Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Talousnero lyhentää lainaa

  Onko 7820 euroa kuussa paljon?
  Suurenna näkymä
  Talousnero lyhentää lainaa

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mustalaisnaamio 25.7.2017 0:29
   Tulos: +833 (887 ääntä)
   Jennakin saa äänestää.

   Lainaa

  2. Tulos: +279 (301 ääntä)
   Aivoihin sattuuuuuuu!

   Lainaa

  3. Tulos: +287 (341 ääntä)
   Jenna ei selvästikkään ole suorittanut edes peruskoulua.

   Lainaa

  4. Tulos: +177 (185 ääntä)
   Voi hyvänen aika!

   Lainaa

  5. Tulos: +392 (404 ääntä)
   Matikankurssit voi olla tylsiä ja turhauttavia mut ehkä syystäkin pakollisia. Myös se talousmatematiikka.

   Lainaa

  6. Tulos: +450 (464 ääntä)
   Taas yksi todiste siitä, ettei koulutuksesta pidä enää leikata.

   Lainaa

  7. Lörs lärä 25.7.2017 1:10
   Tulos: +92 (148 ääntä)
   No lähelle oikeaa pääsi hän kuitenkin, unohti vain jakaa tuon 7k vielä kerran kahdellatoista. Hyvä yritys, ajatteli vain loppuosuuden liian vaikeasti ääneen ja näin teki itsestään hieman pöhelön.

   Lainaa

  8. Tulos: +277 (279 ääntä)
   Joka vuosi uusi mersu 12 €:lla kuussa... On kyllä melkoinen matematiikan ihmelapsi :D

   Lainaa

  9. Bananaboat 25.7.2017 1:19
   Tulos: +222 (224 ääntä)
   Noin kun laskee, niin onpahan varaa maksaa (oikeat) lyhennykset kun sopiva asunto löytyy.

   Lainaa

  10. Tulos: +36 (74 ääntä)
   Veikkaan että Jenna ei saa lainaa kyllä mistään pankista

   Lainaa

  11. Tulos: +96 (106 ääntä)
   En itsekään ole matikassa mikään nero, mutta tämä on jo surullisen naurettavaa

   Lainaa

  12. spamminorsu 25.7.2017 2:48
   Tulos: +75 (201 ääntä)
   Taavi76: Jenna ei selvästikkään ole suorittanut edes peruskoulua.
   Et näköjään sinäkään. Se kirjoitetaan selvästikään.

   Lainaa

  13. Tulos: +216 (222 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Jennakin saa äänestää.
   Jenna voisi päästä vaikka valtiovarainministeriksi. Jos nyt luvut vähän heittää, niin "sori siitä".

   Lainaa

  14. Paulipälö 25.7.2017 3:05
   Tulos: +103 (131 ääntä)
   Joni: Jenna voisi päästä vaikka valtiovarainministeriksi. Jos nyt luvut vähän heittää, niin “sori siitä”.
   Kansanedustajaksi ainakin. Onhan siellä meillä yksi Oikeasti peruskoulun käymätön. Eräs viitasaarelainen sahayrittäjä. Persujen riveistä.

   Lainaa

  15. Sami Kuupas 25.7.2017 4:17
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Piilokulut.

   Lainaa

  16. Konttorirotta 25.7.2017 6:01
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Luulis Jennan tietävän siitä uudesta lakipykälästä, että asuntolainaa lyhennetään 8000€/kk 20vuoden ajan!

   Lainaa

  17. Tulos: +6 (58 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Jennakin saa äänestää.
   Arvaapa, mitä puoluetta.

   Lainaa

  18. totuudentorvi 25.7.2017 9:43
   Tulos: +157 (159 ääntä)
   "Todellinen lyhennys" kuukaudessa 700 euroa + piilokulut 2000 €/kk. Ei ne minun mielestä tuossa vaiheessa enää ois kovinkaan hyvin piileksiviä kuluja.

   Lainaa

  19. Tulos: -55 (125 ääntä)
   spamminorsu: Et näköjään sinäkään. Se kirjoitetaan selvästikään.
   No entä jos se kirjotti vähä murteella? Vai ruppeekko korjjaammaan tämänni tekstin? Ja nyt oli muute matikasta puhe. Ja jos ei muuta moitittavvaa keksi kun kirjoitusasun niin aika pikkusielunen pitää olla tai äikän maikka. Jos ymmärrät mitä tarkoitetaan eikä ole ihan päin persettä niin "why be a dick about it?" ;)

   Lainaa

  20. Tulos: -109 (129 ääntä)
   Btw:“why be a dick about it?”
   Why to be a dick*

   Lainaa

  21. Tulos: +13 (39 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Jennakin saa äänestää.
   Sinäkin saat muutaman vuoden kuluttua :)

   Lainaa

  22. Tulos: +27 (105 ääntä)
   Jotenkin tulee paska fiilis näistä kommenteista. Itselläni esim. on dyskalkulia eli matikkahäiriö, ja olen kyllä saanut koko elämäni kuulla kaikkien opettajien taholta, miten en tule pärjäämään elämässä. Näköjään tämä näyttää olevan ihan perus asenne yleisestikin. No, ihan hyvin olen pärjännyt, peruskoulu käyty (ja muitakin kouluja sen jälkeen), ja ajatelkaa, saan jopa äänestää! Onneksi on olemassa juuri nuo laskurit, niin ei tarvitse itse yrittää mitään, kuten Jenna.

   Lainaa

  23. pihlajantarja 25.7.2017 10:27
   Tulos: +121 (127 ääntä)
   duh: Why to be a dick*
   hienosti pädetty päin vittua :D

   Lainaa

  24. totuudentorvi 25.7.2017 11:06
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   Jeesus: totuu
   Jaa muutaman vuoden kuluttuako me viimein nähdään Jesse taas maan päällä? :D

   Lainaa

  25. Tulos: +152 (158 ääntä)
   Kakka: Jotenkin tulee paska fiilis näistä kommenteista. Itselläni esim. on dyskalkulia eli matikkahäiriö, ja olen kyllä saanut koko elämäni kuulla kaikkien opettajien taholta, miten en tule pärjäämään elämässä. Näköjään tämä näyttää olevan ihan perus asenne yleisestikin. No, ihan hyvin olen pärjännyt, peruskoulu käyty (ja muitakin kouluja sen jälkeen), ja ajatelkaa, saan jopa äänestää! Onneksi on olemassa juuri nuo laskurit, niin ei tarvitse itse yrittää mitään, kuten Jenna.
   Harvinaiset häiriöt eivät selitä yleistä tyhmyyttä. Jos Jennalla olisi dyskalkylia, hän luottaisi lainalaskuriin enemmän kuin omaan laskutaitoonsa.

   Lainaa

  26. Tulos: +25 (79 ääntä)
   Btw: No entä jos se kirjotti vähä murteella? Vai ruppeekko korjjaammaan tämänni tekstin? Ja nyt oli muute matikasta puhe. Ja jos ei muuta moitittavvaa keksi kun kirjoitusasun niin aika pikkusielunen pitää olla tai äikän maikka. Jos ymmärrät mitä tarkoitetaan eikä ole ihan päin persettä niin “why be a dick about it?”
   Sellaista murretta ei ole, jossa -pa, -pä, -ka, -kä jne. päätteet kirjoitetaan päin hanuria. Se on elämäm_koululaisten oma keksintö, kun edes äidinkieltä ei osata korkolaskennasta ja perusaritmetiikasta puhumattakaan.

   Lainaa

  27. vuodessa on 12 kuukautta 25.7.2017 12:02
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Jennalla on mennyt vuodet ja kuukaudet sekaisin. 155 000 / 20 = 7800 e/v, tuo kannattaa jakaa vielä kuukausilla, niin ollaan jo lähempänä kuukausierää ( joskaan tämäkään ei ole oikea kaava :) )

   Lainaa

  28. Tulos: +132 (132 ääntä)
   Mä en näe tässä ongelmana (pelkästään) tota matikantaidon täydellistä puutetta. Sen sijaan isompana pulmana pidän täyttä käytännönjärjen olemattomuutta. Jokaisen pitäis typerimmilläkin aivonsa osilla tajuta, ettei noi luvut vaan voi mitenkään toimia käytännössä. Ei asunnon eikä auton osalta. Sen tajuttuaan ymmärtää laskea uudelleen. Jos tässä jo menee vikaan, niin sillä matikan taidon puutteella ei liene enää niin suurta merkitystä.

   Lainaa

  29. Tulos: -26 (56 ääntä)
   Soo: Harvinaiset häiriöt eivät selitä yleistä tyhmyyttä. Jos Jennalla olisi dyskalkylia, hän luottaisi lainalaskuriin enemmän kuin omaan laskutaitoonsa.
   Ehkä Jennalla ei mitään harvinaista häiriötä olekaan, mutta hän ei selvästi ole maailman lahjakkain matemaattisesti. Sekään ei tee kenestäkään yleisesti tyhmää. Eikä tuosta mokasta mitenkään välity se, että hän erityisesti luottaisi omaan laskutaitoonsa.

   Lainaa

  30. Pallireiska 25.7.2017 14:28
   Tulos: +110 (110 ääntä)
   Kakka: Ehkä Jennalla ei mitään harvinaista häiriötä olekaan, mutta hän ei selvästi ole maailman lahjakkain matemaattisesti. Sekään ei tee kenestäkään yleisesti tyhmää. Eikä tuosta mokasta mitenkään välity se, että hän erityisesti luottaisi omaan laskutaitoonsa.
   Välittyypäs, koska hän on tuossa kirkkain silmin laskemassa jotain keskiarvoa oman paskalaskelmansa ja kolmen eri pankin laskurin välillä. Eli luottaa omaan kykyynsä yhtä paljon kuin pankkien laskelmiin.

   Lainaa

  31. Tulos: +85 (87 ääntä)
   Kakka: Ehkä Jennalla ei mitään harvinaista häiriötä olekaan, mutta hän ei selvästi ole maailman lahjakkain matemaattisesti. Sekään ei tee kenestäkään yleisesti tyhmää. Eikä tuosta mokasta mitenkään välity se, että hän erityisesti luottaisi omaan laskutaitoonsa.
   En ole minäkään, lukion lyhyt meni läpi aika nippanappa ja sekin on sittemmin unohtunut. Mutta noista luvuista pitäisi nähdä jo terveellä järjellä ja yleisellä maailmantuntemuksella etteivät ne *voi* olla oikein. Sama kuin jos joku väittäisi että, sanotaan, toisen maailmansodan päättymispäivä on 21.6.2016: en tiedä ulkomuistista mikä se on, mikä on aika hömelöä, mutta tiedän silti että tuo päivämäärä ei millään voi olla oikein.

   Lainaa

  32. Tulos: -25 (61 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Jennakin saa äänestää.
   Äänestämisen ei pitäisi olla sidottu älykkyyteen, tai matemaattiseen kyvykkyyteen. Parempi 10 tyhmää äänestäjää jotka haluaa yhteistä parasta, kun vaikka 1000 neroa, jotka tavoittelee pelkästään omaa etuaan muiden kustannuksella. Itseasiassa ne 10 tyhmää on paljon parempia tälle kansalle, kun ne nerot.

   Lainaa

  33. Tulos: +13 (47 ääntä)
   Ja: Sellaista murretta ei ole, jossa -pa, -pä, -ka, -kä jne. päätteet kirjoitetaan päin hanuria. Se on elämäm_koululaisten oma keksintö, kun edes äidinkieltä ei osata korkolaskennasta ja perusaritmetiikasta puhumattakaan.
   No kyllä näin oululaisena sanon "selvästikkään" tai jopa "selevästikkään". Ja jos sille päälle satun, myös kirjoitan sen jomminkummin. Näissä kommenteissa ei ole niin väliä...

   Lainaa

  34. Tulos: -8 (24 ääntä)
   Miten tuommoinen tyyppi voi olla edes juridisesti pätevä ottamaan mitään lainaa? Tai edes hoitamaan raha-asioitaan itse?

   Lainaa

  35. Pallireiska 26.7.2017 0:04
   Tulos: +64 (72 ääntä)
   Fffd: Äänestämisen ei pitäisi olla sidottu älykkyyteen, tai matemaattiseen kyvykkyyteen. Parempi 10 tyhmää äänestäjää jotka haluaa yhteistä parasta, kun vaikka 1000 neroa, jotka tavoittelee pelkästään omaa etuaan muiden kustannuksella. Itseasiassa ne 10 tyhmää on paljon parempia tälle kansalle, kun ne nerot.
   Entä 10 tyhmää äänestäjää, jotka tavoittelevat vaan omaa etuaan, versus 1000 neroa, jotka haluavat yhteistä parasta? Tommonen on ihan täyttä nollakommentointia, että asiaan lisätään joku toinen, ilmiselvä ja vahvempi attribuutti.

   Lainaa

  36. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Onneksi vanhakin koira oppii uusia temppuja, joku vois mennä opettamaaan. Olettaen, että Jennalla on motivaatiota oppia... mutta jos olisi, luulis että olis etsinyt itekkin jo tietoa ja pari harjoitusta. Tuntuu hurjalta, ettei Jennan matematiikan opettaja ole vaatinut enempää, vaan on päästänyt seuraaville asteille. Jos olisi todenmukaisesti arvostellut vaikka sen vitosen, olisi se dyskalkulia havaittu koulussa, mikäli se on syynä.

   Lainaa

  37. KapteeniSelviö 26.7.2017 10:10
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   duh: Why to be a dick*
   Hahaha, fail! Mulla ois myynnissä enkun kielioppikirja, ostatko? Vain 2000€ kuussa vuoden ajan

   Lainaa

  38. tyhmät tietäjät 26.7.2017 11:35
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Fffd: Itseasiassa ne 10 tyhmää on paljon parempia tälle kansalle, kun ne nerot.
   Miksi ne tyhmimmät ovat aina itserakkaimpia, kiittämättömämpiä? Siksi etteivät tajua mitään mistään ja luulevat näin ollen tietävän kaikesta kaiken? Sen sijaan vähänkään pidemmälle kouluttautuneet tajuavat, etteivät tiedäkään tästä maailmasta läheskään kaikkea, käytännössä mikään ei ole mustavalkoista jne. Tämä tekee asenteesta astetta nöyremmän.

   Lainaa

  39. Tulos: +23 (35 ääntä)
   Kakka: Ehkä Jennalla ei mitään harvinaista häiriötä olekaan, mutta hän ei selvästi ole maailman lahjakkain matemaattisesti. Sekään ei tee kenestäkään yleisesti tyhmää. Eikä tuosta mokasta mitenkään välity se, että hän erityisesti luottaisi omaan laskutaitoonsa.
   Olet väärässä. Voisit kyllä todeta "Eikä sekään välttämättä tee kenestäkään yleisesti tyhmää", nythän viittaat että jos on tyhmä matemaattisesti, ei voisi päätellä että todennäköisyys muuhunkin typeryyteen ei olisi sen suurempaa kuin matemattisesti normaaleilla. Omat huomiot elämästä ja ihmisistä kyllä tukee sitä, että ne jotka ei erota vasenta oikeasta, ei osaa yksinkertaista matikkaa, eivät hahmota ympäristöään(huono tilannetaju) eivätkä ole erityisen "tilanteen tasalla" missään = ovat yleensä keskimääräistä pöljempää sakkia. Tai ehkä ovat sitten keskimääräistä sakkia, mene ja tiedä. Kyllä yleisälykäs ihminen osaa soveltaa muiden osa-alueidensa kokemusten pohjalta vieraammissa tilanteissa tai ainakin päätellä että "nyt en tiedä tästä tarpeeksi, pitää opiskella asiaa". Vaikka klisee onkin, niin minut on paykologilla monesti testattu pitkillä testeillä ja aina todetaan että keskivertoa selvästi älykkäämpi. Osaan silti hahmottaa että esim. kieliopillisesti taidoissani on puutteita, samoin esim matemaattisesti tiedän milloin tarkastaa omat tulokset koska virheitä sattuu. Ja olen törmännyt todella moneen ihmiseen jotka pitää itseään nerona esim sen takia että on lukio käyty, osaavat täydellisesti kieliopin jne. Oikeasti älykäs ymmärtää, että älyllä on rajansa ja tietää milloib turvautua ulkopuoliseen apuun.

   Lainaa

  40. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Noi laskurit on olemassa ihan siksi, että monen on hankala hahmottaa tällaisia laskuja. Laskutaidottomuus itsessään ei ole pilkan aihe ja kaikille sattuu ajatusvirheitä ja pilkkuvirheitä. Koomista on se, kun joku jääräpäisesti pitää kiinni omasta väärästä laskutuloksestaan, vaikka siitä pitäisi ihan kaupunkilaisjärjellä tajuta, että se ei voi pitää paikkaansa. Ts jos saa matikan kokeessa appelsiinin ympärysmitaksi 18 km niin pitäisi tajuta tulos älyttömäksi ja laskea uudestaan. Jos saa 150000 lainan kuukausieräksi (20 vuoden ajan) 1/20 osa koko lainan summasta voisi aika nopeasti keksiä, että luvussa täytyy olla jotain pielessä (ja peräti, että taisi unohtaa jakaa sen vuoden vielä kuukausiksi.) Tolla seitsemän tonnin kk-erällä lainan suuruus olisi lähempänä 1,5 miljoonaa euroa kuin 150 000.

   Lainaa

  41. Tulos: +59 (59 ääntä)
   Jotenkin liikkis myös se ratkaisu "nää luvut on älyttömiä, laskenpa täysin randomisti niille keskiarvon". Ja se, että saatuaan usean eri pankin laskureista vain muutamalla kympillä keskenään heittäviä lukuja, jotka kaikki eroavat 7000 eurolla omasta laskutuloksesta ei ala epäillä omaa tulostaan vaan niitä parilla kympillä heittäviä laskureita...

   Lainaa

  42. spamminorsu 26.7.2017 14:14
   Tulos: 0 (40 ääntä)
   Tarmo: No kyllä näin oululaisena sanon “selvästikkään” tai jopa “selevästikkään”. Ja jos sille päälle satun, myös kirjoitan sen jomminkummin. Näissä kommenteissa ei ole niin väliä…
   No kyllähän se niin lausutaan, vitun idiootti, mutta ei kirjoiteta.

   Lainaa

  43. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Ehtiköhän Jenna laskeskella palkkaansa ja ihmetellä millä tuon kuukausierän maksaa?

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Ok, Jenna ei osaa laskea. Mutta ois nyt luottanu laskuriin tai viimestään kaverin sanomaan, niin ei tarvis loppuikää "parin tonnin lyhennysten" pelossa asua vuokralla.

   Lainaa

  45. vitun idiootti 27.7.2017 2:12
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Tarmo: No kyllä näin oululaisena sanon “selvästikkään” tai jopa “selevästikkään”. Ja jos sille päälle satun, myös kirjoitan sen jomminkummin. Näissä kommenteissa ei ole niin väliä…
   Meenasin just sanoa että ehkä me täällä Oulussa ollaan kaikki elämäm_koulaisia kun ei selvästikkään osata kirjottaa niinku murrenero Ja meille ystävällisesti kertoo ;)
   spamminorsu: No kyllähän se niin lausutaan, vitun idiootti, mutta ei kirjoiteta.
   En tiiä mistä päin sää oot mutta oululaisena voin sanoa että kyllä oman kokemuksen mukkaan täällä nuo ylimääräset tuplakonsonantit on niin voimakkaita että "selvästikään" ei oo kirjakielisesti kirjotettuna Oulun murretta ollenkaan kun taas "selvästikkään" on. Murteissa on myös se hauska juju että niitä ei tarvi kirjottaa kirjakielen mukasesti vaan ne saa kirjottaa just niinku ne lausutaan. :)

   Lainaa

  46. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Mä haluisin nähdä sen autolaina laskelmat ja päätelmät.

   Lainaa

  47. Tulos: -13 (25 ääntä)
   spamminorsu: No kyllähän se niin lausutaan, vitun idiootti, mutta ei kirjoiteta.
   No voi vitun idiootti, jos kirjoitan murteella niin kirjoitan sen just niinku sanonkin. Niinku suomenkielessä yleensäKKin!

   Lainaa

  48. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Jeesus: Sinäkin saat muutaman vuoden kuluttua
   Vitun feikkijeesus painu helvettiin. T. Alkuperäinen jeesus

   Lainaa

  49. spamminorsu 27.7.2017 10:33
   Tulos: -3 (19 ääntä)
   vitun idiootti: Meenasin just sanoa että ehkä me täällä Oulussa ollaan kaikki elämäm_koulaisia kun ei selvästikkään osata kirjottaa niinku murrenero Ja meille ystävällisesti kertoo En tiiä mistä päin sää oot mutta oululaisena voin sanoa että kyllä oman kokemuksen mukkaan täällä nuo ylimääräset tuplakonsonantit on niin voimakkaita että “selvästikään” ei oo kirjakielisesti kirjotettuna Oulun murretta ollenkaan kun taas “selvästikkään” on. Murteissa on myös se hauska juju että niitä ei tarvi kirjottaa kirjakielen mukasesti vaan ne saa kirjottaa just niinku ne lausutaan.
   Kun niitä murteita ei kirjoitettaessa käytetä, miten se voi olla ihmisten niin saatanan vaikeata ymmärtää.

   Lainaa

  50. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Jennan pahin virhe oli kysellä asiasta julkisesti. Kyllä sitä itekkin tulee laskettua juttuja päin mäntyä mutta se pitää hoitaa salassa. :)

   Lainaa

  51. Suomalainen 27.7.2017 16:03
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Taavi76: Jenna ei selvästikkään ole suorittanut edes peruskoulua.
   Etkä sinäkään, sanaa "selvästik" ei ole suomen kielessä.

   Lainaa

  52. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Fffd: Äänestämisen ei pitäisi olla sidottu älykkyyteen, tai matemaattiseen kyvykkyyteen. Parempi 10 tyhmää äänestäjää jotka haluaa yhteistä parasta, kun vaikka 1000 neroa, jotka tavoittelee pelkästään omaa etuaan muiden kustannuksella. Itseasiassa ne 10 tyhmää on paljon parempia tälle kansalle, kun ne nerot.
   Miten ne kymmenen tyhmää tietävät mikä on tehokkain tapa edistää sitä yhteistä parasta, kun kerran ovat määritelmällisesti jo tyhmiä?

   Lainaa

  53. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Noilla tiedoilla sain asunnon lopulliseksi hinnaksi 157322e plus siihen päälle lainan perustamiskulut +muut kulut, mistä ei sitten ole hajuakaan.

   Lainaa

  54. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Nii: Noilla tiedoilla sain asunnon lopulliseksi hinnaksi 157322e plus siihen päälle lainan perustamiskulut +muut kulut, mistä ei sitten ole hajuakaan.
   ..saattaa olla tosin tuokin päin persettä laskettu, mutta kk. erä on aika lähellä pankkien ilmoittamaa.

   Lainaa

  55. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Nii: ..saattaa olla tosin tuokin päin persettä laskettu, mutta kk. erä on aika lähellä pankkien ilmoittamaa.
   Nii: Noilla tiedoilla sain asunnon lopulliseksi hinnaksi 157322e plus siihen päälle lainan perustamiskulut +muut kulut, mistä ei sitten ole hajuakaan.
   Nii: ..saattaa olla tosin tuokin päin persettä laskettu, mutta kk. erä on aika lähellä pankkien ilmoittamaa.
   No onhan tuo nyt niin päin persettä tosiaankin laskettu kuin vaan ikinä voi. Pettää sullakin se käytännön järki. Ei 155000 tonnin asuntolaina kahdenkymmenen vuoden ajalla voi olla kokonaisuutena noin halpa, vain pari tonnia yli lainasumman. Johan inflaatiokin menee ohi ja kovaa - tarkoittaen, että tolla lukemalla sä tienaisit ton lainan ottamalla useita kymppitonneja! Toisin sanoen valuutan arvon muutos huomioiden sun ei tarttis maksaa takaisin lahimankaan koko lainasummaa. Ensinnäkin ei asunnon hinnasta edes ole mitään tietoa. Pelkkä lainan osuus on 155000, jonka kuukausikorko on 1,2% eli 186 euroa kuussa. Tää koron osuus laskee tietty pienemmäksi hitaasti joka kuukausi, mutta tekee silti PIKKASEN enemmän kuin reilu pari tonnia 20 vuodessa! Sen sijaan kokonaissumman LAINALLE saat vaikkapa laskemalla lainalaskurin antaman kuukausierän ja kerrot sen laina-ajalla. Esim. 727 e/kk x 12 kk x 20. Tässä toi 20 on laina-aika vuosina. Tulos on 174480 euroa. Käytännön järki suorastaan helpotuksestaan huutaa, että nyt ollaan oikeissa lukemissa. Tämäkin toki ainoastaan edellytyksellä, että kuukausierät ovat sopimuksen mukaan samansuuruisia ensimmäisestä viimeiseen. Kokonaissumma asunnon hinnalle olisi siis käsiraha + laina + korot + muut kulut. Jos käsiraha on se mikä yleensä vähintään vaaditaan eli 50 % kauppahinnasta, asunnon hinta kaikkine kuluineen olisi n. 330000 euroa (käsiraha 155000 + laina kok. 174480). Eli vähän menee arvio pieleen?

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Pieni korjaus omaankin kommenttiin. Ei tietenkään laina ollut 155000 tonnin asuntolaina (kuten kirjoitin) vaan vähän normaalimpi 155 tonnia. :)

   Lainaa

  57. Viinikälli 31.7.2017 7:37
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Jennakin saa äänestää.
   Onneksi hänellä ei ole kuitenkaan hallussaan ydinaseen avainta.

   Lainaa

  58. Viinikälli 31.7.2017 7:46
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Puupoju: Jennan pahin virhe oli kysellä asiasta julkisesti. Kyllä sitä itekkin tulee laskettua juttuja päin mäntyä mutta se pitää hoitaa salassa.
   Se on kyllä käsittämätöntä että voi olla lukujen kanssa noin pihalla, ettei yhtään osaa kyseenalaistaa saamiaan ihan päättömiä lukemia. Miten voi saada lukujen 727, 775 ja 713 keskiarvoksi 2509? Eihän niiden summakaan ole kuin 2215! Ja ilmeisesti kuvittelee olevansa kovakin luu laskimen kanssa kun kyseenalaistaa nettilaskurit ja varmistaa tulokset itse laskemalla.

   Lainaa

  59. Viinikälli 31.7.2017 7:49
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tove: Noi laskurit on olemassa ihan siksi, että monen on hankala hahmottaa tällaisia laskuja. Laskutaidottomuus itsessään ei ole pilkan aihe ja kaikille sattuu ajatusvirheitä ja pilkkuvirheitä. Koomista on se, kun joku jääräpäisesti pitää kiinni omasta väärästä laskutuloksestaan, vaikka siitä pitäisi ihan kaupunkilaisjärjellä tajuta, että se ei voi pitää paikkaansa. Ts jos saa matikan kokeessa appelsiinin ympärysmitaksi 18 km niin pitäisi tajuta tulos älyttömäksi ja laskea uudestaan. Jos saa 150000 lainan kuukausieräksi (20 vuoden ajan) 1/20 osa koko lainan summasta voisi aika nopeasti keksiä, että luvussa täytyy olla jotain pielessä (ja peräti, että taisi unohtaa jakaa sen vuoden vielä kuukausiksi.) Tolla seitsemän tonnin kk-erällä lainan suuruus olisi lähempänä 1,5 miljoonaa euroa kuin 150 000.
   Tais vahingossa laskea elinikäisen vuokralla asumisen kustannukset ja jakaa ne tyypilliselle asuntolainan ajalle.

   Lainaa

  60. Tulos: +10 (10 ääntä)
   bob: Kokonaissumma asunnon hinnalle olisi siis käsiraha + laina + korot + muut kulut. Jos käsiraha on se mikä yleensä vähintään vaaditaan eli 50 % kauppahinnasta, asunnon hinta kaikkine kuluineen olisi n. 330000 euroa (käsiraha 155000 + laina kok. 174480). Eli vähän menee arvio pieleen?
   Ja vähän menee arvio pieleen sulla tosta käsirahasta. Ensiasunnon ostin ilman käsirahaa, toisen 15% käsirahalla ja nyt aletaan rakentaa taloa 10% omarahoitusosuudella. Vakuuksien pitää toki olla kunnossa, mutta muuten..

   Lainaa

  61. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Älä vaan ota lainaa!

   Lainaa

  62. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Noinhan se menee, jos välttämättä haluaa maksaa 20 vuoden korot yhdessä vuodessa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: laina, asuntolaina, auto, mersu, Mercedes-Benz, lasku, laskuri, korot, kulut, pankki