Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 32

Kyltti päiväkodin ovessa pilaa päivän.
Suurenna näkymä
Mielensäpahoittajat, osa 32
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1306 (1322 ääntä)
   Kaisan elämä mahtaa olla kamalan hankalaa...

   Lainaa

  2. Tulos: +106 (242 ääntä)
   Ite en lähtis alle tonnilla edes miettimään moisen mekon tekoa, ihan hirveä homma! Ja eikö normaalit kankaastakin ommellut mekot maksa joitakin satasia, niin ihan eti asia jos se ”kangas” pitää virkata itse..

   Lainaa

  3. Tulos: +323 (347 ääntä)
   Oho.. ehti jos sivu vaihtua.. eli väärään juttuun tuli tuo kommentti :)

   Lainaa

  4. Tulos: +377 (383 ääntä)
   Miten ihmeessä? Siis oikeasti? Aivoihin sattuu nää mielensäpahoittajat.

   Lainaa

  5. Tulos: +314 (324 ääntä)
   Kaisa vaikuttaa hyvin hankalalta tapaukselta.

   Lainaa

  6. jaskajokunen666 5.10.2017 1:46
   Tulos: -163 (197 ääntä)
   Ni.: Ite en lähtis alle tonnilla edes miettimään moisen mekon tekoa, ihan hirveä homma! Ja eikö normaalit kankaastakin ommellut mekot maksa joitakin satasia, niin ihan eti asia jos se ”kangas” pitää virkata itse..
   Oot väärässä osiossa

   Lainaa

  7. Tulos: +322 (326 ääntä)
   "Taatusti ärsyynnyn" no joo-o, voi sitä näinkin lisätä elämäänsä vähän lisää pahaa mieltä :D

   Lainaa

  8. Tulos: +284 (286 ääntä)
   "Ethän kommentoi turhaan"

   Lainaa

  9. True story 5.10.2017 2:41
   Tulos: +381 (407 ääntä)
   Ovessa lukee "Työnnä" tai "Vedä". Kaisa: "MINUAHAN EI OVIKYLTIT MÄÄRÄÄ!" #TRIGGERED

   Lainaa

  10. Tulos: -238 (272 ääntä)
   Ei ole normienpurkutalkoista tietoakaan, kun aikuisille ihmisille pitää väkertää jotain puhelimenkieltokylttejä. Kuka muuten enää puhuu puhelimessa? No tietysti jos pitää soittaa 112, mutta muuten asiat hoituvat enimmäkseen viesteillä. Ehkä nekin pitäisi kieltää. Ja työasioiden ajatteleminen jne.

   Lainaa

  11. Minäminä 5.10.2017 4:53
   Tulos: -289 (375 ääntä)
   Minuakin ärsyttää tuo kyltti. On vaikeaa uskoa, että puhelimeen "huvikseen" puhuminen on suuri ongelma, ja jos jotain pakollista työpuhelua vielä tuossa vaiheessa hoitaa, niin parempi niin kuin tehdä se töissä ja pitää lasta sen takia kauemmin hoidossa. Sen puhelun jälkeen on kyllä aikaa kuunnella lapsen kuulumiset. Ei se hoitajille kuulu, miten kukakin perhe puhelunsa hoitaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +191 (197 ääntä)
   Mua ärsyttää enemmän netissä olevat clickbait-henkiset otsikot kuten "You WILL laugh your ass off at these photos! :))" Ja yleensä ne on niin meh, että ei edes hymyilytä.

   Lainaa

  13. Tulos: +140 (156 ääntä)
   Minä ärsyyntyisin ihan yhtä paljon siitä, jos liukuportaissa lukisi "siirrythän vasemmalle puolelle seisomaan" kuin sanamuodosta "vasemmalla seistään, oikealla kävellään". Niin ei jumaliste käyttäydytä.

   Lainaa

  14. Tulos: +98 (126 ääntä)
   Voisipa Kaisa kuulla kun selitän, mistä noissa kylteissä on oikeasti kyse. Yleensä kylttien tarkoitus ei ole syyllistää ihmistä. Syyllistävä kyltti sanoisi, että "tupakoitsijat ovat pahoja ihmisiä" tai "ei ihme ettei sinulla ole ystäviä, jos näpytät puhelintasi esityksen aikana", mutta tuollaisia kylttejä tulee vastaan aika harvoin. Kaikki tietävät, miten kieltokyltit toimivat. Kieltokylteissä esitetään kielto massalle, jotta se varmasti välittyisi kaikkien niiden massan jäsenten tietoon, joita kyseinen kielto koskee. Ne massan jäsenet, joita kielto ei koske, voivat huoletta sivuuttaa kyltin. On totta, että kyltin asiasisältö olisi ilmaistavissa myös yleisessä muodossa, mutta joskus niihin valitaan sinuttelumuoto juuri sen vuoksi, että kielto saataisiin henkilökohtaistettua. Kieltoa ei silloinkaan ole suunnattu kaikille massan jäsenille - se vain pyritään ilmaisemaan henkilökohtaisemmin niille, joita kielto koskee. Tässä on taustalla se ajatus, että kun kiellon saisi kuulostamaan henkilökohtaisemmalta, niin silloin se myös toimisi tehokkaammin. Käsky "ei tule tehdä näin" on niin helppo sivuuttaa ajattelemalla "no jos minä nyt vain tämän yhden kerran ja ihan nopeasti", mutta jos sanotaan, että "hei sinä, äläs kuule mene tekemään näin, älä edes tämän yhden kerran äläkä millään nopeudella", niin sen luulisi menevän paremmin perille. On tietysti paljon kivempaa olla tupakoimaton ihminen joka ei näpyttele puhelintaan väärissä tilanteissa. Silloin nämä kaksi kieltokylttiä voi vain sivuuttaa. Hieno juttu! Tupakoimattomuus ja puhelin taskussa kulkeminen ovat nykymaailmassa ihan hyviä ylpeydenaiheita, kuten ne Kaisalle näyttävät olevan. Näistä piirteistä ei kuitenkaan kannata olla ihan niin ylpeä, että kokee kaikki tupakointiin ja puhelimen näpytykseen liittyvät puheenaiheet henkilökohtaisina syytöksinä. Kuten sanoin, puhelimen näpytyksen kieltävät kyltit on tarkoitettu vain niille, joilla on ongelma puhelimen näpyttämisen kanssa, ja niissä sinutellaan, jotta kielto saataisiin ilmaistua näille tietyille henkilöille henkilökohtaisemmassa muodossa. Ja esimerkiksi lääkäri voi joskus kysyä, että onko potilaalla tapana tupakoida ja viettää paljon aikaa elektroniikkaan uppoutuneena, eikä sekään ole mikään henkilökohtainen kyseenalaistus siitä, että "oletkos nyt oikeasti ihan niin savuton ja näpyttelemätön kuin väität olevasi". Se on vain kysymys, joka kysytään keneltä tahansa, jotta lääkäri pääsisi paremmin perille potilaan tilanteesta ja voisi täten antaa henkilökohtaisempaa hoitoa. Tämä maailma on iso paikka. Täällä ei millään kyltinpystyttäjillä ole aikaa eikä mielenkiintoa kyseenalaistaa jokaisen kyltin ohi kulkevan ihmisen elämänvalintoja. He vain pystyttävät kylttinsä saadakseen informaationsa levitettyä.

   Lainaa

  15. Tulos: -35 (41 ääntä)
   jaskajokunen666: Oot väärässä osiossa
   Muttaku eka piti olla

   Lainaa

  16. Tulos: +136 (144 ääntä)
   Toihan on ihan loistokyltti, hyvä pysähtyä hetkeksi kohtaamaan lapsi -helppo keino rakentaa suhdetta.

   Lainaa

  17. Tulos: -29 (57 ääntä)
   Joitakin vaan pitäisi vedellä päivittäin pitkin korvia...

   Lainaa

  18. Tulos: +157 (167 ääntä)
   Ja mua ärsyttää se, että täällä menee väärin päin nämä liukuportaissa kävelyt. Oikealla hitto vie seistään, ja vasemmalta kävellään ohi!

   Lainaa

  19. Tulos: +104 (112 ääntä)
   Mari: Kaisan elämä mahtaa olla kamalan hankalaa…
   Mä luulen, että Kaisan lähellä olevilla ihmisillä on hankalampaa...

   Lainaa

  20. Tulos: +27 (49 ääntä)
   Vihaan Kaisaa jo nyt.

   Lainaa

  21. totuuden_torvi 5.10.2017 9:33
   Tulos: +118 (128 ääntä)
   Superärsyttävää on ainoastaan tommonen uhriintuminen ja turhasta loukkaantuminen. "Sammutathan valot lähtiessäsi ja tarkistat, että ovi menee lukkoon, kiitos." NO EN SAATANA SAMMUTA ENKÄ TARKISTA PERKELE KU ÄRSYTTÄVÄÄ TOMMONEN SINUTTELU JA KÄSKEMINEN!!!!!!!1111

   Lainaa

  22. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Mitä ikinä kirjoitetaankaan julkisesti, ikinä ei saa puhutella lukijaa! Kaisa nimittäin saattaa lukea sen.

   Lainaa

  23. Tulos: +109 (129 ääntä)
   Minäminä: Minuakin ärsyttää tuo kyltti. On vaikeaa uskoa, että puhelimeen “huvikseen” puhuminen on suuri ongelma, ja jos jotain pakollista työpuhelua vielä tuossa vaiheessa hoitaa, niin parempi niin kuin tehdä se töissä ja pitää lasta sen takia kauemmin hoidossa. Sen puhelun jälkeen on kyllä aikaa kuunnella lapsen kuulumiset. Ei se hoitajille kuulu, miten kukakin perhe puhelunsa hoitaa.
   Sen puhelun voi hoitaa ennen kun menee päiväkotialueelle hakemaan lasta. Yleensä lapset hartaan autolla eikä ajaessa edes saa puhua puhelimessa, joten tuskin on pitkä puhelu. Ja oli vaikka kuinka tärkeä puhelu tai ei, niin varmaan lapsi on tärkeämpi, hänelle voi varmaan antaa sen 100% huomion edes sen aikaa, kun näkee lapsen pitkän päivän jälkeen

   Lainaa

  24. Tulos: +149 (155 ääntä)
   Minäminä: Minuakin ärsyttää tuo kyltti. On vaikeaa uskoa, että puhelimeen “huvikseen” puhuminen on suuri ongelma, ja jos jotain pakollista työpuhelua vielä tuossa vaiheessa hoitaa, niin parempi niin kuin tehdä se töissä ja pitää lasta sen takia kauemmin hoidossa. Sen puhelun jälkeen on kyllä aikaa kuunnella lapsen kuulumiset. Ei se hoitajille kuulu, miten kukakin perhe puhelunsa hoitaa.
   Mitäpä veikkaat, odottaako lapsi vanhempiaan hakemaan millä mielin? Tuskin ainakaan "yks lysti, puhukoon puhelimessa". Varmasti on innoissaan että pääsee taas näkemään ja haluaa vaihtaa kuulumiset heti. Jos oikeasti vanhempi on hälläväliä asenteella niin ihan vinkkinä, kyllä se lapsi muistaa :)

   Lainaa

  25. töttöröö 5.10.2017 10:18
   Tulos: -28 (56 ääntä)
   Ja taas.. joku mies on tätäkin naista..

   Lainaa

  26. yli opisto hörhö 5.10.2017 10:54
   Tulos: -18 (48 ääntä)
   Voi herranjumala. Tällaiset ihmiset saisi kuolla siihen syöpään mitä levittävät. Maailmahan tunnetusti pyörii juuri sinun ympärilläsi, sinä sairas paska.

   Lainaa

  27. Arkkienkeli 5.10.2017 11:00
   Tulos: +54 (70 ääntä)
   Mahtaa Kaisa ärsyyntyä autoillessaankin kun liikennemerkissä/puomissa tms. lukee STOP/SEIS, eikä 'pysähtykää'. Tai jos pyöräilee ja eteen osuu kyltti 'sallittu mopoille' vaikka Kaisalla ei edes ole mopoa. Argh!

   Lainaa

  28. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Pahinta tässä on se että Kaisalla on lapsia.

   Lainaa

  29. Tulos: +99 (107 ääntä)
   Arkkienkeli: Mahtaa Kaisa ärsyyntyä autoillessaankin kun liikennemerkissä/puomissa tms. lukee STOP/SEIS, eikä ‘pysähtykää’. Tai jos pyöräilee ja eteen osuu kyltti ‘sallittu mopoille’ vaikka Kaisalla ei edes ole mopoa. Argh!
   "Anna lapselle raitis joulu" - kampanja --> Kaisa: NO NIIN ANNANKIN! OLEN OLLUT RAITIS JOKA IKINEN JOULU!!! MITÄ TÄSSÄ OIKEIN VIHJAILLAAN MINUSTA?!? LAITAN KUNNIANLOUKKAUSSYYTTEEN VIREILLE!1!

   Lainaa

  30. Tulos: -44 (52 ääntä)
   Minäminä: Minuakin ärsyttää tuo kyltti. On vaikeaa uskoa, että puhelimeen “huvikseen” puhuminen on suuri ongelma, ja jos jotain pakollista työpuhelua vielä tuossa vaiheessa hoitaa, niin parempi niin kuin tehdä se töissä ja pitää lasta sen takia kauemmin hoidossa. Sen puhelun jälkeen on kyllä aikaa kuunnella lapsen kuulumiset. Ei se hoitajille kuulu, miten kukakin perhe puhelunsa hoitaa.
   Arvaan, että aika monelta jäi tämänkin sarkastisen kirjoittajan nimimerkki lukematta, ja kuvitteli tämänkin olevan tosissaan kirjoitettu. :D. Kylläpä tänään feissarimokien lukijoita vedätetään helposti.

   Lainaa

  31. Tulos: -41 (55 ääntä)
   Kyltti on tarpeellinen, mutta olisihan tuon tekstin voinut kirjoittaa ilman anglismeja, sillä suomessa ei käytetä ohjeissä sinä-muotoa, ellei oikeasti tarkoiteta juuri sitä henkilöä, jolle ohje annetaan. Tekstinä kyltissä voisi olla: "Lopeta puhelusi ja valmistaudu päivän tärkeimpään tapaamiseen" tai jopa "Ole hyvä ja...". Tai ehkä perinteisen tylysti "Kännykän käyttö kielletty lapsia tuodessa ja haettaessa".

   Lainaa

  32. Tulos: +70 (76 ääntä)
   Minäminä: Minuakin ärsyttää tuo kyltti. On vaikeaa uskoa, että puhelimeen “huvikseen” puhuminen on suuri ongelma, ja jos jotain pakollista työpuhelua vielä tuossa vaiheessa hoitaa, niin parempi niin kuin tehdä se töissä ja pitää lasta sen takia kauemmin hoidossa. Sen puhelun jälkeen on kyllä aikaa kuunnella lapsen kuulumiset. Ei se hoitajille kuulu, miten kukakin perhe puhelunsa hoitaa.
   Ei ne hoitajat laita noita ohjeita määräilyn halusta, vaan koska tietävät, että lapselle on tärkeää saada vanhemman täysi huomio pk-päivän jälkeen, eikä kokea, että jää silloin(kin?) kakkoseksi puhelimelle. Sen puhelun voi ihan hyvin hoitaa parkkipaikalla ennen hakua, se pari minuuttia lisää lapsen hoitopäivään ei ole mikään ongelma, jos puhelu kerran kestää sen verran. Pistää miettimään onko sinulla edes päiväkoti-ikäisiä lapsia - mun lapset on tavanneet juosta iloisesti mun syliin ja alkaneet selittää päivästään - työpuhelua olisi mahdotonta siinä tilanteessa käydä.

   Lainaa

  33. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Siis mitä, onko tällaisia ihmisiä? Jos tulee mahdollisuus pystyttää kyltti jossa kielletään jotain, niin kirjoitan sen varmasti sinutellen :D

   Lainaa

  34. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Muistetaan ottaa lääkkeet! Tässä ei sinuteltu, jotta kukaan ei loukkaantuisi. Tiedetään kuitenkin kenelle tämä kyltti on osoitettu.

   Lainaa

  35. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Miten tämä tilanne jatkui? Siis takoitan että jäikö Kaisa henkiin vai tukehtuiko hän herneisiin?

   Lainaa

  36. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Ajatelkaa edes lapsia... Sen takia tuo kyltti on, ettei koko päivän vanhempiaan ikävöinyt lapsi pety, kun vanhempi tuleekin puhelimeen puhuen noutamaan lasta kotiin kuin jonkun paketin. Valitettavasti jotkut vanhemmat tarvitsevat kyltistä ohjeen.

   Lainaa

  37. EliasTapaniKarhu 5.10.2017 17:13
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   You're so vain You probably think this song is about you You're so vain, I'll bet you think this song is about you Don't you? Don't you?

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Nipsu: Miten tämä tilanne jatkui? Siis takoitan että jäikö Kaisa henkiin vai tukehtuiko hän herneisiin?
   Pari lukijaa tajusi, että tässä trollattiin ryhmää pahasti, ja täyttivät ketjun lopun gif-kuvilla, eli keskustelu ei enää jatkunut.

   Lainaa

  39. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Kaisa on varmaan niitä ihmisiä kun ottaa iltalehden "ohjeistukset" henkilökohtaisen kettuiluna.

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Minusta tällä kyltillä on syvällisempi ihana tarkoitus.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Sampsa: Muttaku eka piti olla
   Ei ollu siitä kyse että piti olla eka, vaan painoin liian nopeeseen enteriä, siis kesken lauseen, ja sitten painoin äkkiä ruksia että lakkaa lataamasta sivua että saisin estettyä kommentin lähtemisen ja päivitin sivun, niin en tajunnu uudelleen kirjoittaessani että olikin vaihtunu uus sivu :( Se tässä on huono ettei pysty perumaan kommentteja, ja näköjään, vaikka niiden pitäs mennä tarkastettavaksi, niin ylläpitokaan ei seuraa sitä, että on menossa väärän tekstin alle :(

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Jösses: Pahinta tässä on se että Kaisalla on lapsia.
   yllättävän monella luonnehäiriöisellä on puoliso ja lapsia. Sitä vain ihmettelee miten ne jaksaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (34 ääntä)
   N: Kyltti on tarpeellinen, mutta olisihan tuon tekstin voinut kirjoittaa ilman anglismeja, sillä suomessa ei käytetä ohjeissä sinä-muotoa, ellei oikeasti tarkoiteta juuri sitä henkilöä, jolle ohje annetaan. Tekstinä kyltissä voisi olla: “Lopeta puhelusi ja valmistaudu päivän tärkeimpään tapaamiseen” tai jopa “Ole hyvä ja…”. Tai ehkä perinteisen tylysti “Kännykän käyttö kielletty lapsia tuodessa ja haettaessa”.
   Enemmän mua ärsyttäisi kielto kännykän käytöstä, kuin tollainen hyvän mielen lappu päivän tärkeimmästä tapaamisesta.

   Lainaa

  44. Saku Nauriskäki 6.10.2017 11:33
   Tulos: +26 (36 ääntä)
   Jösses: Pahinta tässä on se että Kaisalla on lapsia.
   Selittynee sillä, että kondomipaketissa lukee "avaa tästä", mihin Kaisa NO MINUAHAN EI KÄSKETÄ MITÄÄN AVAAMAAN!!!!1!!1!!

   Lainaa

  45. Mitävittuanyttaas 6.10.2017 11:50
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   Haista vittu, Kaisa!

   Lainaa

  46. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Kun Kaisalla koitta viimeinen hetki ja hänen elämäänsä ryhdytään käymään läpi, kummalle osastolle hän ikuisuutensa joutaa viettämään ei kaikki välttämättä mene niin kuin on ajateltu, en ainakaan usko. Usdkallan väittää että häntä varten luodaan oma välimalli joka on jotain taivaan ja helvetin väliltä.

   Lainaa

  47. Tulos: -18 (32 ääntä)
   Mun mielestä Kaisa on oikeassa. Kyltti on ärsyttävä. Siinä oletetaan, että vanhemmat ovat itse niin tunnevammaisia, että lastenhoitajan täytyy kertoa heille miten käyttäytyä. Mut tää on taas holhous-Suomea jossa kuka tahansa muu kuin sinä itse tietää parhaiten miten sinun kuuluu elää.

   Lainaa

  48. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Toini: Mun mielestä Kaisa on oikeassa. Kyltti on ärsyttävä. Siinä oletetaan, että vanhemmat ovat itse niin tunnevammaisia, että lastenhoitajan täytyy kertoa heille miten käyttäytyä. Mut tää on taas holhous-Suomea jossa kuka tahansa muu kuin sinä itse tietää parhaiten miten sinun kuuluu elää.
   Voi sinua. Ei sitä kylttiä siihen ole turhaan laitettu. Se, että joku saa lapsia, ei yhtäkkiä muuta kyseistä henkilöä ei-tunnevammaiseksi, jos on sellainen ennen ollut. Ja uskaltaisin väittää, että koulunsa käyneet lastenhoitajat (oli koulutus sitten ammattikoulu tai ammattikorkea) tietävät paremmin, mikä on lapsen hyväksi, kuin joku tavallinen tallaaja, joka näpyttää kännykällä ennemmin kuin viettää aikaa lapsensa kanssa.

   Lainaa

  49. Tulos: -9 (21 ääntä)
   Lilliska: Voi sinua. Ei sitä kylttiä siihen ole turhaan laitettu. Se, että joku saa lapsia, ei yhtäkkiä muuta kyseistä henkilöä ei-tunnevammaiseksi, jos on sellainen ennen ollut. Ja uskaltaisin väittää, että koulunsa käyneet lastenhoitajat (oli koulutus sitten ammattikoulu tai ammattikorkea) tietävät paremmin, mikä on lapsen hyväksi, kuin joku tavallinen tallaaja, joka näpyttää kännykällä ennemmin kuin viettää aikaa lapsensa kanssa.
   Ai. Nytkö se sitten onkin näin. Minä luulin aina, että "paras hoitaja lapselle on oma äiti" tai että lapsen on pakko tavata kusipäistä etävanhempaa jos vanhempi niin haluaa koska "on tärkeää säilyttää lapsen suhteet vanhempiin". Yrittäkää nyt vittu päättää.

   Lainaa

  50. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Ymmärsinkö oikein tuon kiellon tarkotuksen? Onko se siis siksi, että lapsille tulisi parempi mieli, kun heidät huomioidaan? Eli vähän kehittää itsetuntoa, kun pitkän päivän jälkeen erossa vanhemmista keskitytään heihin eikä johonkin joutavaan puhelimeen? Onko tuollainen kielto miten yleistä päiväkodeissa? En itsekään pidä tuon kyltin sanamuotoa erityisen kohteliaana, mutta toisaalta onhan se pysähdyttävä, jos joku oikeasti on tulossa puhelin kourassa. Tehoaako henkilökohtainen ("nään että sulla on se kännykkä") paremmin? (Vähän niin kuin jos kaupassa on silmän tai ihmisen kuva, niin varastetaan vähemmän...) Rivien välistä luettavissa pieni muttei tuhoisa määrä syyllistämistä: pistä nyt se puhelin pois, jos lapsestasi välität. Ajattelin ensin että tuollainen "piiloarvostelu" on ylimääräistä ja varmasti muutenkin kylttiä uskottaisiin, mutta toisaalta ehkä tuossa on tarkoituksena myös tuoda esiin kokonaisuutena se ajatus siitä, että tätä "tapaamista" pitää arvostaa lasten takia. Kaikki vanhemmat ei sitä lasten huomiomista valitettavasti omin päin älyä. Mutta sitten ne jotka tekee parhaansa, saattaa kokea että heitä yritetään jotenkin ulkopuolelta ohjata olemaan parempia vanhempia, vaikka kyllä he itsekin osaa!! Kuulostaa kivalta lasten kannalta, mutta Kaisan itsetuntoon tällä taisi olla kielteinen vaikutus, voih.

   Lainaa

  51. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Ei käyny Kaisalla mielessä, että ne yleiset kyltit on tarkoitettu joka ikiselle? Eli ne koskevat myös JUURI SINUA SIELLÄ!

   Lainaa

  52. Lenin-setä 18.10.2017 16:29
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kaisa esittää tässä kelvollisen esimerkin mulkusta. Tiedätte seuraavan kerran kohdatessanne vastaavaa, että kyseessä on mulkku. Voitte myös kertoa sen tälle mulkulle, yleensä nämä eivät ole tietoisia asiasta ja ponnekkaasti vielä kiistävätkin sen. Tämä on normaalia käytöstä mulkulta ja se, kuten kaikki muukin, mitä mulkku sanoo tai tekee, tulee ohittaa. Tässä suhteessa mulkku on kuin nälkäinen mäyrä: urbaanissa ympäristössä olento on vaarallinen lähes kaikille ja se tulisi lopettaa mutta ilman asianmukaisia lupia joutuisi moisesta aivan liikaa vaikeuksiin.

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Minäkään en pidä kyltin moralisoivasta sävystä. Osaan kyllä ihan ilman päiväkodin ohjeistusta arvioida, mihin puheluihin vastaan heti ja mihin myöhemmin. Jos vaikka vanhempi lapsi on yksin kotona ja soittaa, vastaan heti koska hänellä voi olla jokin hätä. Samoin jos puoliso soittaa, saatan vastata riippuen siitä mitä asiaa arvioin hänellä olevan. Jos tiedän ettei asia ole kiireellinen, soitan hetken kuluttua takaisin.

   Lainaa

  54. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Toini: Ai. Nytkö se sitten onkin näin. Minä luulin aina, että “paras hoitaja lapselle on oma äiti” tai että lapsen on pakko tavata kusipäistä etävanhempaa jos vanhempi niin haluaa koska “on tärkeää säilyttää lapsen suhteet vanhempiin”. Yrittäkää nyt vittu päättää.
   Tiedän, Toini. Vanhemmuus on välillä kuin pitkä särky selässä - mitenkään ei ole hyvä. Onneksi syyllinen kaikkiin perheen ongelmiin löytyy: syy on aina huonossa äidissä.

   Lainaa

  55. Vahaamaton pomelo 26.5.2020 12:41
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Täytyy kyllä myöntää että tuo sinuttelumuodon käyttäminen monissa tapauksissa,joissa tarkoitetaan yleisiä ohjeita, neuvoja tai käskyjä, on erittäin ärsyttävää. Miksei voida kirjoittaa vaikka että "muista päivän tärkein tapaaminen"?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, kyltti, puhelu, kännykkä, käsky, oletus, päiväkoti, sinuttelu