Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mainosmokia, osa 23

Spotify kalastelee asiakkaita vetoamalla... kuukautisiin?
Mainosmokia, osa 23

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -867 (1203 ääntä)
   Ei taida Veli saaha pillua ku on noin valkoritari...

   Lainaa

  2. Tulos: +539 (633 ääntä)
   Velin homma on muuten tosi jees, mutta Googlen minkään toiminnon valitseminen eettis-moraalisena valintana on aika.... No... Kiinnostava ajatus... Spotifyn vastaus palautteeseen oli oppikirjaesimerkki, miten toimitaan jos tyritään somessa.

   Lainaa

  3. Tulos: +693 (709 ääntä)
   Mihin tarvitaan kirjaa kun voi keskittyä miettimään, miksi ne sääret on taas pörröiset, vaikka ajoin ne vasta tänäaamuna

   Lainaa

  4. Mustalaisnaamio 12.10.2017 5:19
   Tulos: -592 (816 ääntä)
   Veli on ÄMMÄ!

   Lainaa

  5. Tulos: -714 (1070 ääntä)
   Ei Spotify kyllä mokannut millään tapaa, vaan nämä sijaisloukkaantujat. Miten nuo pärjää oikeassa elämässä?

   Lainaa

  6. Tulos: +913 (1135 ääntä)
   Deebolzx: Ei Spotify kyllä mokannut millään tapaa, vaan nämä sijaisloukkaantujat. Miten nuo pärjää oikeassa elämässä?
   Minä en muuten vielä tähänkään päivään mennessä ole tajunnut, mikä sijaisloukkaantumisessa on olevinaan niin pahaa. Minusta olisi pahempi asia, jos kukaan ei ollenkaan välittäisi sellaisista yhteiskunnan ongelmista, jotka eivät koske heitä itseään. Sijaisloukkaantumisen voi vetää överiksi, mutta niin voi minkä tahansa muunkin loukkaantumisen, joten ei sitä nyt minusta ainakaan tarvitsisi tuomita, jos joku haluaa osallistua ajamaan myös toisten ihmisten ongelmia. Ja minusta Spotifyn juttu oli kyllä hieman seksistinen. Jos joku henkilö kärsii PMS:tä ja kokee oireenaan aggressiivisia mielialanheittelyitä, minkä lisäksi hän kärsii vihanhallintaongelmista myös muulloin kuin kuukautistensa yhteydessä, niin hän voi tietysti heittää tällaisen vitsin omasta tilanteestaan, koska kyllä omasta tilanteestaan saa vitsailla. Tai jos joku vaikka on maailman leppein henkilö eikä koskaan eläissään ole kärsinyt PMS:tä, niin hän voi vitsailla asiasta ja kaikki hänen tuttunsa kyllä tajuavat vitsin sarkasmin. Mutta Spotify kaltaiselta isolta, julkiselta toimijalta tuo on outo vitsi. On monia sosiaalisia piirejä, kuten esimerkiksi työyhteisöjä ja perheitä, joissa kaikkien naispuolisten henkilöiden kaikki negatiiviset kokemukset, riippumatta siitä kuinka asiallisesti ne esitetään, nauretaan lyttyyn vedoten PMS:ään. Tunteiden vähättely ei ole kivaa. Mieti jos vaikka mies huomaa uudessa työpaikassaan huomattavia puutteita laboratorioturvallisuudessa ja antaa uusille työkavereilleen asiallisia huomautuksia siitä, että turvalasien käyttö ei ole vapaaehtoista ja purkit ja purnukat on merkittävä ja päivättävä selkeästi. Ja sitten hänen uudet työkaverinsa vain hekottelevat, että "no mikäs on kun noin kiukuttaa, ejakuloitko vähän ennenaikaisesti vai huomasitko aamulla että hiuksesi ovat ruvenneet harvenemaan?" Eikä sillä, etteikö miehiä vähäteltäisi, miehiähän sitä vasta vähätelläänkin! Monille opetetaan jo pikkupojasta lähtien, että itkeminen ja runoudesta tykkääminen ei ole miehekästä, ja kaikkien miesten on pakko olla miehekkäitä tai muuten he ovat huonoja. Mutta se ei tarkoita, että myöskään PMS:ää saisi käyttää aiheettoman vähättelyn apuvälineenä. Kaikki naiset eivät edes kärsi PMS:tä (koska pre-menstrual syndrome = oireyhtymä = sairaus => ei vaivaa terveitä ihmisiä => monet naiset ovat terveitä). Ja kaikki PMS-kärsijätkään eivät saa oireeksi aggressiivisuutta. PMS-vähättelyn kohteeksi eivät joudu ne, joilla on PMS-ongelmia - PMS-vähättelyn kohteeksi joutuvat ne, joiden ympärille sattuu tolloja. Pointtini siis on, että Spotifylta oli tosi outo veto heittää sellainen vitsi, jota samaan aikaan käytetään monien ihmisten työpaikka- ja perhekiusaamisen apuvälineenä.

   Lainaa

  7. Tulos: +338 (434 ääntä)
   Miksi olen vihainen? Syy on 100% spotifyn mainostiimin

   Lainaa

  8. Mustalaisnaamio 12.10.2017 8:16
   Tulos: -215 (339 ääntä)
   Puusus: Miksi olen vihainen? Syy on 100% spotifyn mainostiimin
   On sulla asiat sitten todella hyvin.

   Lainaa

  9. Tulos: +30 (50 ääntä)
   Liisalle täydet pisteet!

   Lainaa

  10. Toimistovosu 12.10.2017 8:47
   Tulos: -108 (246 ääntä)
   Jäin miettimään Nivean mainoksen kohderyhmää. Lukutaitoiset naiset...kommenteista päätellen ei, kun taas lukutaidottomat naiset...no niin, se siitä. Kuluttajien älyn aliarvioiminen 5/5.

   Lainaa

  11. Seppo Saviniemi 12.10.2017 8:54
   Tulos: -280 (334 ääntä)
   Ei varmaan kannata kosmetiikkafirman sivuja seurailla sitten, jos niin menee taas tunteisiin.

   Lainaa

  12. luonnontieteilijä 12.10.2017 9:21
   Tulos: -438 (522 ääntä)
   Näillä puolestaloukkaantunjilla ei ole ilmeisesti riittävästi oikeita ongelmia, joita ratkoa, kun pitää mokkomiin pseudo-ongelmiin keskittyä. Minä voin antaa teille pari listaa oikeista ongelmista, joita voitte ratkoa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_mathematics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_physics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_statistics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_computer_science https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_chemistry Noiden ratkaisemisesta on paljon enemmän hyötyä kuin tuollaisesta puolestaloukkantumisesta. Jos äly ei riitä noiden ratkaisemiseen, voivat ko. ihmiset tukea ihmisiä, joiden äly riittää ongelmien ratkomiseen vaikkapa toimimalla heidän kodinhoitajina, sihteereinä tms. töissä.

   Lainaa

  13. Tulos: +440 (520 ääntä)
   Kala: Minä en muuten vielä tähänkään päivään mennessä ole tajunnut, mikä sijaisloukkaantumisessa on olevinaan niin pahaa. Minusta olisi pahempi asia, jos kukaan ei ollenkaan välittäisi sellaisista yhteiskunnan ongelmista, jotka eivät koske heitä itseään. Sijaisloukkaantumisen voi vetää överiksi, mutta niin voi minkä tahansa muunkin loukkaantumisen, joten ei sitä nyt minusta ainakaan tarvitsisi tuomita, jos joku haluaa osallistua ajamaan myös toisten ihmisten ongelmia. --
   Ei siinä ole mitään väärää, joku mu*kku keksi "sijaisloukkaantumisen" termin saadakseen käyttäytyä mahdollisimman mu*lkusti jatkossakin. Kyseessähän on oikeasta yksi empatian muoto mutta sekin vaikuttaa olevan näille termiä kaihtaville vieras käsite. Loppukin kommentista oli ihan asiaa.

   Lainaa

  14. Tulos: -280 (392 ääntä)
   Kala: Minä en muuten vielä tähänkään päivään mennessä ole tajunnut, mikä sijaisloukkaantumisessa on olevinaan niin pahaa.
   Se on vastenmielistä hurskastelua, joka lisäksi vähättelee sitä henkilöä/ryhmää jonka puolesta sitä olevinaan tehdään. Toivottavasti tästä oli apua.

   Lainaa

  15. Tulos: +336 (370 ääntä)
   Yleensä en jaksa skitsoilla mistään,mutta olihan tuo Spotifyn julkaisu aika erikoinen. En näe sille oikein mitään pointtia yrityksen markkinoinnissa. Nivealla oli jo selkeä tavoite ja idea, mutta sekin meni kyllä mönkään.

   Lainaa

  16. Tulos: -363 (461 ääntä)
   Ihanko tosissaan joku pahoitti mielensä tuosta Spotify-jutusta? Oikeasti? Ja joidenkin mielestä Velin mielensäpahoittaminen oli ihan aiheellista? Mahtaa olla somessa liikkuminen näillä ihmisille raskasta... niin paljon syitä loukkaantua, niin vähän aikaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +210 (248 ääntä)
   Kala: “no mikäs on kun noin kiukuttaa, ejakuloitko vähän ennenaikaisesti vai huomasitko aamulla että hiuksesi ovat ruvenneet harvenemaan?”
   Otetaan käyttöön!

   Lainaa

  18. Tulos: -63 (117 ääntä)
   Mikä tuossa Velin jutussa on moka? Googlen ja Applen palvelujen käyttäminen eettisistä syistä?

   Lainaa

  19. Paroni Puolipallo 12.10.2017 10:40
   Tulos: -95 (213 ääntä)
   Eekoo: Ei siinä ole mitään väärää, joku mu*kku keksi “sijaisloukkaantumisen” termin saadakseen käyttäytyä mahdollisimman mu*lkusti jatkossakin. Kyseessähän on oikeasta yksi empatian muoto mutta sekin vaikuttaa olevan näille termiä kaihtaville vieras käsite. Loppukin kommentista oli ihan asiaa.
   Ei ihan näinkään. Sijaisloukkaantumisella yleensä viitataan toimintaan, jossa loukkaannutaan turhaan asiasta joka ei itse asianomaista vaivaa. Esimerkkinä tämä tämänhetkinen Miss Helsinki/Intiaanipäähinekohu. Lyön vetoa, että 99,9 % Amerikan alkuperäisasukkaista ei välitä vähääkään siitä mitä Miss Suomi -kilpailijat pistävät päähänsä, mutta siitä huolimatta heidän puolestaan loukkaannuttiin, ja loukkaantujat tuntevat varmasti itsensä oikein hyviksi ihmisiksi ja sorrettujen puolustajiksi. Tämä ei tietysti muuta sitä tosiasiaa, että Spotifyn mainostiimi osoitti tässä uskomattoman huonoa pelisilmää. Sananvapauteen kuuluu tietysti oikeus loukata, mutta myös oikeus loukkaantua mistä haluaa, ja ihmisten loukkaaminen ei ole kovin hyvä markkinointistrategia.

   Lainaa

  20. Tulos: -237 (295 ääntä)
   Ylläri että Velin kaltainen velliperse on Apple-h*mo.

   Lainaa

  21. Tulos: +296 (358 ääntä)
   Veli loukkaantu kyllä ihan asiasta, siis Spotifyn seksismistä. Mitä siitä ettei se nyt omaan sukupuoleen tällä kertaa osunu? Kyllä muaki vituttaa ku tehää jotai mies-vitsejä ja todellakin niistä huomautan. Koska jotta tämä älytön kaksjakonen systeemi saatas purettua ja voitas siirtyä eteenpäin ihmiskuntana, joka helvetin tapauksesta pitää vääntää. Ja eihän se hauskaa ole, voitte uskoo että niitä vääntäjiä vituttaa ihan tähtitieteellisesti enemmän ku teitä jotka ootte että "just joo", mutta JONKUN TÄYTYY SE TEHDÄ, MUUTEN EI EDISTYTÄ. prkl. Ja vielä: mistäs me tiedetää ettei Velillä oo menkat ja PMS?

   Lainaa

  22. Itsellenauraja 12.10.2017 11:57
   Tulos: +283 (323 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Veli on ÄMMÄ!
   Koska mieshän ei oikeasti voi välittää naisista.

   Lainaa

  23. yli opisto hörhö 12.10.2017 12:26
   Tulos: -182 (226 ääntä)
   Aika huono ja mauton mainos Spotifylta, mutta silti.. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin tästä. Eiköhän tästäkin saada oikein kunnon someraivo aikaiseksi, vaaditaan Spotifylta vahingonkorvauksia ja julkista anteeksipyyntöä toimitusjohtajalta. Se on tämän päivän trendi. Joku mokaa ja sadat ihmiset on valmiita tuhoamaan henkilön koko elämän.

   Lainaa

  24. Tulos: +237 (271 ääntä)
   Paroni Puolipallo: Ei ihan näinkään. Sijaisloukkaantumisella yleensä viitataan toimintaan, jossa loukkaannutaan turhaan asiasta joka ei itse asianomaista vaivaa. Esimerkkinä tämä tämänhetkinen Miss Helsinki/Intiaanipäähinekohu. Lyön vetoa, että 99,9 % Amerikan alkuperäisasukkaista ei välitä vähääkään siitä mitä Miss Suomi -kilpailijat pistävät päähänsä, mutta siitä huolimatta heidän puolestaan loukkaannuttiin, ja loukkaantujat tuntevat varmasti itsensä oikein hyviksi ihmisiksi ja sorrettujen puolustajiksi. Tämä ei tietysti muuta sitä tosiasiaa, että Spotifyn mainostiimi osoitti tässä uskomattoman huonoa pelisilmää. Sananvapauteen kuuluu tietysti oikeus loukata, mutta myös oikeus loukkaantua mistä haluaa, ja ihmisten loukkaaminen ei ole kovin hyvä markkinointistrategia.
   Itseasiassa monia Amerikan alkuperäisasukkaita todellakin haittaa sulkapäähineiden käyttö ja asiasta väännetään kättä USA:ssa säännöllisesti Toki mistä et tiedä, et voi loukkaantua Ja juu, minuakin loukkasi tuo Spotifyn mainos. Minun mielipiteitäni on oikeassa elämässä vähätelty samoin sanoin tilanteessa, joka oli niin oppikirjaesimerkki seksismistä työpaikalla etten itsekään ollut uskoa todeksi tänä herran vuonna 2017. Ei, minulla ei ole PMS, sinä olet käytöstavaton idiootti, joka ei arvosta tai kuuntele minua, ja siksi minua suututtaa...

   Lainaa

  25. Tulos: +218 (252 ääntä)
   Barael: Se on vastenmielistä hurskastelua, joka lisäksi vähättelee sitä henkilöä/ryhmää jonka puolesta sitä olevinaan tehdään. Toivottavasti tästä oli apua.
   Eli siis yhden värinen ihminen ei voi kirjoittaa nimeään addressiin, jossa vaaditaan toisen värisille ihmisille tasavertaisia, laillisia oikeuksia? Aikuinen ei voi narauttaa kotikaupungissaan riehuvaa pedofiilirinkiä, kun ei itse ole uhri? Koulukiusaamista todistava lapsi ei saa mennä kiusaajan ja kiusatun väliin vaikka uskaltaisikin, koska häntä itseään ei kiusata? Mies ei voi vastustaa naisiin kohdistuvaa seksismiä, eikä nainen voi vastustaa miehiin kohdistuvaa seksismiä? Kaikki tämä, koska toimeen tarttuminen olisi ihmisryhmän vähättelyä? Tjaa-a. Oletko siis trolli, ilkimys vai etkö vain ajatellut tätä asiaa loppuun asti? Eekoo, KIITOS. Olen kyllästynyt siihen, miten vihamassalampaat vihaavat sitä, minkä vihaaminen nyt milloinkin sattuu olemaan muodissa. "Vain typerät massalampaat tykkäävät tästä jutusta, mutta minä olen fiksu, itsenäinen ajattelija joten vihaan tätä juttua koska niin kaikki muutkin fiksut, itsenäiset ajattelijat vihaavat, eikä meille nyt vain riitä se, ettemme ole kiinnostuneita kyseisestä asiasta, vaan meidän täytyy vihata sitä kunnolla sydämiemme pohjasta, koska niin huono juttu se nyt vain on!" Nyt jotkut näistä vihamassalampaista ovat sitten keksineet vihata sellaista ihmisen perusominaisuutta kuin EMPATIAKYKYÄ, vain koska "näin kerran miten yksi tyyppi veti puolestaloukkaantumisen överiksi ja sen takia siis kaikki empatia ja toisten oikeuksien puolustaminen on huonoa ja vihaamisen arvoista".

   Lainaa

  26. Tulos: -166 (206 ääntä)
   Jos tuo Spotifyn "galluppi" olisi esitetty jollain strong intependent woman sivustolla/ryhmässä, niin se olisi ollut vain me-hengen kohottamista ja girl poweria.

   Lainaa

  27. Tulos: -108 (172 ääntä)
   Myötäloukkaantuminen on erittäin hyvä asia. Itse olen päättänyt myötäloukkaantua jokaisesta mahdollisesta ja mahdottomasta asiasta. Siinä saa tuntea ylemmyyden tunnetta joka ikisenä päivän hetkenä, tietäen olevansa parempaa porukkaa kuin nämä sovinistit, rasistit,homofoobikot ym. ym. jotka erehtyvät laskemaan leikkiä yhtään mistään. Lisäksi myötäloukkaantumisessa on se kiva puoli, että se toimii itseasiassa usein itseään toteuttavana ennustuksena. Hyvänä esimerkkinä tästä on tuo kommenteissakin jo esiin tullut intiaani -asia (myötäloukkaannun myöhemmin tästä omasta "intiaani" termin käytöstäni). Red Skins -nimi ei loukannut suurin piirtein yhtään intiaania ja itseasiassa he kokivat pääosin ylpeyttä sen ja vastaavien natiivi -termien käytöstä (kuten -Brawes). Tästä tehtiin jotain tutkimustakin ja suopea suhtauminen termeihin oli alkuperäisväestön keskuudessa jotain yli 95 %:n luokkaa. Onneksi myötäloukkaantujat tulivat pelastamaan tilanteen ja selittivät näille rassukka inkkareille, että Red Skins -nimen käyttö on halventavaa ja vieläpä kulttuurillista apropriaatiotakin. He nostivat asiasta metakan ja kuinkas ollakaan, tämän myötäloukkaantumisen johdosta, seuraavassa tutkimuksessa melkein puolta inkkareista häiritsikin näiden termien käyttö. Siinä saatiin paha mieli tyhjästä isolle osaa muutenkin huonosti voivaa väestönosaa. Hyvä me! Kyllä myötäloukkaantuminen on sitten kivaa ja saa tuntea itsensä paremmaksi kuin muut! Hiukan ikävää toki on se, että toimintani johdosta vähemmistöt, naiset ja oikeastaan kaikki kokevat itsensä uhriksi jatkuvasti ja voivat siksi pahoin. Tämä on mielestäni kuitenkin pieni hinta siitä, että minä saan päteä.

   Lainaa

  28. Tulos: -67 (81 ääntä)
   Ja vielä: mistäs me tiedetää ettei Velillä oo menkat ja PMS?
   Tämäpä pitää muistaa seuraavan kerran kun kuulee miespoliitikkoja moitittavan naisten asioihin sekaantumisesta/päättämisestä.

   Lainaa

  29. Tulos: +93 (101 ääntä)
   Nivea, mitä hittoa?

   Lainaa

  30. Tulos: -153 (183 ääntä)
   gerard: Veli loukkaantu kyllä ihan asiasta, siis Spotifyn seksismistä. Mitä siitä ettei se nyt omaan sukupuoleen tällä kertaa osunu? Kyllä muaki vituttaa ku tehää jotai mies-vitsejä ja todellakin niistä huomautan. Koska jotta tämä älytön kaksjakonen systeemi saatas purettua ja voitas siirtyä eteenpäin ihmiskuntana, joka helvetin tapauksesta pitää vääntää. Ja eihän se hauskaa ole, voitte uskoo että niitä vääntäjiä vituttaa ihan tähtitieteellisesti enemmän ku teitä jotka ootte että “just joo”, mutta JONKUN TÄYTYY SE TEHDÄ, MUUTEN EI EDISTYTÄ. prkl. Ja vielä: mistäs me tiedetää ettei Velillä oo menkat ja PMS?
   Itse en näe edes mitään asiaa, mistä edes voisi loukkaantua. On jumalauta herkkiä ihmiset nykyään. Huumori on huumoria eikä sitä tule ottaa vakavasti. Alkaa olemaan jo pinna täynnä tätä poliittista korrektiutta, ettei vaan äidin pikku Irmeli unicorni keijukainen loukkaannu. Mitä hemmetin väliä sillä on, jos joku loukkaantuu? siinäpähän loukkaantuu, käsitelkööt asian ja jatkais elämäänsä. Kaikki ihmiset on erilaisia ja emme voi ruveta toimimaan niin, että rupeamme sensuroimaan mielipiteitä, jotka eivät ole samalla linjalla kanssamme. Ite loukkaannun Cheekin musiikista, mutta en ole tekemässä mitään radikaalia asian eteen. vaihdan vain radiokanavaa. THINK!

   Lainaa

  31. Tulos: +67 (85 ääntä)
   Ohoh. Odotin tota mokaa lukiessa että tossa olis ollu takana joku väärinkäsitys joka selviää Spotifyn omassa kommentissa, mutta ei. On kyllä vähä outoa. Tosin voi olla että sielä oli vaan joku urpo newbie työntekijä päässy päivittelemään firman facebookia (ehkä jopa sekottanu henkilökohtaisen ja työpaikan fb-käyttäjät huomaamattaan?) ja jakanu tuon ja nyt sielä puidaan sitte tän ihmisen kanssa tapahtunutta tms.

   Lainaa

  32. Tulos: +98 (112 ääntä)
   Somekohut ei ole seurausta siitä, että joku mokaa somessa ja joku suuttuu, vaan siitä, että joku mokaa somessa, eikä pyydä anteeksi tai myönnän mokaansa. Kaikki isot kohut ovat seuranneet tällaista nonpologya tai muuta, missä mokaaja ei myönnän eikä pahoittele.

   Lainaa

  33. Verenkeitin 12.10.2017 15:59
   Tulos: +207 (231 ääntä)
   Ikävää noissa seksistisissä vitseissä on se, että vaikka ne ovat "vaan vitsejä", niin niiden takaa löytyy kuitenkin ihan käytössä olevia ajatusmalleja...

   Lainaa

  34. Tulos: +119 (135 ääntä)
   Profiili: Itse en näe edes mitään asiaa, mistä edes voisi loukkaantua. On jumalauta herkkiä ihmiset nykyään. Huumori on huumoria eikä sitä tule ottaa vakavasti. Alkaa olemaan jo pinna täynnä tätä poliittista korrektiutta, ettei vaan äidin pikku Irmeli unicorni keijukainen loukkaannu. Mitä hemmetin väliä sillä on, jos joku loukkaantuu? siinäpähän loukkaantuu, käsitelkööt asian ja jatkais elämäänsä. Kaikki ihmiset on erilaisia ja emme voi ruveta toimimaan niin, että rupeamme sensuroimaan mielipiteitä, jotka eivät ole samalla linjalla kanssamme. Ite loukkaannun Cheekin musiikista, mutta en ole tekemässä mitään radikaalia asian eteen. vaihdan vain radiokanavaa. THINK!
   Niin no minusta sinun näkemyksessäsi on hienoinen asiavirhe. Vertaat nyt ison yrityksen julkaisemaa seksististä (se nyt vaan on fakta, vaikka huumoria olisikin) mainoslausetta mielestäsi huonoon biisiin. Ihanko oikeasti artisti tai biisi, josta et pidä, oikeasti henkilökohtaisesti loukkaa sinua? Kommentoivatko ne biisit sinun ominaisuuksiasi tai laukovatko ne sinusta olettamuksia, jotka eivät edes välttämättä pidä paikkaansa? Tämä nyt olisi enemmänkin minusta verrattavissa vaikka siihen, että spotify olisi heittänyt vitsiä vaikka siitä, kuinka tummaihoiset on aina rikollisia. Jostain syystä minusta tuntuu, että reaktio olisi silloin ollut ihan eri luokkaa ja kukaan ei olisi ollut itkemässä, että perkeleen sijaisloukkaantujat taas asialla.

   Lainaa

  35. Inhottava ihminen 12.10.2017 17:05
   Tulos: +85 (133 ääntä)
   Sovinismi ja seksismi ei ole koskaan ok. Täällä näyttää olevan paljon miehiä, jotka on opetettu siihen että ei saa itkeä tai välittää mistään tai kestään. Pitää olla vaan kova jätkä ja haukkua kaikki muut. Tiedoksi että ne muut, jotka välittävät yhteiskunnallisista epäoikeudenmukaisuuksista ja toisten tunteista ja ovat tarpeeksi itsevarmoja omasta miehuudestaan, että uskaltavat jopa itkeä ja puhua tunteistaan niin he ovat niitä tosimiehiä joita naiset lopulta haluavat. Vaikka te olette alkoholisoituneita ja vaikea isäsuhde ja traumaattinen lapsuus (säälittävät empatiakyvyttömät ''äijät'') ei se anna oikeutta teille haukkua muita. Nolaatte siinä vaan itsenne ja jokaiselle tulee selväksi että ÄO on alle 100 ja elämämkoulu suoritettu huippuarvosanoin... En ole feministi, vaikka olenkin nainen, mutta noin törkeä seksismi on kuvottavaa ja ne miehet jotka nousevat puolustamaan naisia niin heille nostan hattua ja sanon että kiitos!

   Lainaa

  36. Neljän tuulen 12.10.2017 17:28
   Tulos: -60 (82 ääntä)
   just: Itseasiassa monia Amerikan alkuperäisasukkaita todellakin haittaa sulkapäähineiden käyttö ja asiasta väännetään kättä USA:ssa säännöllisesti
   On kuitenkin otettava huomioon, että Yhdysvalloissa asiasta väitellään siksi, että kyseisen maan historiaan olennaisesti liittyi alkuperäisasukkaiden joukkomurhat, syrjintä ja kaikki sitä seuraavat negatiiviset ilmiöt, jotka yhä vallitsevat amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Suomessa näin ei ole - emme ole vastuussa brittien tai jenkkien toimista, vaikka ihomme pigmentti olisikin samankaltainen. Meillä ei ole syytä kokea syyllisyyttä kyseisen kulttuurin alistamisesta, koska emme ole itse olleet sitä tekemässä tai hyötymässä sen aiheuttamista ilmiöistä. Mitä tapahtuisi, jos alkuperäisamerikkalaihen pukeutuisi Suomen kansallispukuun? Meitähän on orjaksi viety myös Venäjälle, riittääkö se alistetun kansan ominaisuudeksi? Tuskin jaksaisimme loukkaantua alkuperäisamerikkalaisen "kulttuurisesta omimisesta", koska hänellä ei Suomen historian tragedoihin ollut osaa eikä arpaa.

   Lainaa

  37. Tulos: -110 (136 ääntä)
   Kala: Eli siis yhden värinen ihminen ei voi kirjoittaa nimeään addressiin, jossa vaaditaan toisen värisille ihmisille tasavertaisia, laillisia oikeuksia? Aikuinen ei voi narauttaa kotikaupungissaan riehuvaa pedofiilirinkiä, kun ei itse ole uhri? Koulukiusaamista todistava lapsi ei saa mennä kiusaajan ja kiusatun väliin vaikka uskaltaisikin, koska häntä itseään ei kiusata? Mies ei voi vastustaa naisiin kohdistuvaa seksismiä, eikä nainen voi vastustaa miehiin kohdistuvaa seksismiä? Kaikki tämä, koska toimeen tarttuminen olisi ihmisryhmän vähättelyä? Tjaa-a. Oletko siis trolli, ilkimys vai etkö vain ajatellut tätä asiaa loppuun asti?
   Rinnastat siinä muina henkilöinä seksismin ja pedofilian ja koet olevasi asiassa jotenkin syvä ajattelija? Sijaisloukkaantujat ovat omaa hyvettään korostavia, narsistisia some-körttejä jotka pyörivät täysin humalassa siitä pienestä sosiaalisesti vallasta minkä ovat itselleen onnistuneet haalimaan. Mistään tasa-arvon esitaistelijoista ei, hyvänen aika, ole heissä kyse. Suosittelen nyt ensihätään vaikkapa https://rationalwiki.org/wiki/Motte_and_bailey lukemista.

   Lainaa

  38. Veli-Matti Oksanen 12.10.2017 18:12
   Tulos: +153 (175 ääntä)
   Tuon Spotifyn seksismistä markkinoinnissa kommentoineena pysyn kannassani. Spotifyn mainos oli seksistinen eikä sovi nykyaikaiseen maailmaan. Saako naisia puolustaa ainoastaan naiset? Kommentoija on naimisissa oleva Porin Demarinuorten aktiivi :)

   Lainaa

  39. Henkilö, ihminen 12.10.2017 18:22
   Tulos: -71 (83 ääntä)
   Kysynpähän vaan, missä vaiheessa Nivea viittasi tiettyyn sukupuoleen, josta ensimmäisessä kommentissa mainosta arvostellaan? Sheivata voi sääriään joka ikinen yksilö, ja siitä saa halutessaan nauttia! Hyvä Nivea!

   Lainaa

  40. Tulos: -109 (131 ääntä)
   Veli-Matti Oksanen: Tuon Spotifyn seksismistä markkinoinnissa kommentoineena pysyn kannassani. Spotifyn mainos oli seksistinen eikä sovi nykyaikaiseen maailmaan. Saako naisia puolustaa ainoastaan naiset? Kommentoija on naimisissa oleva Porin Demarinuorten aktiivi
   Hienoa Veli-Matti! On mahtavaa nähdä miehiä jotka tuolla tavalla ryhtyvät puolustamaan heikompaa sukupuolta. Erityisen upeaa se on tehdä tällaisen tärkeän asian kuten Spotifyn mainoksen kohdalla, ja kirsikkana kakun päällä julkisesti. Eduskunta kutsuu! Kun kyseessä on vielä politiikkaan tähtäävä nuori herra ollaan jo hyvesignaloinnin multihuipentumassa. Olet jokseenkin täydellinen esimerkki stereotyyppisestä myötäloukkaantujasta. Jatka samalla linjalla! Olemassaolosi helpottaa asioiden hahmottamista, koska olin kuvitellut kaltaistesi valkeiden ritareiden olevan vain oikeiston kehittämiä satujen mörköjä.

   Lainaa

  41. Tulos: +104 (112 ääntä)
   Barael: Rinnastat siinä muina henkilöinä seksismin ja pedofilian ja koet olevasi asiassa jotenkin syvä ajattelija? Sijaisloukkaantujat ovat omaa hyvettään korostavia, narsistisia some-körttejä jotka pyörivät täysin humalassa siitä pienestä sosiaalisesti vallasta minkä ovat itselleen onnistuneet haalimaan. Mistään tasa-arvon esitaistelijoista ei, hyvänen aika, ole heissä kyse.
   Seksismi ja pedofiiliset rikokset eivät tietenkään ole kaksi tasavertaista asiaa. Toista ihmistä vahingoittava rikos on ikävämpi juttu ja toisille ihmisille pahan mielen aiheuttava asenne on vähemmän ikävä juttu. Mutta se, että lapsiin kohdistuvat rikokset ovat todella inhottava asia ei tarkoita, etteikö seksismikin olisi inhottava asia. Tarkoituksenani ei ollut rinnastaa kaikkia maailman ikävyyksiä samaan ikävyyskategoriaan, vaan ikään kuin sörkkiä kepillä, että missä näiden puolestaloukkaantuja-vihaajien raja oikein kulkee. Jos kerran seksismistä ei saa ärsyyntyä, niin mistä sitten? Ja se on minulle edelleen epäselvää. Minulla on nyt vähän sellainen fiilis, että termi "puolestaloukkaantuja" tarkoittaa eri ihmisten mielissä eri asioita. Minun käsitykseni mukaan "puolestaloukkaantuja" tarkoittaa henkilöä, joka sananmukaisesti loukkaantuu toisen puolesta. Siis asiasta, joka ei loukkaa suoraan häntä itseään, vaan jotakuta toista. Sen takia minulla ei käy järkeen, miksi kaikkea puolestaloukkaantumista tunnutaan vihaavan näin kovasti, koska eihän toisten puolustamisessa pitäisi olla mitään vikaa! Joillekuille toisille "puolestaloukkaantuja" näyttää sen sijaan tarkoittavan henkilöä, joka kitisee ja inisee jokaisesta eteensattuvasta pikkujutusta, ei empatian vuoksi, vaan vain nostattaakseen draamaa. Mutta mikä sitten siinä tapauksessa tekee tämän julkaisun Velistä sellaisen kitisijä-inisijä-puolestaloukkaantujan? Seksismi koskettaa kaikkia sukupuolia, joten miksi olisi niin käsittämätöntä, että mies rehellisesti ärsyyntyy naisiin kohdistuvasta seksistisestä vitsistä? Missä se raja kulkee? Missä tilanteessa ihmiselle on sosiaalisesti hyväksyttävää loukkaantua toisen puolesta ja missä ei? Kun eihän teistäkään kai kukaan tosissaan väitä, että KAIKKI puolestaloukkaantuminen (siis myös empatia ja oikeuden edistäminen) olisi pelkkää narsismia ja oman hyvyyden korostamista. Kuten jo ensimmäisessä viestissäni sanoin, minusta puolestaloukkaantuminen on hyvä asia, mutta sen överiksi vetäminen, eli turha kitinä, on epämiellyttävä asia. Mikä tahansa asia on epämiellyttävä överiksi vedettynä. Eikö siis kannattaisi mieluummin puhua överiksi vetämistä vastaan, eikä kaikkea puolestaloukkaantumista vastaan?

   Lainaa

  42. Tulos: +100 (118 ääntä)
   Jj: Ei taida Veli saaha pillua ku on noin valkoritari…
   Päinvastoin, "valkoritarit" yleensä saa pillua. Valkoritaroinnista närkästyneenä puhujat taas eivät saa.

   Lainaa

  43. Tulos: +118 (128 ääntä)
   luonnontieteilijä: Näillä puolestaloukkaantunjilla ei ole ilmeisesti riittävästi oikeita ongelmia, joita ratkoa, kun pitää mokkomiin pseudo-ongelmiin keskittyä. Minä voin antaa teille pari listaa oikeista ongelmista, joita voitte ratkoa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_mathematics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_physics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_statistics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_computer_science https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_chemistry Noiden ratkaisemisesta on paljon enemmän hyötyä kuin tuollaisesta puolestaloukkantumisesta. Jos äly ei riitä noiden ratkaisemiseen, voivat ko. ihmiset tukea ihmisiä, joiden äly riittää ongelmien ratkomiseen vaikkapa toimimalla heidän kodinhoitajina, sihteereinä tms. töissä.
   Mikset sinä ole ratkaissut noita ongelmia? Eikö älysi riitä, ja siksi sen sijaan vikiset feissarimokien kommenttiosiossa?

   Lainaa

  44. Veli-Matti Oksanen 12.10.2017 20:32
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Sanna: Velin homma on muuten tosi jees, mutta Googlen minkään toiminnon valitseminen eettis-moraalisena valintana on aika…. No… Kiinnostava ajatus… Spotifyn vastaus palautteeseen oli oppikirjaesimerkki, miten toimitaan jos tyritään somessa.
   Tuo Google-osuus ei ole minun kirjoittamani. Alkuperäinen palautteeni löytyy edelleen Spotifyn sivuilta. Terkuin VELI-Matti Oksanen

   Lainaa

  45. Tulos: +93 (101 ääntä)
   luonnontieteilijä: Näillä puolestaloukkaantunjilla ei ole ilmeisesti riittävästi oikeita ongelmia, joita ratkoa, kun pitää mokkomiin pseudo-ongelmiin keskittyä. Minä voin antaa teille pari listaa oikeista ongelmista, joita voitte ratkoa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_mathematics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_physics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_statistics https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_computer_science https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_chemistry Noiden ratkaisemisesta on paljon enemmän hyötyä kuin tuollaisesta puolestaloukkantumisesta. Jos äly ei riitä noiden ratkaisemiseen, voivat ko. ihmiset tukea ihmisiä, joiden äly riittää ongelmien ratkomiseen vaikkapa toimimalla heidän kodinhoitajina, sihteereinä tms. töissä.
   No harmi että seksistinen käyttäytyminen ei ole sinulle ongelma. Ilman kaltaisiasi ihmisiä se ei olisi kenenkään ongelma.

   Lainaa

  46. Tulos: +127 (133 ääntä)
   Näin naisena musta on hienoa, että miespuolinenkin ihminen tulee sanomaan, ettei toi nyt oo ihan jees ajattelumalli. Tarviiko nyt heti boikotoida siltikään? Ei. Toinen juttu on se, ettei kaikki ihmiset, miehet ja naiset, ymmärrä, että kaikilla ei ole pms-oireita. Mua voi vituttaa ihan muuten vaan tai syystä, mutta se sivuutetaan ajatuksella, et mul on varmaan vaan se aika kuusta. Oli tai ei. Ei ole kivaa, kun ei oteta vakavasti, jos kaikki pistetään hormonikierron syyksi, eikä esimerkiksi tajuta että vikaa on itsessä. Mä olen nainen ja kuukautiset tulee säännöllisesti, eikä mul ei oo mitään hormoniheittelyitä ollut ikinä, mut kyl sit ottaa päähän ku jollekin tampiolle joudun selittää, et nyt suututat Sinä toimillasi, eikä mun kuukautiskierto (oli sillon mikä kierronvaihe tahansa), viitsisitkö lopettaa. Kaikesta on hyvä puhua ja saada tietoa eteenpäin, ja niin mä otin Velin postauksen, en minään kukkahattumielensäsijaispahoittajakommenttina.

   Lainaa

  47. Tulos: -74 (86 ääntä)
   Sanna: Somekohut ei ole seurausta siitä, että joku mokaa somessa ja joku suuttuu, vaan siitä, että joku mokaa somessa, eikä pyydä anteeksi tai myönnän mokaansa. Kaikki isot kohut ovat seuranneet tällaista nonpologya tai muuta, missä mokaaja ei myönnän eikä pahoittele.
   Miksi pyytää anteeksi/pahoitella jos ei ole mitään anteeksi pyydettävää tai pahoiteltavaa?

   Lainaa

  48. Tulos: +80 (92 ääntä)
   Hienoa Veli! Ihanaa nähdä, että miespuolinenkin on välillä puolustamassa naisia eikä vähättelemässä :) Ei spotifyn postaus minuakaan suuremmin loukannut, mutta käsittämättömämpää kuin itse postaus on se, kuinka täällä sanotaan puolustamisen olevan jollain tavalla väärin ja tällaisten seksististen kommenttien/mielten pahottamisen olevan ok

   Lainaa

  49. Arthur Brown 13.10.2017 0:17
   Tulos: +60 (68 ääntä)
   PMS-oireista ei pitäisi oikeastaan edes puhua. Suurin osa määrityksistä, eli oireyhtymään liitettävistä oireista, perustuu kulttuurikontekstiin. Käytännössä PMS-oireista olennaisesti puhutaan vain, kun halutaan leimata tietty käytösmalli tyypilliseksi naisille. Sen sijaan pitäisi erotella esim. kuukautiskivut ja niiden mahdollisesti aiheuttama ärtymys eri kontekstiin ja puhua yksilökohtaisista konkreettisista asioista, eikä leimata kaikkia naisia yleistävällä termillä. Tuosta vielä tutkimusta viitteeksi: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10532528.2002.10559807 Jonka conclusionista muutama lainaus: "The cultural belief that premenstrual women are erratic and even dangerous legitimates the restriction of women's opportunities in society. .. .. PMS is a form of social control and victim blame that masquerades as value-free."

   Lainaa

  50. Tulos: +23 (53 ääntä)
   Olen niitä ihmisiä, joiden mielestä kaikesta tulee saada vitsailla, eikä huonojen vitsien kieltäminen ole mahdollista kun huumori kuitenkin on aika subjektiivinen asia, mutta kaikella on aikansa ja paikkansa. Suhteellisen suuren yrityksen facebook-sivut ei ole oikea paikka kokeilla, kuinka hauska löytämäsi epäsovinnainen vitsi on. Sen voi tehdä jossain muualla. Tässä tapauksessa siis jonkinlainen huomautus siitä, että oli vähän mauton vitsi, on ihan aiheellinen, mutta tässä vähän ajateltavaa niille, joiden mielestä tässä sijaisloukkaantumisessa ei ole koskaan mitään vikaa: nämä henkilöt harvoin konsultoivat sitä ihmisryhmää, jonka puolesta loukkaantuvat. Heidän kokemuksensa siitä, mikä on loukkaavaa ja mikä ei, perustuu liian helposti heidän kuvitelmiinsa, tai sitten muutamaan heidän tuttavansa tai ystävänsä kokemukseen, jotka eivät edusta koko ryhmää. Näin he käytännössä julistavat kyseisen ihmisryhmän mielipiteen olevan x, mikä on epäkunnioittavaa kyseistä ihmisryhmää kohtaan, sillä heidän on vaikea saada oikeaa ääntään kuuluviin, varsinkin jos sijaisloukkaantujalla on jonkinverran valtaa. Samalla sijaisloukkaantuja voi saada ryhmän, jonka puolesta loukkaantuu, näyttäytymään tarpeettoman huonossa valossa. Esimerkki: Mies pitelee naiselle ovea auki naisen astuessa sisään. Ryhmä sijaisloukkaantujia nostaa tästä metelin, koska heidän mielestään mies selvästi seksistisesti oletti, että nainen ei osaa avata ovea itse. Joku asiasta kuuleva miettii, että höh, ompas naiset nykyään herkkiä, kun peruskohteliaisuus on heidän mielestään seksististä. Jenkkilässä esimerkiksi on tykätty sijaisloukkaantua siitä, että vanhan ajan mielisairaaloita käytetään aika paljon tapahtumapaikkoina erilaisissa kauhukertomuksissa, oli ne sitten elokuvia tai pelejä tai mitälie. Kuulemma loukkaa mielisairauksista kärsiviä ihmisiä. Ahdistuksesta ja masennuksesta kärsivänä ihmisenä ainut asia, mikä minua tuossa loukkaa, on se, että joku muu luulee tietävänsä minua paremmin, mikä minua loukkaa. Jotenkin epäilen, että en ole ainoa.

   Lainaa

  51. Lasten Isä 13.10.2017 6:29
   Tulos: -29 (59 ääntä)
   Inhottava ihminen: Sovinismi ja seksismi ei ole koskaan ok. Täällä näyttää olevan paljon miehiä, jotka on opetettu siihen että ei saa itkeä tai välittää mistään tai kestään. Pitää olla vaan kova jätkä ja haukkua kaikki muut. Tiedoksi että ne muut, jotka välittävät yhteiskunnallisista epäoikeudenmukaisuuksista ja toisten tunteista ja ovat tarpeeksi itsevarmoja omasta miehuudestaan, että uskaltavat jopa itkeä ja puhua tunteistaan niin he ovat niitä tosimiehiä joita naiset lopulta haluavat. Vaikka te olette alkoholisoituneita ja vaikea isäsuhde ja traumaattinen lapsuus (säälittävät empatiakyvyttömät ”äijät”) ei se anna oikeutta teille haukkua muita. Nolaatte siinä vaan itsenne ja jokaiselle tulee selväksi että ÄO on alle 100 ja elämämkoulu suoritettu huippuarvosanoin… En ole feministi, vaikka olenkin nainen, mutta noin törkeä seksismi on kuvottavaa ja ne miehet jotka nousevat puolustamaan naisia niin heille nostan hattua ja sanon että kiitos!
   Ihan vaan semmonen tuli mieleen, kun tässä nyt ollaan riehuttu naisten tasa-arvon ja oikeuksian puolesta tiukasti niin,koska joku puuttuu sosiaalialan naisten mielivaltaan. Noin 5 vuotta kyseisissä virastoissa asioineena (tällä hetkellä prosessi on kesken) voin sanoa,että miesten asema huoltajuuskiistoissa on huono. Asiaa ei paranna se että äidit saa kaiken mahdollisen tuen lastenhoidosta rahalliseen korvaukseen täysin pyytämättä automaattisesti. Näin herran vuonna 2017 ja porukka kehtaa vinkua ja loukkaantua milloin mistäkin typeryyksistä.

   Lainaa

  52. Tulos: +39 (45 ääntä)
   Mustalaisnaamio: On sulla asiat sitten todella hyvin.
   No on. Sulla ei taida olla?

   Lainaa

  53. Tulos: +33 (57 ääntä)
   Lasten Isä: Ihan vaan semmonen tuli mieleen, kun tässä nyt ollaan riehuttu naisten tasa-arvon ja oikeuksian puolesta tiukasti niin,koska joku puuttuu sosiaalialan naisten mielivaltaan. Noin 5 vuotta kyseisissä virastoissa asioineena (tällä hetkellä prosessi on kesken) voin sanoa,että miesten asema huoltajuuskiistoissa on huono. Asiaa ei paranna se että äidit saa kaiken mahdollisen tuen lastenhoidosta rahalliseen korvaukseen täysin pyytämättä automaattisesti. Näin herran vuonna 2017 ja porukka kehtaa vinkua ja loukkaantua milloin mistäkin typeryyksistä.
   Ei tuo ole typerästä loukkaantumista. Ja ikävää, että olet mielestäsi kokenut vääryyttä, mutta se ei liity tähän asiaan millään lailla. Sitä paitsi en kauhean usein pysty ottaa tosissaan kun puhutaan sossuista ja varsinkin naissossuista yleistävään negatiiviseen sävyyn. Ehkä olet kokenut vääryyttä ja kyseinen sossu toimii väärin, tai sitten itse et osaa katsoa peiliin ja itse olet huonompi vaihtoehto huoltajaksi kuin lasten äiti.

   Lainaa

  54. Tulos: +18 (22 ääntä)
   MissK: Näin naisena musta on hienoa, että miespuolinenkin ihminen tulee sanomaan, ettei toi nyt oo ihan jees ajattelumalli. Tarviiko nyt heti boikotoida siltikään? Ei. Toinen juttu on se, ettei kaikki ihmiset, miehet ja naiset, ymmärrä, että kaikilla ei ole pms-oireita. Mua voi vituttaa ihan muuten vaan tai syystä, mutta se sivuutetaan ajatuksella, et mul on varmaan vaan se aika kuusta. Oli tai ei. Ei ole kivaa, kun ei oteta vakavasti, jos kaikki pistetään hormonikierron syyksi, eikä esimerkiksi tajuta että vikaa on itsessä. Mä olen nainen ja kuukautiset tulee säännöllisesti, eikä mul ei oo mitään hormoniheittelyitä ollut ikinä, mut kyl sit ottaa päähän ku jollekin tampiolle joudun selittää, et nyt suututat Sinä toimillasi, eikä mun kuukautiskierto (oli sillon mikä kierronvaihe tahansa), viitsisitkö lopettaa. Kaikesta on hyvä puhua ja saada tietoa eteenpäin, ja niin mä otin Velin postauksen, en minään kukkahattumielensäsijaispahoittajakommenttina.
   Olisin antanut tälle enemmän kuin yhden peukun jos olisin voinut!

   Lainaa

  55. Tulos: -6 (40 ääntä)
   Puusus: Ei tuo ole typerästä loukkaantumista. Ja ikävää, että olet mielestäsi kokenut vääryyttä, mutta se ei liity tähän asiaan millään lailla. Sitä paitsi en kauhean usein pysty ottaa tosissaan kun puhutaan sossuista ja varsinkin naissossuista yleistävään negatiiviseen sävyyn. Ehkä olet kokenut vääryyttä ja kyseinen sossu toimii väärin, tai sitten itse et osaa katsoa peiliin ja itse olet huonompi vaihtoehto huoltajaksi kuin lasten äiti.
   Mies voi saada huoltajuuskiistoissa lasten huoltajuuden vain, jos lasten äiti on "täysin epäkelpo" äidiksi, eli tilanteessa jossa se toinen vaihtoehto olisi huostaanotto ja sijoittaminen laitokseen tms.

   Lainaa

  56. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Kala: Minä en muuten vielä tähänkään päivään mennessä ole tajunnut, mikä sijaisloukkaantumisessa on olevinaan niin pahaa. Minusta olisi pahempi asia, jos kukaan ei ollenkaan välittäisi sellaisista yhteiskunnan ongelmista, jotka eivät koske heitä itseään. Sijaisloukkaantumisen voi vetää överiksi, mutta niin voi minkä tahansa muunkin loukkaantumisen, joten ei sitä nyt minusta ainakaan tarvitsisi tuomita, jos joku haluaa osallistua ajamaan myös toisten ihmisten ongelmia. Ja minusta Spotifyn juttu oli kyllä hieman seksistinen. Jos joku henkilö kärsii PMS:tä ja kokee oireenaan aggressiivisia mielialanheittelyitä, minkä lisäksi hän kärsii vihanhallintaongelmista myös muulloin kuin kuukautistensa yhteydessä, niin hän voi tietysti heittää tällaisen vitsin omasta tilanteestaan, koska kyllä omasta tilanteestaan saa vitsailla. Tai jos joku vaikka on maailman leppein henkilö eikä koskaan eläissään ole kärsinyt PMS:tä, niin hän voi vitsailla asiasta ja kaikki hänen tuttunsa kyllä tajuavat vitsin sarkasmin. Mutta Spotify kaltaiselta isolta, julkiselta toimijalta tuo on outo vitsi. On monia sosiaalisia piirejä, kuten esimerkiksi työyhteisöjä ja perheitä, joissa kaikkien naispuolisten henkilöiden kaikki negatiiviset kokemukset, riippumatta siitä kuinka asiallisesti ne esitetään, nauretaan lyttyyn vedoten PMS:ään. Tunteiden vähättely ei ole kivaa. Mieti jos vaikka mies huomaa uudessa työpaikassaan huomattavia puutteita laboratorioturvallisuudessa ja antaa uusille työkavereilleen asiallisia huomautuksia siitä, että turvalasien käyttö ei ole vapaaehtoista ja purkit ja purnukat on merkittävä ja päivättävä selkeästi. Ja sitten hänen uudet työkaverinsa vain hekottelevat, että “no mikäs on kun noin kiukuttaa, ejakuloitko vähän ennenaikaisesti vai huomasitko aamulla että hiuksesi ovat ruvenneet harvenemaan?” Eikä sillä, etteikö miehiä vähäteltäisi, miehiähän sitä vasta vähätelläänkin! Monille opetetaan jo pikkupojasta lähtien, että itkeminen ja runoudesta tykkääminen ei ole miehekästä, ja kaikkien miesten on pakko olla miehekkäitä tai muuten he ovat huonoja. Mutta se ei tarkoita, että myöskään PMS:ää saisi käyttää aiheettoman vähättelyn apuvälineenä. Kaikki naiset eivät edes kärsi PMS:tä (koska pre-menstrual syndrome = oireyhtymä = sairaus => ei vaivaa terveitä ihmisiä => monet naiset ovat terveitä). Ja kaikki PMS-kärsijätkään eivät saa oireeksi aggressiivisuutta. PMS-vähättelyn kohteeksi eivät joudu ne, joilla on PMS-ongelmia – PMS-vähättelyn kohteeksi joutuvat ne, joiden ympärille sattuu tolloja. Pointtini siis on, että Spotifylta oli tosi outo veto heittää sellainen vitsi, jota samaan aikaan käytetään monien ihmisten työpaikka- ja perhekiusaamisen apuvälineenä.
   Amen! Todella hyvin kiteytetty! :)

   Lainaa

  57. Tulos: -39 (57 ääntä)
   P: Miksi pyytää anteeksi/pahoitella jos ei ole mitään anteeksi pyydettävää tai pahoiteltavaa?
   Täysin riippumatta siitä onko oikeasti anteeksipyydeltävää, miltään some-noitavainoajilta ei ikinä pidä pyytää mitään anteeksi. Samasta syystä kun terroristien kanssa ei neuvotella eikä kiristäjille makseta.

   Lainaa

  58. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Paroni Puolipallo: Ei ihan näinkään. Sijaisloukkaantumisella yleensä viitataan toimintaan, jossa loukkaannutaan turhaan asiasta joka ei itse asianomaista vaivaa. Esimerkkinä tämä tämänhetkinen Miss Helsinki/Intiaanipäähinekohu. Lyön vetoa, että 99,9 % Amerikan alkuperäisasukkaista ei välitä vähääkään siitä mitä Miss Suomi -kilpailijat pistävät päähänsä, mutta siitä huolimatta heidän puolestaan loukkaannuttiin, ja loukkaantujat tuntevat varmasti itsensä oikein hyviksi ihmisiksi ja sorrettujen puolustajiksi.
   Itse loukkaannuin siinä siitä, ettei kunnioiteta mitään tai ketään muuta kuin omaa itseään ja peilikuvaansa. Miss Helsinki kilpailu on ylipäänsä hirveätä paskaa, koska he nostavat itseään (usein kohuja hyödyntäen) jalustalle ja kuvittelevat kilpailun olevan suurempi kuin Miss Suomi kilpailu. Ei mistään Miss Oulu, Miss Tampere tai joku Miss Perunapelto kilpailuista tehdä niin suurta numeroa. Tosin muiden ei tarvitse päästä Seiskan juorupalstalle tai saada jääkiekkoilijaa yms. poikaystäväksi. On loukkaavaa, että tietty ihmisryhmä pitää itseään niin erinomaisena, että voi tehdä mitä vain mieleen tulee. Nykypäivänä kun aivottomat idiootit eivät mieti seuraamuksia missään asiassa, koska se oma itsensä koetaan niin suurena ihailun kohteena. Naurettavaa käyttää "fantasiapäähineitä" yrittääkseen luoda Suomen luonnon tunnelmaa kuviin. Näinhän he itse sanoivat. Miksei ne akat kirnunneet vaikkapa voita? Ainiin, mutta Miss Helsinki finalistit ja kuvaajat eivät ymmärrä mitään Suomen luonnosta. Ainoastaan omaan kauneuteen liittyvät teennäiset asiat ovat sydäntä lähellä.

   Lainaa

  59. Tulos: +72 (84 ääntä)
   oon aika järkyttynyt siitä kuin moni täällä kommenteissa valkopesee ilmiselvää sovinismia ja kehotta menemään "oikeiden" ongelmien pariin linkkaamalla jotain wikipedia-artikkeleita matematiikasta. Jaahas. Jospa näiden "menisitte oikeiden ongelmien pariin" -kehottelijat lopettaisivat sitten tuhlailemista energiaansa toisten ihmisten hyssyttelyyn ja käyttäisivät vapaa-aikansa johonkin toimivan syöpälääkitykset kehittelyyn, kuten he niin ylevästi ehdottavat.

   Lainaa

  60. Tulos: +63 (67 ääntä)
   Noniin nyt taas. En ymmärrä minkä takia täällä vedotaan jatkuvasti mielenpahoittamiseen. Ei minun tarvitse henkilökohtaisesti loukkaantua, jotta pystyn ja päätän todeta, että jokin asia on minusta väärin/typerää/tahditonta/etc. "Ihmiset on niin herkkiä nykyään" ei ole mikään verho paskan suoltamiselle. Jos asia ei loukkaa tai häiritse sinua millään tavoin, hyvä homma. Älä nyt kuitenkaan lähde vähättelemään muiden kantoja siihen. Empatia on kyky, jota kannattaa itse kunkin harjoittaa toisinaan.

   Lainaa

  61. Antifasismus 14.10.2017 13:44
   Tulos: -35 (43 ääntä)
   gerard: mutta JONKUN TÄYTYY SE TEHDÄ, MUUTEN EI EDISTYTÄ. prkl.
   Ja sinäkö päätät mihin suuntaan yhteiskunnan pitäisi edistyä? Että mikä on se ihanneyhteiskunta missä meidän kaikkien pitäisi elää niin kuin pienet lampaat, koska sinä niin tahdot? Kuka on antanut sulle mandaatin puhua esimerkiksi mun mielipiteiden puolesta? En ainakaan minä. Joten se on ihan sama mistä asioista sä kimpoilet mutta älä hetkeäkään kuvittele, että sä tekisit sen muiden puolesta tai muiden hyväksi. Siihen sulla ei yksinkertaisesti ole oikeutusta. Tuollaista käyttäytymistä kutsutaan fasismiksi.

   Lainaa

  62. King Arthur 15.10.2017 0:15
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Näitä kommentteja lueskellessa tulee mieleen että tienaisi hyvät massit jos rupeaisi terapeutiksi joka on erikoistunut miehiin jotka vihaavat naisia. Tai no, tuskin tienaisi kun näillä yksilöillä ei ole sairaudentunoa.

   Lainaa

  63. Tulos: -12 (24 ääntä)
   Sd: Yleensä en jaksa skitsoilla mistään,mutta olihan tuo Spotifyn julkaisu aika erikoinen. En näe sille oikein mitään pointtia yrityksen markkinoinnissa. Nivealla oli jo selkeä tavoite ja idea, mutta sekin meni kyllä mönkään.
   Siis sä sairastat skitsofreniaa, mutta voit valita ajankohdat sille että milloin sinä "skitsoilet"...?

   Lainaa

  64. Tulos: +25 (33 ääntä)
   E: Noniin nyt taas. En ymmärrä minkä takia täällä vedotaan jatkuvasti mielenpahoittamiseen. Ei minun tarvitse henkilökohtaisesti loukkaantua, jotta pystyn ja päätän todeta, että jokin asia on minusta väärin/typerää/tahditonta/etc. “Ihmiset on niin herkkiä nykyään” ei ole mikään verho paskan suoltamiselle. Jos asia ei loukkaa tai häiritse sinua millään tavoin, hyvä homma. Älä nyt kuitenkaan lähde vähättelemään muiden kantoja siihen. Empatia on kyky, jota kannattaa itse kunkin harjoittaa toisinaan.
   Nokun empatia ei ole kiva muotisana eikä myöskään sellainen mukava aivoton hokema. Sen sijaan "Menikö tunteisiin?" ja "Sijaisloukkaantuminen" ovat. Henkilö kun voi tuntea itsensä hyväksytyksi laumassa jos vain luoytavaisin mielin määkii sitä samaa hokemaa kuin muutkin, tajuamatta sanaakaan. Kiusaamisen kulttuurin kukoistava aikakausi, oi kuinka upeaa.

   Lainaa

  65. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Klovneja. Myös sinä.

   Lainaa

  66. Tulos: -9 (11 ääntä)
   Nykyään on aika vaikea tehdä mitään eettisiä valintoja, ilmaiseksi lataaminen taitaa median kohdalla olla se eettiSIN ratkaisu, artisteja voi tukea käymällä keikoilla.

   Lainaa

  67. Vaniljankukka 15.10.2017 21:44
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Sekaani: Nykyään on aika vaikea tehdä mitään eettisiä valintoja, ilmaiseksi lataaminen taitaa median kohdalla olla se eettiSIN ratkaisu, artisteja voi tukea käymällä keikoilla.
   Tai sitten vaikka ostamalla esimerksi artistien ja bändien levyjä voi tukea heitä? Ja tietenkin sen lisäksi käydä keikoilla.

   Lainaa

  68. luonnontieteilijä 15.10.2017 23:55
   Tulos: -46 (54 ääntä)
   : Mikset sinä ole ratkaissut noita ongelmia? Eikö älysi riitä, ja siksi sen sijaan vikiset feissarimokien kommenttiosiossa?
   Itsasiassa teen tutkimusta yhteen noista ratkaisemattomista tilastotieteellisistä ongelmista liittyen. Valitettavasti minunkin vuorokaudessa on vain 24 tuntia, joista osa menee myös epäkiinnostavaan toissijaiseen puuhaan, kuten vaikkapa siivoamiseen. Jos joku tuollainen pseuso-ongelmista puolestaloukkaantuja hoitaisi nuo epäkiinnostavat rutiinit puolestani, voisin minä keskittyä suurimman osan vuorokaudesta noihin oikeisiin ongelmiin.

   Lainaa

  69. luonnontieteilijä 15.10.2017 23:57
   Tulos: -54 (62 ääntä)
   Huoh: No harmi että seksistinen käyttäytyminen ei ole sinulle ongelma. Ilman kaltaisiasi ihmisiä se ei olisi kenenkään ongelma.
   Ei ole, koska 1) on isompiakin ongelmia ratkottavaksi ja 2) seksi kuuluu jokaisen nisäkäslajin (myös ihminen on nisäkäs) elämään ja ilman sitä ei ko. laji säily. Se on kirjoitettu syvälle perimäämme. On vain muotia kiistää biologia, kuten muutkin luonnontieteet (mutta luonnontieteilijöiden keksinnöt, kuten Internet kyllä kelpaa).

   Lainaa

  70. Tulos: +62 (68 ääntä)
   luonnontieteilijä: Ei ole, koska 1) on isompiakin ongelmia ratkottavaksi ja 2) seksi kuuluu jokaisen nisäkäslajin (myös ihminen on nisäkäs) elämään ja ilman sitä ei ko. laji säily. Se on kirjoitettu syvälle perimäämme. On vain muotia kiistää biologia, kuten muutkin luonnontieteet (mutta luonnontieteilijöiden keksinnöt, kuten Internet kyllä kelpaa).
   Seksistinen käyttäytyminen = sovinismi, vähättely, naisviha, tyttöjen typistäminen hiljaisiksi itseään häpeäviksi ihmisraunioiksi, joille elämän pääsisällön on oltava kaunis naama ja aviomiehenpyydystys, muuten kivitetään sosiaalisen yhteisön toimesta. Seksismi ei ole sama asia kuin seksi. Seksuaalivietti on eliön libido ja elämän elinehto, se ajaa ihmisenkin seksisuhteisiin. Molemmat kyllä alkavat s:llä että voihan nämä käsitteet sekoittaa toisiinsa. Näköjään.

   Lainaa

  71. empatiaa vastaan 16.10.2017 23:18
   Tulos: -43 (45 ääntä)
   repo: oon aika järkyttynyt siitä kuin moni täällä kommenteissa valkopesee ilmiselvää sovinismia ja kehotta menemään “oikeiden” ongelmien pariin linkkaamalla jotain wikipedia-artikkeleita matematiikasta. Jaahas. Jospa näiden “menisitte oikeiden ongelmien pariin” -kehottelijat lopettaisivat sitten tuhlailemista energiaansa toisten ihmisten hyssyttelyyn ja käyttäisivät vapaa-aikansa johonkin toimivan syöpälääkitykset kehittelyyn, kuten he niin ylevästi ehdottavat.
   Itke, ripulisilmä, itke ja taivaassa kirkkaimman kruunun saat.

   Lainaa

  72. Tulos: +4 (6 ääntä)
   murmeli: Niin no minusta sinun näkemyksessäsi on hienoinen asiavirhe. Vertaat nyt ison yrityksen julkaisemaa seksististä (se nyt vaan on fakta, vaikka huumoria olisikin) mainoslausetta mielestäsi huonoon biisiin. Ihanko oikeasti artisti tai biisi, josta et pidä, oikeasti henkilökohtaisesti loukkaa sinua? Kommentoivatko ne biisit sinun ominaisuuksiasi tai laukovatko ne sinusta olettamuksia, jotka eivät edes välttämättä pidä paikkaansa? Tämä nyt olisi enemmänkin minusta verrattavissa vaikka siihen, että spotify olisi heittänyt vitsiä vaikka siitä, kuinka tummaihoiset on aina rikollisia. Jostain syystä minusta tuntuu, että reaktio olisi silloin ollut ihan eri luokkaa ja kukaan ei olisi ollut itkemässä, että perkeleen sijaisloukkaantujat taas asialla.
   Olisipas. "Profiili" luultavasti etunenässä.

   Lainaa

  73. Tulos: +38 (44 ääntä)
   Profiili: Huumori on huumoria eikä sitä tule ottaa vakavasti.
   Todella säälittävää jos huumorin pitää väkisin pohjautua jonkun ihmisryhmän sortoon. Ideat ja mielikuvitus lopussa?

   Lainaa

  74. Insinörtti 17.10.2017 16:27
   Tulos: -38 (42 ääntä)
   Päivän top tip, mistä erottaa rationaalisesti ajattelevan yksilön ja keski-iän ajat sitten ohittaneen ja kouluttamattoman kotimaman kommentin? Ensimmäisen kommentti ui miinusäänissä ja jälkimmäisten aivottomia kotkotuksia on yhteistuumin kannatettu plussilla. Kuulkaapa siis kaikki te yhteiskunnalle hyödyttömät tyhjän jauhajat,ei se tee teidän sentimentaalisesta ja sinisilmäsestä maailmankuvasta realiteettiä vaikka kuinka taputtelisitte toistenne selkään, poliittinen korrektius ja kaikki **ska mikä sen mukana valuu on täyttä syöpää. Pätee myös 90% tän saitin kommentteihin.

   Lainaa

  75. Tulos: -38 (42 ääntä)
   Onpa täällä paljon hiekkapilluja :D

   Lainaa

  76. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Insinörtti: Päivän top tip, mistä erottaa rationaalisesti ajattelevan yksilön ja keski-iän ajat sitten ohittaneen ja kouluttamattoman kotimaman kommentin? Ensimmäisen kommentti ui miinusäänissä ja jälkimmäisten aivottomia kotkotuksia on yhteistuumin kannatettu plussilla. Kuulkaapa siis kaikki te yhteiskunnalle hyödyttömät tyhjän jauhajat,ei se tee teidän sentimentaalisesta ja sinisilmäsestä maailmankuvasta realiteettiä vaikka kuinka taputtelisitte toistenne selkään, poliittinen korrektius ja kaikki **ska mikä sen mukana valuu on täyttä syöpää. Pätee myös 90% tän saitin kommentteihin.
   Ylilautameemien hokeminen =/= rationaalisuus. Olet varmaan niitä ihmisiä jotka kuvittelevat olevansa älykkäitä ja nokkelia mutta ovat todellisuudessa aivan saa*anan tyhmiä ja yksinkertaisia. Voin jo etukäteen kuvitella vastauksesi tähän "kuules poju, sain mensan nettitestistä 135 et älä tuu mulle suoltaa pas*aa"

   Lainaa

  77. Tulos: +27 (31 ääntä)
   luonnontieteilijä: Itsasiassa teen tutkimusta yhteen noista ratkaisemattomista tilastotieteellisistä ongelmista liittyen. Valitettavasti minunkin vuorokaudessa on vain 24 tuntia, joista osa menee myös epäkiinnostavaan toissijaiseen puuhaan, kuten vaikkapa siivoamiseen. Jos joku tuollainen pseuso-ongelmista puolestaloukkaantuja hoitaisi nuo epäkiinnostavat rutiinit puolestani, voisin minä keskittyä suurimman osan vuorokaudesta noihin oikeisiin ongelmiin.
   Eli tutkit toisten tekemiä tutkimuksia etkä saa mitään ratkaistuksi. Huikeaa.

   Lainaa

  78. Tulos: +21 (23 ääntä)
   INTERNETIN MUOTI-UUTISET Tämän päivän trendinä on tunteettomuus. Keskustelukulttuurissa nähdään nyt välinpitämättömyyden osoittamista ja muiden mielipahan havainnointia. Tunteista kiellettyjä ovat tällä hetkellä kaikki muut paitsi toisen tunteen huomaamisesta seuraava ylimielisyys. Myötätunto on jo menneen talven lumia. Pahin tyylimoka on kuitenkin ylivoimaisesti jostakin ilmiöstä tai asiasta harmistuminen. Muodista kaikkein pahimmin ulapalla oleva harmistuu toisen ihmisen puolesta. Retoristen kysymysten osalta kuuminta – ja kuumottavinta – on nyt "Menikö tunteisiin?" Mielensäpahoittajaksi kutsuminen pitää pintansa nyt eikä ole poistumassa muodista vähään aikaan. Herneen nenään vetämisestä on nähty useita versioita, mikä kertoo siitä, että jotkut ovat alkaneet hiljalleen uskaltautua luovaan leikittelyyn. Kekseliäin loukkaantujan arvostelija vaihtaakin ilmaukseen herneen tilalle jotain muuta kuin palkokasvin. Uskallatko sinä tuoda kärkkäyteesi luovaa särmää? Erotu rohjetessasi joukosta, mutta älä kuitenkaan liikaa! Säilytä aina uskottavuutesi viileänä ylenkatsojana ja trendikkääseen joukkoon kuulujana. Osoita oma internetkulttuurin tuntemuksesi käyttämällä pohjana valmiita solvaamistapoja, välillä varovasti uudella twistillä. Perustyylilläkin pärjää. Kekseliäisyys ei ole juuri nyt kuumaa, mutta todellisen tyylitaiturin käsissä siitä ei ole haittaakaan. Turvautumalla tuttuihin tölväisyihin jokainen on muodin huipulla!

   Lainaa

  79. Tulos: -24 (32 ääntä)
   Mä olen nainen, sairastan PMS:n vaikeampaa muotoa ja nauroin tuolle Spotifyn julkaisulle, taisin tykätäkin. Kiva, että joku mies loukkaantuu mun puolesta, kun ei tiedä, miten osuvaa toi joidenkin (munkin) kohdalla on. Tää ei oo siis kivaa ja eri hoitomuotoja on kokeiltu (etsitään lisää), mutta joskus huumori auttaa jaksamaan. Ihmeellistä mielensäpahoittamista. Olen edelleenkin Premium-tilaaja.

   Lainaa

  80. Raitti lintu 18.7.2020 15:54
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   Kyllä minä ainakin mieluummin katselen kauniita naisen sääriä kuin luen kirjaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Apple, iPhone, Spotify, PMS, Nivea, naiset, mainos, mainosmokat

 • Uusimmat

 • Kategoriat