Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kaksi Buranaa

Ikuisuuskysymys saa vihdoin väärän vastauksen.
Kaksi Buranaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1689 (1739 ääntä)
   Voi kistus taas tätä logiikkaa, päähän sattuu. Mikä siinä on niin vaikeeta ymmärtää että 2×400mg on 800mg. Ei ne pillerit ajattele että jätämpä vaikuttamatta kun kaveri hoitaa homman.

   Lainaa

  2. Tulos: +1050 (1056 ääntä)
   Mahtanut olla mielenkiintoista luettavaa näiden kavereiden matematiikan ja kemian kokeet aikoinaan.

   Lainaa

  3. Tulos: +412 (420 ääntä)
   Kylläpä se yhteenlasku tuottaa joillekin suurta ongelmaa.

   Lainaa

  4. Tulos: +202 (230 ääntä)
   En tiedä lääkkeistä mitään mutta jos 2 tabua auttaa niin syö menemään.

   Lainaa

  5. Tulos: +1089 (1091 ääntä)
   Satun mielestä on siis ihan sama syökö yhden 400mg buranan vai purkillisen niitä, koska vaikuttava aine ei voi ylittää 400mg.

   Lainaa

  6. Tulos: +553 (555 ääntä)
   Veikkaisin että Satu ei ole ymmärtänyt että mg = milligramma, vaan luulee että "400mg ibuprofeeni" on jotenkin eri kemikaali kuin "800mg ibuprofeeni".

   Lainaa

  7. Tulos: +57 (165 ääntä)
   Ibuprofeiini.

   Lainaa

  8. Tulos: +149 (183 ääntä)
   Ja 2x400 vaikuttaa nopeammin kuin 1x800 koska koko lääkemäärä on liuetessa vapautunut nopeammin.

   Lainaa

  9. Tulos: -42 (158 ääntä)
   800mg tabu vaikuttaa pidempään, joten periaatteessa vahvempi. Akuuttiin hedariin tmv.2x400mg vaikutus alkaa kuitenkin nopeammin.

   Lainaa

  10. Tulos: +409 (413 ääntä)
   Miten Satu sitten selittää lääkkeiden yliannostukset?

   Lainaa

  11. Tulos: +130 (160 ääntä)
   hmm: 800mg tabu vaikuttaa pidempään, joten periaatteessa vahvempi. Akuuttiin hedariin tmv.2x400mg vaikutus alkaa kuitenkin nopeammin.
   Satuko siellä? Normaali 800 mg vaikuttaa tasan sen saman 8 h kuin normaali 400 mg tablettikin. Niissä lukee erikseen, jos ovat hidasvaikutteisempia, eivätkä normaalit 800 mg -tabletit sellaisia ole. Kapselit liukenevat (eli tehoavat) nopeammin, mutta niissäkin on se sama 8h vaikutusaikaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +282 (328 ääntä)
   Norriska: Ibuprofeiini.
   Elikkäs siis tuota ibuprofeiinia kannattaa ottaa silloin, jos menee vahingossa syömään sitä gluteiinia. Gluteiini on paha proteeni, mutta muita proteeneja kyllä kannattaa nautiskella suurin määrin, mielummin kuin niitä valkaisuaineita elikkäs siis hiilihydraatteja, mitä on esim. makaroonissa ja spaketissa. Muuten voi alkaa lihoamaan. Mutta älkää enään tehkö sitä virhettä, että antaisitte ibuprofeiinia alle 3-kuukautiselle lapselle. Niin nuorille pitää muutenkin syöttää pelkkää gluteiinivapaata ravintoa, elikkäs siis idealistisessa tilanteessa vähälaktoositonta rintamaitoa, tai äidinmaidonkorvaketta, mikäli tavallinen imeytys ei jostain syystä onnistu. Jos jäi jotain kysyttävää, niin tulkaa vaan joka iikka rohkeasti mukaan kaikki yhdessä kysymään! Minä osaan kyllä vastata kaikkeen, sillä olenhan ravintoasiaintuntia sekä Suomen kielen riidellyt tohtori. Ai olso spiik inglis. Åckso mykke bra talar svenskt.

   Lainaa

  13. Tulos: +282 (290 ääntä)
   Näitä neroja on hoitajakoulussakin ja lopulta oikeissa töissä. Tosielämästä: Lääkelaskukokeessa kysyttiin, montako kappaletta 400mg:n Burana-tabletteja potilaalle annetaan vuorokaudessa, kun tasavälein annettuna päiväannos on yhteensä 1200mg ibuprofeenia? Vastaukseksi hoituriopiskelija kirjoitti 300 kappaletta/vuorokausi. Hän siis jättää työssään muovipussillisen lääkettä sängyn viereen joka hoitopäivä?

   Lainaa

  14. Tulos: +113 (123 ääntä)
   Lääkärit siis huijasi minua, kun olin kunnolla selkäkivuissa ja määräsivät Buranaa puolitoistakertaa maksimiannoksen. Napasin siis aikas monta hidasvaikutteisat Buranaa päivän mittaan. Ja toki otin sitten kaveriksi lääkärin määräämiä kolmiolääkkeitäkin. Eli kivut ei posituneetkaan kokonaan siksi, että särky oli julmetun kova vaan siksi että 4,5 Buranaa vaikuttaa samalla teholla kuin yksi :) Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää :) Ja lapset älkää tehkö tätä kotona eli lääkeiden annostusohjeen saa ylittää vain lääkärin ohjeiden mukaan.

   Lainaa

  15. Tulos: -205 (233 ääntä)
   No 2 x 400 mg ei todella ole sama kuin 800 mg. 800 mg on pitkävaikutteinen, vapauttaa 12h ajan lääkeainetta. Ainakin Buranassa (depot). 400mg taas on nopeatoiminen ja täten tietenkin vaikuttaa nopeammin.

   Lainaa

  16. Tulos: +184 (188 ääntä)
   RouvaP: No 2 x 400 mg ei todella ole sama kuin 800 mg. 800 mg on pitkävaikutteinen, vapauttaa 12h ajan lääkeainetta. Ainakin Buranassa (depot). 400mg taas on nopeatoiminen ja täten tietenkin vaikuttaa nopeammin.
   800mg slow on pitkävaikutteinen, tavallinen 800mg ei ole.

   Lainaa

  17. Tulos: +166 (168 ääntä)
   Toivon ettei tämä Satu ole sairaanhoitaja tai muu lääkehuollon kanssa tekemisissä oleva :)

   Lainaa

  18. Tulos: +116 (118 ääntä)
   RouvaP: No 2 x 400 mg ei todella ole sama kuin 800 mg. 800 mg on pitkävaikutteinen, vapauttaa 12h ajan lääkeainetta. Ainakin Buranassa (depot). 400mg taas on nopeatoiminen ja täten tietenkin vaikuttaa nopeammin.
   Entä jos mä murskaan kaks 400mg ja painelen yhdeksi mikä siitä tulee? Vaikuttaako erilailla? Lääkeselosteessa kun nämä on kuitenkin samaa ainetta eri koossa ?

   Lainaa

  19. Sano ei jeesukselle 29.8.2017 9:46
   Tulos: +149 (161 ääntä)
   Tuomio: Näitä neroja on hoitajakoulussakin ja lopulta oikeissa töissä. Tosielämästä: Lääkelaskukokeessa kysyttiin, montako kappaletta 400mg:n Burana-tabletteja potilaalle annetaan vuorokaudessa, kun tasavälein annettuna päiväannos on yhteensä 1200mg ibuprofeenia? Vastaukseksi hoituriopiskelija kirjoitti 300 kappaletta/vuorokausi. Hän siis jättää työssään muovipussillisen lääkettä sängyn viereen joka hoitopäivä?
   Noita "lääkelaskut on vaikeita" juttuja kans kuunnelleena oikeen pelottaa, että millanen idiootti siinä oman sängyn vieressä pyörii jos jostain syystä päätyy sairaalaan :o

   Lainaa

  20. Tulos: +296 (296 ääntä)
   No mut hei. Minun kaveri joskus opasti että viini kannattaa AINA lantrata vedellä koska sillon saa enemmän alkoholia. Litra 12 prosenttista viiniä ja litra vettä -> sulla on kaksi litraa viiniä! Kysyin eikö haittaa, että alkoholipitoisuus laskee kuuteen prosenttiin. No DAA, eihän se alkoholi siitä mihinkään katoa vaikka siihen vettä lisäisikin, eli ei se 12-prosenttinen viini miksikään muutu, oli vastaus. Mä jätin asian siihen.

   Lainaa

  21. Tulos: +14 (34 ääntä)
   Voisiko olla, että mokan tarinointi on kuvaus ajatteluprosessista. Erilaisten vaihtoehtojen systemaattisista kokeilua ja nyt prosessi on vain kirjoitettu auki (ja jätetty pahasti kesken). Toiset vain pyörittävät tuon ajatteluketjun päässään ja päästävät tuloksen ulos vasta harkinnan jälkeen. On toki mahdollista, että kyseessä oli vain kohinaa kirjallisessa muodossa ilman tietoista ajattelua. 400 mg + 400 mg = 800 mg. Jos tablettien erona on vain lääkeaineen määrä niin yksi tabletti sulaa mahassa samassa ajassa kuin kaksi.

   Lainaa

  22. Get your facts straight 29.8.2017 10:03
   Tulos: +126 (126 ääntä)
   ”sori noin mä aattelen,ei se mitään faktaa varmaan oo mut mun tutkimustulos” Ei varmaan oo faktaa ei. Sori Satu et saa anteeksi, ellet ihan heti lupaa olla ikinä enää tekemättä omia lääketutkimuksia.

   Lainaa

  23. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Skeptikko: Mahtanut olla mielenkiintoista luettavaa näiden kavereiden matematiikan ja kemian kokeet aikoinaan.
   Ja äidinkielen

   Lainaa

  24. pähkinävaras 29.8.2017 10:24
   Tulos: +139 (143 ääntä)
   "ei se mitään faktaa varmaan oo vaan mun tutkimustulos" Syy, miksi olemme ongelmissa nykyaikana.

   Lainaa

  25. Tulos: +87 (95 ääntä)
   RouvaP: No 2 x 400 mg ei todella ole sama kuin 800 mg. 800 mg on pitkävaikutteinen, vapauttaa 12h ajan lääkeainetta. Ainakin Buranassa (depot). 400mg taas on nopeatoiminen ja täten tietenkin vaikuttaa nopeammin.
   Burana 800 mg on normaaleja tabletteja. Burana Slow 800 mg on hidasvaikutteisia depot-kapseleita. Tässä mokassa ei puhuttu Burana Slow -depot-kapseleista, vaan ihan tavallisista Burana 800 mg -tableteista, jotka siis liukenevat ja vaikuttavat yhtä kauan kuin Burana 400 mg -tabletitkin, teho vain on parempi. Huomaa, että hidasvaikutteisten Buranoiden nimessä lukee se hidasvaikutteisuus sanalla "Slow". Toivottavasti tässä on riittävästi rautalankaa täksi kerraksi.

   Lainaa

  26. Tulos: +59 (59 ääntä)
   wery: No mut hei. Minun kaveri joskus opasti että viini kannattaa AINA lantrata vedellä koska sillon saa enemmän alkoholia. Litra 12 prosenttista viiniä ja litra vettä -> sulla on kaksi litraa viiniä! Kysyin eikö haittaa, että alkoholipitoisuus laskee kuuteen prosenttiin. No DAA, eihän se alkoholi siitä mihinkään katoa vaikka siihen vettä lisäisikin, eli ei se 12-prosenttinen viini miksikään muutu, oli vastaus. Mä jätin asian siihen.
   Tämän kaverin olisi pitänyt tavata ne vanhemmat, jotka huomasivat lastensa lantranneen arvokkaita viskejä ja konjakkeja vedellä (oli jossain aiemmassa Feissarimokassa).

   Lainaa

  27. Tulos: -49 (63 ääntä)
   Tiesittekö muuten höpönassut, että kauppojen mieto muovipullossa myytävä lonkero sisältää (vähän) enemmän alkoholia kuin alkossa myytävä breezer. Tämä lonkero sisältää myös aitoa giniä, eikä mitään omenaviinihiivapaskaa kuten vahvemmat kaupan lonkerot. Sitä saa myös myydä klo 21 jälkeen, tai siis ihan vuorokauden ajasta riippumatta. Hiukan ahkerammin joutuu tosin lipittämään (1,6dl enemmän tavaraa per pullo). Tosin breezer on niin tunkkaisen makeaa litkua että tulee väkisinkin juotua hitaammin.

   Lainaa

  28. Tulos: +100 (100 ääntä)
   wery: No mut hei. Minun kaveri joskus opasti että viini kannattaa AINA lantrata vedellä koska sillon saa enemmän alkoholia. Litra 12 prosenttista viiniä ja litra vettä -> sulla on kaksi litraa viiniä! Kysyin eikö haittaa, että alkoholipitoisuus laskee kuuteen prosenttiin. No DAA, eihän se alkoholi siitä mihinkään katoa vaikka siihen vettä lisäisikin, eli ei se 12-prosenttinen viini miksikään muutu, oli vastaus. Mä jätin asian siihen.
   Kiitos vinkistä! Alan tästä lähin lantraamaan viinaa vedellä niin saan loputtomasti viinaa! Ähäkutti alko! Viina ja vesihän on saman väristäkin, toki alkoholi pysyy samana.

   Lainaa

  29. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Eipä nyt sotketa niitä prosentteja tähän yhtälöön.

   Lainaa

  30. Tulos: +120 (126 ääntä)
   Näin sairaanhoitajana tekee mieli itkeä kun ihmiset eivät ymmärrä ihan yksinkertaisiakaan asioita lääkehoidosta. Kysyisivät hyvänen aika edes sieltä apteekista miten lääkkeitä kuuluu käyttää! Vaarallinen ajatuskuvio, että ibuprofeenia voi ottaa kuinka paljon vain, kunhan kyseessä on "vain" 400mg tabletti. Lisäksi näissä kommenteissa ihmisillä tuntuu menevän puurot ja vellit sekaisin, kun ei ymmärretä mikä on depot-valmiste ja mikä ei.

   Lainaa

  31. Tulos: +55 (55 ääntä)
   tuutuu: Kiitos vinkistä! Alan tästä lähin lantraamaan viinaa vedellä niin saan loputtomasti viinaa! Ähäkutti alko! Viina ja vesihän on saman väristäkin, toki alkoholi pysyy samana.
   Joo, homeopatiaa kehiin!

   Lainaa

  32. Tulos: +16 (38 ääntä)
   Kerubi: Voisiko olla, että mokan tarinointi on kuvaus ajatteluprosessista. Erilaisten vaihtoehtojen systemaattisista kokeilua ja nyt prosessi on vain kirjoitettu auki (ja jätetty pahasti kesken). Toiset vain pyörittävät tuon ajatteluketjun päässään ja päästävät tuloksen ulos vasta harkinnan jälkeen. On toki mahdollista, että kyseessä oli vain kohinaa kirjallisessa muodossa ilman tietoista ajattelua. 400 mg + 400 mg = 800 mg. Jos tablettien erona on vain lääkeaineen määrä niin yksi tabletti sulaa mahassa samassa ajassa kuin kaksi.
   Tää on itseasiassa tällanen myytti joka kiertää että 2 x 400burana ei ole sama asia kuin 800 burana. Alunperin lähtenyt siitä ilmeisesti, kun 400 buranaa saat apteekista noin vaan mutta 600 tai 800 buranaan täytyy olla jo resepti. Joku ajattelee tän kaavan perusteella että 400mg buranaa voi hakea sitten vaikka kuinka, mut oikeasti apteekit ei sitäkään myy muistaakseni kun tietyn määrän kerrallaan maksimissaan.

   Lainaa

  33. yli opisto hörhö 29.8.2017 12:11
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Yksinkertaisesta asiasta halutaan tehdä monimutkainen niin käy näin.

   Lainaa

  34. Tulos: +79 (83 ääntä)
   Ei mikään ihme, jos populistit jyrää nykyään politiikassa ja kaikenmaailman hömppätieteet kukoistaa, jos omat kokeilut menevät jo "tutkimustuloksista". Ei varmaaa faktaa vaan tutkimustulos. Mitä?

   Lainaa

  35. Tulos: -23 (31 ääntä)
   Niinu: Joo, homeopatiaa kehiin!
   Miks vastaat itsellesi?

   Lainaa

  36. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 29.8.2017 12:56
   Tulos: +33 (53 ääntä)
   Käsittääkseni syy, miksi lääkäri suosittelee 800mg 2x400mg sijasta on täyte ja lisäaineissa, joita 2x400mg tableteista tulee enemmän. En muista minkä sisäelimen (maksa, munuaiset, vatsalaukku, suolisto) kannata tällä oli merkitystä varsinkin pidemmässä käytössä. Mutta tuo siis oli se syy kun joskus asiaa kysyin.

   Lainaa

  37. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Markku: Miks vastaat itsellesi?
   Mun moka, vastasitkin jollekin toiselle. Liian nopeesti luin, pahoitteluni! :-)

   Lainaa

  38. Tulos: +64 (72 ääntä)
   Tän takia lääkkeet kuuluu apteekkiin, ei salen hyllyyn...

   Lainaa

  39. Tulos: -31 (41 ääntä)
   Mikko: Lääkärit siis huijasi minua, kun olin kunnolla selkäkivuissa ja määräsivät Buranaa puolitoistakertaa maksimiannoksen. Napasin siis aikas monta hidasvaikutteisat Buranaa päivän mittaan. Ja toki otin sitten kaveriksi lääkärin määräämiä kolmiolääkkeitäkin. Eli kivut ei posituneetkaan kokonaan siksi, että särky oli julmetun kova vaan siksi että 4,5 Buranaa vaikuttaa samalla teholla kuin yksi Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää Ja lapset älkää tehkö tätä kotona eli lääkeiden annostusohjeen saa ylittää vain lääkärin ohjeiden mukaan.
   Mulla oli leikkauksen jäljiltä sekä parasetamolia että ibuprofeiinia reseptillä maksimiannostelut. Haluan vain kertoa, että silloin saat ne myös 800mg ja 1000mg tabletteina, joita ei saa maksavaurioriskin vuoksi ottaa kuin kolme päivässä. Toki jos määreiden ymmärtäminen on mokan luokkaa, tämä tieto ei ehkä auta sinua.

   Lainaa

  40. Perseensuti 29.8.2017 14:48
   Tulos: +56 (72 ääntä)
   Niin siis tosiaan kahdessa tabletissa on enemmän pinta-alaa, joka sulatessa aiheuttaa sen, että hieman nopeammin päätyy lääkeainetta kehoon. Plasman ibuprofeenipitoisuus on siis vaikutuksen alkuvaiheilla hetken korkeammalla 2*400mg tableteilla kuin 1*800mg tabletilla. Se myös tarkoittaa sitä, että se 2*400mg poistuu marginaalisesti nopeammin kehosta ja loppua kohti sen pitoisuus plasmassa on muutenkin vastaavasti vähän matalana vrt 1*800mg, mutta kyse on hyvin pienestä erosta. Kumpaakaan näistä eroista vaikutuksessa tuskin kovin herkästi havaitsee, kun ihminen on niin paska mittausväline.

   Lainaa

  41. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Kala: Elikkäs siis tuota ibuprofeiinia kannattaa ottaa silloin, jos menee vahingossa syömään sitä gluteiinia. Gluteiini on paha proteeni, mutta muita proteeneja kyllä kannattaa nautiskella suurin määrin, mielummin kuin niitä valkaisuaineita elikkäs siis hiilihydraatteja, mitä on esim. makaroonissa ja spaketissa. Muuten voi alkaa lihoamaan. Mutta älkää enään tehkö sitä virhettä, että antaisitte ibuprofeiinia alle 3-kuukautiselle lapselle. Niin nuorille pitää muutenkin syöttää pelkkää gluteiinivapaata ravintoa, elikkäs siis idealistisessa tilanteessa vähälaktoositonta rintamaitoa, tai äidinmaidonkorvaketta, mikäli tavallinen imeytys ei jostain syystä onnistu. Jos jäi jotain kysyttävää, niin tulkaa vaan joka iikka rohkeasti mukaan kaikki yhdessä kysymään! Minä osaan kyllä vastata kaikkeen, sillä olenhan ravintoasiaintuntia sekä Suomen kielen riidellyt tohtori. Ai olso spiik inglis. Åckso mykke bra talar svenskt.
   Kiitos.

   Lainaa

  42. Tulos: -13 (45 ääntä)
   *Ibuprofeeni
   Norriska: Ibuprofeiini.

   Lainaa

  43. Tulos: +108 (108 ääntä)
   Sipuli: Näin sairaanhoitajana tekee mieli itkeä kun ihmiset eivät ymmärrä ihan yksinkertaisiakaan asioita lääkehoidosta. Kysyisivät hyvänen aika edes sieltä apteekista miten lääkkeitä kuuluu käyttää! Vaarallinen ajatuskuvio, että ibuprofeenia voi ottaa kuinka paljon vain, kunhan kyseessä on “vain” 400mg tabletti. Lisäksi näissä kommenteissa ihmisillä tuntuu menevän puurot ja vellit sekaisin, kun ei ymmärretä mikä on depot-valmiste ja mikä ei.
   Ja sitten on niitäkin ihmisiä, jotka eivät ymmärrä että eri lääkeaineiden vahvuutta ei voi vertailla toisiinsa pelkän milligrammamäärän perusteella, jos kyseessä tosiaan on ihan eri vaikuttava aine. Erään sukulaiseni mielestä Panadol 500mg on totta kai vahvempi lääke kuin Burana 400mg, koska 500mg on enemmän kuin 400mg. Tietysti! Ja Ketorin 25mg on ihan hyödytön lääke kipuun, koska 25mg on ihan olemattoman vähän verrattuna 400mg tai 500mg.

   Lainaa

  44. Tulos: -34 (66 ääntä)
   Tunnen itseni hieman tyhmäksi, mutta tiedän mistä tässä on kyse. Vielä 10 vuotta sitten (kun olin parikymppinen) luulin (kuten KAIKKI kaverinikin) että 400 buranassa on oikeasti jokin esto että niitä voi syödä useampia mutta vaikutus on sama eli 400 mg. En muista kuka sen minulle kertoi mutta kaikki sen tiesivät. Lääke on kuulemma tehty niin että sitä ei voi syödä liikaa ja näin niitä ei edes kannata syödä kuin yksi kerrallaan. Nyt kun asiaa mietin niin kuulostaahan se aika typerältä enkä Googlestakaan löytänyt minkäänlaista tietoa asiasta. Joku on kusettanut minua, täytyy mennä kyselemään kavereilta että muistavatko he tuollaista. :D (Suurin osa kaveripiiristäni on siis ihan fiksuja normaaleja ihmisiä, ei olla mitään elämämkoululaisia...)

   Lainaa

  45. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Perseensuti: Niin siis tosiaan kahdessa tabletissa on enemmän pinta-alaa, joka sulatessa aiheuttaa sen, että hieman nopeammin päätyy lääkeainetta kehoon.
   kannattanee pureskella niin imeytyy vielä nopeemmin

   Lainaa

  46. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ja kuvassa para-tabs 1g

   Lainaa

  47. Tulos: +15 (31 ääntä)
   Häiritsee isosti myös ibuprofeIINI kuten esim. gluteIINI. Siis kaiken muun aivottomuutenne ohella.

   Lainaa

  48. Paavopesusieni 30.8.2017 7:13
   Tulos: -75 (79 ääntä)
   Niin, kukas pelle jakoi tämän jutun ryhmästä? Suljettu ryhmä ja tietentahtoen levitellään juttuja etiäpäin.. Apinat helvettiin.

   Lainaa

  49. Tulos: +46 (58 ääntä)
   Paavopesusieni: Niin, kukas pelle jakoi tämän jutun ryhmästä? Suljettu ryhmä ja tietentahtoen levitellään juttuja etiäpäin.. Apinat helvettiin.
   Uliuli.

   Lainaa

  50. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Voi jestas, kerran ex-miesystävän kans saatiin aikaan lihava riita juuri samasta asiasta. Oli lähellä ettei ero tullut jo silloin..! Hän siis väitti samoin kuin mokassa ja minä vastaväitin ja käytin lähes kaikki perustelut mitä tässä on jo kuultu. Oivoi, mitä muistoja... Paljonkohan näitä ihmisiä oikeasti on ketkä elää ajatellen näin?

   Lainaa

  51. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Karpaashe: Voi jestas, kerran ex-miesystävän kans saatiin aikaan lihava riita juuri samasta asiasta. Oli lähellä ettei ero tullut jo silloin..! Hän siis väitti samoin kuin mokassa ja minä vastaväitin ja käytin lähes kaikki perustelut mitä tässä on jo kuultu. Oivoi, mitä muistoja… Paljonkohan näitä ihmisiä oikeasti on ketkä elää ajatellen näin?
   *tai siis hän väitti että kaksi 400 mg ei ole saman vahvuinen kuin 800 mg... Eihän se mokassa oikeastaan alkanut se vääntö vaan kommenteissa vasta.

   Lainaa

  52. Jukka Emil Vanaja 30.8.2017 10:41
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Rekkapena: Uliuli.
   Uliuli uliuli u u uuuu Uliuli uliuli u u uuuu Erämaasta tuuli tuo huudon vaienneen Uliuli uliuli uliuli uliuli uuuuuuuuu

   Lainaa

  53. Tulos: -11 (35 ääntä)
   Perseensuti: Niin siis tosiaan kahdessa tabletissa on enemmän pinta-alaa, joka sulatessa aiheuttaa sen, että hieman nopeammin päätyy lääkeainetta kehoon.
   Mietipä nyt hetki. Jos otat yhden tabletin se sulaa jossakin ajassa t. Jos otat kaksi tablettia ne sulavat samassa ajassa t. Tabletin sulamiseen kuluva aika ei riipu siitä toisesta tabletista. Rautalangasta vielä: jos otat yhden tabletin se liukenee ajassa t ja elimistöön pääsee 800 mg vaikuttavaa ainetta, jos otat kaksi tablettia niin ajan t jälkeen elimistöön pääsee 800 mg vaikuttavaa ainetta. Ei pidä hämääntyä siitä, että kahden tabletin tapauksessa tabletin ei-vaikuttavaa ainetta tulee kaksinkertainen määrä. Se määrä on kuitenkin mahanesteen määrään verrattuna mitätön. Jos kuitenkin oikein ollaan (tarpeettoman ja vitsikkään) tarkkoja niin 2x400mg tuottaa pienemmän vaikuttavan aineen konsentraation (kaikilla ajanhetkillä) elimistössä kuin 1x800mg, koska konsentraatiota laimentavan osan massaa on enemmän. Oletuksena siis, että tabletit ovat identtisiä muuten paitsi vaikuttavan aineen osalta ja, että mahassa riittää mahanestettä.

   Lainaa

  54. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Paavopesusieni: Niin, kukas pelle jakoi tämän jutun ryhmästä? Suljettu ryhmä ja tietentahtoen levitellään juttuja etiäpäin.. Apinat helvettiin.
   Ei taas näitä "Mutku suljettu ryhmä" -valituksia. Se että joku Facebook -ryhmä on suljettu ja sisäisesti päättää ettei juttuja jaeta ulkopuolisesti ei ole mikään virallinen laki eikä juridisesti sido ketään, kaikkein vähiten ryhmän ulkopuolisia tahoja.

   Lainaa

  55. Puolikas Burana 30.8.2017 13:58
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Mut entäs jos syön 2 puolikasta 800mg buranaa? Onks se sama ku söis 2 400mg vai kokonaisen 800mg buranan?

   Lainaa

  56. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Kerubi: Mietipä nyt hetki. Jos otat yhden tabletin se sulaa jossakin ajassa t. Jos otat kaksi tablettia ne sulavat samassa ajassa t. Tabletin sulamiseen kuluva aika ei riipu siitä toisesta tabletista. Oletuksena siis, että tabletit ovat identtisiä muuten paitsi vaikuttavan aineen osalta ja, että mahassa riittää mahanestettä.
   Niin, mutta ovatko eri vahvuiset tabletit ulkomuodoltaan identtisiä? Sehän tässä ratkaisee koko tilanteen. Jos 800 mg tabletti on kooltaan suurempi kuin 400 mg tabletit, niin silloin ne kaksi pienempää tablettia ihan oikeasti sulavat nopeammin suuremman suhteellisen pinta-alansa johdosta. Kilo murskattua jäätäkin sulaa nopeammin kuin kilon jääkalikka. Kemian kokeessa tällaisia olettamuksia saa ja pitää tehdä, mutta kun puhutaan siitä, miten kaupasta saatavilla olevat särkylääkkeet käytännössä toimivat, ei siitä voi vetää johtopäätöksiä olettamusten perusteella. Kuten kaunisniminen Perseensuti sanoi, imeytymisnopeuksien ero on käytännössä merkityksettömän pieni, mutta jos haluamme teoreettisen tarkasti selvittää, onko 2 * 400 mg ja 1 * 800mg tablettien imeytymisissä eroa, on meidän ensin saatava selville, ovatko tabletit eri kokoisia vai eivät. Kuka tietäisi?

   Lainaa

  57. Scaevola_aemula 30.8.2017 16:53
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kala: Niin, mutta ovatko eri vahvuiset tabletit ulkomuodoltaan identtisiä? Sehän tässä ratkaisee koko tilanteen. Jos 800 mg tabletti on kooltaan suurempi kuin 400 mg tabletit, niin silloin ne kaksi pienempää tablettia ihan oikeasti sulavat nopeammin suuremman suhteellisen pinta-alansa johdosta. Kilo murskattua jäätäkin sulaa nopeammin kuin kilon jääkalikka. Kemian kokeessa tällaisia olettamuksia saa ja pitää tehdä, mutta kun puhutaan siitä, miten kaupasta saatavilla olevat särkylääkkeet käytännössä toimivat, ei siitä voi vetää johtopäätöksiä olettamusten perusteella. Kuten kaunisniminen Perseensuti sanoi, imeytymisnopeuksien ero on käytännössä merkityksettömän pieni, mutta jos haluamme teoreettisen tarkasti selvittää, onko 2 * 400 mg ja 1 * 800mg tablettien imeytymisissä eroa, on meidän ensin saatava selville, ovatko tabletit eri kokoisia vai eivät. Kuka tietäisi?
   Kyllä, ovat erikokoisia. Burana 800mg tabletti on suurempi kuin Burana 400mg.

   Lainaa

  58. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Scaevola_aemula: Kyllä, ovat erikokoisia. Burana 800mg tabletti on suurempi kuin Burana 400mg.
   Asia on sitten sillä selvä. Täsmällisesti mitaten kaksi 400 mg tablettia imeytyvät hieman nopeammin kuin yksi 800 mg tabletti. Käytännössä tuo ero ei ole havaittavissa. Satunnaiskäytössä on aivan sama, otatko yhden 800 mg tabletin vai kaksi 400 mg tablettia. Säännöllisessä käytössä otetaan sitä, mitä lääkäri ohjeistaa, eli yleensä yksi oikean vahvuinen tabletti kahden heikomman sijaan. Mutta vain lääkärin ohjeistuksen mukaan. Kenenkään ei tule käyttää mitään lääkettä säännöllisesti ilman lääkärin suositusta, eikä varsinkaan lääkärin suosituksen vastaisesti. Onko tähän vielä lisättävää vai onko asia ratkaistu?

   Lainaa

  59. LoordiLally 30.8.2017 18:52
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   2 × 400 mg = 800 mg 2 × 1 kg = 2 kg

   Lainaa

  60. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Jos yksinkertainen lääkematematiikka menee liian vaikeaksi, niin ei siihen kyllä enää mitkään lääkkeet auta. :D

   Lainaa

  61. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Kala: Onko tähän vielä lisättävää vai onko asia ratkaistu?
   Käytännössä asia on ratkaistu ja itse mokan ensimmäisillä riveillä, vain tehollisen aineen kokonaismäärä ratkaisee. Viisastelun tiellä matka on vasta aivan alussa ja vähänkään analyyttisemmät kaverit (esim. Kala) pystyvät sitä jatkamaan validisti vaikka kuinka pitkälle.

   Lainaa

  62. Tulos: +6 (14 ääntä)
   No mitenkäs sitten tällä logiikalla pitäisi lääkkeen vaikuttaa jos on ainoastaan 800mg buranaa ja tarvii 400 mg? Meneekö vaikutusajat ja tehot vituralleen jos sen kasisatasen erehtyy puolittamaan? xD

   Lainaa

  63. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Norriska: Ibuprofeiini.
   Vähä sama ku jotkut sanoo gluteiini, ku oikeesti se on gluteeni.

   Lainaa

  64. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Jos ottaa puolikkaan buranan niin onko se silloin 200 vai ainoastaan "puolikas nelisatanen"? ;)

   Lainaa

  65. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kerubi: Mietipä nyt hetki. Jos otat yhden tabletin se sulaa jossakin ajassa t. Jos otat kaksi tablettia ne sulavat samassa ajassa t. Tabletin sulamiseen kuluva aika ei riipu siitä toisesta tabletista. Rautalangasta vielä: jos otat yhden tabletin se liukenee ajassa t ja elimistöön pääsee 800 mg vaikuttavaa ainetta, jos otat kaksi tablettia niin ajan t jälkeen elimistöön pääsee 800 mg vaikuttavaa ainetta. Ei pidä hämääntyä siitä, että kahden tabletin tapauksessa tabletin ei-vaikuttavaa ainetta tulee kaksinkertainen määrä. Se määrä on kuitenkin mahanesteen määrään verrattuna mitätön. Jos kuitenkin oikein ollaan (tarpeettoman ja vitsikkään) tarkkoja niin 2x400mg tuottaa pienemmän vaikuttavan aineen konsentraation (kaikilla ajanhetkillä) elimistössä kuin 1x800mg, koska konsentraatiota laimentavan osan massaa on enemmän. Oletuksena siis, että tabletit ovat identtisiä muuten paitsi vaikuttavan aineen osalta ja, että mahassa riittää mahanestettä.
   Ei näin. Lääkeaineen plasmakonsentraatiota kullakin ajan heltkellä mittaavan AUC:n (area under curve) muoto riippuu otetun lääkkeen pinta-alasta: mitä suuremmasta pinta-alasta liukeneminen tapahtuu, sitä nopeammin saavutetaan plasman maksimikonsentraatio ja sitä lyhyemmän ajan lääkeaineen plasmakonsentraatio pysyy terapeuttisella alueella. Liuenneen lääkeaineen kokonaismäärä pysyy toki samana (ts. AUC:n pinta-ala on sama) riippumatta siitä, otitko lääkettä 2 x 400 mg vai 1 x 800 mg. Tästä syystä jauheena otettu lääke liukenee nopeammin kuin tabletti ja kahteen osaan laitettu tabletti liukenee nopeammin kuin kokonainen. Toki jos 400 mg:n tabletti olisi yhtä suuri kuin 800 mg: tabletti, olisi liukeneminen yhtä nopeaa kahden 400 mg:n ja yhden 800 mg:n tapauksessa jokseenkin indenttiseltä. Mutta näinhän ei asia ole. T. Kliinisen farmakologian tohtorikoulutettava

   Lainaa

  66. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Humaluma: Ei näin. Lääkeaineen plasmakonsentraatiota kullakin ajan heltkellä mittaavan AUC:n (area under curve) muoto riippuu otetun lääkkeen pinta-alasta: mitä suuremmasta pinta-alasta liukeneminen tapahtuu, sitä nopeammin saavutetaan plasman maksimikonsentraatio ja sitä lyhyemmän ajan lääkeaineen plasmakonsentraatio pysyy terapeuttisella alueella. Liuenneen lääkeaineen kokonaismäärä pysyy toki samana (ts. AUC:n pinta-ala on sama) riippumatta siitä, otitko lääkettä 2 x 400 mg vai 1 x 800 mg. Tästä syystä jauheena otettu lääke liukenee nopeammin kuin tabletti ja kahteen osaan laitettu tabletti liukenee nopeammin kuin kokonainen. Toki jos 400 mg:n tabletti olisi yhtä suuri kuin 800 mg: tabletti, olisi liukeneminen yhtä nopeaa kahden 400 mg:n ja yhden 800 mg:n tapauksessa jokseenkin indenttiseltä. Mutta näinhän ei asia ole. T. Kliinisen farmakologian tohtorikoulutettava
   No kai nyt tulevana farmalogina lasket samalla meille, kuinka suuresta _käytännön_ erosta on kyse? :)

   Lainaa

  67. Tulos: +3 (19 ääntä)
   Ihan on ibuprofeeni. Unohtakaa ne iit sieltä.
   Norriska: Ibuprofeiini.

   Lainaa

  68. Tulos: +9 (23 ääntä)
   Ei ihme että tässä maassa menee kaikki päin helvettiä, kun merkittävä osa kansasta on käytännössä kehitysvammaista. Toivottavasti nämä totaalisen hyödyttömät yksilöt edes ymmärtävät olla lisääntymättä.

   Lainaa

  69. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Get your facts straight: ”sori noin mä aattelen,ei se mitään faktaa varmaan oo mut mun tutkimustulos” Ei varmaan oo faktaa ei. Sori Satu et saa anteeksi, ellet ihan heti lupaa olla ikinä enää tekemättä omia lääketutkimuksia.
   No se oli sellainen vaihtoehtoinen totuus. Eipä ole tullutkaan mieleen että jonku mielestä 400mg ja 800mg ei ole lääkemäärä, vaan joku mystinen teho. Vähän niin kuin että yksi 190cm pitkä henkilö yltää ylemmälle hyllylle, jonne ei yllä 150cm pitkät henkilöt vaikka heitä olisi viisi.

   Lainaa

  70. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kiti: Jos ottaa puolikkaan buranan niin onko se silloin 200 vai ainoastaan “puolikas nelisatanen”?
   Vai peräti enemmän? Homeopatiahan perustuu tähän ajatukseen.

   Lainaa

  71. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Hm: Tunnen itseni hieman tyhmäksi, mutta tiedän mistä tässä on kyse. Vielä 10 vuotta sitten (kun olin parikymppinen) luulin (kuten KAIKKI kaverinikin) että 400 buranassa on oikeasti jokin esto että niitä voi syödä useampia mutta vaikutus on sama eli 400 mg. En muista kuka sen minulle kertoi mutta kaikki sen tiesivät. Lääke on kuulemma tehty niin että sitä ei voi syödä liikaa ja näin niitä ei edes kannata syödä kuin yksi kerrallaan. Nyt kun asiaa mietin niin kuulostaahan se aika typerältä enkä Googlestakaan löytänyt minkäänlaista tietoa asiasta. Joku on kusettanut minua, täytyy mennä kyselemään kavereilta että muistavatko he tuollaista. (Suurin osa kaveripiiristäni on siis ihan fiksuja normaaleja ihmisiä, ei olla mitään elämämkoululaisia…)
   Mahtoiko kyseessä olla maaginen sana "puskurointi", jonka merkitys oli monelle juuri tämä: puskuri jotenkin estää lääkkeen liiallisen vaikuttamisen. Käytännössä ajatus taisi olla se, ettei Buranaa ylen määrin syömällä saa mitään kiksejä. Huoh.

   Lainaa

  72. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Humaluma: Ei näin. Lääkeaineen plasmakonsentraatiota kullakin ajan heltkellä mittaavan AUC:n (area under curve) muoto riippuu otetun lääkkeen pinta-alasta: mitä suuremmasta pinta-alasta liukeneminen tapahtuu, sitä nopeammin saavutetaan plasman maksimikonsentraatio ja sitä lyhyemmän ajan lääkeaineen plasmakonsentraatio pysyy terapeuttisella alueella. Liuenneen lääkeaineen kokonaismäärä pysyy toki samana (ts. AUC:n pinta-ala on sama) riippumatta siitä, otitko lääkettä 2 x 400 mg vai 1 x 800 mg. Tästä syystä jauheena otettu lääke liukenee nopeammin kuin tabletti ja kahteen osaan laitettu tabletti liukenee nopeammin kuin kokonainen. Toki jos 400 mg:n tabletti olisi yhtä suuri kuin 800 mg: tabletti, olisi liukeneminen yhtä nopeaa kahden 400 mg:n ja yhden 800 mg:n tapauksessa jokseenkin indenttiseltä. Mutta näinhän ei asia ole. T. Kliinisen farmakologian tohtorikoulutettava
   Hetkinen, nyt en ymmärrä. Eikö liukeneminen olisi yhtä nopeaa, jos kahden 400 mg:n tabletin *yhteinen pinta-ala* olisi yhtä suuri kuin yhden 800 mg:n tabletin pinta-ala, eli siis 400 mg:n tabletin pinta-ala olisi puolet 800 mg:n tabletin pinta-alasta?

   Lainaa

  73. Tulos: -16 (16 ääntä)
   Jos puhutaan konditionalissa että 400mg tabletissa on 300mg vaikuttavaa ainetta, ja 800mg on 700mg, silloin 2x400mgssä on 2x300mg joka on 600mg, kun taas 800mg:ssä 700mg. Ja toinen logiikka, joka tuli ilmi että 2x400mg voi liueta nopeammin kuin yksi 800mg tabletti, on ihan mahdollinen. Tämä on potentiaalinen logiinka Sadun satujen takana, hän ei toki perustellut tai väittänyt ihan oikein asiaa.

   Lainaa

  74. Neiti Knatterton 19.9.2017 23:16
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   AK: Jos puhutaan konditionalissa että 400mg tabletissa on 300mg vaikuttavaa ainetta, ja 800mg on 700mg, silloin 2x400mgssä on 2x300mg joka on 600mg, kun taas 800mg:ssä 700mg. Ja toinen logiikka, joka tuli ilmi että 2x400mg voi liueta nopeammin kuin yksi 800mg tabletti, on ihan mahdollinen. Tämä on potentiaalinen logiinka Sadun satujen takana, hän ei toki perustellut tai väittänyt ihan oikein asiaa.
   Tiedätkö edes, miten puhutaan konditionaalissa? Se on se verbin ehtotapa, jolloin verbissä on isi-tunnus: esim. "Jos tabletissa olisi 300mg"...

   Lainaa

  75. Tulos: -10 (10 ääntä)
   Lillukka: Voi kistus taas tätä logiikkaa, päähän sattuu. Mikä siinä on niin vaikeeta ymmärtää että 2×400mg on 800mg. Ei ne pillerit ajattele että jätämpä vaikuttamatta kun kaveri hoitaa homman.
   Ei tainnu nyt jokj muukaan ajatella :D

   Lainaa

  76. bananaforscale 11.6.2018 22:29
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Kala: Elikkäs siis tuota ibuprofeiinia kannattaa ottaa silloin, jos menee vahingossa syömään sitä gluteiinia. Gluteiini on paha proteeni, mutta muita proteeneja kyllä kannattaa nautiskella suurin määrin, mielummin kuin niitä valkaisuaineita elikkäs siis hiilihydraatteja, mitä on esim. makaroonissa ja spaketissa. Muuten voi alkaa lihoamaan. Mutta älkää enään tehkö sitä virhettä, että antaisitte ibuprofeiinia alle 3-kuukautiselle lapselle. Niin nuorille pitää muutenkin syöttää pelkkää gluteiinivapaata ravintoa, elikkäs siis idealistisessa tilanteessa vähälaktoositonta rintamaitoa, tai äidinmaidonkorvaketta, mikäli tavallinen imeytys ei jostain syystä onnistu. Jos jäi jotain kysyttävää, niin tulkaa vaan joka iikka rohkeasti mukaan kaikki yhdessä kysymään! Minä osaan kyllä vastata kaikkeen, sillä olenhan ravintoasiaintuntia sekä Suomen kielen riidellyt tohtori. Ai olso spiik inglis. Åckso mykke bra talar svenskt.
   Mikko: Lääkärit siis huijasi minua, kun olin kunnolla selkäkivuissa ja määräsivät Buranaa puolitoistakertaa maksimiannoksen. Napasin siis aikas monta hidasvaikutteisat Buranaa päivän mittaan. Ja toki otin sitten kaveriksi lääkärin määräämiä kolmiolääkkeitäkin. Eli kivut ei posituneetkaan kokonaan siksi, että särky oli julmetun kova vaan siksi että 4,5 Buranaa vaikuttaa samalla teholla kuin yksi Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää Ja lapset älkää tehkö tätä kotona eli lääkeiden annostusohjeen saa ylittää vain lääkärin ohjeiden mukaan.
   Miten niin puoltoist kertaa maksimiannoksen? Päätteliks edellisestä kommentista että 1200 mg olis suositeltu maksimi päiväannos? (Vihje: ei ole, se on muistaakseni luokkaa 4 grammaa eli 4000 mg.)

   Lainaa

  77. Vihreä kuvake 19.6.2018 23:35
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   bananaforscale: Miten niin puoltoist kertaa maksimiannoksen? Päätteliks edellisestä kommentista että 1200 mg olis suositeltu maksimi päiväannos? (Vihje: ei ole, se on muistaakseni luokkaa 4 grammaa eli 4000 mg.)
   Voisiko tarkoittaa puolitoistakertaista kerta-annosta?Yleensä maksimi kerta-annos on 800mg. Tämä puolitoistakertaisena on 1200mg. Se kolmasti päivässä on 3600mg, joka kyllä näyttäisi jo ylittävän pakkausselosteissa ilmoitetun 3200mg:n vuorokausiannoksen. Ehkäpä lääkäri voinut poikkeuksellisesti määrätä noinkin. Pakkausselosteissa toisaalta kyllä mainitaan 1200mg vuorokauden maksimisuositukseksi, kun lääkettä käyttää ilman lääkärin määräystä.

   Lainaa

  78. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Hensu: Ihan on ibuprofeeni. Unohtakaa ne iit sieltä.
   Buprofeen?

   Lainaa

  79. Kilpaileva susi 30.7.2021 13:53
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Satu siis uskoo, ettei lääkkeisiin voi kuolla jos vetää purkillisen buranaa? Koska jos vedät purkillisen, niin siin on vaikuttavaa ainetta vaan 400mg?

   Lainaa

  80. jukkapalmu 8.4.2023 14:25
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Lillukka: Voi kistus taas tätä logiikkaa, päähän sattuu. Mikä siinä on niin vaikeeta ymmärtää että 2×400mg on 800mg. Ei ne pillerit ajattele että jätämpä vaikuttamatta kun kaveri hoitaa homman.
   No kun se EI mene niin. Lääkkeissä vaikutuksen voi rinnastaa ääneen tai valoon. Jos sulla on yksi 90 dB:llä soiva kaiutin ja lisäät toisen niin ääni ei ole 180dB tai 2 x 20000 lumenin valolähdettä ei ole sama kun yksi 40000.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Burana, särkylääke, päänsärky, lääkkeet, ibuprofeeni, kuva