Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Valtion muuttoapu

Kelan avustus aiheuttaa pettymyksen.
Valtion muuttoapu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. TheDeerHunter 20.7.2017 1:14
   Tulos: +625 (649 ääntä)
   No voi jeesus mikä saumapuolelle jäänyt

   Lainaa

  2. ihanvaanmummo 20.7.2017 1:15
   Tulos: +694 (702 ääntä)
   Suomen valtio ei vaan ymmärrä, tulot laskee, ei saa edes asumiestukea, ja kaverit kettuilee minkä kerkee, kyllähän siinä kenen tahansa muuttointo lopahtaa :(

   Lainaa

  3. KlaaraKotko 20.7.2017 1:29
   Tulos: +416 (452 ääntä)
   Jos et tykkää mun kommentista niin pääkiinni

   Lainaa

  4. Tulos: +443 (451 ääntä)
   Kyllä se on uskomatonta miten pientä ihmistä riistetään! Vaadin, että valtio korvaa mun viinarallista koituvat kulut ja vähintäänkin kaljakellun lutakon yli Tallinnaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +83 (127 ääntä)
   Pääkiinni te edelliset kommentoijat, kun ette oo mulle maksanu mittää...

   Lainaa

  6. Tulos: +202 (224 ääntä)
   Ny ei jassa vittuilua kuunnella et seuraavat kommentoijat pääkiinni

   Lainaa

  7. Tulos: +452 (460 ääntä)
   Itse asiassa jos vaihtais kansalaisuutta samalla tämä sankari niin sehän olisi suunnaton säästö veronmaksajille. Melkein tekis mieli itse mennä ajamaan tyypin muuttokuorma :-)

   Lainaa

  8. Tulos: -91 (153 ääntä)
   Kuka viroon haluaa muuttaa? Siis oikeasti! En itse muuttaisi vaikka maksettaisiin

   Lainaa

  9. VASSARIT ON PASKAA 20.7.2017 2:56
   Tulos: -250 (356 ääntä)
   No mitä vikisette? Te ootte vassareita, siinä nähdään mitä teidän sosialisminne tekee ihmiselle. Ihmisestä tulee laiska ja vaatii valtiolta lisää ja lisää, itseltään yhä vähemmän. Sosialismi ei toimi. Vitun sosialistit, libtardit, kommarit, marxisti pellet!

   Lainaa

  10. Tulos: +117 (149 ääntä)
   Elämämkoulu on vahva tässä yksilössä.

   Lainaa

  11. Tulos: -233 (323 ääntä)
   Muutenkin raivostuttaa ihmiset, jotka valittaa tuista (lähinnä opiskelijat) perkele 500e puhtaana käteen, siinä on yli puolet sun vuokrasta. Ei paljoo tartte tehä töitä, että pystyy elämään. Valtion ei ole tarkoitus elättää aikuisia ihmisiä. Olemme hyvässä asemassa kun opiskelijoina edes saamme mitään!

   Lainaa

  12. Tulos: +46 (50 ääntä)
   @Iso Hoo, hyvä pointti. Pitäskö pistää kickstarter tms. pystyyn?

   Lainaa

  13. Tulos: +56 (66 ääntä)
   suomi on ihan perseestä. jos ei oo järkevää sanottavaa eli että annat mulle fyffee niin pääkiinni

   Lainaa

  14. Tulos: +153 (153 ääntä)
   Jos sinne Tallinnaan on menossa opiskelun tai työpaikan perässä, niin silloin Kela maksaa korkeintaan 180€ muuttoapua. Huvimuutot pitää tehdä omalla rahalla.

   Lainaa

  15. elämäm-kolu 20.7.2017 8:16
   Tulos: +156 (194 ääntä)
   Lopetin eräässä divarissa käymisen, koska sekä omistaja että vakiasiakkaat uskoivat "mutiaisten" pilanneen Suomen, ja täten suomalaisella olisi verorahojensa vastineeksi oikeus muuttaa Thaimaahan ryyppäämään ja huoraamaan. Ironiantaju ei ollut vahva siellä, ja aina sai kovaan ääneen kuulla samat jutut

   Lainaa

  16. Tulos: +73 (79 ääntä)
   Typo melkein jokaisessa viestissä. Jännä.

   Lainaa

  17. Tulos: +132 (136 ääntä)
   Mielestäni voisi hyvinkin antaa muuttoapua tämmöisille sillä ehdolla, että allekirjoittaa paperin, jolla luopuu muista mahdollisista tuista seuraavaksi 10 vuodeksi jos jostain syystä päättääkin palata takaisin.

   Lainaa

  18. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Elastinen: @Iso Hoo, hyvä pointti. Pitäskö pistää kickstarter tms. pystyyn?
   Hyvä idea! Olen mukana

   Lainaa

  19. Tulos: +138 (138 ääntä)
   Onhan se nyt hirveetä riistoa, ettå valtio ei maksa ulkomailla asuvalle asumistukea. Tai valtio varmaan maksaisikin, mutta ne kelan työntekijät on aina syypäitä kaikkeen.

   Lainaa

  20. yli opisto hörhö 20.7.2017 9:09
   Tulos: +93 (93 ääntä)
   Suomi on vaan niin paska maa kun ei kustanna muuttoa muihin maihin :(

   Lainaa

  21. Juuh elikkäs 20.7.2017 9:12
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Tuo koko ryhmä on kyllä kokenut aikamoisen inflaation :D Oli vanhoina hyvinä aikoina opiskelijoiden perustama vinkkiryhmä toisilleen, joka muutaman vuoden päästä laajeni sitten muihin Tallinnassa pysyvästi asuviin suomalaisiin. Valitettavasti ryhmä on nykyään yhtä tyhjän kanssa kun nämä Markot sekä päiväristeilevät suomijuntit ovat ottaneet ryhmässä täysin vallan eikä vinkit mitä siellä jaetaan ole todellakaan mitään ns. "insider" vinkkejä enää.

   Lainaa

  22. Tulos: +93 (95 ääntä)
   Miten olisi jos ensin hankkisi jonkun työpaikan sieltä Tallinnasta ja sitten maksaisi itse muutosta. Kun Suomi kerran on niin perseestä.

   Lainaa

  23. Tulos: +29 (47 ääntä)
   Hiton ärsyttävää lukea: "nyt turpa kiinni, jos ole järkevää sanottavaa" miksei voi vaan sanoa "jos ei ole järkevää sanottavaa." Toisaalta ymmärtää ainakin paremmin miksi Marko on työtön, kun peruskoulukin jäänyt käymättä..

   Lainaa

  24. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Kirjoitustaidosta voi jälleen vetää johtopäätöksiä.

   Lainaa

  25. KaroliinaCZ 20.7.2017 10:28
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Kyllä mun mielestä valtion pitäisi ehdottomasti tukea Markon muuttoa pois Suomesta. Jos vaan lupaa, ettei palaa takaisin.

   Lainaa

  26. Vastarannan kiiski 20.7.2017 10:41
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Cheek: Hyvä idea! Olen mukana
   Tämän palstan julkaisuista voisi kerätä useammankin tapauksen samaan muuttokuormaan yksin tein.

   Lainaa

  27. Tulos: +155 (183 ääntä)
   Ss: Muutenkin raivostuttaa ihmiset, jotka valittaa tuista (lähinnä opiskelijat) perkele 500e puhtaana käteen, siinä on yli puolet sun vuokrasta. Ei paljoo tartte tehä töitä, että pystyy elämään. Valtion ei ole tarkoitus elättää aikuisia ihmisiä. Olemme hyvässä asemassa kun opiskelijoina edes saamme mitään!
   Voi jos olisikin saanut noin paljon. Elin 3 vuotta opiskelijana. Tuet oli 426e yhteensä, ja vuokrani oli 430e. Siihen päälle viellä vesi, sähkö, ruoka ja muut laskut. Kävin opiskelujen ohella töissä kun en halunnut kasvattaa velkaa. Mutta heh! Ei saa mennä silti yli tulorajan tai ottavat rahat pois. En valittanut mutta epäreilulta tuntuu kun työttömät samaanaikaan levittää persettä kotisohvalla ja saivat kaksi kertaa enemmän rahaa sillä aikaa kun itse olin 24/7 liikkeellä. Miksei työttömille tarjota lainaa? Ja opiskelijoille apua. Nyt oonkin sairaslomalla burn outista

   Lainaa

  28. Tulos: +35 (37 ääntä)
   manlu: Kuka viroon haluaa muuttaa? Siis oikeasti! En itse muuttaisi vaikka maksettaisiin
   Ihan mukava paikka se on, halpaa kakkua ja hassu kieli. Tallinnassa tietysti suomalaiset turistit on välillä häiriöks ja sää on talvella aika karu, alituinen räntäsade ja merituuli.

   Lainaa

  29. totuudentorvi 20.7.2017 11:51
   Tulos: +39 (63 ääntä)
   123: Voi jos olisikin saanut noin paljon. Elin 3 vuotta opiskelijana. Tuet oli 426e yhteensä, ja vuokrani oli 430e. Siihen päälle viellä vesi, sähkö, ruoka ja muut laskut. Kävin opiskelujen ohella töissä kun en halunnut kasvattaa velkaa. Mutta heh! Ei saa mennä silti yli tulorajan tai ottavat rahat pois. En valittanut mutta epäreilulta tuntuu kun työttömät samaanaikaan levittää persettä kotisohvalla ja saivat kaksi kertaa enemmän rahaa sillä aikaa kun itse olin 24/7 liikkeellä. Miksei työttömille tarjota lainaa? Ja opiskelijoille apua. Nyt oonkin sairaslomalla burn outista
   Jep! Onhan se hienoa, että opiskeluakin tuetaan jotenkin, mutta kyllä vituttaa kaikenmaailman sossupummit ja muut norkoilijat. Rahaa tulee aina jonkinlaisella syyllä ja vaikka ei tulisikaan paljon niin se on joka tapauksessa liikaa sellaiselle, joka ei edes yritä pärjätä omillaan. Itekin käyn opiskelun ohella töissä, koska haluan myös elää enkä halua olla pelkkä elätti, mutta tulorajat paukkuu aivan liian helposti. Tältäkään vuodelta en saa valtiolta minkäänlaista rahaa. Toisaalta pitää olla tyytyväinen, että on töitäkin, kun kaikilla niitä ei ole. Ei ole silti kiva olla menossa tyyliin 24/7, kuten sinäkin mainitsit. Suomen hienot säännöt mahdollistaa sen, että yrittämättömät palkitaan ja yrittäjiä rangaistaan. Jos minullakin loppuu työt kesken vuoden, niin KELAn tulorajat on jo täynnä ja loppuvuosi pitää elää niistä vaivalla vapaa-ajasta ja yöunista tingityistä säästöistä. Töissä olen ollut pienen ikäni, mutta muutamaa minua koskematonta poikkeusta lukuunottamatta ansiosidonnaisella ei saa opiskella. Ellen olisi opiskelija, tienaisin oikein mukavasti vaikka jäisin työttömäksi ja vapaa-aikaa olisi 24 tuntia vuorokaudessa. Lopputulema on siis melkeinpä se, että olisinpa vain käynyt koulua, nostanu rahaa valtiolta ja nauttinu vapaa-ajasta, koska loppujen lopuksi rahallinen tulos on aika sama. No eipä tarvi käydä leikkimässä piirileikkejä KELAn piikkiin, kun käy koulua.

   Lainaa

  30. Ihmettelijä 20.7.2017 12:17
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   PÄÄ KII

   Lainaa

  31. Tulos: -30 (50 ääntä)
   Iso Hoo: Itse asiassa jos vaihtais kansalaisuutta samalla tämä sankari niin sehän olisi suunnaton säästö veronmaksajille. Melkein tekis mieli itse mennä ajamaan tyypin muuttokuorma
   Joo, jotain reippaasti alle sentti / veronmaksaja. Niin huikeaa säästämistä! Ehkä kuitenkin parempi vaihtoehto olis verottaa enemmän niiltä jotka myös tienaa enemmän.

   Lainaa

  32. totuudentorvi 20.7.2017 12:27
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   V: Joo, jotain reippaasti alle sentti / veronmaksaja. Niin huikeaa säästämistä! Ehkä kuitenkin parempi vaihtoehto olis verottaa enemmän niiltä jotka myös tienaa enemmän.
   Verotetaan jo minun ymmärtääkseni. Markon kaltaisilla valkealla ratsulla liikkuvilla ritareilla veroprosentti on puhdas nolla.

   Lainaa

  33. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Asumiestukea :D Vaikka kuumaa hoitsupukua varten?

   Lainaa

  34. Tulos: -5 (53 ääntä)
   Janne: Hiton ärsyttävää lukea: “nyt turpa kiinni, jos ole järkevää sanottavaa” miksei voi vaan sanoa “jos ei ole järkevää sanottavaa.” Toisaalta ymmärtää ainakin paremmin miksi Marko on työtön, kun peruskoulukin jäänyt käymättä..
   Se on todellakin jännä miten kujalla ihmiset on. Kommentoijat mokassa kun täälläkin. Ei tarvi olla mitään tohtorin tutkintoa nähdäkseen että elämänkoulun lisäks läsnä on hyvin vahvasti MT-ongelmia, joten miksi vaivautua vääntämään typerää vitsiä kirjoitustaidoista? Valtion avun lisäksi tällaiset ihmiset tarvitsisivat ehdottomasti jonkun täysipäisen tukihenkilön opastamaan miten tässä yhteiskunnassa eletään, mutta joo toki se on kivempi räkiä netissä naamaan ja tuntea olonsa ylivertaiseksi veronmaksaja-yksilöksi taas pari minuuttia itsensä.

   Lainaa

  35. Tulos: +114 (116 ääntä)
   Ss: Ss
   Haluaisin avata sinulle vähän omaa ongelmaani opintotukien kanssa. Opiskelijakämppien hintaluokka on kutakuinkin niin että solukämpät vaihtelee hintaluokassa 200-400 €/kk ja yli 20 neliön yksiöt ja muut menee noin 450 €/kk ja siitä neliömäärän kasvaessa ylöspäin. Vuoden aikana opiskelija, joka nostaa 9kk edestä opintotukia, voi saada 11850€ palkkaa ilman että se vaikuttaa hänen tukiinsa. Tehdään enemmän tai vähemmän realistinen oletus, että opiskelija saa kesätöitä kolmeksi kuukaudeksi, joiden aikana hän saa 2000€/kk. Nyt opiskelija saa loppujen yhdeksän kuukauden aikana tienata ylimääräiset 650€/kk. Ei paha. Paitsi että 8€ tuntipalkalla tämä tarkoittaa noin 80 tuntia kuussa. Lisäksi huomautettakoon, että vuorokaudessa on 24 tuntia. Vuodessa (tai lukulaudessa 9kk) pitää tehdä 1600 tuntia opintopisteitä. Tämä tarkoittaa noin kuutta tuntia opiskelua päivässä mukaanlukien viikonloput. Jos opiskelija haluaa viikonloput vapaiksi, pitäisi opiskella 8-9 tuntia päivässä. Sitten tehdään törkeä oletus, että opiskelijan täytyy myös syödä. Yliopiston lounas opiskelija-alennuksella on 2.60€ ja se on tarjolla vain arkisin. Jos elää opiskelijalounailla, pannukakuilla, vihanneskeitoilla ja wokeilla, ruokaan voidaan sanoa menevän 10€ päivässä, eli 300€/kk. Ylimääräisellä rahalla ostetaan saippuat ja vessapaperit. Näin saadaan aikaiseksi menoarvio, jonka mukaan keskimääräisen opiskelijan kuukausimenot ovat noin 600€±100€/kk. Työssäkäymätön opiskelija tekisi täten 8h päivässä töitä ja saisi vanhan tukisysteemin mukaan 336€/kk opintorahaa ja 220€/kk asumistukea. Hän saa kuussa 556€/kk ja menettää 600€/kk ja ostaa mahdolliset oppikirjat sekä osallistuu opiskelijatapahtumiin -44€/kk kuukausibudjetilla. Tämä siis säästeliäällä elämäntyylillä. Töissäkäyvä opiskelija saisi vanhan tukisysteemin mukaan samat tuet, ja tekisi 4h päivässä töitä (mikä ei ole välttämättä työnantajalle kovin houkuttelevaa pienemmistä työmääristä tuskin edes sovitaan), opiskelisi 6h päivässä, ei pitäisi vapaapäiviä, käyttäisi matkustamiseen mahdollisesti tunnin tai kaksi päivässä. Hän saa kuussa 556€/kk tukia ja 640€/kk palkkaa. Hänellä on varaa vaikka ylläpitää autoa. Mutta kun päivässä pitää varata 6h opiskeluun, 4h töihin, 1h matkustamiseen sekä 8h terveellisiin yöuniin, jää maailman tehokkaimmalle henkilölle enintään 5 tuntia päivässä lounastauolle, mahdolliselle ostosreissulle, suihkussa käymiselle, ruuanlaitolle, tiskaamiselle, vapaa-ajalle ja terapiassa käymiselle. En halua sanoa täsä valituksena, vaan enemmän valistuksena. Olen tyytyväinen, että saan tukia, mutta kritisoin, mihin sen uskotaan riittävän. Kiitokset homiostanne, mukavaa päivänjatkoa.

   Lainaa

  36. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Minä voin maksaa Markolle menolipun - sillä ehdolla että hän myös pysyy siellä.

   Lainaa

  37. Tulos: +105 (107 ääntä)
   Ss: Muutenkin raivostuttaa ihmiset, jotka valittaa tuista (lähinnä opiskelijat) perkele 500e puhtaana käteen, siinä on yli puolet sun vuokrasta. Ei paljoo tartte tehä töitä, että pystyy elämään. Valtion ei ole tarkoitus elättää aikuisia ihmisiä. Olemme hyvässä asemassa kun opiskelijoina edes saamme mitään!
   Valtio ei avusta opiskelijoita hyvästä sydämestään, vaan koska joku joka ei ollut täydellinen typerys jossain vaiheessa tajusi että on hiton haitallista jos porukat jotka voisivat olla vaikka seuraava Supercell menevät mäkkäriin töihin, eivätkä opiskele koodausta, koska ihmisen on pakko syödä. Lahjakkaat pitää kouluttaa vaikkei pappa maksaisikaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +49 (61 ääntä)
   totuudentorvi: Jep! Onhan se hienoa, että opiskeluakin tuetaan jotenkin, mutta kyllä vituttaa kaikenmaailman sossupummit ja muut norkoilijat. Rahaa tulee aina jonkinlaisella syyllä ja vaikka ei tulisikaan paljon niin se on joka tapauksessa liikaa sellaiselle, joka ei edes yritä pärjätä omillaan. Itekin käyn opiskelun ohella töissä, koska haluan myös elää enkä halua olla pelkkä elätti, mutta tulorajat paukkuu aivan liian helposti. Tältäkään vuodelta en saa valtiolta minkäänlaista rahaa. Toisaalta pitää olla tyytyväinen, että on töitäkin, kun kaikilla niitä ei ole. Ei ole silti kiva olla menossa tyyliin 24/7, kuten sinäkin mainitsit. Suomen hienot säännöt mahdollistaa sen, että yrittämättömät palkitaan ja yrittäjiä rangaistaan. Jos minullakin loppuu työt kesken vuoden, niin KELAn tulorajat on jo täynnä ja loppuvuosi pitää elää niistä vaivalla vapaa-ajasta ja yöunista tingityistä säästöistä. Töissä olen ollut pienen ikäni, mutta muutamaa minua koskematonta poikkeusta lukuunottamatta ansiosidonnaisella ei saa opiskella. Ellen olisi opiskelija, tienaisin oikein mukavasti vaikka jäisin työttömäksi ja vapaa-aikaa olisi 24 tuntia vuorokaudessa. Lopputulema on siis melkeinpä se, että olisinpa vain käynyt koulua, nostanu rahaa valtiolta ja nauttinu vapaa-ajasta, koska loppujen lopuksi rahallinen tulos on aika sama. No eipä tarvi käydä leikkimässä piirileikkejä KELAn piikkiin, kun käy koulua.
   Niin no, toiset saa töitä ja toiset ei. Ei sitäkään voi pitää itsestäänselvyytenä että voi valita tuet, työt tai molemmat, koska isolla osalla ei vaan ole töitä vaikka etsisikin. Tässäkin suhteet merkkaa eniten, jos 15-16 vuotiaana ei pääse "kesätyöputkeen" suhteiden avulla, on kesätöiden saaminen pirun vaikeaa. Siksi, että seuraavana vuonna ne edellisen vuoden suhdetyöläiset omaa enemmän kokemusta jolla hakea muita töitä/saada edelleen suhteilla töitä. Sitten kun on 19-20v, 0kk työkokemusta koska ei saa töitä ilman kokemusta = alkaa olla peli pelattu. Itse hain joka kesä kymmeniin paikkoihin, oli luokan/koulun paras keskiarvo vaan ei suhteita = en saanut mitään töitä, siinä missä paikalliset kaverit jotka oli kiltisti sanottuna melko pöljiä, sai aina töitä sukulaisilta ilman hakemusta/hakemista. Joten tuet pitäisi vähintään tuplata, ja sitten jos ei oikeaa työtä huoli niin puolittaa. Tai työssä käyvien palkoista 1/3 pois ja tällä palkattaisiin lisää sakkia. Niin, kuinka moni on valmis alentamaan palkkaansa jotta ne "lusmut" mahtuisi töihin? Vai onko se ÄO-90 sellainen seikka että näiden mielestä työttömät pitää laittaa pakkotöihin ilman palkkaa? Ja sitten jos työtön on töissä niin eikös siitä pitäisi palkka maksaa? Ei idioottien mielestä, jotka ei varmasti menisi itse ilmaisiin töihin, helppohan se on vakipaikasta huudella.

   Lainaa

  39. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Olisin mukana, ellen asuisi itse Tallinnassa.
   Cheek: Hyvä idea! Olen mukana

   Lainaa

  40. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Iso Hoo: Itse asiassa jos vaihtais kansalaisuutta samalla tämä sankari niin sehän olisi suunnaton säästö veronmaksajille. Melkein tekis mieli itse mennä ajamaan tyypin muuttokuorma
   Juu, itsekin olin sanomassa että tämän Markon tapauksessa sitä Suomesta poismuuttoa kannattaisi jonkin verran tukeakin. :D

   Lainaa

  41. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Ss: Muutenkin raivostuttaa ihmiset, jotka valittaa tuista (lähinnä opiskelijat) perkele 500e puhtaana käteen, siinä on yli puolet sun vuokrasta. Ei paljoo tartte tehä töitä, että pystyy elämään. Valtion ei ole tarkoitus elättää aikuisia ihmisiä. Olemme hyvässä asemassa kun opiskelijoina edes saamme mitään!
   Eläessäni kelalta oo tollasia summia opiskellessa saanu, en ees mahollinen laina mukaan luettuna. Suurimmissa masseissa tuli oltua valmistumisen jälkeen kun 3 viikon työttyömyystuki oli isompi ku kolmeen kuukauden opintotuki :D

   Lainaa

  42. Tulos: +17 (19 ääntä)
   gerard: Ihan mukava paikka se on, halpaa kakkua ja hassu kieli. Tallinnassa tietysti suomalaiset turistit on välillä häiriöks ja sää on talvella aika karu, alituinen räntäsade ja merituuli.
   Niin... Vähän niinkuin Helsinki. Hassu kieli ja piripäät välillä häiriöksi. Sää on p*****stä kesäisin ja talvisin. Merituulikin on navakka.

   Lainaa

  43. totuudentorvi 21.7.2017 8:35
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Opiskelija: Niin no, toiset saa töitä ja toiset ei. Ei sitäkään voi pitää itsestäänselvyytenä että voi valita tuet, työt tai molemmat, koska isolla osalla ei vaan ole töitä vaikka etsisikin. Tässäkin suhteet merkkaa eniten, jos 15-16 vuotiaana ei pääse “kesätyöputkeen” suhteiden avulla, on kesätöiden saaminen pirun vaikeaa. Siksi, että seuraavana vuonna ne edellisen vuoden suhdetyöläiset omaa enemmän kokemusta jolla hakea muita töitä/saada edelleen suhteilla töitä. Sitten kun on 19-20v, 0kk työkokemusta koska ei saa töitä ilman kokemusta = alkaa olla peli pelattu. Itse hain joka kesä kymmeniin paikkoihin, oli luokan/koulun paras keskiarvo vaan ei suhteita = en saanut mitään töitä, siinä missä paikalliset kaverit jotka oli kiltisti sanottuna melko pöljiä, sai aina töitä sukulaisilta ilman hakemusta/hakemista. Joten tuet pitäisi vähintään tuplata, ja sitten jos ei oikeaa työtä huoli niin puolittaa. Tai työssä käyvien palkoista 1/3 pois ja tällä palkattaisiin lisää sakkia. Niin, kuinka moni on valmis alentamaan palkkaansa jotta ne “lusmut” mahtuisi töihin? Vai onko se ÄO-90 sellainen seikka että näiden mielestä työttömät pitää laittaa pakkotöihin ilman palkkaa? Ja sitten jos työtön on töissä niin eikös siitä pitäisi palkka maksaa? Ei idioottien mielestä, jotka ei varmasti menisi itse ilmaisiin töihin, helppohan se on vakipaikasta huudella.
   Tuo töiden saaminen suhteella on ollu varmaan aina ongelma ja todennäköisesti tulee aina olemaan ja se on tosi väärin. Itellä oli aikoinaan myös onnea, että pääsi joskus 14-15 -vuotiaana ensimmäiseen viikon mittaiseen kesätyöhön ja sen jälkeen aina töihin vaikkakaan ei välttämättä ensisijaiseen vaihtoehtoon. Sitten ne suhteilla itsensä töihin saaneet idiootit eivät kaikki osaa arvostaa saamaansa tilaisuutta edes vuosia myöhemmin. Toivon sulle parempaa tulevaisuutta töiden suhteen.

   Lainaa

  44. totuudentorvi 21.7.2017 8:37
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   totuudentorvi: Tuo töiden saaminen suhteella on ollu varmaan aina ongelma ja todennäköisesti tulee aina olemaan ja se on tosi väärin. Itellä oli aikoinaan myös onnea, että pääsi joskus 14-15 -vuotiaana ensimmäiseen viikon mittaiseen kesätyöhön ja sen jälkeen aina töihin vaikkakaan ei välttämättä ensisijaiseen vaihtoehtoon. Sitten ne suhteilla itsensä töihin saaneet idiootit eivät kaikki osaa arvostaa saamaansa tilaisuutta edes vuosia myöhemmin. Toivon sulle parempaa tulevaisuutta töiden suhteen.
   Vielä tarkennuksena, että suhteiden kautta en ole päässyt edes kesätöihin. Voi olla, että nykyisin nuo suhteet on vielä tärkeämpiä kuin minun ensimmäisten työpaikkojen aikaan :/

   Lainaa

  45. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Ss: Muutenkin raivostuttaa ihmiset, jotka valittaa tuista (lähinnä opiskelijat) perkele 500e puhtaana käteen, siinä on yli puolet sun vuokrasta. Ei paljoo tartte tehä töitä, että pystyy elämään. Valtion ei ole tarkoitus elättää aikuisia ihmisiä. Olemme hyvässä asemassa kun opiskelijoina edes saamme mitään!
   Oho, peräti "yli puolet" vuokrasta! Riippuu kyllä myös asunnosta. Opiskelija-asuntoja on rajattu määrä ja kaikki eivät pääse niihin 300 e kämppiin. Jotenkin vaan pitäisi saada maksettua se koko vuokra, plus laskut ja jotain pitää joka päivä syödäkin. Siinä on sitten otettava lainaa ja/tai vanhemmat joutuvat auttamaan. Käytät "me"-muotoa, mutta epäilen oletko oikeasti opiskelija joka joutuu tuolla 500 eurolla pärjäämään. Taitaa olla ainakin rikkaat vanhemmat. Heille kannattaakin olla kiitollinen, kun pääset elämässä alkuun. Valtio sen sijaan voisi tehdä paljon enemmän opiskelijoiden hyväksi. Koulutus on pakollinen melkein kaikilla aloilla, jotta saisi töitä. Jos opiskelijoille maksettaisiin eläminen valtion puolesta, samalla varmistettaisiin että saadaan uusia veronmaksajia muutaman vuoden kuluttua. Kyllä se olisi ihan hyvä sijoitus valtiollekin. Ja kun tässäKIN on taas kerran kommenteissa haukuttu vassareita, niin menkääs oikeistolaiset kerrankin edes vähän itseenne. Köyhien pitäisi olla kiitollisia että valtio antaa mitään, koska kaikkien pitää pärjätä omillaan jne jne. Helppohan se on sanoa kun on rikas isi ja äiti, ja sitten pääsette suoraan hyväpalkkaiselle alalle. Köyhät tekevät yleensä töitä jo opiskeluaikana, koska on pakko. Jos oikeasti ajattelette että työllä pitää pärjätä, niin vaatikaa isompia palkkoja siivoojille, puhelintyötä tekeville, hampurilaismyyjille jne. Siinä säästyisi valtiolta pitkä penni. Mutta hei palkitaan vaan toimareita isoilla bonuksilla ja duunareille 10 e/tunti kovasta työstä. Siinä on sitä oikeistolaisuutta isolla O:lla.

   Lainaa

  46. Tulos: -11 (33 ääntä)
   Kommentti tuohon opintotuki asiaan: Mitä ihmiset ei ymmärrä on se, että peruskoulu on ilmaista kokonaisuudessaan. Tämän jälkeen vielä amiksessa ja lukiossa ruoka on ilmaista, mutta kirjat yms. välineet maksavat. Tämän jälkeen AMK ja YO maksaa myös ruoka ja asunto. Vastuu kasvaa opiskelijalle. Nyt pitää muistaa että se on nimenomaan opintoTUKI, ei mikään "Valtio maksaa kaiken tuki". Siksi meillä on opintoLAINA. Jos opiskelija ottaa opintolainan, hän pystyy elämään normaalia elämää. Lainaa vain vieroksutaan, vaikka se on todella edullinen. Ihmisillä on vain joku päähänpinttymä että minähän en lainaa ota ja sitten valitan täällä kommenttipalstalla kuinka joudun tekemään sitä ja tätä että voin elää. Kun pääsee AMK tai YO tasolta töihin, saa lainaa maksettua tosi helposti pois eikä se häiritse lainkaan normaalia elämää. Jos töitä ei saakaan niin kelan kanssa saa sovittua kyllä takaisinmaksusta todella hyvin. OTTAKAA SE OPINTOLAINA. Helpottaa paljon elämäänne. Sijoittakaa vaikka ylimääräset varat niin osaavat voivat jopa tienata sillä.

   Lainaa

  47. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mitä tuohon Markon kommenttiin tulee niin Kelalle tulisi kyllä halvemmaksi maksaa Markon muutto pois Suomesta niin ei tarvitsisi maksaa Suomen enää tälle tukia.

   Lainaa

  48. Tulos: -16 (22 ääntä)
   Tälläset idiootit vois rahdata Bagdadiin samalla lennolla rasvalettien kanssa :)

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Pääkiinni. Näin se kieli kehittyy.

   Lainaa

  50. Tulos: -1 (7 ääntä)
   TheDeerHunter: No voi jeesus mikä saumapuolelle jäänyt
   Pääkiinni..... :D

   Lainaa

  51. Arthur Brown 22.7.2017 14:59
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Tässä tapauksessa, valtiolle todennäköisesti tulisi paljon halvemmaksi tarjota muutaman tonnin muuttoavustus. Tuet tai sairaskulut jäisivät Viron maksettavaksi. Tai no, tarkemmin mietittynä, kyllähän ne tuet mitä Marko nyt saa menee kotimaiseen kulutukseen, eli suomalaisen työn tukemiseen. Voisi lähibaareilla ja -kaupoilla olla hieman haastavampi työympäristö kun asiakkaat siirretään Viroon. Vaikeata tämä talous.

   Lainaa

  52. Tulos: -13 (19 ääntä)
   Samanlaista logiikkaa kuin punavihreillä.

   Lainaa

  53. Tulos: -12 (14 ääntä)
   elämäm-kolu: Lopetin eräässä divarissa käymisen, koska sekä omistaja että vakiasiakkaat uskoivat “mutiaisten” pilanneen Suomen, ja täten suomalaisella olisi verorahojensa vastineeksi oikeus muuttaa Thaimaahan ryyppäämään ja huoraamaan. Ironiantaju ei ollut vahva siellä, ja aina sai kovaan ääneen kuulla samat jutut
   Noh noh..tietäisitpä vain mitä mieltä muissakin firmoissa ollaan. Veikkaan, että asut Helsingissä? Matkailu avartaa ihan Suomen sisälläkin.

   Lainaa

  54. Minä1234567890 24.7.2017 20:37
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Marko... tuota noin, sun täytyy ihan itse tienata ne muuttoon tarvittavat rahat...

   Lainaa

  55. elämämkolu 25.7.2017 0:18
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Köhöm..: Noh noh..tietäisitpä vain mitä mieltä muissakin firmoissa ollaan. Veikkaan, että asut Helsingissä? Matkailu avartaa ihan Suomen sisälläkin.
   Savossa. Voihan sitä olla mitä mieltä vaan, mutta ääneen ei tarvitse lausua.

   Lainaa

  56. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Iso Hoo: Itse asiassa jos vaihtais kansalaisuutta samalla tämä sankari niin sehän olisi suunnaton säästö veronmaksajille. Melkein tekis mieli itse mennä ajamaan tyypin muuttokuorma
   Samaa itse ajattelin. Valtiohan säästäisi mukavat summat jos porukka vapaaehtoisesti muuttaisi toiseen maahan. Eihän työmarkkinatukea tai asumistukea ulkomaille makseta. Tosin, voisi jopa tulla halvemmaksi maksaa asumistuki ulkomaille ja työmarkkinatuki päälle - ei tarvitsisi rakentaa infraa ko. henkilöä varten eikä terveyspalveluita järjestellä.

   Lainaa

  57. Mauri Tasanen 7.8.2017 15:40
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Nyt pääkiinni!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Tallinna, viro, suomi, muutto, kela, avustus, apu, verot