Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 170

Onko koira käynyt äitin lelukaapilla, vai toisinpäin?
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 170
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 28 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +598 (626 ääntä)
   Toi plektra - eikö kukaan oo huomannut vai eikö kukaan oo vaan kehdannut sanoa :"D

   Lainaa

  2. Tulos: +112 (146 ääntä)
   Welcome to Lahti! mugin kautta, lanunaukion kautta, torille xD

   Lainaa

  3. Tulos: +183 (619 ääntä)
   Olipa turhaa työtä tuo toisen kuvan asfalttiin kirjoitus. Kun pyöräilijät eivät erota liikennevalojen vihreää tai punaista, eivätkä tunnista mitään muitakaan liikenneopasteita, niin eivät kai he osaa lukeakaan?

   Lainaa

  4. Tulos: +77 (91 ääntä)
   Herman: Welcome to Lahti! mugin kautta, lanunaukion kautta, torille
   Kotikadullani saa vain puukosta. Kannattaa välttää. Suoraan vaan Jonelta torille, niin ei satu mitään.

   Lainaa

  5. Tulos: -124 (210 ääntä)
   Kätevää, kun tytöille myydään leluja eläinkaupoissakin...

   Lainaa

  6. Tulos: +165 (193 ääntä)
   BigM: Kätevää, kun tytöille myydään leluja eläinkaupoissakin…
   Kivaa koko perheelle

   Lainaa

  7. Tulos: -16 (94 ääntä)
   Mut se pyörätiehän on vasemmalla puolella? Miks nuoli oikeaan :D

   Lainaa

  8. Hööpölööpö 9.8.2017 9:54
   Tulos: +159 (239 ääntä)
   jebukebu: Olipa turhaa työtä tuo toisen kuvan asfalttiin kirjoitus. Kun pyöräilijät eivät erota liikennevalojen vihreää tai punaista, eivätkä tunnista mitään muitakaan liikenneopasteita, niin eivät kai he osaa lukeakaan?
   Aivan yhtä hyvin voi sanoa, että autoilijat eivät osaa väistämissääntöjä. Väistämisvelvollisuus pihoilta, kolmio- tai stop-merkin, tai muuten vain käännyttäessä (mm. kiertoliittymästä poistuttaessa) koskee kaikkea liikennettä, ei pelkästään muita autoja. Melkein päivittäin tulee pyöräiltyä ja lähes aina olisi mahdollisuus ajaa yhden tai useammankin väistämisvelvollisen auton kyljestä sisään. Toki yleistävä argumentti ei ole pätevä, koska itsekin olen myös autoilija ja osaan ko. säännöt.

   Lainaa

  9. Tulos: +211 (241 ääntä)
   Miksei mun koira opi kirjoittamaan eikä puhumaan vaikka kuinka koitan opettaa? Netissä kuitenkin tuntuu noita kirjoitustaitoisia koiria ja kissoja paljon olevan.

   Lainaa

  10. yli opisto hörhö 9.8.2017 10:33
   Tulos: +55 (81 ääntä)
   Hööpölööpö: Aivan yhtä hyvin voi sanoa, että autoilijat eivät osaa väistämissääntöjä. Väistämisvelvollisuus pihoilta, kolmio- tai stop-merkin, tai muuten vain käännyttäessä (mm. kiertoliittymästä poistuttaessa) koskee kaikkea liikennettä, ei pelkästään muita autoja. Melkein päivittäin tulee pyöräiltyä ja lähes aina olisi mahdollisuus ajaa yhden tai useammankin väistämisvelvollisen auton kyljestä sisään. Toki yleistävä argumentti ei ole pätevä, koska itsekin olen myös autoilija ja osaan ko. säännöt.
   Hyvin yleistä on myös se että risteysalueella pysähdytään keskelle suojatietä odottamaan omaa vuoroa kääntyä. Lähistölläni on sellainen paikka pyörätien jatkeena alamäessä ja on aina hyvin mukavaa kun joku pakettiauto rullaa suojatielle ja pysähtyy.

   Lainaa

  11. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Herman: Welcome to Lahti! mugin kautta, lanunaukion kautta, torille
   Mihinkää torille, ku Liipolan Betonille!

   Lainaa

  12. Tulos: +145 (199 ääntä)
   Käyttääkö joku vielä oikeasti homoa haukkumasanana? Lahdessa näemmä.

   Lainaa

  13. Tulos: -76 (100 ääntä)
   JUUUH, EI OLE MAHDOLLISTA! PAINOKONEET SEIS! ETUSIVU UUSIKSI! PLEKTRA TARTTUI HIUKSIIN! KATSO KUVAT!!

   Lainaa

  14. Tulos: +98 (102 ääntä)
   Mun koiran lempilelu on sellanen kirkkaanpunanen rinkula, joka muistuttaa lähinnä penisrengasta. Jostain syystä se tuli penturuuan kylkiäisinä ja nyt se pyörii meidän lattioilla jo 8. vuotta, kun ei sitä henno poiskaan heittää.

   Lainaa

  15. Tulos: +17 (19 ääntä)
   BigM: Kätevää, kun tytöille myydään leluja eläinkaupoissakin…
   http://www.feissarimokat.com/2012/11/kiitos-tastakin-tiedosta-osa-2/

   Lainaa

  16. Tulos: -17 (99 ääntä)
   Ihminen on sairas kun eläimen puolesta pitää sometiliä.

   Lainaa

  17. jukkapalmu 9.8.2017 17:16
   Tulos: +17 (107 ääntä)
   Ai saatana mä ihaan noita koira- idiootteja mitkä keksii mitä koira ajattelee ja kirjottaa sen.

   Lainaa

  18. Arthur Brown 9.8.2017 17:25
   Tulos: +1 (43 ääntä)
   Tuossa fillarikuvassa on oikeastaan tiivistettynä suomalainen idioottimaisuus. Fillaroitsijan on hyvin usein hyvin vaikeata, lähes mahdotonta jos ei ole paikallinen, päätellä pitääkö hänen ajaa tiellä vai kevyenliikenteenväylällä kun merkinnät ja kyltit ovat usein mitä sattuu. Olisi paljon helpompaa sallia fillarointi autotiellä aina jos rajoitus on alle 50 km/h. Tällöin ei taajamissa käytännössä koskaan joutuisi ajattelemaan missä kulkee kun aina voi ottaa sen autotien. Tekisi myös väistämissäännöistä paljon yksinkertaisempia, kun pyörä suhteutuisi liikenteeseen kuin auto.
   Hööpölööpö: Aivan yhtä hyvin voi sanoa, että autoilijat eivät osaa väistämissääntöjä. Väistämisvelvollisuus pihoilta, kolmio- tai stop-merkin, tai muuten vain käännyttäessä (mm. kiertoliittymästä poistuttaessa) koskee kaikkea liikennettä, ei pelkästään muita autoja. Melkein päivittäin tulee pyöräiltyä ja lähes aina olisi mahdollisuus ajaa yhden tai useammankin väistämisvelvollisen auton kyljestä sisään.
   Tähän lisäyksenä, että kiertoliittymään tultaessakin autoilija on väistämisvelvollinen risteävään pyöräliikenteeseen. Kiertoliittymät ovat muutenkin aivan mahdottomia paikkoja autoilijoille: Vilkut, väistämissäännöt, etc.. lähes kaikilla hakusessa. Itse toki samanlainen ratin takana. Köh.

   Lainaa

  19. Toimistovosu 9.8.2017 18:56
   Tulos: +11 (37 ääntä)
   Jeesus: Mut se pyörätiehän on vasemmalla puolella? Miks nuoli oikeaan
   Koska homoja ei mitkään vitut kiinnosta.

   Lainaa

  20. Tulos: -2 (16 ääntä)
   jebukebu: Olipa turhaa työtä tuo toisen kuvan asfalttiin kirjoitus. Kun pyöräilijät eivät erota liikennevalojen vihreää tai punaista, eivätkä tunnista mitään muitakaan liikenneopasteita, niin eivät kai he osaa lukeakaan?
   Varmaan yhtä hyvin osaavat kuin kirjoittajakin.

   Lainaa

  21. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Salla: Käyttääkö joku vielä oikeasti homoa haukkumasanana? Lahdessa näemmä.
   Käväse yöaikaan snägärillä ni siellä ne huutelee "vituhomoa" niin että kadut raikaa. :D

   Lainaa

  22. Kävelijä 9.8.2017 23:14
   Tulos: +21 (63 ääntä)
   Jännä miten monet kiihkofillaristit lyttäävät autoilijoiden taitoja liikenteessä, vaikka puolueettomana kävelijänä voin sanoa, että ainakin perusasiat ovat autoilijoilla pääsääntöisesti hyvin hallussa. Pysähtyvät punaisiin ja hiljentävät jos olet suojatiellä. Fillarit menevät tilanteen mukaan autoilija/kävelijä valoilla pitkin autotietä eli ajavat surutta punaisia päin keskustassa lähes joka työmatkallani. Lisäksi pyörätien ylittävät suojatiet on kävelijälle miinakenttiä, ja yksikään fillaristi ei hiljennä/pysähdy, yrittää koukata ja itse saa hyppiä pois alta. Huomattavasti räikeämpiä l rikkeitä tulee fillaristien puolelta.

   Lainaa

  23. Tulos: -8 (34 ääntä)
   Kävelijä: Jännä miten monet kiihkofillaristit lyttäävät autoilijoiden taitoja liikenteessä, vaikka puolueettomana kävelijänä voin sanoa, että ainakin perusasiat ovat autoilijoilla pääsääntöisesti hyvin hallussa. Pysähtyvät punaisiin ja hiljentävät jos olet suojatiellä. Fillarit menevät tilanteen mukaan autoilija/kävelijä valoilla pitkin autotietä eli ajavat surutta punaisia päin keskustassa lähes joka työmatkallani. Lisäksi pyörätien ylittävät suojatiet on kävelijälle miinakenttiä, ja yksikään fillaristi ei hiljennä/pysähdy, yrittää koukata ja itse saa hyppiä pois alta. Huomattavasti räikeämpiä l rikkeitä tulee fillaristien puolelta.
   Et näe kävelijänä (vaikka niin sanotusti puolueettomasti voitkin tarkkailla) läheskään kaikkia tilanteita vaikka olisit vieressä. Usein pyörä luovii auton tekemästä vääryydestä huolimatta jostain rakosesta liikenteen häiriintymättä koska sellaiseen nyt vain pitää pyöräilijänä tottua. Sekä pyörät että autot tekevät jatkuvasti virheitä liikenteessä niin vahingossa kuin tahallaankin, mutta kyllä se auton "isomman oikeus" on sellainen elementti jonka takia auton rikkomus haittaa useammin pyörää kuin pyörän rikkomus autoa. Pyöräilijät ovat yksiä suakekin marakatteja pomppiessaan auto- ja lävelytien välejä, ajellessaan punaisia ja ohittaessaan kävelijöitä liian läheltä (ja luultavasti kuvatulla tavalla eivät huomioi riittävästi kävelijöiden oikeuksia suojateillä niin kuin eivät autotkaan), mutta pyöräilijän virheet ovat keskimäärin niin paljon vähemmän harmillisia muulle liikenteelle että mielestäni se on arkijärjellä ajatellen kuitenkin vähemmän tuomittavaa kuin auton isommanoikeudelliset teilaukset, joissa terveydelliset riskit ovat heti isommat. Keskimäärin. Alueelliset erot ovat kuitenkin huikeita. Mitä isompi kaupunki, sitä enemmän on autonkin pakko tyytyä osaansa (suomessa). Terveisin sekä autolla että pyörällä paljon ja säännöllisesti ajava, niin maalla kuin kaupungissa.

   Lainaa

  24. Jokin nimimerkki 10.8.2017 15:18
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   Kävelijä: Jännä miten monet kiihkofillaristit lyttäävät autoilijoiden taitoja liikenteessä, vaikka puolueettomana kävelijänä voin sanoa, että ainakin perusasiat ovat autoilijoilla pääsääntöisesti hyvin hallussa. Pysähtyvät punaisiin ja hiljentävät jos olet suojatiellä. Fillarit menevät tilanteen mukaan autoilija/kävelijä valoilla pitkin autotietä eli ajavat surutta punaisia päin keskustassa lähes joka työmatkallani. Lisäksi pyörätien ylittävät suojatiet on kävelijälle miinakenttiä, ja yksikään fillaristi ei hiljennä/pysähdy, yrittää koukata ja itse saa hyppiä pois alta. Huomattavasti räikeämpiä rikkeitä tulee fillaristien puolelta.
   Itse olen "kiihkofillaristi", enkä lyttää autoilijoiden ajotaitoja, mutta asenteita kylläkin. Niitäkin vain osalla autoilijoista, mutta se osa tekee pyöräilystä hengenvaarallista. Ajan myös autoa ja "kiihkolenkkeilen", joten minulla on omakohtainen näkemys kaikista noista liikkumismuodoista ja kyllä pyöräilijät ovat se ryhmä, jolle jää käytännössä velvollisuus varoa kaikkia ja kaikkea ja joita kaikkein vähiten huomioidaan liikenteessä. Autoilijat saattavat tahallaan kiilata ojaan tiellä, jolla pyöräily on sallittua tai muuten vain hipovat hihaa, kun eivät viitsi väistää. Kävelijät pomppivat pyöräteillä eteen tai antavat koiriensa tehdä sitä. Ja tämä on ihan jokakertaista. Ja sitten kun pyöräilijänä tulee takaa ja huhuilee sille jalankulkijalle, että olisi tulossa ohi, niin se suuttuu. En tiedä miksi.

   Lainaa

  25. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Jokin nimimerkki: Itse olen “kiihkofillaristi”, enkä lyttää autoilijoiden ajotaitoja, mutta asenteita kylläkin. Niitäkin vain osalla autoilijoista, mutta se osa tekee pyöräilystä hengenvaarallista. Ajan myös autoa ja “kiihkolenkkeilen”, joten minulla on omakohtainen näkemys kaikista noista liikkumismuodoista ja kyllä pyöräilijät ovat se ryhmä, jolle jää käytännössä velvollisuus varoa kaikkia ja kaikkea ja joita kaikkein vähiten huomioidaan liikenteessä. Autoilijat saattavat tahallaan kiilata ojaan tiellä, jolla pyöräily on sallittua tai muuten vain hipovat hihaa, kun eivät viitsi väistää. Kävelijät pomppivat pyöräteillä eteen tai antavat koiriensa tehdä sitä. Ja tämä on ihan jokakertaista. Ja sitten kun pyöräilijänä tulee takaa ja huhuilee sille jalankulkijalle, että olisi tulossa ohi, niin se suuttuu. En tiedä miksi.
   Varmasti kuvailemasi tilanteet ovat fillaristeille tuttuja sekä raivostuttavia, mutta käytin termiä "kiihkofillaristi" juuti sen takia, etteivät useinkaan pyöräilijät tunnu katsovan myöskään peiliin ollenkaan. Tottakai kun auto tulee päälle, niin hengenlähtö on lähellä joten autojen rikkeet ovat siten vaarallisempia. Mutta autoilijoissa tämä tarkoittaa usein sitä osaa joukosta kun pilaa muiden maineen. Suurin osa ei aja päin punaisia ja pysähtyy suojatielle eaimerkiksi. Henkilökohtainen kokemukseni taas fillaristeista taas on, ettei kesätyöni aikana (2,5kk) _yksikään_ fillaristi ole edes hiljentänyt kun olen ylittämässä pyörätien ylittävää suojatietä kävelijänä. Toki aina ei satu pyöräilijää samaanaikaan, mutta sanoisin, että joka 3. Kerta tulee ja ei hiljennä vaan joudun itse a) odottamaan tai b) juoksemaan pois alta. Tämä wi tietysti ole suoraan yleistettävissä, mutta aika laaja otos jo mielestäni ja kertoo myös parantamisen tarpeesta pyöräilijöidenkin asenteissa.

   Lainaa

  26. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Lisäksi autoilijat kun ajavat päin punaisia, niin se on yleensä "myöhäiset keltaiset" eikä randomisti vain päin punaisia. En muista koska olisin viimeksi nähnyt räikeän päin punaisia ajon autolla. Osa pyöräilijät taas vaihtavat päivittäin "kävelijästä" pyöräilijään tilanteen mukaan ja näin ajelevat päin punaisia miten sattuu. Toki tässäkin osa pilaa muiden maineen, mutta tätä näkee liikenteessä siis päivittäin. Nämä pyöräilijät aiheuttavat muissa varmasti negatiivisia asenteita pyöräilijöitä kohtaan, mikä on tietysti valitettavaa mutta realiteetti. Näin on odotettavissa, että osan autoilijoista (jotka ovat toki idiootteja) on ehkä vaikeuksia ottaa puöräilijöitä vakavasti. Hirveä saarna, mutta tiivistettynä mielestäni pyöräilijäyhteisöjen tulisi katsoa myös hieman peiliin ja omiensa "rikkomuksia" ennen kuin haukkuvat autoilijat. Muutama fb kaveri saarnaa aina autoilijoiden pahuudesta, ja on ärsyttävää havaita kuinka pihalla säännöistä osa pyöräilijöistä on. Ei ne autoilijat ole ainoita törttöilijöitä.

   Lainaa

  27. Tulos: +8 (20 ääntä)
   pyöräilijöillä on myös se saatanan kello jotä rämpäyttämällä voi ajaa niin lujaa kuin haluaa kun sen tarkotushan on se että kaikki kävelijät hyppäävät heti pois kiitolinjalta.

   Lainaa

  28. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Vielä kun jotenkin yhdistetään maahanmuutto tuohon pyöräilijät vs autoilijat kiistaan niin meillä olisi käsissämme vuoden suomalaisin nettikeskustelu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koira, kuva, Mauri, maali, tie, pyörätie, konsertti, Marilyn Manson, plektra, hiukset, lelu