Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 232

Myydään aidot rastat.
Kirpputorin löytöjä, osa 232

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Bensansniffaaja 12.10.2017 0:44
   Tulos: +1082 (1122 ääntä)
   Kas ko ei myy munakarvoja. Saatana!!!

   Lainaa

  2. Tulos: +931 (1047 ääntä)
   Luonnostaan muodostuneet rastat? Siis hiukset huopaantuneet pötköiksi kun ei oo hoidettu, esim harjaamalla? Yök. Vai sanokaa nyt että oon väärässä?

   Lainaa

  3. Tulos: +528 (536 ääntä)
   8x73 ois 580 ja jotain. Eli ensin ilmoittaa keskimääräisen hinnan ja sit pyytää satasen enemmän.

   Lainaa

  4. Tulos: +474 (474 ääntä)
   Täytynee kaivaa laatikon pohjalta kaikki kynät, varsinkin vanhat!

   Lainaa

  5. Tulos: -176 (528 ääntä)
   Ei tuossa rastailmossa mitään mokaa periaatteessa, paitsi ehkä kalleus? Kyllä noita myydään, yleensä kyllä mainostetaan vähän tarkemmin valikoidulle kohderyhmälle... Asiallisesti näyttävät olevan hoidettukin pötköt, ei pitäisi olla suurempia kemikaalijäämiä. Ei mitenkään yök. Miksi kukaan rastat haluava harjaisi tukkaa? Takut voi tehdä monellakin tapaa, tuo ehkä hius- ja päänahkaystävällisemmästä päästä, kun ei revitä/katkota/myrkytetä.

   Lainaa

  6. Tulos: +328 (332 ääntä)
   Tekisi kyllä mieli kaupata Juhalle omia vanhoja kyniä kun kerta niitä noin arvokkaina pitää. Tyytyisin jopa selvästi vähempään kuin Juhan hinta, myyköön sitten vaikka voitolla eteenpäin.

   Lainaa

  7. Tulos: +389 (409 ääntä)
   Musta tuntuu, että Peetu on katsonut ton hinnan silleen, paljonko maksais ottaa rastat. Siis omaan päähän. Itse ex-kampaajana muistelisin, että tuon mittaiset kuiturastat päähän tehtynä olis sellaiset 500-600 €. Omasta hiuksesta tehdyt 250-400 € pitkään tukkaan. Miks kukaan haluais ostaa noin kalliilla hiuksia joita ei saa edes sillä hinnalla omaan päähänsä kiinni? I wonder...

   Lainaa

  8. Tulos: +196 (198 ääntä)
   Tuolla Juhan hinnalla saa kyllä olla aikamoisia antiikkikyniä tuon muovirojun alla

   Lainaa

  9. Tulos: +106 (146 ääntä)
   Hyi saatana!!!!!!

   Lainaa

  10. Tulos: +81 (99 ääntä)
   Suomen kieli voi huonosti.

   Lainaa

  11. Kettukarkki 12.10.2017 3:02
   Tulos: -19 (49 ääntä)
   Mä en ymmärrä Tiinan toista kommenttia? Voisiko joku avata vähän?

   Lainaa

  12. Tulos: +67 (185 ääntä)
   Noita omia rastapötkylöitä porukka myy muuten pidennyksiksi muille. Onhan toi hassua jos ei ennen oo törmännyt. :D

   Lainaa

  13. Tulos: +190 (254 ääntä)
   Tuo rastojen myyminen ja ostaminen on jopa yleistä rastatukkapiireissä, ne takutetaan omaan tukkaan kiinni. Sama asia kun joku ostaa hiustenpidennykset. jonkun toisen hiuksia ne kuitenkin on useimmiten.

   Lainaa

  14. Mister D:n kaveri 12.10.2017 4:31
   Tulos: +66 (260 ääntä)
   Ihan voi myydä mitä lystää mut noi rastat on jotain ihan hirveetä. Sama ku möis napanöyhtää! Miten noi sitäpaitsi liitetään? Toisen haisevaa tukkaa omaa päähän?

   Lainaa

  15. Tulos: +297 (307 ääntä)
   Näin tuon alkuperäisen rastajulkaisun joskus, ja rastojen leikkaamisen syynä oli ollut täiepäily. Ei kuulemma löytynyt niitä täitä mutta kyllä miettisin kahteen kertaan ennen kuin ostaisin

   Lainaa

  16. Tulos: +77 (151 ääntä)
   No eihän rastoissa oo mitään sen ihmeellisempää kuin hiustenpidennyksissäkään. Ne kiinnitetään vaan joko huovuttamalla tai ompelemalla.

   Lainaa

  17. Seppo Saviniemi 12.10.2017 8:49
   Tulos: +177 (183 ääntä)
   Outo juttu, että kukaan ei halua vanhoja rumia kuulakärkikyniä 123 eurolla, joista suurin osa ei varmaan enää edes toimi.

   Lainaa

  18. Ihmettelijä 12.10.2017 8:50
   Tulos: +39 (61 ääntä)
   Hahaha! Itselläni oli rastat jokusen vuoden ajan, monta, monta vuotta sitten. Ihmettelinkin, miten joillain on niin pitkät. Itselläni oli pitkä tukka ennen sitä, mutta rastoissahan se jonkin verran lyheni. Tämä selittää paljon. Mikäs siinä, tosiaan aika sama kuin hiusten pidennys... Mutta joo, itse en enää koskaan rastoja halua. Ihan kivan näköisiä hyvin hoidettuina, mutta mulle se homma ei sopinut...

   Lainaa

  19. takkutukkanen 12.10.2017 8:59
   Tulos: +209 (299 ääntä)
   Nonnii, koska rasta-asiat sai vähän ilmaa siipiensä alle niin koen tarvetta tulla vähän opastamaan ihmisiä. Suomen takkukulttuuri on kehittynyt muutamana viime vuonna huomattavasti ja takuista osataan pitää huomattavan paljon parempaa huolta kuin ennen. Rastatukka voi olla siisti ja hajuton, ja se on suositeltavaa. Yleisiä väärinkäsityksiä on, että takkuja ei pestä laisinkaan. Niitä pestään kyllä ihan normaalilla shampoolla, normaaliin tahtiin. Hiusten hygieniataso vastaa yleisesti kyseisen ihmisen hygieniatasoa. Katuojahipeillä voi olla sotkuisempi reuhka, mutta nykyään takkuja on niin monilla erilaisilla ihmisillä että stereotypia kaikkien takkutukkien likaisuudesta ei todellakaan pidä paikkaansa. Itse käytän persikkanektarishampoota ja tukka tuoksuu taivaalliselta. Takkutukkaan on olemassa myös syväpuhdistuksniksejä jotka poistavat tukasta kaiken ylimääräisen ja jättävät jälkeensä vain puhtaan hiuksen, joka nyt sattuu olemaan takussa :) Toinen yleinen harhaluulo on, että rastat saa pois ainoastaan leikkaamalla. Tämä riippuu vähän tekotavasta, yleensä kampaajalla laitetut takut on tuhottu permisaineella niin haperoksi että tukka ei kestä kovin hyvin auki harjaamista jälkeenpäin. Paras tekniikka takkujen tekemiseen on hiusten osiointi kunnolla, tupeeraus ja virkkuukoukulla tiivistys. Hiuksiin ei lisätä mitään ylimääräistä kemikaalia ja ne pysyvät hyväkuntoisina, terveinä ja puhtaina. Olen avannut jopa 7-vuotiaan takun ja hius on ollut hyväkuntoista ja kasvanut pituuttakin takussa ollessaan, kuten normaali tukka konsanaan. Jännä! Takkupidennykset ovat yleistyneet viime vuosina jonkun verran. Yleensä ne tehdään ihan normaalista puhtaasta pidennyshiuksesta takuttamalla, mutta jotkut tosiaan myyvät omia vanhoja rastojaan pidennyksiksi muille. Niistä ei todellakaan pyydetä 8€ kappalehintaa. Joku kampaaja tuohon ylemmäs kirjoitteli vanhoja muistelemiaan hintoja; nykyään takut saa ammattitaitoisella takuttajalla ilman permisaineita esim. Tampereella 100-150€ hintaan riippuen hiuksen pituudesta. Upouudet aitohiustakkupidennykset taas maksavat takkujen pituuden ja paksuuden mukaan 80-300€. Kuitupidennyksiä en suosittele ihan senkin takia että ne eivät kestä hyväkuntoisena yhtä kauaa kuin aitohiustakut. Kuituhaivenia on myös inhottava irroittaa takuistaan jos ne haluaa pois, koska niitä sinne aina jää. Nihkeää, jos haluaa värjätä tukkansa, koska kuitu ei värjäydy ja sit sulla on vääränvärisiä satunnaisia hiuksia takussa. Jos jollakulla jäi vielä mietteitä takkujen suhteen tai on jopa kysyttäväksi asti asiaa, voipi kurkkia itsensä sivulle http://lockster.net, jonka infosivulta löytyy takkutietouden lisäksi meiliosoite!

   Lainaa

  20. Tulos: +30 (56 ääntä)
   Mikä niissä feikeissä mariskooleissa viehättää? Erottaa aidosta erittäin helposti, ovat todella kämäistä lasiakin vielä. Eikös joku Ellos näitä aikanaan myynytkin?

   Lainaa

  21. Tulos: -35 (69 ääntä)
   Kamelin skeidasta kuollutta karvaa..ihanaa!

   Lainaa

  22. totuuden_torvi 12.10.2017 9:25
   Tulos: +98 (108 ääntä)
   Kynistä tulikin mieleeni, että laatukynät voi maksaa aika yllättäviä summia. Enkä tarkota nyt mitään tuommosia jutun kaltaisia ilmaiseksi jaettavia mainoskyniä. Oon ite antanu lahjaksi yhden paremman kynän, jonka arvo oli maks muutamia kymppejä. Pitihän sitä testata lahjan antamisen jälkeen itsekin ja ero oli ihan käsittämätön. Liikkuu poijat pikkusen erilailla! Voi vaan kuvitella, millanen on kirjottaa sit vaikka 200 euron kynällä. Toki osa hinnasta muodotuu jo designista ja sen suunnittelijasta sekä merkin brändistä.

   Lainaa

  23. Tulos: +49 (65 ääntä)
   Ne halpis skoolit eivät ole varsinaisia feikkejä. Niitä saa myydä suomessa, ei toki mariskooleina. Takuissa hinta lienee moka. Itselläni oli takuissani pidennykset jo yli 15v sitten. Omat taitaa vieläkin olla jossain varastossa. Jäivät odottamaan jos joskus taas innostuisin laittamaan hiukset takas takkuun.

   Lainaa

  24. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Elämämkallut taas vauhdissa. Kaikki lihoiksi kun fyrkat loppuu.

   Lainaa

  25. Pineintheass 12.10.2017 10:00
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Jaa-a: Mikä niissä feikeissä mariskooleissa viehättää? Erottaa aidosta erittäin helposti, ovat todella kämäistä lasiakin vielä. Eikös joku Ellos näitä aikanaan myynytkin?
   Mariskooli on ylihintainen kopio saksalaisesta puristelasista. Se ei ole suomalaista designiä.

   Lainaa

  26. Tulos: +53 (83 ääntä)
   takkutukkanen: Nonnii, koska rasta-asiat sai vähän ilmaa siipiensä alle niin koen tarvetta tulla vähän opastamaan ihmisiä. Suomen takkukulttuuri on kehittynyt muutamana viime vuonna huomattavasti ja takuista osataan pitää huomattavan paljon parempaa huolta kuin ennen. Rastatukka voi olla siisti ja hajuton, ja se on suositeltavaa. Yleisiä väärinkäsityksiä on, että takkuja ei pestä laisinkaan. Niitä pestään kyllä ihan normaalilla shampoolla, normaaliin tahtiin. Hiusten hygieniataso vastaa yleisesti kyseisen ihmisen hygieniatasoa. Katuojahipeillä voi olla sotkuisempi reuhka, mutta nykyään takkuja on niin monilla erilaisilla ihmisillä että stereotypia kaikkien takkutukkien likaisuudesta ei todellakaan pidä paikkaansa. Itse käytän persikkanektarishampoota ja tukka tuoksuu taivaalliselta. Takkutukkaan on olemassa myös syväpuhdistuksniksejä jotka poistavat tukasta kaiken ylimääräisen ja jättävät jälkeensä vain puhtaan hiuksen, joka nyt sattuu olemaan takussa Toinen yleinen harhaluulo on, että rastat saa pois ainoastaan leikkaamalla. Tämä riippuu vähän tekotavasta, yleensä kampaajalla laitetut takut on tuhottu permisaineella niin haperoksi että tukka ei kestä kovin hyvin auki harjaamista jälkeenpäin. Paras tekniikka takkujen tekemiseen on hiusten osiointi kunnolla, tupeeraus ja virkkuukoukulla tiivistys. Hiuksiin ei lisätä mitään ylimääräistä kemikaalia ja ne pysyvät hyväkuntoisina, terveinä ja puhtaina. Olen avannut jopa 7-vuotiaan takun ja hius on ollut hyväkuntoista ja kasvanut pituuttakin takussa ollessaan, kuten normaali tukka konsanaan. Jännä! Takkupidennykset ovat yleistyneet viime vuosina jonkun verran. Yleensä ne tehdään ihan normaalista puhtaasta pidennyshiuksesta takuttamalla, mutta jotkut tosiaan myyvät omia vanhoja rastojaan pidennyksiksi muille. Niistä ei todellakaan pyydetä 8€ kappalehintaa. Joku kampaaja tuohon ylemmäs kirjoitteli vanhoja muistelemiaan hintoja; nykyään takut saa ammattitaitoisella takuttajalla ilman permisaineita esim. Tampereella 100-150€ hintaan riippuen hiuksen pituudesta. Upouudet aitohiustakkupidennykset taas maksavat takkujen pituuden ja paksuuden mukaan 80-300€. Kuitupidennyksiä en suosittele ihan senkin takia että ne eivät kestä hyväkuntoisena yhtä kauaa kuin aitohiustakut. Kuituhaivenia on myös inhottava irroittaa takuistaan jos ne haluaa pois, koska niitä sinne aina jää. Nihkeää, jos haluaa värjätä tukkansa, koska kuitu ei värjäydy ja sit sulla on vääränvärisiä satunnaisia hiuksia takussa. Jos jollakulla jäi vielä mietteitä takkujen suhteen tai on jopa kysyttäväksi asti asiaa, voipi kurkkia itsensä sivulle http://lockster.net, jonka infosivulta löytyy takkutietouden lisäksi meiliosoite!
   Ei lisättävää. Itse olen kuullut usein yökötteleviä kommentteja takkutukastani. Usein epäilevät että nutturassani asuu kirppuja ja täitä, enkä ole shampooseen koskenut vuosikymmeniin. Totuus on kuitenkin se, että pesen pehkoni kahdesti viikossa, eikä siellä asu mitään ylimääräistä. No leppäkerttu eksyi sinne kesällä kyllä, mutta se löysi tiensä ulos :D

   Lainaa

  27. Tulos: +50 (66 ääntä)
   Jaa-a: Mikä niissä feikeissä mariskooleissa viehättää? Erottaa aidosta erittäin helposti, ovat todella kämäistä lasiakin vielä. Eikös joku Ellos näitä aikanaan myynytkin?
   Haluaisin tietää mikä niissä Mariskooleissa (aidoiss tai feikeissä) viehättää. Aika karmeita kippoja mun mielestä.

   Lainaa

  28. Tulos: +13 (35 ääntä)
   Kettukarkki: Mä en ymmärrä Tiinan toista kommenttia? Voisiko joku avata vähän?
   Itsekin piti lukea pari kertaa. Ymmärtäisin sen näin: "...silloin jos ei ole [Mariskooli], korrektia on käyttää skooli sanaa..." Eli Tiinan mielestä vain aidon Mariskoolin saa myydä Mariskoolina, muuten olisi käytettävä vain sanaa skooli. Sehän olisikin selkeä :D

   Lainaa

  29. Tulos: -43 (131 ääntä)
   Sanotaan mitä sanotaan, rastat on yököttäviä enkä tajua miksi joku haluaa moisia vapaaehtoisesti pitää.

   Lainaa

  30. Tulos: +20 (44 ääntä)
   Pöö: Luonnostaan muodostuneet rastat? Siis hiukset huopaantuneet pötköiksi kun ei oo hoidettu, esim harjaamalla? Yök. Vai sanokaa nyt että oon väärässä?
   Semmosiahan ne rastat on.

   Lainaa

  31. Tulos: +54 (70 ääntä)
   takkutukkanen: Nonnii, koska rasta-asiat sai vähän ilmaa siipiensä alle niin koen tarvetta tulla vähän opastamaan ihmisiä. Suomen takkukulttuuri on kehittynyt muutamana viime vuonna huomattavasti ja takuista osataan pitää huomattavan paljon parempaa huolta kuin ennen. Rastatukka voi olla siisti ja hajuton, ja se on suositeltavaa. Yleisiä väärinkäsityksiä on, että takkuja ei pestä laisinkaan. Niitä pestään kyllä ihan normaalilla shampoolla, normaaliin tahtiin. Hiusten hygieniataso vastaa yleisesti kyseisen ihmisen hygieniatasoa. Katuojahipeillä voi olla sotkuisempi reuhka, mutta nykyään takkuja on niin monilla erilaisilla ihmisillä että stereotypia kaikkien takkutukkien likaisuudesta ei todellakaan pidä paikkaansa. Itse käytän persikkanektarishampoota ja tukka tuoksuu taivaalliselta. Takkutukkaan on olemassa myös syväpuhdistuksniksejä jotka poistavat tukasta kaiken ylimääräisen ja jättävät jälkeensä vain puhtaan hiuksen, joka nyt sattuu olemaan takussa Toinen yleinen harhaluulo on, että rastat saa pois ainoastaan leikkaamalla. Tämä riippuu vähän tekotavasta, yleensä kampaajalla laitetut takut on tuhottu permisaineella niin haperoksi että tukka ei kestä kovin hyvin auki harjaamista jälkeenpäin. Paras tekniikka takkujen tekemiseen on hiusten osiointi kunnolla, tupeeraus ja virkkuukoukulla tiivistys. Hiuksiin ei lisätä mitään ylimääräistä kemikaalia ja ne pysyvät hyväkuntoisina, terveinä ja puhtaina. Olen avannut jopa 7-vuotiaan takun ja hius on ollut hyväkuntoista ja kasvanut pituuttakin takussa ollessaan, kuten normaali tukka konsanaan. Jännä! Takkupidennykset ovat yleistyneet viime vuosina jonkun verran. Yleensä ne tehdään ihan normaalista puhtaasta pidennyshiuksesta takuttamalla, mutta jotkut tosiaan myyvät omia vanhoja rastojaan pidennyksiksi muille. Niistä ei todellakaan pyydetä 8€ kappalehintaa. Joku kampaaja tuohon ylemmäs kirjoitteli vanhoja muistelemiaan hintoja; nykyään takut saa ammattitaitoisella takuttajalla ilman permisaineita esim. Tampereella 100-150€ hintaan riippuen hiuksen pituudesta. Upouudet aitohiustakkupidennykset taas maksavat takkujen pituuden ja paksuuden mukaan 80-300€. Kuitupidennyksiä en suosittele ihan senkin takia että ne eivät kestä hyväkuntoisena yhtä kauaa kuin aitohiustakut. Kuituhaivenia on myös inhottava irroittaa takuistaan jos ne haluaa pois, koska niitä sinne aina jää. Nihkeää, jos haluaa värjätä tukkansa, koska kuitu ei värjäydy ja sit sulla on vääränvärisiä satunnaisia hiuksia takussa. Jos jollakulla jäi vielä mietteitä takkujen suhteen tai on jopa kysyttäväksi asti asiaa, voipi kurkkia itsensä sivulle http://lockster.net, jonka infosivulta löytyy takkutietouden lisäksi meiliosoite!
   kiitos asiallisesta ja asiapitoisesta kommentista!

   Lainaa

  32. Tulos: +26 (42 ääntä)
   Jaa-a: Mikä niissä feikeissä mariskooleissa viehättää? Erottaa aidosta erittäin helposti, ovat todella kämäistä lasiakin vielä. Eikös joku Ellos näitä aikanaan myynytkin?
   Mikä niissä aidoissa mariskooleissa viehättää? Tyylitöntä tilpehööriä minusta. Olen antanut ilmaiseki useamman pois, saatu lahjaksi ystäviltä tai töistä. Hyvä että kelpasi jollekin eikä mennyt kierrätykseen.

   Lainaa

  33. Tulos: +52 (64 ääntä)
   Ei kuitenkaan Peetu myynti-ilmoituksessaan viittinyt kertoa että joutui rastansa leikkaamaan sen takia että niihin tuli täitä :D hyi saasta.

   Lainaa

  34. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Peetun hinnoittelusta vielä. Jotenkin on mennyt lapasesta toi ajatus. Googlannut hintaa, löytänyt ton kalleimmillaan 8 euroa jostain (unohtanut, että se on kiinnitettynä ja koristeltuna ja alvit maksettuna). Samalla unohtanut sen, että kappalehinta yleensä on matalampi jos myy enemmän kerralla. Ei sillä, eihän tosta muuta vahinkoa synny kuin että ei ole mitään mahkuja myydä noita. Oikeasti pitäis selvittää mitä aitohiuspidennykset maksaa parturilla. Sit selvittää erotus mitä niissä maksais pelkkä työ, eli mikä on materiaalin osuus. Hinta noille olisi sitten selkeästi vähemmän kuin sen parturin materiaalin tai ainakin selvästi suhteessa siihen hintaan (riippuen määrästä ja väristä jne). Sit joku vois ostaakin noi ja huovuttaa itse omaan tukkaan tai teettää työn parturilla. Jos samalla säästäisi vähän.

   Lainaa

  35. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Melkein 200eur/metri? Ei kiitos, on turhan kallista hamppuköyttä.

   Lainaa

  36. Dirk Schneider 12.10.2017 18:08
   Tulos: -9 (51 ääntä)
   Pöö: Luonnostaan muodostuneet rastat? Siis hiukset huopaantuneet pötköiksi kun ei oo hoidettu, esim harjaamalla? Yök. Vai sanokaa nyt että oon väärässä?
   Niin, silläviisiin ne rastat tulee, rastoittumalla. Ootko kuinka pitkälle elämässäsi päässyt tätä tietämättä?

   Lainaa

  37. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Sd: Ne halpis skoolit eivät ole varsinaisia feikkejä. Niitä saa myydä suomessa, ei toki mariskooleina. Takuissa hinta lienee moka. Itselläni oli takuissani pidennykset jo yli 15v sitten. Omat taitaa vieläkin olla jossain varastossa. Jäivät odottamaan jos joskus taas innostuisin laittamaan hiukset takas takkuun.
   Se olisi piraattituote, jos iskettäisiin Iittalan tarrat kylkeen. Noita kopiomaljojahan on myyty pitkin halpatavarataloja. Niitä kun ei kukaan väitäkään aidoiksi Iittalan Mariskooleiksi.

   Lainaa

  38. Tulos: -1 (35 ääntä)
   Neiti X: Näin tuon alkuperäisen rastajulkaisun joskus, ja rastojen leikkaamisen syynä oli ollut täiepäily. Ei kuulemma löytynyt niitä täitä mutta kyllä miettisin kahteen kertaan ennen kuin ostaisin
   Siksi niitä säilytetään pakastimessa. Täit ja niiden munat tuhoutuu karanteenissa muutenkin, pakastimessa vielä nopeammin.

   Lainaa

  39. Tulos: -7 (95 ääntä)
   takkutukkanen: Nonnii, koska rasta-asiat sai vähän ilmaa siipiensä alle niin koen tarvetta tulla vähän opastamaan ihmisiä. Suomen takkukulttuuri on kehittynyt muutamana viime vuonna huomattavasti ja takuista osataan pitää huomattavan paljon parempaa huolta kuin ennen. Rastatukka voi olla siisti ja hajuton, ja se on suositeltavaa. Yleisiä väärinkäsityksiä on, että takkuja ei pestä laisinkaan. Niitä pestään kyllä ihan normaalilla shampoolla, normaaliin tahtiin. Hiusten hygieniataso vastaa yleisesti kyseisen ihmisen hygieniatasoa. Katuojahipeillä voi olla sotkuisempi reuhka, mutta nykyään takkuja on niin monilla erilaisilla ihmisillä että stereotypia kaikkien takkutukkien likaisuudesta ei todellakaan pidä paikkaansa. Itse käytän persikkanektarishampoota ja tukka tuoksuu taivaalliselta. Takkutukkaan on olemassa myös syväpuhdistuksniksejä jotka poistavat tukasta kaiken ylimääräisen ja jättävät jälkeensä vain puhtaan hiuksen, joka nyt sattuu olemaan takussa Toinen yleinen harhaluulo on, että rastat saa pois ainoastaan leikkaamalla. Tämä riippuu vähän tekotavasta, yleensä kampaajalla laitetut takut on tuhottu permisaineella niin haperoksi että tukka ei kestä kovin hyvin auki harjaamista jälkeenpäin. Paras tekniikka takkujen tekemiseen on hiusten osiointi kunnolla, tupeeraus ja virkkuukoukulla tiivistys. Hiuksiin ei lisätä mitään ylimääräistä kemikaalia ja ne pysyvät hyväkuntoisina, terveinä ja puhtaina. Olen avannut jopa 7-vuotiaan takun ja hius on ollut hyväkuntoista ja kasvanut pituuttakin takussa ollessaan, kuten normaali tukka konsanaan. Jännä! Takkupidennykset ovat yleistyneet viime vuosina jonkun verran. Yleensä ne tehdään ihan normaalista puhtaasta pidennyshiuksesta takuttamalla, mutta jotkut tosiaan myyvät omia vanhoja rastojaan pidennyksiksi muille. Niistä ei todellakaan pyydetä 8€ kappalehintaa. Joku kampaaja tuohon ylemmäs kirjoitteli vanhoja muistelemiaan hintoja; nykyään takut saa ammattitaitoisella takuttajalla ilman permisaineita esim. Tampereella 100-150€ hintaan riippuen hiuksen pituudesta. Upouudet aitohiustakkupidennykset taas maksavat takkujen pituuden ja paksuuden mukaan 80-300€. Kuitupidennyksiä en suosittele ihan senkin takia että ne eivät kestä hyväkuntoisena yhtä kauaa kuin aitohiustakut. Kuituhaivenia on myös inhottava irroittaa takuistaan jos ne haluaa pois, koska niitä sinne aina jää. Nihkeää, jos haluaa värjätä tukkansa, koska kuitu ei värjäydy ja sit sulla on vääränvärisiä satunnaisia hiuksia takussa. Jos jollakulla jäi vielä mietteitä takkujen suhteen tai on jopa kysyttäväksi asti asiaa, voipi kurkkia itsensä sivulle http://lockster.net, jonka infosivulta löytyy takkutietouden lisäksi meiliosoite!
   Vihaan sanaa "takku". Kuulostaa niin oksettavalta. Miksei voi sanoa vaan rasta eikä keksitä naurettavia "söpistelynimiä". No tuitui takut, takut on ihkuja...

   Lainaa

  40. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Pliis lahjoittakaa ylimääräiset kynänne päiväkoteihin tai kouluihin vaikka.

   Lainaa

  41. Tulos: +32 (56 ääntä)
   Kaali: Vihaan sanaa “takku”. Kuulostaa niin oksettavalta. Miksei voi sanoa vaan rasta eikä keksitä naurettavia “söpistelynimiä”. No tuitui takut, takut on ihkuja…
   Rasta ei vaan tarkoita pelkkää hiusta vaan myös rastafariuskontoa ja/tai sen jäsentä. Siksi ihan perussuomenkielinen 'takut', 'takkupää', 'takkutukka' tms on parempi sana. Tai sit 'loksit' (dreadlocks). Ei siinä ole kyse yhtään mistään söpöilystä. Itselläni on ollut tukka takussa kohta 10 vuotta, ja sopii naamaan paljon paremmin kuin suora, ohut luiru hius jota nuppi luonnostaan kasvattaa. Hiukset on kasvaneet tosi paljon siitä, mitä ne oli aluksi (olkapäähän asti; nyt istun niiden päälle jatkuvasti), ja haisevat/tuoksuvat ihan vaan hiukselta. Pikkuisen on tullut hilseilyä mutta ei muuten mitään valittamista. Tai, no. Painavat aika paljon märkinä ja kuivuvat aika pitkään. Mutta Suomessa on niin kuiva ilma verrattuna esim. Välimeren seutuun että paksummatkin takut kuivuvat muutamassa tunnissa.

   Lainaa

  42. totuuden_torvi 13.10.2017 9:02
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   123: Pliis lahjoittakaa ylimääräiset kynänne päiväkoteihin tai kouluihin vaikka.
   Sulla on varmasti ajatus ja tarkoitus hyvä. Itekin tuen tuollaista lapsiin, koulutukseen, yms. lahjoittamista. Joku järki kuitenkin niissä lahjoituksissakin. Ei kukaan tarvi kuivuneita, mainoskuulakärkikyniä -kaikkein vähiten lapset. Luulisin, että heille ennemminkin uusia lyijykyniä, puuvärikyniä, ehkä muita väritystuotteita ym. Ei julkisia laitoksia tai vähävaraisia ihmisiä tarvi piettää sentään kaatopaikkana kaikelle kulahtaneelle roinalle, mitä ei vaan ite tarvi. Oli joskus lehdessäkin vastaavasta tunkiona pitämisestä kirjoitettu juttua.

   Lainaa

  43. takkutukkanen 13.10.2017 9:50
   Tulos: +37 (45 ääntä)
   Kaali: Vihaan sanaa “takku”. Kuulostaa niin oksettavalta. Miksei voi sanoa vaan rasta eikä keksitä naurettavia “söpistelynimiä”. No tuitui takut, takut on ihkuja… Takku ei oikeastaan ole söpöstelynimi, vaan nimitys rastoille jonka käyttöä ollaan yritetty yleistää jo monta vuotta. Rasta-sana on harhaanjohtava koska niillä tarkoitetaan rastafariuskontoon kuuluvia ihmisiä, ja jostain syystä aikojen saatossa se on jumahtanut käyttöön ihan sitten pelkkien hiusten suhteen. Joitakuita haittaa rasta-sanan käyttö enemmän, joitakin vähemmän. Mutta yleisesti ottaen Suomen takkutukat ovat alkaneet käyttää enimmäkseen takku-sanaa :)

   Lainaa

  44. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Kyllä noista takuista voisi 150-200e saadakin. Noille on todella paljon kysyntää. Minulta on pari kertaa yritetty ostaa rastat ihan päästä... :D

   Lainaa

  45. Tulos: -11 (35 ääntä)
   takkutukkanen: Kaali Takku ei oikeastaan ole söpöstelynimi, vaan nimitys rastoille jonka käyttöä ollaan yritetty yleistää jo monta vuotta. Rasta-sana on harhaanjohtava koska niillä tarkoitetaan rastafariuskontoon kuuluvia ihmisiä, ja jostain syystä aikojen saatossa se on jumahtanut käyttöön ihan sitten pelkkien hiusten suhteen. Joitakuita haittaa rasta-sanan käyttö enemmän, joitakin vähemmän. Mutta yleisesti ottaen Suomen takkutukat ovat alkaneet käyttää enimmäkseen takku-sanaa
   En voi sille mitään, mutta itselle sanasta takku tulee mieleen lähinnä sellainen sängyn alla lojuva pölypallero, jossa on kaikkia koirankarvoja, erilaisia kuituja yms. roskaa yhtenä mössönä. :/

   Lainaa

  46. Tulos: +3 (43 ääntä)
   d: Tuo rastojen myyminen ja ostaminen on jopa yleistä rastatukkapiireissä, ne takutetaan omaan tukkaan kiinni. Sama asia kun joku ostaa hiustenpidennykset. jonkun toisen hiuksia ne kuitenkin on useimmiten.
   Hiustenpidennykset on ammattilaisten tekemiä ja ne on käsitelty huolellisesti ja hygieenisesti. Tollaset takkupötkylät jonkun toisen päässä muhineena ja sitten omaan päähän...joo hyi helevetti. Ps. Tasan kerran hengailin sellaisen oikein kunnon ekoilija rastapään kanssa jolla oli just noita omia virityksiä päässä. Sain siltä syyhypunkkeja, et ihan pikkunen homma oli keittää koko kodin irtaimisto ja hoitaa iho kauttaaltaa. Kahdesti, kun ei ekalla kerralla lähteny kaikki prkl. Syy: se jätkä ei ikinä peseytyny pesuaineilla kun se on niin kauhean epäekologista ja maapallo tuhoutuu jos käyttää shampoota. Röökiä se kumma kyllä veti melkein enemmän kuin ukkini aikoinaan norttia. Joo kaikki rastatukkaiset ei välttämättä ole tuollaisia mutta e mahda sille mitään että noista pötkylöistä tulee vaan lähinnä oksennusreaktio ja syvä kuvotuksen tunne.

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Meillä ei ikinä ole kyniä kun niitä tarvitsisin! Tuolta ainakin saisin omiin ja toisten tarpeisiin kyniä!

   Lainaa

  48. Tulos: -17 (19 ääntä)
   Näin ton mariskooli julkaisun. Kommentoinkin siihen, koska luulin että oli kyse oikeasta piraattituotteesta, vaan kun ei edes ollut. Voi luoja millainen tappelu tästäkin saatiin. Mutta naiset ja nettikirppikset.

   Lainaa

  49. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Varpu: Ei tuossa rastailmossa mitään mokaa periaatteessa, paitsi ehkä kalleus? Kyllä noita myydään, yleensä kyllä mainostetaan vähän tarkemmin valikoidulle kohderyhmälle… Asiallisesti näyttävät olevan hoidettukin pötköt, ei pitäisi olla suurempia kemikaalijäämiä. Ei mitenkään yök. Miksi kukaan rastat haluava harjaisi tukkaa? Takut voi tehdä monellakin tapaa, tuo ehkä hius- ja päänahkaystävällisemmästä päästä, kun ei revitä/katkota/myrkytetä.
   Lisäksi ilmoituksesta aiemmassa keskustelussa kävi ilmi, että tuosta ilmoituksesta puuttuu oleellinen tieto. Rastat on leikattu pois - ja säilytetty pakastimessa - koska epäili saaneensa täitä. Ostajakunta kun kummasti kaikkoaa vaikka täit kuinka olisivat kuolleet pakkasessa.

   Lainaa

  50. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Kaali: Vihaan sanaa “takku”. Kuulostaa niin oksettavalta. Miksei voi sanoa vaan rasta eikä keksitä naurettavia “söpistelynimiä”. No tuitui takut, takut on ihkuja…
   Rasta (Lyhenne Rastafarista) tarkoittaa ihmistä, joka kuuluu Rastafarismi-uskontoon. Rastojen hiukset ovat yleensä takussa, ja näitä _takkuja_ kutsutaan dreadlocks-nimellä. Hiuksista puhuttaessa "rasta" on täysin virheellinen nimitys, joka jostain syystä on Suomen kieleen jäänyt ignoranttien harjoittamasta puhekielestä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, kynät, rastat, mariskooli, Marimekko, aito, feikki