Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Mainosmokia, osa 24

  Tee näin, kun läheisesi katoaa.
  Suurenna näkymä
  Mainosmokia, osa 24 Mainosmokia, osa 24 Mainosmokia, osa 24

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +700 (870 ääntä)
   viimeinen rennosta feministiryhmästä?

   Lainaa

  2. Tulos: +198 (368 ääntä)
   Itse olen Dovea vältellyt jo hyvän tovin ihan siitäkin syystä, että Unilever omistaa myös Axen. Kovasti ovat olevinaan mm. luonnollisen kauneuden puolella, mutta Axen mainokset viestivät päinvastaista.

   Lainaa

  3. Tulos: +768 (866 ääntä)
   Siis toi Dove mainoshan jatkui alunperin niin että valkoinen nainen riisuu paidan ja alta paljastuu aasialainen nainen. Taas on irrotettu kontekstista että asiasta saatiin radistinen

   Lainaa

  4. Mustalaisnaamio 16.11.2017 1:22
   Tulos: +311 (431 ääntä)
   Rasismille ei saa nauraa? Itkeäkö sitten pitäs?

   Lainaa

  5. Tulos: +77 (103 ääntä)
   Perusmeininkiä CDON:lta.

   Lainaa

  6. Tulos: +315 (387 ääntä)
   Tuossa Doven mainoksessahan kokonaisuudessaan on edustettuna hyvinkin kattavasti eri ihmisryhmiä mutta kai siellä joku tuottaja on päättänyt että tässä järjestyksessä mennään ja sinne meni koko mainoskampanja ja tuotteen maine hetkeksi. Ei voi jumaliste olla näin sokeaa porukkaa mainosalalla nykyään.

   Lainaa

  7. Tulos: -217 (241 ääntä)
   En tajuu tota Päivin ''Hahaaa, iltalehti'' juttua? Puuttuuko siitä kenties joku linkki/artikkeli T:Vesa

   Lainaa

  8. Tulos: +289 (291 ääntä)
   Gren: En tajuu tota Päivin ”Hahaaa, iltalehti” juttua? Puuttuuko siitä kenties joku linkki/artikkeli T:Vesa
   Ei puuttunut. Artikkelissa aletaan ohjeistamaan mitä tehdä jos läheinen katoaa, jonka jälkeen uutiseen tulee mainosbanneri, jossa kehotetaan lähtemään risteilylle. :) T:Aki

   Lainaa

  9. Tulos: -248 (266 ääntä)
   EiToiminu: Ei puuttunut. Artikkelissa aletaan ohjeistamaan mitä tehdä jos läheinen katoaa, jonka jälkeen uutiseen tulee mainosbanneri, jossa kehotetaan lähtemään risteilylle. T:Aki
   No eipä mulla näy mitään ohjeistusta. Ainoastaan mainosbanneri, jossa kehotetaan lähtemään risteilylle :/

   Lainaa

  10. Sami Kuupas 16.11.2017 2:55
   Tulos: +136 (174 ääntä)
   Trump: radistinen
   En ymmärrä, miten tämä nyt millään tavalla radisteihin liittyy?

   Lainaa

  11. King Arthur 16.11.2017 3:05
   Tulos: +281 (291 ääntä)
   Sami Kuupas: En ymmärrä, miten tämä nyt millään tavalla radisteihin liittyy?
   Onneksi ei tällä kertaa sälytetty basistien niskoille.

   Lainaa

  12. Tulos: -96 (168 ääntä)
   Oliko tää viimeisin taas feministiryhmästä? Vaikka olihan tuo mainos aika epäonnistunut. Toisinpäin tehtynä se olisi heti ollut parempi.

   Lainaa

  13. Tulos: +160 (164 ääntä)
   Gren: No eipä mulla näy mitään ohjeistusta. Ainoastaan mainosbanneri, jossa kehotetaan lähtemään risteilylle
   Näkyy se ihan jokaisella. Mainoksen yläpuolella lukee mustalla: "Tee näin kun läheisesi katoaa"

   Lainaa

  14. Tulos: +80 (114 ääntä)
   ppp: Tuossa Doven mainoksessahan kokonaisuudessaan on edustettuna hyvinkin kattavasti eri ihmisryhmiä mutta kai siellä joku tuottaja on päättänyt että tässä järjestyksessä mennään ja sinne meni koko mainoskampanja ja tuotteen maine hetkeksi. Ei voi jumaliste olla näin sokeaa porukkaa mainosalalla nykyään.
   Ei ole sokeaa. Tämä on tarkoituksella tehty kohu. Näin dove sai kaikki maailman lehdet kauhistelemaan ja parin viikon päästä kukaan ei muista koko tapausta, mutta Doven nimi on upotettu poltinraudalla kaikkien mieliin.

   Lainaa

  15. Tulos: +114 (148 ääntä)
   Varoitus rasismille nauramisesta?! Mut potkittas pois ryhmästä ekan Montyn tyylisen vitsin jälkeen.

   Lainaa

  16. Tulos: +184 (230 ääntä)
   ppp: Tuossa Doven mainoksessahan kokonaisuudessaan on edustettuna hyvinkin kattavasti eri ihmisryhmiä mutta kai siellä joku tuottaja on päättänyt että tässä järjestyksessä mennään ja sinne meni koko mainoskampanja ja tuotteen maine hetkeksi. Ei voi jumaliste olla näin sokeaa porukkaa mainosalalla nykyään.
   oletan että se rasistisuus ei ole niinkään tuo video pätkä vaan se "normal to dark skin" eli normaalista vaalea ihoisesta tummaan. nostattaahan tuo vähän kulmia...

   Lainaa

  17. Tulos: -91 (251 ääntä)
   were: oletan että se rasistisuus ei ole niinkään tuo video pätkä vaan se “normal to dark skin” eli normaalista vaalea ihoisesta tummaan. nostattaahan tuo vähän kulmia…
   Aika kaukaa haettua "rasismia". Kai nyt jokainen tajuaa, että tuo tarkoittaa "kaikille ihoille". Ei tulisi itselle mieleenkään.

   Lainaa

  18. Tulos: -28 (130 ääntä)
   were: oletan että se rasistisuus ei ole niinkään tuo video pätkä vaan se “normal to dark skin” eli normaalista vaalea ihoisesta tummaan. nostattaahan tuo vähän kulmia…
   Totta, mutta käsittääksenihän tässä puhutaan valoisuusasteista. Ennen normalia on light jne. Toki sana normal nyt aina on kyseenalainen, sillä kuka sen määrittelee, mutta toisaalta minkä sanan itse laittaisit lightin ja darkin väliin?

   Lainaa

  19. Tulos: +207 (239 ääntä)
   Puuppa: Totta, mutta käsittääksenihän tässä puhutaan valoisuusasteista. Ennen normalia on light jne. Toki sana normal nyt aina on kyseenalainen, sillä kuka sen määrittelee, mutta toisaalta minkä sanan itse laittaisit lightin ja darkin väliin?
   Medium? Vaikkapa. Sit jos tarvii välisävyjä, niin light, light medium, medium, dark medium, dark. Tai jotain vastaavaa. Mutta MEDIUM.

   Lainaa

  20. Tulos: +18 (46 ääntä)
   Kyllä tuosta, nauramisesta, ainakin kolmannen asteen varoitus täytyisi antaa.

   Lainaa

  21. Tulos: -6 (72 ääntä)
   " Varoitus iltapäivälehdille rasismista kirjoittamisesta" = hyväksymisestä " Varoitus suomalaisille rasismista puhumisesta " = hyväksymisestä " Varoitus maapallon ihmisille rasismin luomisesta " = hyväksymisestä

   Lainaa

  22. Tulos: +50 (128 ääntä)
   On jo aikaa sitten karannut lapasesta tämä inkvisition noitajahti. Henkisesti alamittaista touhua. Varoitus rasismille nauramisesta? loläxdee. Kun haluat tietää kenellä on valta, selvitä kenelle et saa nauraa. Ei ole sellaista autoritaarista systeemiä, joka sietäisi naurun.

   Lainaa

  23. Ilmeisen rasistinen ihminen 16.11.2017 9:03
   Tulos: +79 (209 ääntä)
   Tunnustan omaavani silloin tällöin hieman rastistisen ajatusmaailman. Silti minä näen tuossa mainoksessa kuinka ihminen muuttuu toiseksi ihmiseksi. Sitten on joku suvaitsevainen, joka näkee siinä ensimmäisenä näiden ihmisten ns. rodulliset piirteet kuten esim. ihonvärin. Kumpi meistä tämän perusteella on enemmän rasisti?

   Lainaa

  24. Tulos: +50 (148 ääntä)
   ppp: Tuossa Doven mainoksessahan kokonaisuudessaan on edustettuna hyvinkin kattavasti eri ihmisryhmiä mutta kai siellä joku tuottaja on päättänyt että tässä järjestyksessä mennään ja sinne meni koko mainoskampanja ja tuotteen maine hetkeksi. Ei voi jumaliste olla näin sokeaa porukkaa mainosalalla nykyään.
   Kyllä se sokea ja tyhmä porukka tässä tapauksessa on ne, jotka tuosta mainoksesta mielensä pahoittaa. Näkeevät rasismia kaikkialla.

   Lainaa

  25. Tulos: +65 (151 ääntä)
   Täytyy olla raskas elämä, jos näkee joka paikassa rasismia. Vai onko ihmisten medialukutaito noin huono, ettei osaa tulkita tuota Doven mainosta muuten kuin että tuote muuttaa tummaihoiset vaaleaihoisiksi? Eipä ole helppoa olla copywriter. Mainoksesta syntyy kohu, jos siinä ei ole mustia. Mainoksesta syntyy kohu, jos siinä on mustia. Tulevaisuuden mainoksissa on vain tuotteen raaka-aineluettelo, ettei ketään vahingossa loukata.

   Lainaa

  26. Tulos: +79 (99 ääntä)
   Tää on taas tätä tahalleen väärin tulkitsemista, mainoksessa edustetaan MONTA eri ihmisryhmää niin eikös ole melkeen syrjivää takertua tuohon kahden väliseen vaihtoon kun muut paidan vaihdot unohdettiin kokonaan? Rasismia viljellään muutenkin aivan liikaa asioihin sen liittymättä rasismismiin ollenkaan. Naurettavinta on aina kun joku loukkaantuu jonkun puolesta älyämättä että sepä se vasta loukkaavaa käytöstä onkin kun luullaan voivansa ymmärtää ymmärtämättä mitään kuitenkaan. Kai muistatte sen Suomen aapis kohun possun kuvasta?

   Lainaa

  27. Tulos: +5 (27 ääntä)
   Jaa: Itse olen Dovea vältellyt jo hyvän tovin ihan siitäkin syystä, että Unilever omistaa myös Axen. Kovasti ovat olevinaan mm. luonnollisen kauneuden puolella, mutta Axen mainokset viestivät päinvastaista.
   Axen mainokset on muuttuneet viime vuosina järkevämpään suuntaan, ja se yksi mainoksissa oleva miesmalli on todella karismaattinen. Joskus 10 vuotta sitten Axen mainokset oli täysin järjettömiä.

   Lainaa

  28. Tulos: +80 (98 ääntä)
   Miksi se ei sitten ole rasistista että tossa mainoksessa vaaleaihoinen muuttuu aasialaiseksi? Hyvin vedetty taas yksi pieni osa pois kontekstista. En edes tajunnut että joku voisi ajatella ton mainoksen rasistiseksi, itse käsitin sen juurikin niin että tuote sopii kaikille ihotyypeille.

   Lainaa

  29. Tulos: +21 (39 ääntä)
   ppp: Tuossa Doven mainoksessahan kokonaisuudessaan on edustettuna hyvinkin kattavasti eri ihmisryhmiä mutta kai siellä joku tuottaja on päättänyt että tässä järjestyksessä mennään ja sinne meni koko mainoskampanja ja tuotteen maine hetkeksi. Ei voi jumaliste olla näin sokeaa porukkaa mainosalalla nykyään.
   Eivät ole sokeita vaan aivottomia ja luulevat kohderyhmää vielä tollommaksi. Usein ovat oikeassakin, etenkin kosmetiikan ja luontaistuotteiden kuluttajien suhteen: "Liposomi xyz ravitsee hiuksesi sekä sisältä että päältä". Hius on kuollutta sarveissolukkoa, jota voi vain yrittää pinnoittaa kuin kuppaista autoa. Normaali ruoka huolehtii karvanystyn toiminnasta.

   Lainaa

  30. Tulos: -5 (37 ääntä)
   Niin siis toi 'normal to dark skin' on siis rusketusvoiteesta.

   Lainaa

  31. Tulos: -21 (75 ääntä)
   Jos muuttuisi vaaleasta tummasta ei ketään kiinnostaisi ja asiasta ei saisi puhua. Sairas on maailma, ja pahemmaksi muuttuu. SJW ilmiönä pitäisi kieltää.

   Lainaa

  32. Arkkienkeli 16.11.2017 11:44
   Tulos: +44 (56 ääntä)
   Jaa: Itse olen Dovea vältellyt jo hyvän tovin ihan siitäkin syystä, että Unilever omistaa myös Axen. Kovasti ovat olevinaan mm. luonnollisen kauneuden puolella, mutta Axen mainokset viestivät päinvastaista.
   Melko naiivi maailmankuva jos ihan oikeasti luulee saippuakauppiaan välittävän ihmisten ulkonäöstä. Kyllä niiden tehtävä on vain takoa rahaa keinolla millä hyvänsä.

   Lainaa

  33. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Tuota Elisabethin viestiä on muokattu, joten alkuperäinen viesti on ollut voinut olla mitä vain. Kirjoitustyylistä päätellen ei ole vain typoa korjattu.

   Lainaa

  34. Tulos: +9 (31 ääntä)
   Rasismia, rasismia kaikkialla! Toisaalta nautin miten mielikuvamainonta on saavuttanut sen pisteen, että mielikuvia ja merkityksiä nähdään jo sielläkin missä niitä ei ole. Ehkäpä mielikuvamainonnasta palataan pikkuhiljaa takaisin faktapohjaiseen mainontaan.

   Lainaa

  35. Tulos: -20 (52 ääntä)
   Eikös tuo normal to dark ole rasismia niin päin, että normaali massa on keskiruskeaa iholtaan ja ostamalla Doven kalliita tuotteita heistäkin voi tulla parempia ihmisiä eli tummaihoisia? Racism, racism everywhere!

   Lainaa

  36. Tulos: +67 (73 ääntä)
   Youtubesta löytyy kiinalainen pesuaine-mainos jossa nainen sulloo mustan miehen pyykkikoneeseen ja sieltä tulee ulos oikeamman värinen mies johon nainen ihastuu heti. Oon kieltämättä miettinyt sen mainoksen tekoa. "Sun rooli on olla likainen musta mies josta pestään paremman värinen" https://www.youtube.com/watch?v=Few8kJ0zfnY

   Lainaa

  37. kukkahatut vauhdissa 16.11.2017 17:49
   Tulos: +6 (58 ääntä)
   Mä olen kyllä sitä mieltä että se joka tuosta mainoksesta saa päässään käännettyä rasistisen, on itse pohjimmiltaan rasisti. En ymmärrä että miten erilaisten ihmisten laittaminen mainokseen on rasistista. Dove rakastaa ja juhlii erilaisia ihmisiä, ei pilkkaa niitä. Jos pelkästään rodun x leikkaaminen rodun y perään on rasismia niin eikö silloin aivan kaikki ole rasismia?

   Lainaa

  38. Tulos: +14 (14 ääntä)
   vanua: Youtubesta löytyy kiinalainen pesuaine-mainos jossa nainen sulloo mustan miehen pyykkikoneeseen ja sieltä tulee ulos oikeamman värinen mies johon nainen ihastuu heti. Oon kieltämättä miettinyt sen mainoksen tekoa. “Sun rooli on olla likainen musta mies josta pestään paremman värinen” https://www.youtube.com/watch?v=Few8kJ0zfnY
   Se on kopio italialaisesta mainoksesta. :) https://www.youtube.com/watch?v=HQQs3nl0LcY

   Lainaa

  39. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Hah, olin tykännyt tosta yhdestä kommentista ja tänään mut oli heitetty pihalle ryhmäst, luulivat varmaan mun jakaneen screenshotin. Heh.

   Lainaa

  40. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Niin kuin Trump tuossa kommenttien alkupäässä sanoi, niin ei tuo mainos mikään rasistinen ole. Kannattaa noita kosmetiikkafirmoja silti vältellä, eivät ole mitään puhtaita pulmusia.

   Lainaa

  41. Tulos: +8 (28 ääntä)
   Rasismia siellä ja rasismia täällä, rasismia kaikkialla! Ei hitto näiden mielensäpahoittajien/ammattiloukkaantujien kanssa, monet tummaihoisetkin ovat kyllästyneet näiden idioottien aivopieruihin.

   Lainaa

  42. Tulos: -7 (21 ääntä)
   were: oletan että se rasistisuus ei ole niinkään tuo video pätkä vaan se “normal to dark skin” eli normaalista vaalea ihoisesta tummaan. nostattaahan tuo vähän kulmia…
   Niin, kyllähän meitä valkoihoisia on maailmassa paljon vähemmän eli olisiko sen normal kohdalla pitänyt olla mustaihoinen? Olisiko tämä kamalaa rasismus? Ei musta (iik!!) ainakaan.

   Lainaa

  43. lisätarkennus 17.11.2017 19:04
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Koska 80% mokan kommentoijista näytti menevän ohi: Dove-mainoksen rasistinen osuus ei ollut tummaihoinen ihminen, joka videossa "muuttuu" vaaleaihoiseksi (samassa videossa on myös muunrotuisia ihmisiä). Vaan se, että putelissa lukee "from normal to dark skin". Tumma iho on tummaihoiselle yhtä normaali kuin vaalea vaaleaihoiselle, on siis marginalisointia puhua "normaalista" ja "tummasta" ihosta toistensa vastakohtina. Korrektimpaa olisi, jos lause olisi vaikkapa muotoa "from white to dark skin" = "vaaleasta-tummaihoiseen". Tietysti sitäkin voi ihmetellä, että miksi pitää erikseen mainita, että tuote sopii kaikenvärisille ihmisille... eikä esim. että sopii kaikille ihotyypeille (kuiva, rasvainen...).

   Lainaa

  44. Tulos: +16 (18 ääntä)
   lisätarkennus: Koska 80% mokan kommentoijista näytti menevän ohi: Dove-mainoksen rasistinen osuus ei ollut tummaihoinen ihminen, joka videossa “muuttuu” vaaleaihoiseksi (samassa videossa on myös muunrotuisia ihmisiä). Vaan se, että putelissa lukee “from normal to dark skin”. Tumma iho on tummaihoiselle yhtä normaali kuin vaalea vaaleaihoiselle, on siis marginalisointia puhua “normaalista” ja “tummasta” ihosta toistensa vastakohtina. Korrektimpaa olisi, jos lause olisi vaikkapa muotoa “from white to dark skin” = “vaaleasta-tummaihoiseen”.
   Näin pilkkua viilaten korrektia olisi ollut "from pale to dark skin", koska valkoinen viittaa nk. kaukaasialaiseen pigmenttityyppiin. Kyse on siis tuotteesta, jolle luvataan lievästi ruskettava vaikutus: "moisturiser with a subtle self-tanner to create a beautiful tan." Lähtökohtaa eli ruskettumatonta ihoa kutsutaan "normaaliksi" ja ruskettunutta "tummaksi". Mainosvideossa taas esiintyy aivan eri tuote. Kys. mainosvideossa idea mahtoi olla, että se sopii kaikille tai ehkä Dovella mainoksen ajateltiin yleisesti olevan positiivisesti värikäs. Rasismisyytöksissä esitetään, että tummasta vaaleaan siirtyminen olisi siirtymistä kauniimpaan tai puhtaampaan suuntaan mutta vaaleaihoinen nainen vaihtuu vielä aasialaiseksi - onko aasialainen siis "puhtain"? Alkuperäistä gifiähän on vaikeahko pienellä googlaamisella enää löytää koska Dove poisti sen some-reaktion myötä. "Normaalista" tummaksi -tuote: https://www.boston.com/wp-content/uploads/2014/08/Dove_Normal_Skin.jpg Videon tuote: https://www.dove.com/content/dam/unilever/dove/united_states_of_america/pack_shot/front/skin_cleansing/skin_cleansing/dove_body_wash_deep_moisture_22_oz/00011111124257-935176-png.png

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (9 ääntä)
   voi helvetti mitkä myötähäpeät tulee näistä [admin] jutuista fb-vitun-ryhmissä :D

   Lainaa

  46. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Jotkut ostaa dovea edelleen vaikka dove testaa tuotteensa eläimil?

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tikru: Jotkut ostaa dovea edelleen vaikka dove testaa tuotteensa eläimil?
   Niin juu. Jos joku kaipaa listaa niin: https://www.crueltyfreekitty.com/companies-that-test-on-animals/ ^Nuo nyt esimerkiksi.

   Lainaa

  48. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Miksi on leikattu noin että ei näytetä kohtaa jossa valkoinen nainen ottaa paidan pois ja siitä tulee aasialainen? Omaa agendaa pönkittääkseen tietysti, valitut palat.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Eikös tuo Doven mainos merkinnyt sitä, että tuo aine käy kaikille ihonväristä riippumatta? Kuulostaa enemmän tasa-arvoiselta kuin rasismilta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: dove, mainos, rasismi, auto, Ice Power, risteily