Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Hyvä ruoka, paha mieli

  Pirtsakka ruokaryhmä, jossa rakentava palaute ei kuulu talon tapoihin.
  Suurenna näkymä
  Taustatietoja: Keskustelu on käyty eräässä kotiruokaryhmässä. Hyvä ruoka, paha mieli

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1041 (1055 ääntä)
   Oisin kyl kans tehny Irmat

   Lainaa

  2. Tulos: +457 (467 ääntä)
   Mulla ei tule myötähäpeä, ikinä.

   Lainaa

  3. Perä Kärry 9.8.2017 1:32
   Tulos: +166 (170 ääntä)
   Noiden muutaman kommentin jälkeen vaan selaa loppuu ja pääsee samaan lopputulokseen. Pakko painaa seuraavaa

   Lainaa

  4. Tulos: +676 (730 ääntä)
   "Älä ala mua opettaa valkolainen" !!? Eli Merja on romani ja haukkuu toista tämän perimän vuoksi = rasisti. Ulos ryhmästä...

   Lainaa

  5. Yllätyin 9.8.2017 2:00
   Tulos: +332 (370 ääntä)
   Joo tuota, jotenkin kun näki sanan "valkolainen" niin eipä sitä suuremmin yllättyny että netissäkin tulee vastaan mustilaisia joilla on vahvoja mielipiteitä perinteistä, esim. ruuanlaittoon liittyen...

   Lainaa

  6. Tulos: +184 (260 ääntä)
   laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá - pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.

   Lainaa

  7. Onkos tässä 9.8.2017 2:47
   Tulos: +55 (69 ääntä)
   eeva: Mulla ei tule myötähäpeä, ikinä.
   Voi kun voisin sanoa samaa

   Lainaa

  8. Murmurmurmeli 9.8.2017 7:02
   Tulos: +295 (381 ääntä)
   wempula: laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá – pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.
   Itse puolestani mietin aina, että mitä tekemistä noilla pasta-majoneesi-sötkötyksillä on salaatin kanssa...

   Lainaa

  9. en ikinä, ikinä 9.8.2017 7:22
   Tulos: +78 (118 ääntä)
   Haista vittu, Merja.

   Lainaa

  10. IlonPilaaja 9.8.2017 7:36
   Tulos: +139 (245 ääntä)
   Laitoskokille ei vissiin ole opetettu, että nuo ei ole salaatteja.. Pastaa se on, ainakin näin ravintolakokin silmin
   wempula: laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá – pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.

   Lainaa

  11. Tulos: +83 (145 ääntä)
   wempula: laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá – pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.
   Kierrän kyllä kaukaa noi majoneesisötkötykset kaikissa noutopöydissä. Ei ole salaattia nähnykään. Ja jos pitää tommonen tehdä, niin miks kurkkusalaatti???

   Lainaa

  12. Nöpönenä 9.8.2017 8:05
   Tulos: +209 (213 ääntä)
   Jos käy töissä tai opiskelee kokoaikaisesti, ei ole aina aikaa käyttää tuntia ruuanlaittoon päivittäin. Kyllä alle puoleenkin tuntiin saa hyvää ruokaa vaikkakaan ei nyt mitään gourmeeta.

   Lainaa

  13. Tulos: +284 (288 ääntä)
   Vähän omituinen väite ettei nopeasti voi saada hyvää ja maukasta salaattia, kun salaatin perusaineetkin tarjoillaan kylmänä ja nopeat leikata. Harvemmin salaattia pitää paistella tai haudutella.

   Lainaa

  14. Tulos: +159 (197 ääntä)
   Nöpönenä: Jos käy töissä tai opiskelee kokoaikaisesti, ei ole aina aikaa käyttää tuntia ruuanlaittoon päivittäin. Kyllä alle puoleenkin tuntiin saa hyvää ruokaa vaikkakaan ei nyt mitään gourmeeta.
   Saa. Merja tossa vaan paljasti yhdellä sanallaan, ettei taida edes tietää mitä on palkkatyö

   Lainaa

  15. Tulos: -99 (165 ääntä)
   Ei ihme jos liha aiheuttaa kehossa sellaisia häiriöitä joista koituu mm. syöpiä, diabetestä ja alzheimeriä, että siitä aiheutuu häiriöitä myös mielelle.

   Lainaa

  16. Tulos: +88 (90 ääntä)
   Oonko ainoa, jota taas kiinnostaa ryhmän nimi, jotta pääsisi lukemaan lisää samanmoista roskaa?

   Lainaa

  17. Tulos: +26 (88 ääntä)
   huh: Ei ihme jos liha aiheuttaa kehossa sellaisia häiriöitä joista koituu mm. syöpiä, diabetestä ja alzheimeriä, että siitä aiheutuu häiriöitä myös mielelle.
   Aijjaa? Tomaatissa on syöpä kans ja perunassa, itseasiassa kaikkialla on syöpää jos lehtiä lukee.

   Lainaa

  18. Tulos: +68 (110 ääntä)
   wempula: laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá – pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.
   Pastasalataatti ei ole oikeasti salaatti! Näin ihan kotikokkina uskallan väittää että ihan kurkku,tomaatti,feta salaattikin syntyy alle varttiin.

   Lainaa

  19. Tulos: -29 (83 ääntä)
   wempula: laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá – pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.
   En kyllä kuuntelis laitoskokkeja...

   Lainaa

  20. Markinatalous 9.8.2017 10:39
   Tulos: -52 (106 ääntä)
   Ah, prosessoitu liha. Ilmaista mainosta 1. luokan karsinogeenille.

   Lainaa

  21. Markinatalous 9.8.2017 10:47
   Tulos: -40 (112 ääntä)
   Btw: Aijjaa? Tomaatissa on syöpä kans ja perunassa, itseasiassa kaikkialla on syöpää jos lehtiä lukee.
   "Kaikkialla on syöpää jos lehtiä lukee" pätee juurikin siksi, että eläintuotteiden tuottajat ovat tupakkatuottajien tapaan riippuvaisia ihmisten hämmentyneisyydestä. Niin kauan kun ihmiset ovat epävarmoja tosiasioista ja hämmentyneitä ristiriitaisten "lehtijuttujen" vuoksi, varallisiakin tuotteita saa myytyä markkinoilla. Sen vuoksi kannattaa käyttää aikaa tieteen ymmärtämiseen. Jos syvälliseen perehtymiseen ei ole aikaa, voi pienenä pikakurssina pitää tätä: Maailman Terveysjärjestö WHO on luokitellut lihat karsinogeeneiksi. Syövän vuoksi niihin ei kannata siis koskea. Lisäksi, ainoa tapa, jolla on koskaan todistettu valtimonkovettumataudin kääntyminen ja parantaminen on kokokasviruokavalion noudattaminen. Siispä, myös sydän- ja verisuonitautien vuoksi eläintuotteisiin ei kannata koskea. Myös 2. tyypin diabeteksen voi parantaa samalla ruokavaliolla. Näistä rupeaa jo näkemään, kuinka tutkimukset kertovat kyseisen ruokavalion yleisestä sopivuudesta ihmisille ja eläintuotteiden haitallisuudesta, sillä ne ovat ongelmat saaneet aikaan.

   Lainaa

  22. Hannu & Kertsa 9.8.2017 11:32
   Tulos: +133 (139 ääntä)
   Miten ihmeessä jostain helkatin kananpaloistakin saa riidan aikaan?

   Lainaa

  23. Tulos: +35 (59 ääntä)
   wempula: laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá – pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.
   mikä osa tästä majoneesihötöstä olikaan salaattia..:D mutta täytyypä kokeilla vaikuttaa hyvältä.. kts

   Lainaa

  24. Tulos: -9 (35 ääntä)
   Ruuasta on tullut suomalaisten uskonto.

   Lainaa

  25. Tulos: +71 (83 ääntä)
   IlonPilaaja: Laitoskokille ei vissiin ole opetettu, että nuo ei ole salaatteja.. Pastaa se on, ainakin näin ravintolakokin silmin
   Pääsette kohta feissarimokiin :D :D

   Lainaa

  26. totuudentorvi 9.8.2017 15:39
   Tulos: +45 (85 ääntä)
   Nöpönenä: Jos käy töissä tai opiskelee kokoaikaisesti, ei ole aina aikaa käyttää tuntia ruuanlaittoon päivittäin. Kyllä alle puoleenkin tuntiin saa hyvää ruokaa vaikkakaan ei nyt mitään gourmeeta.
   Siinäpä se mustalaisen ja valkuaisen ero juuri onkin :'D Toisilla on päivät pitkät vapaa-aikaa, toisilla ei.

   Lainaa

  27. jukkapalmu 9.8.2017 17:13
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Oon joskusnyppinny grillatusta kokonaisesta broilerista lihat eroon ja punninnu ne. Sain kilohinnaksi yli 20€

   Lainaa

  28. Tulos: -22 (84 ääntä)
   Btw: Pastasalataatti ei ole oikeasti salaatti! Näin ihan kotikokkina uskallan väittää että ihan kurkku,tomaatti,feta salaattikin syntyy alle varttiin.
   väitätkö siis ettei esimerkiksi waldorfin salaatti ole salaatti? tai cobb-salaatti? tai perunasalaatti? entäs coleslaw? missään näistä ei ole ruokapöydän ruttoa, jäävuorta tai lehtisalaattia. niin no, salaatteja on kahta sorttia on ne vihreän salaatin eri versiot ja sitten ovat ruokaisat salaatit. yleensä meillä on yksi kumpaakin tarjolla: puputtajat saa puputtaa jäniksen ruokaa ja sitten se ruokaisampi salaatti.

   Lainaa

  29. Tulos: +31 (55 ääntä)
   IlonPilaaja: Laitoskokille ei vissiin ole opetettu, että nuo ei ole salaatteja.. Pastaa se on, ainakin näin ravintolakokin silmin
   pastasalaatti on salaatti siinä kuin esimerkiksi waldorf, coleslaw, cobb, perunalasalaatti, punajuurisalaatti, katkarapusalaatti. niin kauan kuin keskenänsä sotketaan kasviksia/juureksia/hedelmiä/lihaa/pastaa + soossi niille ja tarjoillaan kylmänä alkuruokana niin se on salaatti. (tosin tiettyjä salaatteja voidaan tarjoilla myös lämpimänä alkuruokana, kuten esimerkiksi etelä-afrikkalainen chakalaka-salaatti)

   Lainaa

  30. Tulos: +43 (53 ääntä)
   Salaatti sanana tullee sanasta salata - suolainen. Salaatiksi voitaneen kutsua lähes mitä vain piperrystä. Itellä, jos mieli tekee salaattia, mielessä on kyllä jotakin muuta kuin pastaa ja majoneesia.

   Lainaa

  31. Kilokalori 9.8.2017 19:29
   Tulos: -9 (51 ääntä)
   Murmurmurmeli: Itse puolestani mietin aina, että mitä tekemistä noilla pasta-majoneesi-sötkötyksillä on salaatin kanssa…
   Samaa mietin. Oman käsitykseni mukaan salaattiin tulee ainakin muutamaa seuraavista: salaattia, kaalia, tomaattia, kurkkua, tuoretta sipulia - salaatti on yleensä kevyttä. Tuo wempula-laitoskokin ruoka on salaatin sijasta kylmää pastaruokaa, jossa on ihan hitostee kilokaloreita.

   Lainaa

  32. Tulos: +11 (13 ääntä)
   M: Oonko ainoa, jota taas kiinnostaa ryhmän nimi, jotta pääsisi lukemaan lisää samanmoista roskaa?
   Kotiruokaryhmä.

   Lainaa

  33. Tulos: -11 (19 ääntä)
   Helli: “Älä ala mua opettaa valkolainen” !!? Eli Merja on romani ja haukkuu toista tämän perimän vuoksi = rasisti. Ulos ryhmästä…
   Haukkuminen on kyllä ihan vain tyhmyyttä. Kuten rasismikin, mutta rasismi on rikoslaissa ja tyhmyys ei, kun jälkimmäinen on synnynnäistä aivonpuutosta.

   Lainaa

  34. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Hannu & Kertsa: Miten ihmeessä jostain helkatin kananpaloistakin saa riidan aikaan?
   Olennaista ei ole syy vaan seuraus. Jotkut ovat niin dillejä että haluavat riidellä, kuten tämä hamerouva tässä mokassa. Kaikki he eivät ole yhtä ääliöitä mutta onhan heistä parhaalla, asianajaja Lampelallakin pieni kirvesongelma historiassaan.

   Lainaa

  35. Tulos: +3 (93 ääntä)
   Merja nyt on täysi urpo, mutta minua ärsyttää kyllä enemmän että tästäkin täytyy tiettyjen kommentoijien tehdä jotain "nönnönnöö mustalaiset" -juttua. Jännä miten jotkut rasismin ilmentymät tuntuvat olevan vielä ihan hyväksyttäviä sellaisillekin jotka eivät ikinä hyväksyisi tuollaisia yleistyksiä mistään muusta ihmisryhmästä.

   Lainaa

  36. Turun murre 10.8.2017 0:03
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Tässä taas kerran lainaus Kielitoimiston sanakirjasta, jonka mukaan salaatti on paitsi kasvi myös "tav. raaoista pilkotuista kasviksista ja us. kypsästä lihasta, kalasta tms. sekä kastikkeesta valmistettu alku- t. lisäkeruoka t. ruokalaji. Kreikkalainen salaatti. Italiansalaatti. Kurkku-, tomaatti-, kurpitsasalaatti. Peruna-, sienisalaatti. Kana-, kala-, äyriäissalaatti. Lounassalaatti."

   Lainaa

  37. Tulos: +68 (70 ääntä)
   Tällänen meno on jokasessa ruoka- ja ruokavalioryhmässä. Lääkäri suositteli vähähiilarista ruokavaliota, joten liityin karppausryhmään reseptien toivossa. Eka postaus oli siitä kuinka on perseestä ettei karppausta pidetä hyvänä kaikille sopivana ruokavaliona. Seuraava postaus siitä miten työkaveri on perseestä koska se syö vaaleeta leipää töissä. Kolmas siitä miten kaikki ei-vhh-ruokavalioon sopivat jutut aiheuttaa syöpää (jos mainitset että niinhän se prosessoitu lihakin, niin sitähän ei lasketa). Ja neljäs oli vihdoin resepti, ja kommenteissa kolme henkilöä repimässä perseensä kun se on täyttä paskaa ja tekijä laiskapaska koska ainesosa X ostettiin kaupasta eikä kasvatettu ja valmistettu kotona, ja olettehan tietoisia että vittu paprikajauhe on "E-koodi moskaa" ja aiheuttaa syövän. Ja joku einari ilmoittamatta että peukalon kokoinen pala porkkanaa on epäterveellistä. Vois alkaa screenshottamaan ja lähettämään tänne.

   Lainaa

  38. Tulos: -6 (34 ääntä)
   Markinatalous: “Kaikkialla on syöpää jos lehtiä lukee” pätee juurikin siksi, että eläintuotteiden tuottajat ovat tupakkatuottajien tapaan riippuvaisia ihmisten hämmentyneisyydestä. Niin kauan kun ihmiset ovat epävarmoja tosiasioista ja hämmentyneitä ristiriitaisten “lehtijuttujen” vuoksi, varallisiakin tuotteita saa myytyä markkinoilla. Sen vuoksi kannattaa käyttää aikaa tieteen ymmärtämiseen. Jos syvälliseen perehtymiseen ei ole aikaa, voi pienenä pikakurssina pitää tätä: Maailman Terveysjärjestö WHO on luokitellut lihat karsinogeeneiksi. Syövän vuoksi niihin ei kannata siis koskea. Lisäksi, ainoa tapa, jolla on koskaan todistettu valtimonkovettumataudin kääntyminen ja parantaminen on kokokasviruokavalion noudattaminen. Siispä, myös sydän- ja verisuonitautien vuoksi eläintuotteisiin ei kannata koskea. Myös 2. tyypin diabeteksen voi parantaa samalla ruokavaliolla. Näistä rupeaa jo näkemään, kuinka tutkimukset kertovat kyseisen ruokavalion yleisestä sopivuudesta ihmisille ja eläintuotteiden haitallisuudesta, sillä ne ovat ongelmat saaneet aikaan.
   Jaa. Liha taas _kaiken_ paha, entäs monien 90v mummot ja papat jotka on ikäsä syöny lihaa ja on ihan kunnossa? Ei kaikki oo niin musta valkosta ;) ja ihan pientä pilkettä silmäkulmassa heitin ton syöpää on kaikkialla koska osallaan se on totta, ihan hirveen monessa ruuassa on, oli sitten kasvis tai liha on löydetty syöpää aiheuttavia aineita koska ihan vaan teho tuotanto. Jos haluat oikeasti puhdasta kasvata eläimet ja kasvit itse.

   Lainaa

  39. Pöllökät 10.8.2017 11:35
   Tulos: +21 (35 ääntä)
   Murmurmurmeli: Itse puolestani mietin aina, että mitä tekemistä noilla pasta-majoneesi-sötkötyksillä on salaatin kanssa…
   Salaatti on sekä ruokalaji että vihannes. Sama sana tarkoittaa useaa asiaa. Yleissivistys... Oletteko ikinä kuulleet Caesar-salaatista? Siihen tulee kanaa. Italiansalaatista, johon käytetään pastaa ja kinkkua. Perunasalaatista, jossa on majoneesikastike. Katkarapusalaatista, sienisalaatista, rosollista. Ruokakulttuurikin kuuluu yleissivistykseen.

   Lainaa

  40. Uhriutujatyyppi 10.8.2017 13:54
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Tuo on kyllä minulle käsittämätön ihmislaji, joka aina ajattelee niin että helppo on syntiä ja kaiken eteen pitää nähdän helvetisti vaivaa ennen kuin se on kunnollista.

   Lainaa

  41. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Hyvä Irma!

   Lainaa

  42. Markinatalous 10.8.2017 15:06
   Tulos: +17 (49 ääntä)
   Btw: Jaa. Liha taas _kaiken_ paha, entäs monien 90v mummot ja papat jotka on ikäsä syöny lihaa ja on ihan kunnossa? Ei kaikki oo niin musta valkosta ja ihan pientä pilkettä silmäkulmassa heitin ton syöpää on kaikkialla koska osallaan se on totta, ihan hirveen monessa ruuassa on, oli sitten kasvis tai liha on löydetty syöpää aiheuttavia aineita koska ihan vaan teho tuotanto. Jos haluat oikeasti puhdasta kasvata eläimet ja kasvit itse.
   Jaahas, ja tupakkakaan ei sitten liene karsinogeeni, kun polttavia mummoja ja pappoja elää yhä. Erinomaista tiedettä tuo kirsikanpoiminta.

   Lainaa

  43. Markinatalous 10.8.2017 15:11
   Tulos: -6 (30 ääntä)
   Btw: Jos haluat oikeasti puhdasta kasvata eläimet ja kasvit itse.
   Ideaalisen puhtaassa ympäristössä kasvaneet kasvit kuulostavat mainioilta, sen sijaan liha itsessään on yhä karsinogeeni, oli se sitten kuinka tahansa tuotettu.

   Lainaa

  44. Tulos: -7 (43 ääntä)
   Johtuuko se jostain puutostilasta, että kaikki kasvissyöjät alkavat tyhmäilemään ja julistamaan omaa paremmuuttaan?

   Lainaa

  45. Tulos: -6 (24 ääntä)
   wempula: väitätkö siis ettei esimerkiksi waldorfin salaatti ole salaatti? tai cobb-salaatti? tai perunasalaatti? entäs coleslaw? missään näistä ei ole ruokapöydän ruttoa, jäävuorta tai lehtisalaattia. niin no, salaatteja on kahta sorttia on ne vihreän salaatin eri versiot ja sitten ovat ruokaisat salaatit. yleensä meillä on yksi kumpaakin tarjolla: puputtajat saa puputtaa jäniksen ruokaa ja sitten se ruokaisampi salaatti.
   Mites ruissalaatti, Vaasan ruispalan päälle majoneesia, kurkkusalaattia, kinkkua ja juustoa ja voila. On meinaan yhtä salaatti, kuin pasta-salaattikin.

   Lainaa

  46. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Sargee: Mites ruissalaatti, Vaasan ruispalan päälle majoneesia, kurkkusalaattia, kinkkua ja juustoa ja voila. On meinaan yhtä salaatti, kuin pasta-salaattikin.
   toki tuokin voi olla salaatti. edellyttää vain että leipä (ja muutkin komponentit) on kuutioitu/pienennetty(esim. panzanella-salaatti (paahdettuja ciabatta-kuutioita, oliiveja, kirsikkatomaattia, sinappia, oliiviöljyä, kapriksia, kesäkurpitsaa, mozzarellaa, basilikaa).

   Lainaa

  47. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Maniskat taas vauhdissa.

   Lainaa

  48. Tulos: -8 (38 ääntä)
   wempula: toki tuokin voi olla salaatti. edellyttää vain että leipä (ja muutkin komponentit) on kuutioitu/pienennetty(esim. panzanella-salaatti (paahdettuja ciabatta-kuutioita, oliiveja, kirsikkatomaattia, sinappia, oliiviöljyä, kapriksia, kesäkurpitsaa, mozzarellaa, basilikaa).
   Voi helvetti. Tekemäni salaatit eivät siis koskaan ole olleet salaatteja laisinkaan, kun salaatinlehdet on aina jätetty pilkkomatta, samoin kuin kirsikkatomaatitkin. ... Ei ne viljapohjaiset ruoat muutu salaatiksi pilkkomalla... Pastaruoat ovat pastaruokia, ja perunasalaattikin vähän kyseenalainen. Salaatti on ruoka/lisäke, jonka pohja rakentuu tuoreista kasviksista, ei pastasta tai leivästä. Ei maapähkinäkään ole pähkinä, vaikka joku idiootti sille sellaisen nimen onkin antanut.

   Lainaa

  49. Hutukapinallinen 11.8.2017 8:08
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   FB-ryhmiin tiivistyy kyllä Suomen kerma. Pysyn kaukana koko paskasta muutenkin.

   Lainaa

  50. Tulos: -6 (16 ääntä)
   wempula: laitoskokkina uskallan väittää että nopeasti tulee ruokaisa, hyvä, herkullinen salaatti. vähän cappelli-pastaa, majoneesia, metukkaa, kurkkusalaattia, sitä sun tätä maustetta ja voilá – pienellä vaivalla tuli noutopöydän kunkku-salaatti. eikä aikaa mennyt edes varttia.
   Ota se hyvä pois tuosta... kuulostaa hirveältä.

   Lainaa

  51. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Pöllökät: Yleissivistys… Oletteko ikinä kuulleet Caesar-salaatista? Siihen tulee kanaa.
   No itse asiassa ei tule. Aitoon Caesarsalaattiin kuuluu romainesalaattia, sardellilla maustettua majoneesikastiketta, krutonkeja sekä parmesanjuustoa, ei muuta. Kanat, pekonit, katkaravut sun muut ovat siinä ylimääräisiä lisukkeita.
   Ruokakulttuurikin kuuluu yleissivistykseen.
   :D

   Lainaa

  52. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Jos on puhe ruokaisesta salaatista, niin niissä nyt yleensä on pastaa, kanaa. lohta jne. Ruokaisa salaatti on periaatteessa yksistään jo ihan täyttävä. Erikseen on sitten tavalliset kurkku-tomaatti-jääsalaatti-paprika-ym. salaatit, jotka on yleensä tarkoitettu lisukkeeksi. (Huomioikaa sana yleensä.)

   Lainaa

  53. Tulos: +6 (18 ääntä)
   wempula: väitätkö siis ettei esimerkiksi waldorfin salaatti ole salaatti? tai cobb-salaatti? tai perunasalaatti? entäs coleslaw? missään näistä ei ole ruokapöydän ruttoa, jäävuorta tai lehtisalaattia.
   Kyllä Cobb-salaatissa on jäävuorisalaattia. Ei toki varsinaisesti yllätä, ettei laitos"kokki" sitä tiedä. Ja noilla kaikilla luettelemisilla ruokalajeilla on ainakin yksi yhteinen asia, niissä on jotain raakoja kasviksia - toisin kuin siinä sun pasta"salaatissa".

   Lainaa

  54. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Entäs sillisalaatti? Makaronisalaattikin on käsite. En pitäisi sitä pasta-annoksena, ellei pasta ole lämmintä. Joka tapauksessa koko keskustelu on täysin turhaa saivartelua ja semantiikkaa.

   Lainaa

  55. Tulos: +7 (7 ääntä)
   ---, mutta rasismi on rikoslaissa ja tyhmyys ei, ---
   Rasismi ei ole rikoslaissa.

   Lainaa

  56. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Valkolainen?! Merja, sinä rasisti!!

   Lainaa

  57. Tulos: -8 (14 ääntä)
   huh: Ei ihme jos liha aiheuttaa kehossa sellaisia häiriöitä joista koituu mm. syöpiä, diabetestä ja alzheimeriä, että siitä aiheutuu häiriöitä myös mielelle.
   Liha aiheuttaa diapetestä? Usko tai älä, mutta se soija jota luultavasti mussutat on lähes aina geenimanipuloitua ja täten aiheuttaa sen diapeteksen lisäksi mm. syöpää.

   Lainaa

  58. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Markinatalous: Ideaalisen puhtaassa ympäristössä kasvaneet kasvit kuulostavat mainioilta, sen sijaan liha itsessään on yhä karsinogeeni, oli se sitten kuinka tahansa tuotettu.
   Liha on karsinogeeni vasta sitten kun sen kärstää mustaksi, ota asioista edes hieman selvää ennen kuin nolaat itsesi.

   Lainaa

  59. Markinatalous 5.9.2017 18:47
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hohhoijaa: Liha aiheuttaa diapetestä? Usko tai älä, mutta se soija jota luultavasti mussutat on lähes aina geenimanipuloitua ja täten aiheuttaa sen diapeteksen lisäksi mm. syöpää.

   Lainaa

  60. Markinatalous 5.9.2017 18:50
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Hohhoijaa: Liha aiheuttaa diapetestä? Usko tai älä, mutta se soija jota luultavasti mussutat on lähes aina geenimanipuloitua ja täten aiheuttaa sen diapeteksen lisäksi mm. syöpää.
   GMO-tuotteiden syöttäminen ainakin ihmisille on EU:ssa kiellettyä. Eläinten rehuista en tiedä, mutta muista joka tapauksessa että soijaa ja muita (usein ulkomailta tuotuja) rehuja syötetään karjalle, joten mitä ikinä siinä ravinnossa on päätyy lopulta lihaa syövälle ihmisellekin.
   Hohhoijaa: Liha on karsinogeeni vasta sitten kun sen kärstää mustaksi, ota asioista edes hieman selvää ennen kuin nolaat itsesi.
   Väärin, lihatuotteet itsessään on luokiteltu karsinogeeniksi, valmistustavasta riippumatta.

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Nytpä kyllä on mennyt villitsi tämä keskustelu. Mikä vimma kaikilla on syyttää toisiaan faktojen tarkastamattomuudesta, kun omatkaan kommentit eivät näytä perustuvan laajoihin tutkimuksiin. Liha on karsinogeeni, mutta onneksi hyvin lievä sellainen. Reilun määrän pihvejä saa syödä, jotta karsinogeenipitoisuus nousee yhden yksittäisen tupakan tasolle.
   Hohhoijaa: Liha aiheuttaa diapetestä? Usko tai älä, mutta se soija jota luultavasti mussutat on lähes aina geenimanipuloitua ja täten aiheuttaa sen diapeteksen lisäksi mm. syöpää.
   Markinatalous: GMO-tuotteiden syöttäminen ainakin ihmisille on EU:ssa kiellettyä. Eläinten rehuista en tiedä, mutta muista joka tapauksessa että soijaa ja muita (usein ulkomailta tuotuja) rehuja syötetään karjalle, joten mitä ikinä siinä ravinnossa on päätyy lopulta lihaa syövälle ihmisellekin.
   GMO-tuotteita saa myydä EU:ssa ja Suomessakin, mutta ne on merkittävä. Kuitenkaan mitään terveydellistä haittaa ei olla todettu ja esim. WHO ja USDA eivät näe merkitsemispakolle olevan tieteellisiä perusteita.

   Lainaa

  62. Karsinogeeni 8.9.2017 18:54
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Juupajuu: Reilun määrän pihvejä saa syödä, jotta karsinogeenipitoisuus nousee yhden yksittäisen tupakan tasolle.
   Reilun määrän saa tupakoida, jotta karsinogeenipitoisuus nousee plutoniumin tasolle. Se ei silti tarkoita sitä, että tupakointi olisi kannattavaa. Samoin lihan kulutuksen kanssa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: broileri, kana, ruoka, kuva, riita, salaatti, nopea