Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

D-vitamiinimyrkytys

Minulla on myrkytystila, onko aihetta paniikkiin?
D-vitamiinimyrkytys

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 64 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -161 (211 ääntä)
      Itse vitamiinipillereiltä kuulostaakin jo aika uniikilta.

      Lainaa

    2. Tulos: +972 (1004 ääntä)
      "Nyt voin ottaa vähän reilummin..." Joo, Suomen 10 mcg suositus on ihan naurettava, mutta että vetää satakertaista annosta, miten joku voi olla noin dorka!

      Lainaa

    3. Tulos: +298 (444 ääntä)
      Kas, luonnonvalintako se siellä... Mutta ihan tosi, kuinka paljon noita oikeasti saa syödä että kuolisi? Edes kofeiinipillereitä 10/pv ei tapa.

      Lainaa

    4. Tulos: +90 (100 ääntä)
      Huhhuh.

      Lainaa

    5. Laksatiivitaavi 22.6.2017 1:08
      Tulos: +277 (351 ääntä)
      Voi olla että menee hetkessä ohi. D-vitamiinin liika-annostus Suomessa on lähes tuntematon. Voi lisätä luuston hajoamista, kertoo Wikipedia. Darwinin odotushuone on melko täynnä, jos katselee internetin maailmaa, mutta ei sinne nyt kannattaisi tällaisilla jutuilla lähteä jonottamaan.

      Lainaa

    6. Tulos: -58 (80 ääntä)
      D-vitamiini takahuoneeseen VAI

      Lainaa

    7. Tulos: +291 (303 ääntä)
      Kuinkahan alakanttiin sillä on D-vitamiini arvot ollu, ku saanu tollasen päähänsä. Omat oli aikoinaan mitattuna 18, joka on jopa suomalaiselle todella vähän, eikä kyllä tullu mieleenkään alkaa vetämään 10 kpl 100 mg päivässä :D ihan yhellä pärjäs..

      Lainaa

    8. Tulos: +119 (137 ääntä)
      anteeksi 100 ug, tulipa aamuaivopieru :D

      Lainaa

    9. Tulos: +52 (116 ääntä)
      Minäkin vedin joskus kersana puolikkaan purkillisen deetä ja täällä ollaan edelleenkin. Ei mennyt edes maha kuralle.

      Lainaa

    10. Tulos: -66 (122 ääntä)
      Kyllä hävettää olla kaima, miten pihalla toi tyttönen oikeen on...

      Lainaa

    11. Sorsapulla 22.6.2017 7:01
      Tulos: +243 (261 ääntä)
      Mulla on nyt tässä tämmösiä aika pahoja sydänongelmia, niin kirjotanpa facebookkiin jos siellä ois joku wanna-be-tohtori tai kumminkaimanserkku, joka vois ny auttaa ennenku tilanne riistäytyy käsistä...

      Lainaa

    12. Tulos: -151 (241 ääntä)
      Mikä ug? Se on mikrog lyhennettynä... Myy ei oo uu.

      Lainaa

    13. Tulos: +107 (119 ääntä)
      ja minä kun mietin, että onko päivittäinen 30µg annos liikaa. Pienet näyttää olleen minun murheeni, toisilla ne ovat isommat :P

      Lainaa

    14. Tulos: +101 (147 ääntä)
      Mikä ihmisiä vaivaa kun yhä useampien täytyy lääkkeitä ja/tai lisäravinteita syödä kuin jotain karkkia!? Mitä noista saa? Sairasta.

      Lainaa

    15. Tulos: +122 (150 ääntä)
      zzz: Mikä ihmisiä vaivaa kun yhä useampien täytyy lääkkeitä ja/tai lisäravinteita syödä kuin jotain karkkia!? Mitä noista saa? Sairasta.
      Kun jatkuvasti selitetään, kuinka suomalaiset saavat liian vähän D-vitamiinia ja kuinka suositukset ovat liian alhaiset, niin tässä on lopputulos.

      Lainaa

    16. Tulos: +119 (123 ääntä)
      Pitäisi varmaan sen lekurin kanssa nää käydä läpi eikä kysellä ohjeita fecebookista,tälläseksikö tää on menny...

      Lainaa

    17. Tulos: +78 (112 ääntä)
      Mä luulin ensin, että tää on joku vitsi tai että D-vitamiini on menny jonkun muun arvon kanssa sekasin, mut ei sentään. Mut uskoisin, että toi hoituu ihan sillä, että jättää sen D-vitamiinin sinne kaapin hyllylle hetkeksi. Mä oon syöny nyt muutaman talven 100-250µg/päivä, koska Suomen raja-arvot on niin pieniä, kesällä en syö juuri lainkaan. Mut toi 10kpl 100µg päivässä on jo ihan next level. XD

      Lainaa

    18. Tulos: +208 (212 ääntä)
      2/10: Kas, luonnonvalintako se siellä… Mutta ihan tosi, kuinka paljon noita oikeasti saa syödä että kuolisi? Edes kofeiinipillereitä 10/pv ei tapa.
      D-vitamiini kertyy elimistöön, kofeiini ei. Henkilöllä näkyy myrkytyksen lisäksi olevan vakava latvaongelma. Suositusannoksille on syynsä.

      Lainaa

    19. Tulos: +69 (73 ääntä)
      Minnan olisi parempi jättää vitamiinit kokonaan ostamatta.

      Lainaa

    20. Tulos: +160 (180 ääntä)
      Sisse: Mikä ug? Se on mikrog lyhennettynä… Myy ei oo uu.
      "Mikro" ei oo mikään lyhenne, lyhenne on µ niin (kuten itsekin tiedät kun sanoit myy), mutta kaikki ymmärtää kun kirjoitetaan u aina jos ei oo tieteellinen teksti koska µ ei löydy helpolla suomalaisesta näppäimistöstä.

      Lainaa

    21. Arkkienkeli 22.6.2017 10:06
      Tulos: -61 (97 ääntä)
      PIN: “Nyt voin ottaa vähän reilummin…” Joo, Suomen 10 mcg suositus on ihan naurettava, mutta että vetää satakertaista annosta, miten joku voi olla noin dorka!
      10-15 mg/vrk on kyllä ihan globaali suositus 18-69 vuotiaille ja 20 mg/vrk. 70+ ikäisille ilman ravinnosta saatavaa D-vitamiiniä.

      Lainaa

    22. Tulos: +71 (73 ääntä)
      2/10: Kas, luonnonvalintako se siellä… Mutta ihan tosi, kuinka paljon noita oikeasti saa syödä että kuolisi? Edes kofeiinipillereitä 10/pv ei tapa.
      Kofeiini on hieman eri asia kuin D-vitamiini. Vaarallista jos sitä on liian vähän elimistössä, mutta vielä vaarallisempaa jos saa liikaa.

      Lainaa

    23. Tulos: 0 (96 ääntä)
      Arkkienkeli: 10-15 mg/vrk on kyllä ihan globaali suositus 18-69 vuotiaille ja 20 mg/vrk. 70+ ikäisille ilman ravinnosta saatavaa D-vitamiiniä.
      Täyttä puppua, uskoo ken tahtoo! Nämä globaalit suositukset eivät millään voi koskea pohjoismaita. Miten joku voi olla niin idiootti, että luulee suomalaisten saavan saman verran d-vitamiinia auringosta kuin esim. jenkit?!

      Lainaa

    24. Toisinaan Ajattelija 22.6.2017 10:21
      Tulos: +81 (109 ääntä)
      "Milläs voin tukea maksan ja munuaisten toimintaa ja poistaa deetä kropastani?" Et millään. Detox-kuurit on ihan silkkaa huijausta. Jos munuaiset ja maksa toimii normaalisti, anna niiden hoitaa hommansa ihan rauhassa äläkä yritä myrkyttää itseäsi yliannoksilla ties mitä sontaa. Sama pätee kehon alkalisointiin ja muihin huuhaahoitoihin. Jos lääkäri ei ole todennut kropasta mitään vajaatoimintoja niin syö ja juo normaalisti, ottaa sen 10 mikrogrammaa d-vitamiinia päivässä mitä suositellaan eikä mitään muuta. Normaalista ruokavaliosta saa kaiken mitä ihminen tarvii.

      Lainaa

    25. Tulos: -85 (111 ääntä)
      Hahhah: Kofeiini on hieman eri asia kuin D-vitamiini. Vaarallista jos sitä on liian vähän elimistössä, mutta vielä vaarallisempaa jos saa liikaa.
      Siis vaarallista jos D-vitamiinia on liian vähän? Tuon voi lukea myös siten että on vaarallista jos kofeiinia on liian vähän, mutta eivät kai lapset saa kofeiinia lainkaan? Vai tajuanko nyt kaiken väärin?

      Lainaa

    26. Tulos: +126 (130 ääntä)
      Tästä tulee mieleen ihmiset, jotka kuvittelee jonkun personal trainer in tietävän enemmän ravitsemuksesta kuin koulutetun ravitsemusterapeutin...

      Lainaa

    27. Tulos: +118 (120 ääntä)
      Täälläkin sankarilla oli se oikee lääkäri langan päässä mut ehei kyllä feisbuukista löytyy parempaa tietoo -.-

      Lainaa

    28. Tulos: +44 (68 ääntä)
      Mery: Tästä tulee mieleen ihmiset, jotka kuvittelee jonkun personal trainer in tietävän enemmän ravitsemuksesta kuin koulutetun ravitsemusterapeutin…
      Johan tässäkin ketjussa jou avautui että suositukset ovat ihan huuhaata. Eikö täällä ole kerta toisensa jälkeen oltu yksimielisiä että terveyttä koskevissa asioissa pitäisi uskoa lääkäriä/ ravitsemusterapeuttia eikä hakea netistä muuta kuin korkeintaan suuntaa-antavaa? Kai sitä haluaa laittaa hienon sivun jossa kerrotaan suomenlaajuisesta D-vitamiininpuutteesta jos esim. kauppaa D-vitamiinia...

      Lainaa

    29. Tulos: +125 (127 ääntä)
      Arkkienkeli: 10-15 mg/vrk on kyllä ihan globaali suositus 18-69 vuotiaille ja 20 mg/vrk. 70+ ikäisille ilman ravinnosta saatavaa D-vitamiiniä.
      Jos D-vitamiinin saantisuositus on kymmenen milligrammaa vuorokaudessa, niin pituushypyn maailmanennätys on yhdeksän kilometriä. (Vihje: molemmissa on tuhatkertainen virhe.)

      Lainaa

    30. Tulos: -39 (87 ääntä)
      Tämä nyt ei ole edes mitenkään harvinaista. Nuoria naisia [yleensä] jotka myrkyttävät itsensä liioilla vitamiinilsillä on jatkuvasti tutkimuksissa. Terveellinen ruokavalio kun riittäisi.

      Lainaa

    31. Tulos: +12 (76 ääntä)
      Normaalista ruokavaliosta saa kaiken mitä ihminen tarvii.
      Ikävä kyllä, ihmisolennon normaali ruokavalio edellyttää moninkertaista liikunnan määrää nykyihmisen toimintaan verrattuna. Kun tavallista ruokaa syö niin paljon että hivenaineita tulee riittävästi, kylkiäisinä tulee niin paljon kaloreita että nykyihminen lihoo siitä muodottomaksi. Ruoan määrä kannattaa siis pitää vähäisempänä ja hivenaineiltaan tiiviimpänä, joka tarkoittaa käytännössä lisäravinteiden käyttöä ruokailun lisänä. Vaihtoehtoisesti voi lisätä päivittäisen fyysisen rasituksensa metsästäjä-keräilijän tasolle ja sitten pärjää hyvin syömällä riittävästi tavallista ruokaa.

      Lainaa

    32. Tulos: +79 (83 ääntä)
      Onkohan Minna lukenut, että D-vitamiinia voi huoletta ottaa 10-kertaisen annoksen, eli 10 µg suosituksella juurikin tuo yksi kappale Minnan 100 µg tabletteja / päivä, mutta jostain syystä onkin ottanut tabletteja, joissa jo on 10-kertainen suositusannos, 10-kertaisena annoksena, jonka lopputuloksena Minnan päiväannostus onkin satakertainen suositukseen nähden eli 1000 µg. Tai sitten on tajunnut, että ottamansa annos on 100-kertainen, mutta silti päättänyt ottaa ihan reilusti kerralla, eihän D-vitamiinin yliannostuksesta koskaan lue missään lehdissä tai mediassa mitään, toisin kuin artikkeliin/mainokseen/dokumenttiin yms. D-vitamiinin puutostilasta ja kehotukseen syödä D-vitamiinia yli suositusten törmää monta kertaa vuodessa.

      Lainaa

    33. Arthur Brown 22.6.2017 13:30
      Tulos: -25 (55 ääntä)
      PIN: “Nyt voin ottaa vähän reilummin…” Joo, Suomen 10 mcg suositus on ihan naurettava, mutta että vetää satakertaista annosta, miten joku voi olla noin dorka!
      Itse uskoisin, että suomalaiset eivät lähtökohtaisesti tarvitse niin paljoa D-vitamiinia kuin etelämpien maiden asukkaat. Kyseessä ihan puhdas geenivalinta: Pohjoisten maiden asukkaat ovat tottuneet siihen, että D-vitamiinia ei saa luotettavasti kuin puolet vuodesta. Itse toki nappailen n. 100 µg päivässä, mutta en ole havainnut mitään eroa edelliseen. Paitsi että kausiflunssaan sairastun nykyään lähes varmasti vuosittain. Sen verran vielä, että kun ensimmäistä kertaa otin lisää D-vitamiinia (annoksena n. 20-30 µg) niin unensaanti oli huomattavan vaikeaa. Meni hetken aikaa ymmärtää, että vika oli D-vitamiinissa, joka aiheutti juuri sydämentykytystä ja kylmänhikeä makuuasennossa. Toleranssit ovat tuosta toki kasvaneet.

      Lainaa

    34. Tulos: +33 (43 ääntä)
      Kannattaa noudattaa niitä purkin suosituksia eikä soveltaa itse. Voi kristus!

      Lainaa

    35. Tulos: +46 (52 ääntä)
      Lääkäri soitti ja tää kysyy tuolla ohjrita.....?

      Lainaa

    36. Tulos: +12 (44 ääntä)
      Maksan D-vitamiinimyrkytys poistuu kun nauttii riittävän määrän alkoholia. Ei maksaankaan määrättömästi mahdu eri aineita, ja ensin tullut myös poistuu ensin. Ja jos ei tepsi, on kännissä ainakin kivempaa.

      Lainaa

    37. Tulos: +4 (34 ääntä)
      Jenssi: “Mikro” ei oo mikään lyhenne, lyhenne on µ niin (kuten itsekin tiedät kun sanoit myy), mutta kaikki ymmärtää kun kirjoitetaan u aina jos ei oo tieteellinen teksti koska µ ei löydy helpolla suomalaisesta näppäimistöstä.
      Mikrogramman voi lyhentää myös mcg.

      Lainaa

    38. Murmurmurmeli 22.6.2017 22:15
      Tulos: +60 (70 ääntä)
      Hauskoja nämä kommentoijat, jotka eivät ymmärrä milligramman ja mikrogramman eroa.

      Lainaa

    39. Tulos: +26 (36 ääntä)
      Jenssi: µ ei löydy helpolla suomalaisesta näppäimistöstä.
      AltGr + m

      Lainaa

    40. TapsaRautaMela(nkolia) :^) 23.6.2017 17:00
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      Kyllä nyt hävettää niin et pukamat paukkuu

      Lainaa

    41. Gaylord Focker 23.6.2017 19:17
      Tulos: +40 (46 ääntä)
      Huoh: Itse vitamiinipillereiltä kuulostaakin jo aika uniikilta.
      Aika uniikki kommentti. Ei tarkottanut yhtään mitään.

      Lainaa

    42. Gaylord Focker 23.6.2017 19:19
      Tulos: +25 (39 ääntä)
      Arthur Brown: Itse uskoisin, että suomalaiset eivät lähtökohtaisesti tarvitse niin paljoa D-vitamiinia kuin etelämpien maiden asukkaat. Kyseessä ihan puhdas geenivalinta: Pohjoisten maiden asukkaat ovat tottuneet siihen, että D-vitamiinia ei saa luotettavasti kuin puolet vuodesta. Itse toki nappailen n. 100 µg päivässä, mutta en ole havainnut mitään eroa edelliseen. Paitsi että kausiflunssaan sairastun nykyään lähes varmasti vuosittain. Sen verran vielä, että kun ensimmäistä kertaa otin lisää D-vitamiinia (annoksena n. 20-30 µg) niin unensaanti oli huomattavan vaikeaa. Meni hetken aikaa ymmärtää, että vika oli D-vitamiinissa, joka aiheutti juuri sydämentykytystä ja kylmänhikeä makuuasennossa. Toleranssit ovat tuosta toki kasvaneet.
      Kerro lisää uskomuksistasi.

      Lainaa

    43. Tulos: +3 (31 ääntä)
      poop: AltGr + m
      siksipä "helpolla"

      Lainaa

    44. Tulos: -11 (47 ääntä)
      Itselleni ei kyllä tullut mitään sivuoireita, kun nostin d-vitamiiniannoksen 160mcg asti ihan kerrasta sieltä 10mcg tasolta. Mutta elämänlaatu on tuolla annoksella parantanut huimasti. Aloin syödä sitä annosta, koska eräs luotettava ulkomainen tutkimus oli todennut sen riittävän turvaamaan vauvan vitamiininsaannin äidinmaidosta. En edes ajatellut, että siitä olisi itselleni kummempaa hyötyä, mutta yhtäkkiä elämäni on muuttunut hurjasti, nimenomaan terveydellisten asioiden suhteen ja monella tapaa. Ja ei, minulla ei ole myrkytystä tullut puolessatoista vuodessa tuolla annoksella. Eikä lapseni kärsi vitamiininpuutteesta. Nämä on verikokein varmistettu. Joten en aio ikinä enää palata suomalaisiin suosituksiin. Jotka muuten ovat kansainvälisesti hyvin matalat, vaikka elämme seudulla josta ei luonnostaan saa d-vitamiinia tarpeeksi edes keskellä kesää.

      Lainaa

    45. Gaylord MF 24.6.2017 1:03
      Tulos: -7 (37 ääntä)
      PIN: Itselleni ei kyllä tullut mitään sivuoireita, kun nostin d-vitamiiniannoksen 160mcg asti ihan kerrasta sieltä 10mcg tasolta. Mutta elämänlaatu on tuolla annoksella parantanut huimasti. Aloin syödä sitä annosta, koska eräs luotettava ulkomainen tutkimus oli todennut sen riittävän turvaamaan vauvan vitamiininsaannin äidinmaidosta. En edes ajatellut, että siitä olisi itselleni kummempaa hyötyä, mutta yhtäkkiä elämäni on muuttunut hurjasti, nimenomaan terveydellisten asioiden suhteen ja monella tapaa. Ja ei, minulla ei ole myrkytystä tullut puolessatoista vuodessa tuolla annoksella. Eikä lapseni kärsi vitamiininpuutteesta. Nämä on verikokein varmistettu. Joten en aio ikinä enää palata suomalaisiin suosituksiin. Jotka muuten ovat kansainvälisesti hyvin matalat, vaikka elämme seudulla josta ei luonnostaan saa d-vitamiinia tarpeeksi edes keskellä kesää.
      Paskapuhetta :)

      Lainaa

    46. Tulos: +8 (20 ääntä)
      Gaylord Focker: Kerro lisää uskomuksistasi.
      Kyllähän tuo geenivalintahomma tuli esille jo ihonvärin evoluutiota koskevassa dokumentissa.

      Lainaa

    47. Tulos: -33 (39 ääntä)
      Snufkin: ja minä kun mietin, että onko päivittäinen 30µg annos liikaa. Pienet näyttää olleen minun murheeni, toisilla ne ovat isommat
      mä söin 1000µg päivässä.. mulla atooppinen iho ni talvisin pakko syödä enemmän.. ihan iherbistä tilasin ja yhdessä kapselissa tuon verran.. kesäisin tuo vaarallista pidemmällä tähtäimellä, vaikka elimistö poistaakin liialliset d-vitamiinit eikä imeydy.. "D-vitamiinin Yliannostus D-vitamiinin liiallinen saanti voi johtaa myrkytystilaan, jota kutsutaan joskus myös nimellä D-hypervitaminoosi. D-vitamiinin yliannostus on harvinainen mutta vakava tila, jota kuitenkin havaitaan todella harvoin. Auringosta ja normaalista ruoasta ei voi saada liikaa d-vitamiinia, sillä keho pystyy säätelemään sen määrää alaspäin. Kun d-vitamiinia on varastoitunut riittävästi kehon käytettäväksi, ihoon osuvasta auringonsäteilystä ei enään valmisteta kehossa d-vitamiinia. Näin ollen d-vitamiinin yliannostukset johtuvat lähes aina lisäravinteista"

      Lainaa

    48. Tulos: +9 (33 ääntä)
      Ouloord: Kannattaa noudattaa niitä purkin suosituksia eikä soveltaa itse. Voi kristus!
      Suomessa, jossa aurinko paistaa pienen osan vuodesta, on D-vitamiinin kokonaissaantisuositus 10µg vuorokaudessa. Esim. Yhdysvalloissa ja Kanadassa, suositellaan jopa 100µg D-vitamiinilisää. Keskieuroopassakin 10µg kokonaissaanti riittää alle puolivuotiaille lapsille, ja aikuisille suositellaan 50µg saantia... Lisäksi matalalla D-vitamiinin saannilla ja tyypin-1 diabeteksella saattaa olla yhteys toisiinsa ja myrkytyksen saa aikaan vasta todella reiluilla annoksilla, en lähtisi kituuttamaan suomalaisten ravintosuositusten mukaisilla annoksilla.

      Lainaa

    49. Tulos: +17 (35 ääntä)
      tani: mä söin 1000µg päivässä.. mulla atooppinen iho ni talvisin pakko syödä enemmän.. ihan iherbistä tilasin ja yhdessä kapselissa tuon verran.. kesäisin tuo vaarallista pidemmällä tähtäimellä, vaikka elimistö poistaakin liialliset d-vitamiinit eikä imeydy.. “D-vitamiinin Yliannostus D-vitamiinin liiallinen saanti voi johtaa myrkytystilaan, jota kutsutaan joskus myös nimellä D-hypervitaminoosi. D-vitamiinin yliannostus on harvinainen mutta vakava tila, jota kuitenkin havaitaan todella harvoin. Auringosta ja normaalista ruoasta ei voi saada liikaa d-vitamiinia, sillä keho pystyy säätelemään sen määrää alaspäin. Kun d-vitamiinia on varastoitunut riittävästi kehon käytettäväksi, ihoon osuvasta auringonsäteilystä ei enään valmisteta kehossa d-vitamiinia. Näin ollen d-vitamiinin yliannostukset johtuvat lähes aina lisäravinteista”
      Tämä veti aika sanattomaksi. Oletko rölli vai muuten vain vähän vajaa?

      Lainaa

    50. Tulos: +6 (14 ääntä)
      PIN: Itselleni ei kyllä tullut mitään sivuoireita, kun nostin d-vitamiiniannoksen 160mcg asti ihan kerrasta sieltä 10mcg tasolta. Mutta elämänlaatu on tuolla annoksella parantanut huimasti. Aloin syödä sitä annosta, koska eräs luotettava ulkomainen tutkimus oli todennut sen riittävän turvaamaan vauvan vitamiininsaannin äidinmaidosta. En edes ajatellut, että siitä olisi itselleni kummempaa hyötyä, mutta yhtäkkiä elämäni on muuttunut hurjasti, nimenomaan terveydellisten asioiden suhteen ja monella tapaa. Ja ei, minulla ei ole myrkytystä tullut puolessatoista vuodessa tuolla annoksella. Eikä lapseni kärsi vitamiininpuutteesta. Nämä on verikokein varmistettu. Joten en aio ikinä enää palata suomalaisiin suosituksiin. Jotka muuten ovat kansainvälisesti hyvin matalat, vaikka elämme seudulla josta ei luonnostaan saa d-vitamiinia tarpeeksi edes keskellä kesää.
      Ihan uteliaisuuttani yytsin, millä tavalla sun elämänlaatu on parantunut? Ootko energisempi? Oon ite alkanut syömään ditamiinia (aina ku muistan), ja nyt kun sanoit, huomaan et mul on masennusoireet, no ja ahdistusongelmatkin hitusen, lievittyneet. Vielä ku sais puhtia jostakin :)

      Lainaa

    51. Tulos: +10 (28 ääntä)
      Voi pahus: Ihan uteliaisuuttani yytsin, millä tavalla sun elämänlaatu on parantunut? Ootko energisempi? Oon ite alkanut syömään ditamiinia (aina ku muistan), ja nyt kun sanoit, huomaan et mul on masennusoireet, no ja ahdistusongelmatkin hitusen, lievittyneet. Vielä ku sais puhtia jostakin
      No kun kerran kysyt. En ole ikinä enää väsynyt. En, vaikka olis miten rankkoja päiviä ja vaikka imetän edelleen öisinkin. Mun aiemmat, mystiset nivelkivut on hävinneet lähes kokonaan. Olen pystynyt laskemaan krooniseen sairauteen syömääni lääkeannosta hurjasti, lähtötaso oli 400mg ja tällä hetkellä menee 150mg, tavoite on laskea 100mg:aan. Aiempi säännöllisin välein toistuva masennus on pysynyt poissa, vaikka on tapahtunut tosi rankkoja asioita. Saan myös hoidettua asioita ja kotia paremmin, eli tarkkaavaisuushäiriön oireet on lievittyneet. Myös paino on laskenut, vaikka ennen sitä ei saanut alemmas millään. Alan uskoa, että jonain päivänä kykenen kokopäivätyöhön, mikä tähän asti on ollut käytännössä pois laskuista masennus- ja uupumustaipumuksen vuoksi. Eli tosi isoja muutoksia. Ja todellakaan en osannut niitä lainkaan odottaa kun tätä vitamiiniannosta aloin syödä. Mutta varmuuden vuoksi sanon, että en ikinä söisi 1000mcg päivässä, se menee jo aivan överiksi. Ja tällä 160mcg annoksellakin on tärkeää käydä mittauttamassa välillä arvot, sillä vitamiinin imeytyminen on yksilöllistä. Lähetteen voi itse tehdä netissä laboratorion sivuilla ja varata saman tien aika. Tulokset ja lasku tulee kotiin postissa.

      Lainaa

    52. Tulos: +26 (28 ääntä)
      tani: mä söin 1000µg päivässä.. mulla atooppinen iho ni talvisin pakko syödä enemmän.. ihan iherbistä tilasin ja yhdessä kapselissa tuon verran.. kesäisin tuo vaarallista pidemmällä tähtäimellä, vaikka elimistö poistaakin liialliset d-vitamiinit eikä imeydy.. “D-vitamiinin Yliannostus D-vitamiinin liiallinen saanti voi johtaa myrkytystilaan, jota kutsutaan joskus myös nimellä D-hypervitaminoosi. D-vitamiinin yliannostus on harvinainen mutta vakava tila, jota kuitenkin havaitaan todella harvoin. Auringosta ja normaalista ruoasta ei voi saada liikaa d-vitamiinia, sillä keho pystyy säätelemään sen määrää alaspäin. Kun d-vitamiinia on varastoitunut riittävästi kehon käytettäväksi, ihoon osuvasta auringonsäteilystä ei enään valmisteta kehossa d-vitamiinia. Näin ollen d-vitamiinin yliannostukset johtuvat lähes aina lisäravinteista”
      Myydäänkö iherbissä todellakin kapsleita, joissa on 1000µg d-vitamiinia? Vaike uskoa. Sinulta on varmaankin mennyt sekaisin IU ja µg? 1000IU on sama kuin 25µg. Ja 1000µg taas vastaakin jo 40000IU.

      Lainaa

    53. Tulos: -3 (11 ääntä)
      Hahhah: Täyttä puppua, uskoo ken tahtoo! Nämä globaalit suositukset eivät millään voi koskea pohjoismaita. Miten joku voi olla niin idiootti, että luulee suomalaisten saavan saman verran d-vitamiinia auringosta kuin esim. jenkit?!
      Kyllä joo, jos tuon verran pitää ottaa vielä päiväntasaajalla, niin miten sitten Suomessa, jossa on päiviä jolloin aurinko ei nouse lainkaan ja puoli vuotta eteläisimmäkin Suomessa pukeudutaan niin, ettei aurinkoa saa vahingossakaan vaikka se paistaisikin.

      Lainaa

    54. Lääkärin suositus 25.6.2017 18:41
      Tulos: +1 (17 ääntä)
      Oivoi: Mä luulin ensin, että tää on joku vitsi tai että D-vitamiini on menny jonkun muun arvon kanssa sekasin, mut ei sentään. Mut uskoisin, että toi hoituu ihan sillä, että jättää sen D-vitamiinin sinne kaapin hyllylle hetkeksi. Mä oon syöny nyt muutaman talven 100-250µg/päivä, koska Suomen raja-arvot on niin pieniä, kesällä en syö juuri lainkaan. Mut toi 10kpl 100µg päivässä on jo ihan next level.
      Vaikka kuinka olisi raja-arvot pielessä, niin ei se yli-iso annos niitä rajoja nosta. Kaikki yli 50 mikrogramman / pv on turhaa. Jopa Suomessa jopa talvella.

      Lainaa

    55. Arthur Brown 25.6.2017 18:58
      Tulos: +7 (19 ääntä)
      Gaylord Focker: Kerro lisää uskomuksistasi.
      Totta kai asiasta voi olla eriäkin mieltä, mutta lähtökohtaisesti pohjoisessa ei hirveästi saa luonnosta D-vitamiinia talvella, vai oletko eri mieltä? Täällä asuvien on ollut pakko sopeutua tilanteeseen jollain tavalla viimeisen 10 000 vuoden aikana, koska muuten talvella jokaisella Suomessa, Siperiassa, Islannissa, Pohjois Norjassa, jne.. asuvalla olisi akuutti riisitauti syyskuusta helmikuuhun. Eräänä esimerkkinä tästä sopeutumasta on valkoinen iho, toinen vastaava sopeutuma on laktoositoleranssi, mutta en usko että nuo olisivat ainuita sopeutumia.

      Lainaa

    56. Tulos: 0 (18 ääntä)
      Olen itse pitänyt rokotukset ja käsihygienian kunnossa niin ei edes kausiflunssat näytä osuvan kuin harvoin. Rahantuhlausta on ylimääräiset mömmöt.

      Lainaa

    57. Tulos: +24 (30 ääntä)
      IU-µg: Myydäänkö iherbissä todellakin kapsleita, joissa on 1000µg d-vitamiinia? Vaike uskoa. Sinulta on varmaankin mennyt sekaisin IU ja µg? 1000IU on sama kuin 25µg. Ja 1000µg taas vastaakin jo 40000IU.
      Mulla on myös iHerbin D-vitamiinia joka on juuri tuo 1000IU, ei siellä taida missään D-vitamiinissa olla merkintää µg.

      Lainaa

    58. Tulos: +13 (17 ääntä)
      kurq: Mikrogramman voi lyhentää myös mcg.
      Paitsi että mc ei ole virallinen SI-järjestelmän mukainen lyhenne.

      Lainaa

    59. Tulos: +12 (14 ääntä)
      2/10: Kas, luonnonvalintako se siellä… Mutta ihan tosi, kuinka paljon noita oikeasti saa syödä että kuolisi? Edes kofeiinipillereitä 10/pv ei tapa.
      Kofeiini tuleekin pissassa pois, mutta d-vitamiini varastoituu rasvakudokseen.

      Lainaa

    60. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Kyllä evoluutio korjaa nämä lisäravinteiden(kin) popsijat. No worries ja yläpeukkua vaan meiningille.

      Lainaa

    61. Tulos: +8 (14 ääntä)
      zzz: Mikä ihmisiä vaivaa kun yhä useampien täytyy lääkkeitä ja/tai lisäravinteita syödä kuin jotain karkkia!? Mitä noista saa? Sairasta.
      16% ihmiskunnasta tulee toimeen älykkyysosamäärällä, joka on alle 85 (normaalin alaraja) eikä keskiverron älykkyys/tietotaso nyt niin kauhean kova ole sekään. Selittää aika paljon siitä miten maailma makaa...

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Turvallisen saannin yläraja on tällä hetkellä suosituksissa 100 mikrog/vrk. Eli kyseinen nainen on vetänyt 10 x turvallisen rajan yli päivittäin..... *naamapalmu*

      Lainaa

    63. bananaforscale 13.6.2018 11:05
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      2/10: Kas, luonnonvalintako se siellä… Mutta ihan tosi, kuinka paljon noita oikeasti saa syödä että kuolisi? Edes kofeiinipillereitä 10/pv ei tapa.
      Kofeiini ei kerry rasvakudokseen, eikä milligramma D-vitamiinia päivässä tapa heti mutta pitemmän päälle kyllä.

      Lainaa

    64. Lajiteltu jänis 20.8.2021 16:46
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      asda: Kun jatkuvasti selitetään, kuinka suomalaiset saavat liian vähän D-vitamiinia ja kuinka suositukset ovat liian alhaiset, niin tässä on lopputulos.
      Josks laskin että pelkästä maidosta tulee täyteen päiväannos... Sitten vieläjos juopi mehuja, lounaalla salattia, tai syö jonkun hedelmän päälle. Tyttöystävä taannoin oli sitä mieltä että kylläminunkin kannattaisi D-vitamiinia syödä... Niin miksi?? Ei osannut selittääsanoi vain se olisi hyvä terveyden kannalta...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: vitamiinit, d-vitamiini, yliannostus, myrkytys, lääkäri