaa!

   Lainaa

  54. lyhyt ja ei-niin-onnellinen elämä 21.11.2017 21:44
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Btw: Kaupunki alueella ei mutta iät ajat on kyllä kissat muaalla pärjänneet vapaana ja eläneet pitkän onnellisen elämän.
   Asuimme lapsuutemme kaupungissa. Kun mulle ja veljelle hankittiin kissat, ne pidettiin alusta asti hihnassa, kun äiti ei halunnut että meidän kissat löytyy joku päivä auton yliajamana tms. (ja tietysti kissoja ei myöskään saisi säädösten mukaan pitää vapaana). Sitten muutettiin maalle, kisut jatkoivat edelleen tyytyväistä sisäkissan elämää. Eräs päivä naapurin setä koki valaistuksen, kun kuuli, että kissamme ovat lähemmäs 10-v: "Ihanko totta, minä olen aina luullut että ne elävät vain 3-4 vuotiaiksi, meillä aina katoavat siinä iässä!". Vilpittömän hämmästyneeltä ks. naapurinsetä kuulosti, luuli että kissa elää samanikäiseksi kuin hamsteri tms. jyrsijä. Niin, että pärjääväthän ne kissat vapaana kunnes "kuolevat vanhuuteen"...

   Lainaa

  55. sisäkissa = eläinrääkkäystä 21.11.2017 21:59
   Tulos: -38 (58 ääntä)
   lyhyt ja ei-niin-onnellinen elämä: Asuimme lapsuutemme kaupungissa. Kun mulle ja veljelle hankittiin kissat, ne pidettiin alusta asti hihnassa, kun äiti ei halunnut. Eräs päivä naapurin setä koki valaistuksen, kun kuuli, että kissamme ovat lähemmäs 10-v: “Ihanko totta, minä olen aina luullut että ne elävät vain 3-4 vuotiaiksi, meillä aina katoavat siinä iässä!”. Vilpittömän hämmästyneeltä ks. naapurinsetä kuulosti, luuli että kissa elää samanikäiseksi kuin hamsteri tms. jyrsijä. Niin, että pärjääväthän ne kissat vapaana kunnes “kuolevat vanhuuteen”…
   Jos teidän naapurissanne oli vammaisten palvelutalo ja olitte huonoja kissanhoitajia, se ei mitätöi hyvien ulkoilevien kissojen omistajien kokemusta. Me asumme taajaman ulkopuolella, kissamme on strriloitu ja sirutettu ja se kulkee päivät vapaana, paikannin kaulapannassaan. Ikää on jo 11 vuotta, turkki kiiltää, on isot lihakset ja kova vauhti päällä. Meidän kissamme on paljon paremmassa kunnossa kuin sisätiloissa virunut, virttynyt ja pölykeuhkoinen sisäkissa. Sellaista rotua ei olekaan kuin "sisäkissa". Btw, kertoo paljon teistä kissanomistajana, kun edes harkitsitte kissan päästämistä yksinään ulos - kaupungissa! Ei ikinä! Kun me olemme sukulaisissa kaupungissa, kissamme kulkee valjaiden kanssa ulkona: sitä talutetaan. Aina sisällä viruva kissa ei ole onnellinen.

   Lainaa

  56. lyhyt ja ei-niin-onnellinen elämä 21.11.2017 22:09
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   sisäkissa = eläinrääkkäystä: Jos teidän naapurissanne oli vammaisten palvelutalo ja olitte huonoja kissanhoitajia, se ei mitätöi hyvien ulkoilevien kissojen omistajien kokemusta. Me asumme taajaman ulkopuolella, kissamme on strriloitu ja sirutettu ja se kulkee päivät vapaana, paikannin kaulapannassaan. Ikää on jo 11 vuotta, turkki kiiltää, on isot lihakset ja kova vauhti päällä. Meidän kissamme on paljon paremmassa kunnossa kuin sisätiloissa virunut, virttynyt ja pölykeuhkoinen sisäkissa. Sellaista rotua ei olekaan kuin “sisäkissa”. Btw, kertoo paljon teistä kissanomistajana, kun edes harkitsitte kissan päästämistä yksinään ulos – kaupungissa! Ei ikinä! Kun me olemme sukulaisissa kaupungissa, kissamme kulkee valjaiden kanssa ulkona: sitä talutetaan. Aina sisällä viruva kissa ei ole onnellinen.
   No, ei ollut tarkoitus suututtaa. Ensinnäkin, emme missään vaiheessa harkinneet kissojen vapauttamista kaupunkialueelle, mutta tästä aiheesta käytiin keskustelua, koska tuttavat kyselivät kissojen tullessa että "eikös niiden nyt pidä päästä vähän paikkojakin tutkimaan". Todettiin että ei pidä. Toisekseen, kissojen vapaana pidossa on kissasta ja asuinalueesta riippumatta kolme puolta: 1. kissan hyvinvointi 2. naapureiden hyvinvointi 3. villieläinten hyvinvointi Vaikka kohdat 1 ja 2 olisivat _teidän_ kissanne kannalta kunnossa (sikäli mikäli teillä ei ole naapureita), kolmanteen kohtaan ette voi mitenkään vaikuttaa. Ette voi päättää, mitä kissanne metsästää. Kissan vapaanapidossa on yksinkertaisesti niin monta muttaa, että mieluummin pidän kissat sisällä joka tapauksessa. Tai sun tapauksessa, jos oikein ymmärsin että asut korvessa, niin niille voi rakentaa vaikka kuinka ruhtinaallisen ulkoiluhäkin omalle tontille. Meidänkin kissat itseasiassa viettivät maalaiselämää vanhassa koiranhäkissä ulkoillen.

   Lainaa

  57. lyhyt ja ei-niin-onnellinen elämä 21.11.2017 22:21
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   lyhyt ja ei-niin-onnellinen elämä: Asuimme lapsuutemme kaupungissa. Kun mulle ja veljelle hankittiin kissat, ne pidettiin alusta asti hihnassa, kun äiti ei halunnut että meidän kissat löytyy joku päivä auton yliajamana tms. (ja tietysti kissoja ei myöskään saisi säädösten mukaan pitää vapaana). Sitten muutettiin maalle, kisut jatkoivat edelleen tyytyväistä sisäkissan elämää. Eräs päivä naapurin setä koki valaistuksen, kun kuuli, että kissamme ovat lähemmäs 10-v: “Ihanko totta, minä olen aina luullut että ne elävät vain 3-4 vuotiaiksi, meillä aina katoavat siinä iässä!”. Vilpittömän hämmästyneeltä ks. naapurinsetä kuulosti, luuli että kissa elää samanikäiseksi kuin hamsteri tms. jyrsijä. Niin, että pärjääväthän ne kissat vapaana kunnes “kuolevat vanhuuteen”…
   Ja niin juu, vielä tuohon rääkkäys-syytökseen: sisäkissamme nauttivat sisällä elosta, ja ulos eivät pyytäneet tai yrittäneet omin avuin. Siivosti pihalaatan reunalta tihrustivat, että ei viitsi nurmikolle mennä kun tassut suttaantuu. Olimme joka tapauksessa itse vastuussa kissojemme hyvinvoinnista ja ympäristöstä. Pihakissallahan ei sitä voi mitenkään taata ettei loukkaannu ja kärsi viimehetkiään (= rikos). Ja toisaalta vastuullamme oli myös niiden viihtyminen eli seurustelu ja leikitys, jolloin suhteesta kissoihin tuli tiivis. Kaipasivat ne sitten oikeaa saalista tai eivät (koska eivät ikinä olleet sellaista maistaneet), ainakaan eivät näyttäneet kovin rääkätyiltä vaan sosiaalisia ja huomionkipeitä kavereita olivat ;) Ps. Jos kissan pitäminen sisäkissana on eläinrääkkäystä, onko samaa myös koiran (kissaa paljon isompi eläin) pitäminen kytkettynä? Vai palataanko siihen aikaan kun koiratkin pidettiin kylillä vapaana? Nauttiihan koirakin paljon enemmän vapaana olosta?

   Lainaa

  58. lyhyt ja ei-niin-onnellinen elämä 21.11.2017 22:33
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   sisäkissa = eläinrääkkäystä: Kun me olemme sukulaisissa kaupungissa, kissamme kulkee valjaiden kanssa ulkona: sitä talutetaan. Aina sisällä viruva kissa ei ole onnellinen.
   Niin, ja kun nyt jäi vielä tarkentamatta, mekin pienestä pitäen niitä ulkoilutimme hihnassa. Viihtyivät ulkona max 30 min kerrallaan, minkä jälkeen palasivat tyytyväisinä "maailmaa nähneenä" sisälle. Tämä siis ennen kuin alkoivat maalle muutettua ulkoilemaan häkissä, missä myöskään eivät viihtyneet kauempaa. Sisäkissa (sisällä kasvanut) on eri asia kuin ulkokissa. Se ei kaipaa pihalle, sille riittää hihnassa ulkoilutus. Ilman hihnaa ja ihmistä eivät ikinä edes yrittäneet pihalle.

   Lainaa

  59. Tulos: +3 (29 ääntä)
   : Miten sä saat kissavihaamista siitä, että jengi yrittää puhua järkeä elikoidensa heitteillejättäjille? Mä en voi enää mitenkään puolustella kissan pitoa vapaana. En silti, vaikka itellänikin on ollut navettakissoja, “koska niin nyt vaan on aina ollut”. Nykyisellään mun tekis mieli armahtaa jokainen ulkonaliikkuja välittömästi, mutta haulikko puuttuu, joten vasta oikeasti nälkiintynyt kissa saa huomioni ja esyn loukutuksen. Tätä kommenttia yritän epätoivoisesti kirjoittaa yhden loukutuscasen tulosten (pentujen, emolle ainoa mahdollinen teko oli eutanasia) yrittäessä osallistua kirjoitukseen ja metsästäessä kursoria näytöltä. Että niin paljon mä ainakin kissoja vihaan
   Toisin sanoen, tapat kissan etkä vaivaudu ottamaan selvää, että kuka mahtaisi olla sen omistaja että pääsisit siitä sanomaan? Onko kivaa tappaa jonkun, todennäköisesti, rakas lemmikki? Kissa on ihan hyvin voinut myös karata. Joo, kissa ei kuulu Suomen luontoon mutta ei sekään ole ratkaisu, että tapetaan jokainen niistä kun näkyy ulkona.

   Lainaa

  60. Tulos: -4 (14 ääntä)
   Laura: Paskan vitut on. Sen verran monta litteää kissanraatoa nähnyt maantien laidoilla ja sen verran monta rotanmyrkkyyn kuollutta tai pedon raatelemaa bongaillut että “pitkä” ja “onnellinen” on todella suhteellisia käsitteitä.
   Taas näitä maagisia Kyllä Minä Tiedän -tilastoja. :D

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (6 ääntä)
   jtyjty: Maalla ostaisiin helisemässä ilman kissoja. Tosin Espoossakin on niin hirveä rottaongelma, että olisi paikallaan pitää leikattuja kissoja esim. myöhään iltaisin ulkona. Monessa taloyhtiössä on päästy pahimmista jyrsijäongelmista näin eroon, luonnollinen ja myrkytön tapa.
   Ei niitä tarvitse irti pitää, eikä se kaupungissa ole tosiaankaan turvallista. Itselläni alakerran naapuri heitti roskia parvekkeelta ulos ja sai hirveän jyrsijäongelman aikaan, ne alkoivat nousta ylempiinkin kerroksiin. Yksi kerran katsoi parvekkeelta sisään, tajusi katsovansa muutamaa kiinnostunutta kissaa, ja lähti aikamoista haipakkaa. Sittemmin ei jyrsijöitä nähty. Vanhempani lainaavat yhden keväisin mökille; omani ovat hemmoteltuja hihnakissoja jotka eivät ymmärrä metsästyksestä hölynpölyä, mutta eivät hiiret sitä tiedä, kissan haju riittää.

   Lainaa

  62. Onnellisen kissan omistaja 28.11.2017 20:40
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Joo: Ei niitä tarvitse irti pitää, eikä se ole tosiaankaan turvallista. Itselläni alakerran naapuri heitti roskia parvekkeelta ulos ja sai hirveän jyrsijäongelman. omani ovat hihnakissoja.
   Olet eläinrääkkääjä, jollet ulkoiluta kissojasi muuten kuin pari minuuttia hihnassa, silloin kun sinua sattuu huvittamaan. Minä asun maalla, lähin autotien on lähes 10 kilometrin päässä ja kissani kulkee vapaasti ulos ja sisälle. Se on steriloitu, hyväkuntoinen, iso ja kiiltävä hiirikissa, jolla on mahtavat lihakset. Taatusti terveempi ja onnellisempi kuin sinun pölykeuhkoiset sisäkissasi.

   Lainaa

  63. Enollutminä 23.5.2018 9:06
   Tulos: -1 (1 ääni)
   #anit

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kanit, naapurit, lappu, viesti, vessa, pönttö