Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 55

Tämä on täysin törkeää ja vaadin välittömästi korvauksia.
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 55

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1280 (1300 ääntä)
   Junasta myöhästyminen oman sössimisen takia on aito tilanne. Epäaito tilanne olis varmaan ajoissa paikalle saapuminen?

   Lainaa

  2. Mr. Ällö 21.9.2017 0:25
   Tulos: -219 (719 ääntä)
   Mikael, turha syyttää muita, jos olet itse tuupannut vauvaa. Nam nam.

   Lainaa

  3. Tulos: -187 (369 ääntä)
   Vaikee sanoa onko oma syy vai VR:n syy. Noitakin tulee vähän väliä kuultua, kun ovi ei ole auennut jollakin asemalla, vaikka ihan ajoissa oltu, oli sitten kummalla puolella tahansa ovea.

   Lainaa

  4. Kansankynttilä 21.9.2017 1:12
   Tulos: +554 (576 ääntä)
   Mikaelilla on ehkä useamminkin aito tilanne päällä, tolla kiihtyvyydellä. Eikö kukaan ajattele pieniä itkeviä lapsia?!

   Lainaa

  5. Tulos: +670 (678 ääntä)
   Hetkinen, vaunut jäivät _lähes oven väliin. Eli siellä on ollut _lähes aito tilanne päällä

   Lainaa

  6. yövuorolainen 21.9.2017 1:37
   Tulos: +628 (646 ääntä)
   Ymmärsikö kaikki varmasti, että pieni lapsi oli tässä vaaratilanteesta mukana? Siis äiti ja pieni lapsi!

   Lainaa

  7. Tulos: +460 (466 ääntä)
   Toivottavasti Mikael ei mene törsäämään niitä korvausmiljoonia etukäteen. Sitten se vasta olisikin aito tilanne päällä.

   Lainaa

  8. Tulos: +283 (291 ääntä)
   Eikö kukaan ajattele isää?!!

   Lainaa

  9. Tulos: +466 (474 ääntä)
   Meistä jokainen tuntee jonkun tämän kaltaisen henkilön. Mikään ei ole koskaan oma moka vaan jokainen sössimimen on aina jonkun muun vika. Jos on myöhässä ja jää junasta niin kannattaa kyllä oikeasti kattoa peiliin.

   Lainaa

  10. Tulos: +331 (337 ääntä)
   Pienen lapsen äidin vauva jäi valtion rautateiden asemalle kun äidin vauvan äiti ja äidin vauvan äidin aviopuoliso eivät tulleet ajoissa paikanpäälle.

   Lainaa

  11. Päivää olen 21.9.2017 2:21
   Tulos: +242 (256 ääntä)
   Itselleni kävi samalla tavalla. Olin ehkä minuutin ennen junan lähtöä avaamassa ovea, ovi ei auennut. Yritin viittoa sisällä näkyvälle työntekijälle, että hei, saako sen siltä puolelta auki. Tyyppi ei tehnyt elettäkään auttaakseen. Odotin oven takana varmaan 20 sek, sitten juna lähti liikkeelle, ja minä jäin rannalle ruikuttamaan. Siitä lähtien olen tullut vähintään 2min ennen junan lähtöä asemalle. Oma vika olla hölmö, ja vielä vaatia korvauksia tai sympatioita siitä.

   Lainaa

  12. Tulos: +206 (298 ääntä)
   Tikru: Vaikee sanoa onko oma syy vai VR:n syy. Noitakin tulee vähän väliä kuultua, kun ovi ei ole auennut jollakin asemalla, vaikka ihan ajoissa oltu, oli sitten kummalla puolella tahansa ovea.
   Kerrain näin, kun bussiasemalla (päättärillä) bussi löi ovet suoraan kahden tummaihoisen ala-asteikäisen naamojen edestä kiinni ja lähti pyörät vinkuen liikkeelle muutaman minuutin aikataulua edellä. Siitä lähti kyllä palautetta samantien, siinä tilanteessa ei ollut valitettavasti mitään epäselvää...

   Lainaa

  13. olemme mätiä ihmisiä 21.9.2017 2:42
   Tulos: -73 (193 ääntä)
   Jotenkin herää myötätunto Mikaelia kohtaan kun hän yrittää herätellä ihmisiä tällä järkyttävällä tapauksella ja kaikki vaan nauravat räkäsesti vastaukseksi :D <3

   Lainaa

  14. Tulos: +367 (371 ääntä)
   Ettekö te tiiä että junissa on nykyään sensorit, jotka tunnistaa, että nyt on tilanne päällä: pienen lapsen äiti on astumassa junaan!

   Lainaa

  15. Tulos: -119 (313 ääntä)
   kolme: Hetkinen, vaunut jäivät _lähes oven väliin. Eli siellä on ollut _lähes aito tilanne päällä
   Triplasti hauskempaa ollu jos se vauva ois jääny päästään kiinni ovien väliin ja juna lähteny matkaan kun vanhemmat pillittää laiturilla.

   Lainaa

  16. Tulos: +91 (113 ääntä)
   Mr. Ällö: Mikael, turha syyttää muita, jos olet itse tuupannut vauvaa. Nam nam.
   Hm, oisin oottanu kommenttia siitä mite 'kaikki näkivät että olemme tulossa sisään'.

   Lainaa

  17. Tulos: +385 (399 ääntä)
   Tällaiset "minä olen etuoikeutettu ja/tai uhri koska minulla on lapsi" -ihmiset aiheuttavat aina otsasuonen tykytystä...

   Lainaa

  18. Omituinen höpöttäjä 21.9.2017 6:54
   Tulos: -19 (45 ääntä)
   Minäkin olen ollut tilanteessa, että linja-auto lähti viisi minuuttia ennen netissä ja asemalla aikatauluissa ollutta lähtöaikaa. Tarkistin vielä jälkeenpäin, että aikataulu oli 13.15 eikä 13.10 ja ja juuri asemalta. Ehdin juuri ja juuri, oli vielä lähdetty ajoissa, mutta liikenteessä tuli odottamaton hidastus, tulin itse asemalle 40 km päästä, kun bussiyhteyttä ei paikkakuntien välillä ollut. Mut junat ei ole koskaan ja on ne noita myöhästelijöitäkin odottaneet, mikä on junan vaihtajaa ärsyttänyt, kun välttämättä se toinen juna ei ole yhteysjuna ja sit seuraavaa saa odottaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +237 (293 ääntä)
   Jotenkin huvittava lukea "tulen ainakin 2 minuuttia etuajassa" kun meidän perheellä on tapana lähteä puoli tuntia etuajassa. Ihan vain jos vaikka jokin unohtuu ja pitää palata takaisin kotiin tai jos teillä on ruuhkaa tai jokin liikenneonnettomuus tai jokin muu odottamaton hidaste. Ja kyllä siellä asemalla saa sen puol tuntia tai vaikka edes vartti tai 10 minuutta kulutettua vaikka käymällä kahvilla tai lukemalla lehteä tai pelaamalla kännykällä. Mieluummin liian ajoissa kuin liian myöhään.

   Lainaa

  20. Tulos: +82 (136 ääntä)
   Onko kissa-, koira- tai vegaanitalous??

   Lainaa

  21. hepomiesten tietotoimisto 21.9.2017 7:02
   Tulos: +44 (86 ääntä)
   Mikaelin avautuminen pakottaa mieleen toisen totuuden. Mikaelin tyttöystävä ja tämän lapsi (toivottavasti ei Mikaelin) ovat olleet myöhässä Mikaelin asettamasta kotiintuloajasta ja perustwlleet myöhäatymisensä junan ovien sulkeutumisella. Mikael on ensin raivonnutnaiselle ja kun on saanut järkevän selityksen tosisteineen päivineen, seuraava valituskohde on VR. Mikael voisi kyllä kasvaa aikuiseksi, tai ainakin kertoa mihin halvattuun tällä äidillä ja lapsella oli niin järjetön kiire paikallisjunalla. Oliko Mikaelilla nälkä, muttei kukaan ollut koskaan tajunnut neuvoa miten saarioisten lätty hätätapauksessa lämmitetään nikrossa?

   Lainaa

  22. LaihaValkoinenHerttua 21.9.2017 7:16
   Tulos: +149 (161 ääntä)
   Mutta tässähän on kaikki iltapäivälehden kunnon klikkiotsikon alkeet: "Someraivo kuohahti: VR esti pientä lasta vaunuissa työntävän äidin (ja lapsen) pääsyn junaan". Veikkaanpa, että jos Mikael vaimoinensa ja pienine lapsinensa olisi ehtinyt junaan (koska se olisi lähtenyt myöhässä), olisi Mikael vaatinut tuohtuneena korvauksena, koska VR kidutti pienen lapsen äitiä tuntikausia kuumassa junassa, joka oli myöhässä.

   Lainaa

  23. Tulos: +168 (172 ääntä)
   Mikael väärinkäyttää vauva-korttia. Minne voin valittaa ja vaatia korvauksia?

   Lainaa

  24. Tulos: -11 (47 ääntä)
   Tikru: Vaikee sanoa onko oma syy vai VR:n syy. Noitakin tulee vähän väliä kuultua, kun ovi ei ole auennut jollakin asemalla, vaikka ihan ajoissa oltu, oli sitten kummalla puolella tahansa ovea.
   Voi tsiisus näitä ihmisiä :D

   Lainaa

  25. Teijo Perhola 21.9.2017 8:30
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Ihan aito tilanne mainittu.

   Lainaa

  26. Tulos: +187 (191 ääntä)
   yövuorolainen: Ymmärsikö kaikki varmasti, että pieni lapsi oli tässä vaaratilanteesta mukana? Siis äiti ja pieni lapsi!
   Huomauttaisin, että kyseessä ei ollut mikä tahansa äiti, vaan pienen lapsen äiti!

   Lainaa

  27. Tulos: +65 (137 ääntä)
   Ei ainakaan vegaani-, koska se olisi ilman muuta mainittu.
   Keke: Onko kissa-, koira- tai vegaanitalous??

   Lainaa

  28. Tulos: +118 (122 ääntä)
   Tää oli oikeeasti aika eeppinen. "Lasten äiti todella pelästyi." Mä en ole eläessäni nähnyt paikallisjunaa, jonka ovet rysähtäisivät nenän edessä kiinni niin, että niitä säikähtäisi... Huvittavintahan tässä oli vielä se, että tyyppi jatkoi asiasta itkemistä vielä MUISSAKIN ketjuissa, mm. vammaisten syrjimiseen liittyvässä. "VR syrjii vammaisia ja lastenvaunuja!" Ja valitti eri mieltä olevien ihmisten olevan trolleja, joista tekee reklamaation... Mut joo, VR:n vika, kun ei itse ole ajoissa. Eikä hänelle tosiaan millään mennyt päähän, että junat eivät odottele, koska raideliikenne. Ne ovet menevät kiinni tietyllä kellonlyömällä, ja silloin on enää turha nappia hakata, oli messissä lastenvaunut tahi ei.

   Lainaa

  29. Tulos: +71 (83 ääntä)
   Omituinen höpöttäjä: Minäkin olen ollut tilanteessa, että linja-auto lähti viisi minuuttia ennen netissä ja asemalla aikatauluissa ollutta lähtöaikaa. Tarkistin vielä jälkeenpäin, että aikataulu oli 13.15 eikä 13.10 ja ja juuri asemalta.
   Minä olen jo melkein vuoden ajan kulkenut bussilla, jonka lähtöaika on kirjattu Matkahuollon aikatauluihin virheellisesti. Aikatauluhaussa lukee varsin selkeästi, että bussi lähtee 7:15. Ei esimerkiksi "n. 7:15", vaan tasan tarkkaan 7:15. Kun aloin kulkea tuolla bussilla, saavuin pysäkille ensin 7:13 ja sitten 7:11, ja ehdin nähdä vain bussin perävalot kun auto oli kaasuttanut ohi pysähtymättä. Kolmantena päivänä bussi lähti ajallaan, 7:15, ja tiedustelin kuljettajalta että mitäs ihmettä se tämä nyt on. Kuljettajan mukaan bussin oikea lähtöaika on suurpiirteinen, eli jotain klo. 7:10 ja 7:15 väliltä riippuen siitä, miten liikenne vetää. Hän antoi minulle korvaukseksi ilmaisen matkan (jee hyvä) ja sanoi levittävänsä sanaa, että bussin tulee odottaa pysäkillä 7:15 asti siihen, kunnes netistä löytyvä aikataulu korjataan, koska eihän se sovi että bussi lähtee eri aikaan kuin mitä asiakkaille ilmoitetaan. Jotkut kuskit tosin eivät ilmeisesti kuulleet tuota infoa, sillä silloin tällöin matkaan lähdettiin aikaisessa. Nyt sitten on tullut uusi aikataulu, jonka mukaan bussin lähtöaika on 7:14. Netissä lukee edelleen 7:15. Onneksi pysäkiltä ei yleensä lähde muita kuin minä, ja minä tiedän tulla paikalle kaiken varalta jo kymmentä yli.

   Lainaa

  30. Esa Lindqvist 21.9.2017 9:19
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Mutta eihän ovi tiedä onko sen takana pieni vauva vai aikuinen mies.

   Lainaa

  31. Tulos: +97 (101 ääntä)
   Tämä menee samaan sarjaan kuin pysäköintivirhemaksusta mussuttaminen yleisöosastopalstalle. Oma moka joka tuodaan vielä kaikelle kansalle julki.

   Lainaa

  32. Tulos: -85 (143 ääntä)
   : Kerrain näin, kun bussiasemalla (päättärillä) bussi löi ovet suoraan kahden tummaihoisen ala-asteikäisen naamojen edestä kiinni ja lähti pyörät vinkuen liikkeelle muutaman minuutin aikataulua edellä. Siitä lähti kyllä palautetta samantien, siinä tilanteessa ei ollut valitettavasti mitään epäselvää… Oliko palaute positiivista vai negatiivista?

   Lainaa

  33. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Kansankynttilä: Mikaelilla on ehkä useamminkin aito tilanne päällä, tolla kiihtyvyydellä. Eikö kukaan ajattele pieniä itkeviä lapsia?!
   Ehkä Mikael itkettää ihmisiä huvikseen. Jotkut isät tekevät niin. Omia perheenjäseniä, asiakaspalvelun ihmisiä jne, ne kun ovat Mikaelia alempiarvoisia kaikki.

   Lainaa

  34. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Mäny: Tämä menee samaan sarjaan kuin pysäköintivirhemaksusta mussuttaminen yleisöosastopalstalle. Oma moka joka tuodaan vielä kaikelle kansalle julki.
   Psykoterapiassa opitaan kohtaamaan, tunnistamaan ja kestämään omat tunteet sekä tajuamaan, mistä virheellisestä omasta toiminnasta/reagoinnista ne syntyvät. Mikaelille lähete!

   Lainaa

  35. Tulos: +60 (64 ääntä)
   meitä on moneen junaan ja osa jää asemalle, kuten tässä nyt näin ikävästi kävi. Kehoitan hakemaan pahaan olon apua vaikkapa Brother Christmas Facebook sivujen kautta. Jospa aloittaisivat kansalaiskeräyksen teille? Kyllä mua kosketti tuo tarina niin paljon että uskon ihmisten haluavan maksaa pienen lapsen ja pienen lapsen äidin ja sen poikkufrendin taksimatkat.

   Lainaa

  36. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Voisko se VR nyt oikeesti maksaa vähän korvausta? Lapsen äiti kuitenki todella pelästy.

   Lainaa

  37. Tulos: +127 (129 ääntä)
   No niin: Jotenkin huvittava lukea “tulen ainakin 2 minuuttia etuajassa” kun meidän perheellä on tapana lähteä puoli tuntia etuajassa. Ihan vain jos vaikka jokin unohtuu ja pitää palata takaisin kotiin tai jos teillä on ruuhkaa tai jokin liikenneonnettomuus tai jokin muu odottamaton hidaste. Ja kyllä siellä asemalla saa sen puol tuntia tai vaikka edes vartti tai 10 minuutta kulutettua vaikka käymällä kahvilla tai lukemalla lehteä tai pelaamalla kännykällä. Mieluummin liian ajoissa kuin liian myöhään.
   Jos päivittäin kulkee junalla esim. työmatkat, niin väittäisin että harva varaa puoli tuntia ylimääräistä molempiin suuntiin. Itse olen kyllä näitä viime tipassa puuskuttelijoita, mutta tiedostan täysin että myöhästyminen on oma moka. En kehtaisi siitä käydä VR:lle itkemään, vaikka äiti-ihminen olenkin.

   Lainaa

  38. Tulos: +30 (50 ääntä)
   Miksi täällä nyt ihmiset kertoilee miten omalla kohdalla juna tai bussi on lähtenyt selkeästi etuajassa? Tässä mokassa kuitenkaan ei ollut kyse siitä (tai no ilmeisesti lähti 2 sekuntia "etuajassa", kamalaa). Hirveän kiinnostavaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +72 (76 ääntä)
   No niin: Jotenkin huvittava lukea “tulen ainakin 2 minuuttia etuajassa” kun meidän perheellä on tapana lähteä puoli tuntia etuajassa. Ihan vain jos vaikka jokin unohtuu ja pitää palata takaisin kotiin tai jos teillä on ruuhkaa tai jokin liikenneonnettomuus tai jokin muu odottamaton hidaste. Ja kyllä siellä asemalla saa sen puol tuntia tai vaikka edes vartti tai 10 minuutta kulutettua vaikka käymällä kahvilla tai lukemalla lehteä tai pelaamalla kännykällä. Mieluummin liian ajoissa kuin liian myöhään.
   Tää on nyt vähän asuinpaikka- ja liikennevälinekysymys. Ymmärrän, jos kyse on jostain kerran päivässä kulkevasta bussista tai junasta tai vaikka lomalennosta. Mutta nyt kyse oli R-junasta, joka liikennöi Uudellamaalla puolen tunnin välein (joo, nykyisin Hämeessäkin tuolla tunnuksella harvemmalla aikataululla). Puolen tunnin odotus on normaalitilanteessa worst case scenario. Ei liene järkevää pyrkiä siihen vaikka kuinka varovainen olisi.

   Lainaa

  40. Tulos: +146 (162 ääntä)
   Mikä niissä lapsissa on mikä tekee sen että vanhemmat luulevat sen jälkeen olevansa maailman tärkeimpiä ihmisiä koko maailmassa? Ja vielä tuo argumentti "sinulla ei taida olla lapsia." Ei, eikä sinullakaan näköjään PITÄISI olla.

   Lainaa

  41. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Kakka: Miksi täällä nyt ihmiset kertoilee miten omalla kohdalla juna tai bussi on lähtenyt selkeästi etuajassa? Tässä mokassa kuitenkaan ei ollut kyse siitä (tai no ilmeisesti lähti 2 sekuntia “etuajassa”, kamalaa). Hirveän kiinnostavaa.
   Varmaan siksi, kun joidenkin mielestä ne ei koskaan lähde etuajassa, vaan ihan aina on varmasti kyse omasta myöhästymisestä.

   Lainaa

  42. Toimistovosu 21.9.2017 12:14
   Tulos: +80 (82 ääntä)
   Vahingonkorvausta mistä? Tyhmät ihmiset ovat katsoneet liikaa jenkkisarjoja ja elävät jossain rapakontakaisessa todellisuudessa. Täällä ei voi saada korvausta mistään muusta kuin todistettavasti syntyneestä tappiosta joka on syntynyt itsestä johtumattomista syistä. Sellaisen korvauksen perustaksi pitää olla liki käsinkosketeltava todisteet, eikä sellaiseen riitä paha mieli tai säikähdys.

   Lainaa

  43. Tulos: +117 (119 ääntä)
   Jos se ovi ei kerta auennut, niin miten ne vaunut oli edes "melkein" jäädä sen väliin... Vähän dramatisoitu tapahtumien kulkua.

   Lainaa

  44. Tulos: +39 (45 ääntä)
   Mitäs jos toi maikkeli tulisi vaikka ajoissa junalle? Jopa viisi minuuttia aiemmin riittäisi.

   Lainaa

  45. 5sarjabemaristimies 21.9.2017 13:29
   Tulos: -42 (70 ääntä)
   Haloo ihmiset! Mikael valittaa tästä sen takia, että sen väsynyt lapsensa äiti on tyytyväinen miehensä toimintaan ja jotta Mikael ei joutuisi nukkumaan seuraavaa yötä sohvalla. Ei Mikael tässä nyt oikeasti asiasta valita. Sympatiat nyt Mikaelille. Hyvä Mikael. Äidin nokan edestä ei saisi pistää ovia kiinni, vaikka kyse olisi ollut monen sadan muun ihmisen myöhästymisestä. Se on vain pöyristyttävää!

   Lainaa

  46. Tulos: +25 (39 ääntä)
   Mr. Ällö: Mikael, turha syyttää muita, jos olet itse tuupannut vauvaa. Nam nam.
   Tää uus mr. Ällö tuntuu olevan vähä muutamaa astetta sairaampi ku se vanha.

   Lainaa

  47. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Aito tilanne mainittu.

   Lainaa

  48. Tulos: +1 (31 ääntä)
   Litton: Tää uus mr. Ällö tuntuu olevan vähä muutamaa astetta sairaampi ku se vanha.
   Kyseessä on sama Ällö.

   Lainaa

  49. Tulos: +14 (38 ääntä)
   sekaani: Mikä niissä lapsissa on mikä tekee sen että vanhemmat luulevat sen jälkeen olevansa maailman tärkeimpiä ihmisiä koko maailmassa? Ja vielä tuo argumentti “sinulla ei taida olla lapsia.” Ei, eikä sinullakaan näköjään PITÄISI olla.
   Menemättä diipimpään ruodintaan siitä, että miksi kenenkään pitäisi hankkia lapsia tai että kuinka rankkaa se lapsiperhe-elämä tarkkaan ottaen on, lienee kuitenkin fakta, etteivät pienet lapset "as such" tee elämää ainakaan helpommaksi. Välillä voi siis olla ihan rehellisesti väsynyt ja tatti otsassa ja siinä tilanteessa voi tulla primäärireaktioita. On totta kai niin, että aikuismaisempaa olisi suhteuttaa omat tilanteensa yleisempään kontekstiin, pitää mölyt mahassa, juoda lasi vettä ym. mutta ihmisiä me vain olemme.

   Lainaa

  50. Tulos: +13 (15 ääntä)
   mari: Kyseessä on sama Ällö.
   Mutta eri mari. Terve, kaima!

   Lainaa

  51. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Nii.. koska pieni lapsi.. silläkö vapaalippulla pitäisi saada kaiken haluamansa? Yleensä juniin ja busseihin mennään ajoissa, ei 5s ennen lähtöä ja sitte vielä pokkana netissä ulisemassa vääryydestä! Naurettavaa paskaa. Sama kun minäkin menisin kauppaan sulkemisaikana ja saisin itkupotkuraivarit ovella ettei julmurit laskeneet mua enää kauppaan!! Yhyy! Mä en tienny että lapsen saaminen pehmittää myös miehen pään...

   Lainaa

  52. Tulos: +17 (29 ääntä)
   : Kerrain näin, kun bussiasemalla (päättärillä) bussi löi ovet suoraan kahden tummaihoisen ala-asteikäisen naamojen edestä kiinni ja lähti pyörät vinkuen liikkeelle muutaman minuutin aikataulua edellä. Siitä lähti kyllä palautetta samantien, siinä tilanteessa ei ollut valitettavasti mitään epäselvää…
   Auts, aika ikävää :/ Toivottavasti tuli kuskille edes jotain selkkausta aiheesta... Itelläni on kaksi kertaa ajanut sama bussikuski ohitse (sama linkki, sama nro), vaikka olen ajoissa ollut pysäkillä. Toisella kerralla bussi oli myöhässä eikä pysähtynyt, hieman outoa kun ei kuitenkaan kierrä kauhean isoa reittiä vaan suhteellisen pientä. Olisi voinut miut iha hyvi ottaa kyytii, olis menny sellane max.10 sekuntia.

   Lainaa

  53. Tulos: +23 (39 ääntä)
   No niin: Jotenkin huvittava lukea “tulen ainakin 2 minuuttia etuajassa” kun meidän perheellä on tapana lähteä puoli tuntia etuajassa. Ihan vain jos vaikka jokin unohtuu ja pitää palata takaisin kotiin tai jos teillä on ruuhkaa tai jokin liikenneonnettomuus tai jokin muu odottamaton hidaste. Ja kyllä siellä asemalla saa sen puol tuntia tai vaikka edes vartti tai 10 minuutta kulutettua vaikka käymällä kahvilla tai lukemalla lehteä tai pelaamalla kännykällä. Mieluummin liian ajoissa kuin liian myöhään.
   Minä taas pidän odottelua jokseenkin vastenmielisenä ja pyrin sitten aina saapumaan paikalle täsmälleen oikeaan aikaan. Tämä kuitenkaan harvoin onnistuu ja sitten saa aina kirota hirveää kiirettä ja toivoa että olisi ollut aiemmin paikalla. Kaipa se on luonnekysymys.

   Lainaa

  54. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Hmm, yleensä olen kuullut ihmisten valittavan lähinnä siitä, että VR:n junat ovat myöhässä - harvemmin siitä, että ne lähtevät etuajassa (no Miksu pisteli tässä ilmeisesti vähän omiaan, eli siis aikuisten oikeasti ajoissa). Tuskin tuossa Mikaelin vinkunassa juuri mikään on täysin aitoa - edes se "aito tilanne".

   Lainaa

  55. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Toimistovosu: Vahingonkorvausta mistä? Tyhmät ihmiset ovat katsoneet liikaa jenkkisarjoja ja elävät jossain rapakontakaisessa todellisuudessa. Täällä ei voi saada korvausta mistään muusta kuin todistettavasti syntyneestä tappiosta joka on syntynyt itsestä johtumattomista syistä. Sellaisen korvauksen perustaksi pitää olla liki käsinkosketeltava todisteet, eikä sellaiseen riitä paha mieli tai säikähdys.
   mutta entä silloin jos pahaan mieleen tai säikähdykseen lisätään PIENI LAPSI?

   Lainaa

  56. Tulos: -17 (35 ääntä)
   Sehän on ihan tutkittu juttu, että miehen testotasot laskee, kun (puoliso) saa lapsen. Liekö tässä esimerkki?

   Lainaa

  57. Kunhan arvelen 22.9.2017 1:34
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   No niin: Jotenkin huvittava lukea “tulen ainakin 2 minuuttia etuajassa” kun meidän perheellä on tapana lähteä puoli tuntia etuajassa. Ihan vain jos vaikka jokin unohtuu ja pitää palata takaisin kotiin tai jos teillä on ruuhkaa tai jokin liikenneonnettomuus tai jokin muu odottamaton hidaste. Ja kyllä siellä asemalla saa sen puol tuntia tai vaikka edes vartti tai 10 minuutta kulutettua vaikka käymällä kahvilla tai lukemalla lehteä tai pelaamalla kännykällä. Mieluummin liian ajoissa kuin liian myöhään.
   Sinä taidat puhua kaukojunasta, kun taas minä oletan, että muut puhuvat lähiliikenteestä. Miksi kukaan tulisi asemalla puoli tuntia etuajassa, jos junia kulkee kymmenen minuutin välein?

   Lainaa

  58. Tulos: +39 (39 ääntä)
   asdfgh: Minä taas pidän odottelua jokseenkin vastenmielisenä ja pyrin sitten aina saapumaan paikalle täsmälleen oikeaan aikaan. Tämä kuitenkaan harvoin onnistuu ja sitten saa aina kirota hirveää kiirettä ja toivoa että olisi ollut aiemmin paikalla. Kaipa se on luonnekysymys.
   Minäkin ennen inhosin ylikaiken odottelua. Olin aina myöhässä kaikkialta. Sitten vain sain muutettua totuttua käytöstäni pitkällä harjoittelulla ja nykyään olen ajoissa. Edelleen ottaa päähän odottelu, mutta enemmän stressasi kiire, juokseminen, kiireessä unohtuneet tavarat, juostessa taskusta pudonneet tavarat ja paniikki siitä, että ehtiikö. Sitä stressiä ei ole ikävä ja motivaationa voin kertoa, että päiväkin alkaa paremmin kun ei myöhästy bussista eikä tarvitse nousta bussiin "levähtämään" väsyneenä kiireestä (pulssin hakatessa ja joskus jopa hikisenä). Voi vain olla rauhassa. Arjessamme on kiirettä ihan tarpeeksi välillä, joten sitä ei kannata itse pahentaa. Myöhästyneisyydestä pääsee kyllä kun vain jaksaa toistolla opettaa itselleen uuden tavan.

   Lainaa

  59. Rampe@Naukkis 22.9.2017 9:12
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Hakisi vaan niitä korvauksia tuon tilityksen sijaan. Tulee paha mieli, kun toisilla on niin vaikeaa.

   Lainaa

  60. Jokin nimimerkki 22.9.2017 10:57
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   jamppa: Hmm, yleensä olen kuullut ihmisten valittavan lähinnä siitä, että VR:n junat ovat myöhässä – harvemmin siitä, että ne lähtevät etuajassa (no Miksu pisteli tässä ilmeisesti vähän omiaan, eli siis aikuisten oikeasti ajoissa). Tuskin tuossa Mikaelin vinkunassa juuri mikään on täysin aitoa – edes se “aito tilanne”.

   Lainaa

  61. Tulos: -10 (24 ääntä)
   Siis ymmärsinkö oikein, Mikael saapui laiturille vasta viime minuutilla ja valittaa kun juna lähti yhden minuutin etuajassa? Eikös ihan yleinen käytäntö junalla lähtiessä ole, että saavutaan sinne laiturille reilusti etuajassa, eli lähijunien tapauksessa vähintään 5-10 minuuttia ja kaukojunien tapauksessa mielellään vähintään 20-30 minuuttia?

   Lainaa

  62. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Hitsi, itekki joskus jääny oven toiselle puolelle, kun en ole ehtinyt lykkäämään mitään ovien väliin. Vaadin korvauksia!

   Lainaa

  63. YleisÄrsyyntyjä 22.9.2017 21:54
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Tässä on selkeästi oikeutensa tiedostava kansalainen asialla. Juna lähti kaksi sekuntia etuajassa - kuka korvaa? Tottahan tässä korvausta pitää saada koska yksilön oikeutta vaatia järjestelmää joustamaan on loukattu. Pieni lapsi, lapsen äiti, hädissään! Kuulen surullisen yksinäisen viulun valittavan sävelen.

   Lainaa

  64. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Siis, onko Mikaelin isoin argumentti oikeasti se, että matkassa oli pienen lapsen äiti ja lapsi? Olisiko asia ollut ok Mikaelille jos olisi yksin ollut matkassa? Mitä se lapsi asiaan vaikuttaa? Pitäisikö junan oviin kehitellä jonkinlainen tietoinen ja empatiaan kykenevä robotti, joka arvioisi, onko tilanne tarpeeksi "päällä", jotta ovet voidaan pitää auki? Oliko Mikaelin argumentti se, että juna oli "julma"? Luuleeko hän, että joku kurkkii kameroista ja hallinnoi jokaista ovea yksitellen? Uskomatonta miten ihmiset jauhavat ja jankkaavat vaikka huomaavat jo seisovansa suossa.

   Lainaa

  65. Tulos: -17 (35 ääntä)
   : Kerrain näin, kun bussiasemalla (päättärillä) bussi löi ovet suoraan kahden tummaihoisen ala-asteikäisen naamojen edestä kiinni ja lähti pyörät vinkuen liikkeelle muutaman minuutin aikataulua edellä. Siitä lähti kyllä palautetta samantien, siinä tilanteessa ei ollut valitettavasti mitään epäselvää…
   Jos kuski ei jaksanu niiden älämölöä? kuskit kun eivät voi laittaa kuulokkeita korviin matkan ajaksi ignooratakseen näiden mölyn.

   Lainaa

  66. ålänningen 23.9.2017 23:47
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Missä on Asiakaspalvelu Suomi kun sitä tarvitaan?

   Lainaa

  67. Arthur Brown 24.9.2017 19:55
   Tulos: -38 (52 ääntä)
   Jotenkin ei yllätä, että kommenteissa käytännössä vihataan lapsiperheitä. Sitten ihmetellään, miksi syntyvyys on niin rajussa laskussa Suomessa..

   Lainaa

  68. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Arthur Brown: Jotenkin ei yllätä, että kommenteissa käytännössä vihataan lapsiperheitä. Sitten ihmetellään, miksi syntyvyys on niin rajussa laskussa Suomessa..
   Missä kohtaa täällä vihataan lapsiperheitä?

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (3 ääntä)
   recnjt: Triplasti hauskempaa ollu jos se vauva ois jääny päästään kiinni ovien väliin ja juna lähteny matkaan kun vanhemmat pillittää laiturilla.
   Pillittää siis facebookiin tilanteesta.

   Lainaa

  70. Tulos: +8 (14 ääntä)
   : Kerrain näin, kun bussiasemalla (päättärillä) bussi löi ovet suoraan kahden tummaihoisen ala-asteikäisen naamojen edestä kiinni ja lähti pyörät vinkuen liikkeelle muutaman minuutin aikataulua edellä. Siitä lähti kyllä palautetta samantien, siinä tilanteessa ei ollut valitettavasti mitään epäselvää…
   Oliko bussi jo täynnä matkustajia? Myös käytävä? Silloin kuljettaja ei valitettavasti voi ottaa enää yhtään matkustajaa lisää, koska se olisi kaikille vaarallista. Olen itsekin jäänyt pysäkille, kun bussi oli täpötäynnä eikä kuljettaja voinut tehdä muuta kuin heilauttaa kättä huomaamisen merkiksi.

   Lainaa

  71. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Näin espanjassa asuvana on kuitenkin ihan mukavaa, että metrossa/junassa/bussissa suomessa saa luottaa siihen ettei kukaan jää oven väliin. Olen saanut täällä todistaa kahdeksankymppisen mummon jäämistä bussin oven väliin kun kuljettaija päätti laittaa ovet kiinni kun mummo taapersi pois kyydistä, putosi bussin alle ja loukkasi itsensä aika pahasti. Plus pari kertaa on metro lähtenyt liikkelle, kun joku on jäänyt metron oven väliin. Vaikka vrn lippupolitiikkaan en ole tyytyväinen niin ovipolitiikka on ihan mallillaan.

   Lainaa

  72. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Keke: Onko kissa-, koira- tai vegaanitalous??
   AV

   Lainaa

  73. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Ovea ei saatu auki mutta lastenvaunut meinasi jäädä väliin... Minkä välin?

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Hyi hemmetti mikä kokokodinisä..

   Lainaa

  75. Tulos: +9 (9 ääntä)
   mari: Jos päivittäin kulkee junalla esim. työmatkat, niin väittäisin että harva varaa puoli tuntia ylimääräistä molempiin suuntiin. Itse olen kyllä näitä viime tipassa puuskuttelijoita, mutta tiedostan täysin että myöhästyminen on oma moka. En kehtaisi siitä käydä VR:lle itkemään, vaikka äiti-ihminen olenkin.
   Eiköhän tuossa tarkoitettu satunnaisia lapsen kanssa kaupungille lähtöjä. Niissä tulee itsekin otettua varman päälle varsinkin jos on pakko olla johonkin tiettyyn kellon lyöntiin mennessä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: juna, aikataulu, lapsi, vauva, vaunut, myöhässä, etuajassa, VR, palaute, korvaus