Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Yliluonnolliset vegaani-ilmiöt

Haistatteko lihansyöjän?
Suurenna näkymä
Yliluonnolliset vegaani-ilmiöt
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 82 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +909 (937 ääntä)
   Ihana Seppo <3

   Lainaa

  2. Tulos: +1038 (1056 ääntä)
   Miksi kukaan menisi sanomaan toiselle: "Et ole vegaani" ? Ymmärrän tämän kyllä silloin, jos henkilö olisi väittänyt olevansa, mutta en silti ymmärrä miten joku voisi muka haistaa ruokavalion ihmisestä...

   Lainaa

  3. Tulos: +743 (751 ääntä)
   Minäpä pystyn haistamaan suomalaisen. Sanoin kerran bussissa eräälle miehelle ettei hän ole ulkomaanlainen, johon hän vastasi että ei olekaan vaan suomalainen.

   Lainaa

  4. Tulos: -224 (446 ääntä)
   Ihanaa että voi pyrkiä eettisyyteen, vaikkei olisikaan ihan Einstein. Ja huolestuttavaa, että suurin osa ihmisistä ei pyri siihen, vaan tukahduttaa vähäisemmätkin järjen ja empatian äänensä.

   Lainaa

  5. Tulos: +535 (587 ääntä)
   Dum dum: Ihanaa että voi pyrkiä eettisyyteen, vaikkei olisikaan ihan Einstein. Ja huolestuttavaa, että suurin osa ihmisistä ei pyri siihen, vaan tukahduttaa vähäisemmätkin järjen ja empatian äänensä.
   Dude, et nyt ainakaan aja tässä vegaanien asiaa... nämä ovat juuri sellaisia kommentteja minkä takia meitä pidetään kaikkia joko täysinä idiootteina tai saarnaajina.

   Lainaa

  6. Tulos: +626 (630 ääntä)
   "Sanoin yhdelle joogasalin omistajalle, ettei hän ole vegaani" :DDD voin vain kuvitella kuinka vaivaannuttava keskustelu tästä on seurannut

   Lainaa

  7. Tulos: +108 (242 ääntä)
   Paula: Miksi kukaan menisi sanomaan toiselle: “Et ole vegaani” ? Ymmärrän tämän kyllä silloin, jos henkilö olisi väittänyt olevansa, mutta en silti ymmärrä miten joku voisi muka haistaa ruokavalion ihmisestä…
   Itse asiassa kyllä sen voi haistaa, niin hassulta kuin tuntuukin. Mutta sitä en mäkään ymmärrä, miksi kellekään pitää mennä sanomaan "sä et kyllä ole vegaani". Helena voisi kokeilla opetella käytöstapoja.

   Lainaa

  8. Tulos: -136 (268 ääntä)
   mari: Itse asiassa kyllä sen voi haistaa, niin hassulta kuin tuntuukin. Mutta sitä en mäkään ymmärrä, miksi kellekään pitää mennä sanomaan “sä et kyllä ole vegaani”. Helena voisi kokeilla opetella käytöstapoja.
   Nuo täyspainoiset lihansyöjät kyllä haistaa. Liian vähän kasviksia syövän henkilön ominaishaju on nimittäin aivan hirvittävä.

   Lainaa

  9. King Arthur 15.6.2017 3:21
   Tulos: +288 (332 ääntä)
   Jostain luin että esim. japanilaiset haistavat länsimaalaisissa maitotuotteiden syönnin, eikä se ole ihana haju. Että keskimmäisessä mokassa yliluonnollista oli vain Helenan täydellinen törppöys. Miten joku menee edes sanomaan noin? En itsekään syö lihaa paitsi jos tarjotaan kyläpaikassa, ärsyttää vegaanit jotka on sitä vain ollakseen muita parempi. "Siis kelatkaa, mun jooganope myönsi syövänsä keitettyä lihaa ja kasviksia". Olen satavarma että joogailevalla Helenalla on hamppupaita, haaremihousut ja sotkunuttura ja hän on olevinaan travelleri koska imago.

   Lainaa

  10. Töllöttäjä 15.6.2017 3:32
   Tulos: +165 (235 ääntä)
   Sargee: Nuo täyspainoiset lihansyöjät kyllä haistaa. Liian vähän kasviksia syövän henkilön ominaishaju on nimittäin aivan hirvittävä.
   Mä pystyn ainaki myös yllättävän usein haistamaan vegaanin. Liikaa palkokasveja ja soijaa... Ei sekään haju oo kovin imarteleva. Itsekin pyrin pitämään lihansyönnin minimissä mutta täysin en sitä (ja muiden eläinperäisten tuotteiden syömistä) voi luultavasti lopettaa ennenkuin löytyy proteiininlähde, jota vatsakin kestää.

   Lainaa

  11. Tulos: +164 (172 ääntä)
   "HAHAA! ET OLE VEGAANI!"

   Lainaa

  12. Tulos: -176 (270 ääntä)
   Miks aina vegaaneista tehdään pilkkaa. Häiritsevää tämmöinen. :(

   Lainaa

  13. Tulos: +359 (467 ääntä)
   Vegaanin kuulee ennen kuin haistaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +174 (200 ääntä)
   Paula: Miksi kukaan menisi sanomaan toiselle: “Et ole vegaani” ? Ymmärrän tämän kyllä silloin, jos henkilö olisi väittänyt olevansa, mutta en silti ymmärrä miten joku voisi muka haistaa ruokavalion ihmisestä…
   Kun on jo kertaalleen kertonut kaikille olevansa vegaani pääsee seuraavalle tasolle.

   Lainaa

  15. Tulos: +259 (265 ääntä)
   Olisin halunnut tietää lisää Tuulan mielipiteistä Poutun tehtaan näkymättömistä energioista ja siitä, miten ne vaikuttavat yhtään mihinkään.

   Lainaa

  16. King Arthur 15.6.2017 7:03
   Tulos: +214 (220 ääntä)
   diddidii: Olisin halunnut tietää lisää Tuulan mielipiteistä Poutun tehtaan näkymättömistä energioista ja siitä, miten ne vaikuttavat yhtään mihinkään.
   Lihan energia kummittelee Poutun tehtaalla, mikä tekee kaikista Poutun vegesafkoista lihaanisia. Mitä muka voisi lisätä tähän?

   Lainaa

  17. Tulos: +15 (205 ääntä)
   Paula: Miksi kukaan menisi sanomaan toiselle: “Et ole vegaani” ? Ymmärrän tämän kyllä silloin, jos henkilö olisi väittänyt olevansa, mutta en silti ymmärrä miten joku voisi muka haistaa ruokavalion ihmisestä…
   Koska vegaaneilla on kummallinen tarve tuoda aina vähän väliä esiin se, kuinka vegaaneja he ovat. Vaikka se ei asiaan liittyisi millään tavoin... osa ryhtyy vegaaniksi vain siksi, että ei ole lapsena saanut tarpeeksi huomiota ja yrittää käyttää nyt viimeisen oljenkortensa... Valitettavasti ketään ei vieläkään kiinnosta!!

   Lainaa

  18. Tulos: +2 (18 ääntä)
   Eka oli hauskin :D

   Lainaa

  19. Tulos: +86 (110 ääntä)
   Huoh: Miks aina vegaaneista tehdään pilkkaa. Häiritsevää tämmöinen.
   Miks vegaaneista on "parrasvaloissa" aina tämmöset pöljät? Jännä et joitakin vähän ivallisesti naurattaa pöljät ihmiset.

   Lainaa

  20. Pointdexter 15.6.2017 10:01
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Hyvä Seppo! :D

   Lainaa

  21. kiikiiconfused 15.6.2017 10:14
   Tulos: +26 (82 ääntä)
   Jos miulle joku tulis sanoo "Et ole vegaani?" ni vastaus olis "En nii eikä ole miun kanikaan vaikka sen just pitäis olla." :D

   Lainaa

  22. KaikkiHaisee 15.6.2017 10:16
   Tulos: -36 (108 ääntä)
   Näiden ruokavalioihmisten haistelijoille: minkä tahansa ruokavalion omaavan (sekasyöjä, lihansyöjä, kasvissyöjä, vegaani, alkoholisti, anorektikko, spiritualisti, minimalisti, multalisti...) voi haistaa, jos syö EPÄTERVEELLISESTI. Ja kyllä, myös vegaani voi syödä epäterveellisesti. Myös hänen kehonmittauksessa / kehon koostumuksessa / verikokeissa / mitä alienit ikinä tekevät voi löytyä vaikka mitä kivaa elimistöstä, mitä siellä ei tarvitsisi olla sitä määrää. Huonot elämäntavat ja ruokatottumukset kyllä haistaa ihmisestä, söit sitten pelkkää lihaa, kalaa tai pyhää henkeä. Ihmiset, jotka syövät terveellisesti lautasmallin mukaan, eivät haise oikeastaan miltään. Heidän eritteet eivät liiemmälti haise, eikä heidän erittämä hiki liiemmälti haise.

   Lainaa

  23. Tulos: +62 (64 ääntä)
   Entäs ne näkyvät energiat sitten?

   Lainaa

  24. Tulos: +41 (93 ääntä)
   Hiilijalanjäljestä ja ruuan eettisyydestä kiinnostuneita lihansyöjiä kehottaisin tutustumaan riistavalikoimaan ja jättämään tuotantoeläimet rauhaan. Se, että vaaditaan kaikilta vegaaniutta (eikä kasvissyöjäkään ole riittävän hyvä), on kohtuutonta.

   Lainaa

  25. Tulos: -28 (98 ääntä)
   KaikkiHaisee: Näiden ruokavalioihmisten haistelijoille: ... Ihmiset, jotka syövät terveellisesti lautasmallin mukaan, eivät haise oikeastaan miltään. Heidän eritteet eivät liiemmälti haise, eikä heidän erittämä hiki liiemmälti haise.
   Aivan totta. Paitsi että ihminen haisee aina ihmiseltä, terve ihminen ei haise epämiellyttävältä. Ja mitä tulee vegaaneihin... Valitettavan usein vegaanin haistaa, näkee ulkomuodosta ja myös käytöksestä huomaa, että ruokavaliosta puuttuu tärkeitä osasia. Nämä yleensä ovat myös niitä jotka oma-aloitteisesti myös todistavat vaistovaraisen päätelmän todeksi mainostamalla joka välissä olevansa vegaanejä ja niin kaikkien muidenkin pitäisi olla

   Lainaa

  26. Tulos: +48 (60 ääntä)
   "Ihmiset, jotka syövät terveellisesti lautasmallin mukaan, eivät haise oikeastaan miltään. Heidän eritteet eivät liiemmälti haise, eikä heidän erittämä hiki liiemmälti hai" Syön todella epäterveellisesti ja en silti haise. Voin olla paita läpimärkänä hiestä, mutten haise. Tätä on tullut ihmeteltyä sekä itse että muiden toimesta. En tiedä syytä, mutta aina näin ei ole ollut. Olisi kyllä mukava tietää miksi.

   Lainaa

  27. Metsä puilta 15.6.2017 12:26
   Tulos: -57 (101 ääntä)
   Korvatkaapa noiden vegaanipsykoosit lgbt psykoosilla niin johan muuttuu ihmisillä ääni kellossa. Hassua eikö?

   Lainaa

  28. Tulos: +90 (112 ääntä)
   Jepulis: Koska vegaaneilla on kummallinen tarve tuoda aina vähän väliä esiin se, kuinka vegaaneja he ovat. Vaikka se ei asiaan liittyisi millään tavoin… osa ryhtyy vegaaniksi vain siksi, että ei ole lapsena saanut tarpeeksi huomiota ja yrittää käyttää nyt viimeisen oljenkortensa… Valitettavasti ketään ei vieläkään kiinnosta!!
   Tai sitten ei, vika voi olla siinä että et tiedä ketkä niistä jotka pitävät suunsa supussa ovat vegaaneja. Varsinkin naisilla lautasen täyttäminen salaatilla on ihan normaalia eikä aiheuta kommenttia, joten voi olla että omassakin elämässäsi on salavegaaneja. Vähän sama kun homofoobikoiden väite etteivät tunne yhtään homoa: varmasti tuntevat jos tuntevat yleensä ketään, mutta eihän sitä ilmoittelemaan mene jos tietää että kuittia tulee.

   Lainaa

  29. Tietopankki 15.6.2017 12:32
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   mars: “Ihmiset, jotka syövät terveellisesti lautasmallin mukaan, eivät haise oikeastaan miltään. Heidän eritteet eivät liiemmälti haise, eikä heidän erittämä hiki liiemmälti hai” Syön todella epäterveellisesti ja en silti haise. Voin olla paita läpimärkänä hiestä, mutten haise. Tätä on tullut ihmeteltyä sekä itse että muiden toimesta. En tiedä syytä, mutta aina näin ei ole ollut. Olisi kyllä mukava tietää miksi.
   Voisin heittää et geenit vaikuttaa asiaan. Ihmisten hajut ja haisemiset on aika yksilöllisiä.

   Lainaa

  30. Tulos: -15 (45 ääntä)
   Voi Jonna..ne kanat munivat ihan ilman kukkoakin. Mokomat eläinrääkkääjä-kanat!

   Lainaa

  31. Tulos: -35 (69 ääntä)
   Tietopankki: Voisin heittää et geenit vaikuttaa asiaan. Ihmisten hajut ja haisemiset on aika yksilöllisiä.
   Sillä erotuksella tosin, että veget haisevat karmeimmilta. Saattaa johtua siitä jatkuvan soijapavun puputtamisesta joka muodossa. Soijahan ei edes hyvin sovellu pohjosmaalaisen elimistölle. Syökööt mieluummin edes härkäpapua.

   Lainaa

  32. Saimaandorppa 15.6.2017 13:15
   Tulos: +115 (125 ääntä)
   Metsä puilta: Korvatkaapa noiden vegaanipsykoosit lgbt psykoosilla niin johan muuttuu ihmisillä ääni kellossa. Hassua eikö?
   "Haistatteko heteron? Minä haistan heti. Ja näen heti kropasta. Sanoin yhdelle joogasalin omistajalle, ettei hän ole homo." Ei kyllä kuulosta yhtään terveemmältä.

   Lainaa

  33. Tulos: +78 (86 ääntä)
   Saimaandorppa: “Haistatteko heteron? Minä haistan heti. Ja näen heti kropasta. Sanoin yhdelle joogasalin omistajalle, ettei hän ole homo.” Ei kyllä kuulosta yhtään terveemmältä.
   Tuostahan saisi lostavan sketsin tai piilokameratempauksen!

   Lainaa

  34. Tulos: -37 (79 ääntä)
   Hauskaahan tuossa on se että yleensä vakaumusvegaaninkin tunnistaa hajusta. Neku ei harrasta suihkussakäyntiä tai jos sattuvat siellä käymään ni eivät käytä shampoota ja saippuaa

   Lainaa

  35. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Ton haistamisen ehkä jopa voin uskoa. Mutta kuka helvetti menee sanomaan noin. Ku just kyl intialaisillakin esimerkiksi on aika vahva oninaistuoksu mausteisen ruoan syönnin takia. Ja just joku sanoki sen maitotuotteiden jutun.

   Lainaa

  36. Tulos: -6 (84 ääntä)
   Vegaani huomaa parhaiten siitä kun se itse tulee kertomaan asiansa sulle vaikka ei tarvitsisi.

   Lainaa

  37. Tulos: +8 (134 ääntä)
   Mistä tuntee lihansyöjän? Siitä että hän ilmoittaa heti vegaanin tiedoittavan itsestään.

   Lainaa

  38. kristallipallo 15.6.2017 14:59
   Tulos: -33 (53 ääntä)
   Se on kyllä totta, että epäterveellisesti syövät haisee.. varsinkin jos joudut käymään heidän jälkeensä vessassa. Terveellisesti syövillä usen suolikin toimii normaalin säännöllisesti aamuisin, ettei töissä tarvitse käydä kesken päivää paskalla. PS. en ole vegaani.

   Lainaa

  39. Tulos: -26 (86 ääntä)
   Leon: Dude, et nyt ainakaan aja tässä vegaanien asiaa… nämä ovat juuri sellaisia kommentteja minkä takia meitä pidetään kaikkia joko täysinä idiootteina tai saarnaajina.
   mistä tietää että joku on vegaani? kyllä se kertoo itse.

   Lainaa

  40. Tulos: -36 (84 ääntä)
   Ei-vegaanin tunnistaa helposti: hän ei näytä kuivuneelta vihannekselta eikä kailota kaikille olevansa vegaani.

   Lainaa

  41. Tulos: -28 (80 ääntä)
   Mistä tunnistaa jo vegaani jo kaukaa? Se juoksee sen kyllä sinulle kertomaan...

   Lainaa

  42. Tulos: -41 (81 ääntä)
   Parempi kiukkuunen akka kun vekaani kertomassa koulussa lihan syönnin haitoista.

   Lainaa

  43. Tulos: +44 (126 ääntä)
   Tragikoomista kun lihaanit valittavat täällä vegaaneista, taisi vasta kai yksi vegaani kuitenkin ilmoittaa itsestään eikä edes suoraan :'D Melkein 40 kommentin joukossa... Jos noin paljon triggeröi, taitaa olla meditaation hetki.

   Lainaa

  44. Tulos: +29 (39 ääntä)
   Paula: Miksi kukaan menisi sanomaan toiselle: “Et ole vegaani” ? Ymmärrän tämän kyllä silloin, jos henkilö olisi väittänyt olevansa, mutta en silti ymmärrä miten joku voisi muka haistaa ruokavalion ihmisestä…
   Kyllä sen voi osittain haistaa. On syynsä sille, miksi eurooppalaisia sanottiin japanissa (?) "voin hajuisiksi ihmisiksi". Esim. voihappo erittyy vikkelästi voinsyönnin jälkeen ihon läpi. Ja lihansyöjä haisee erilaiselle kuin vegaani.

   Lainaa

  45. Tulos: +64 (68 ääntä)
   En ole tiennytkään että joogasalin omistajan on oltava vegaani. Entäs jos on ihan tavallinen rivityöntekijä, saako silloin syödä makkaraa kerran kuukaudessa?

   Lainaa

  46. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Btw: Miks vegaaneista on “parrasvaloissa” aina tämmöset pöljät? Jännä et joitakin vähän ivallisesti naurattaa pöljät ihmiset.
   Koska feissarimokissa keskitytään pöljäilyyn.

   Lainaa

  47. Tulos: -21 (49 ääntä)
   Vegaanit ne vasta haiseekin

   Lainaa

  48. King Arthur 16.6.2017 1:35
   Tulos: +49 (67 ääntä)
   kalle: Vegaanit ne vasta haiseekin
   Mille? Kuvaile sitä hajua. Muuten alkaa kuulostaa samalta läpältä kuin ala-asteella. Ainakin meillä "6B haisee" ja "4A lemuaa" olivat ihan parhaat lällätykset.

   Lainaa

  49. Tulos: -7 (39 ääntä)
   Kiinalainen ystäväni ihmetteli suuresti Suomeen tultuaan, miksi lähes kaikki joogasalien ohjaajat ovat lihavia? Hän oli tottunut siihen, että ohjaajat pitäisivät kunnostaan huolta jo pelkästään uskottavuutensa takia.

   Lainaa

  50. Tulos: -26 (44 ääntä)
   Tietopankki: Voisin heittää et geenit vaikuttaa asiaan. Ihmisten hajut ja haisemiset on aika yksilöllisiä.
   Ja kaikki lihavuus johtuu geeneistä. Olisikohan peseytymisellä vaikutusta hajuihin? "Kävitkö suihkussa tänään?" "- Ei siit oo apuu, koska geenit"

   Lainaa

  51. King Arthur 16.6.2017 6:13
   Tulos: +41 (55 ääntä)
   Tutkija: Ja kaikki lihavuus johtuu geeneistä. Olisikohan peseytymisellä vaikutusta hajuihin? “Kävitkö suihkussa tänään?” “- Ei siit oo apuu, koska geenit”
   Et sinäkään paljoa tiedä.

   Lainaa

  52. Tulos: -29 (39 ääntä)
   Sinä taidat tietää vielä vähemmän.

   Lainaa

  53. Tulos: -25 (47 ääntä)
   Hahaa: Tragikoomista kun lihaanit valittavat täällä vegaaneista, taisi vasta kai yksi vegaani kuitenkin ilmoittaa itsestään eikä edes suoraan :’D Melkein 40 kommentin joukossa… Jos noin paljon triggeröi, taitaa olla meditaation hetki.
   jos osaa lukea rivien välistä niin huomaa kyllä jotta täälä on paljo vekaani ja jotka jopa vielä ilmoittavat itsestään ja luulevat sitten jotta heitä ei muka tunnistettaisi.

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (27 ääntä)
   Jonna tietää että kun muna on suussa, niin kukko on paikalla.

   Lainaa

  55. Tulos: -20 (44 ääntä)
   Leon: Dude, et nyt ainakaan aja tässä vegaanien asiaa… nämä ovat juuri sellaisia kommentteja minkä takia meitä pidetään kaikkia joko täysinä idiootteina tai saarnaajina.
   no en sanoisi että kaikki, vain 95% tuntemistani muka vegaaneista on täysin sekaisin....loput 5% pärjäävät aika normaaleilla lääkkeillä.

   Lainaa

  56. Kiltti tyttö 16.6.2017 12:03
   Tulos: +27 (47 ääntä)
   Töllöttäjä: Mä pystyn ainaki myös yllättävän usein haistamaan vegaanin. Liikaa palkokasveja ja soijaa… Ei sekään haju oo kovin imarteleva. Itsekin pyrin pitämään lihansyönnin minimissä mutta täysin en sitä (ja muiden eläinperäisten tuotteiden syömistä) voi luultavasti lopettaa ennenkuin löytyy proteiininlähde, jota vatsakin kestää.
   En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, joten pahoittelut, jos tähän jo annettiin vinkkejä; vatsalle ystävällisempiä kasviproteiininlähteitä ovat esim. tofu, tempeh, kvinoa, siemenet ja pähkinät. Viimeisissä toki myös paljon rasvaa. Hapatetut soijatuotteet, kuten jugurtit, voivat myös sopia herkemmälle vatsalle. Itselleni ei tuottanut vaikeuksia luopua lihasta vuosia sitten, mutta maitotuotteiden jättäminen on ollut haastavampaa. Yllättävän kivuttomasti ja puolivahingossa kuitenkin pääsin eroon esimerkiksi juustoriippuvuudesta. Tsemppiä oman ruokavalion koostamiseen ja kiitos kun teet eläin- ja ympäristöystävällisiä valintoja! Muille toivotan myös inspiraatiota ja hyvää meininkiä eläinperäisten tuotteiden vähentämiseen :)

   Lainaa

  57. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Kyllähän ruokavalion haistaa jos se on erilainen kuin itsellä. Sekasyöjätkin haistavat itseä reilummin valkosipulia tai muita vahvoja mausteita käyttävät, ja vaikkapa aasialaisten mielestä maitotuotteita käyttävät eurooppalaiset haisevat vienosti härskille maidolle. Efekti vain voimistuu vaikkapa punttisalilla kun aromit puskevat hien mukana iholle. Silti ei ole kovin tahdikasta mennä jokaisen sekasyöjän nenille ilmoittamaan että he eivät ole vegaaneja, he luultavasti tietävät sen jo.

   Lainaa

  58. Tulos: +28 (46 ääntä)
   Mie aattelisin tuon Poutun jutun niin, että jos olisin eettisistä syistä vegaani, en välttämättä haluaisi ostaa sitä vegesafkaa ensisijaisesti firmalta, jonka tuotteista pääosa sisältää lihaa, vaan tukisin mieluummin sellaisia yrityksiä jotka keskittyvät vain (tai pääasiassa) lihattomiin tuotteisiin. Mutta tämä ei ole välttämättä sama, mitä Tuula tarkoitti näkymättömillä energioilla... :)

   Lainaa

  59. Ounounounouou 16.6.2017 15:26
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   Sargee: Nuo täyspainoiset lihansyöjät kyllä haistaa. Liian vähän kasviksia syövän henkilön ominaishaju on nimittäin aivan hirvittävä.
   Mutta mää oon kuullut kanssa että sitten pelkästään vegaanista ruokavaliota noudattavien ominaishaju ois kanssa melko luontaantyöntävä? O.o Onhan se totta eri kulttuureissa ihmisten hientuoksu on erillainen johtuen juurikin ruokavaliosta ja käytetyistä mausteista.
   Sargee: Nuo täyspainoiset lihansyöjät kyllä haistaa. Liian vähän kasviksia syövän henkilön ominaishaju on nimittäin aivan hirvittävä.
   Mää on kanssa kuullut että vegaanista ruokavaliota noudattavien ominaistuoksu ei myöskään ole kovin mieluisa O.o kyllähän sitä on ollut juttua miten eri kulttuureissa se hien tuoksu vaihtelee juurikin ruokavalion ja käytettyjen mausteiden vuoksi. Ja joku tossa mainihtikin miten japanilaiset haistavat maitotuotteiden syönnin, itse olen kuullut samaa että maitotuotteet ja sokerin liikakäyttö länsimaisissa kulttuureissa saapi meidät tuoksumaan heistä pahalta :D.

   Lainaa

  60. Ounounounouou 16.6.2017 15:28
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Ounounounouou: Mutta mää oon kuullut kanssa että sitten pelkästään vegaanista......
   Ohops, netti pätkäsi ekan kerran kirjoittaessa juuri kun painoin enteriä joten kirjoitin saman uudestaan vähän eri tavalla :D pahoitteluni tästä, en tajunnut sen napanneen vielä edellisen kommentin uuden jatkoksi vaikka kenttä tyhjältä näyttikin.

   Lainaa

  61. Ounounounouou 16.6.2017 15:32
   Tulos: -18 (38 ääntä)
   kurq: Mie aattelisin tuon Poutun jutun niin, että jos olisin eettisistä syistä vegaani, en välttämättä haluaisi ostaa sitä vegesafkaa ensisijaisesti firmalta, jonka tuotteista pääosa sisältää lihaa, vaan tukisin mieluummin sellaisia yrityksiä jotka keskittyvät vain (tai pääasiassa) lihattomiin tuotteisiin. Mutta tämä ei ole välttämättä sama, mitä Tuula tarkoitti näkymättömillä energioilla…
   No mikä siinä lihantuottamisessa on niin pahaa että ei voi "tukea" sellaista firmaa? O_o luulisi juurikin tuollaisilla lafkoilla olevan paremmin resursseja ylläpitää uusia, ehkä jopa alkuun tappiota tuottavia, tuotteita sekä panostaa tuotekehittelyyn ja markkinointiin.. Kyllähän se auttoi kun tuli nää maitohappobakteeriset jugurttijuomatkin kun gefilus brändäs idean ja halppismerkit seurasi perässä, ei tarvinnut heidän enää kauheasti markkinoida kun tulivat tunnetun merkin varjossa siihen viereen hyllylle. Eli luulisi pitkällä tähtäimellä auttavan niitäkin jotka sitä uskollisuutta aattelle toivovat tuottavalta osapuoleltakin.

   Lainaa

  62. Tulos: +23 (25 ääntä)
   En, Helena, tiedä lihansyöjän tunnistamisesta, mutta idiootin kyllä tunnistan heti jutuista.

   Lainaa

  63. Tulos: -35 (43 ääntä)
   Kiltti tyttö: En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, joten pahoittelut, jos tähän jo annettiin vinkkejä; vatsalle ystävällisempiä kasviproteiininlähteitä ovat esim. tofu, tempeh, kvinoa, siemenet ja pähkinät. Viimeisissä toki myös paljon rasvaa. Hapatetut soijatuotteet, kuten jugurtit, voivat myös sopia herkemmälle vatsalle. Itselleni ei tuottanut vaikeuksia luopua lihasta vuosia sitten, mutta maitotuotteiden jättäminen on ollut haastavampaa. Yllättävän kivuttomasti ja puolivahingossa kuitenkin pääsin eroon esimerkiksi juustoriippuvuudesta. Tsemppiä oman ruokavalion koostamiseen ja kiitos kun teet eläin- ja ympäristöystävällisiä valintoja! Muille toivotan myös inspiraatiota ja hyvää meininkiä eläinperäisten tuotteiden vähentämiseen
   Ja väärin teet ja varmasti myös kadut sitä kun eläinperäisistä tuotteista erosit. No helpostikin sä pääset siihen takaisin kun vain syöt niitä ja paranee taas kunnolla.

   Lainaa

  64. Tulos: -53 (59 ääntä)
   Paras tanssi mitä vekaani voi tanssia on narun jatkona tanssiminen ja se on myös sen viimeinen tanssi... ;)

   Lainaa

  65. maanosan haju 16.6.2017 21:56
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Niin hauskalta kuin se tässä kuulostaakin, niin kyllä ruokavalio vaikuttaa ihmisen hajuun. Esim. aasialaiset sanovat eurooppalaisten ja amerikkalaisten haisevan rasvaiselta/juustolta, ja maitotuotteita tosiaan käytetään näissä maanosissa enemmän kuin aasiassa :D

   Lainaa

  66. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Ounounounouou: No mikä siinä lihantuottamisessa on niin pahaa että ei voi “tukea” sellaista firmaa? luulisi juurikin tuollaisilla lafkoilla olevan paremmin resursseja ylläpitää uusia, ehkä jopa alkuun tappiota tuottavia, tuotteita sekä panostaa tuotekehittelyyn ja markkinointiin.. Kyllähän se auttoi kun tuli nää maitohappobakteeriset jugurttijuomatkin kun gefilus brändäs idean ja halppismerkit seurasi perässä, ei tarvinnut heidän enää kauheasti markkinoida kun tulivat tunnetun merkin varjossa siihen viereen hyllylle. Eli luulisi pitkällä tähtäimellä auttavan niitäkin jotka sitä uskollisuutta aattelle toivovat tuottavalta osapuoleltakin.
   Ensimmäisen lauseen kysymykseesi vastaten: Suurimmalla ympäristöä ja ihmisten terveyttä tuhoavalla alalla toimiminen, sekä tietysti lihantuotannon eläimiä kohtaan epäeettinen puoli. Jo tuo ihmiskeskeinen ajattelumalli (ympäristö- ja terveysaiheet) riittää löytämään pätevät syyt lihan ja muiden eläintuotteiden tuotantoa vastustamiseen. Loppuosan kanssa olen samaa mieltä, jos lihantuottaja valmistaa myös vegaanisia tuotteita, niin kyllähän niiden tukeminen auttaa kehitystä siihen suuntaan. Niin sekä saman yrityksen sisällä että yleisestikin, ja kilpailu markkinoilla tuo mukanaan yhä parempia (esim. maittavampia ja/tai terveellisempiä) vaihtoehtoja. Ehkä huoli on siinä, että jos sama yritys valmistaa vegaanisia ja eläinperäisiä tuotteita, vegaanituotteiden tuottoa käytettäisiin eläintuotteiden valmistamisen rahoitukseen. Ymmärrettävä huoli, mutta ainakin teoriassa vegaanituotteiden suosio tarkoittaisi myös sitä, että niihin panostetaan kasvavissa määrin. Lisäksi kaikissa paikoissa ei ole niin laajaa tuotevalikoimaa, että olisi mahdollista löytää täysin vegaanisten yritysten tuotteita. Silloin paras vaihtoehto on keskittyä siihen, onko tietty tuote itsessään vegaaninen. Jo olemassa olevien sekalaisten tuotteiden tuottajat pystyvät saattamaan uudetkin tuotteensa helpommin kauppojen hyllyille, ja niin ollen vegaanivalikoimaa nopeammin kuluttajien valittavaksi.

   Lainaa

  67. Tulos: -14 (30 ääntä)
   Sannni: Tai sitten ei, vika voi olla siinä että et tiedä ketkä niistä jotka pitävät suunsa supussa ovat vegaaneja. Varsinkin naisilla lautasen täyttäminen salaatilla on ihan normaalia eikä aiheuta kommenttia, joten voi olla että omassakin elämässäsi on salavegaaneja. Vähän sama kun homofoobikoiden väite etteivät tunne yhtään homoa: varmasti tuntevat jos tuntevat yleensä ketään, mutta eihän sitä ilmoittelemaan mene jos tietää että kuittia tulee.
   Jälleen piste lihansyöjille! (Y) Käsittämättömän säälittävää, että teidän mielestänne vain naisen salaatin syöminen on normaalia. Onneksi oman lähi- ja kaveripiirin ei tarvitse salaa tehdä mitään "suut supussa", kun jokainen saa olla mitä haluaa... osaavat myös käyttäytyä täysin normaalisti, nostamatta itseään jalustalle! ;)

   Lainaa

  68. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Voi ÄO mihin katosit.

   Lainaa

  69. Tulos: +36 (36 ääntä)
   "Saattaa sisältää pieniä jäämiä näkymätöntä eläinenergiaa"

   Lainaa

  70. Tulos: +11 (39 ääntä)
   Tulin katsoon paljonko negaääniä aiempi kommenttini sai. Ja ei, en ole vegaani tai kasvissyöjä, nauran vaan kuinka joka kerta jaksetaan vääntää samaa "vegaanit ilmoittaa itsestään HEHEHEHEHE"-virttä. Oli vanha vitsi jo vuosikymmen sitten. Mies meni kauppaan. Kitara. Ja niin edelleen.

   Lainaa

  71. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Googul: Tulin katsoon paljonko negaääniä aiempi kommenttini sai. Ja ei, en ole vegaani tai kasvissyöjä, nauran vaan kuinka joka kerta jaksetaan vääntää samaa “vegaanit ilmoittaa itsestään HEHEHEHEHE”-virttä. Oli vanha vitsi jo vuosikymmen sitten. Mies meni kauppaan. Kitara. Ja niin edelleen.
   ":D"

   Lainaa

  72. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Elämän kohokohta: pääse feissarimokiin. Suoritettu.

   Lainaa

  73. Tulos: -10 (12 ääntä)
   Kukkis: Ihana Seppo
   mansplaining seppo!! cis ja kos!!!

   Lainaa

  74. Takanlämmitin 19.6.2017 22:28
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Paula: Miksi kukaan menisi sanomaan toiselle: “Et ole vegaani” ? Ymmärrän tämän kyllä silloin, jos henkilö olisi väittänyt olevansa, mutta en silti ymmärrä miten joku voisi muka haistaa ruokavalion ihmisestä…
   Yleensä ei, mutta todella paljon lihaa ja vähän kasvikisa syövän haistaa.

   Lainaa

  75. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Jepulis: Jälleen piste lihansyöjille! (Y) Käsittämättömän säälittävää, että teidän mielestänne vain naisen salaatin syöminen on normaalia. Onneksi oman lähi- ja kaveripiirin ei tarvitse salaa tehdä mitään “suut supussa”, kun jokainen saa olla mitä haluaa… osaavat myös käyttäytyä täysin normaalisti, nostamatta itseään jalustalle!
   Nyt se luetun ymmärtäminen... Vai ovatko ammattimaiset mielensäpahoittajat levinneet jo tännekin? Nyt hus takaisin hamsteriryhmään.

   Lainaa

  76. Tulos: -4 (6 ääntä)
   King Arthur: Jostain luin että esim. japanilaiset haistavat länsimaalaisissa maitotuotteiden syönnin, eikä se ole ihana haju.
   Japanissakin käytetään maitotuotteita. Ei tosin ihan samanlaisella vimmalla kuin Suomessa, mutta kuitenkin mm. ruoanlaitossa.

   Lainaa

  77. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Metsä puilta: Korvatkaapa noiden vegaanipsykoosit lgbt psykoosilla niin johan muuttuu ihmisillä ääni kellossa. Hassua eikö?
   Kuuluuko sun psykoosiis se, että lgbt väki yrittää pakottaa kaikki muutkin luopumaan heteroudesta?

   Lainaa

  78. Tulos: -1 (7 ääntä)
   kiikiiconfused: Jos miulle joku tulis sanoo “Et ole vegaani?” ni vastaus olis “En nii eikä ole miun kanikaan vaikka sen just pitäis olla.”
   Jos minulle tulisi joku sanomaan "Et ole vegaani", vastaisin varmaankin "No shit, Sherlock".

   Lainaa

  79. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kiltti tyttö: En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, joten pahoittelut, jos tähän jo annettiin vinkkejä; vatsalle ystävällisempiä kasviproteiininlähteitä ovat esim. tofu, tempeh, kvinoa, siemenet ja pähkinät. Viimeisissä toki myös paljon rasvaa. Hapatetut soijatuotteet, kuten jugurtit, voivat myös sopia [...]
   Kommentoin ehkä vähän, ihan skidisti vaa, myöhässä mutta juuri näin kuten sinä puhuu järkevä ihminen toisille. Kiitos että näytät hyvää esimerkkiä. Ei syyllistämistä tai muuten alas katsomista vaan tsemppaavaa ja muutenkin positiivista meininkiä. Varsinkin monessa kommentti osiossa on nykyään liikaa pelkkää huutelua ja naljailua mikä ei edistä ollenkaan oman ajatus maailman hyväksymistä, päin vastoin helposti ihmisille tulee vastareaktio. Joten tack so mycket kiltti tyde.

   Lainaa

  80. Soiva viinirypäle 8.11.2021 12:35
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Paula: Miksi kukaan menisi sanomaan toiselle: "Et ole vegaani" ? Ymmärrän tämän kyllä silloin, jos henkilö olisi väittänyt olevansa, mutta en silti ymmärrä miten joku voisi muka haistaa ruokavalion ihmisestä...
   Helena on kyllä sekaisin, mutta lihansyöjän, erityisesti runsaasti lihaa ja eläinperäisiä tuotteita syövän voi ihan oikeasti, ainakin teoriassa haistaa.
   Ja lähteenä tietenkin iltapäivälehti. Löytyisi varmasti parempikin lähde mutta tässä oli sentään ihotautilääkäri haastateltavana, eikä toimittaja ollut suomentanut englanninkielistä meemiä niinkuin nykyään tuntuu iltapäivälehtien juttujen lähteenä useimmiten olevan.
   https://www.is.fi/menaiset/tyyli/art-2000006206876.html

   Lainaa

  81. Soiva viinirypäle 8.11.2021 12:39
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   testomän: no en sanoisi että kaikki, vain 95% tuntemistani muka vegaaneista on täysin sekaisin....loput 5% pärjäävät aika normaaleilla lääkkeillä.
   Itse olen kuullut sekaisin olevista vegaaneista, mutta en tunne yhtäkään. Toki en tunne kovin montaa vegaania mutta muutamia. Tosi fiksuja. kukaan ei tuputa vegaaniutta kuten kaltaisesi lihansyöntiä.
   Tosin kaikki jotka vouhottavat vegaaniutta vastaan ja fanittavat aggressiivisesti lihansyöntiä, ovat usein enemmän tai vähemmän sekaisin. Ei kaikki aivan mahdottomasti, mutta keskimäärin enemmän kuin tuntemani vegaanit.
   totaalilihansyöjät eli "carnivoret" sitten taas... Suljetulle osastolle diagnosoisin kaikki ketä on tullut vastaan, jos mulla olis mielenterveyslääkärin paperit.

   Lainaa

  82. Soiva viinirypäle 8.11.2021 12:41
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   --: Kuuluuko sun psykoosiis se, että lgbt väki yrittää pakottaa kaikki muutkin luopumaan heteroudesta?
   ei mua oo pakotettu luopumaan heteroudesta. todennäköisesti lgbt-väki yrittää sua saada luopumaan ainoastaan ennakkoluuloista. En itsekään rehellisesti sanottuna viihdy kyseisen porukan seurassa mutta en kyllä sinunkaanlaisten. En kuitenkaan dissaa heitä, heillä on varmaan muutenkin vaikeaa kaikkien ennakkoluulojen keskellä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, vegaanit, haju, lihansyöjät, kukko, kanat, kananmunat, energia

 • Uusimmat

 • Kategoriat