Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 237

Tietääkö kukaan mitään tästä kannusta?
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 237

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +885 (931 ääntä)
   liian nuori et muistais? 25v ja hyvin muistan markat...

   Lainaa

  2. Laksatiivitaavi 2.11.2017 1:42
   Tulos: +551 (575 ääntä)
   Poltettuja levyjä myy julkisesti.. Voi olla että tekijänoikeussedät saa tuosta vielä vihin ja eihän Metallicam juristit varmaan paljoa vaatisi koko heidän tuotannon myymisestään. Lieventävänä tekijänä ainoastaan sen uusimman levyn puuttuminen.

   Lainaa

  3. Tulos: +156 (168 ääntä)
   Kotilainen ja ttvk ry on varmaan kiinnostunut Sirkan toimista. Niin ja Lasse myös.

   Lainaa

  4. Tulos: +139 (145 ääntä)
   Voisin sanoa että suolasia hintoja.

   Lainaa

  5. Tulos: +582 (614 ääntä)
   "saa vähän perspektiiviä". Jos melkein 20 vuotta eurossa elänyt saa markkoihin kääntämisestä enää yhtään mitään hyötyä, niin yllätyn :D

   Lainaa

  6. Tulos: +396 (422 ääntä)
   Olin aluksi ihan varma, että viimeinen moka liittyisi jotenkin tuolien hinta-laatusuhteeseen. Hyvässä kunnossa, mitä nyt parit kastikkeet ja rasvaroiskeet. Toisaalta ehkä joku jaksaisi verhoilla ne uudelleen? Siitä huolimatta kehtaisin itse pyytää ehkä 12 oravannahkaa. Kuljetus hevoskärrillä tekis pari nahkaa lissää.

   Lainaa

  7. Tulos: +523 (553 ääntä)
   Vastoin markassaroikkujien harhakäsitystä, markoista ei saa enää kukaan mitään perspektiiviä, kun kyseistä valuuttaa ei ole ollut kohta pariinkymmeneen vuoteen olemassa - ei ole toisin sanoen mitään tietoa, montako markkaa yksi nykyeuro vastaa. Yhtä hyvin voisi muuntaa kaikki hinnat kertomalla ne aina kuudella banaanilla. Kuulostaahan se aina kalliimmalta, jos kahvikuppi maksaa 18 banaania.

   Lainaa

  8. Tulos: -10 (70 ääntä)
   Nuo saa kätevästi ja nopsaan tehtyä ihan nitojalla ja kankaalla uusiksi, eikä maksa paljoa. Toki apukädet tarvitaan pitämään kangasta sopivan tiukalla! Jos on jymäkkä runko, niin hinta ei ole mitenkään paha, joskaan ei halpaakaan, kun verhoilun nuo tarvitsee.

   Lainaa

  9. Tulos: +60 (72 ääntä)
   Dea: Nuo saa kätevästi ja nopsaan tehtyä ihan nitojalla ja kankaalla uusiksi, eikä maksa paljoa. Toki apukädet tarvitaan pitämään kangasta sopivan tiukalla! Jos on jymäkkä runko, niin hinta ei ole mitenkään paha, joskaan ei halpaakaan, kun verhoilun nuo tarvitsee.
   jos uudelleenverhoiluun lähtee niin samalla vaivalla kyllä löytää helposti torista kympillä - kahdella monta laatuluokkaa parempia yksilöitä. Jotain järjettömän ruvia lasturimahirviöitä joissa paskainen verhoilu ja pois kulunut lakkaus. Ehkä vitosen skibale saattaisin maksaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +210 (224 ääntä)
   Juu, 20 vuotta sitten kahvikuppi maksoi sen pari markkaa. ja alle 100markalla osti enemmän kuin helposti viikon ruoat. Tosin samalla kyllä palkkakin oli ihan vitusti huonompi. Silloin 5000mk/kk oli enemmän kuin kohtalainen palkka - nyt jos tarjoaisit kuukausipalkaksi 900e niin sut naurettais pihalle. Jostain kumman syystä tämä jää aina muistamati näiltä markka-nostalgikoilta..

   Lainaa

  11. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Fiksua myydä poltettua musiikkia julkisesti.

   Lainaa

  12. Tulos: +79 (79 ääntä)
   Viipurintori siirtynyt internettiin :D

   Lainaa

  13. Tulos: +52 (82 ääntä)
   25€/tuoli en väittäis kalliiksi jos on hyväkuntoiset

   Lainaa

  14. Tulos: +165 (175 ääntä)
   Niitä markkoja laskettiin se vuos pari kunnes hinnat vakiintu ja ei yritetty enää kikkailla 'viattomilla' pyöristyksillä. Parikymmentä vuotta myöhemmin muuntamisesta ei ole mitään hyötyä, kun se rahan arvo ei ole sama kuin vuosituhannen alussa ja aivan varmasti nämä jotka tätä edelleen harrastaa käyttää juurikin vanhentuneita arvoja.

   Lainaa

  15. Mitävittuanyttaas 2.11.2017 7:31
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   Haista vittu, Henri.

   Lainaa

  16. Tulos: +104 (112 ääntä)
   Myy: Vastoin markassaroikkujien harhakäsitystä, markoista ei saa enää kukaan mitään perspektiiviä, kun kyseistä valuuttaa ei ole ollut kohta pariinkymmeneen vuoteen olemassa – ei ole toisin sanoen mitään tietoa, montako markkaa yksi nykyeuro vastaa. Yhtä hyvin voisi muuntaa kaikki hinnat kertomalla ne aina kuudella banaanilla. Kuulostaahan se aina kalliimmalta, jos kahvikuppi maksaa 18 banaania.
   Tää on aivan mahtava analogia! Mä alan käyttää tätä banaanihinnoittelua joka paikassa. <3

   Lainaa

  17. Rampe@Naukkis 2.11.2017 9:20
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   Eurojen tulosta on nyt 15 vuotta ja sitä on syönyt inflaatio (eli 5,94573 muuntokerroin ei päde). Netissä voi onneksi tarkistaa inflaation vaikutuksen: http://apps.rahamuseo.fi/rahanarvolaskin#FIN Eli vuonna 2002, kun eurot tuli, niin nykyinen 150€ oli ostovoimaltaan noin 122€, kun markalle annettiin muuntokerroin 5,94573. 122€ * 5,94573 = 725,38mk ~ 725mk --> 725mk - 900mk = -175mk (tuntuu oudolta kirjoittaa MK) Joten Henrin väittämä 900 mk on bullshittii. Älä höynä elä menneessä ja valita kaikesta. Kukaan ei tykkää menneeseen jämähtäneistä.

   Lainaa

  18. totuuden_torvi 2.11.2017 9:28
   Tulos: +65 (87 ääntä)
   Ei Kaarina väärässä ollu. Sanna tuskin juuri tuota kyseistä tietoa oli vailla, mutta vähän tarkemmin voisi kysymyksensä muotoilla. Oikeastaan nyt, kun tarkemmin miettii, niin ärsyttää tuommoset puolittaiset kysymykset. Ei nyt liity aiheeseen, mutta onneksi en ole vähään aikaan törmänny näihin päivityksiin: - :( "paikassa sairaala" - Mitä on tapahtunu? :O - Toivottavasti kaikki on kunnossa! - Mitä on tapahtunu? - Voimia! - Ei kai vakavaa? - Oi ei! - Otan osaa! - En halua puhua siitä. <- alkuperäinen päivityksen laittaja. Niin no halusit kuitenki laittaa jonkin säälin kerjäys ja huomiohuoraus -päivityksen. Ja todellisuus on, että ollaan hakemassa jotaki influenssarokotetta omasta tahosta tai vähän on nyt yskittäny pari päivää.

   Lainaa

  19. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Warettajat kettuilevat kun ostan vieläkin cd-levyjä, olen kamala ihminen.

   Lainaa

  20. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Nahkatuoleista vielä voisi ymmärtää tuon hintapyynnin, mutta noista? Veikkaan, että 40€ on maksimi mitä noista voi yhdessä saada.

   Lainaa

  21. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Jaa, täällä 23v ja markat hyvässä muistissa vielä. Yhellä markalla sai monta parin pennin karkkia kitskalta ;)

   Lainaa

  22. Tulos: -5 (25 ääntä)
   Dea: Nuo saa kätevästi ja nopsaan tehtyä ihan nitojalla ja kankaalla uusiksi, eikä maksa paljoa. Toki apukädet tarvitaan pitämään kangasta sopivan tiukalla! Jos on jymäkkä runko, niin hinta ei ole mitenkään paha, joskaan ei halpaakaan, kun verhoilun nuo tarvitsee.
   Mitään apukäsiä tarvita vaan 2 kättä ja aivot.

   Lainaa

  23. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Btw: Jaa, täällä 23v ja markat hyvässä muistissa vielä. Yhellä markalla sai monta parin pennin karkkia kitskalta
   Kymmenen isoa merkkaria, 20 nallekarkkia

   Lainaa

  24. Tulos: +34 (36 ääntä)
   jk: “saa vähän perspektiiviä”. Jos melkein 20 vuotta eurossa elänyt saa markkoihin kääntämisestä enää yhtään mitään hyötyä, niin yllätyn
   Voi kiesus. Ei siis muuta kuin toteamus "melkein 20 vuotta eurossa elänyt" sai mut tajuamaan kuinka vanha sitä jo on. Hyiss... Itse huvikseni kääntelen päässäni markoiksi ymmärtäen ettei ole enää kuitenkaan tuo sama arvo kuin silloin aikoinaan. Ja voih, voih ne kaikki "markoista euroiksi" tehtävät lukion lyhyellä.

   Lainaa

  25. Tataariukko 2.11.2017 11:15
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Myy: Vastoin markassaroikkujien harhakäsitystä, markoista ei saa enää kukaan mitään perspektiiviä, kun kyseistä valuuttaa ei ole ollut kohta pariinkymmeneen vuoteen olemassa – ei ole toisin sanoen mitään tietoa, montako markkaa yksi nykyeuro vastaa. Yhtä hyvin voisi muuntaa kaikki hinnat kertomalla ne aina kuudella banaanilla. Kuulostaahan se aina kalliimmalta, jos kahvikuppi maksaa 18 banaania.
   Tilastokeskuksen lehtisessä on nuo kertoimet. Yhdellä 2016 vuoden eurolla olisi saanut 5 markkaa 19 penniä vuoden 2002 valuuttaa. Nyt kerroin lienee siinä viiden paikkeilla.

   Lainaa

  26. Tataariukko 2.11.2017 11:26
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mutta jos Henri olisi vaikka 50 vuotias, niin hänen nuoruuteen (-80 luvulle) muutettuna kerroin olisi noin 2.

   Lainaa

  27. Tulos: -12 (22 ääntä)
   Hyvät tuolit maksaa yli satasen kappale. Ja aika jäärä saa olla jos makroiksi muuttaa vieläkin hintoja.

   Lainaa

  28. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Höhö: Voi kiesus. Ei siis muuta kuin toteamus “melkein 20 vuotta eurossa elänyt” sai mut tajuamaan kuinka vanha sitä jo on. Hyiss… Itse huvikseni kääntelen päässäni markoiksi ymmärtäen ettei ole enää kuitenkaan tuo sama arvo kuin silloin aikoinaan. Ja voih, voih ne kaikki “markoista euroiksi” tehtävät lukion lyhyellä.
   Me muutettiin pieninä kakkosluokkalaisina markkoja euroiks matikan tunnilla, vaikka hädin tuskin ymmärrettiin rahan arvoo muutenkaan, ja Koululainen-lehden mukana sai upeen laskimen, joka laski ne sun puolesta. :D hienoa aikaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Myy: Vastoin markassaroikkujien harhakäsitystä, markoista ei saa enää kukaan mitään perspektiiviä, kun kyseistä valuuttaa ei ole ollut kohta pariinkymmeneen vuoteen olemassa – ei ole toisin sanoen mitään tietoa, montako markkaa yksi nykyeuro vastaa. Yhtä hyvin voisi muuntaa kaikki hinnat kertomalla ne aina kuudella banaanilla. Kuulostaahan se aina kalliimmalta, jos kahvikuppi maksaa 18 banaania.
   1000 markkaa vuonna 2000 vastaa nykyään noin 215 euroa. http://apps.rahamuseo.fi/rahanarvolaskin#FIN

   Lainaa

  30. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Laksatiivitaavi: Poltettuja levyjä myy julkisesti.. Voi olla että tekijänoikeussedät saa tuosta vielä vihin ja eihän Metallicam juristit varmaan paljoa vaatisi koko heidän tuotannon myymisestään. Lieventävänä tekijänä ainoastaan sen uusimman levyn puuttuminen.
   Jos joukossa on Lulu-levy niin armahdetaan täsyin. Kaikki kopiot Lulusta tulisi polttaa roviolla.

   Lainaa

  31. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Mä oon 20 ja muistan ku vietiin säästöpossut pankkiin koska rahayksikkö vaihtui. :'D

   Lainaa

  32. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Juu siis Metallican jätkäthän ne on just tunnettuja siitä miten rentoja ne on noiden tekijänoikeusjuttujen suhteen...

   Lainaa

  33. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Thunder: liian nuori et muistais? 25v ja hyvin muistan markat…
   23 ja silti muistissa

   Lainaa

  34. Tulos: +11 (13 ääntä)
   wempula: Juu, 20 vuotta sitten kahvikuppi maksoi sen pari markkaa. ja alle 100markalla osti enemmän kuin helposti viikon ruoat. Tosin samalla kyllä palkkakin oli ihan vitusti huonompi. Silloin 5000mk/kk oli enemmän kuin kohtalainen palkka – nyt jos tarjoaisit kuukausipalkaksi 900e niin sut naurettais pihalle. Jostain kumman syystä tämä jää aina muistamati näiltä markka-nostalgikoilta..
   Ei ollut. 5000 mk/kk palkka oli jo parikymmentä vuotta sitten kyllä aika lailla keskitason alapuolella.

   Lainaa

  35. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Markoilla ja euroilla onkin nykyään täysin sama suhde kuin silloin valuuttaa vaihdettaessa...

   Lainaa

  36. Tulos: +13 (29 ääntä)
   Näyttää siltä et noissa tuoleissa on istuttu ilman housuja paskomisen jälkeen. En ottaisi edes ilmaiseksi. Kyllä se on tyhmä joka pyytää

   Lainaa

  37. Tulos: -13 (25 ääntä)
   Käännän vieläkin isompia summia markkoihin ja olen alle 30.

   Lainaa

  38. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Tuo kyseinen teepannu vaikuttaisi olevan venäläinen tai oikeastaan neuvostoliitosta. Taitaa olla 70-80 lukujen väliltä. Näyttää vähän lomonosovin tuotannolta mutta vaikea sanoa kun en näe leimoja. Voi myös olla massa tuotettua turisti kamaa neukkulasta. Mutta voi myös olla saksalaista bavarian tuotantoa.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Myy: Vastoin markassaroikkujien harhakäsitystä, markoista ei saa enää kukaan mitään perspektiiviä, kun kyseistä valuuttaa ei ole ollut kohta pariinkymmeneen vuoteen olemassa – ei ole toisin sanoen mitään tietoa, montako markkaa yksi nykyeuro vastaa. Yhtä hyvin voisi muuntaa kaikki hinnat kertomalla ne aina kuudella banaanilla. Kuulostaahan se aina kalliimmalta, jos kahvikuppi maksaa 18 banaania.
   Tuota... http://www.rahamuseo.fi/fi/pelit-ja-multimediat/rahanarvolaskuri/ ja kuva 900 markasta vs euro https://imgur.com/a/rnGAe

   Lainaa

  40. King Arthur 3.11.2017 16:29
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   totuuden_torvi: Ei Kaarina väärässä ollu. Sanna tuskin juuri tuota kyseistä tietoa oli vailla, mutta vähän tarkemmin voisi kysymyksensä muotoilla. Oikeastaan nyt, kun tarkemmin miettii, niin ärsyttää tuommoset puolittaiset kysymykset. Ei nyt liity aiheeseen, mutta onneksi en ole vähään aikaan törmänny näihin päivityksiin: - “paikassa sairaala” - Mitä on tapahtunu? - Toivottavasti kaikki on kunnossa! - Mitä on tapahtunu? - Voimia! - Ei kai vakavaa? - Oi ei! - Otan osaa! - En halua puhua siitä. <- alkuperäinen päivityksen laittaja. Niin no halusit kuitenki laittaa jonkin säälin kerjäys ja huomiohuoraus -päivityksen. Ja todellisuus on, että ollaan hakemassa jotaki influenssarokotetta omasta tahosta tai vähän on nyt yskittäny pari päivää.
   Tämä oli ryhmässä jossa kysellään nimenomaan tietoja erään tunnetun suomalaisen keramiikanvalmistajan tuotteista. Siis tunnistusapua. Keskustelu muuten jatkui sillä että selvensivät vielä käyttötarkoitusta tyyliin "juu meilläkin oli, haudutettiin teenlehtiä siinä". Ja Kaarina varmensi kätyttötarkoituksen. :D Oli enemmän sympaattinen mutta myös hieman surrealistinen keskustelu sille ryhmälle.

   Lainaa

  41. King Arthur 3.11.2017 16:35
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   noppa6: Tuo kyseinen teepannu vaikuttaisi olevan venäläinen tai oikeastaan neuvostoliitosta. Taitaa olla 70-80 lukujen väliltä. Näyttää vähän lomonosovin tuotannolta mutta vaikea sanoa kun en näe leimoja. Voi myös olla massa tuotettua turisti kamaa neukkulasta. Mutta voi myös olla saksalaista bavarian tuotantoa.
   Ei ole. Arabian pannu, leima pohjassa.

   Lainaa

  42. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Asdfgh: 25€/tuoli en väittäis kalliiksi jos on hyväkuntoiset
   No thon kun pistään sen 10e lisää per tuoli niin saa jo uusia. Ikinä maksais 25e kappaleelta noin kusisista tuoleista.

   Lainaa

  43. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kääntäis rupliin jos haluaa tietää isoja summia! :D

   Lainaa

  44. Tulos: +10 (12 ääntä)
   15 vuotta sitten päättyi markoissa maksaminen. Rahanarvo on muuttunut huikeasti tuossa ajassa. Nykyeuro ei vastaa 5,95 markkaa. Ei ole pitkään aikaan vastannut.

   Lainaa

  45. Haudankaivaja 4.11.2017 18:28
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Juu oon 31 ja edelleen mietin hinnat markkoina. Ostin 900 eurolla hyvän Mersun jolla oon ajanut jo yli 100 000 km ja naureskelin just sitä että faija osteli 10.000 markalla semmosia autonromuja jotka kesti korkeintaan puol vuotta kasassa :D Toisissa asioissa hinnat on euron myötä noussu, niinku huoltoaseman kahvissa, mutta toisissa ne on laskenu todella paljon.

   Lainaa

  46. Tulos: +13 (27 ääntä)
   Btw: Jaa, täällä 23v ja markat hyvässä muistissa vielä. Yhellä markalla sai monta parin pennin karkkia kitskalta
   Aha? Olet siis syntynyt 1994, etkä varmaan ihan vielä 1-2-vuotiaana kiskalla asioinut, joten puhutaan 1990-luvun lopusta/2000-luvun alusta. Missä silloin myytiin vielä parin pennin kappalehinnalla karkkeja? Itse ostelin kyllä pennin ja kahden karkkeja, viiden pennin oli jo kalliita - mutta tämä oli 1970-luvun puolivälin hujakoilla. Erikoista, jos yli 20 vuotta myöhemmin vielä joku käytti pennihinnoittelua... "Vuonna 1979 lopetettiin yhden pennin kolikoiden lyönti ja säädettiin laki, jonka mukaan käteismaksut pyöristettiin 5:llä jaollisiin pennimääriin. Vuosina 1990 ja 1993 otettiin käyttöön uudenlaiset, entisiä pienempikokoiset kolikot. Silloin jäivät myös viiden pennin kolikot pois käytöstä, ja käteismaksut pyöristettiin kymmenellä jaollisiin pennimääriin." (Wikipedia) Oletko varma, ettet ole vienyt muistojasi äidin tai isän pääkopasta?

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Joku päivä saattaa itsepoltetut cd:kin olla keräilykamaa. Sitten kun normisti yhdessäkään peruspc:ssä ei ole enää polttavaa asemaa ja kaikki musa kuunnellaan suoratoistopalveluista.

   Lainaa

  48. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Myy: Vastoin markassaroikkujien harhakäsitystä, markoista ei saa enää kukaan mitään perspektiiviä, kun kyseistä valuuttaa ei ole ollut kohta pariinkymmeneen vuoteen olemassa – ei ole toisin sanoen mitään tietoa, montako markkaa yksi nykyeuro vastaa. Yhtä hyvin voisi muuntaa kaikki hinnat kertomalla ne aina kuudella banaanilla. Kuulostaahan se aina kalliimmalta, jos kahvikuppi maksaa 18 banaania.
   Just kelailin omaa liksaa markkoina ja meinasin pudota tuolilta. Täytyy varmaan pyytää joku 50% palkanalennus, ettei lähde elämä ihan lapasesta. Inflaatiotakin on varmaan ollut ihan vähän tässä euroaikana :D

   Lainaa

  49. Tulos: +6 (6 ääntä)
   wempula: Juu, 20 vuotta sitten kahvikuppi maksoi sen pari markkaa. ja alle 100markalla osti enemmän kuin helposti viikon ruoat. Tosin samalla kyllä palkkakin oli ihan vitusti huonompi. Silloin 5000mk/kk oli enemmän kuin kohtalainen palkka – nyt jos tarjoaisit kuukausipalkaksi 900e niin sut naurettais pihalle. Jostain kumman syystä tämä jää aina muistamati näiltä markka-nostalgikoilta..
   Minä menin ensimmäisen kerran kesätöihin vuonna 1996, muistan että palkasta jäi käteen n. 5000 mk/kk (alin taulukkopalkka, ei mitään lisiä tms.). Työpaikan ruokalasta sai pahvimukillisen kahvia hintaan 3,50 mk, jäi mieleen kun oli niin poikkeuksellisen halpaa. Ja aiempaa lapsuudesta on kyllä muistissa se, miten perheen viikon kauppaostokset maksettiin viisisatasella...

   Lainaa

  50. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Lulutikka: Jos joukossa on Lulu-levy niin armahdetaan täsyin. Kaikki kopiot Lulusta tulisi polttaa roviolla.
   Eikö se ole päinvastoin äärimmäisen raskauttava asianhaara jos tuhottavaksi määrätystä levystä tuotetaan ylimääräisiä kopioita?

   Lainaa

  51. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Aikanaan kun olin töissä pelejä kauppaavassa firmassa asiakkaiden joukossa oli useampikin kaveri, jotka eivät olleet ihan penaalinsa terävimpiä kyniä kun tulivat piraatteja kaupittelemaan liikkeeseen. Silti ylivoimaisen voiton suoritti kaveri, joka toi jääkiekkokassillisen itsepoltettuja PlayStation - pelejä. Suuttui kovasti kun ilmoitin, ettemme suostu maksamaan laittomista kopioista penniäkään (markka-aika). Valitti, että kun hän on näiden polttamiseen käyttänyt niiiiiin paljon aikaa. Yritin vihjaista, että seuraavaksi soitan kissalan pojat paikalle, niin voi selittää asiaa heille ja kuluttaa lisää aikaa poliisilaitoksella kuulusteluissa. Ei mennyt jakeluun, vaan alkoi vaan tilittämään kuinka paljon rahaa oli tyhjiin cd-levyihin käyttänyt että saisi pelejä poltettua niille. Halusi vähintäänkin vaihdossa ottaa puoli kauppaa tyhjäksi uusimmista hittipeleistä. Lopulta oli pakko osoittaa kädellä ovea kohti ja karjaista armeijatyyliin, että mars mars ovesta ulos ja takaisin ei ole tulemista ennen kuin on rahaa maksaa myymistämme tuotteista.

   Lainaa

  52. Tulos: +3 (7 ääntä)
   1990-luvun lopulla ainakin myyntii karkkeja vielä pennin kappale, suurin osa oli kuitenki jo 5 penniä kappale. Parilla markalla pääs aika pitkälle :)
   FM_MF: Aha? Olet siis syntynyt 1994, etkä varmaan ihan vielä 1-2-vuotiaana kiskalla asioinut, joten puhutaan 1990-luvun lopusta/2000-luvun alusta. Missä silloin myytiin vielä parin pennin kappalehinnalla karkkeja? Itse ostelin kyllä pennin ja kahden karkkeja, viiden pennin oli jo kalliita – mutta tämä oli 1970-luvun puolivälin hujakoilla. Erikoista, jos yli 20 vuotta myöhemmin vielä joku käytti pennihinnoittelua… “Vuonna 1979 lopetettiin yhden pennin kolikoiden lyönti ja säädettiin laki, jonka mukaan käteismaksut pyöristettiin 5:llä jaollisiin pennimääriin. Vuosina 1990 ja 1993 otettiin käyttöön uudenlaiset, entisiä pienempikokoiset kolikot. Silloin jäivät myös viiden pennin kolikot pois käytöstä, ja käteismaksut pyöristettiin kymmenellä jaollisiin pennimääriin.” (Wikipedia) Oletko varma, ettet ole vienyt muistojasi äidin tai isän pääkopasta?

   Lainaa

  53. Tulos: +8 (8 ääntä)
   150 euroa? Melkeen 66 389 Zimbabwen dollaria?

   Lainaa

  54. Tulos: +1 (3 ääntä)
   150 euroa ei todellakaan enää vastaa 900 markkaa. Vaikka alkuperäinen vaihtokurssi olikin tuollainen, niin siinä missä ennen sai kuukaudessa 2000 markkaa palkkaa niin nyt saa 2000 euroa. Eli oikeastaan se 150 euroa olisi vanhalla markalla se 150 markkaa...

   Lainaa

  55. Vahaamaton pomelo 26.5.2020 11:55
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Laksatiivitaavi: Poltettuja levyjä myy julkisesti.. Voi olla että tekijänoikeussedät saa tuosta vielä vihin ja eihän Metallicam juristit varmaan paljoa vaatisi koko heidän tuotannon myymisestään. Lieventävänä tekijänä ainoastaan sen uusimman levyn puuttuminen.
   Jonnet ei muista ;D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, kuva, Metallica, CD, tuolit, markka, markat, teekannu