Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Mammapalstalta päivää, osa 59

  Lapsi ei vastannut odotuksiani, miten saan rahani takaisin?
  Suurenna näkymä
  Mammapalstalta päivää, osa 59

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1355 (1549 ääntä)
   Et halunnu lasta. Et halunnu myöskään murhata(?) sitä abortilla. Et oo kiintyny siihen. Isä ei oo kuvioissa. Raha-asiat on huonosti. Kyselet voisitko myydä vauvan... Oisko se abortti kuitenki ollu oikee ratkasu..?

   Lainaa

  2. Tulos: +1426 (1434 ääntä)
   On ihan kaikkien edun mukaista, että Laura luovuttaa lapsensa adoptioon ennen kuin lapsen elämä menee kokonaan pipariksi

   Lainaa

  3. Tulos: +141 (297 ääntä)
   Eikai Laura ole tosissaan? Idiootti.

   Lainaa

  4. SilliS-sedö 18.7.2017 0:55
   Tulos: +627 (645 ääntä)
   Logiikka: Huawei-käyttäjä, apple tarvii apuasi

   Lainaa

  5. Tulos: +701 (725 ääntä)
   Viimeisestä tuli lähinnä surullinen olo. Lapsiparka...

   Lainaa

  6. Tulos: +529 (541 ääntä)
   Joo, saa adoptioon antaa lapsen. Mut ei se siitä rahaa saa! Voi raukkaparka ja raukan vauva.

   Lainaa

  7. Tulos: +624 (646 ääntä)
   Toivottavasti joku viimeisen henkilön tunteva on ottanut sosiaaliviranomaisiin yhteyttä :'(

   Lainaa

  8. Tulos: -410 (500 ääntä)
   U2FsdGVkX18NN+jzFD3w7TTdkDhkjq4gUyTAJXx4r81jXMRG+jPwwv2wxQqMnt1JpiFpARBAsftS3EIDiiyItw==

   Lainaa

  9. Tulos: +356 (408 ääntä)
   Ai kauhea tuo vika. Ei mikään ihme, että lapsi "huutaa taukoamatta", koska se kyllä varmasti huokuu äidistä että vauva ei kiinnosta...

   Lainaa

  10. miinaharava 18.7.2017 4:02
   Tulos: +406 (428 ääntä)
   U2FsdGVkX1+wjqVTcW0zq2Uee5hKA9idq5vmYKODY+AiJSS6NhDCn47pFu4YHjFa1ETHbK2qqavq7s8v0thrKSFB82yXn4HinsvkJn4j9ZQ=

   Lainaa

  11. Tulos: +278 (304 ääntä)
   Toi viimeinen oli pelkkä provo. Laura muistaakseni myönsi, ettei hänellä edes ole lasta. Naistenhuoneelta tämäkin siis.

   Lainaa

  12. Tulos: +245 (267 ääntä)
   Lol: Toi viimeinen oli pelkkä provo. Laura muistaakseni myönsi, ettei hänellä edes ole lasta. Naistenhuoneelta tämäkin siis.
   Tai sitten on, mutta yritti pelastaa kasvojaan jälkeenpäin?

   Lainaa

  13. Tulos: +86 (118 ääntä)
   Oliko tämä äityleiden historian ensimmäinen postaus, jossa oli järkeä mukana?

   Lainaa

  14. Tulos: +39 (93 ääntä)
   Alku Lauralta kuulosti ihan järkevältä, kunnes kuvioon tuli myyminen. Toivon, että lapsi otetaan huostaan ja Lauralle paskaa

   Lainaa

  15. Muumimamma 18.7.2017 7:50
   Tulos: +419 (445 ääntä)
   Tuo viimeinen oli tosi surullinen jos oli totta. Tuossa - tai tuonkaltaisessa tilanteessa - äiti voi olla niin uupunut, väsynyt, loppu, rikki, jne., että saattaa todella tuntua, että voisi tehdä _mitä_vaan_ että tämä helvetti loppuu. Jos vauva vaan itkee ja huutaa, ei nuku kunnolla, ei kenties suostu imemään / syömään jne. ja jos äiti ei saa nukuttua edes vähimmäismäärää mitä tarvitsee säilyttääkseen toimintakykynsä, niin se voi olla äärimmäisen stressaavaa ja uuvuttavaa. Jos ihminen ei saa nukuttua edes paria tuntia vuorokaudessa, ja tämä jatkuu kuukausitolkulla, niin se todella lamaannuttaa ja aiheuttaa aivoissa toimintahäiriöitä elikkäs sekoittaa pään. Jos äiti on yksinhuoltaja, eikä tukiverkko ole kunnossa, raha-asiat ja terveysasiat ym. vaikeuttaa elämää entisestään, niin syöksykierre voi olla niin kova että äiti romahtaa. Tällöin lapsen ja äidin välinen kiintymyssuhde voi todella vaarantua, samoin äidin (ja myöhemmin myös lapsen) mielenterveys. Kautta aikojen äidit ovat tappaneet vauvojaan, ja juuri tuollaiset asiat ovat niissä taustalla. Tuonkaltaisia (koska tuo yllä oleva taisi olla provo?) juttuja ei saa ohittaa nopealla tuomitsemisella ("lapsi pois tuommosilta saat#n#") ja kauhisteluilla, sehän lisää vain karmeassa tilanteessa olevan ihmisen syyllisyyttä ja häpeää, ja entisestään nostaa kynnystä hakea ulkopuolista apua esim. läheisiltä tai neuvolasta. UGH olen puhunut.

   Lainaa

  16. Tulos: +67 (89 ääntä)
   Kävi mielessä sellainen karmaiseva ajatus että jättääköhän Laura antamatta lasta adoptioon kun ei saa siitä "rahaa omaan elämään"

   Lainaa

  17. Tulos: -26 (50 ääntä)
   Laura, hänen äiti tai kuka tahansa voisi todella hakea vauvan ja viedä anonyymisti adoptioon. Sick girrrrl!

   Lainaa

  18. Tulos: +36 (96 ääntä)
   Muumimamma: Tuo viimeinen oli tosi surullinen jos oli totta. Tuossa – tai tuonkaltaisessa tilanteessa – äiti voi olla niin uupunut, väsynyt, loppu, rikki, jne., että saattaa todella tuntua, että voisi tehdä _mitä_vaan_ että tämä helvetti loppuu. Jos vauva vaan itkee ja huutaa, ei nuku kunnolla, ei kenties suostu imemään / syömään jne. ja jos äiti ei saa nukuttua edes vähimmäismäärää mitä tarvitsee säilyttääkseen toimintakykynsä, niin se voi olla äärimmäisen stressaavaa ja uuvuttavaa. Jos ihminen ei saa nukuttua edes paria tuntia vuorokaudessa, ja tämä jatkuu kuukausitolkulla, niin se todella lamaannuttaa ja aiheuttaa aivoissa toimintahäiriöitä elikkäs sekoittaa pään. Jos äiti on yksinhuoltaja, eikä tukiverkko ole kunnossa, raha-asiat ja terveysasiat ym. vaikeuttaa elämää entisestään, niin syöksykierre voi olla niin kova että äiti romahtaa. Tällöin lapsen ja äidin välinen kiintymyssuhde voi todella vaarantua, samoin äidin (ja myöhemmin myös lapsen) mielenterveys. Kautta aikojen äidit ovat tappaneet vauvojaan, ja juuri tuollaiset asiat ovat niissä taustalla. Tuonkaltaisia (koska tuo yllä oleva taisi olla provo?) juttuja ei saa ohittaa nopealla tuomitsemisella (“lapsi pois tuommosilta saat#n#”) ja kauhisteluilla, sehän lisää vain karmeassa tilanteessa olevan ihmisen syyllisyyttä ja häpeää, ja entisestään nostaa kynnystä hakea ulkopuolista apua esim. läheisiltä tai neuvolasta. UGH olen puhunut.
   Muuten olet oikeassa, nutta ei luulisi olevan kovin korkea kynnys hakea apua läheisiltä/neuvolasta jos kerran pystyy julkisesti omalla nimellään kyselemään lapsen myynnistä. Enemmän tässä haiskahtaa huumerahaa tarvitseva nisti tai silkka provo. Melko aivovammaista kylläkin edes provoilla tällaista oletettavasti omalla nimellä, kun asiasta saattaa tulla melko vakavia seurauksia, vaikkei lasta olisikaan olemassa. Esim. jos tyyppi tulee ikinä (ainakaan muutamien vuosien sisään) saamaan oikeita lapsia, niin varmasti joku, ihan aiheesta, tekee ilmoituksen ja sossut on tarkkana.

   Lainaa

  19. Läpätilää 18.7.2017 10:28
   Tulos: +54 (146 ääntä)
   Hei tää Laura sentään on yrittänyt huolehtia lapsesta. Isä ei ole kuvioissa. Aina syyllistetään yksinhuoltajiksi jääneitä äitejä. Missä ne isät on? Eikö niillä ole mitään vastuuta.

   Lainaa

  20. Tulos: +71 (77 ääntä)
   [email protected]: Laura, hänen äiti tai kuka tahansa voisi todella hakea vauvan ja viedä anonyymisti adoptioon. Sick girrrrl!
   Joo, näinhän se käy. "Anonyymisti" joku yö salaa hakevat lapsen adoptioon. :D

   Lainaa

  21. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Joo, noita huijausviestejä puhelinarvonnoista tulee jatkuvasti. Kuka niihin muka uskoo?

   Lainaa

  22. Tulos: +39 (49 ääntä)
   tipu: Muuten olet oikeassa, nutta ei luulisi olevan kovin korkea kynnys hakea apua läheisiltä/neuvolasta jos kerran pystyy julkisesti omalla nimellään kyselemään lapsen myynnistä. Enemmän tässä haiskahtaa huumerahaa tarvitseva nisti tai silkka provo. Melko aivovammaista kylläkin edes provoilla tällaista oletettavasti omalla nimellä, kun asiasta saattaa tulla melko vakavia seurauksia, vaikkei lasta olisikaan olemassa. Esim. jos tyyppi tulee ikinä (ainakaan muutamien vuosien sisään) saamaan oikeita lapsia, niin varmasti joku, ihan aiheesta, tekee ilmoituksen ja sossut on tarkkana.
   Suuri osa F-profiileista on tehty muulla kuin omalla nimellä. Varsinkin jos nimi on sellainen etä se *voisi* olla oikea niin ei sitä kukaan tarkista. Jotkut luovat kokonaisia vale-elämiä koska ilmeisesti heillä on kohtuuttoman tylsää.

   Lainaa

  23. Tulos: +20 (22 ääntä)
   No ainakin tietää itse, että nyt on lapselle etsittävä koti jossa siitä pidetään huolta. Ja yritti pitää elantosi huolta.

   Lainaa

  24. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Perkeleen autocorrect *ensiksi

   Lainaa

  25. Tulos: -10 (26 ääntä)
   Mari: Et halunnu lasta. Et halunnu myöskään murhata(?) sitä abortilla. Et oo kiintyny siihen. Isä ei oo kuvioissa. Raha-asiat on huonosti. Kyselet voisitko myydä vauvan… Oisko se abortti kuitenki ollu oikee ratkasu..?
   Siis kumman? Kysyjän vai tuon lapsen?

   Lainaa

  26. Tulos: +72 (98 ääntä)
   Kaikille abortinvastaisille vois näyttää ton Lauran mokan. Siinä on kaikki mitä niiden tarvii tietää.

   Lainaa

  27. Kommentoija 18.7.2017 14:38
   Tulos: +10 (70 ääntä)
   Läpätilää: Hei tää Laura sentään on yrittänyt huolehtia lapsesta. Isä ei ole kuvioissa. Aina syyllistetään yksinhuoltajiksi jääneitä äitejä. Missä ne isät on? Eikö niillä ole mitään vastuuta.
   Elatusvastuu lähinnä. Miehellehän se ongelma on lähinnä, että kun "teko on tehty" niin on täysin naisesta kiinni haluaako tämä pitää lapsen vai ei, jos mies ei halua lasta ja nainen haluaa, niin voi voi. Toisinpäin naisella on tietenkin 100% päätösvalta. Ei sinäänsä, että haluaisin vähentää naisen auktoriteettia omaa kehoaan kohtaan, mutta vastentahtoisilla isilläkin tulisi olla joitain oikeuksia.

   Lainaa

  28. Tulos: +76 (132 ääntä)
   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

   Lainaa

  29. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Lol: Toi viimeinen oli pelkkä provo. Laura muistaakseni myönsi, ettei hänellä edes ole lasta. Naistenhuoneelta tämäkin siis.

   Lainaa

  30. Tulos: +54 (84 ääntä)
   U2FsdGVkX19i50EBnNm/M4eA9eHxSk2MCIYWX1jd5E/e9xa8RqpNeDjka6HQTaJ9i35WzFJtjEz6wW50WNlT7aTXT5XUqFPYFu59Fl6hdvKvAwGVNkyf989Bbj07TYwrjXA4SK+DkMz/gSwqds+wH0iWblNhI7SpCrjpO6HqIah26HQjg4zM1SPtiGiDM0VecrDqrwbgMN3Qk5hGMXjWeEbi+2RKgVu1h8qEhQgDXq6MjfxWzTyOM46vVH1nOW9zRVlLODIDQinwnde8gNAABS6mqnj3H/bLMLIHPPQsTKfv/M2zOmotAi6Qntcd9uKZb8ttgDwAwvNZh4wzYYMlaA==

   Lainaa

  31. Tattoe Vanhanen 18.7.2017 18:10
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   [email protected]: Laura, hänen äiti tai kuka tahansa voisi todella hakea vauvan ja viedä anonyymisti adoptioon. Sick girrrrl!
   Ei niitä voi anonyymisti viedä adoptioon. Ihan vaan ettei joku todella myy lastaan ja sitten kerro että se on adoptoitu.

   Lainaa

  32. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Monenlaista nähneenä luulen kyseessä olevan synnytyksen jälkeinen masennus ja uupumus Lauran tapauksessa.. Sikäli mikäli ei oo provo. Eräänlainen hätähuuto. Toivottavasti hakee apua ja pian.

   Lainaa

  33. Nöpönenä 18.7.2017 19:27
   Tulos: -20 (56 ääntä)
   Muumimamma: Tuo viimeinen oli tosi surullinen jos oli totta. Tuossa – tai tuonkaltaisessa tilanteessa – äiti voi olla niin uupunut, väsynyt, loppu, rikki, jne., että saattaa todella tuntua, että voisi tehdä _mitä_vaan_ että tämä helvetti loppuu. Jos vauva vaan itkee ja huutaa, ei nuku kunnolla, ei kenties suostu imemään / syömään jne. ja jos äiti ei saa nukuttua edes vähimmäismäärää mitä tarvitsee säilyttääkseen toimintakykynsä, niin se voi olla äärimmäisen stressaavaa ja uuvuttavaa. Jos ihminen ei saa nukuttua edes paria tuntia vuorokaudessa, ja tämä jatkuu kuukausitolkulla, niin se todella lamaannuttaa ja aiheuttaa aivoissa toimintahäiriöitä elikkäs sekoittaa pään. Jos äiti on yksinhuoltaja, eikä tukiverkko ole kunnossa, raha-asiat ja terveysasiat ym. vaikeuttaa elämää entisestään, niin syöksykierre voi olla niin kova että äiti romahtaa. Tällöin lapsen ja äidin välinen kiintymyssuhde voi todella vaarantua, samoin äidin (ja myöhemmin myös lapsen) mielenterveys. Kautta aikojen äidit ovat tappaneet vauvojaan, ja juuri tuollaiset asiat ovat niissä taustalla. Tuonkaltaisia (koska tuo yllä oleva taisi olla provo?) juttuja ei saa ohittaa nopealla tuomitsemisella (“lapsi pois tuommosilta saat#n#”) ja kauhisteluilla, sehän lisää vain karmeassa tilanteessa olevan ihmisen syyllisyyttä ja häpeää, ja entisestään nostaa kynnystä hakea ulkopuolista apua esim. läheisiltä tai neuvolasta. UGH olen puhunut.
   Mikään näistä asioista ei tee lapsen epäinhimmillistä kohtelua hyväksyttäväksi. Vaikka taustalla olisi mikä masennus, ei koskaan pitäisi olla ymmärrettävää, että äiti tappaa lapsensa, kohtelee tätä huonosti tai harkitsee myyvänsä(?!). Apua pitää voida hakea ja saada, mutta sehän ei ollut tässä tilanteessa keskustelun aiheena. Keskustelun aihe oli, miten päästä lapsesta eroon ja tienata sillä. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi äiti, joka itsemurhaiskussa tappaa lapsensa, saa sympatiat puolelleen. "Hänellä oli niin rankkaa", sanotaan. Olisiko lapsensa murhannut isä samassa asemassa? Jos lapsi päätetään pitää, siitä huolehditaan sen mukaisesti. Yhteiskuntamme tarjoaa vaihtoehtoja, joiden puutteeseen ei voi vedota. Abortti, adoptio ja sijaisperhe ovat kaikki äidin saatavilla.

   Lainaa

  34. Tulos: -28 (42 ääntä)
   U2FsdGVkX1/UEyhUyYaNApvwtx1cZaJlxUnJskigxuj6dm45bDrvO5S3NgWzgqxRJx//49zV/O2BTnPk3SZGUWgzrC9P88UQG+yVBSjiHz1n1QJl70Zj2SbBVL5MIUHNaYAm2Rr6wrqS4oHVkE8re45cMx1RwDSCW7p/cDY/KYZShu3wYZPwpCL/st5jNeHAyHTYe5JFqcZAtJ8t1heQ7EiHBfno80Ehem+u5nr1ICkCdr4DFkmNGg6RsEMBefrxeykMmUPrhNlp152+cnjzWSAp4F7Isy4cKGdBoL3E9yqlqddqKhkSGKDmDVwewEIlbCfFoPurJ1IBcU1S0xGgvU5b1SrlItWu1+KtARuUUAJlR6+3npzfieTonIMPrCLFpt9bEsajQFr1qZPBZSV+6JXqRoDvalPw/+pNzftASY2ZnvVpIMWbLd28pBuy0ZfUA6Zh9kAsowEPS5blvsI8BvZTfcJoGRRLHYoXd8dYFdSPuiyD5p/FE9xDwCqS3FioQDDBRqWYXlRHQgKHEqP9cuMn7CSz8BDDHkljcy+ydX/at4SnPz1qtlYfEwMXh5kBFzpgp8aB8jqA7dy2tEnS6jbxk80fWn/x/1aGUAeog2gY947EeIO8Z/USGRUnmMOL2EnFxZUlV/5PrOI5AqpqJUoAgnAH31cqElVRtUlSmaePr5PjQObl0IOyDX2LSdK/9WVewX12hajxta0B9pU2NRV1Wn4hFBHinpbc7uHCP2ne906f9nT7TLwajy7bRoku5lLF7iq6N/EnccPxCS4yazghCkJM0cAFjhtmxbBiprIxEUXWJ++BB6a4yk/n9YiZz2VRe3Kg95sdnTaXvK7YFeLobToNr93f3k8qQXPPP7ahS+QQryhlwYdajxw39j042A8tBVP1PqfPT7WHueyPi3Tt+LlX4obym5wnY/u4E/82+4eMP3O0R3K+sJrtBICVRiGgqSEIw/FzWVPiyuAvlCkuy6NZVhv9emccR4J04UTAprmMUYtpqpSN5weKLCMJWx2f1BmiVOI3U5qOGDc65JBSF12Xzy9nBTSQfKBrNcWgfo5IiEOqdb2VuUjbM6+WGxJE1qi7rKX2SmUZ8KKcv+eodpvR9/st3k6q10WL5wOp4pTFx4CPqtricA5A92c/9s+WAfpRMLOU4IudpOr1h4dcHUP4R9TeZ4470J3YBJQg1xc1osG1gDiexal70Q7s4qtfric336J6TQAa9DLMq7/49etkAF8KIPMD0UrEnN0HiMLKE4kNQIKgBQayFOPOvVwnxvsp4+0gVBG5nEKYL55BmGV37FrJK3Z8DNUihPp0IMWMQxEdP8MhFh7U6Lh1FJhQCOhW5sOeKvx7YtDejCVd6hohp/BslAOdGU+l8q+oJRt/OKQF/qkC5+zTWeWOcuNUkAsmxf30iZ5OcQwqgg==

   Lainaa

  35. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Lol: Toi viimeinen oli pelkkä provo. Laura muistaakseni myönsi, ettei hänellä edes ole lasta. Naistenhuoneelta tämäkin siis.
   No huh! Aika helpottava tieto.

   Lainaa

  36. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Muumimamma: Tuo viimeinen oli tosi surullinen jos oli totta. Tuossa – tai tuonkaltaisessa tilanteessa – äiti voi olla niin uupunut, väsynyt, loppu, rikki, jne., että saattaa todella tuntua, että voisi tehdä _mitä_vaan_ että tämä helvetti loppuu. Jos vauva vaan itkee ja huutaa, ei nuku kunnolla, ei kenties suostu imemään / syömään jne. ja jos äiti ei saa nukuttua edes vähimmäismäärää mitä tarvitsee säilyttääkseen toimintakykynsä, niin se voi olla äärimmäisen stressaavaa ja uuvuttavaa. Jos ihminen ei saa nukuttua edes paria tuntia vuorokaudessa, ja tämä jatkuu kuukausitolkulla, niin se todella lamaannuttaa ja aiheuttaa aivoissa toimintahäiriöitä elikkäs sekoittaa pään. Jos äiti on yksinhuoltaja, eikä tukiverkko ole kunnossa, raha-asiat ja terveysasiat ym. vaikeuttaa elämää entisestään, niin syöksykierre voi olla niin kova että äiti romahtaa. Tällöin lapsen ja äidin välinen kiintymyssuhde voi todella vaarantua, samoin äidin (ja myöhemmin myös lapsen) mielenterveys. Kautta aikojen äidit ovat tappaneet vauvojaan, ja juuri tuollaiset asiat ovat niissä taustalla. Tuonkaltaisia (koska tuo yllä oleva taisi olla provo?) juttuja ei saa ohittaa nopealla tuomitsemisella (“lapsi pois tuommosilta saat#n#”) ja kauhisteluilla, sehän lisää vain karmeassa tilanteessa olevan ihmisen syyllisyyttä ja häpeää, ja entisestään nostaa kynnystä hakea ulkopuolista apua esim. läheisiltä tai neuvolasta. UGH olen puhunut.
   Erittäin hyvä kirjoitus. Kiitos tästä!

   Lainaa

  37. Tulos: -37 (59 ääntä)
   Muumimamma: Tuo viimeinen oli tosi surullinen jos oli totta. Tuossa – tai tuonkaltaisessa tilanteessa – äiti voi olla niin uupunut, väsynyt, loppu, rikki, jne., että saattaa todella tuntua, että voisi tehdä _mitä_vaan_ että tämä helvetti loppuu. Jos vauva vaan itkee ja huutaa, ei nuku kunnolla, ei kenties suostu imemään / syömään jne. ja jos äiti ei saa nukuttua edes vähimmäismäärää mitä tarvitsee säilyttääkseen toimintakykynsä, niin se voi olla äärimmäisen stressaavaa ja uuvuttavaa. Jos ihminen ei saa nukuttua edes paria tuntia vuorokaudessa, ja tämä jatkuu kuukausitolkulla, niin se todella lamaannuttaa ja aiheuttaa aivoissa toimintahäiriöitä elikkäs sekoittaa pään. Jos äiti on yksinhuoltaja, eikä tukiverkko ole kunnossa, raha-asiat ja terveysasiat ym. vaikeuttaa elämää entisestään, niin syöksykierre voi olla niin kova että äiti romahtaa. Tällöin lapsen ja äidin välinen kiintymyssuhde voi todella vaarantua, samoin äidin (ja myöhemmin myös lapsen) mielenterveys. Kautta aikojen äidit ovat tappaneet vauvojaan, ja juuri tuollaiset asiat ovat niissä taustalla. Tuonkaltaisia (koska tuo yllä oleva taisi olla provo?) juttuja ei saa ohittaa nopealla tuomitsemisella (“lapsi pois tuommosilta saat#n#”) ja kauhisteluilla, sehän lisää vain karmeassa tilanteessa olevan ihmisen syyllisyyttä ja häpeää, ja entisestään nostaa kynnystä hakea ulkopuolista apua esim. läheisiltä tai neuvolasta. UGH olen puhunut.
   Olipas alentuvaa tekstiä. Et ilmeisesti pidä yksinhuoltajia kovinkaan suuressa arvossa. Ikään kuin yksinhuoltajat olisivat alemman luokan kansalaisia, jotka ovat niin saatanan tyhmiä, etteivät osaa hakea apua silloin kun apua kuuluu hakea, ja tuosta noin vaan ihan luonnollisena jatkumona pilaavat lapsensa elämän. Asia ei ole näin! Suomessa asiat ovat niin hyvin, että täällä pärjää yksinhuoltajakin ilman tukiverkkoa ja rahaa. Minulle neuvolasta suorastaan tyrkytettiin apua, koska arvelivat alkavaa synnytyksenjälkeistä masennusta. Näin tukiverkottomana yksinhuoltajana voin täysin samaistua, ja sanon minäkin, että lapset pois tuollaiselta. Tuollaiseen tilaan päästäkseen on pitänyt kieltäytyä tarjotusta avusta ainakin sata kertaa ja hoitaa asiansa jatkuvasti ja edelleen paskasti ilman minkäänlaista yritystä. Ei tulisi lapsen hoito ja kasvatus onnistumaan jatkossakaan, kun on on niin tyhmä ja arvostelukyvytön, ettei suostu ottamaan apua vastaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +12 (14 ääntä)
   SilliS-sedö: Logiikka: Huawei-käyttäjä, apple tarvii apuasi
   Nää on oikeesti Applen salaliittoa käännyttää pakanat omppukäyttäjiksi ;)

   Lainaa

  39. Just thinking loud 19.7.2017 18:30
   Tulos: -22 (28 ääntä)
   Mari: Et halunnu lasta. Et halunnu myöskään murhata(?) sitä abortilla. Et oo kiintyny siihen. Isä ei oo kuvioissa. Raha-asiat on huonosti. Kyselet voisitko myydä vauvan… Oisko se abortti kuitenki ollu oikee ratkasu..?
   Oisko Lauran äidin pitänyt tehdä se abortti, tai isän tulla naamalle

   Lainaa

  40. Tulos: 0 (4 ääntä)
   M: Viimeisestä tuli lähinnä surullinen olo. Lapsiparka…

   Lainaa

  41. Tulos: -21 (25 ääntä)
   Muumimamma: Tuo viimeinen oli tosi surullinen jos oli totta. Tuossa – tai tuonkaltaisessa tilanteessa – äiti voi olla niin uupunut, väsynyt, loppu, rikki, jne., että saattaa todella tuntua, että voisi tehdä _mitä_vaan_ että tämä helvetti loppuu. Jos vauva vaan itkee ja huutaa, ei nuku kunnolla, ei kenties suostu imemään / syömään jne. ja jos äiti ei saa nukuttua edes vähimmäismäärää mitä tarvitsee säilyttääkseen toimintakykynsä, niin se voi olla äärimmäisen stressaavaa ja uuvuttavaa. Jos ihminen ei saa nukuttua edes paria tuntia vuorokaudessa, ja tämä jatkuu kuukausitolkulla, niin se todella lamaannuttaa ja aiheuttaa aivoissa toimintahäiriöitä elikkäs sekoittaa pään. Jos äiti on yksinhuoltaja, eikä tukiverkko ole kunnossa, raha-asiat ja terveysasiat ym. vaikeuttaa elämää entisestään, niin syöksykierre voi olla niin kova että äiti romahtaa. Tällöin lapsen ja äidin välinen kiintymyssuhde voi todella vaarantua, samoin äidin (ja myöhemmin myös lapsen) mielenterveys. Kautta aikojen äidit ovat tappaneet vauvojaan, ja juuri tuollaiset asiat ovat niissä taustalla. Tuonkaltaisia (koska tuo yllä oleva taisi olla provo?) juttuja ei saa ohittaa nopealla tuomitsemisella (“lapsi pois tuommosilta saat#n#”) ja kauhisteluilla, sehän lisää vain karmeassa tilanteessa olevan ihmisen syyllisyyttä ja häpeää, ja entisestään nostaa kynnystä hakea ulkopuolista apua esim. läheisiltä tai neuvolasta. UGH olen puhunut.
   Miinusta tälle, liikaa asiaa ja järkeilyä, ei sovi tänne.

   Lainaa

  42. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Oon varmaan ainoa joka tuntee sympatiaa Lauraa kohtaan...

   Lainaa

  43. Tulos: +26 (30 ääntä)
   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

   Lainaa

  44. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Soluläjän poistaminen ei edelleenkään ole murhaamista.

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kaikki kommentoi viimeistä, ja mä lähinnä mietin että mitä helvettiä Johanna...

   Lainaa

  46. Vaniljankukka 25.7.2017 23:28
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Ja sitten kun itse et halua lasta ja sanotkin kaikille jotka asiasta kysyy, että vaikka pindäkin lapsista niin en koskaan halua omaa...ai luoja että sitten kaikki hyppii seinille ja sähisee "Kuinka sinä voit olla noin ITSEKÄS..?!?!". Joo, olen itsekäs kun tiedän että sairauden takia tyttömyyteni jatkuu vielä hyvän tovin eikä myöhemminkään ole mitkään kovin suuret tulot, en toisin sanoen usko että olisi mitään resursseja moiseen. Samat ihmiset naureskelee kun suunnittelen koiran ostoa ja otan sen vakavissani ja suunnittelen tarkkaan miten mikäkin asia kuuluu hoitaa ja kuinka koiran koulutus ja hoito sujuu läpi koiran elämän. Ne ihmiset nauraa pilkallisesti että voi voi kun eräät on niin luusereita että eivät voi lapsia hankkia vaan ottaa sitten "vaan" koiran. Ja sitten haukutaan itsekkääksi kun ei suostu hankkiutumaan raskaaksi ja tuota lisää sosiaalitoimistoon ja kelaan menoeriä? Kiitos yhteiskunta. Olen toki ihan iloinen niiden perheiden puolesta jotka ovat harkinneet lasten saamisen tarkkaan ja hoitavat lapsensa, joko yhdessä tai erikseen. Kunhan se sujuu niin mallikkaasti että lapsista kasvaa tasapainoisia aikuisia. Olen kolmenkymmenen ja tyytyväinen siihen että minulla on kissa ja toivottavasti jo syksyllä koira. Olen suunnitellut koiran tuloa tarkemmin ja huolellisemmin kuin mitä suurin osa ihmisistä miettii lasten saamista. Itsekästä...?

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ihmetyttää ihmisten reagoinnit tohon vikaan

   Lainaa

  48. Tulos: -8 (14 ääntä)
   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

   Lainaa

  49. Tulos: +17 (21 ääntä)
   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

   Lainaa

  50. Tulos: -7 (17 ääntä)
   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

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Sargee: Aivan. Miehellä on oikeus olla nauttimatta omasta seksuaalisuudestaan toisen ihmisen kanssa, ei toivotun raskauden riskin pelossa. Mies on aina vastuussa mahdollisesta lapsesta. Naisella on oikeus nauttia omasta seksuaalisuudestaan ei toivotun raskauden riskistä huolimatta. Nainen on vastuussa mahdollisesta lapsesta vain jos itse haluaa.
   anaaliseksi, suuseksi, runkkaus. Ja se kumi. Ja itsetyydytys.

   Lainaa

  52. Vastuullinen 21.8.2017 18:33
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   U2FsdGVkX184bVTtJdDVzRsvOUvmx/dKliW5lNhxKYxtQZDnYQdXEyQGrmQrazap+r13q0AvcvcEznfgTffPRGdazHzQKioBJwo0vAHkBmLffQk/tLM06HSAS0saFkLWwTlDM4SC1EWA0OtuV01bmneM4TP7LgHcpA3LX2jdbAvP8XPpE/MSGJ3erJno1LNr0n3DPzeatpROy1PzksyeNWu7d2g1soLj7ss3zQlJi4+ow2/SpYSX6bhtqI0XbtOeI7b+x/matYHFieo+Gkho2M3oTN0kdfeG+LvrmlcdwU45e99jnTP8oS/GhLgX+Kc/aPXXy+c6Ygi3wWm8ydIU+UW/5KP5yjrL+RZXVIJZIAh8aOAjP3C8wS+F+oAj+wkJ0vsXxbigNHmY195T9mZnOBEsHq04j9l55X/CpBN4wdXdjDKVvWuRYRmnIqbwiRaW8WsCvHYi+9jQ30EwRYb9NA==

   Lainaa

  53. Tulos: +5 (5 ääntä)
   SilliS-sedö: Logiikka: Huawei-käyttäjä, apple tarvii apuasi
   IPhone8 tarvitsee betatestaajia! Tässä sinulle ilmainen iPhone7!

   Lainaa

  54. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Työtön meni työhaastatteluun.Rillirunkku sönkötti jotain niin pomo heitti työttömän maahan ja paskansi sen suuhun. Oppiipahan työtön olemaan.

   Lainaa

  55. Tulos: +7 (9 ääntä)
   U2FsdGVkX19yjCreRSh4JCczCBTUnNOBVSoMD/XQq7vojZ5h44n2fApuxYtEQrhKHHwPLKRkj3jpUM4zc9oKeLykKq8CXgtdpajODTR2nIz6p7LDcKKQW3XWaSLnMh/AhPULtqzzejV8oCUXVN4HDuLx06upWgy2jHAZxKJN2m4FgpLAmJ+CMUrrT4ZePFo5vvXI4HDv4n1ufjBZrh8c0n1IZhiNmc1lBcdU7jrzbyIKEyodrDnpbsP0aFyalume+bxxDMqWKGLqK7p0tlwqFHgrnJM4ueSGydBs2aIf6MP+K6zveEA90iBI7IfbkqLPA7Rgo06yojnLDwMr2Tlv7ns0Yg/SlfuLeYM2L0H8MbJptCfYRW5B4ADz7+Fe+5hVCXEz/YWkoafRX+5bBydjM47hvcu4fzVe7b2T7dBUY5lnfVM+NlGF4HtDz400bzbJXYq/XHibbn+xhXHdvSN/C7QevkXBmoc29bTaYFPF+nTo5aXKhGDOhRy9EdlFrlev5SHyX8l/TRls2NhDXxy/IJSAXE5psWa9b73XVzUZm4b6R5OzgMQHDoTeV5FCqzphumzUOKdmTebrDxtKwytW1RzDntaeczq+wbiIywfbD2ILsabSe4gf255P3QQ/s1+r1JPm/1Tqb1Hvd4ScJLEIGKhvSsHdEBQV2G4GtxdBIyJYtl4WRD5pQeyA3cqEtjcUWOg7lZAmUR2BdNrYjodhd/xb6Pl2w2BIEZqhIYuV45qWlagGZmtooZNT+jRTRUKyfnmYTd+2Wxg/thBRxIB8rrOTRFROK3TaliYySLQhSJlvEwp88iagERDuD/afVS/XHqn9zuNYBMbfyLudbEtf3H7E4Z26axy+ByReRRIQLAYp2mbOhbEh1aogkhSgozfUG2XH9SoG70+8uq96Xuz7+RYFdn8tMyeGk3mwp3DMUc+/V0qGpeB2VrCBGacbJONDp3QgiMVczNayQlEFMbt9W0aa+ZjkvwxGsl3wH9atI6UyOBevNE96DDds5HsulPOxtsyCUCHsZbXfN6fZG5VZE1JOMg+AXTwinaNSHIGp8hVNMi/8eyu5Ge/oYpn8unGJSK5rVai+EgT0ZIBl1e4mpqeo4ziEQ1fuuMLra44d/Z/QB3L3mnfPqknC21lIsOh1mYHO4GxIGhiyeyyC2UxJtN6hfswhH6td1+sZdWKJ+u9N8BBakGTJ78gHVMR5cL8LPPACwFushcYdGrFo/g8SZJ+VG1PDVuPJF35fk7E3LtpKYhQT2AfzMNxG3PvhGj7igSz6HFYVUxpygpEAhBIXLV7nP7wkLDKKC6IvFHeCQpWkqYwsrbGbQRpH5wkhxxzsHh/hDrnfbFtc0CbgQ8XaMfBhhmjL0f+az/OxNjX+1iYRqsQd+feTRWvV79WqFkT/ZZjxX1reH9sfROWAWRmbUsiri2hyQZbXuZCgPxzp0K98fta8oocTfTUS4KqZAp0KMP3wHQXKWtRuaPGZmre1VA==

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: äitylit, viesti, huijaus, vauva, adoptio, haaste, pervo